Seikkailupeli tarujen sankareista taikavoimien hallitsemassa kylmässä ja karussa pohjolassa.

Mikä ihmeen roolipeli?

Roolipeleissä elokuvien ja näytelmien roolihahmojen tapaiset pelihahmot seikkailevat yhdessä kerrotun tarinan puitteissa. Yhtä roolipeliin osallistujista kutsutaan pelinjohtajaksi. Hän toimii pelin tilanteiden ohjaajana ja lavastajana. Muita osallistujia kutsutaan pelaajiksi ja he pelaavat kukin yhtä pelin pääosaa esittävistä pelihahmoista kuvaillen hahmonsa toimia ja puhuen hahmonsa suulla.

Tämän pelin pelaaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta roolipeleistä, mutta varsinkin pelinjohtajan aikaisemmasta roolipelikokemuksesta on hyötyä. Pelaamisen oppii parhaiten kokeilemalla, ja pelinjohtamiseen liittyviä vinkkejä löytyy siitä toisesta oppaasta.

Jos roolipelit ovat ajatuksena kokonaan uusi, kannattaa ennen aloittamista tutustua verkosta löytyvään roolipelimateriaaliin tai kysyä vinkkejä pelilaudan roolipelifoorumilta osoitteessa http://pelilauta.fi

(Myrrysmiehet 2012)

Myr on fantasiaseikkailu[rooli]peli bogatyreistä — ikuisen tuulen laulujen sankareista — kylmässä ja karussa pojolassa, jossa kaupunkien muurit riittävät juuri ja juuri suojelemaan sivistystä villin erämaan saloilta ja syksyisin palaavalta jäätävältä kylmyydeltä.

Pelissä pääosaa näyttelevät pelaajien hahmot ovat yhteiskunnan lakien ja sääntöjen ulkopuolella eläviä sankareita, jotka elävät seikkalusta ja taistelusta. He ovat valinneet rohkeutta vaativan tien, joka pakottaa heidät astumaan ulos turvallisen, mutta kaavoihin kangistuneen yhteiskunnan normeista. Se on tie vaatii vaikeita valintoja ja uskallusta, jonka vain aniharva voi kulkea loppuun asti. Onnekas Bogatyri jättää matkan kesken nuoli polvessaan ja sielu lopullisesti tahrattuna - onnettomamman kohtalo on usein paljon lopullisempi.

Myrissä seikkaileminen on vaarallista ja vaatii suunnittelua, varustautumista sekä kykyjä soveltaa hahmon voimavaroja oikein. Samassa hengessä muinaisten voimien kutsuminen ja noituus ovat kohtalokkaita vaihtoehtoja, jotka tuottavat usein enemmän vaikeuksia kuin niistä on apua.

Peli sääntöineen rakentuu vahvasti oman The Elder Scrolls: Skyrimiin, Dragon Age: Originsiin ja Richard K. Morganin A Land Fit For Heroes -kirjasarjaan perustuvan asetelmansa ympärille. Säännöt pyrkivät tarjoamaan kehyksen seikkailullisten haasteiden ja taistelun nopealle, mutta taktiselle käsittelylle unohtamatta täysin seikkailuroolipelien perintöä. Ne ovat paljon velkaa klassikkojen lisäksi sekä The Shadow of Yesterdaylle että Green Roninin Dragon Agea pyörittävälle Adventure Game Enginelle.

INFO

Pelin nimi on väännös sanoista Skyrim ja Mir (maailma venäjäksi). Alkuperäinen näitä sääntöjä käyttänyt kampanja löytyy sivulta Myrin Sankarit. Sääntöjen nimi on lyhennetty, jotta voitaisiin välttää sekaannusta lastenroolipeli Myrskyn sankareihin. Nimi saattaa vaihtua vielä uudestaan, koska se on melko lailla vahingossa samankaltainen myrrysmiesten toiminimen kanssa.

Sisällys

Sankarit

Pelaajien hahmot, hahmonluonti jne. säännöt koskien bogatyrejä.

  • Yleiskonstit - kaikkien pelaajahahmojen käytettävissä olevat seikkailijan, taistelijan ja loihtijan konstit.
  • Tiet ja polut - pelaajahahmojen kulkemat tiet ja polut.

Sanasto

Sanasto. Nt.

Kaikki Myrin (tämä wikiryhmä) tekstisisältö on vapaasti käytettävissä, miksattavissa, ripattivissa, kopioitavissa jne. Creative Commons By Attribution 3.0 -lisenssin mukaisesti. © 2010-2013 Myrrysmiehet Oy ja Ville Takanen.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped