Toinen Pelikerta-Rytinää Ankkarämeellä

Pelaajat: Katri ja Tommi

Pelikerran henkilöitä

Ankkakylä (siirrettävä yhteisö)

  • päällikkö
  • Velho Palintir Sumukatse
  • Velhon oppilas: Orentir
  • Opas-ankka Odastar
  • Kolmikulma-Jaakob, jota kaaoksen kanssa velmuilusta syytettiin

Lunarit

  • Mystinen lunarsankaritar
  • Banaryos: Hopeakilpien komentaja
  • Sor-Eel lyhyt: Praxin kuvernööri

Muut

  • Kapteeni Elnara Suvituuli, Merentähkän kapteeni ja issariesin vihkiytynyt

0. Cold start

Kuvernöörin juhlat lähenevät. Kaduilla kiirii huhuja ettei Merentähkä ole saapunut satamaan. Juhlien isäntä Sor-Eel Lyhyt alkaa huolestua. [Leikkaus Sor-Eelin työhuoneeseen, jossa on itse kuvernööri ja Banaryos.] Sor-Eel käskee Banaryosta etsimään Merentähkän kapteenin kaikin keinoin. Tällä on nimittäin mukanaan erittäin tärkeää kauppatavaraa. Banaryos vastaa vakoojien raportoivan, että kapteeni on soilla asuvien orlanthilaisten ankkaklaanien vankina. Sor-Eel miettii ja sanoo, että tässä on hyvä tilaisuus Valitulle näyttää kyntensä. Hän käskee Banaryosta järjestää etsintäpartiot ja sanoo pitävänsä itse huolta muista valmisteluista.

1. Pavisissa

Viime kerralla tavattu ankka Odastar tulee piipahtamaan mukanaan lunnasvaatimus, jossa lukee, että ankkakylä vaatii Lunarin maakuntahallinnolta lunnaita Merentähkän kapteeni Elnara Suvituulesta. Hän selittää, että kylää vaivaa nälänhätä, koska ruokaa ja rahaa on vähän. Ratkaisuksi ankat ovat vanginneet kapteeni Suvituulen ja vaativat hänestä lunnaita. Odastar myöntää, ettei lunnasvaatimus ole kovin hyviä idea, ja suostuu opastamaan Aslantirin ja Jokatin soille, jos nämä vaikka puhuisivat päällikölle järkeä.

2. Matka kylään

Matkalla kylään Aslantir kokee flashbackeja lähdöstään kylästä. Häntä ei ole varsinaisesti karkoitettu, mutta palaaminen on kuitenkin vähän nihkeää.

1. flashback (Aurinkokuvin ballistan luona). Mestari Palintirille kaunaa kantava velho Alantir Synkeämielinen oli varastanut kylästä vuohen, ja Aslantir lähti hakemaan sitä mestarin lumotulla veneellä. Kävikin kuitenkin niin, että vuohi oli ansa, ja paha velho väijytti Aslantirin ja piti veneen itsellään.

2. flashback (kesken matkan). Ennen tuumaansa lähteä Aslantir koitti jutella Palintirin kanssa, mutta eihän siitä mitään tullut.

3. flashback (Viiden silmän kalliomuodostelman luona). Mestari ja oppipoika lähtivät ottamaan venettä takaisin, mutta velhojen taistellessa Aslantir yritti auttaa, mokasi homman ja sai mestari Palintirin menettämään näkönsä. Sen jälkeen oli parempi hipsiä pois.

Matkalla vastaan tulee myös lunarlaivoja. Aluksessa on kevyttä jalkaväkeä, sekä ohjaajina venemiesten liiton jokimiehiä.

3. Kylässä

Ankkojen kylä on helposti siirrettävä joukko asumuksia ja veneitä ruokolaiturilla. Silmä kiinnittyy heti kapteeni Suvituulen paattiin, joka on suuri esrolialainen aluksesta laskettava vene.

Hahmot menevät puhumaan kylän päällikön kanssa, joka selittää, että klaani tarvitsee epätoivoisesti rahaa, joten jopa kapteeni Suvituulen lunnasvaatimusten kaltainen idea on pakko toteuttaa. Jokat taivuttelee päällikköä kuitenkin kannattamaan ideaa, että ankat lavastavat vankilaivalle hyökkäyksen, ja esittävät pelastavansa Suvituulen ”vihamielisiltä ryöväriankoilta”, päästen näin hankalasta vangistaan ja saaden pitää tämän lastin. Päällikkö on epäileväinen ja kehottaa kaksikkoa vielä konsultoimaan mestari Palintiria.

Palintir Sumukatse on sokea (mutta silti jollakin keinoilla näkevä) ankkavanhus, joka suhtautuu Aslantiriin ja tämän menneisiin edesottamuksiin melko lunkisti. Hän antaa suunnitelmalle tukensa, mutta järjestää mutakuopalla Aslantirin ja uuden oppilaansa Orentirin kesken kaksintaistelun. Orentir voittaa ja saa palkakseen Aslantirin sauvan. Jokat menee juttelemaan kapteeni Suvituulen kanssa, ja saa hänet suostuteltua leikkimään mukana ankkojen juonessa. Suvituuli ei suostuttelusta huolimatta lupaa myydä karttaansa, mutta lupaa pelastumisensa vastineeksi kertoa miksi kaikki Pavisissa haluavat sitä niin pahasti.

Vankilaivan kanteen kahlittuna on myös eräs Jaakob Kolminokka, joka on vankina kaaoksenpalvonnasta epäiltynä. Hän kuitenkin väittää vain maksaneensa eräälle kalakauppiaalle ostoksensa kultakolikolla, jonka oli saanut eräältä Pavisin Miekkakadun alkemistilta. Kalakauppias on nyt kuollut ja kolikko meren pohjassa.

4. Lunarit

Ankat lavastavat huvikseen kaappauksen jäljet vankilaivaan (Jokat onnistuu Häilyvän Jumalan pappina tekemään asiaan kontribuution, joka tekee muihin vaikutuksen) ja hyökkäävät sitten sen kimppuun. Kesken hyökkäyksen paikalle kuitenkin porhaltaa lunarvene, josta pestaltit heittelevät keihäitä ja jossa alkaa kehkeytyä jokin maaginen reaktio.

Palintir tulee paikalle ja nostaa vöyrit sumut. Hän antaa Aslantirille rämepannan, jonka avulla tämän tietoisuus siirtyy massiiviseen mutagolemiin, jolla hän käy lunarveneen kimppuun. Vene pirstoutuu säpäleiksi, mutta siitä ryntää kimppuun taialla buustattu sankari, jonka kanssa käydään hetki hippaa ennen kuin sankari katoaa mudan pyörteisiin. Lunarsankari on kaunis nainen, jonka kasvoilla on ammattimaisen tappajan ilme.

Tällä välin Jokat lähtee vapauttamaan Suvituulta. Taistelun melskeessä he pääsevät vapaiksi ja lähtevät soutamaan pois alueelta. Jokatin usko on koetoksella, mutta Suvituuli ei lopulta pakene paikalta ja jätä ankkoja pulaan.

Epilogi

Ankat välttyvät liiemmiltä tappioilta ja lunarit ajetaan tiehensä. Aslantirkin riistää sauvansa takaisin Orentirilta ja saa jonkinasteisen anteeksiannon mestariltaan. Sankarimme purjehtivat ankkojen kanssa selville vesille ja julistavat itsensä lunarpartiolle, jonka kersantti päättää epäilyksistään huolimatta uskoa näiden pakotarinaa matkan ajan. (Jokat saattaa tosin joutua epäilyksen kohteeksi myöhemmin).

Suvituuli pitää myös lupauksensa ja kertoo, että kartta jonka kaikki haluavat ostaa, on ajalta ennen peikkojen hyökkäystä Pavisiin, ja sisältää tiedot joidenkin julkisten rakennusten, kuten teatterin ja kaupunginmaagien viiden tornin, sijainneista. Tieto on tärkeä, koska Pavisin patsaan Sydänkivi, jota säilytettiin kaupungin Aurinkokupolin temppelissä ennen kuin peikot häpäisivät sen, on kuulemma yhdessä maagisista torneista. Suvituulen kuuleman mukaan oikea torni olisi nyt jo kadonnut etelätorni, joka on nykyään paksun haltiametsän peitossa. Suvituuli lupaa myös pientä helpotusta kaupantekoon sitten varsinaisissa juhlissa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped