Tapahtumat

 • Selviteltyään dottarien ja Rolandin huonot välit, Wiscranien Silmien rauhanrakentajat jatkavat matkaa itseensä tyytyväisinä syvemmälle Rego Cruaan, kohti rundottarien tukikohtaa kaupungin ympärysmuurin ja Rego Cruan Rego Caderista erottavan muurin nurkkauksessa.

 • Perille päästyään näyttää ilmeiseltä, että rundottarit ovat toden totta kokeneet kovia. Suurin osa paikalle pyörivistä sotilaista näyttää ainakin jossain määrin haavoittuneelta ja kaikki näyttävät uupuneilta.

 • Tunnettuvuutensa ja Saria Roccinilta saamansa kirjeen turvin sankareilla ei ole minkäänlaisia ongelmia päästä tukikohdan tämänhetkisen komentaja, dottarimajuri Mark Ciallon puheille. Mies pystyy vahvistamaan, että durotasi Arik Tuornos oli elossa ainakin vielä aamupäivällä, jolloin mies oli johtanut kolmisen partiota yön jäljiltä vielä joten kuten kunnossa olevia dottareita ihmispetojen jahtiin Rego Caderiin. Kaikista yön aikana Caderista tulleista ikävistä yllätyksistä vernhimoiset ihmispedot oli koettu vaarallisimmiksi, koska lykantropialla on ikävä taipumus levitä... Lisäksi yöllä Cruan puolella olivat riehuneet moninaiset epäkuolleet ja aivan Länskanaalin rannalla olevia asukkaita oli koeteltu ryöstömurha-aallolla, ja teatteritähtönen Calseinica Nymmis oli jo edellisenä päivänä käynyt pyytämässä apua kadonneen isänsä etsimiseen... "Aivan kuin tässä joutaisi jotain pienaatelista metsästämään!" Majurin mielestä tärkein prioriteetti on ehdottomasti edelleen puuttuvan Arikin löytäminen, mutta antaa luonnollisesti sankareille vapaat kädet. Nykyisessä kaltoin kohdellussa tilassaa rundottarit ovat lähinnä keskittyneet Cruan lähistöllä oleville muureille, ja Mark painottaa, ettei voi taata kenenkään turvallisuutta Caderilla juuri nyt. What else is new?

 • Pienen neuvonpidon jälkeen kaupungin toivot päättävät lähteä etsimään durotasia. Eidi yrittää ehdotella, että pitäisikö rannan asukkeja käydä myös jututtamassa, mutta ponsi hylätään. Caderiin siis!

 • Ihmispetoja jäljittäneiden dottareiden jälkiä on melko helppo seurata, koska ainakin osa kaupunginvartijoista on vuotanut verta matkatessaan. Jäljet vievät ainoastaan Kyrialialle tutulle sortumalle, joka johtaa alas viemäreihin. Mitä ilmeisimmin ihmispedot eivät ole liiemmälti säikkyneet dottareita, sillä sortumalta löydetään myös ehkä tiedustelijana toimineen dottarin ruumis, kurkku auki kynsittynä. Sortuma taaperretaan alas enemmän tai vähemmän tyylikkäästi, mutta yhtä kaikki, koko viisikko on lopulta alhaalla. Verijälkien seuraaminen on viemärissäkin melko helppoa, vaikkakin pahimmissa paikoissa joudutaan valoloitsuun turvautumaan, joten matka taittuu kohtuu ripeästi.

 • Reilun vartin sokkeloissa jäljitettyään edestäpäin alkaa kuulua lähestyvän joukon askeleita. Pimeänäkönsä turvin koko viisihenkinen porukka erottaa, että aavistuksen paniikinomaisesti etenevä jono dottareitahan sieltä näyttää häthätää kyhättyine soihtuineen olevan tulossa. Sankarit eivät halua pelästyttää, vaan tekevät itsensä tiettäväksi valoloitsun turvin. Käy ilmi, että dottareilla ei tosiaankaan ole ollut onni myötä viemäreissä, vaan rivit ovat harvenneet pahemman kerran. Arik on sentään vielä hengissä, mutta paareilla ja tajuttomana. Ihmispedoista pelokkaat jäljittäjät osaavat kertoa, että pedot näyttivät järjestelmällisesti välttelevän kenenkään puremista, turvautuen pelkästään kouriinsa, jotka toki nekin selvästi niittivät tehokkaasti. Petoja näytti johtaneen suurikokoinen ihmisrotta, kaulassaan jonkinlainen kammottava talismaani.

 • Yhteistyön ja avunannon merkeissä Wiscranien Silmät, tai lähinnä Anael, parantavat siipeensä saaneita dottareita. Myös Arik saadaan samassa yhteydessä virvoitettua. Mies on kalpea ja järkyttynyt, mutta hallitsee silti hermonsa alaisiaan paremmin. Pikaisen joukkojensa ja oman vointinsa arvioinnin jälkeen durotasi päätyy ehdottamaan osastonsa taktista vetäytymistä, jättäen lopputyön selvästi hyvin päteville sankareille. Eidi varmistaa, että partio löytää tien ulos.

 • Dottareiden jälkiä lähdetään seuraamaan syvemmälle viemäriin. On ilmeistä, että pakokauhussaan perääntyjät ovat tehneet pientä ketunlenkkiä, mutta joka tapauksessa jälkiä onnistutaan kerimään kohti jonkinlaista keskustaa. Eipä aikaakaan, kun käytävän päässä häämöttää yksi paikallisverkoston alimmista kammioista, jonka keskustasta olevasta aukosta vesi syöksyy maan alle - hyvin samantyyppinen, kuin mitä joukkio kohtasi palatessaan saarelta Länskanavan ali, mutta selvätikin eri paikassa. Syvällä kammion pimeydessä häivähtää jotakin punaista ja hehkuvaa, ja kumeallä äännellä karjaistu käsky komentaa näkymättömiä alaisia tappamaan hoviin tunkeutuja.

 • Alaiset paljastuvat kouralliseksi täysikasvuisia ihmisrosvoja, jotka tekevät ehdottomasti parhaansa teurastaakseen etulinjaan osuvan Eidin - turhaan. Itse komentaja on huomattavan kookas, mutta etäisesti tutun näköinen ihmisrotta, jonka kaulassa toden totta roikkuu jossain määrin tutun näköinen killutin. Siinä missä sankarien viimeeksi nähdessä jalokiviriipuksen kivi hohti lähinnä kesyn vaaleanvihreää ja pehmeän himmeää valoa, on valo tällä kertaa syvän ja räikeän punaista, minkä lisäksi kiven sisään näyttää auenneen yksi ainoa varjomainen railo, joka kissamaisen pupillin lailla tuntuu katselevan jokaista, joka silmänsä kiveen luo. Vähemmän heikkotahtoisille tämä saattaisi aiheuttaa ongelmia, muttei lujatekoiselle joukkiolle. Kaikki ihmispedot nujerretaan armotta muutamassa hetkessä ja lopulta lykantroopeista on jäljellä enää palaneen karvan tuoksu sekä muutamia takaisin humanoidimuotoonsa muuttuneita alastomia ruumiita. Suuren ihmisrotan kaatuessa myös kiven valo hiipuu ja haaltuu takaisin himmeään vihreään, ja kammottavast silmästä jää jäljelle ainoastaan tumma, epämääräisesti pisaran muotoinen tahra läpinäkyvän, ylösalaisen kyynelen muotoisen kiven ytimeen. Koska Eidi ei täysin luota Bessarionin ja Kyrialian itsehillintään, naistiefling ottaa amuletin haltuunsa.

 • Sankarit palaavat maanpinnalle. Hädin tuskin he ovat ehtineet puistella kivipölyt ja viemärikurat vaatteistaan, kun paikalle astelee erittäin yllättävästi itse Calseinica Nymmis. Lähes kyynelsilmin pienikokoisuudestaan huolimatta näyttävä nainen selittää yrittäneensä saada rundottareita jo eilisestä lähtien etsimään isäänsä, joka ei ollut palannut Nymmisten perhekryptaan tekemältään reissulta, jonka tarkoituksena oli ollut hakea turvaan perheen kallisarvoinen, isoisän mukana hautaan laskettu sukumiekka, ennen pakoa kaupungista. Calseinica kertoo kuulleensa ystäviensä olevan nyt alueella, ja... Wiscranien Silmät ovat otettuja naisen rohkeudesta tulla Rego Caderiin' näitä etsimään, selvästikin naisen hätä on todellinen. Herrasmiehinä ja -naisina näyttelijätärtä päätetään auttaa, vaikka Bessarion varoittaakin, ettei isää enää ehkä eheänä löydy. Calseinica lähtee mukaan näyttämään tietä pohjoisempana sijaitsevaan kryptaan (eikä häntä uskalleta enää päästää yksin vaeltelemaan takaisin Cruaan'').

 • Nainen johdattaa joukkion Länskanavan varrella sijaitsevan tornin luo, sanoen haudan sijaitsevan siellä. Tarkkaa paikkaa hän ei itse tiedä, mutta olettaa sen olevan tornin alapuolella. Tilan puutteen vuoksi, ja koska vaikuttaa olevan siihen hyvin halukas, Kyrialia jätetään pitämään seuraa vastanäyttelijättärelleen, muun joukkion lähtiessä torniin. Järjestelmällisesti tarkastetaan ensin yläkerrokset. Välikerrokset ovat tavanomaiset lukuunottamatta ulos säikähtävää lepakkoparvea, mutta kattonsa osin menettänyt ylin kerros näyttää oudolla tavalla asutulta, aivan kuin joku olisi melko äskettäin nukkunut mädäntyneessä pylväsvuoteessa.

 • Alakerroksesta löytyy selvästi hautakammio, jossa kolme koristelematonta ja yksinkertaista arkkua makaavat hyvin eheän näköisinä. Huoneen seinässä näyttää olevan karkeasti hakulla tehdyn näköinen aukko, josta sankarien yllätykseksi sisään asteen Thesing Umberto Ulvaus, teatteritaivaalta pudonnut tähti. Joko miehen maski on poikkeuksellisen onnistunut *tai* mies on jatkanut putoamistaan maan pinnan läpikin, sillä nyt hänen silmänsä kiiluvat punaisina, ihonsa on kalvakka ja voitonriemuinen virne paljastaa komean hammasrivistön.

 • Sointuvalla äänellään vampyyri aloittaa selvästi hyvin harjoitellun monologinsa, mutta Eidi lyttää performanssin välittömästi heikkotasoisena. Raivosta vääristynein kasvoin Thesing kirkuu mokomalle houkalle kuolemaa ja kolmesta arkusta pamahtaa esiin kolme vampyyrinjälkeläistä. Ainoastaan Thesing on joukkiosta kuitenkaan suolansa väärti, eikä hänkään kestä pitkään sankarien seurassa. Kaikki irti lähtevä kerätään mukaan ja palataan maan päälle (seinään tehty aukko johti umpiluolaan).

 • Pihalla on aavistuksen hämmentynyt Kyrialia, joka selittää Calseinican äkkiä karanneen kimppuunsa. Aiemmin nainen ei Kyrialian mukaan ollut osoittanut minkäänlaista kiinnostusta erityisen väkivaltaiseen erotiikkaan. Turvasanathan ovat vain luusereille, joten varmuuden vuoksi Kyrialia oli hoitanut Calseinicalta tajun kankaalle ja paketoinut tämän. Muu joukkio toppuuttelee Kyrialian etenemisehdotukset ja aatelisnainen virvoitetaan takaisin tajullisten kirjoihin. Käykin ilmi, että rundottarien päämajan lähistöllä oli kytännyt Thesing tahtoonsa alistama orja, joka oli eilen houkutellut Calseinican Thesingin luokse. Luonnollisesti vampyyri oli alistunut tahtoonsa naisenkin, aikoen käyttää tätä kostonsa välikappaleena kirotuille ja aivan tarpeettoman kuuluisille sankareille.

 • Calseinica selittää, että hänen alkuperäinen huolensa isästään on edelleen tosi, ainoastaan krypta ei tietenkään sijaitse täällä, vaan Rego Caderin pohjoispäässä, aivan muurin ulkopuolella. Pienen palaverin ja aikatauluarvioinnin jälkeen aatelisneideille aina niin herrasmiesmäinen Bessarion lennättää Calseinican vahvoilla käsivarsillaan turvaan Rego Cruaan. lennähtäen sitten takaisin.

 • Koska aikaa on rajallisesti, nähdään sekin poikkeuksellinen tilanne, että Rheinhart suostuu kantamaan selässään jotakuta, olletikin että kannettava on soturipapin lailla Ainoan Oikean Jumalan (tm) palvelija. Nopeimmaksi reittivalinnaksi arvellaan liike kaupungin ympärysmuurille, ulos Auringonlaskun Portista ja sen jälkeen muuria seuraamalla kohti pohjoista.

 • Auringonlaskun Porttia lähestyttäessä vastaan tulee kuitenkin ikävä yllätys: joukkiota tulitetaan Portin yllä, osana muuria, kaartuvasta vartiorakennuksesta. Tälläistähän ei suvaita, vaan seikkailijat alkavat välittömästi tunkeutua sisään rakennuksen molemmista päistä. Toisessa päässä Eidi ja Rheinhart löytävät ison kasan nopeahkoja zombeja, jotka lakoavat kuin kaislat kaksikon edessä. Toisessa päässä Anael huomaa, että huteralta näyttänyt portaikko todellakin oli hutera, ja päättää ylös päästyään suunnata sittenkin kohti toista päätä. Sen sijaan portaiden yli lentänyt Bessarion pääsee sisään ongelmitta.

 • Itsevarmalle maagille melkoisia ongelmia aiheuttaa sen sijaan toisen pään asukki, suurikokoinen, halki ilman leijaileva epäkuollut olento, jonka rintalastasta ulostyöntyvät kylkiluut haluavat ahnaasti imaista maagin olemuksen sisukseensa. Olennosta säteilevä negatiivinen energia tekee melkoista tuhoa jopa lohikäärmeen pikkuserkulle ja Bessarion toteaakin, että itse asiassa missä tahansa on parempi kuin täällä - ja onnistuu kuin onnistuukin pakenemaan paikalta Ulottuvuusovi-loitsun turvin.

 • Maagi liittyy toisesta suunnasta lähestyviin tovereihinsa, varoittaen näitä asiaankuuluvasti toisen pään asukista. Eidi niistää viimeiset nopsazombit tieltää ja äkkiä ollaankin jälleen napit vastakkain epäkuolleen kammotuksen kanssa. Iskuja vaihdetaan ahtaassa tilassa. Nerokkaana(?) liikkeenä Bessarion teleporttaa Rheinhartin kanssa olennon taakse, mistä kaksikon onnistuu vauriottaa epäkuollutt riittävästi sen tuhoamiseksi, ennen kuin hirvitys ehtii alkaa ahdistella Rheinhartia. Taistelu on päättynyt.

Henkilöt

 • Mark Ciallo, dottari-majuri, rundottarin varakomentaja.
 • Arik Tuornos, durotasi, rundottarien komentaja.
 • Calseinica Nymmis, alistettu tähtönen, jonka vapautitte lumouksestaan. Isä miekanhakureissun jäljiltä kateissa.
 • Thesing Umbert Ulvaus, sietämätön näyttelijä. Myös sietämätön vampyyri. Sydämen lävistäminen puuvaarnalla muutti siedettävämmäksi.

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Thesingin encore

 • +1 chain shirt
 • amulet of natural armor +1
 • belt of incredible dexterity +2
 • cloak of resistance +1
 • ring of protection +1

Ihmispedot

 • tuttu mystinen riipus, Eidillä

Saria Roccinilta 1000 pp aatelisten ja helvetinritareiden asioiden hoidosta

 • Jaettu 200 pp per pää

Eirtein Oberigolta (ilmeisesti??) 3000 gp pelastuksestaan

 • Jaettu 600 gp per pää

Paraliktor Gonville Chard lupasi 3000 gp lipunkantajan Ara Verenniestä elävänä (1000 gp kuolleena)

Vampyyriltä

 • amulet of natural armor +1
 • ring of protection +1
 • cloak of resistance +1

Roistot sekä ryövärit (ml. vampyyrin kaverit)

 • 18 x mwk rapier
 • 18 x mwk hand crossbow
 • bolts
 • 18 x +1 studded leather
 • 18 x Potion of CMW 15 kpl helvetinritareille, 3 kpl Kyrialialle
 • 6 x +1 short sword
 • 6 x +1 hand crossbow
 • 20 x potion of mysterious poison
 • 2 x +2 studded leather

Pussukasta Ciuccien kryptasta

 • mwk dagger (Arten's)
 • gold and ruby wedding ring

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped