"Syvemmälle Spiraaliin" - Tapahtumat • Sankarit jatkavat tutkimuksiaan eteenpäin. Etenemissuunnaksi päätetään valita ensimmäiseksi maanalaisen luolaston sisäänkäynnin lähistöllä ollut avaamaton ovi. Muiden lähtiessä katsastamaan epäilemättä merkityksetöntä sivukäytävää, Kay jää hetkiseksi tutkiskelemaan kidutusvälineiden kuntoa. Jälleenmyyntiä ajatellen, tietenkin.

 • Avatun oven takaa paljastuvan käytävän varrelta löytyvät lähes tyhjiin ryöstetyt asevarasto ja viinikellari. Käytävän päässä olevan oven takaa joukkio erottuu selvästi jonkinlaista kahleiden kalinaa, mistä ei kuitenkaan säikähdetä, vaan marssitaan rohkeasti sisään. Ääni paljastuu tulevaksi kahden kolmipäisen koiran ketjuista. Ketjut eivät kuitenkaan erityisemmin rajoita olentojen liikkumista ja tuota pikaa tilanne muuttuu väkivaltaiseksi. Kolme päätäkään eivät anna koirille kuitenkaan erityistä etua, ja pian hurtat makaavat vainajina. Ainoastaan Rheinhart tuntee pientä epämukavuutta, ikään kuin hänen kavionsa olisivat liimattu maan kamaraan tavallistakin tiukemmin, mutta mitäpä tuosta, varmaan ohimenevää...

 • Kuusipäisen lauman kahlintapaikan vieressä näyttää olevan ovi, jota hurtat lienee oli asetettu vartioimaan. Ovi avataan ja takaa paljastuu pienehkö aarrekammio. Kuten aiemmat huoneet, tämäkin on suureksi osaksi tyhjennetty, mutta onnekkaasti ilmeisesti jotain on jätetty välivarastoon odottamaan hyvää myyntiaikaa. Aartenetsijät keräävät kaiken arvokkaan ja palaavat takaisin Kayn luokse.

 • Valitettavasti Kay näyttää kuitenkin joutuneen oudon onnettomuuden uhriksi. Nainen vaikuttaa olevan likimain katatonisessa tilassa, vastaten ulkoisiin ärsykkeisiin hyvin vaisusti ja ollen lähinnä kuollutta painoa. Minkäänlaista syytä tälle ei ole näkyvissä, joskin pieni osa kidutuskammion seinän rappauksesta näyttää varisseen pois, paljastaen alla olleen kovan kiviseinämän ja sen pinnalla kulkevan, muutaman senttimetriä leveän, violettia valoa sykkivän mineraalisuonen.

 • Pienen harkinnan jälkeen joukkio päättää ottaa naisen mukaan ja palata takaisin maan pinnalle, kysymään Kayn tilasta Araelilta, mahdollisesti myös lepäämään.

 • Tutkimusretkeilijöiden matkatessa sivukujia pitkin kohti päämajaa, Marshalin tarkat silmät huomaavat syrjemmällä pikku kujalla sankareita varovasti luokseen viittilöivän hahmon. Luottaen määräylivoimaansa, epämääräistä hahmoa lähestytään. Lähemmäksi päästäessä kaikki huomaavat, että hahmohan on ei enempää eikä vähempää kuin räjähdyksessä edesmenneeksi luultu pormestari Aberrian Arvanxi. Jösses!

 • Poloinen pormestari näyttää kokeneen kovia sitten viime näkemän Cornucopiassa: hänen vaatteensa ovat repaleiset ja ihonsa ruhjeiden ja veren tahrima, minkä lisäksi hänen pienet ahneet siansilmänsä poukkoilevat holtittomasti varjosta toiseen, kielen lipoessa hermostuneesti ylähuulia. Mies selittää sankareille seuraavaa:
  • Aberrian on joutunut oman taloudenhoitajansa, majordomo Crosaelin pettämäksi. Paitsi että Crosael on mitä ilmeisimmin maagi, joka on pystynyt pitämään tiefling-verenperintönsä piilossa, on nainen myös salaa työskennellyt myyttiselle Varkaiden Neuvostolle. Aberrianin puheista tulee vaikutelma, että mies itse on toki tiennyt Neuvoston olemassaolosta, mutta ettei Neuvosto näytellyt pormestarin päivittäisessä päätöksenteossa merkittävää roolia. Joka tapauksessa, muutamia päiviä ennen räjähdystä Crosael oli alkanut salaa päästää Neuvoston ryövärikaartia sisään kartanoon ja ennen kaikkea Nessiaaniseen Spiraalin. Saatuaan tämän selville Aberrian oli välittömästi mennyt vaatimaan Crosaelia tilille teoistaan, vain huomatakseen, että nainen oli aikeissa murtautua hänen tallelokeroonsa. Tilanne eskaloitui nopeasti ja nainen oli hyökännyt "esimiehensä" kimppuun. Ainoastaan kesken taiston alkanut maanjäristys oli äkkiä pelästyttänyt naistieflingin pois pormestarin kimpusta. Ilmeisesti Crosael oli jossain määrin tiennyt mitä odottaa, sillä järistystä nopeasti seurannut kartanon räjähdys oli lähes tappanut pormestarin, tämän ehdittyä vain hädin tuskin kaapata mukaansa tallelokeron sisällön. Silkan onnen avulla mies oli kuitenkin selvinnyt, jääden piileskelemään kartanonsa lähistölle, arvellen, kenties aivan oikein, että hänen vainoojansa olettaisivat siten hänen kuolleen. Minkäänlaista syytä Neuvoston äkkinäiselle aggressiivisuudelle mies ei osaa sankareille nimetä.

  • Aberrian myöntää auliisti, ettei varmasti ole ollut esimerkillinen pormestari ja hautoo tällä hetkellä lähinnä pakoa vesiteitse niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, MUTTA vakuuttaa rakastavansa kaupunkia omalla tavallaan eikä haluaisi jättää nyt katastrofin kouriin joutunutta kaupunkiaan äkkiä vihamieliseksi muuttuneen Neuvoston turmeltuneisiin käsiin. Tämä mielessään hän on nyt lähestynyt ainoista, joita kaupunkissa voidaan edes jossain määrin sanoa sankareiksi.

  • Pormestari kertoo, että - kuten monissa huhuissa on spekuloitu - hänen kartanonsa monien maagisten ylellisyyksien, kuten kuuman veden, itsestään syttyvien takkojen ja huoneita koristavien illuusioiden takana todellakin ON helvetillinen energia. Tämä energia imetään Avernuksen Piiristä vangitusta Helvetin herttuasta, Liebdaga Kaksosesta. Thrunen huone on lahjana Westcrownin ensimmäiselle pormestarille, Angeven Dhoskarille, kahlinnut Liebdagan syvälle Nessiaanisen Spiraalin ytimeen, jossa monimutkainen ja kokoluokaltaan jättimäinen maaginen koneisto, Helvetinkone, siirtää ja valjastaa vangitun paholaislordin jatkuvasti Helvetistä imemää voimaa edelleen Materiaalitasolle. Nimenomaan voimakkaan paholaislordin käyttö - esimerkiksi lemure-paholaisen sijasta - mahdollistaa sen, että energiaa voidaan siirtää Materiaalitasolle suurena virtana.

  • Aberrian selvittää edelleen, että suuri osa Nessiaanisesta Spiraalista hänen käsityksensä mukaan muodostaa ja on osa monumentaalista Helvetinkonetta, joskaan pormestari itse ei ole koskaan kovin syvälle Spiraalin uskaltautunut. Miehen kuvailun perusteella vaikuttaa siltä, että sankarit ovat itse asiassa jo käyneet syvemmällä, kuin Aberrian koskaan. Helvetinkoneen toiminnasta kysyttäessä Aberrianilla on vain hyvin vähän varmaa tietoa, mutta mies arvelee Crosaelin joukkioiden tehneen jotakin Helvetinkoneen säätelylaitteistolle, mikä on johtanut nykyisenkaltaiseen selvästi havaittavaan koneen käymiseen ylikierroksilla. Aberrian ei ole laisinkaan varma, että nyt nähty räjähdys oli suurinta, mitä voi tapahtua, mikäli jotakin ei tehdä pian. On mahdollista, että Helvetinkoneen tuottama energia repii lopulta palasiksi koneen itsensä, johtaen luultavasti vankeudestaan jossain määrin ärtyneen paholaisherran vapautumiseen Westcrownin välittömässä läheisyydessä.

  • Pormestarin arvailut perustuvat pääasiassa hänen lukemaansa ja tallelokerossaan olleeseen ikivanhaan, Helvetinkonetta käsittelevään sopimukseen. Aberrian osoittaa sormellaan kohdan, jossa puhutaan Helvetinkoneen "katastrofaalisesta rikkoutumisesta" ja "jäähdytysaltaista". Tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että jossain päin Spiraalia pitäisi sijaita viisi allasta, joiden vesikierto on yhteydessä Suuressa Tuonpuoleisessa virtaavaan Styx-jokeen. Niin kauan kuin altaat ovat toiminnassa, Helvetinkone pystyy tuottamaan energiaa suuria määriä, mutta mikäli vesikierrot pysäytetään, Koneen maagiset mekanismit kuristavat energiavirran pienemmäksi, mikä toivottavasti pysäyttää koko laitteiston ainakin hetkeksi ja "on paljon parempi vaihtoehto kuin uusi räjähdys ja sitä mahdollisesti seuraava Liebdagan pako", kuten Aberrian toteaa.
  • Sopimuksessa mainitaan ohimennen, että jäähdytysaltaiden sulkeminen tapahtuu Styxiläisellä Avainsauvalla. Tästä kysyttäessä Aberrian selittää kyseessä olevan maagisen sauvan, jota perinteisesti on pitänyt hallussaan Spiraalin huollosta vastanneiden, pormestarin Tunnelirotiksi nimittämän joukkion johtaja. Kyseessä on Thrunen huoneen paikalle tuottama kourallinen lähinnä orjiin verrattavia tieflingejä, jotka työskentelevät Spiraalin uumenissä koko palvelusaikansa, 20 vuotta, huoltotöitä tehden. Vastenmielisyyttä ja puistatusta tihkuen Aberrian kertoo joukkion nykyisen johtajan olleen tiefling-mies nimeltään Veladness, johon pormestari varoittaa erikseen olemaan luottamatta. Hiljaa mielessään sankarit päättelevät "Tunnelirottien" todennäköisesti olleen luonnon muovaamassa luolassa lymyillyt ryysyläisjoukkio. Mitään sauvaa ei kuitenkaan ollut näkynyt...

  • Lopuksi Aberrian osoittaa sopimuksesta vielä kohdan, jonka mukaan "tämän dokumentin allekirjoittaneella on oikeus sisäänpääsyyn kaikkialle Nessiaaniseen Spiraaliin, mikäli korjausten tai säätojen tekeminen on tarpeen." Pormestari on halukas luovuttamaan omalla signeerauksellaan Wiscranien Silmien eliittijoukolle osittaisen omistusoikeuden sopimukseen, mikäli joukkio siitä arvelee itselleen hyötyä olevan. Tiukan pienen präntin tutkiskelun jälkeen kaikki ovat myöntyväisiä ja Aberrian allekirjoittaa, lisäten samalla epäilevänsä Crosaelin etsineen nimenomaan tätä dokumenttia hänen tallelokerostaan.

 • Muuta kerrottavaa Aberrianilla ei ole ja miekkonen valmistautuu lähtemään. Bessarion ei kuitenkaan päästä tätä aivan niin vain livahtamaan, vaan kovistelee mieheltä vielä irti muutaman maagisen pullon.

 • Kohtaamiseen jälkeen matka päämajalle/sairastuvalle sujuu tapahtumaköyhästi. Arael ja Janiven saatetaan ajantasalle. Arael yrittää muistella, onko hän kuullut Liebdagasta mitään, mutta kenties viime aikaisten unettomien öiden vuoksi puolhaltiapapin mieleen ei tule mitään. Kay'tä tutkittuaan mies toteaa, että nainen näyttää kärsivän jonkinlaisesta syvästä traumatilasta, minkäänlaista ulkoista tai maagista vauriota hän ei ainakaan havaitse. "Vain aika tuo parannuksen, jos tuo. Rukoilen Iomedae'alta hänelle parannusta", pappi toteaa, pyyhkien kuolavanan Kay'n leualta, ennen kuin poistuu takaisin muiden sairaiden pariin.

 • Tuntien nyt tilanteen hieman paremmin, sankarit lepäävät yön, kuka enemmän, kuka vähemmän hermostuneena. Mitään ei kuitenkaan tapahdu ja seuraava aamu valkenee toistaiseksi vain hieman kärsineen kaupungin ylle. Kay'n tila vaikuttaa kohentuneen yön aikana, mutta vieläkään nainen ei vaikuta kykenevältä kommunikointiin, vaikka silmien pupillit jo osoittavatkin jonkinlaisia kohdistumisen merkkejä. Muu joukkio jättää naisen Araelin hoteisiin, lähtien heti anivarhaisella kohti pormestarin kartanon raunioita.

 • Pitkälle ei kuitenkaan ehditä, kun vastaan tulee ainakin näennäisesti yksinäinen, nuoren ja varsin varakkaan oloinen nainen. Nainen selvästikin odottaa joukkion tunnistavan hänet, missä epäonnistutaan melko totaalisesti, mutta joka tapauksessa hän esittäytyy Chammady Drovenge'seksi, toisin sanoen potentiaalisesti yhdeksi kaupungin vaikutusvaltaisimmista aatelisista, mikäli huhuihin on uskominen. Bessarion liehittelee asianmukaisesti.

 • Korskean ulkokuorensa alla Chammady vaikuttaa varsin hermostuneelta, jopa pelokkaalta, vilkuillen silloin tällöin olkansa yli hieman epäelegantisti. Nainen kertoo kuulleensa sankarien eilisitä urotöistä Kraaterin ympäristössä ja vakuuttuneensa siitä, että nämä voivat olla tällä hetkellä kaupungin ainoa toivo. Ääntään madaltaen hän kertoo isoisänsä, suvun päämiehen Vasillio Drovengen, olleen viime päiviin asti hyvin huomattavassa, voitaneen sanoa jopa johtavassa, asemassa Varkaiden Neuvostossa. Hyvin äskettäin asiassa oli kuitenkin tapahtunut muutos: Salamurhaajien Kiltaa kymmeniä vuosia yksinvaltaisesti hallinnut, mystinen kauttaaltaan mustiin ja naamioon verhoutunut Valtiatar oli aloittanut väkivaltaisen vallankaappausyrityksen. Monia häntä ilmeisesti vastustaneita Neuvoston jäseniä oli jo murhattu. Vassilio Drovenge oli kadoksissa ja koko aatelisista koostuva Neuvosto Chammadyn käsityksen mukaan efektiivisesti riekaleina, koska kukaan ei enää tiennyt, kehen luottaa - mikä arvatenkin oli juuri se, mitä Valtiatar toivoikin. "Regiconan kanaalit virtaavat näinä öinä punaisina", nainen lopettaa kertomuksensa huultaan puraisten, pyyhkäisten pulpahtavan veripisaran hajamielisesti pois hansikkaillaan.

 • Chammady arvelee Valtiattaren tälläkin hetkellä suunnittelevan jonkinlaista massiivista voimannäyttöä, jolla vahvistaa asemaansa entisestään. Pormestarin katoaminen oli epäilemättä naisen tarkoituksien mukaista ja Chammady arvelee Valtiattarella olevan jonkinlaisia suunnitelmia myös vangitun paholaislordin suhteen. Rheinhartin kysymykseen, miksi Neuvosto oli näin valmistautumaton hyökkäykseen, Chammady ei osaa vastata. Selvästikin kyseessä oli hyvin huolekkaasti valmisteltu petos, joka oli erityisen yllättävä juuri siitä syystä, ettei mitään ilmeistä syytä vaikuttanut olevan. Chammady toistaa, että nainen, selvästikin voimakas velhotar, oli jo vuosikymmeniä toiminut samassa asemassa... Ilmeisesti jokin oli muuttunut.

 • Näitä tietoja enempää apua Chammady ei pysty tarjoamaan kaupungin pelastajille, ainakaan tällä erää. Nainen kuitenkin vakuuttaa, että mikäli sankarit vain saavat Kraaterin tapahtumat hallintaan, hän on enemmän kuin halukas jatkamaan keskutelua Regiconassa. Pidempään hän ei kuitenkaan halua viipyä, nuori nainen arvelee riskeeranneensa tarpeeksi jo nytkin. Korot kopisten hän poistuu paikalta taakseen katsomatta.

 • Loppumatka Kraaterille sujuu välikohtauksitta. Vartiota pitävät nyt eri dottarit, mutta samat oudostikäyttäytyvät dottari-luutnantit ovat edelleen paikalla. Mitään vaikeuksia sankareilla ei ole päästä sisälle ja alas Spiraaliin.

 • Koska Styxiläiselle Avainsauvalle selvästikin on tilausta, joukkio suunnistaa kohti luolaa, josta ryysyläistieflingit löydettiin ja jossa vielä sijaitsee yksi avaamaton ovi. Oven takaa paljastuu lisää luonnonmuovamaa käytävää, joka kuitenkin on hyvin ei-luonnonmukaisesti verhoiltu ylellisellä mustalla silkillä lattiasta kattoon. Tilasta leyhähtää vastaan myös melko voimakas suitsukkeiden tuoksu. "Käykää toki peremmälle", kuuluu himmeästi valaistusta luolasta samettinen naisen ääni.

 • Nelikko ja Bori rymistelevät sisään. Sama musta verhoilu jatkuu kautta linjan, kattaen myös luolan perällä olevassa kammiossa sijaitsevan pylvässängyn, jolla riettaan joutilaasti lojuu niukasti mustiin pukeutunut, mustakutrinen ja tummakulmainen siivekäs naisdemoni. Koko joukkion vahvuuden nähdessään olento tekee pieniä myönnytyksiä käytännöllisyydelle teatraalisuudestaan ja kohottautuu kyykky-asentoon, josta voi kätevästi ponkaista pystyyn, mikäli tilanne muuttuu astetta väkivaltaisemmaksi. Päätellen huoneen nurkissa lojuvista raadoista, joiden mädänlöyhkää suitsukkeet eivät näin läheltä täysin pysty peittämään, väkivaltaiset tilanteet eivät ole Syvyyden olennolle mitenkään vieraita.

 • Naisdemoni onnittelee saapuneita pääsemisestä näin pitkälle, esittäytyen Joriavah'iksi. Olento on kovin kiitollinen heidän saapumisestaan paikalle, koska epäilemättä joukkion tarkoituksena on maksaa hyvitystä Joriavah'ille aiheutuneesta epämukavuudesta, jota koko palveluskunnan samanaikainen kiusallinen murhaaminen aiheutti. 10000 kultarahaa riittänee.

 • Sankarit eivät tätä purematta niele, mutta lupaavat harkita asiaa myönteisessä valossa, mikäli Joriavah osaa neuvoa heitä Veladness-nimisen tieflingin olinpaikasta. Naisolento kääntää hieman peitonkulmaa ja vetää Veladnessin pään esiin sängyltä, selittäen Veladnessin kovin ystävällisesti kutsuneen hänet tälle maailmantasolle. Valitettavasti miestieflingillä oli ollut tiettyjä väärinkäsityksiä liittyen joihinkin kutsuttujen olentojen hallintaloitsuihin... Väärinkäsityksiä, jotka osoittautuivat fataaleiksi, Joriavah selittää huokaisten, viskaisten pään nurkkaan.

 • Kaiken nähneet sankarit eivät hätkähdä, vaan kysyvät seuraavaksi, mahtaako Joriavah kenties sitten ollut nähnyt tiettyä maagista sauvaa...? "Jaa, te mahdatte tarkoittaa tätä", naisdemoni toteaa, vetäen esiin tyynyn alta toden totta maagiselta näyttävän sauvan. "10000 kultarahaa, niin sauva on teidän." Sankarien vastatarjous on "Sauva tai henki, demoni", mistä tilanne eskaloituukin nopeasti. Joriavah onnistuu tiettyyn pisteeseen asti välttelemään sankarien hyökkäyksiä melko näppärästi, mutta toisaalta, eipä demoni itsekään juuri mitään aikaan saa. Lopulta Rheinhart peitsi ja Eidin miekka saavat haavoitettua olentoa niin pahasti, että nainen näkee parhammaiksi heittää sauvan joukkiolle ja siirtyä toiselle maailmantasolle.

 • Sauvan saatuaan sankarit alkavat tehokkaasti sulkea jo löytämistään jäähdytyskammioista venttiilejä. Tämän jälkeen lähdetään etenemään syvemmälle Spiraalin ytimeen, sulkien kammioita sitä mukaan, kun niitä tulee vastaan. Matkalla löydetään ilmeisesti Dargentu-kalmon kammio, minkä lisäksi yhdestä jäähdytyskammiosta löydetään styxiläinen vesielementaali ja toisesta ajoittain purkautuvaa kuumaa höyryä. Sankarit onnistuvat myös paikallistamaan mystisen vedenalaisen kammion, jonka pohjalta Marshal saa kalastettua maagisen esineen.

 • Lopulta viidennen jäähdytyskammion jälkeen löytyvät suuret pariovet, jotka selvästikin johtavat Spiraalin sisimpään osaan.

Henkilöt

 • Aberrian Arvanxi - Westcrownin pormestari, lähti maanpakoon
 • Joriavah - gootahtava naisdemoni, vaihtoi maailmantasoa viimeeksi tavattaessa

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

 • +1 dwarven waraxe
 • wand of quench (11 chrgs)
 • phylactery of positive channeling
 • Joriavahin irtaimisto, arvo 2000 gp
 • +1 keen mithral dagger
 • lyre of building

Mainitsemisen arvoiset

 • Ring of Protection +3 Eidi
  • Eidin Ring of Protection +2 taisi mennä Kyrialialle? Sazmo 2016-03-02 18:42
 • Ring of Wizardry I
 • Scroll of Sending
 • Wand of Cure Moderate Wounds (15 chrg - käytetyt?)
 • ''Wand of Spiritual Weapon (7 chrgs)
 • mwk breatplate
 • light steel shield
 • +1 shortspear
 • Headband of Inspired Wisdom +2
 • golden holy symbol of Mammon (arvo 120 gp)
 • 8 x Potion of CMW

Hädin tuskin kiinnostavaa

 • +1 leather armor x 8
 • mwk rapier x 8
 • mwk crossbow x 8
 • arvoesineistöä, arvo n. 2400 gp
 • Edellisistä sessiosta:
  • Tavaran myynnistä rahaa yhteensä 25090 gp (jos tasajako, niin 5018 gp per hahmo) Shade 2016-02-07 09:14

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped