Alkuperästä

Konsti Hinta Vaikutus
Miekan viisaus 1 (Sver) Loppukohtauksen ajan hahmon vaistoon lasketaan lisäksi hahmon viisaus vuorojärjestystä päätettäessä.
Noitain sukua 1V (Pohjolan väkeä)hahmo voi käyttää väkeä sisuna ja sisua mahtina tässä haasteessa. Lumous.
Samoaja 1 (Eränkävijä)Hahmo onnistuu kaikissa metsässä tapahtuvissa salavihkaisuushaasteissa loppukohtauksen ajan.
Teräksen tahto 1 (Kir) Vastustajan hahmoon taistelussa kohdistama tavallinen konsti kumoutuu.

Poluista

Konsti Hinta Vaikutus

Seikkailijan konstit

Konsti Hinta Vaikutus
Ryhmänjohtaja 2 Sankari auttaa toista hahmoa neuvoillaan, kokemuksellaan ja esimerkillään. Jos autettavan hahmon kyky on alempi kuin auttajan, saa tämä käyttää auttajan kykyarvoa.

Taistelijan konstit

Konsti Hinta Vaikutus
Tähtäys 4 Valitse hyökkäyksen osumakohta
Lukko 1 Onnistunut hyökkäys lukottaa tai muutoin sitoo vastustajan siten, ettei tämä voi toimia edes puolustautuakseen ennen kuin hyökkääjä laskee irti. Toisen hahmon pitäminen lukossa estää toimimisen, mutta ei estä puolustamasta itseään.
Kilvenrikkoja 2 Hyökkäys aiheuttaa vain yhden pisteen vahinkoa, eikä sen onnistumisessa huomioida kilven suoja-arvoa. Jos onnistuneen hyökkäyksen kyynoppa on alle aseen vahinkoarvon ja yli kilven suoja-arvon, rikkoutuu kilpi.
Pyrähdys 2 Hahmo siirtyy aloitteessa ensimmäiseksi eli hahmon toiminta kuvataan viimeisenä ja ratkaistaan ensimmäisenä. (jos seuraavat hahmot eivät myös pyrähdä)

Loihtijan konstit

Konsti Hinta Vaikutus
Hieta 1V Sankari pyhittää ympäristönsä tietyn Vallan tai Väen pyhätöksi eli hietapaikaksi. Konsti mahdollistaa kyseisen vallan tai väen pyytämiseen paikalle. Loitsu.
Loveen lankeaminen 2V Sankari lankeaa loveen tavoittaakseen kuolleen sielun ennen tämän matkaa tuonelaan tai puhuakseen kuolleille. Loitsu.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped