Miksi wiki?

Neonhämärän hahmowiki palvelee useaa tarkoitusta. Se on alusta, jolle pelaaja voi koota kaikki hahmoa koskevat olennaiset tiedot, suunnitelmat ja huomiot. Silloin tieto on yhdessä paikassa ja myös pelinjohdon saatavilla selkeässä muodossa. Tietoja on helppo selata, niihin on helppo palata, niitä voi muokata ja täydentää. Pelinjohdon on helppo nähdä, mitä asioita pelaaja haluaa hahmossaan painotettavan, mitkä juonet ovat käynnissä ja mitkä asiat kaipaa lisäspeksausta. Koska NH on pelisarja eikä mitään varsinaisia hahmoja kirjoiteta, eri pelien tapahtumia saattaa painua unohduksiin, niitä ei tajuta ottaa huomioon tai niiden tärkeyttä hahmolle ja pelaajalle ei ymmärretä. Wikin avulla haetaan vielä lisää selkeyttä, olennaisten asioiden tallentamista helposti saataville.

Käytännössä?

Käytännössä tarkoitus on siis luoda hahmolle valmista sivupohjaa käyttäen sivu, jolle kirjataan sellaisia tietoja kuten käynnissä olevat juonet, suunnitelmat, juonikoukut ja tärkeimmät kontaktit jne. Tämän sivun näkevät ja sitä pystyvät editoimaan ainoastaan hahmon pelaaja ja pelinjohto. Muille sivun sisältö ei siis näy. Wikisivun luo pelaaja itse. Sitä olisi tarkoitus täydentää aina kunkin pelin jälkeen ja välissä, aina silloin kun itse haluaa.

Onko pakko?

Ei ole varsinaisesti pakko. Pelin juonet ja hahmon kehitys kertyy kuitenkin wikiin 10. pelistä lähtien. Jos hahmolla ei ole omaa sivua ja siellä suunnitelmia, juonikoukkuja ym., hänelle ei voida kirjoittaa sisältöä peliin. Wikisivun tekeminen on siis vahvasti suositeltavaa.

Kysymyksiä, kommentteja, ajatuksia - lisää vapaasti tähän alle!

  • Dare: Mikä on sivujen julkisuusaste? Onko hahmon oman sivun tarkoitus olla vain pelaajan ja pelinjohdon luettavissa? (Oletan että on, koska hahmon julkisena profiilina toimii mm. facebook) Tässä tapauksessa selkeät ohjeet siitä, miten sivun näkyvyyttä kannattaa suunnata olisivat paikallaan. (Löysin itse heti keinon editoida sivun attribuutteja ja antaa sivulle lukusalasanan, mutta epäilen että pelinjohto ei halua erillistä salasanaa jokaiselle kymmenistä hahmoista.)
    • Takavasemmalta. Olettaisin että nopein vaihtoehto olisi laittaa read-tunnistukseski "id:niina id:omatunnus". Toinen vaihtoehto on että luon teille @NHGM ryhmän, ja sitten voi laittaa "@NHGM id:omatunnus". --V

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped