11.-12. Phrast vuonna 4712 AR.

Sorshenin hauta

Löydämme hautakammion, jota puolustaa nelisen tolppaa. Tolpat aiheuttivat aseisiimme hieman vahinkoa, mutta Zakin kyynärpää ja Tharagin nuolet tekevät niistä murusia varsin helposti. Huoneen keskellä näyttää olevan reikä, joka on täysin musta, mutta Mariassa oleva päivänvalon loitsu antaa meidän silti nähdä hieman. Emme kuitenkaan näe pohjaa, joten laskemme Mariaa hieman alemmaksi. Tämän johdosta huomamme, että reijässä näyttää myös olevan hiljaisuus taikuutta. Näemme kuitenkin pohjalle, joten päätämme laskeutua alas, josta löydämme sarkofagin, jonka päälle on kuvattu Sorshen. Tutkimme sarkofagia, ja löydän siitä maagisen auran, mutta en tunnista sitä. Maria saa päähänsä, että tarinoissa prinssit aina herättävät nukkuvat prinsessat ja Zak on lähinnä prinssiä, mitä meillä on. Zak katsoo Mariaa pitkään ja kohauttaa kerran olkapäitään ja suutelee ruumista. Huomamme kun Zak valkenee, kun hän suutelee Sorshenin ruumista. "Onpa outo tapa laueta" Zak tokaisee ja ravistelee itseään hieman.

Sarkofagin vieressä on djezetelistä tehty ovi, jossa on kuvia Shorshenista sitomassa succubuksia erilaisiin paikkoihin. Saamme selville, että Ayandamahla on sidottu valoon ikiajoiksi ja että Avalexi sai hintaisensa rangaistuksen. Ovi aukeaa, kun kuvia painaa. Oven takana on ranta, jossa on veneitä. Vesi virtaa itäänpäin. Päätämme ensin meloa kohti länttä, josta löydämme ontonpatsaan, joka on täynnä vettä. Saamme selville, että patsaan sisälle on maagisesti sidottu jotain. Patsaan takana on paikka, josta vettä pulppuaa kokoajan lisää. Täältä ei pääse enempää länteen, joten otamme suunnaksemme idän.

Luola aukeaa henkeäsalpaavaan näkyyn, kuin tulisimme suureen katedraaliin. Keskellä järveä on seitsen tahkoinen tasanne, jossa on lasinen patsas. Patsas on olevinaan hyppäämäisillään veteen. Menemme katsomaan patsas lähempää ja se hyökkää päällemme. Patsas on lasinen golemi ja voitamme sen vain sen takia, että se ei ollut täydessä kunnossa, kun se hyökkäsi päällemme. Katedraalin sivuilla on ranta, jossa on myös ovi. Rannalla on kivirypäs, jonka päällä on Harmaiden neitojen kaksi kilpeä. Kiitos heille työstään, olkoon Pharasma heille suopea.

Hautojen takana olevan oven takaa löytyy huone, jossa on seinälle kuvitettu erilaisia härksejä ja karnaaleja kuvia ihmisistä ja olennoista. Teos on kuitenkin kesken vielä, teoksen tekijä on Amivadeus Yasrin. Jatkaessamme syvämmellä meidät pysäyttää ääni. "Kertokaa minulle tunnussana tai en voi antaa teidän jatkaa eteenpäin." Yritämme muutamaa lausetta, mitä tällä on tullut vastaan, mutta mikään niistä ei näytä kelpaavan äänelle, jolloin ainoa keinomme on tapella hengestämme. Kohta huomaammekin, että tämä äänen lähde on dhampir nimeltä Gnaeus Gnaru. Menetämme ensimmäisen tiimiläisen tähän taisteluun, tai no tiimin varajäsenen Jasperin. Päätämme tässä vaiheessa kääntyä takaisinpäin ja mennä katsomaan, josko Marouxilla olisi mahdollisuus nostaa Jasper henkiin. Maroux tuntee kuulemma jonkun druidin, joka elelee tässä lähistöllä. Maksamme toki Jasperin nostattamisen, sillä kuka tahansa meistä voisi olla Jasperin kengissä. Ja rahaa meillä näyttää olevan hieman liikaakin, kun ei ole paikkoja, joissa sitä käyttää. Ehkä sitten kun saamme tämän tehtyä pääsemme takaisin Magnimariin. Jasper ei kuitenkaan ole enää ihan itsensä. Jasper herää henkiin, mutta magia muokkaa häneen hieman örkkimäisiä piirteitä. En kysynyt tarkemmin, mutta Jasperissa näyttää olevan hieman uutta selkeyttä.

Palaamme takaisin luolaan, jossa Jasper kuoli ja hyökkäämme syvemmälle. Puolustukset tapettuamme löydämme huoneen, jossa on kuva pyramiidista. Tunnistamme pyramiidin Korvosan linnan perustukseksi. Löydämme salaoven huoneesta, josta löydämme patsaan, jonka polvet ovat kuluneet muuta patsasta nopeammin. Löydän patsaasta myös konjuraatio magiaa, joka viittaa jonkinlaisen teleporttiin tai parantavaan voimaan. Tharag polvistuu patsaan eteen ja suutelee patsaan polvia, jonka jälkeen hän katoaa. Teen saman perässä ja löydän itseni veden ääreltä. Edelleen katedraalissa, mutta nyt selvästi alempana, sille näen vesiputouksen, jonka aikaisemmin vain kuulin. Käännyn toiseen suntaan ja edessäni on demoni ojentamassa kättään. Tässäkin patsaassa on konjuraatiota, joten se viittaa sen olevan myös jonkinlainen teleportti. Kättelen patsasta ja olen takaisin huono polvisen patsaan juurella.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped