16.4.

Ken

Ryan iskee vaarnan Kenin rintaan. Ken menee välittömästi hurmaan. Seuraavat pari vuorokautta Ken viettää ajelehtien lamaantuneen valvetilan ja kuumerhoureisen oloisen kuolonunen välissä. Hän ikään kuin kokee kävelevänsä äärettömiin muuttuvassa labyrintissä, jossa hän kohtaa muistojaan ja käy unenomaisella logiikalla läpi kokemuksiaan, jotka hän näkee, kokee uudelleen, muistaa, tai jotka hän käy läpi keskusteluissa, jotka hän "käy" Marian Gonzalesin tai Allemanden kanssa. Kaiken kaikkiaan kokemus on hyvin emotionaalisesti raskas ja (ainakin joiltain osin) katarttinen.

Ken muistaa, kuinka hän luki Pearlin muistiinpanoista Monoliitin Vartijasta, ja kuinka suoritti jatkotutkimuksia aiheen tiimoilta. Hän muistaa myös hämärästi jonkinlaisen varjoissa viihtyvän hahmon, joka ikään kuin toimi hänen mentorinaan tässä.

Ken muistaa ottaneensa yhteyttä Gheorgy Buiville -nimiseen mustalaismieheen. Buivillen kanssa Ken teki suunnitelmia Valtakunnan Rituaalin suorittamiseksi Miamissa. Ken muistaa tiedostaneensa, että jotta Valtakunta olisi uskottava ja toimiva, se tarvitsisi Valtiaan, jonka auktoriteetti olisi riittävä, jotta kaupungin kaltaiset taipuisivat hänen tahtoonsa. Tai ainakin Valtiaan pitää projisoida riittävän uskottavasti valtaa, ikää ja voimaa. Käyttäen "Maria Pasquelea" mallinaan, Ken alkoi yhdessä Maria Gonzales –persoonan kanssa laatia suunnitelmia.

Varjoisa hahmo sanoi: "Tulkoon Valtakunta." Ja Valtakunta tuli.

Kukaan kaupungissa ei ole nyt Thomasin poistuttua sovelias Valtiaaksi. Joten, Ken ja Maria G. loivat hänet. "Allemande" oli sopiva nimi Kenin d'Harfleur -sukupuusta. Varmasti silkkaa sattumaa, että "allemande" on ranskaa ja tarkoittaa saksalaista, kuten Abigailin kirottu saksalainen sukulainen, joka on vastuussa niin paljosta pahasta.

Pearlin ja Maldonaton virhe luodessaan Ruhtinasta oli jättää liikaa lankoja irtonaisiksi. Virheet vuosiluvuissa vielä tähän lisättynä. Ja "Pasqualen" oman mielen pintaan tulo. Ken ei tekisi tätä virhettä. "Allemande" olisi täydellinen Valtias, sillä sen jälkeen kun kaikki saataisiin vakuutettua hänen olemassaolostaan, kaikki johtolangat hänen todelliseen olemukseensa hävitettäisiin. Graves oli mukana suunnitelmista alusta lähtien. Olihan hänen funktionsa kuitenkin selkeästi "Kuninkaantekijä", kuten Rutherford oli häntä kerran keskustelussa kutsunut. Graves löysi pojan, josta tehtäisiin Allemande. Helvetinmoisen huono tuuri, että poika sattui olemaan vaikutusvaltaisten Bonnannojen capon poika. Bonannot onnistuivat kömpelöllä sekaantumisellaan asioihin melkein suistamaan suunnitelman raiteiltaan. Ilman Ceridweniä näin olisi käynytkin; Ceridwen oli Kenille suunnattomassa kiitollisuudenvelassa, olihan Ken (Maria G:nä) kuitenkin ollut olennaisen tärkeässä roolissa Cimitieren Ceridwenin niskaan asettaman kirouksen poistamisessa. Ceridwen kiitti ja kumarsi surmaamalla Bonnannojen sotilaat tavalla, joka auttoi luomaan illuusiota voimakkaan ulkopuolisen kaltaisen saapumisesta Miamiin. Kenin omat mieleen vaikuttavat kyvyt hoitivat lopun. Andrewn ja Abigailin mielet ovat niin pehmeitä.. Oli lastenleikkiä lavastaa "Allemanden" saapuminen Venture Importille. Ei olisi läheskään niin helppoa vakuuttaa kaupungin silmäätekeviä; Opalia, Pierpontia, Prestonia ja muita Joten heidän täytyi kuolla; Paholaisen Yö oli täydellinen keksintö. Vidalin saapuminen oli kuin ihme. Täydellinen suunnitelmaa edistävä sattuma. Abigail, Andrew ja Manuel olivat ainoat, jotka näkivät Giamattin Allemandena, ja Kenin omat kyvyt pitivät huolen lopusta. He todella uskoivat tavanneensa kuolonunesta heränneen muinaisen. Paholaisen yön aikana kaikki potentiaaliset ongelmia aiheuttavat tahot neutraloitiin. Ceridwen sai kostonsa tappaessaan Cimitieren. Graves surmasi itse Elginin, Opalin ja Prestonin. Dawson surmasi Carter Landryn, eikä Kendallin lavastaminen syntipukiksi ollut kovin vaikeaa. Pierpontin kuolema ei ollut Kenin tai hänen väkensä tekosia, mutta palveli yhtä lailla Suunnitelmaa. Ja Abigailin saksalainen sukulainen? Uskomattoman kätevä sattuma, että hänkin onnistui olemaan paikalla Paholaisen Yönä.

Paholaisen Yön jälkeen Giamattia ei enää tarvittu. Ken surmasi hänet, ja hautasi Venture Importin paaden kanssa. Buiville ja Clodarec saivat toimia "Allemanden" airuina, mikäli joku yrittäisi saada häneen yhteyttä. Joskin, Clodarec kävi myöhemmin hankalaksi, uhaten paljastaa koko kuvion, joten hänet piti poistaa yhtälöstä.

Suunnitelma oli täydellinen. Virheen sijaa ei ollut. Kaikki olisi mennyt niinkuin Ken aikoi, ellei Ryan olisi palannut kaupunkiin. Hänen saapumisensa sai aikaan ketjureaktion, joka johti tähän pisteeseen, jossa Ken nyt on.

Jossain vaiheessa Ken-persoona nousi pintaan. Maria-persoona ja Kenin itse luoma Allemande-persoona riitelivät kuin pahainen aviopari. Ken näki, että se mitä hän teki satutti Abigailia. Kun Ken näki tämän, hän murtui. Hänen muistonsa olivat palanneet, ainakin suurimmalta osin. Hän tiesi nyt, mitä oli tehnyt muiden persooniensa kautta.

Hän tajusi myös, että nämä "uskomattomat sattumat", jotka niin suuresti olivat auttaneet hänen suunnitelmansa toteutumista eivät voineet olla vain silkkaa sattumaa. Varjoisa hahmo sanoi: "Tulkoon Valtakunta. Ja olemme Seitsemän. Näin minusta on tullut Kuolema, maailmojen tuhoaja. Olen portti, olen avain, olen tuhon airut. Olen sielu, olen portinvartija, olen Hän, joka on Seitsemän. Tulkoon Valtakunta, tulkoon tuho ja kuolema."

Kun Abigail tuli kammioon, jossa Kenin jäykkä ruumis makasi, ja irroitti vaarnan, Ken huusi kuin kirottu sielu, joka hän on. Kirottu, sillä hän on luonut Valtakunnan, joka tuo Seitsemän maailmaan.

17.4.

Räjähdys Miami Towerilla. Paikan päällä käyneet Abby ja Ryan saivat selville, että palomiesten ja poliisin mukaan kyseessä olisi ollut kaasuräjähdys. Räjähdys on tapahtunut kellarikerroksessa, ja se on sytyttänyt tulipalon, joka on levinnyt koko taloon. Talon kantava rakenne on vaurioitunut, ja koko alue on suljettu romahdusvaaran vuoksi. Iltaan mennessä palua ei oltu vielä saatu sammutettua. Palokunta päätti, että taloa ei voi pelastaa, joten viranomaisten toimet rajoittuivat palon leviämisen estämiseen.

Samaan aikaan muualla kaupungissa levottomuuksia. Marks on kuunnellut poliisiradiota, ja raportoi, että Miamin poliisilla on kädet täynnä työtä jengiväkivallan kanssa. Tuhopolttoja. Joukkotappeluita. Ampumisvälikohtauksia.

Miamilainen televisiokanava raportoi ja näyttää kuvia Miaminlahdesta pintaan nousseesta kuolleesta mustekalaa muistuttavasta eläimestä. Sen painon arvellaan olevan useita tonneja.

Miamilainen uutisohjelma raportoi miamilaisesta liikemiehestä Stan Obedh:ista, joka tuli työpaikalleen, Miamin pörssiin, mukanaan haulikko ja useita käsiaseita, sekä räjähteitä. Obedh oli ampunut viisi kolleegaansa, haavoittanut yli kymmentä, ja lopulta räjäyttänyt itsensä samalla vahingoittaen rakennusta ja pörssin tietokantoja vakavasti.

18.4.

Jengiväkivalta Overtownissa, Little Haitissa ja Hialeahissa ei ota laantuakseen. Miamin poliisin resurrist ovat venytetyt äärimmilleen. Suurin osa tulipaloista kaupungilla on saatu sammutettua, mutta uusia sytytetään yhä.

Uskonnollinen herätysliike, joka kulkee nimellä The Wellspring of Hope julistaa omalla televisiokanavallaan, että Miamin levottomuudet ovat Saatanan työtä.

Abigail ja Ryan

Abby ja Ryan viettävät päivän Night's Dancen "kassakaapissa". Ken on yhä vaarnattuna ja samassa paikassa. Kun he heräävät illalla, he löytävät Lopezin ammuttuna Night's Dancen toimitusjohtajan huoneesta. Käsiase. Laukaus päähän lähietäisyydeltä. Jälkiä pahoinpitelystä. Jälkiä murrosta. Ammattimies. Ei silminnäkijöitä.

Abigail kirkaisee ja ryntää kuolleen kätyrinsä luokse. "Minä en tuo mukanani kuin kärsimystä ja kuolemaa läheisilleni. Ensin René ja nyt Alex. Mikä oikeus minulla on riistää heidän elämänsä?" Abigail mutisee pitäen sylissään Alexanderin kuollutta ruumista. Alexanderin veri tahraa Abbyn valkoisen mekon.

Ryan yrittää lohduttaa Abbya. Ryan vaikuttaa olevan vilpittömän pahoillaan. Totuus on, että Ryan on pahoillaan siitä, että Abbyyn sattuu, ei juuri muusta. Pahoillaan olo on kuitenkin vilpitöntä ja syyt taustalla tulevat tuskin pintaan.

Abigail antaa Ryanin lohduttaa hetken itseään. Yhtäkkiä Abigailin kasvot kuitenkin kalpenevat entisestään ja tämän silmät laajenvat kauhusta. "Ryan! Ymmärrätkö! Joku on ollut täällä kun me nukuimme.. joku olisi voinut murhata meidätkin!" Abigail suorastaan pomppaa ylös ja kiertää paniikissa ympäri huonetta kosketellen seiniä, ovia, ikkunakarmeja ja esineitä kuin johtolankoja etsien (hyödyntäen siis Jäljittäjän kosketusta).

Ryan: "Pistetään Ken kassakaappiin tms. Lähdetään etsimään kaupungin kaltaisia. Kysellään kaikilta ruhtinas Allemanden olinpaikkaa. Yritetään tavata ruhtinas. Mikäli mitään ei selviä tai ruhtinasta ei löydy, aletaan valmistella kaupungista poistumista."

Abigail ei missään nimessä suostu jättämään Keniä vaarnattuna kassakaappiin nyt kun Alexander on tapettu ja Night's Danceen murtauduttu. "Kuka tahansa voi tulla murhaamaan Keninkin!"

Mahdollisesti huomionarvoista: Abigail, Ryan ja Ken viettivät päivän Night's Dancen kassakaapissa. Alexander ei. On mahdollista, että jos murtomies olisi kyennyt avaamaan kaapin, hän olisi niin myös tehnyt. Tästä saammekin pahoinpitelylle ja murhalle motiivin. Murhaaja epäilemättä yritti saada Alexanderia avaamaan kaapin (tiettävästi mahdotonta ulkopuolelta ilman raskaampaa kalustoa).

Ryan: "Kelpaako Venture Tower? Meidän on pakko saada asioihin tolkkua ja nopeasti. Keniä ei voi pitää vaarnassa kovin pitkään. Sen takia Ken pitää saada turvalliseen paikkaan ja meidän pitää yrittää etsiä ruhtinas. Jos kukaan ei tiedä ruhtinaasta mitään ja sitä ei löydy n. viikkoon tms., niin voidaan olla melko varmoja, että Ken on jollain tavalle Allemande. Jos Venture käy, niin soitetaan Dawsonille. Kerrotaan, että Kenin mieli on vallattu ja hänet pitää saada turvaan. Me etsimme syyllisen ja tapamme hänet, jotta Ken vapautuu."

Abigail käyttää jäljittäjän kosketusta. Samaan aikaan Ryan käy läpi turvakameroiden nauhoja. Molemmat paljastavat totuuden: Noin klo. 14.00 iltapäivällä, Dawson saapuu paikalle. Hän vaikuttaa olevan melko kiihtyneessä mielentilassa. Hän huutaa Alexanderille päin naamaa: "Missä Ken on? Mitä he ovat tehneet hänelle? Tiedän, että he pitävät häntä täällä! Jumalauta, lattarihomo!" (jne jne) Lopulta Dawson käy Alexanderiin käsiksi ja vaatii tätä avaamaan päivänsija-kassakaapin. Alexander vastustelee ja huutaa, ettei sitä voi avata ulkoa. (Melko todennäköisesti Dawson tietää tämän itsekin..) Hakattuaan Alexanderia tovin, Dawson vetää esiin aseen ja ampuu Alexanderia suoraan kasvoihin.

Mikäli Ryan ja Abigail yrittävät tavoittaa Dawsonia, hän ei vastaa puhelimeen.

Ryan: "VITTUSAATANAHELVETTI! Mitä se nyt noin nopeasti alko riehumaan? Eikä edes... Voi helvetti! Mitä me nyt tehdään?"

Ryan:"Mun mielestä me pistetään Ken nyt tonne kaappiin ja otetaan selvää onko missään enään ketään. Jos ei ole, niin napataan Ken pystyyn ja painutaan helvettiin täältä."

Abigail, jonka posket ovat verenpunaiset kyynelistä tuijottaa Ryania intensiivisesti, sitten hän nyökkää ja sanoo menevänsä ensin siistiytymään ja vaihtamaan vaatteita. Ryan istuutuu odottamaan. Hänen sormensa naputtavat hermostuneesti Night's Dancen ravintolapäällikön istuimen käsinojaa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ryan havahtuu selkäpiitä riipivään huutoon.

Abigail poistuu toimistosta, jossa Alexanderin ruumis makaa ja suuntaa suorinta tietä kammioon, jossa Kenin kankea ruumis makaa metallisella laverilla teroitettu puukeppi rinnassaan. Astuessaan huoneeseen, Abigail havaitsee Kenin silmien seuraavan häntä. Kuin hyönteisen silmät. Ja tikussa kuin perhonen vitriinissä! Abigaililta pääsee mielipuolisen oloinen naurunpyrskähdys. Hän poimii maasta Ryanin viidakkoveitsen. Sitten hän astuu pöydän luokse valmiina taistelemaan, valmiina tappamaan, samalla huutaen: "Näyttäydy! Näytä todelliset kasvosi! Et ole veljeni, minun veljeni Ken! Ken ei koskaan tekisi mitään tällaista! Hän on minun veljeni Sweetwaterista Tennesseestä! Hän pelaa amerikkalaista jalkapalloa ja soittaa kitaraa! Ja jollet uskalla näyttäytyä, pelkuri! Allemande, Maria, kuka ikinä, painu sitten Helvettiin, ja ANNA MINULLE MINUN VELJENI TAKAISIN!"

Ja samassa Abigail kiskaisee vaarnan irti Kenin rinnasta.

Ken sätkii hetken kuin tuomittu mies sähkötuolissa, kunnes saa lihaksensa hallintaan. Ilme hänen kasvoillaan on silkkaa kärsimystä ja epätoivoa. Pieni nyyhkäisy tai korahdus pakenee hänen kurkustaan. Sitten hän huutaa, niinkuin se kadotettu sielu joka hän on.

Ryan ei viivyttele sekuntiakaan kuultuaan huudon. Hän juoksee portaat alas holvikerrokseen neljä-viisi porrasta askeleella. Hän saapuu holvihuoneen oviaukolle, kädessään veitsi, valmiina toimintaan, mutta pysähtyy kuin seinään; Abigail ja Ken. Sylikkäin. Abigail puristaa Kenin päätä rintaansa vasten ja silittää tämän hiuksia. Molemmat itkevät verikyyneleitä.

Ryan tuijottaa sisaruksia hetken aikaa hieman pöllähtäneenä. Ensin machette tippuu lattialle ja sitten Ryan valuu hitaasti seinään nojaten perässä. Tarkkaavainen kuuntelija voi kuulla hiljaa lausutut sanat: "Vittu mikä sotku..."

Andrew

Levottomuuksien taustalla ovat järjestäytynyt rikollisuus ja näistä New Yorkin Bonnannojen ja Kolumbialaisten kartellien välinen sota. Levottomuuksiin on vedetty mukaan paikallisia katutason tekijöitä, kuten Bonnannojen piikkiin työskentelevät Arjalaiset, sekä Kolumbialaisten piikkiin työskentelevät Kuubalaiset. Seuraavat joutuvat tulen alle: Trans-pacin toimitilat Miamin satamassa, Andrewn firman tilat Downtownissa, sekä La Belle, joka on ankkurissa satamassa. Nämä sijaitsevat riittävän keskustassa, että jengit ja rikollisuus menevät hyvin syntipukista. Welth ja Toscani voivat olla paatuneita miehiä, mutta pommiattentaatit asuinalueilla tai julkisia rakennuksia, kuten Miamin Meriakvaariota (elysium) kohtaan menevät hieman hankalasti perusteltavaan kategoriaan.

Andrew vuotaa Welthin ja Toscanin kautta FBI:lle tarkat kuvaukset Ryanista, Abigailista ja Kenistä, sekä Ryanin kätyristä ja Alexanderista Piirroskuvat ovat tarkkoja ja varoittavat henkilöiden vaarallisuudesta. Kyseiset henkilöt liitetään jotenkin järjestäytyneeseen rikollisuuteen, ja heidät kytketään mm. Trans-pacin tapahtumiin ja Francesco Giamattin kaappaukseen. Trans-pacista, muuten, Andrew saa tietää, että yksi kolmesta Bonnanno-sotilaasta, joka sai surmansa varastoilla käydyssä tulitaistelussa oli FBI:n soluttautuja. FBI on siis jo valmiiksi jossain määrin osallisena näihin tutkimuksiin.

FBI saa listan kiinteistöjä, joita järjestäytynyt rikollisuus on käyttänyt drop-pointteina, turvataloina ja huumekätköinä. Näitä ovat mm. Trans-pac, Kenin päivänsija North Bay Villagessa, Maldonaton kirkko Virginia Gardensissa, Andrewn (Pierpontin) asunto North Miami Beachilla, sekä yökerho Night's Dance Overtownissa. FBI saa vihiä, että ainakin jotkut epäillyistä saattavat löytyä jostain näistä paikoista. Andrew saa ajoissa varoituksen olla olematta missään näistä paikoista 18.4. iltana, jolloin noihin paikkoihin ollaan tekemässä yhtäaikaista tehoratsiaa. Venture Importille isketään jo päivällä. Se, mitä sieltä löytyy ei vuoda ainakaan vielä julkisuuteen tai Andrewlle.

Ilta ja ratsioiden aiottu ajankohta lähestyy. Andrew istuu toimistossaan Pierpontin saaressa sijaitsevalla huvilalla puhelimien ääressä. Karen on hänen seurassaan.

Manuel soittaa. Andrew vastaa. Manuel vaikuttaa kiihtyneeltä. Hän kertoo nähneensä uutisissa valokuvan Francesco Giamattista, joka on ilmetty Allemande. Hän kertoo yrittäneensä tavoittaa Keniä tuloksetta. Manuelin omat katukontaktit ovat todistaneet FBI:n ratsiaa Venture Importille. Hän kertoo kontaktien nähneen FBI:n taluttavan ulos rakennuksesta rautoihin iskettyjä Kenin kätyreitä Clarice Holt ja Magda Tretyakova. Rakennuksesta oli kannettu ulos myös ainakin kaksi ruumissäkkiä. Manuel sanoo haluavansa tavata Andrewn ja ehdottaa tapaamispaikaksi suljettua Carnivalea, entistä elysiumia South Beachilla..

19.4.

Miamin poliisi kutsuu apuun kansalliskaartin jengien hillitsemiseksi ja turvatakseen palomiesten ja pelastushenkilökunnan turvallisuuden.

20.4.

Media saa vihiä laajasta rahanpesuvyhdistä, johon on osallisena merkittäviä miamilaisia liikemiehiä. IRS ja FBI tutkii asiaa, eikä ota toistaiseksi kantaa mihinkään. Tiettävästi pidätyksiä on jo tehty.

21.4.

Poliisi ja kansalliskaarti on saanut suurimman osan levottomuuksista kuriin, joskin se vaati ulkonaliikkumiskiellon yöaikaan julistamista tiettyihin kaupunginosiin. Miamin poliisi ilmoittaa, että ulkonaliikkumiskielto kumotaan heti kun levottomuudet loppuvat, ja viimeistään kolmen päivän sisään.

22.4.

Ulkonaliikkumiskielto kumotaan. Järjestys palailee pikkuhiljaa Overtowniin ja Little Havannaan.

23.4.

Rahanpesuvyhdin tutkimisen mitä ilmeisimmin toden teolla aloittanut IRS tekee FBI:n avustuksella useita ratsioita miamilaisten liikeyritysten tiloihin vangiten työntekijöitä ja takavarikoiden kirjanpitoa. Trans-Pac Inc. -niminen maahantuontiyritys mainitaan.

24.4.

FBI ilmoittaa, että Venturen kellarista löytynyt ruumis on Francisco Giamattin, kadoksissa olleen ja kidnapatuksi arvellun Bonanno-perheen mafia-capon poika. Seuraavat henkilöt julistetaan etsintäkuulutetuiksi epäiltynä salaliitosta murhaan, murhasta, sekä useista omaisuus- ja rahanpesurikoksista:

  • Abigail Madden. lyhyt bio, valokuva (n. vuodelta 1983)
  • Kenneth Madden. lyhyt bio, valokuva (peräisin Miamin Yliopiston vuosikirjasta -83)
  • Ryan Crowden. ainoastaan ulkonäön kuvaus. nimen arvellaan olevan väärä.
  • Alex Marks. ainoastaan ulkonäön kuvaus. nimen arvellaan olevan väärä.
  • Alexander Lopez. lyhyt bio, valokuva.
  • Averill Dawson. lyhyt bio, valokuva.
  • Clarice Holt. ei kuvaa, ainoastaan ulkonäön kuvaus. nimen arvellaan olevan väärä, sillä oikea Clarice Holt kuoli yli 30 vuotta sitten.
  • Darius Stillman, ei kuvaa, ainoastaan ulkonäön kuvaus.
  • Karen Paige, lyhyt bio, kuva.
  • Andrew Stokes, ei kuvaa, ainoastaan ulkonäön kuvaus, ja sekin huono. nimen arvellaan olevan väärä.

Kaikki etsintäkuulutetut ovat aseistettuja ja vaarallisia. Heidän epäillään kuuluvan jonkinlaiseen militanttiin maailmanlopunlahkoon.

Kaiken kaikkiaan, vaikuttaa, että etsityt tahot ovat olleet tutkinnan alaisia jo jonkin aikaa. Media arvelee myös, että FBI:llä on ollut myyrä tämän salaseuran/järjestön sisällä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped