12. Phrast vuonna 4712 AR.

Laboratorio

Erikoisten teleporttien jälkeen päätimme tutkia paikkaa hieman tarkemmin. Löysimme oven, jonka takaa löytyi kymmenen uutta ovea, joissa yhdekssässä luki "hän joka haluaa sisään, hänen on koskettava". Huomasin, että tämä 'koskettava'-sana oli myös jonkinlainen nappi. Kymmenennessä ovessa luki "Haluat käydä nauttimaan himon riimuvaltiattaren seurasta on sinun koskettava". Tharag kuitenkin huomasin tässä ovessa ansan, ja purki sen. Oven takaa löytyi tiiliseinä. Yhdeksän muun oven takaa löytyy pienet huoneet, jossa voi nukkua. Löydämme myös salaoven, jonka takana on iso makuuhuone isoine sänkyineen. Makuuhuoneesta jatkuu reitti jonkinlaiseen laboratorioon, jossa on viisi huonetta.

Laboratorion ensimmäisessä huoneessa on samoja härskejä maalauksia, mutta maalauksiin on piiloteltu otteita conjuraatiosta, enchantmentista ja alkemiasta. Maalauksia hieman pidempään katsoen sen härski ensivaikutelman tilalle tulee vaikutelma epätoivoa ja kärsimystä. Maalaukset esittävät Kujeilevia Satyyreja juoksentelemassa Nymphien perässä ja tähtien räjähdyksiä.

Toisessa huoneesta löytyy pieni vesiallas, jonka vesi näyttäisi olevan vahvasti abjuraatio magialla varustettua. Tässä vedessä on kaiketi jonkinlainen magiaa häivyttävä vaikutus. Kolmannessa huoneessa on kiviset vahvat hyllyt, jotka ovat oudon pölyn peittämiä. Löydän huoneesta siirtymän rohdoksen, mutta se on liukas ja pudotan sen lattialle, joka saa aikaan räjähdysten ketjun. Huoneesta löytyy myös muutama harmaa mönjä, jotka eivät ole räjähdysten jälkeen suuri ongelma. Räjähdysten jäljiltä löydämme vain rakkauden elixirin, mutta muuten huoneessa olevat asiat ovat käyttökelvottomia.

Neljännessä huoneessa on kivisia testipöytiä. Löydämme huoneesta teoksen 'Unet ja Unelmat' sekä 'From the minds of monsters'. Ensimmäinen kirja kertoo nimensä mukaisesti unista ja unelmista ja sen avulla saan hieman lisää tietoa Zakissa olevasta maagisesta kentästä. Jälkimmäinen kirja ei aukea minulle ihan heti, mutta sieltä löytyy erittäin monta erilaista vihollista, jotka vaikuttavat mieliin. Pitänee jatkaa sen tutkimista.

Viidennessä huoneessa on pentagrammi piirrettynä lattiaan. Alkaessani tutkimaan sitä Tharag vahingossa siirrellessään tavaroita pentagrammin päältä saa sen aktivoitua ja pentagrammi kutsuu meidän eteemme Seugathin. Tämä aiheuttaa meille hieman ongelmia, mutta tiimimme on ruvennut toimimaan taas kuin rasvattu, pienten ongelmien jälkeen, jolloin otus saa vain muutaman hyvän iskun, kunnes saamme hänet tapettua. Päätämme taistelun jälkeen hieman hengähtää ja nukkua löytämissämme sängyissä. Tämä ei ole suuresti minun mieleeni, mutta joskus on tehtävä asioita, joita ei halua.

Toinen Sorshen

Seuraavana päivänä jatkamme matkaa teleporttien kautta alemmalle tasolle. Sieltä löydämme djezetelistä tehdyn seinän, jossa on nappi. Nappia painamalla oven päälle ilmestyy teksti: 'Ja niin mahtavat arkkitehdit palvelevat ikuisesti'. Ovi aukeaa hetkeä myöhemmin ja tulemme suureen saliin, jonka toisessa päässä istuu jätti, joka väittää olevansa Sorshen ja käskee meitä lähtemään. Mikä lie jätin päähän onkaan mennyt, mutta me emme ole täältä lähdössä ilman etsimäämme. Jätti heittää arkullisen mätäneviä ruuantähteitä meidän päällemme, johon Zak vain totetaa: "No onpas paskaa loottia!". Saamme jätin kuitenkin tuhottua, jonka jälkeen Maria päättää nostaa sen omaksi lemmikikseen. Minulla on hieman ristiriitainen fiilis tästä. Mitä Maria oikein tahtookaan tehdä sillä? Haluuako hän yrittää kaivertaa itselleen omaa aluetta epäkuolleiden avulla ja tämä on vain ensimmäinen pitkässä sarjassa? No se jää nähtäväksi.

Jatkaessamme veneillä alavirtaan minulle tulee suuri halu päästä uimaan ja sen jälkeen yhdestä salaovesta sisään. En oikein tiedä, miksi minulle tuli tälläinen halu, mutta tiesin, että tekisin kaikkeni, että onnistuisin siinä. Muistan vaan nähneeni Tharagin katsomassa hyvin tyytyväisenä, kun muut sitovat minua. Tharag haluaa käyttää minua myös kompassina ja muut hyväksyvät tämän. Pian löydämmekin rannan ja rannalta salaoven, josta sisään mentyämme löydämme kuusi harmaata neitoa syömässä.\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped