"In the heart
of art,
there's suffering."

- Last words of Musshramb Tuwal, actor of Larazod, moments before being flayed alive on stage by a pack of summoned demons. (The critics generally agree, that this adding-up of lines other than screams to the nearly sacrosanct dialogue of the play displayed saddening lack of talent and was clearly indicative of poor taste in general.) -

Tapahtumat

 • Oleiltuaan pari viikkoa kuka missäkin, aloittelevat sankarimme on jälleen kutsuttu Wiscranien Silmien päämajaan, jossa paikalla on Araelin ja Janiven lisäksi seikkailijoille ennestään tuntematon nainen, jonka Janiven esittelee Ailyn Ghontasavokseksi, Tiennäyttäjien järjestön jäseneksi.
 • Kuten yleisesti tunnettua, Tiennäyttäjät eivät ole minkäänlaisessa olosuhteissa tervetulleita Cheliaxiin, joten asioista jotain tietävät sankarimme hätkähtävät asianmukaisesti.
 • Ailyn kertoo tulleensa kaupunkiin palkkasoturin valepuvussa, toiveenaan saada käsiinsä järjestön löytämiä aarteita, jotka kadotettiin lopullisesti yli 30 vuotta sitten, kun Thrunen huone väkivaltaisesti sulki ja sinetöi Arodenin kuolemasta asti eristettynä olleen Tiennäyttäjien Cheliaxin päämajan,
 • Ailyn epäilee, että koska Westcrownin yöt muuttuivat vaaralliseksi juuri päämajan sinetöinnin aikoihin, nämä kaksi tapahtumaa ovat yhteydessä keskenään. Valitettavasti Ailyn ei voi taustansa vuoksi kovinkaan seikkaperäisesti tutkia päämajaa paikan päällä ja vahvistaa epäilyjään, mutta hän on etsinyt Wiscranien Silmät käsiinsä vakuuttaakseen, että mikäli vaikkapa jokin satunnainen kapinallisseikkailijajoukko halukkaana selvittämään Westcrownin öiden mysteeriä sattuisi menemään tutkimaan päämajaa, järjestö voisi varmasti järjestää jonkinlaisen epävirallisen palkkion palkkioksi vaivannäöstä...
 • Wiscranien Silmät ovat luonnollisesti viehättyneitä ajatuksesta, sillä mikäli sinetöidystä päämajasta löytyisi informaatiota tai keinoja, jolla Westcrownin yöt voitaisiin palauttaa rauhallisemmmiksi, monen viattoman kaupunkilaisen henki säästyisi. Ailyn jatkaa Järjestön saaneen selville, että Thrunen huone asetti aikoinaan päämajan alueelle maagisia lukkoja ja suojaloitsuja, mutta on sittemmin siirtänyt vastuun päämajan vartioinnista Westcrownin pormestarin harteille. Tämän seurauksena myös avaimet lukkoihin sekä suojaloitsuihin liittyvät asiakirjat ovat todennäköisesti pormestari Aberrian Arvanxin hallussa kartanopalatsissaan, joka paikallisten suussa tunnetaan nimellä Aberrianin Hullutus. Tarkemmin sanottuna kartanon holvissa, Asmodeaanisessa Solmussa. Valitettavasti Ailynin saamat tiedot loppuivat tähän, pakottaen naisen saapumaan paikan päälle jatkamaan tutkimuksia.
 • Mutta kuinka tunkeutua Aberrianin kartanoon? Janiven esittää hieman epävarmasti keksineensä ainakin yhden tavan, joskin seikkailijat saavat toki tehdä mielensä mukaan. Janiven selittää pormestarin olevan nykyään hyvin kiinnostunut Mortressci-teatterista - kansanomaisesti "murhanäytelmä" - ja erityisesti lajityypin lähes määrittelevästä teoksesta, "Larazodin kuusinkertaiset kärsimykset" -näytelmästä. Kuin kohtalon johdatuksesta, tunnettu, joskin nyttemmin parrasvaloista hieman sivummalle joutunut ohjaaja, Robahl Nonon, yrittää tehdä näyttävän paluun ohjaamalla kyseisen näytelmän esityksen Regiconan Yölehto-teatterissa.
 • Janiven selittää olevansa varma, että pormestari tulee seuraamaan esitystä. Mikäli esitys on onnistunut, on käytännössä varmaa, että pormestari järjestää esitykseen osallistuneille kartanossaan suurkaronkan - jollaisilla on tapana venyä melko pitkiksi, lähes orgiatyyppisiksi juhliksi. Mikä tarjoaisi erinomaisen tilaisuuden etsiä ja tutkia holvia.
 • Suunnitelman ainoa huono puoli - Janiven lisää - on, ettei yksikään näyttelijäseurue ole tiettävästi selvinnyt hengissä kyseisestä näytelmästä. Kokeneet seikkailijamme eivät kuitenkaan anna tämän häiritä itseään, vaan päättävät tarttua tilaisuuteen.
 • Tuumasta toimeen. Joukkio suuntaa Robahl Nonon omalle teatterille, jossa ohjaaja pitää koe-esiintymisiä. Sankarit joutuvat heti kovaan testiin, kun Robahl heittää näytelmän irtolehdistä koostuvan käsikirjoituksen lattialle, vaatien sankareita kasaamaan sivut takaisin oikeaan järjestykseen ja antamaan ne hänelle. Tiukan pohdintasession jälkeen tulevat näyttelijät ojentavat järjestämänsä nivaskan takaisin ohjaajalle.
 • Robahl ei varsinaisesti hehku tyytyväisyyttä, mutta on vaikea sanoa, onko tyytymättömyys kanssaihmisiin vain miehen normaali olotila vai johtuiko asia jostain muusta. Joka tapauksessa, ohjaaja esittelee tulevat tähdet toisille näyttelijöille: paronettitär Delour Aulamaxalle, Thesing Umberto Ulvaunolle, Calseinica Nymmisille ja Millech Köyryselkäiselle. Delour on näytelmän yhden naisen kuoro, Thesing esittää näytelmän roiston roolin Calseinican esittäessä näytelmän ainoan naisroolin ja Millecchin toimiessa piilossa katsojien silmiltä näyttämömestarina.
 • Robahl jakaa seikkailijoille roolit: Kyrialia = Larazod, Asmodeuksen harras palvelija, Aquila = Larazodin uskollinen palvelija, maagi Dentris, Marshal = Larazodin viattomuudesta vakuuttava kiduttaja Drovalid ja Ruvok = Tybain, Arodenin paladiini, joka tästä huolimatta on Larazodin uskollinen, joskin hieman yksinkertainen ystävä. Xeorn lupautuu avustamaan näyttämömestari Millechiä.
 • Harjoitukset alkavat kiihkeinä, jatkuen useita päiviä. Kyrialia suhtautuu tilanteeseen puhtaan ammattimaisesti ja makaa Thesingin ja Robahlin kanssa, yrittäen onkia näiltä tietoja edessä olevista koetuksista. Miehet pysyvät kuitenkin kovina useammalla kuin yhdellä tapaa, eikä Kyrialia tule asiasta sen viisaammaksi - joskin hän lopulta päättelee, että syy miesten puhumattomuuteen on ainakin osittain siinä, etteivät hekään tiedä tulevista näyttämön tapahtumista niin paljon kuin esittävät. Aquila puolestaan pääsee hyviin väleihin Calseinican ja Millechin kanssa, mutta saa esiintymistaitojensa vuoksi Robahlilta osakseen lähinnä epätoivoista raivoa. Jopa siinä määrin, että viimeisenä iltana ennen kenraaliharjoitusta Robahl "palkitsee" noidan antamalla tälle kenraaliharjoitusta varten circlet of persuasionin päässä pidettäväksi.
 • Kenraaliharjoitus pidetään näytelmän varsinaista esitystä edeltävänä iltana Robahlin omassa Savitalo-teatterissa, jonne ohjaaja myy lippuja rahvaalle alhaiselle hinnalla. Kenraaliharjoitusten aikana yleisöllä on hauskaa, näyttelijöillä ei niinkään. Harjoituksen jälkeen Robahl komentaa joukkionsa nukkumaan. Kiinni paukautetun oven takaa tarkkakorvaisimmat kuulevat tukahdutettua nyyhkytystä ja vaikerrusta.
 • Seuraavana iltana sankarit esiintyvät täyteen pakatulle Yölehdon salille. Larazodin hervoton naurukohtaus esityksen alussa herättää yleisössä hämmennystä: "onko tämä sitä post-modernismia?" kuiske kiirii halki salin. Dialogi kuitenkin alkaa kulkemaan eteenpäin, ja tuota pikaa hämmenys unohtuu Kyrialian ollessa Marshalin ruoskittavana. Näihin leikkeihin tottuneena tämä ei ole kummoinenkaan koettelemus Kyrialialle.
 • Seuraavassa kohtauksessa seikkailijat silpovat itseään joukolla, yrittäen kaivaa esiin lihaansa pureutuvia mätätoukkia, teeskennellen samalla parhaansa mukaan vääntelehtimistä ekstaattisen nautinnon kourissa. Tästäkin selvitään, vaikkakin Aquilan käsivarresta pulppuaakin lopulta verta runsaanlaisesti.
 • Pedon mahan koettelemus asettaakin joukkiontaidot jo todelliseen testiin. Calseinica ja seikkailijat rimpuilevat aikansa lasisen pedon sisällä happokylvyssä, päästen yksi kerrallaan kömpimään ulos pedon suun kautta, mutta viimeisten joukkossa sisälle jäänyt Ruvok joutuu näytelmän juonen vastaisesti lopulta lyömään lasilavasteen palasiksi ulos päästäkseen. Tämä herättää selvästi yleisössä pahennusta (eturivissä myös aluksi pientä paniikkia, kunnes näyttämölle valuvan hapon vähäinen määrä ja pieni teho käyvät ilmeisiksi).
 • Neljäs koettelemus on kolmatta suoraviivaisempi, joskin seikkailijoiden on kohtauksen aluksi oksennettava sisuksistaan infernaalista limaa. Teatteri ei tunne armoa. Tämän näyttämötaiteen kohokohdan jälkeen seikkailijoiden on taisteltava paikalle maagisesti kutsuttuja lemureita vastaan. Tiukan väsytystaistelun jälkeen sankarit ja Calseinica poistuvat lavalta voitokkaina ja elävinä, väliajalle ennen viidettä koettelemusta.
 • Meta: Näytelmään liittyvät buffit
  • Kyrialia:
   • +4 morale bonus kaikkiin skill-heittoihin (courtesy of Robahl)
  • Aquila:
   • +2 untyped bonus kaikkiin skill-heittoihin (courtesy of Calseinica)
   • Diippi magiankäyttäjien välinen bondaus Millechin kanssa
   • Circlet of persuasion

Henkilöt (kuvailtu siinä laajuudessa, mitä tutustuitte)

 • Ailyn Ghontasavos - incognito Westcrownissa oleva Tiennäyttäjien järjeston edustaja, joka on kiinnostunut kaupungissa sijaitsevasta järjestön Cheliaxin operaatioiden päämajasta, jonka Rhunen huone on aikanaan sinetöinyt ja ominut omiin tarkoituksiinsa.
 • Robahl Nonon - aiemmin kuuluisa, sittemin hieman vähemmän kuuluisa, hyvin vaativa teatteriohjaaja, jonka vakaana aikomuksena on ilmeisesti shokeerata itsensä takaisin eturiviin "Larazodin kuusinkertaiset kärsimykset" -näytelmällä.
 • Paronettitär Delour Aulamaxa - isokokoinen ja näyttävistä asuistaan tunnettu laulaja sekä diiva. Etäinen ja ylpeän oloinen.
 • Thesing Umberto Ulvauno - komea, Westcrownissa verrattain tunnettu ja menestynyt miesnäyttelijä, jolla ei ole ystäviä, ainoastaan hyödyllisiä tuttavuuksia.
 • Calseinica Nymmis - mustahiuksinen, iloinen ja avoin nuori nainen, joka selvästi nauttii joka solullaan esiintymisestä. Jopa siinä määrin, ettei hän vaikuta erityisen surulliselta edes siitä, että joutui aatelistaustaisen sukunsa hylkäämäksi valittuaan näyttelijättären ammatin skandaalinkäryisen kutsumuksen.
 • Millech Köyryselkä - vanha ja rumaakin rumempi, mutta oudon lihaksikas ja erittäin kyvykäs ihmisillusionisti. Vaivalloisen oloisesti liikkuva ukkeli on vaikeasti lähestyttävä, mutta selvästikin yksi harvoista ihmisistä Westcrownissa, joita Robahl kunnioittaa.

Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

Nyrkeillään lemuri-demoneja tohjoksi hakannut Ruvok huomaa taisteluhuurujen päästään hälvettyä käsiinsä möhnän seasta tarttuneet sormuksen ja amuletin. Tarkempi tutkiskelu väliajalla paljastaa, että koruihin on ystävällisesti kaiverrettu niiden magiasta kertovia merkintöjä - mahdollisesti edellinen omistaja oli huono-onnisuutensa ja edesmenneisyytensä lisäksi hyvin hajamielinen?

 • +1 Ring of Protection siirretty retroaktiivisesti viidennen pelikerran palkkioista Kyrilia/Ruvok
 • +1 Amulet of Natural armor siirretty retroaktiivisesti viidennen pelikerran palkkioista Kyrilia/Ruvok

Lootit katsottu Laerlorn 19.10.2014 klo 22:46

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped