Sivuhahmoja

Armana Lastrid, female human
Armana, yksi Nirmathasin kuuluisista samoojista, menetti koko perheensä sodassa Molthunea vastaan. Hänet tiedetään äkkipikaiseksi ja fanaattiseksi luonteeltaan.
Naimaton, asuu yksin.

Braggild Ironhame, female dwarf
Kassenin ainoa kääpiö on taitava seppä, mutta luonteeltaan hyvin epätyypillinen kääpiöksi. Braggild omaa ystävällisen luonteenlaadun ja leväperäisen suhtautumisen rahaan ja aikatauluihin, piirteitä, jotka ovat saaneet kaupunkilaiset toisaalta sekä pitämään hänestä, että suhtautumaan häneen epäluuloisesti.
Naimaton, asuu yksin.

Colbin Vetnar, male human
Vetnar on kaupungin puunhakkaajien killan vanhin ja Kassenin toiseksi vaikutusvaltaisin mies heti Uptalin jälkeen. Toisin kuin Uptalia, synkkämielistä ja ahnetta Vetnaria tuntuu kiinnostavan ainoastaan omien kukkaroidensa täyttäminen kullalla.
Naimisissa. Vaimo Morgain. Pojat Albus, Otho ja Lent. Tyttäret Embla, Ylva. Miniät Fostis ja Geira. Vävyt Keit ja Merron. Lapsenlapset Colbin, Albus, Lanholt, Morgain ja Lent.

Cygar Anravis, male human
Vastikään kaupunkiin saapunut, enimmäkseen omissa oloissaan pysyttelevä muukalainen. Cygar viettää suurimman osan aikaansa Seitsemän Hopean majatalossa tai Kassenin torin liepeillä.
Naimaton, asuu yksin.

Drammot, male human
Lastwallista kotoisin oleva keski-ikäinen ritari, Drammot raportoi säännöllisesti Lastwalliin Belkzenin örkkien liikkeistä aluella. Kassenissa hänellä ei ole mitään toimivaltaa, joskin päällikkö Uptalin tiedetään toisinaan pyytäneen häneltä virka-apua kaupungin suojelemiseksi. Drammot asuu vuokralla Colbin Vetnarin omistamassa perhetalossa.
Naimaton, asuu yksin.

Geirri, male human
Sotaveteraani, joka viettää eläkepäiviään pääasissa Seitsemän Hopeassa tuopin äärellä paossa nuorta, tuliluontoista vaimoaan Istvaa.
Naimisissa. Vaimo Istva. Tytär Kyrhild. Pojat Geir ja Halfdan.

Gert, male human
Tamranista kotoisin oleva metsästäjä, joka mentyään naimisiin kassenilaisen Erastilin papittaren Ingridin kanssa asettui aloilleen, perusti perheen ja ryhtyi päätoimiseksi nahkuriksi. Pariskunnalla on kolme lasta, joista kaksi vanhempaa ovat jo perustaneet omat perheensä. Perheen iltatähti Ortho on vasta tulossa miehen ikään.
Naimisissa. Vaimo Ingrid. Vanhin poika Roldare. Tytär Hilda. Nuorin poika Ortho. Miniä Cygna. Vävy Golfond.

Golfond, male human
Jättikokoinen kylän vahti Golfond omaa suunnattoman kärsivällisyyden ja lempeän luonteenlaadun. Pahat kielet väittävät hänen olevan mielenlahjoiltaan jälkeenjäänyt, joskin Golfondin paremmin tuntevat tietävät tämän epätodeksi.
Naimisissa. Vaimo Hilda. Poika Anulf.

Gregor Wisslo, male human
Entinen ammattisotilas, kylän vahdin päällikkö, Wisslo tiedetään jämäkäksi ja aavistuksen juroksi mieheksi, jolla on vankka käsitys siitä, miten kaupungissa kuuluu asioiden hoitua. Wisslo suhtautuu ulkopaikkakuntalaisiin äärimmäisen epäluuloisesti.
Leski. Poika Geir. Tytär Pritva.

Grimscar, male human
Viinaanmenevä riitapukari, jonka ansiot eränkävijänä ja metsästäjänä ovat kuitenkin kiistattomat. Grimscarin toilailuja katsotaan yleensä läpi silmien, joskaan ei ole tavatonta, että vahdin päällikkö Wisslo tai Drammot joutuvat toisinaan viemään hänet vahdin tyrmään nukkumaan pois humalaansa, jottei hän satuttaisi itseään tai muita.
Naimaton. Asuu yksin.

Holgast, male human
Kassenin virkaa tekevä kirjanoppinut ja mystikko on seniili vanha ukko, jonka puoleen käännytään vain pakon edessä. Holgastin taikatemput ovat kuitenkin kovasti kaupungin lasten mieleen ja lasten vanhemmat joutuvatkin tuon tuosta hakemaan lapsiaan pois Holgastin tornin liepeiltä, jonne he ovat kerääntyneet siinä toivossa, että Holgast näyttäisi jonkun tempun.
Naimaton. Ottopoika Deirron.

Jimes Iggins, male halfling
Seisemän Hopeassa vierailevilla kaupunkilaisilla on tapana laskea tarkkaan vaihtorahansa, varsinkin jos heitä on palvellut tämä nimenomainen puolituinen, jonka tiedetään usein "laskevan väärin" palauttamansa vaihtorahat.
Naimisissa. Vaimo Keitha. Tyttäret Rigna ja Fastva.

Jocyn Elmaran, male human
Trubaduuri ja entinen seikkailija, joka rampauduttuaan asettui kaupunkiin asumaan. Jocyn esiintyy Seitsemän Hopean majatalossa lähes joka ilta.
Naimaton. Asuu puolisonsa Ragnulfin kanssa.

Jonark Uptal, male human
Kaupungin päällikkö Uptal on kaupungilla pidetty mies, joskin hänen kiinnostuksen kohteitaan ovatkin kaupungin asioita useammin hyvä ruoka, väkevä olut ja kauniit nuoret naiset.
Naimisissa. Vaimo Embla. Pojat Faranir, Geirrod ja Gallri. Tyttäret Cygna ja Hesta. Miniä Hildir. Vävyt Roldare ja Gust. Lapsenlapset Aska ja Ulvang.

Luminitsa Vargas, female human
Kassenin lähistölle usein leiriytyvien varisialaisten johtaja Luminitsa Vargas tunnetaan pahanilmanlintuna, jonka saapuminen kansansa kanssa kaupungin laitamille ei koskaan lupaa hyvää. Vähintäänkin miehet karkaavat vaimoiltaan, kukkarot tyhjenevät ja lapset saavat kummia päähänpistoja lähteä seikkailemaan eksoottisiin paikkoihin, joista varisialaiset mielellään tarinoivat. Luminitsa suhtautuu kaupunkilaisten ylenkatseeseen olankohautuksilla ja pilkallisella naurulla.
Leski. Lukuisa määrä sukulaisia ainakin neljässä sukupolvessa.

Moltus Vargidan, male human
Yhden kaupungin varakkaimmista perheistä patriarkkaa pidetään koko muun perheensä tavoin vähintäänkin epäilyttävinä ja eksentrisinä. Toisinaan heitä jopa syytetään noidiksi. Vargidanin perheen viljavarastot ovat kuitenkin katovuosien aikana pelastaneet monet kaupungin asukkaat nälkäkuolemalta.
Leski. Pojat Orvar ja Tamran. Tytär Brunna. Miniät Lanholfa ja Dramma. Lapsenlapset Gisela ja Orvar.

Namdrin Quinn, male human
Ei niinkään kaupungin asukas kuin lähes jokavuotinen vieras, Quinnin karnevaali vierailee Kassenissa lähes joka kesä. Karnevaalin vierailu on yksi kaupungin lasten (ja aikuistenkin) eniten odottamia vuosittaisia tapahtumia.

Olmira Puunlaulu, female human
Luonnonhenkien kanssa kommunikoivat tietäjät eivät ole harvinainen näky Hammasmetsässä, mutta Kassenin liepeillä majaileva Olmira kerää silti katseita kaupungilla käydessään, sillä hänen omintakeinen vaatepartensa koostuu kokonaan lehdistä ja oksista ja hänestä lähtevä lemu on voimakkaan alkukantainen.
Naimaton. Asuu äitinsä Lathan kanssa.

Ranila Prasst, female human
Ranila Prasst on epätyypillisen nuori Erastilin papiksi, mutta kaupungin väellä ei ole juuri ollut syytä epäillä hänen pätevyyttään.
Naimisissa. Aviomies Rombo. Poika Keit.

Rennet, male human
Sekatavarakaupan pitäjä ja osa-aikainen seppä Rennet ei voi juurikaan sepäntaidoillaan kehuskella, sillä ne riittävät juuri ja juuri hevosenkenkien ja työkalujen valmistamiseen. Noin muuten Rennet on kyllä kaupungilla kovasti pidetty mies, mitä nyt pitää kaupunkilaisten mielestä usein liian kovaa hintaa ulkomaisilta kauppiailta hankituilla erikoistavaroilla, kuten mausteilla ja hienoilla kankailla.

Sorno Nelisormi, male human
Avioiduttuaan kypsällä iällä Sorno on hieman rauhoittunut kylänväen helpotukseksi, mutta tämä kokenut eränkävijä on tehnyt pitkän uran turkiseläinten narraajana ja seikkailijana. Sorno tunnetaan myös puutteellisesta itsesuojeluvaistostaan. Hänen merkittävimpiin tempauksiinsa kuuluvat väkivaltainen yhteenotto läpikulkumatkalla olleen Gorumin papin kanssa ja epäonninen retki Hammasmetsän synkimpiin osiin. Edellisestä Sorno selvisi oikean käden etusormen menetyksellä, jälkimmäiseltä hän palasi ihmissuden kirouksen riivaamana. Kiitos Jocyn Elmaran keräämän retkikunnan, kirous saatiin poistettua Tamranista haetuilla rohdoilla.
Naimisissa. Vaimo Sierida. Tytär Nehvona.

Trelvana Silvir, female human
Majatalo Seitsemän Hopean omistaja on voimakastahtoinen nainen, joka on yhdessä nuoren tyttärensä Alisan kanssa tehnyt Seitsemän Hopeasta yhden kaupungin parhaista majataloista. Trelvanan aviomies Tarf Silvir katosi reilu vuosi sitten. Huhujen mukaan hän löysi itselleen kauniin nuoren varisialaisnaisen ja karkasi tämän kanssa Tamraniin.
Naimisissa. Aviomies Tarf Silvir. Tytär Alisa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped