NR / SaltairienHistoria

Saltairien historia

Heränneiden sukujen historiankirjoituksesta

Heränneiden sukujen historiat ovat usein rikkonaisia ja huonosti dokumentoituja.

Magian paluun jälkeiset vuodet olivat monille suvuille vaikeita. Orpokodit täyttyivät oudoista lapsista, joita heidän vahnhempansa eivät kyenneet hyväksymään. Vuosikymmentä myöhemmin goblinisaatio sai Heräämisen jälkeiset vaikeudet näyttämään kauniilta yhteiselolta. Useita raskauksia raportoitiin keskenmenoiksi sairaaloissa, joilla oli kytköksiä rodullista puhtautta ja poikkeuksellisten lapsien kuolleisuus erilaisissa "onnettomuuksissa." Monet metaihmisten vanhemmat menivät vuorostaan äärimmäisyyksiin suojellakseen lapsiaan todellisilta tai kuvitelluilta uhilta.

Raivon yönä, 7. helmikuuta 2039 asiat riistäytyivät käsistä pahemmin, kuin kukaan olisi osannut kuvitella. Myöhempinä vuosina syntyneet metaihmiset eivät ymmärrettävästi kykene edes kuvittelemaan maailmaa, joissa heidän vahempansa ja isovanhempansa ovat eläneet.

Useimmat metaihmiset oppivat jo pieninä, että menneisyydessä on asioita, joista ei kannata kysellä, hyvin samaan tapaan kuin 1900-luvun lapset oppivat olemaan kyselemättä liikaa kysymyksiä sodista.

Saltairien Suvun historia

Koulutetummat ja historiaan huomiota kiinnittävät suvun jäsenet ymmärtävät, että suku saapui Irlannista ja asettui Atlantaan, Georgian osavaltioon Amerikan Yhdysvalloissa.

Useimmat Suvun jäsenet tietävät, että suku saapui meren yli Tír na nÓgista joitain vuosia Heräämisen jälkeen ja asettui CAS:in pääkaupunkiin, Atlantaan.

Suku adaptoitui nopeasti uuden maailman tapoihin ja loi itselleen paikan Atlantan alamaailmassa. Haltiat toimivat ensin isompien pelurien palveluksessa ja myöhemmin omana, voimakkaana toimijana ja suurempien voimien välittäjänä. Suku vahvistui ja kasvoi.

Myöhemmin osa suvusta lähti Miamiin ja alkoi toimia yhteistyössä Gunderson Corporationin kanssa, luoden yhden suvun tärkeimmistä voimavaroista, yhtiökansalaisuudet. Vuosien kuluessa Miamin Saltairit ovat kohdanneet lukuisia kohtalokkaita vastoinkäymisiä. Nykyisin sukuhaarasta on jäljellä enää Conway Saltair ja hänen lapsensa.

Suku kasvoi vallassa ja voimassa, muun maailman luisuessa kohti kaaosta. Rodulliset erimielisyydet kasvoivat kulminoituen maailman laajuisiin väkivaltaisiin mellakoihin, terrori-iskuihin ja tuhansien ihmisten ja metaihmisten kuolemaan. Suvun vanhemmat jäsenet eivät juurikaan puhu Raivon Yötä ympäröivästä ajasta, mutta on selvää, että siitä jääneet arvet ovat syviä.

Saltairien historiaa ei käsitellä juurikaan vuosiliukuina. Tämä ei ole sattumaa. Nuoremmille saakka välittynyt historiaa on epätarkkaa ja hajanaista. Kukin voi halutessaan selvittää vuosilukuja joko pelissä tai lukemalla Kuudennen maailman aikajanaa. Näin saatua uutta tietoa ja sen mukana tulleita oivalluksia voi vapaasti käyttää pelissä.

Raivon vuosien jälkeen osa suvusta lähti Denveriin alkaen luoda uutta verkkoa Sopimuskaupungissa. Vajaata vuosikymmentä myöhemmin kaupungin varjoissa taisteltiin alamaailman hallinnasta. Vanhan vallan edustajat, Mafia ja Yakuza ottivat yhteen Pueblo Corporate Councilista lähtöisin olevan Kosharin kanssa. Saltairit käyttivät tilaisuutta hyväkseen kaapaten lisää valtaa ja resursseja kaupungissa. Tällä kertaa haltiat kurkottivat kuitenkin liian pitkälle. Denverin johtaja ja Suvun Vanhin Argus Saltair murhattiin ja Saltairien suku ajettiin maan alle. Denverin sukuhaaralla kesti vuosia toipua syndikaattisodan seurauksista.

Atlantassa suku jatkoi maltillisempaa laajentumista vaalien pitkäaikaisia liittolaissuhteitaan, keräten mainetta luotettavina välittäjinä ja neutraaleina toimijoina. Aelgon Saltair palasi Atlantaan ja otti veljensä paikan Suvun Vanhimpana alkaen luoda omaa, pelottavan tehokasta, toimijoiden joukkoa. Damarion toimi suvun johtajana kannustaen vakauteen ja tomien neuvottelijan suvun välillä hyvinkin eripuraisten haarojen välillä.

Suvun yleinen historia tiivistettynä loppuu tähän. Tästä alkaa myös ns. Shadowrunnereiden kulta-aika. Jokaiselle suvulla on omat historiasivunsa (Atlanta vielä vaiheessa), joissa näkyy tarkemmin kumkin kaupungin omia asioita.


Page last modified on 2013-12-19 10:56