Tavallisesti peli kulkee kohtauksesta toiseen vapaamuotoisesti. Joskus hahmot kohtaavat kuitenkin haasteeseen, jonka selvittämiseen vaaditaan kykyjä ja tuuria. Näiden haasteiden selättäminen tapahtuu Myrissä heittämällä noppaa.

Haasteissa pelaajat heittävät vuorollaan kolmea noppaa, joista yksi on kyynoppa. Helpoimmalla pääsee, kun käyttää kahta yhden ja yhtä toisen väristä noppaa.

Yksinkertaisemmillaan haasteen selättäminen onnistuu, jos pelaajan heittämien noppien ja hahmon tilanteeseen sopivan kyvyn yhteenlaskettu tulos on vähintään haasteen vaikeusaste. Seikkailu-, ja taistelukohtauksissa haasteita on usein monia ja edellistä sääntöä laajennetaan tarpeen mukaan.

Jos pelaajan heittämistä nopista kahden tulos on sama, ja haasteen selättäminen onnistuu, on kyseessä stuntti. Stuntin tapahtuessa hahmo selättää haasteen erikoisen hyvin ja saa pelaajan niin halutessa käyttää kyynopan silmäluvun edestä konsteja (käyttämättä sisua tai väkeä).

Vaikeusaste

Haasteen vaikeuteen vaikuttavat olennaisesti olosuhteet ja tilanne. Pelinjohtaja päättää kunkin haasteen vaikeudesta allaolevan taulukon mukaisesti.

TilanneVaikeusKoska käytetään?
Todella helppoEiHei oikeesti. Miksi ihmeessä?
Helppo8+Kun ihan välttämättä tarvitaan vaaran tai jännityksen tunnetta rutiinitilanteeseen
Haastava11+Kun halutaan arvaamattomuutta, tai jännityksen tai vaaran tuntua tilanteeseen
Vaikea14+Kun tilanne on erittäin vaarallinen tai hankala
Mahdottomalta tuntuva17+Jos hahmo yrittää jotain sankarillista mutta uhkarohkeaa

Myrin sankarit on tarkoitettu pelattavaksi mahdollisimman avoin kortein paljastamatta kuitenkaan kaikkea. Pelinjohtaja tulisi aina kertoa haasteen vaikeuteen vaikuttavat seikat tai ainakin kuvailla ne riittävällä tasolla haasteen vaikeuden perustelemiseksi.

Esimerkki: <pelinjohtaja> Hahmonne ovat laskeutumassa kapeaan solaan, joka olisi oivallinen paikka vaania pahaa aavistamattomia matkalaisia ryöstömielessä. Sola saattaa olla turvallinen, tai sitten sen ansoittaneet ryövärit ovat naamioituneet hyvin. Tilanteen selvittäminen ennen solaan kävelemistä vaiston avulla on vaikeaa eli heitosta vaaditaan 14+.

Sisu ja Väki haasteissa

Sankarit (ja vastustajat) voivat käyttää väkeään ja sisuaan haasteiden selättämiseksi tai haasteiden lopputuloksen torjumiseksi.

Hahmon tahtoa ja toimintakykyä kuvaavan Sisun avulla hahmot voivat selviytyä joistakin erikoisempien haasteiden seuraamuksista vailla naarmuja.

Hahmon mahtia ja maanpiirin ulkopuolelta saatuja voimia kuvaavan Väen avulla pelaaja voi vähentää hahmon kohtaamien haasteiden vaikeutta yhdellä käytettyä pistetä kohden.

Satupisteet

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped