Tapahtumat • Palattuaan onnistuneesti ryöstö- ynnä murharetkiltään Sivanshinin pesäpaikasta sankarit viettävät seuraavan päivän tavaroita myyden ja vastaavasti tehden omia hankintojaan (Bessarion hyödyntää Anaelin kontakteja maagisen kaavun hankinnassa). Yöpuulle käydään kaupankäynnin uuvuttamina.

 • Levollisia unia ei kuitenkaan saada, sillä jo seuraavana yönä keskiyön jälkeen tapahtuu ilmeisesti jonkinlainen kostoisku. Joltisenkin kokoista miesvahvuutta johtaa ilkeästi käkättävä miesvampyyri. Käkätys kuitenkin hyytyy nopeasti tulipallojen ja maagisen pimeyden yhdistelmän koituessa hyvin kohtalokkaiksi iskujoukoille. Viimeisenä tekonaan vampyyri yrittää leijailla hitaasti pakoon kaasupilvenä halki kaupungin öisen taivaan, mutta tämäkin osoittautuu turhaksi yritykseksi Bessarionin ja Kyrialian singahtaessa heltymättömästi seuraamaan epäkuollutta. Lopulta vampyyri teurastetaan pormestarin kartanon raunioiden läheisyydessä sijaitsevaan maakuoppaan. Tällä välin muu osa joukkiosta piilottaa joukkoteurastuksen jälkiä parhaansa mukaan.

 • Seuraavana aamuna noustaan yöllisten tapahtumien vuoksi hieman myöhemmin, mutta kuitenkin jo ennen puoltapäivää. Seikkailijat pitävät nopean tilannekatsauksen Araelin ja paikalle saapuvan Janivenin kanssa. Arael arvelee, että parasta tavallisten kaupunkilaisten hyvinvoinnin kannalta voisi nykyisessä, hyvin epävakaassa tilanteessa olla durotasi Saria Roccinin avustaminen. Janiven komppaa, kertoen kuulleensa jo aavistuksen huolestuttavia uutisia kaupungin tapahtumista, mm. lentävistä demoneista kaupungin taivaalla viime yönä... Maailmanlopun merkkejä! Huhuja liikkuu myös jonkinlaisesta kahnauksesta helvetinritarin ja dottarien välillä.

 • Joukkio lähtee äkisti sairastunutta Eidiä lukuunottamatta kohti Parego Speran durotasin komentopaikkaa, Länskanavan rannalla sijaitsevaa, ilmeisesti myöhemmin paksuin kivimuurein ja -seinin vahvistettua pienehköä aateliskartanoa. Audienssi suodaan ja tuota pikaa he ovat mitä ilmeisimmin lievästi uupuneen Saria Roccinin pakeilla.

 • Durotasi kertoo kaupungin asioiden viime yönä kääntyneen selvästi huonompaan suuntaan. Naista ovat työllistäneet aamun valjetessa Rego Scripalla sytytetyt tulipalot, joita hurjimmat huhut väittävät itsensä paholaisten aikaansaannoksiksi. Vielä astetta pahempi ja huomattavasti vähemmän tunnettu asia on, että yksi komentajan lähimmistä alaisista, dottari-majuri Iltus Mhartis on murhattu ja paikalle aavistuksen liian myöhään saapuneiden dottareiden mukaan paikalta paenneet olivat ilman epäilyksen häivää helvetinritareita. Tällä hetkellä ritarit näyttävät lukkiutuneen kaupungin turvataloonsa, eikä Saria ole varma, miten asiaa tulisi lähestyä. Sekasortoista tilannetta ei paranna mannerkaupungin aatelistoon kyntensä iskenyt paniikki: komentaja ei ole varmaa, seuraako tilanteesta pitkittyessään vanhojen kaunojen väkivaltaisia uudelleenleimahduksia, joukkopakoja vai jonkinlaisia omia turvakaarteja. Lisäksi Saria ei koko aamuna ole onnistunut samaan yhteyttä Parego Dosperan dottari-komentaja Arikiin, mikä ei lupaa rauhallista päivää myöskään Rego Caderin alueella. Kaiken huipentaa, vaikkei sinänsä yllätäkään, naisen saama tieto, että kaupungin eteläkärjen sotilastukikohdan komentaja on aamulla maagisin keinoin matkannut Egorianiin, tarkoituksenaan varmastikin purjehtia jokea alavirtaan lisäjoukkojen kanssa ja paikalle päästyään saattaa voimaan sotatilalaki. Nainen arvioi aikaa olevan vain päiviä. Tänä aikana tilanne on siis saatava hallintaa tai kaupunki murskataan Thrunen rautasaappaan alle huomattavasti aiempaa ankarammin

 • Regicona on edelleen karanteenissa, mutta nainen on sankarilta saamiensa tietojen perusteella entistä varmempi, että kyseessä on ainoastaan jonkinlainen juoni, jossa kahden muun dottari-komentajan on oltava mukana. Sekasortoinen tilanne ei selvästi aivan täysin ole tylsistyttänyt naisen tilannetajua, sillä Saria arvelee nykytilan tarjoavan erinomaisen savuverhon ja mahdollisuuden durotasien Lhiana Strikiksen ja Scasi Bolvonan poistamiseen näyttämöltä pysyvistä, kunhan vain iskua Regiconaan ehditään hieman valmistella...Seikkailijat eivät ole vastahankaisia ajatukselle, minkä jälkeen vaihdetaan kauniita korulauseita palvelusten muistamisen tärkeydestä.

 • Joka tapauksessa, tärkeintä Sarialle tällä hetkellä on turvata mannerkaupunki, mihin hän kovin mielellään ottaa sankareilta apua vastaan. Durotasi arvelee seikkailijoiden parhaiten soveltuvan aatelisten rauhoitteluun ja neutraalina osapuolena ratkaisemaan pattitilannetta helvetinritareiden kanssa. Saria ehdottaa, että aateliston suhteen ponnistelut keskitetään kahteen mannerkaupungiin huomattavimpaan aatelissukuun, Ciucceihin ja Mhartiseihin. Mikäli nämä suvut saadaan ponnistelemaan muiden aatelissukujen pitämiseen ruodussa, tilanteen pitäisi olla hallinnassa. Helvetinritarien suhteen naisella ei ole antaa muita ohjeita kuin kehotus varovaisuuteen.

 • Seikkailijat päättävät keskittyä ensin aateliston kanssa seurusteluun. Ironisen kohtalon oikusta (Mhartisien talo tuhoutui räjähdyksessä ja Ciuccin suku kärsii rahapulasta) toisistaan hyvin vähän pitävät suvut asuvat nyt samassa talossa, joskin eri siivissä. Käyttäen hyväksi selville saamaansa Ciuccin suvun viehtymystä näyttelijöihin joukkio hankkiutuu sisään Ciuccin siipeen Kyrialian (kuvainnollisella) siivellä. Erittäin pian käy selväksi, että jotain on pahemman kerran pielessä: palvelijoita on vain vähän, kolme, eivätkä näistäkään kolmesta nähty kaksi oikein tunnu olevan kovin luontevissa väleissä, kuiskien epämääräisiä juoruja toisistaan. Lisäksi varsinaisesta aatelisperheestä on elossa vain kaksi, vanha Guxer Ciucci ja tämän nuori tytär Delilee. Delilee ei ole paikalla ja Guxer on taas lukkiutunut yläkerran huoneeseensa, mikä palvelijoiden käytöksestä päätellen on täysin normaalia.

 • Tarkemmat selvitykset Guxerin ja palvelijoiden kanssa paljastavat, että Guxerin veli Arten on ilmeisesti vietellyt Delileen. Guxer oli tämän jyrkästi tuominnut, minkä jälkeen Arten oli tappanut Guxerin vaimon ja paennut sitten paikalta. Ovensa taakse lähes täysin linnoittautunut Guxer on kuitenkin täysin varma, että Arten piileskelee edelleen lähistöllä, vain odotellen tilaisuutta surmata hänetkin. Miehellä on lisäksi jatkuvia harhoja eroottisista kohtaamista kuolleen vaimonsa kanssa.

 • Kaiken nähneet seikkailijat eivät hätkähdä, vaan alkavat tutkia tilannetta ammattitaitoisesti. Artenin ja Delileen huoneiden läpikäyminen ei paljasta mitään erityistä, paitsi Delileen teinityttömäisen viehtymyksen aivan liian intensiiviseen - ja epäilemättä kalliseen - liljaparfyymin käyttöön ("atshii"!). Kujalta, jolla Guxer sanoo Artenin ikkunasta hypänneen, löydetään viemäriluukku. Kaupunkia jo jonkin verran tuntevat sankarit muistelevat, että aatelisten kartanoista tavattiin usein rakentaa salakäytäviä viemäriverkostoon hätäpoistumisteiksi, joten kannen alle lähdetään asiaa selvittämään.

 • Alas laskeuduttuaan joukkio lähtee kulkemaan viemärikäytävää kohti yläjuoksulla näkyvää lupaavan oloista risteystä, joka muodostuu isosta altaasta ja sitä kiertävästä ja kulkuväylänä toimivasta reunuksesta. Suoran tien katkaisevat kalterit sattuneet ohitetaan Ulottuvuusovi- loitsulla. Kalteireiden toisella puolelle ilmestyttäessä altaassa kuitenkin kuohahtaa ja vedestä nousee erittäin ruma lonkerohirviö, joka ilmoittautuu paikan kuninkaaksi. Kyrialia ei säikähdä, vaan uhkailee otuksen kiltiksi, joka alkaakin ehdotella näin oivalle emännälle naimakauppoja. Tähän ei lämmettä, vaan tutustuminen jää ainoastaan tietojen vaihtoon. Olento osaa kertoa hovinsa pääasiassa olevan melko rauhallinen, mutta viime aikoina joukko epäilemättä Hänen Suuruutensa palvelijoita on pyytämättä ja yllätyksenä tuonut ison kasan mieluisia uhrilahjoja. Puolihuolimaton lonkeron viittaus näiden palvelijoiden saapumissuuntaan tuo pintaan myös jossain määrin mädäntyneen ruumiin - yksi uhrilahjoista. Hajoamisprosessi ei ole vielä kätkenyt miehen kuolinsyytä moniin ruumista kirjoviin viiltoihin. Lisäksi tunneleissa seikkailee silloin tällöin pahalta haiseva naarasolento, ja kuningas on seurannut aina silloin tällöin hyvin kiinnostuneena, kuinka naarasta tulee taipuisa ja sulava tämän mennessä kaltereista läpi...

 • Muuta edes etäisesti kiinnostavaa otuksesta ei saada irti ja seikkailijat lähtevät kohti olennon viittomaa suuntaan, Kyrialian toki ampuessa olkansa yli vielä pureva loukkaus ennen poistumistaan. Stay classy! Tarkoin harkitusti demonitar on kuitenkin lonkeroiden ulottumattomissa, joten "kuningas" jää vain roiskimaan vettä ammestaan.

 • Edetessä käytävää sen molemmista seinustoista paikannetaan salaovet (käytävän keskellä kulkevan virran juuri tässä kohdassa ylittävä puinen lankkusilta helpottaa paikannusta). Toisen salaoven takaa paljastuu jonkinlainen krypta. Suurin osa vainajista on tuhkattu ja uurnat sijoitettu seinustoja kiertäville hyllyille, mutta keskellä huonetta on sarkofagi ja sen päällä pieni pussukka. Kankainen pussi pitää sisällään sekalaisen kasan varsin tavanomaisen näköistä esineistöä, lukuunottamatta arvokkaamman näköistä tikaria, ja kultaista, pienten rubiinien kirjomaa kihlasormusta. Tikarin kahvaan on toiselle puolelle tarkasti kaiverrettu Arten ja toiselle puolelle Ciuccin suvun vaakuna. Sormuksesta ei löydy selventäviä merkintöjä. Toiselta puolen viemärikäytävää paljastuva huone on joskus ilmeisesti ollut viinikellari, mutta tällä hetkellä ainut jäljellä oleva tynnyri on tyhjääkin tyhjempi. Kummastakin huoneesta johtavat portaat ylöspäin ja seikkailijat päättävät nousta kryptasta johtavat portaat, päätyen jälleen Ciuccien siiven katutasoon.

 • Pussukasta löydettyä esineistöä kamarineito Berlandalle esiteltäessä nainen tunnistaa suurimman osan esineistöä sittemmin erotetuiksi tulleiden palvelijoiden omaisuudeksi. Tässä vaiheessa sankareilla on vahvoja epäilyksiä doppelganger-tyyppisestä olennosta. Delilee'tä haluttaisiin myös haastatella, mutta nainen ei ole vielä palannut kaupungilta. Seikkailijat hyvästelevät Ciuccit toistaiseksi ja menevät koputtamaan naapuriovelle.

 • Mhartiseilla on perinteisesti ollut vahvat siteet dottareihin, kuten Iltus Mhartisin urakin osoitti, joten ei ole yllättävää, että oven avaa dottarinainen. Nainen yrittää selittää, että talon väki on vetäytynyt suremaan perheen vanhimman pojan yllättävää kuolemaa, mutta sankarit vänkäävät kivenkovaan kaupungin edun puolesta ja pääsevät lopulta sisään Mhartisien siipeen. Nainen ohjaa heidät odotushuoneeseen odottamaan isäntäväkeä. Osa sankareista ei voi olla huomaamatta pieniä epäsäännöllisyyksiä dottareiden univormuissa, mutta noh, sattuuhan näitä. Siinä sitten joutilaasti odotellessaan tarkkakorvaisimmat kuulevat yläpuolisessa huoneessa varovaisesti etenevät askeleet... Näin ollen seikkailijat eivät ole täysin yllätettyjä, kun katosta äkkiä paljastuu sala-aukko, josta pudotetaan tummaa nestettä sisältävä lasiampulli. Sotapapiksi ja kentauriksi yllättävän nopearefleksinen Rheinhart kuitenkin nappaa ampullin lennosta eikä se pääse särkymään lattiaa vasten. Yläpuolelta kuuluu litania kirosanoja, mitä seuraavat huudot: "TAPPAKAA HEIDÄT! MYÖS VANGIT!"
 • "Dottarit" paljastuvatkin ainoastaan Neuvoston Kätyreiksi. Tästä ei kuitenkaan hämmennytä vaan jälleen kerran pimeyttä hyväksi käyttäen kätyrit sekä näiden johtajat lahdataan nopeasti viimeiseen mieheen ja naiseen, ennen kuin hiuskarvakaan ehtii taittua yläkerrasta löydettävien suukapuloitujen ja sidottujen vankien päästä. Kyseessä lienevät Mhartisin suvun jäsenet.

Henkilöt

 • Guxer Ciucci
  • Henkisesti erittäin hauraassa kunnossa oleva Ciuccin suvun iäkäs päämies
 • Berlanda
  • Yksi harvoista jäljellä olevista Ciuccin palvelijoista. Toimittaa tällä hetkellä jonkinlaista kamarineidon virkaa. Kay'n ihailija.
 • Mhartisin perhe siteissä

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Vampyyriltä

 • amulet of natural armor +1
 • ring of protection +1
 • cloak of resistance +1

Roistot sekä ryövärit (ml. vampyyrin kaverit)

 • 18 x mwk rapier
 • 18 x mwk hand crossbow
 • bolts
 • 18 x +1 studded leather
 • 18 x Potion of CMW
 • 6 x +1 short sword
 • 6 x +1 hand crossbow
 • 20 x potion of mysterious poison
 • 2 x +2 studded leather

Pussukasta Ciuccien kryptasta

 • mwk dagger (Arten's)
 • gold and ruby wedding ring

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped