"Regiconaan" - Tapahtumat

 • Aluksi kaupungissa joltiseenkin maineeseen noussut sankarjoukkio muuntaa rahoiksi kaiken, mikä irti lähtee. Eläköön kapitalismi! Viime aikaisten tapahtumien ja levottomuuksien houkuttamana paikalle on myös alkanut ilmestyä jos jonkinlaista seikkailijaa, joista muuan varsin pätevä varsijousen käyttäjä nimeltään Silshara liittyy Wiscranien Silmiin. Marshal puolestaan on saanut tarpeekseen kaupunkilaiselämästä, ottaa osuutensa rahoista ja juoksee paremmille metsästysmaille.

 • Ennen kuin Spiraalista löydetyt arvotavarat on viimein saatu realisoitua ja rahat vaihdettu uusiin varusteisiin, onkin jo kulunut pari päivää. Araelin kanssa laadittujen sotasuunnitelmien mukaisesti joukkio marssii Kristallipikariin kuulemaan, mitä durotasi Saria Roccinilla on mielessään.

 • Saria Roccinin joukot tyhjentävät majatalon muista uteliaista ja tuota pikaa läsnäovat vain nainen itse ja sankarjoukkio, durotasin lähimpien upseereiden seisoskellessa hieman kauempana ja rivimiesten varmistaessa rakennuksen sisäänkäynnit. Saria pahoittelee viiniä laseihin kaadettaessa, ettei rundottarien komentaja Arik Tuornos päässyt paikalle, mutta Parego Dospera on viime päivinä pitänyt miehen kiireisenä.

 • Osapuolet vaihtavat tietojaan. Wiscranien Silmien edustajat kertovat Varkaiden Neuvostosta ja Saria kertoo omia näkemyksiään Westcrownin nykyisestä tilanteesta. Nainen ei edelleenkään tiedä, mitä peliä regidottareita komentava lady Lhiana Strikis ja condottareita komentava Scasi Bolvona pelaavat, mutta joka tapauksessa Lhianan julistama Regiconan karanteeni on Bolvonan tukemana edelleen pitänyt ainakin siinä määrin, että Saria ei ole saanut varmistettua, onko saarella todellaan valloillaan mystinen paholaispuistatusten epidemia vai onko kyseessä poliittisesta pelistä. Saria on myös kuullut yhteyshenkilöiltään, että mannerkaupungin eteläpäässä sijaitsevassa Cheliaxin laivaston tukikohtaa komentavat kenraali Vourne on jo ollut yhteydessä pääkaupunkiin. Nainen on syvästi huolissaan, että mikäli tilannetta ei pian saada hallintaan, jokea alas pitkin purjehtii pian Keisarillisen laivaston osasto ja Westcrowniin menettää itsehallinnon rippeensäkin Vournen alistaessa koko kaupungin väkivaltaisen rautasaappansa alle,

 • Kuultuaan Neuvostosta durotasi on entistä vakuuttuneempi, että Regiconan karanteeni on jonkinlaista teatteria, mutta selittää, ettei luonnollisesti voi mitenkään avoimesti komentaa omia joukkojaan karanteenia murtaamaan, jottei koko kaupunkin luisuisi dottarien sisäisen sodan näyttämöksi - "mikä toki saattaa hyvinkin olla jonkin osapuolen tavoite tässä monimutkaisessa konfliktissa", nainen lisää ilottomasti hymyillen. Saria toivoo kaupungin uusimpien julkkisten, jotka selvästikin välittävät syvästi kaupungin ja sen asukkaiden hyvinvoinnista, menevän saarelle sekä selvittämään epidemian todenperäisyyttä että iskemään yhteen Neuvoston tukikohdista, jonka sijainnin seikkailijat saivat jo aiemmin tietoonsa Kärpästen Äidiltä. Nainen tarjoutuu auttamaan kyydin järjestämisessä. Tämä luonnollisesti sopii sankareille paremmin kuin hyvin, koska nimenomaan saarelle pääseminen oli nykytilassa suurin este Araelin suunnitelmalle iskeä seuraavaksi ikivanhan arteaktin pimeää puolta hallussaan pitävää Sivanshinia vastaan, joka ainakin metsän noidan antamien tietojen perusteella saattaisi lymytä tässä tukikohdassa - tai vähintäänkin tukikohdasta luulisi löytyvän tietoja, joiden perusteella Sivanshinin paikantaminen helpottuisi.

 • Tuumasta toimeen: käyttäen Sarian antamaa valtakirjaa ja verkostoja seikkailijajoukkio saa järjestettyä itselleen kuljetuksen joen yli päiväsaikaan. Ennen lähtöään seikkailijat kertovat Araelille viimeisimmät käänteet, Eidin ottaessa haltuunsa kultaisen linnunpää Aohlin. Joen ylitys päättyy onnellisesti, sankarien onnistuessa livahtamaan saaren eteläkärkeen ilman, että ainakaan kovin moni condottari näkee heidät. . Kenties ei niin yllättävästi, Neuvoston tukikohtanaan käyttämä rakennus, entinen Perustaja Crusicaliksen temppeli, ei sijaitse keskellä Regiconaa vaan saaren eteläosassa sijaitsevan, hoidon puutteessa villiintyneen puiston pohjoislaidalla. Matka puiston siimeksessä taittuu kohtaamatta ristin sielua.

 • Matalan, jo hieman rapistuneen muurin ympätöimän rakennuksen luo päästyään seikkailijat tarkastelevat sitä hetken. Elonmerkkejä ei näy. Pikaisen palaverin jälkeen sisään päätetään mennä etuovesta. Ovi aukeaa huoneeseen, jossa pöydällä makaa iäkkään miehen silvottu ruumis, jonka leuka on revitty irti. Tässä vaiheessa ilmenee, ettei rakennus kuitenkaan ole hylätty, sillä eteishallin molemmin puolin olevista huoneista syöksyy salaovien kautta tusinan verran näennäisesti rääsyihin pukeutuneita miekkahyypiöitä pistomiekat tanassa. Määrä ei kuitenkaan korvaa laatua ja pian kaksitoista ruumista lisää punaa eteishallin lattiaa ja rakennuksen etupihaa. Kun pöydällä makaavaa ruumista ehditään tutkia tarkemmin, havaitaan, että elintärkeisiin elimiin on tungettu salamurhaajien neuloja, joiden tarkoitus on vähintäänkin tehdä henkiinherättimisestä tuskallinen kokemus, elleivät ne peräti pysty estämään sitä kokonaan. Kukaan seikkailijoista ei tunnista julmasti murhattua miestä.

 • Matka jatkuu peremmälle ja paljastuu, että seikkailijat ovat jonkinlaisella testiradalla. Mitenkään erityisen leppoisia testit eivät ole, ja aika kuluu giljotiinin terää ja ansakuoppia väistellessä kapeiden käytävien muodostamassa sokkelossa. Käytävä aukeaa lopulta isommaksi pimeän peittämäksi huoneeksi, jossa kimppuun käyvät jo aiemmin metsässä kohdattujen kaltaiset neljä pimeähiipparia. Ne teilataan, vaikka valaistus tuottaakin hieman ongelmia. Huoneessa ei kuitenkaan näy selvää ulospääsyä, mitä joukkio jää ihmettelemään.

Henkilöt

 • Saria Roccin - durotasi, Parego Speran dottarien komentaja. De facto mannerkaupungin johtaja pormestarin poistuttua näyttämöltä ja duxotarin, pormestarin veljenpojan, kuoltua.

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Myytiin session alussa Spiraalista kertyneet lootit.
Kyrialialle taso 8

Hädin tuskin kiinnostavaa

 • 12 x mwk rapier
 • 300 gp
 • 4 x mwk dagger

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped