9.-10. Phrast vuonna 4712 AR.

Troglodyytit

Pyrohydran luolasta löydämme pienen onkalon eteenpäin. Pieni onkalo kohta kasvaa suuremmaksi ja pystymme liikkumaan sen sisällä helposti. Tulemme suureen avonaiseen aukkoon, joka näyttää olevan täysin neliskulmainen, selvästi jonkun muun työtä kuin luonnon. Saamme selville, että tämän neliskulmaisuuden on saanut aikaan ns. musta vanukas. Se hyökkää päällemme ja teen suuren luokan virhelaskelman, jolloin musta vanukas lyö minut maihin kerrasta. Tiimini saa kuitenkin vanukkaan tapettua, ja minut nostetaan takaisin jaloilleni.

Matkalla syvemmälle eteemme aukenee toinen luonnon muovaava suurempi aukeama, jonka keskellä näyttää olevan seitsen tahkoinen pylväs. Pylväässä on riimuja ja pylväs näyttää olevan rikkoutunut. Hetken tutkittuamme huomaamme, että pylväs on joskus toiminut vankilana succubukselle. Tällä hetkellä siitä ei kylläkään ole mitään apua meille. Paitsi sen, että Ayavah halusi succubuksista jotain jäljitelmiä.

Jatkamme matkaamme yhdestä tunnelista eteenpäin. Tunneli on kuitenkin tukittu. Ja näyttää siltä, että me tulemme siltä puolelta, josta ei ole haluttu päästää asioita sisään. Saamme tunnelin tukkeen kuitenkin sen verran rikki, että pääsemme siitä läpi ja toisella puolella haistamme ja kuulemme troglodyyttejä. Troglodyytit tappelevat jonkin Uggilon sanelemina. Nämä eivät aiheuta meille juuri suurempia ongelmia, vaikka Zakilla meinaakin käydä hieman huonosti.

Paikka johon hyökkäsimme näyttää olleen jonkinlainen uhrauspaikka alttareineen. Arvelemme, että loput troglodyyteista voivat olla jopa iloisia, että saimme tämän Uggilon tapettua, jonka takia lähdemmekin huhuilemaan muiden perään. Ja olimme oikeassa, Uggilo oli noussut heimon valtaan, kun he olivat kohdanneet suuren tappion boggardeja vastaan. Maria pelastaa melkein jokaisen troglodyytti heimolaisen, joka oli saanut taistelussa myrkkyä boggardien aseista ja kertoi heille samalla Nethyksestä. Toimin itse tulkkina välissä ja troglodyytit näyttävät olevan hyvin iloisia jumalasta, jolle ei tarvitse uhrata ketään. Saimme troglodyyteista myös linkin Sabriyya Kalmeralmille, joka halusia jonkinlaisia yrttejä tältä niemeltä.

Boggardit

Saapumisemme boggardien kylään meni pitkälti samaan tapaan kuin troglodyyttien kylään, mutta heillä ei ole tyrannimaista johtajaa, jonka tappamalla saisimme heidät puolellemme, jolloin päätimme muutaman boggardin tapettuamme tekemään taktisen perääntymisen ja tulisimme mahdollisesti takaisin hävittämään heidän kylänsä, että uudet troglodyytti ystävämme onnistuisivat paremmin viljelytehtävissä Sabriyyalle.

Päätimmekin lähteä kohti Neidon valoa alakautta ilman boggardien apua.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped