"Solmun syövereissä"- Tapahtumat

 • Tapahtumat jatkuvat suoraan edellisestä pelikerrasta, palasiksi raadellun Ruvok-paran ja oudosti kuolettavia haavoja lukuunottamatta lähes koskemattomaksi jätetyn Bessarionin ruumiin luota.

 • Eloonjäänyt trio lähtee eteenpäin, saapuen outoon kammioon, jonka yhteydessä on kaksi pienempää huonetta ja uloskäynti. Varsinaisessa kammiossa katseita vangitsee musta, erinäköisin violettia hohkaavin riimuin kirjailtu lasipallo, jonka keskustassa olevasta hehkusta lähtevät pienet salamat tanssivat pallon sisäpinnalla. Toisessa pikkukammioista on ilmassa jähmettyneenä sini-ihoinen naispuolinen tiefling, toisessa taas metallinen laveri ja sen yllä oudosti hohteleva harmaa puolipallo. Tieflingin kammio on sinetöty voimakentällä. Huoneesta on myös yksi uloskäynti syvemmälle Asmodeaanisen Solmun syövereihin.

 • Huoneesta löytyy sekava määrä sangen oudolle paperille kirjoitettuja päiväkirjanomaisia muistiinpanoja, joista käy ainakin ilmi kammion edellisen omistajan olleen luonteeltaan kovin sadistinen maagi. Myös jostain Angevenin sielun sirpaleesta höpistään ja negatiivisen energian muuntamisesta positiiviseksi. Tovin pohdiskelun jälkeen päädytään raahaamaan Bessarionin eloton ruumis laverille ja napautetaan parannussauvalla pallon pinnalla harmaana hehkuvaa riimua.

 • Tämä käynnistää maagisen valoshown, joka päättyy pallon räjähtämiseen negatiivista energiaa purskauttaen ja huoneen pimenemiseen. Xeornin pian loitsima valo paljastaa, että Bessarion tosiaankin palasi kuolleista ja vaikuttaa olevan hyvinkin pitkälti entisensä, minkä lisäksi naistieflingiä pidelleet lumoukset ovat särkyneet.

 • Seuranneessa neuvonpidossa tiefling esittäytyy Eidiksi. Eidi toimi epämääräisessä jengintapaisessa Thrunen huonetta vastaan, ennen kuin pormestari Dargentu Vheedi nappasi porukan ja alkoi "tekemään kokeita" Eidillä - kolmisenkymmentä vuotta sitten. Selvästikään pormestarin katoamisen jälkeen kukaan ei ole jatkanut kokeiden tekemistä, tai ainakaan Eidillä ei ole siitä muistikuvaa. Tiefling osaa myös kertoa, että edessäpäin odottaa jonkinlainen sokkelo tai labyrintti, johon Dargentu Vheedillä oli tapana päästää vankejaan luvaten pääsyn vapauteen sokkeloista selvinneelle. Kukaan ei Eidin muistikuvien mukaan tätä palkkiota lunastanut...

 • Koska Eidin intressit ovat hyvinkin yhteneviä muun ryhmän kanssa, nainen toivotetaan tervetulleeksi ja tutkimusmatka jatkuu. Joukkio etenee ulos huoneesta, kunnes päättää kääntyä ensimmäisestä vastaantulevasta sivukäytävästä oikealle. Käytävä johtaa kuumuutta hohkaavaan huoneeseen, jonka ovensuussa etujoukkoina toimiva Eidi pysähtyy katselemaan tilannetta. Lämmön lähteenä on ilmeisesti suuren osan tilasta vievä kuilu, jonka yllä roikkuu outo pallo täynnä kettinkejä. Osa ketjuista tanssii ilmassa painovoiman lakien vastaisesti, osan laskeutuessa alas kuiluun ja osan kiinnittyessä kammion katosta laskeutuviin obsidiaaninmustiin tippukiviin. Pallon keskellä erottuu jonkinlainen liikkumaton olento, joka näyttäisi olevan osin sulautunut ketjuihin ja pallon rakenteisiin.

 • Eidin astuessa kuilua kiertävälle käytävälle ketjut heräävät äkkiä eloon ja alkavat piestä tiefling-naista. Seuraa lyhyt taisto, jossa sankarit hyödyntävät pallon huonoa haponkestävyyttä. Rakennelman lopuksi romahtaessa kuiluun valo ja lämpö hiipuvat ja katoavan hetken ajan tilan täyttää mannerlaattojen liikahtelua muistuttava kumea nauru.

 • Järkkymättömästi seurue jatkaa eteenpäin huoneesta, saapuen ympyränmuotoiseen kammioon, jonka keskellä on 10 jalkaa säteeltään oleva kuilu, yhtä leveän kulkuväylän kiertäessä sitä. Kuten jo aiemmin, kuilua kiertävä väylä koostuu portaista, jotka järjenvastaisesti nousevat tai laskeutuvat lähtöpisteeseensä. Myös kuilulla havaitaan itseensä silmukoituva luonne. Ensimmäisessä ympyränmuotoisessa huoneessa on useita muurattuja oviaukkoja sekä oviaukko toiseen samanlaiseen huoneeseen, mutta jälkimmäisen kammion kaikki oviaukot vaikuttavat olevan muurattuja. Pieni tutkiskelu paljastaa muurauksen olevan varsin perinpohjainen, eikä eteneminen tätä kautta vaikuta nopealta.

 • Sankarit palaavat takaisinpäin T-risteykseen, ja jatkavat matkaa oikealle. Käytävä päättyy kolme etenemisuuntaa sisältävään risteykseen, joista kaksi on infernaalilla kirjoitetuin kyltein merkitty erinimisille fobioille ja kolmas "Tarkkailuhuoneeksi". Matka portaita ylös "Tarkkailuhuoneeseen" paljastaa erittäin unohdetun näköisen kammion, josta on sisäänkäynnin lisäksi kuusi uloskäyntiä: yksi jokaisessa kulmassa (kaksi ylöspäin ja kaksi alaspäin johtavaa portaikkoa), yksi sisäänkäyntiä vastapäätä olevalla seinustalla sekä oikeanpuoleisella seinustalla oleva ovi. Kulmissa olevat portaikot on varustettu fobioilla merkityin nimikyltein ja vastapäätä oleva, enemmän luonnonmuovaamalta näyttämä ja kapein portain alaspäin johtava käytävä kyltillä "Ulos". Ovessa ei ole kylttiä, mutta mustaan puuhun on kiinnitetty metallinen levy, jossa on neljä syvennystä.

 • Eidin köyden varassa tekemä tutkimusmatka "Ulos"-käytävään johtaa hyvin pahalta löyhkäävän luolamaisen kammion ovensuun lähistölle. Lemu on mitä ilmeisimmin peräisin kammion lattiana lainehtivasta nesteestä - joskin määrittely nesteeksi hipoo hyvän maun rajoja, siinä määrin sakeaa ja erinäisen saastan kyllästämää tavara vaikuttaa oleva. Yökkivä Eidi hinataan takaisin ylös.

 • Fobiakammioita aletaan käymään läpi yksi kerrallaan. Kaikki kammiot paljastuvat erilaisia hirviöitä sisältäviksi pesäkkeiksi, mutta kiitos Kayn erinomaisen kestokyvyn, nämä eivät tuota suurta vaaraa ryhmälle. Jokaisen kammion viimeinen lahdattu hirviö muuttuu mystisesti jalokiveksi, joka koon puolesta voisi sopia "Tarkkailuhuoneen" seinässä olevan oven syvennyksiin.

 • Neljä taistelua myöhemmin Xeorn latoo kivet oveen ja joukkio etenee. Takaa paljastuu jo aiemmin kohdattu asetelma: ympyränmuotoinen huone, kuilu, sitä kiertävä portaikko, niiden itsesilmukoituva luonne sekä eri puolelle huoneita siroteltuja muurattuja ja avoimia uloskäyntejä.

 • Tällä kertaa matka ei tyssää heti toiseen kammioon, vaan sankarit pääsevät etenemään. Neljännessä kammiossa kuitenkin alkaa tapahtua: ilman halki kiitää Bessarioniin tähdätty vasama ja tyhjästä esiin materialisoituu varsin paholaismaisen näköinen tiefling-naikkoinen! Väijytys! Wiscranien Silmien eliittijoukkue pääsee kuitenkin nopeasti tilanteen tasalle ja ennen kuin vihamielinen tiefling ehtii kissaa sanoa, hänet on jo saarrettu. Nainen ilmeisesti yrittää vielä viimeisillä voimillaan jonkinlaista pakoratkaisua, mutta sitä ei sallita, vaan hänet murjotaan armotta kuoliaaksi. Ruumiin tutkiskelua paljastaa hänen varusteidensa olevan selvästi tavallista selkäänpuukottajaa parempia.

 • Kun kaikki irtain on asianmukaisesti kerätty talteen, matka jatkuu. Viimein sokkeloisista kammioista löydetään aiemmin tuntemattomalle alueelle. Seuraavasta vastaantulevasta huoneesta paljastuvat näennäisesti ei-mihinkään johtavat portaat, joita ei kuitenkaan tutkita sen tarkemmin, vaan jatketaan eteenpäin.

 • Seuraavaksi tulevasta sivukäytävästä käännytään oikealle. Käytävä johtaa romun täyttämään huoneeseen, jonka oviaukossa seisoskeleva joukkio havaitsee yhdessä nurkassa hiljaa ja liikkumatta olevan muumion, jonka kimppuun päätetään käydä.

 • Muumio ei lainkaan ilahdu Bessarionin korventavasta liekistä, vaan laahustaa kourimaan sankareita. Bessarion ja Marshal jähmettyvät kauhusta. Kyrialian noustessa korkeuksiin Eidi ja Xeorn jäävät mäiskimään epäkuollutta. Taisto päättyy viimein muumion palamiseen tuhkaksi Bessarionin liekeistä, mutta ei ennen kuin kalmo on yhdellä kouransa heilautuksella lyönyt Xeornin vasemman ohimon huomattavasti lähemmäs oikeaa. Suuri kentauri kaatuu jytinän ja romun kolinan säestyksellä.

 • Taistelun jälkeiset kaivaukset romuhuoneesta paljastavat muutamia esineitä. Aivan esine esineeltä huonetta ei kuitenkaan voida kammeta läpi korkeiden pinojen sortumisvaaran vuoksi. Kentaurin ruumiilta otetaan talteen arvokkaat esineet ja lopuksi pinot romautetaan Xeornin hautakammioksi. Cayden Caileanin pappi ei tarjoa enää kierrosta.

Henkilöt

Ei uusia EPH-tuttavuuksia.


Takaisin Arkistoon tästä.

Edelliseen peliin tästä.

Seuraavaan peliin tästä.


Palkkiot

 • Holvin sisäänkäynniltä löytynyt helmi edelleen tunnistamatta, samoin yksi kartanosta löytynyt sauva. Myöskään Cure Serious Wounds -sauvan latausten määrästä ei tietoa, käytetty 3 latausta.
 • Hylätty 120 paunaa kidutuskirjallisuutta, arvioitu arvoltaan n. 2000 gp olevaksi, jos sopiva ostaja sattuu kohdalle.
 • Erikoisen koristeellinen satukirja nimeltä "Hukkunut Jabe ja hänen veljensä ja siskonsa." +2 competence bonus Knowledge (religion) heittoihin kirjaa hallussaan pitävälle. Arviotu useamman sadan kultapalan arvoiseksi. Edelleen mukana.
 • Bessarion tunnisti kuolleista palattuaan märästä lätäköstä löytyneen sauvan Levitoinnin sauvaksi (8 latausta)

Vihamielinen tiefling-nainen

 • 2 x potion of cure moderate wounds
 • potion of gaseous form
 • potion of invisibility
 • +1 leather armor Kyrialia
 • +1 short sword
 • mwk. hand crossbow
 • 19 vasamaa
 • huijarin hattu (hat of disguise)
 • Asmodeuksen jalokivin koristeltu rintakuva, varmaan jonkin arvoinen

Romuhuoneesta

 • kaukoputki
 • mwk. kokovartalolevyhaarniska
 • mwk. hilpari
 • raskas sarjatulivarsijousi (heavy repeating crossbow) Kyrialia
 • mithral-scimitar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped