Nämä säännöt laajentavat pelin perussääntöjä loihtimisen ja myrryssanojen osalta.

(:toc:)

(:num:)

Vain aniharva muistaa enää muinaisia loitsusanoja tai uskaltautuu rukoilemaan valtoja ja väkeä avukseen. Eivätkä Valaliiton Sallimukseen luottavat kuninkaat suhtaudu vanhoihin tapoihin suotuisasti. Tästä huolimatta sankareille ja bogatyreille tulee vastaan tilanteita, joissa loitsusanat ovat ainoa asia joka erottaa sankarin ja ennen aikaansa kuolleen seikkailijan toisistaan.

Suurin osa taikuudesta on kuitenkin vaarallista. Ainoa suoraviivainen tapa saada loitsuja tai lumouksia käyttöönsä vaatii kaupankäyntiä alisen voimien kanssa - eikä sitä voi missään nimessä pitää järkevänä tai kannattavana liiketoimintana. Paitsi ehkä väellä, jos se ei vaan päätä syödä varomatonta seikkailijaa suihinsa.

Viisaus

Vaikka kaikissa loitsuihin, ja loihtimiseen liittyvissä haasteissa käytään tavallisesti loitsusanoja - vaaditaan taikuudesta tai yliluonnollisesta tietämiseen tietäjän taitoja. Täten hahmon viisausarvoa käytetään taikuuteen liittyvissä haasteissaloitsusanojen sijaan, jos se on loitsusanoja alhaisempi.

Lumoukset

Noitien ja shamaanien voimien salaisuus on heidän hallitsemissaan lumouksissa, joiden avulla he pystyvät tekoihin, jotka olisivat muuten mahdottomia. Lumousten hankkiminen onnistuu alisen väen ja ylisen valtojen kautta, vaikka vallat vain harvoin puuttuvat Myrin tapahtumiin tai siunaavat seuraajiaan lumouksilla.

Sankarien hallitsemat lumoukset ovat erikoisia konsteja, joiden hintaa ei voi maksaa hahmon väen avulla. Ne vaativat siis aina sisun käyttämistä toimiakseen.

Esimerkkilumouksia:

 • Konsti (lumous) - Staalon nopeus (1): hahmo toimii aina ensin (ja siten kuvaa toimintonsa viimeisenä). Jos useampi hahmo käyttää konstia, ratkaistaan näiden hahmojen järjestys tavalliseen tapaan.
 • Konsti (lumous) - Karhun kämmen (2): hyökkäyksen vahinko on murskaavaa.
 • Konsti (lumous) - Virvaliekit (2): hahmoa ympäröivät virvaliekit vaativat vastustajan käyttämään pisteen sisua tai väkeä, jotta hyökkäys hahmoa vastan voi onnistua.

Loitsusanat

Entisaikojen tietäjät tietäjät osaivat muinaisia sanoja, runoja ja lauluja, jotka pakottavat todellisuuden uomaansa. Nykyisin vielä harvat sankarit ja seikkailijat osaavat muutamia heikkoja loitsuja, jotka periytyvät tietäjien muinaisista mahtirunoista.

Myrin sankareissa loitsusanat ovat erityisä konsteja, loitsuja, joiden käyttö vaatii hahmon omaa tai alisen voimilta lainattua väkeä.

Loihtiminen

ERRATA loihtimista on ainakin kahta tyyppiä loveen lankeaminen ja manaaminen, molemmat vaatiat yhden tai useamman loihtijan konstin käyttämistä. Kaikki loihtijan konstit ovat loitsuja, ja siten niitä ei voi suorittaa sisulla.

Loitsujen avulla hahmo voi saada käyttöönsä sekä väkeä että konsteja.

Vallan tai Väen kutsuminen

Loihtiminen koostuu seuraavasta

 1. Pyhitetään hieta
  • Konsti (loitsu): Hietapaikan pyhittäminen (1)
 2. Kutsutaan alisen väkeä
  • Konsti (loitsu): Väen N kutsu (4), TAI
  • Väen kutsuminen rukouksella, vaikeus 14 väelle suotuisassa hietapaikassa (veen (joen) väen pyytäminen paikalle joensyvänteellä jne.)
 3. Neuvotellaan väen kanssa
 4. Maksetaan hinta
 5. Saadaan väkipisteitä (voivat nousta yli oman maksimin) tai konsti
 6. ...
 7. Profit

Loveen lankeaminen

Loihtijan konstit

 • Konsti (loitsu) - Hietapaikan pyhittäminen (1): loihtija pyhittää paikan tietyn väen tai jumalan pyhäksi maaksi, hiedaksi. Vaaditaan väen kutsumiseksi paikalle.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped