Vampir: Miami - väliosa osien 18 ja 19 väliin

31.12.1983

Miamin Seaquariumiin kerääntyneet kaltaiset kaikkoavat kukin tahoilleen niin nopeasti kuin suinkaan kykenevät, useimmat varmastikin haveneihinsa tai muihin turvallisiksi katsomiinsa paikkoihin. Samaan aikaan Miamin ydinkeskustan ja Pikkuhavannan mellakat jatkuvat. Kaupunki on täynnä sireenien, laukausten ja levottomuuksien ääniä, ja monet Yläkaupungin (Miamin keskustan köyhät pohjoisosat) rotanloukkumaisista vuokrakasarmeista ovat ilmiliekeissä. Keskustan halkova I-95 ruuhkautuu kulkukelvottomaksi useiden liikenneonnettomuuksien, tiesulkujen ja jalan liikkuvien ihmismassojen takia. Uutis- ja poliisihelikopterit täyttävät taivaan. Jotkut Yläkaupungin kauppiaat linnoittautuvat liiketiloihinsa haulikoin ja kiväärein varustautuneina, vastaten ryöstelijöiden uhkaan tappavalla voimalla. Joissakin kortteleissa liikkuu aseistettuja vapaaehtoisryhmiä siviilejä, jotka pyrkivät parhaan kykynsä mukaan pitämään järjestystä yllä ja jakaen oman käden oikeutta. Keskiyön tienoilla koko keskusta menettää sähkön. Rapistuvien vuokrakasarmien ja uudempien lasisten ja teräksisten pilvenpiirtäjien väliset kanjonit alkavat muistuttaa Helvetin esikartanoa, jota piiskaavat armottomat sateet ja tuulet.

Seurue, johon kuuluvat Bowman, McGinn, Rutherford, Maddenit, Stokes, Bauer, sekä puolisen tusinaa kätyriä pääsee turvaan Venture Importin tiloihin kohdaten matkalla vain vähän vastarintaa mellakoitsijoiden taholta. Puhelinverkot ovat alhaalla, mutta Rutherford onnistuu saamaan yhteyden omaan väkeensä Venture Importin omalla radiomajakalla. Tuntia myöhemmin, rakennuksen katolle laskeutuu kopteri, joka vie Rutherfordin ja Bauerin mennessään. Bowman ja McGinn viettävät loppuyön suljettujen ovien takana keskustellen, jättäen Maddenit ja Stokesin omiin oloihinsa. Uusi vuosi vaihtuu ilman juurikaan minkäänlaisia ilotulituksia tai juhlimista. Tätä yötä tultaisiin tulevaisuudessa kutsumaan Paholaisen yöksi.

1.1.1984

Seuraavana iltana Bowman kutsuu Kenin, Abbyn ja Andrewn toimistoonsa. Hän ilmoittaa nuorille kaltaisille, että hänellä on heille tehtävä. Heidän tulee mennä kaupungin kaduille, mukanaan Willis, Dawson, sekä puolisen tusinaa Vanquardin turvamiestä, ja etsiä käsiinsä kaikki kaltaiset, jotka löytävät, ja ilmoittaa heille, että kaupungissa on uusi Ruhtinas, Thomas Bowman, joka toivoo kaikkien, jotka aikovat jäädä kaupunkiin hänen alamaisikseen saapuvan 3.1.1984 pysyväksi Elysiumiksi ja Ruhtinaan, sekä hänen lähipiirinsä virka-asunnoksi julistettuun Miami Tower hotelliin. Niiden, jotka eivät tunnusta Bowmanin Ruhtinuutta tulee poistua Miamista 3.1.1984 keskiyöhön mennessä. Niiden, jotka eivät pääse paikalle tulee lähettää sijastaan asiamies tai allekirjoitettu uskollisuudenvala, jonka allekirjoittamisen todistaa joku Bowmanin nimittämistä asiamiehistä. Nämä asiamiehet ovat kunnes toisin ilmoitetaan Ken Madden ja Andrew Stokes, sekä Ruhtinaan senesalkiksi nimittämä Pierpont McGinn.

Pieni joukkio kaltaisia ja raskaasti aseistettuja kuolevaisia ottaa käyttöönsä Venturen autotallista löytyvät kaksi raskasta SUV:ia, sekä panssaroidun pakettiauton, ja jättää taakseen Venture Importin turvalliset muurit suunnaten Miamin levottomille öisille kaduille. Johtoautossa istuva Ken on LA-radiolla yhteydessä muihin autoihin, ja päättää ensimmäiseksi suunnata Pikkuhaitiin etsimään Manuel Juantorenaa, Kartialaista Ventrueta ja edellisen Ruhtinaan Augusto Vidalin jälkeläistä. Katuja edelleen piiskaava ankara sade on saanut hillittyä hieman keskustan tulipaloja ja mellakoitsijoita. Siellä täällä on edelleen sekasortoa, mutta Miamin poliisi- ja palokunta on saanut vahvistusta kansalliskaartin ja West Pointista saapuneiden kadettien muodossa. Poliisi ja kaarti eivät juurikaan piittaa rauhallista vauhtia kaduilla liikkuvista kulkuneuvoista, vaan antavat seurueen jatkaa matkaansa rauhassa.

Manuel löytyy klubiltaan The Menageriesta, joka tuntuu muuttuneen kuluneiden vuorokausien aikana puolisotilaallisen parakin ja kenttäsairaalan välimuodoksi. Enimmäkseen kuubalaisista koostuvat aseistetut jengiläiset pitävät koko korttelissa tiukkaa kuria, eikä seuruetta päästetä alueelle ennen kuin Ken ilmoittaa heidän etsivän Manuelia ja viestinviejä käy tarkistamassa Manuelilta voiko heitä päästää etenemään. Manuel tervehtii vieraita, viittilöi ympärilleen ja ilmoittaa, että on ollut kiireitä. Hän kutsuu Kenin, Andrewn ja Abbyn Menagerien yläkertaan palaveroimaan. Manuel ilmoittaa, että on valmis tunnustamaan Bowmanin ruhtinuuden sillä ehdolla, että Bowman antaa kartialaisille Pikkuhavannan ja Hialeahin (molemmat köyhiä, enimmäkseen kuubalaisten siirtolaisten asuttamia alueita). Manuel lupaa välittää sanaa muille Opalille ja muille kartialaisille.

Seuraava etappi on Pikkuhavannasta suoraan etelään Coconut Grovessa, jossa sijaitsee Daeva Dulcinea Cabreron ja tämän jälkeläisen Ryan Crowdenin villa. Porteilla seuruetta tervehtii haulikkoa kantava Dulcinean kätyrin Luis Guzman, joka päästää autot ajamaan pihaan. Dulcinea ottaa Bowmanin ilmoituksen vastaan tyynesti, ja lupaa saapua paikalle vannomaan uskollisuutta uudelle Ruhtinaalle. Dulcinea lupaa välittää sanan Savoylle ja tämän hovin jäsenille.

Seuraavaksi viestinviejät suuntaavat Miamin satamaan ja kohti La Belleä. Sieltä he löytävät edesmenneen senesalkki Ashfordin jälkeläisen Sara Elgarin. Sara vaikuttaa jokseenkin lannistuneelta, eikä edes yritä paeta, vaan ottaa kaltaiset vastaan La Bellen kannella. Hän lupaa saapua Miami Toweriin. Kun seurue on tekemässä lähtöä, Kenin autoa lähestyy pienikokoinen olento, joka tunnistetaan aiemmin tavatuksi Nosferatuksi Anyssaksi. Anyssa kertoo olevansa Snapen jälkeläinen, mutta päättäneensä kuluneiden öiden tapahtumien jälkeen jättää tekijänsä Snapen ja hakea turvapaikkaa Invictuksen luota. Anyssa kertoo voivansa auttaa seuruetta useiden Vidalin hovin jäsenten ja primogenien paikallistamisessa.

Anyssa tiedustelee ensin, keitä hovin jäseniä Ken haluaa löytää. Ken luettelee Anyssalle vielä toistaiseksi tavoittamattomissa olevat Daeva Primogen Gabriel Hurstin, Gangrel Sheriffi Rey Moran, Nosferatu Elysiuminvartija Gus Elginin. Näiden tavoittamisen jälkeen ei olisikaan enää jäljellä muita kuin Cimitiere ja hänen väkensä. Anyssa puristaa silmänsä umpeen ja vaikuttaa miettivän hetken aikaa oikein kovasti. Sitten hän nyökkää ja neuvoo Keniä ajamaan Miamin tavarasatamaan. Siellä autokolonna joutuu kiertelemään tovin, ennen kuin Kenin auton valot tavoittavat yhtäkkiä auton eteen ilmestyneen hurjakatseisen, farkkuihin ja kuluneeseen nahkatakkiin pukeutuneen miehen. Kenin Rey Moraksi tunnistama kaltainen katoaa saman tien korkeiden konttien muodostamaan teräksiseen sokkeloon. Ken pysäyttää auton ja nousee ulos. Seurueen muut jäsenet seuraavat esimerkkiä. Hetkeä myöhemmin seuruetta puhutellaan yhden konttipinon päältä: "Oletko tullut surmaamaan minut, mocoso? Oletko varma, että toit tarpeeksi miehiä ja aseita?" Tämän sanottuaan, mies nauraa karkeasti ja katoaa. Ken vastaa: "Mr. Mora, olen pelkkä viestintuoja. Tekijäni Thomas Bowman toivoo tehdä tiettäväksi, että hän on tästä yöstä lähtien Miamin uusi Ruhtinas. Jos haluatte jäädä kaupunkiin, teidän tulee saapua Miami Toweriin kahden yön kuluttua ja vannoa hänelle uskollisuutta. Muussa tapauksessa teidän tulee poistua kaupungista." Jostain varjoista kuuluu lisää naurua: "Katsotaan, criado. Katsotaan." Kohauttaen olkapäitään Ken sanoo muulle seurueelle: "Olemme välittäneet Mr. Moralle Thomasin terveiset. Emme voi tehdä juuri muuta."

Seuraavaksi Anyssa neuvoo seuruetta etsimään Hra. Elginiä Miami Beachilla sijaitsevalta Club Carnivalelta. Puolta tuntia myöhemmin seurue ajaa Carnivalen parkkipaikalle. Klubi vaikuttaa harvinaisen hiljaiselta. Ovet ovat lukitut, eikä pihassa ole autoja. Anyssa katoaa jonnekin ja avaa muutamaa minuuttia myöhemmin oven sisäpuolelta, ilmoittaen samalla koko paikan olevan tyhjillään.

Seuraava etappi; Gabriel Hurstin huvila North Bay Villagessa. Talo vaikuttaa olevan tyhjillään. Etuovi on kuitenkin auki. Seurue kurkistaa sisäpuolelle ja huomaa heti eteisessä kuolleena makaavan nuoren naisen. Nainen on Dawsonin harjaantuneen poliisisilmän mukaan ollut kuolleena ainakin vuorokauden. Sisempää talosta, eräästä yläkerran makuuhuoneesta seurue löytää mitättömän pienen kasan tuhkaa lattialta. Vaikuttaa vahvasti siltä, että herra Hurst on yks Sallimuksen yön uhreista.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä Kenin listalla on Paroni Cimitiere. Käynti hautausmaalla, jolla Cimitiere tavattiin kerran aikaisemmin osoittautuu hukkareissuksi, mutta järkeillen tavoittavansa Paronin parhaiten väkensä kautta, seurue etsii käsiinsä Kenin vanhan kontaktin Simon "Le Bongin". Simon löytyykin, ja hän lupaa toimittaa sanan eteenpäin Jules Laforgelle, joka toivon mukaan vie vuorostaan Bowmanin terveiset Paronille. Yö alkaa taittua kohti aamua, ja seurue palaa takaisin "tukikohtaansa" Venture Importille. Virkaanastujaiset Miami Towerin remontti on edennyt 3.1.1984 sellaiseen pisteeseen, että edustuskelpoisessa kunnossa ovat aula, Pearl-sali, aulabaari ja ravintola, penthouse-huoneisto, Abigailin omaan käyttöön tarkoitettu huoneisto kymmenennessä kerroksessa. Hotellissa on kerroksia 12. Huoneita siinä on 84 (kerrokset 2-8). 2-3 huoneen huoneistoja 12 (kerrokset 9-10). Ylin kerros on remontissa muutettu kolmesta luksushuoneistosta yhdeksi isoksi "asunnoksi". Kerrosten 2-11, sekä kahden kellaritason remontti on vielä kesken. Hotellin omistaa Kenin yritys. Sen toimitusjohtajaksi on merkitty "Gail Giraud".

Uudenvuoden päivänä hotellille saapuu Willis Keatinging johdolla tusinan verran miehiä Vanquard Securitystä. He viettävät seuraavat kaksi päivää hotellilla asentaen sinne state of the art turva- ja valvontalaitteistoa (Lukot, kamerat, hälyyttimet). Operaation jälkeen hotellin avaimet menevät jotakuinkin seuraavasti: Kaikkiin hotellin lukkoihin käyviä avainnippuja on kahdet. Toiset niistä jäävät Bowmanille. Toiset luovutetaan Kenille. Teetetään kahdet sarjat kaikkiin kerrosten 1-11 lukkoihin käyviä avaimia. Näistä toiset menevät hotellin toimitusjohtajalle (Abby), ja toiset jollekulle toimitusjohtajan nimittämälle henkilölle, joka tulee toimimaan hotellin "day managerina". Näiden kahden master-sarjan lisäksi teetetään avaimia, joilla hotellin tuleva henkilökunta pääsee työpaikalleen jne. Tarkoitus siis on, että kun hotellin remontti on valmis, se avataan yleisölle.

2.1. iltana Bowman nimittää uuden elysiumin Elysiuminvartijaksi childensa Ken Maddenin.

3.1. hotellilla on täysi tohina päällä. Vanquardin miesten lisäksi kaikki Bowmanin lähipiirin kaltaisten kätyrit on värvätty töihin hotellille varmistamaan, että kaikki sujuu niinkuin pitääkin. Heti Maddeneiden saapumisen (tai heräämisen hotellilta) jälkeen alkaa saapua kaltaisia seuraavanlaisina seurueina, mutta ei välttämättä tässä järjestyksessä:

 • Ruhtinas Bowman ja Senesalkki McGinn
 • Invictuslainen Andrew Stokes
 • Invictuslaiset Natasha Preston, Julie Lynn Carter
 • Kartialaiset Neiti Opal, Manuel Juantorena, Samuel F. Beckinsale, Gina Alcantara
 • Lancea Sanctumin jäsenet Coral Gablesista: Antonio Savoy, Reynaldo Gui, Dulcinea Cabrero, Esmeralda, John Marrow, Isidro Sanabria
 • Lancea Sanctumin jäsenet Sara Elgar ja Gus Elgin* Rey Mora (LS)
 • Jules LaForge, Paroni Cimitieren edustaja ja childe, hänen seurassaan kaltainen, joka esittelee itsensä Tohtori Ephraim Xolaksi, sekä Lidia Kendall -niminen Gangrel
 • Rosa Bale -niminen kaltainen, joka ilmoittaa olevansa Noitapiirin papitar
 • Coterie "sitoutumattomiksi" itsensä ilmoittavia kaltaisia, jotka esittelevät itsensä nimillä Shep Jennings, Desirae Wells ja Richard Hess
 • Carter Landry -niminen Mekhet

Ilta kuluu hämmentävänkin rauhallisissa merkeissä. (Tilaisuudessa on läsnä järkyttävä määrä kaltaisia, osa heistä hyvinkin voimakkaita ja vaikutusvaltaisia. Olisi idioottimaista kenenkään rettelöidä tai hyökätä kenenkään toisen kaltaisen kimppuun. Sama pätee mahdollisiin ulkopuolisiin uhkiin.) Vieraiksi kutsutut kaltaiset viettävät aikaa Pearl-salissa ja ravintolassa, ja käyvät yksin tai seurueittain kutsuttuina penthouse-kerroksessa esittäytymässä Ruhtinaalle. Ruhtinas ja hänen senesalkkinsa pysyvät siis kiireisinä, jättäen tilaisuuden "isännöinnin" nuoremmilla kaltaisille.

Rosa Bale keskustelee jossain vaiheessa iltaa pitkään Abigailin kanssa tuonpuoleisesta ja aaveista. Neiti Bale tuntuu tietävän aiheesta melkoisen paljon. Abigailille muodostuu kuva, että Bale "tuntee" aaveiden läsnäolon ja toisinaan puhuukin niiden kanssa. Bale antaa myös ymmärtää jossain vaiheessa keskustelua olevansa uskon- ja liitonasioissa täysin eri linjoilla kuin Paroni Cimitiere (Bale on siis Circle of the Cronen jäsen. Paronin Käärme ja Kuu on taas eräänlainen paikallinen variaatio CoC:sta).

Monet kaltaiset tuntevat olonsa melko lailla vaivautuneeksi tilaisuudessa, ja poistuvat paikalta heti tavattuaan Ruhtinaan. Toiset taas jäävät pidemmäksikin aikaa sosialisoimaan.

Keskiyöllä Bowman ilmoittaa seuraavaa:

 • Ruhtinas Bowmanin Miamissa kaikki traditiot ovat voimassa siinä muodossa, jossa Invitus on ne tottunut tulkitsemaan. Kaupunkiin julistetaan kourallinen praksiksia, joiden tarkemmat yksityiskohdat annetaan julki myöhemmin. Nämä praksikset koskevat metsästysalueita, elysiumeja, kätyreitä ja muodostettavaa primolegiota.
 • Muodostetaan Primolegio, johon kuuluvat Nosferatu Miss Opal, Ventrue Natasha Preston, Daeva Reynaldo Gui, sekä Gangrel Lidia Kendall.
 • Nimitetään Elysiuminpitäjäksi Nosferatu Gus Elgin.
 • Nimitetään Sheriffiksi Daeva Donovan.
 • Jaetaan läänitykset Coral Gables ja South Miami (Antonio Savoy), Hialeah ja Little Havana (Miss Opal), Coconut Grove (Natasha Preston), Virginia Gardens (Reynaldo Gui), Liberty City (Lidia Kendall), Little Haiti ja El Portal (Baron Cimitiere), North Miami ja North Miami Beach (Pierpont McGinn), North Bay Village (Ken Madden).

Ilmoitusten jälkeen Bowman jatkaa tapaamisia kaltaisten kanssa aina aamuviiteen asti, jossa vaiheessa valtaosa kaltaisista on jo poistunut paikalta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped