Helmi Lost Coastilla

Erastus 31. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Ilta Ruosteisessa Tikarissa jatkui juoman ja ruuan virratessa pöytiin. Paikallisten uteliaisuus kasvoi illan jatkuessa ja tavernassa alkoi varsinainen sankarimyytti Viattomia kohtaan Ameikon, Rufuksen ja Valerian kertoessa aina vaan mehukkaampia versioita aikaisemmista urotöistä, ilman ensimmäistäkään haavaa! Pian sovittiin, että Valerian johdolla, Rufus, Ameiko ja tämän kyökkipiika Bethana tukenaan järjestettäisiin historian ensimmäinen taiteellinen toisinto hiisiuhan pysäyttämisestä. Ameikon kutsui tuvan täyteen hyvin juotettua ja syötettyä kadunmiestä ja "taiteellinen" esitys oli valmis alkamaan lakonisesti, aavistuksen visuaalisesti mutta ehdottoman tehokkaasti. Väen kysymykset ja kommentit saivat esitykseen lisää kerroksia ja ulottuvuuksia kovan ytimen ympärille. Lopulta kuitenkin oli ahneen yleisön sankarsaagan kaipuu tyynnytetty ja Ameiko mieshistöineen palasi täyttämään tuoppeja ja lautasia. Tässä kohtaa Aldern ilmestyi yläkerrasta, vähän jopa ujostellen liittyen Viattomien pöytäseurueeseen, jossa Zledurk yritti hukuttaa ahdistuksen tuoppiin ja Lehti säilyttää hiljaisen arvokkuutensa. Aldern ehdotti villisian metsästystä Punkkimetsässä heti aamusta, mikä sovittiin nopeasti.

Aldern ehti kadota kylälle tekemään metsästysvalmisteluja, kun sheriffi Hemlock asteli nopeasti hiljentyneeseen saliin. Tämä etsi katseellaan, kunnes löysi Viattomat. Hän ilmoitti matalalla äänellä etsiväsnä hienotunteisesta joukosta apua dilemmaan, kun vartioasto oli tuplavartiossa sekää porteilla että tukkimassa hiisien mentäviä aukkoja kylän puolustuksesta. Hautuumaalla oli sattunut kummia, mitä tulisi lähteä tutkimaan. Ulkona hän kertoi että temppelin entisten pappien hautakammioon oli ilmeisesti murtauduttu. Asia tuli nyt tutkia tehokkasti sekä salavihkaisesti, enempää kyläläisiä järkyttämättä.

Hautuumaalla akolyytti Johan ohjasi joukkion perille, aivan hautuumaan perälle pohjoismuurin varjoon. Siellä kenties komein hautakammiorakennus todellakin seisoi vaikuttavana, mutta sen portit olivat aavistuksen auki ja sen ulkopuolella ollut puupalkki oli heitetty tylysti sivuun. Lehden sytyttäessä valoa pimenevässä illassa, Zledurk ehti nähdä pimeydessä luisen hyypiön, seisovan paikoillaan kammion sisäpuolella. Zledurk ryntäsi varoittamatta ovien läpi ja iskien sitä rajusti rintaan - vain luinen muoto piti pelottavan otuksen neljine raajoineen ja kolmiosaisine leukoineen kasassa. Toinenkin luuranko otus löytyi ja ne tuhottiin nopeasti sheriffin iloksi, ilman että tämä joutui tarttumaan aseeseensa.

Hautakammiosta löytyi yksi tuhottu sarkofagi, sen jäänteet ilmeisesti pois ensin siivottuna. Akolyytti Johan muisti, että tämä hautapaikka kuului Ezekiel Tobynille, pappilan johtajalle joka menehtyi epäonnekkaasti alkuperäisen temppelin tuhonneessa palossa yhdessä otto tyttärensä kanssa. Salista löytyi myös viitta, joka oli mystistä wanhaa tekoa ja näytti olleen nekromantikon väline, josta saattoi irroittaa määränsä verran luisia epäkuolleita animoituvia merkkejä. Viimeiset oli käytetty näihin luisiin kummajaisiin.. Ulkopuolelta tavattiin joukko jälkiä, niiden määrästä ja laadusta ei saatu varmuutta.. mutta joukko oli iso ja mahdollisesti pääosin koostunut hiisistä. Ne olivat selkeästi kavunneet mennen tullen muurin yli. Zledurk onnistui vapaakiipeämään muurin päälle, mutta toisella puolella odotti kapea niitty ja sen takana synkkä metsä. Jäljittäminen päätettiin jättää valoisampaan ja turvallisempaan aikaan.

Temppelillä seuraan liittyi Abstalar Zantus, ja hän epäili viitan olevan Thassilonian aikaisista unohdetuista kammioista. Kuulemma kylällä on Thassilonian tutkija Brodert Quink. Sheriffi ei ollut ihan samaa mieltä ja piti koko homaa epätietoisten hölynpölynä. Zledurk haastoi sheriffin kertomaan totuuden miksi Viattomat hälyytettiin tämmöiseen hys hys tehtävään. Sheriffi harmikseen sanoi, että yhdessä pormestari Deverinin kanssa oltiin päätetty testata, josko Viattomista saataisiin tilapäistä apua. Koordinoitu hisihyökkäys ja nyt pahaenteinen kohdistettu isku hautuumalle, viittasivat että nyt oli isommat asiat kyseessä kuin satunnainen hiisien rimpuilu. Sheriffi oli toiveikas, että Magnimarista voitaisiin lähteä kutsumaan satapainen varuskunta häätämään ja tuhoamaan järjestäytyneet hiidet. Siihen asti olisi selvittävä vähillä omilla resursseilla.

Myöhäinen ilta ja aikainen herätys meni hujauksessa. Aldern Ketunratamo, Milo, pari palvelijaa ja Viattomat kohtasivat Ruosteissa Tikarissa, jossa Ameiko iloitsi edellisestä illasta ja oli kuin ihmeen kautta virkeänä jo taas palvelemassa juomin ja täyttävin aamupaloin. Aldern kertoi Punkkimetsästä, mutta nopeasti selvisi että Rufus ja Lehti tunsivat sen kuin omat taskunsa. Ja villisikojen tiedettiin todella olevan peräännantamaton uhka ärsytettyinä. Goblin Squash talleilta Aldern hankki hevoset Viattomille. Pian viihdyttävä ratsastusmatka läpi nummisen ja metsäisen alueen tehtiin hyvässä hengessä, paitsi Zledurkin osalta joka päätyi kiroten saattamaan hevostaan jalan..

Ratsut jätettiin tielle palvelijoiden huomaan, kun Lehti otti ohjat ja ohjasi joukkion metsään paikalle jossa oli usein nähnyt lepäileviä tai piehtaroivia villisikoja. Paikalle saavuttaessa kuultiin ja möyhkäröintiä läheisestä pusikosta. Metsästysrinki piti sellaista pörinää, kolinaa ja paukahtelua, että sieltä pian pisti päänsä ulos ei-yllättynyt, mutta ärtynyt sika! Zledurk teki ällistyttävän ryntäyksen, Rufuksen ja Lehden pehmittäessä sikaa nuolin ja heittoasein. Taisto näytti jo helpolta, mutta kuolemanraivolla taisteleva sika sai painavan iskun Zledurkin rinnan läpi. Samalla pusikon takaa laukkasi paikalle toinenkin otus! Raivon, kannustuksen ja numerisen ylivoiman turvin lopultakin molemmat siat kaadettiin vain pienin vammoin, kiitos Valerian ripeiden parantavien loitsujen. Aldernin annettiin myös saada yksi isku perille, jolloin tämä sai maistaa voitokasta metsästystä itsekin!

NPC:t

 • Abstalar Zantus - Hiekkasärkän uuden mahtavan temppelin pääpappi
 • Aldern Ketunratamo - varisialais verinen nuori aatelinen, sekä urhea koiransa Milo
 • Ameiko Kaijitsu - Ruosteisen Tikarin (37) eksoottinen omistajatar
 • Brodert Quink (8.) - Wanhan valon ja muinaisen Thassilonian pseudo(?)tutkija
 • Bethana Corwin - ruosteisen tikarin puolituis tarjoilija, Ameikon oikea käsi
 • Belor Hemlock - Hiekkasärkän jäyhä shoantinverinen sheriffi
 • Cyrdak Drokkus - Hiekkasärkän teatterin (23) nerokas ja karismaattinen johtaja
 • Das Korvut - äkkipikainen alkoholisoitunut keski-ikäinen mies, mutta ehdottomasti paikkakunnan paras seppä. Menetti vaimonsa (24.) ja poikansa (26. ja viimeinen uhri) Chopperille
 • Daviren Hosk (38.)- gobliineja henkeen ja vereen vihaava vanheneva tallin pitäjä
 • Ezekiel Tobyn - Hiekkasärkän palaneen kappelin hengellinen johtaja, joka kuoli palossa
 • Kendra Deverin - Hiekkasärkän arvostettu pormestari

LVL UP 1->2

The boar hunt

 • two boar carcases, with many custs and bruises

Foxglove's gratitude

 • 40gp
 • horses

Swallowtail festival

 • minor trinkets and few copper pieces

Chopper's island

 • small bag of bones and chewed teddy buried next to mother
 • two eben gemstones, total 20gb

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped