"Pormestarin kartanon arvo kohoaa pilviin" - Tapahtumat

 • Aluksi sankarimme rahtaavat irtainta saalista ja Rheinhartin häntäjouhet metsiköstä joen rantaan. Marshal jää metsikköön etsimään uutta eläinkumppania. Likimain vuorokausi kuluu, ja kääpiö astelee yön tunteina viimein muun seurueen luokse mukanaan villikarju, jonka esittelee Boriksi.

 • Seurue ei kuitenkaan ehdi asettua uudestaan makuulle, sillä äkkiä maa alkaa järistä ja tuota pikaa mannerkaupungista näyttää taivaalle kohoavan pallomainen pilvi, joka ennen hajoamistaan näyttää kovasti virnistävältä paholaisen naamalta. Pilven vielä haihduttuakin räjähdyksestä jäävät jäljelle vielä viisi tulista pilaria, jotka näyttävät kohoavan taivaalle.

 • Joelta kuuluu kovaäänistä kiroamista ja seikkailijat huomaavat heidän laivurinsa saapuneen paikalle. Kauhistunut vanhus lupaa kunnioittaa sopimustaan palauttaa sankarit jonnekin päin mannerkaupunkia, mutta painuvansa sitten niin pitkälle, kuin pippuri kasvaa.

 • Hylättyään nelikon Rego Caderin pohjoisosiin, merimies lähtee seilaamaan omia polkujaan. Sankarit sen sijaan lähtevät kohti etelää ja Rego Crua'aa ja siellä olevaa majataloa, "Ruhjeista Iilimatoa". Outoa kyllä, huolimatta vielä vallitsevasta yön pimeydestä, kaikkialla vaikuttaisi olevan hiljaista, eikä kukaan

 • Tavernasta löytyy epätavanomaisen pelokas Yacupulio-maahinen, muttei Araelia. Maahisnainen osaa kertoa räjähdyksen tapahtuneen pormestarin kartanolla ja ilmeisesti tuhonneen sekä vaneon että sen välittömässä läheisyydessä sijainneet vähäiset hallintarakennukset. Tällä hetkellä kaupungilla ei ole selkeää hallitsijaa helvetinritarien ja dottarikomentajien ilmeisesti edelleen kiistelessä asiasta. Puolhaltiapapin maahinen osaa kertoa suunnanneen jo Rego Saceroon auttamaan haavoittuneita, mutta tarkalleen tämän sijaintia nainen ei tiedä. Summittaisesti Yacupulio arvelee tämän kenties perustaneen jonkinlaisen sairastuvan vanhaan päämajaan.

 • Matkalla vanhaan päämajaan joukkio haastattelee vielä aamun tunteina esiin kömpineitä, paniikissa sinne tänne sinkoilevia kaupunkilaisia, jotka vahvistavat Yacupulion kuvauksen oikeaksi. Pääasialliset huolenaiheet ovat se, seuraako räjähdyksiä vielä lisää samoin kuin se, mitä Thrunen huoneen keisarillisten merivoimien komentaja tekee: pakotetaanko Westcrown viimeinkin Thrunen huoneen täydelliseen hallintaan ja sotatilalait julistetaan voimaan? Toistaiseksi kukaan ei ole kuitenkaan kuullut Thrunen huoneen tehneen mitään.

 • Arael, samoin kuin Janiven, toden totta löytyvät vanhasta päämajasta. Temppelin maantason kerros on muutettu tilapäisesti sairastuvaksi kuolleille ja haavoittuneille. Sankarit kertovat kokemuksistaan metsässä ja Arael kertoo kaupungin nykyisestä tilanteesta. Mitään varsinaisesti uutta tietoa seikkailijat eivät papilta saa. Pienen neuvottelun jälkeen Arael herättää Rheinhartin henkiin temppelin kellarissa. Bessarion onnittelee kentauria tämän liittymisestä "Palanneiden" kerhoon.

 • Arael ilmaisee vahvan toiveen, että sankarit lähtisivät selvittämään, mikä räjähdyksen aiheutti ja mikäli tilannen on pahenemassa, voiko sen saada hallintaan. Tilanteen selvitys tekisi joukkiosta käytännössä kaupungin, jos ei nyt aivan "Pelastajia", niin ainakin huomattavia hyväntekijöitä, jonka jälkeen esimerkiksi pääsy Regiconaankin olisi mahdollista.

 • Joukkio lähtee kohti nollapistettä. Nopea kiertely ilmeisimpiä reittejä pitkin paljastaa varsinaiselle räjähdysaukiolle johtavan kaksi reittiä, joihin molempiin ehtiväiset dottarit ovat ehtineet pystyttää barrikadin tapaiset. Kummallakin barrikadilla vartioita pitää yksi partio luutnantin johtamana.

 • Sisäänpääsy ei osoittaudu erityisen vaikeaksi. Portin luutnantti valittelee paholaismaisten otusten alkaneen vainota lähikujia. Dottarit epäilevät, että jokunen paholainen saattaisi hyvinkin piileskellä eräässä kraateria lähellä olevassa talossa, mutta eivät ole ainakaan itse halukkaita tutkimaan asiaa. Sankarien kiinnostus käydä selvittämässä asiaa herättää luutnantissa silmiinpistävää innostusta, jopa siinä määrin, että seikkailijoille herää epäilyksiä siitä, että luutnantti saattaa hyvinkin olla jonkinlaisen mieleen vaikuttavan magian alaisena. Epäilyksistään huolimatta asian annetaan ainakin toistaiseksi olla, ja joukkio siirtyy portin toiselle puolelle.

 • Itse räjähdysalue paljastuu halkaisijaltaan noin 300 jalkaa olevaksi, likimain ympyränmuotoiseksi aukioksi, jonka keskellä on ilmeisesti räjähdyksen alkupiste, joka on aiheuttanut halkaisijaltaan sata jalkaa olevan, seinämiltään melko jyrkän, syvimmältä kohdaltaan 30 jalkaa syvän kraaterin. Kraaterin lisäksi aukiolta tosiaan kohoaa viisi tasavälein olevaa tulista pylvästä, jotka näyttävät kohoavan satojen jalkojen korkeuteen. Jostain oudosta syystä pilareista ei juurikaan lähde lämpöä kymmentä jalkaa kauemmaksi, mutta ääntä sitäkin enemmän.

 • Rheinhart käy tutkimassa kraaterin pohjan. Mitään ei löydy, mutta pohjalla ollessaan kentaurin mielen täyttävät kaikennielevät näyt valtavan suuresta ja voimakkaasti kahlitusta paholaisesta, joka turhautuneesti ärjyen riuhtoo outojen riimujen koristelemia kahleitaan. Vähäisempi mies olisi näyistä kauhuissaan, mutta äskettäin Gorumin luota palannut kentauri ei moista hätkähdä, kivuten kepeästi ylös kuopasta.

 • Rheinhartin antaman kuvauksen perusteella Kyrialia arvelee otuksen olevan mahdollisesti pit fiend, paholaisten hierarkiassa lähinnä helvetin kenraalin tasoinen olento.

 • Tutkittuaan paikallisia luonnonmoudostelmia nyt riittävästi, seikkailijat päättävät mennä tutkimaan, ei oudon dottari-luutnantin osoittamaa taloa, vaan sen vierellä olevaa, kulmastaan hieman luhistunutta rakennusta. Sisälle yritetään mennä ilmeisesti rakennuksen sisäpihalle vievästä portista, mutta tästä seikkailijoiden aikomukset äkkäävä toinen dottari-luutnantti toiselta barrikaadilta älähtää. Tilanteesta muodostuu ja aavistuksen uhkaava, mutta lopulta luutnantin tahtoon ainakin näennäisesti myönnytään ja portilta peräännytään.

 • ...ainakin siihen asti, että onnistutaan löytämään kulma, johon kummaltakaan barrikadilta ei näe. Sitten mennäänkin näppärästi entraushaalla yli muuristan ja hopsansaa, kolmikko Eidi, Kyrialia ja Marshal ovatkin jo kielletyllä sisäpihalla.

 • Hiljaa kolmikko yrittää hipsiä ainokaisesta näkyvästä ovesta sisään rakennukseen. Kaikki sujuukin hyvin aina eteisen jälkeiseen huoneeseen asti, jonne avautuvan oven takaa paljastuu Eidiin tähtäävät neljä pitkäjousta. Huoneesta tulvii vahvaa paloöljyn löyhkää ja aseita pitelevät miekkoset näyttävät kovin lasisilmäisiltä. Tuoksu ei hidasta millään tavalla sankareita ja silmänräpäyksessä Eidi ja Kyrialia ovat jo sisällä ja kaksi vartijaa neljästä makaa kuolleena. Toinen jäljellä olevista onnistuu sytyttämään rakennuksen tuleen viskaisemalla alkemistin tulen, ennen kuin kuolee liekkeihin. Marshal vilkaisee liekehtivään huoneeseen, mutta toteaa sen kääpiöyhteensopimattomaksi ja peräytyy.

 • Pieni tuli ei kuitenkaan naiskaksikkoa pysäytä ja ihailtavalla tarkkuudella ja pieteetillä he ratsaavat jäljellä olevat varastohuoneet. Muutamaa tovia myöhemmin savun paikalle hälyttämä dottaripartio on lähinnä häkeltynyt ensin valtavan kokoisen Eidin syöksyessä ulos äristen ja muristen ja hetkeä myöhemmin erittäin demonisen Kyrialian lennähtäessä ulos rakennuksesta vain vähän ennen sen sortumista. Näppärin konstein molemmat naiset onnistuvat sekä häipymään paikalta nopeasti että näyttämään täysin erilaisilta, että hetkeä myöhemmin jälleen näkyviin ilmestyvää sankarviisikkoa on täysin mahdotonta pitävästi yhdistää tapahtuneisiin - "We ain't done nuthin'!" Hieman hämäräksi jää, mitä neljä jäppistä itse asiassa vartioivat ja miksi luutnantit eivät halunneet taloon tunkeuduttuvan.

 • Tämän pienen sivupolun jälkeen seikkailijat etenevät lähemmäksi paholaisten asuttamaksi väitettyä taloa, jos ei muuten niin ainakin rauhoittaakseen luutnanttien epäilykset. Sisään päätetään mennä takaovesta. Bessarionin ja Borin jäädessä etupihalle vahtimaan dottarien tekemisiä. Takakujalle päästyä Rheinhart päättää jäädä vielä sinne vahdiksi. Sisäänmenevälle kolmikolle talo paljastuu olleen ennen räjähdystä ilmeisesti jonkinlainen vartiotupa, jonka asevarasto ja komentajan huone sisältävät vielä joitakin arvoesineitä.

 • Komentajan huoneesta tultaessa isompaan huoneeseen, huoneesta paljastuu kaksi epätavallisen kookasta lemure-paholaista. Vaikka ovatkin paljon tavallisia lemureja vahvempia, ne eivät merkittävästi aiheuta Marshalille ja naisduolle ongelmia. Sen sijaan ilmeisesti taistelun melskeen paikalle hälyttämänä, keskelle taistelua tyhjästä ilmestyvät luunvalkeat paholaiset ovatkin jotain aivan muuta. Seuraa pitkällinen taisto, jossa Kyrialia puolustaa sankarillisesti nurkkaansa, Marshalin ampuessa hellittämättömästi ja Eidin ottaessa kauhistuneena hieman etäisyyttä. Huikea manööveri seuraa myös Kyrialian viimein vaipuessa tajuttomuuteen, Rheinhartin syöksyessä kanavoimaan ja Marshalin paikalle hälyttämän Borin käydessä vetämässä poloisen Kyrialian pois.

 • Paholaiset seuraavat vetäytyviä sankareita vielä sivukujalle ja hetken ajan tilanne näyttää pahalta Marshalille, mutta sitten paljastuu, että toinen paholaisista onkin vain toisen kutsuma - ja kutsuntaloitsun kesto on saavuttanut päätepisteen. Toisen vajottua takaisin Helvettiin, yksin jäänyt paholainen ei lähden enää vainoamaan perääntyviä seikkailijoita - taistelu päättyy toistaiseksi ratkaisettomaan.

Henkilöt

 • Ei tavattuja nimellisiä henkilöitä

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Edellisen session palkkiot muistin tueksi:

Fghmugwan pesä:

 • unidentified ring- edelleen tunnistamatta, edes Arael ei osannut, huolimatta heikosta yrityksestä

Matopuun Piiritys

 • 9 x mwk dagger
 • 4 x mwk short sword
 • 2 x +2 leather armor
 • 2 x +1 cold iron battleaxe Yksi Eidille, toinen Marshalille
 • +1 breastplate
 • +2 belt of mighty constitution Kyrialia
 • mwk composite longbow (Str +3) Eidi
 • 20 cold iron arrows Eidi
 • 2 x Potion of CMW
 • Scroll of resurrection - käytetty Rheinhartin palautukseen
 • 12 x Potion of CSW
  • jaettu: kolme Marhsalill, Kyrialialle, Eidille ja Rheinhartille
 • Wand of Restoration Nyt 13 charges, kun käytetty 1 Rheinhartiin
 • Wand of Secret Door Detection 10 charges
 • mwk light crossbow (ylimääräinen Eidiltä)

Tämänkertaiset:

Osittain sortunut, sittemmin palanut rakennus

 • sekalaista arvoesineistöä, arvo 1000 kultapalan paremmalla puolella
 • Kyrialian pelastama mullan tuoksuinen säkki, jossa jalokiviä - arvon määritys vaiheessa
 • circlet of persuasion - Kyrialia
 • horn of fog
 • ring of jumping - Eidi?

Paholaistalo

 • mwk spear
 • 16 maagista nuolta, tunnistamatta
 • 350 kultapalaa
 • koruesineitä: 4 sormusta, nilkka-, ranne- ja kaulakoru, arvoltaan useita satoja
 • 4 x Potion of CMW

Boonit:

"Once per session" -torstaibonuksia, joita ansaittiin tiukasta taistosta luunvalkeita paholaisia vastaan. Ei varmaankaan saa HeroLabiin, joten näitä joita voi käyttää halutessaan / muistaessaan.

 • Kyrialia
  • So NOT moving from here! - You excel in situations of limited mobility. You've been hard-pressed enough times that you have learned to occasionally master the art of offensive defense, when standing still. Once per session, gain +2 untyped attack bonus for two concecutive rounds, provided you fight defensively and do not move more than 5-foot steps during these rounds.
  • Cure-bottle addict - You're addicted to Cure-drinks. For this reason, you always tend to carry with you one extra, in case them shakes strike in a bad way...At any given time you have run out of healing potions during combat, there's a 40 % chance, that you can still find a potion of Cure Moderate Wounds from your pocket. During a session, you can spend as many move actions trying to find the potion as you wish, but you can only succeed on actually finding one once per session.
 • Rheinhart
  • Lucky Channeler - Once per session, when channeling energy, you can re-roll all the 1's and 2's, and keep the result, that was better.
 • Marshal
  • Stubborn Shooter - When faced with hard skins or heavy armors, some archers flinch. You're not one of those. You keep on shooting the same spot, and eventually dig you way to the tender parts with pure force of will, if nothing else. For one round per session, provided you hit the target with ranged attack on previous round, your ranged attack(s) that hit the target ignore half of the target's DR (rounded up). You must declare the use of this boon before you make the attack(s). The boon is not spent for the session, if you don't hit the target, but the condition is "resetted".
 • Bori
  • Dragging friends all over the frigging place - Due to real-live practice, Bori has learned to grab an unconscious ally by spending a swift action instead of standard.
 • Eidi
  • Die another day - Sometimes things get dire. In those cases, you know how to make a hasty exit. Once per session, when taking the withdraw action, ignore the movement penalties caused by difficult terrain.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped