Sammumattoman lieskan krypta

Pieni Kassenin kaupunkin eteläisessä Nirmathasissa on nimetty perustajansa, taldorilaisen ritarin Ekat Kassenin mukaan. Ekat Kassen perusti kaupungin vuonna 4522, erään sodan Belkzeniä vastaan päätyttyä. Siitä on nyt 187 vuotta. Kassen itse sai surmansa puolustaessaan voitokkaasti kaupunkiaan ryöstelevää palkkasoturijoukkoa vastaan vuonna 4532. Hänen haudassaan palava Sammumaton lieska on ollut toivon ja kaupungin jatkuvan vaurauden ja hyvinvoinnin symboli siitä lähtien.

Aina muutaman vuoden välein, Ekat Kassenin viimeisen taistelun vuosipäivänä, kaupungin asukkaat lähettävät aikuisuuden kynnyksellä olevat lapsensa aikuistumisriittinään Ekat Kassenin haudalla noutamaan lieskan takaisin kaupunkiin. Viimeisimmästä aikuistumisriitistä on kuitenkin ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta. Kylän vanhat ja viisaat pitävät tätä pahana enteenä. Kuluneet pari satoakin ovat olleet varsin heikkoja, eikä riistaakaan ole enää niin paljon kuin isien muistojen rikkaina vuosina.

Aikuistumisriitistä itsestään liikkuu paljon huhuja. Kerrotaan jopa, että jotkut olisivat kuolleet aikuistumisriittiä suorittaessaan. Varmaa on kuitenkin, että riitti koettelee matkaan lähtevien nuorten erätaitoja, tietoja ja kykyä yhteistyöhön. Riitin järjestämisestä vastuussa olevat kyläläiset varovat kuitenkin visusti paljastamasta, mitä kaikkea riitiin matkaan lähdön jälkeen kuuluu.

Tänä nimenomaisena vuonna matkaan on tarkoitus lähettää hyvin erityinen joukko: Nuorista kukin syntyi Ekat Kassenin kuoleman vuosipäivänä. Kyläläiset odottavat tältä kesän viimeisenä päivänä matkaan lähtevältä joukolta paljon. Jotkut jopa kuiskailevat, että kylän selviäminen talvesta riippuu siitä saavatko nämä nuoret suoritettua aikuistumisriittinsä onnistuneesta, jotta Erastil taas hymyilisi ja antaisi takavuosien kaltaisia runsaita saaliita.

Äitien pakatessa reput kyynelsilmin, isät katsoivat ylpeydellä jo lähes miehiksi kasvaneita poikiaan. Ilmapiiri kotipirteissä oli toiveikas, ja samalla jollain erikoisella ja oudolla tavalla hyvin surumielinen. Ulkona tuuli jo tuiversi pohjoisesta siihen malliin, ettei talventulokaan voinut olla enää kaukana.

Millä mielellä kukin nuorista matkaan lähtee?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped