5. Pharast vuonna 4712 AR.

Derrojen luolasta löysimme selviä merkkejä siitä, kuka tai oikeastaan ketkä olivat kidnappeet kaupunkilaisia, ja mitä kidnappaajat olivat kidnapatuille tehneet. Merkit johtivat tietenkin Derroihin ja heidän erilaisiin tutkimuksiin ihmiskehosta. Onnistuimme kuitenkin päihittämään Derrot, joten ehkä tämä uhka on tällä kertaa onnistuttu voittamaan.

Tornista löytyi myös tie syvälle maan alle, Pimentomaille. Emme kuitenkaan ole valmiina lähtemään sinne, joten tarvitsee keksiä jotain tämän varalle. Sheilalla oli Pimentomaiden expertti, hän varmasti osaa kertoa, mitä tälle kannattaa tehdä.

Löysimme vihdoin myös Ahneuden sirpaleen. Sirpale löytyi paikasta, jossa tämä Sihedron voidaan koota jälleen kokonaiseksi, jos sille tulee tarvetta. Toivottavasti ei. Mikäli on uskominen sen historiaan. Rupean hieman arvelemaan tehtävämme järkevyyttä etsiä jotain näin voimakasta. Kuka tälläistä voimaa voi pitää hallussaan ilman, että hän sekoaisi siitä.

6. Phrast vuonna 4712 AR.

Tharag selvittää ahneuden sirpaleen avulla, että seuraava sirpale - Himon sirpale - löytyy Valtiattaren valosta. Sheila järjestää meille laivakyydin, mutta kertoo meille miehestä, joka tuntee Valtiattaren valon ympäröimät maat varsin hyvin. Voisimme häneltä ehkä käydä kysymässä neuvoa ehkä jopa pyytää häntä mukaan oppaaksi.

Etsiessämme tätä opasta kuulemme huutelua tuomiopäivästä ja muut ryhmäni jäsenet syöksyvät pelastamaan tätä tuomiopäivän huutelijaa, kun hänet meinataan hakata. Käy ilmi, että tämä huutelija olikin juuri etsimämme opas. Meistä kuitenkin hieman tuntuu, että hän on hieman sekasin ja päätämme hieman auttaa häntä, että saisimme luotettavampaa apua. Parannamme Jasperin mielenvaivat ja hän kertookin, että hän on etsinyt myyttistä Tuomiopäivän ovea seudulta, johon olemme menossa. Ja suostuu lähtemään meille oppaaksi. Hänen mukaansa parempi, että hän on mukana, sillä paikallinen noita Marux tuntee Jasperin, mutta on muuten hyvin epäileväinen.

Käymme myös katsomassa miten Lemulla on mennyt ja näyttää siltä, että se lakia vastaan tehty maaginen ympyrä näyttää syöneen Lemun kaikki voimat. Tämä on hyvin mielinkiintoista, mutta ikäväkseni meillä ei ole tämän enemmän aikaa tutkia tätä, joten jätämme Lemun ympyrään, jotta emme joudu tappamaan häntä.

7. Phrast vuonna 4712 AR.

Sheila hankki meille liput laivalta nimeltä Kurittomat konstit, jossa merikapteeni Yarnelle Fesender ottaa meidät ilomielin mukaansa, mutta ilmoittaa, että ei voi jäädä ottamaan meitä sen jälkeen, kun jäämme laivasta.

Yöllä herään siihen, että kuulen loiskahduksen ja kun pääsemme paikalle, mistä ääni kuului, näemme yhden matkustajista verinen puukko kädessään katsomassa veteen. Hän selittää, että kosti siskonsa murhan. 17 kuukautta sitten Zheppy tappoi Dialan siskon ja Pockeyen alibi riitti viranomaisille. Uskoimme Dialaa ja eipä tämä ollut tehtävämme muutenkaan. Turhaa sotkeutua näin pieneen asiaan, kun meillä on tehtävä kesken.

8. Phrast vuonna 4712 AR.


Maruxin koti, soppa oli pahaa.

Aamulla löydämme Noita Maruxin mökin ja hän kertoo miettivänsä meidän auttamista tai ainakin ei yritä syödä meitä heti, jos teemme hänelle pienen palveluksen. Palvelus vie meidät uponneeseen laivaan, josta löydämme muutaman luurangon ja tavaran jotan Marux kaipasi.

Marux kertoo meille, että niemimaalla on kaksi heimoa. Toinen heimoista on boggardeja ja toinen troglodyyttejä. Nämä kaksi heimoa ovat kuulemma taistelleet vuosia niemimaan herruudesta. Maruxia ei kuitenkaan kiinnosta heidän sotansa ja pidättäytyy erossa heistä.

Marux kertoo meille myös muuan naissoturista, joka on tullut niemimaalle muutama kuukausi sitten. Oriana on kuulemma Korvosan laillisen kuningattaren sotilaiden johtaja. Nykyään toimii jonkinlaisena palkkasotilaana. Oriana oli erityisen kiinnostunut Valtiattaren sisälle pääsemisestä. Kuulemma maanalla on jotain tunneleita, joita pitkin sinne voisi ehkä päästä. Kun Marux jo luuli, ettei kuule Orianasta enää niin hän tulikin takaisin ja kertoi, että on löytänyt Himon riimuvaltiattaren ja, että hän on päättänyt lähteä riimuvaltiattaren ristiretkelle. Maruxia ei kiinnostanut riimuvaltiatar ja onkin sitä mieltä, että Oriana valehtelee, on sekaisin tai joku vetää Orianaa niin sanotusti nenästä.

Löydämme niemimaalta boggardien ja trolodyyttien taistelutantereen, jossa näyttää siltä, että boggardit ovat selkeästi voitolla ja ovat saaneet apuja Orianalta. Boggardit näyttävät käyttäneen jonkinlaista myrkkyä. Löydämme niemimaalta myös pyrohydran, jonka kukistamme.\\

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped