• Tuli 4W
 • Staasi 19
 • Kuolevaisuus 17

Alkujaan Vanhan Pavisin kaupungissa elävän Manin linnoituksen väen kasvatti, Karastang liittyi Yelmalion palkkasotureihin ja matkusti nuoruudessaan ympäri Dara Happaa. Noina vuosinaan hän kiinnostui yhä enemmän kotikaupungistaan Pavisista, ja haali aina voidessaan lisää tietoa paikan historiasta. Ajan mukaan hänelle kehittyi kaupungista legendan värittämä, monin paikoin fragmentoitunut kuva, joka ilmenee palvontana ja kokoelmana irrallisia anekdootteja. Dara Happassa ollessaan hän yritti myös liittyä Yelmin kulttiin, mutta tuli torjutuksi.

Kotiin palattuaan Karastang alkoi harrastaa Pavista tosissaan ja liittyi Estangtangin sankarikulttiin. Muut palvojat suhtautuvat häneen kuitenkin nuivasti, sillä siinä missä muille palvojille Estangtang on tärkeä voiman ja lohikäärmeiden salaisuuksien lähteenä, Karastang hän on tärkeä, koska hän on osa Pavisin menneisyyttä. Lisäksi heidän mielestään Karastang ei pidä kultin salaisuuksia tallessa tarpeeksi visusti. Karastangia kunnioitetaan hänen pätevyytensä ja kultille omistautumisensa tähden, mutta hänet pidetään visusti etäällä.

Karastang haluaisi elää, ja osin elääkin legendojen suuressa Pavisissa, ei nykytilassa. Hän liittyi Häilyvän Jumalan kulttiin, koska se on osa Pavisin historiaa, ja koska se saattaisi auttaa unohtamaan kaupungin surkea nykyisyys ja pettymykset eri kulttien parissa. Karastang kannattaa palavasti kaikkia yrityksiä palauttaa kaupunki menneeseen loistoonsa, mutta vastustaa myös kaikkia muutoksia, jotka tuosta menneestä loistosta poikkeaisivat.

Menneen kunnian profeetta 4W

 • Lojaali Pavisin kaupungin kunnian muistolle (tuliriimu)
 • Eksaktit mutta kontekstittomat anekdootit
 • Inspiroivat puheet

Estangtangin innokas, mutta huolimaton noviisi 4W

 • Entinen Yelmalion palkkasoturi
 • Karsastaa Yelmin ylenkatseisia palvojia
 • Lohikäärmeen mieli ja liike

Staasi 19

 • Järkähtämätön omassa asiassaan
 • Mieli kuin muurit (Yelmin taikuutta)

Kuolevainen 17

 • Mieleen jäävä naama
 • Pavisin kultin maallikkojäsen (keyword)

Ylipappeus: Häilyvän jumalan airut 13

 • Häilyvän totuuden kirja
  • Näe illuusioiden läpi
  • Totuuden rituaali
  • Häilyvän totuuden rituaali +1
  • Valheellisen kielen katkaisu

Viat

 • Elää enemmän menneessä kuin nykyisyydessä 3W
 • Estantangin kultti sietää muttei arvosta 3W
 • Yelm on suuri mutta palvojat puupäitä 13

Kielitaito

 • vanha pavis
  • äidinkieli, lukeminen kulttuuriavainsanalla
 • kauppakieli 13
 • (vanha wyrm)
  • voi improvisoida Estangtangilta

Historiaa

Karastang lähti nuorena soturina näkemään maailmaa Yelmaliota palvelevien palkkasoturien riveissä. Kaupungin olivat juuri miehittäneet Lunarit, joiden tunkkaista valtaa moni kiivasluontoisempi pakeni, Karastang muiden mukana. Palkkasoturit palvelevat viisi vuotta, jonka jälkeen joko vihkiytyvät kulttiin tai eroavat siitä. Viisi vuotta matkusteltuaan Karastang palasi kaupunkiin kiilto silmissä ja mieli täynnä suuria suunnitelmia.

Karastang kulkee toisinaan kaupungin menneen loiston keskellä kuin unissakävelijä ja näkee raunioiden sijalla palatsien, temppelien ja mahtavien tornien loistavat kupolit. Näistä visioista ja sekalaisista tiedon fragmenteistä hän ammentaa inspiraatiota pitämiinsä puheisiin. Hän pukeutuu tavalla, joka jäljittelee kaupungin loistonajan sotureiden tapaa; koristeellisesti mutta käytännöllisesti. Palkkasoturiaikoina Karastang käytti suurimman osan rahoistaan erilaisiin kirjoituksiin ja piirroksiin Paviksen historiasta, kun muut lähtivät ryypiskelemään vapaailtoina hän painoi usein nenänsä kirjakääröihin.

Karastangin Pavis-pakkomielle alkoi palkkasoturiaikoina, kun tämä oli tullut torjutuksi Yelmin temppelistä. Kulttiin otetaan vain ylimyksiä, jollainen Karastang ei ole, ja harhaillessaan pitkin jonkun kaupungin kujia hän puolivahingossa asteli sisään Lankhor Mhy:n, Orlanthien tiedonjumalan, temppeliin. Temppelin seinää koristi suuri seinävaate, johon oli kuvattu Paviksen kaupungin kartta sen suuruuden päivinä. Hylätyksi tulleeseen ja muinaisen loiston surkeiden raunioiden keskellä kasvaneeseen soturiin tämä tuulahdus menneisyydestä suorastaan hujahti. Nykyaika on kurjaa ja kelvotonta, mutta ennen oli kaikki toisin. Silloin suurta kaupunkia hallitsivat viisaat ruhtinaat, ei epämääräinen Lunarilaisten hyypiöiden kopla. Mahtavat sankarit pitivät paimentolaiset, peikot ja muun roskasakin kaukana ja kaikki oli hyvin. Tällaiset aatteet mielessä kihisten Karastang asteli ulos temppelistä ja aloitti pitkän matkan takaisin kotikaupunkiinsa. Hänellä oli nyt uusi suunta elämässä ja paljon tekemistä.

Häilyvän Jumalan kultti viehätti Karastangia koska se lupasi unohdusta nykyisestä surkeudesta ja salattuja tietoja muinaisista, paremmista ajoista. Kultin riveissä Karastang on pitänyt innostavia puheita valanut uskoa parempaan eiliseen.

Avainsanat

Estangtang noviisi (tuliriimu)

Estangtang on Pavisin yksi muinaisista sankareista, lohikäärmeiden ystävä ja yksi paimentolaisjumala Wahan Seitsemästätoista vihollisesta, joka ratsasti leimuavalla aarnikotkalla ja sai paimentolaiset vapisemaan. Hänen täydet voimansa eivät ole tiedossa, mutta niihin kuuluu ainakin jousiammunta ja kyky saada nuolenkärjet syttymään tuleen.

Estangtangin palvojat voivat myös kultivoida sisäistä lohikäärmettään tiettyjen mielen ja ruumiin tekniikoiden avulla. Mielen tekniikat antavat harjoittajalleen itsehillintää ja auttavat vastustamaan henkisiä hyökkäyksiä. Ruumiin tekniikat ovat liikesarjoja, jotka auttavat harjoittajaa kaikenlaisissa ruumiinponnistuksissa ja taistelussa. Ne ovat ensisijaisesti semimaagista ruumiin ja mielen filosofiaa, eivät varsinaisesti muiden voittamiseen tarkoitettuja taitoja, vaikka ne toimivat hyvin sellaisinakin. Kultin noviisit osaavat myös puhua, ja voivat oppia lukemaan, Wanhaa wyrmiä, lohikäärmeiden ja dracoliskojen kieltä.

Estangtangin kultti on paimentolais- ja lunarvastainen, ja pyrkii voimakkaasti pitämään olemassaolonsa salassa. Lohikäärmeet ja heidän salatietonsa ovat syystäkin pelättya tavaraa Praxissa.

Karastang pitää lohikäärmetietoutta luonnollisena osana Pavisin kaupungin mennyttä loistoa ja siten hyväksyttävänä asiana. Karastang ei ole niin tyhmä, että ryhtyisi retostelemaan tietoudellaan Orlanthin palvojien läsnäollessa eikä lohikäärmeviisaus muutenkaan ole hänen elämänsä keskipiste. Sitä tulee opetella, sillä sen avulla Wahan viholliset puolustivat kaupunkia ja Pavisin suurta suunnitelmaa.

Kulttuuri: Vanha pavisiitti (Oikea kaupunki)

Olet kotoisin ja yhdestä Oikean kaupungin Vanhan Pavisin klaaneista, ja tatuoitu sen tunnuksin. Olet käytännöllinen ja pragmaattinen, ja tiedät kuinka pitää matalaa profiilia ja piiloutua vaaroilta. Taistelet taitavasti niin keihäällä ja kilvellä, varsijousella kuin kevyellä taistelukirveelläkin, ja kuinka paeta taisteluista, joita et voi voittaa. Kansasi elää keräilemällä sekä paimentamalla eläimiään ja viljelemällä puutarhojaan raunioissa. Tunnet joka raunion ja polun klaanisi turvapaikan ympärillä, ja tiedät kuinka Isossa Rauniossa selviydytään. Suhtaudut vähintäänkin nuivasti peikkoihin ja paimento-laisiin, joiden syytä kaupunkisi tuho on.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped