Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Postausesimerkki alkaa!

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä,
se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta.
Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa
prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki.
Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään. Kirjoita postaukset sivun loppuun, tai jos hahmon tekoset sopivat paljon paremmin postausten väliin, sinnekin saa kirjoittaa. Korjatkaa typoja!

Postausesimerkki loppuu!

PJ: Veltzeh
Pelaajat: Atteisti, Azuca, Deus, mmultima, HuMu
Hahmot: Aloidia, Alistina, Rravn, Folium, Bolstan

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.


Alla olevasta listasta pääset eri osioiden alkuun.
Padiskar
Yö tulee
Väijytys
Aamu
Hyökkäys luostariin


Hyökkäys mahdottomuuteen

Padiskar

Ryhmä tiennäyttäjiä on kutsuttu Jalmerayn saarelle sen pohjoiskärjessä sijaitsevaan Padiskarin kaupunkiin. Padiskar ei oikeastaan ole kaupunki vaan kehä kyliä, jotka ympyröivät valtavaa ulisevaa rauniota. Rauniosta kuuluu edelleen vudranilaisen maharadžan Khiben-Saldin sinne muinoin jättämän hirviön huutoa.

Padiskarin uusi taivalkapteeni Vasuman Mihir pitää Tiennäyttäjäjärjestölle pientä turvataloa. Vanha pitkäaikainen kapteeni Aamina Shahrazad on kuollut vastikään. Hänet murhasi joukko rosvoja, jotka tekevät töitä rosvopäällikkö Zamirille. Zamirin huhutaan oleva Aspis-konsortion agentti, joka pitää majaa lähistöllä viidakossa.

Turvatalo on pieni varastotila, jonka takahuoneessa tiennäyttäjät tapaavat.

Alistina juoksee kylätiellä pitkin harppauksin kohti turvataloa. "En voi mennä myöhästymään ensimmäisenä päivänä!" hän manaa mielessään ja kertaa vielä päässään reitin tapaamispaikkaan, ja onnistuu kuin onnistuukin löytämään perille oikeaan taloon, ja vielä oikeasta ovesta sisään. Muut paikallaolijat voivat nähdä ovesta hieman kumartuen astuvan miltei kaksimetrisen puoliörkkinaisen, joka kantaa selässään suurta sotavasaraa muiden tavaroiden ohessa. Örkin iho on maitokahvin värinen, ja hiukset likaisen vaaleat, peitettynä päähän sidotulla huivilla. Kasvot eivät ole juurikaan örkkimäiset, suippoja ja hieman roikkuvia korvia lukuunottamatta, ja poskilla näkyy muutama vaalea pisama. Korvissa roikkuu itsetaottuja kultakoruja, ja Alistinan vyönsolki taittaa myös ulkoa tulevaa valoa hämärässä. Örkkinaisella on päällään valkoinen hihaton paita, joka koittaa saada tämän suurehkosta rintavarustuksesta mahdollisimman huomaamattoman (huonolla tuloksella), punaruskeat nahkahousut ja teräskärkiset saappaat. Kaiken päällä on ruskea pitkä nahkatakki. Alistina tasaa hengitystään ovella ja huomatessaan olevansa aivan ajoissa, nolostuu silminnähden ja siistien sitten valkoisen paitansa siirtyy hiljakseen istumaan pöydän ääreen. Hän jää hiljaa katsomaan muita punaisilla silmillään, ja nostaa kyynärpäänsä pöydälle nojaten käsivarsiinsa.

Huoneen nurkassa istuskelee punamustaan kaapuun pukeutunut nainen. Häntä lähestyessään huomaa, että hän ei ole aivan ihminen, sillä kaapujen hihoista tulee esiin tuhkanharmaat kädet. Nämä kädet silittävät nyt naisen lemmikkirottaa. Pään kohdalta kuuluu hieman lepertelevää ääntä huolestuneella äänensävyllään. Kun kaikki tiennäyttäjätoverit ovat paikalla, hän laittaa rotan takaisin pussukkaansa ja esittelee itsensä hiljaisella ja aralla äänellä: "Hei, minä olen Aloidia. Mukava tutustua teihin." Missään vaiheessa hän ei siirrä kaapunsa huppua pois naamaltaan.

"Hauska juttu. Uusi naama. Rravn. Terve", höpöttää erikoinen, likaisenvalkoinen tengu, jonka silmät ovat eriväriset ja pupillittomat. Tengu on lajiinsa nähden sangen roteva ja pitkä, ja päällään hänellä on maailmaa nähnyt itämainen halpatuotantopanssari, vyöllä taldaanitekoinen miekka, ja selkää peittää tengun ainoa varsinainen vaatekappale, viitta. Rravn, joka nykyään itseään profeetaksi tituleeraa, seisoo osoitetun tuolinsa takana suoraselkäisenä.

Huoneen valoisammalla alueella istuu tuolilla, jalat vaivattoman notkeasti korkealle seinään nojaten, nuori ja hoikka ihmismies. Hänellä on harvinaisen siistit maalaisvaatteet ja pitkä, siisti, vaalea tukka. Sormissaan hän pyörittelee nopeasti ja tarkasti nuolta; jousi on huolellisesti asetettu seinään nojaamaan kädenmitan päähän. "Loistavaa! Älkää huoliko, sillä Folium on täällä. Ei liene vaikeaa arvata erikoistaitoani jollette ole vielä kuulleet minusta", hän esittäytyy ja katsoo hymyillen vuorotellen kaikkia paikallaolijoita. "Yhteistyömme tulee varmasti olemaan satumaista", hän jatkaa ja levittää kätensä hienostuneen hitaasti kämmenet ylöspäin, nuolen kadotessa liikkeen aikana hänen käsistään.

Huoneen vapaata seinää vasten seisoo käsillään pienen söpön lapsen näköinen puolituinen ruskeine pörröisine tukkineen ja sinisine silmineen. Hänen löysät ja liian isot vaatteensa vielä vahvistavat mielikuvaa energisestä pikkupojasta. Vyöllä näkyvät tikari ja nuija nekin ovat niin pieniä, että mielikuva ei säry. Kun kaikki muut ovat asettuneet paikoilleen, Bolstan heittää pari kärrynpyörää matkalla vapaalle tuolille ja sanoo: "Tosi hauskaa tutustua teihin! Meillä tulee varmasti olemaan kivaa yhdessä. Aika näppärä temppu, Folium."

Kun varastossa inventaariota tekevä Mihir huomaa kaikkien tulleen paikalle, hän ei aikaile. Hän saapuu huoneeseen, katsahtaa muihin ja alkaa selitää tehtävää heti. Hän ottaa laukustaan esille hohtavilla riimuilla koristellun valtikan, jossa on paljon jalokiviä. "Tämä on kaarivaltiaiden valtikan kopio. Teidän pitää matkustaa karavaanilla Niswaan päin ja ottaa mukaanne sekä tämä että muutama laatikollinen vähäpätöisiä taikaesineitä. Lähettini Waman antaa teille tarkan matkareitin, jota teidän on noudatettava. Jossain vaiheessa matkaa teidät tullaan väijyttämään, sillä Waman on Aspis-konsortion vakooja, joka on pettänyt ja murhauttanut tusinan tai enemmän kollegojamme ja liittolaisiamme ja varmasti myös Padiskarin entisen taivalkapteenin. Tämä valtikka toimii syöttinä hänelle asettamassamme ansassa. Älkää kertoko Wamanille tietojanne, sillä on tärkeää, että tämä juoni toteutuu kuten suunniteltu, jotta pääsette hänen mestarinsa jäljille. Mestarista lienette kuulleetkin: hän on rosvopäällikkö Zamir. Wamanin hoidan itse, kun tämä keikka on tehty."

Mihir nostaa esiin toisen esineen, tavallisen näköisen wayfinderin. "Tämäkin on väärennös, mutta toisin kuin valtikka, tämä tekeekin jotain." Hän siirtelee wayfinderia valtikan ympärillä, ja kaikki näkevät helposti, että kompassineula osoittaa aina kohti valtikkaa.

Mihir jatkaa: "Waman on aiemmin antanut Zamirille tietoja, joiden avulla tämä on varastanut artifakteja monista karavaaneistamme ja turvataloistamme. Zamir osaa jotenkin purkaa artifaktit niin, että hän voi huomaamatta salakuljettaa ne Cheliaxiin. Tähän mennessä emme ole tienneet missä Zamir on, sillä hän ei koskaan hyökkää joukkionsa mukana."

"Vuosin Wamanille tiedot matkastanne ja siitä, että teillä on mukananne tämä arvokas kaarivaltiaiden valtikka. Odotan, että Zamirin joukkio hyökkää kimppuunne joskus matkan aikana. Aiempien kokemusten perusteella vaikuttaa siltä, että ryöstelijät eivät tapa, ellei ole pakko. Antakaa heidän varastaa valtikka, mutta älkää luovuttako vastustelematta. Haavoittakaa heitä tai tappakaa pari, mutta joka tapauksessa teidän on päästettävä heidät karkuun valtikan kanssa."

"Lähtekää sitten muutaman tunnin jälkeen heidän peräänsä. Käyttäkää tätä wayfinderia jäljittämiseen. Sen pitäisi johdattaa teidät Zamirin luo. Zamir on röyhkeä mies, joka toimii sen tahon puolella, jonka hän uskoo tekevän hänet kuuluisaksi Jalmerayssa. Tällä hetkellä tuo taho on Aspis-konsortio. Teillä on kaksi vaihtoehtoa hänen suhteensa. Voitte käännyttää hänet järjestön puolelle, koska hän olisi vahva liittolainen. Tai sitten voitte yksinkertaisesti pysäyttää hänet. Onko teillä kysyttävää?"

Alistina puistaa hiljaa päätään vilkaisten nopeasti muita paikallaolijoita, mutta kysyy sitten kuitenkin "Mistä saamme kulkupelin, ja mistä lähdemme liikkeelle?"

"Käskin Wamania tuomaan vankkurit tähän varaston eteen tunnin kuluttua. Sitten työntekijäni lastaavat sen ja voitte lähteä. Aikataulu ei ole tiukka, jos teillä on jotain tärkeää tekemistä", vastaa Mihir.

Aloidia detect magic, spellcraft +11 Aloidia ottaa valtikan käsiinsä ja tutkii siitä maagisuutta. Hän näyttää hieman muotoilevan sanojaan suussaan, kunnes saa herkän äänensä kuuluviin: "Minkäslainen mies tämä Zamir on? Jos tämä valtikka on väärennös, huomaisiko hän sitä?"

"Ei väliä. Valetta. Houkuttaa", Rravn kaakattaa Aloidialle ja vilkaisee Mihiriä. "Rosvojoukko. Mikä vahvuus?" Tengun käsi asettuu jo valmiiks miekan tupelle, aivan kuin olisi valmiina sotaan.

"Zamir on paikallisia, ihminen. Padiskarilaiset muistavat, että hän oli nuorena kuuluisuutta himoitseva typerys, ja nykyään kapinallinen ja rosvo. Siksi luulen, että hänellä ei ole kovinkaan paljon sympatiaa Aspista kohtaan, eli teillä on mahdollisuus puhua hänet puolellemme. En usko, että valtikka menee häneen täydestä, mutta toivottavasti se hämää häntä sen verran, että kerkeätte löytää hänen piilopaikkansa", vastaa Mihir Aloidialle. Sitten hän puhuu Rravnille: "Rosvojen lukumäärästä ei voi olla varma. Hän lienee värvännyt jotain viidakossa lymyäviä yksittäisiä rosvojoukkioita. Olen kyllä kuullut huhuja, että kauan sitten syrjäytetyt Tiikerinsilmän munkit työskentelisivät hänelle."

Kun Aloidia tutkii valtikkaa, hän huomaa, että siinä on magic aura, joka saa esineen vaikuttamaan taikaesineeltä, vaikka se ei sellainen olekaan.

"Voih, ensimmäinen tehtävä, ensimmäinen taistelu ja varma tappio tulossa", Folium voihkaisee teennäisen dramaattisesti. Hän nousee ylös ketterällä liikkellä ja astelee huoneessa pohtien: "Jos tiedämme, että he eivät tapa tavallisesti ryöstökohteitaan, voisin arvata että meillä olisi ryöstetyiltä hiukan vinkkiä siitä millaisin keinoin ryöstöön ryhdytään? Tieto auttaisi meitä suunnittelemaan ihastuttavan näytelmämme vielä vaikuttavammaksi". Hän täydentää pohdintaansa esittäen nuolen osuvan rintaansa, ja kaatuu näyttävän teatterikuoleman.

Rravn katsoo Foliumia kuin lehmä uutta navettaa, ja sitten pyristelee päätään. "Tunti aikaa. Menemme varustautumaan. Viidakko. Yö. Väijytys. Ninjoja. Suomuurain." tengu supisee omiaan, osoittamatta puheitaan oikeastaan muille kuin itselleen. Tämän sanottuaan Rravn kiittää kapteeni kumartaen ja porhaltaa ulos ovesta. "Tunti. Kuusikymmentä. Kolmetuhattakuusisataa. Yksi, kaksi, kolme...", hän vielä sanoo astuessaan ulos, laskennan jatkuessa oven toisellakin puolella.

Aloidia kokee olonsa hämmentyneeksi vieressä olevien dramaattisten persoonien vierellä. Hän miettii Foliumin sanoja, ja toteaa: "Kyllä, kieltämättä pieni dramaattisuus saattaisi olla meille hyödyksi. Näin kokeneen ja hyvin varustautuneen porukan ei tulisi hävitä liian helposti näille rosvoille kuitenkaan. Mutta pienellä show'lla saattaisimme uskotella heille sen." Aloidia vielä miettii itsekseen, että mikä kumma se suumuurain on.

Alistina katsoo toinen kulma koholla, hieman huvittuneesti mahtailevaa ihmismiestä, ja nostaa toista kättään ylemmäs nojaten leuallaan siihen. "Minusta tuntuu ettei meille jää hirveästi näyttelemisen varaa.." hän ajattelee mielessään ja hihittää hiljaa ajatukselleen.

Bolstan, sleight of hand,
hiding objects on person +10,
jos saa wayfinderin,
yrittää piilottaa sen vaatteisiinsa.

"Hei, ellei kellään ole mitä sitä vastaan, niin voisin ottaa tuon wayfinderin, ettei mene hukkaan tai päädy rosvoille. Sitten voidaan minun puolesta vaikka lähteä matkaan", Bolstan hihkaisee huomatessaan, että muut ovat jo lähdössä huoneesta.

"Rosvojen taktiikat vaihtelevat. Yleensä kuitenkin suurin osa hyökkää päälle ja loput vievät samalla tavarat", vastaa Mihir Foliumille ja hymyilee tämän esitykselle. Rravnin perään hän katsoo hieman epäillen.

"Eli meidän pitää vain jakaa huomiomme. Tavaroitahan ei tarvitse erityisesti vahtia, jos niiden on joka tapauksessa tarkoitus lähteä rosvosakin mukaan. Omia tavaroita lukuunottamatta tietenkin. Toivottavasti.." Alistina pohtii rapsuttaen pienen pöydän pintaa kynnellään.

"Tuo on mainio tieto. Meidän ei tarvitse kuin astua vasiten heidän ansaansa, ja olla vahtimatta lastia kun meitä yritetään hämätä", Folium toteaa tyytyväisenä lattialta.

Aloidia nousee ylös penkiltään, hieman kömpelösti niiaa Mihirille, ja sanoo huoneessa oleville tiennäyttäjille tapaavansa heidät vankkureiden luona. Tämän jälkeen hän lähtee tutustumaan Padiskarin kaupunkiin ja käy katsomassa paikallisia kauppapuoteja, ostaen matkalle evästä.

Tunnin kuluttua vankkurit tulevat paikalle ja niitä aletaan lastata. Waman, joka on nuorehko ihmispoika, bongaa tiennäyttäjäläjän ja tulee heti selostamaan suunnitelmaa: "Terve kaikki, minä olen Waman! No niin, jutussa ei ole mitään hirveän monimutkaista. Tässä on kartta, tie lähtee tuolta." Hän viittoo itäportille päin. "Reitiltä ei kannata poiketa. Nämä tässä ovat leiriytymispaikat."

"Terve vaan, minä olen Bolstan", Bolstan vastaa, nakkaa reppunsa vankkureiden kyytiin jo kärsimättömänä odottelusta ja kiipeää vankkureiden pyörän päälle istumaan jalkojaan heilutellen. "Tulkaa jo, niin päästään lähtemään!"

"Hei vain, olen Aloidia. Huuda jos tarvitset apuamme", Aloidia sanoo ja kiipeää vankkureihin istumaan. Hän ajattelee, että matkalla saattaa tulla vähän ahdasta, mutta sopu sijaa antaa.

Rravn saapuu vankkureiden luokse tasan tunnin kuluttua siitä, kun lähtikin. Mukanaan hänellä on tällä kertaa jopa vaatteet - joskin karsitut - joiden vyöllä roikkuu eräänlainen sauva. Vaatteiden kanssa tengu vaikuttaa jo joltain muultakin kuin murhapummilta. "Outo velho. Outo pikkuinen. Esittelyjä. Rravn. Kuka ohjaa? Ota kartta", tengu kaakattaa ja katselee intoilijoita ihmetellen.

Alistina vilkaisee tengua toinen kulma koholla ja tulee vilkaisemaan Wamanin karttaa. "Näyttää selkeältä, eiköhän pysytä tiellä." hän toteaa katsottuaan reitin läpi ja nostaa myös omat tavaransa kyytiin, pitäen vasaran kuitenkin selässään nahkaremmillä sidottuna. Alistina kurkkaa vankkuriin ja ynähtää vaivautuneesti huomatessaan sen sisätilojen koon, ja alkaa kuitenkin irroittamaan vasaraa hihnoistaan laskien sen sitten edellään vankkurin lattialle. Alistina kiipeää varovasti sisälle ja menee istumaan kauimpaiseen reunaan koittaen olla mahdollisimman vähän tilaa vievä.

"Jätti ohjaa. Paljon tilaa", tengu höpöttää ja osoittaa ajajan pallia. "Kartan luitte. Ainoa meistä. Fiksu", tengu jatkaa sormellaan ohimoa tökkien.

Aloidia rohkaisee mielensä, ja puhuu: "Hei... Rravnko se oli? Olen tässä yrittänyt miettiä jo pitkään, mutta kaikki mieleeni ei tule yhtään kirjaa jossa olisi mainittu suomuuraimesta. Mikä se sellainen on?" Aloidian äänestä ei paljastu sarkasmia tai pilkkaa, vaan uteliasta pohdintaa.

"Paha kasvi", Rravn tokaisee.

Alistina tuijottaa silmät sirrillään tengua ja koittaa hahmottaa tämän puhetta, vilkaisten sitten vankkurin etupäähän. "Niin, kai minä voin tuollakin istua." hän mutisee itsekseen, istuen jo nyt kumarassa vankkureiden sisällä, päättäen sitten tosiaan siirtyä ajajan paikalle ja sinne päästyään venyttelee autuaasti selkäänsä ja käsiään pitkälle ylös. "Ah, tilaa..." hän ajattelee hiljaa mielessään ja vetää vankkureista vielä vasaran takaisin vierelleen.

Folium heittää reppunsa vankkureiden kyytiin huolimattomasti ja astelee Wamanin luo katsomaan karttaa. "Joo, näyttää selvältä. Leiripaikat ja kaikki. Helppo homma. Älä huoli, me hoidetaan tämä", hän sanoo ja taputtaa hymyillen Wamania olkapäälle. "Jos kaunis neitokaisemme ohjaa niin minä voin lukea karttaa", Folium ehdottaa, ja pyytää kartan Wamanilta.

Alistina kuulee Foliumin "nimityksen" itselleen ja tyrskähtää. "Neitokainen, sellaiseksi ei olekaan ennen kutsuttu..." hän hihittää itsekseen. "Sano ihan Alistina vaan." puoliörkki huikkaa sitten kovemmalla äänellä Foliumin suuntaan.

Bolstankin siirtyy vankkureihin ja etsii peräpäästä sopivan kolon, josta voi katsella taaksejääviä maisemia. "Muistakaa keskittyä myös ajamiseen, jotta pysymme tiellä ja ettei lasti kaadu meidän päälle täällä sisällä!" hän huutaa Alistinalle ja Foliumille.

Alistina jää hetkeksi istumaan paikalleen, jonkin jääden vaivaamaan päätään. "Hetkonen. Mites se valtikka? Voi piru." puoliörkki manaa ja hypähtää alas ajajan paikalta, pyyhältää sisälle varastotilaan ja nappaa valtikan pöydältä, mihin se jäi. "Voisi tulla aika turha reissu ilman tätä." hän naurahtaa nolostuneena pyörittäen valtikkaa käsissään, laskee sen vankkureihin muiden lastina olevien esineiden sekaan, ja nousee sitten takaisin ajurin pallille vankkureiden heilahtaessa tämän painosta hieman ja huoahtaa syvään nojaten polviinsa kyynärpäillään.

"Valtikka tärkeä. Arkku", Rravn toteaa tärkeänä ja tyhjentää yhden mukana olevista rihkamataikakalulaatikoista toiseen ja asettaa valtikan siihen yksikseen olemaan.

"No meinasipa käydä köpelösti", Bolstan naurahtaa, tarkistaa sitten, ettei Waman ole enää kuuloetäisyydellä ja jatkaa: "Olisi ollut tosi hassua, jos me oltaisiin yritetty seurata valtikkaa tällä wayfinderilla ja se olisi vain osoittanut takaisin turvatalolle! Hihii!" Äkkiä Bolstan hiljenee ja alkaa kaivaa taskujaan. "Otinhan minä sen mukaan...joo, täällä se on, voidaan lähteä matkaan."

"Viisaskin vielä, sinähän saat meidät muut näyttämään huonolta", Folium sanoo Alistinalle, kun tämä palaa kuskin paikalle. "Samaa mieltä kanssasi, lähdetään kohti Niswaa ja seikkailua!" Folium vastaa innokkaasti Bolstanille.

Alistina puistelee päätään huvittuneena, ja tarkistettuaan vielä kaikkien olevan kyydissä hän alkaa ohjastamaan vankkuria kohti kartan osoittamaa reittiä.

Aloidia harmittelee että ei muistanut muistuttaa sauvasta. Nähdessään matkaseuralaisten keventyneet mielet hänen huolet kuitenkin poistuvat. Hän on ehtinyt kaivaa Lizzien pussistaan esille ja aloittaa ruokkimaan lemmikkiään. Lizzietä silittäessään hän yskäisee kevyesti ja osoittaa sanansa muille tiennäyttäjille: "Tuota, hmm. Jos törmäämme vaikka vihaisiin villieläimiin tai muihin vaaroihin, niin minkälaisia taitoja te osaatte? Minä, noh, osaan hieman taikoja, valitettavasti kovin vähän vielä."

"Näemme kaiken. Miekka. Parannus", Rravn luettelee. Hän kiinnittää huomiota Aloidian lemmikkirottaan. "Ravinto. Hyvä."

Yö tulee

Tiennäyttäjät odottavat väijytystä innokkaasti, mutta ensimmäisenä päivänä ei tapahdu mitään. Myös yö on rauhallinen ja vain itikat kiusaavat seikkailijoita. Toisen päivän aikana he matkustavat rosoisten kukkuloiden yli ja saapuvat illalla leiripaikalle. Kun he viimein näkevät leiripaikan, he huomaavat, että siellä on jo joku. Savua nousee leiritulesta, jonka yllä on paistumassa jotain. He näkevät myös neljä ihmistä, joista yksi vahtii paistia ja kolme muuta ovat levittelemässä makuupussejaan. Heillä on mukanaan neljä muulia ja läjä tavaraa.

Alistina huomaa leiripaikan valtaajat ja hidastaa hieman vankkureiden vauhtia kääntyen sitten kertomaan asian muille matkustajille. "Tuolla on joku seurue jo valmiina, mutten ainakaan vielä näe näkyviä aseita. Ovat asettumassa nukkumaan, veikkaan etteivät ole ainakaan samantien hyökkäämässä, mutta pysytään valppaana."

"Heei, älä nyt liikaa jännitä. Meidänhän pitääkin näyttää helpolta saaliilta että rosvot uskaltaa käydä meidän kimppuun", Folium sanoo hiljaa Alistinalle. "Sisäisesti valppaana, ulkoisesti tyhmänä saaliina", hän täydentää. Vaunujen kuljettua hiukan lähemmäksi hän kääntyy kohti leiriläisiä ja vilkuttaa heille. "Hei ystävät, hyvää iltaa!" Folium huikkaa ja hyppää ketterästi alas vankkureilta ja lähtee kulkemaan jalan hiukan vankkureiden edellä kohti leiriä, jousi rennosti kädessä.

Rravn pysyy vaiti ja seuraa Foliumia tyhjä ilme kasvoillaan. Tengu kun ei näe kuin 30 jalan päähän, luottaen nyt leiripaikalla olijoiden vastaavan tervehdykseen.

Bolstan ryömii vankkureissa Alistinan taakse ja kuiskaa: "Eivät nuo kovin vaarallisilta näytä, mutta ulkonäkö saattaa pettää. Olet oikeassa, parempi olla varuillaan."

Paistia vahtiva miekkonen kääntyy katsomaan tulijoita. Hän näyttää olevan varuillaan mutta rentoutuu hieman, kun on selvää, että aseita ei olla ainakaan heti vetämässä esiin. Hän näyttää paikalliselta ja on pukeutunut siisteihin vaatteisiin. Hänellä on päällään myös ketjupaita ja vyöllään lyhytmiekka ja lyhytjousi. "Iltaa! Matkustajia vai? Haluutte varmaan leiriytyä? No, kyl tässä tilaa on", mies sanoo.

"Leiri. Kyllä. Yövymme. Odotamme", Rravn jupisee kovaäänisesti, katsomatta miekkosta laisinkaan. Hän luo katseen muihin ryhmän jäseniin, mutta katseesta on mahdoton päätellä onko tengu rentona, kiihkeä vai yksinkertaisesti vain umpihullu.

Alistina ohjastaa vankkurin leiripaikan vierelle, ja pysäyttää sen sitten hieman kauemmas nuotiosta. Hän astuu alas paikaltaan ja nostaa vasaran selkäänsä, alkaen sitten irrottamaan hiljakseen muulia valjaista tarkoituksenaan sitoa se sitten läheiseen puuhun liekaan verryttelemään ja lepäämään. Puoliörkki seuraa vaivihkaa muita leiriytyjiä.

Kaksi miehistä ovat hieman puheliaammalla tuulella. "Haluutteko ruokaa? Tästä riittänee teillekin", sanoo paistia vahtiva heppu. Toinen saa makuupussinsa sopivaan paikkaan ja tulee myös nuotion luo. "Mitäs porukkaa te ootte? Kauppiaitako? Täällä saattaa olla vähän vaarallista. Me ollaan kuultu että täällä on hyökkäilty matkustajien kimppuun."

Folium kävelee leiriin ja istuu miesten seuraan. Hän ottaa hiukan ruokaa ja kiittää miehiä: "Kiitos kovasti, ihanaa saada lämmintä ruokaa heti perille päästyä." Hän venyttelee paikkojaan nauttien nuotion lämmöstä, ja nautiskelee ruoasta. "Ah, koko päivän vaunuissa, tekee hyvää päästä välillä pois. Niin, emme me kauppiaita ole, hoidamme vain kuljetusta. Jonkin verran olemme rosvoihin varautuneet, kuten huomaatte", hän sanoo ja taputtaa hellästi pitkäjoustaan, jonka hän istuessaan oli asettanut maahan viereensä.

Leiriytyjien tullessa viimein Rravninkin näköpiiriin tämä syynää ensin kutakin. Tengun ilme viimein kirkastuu ja tämä katsoo kollegoitaan virneellä. "Ruokaa. Ilmaista. Syömme. Ei rusinoita. Ei pähkinöitä", tengu höpöttää hiljaa. "Jousi puhuu. Olemme hiljaa." Rravn lähtee sitten vankkureista ja kävelee nuotiotulen luokse, tervehtien kutakin leiriytyjää pienellä nyökkäyksellä ja asettuu istumaan rämeelle, aivan kuin odottaen ruokatarjoilua.

Rravnista tuntuu, että hän on ollut täällä aiemminkin.

Miehet katsovat Rravnia jännästi. Toinen heistä puhuu taas, vastaten lähinnä Foliumille: "Joo, niin näkyy. Ei mekään ihan avuttomia olla." Mies taputtaa lyhytmiekkaansa. "Me ollaan kauppiaita. Me viedään Padiskariin kangasta ja mattoja. Mitäs te ootte kuskaamassa?"

Bolstan, Diplomacy +6

"Vai että vaarallisia maantierosvoja täälläpäin?" Bolstan kysyy epäuskoisella äänellä noustessaan vankkureista. "En ole rauhallisempaa tietä aikoihin nähnyt. Kotopuolessa Cheliaxin rannikolla jokirosvoja piti hätistellä päivittäin ja osasta tuli niin tuttuja, että niitä pyydettiin lasten kummeiksi." Bolstan yrittää kääntää keskustelun aihetta rosvoihin miettien samalla kuumeisesti, ovatko vieraat turhan kiinnostuneita vankkureiden lastista ja voisivatko he olla rosvoja.

Alistina on saanut muulin sidottua, ja menee sitten vankkureille ottamaan reppunsa. Hän astelee leirinuotion lähelle, laskee tavaransa maahan ja alkaa irroittamaan vasaraa remmeistään, katsoen vaivihkaa muita leiriytyjiä.

"Taikaesineitä", Rravn töksäyttää kauppiaiksi esiintyville. "Yksi paras. Kallein."

"Millaisia ne rosvot ovat?" Bolstan jatkaa uteluaan. "Oletteko koskaan joutuneet ryöstetyiksi tällä tiellä?"

Aloidia on hiljaa hiipinyt muun seurueen joukkoon. Tullessaan vieraan porukan luokse, hän niiaa kohteliaasti ja istahtaa nuotion eteen lämmittelemään. Kuullessaan Bolstanin Cheliax-taustasta hänen kasvoille ilmestyy hieman mekaaninen hymy. Hän ei kuitenkaan osallistu keskusteluun, sillä kokee olonsa hieman vaivautuneeksi näin suuren ryhmän kokoontumisesta. Nähdessään että muut tiimiläisensä ovat puheliaita ja ystävällisiä, hän päästää pienen helpotuksen huokauksen.

"Niin..." Toinen miehistä hymyilee, kun Bolstan jutustelee. Hän vaikuttaa mietteliäältä. "Oikeastaan me ollaan täysin varmoja siitä, että täällä on rosvoja. Meidän oikee tarkotus on nimittäin pyöriskellä täällä ja ottaa ne hengiltä, jotta ne ei enää häiritsis tavarankuljetusta Jalmerayssa. Tää paikka on ollut tosi suosittu väijytyspaikka. Ootte varmaan kuullu Zamirista, vaikka ette olekaan täältä päin?"

"Siis ihan tämä leiripaikka? Onhan se toki rosvomaisempaa käydä kimppuun yöllä kun kaikki nukkuvat. Pidetään vartiota, ja jos sieltä joku kimppuumme käy, niin hoidetaan se yhteisvoimin. Onko teillä tarkempaa arvausta miten ja mistä he ovat hyökkäilleet?" Folium kysyy leiriläisiltä. Hän katselee ympärilleen arvioiden, koittaen arvailla missä on parhaat piilopaikat jousimiehille ja parhaat reitit väijyksistä leiripaikalle.

"Zamir. Rosvopäällikkö", Rravn toteaa lakonisesti. Hän äkkää vaunujen olevan yksin ja vainoharhaisen oloisena kiirehtii takaisin sinne istumaan. Äänistä päätellen tengu järjestelee laatikoita uudestaan.

"Joo, Zamirin porukoista meitä varoiteltiin lähtiessä", Bolstan sanoo etsiessään leiristä sopivaa nukkumapaikkaa, josta pääsee helposti ja nopeasti piiloon tarvittaessa. Hän asettuu mukavasti lepäämään ja kysyy muilta tiennäyttäjiltä: "Me varmaan vartioidaan vankkureita tämä yö? Minä voin ottaa aamuvuoron, kun olen muutenkin aamuvirkku."

"Voin olla hereillä yöllä, näen pimeässä." Alistina sanoo Bolstanille astuen nuotion valoon, ja nojaten sitten vasaransa varteen. Puoliörkki katselee vaivihkaa vieraita leiriytyjiä, jokaista erikseen, ja alkaa tutkimaan sitten itsekin sopivaa paikkaa nukkumiselle.

"Näemme. Herätätte. Helppoa", kuuluu Rravnin pölinä vankkureista.

"Tuota, minä näen myös pimeässä. En ole erityisen hyvä tarkkailemaan, mutta teen toki parhaani..", Aloidia puhuu tiennäyttäjätovereilleen.

Mies nyökkää hymyillen Foliumille. "Tehdään niin! Hyvä, että meitä on isompi joukko vastustamassa niitä. Saadaan varmasti ne kaikki hengiltä", hän sanoo. "Meki pidetään vahtia et varmasti huomataan ne."

Folium tutkii ympäristöä ja toteaa, että se on puskaista ja suhteellisen helppokulkuista. Väijyttäminen onnistuu oikeastaan suunnasta kuin suunnasta, ellei kompastele pensaissa kuin aatelinen kaupungista. Jousella ampuminen tuskin onnistuu kovin hyvin, sillä pensaisto estää täyden näkyvyyden.

Tuossa on "kauppiaiden" (A1–4) nukkumispaikat,
sijoittakaa itsenne jonnekin nukkumaan/vahtimaan.
Suorakaide on vankkuri ja m:t muuleja. Oranssi pallo
on nuotio. Sininen on puro, vihreä puskaa (difficult
terrain, antaa 20%:n concealmentin) ja tummanvihreät
puita (isoista ei voi kulkea kulmittain, pienistä saa
coveria, isoista coveria rungon suuntaan).

alistina ruutu 18o "Jos Folium otat ensimmäisen vuoron niin herätä minut sitten kun aika on." Alistina sanoo ja asettaa oman nukkumapaikkansa syrjemmälle valon ulottumattomiin, laskeutuen sitten makuulleen ja ottaa vasaran käden etäisyydelle vierelleen.

Rravn ruutu O9 Rravn yöpyy vankkurien vieressä, ja vahtivuorollaan katselee lähinnä toisen ryhmän suuntaan vankkureihin nojaten. Hän ei juurikaan kiinnitä huomiota vankkureissa oleviin tavaroihin lukuun ottamatta tiennäyttäjien omia reppuja, jotka tengu on sullonut vankkureiden etuosaan.

"Joo, voin vahtia. Pitkän illan vietosta minulla on paljon kokemusta", Folium vastaa ja virnistää silmää iskien. "Ilman viehättävää juttuseuraa se ei ole tietenkään samanlaista", hän jatkaa ja huokaisee korostetun harmistuneesti. Hän astelee ympäri leiriä hitaasti ja mahdollisimman hiljaa antaen muille nukahtamisrauhan. Katsellessaan arviovasti ympäröivää maastoa hän pysähtyy katsomaan tiennäyttäjien vankkureiden vieressä olevaa isoa puuta. "Niin... tuolla ylhäällä olisin turvassa miekoilta mutta jousi kyllä kantaa", hän pohtii arvioiden puun kantavuutta ja näkyvyyttä leirialueelle puusta.

Aloidia ruutu Q8 Kun vahtivuorot ovat jaettu, Aloidia hymyilee hieman ja sanoo Alistinalle: "Menen tuonne vankkureiden kylkeen nukkumaan, tule sitten herättämään oman vuorosi jälkeen. Rravn, herätän sinut sitten vuoroni jälkeen." Tämän jälkeen hän menee vankkureiden sivulle nukkumaan, asettelee hieman varusteitaan mukavampaan kuntoon nukkumista varten ja kaivaa vielä Lizzien vierelle piipittämään. Ei mene kauan kun sekä emäntä että lemmikki ovat sikeässä unessa.

Bolstan ruutu 16t "Ja Rravn, herätä minut oman vuorosi jälkeen", Bolstan sanoo vielä ennenkuin nukahtaa.

Craft: Bows +6 tulinuoliin. Ruutu Q10 ja puussa. Folium käy hakemassa vaunuista repustaan köyden, soihdut ja tulukset ja tunkee ne vyölleen. Hän käy vaunujen viereisen puun juurelle, ja heittää köyden sopivankokoisen oksan yli, ja kiipeää puuhun. Oksalla istuessaan hän hymyilee viekkaasti ja puhuu hiljaa itsekseen: "Sopii tulla ryöväämään, ammun teidät täyteen reikiä". Köyden hän vetää perässään ylös, sitoen sen kiinni puuhun niin että pääsee tarvittaessa nopeasti sitä pitkin alas. Odotellessaan mahdollisten rosvojen saapumista hän ajankulukseen ottaa kahdesta soihduistaan öljykangasta ja kietoo sitä nuolien ympärille yrittäen tehdä niistä tulinuolia. Viimeisen soihtunsa hän pitää ehjänä.

"Herätämme", Rravn tokaisee, nojaten levollisesti vankkurin pyörään. "Nukumme."

Tienraivaajat päätyvät vahtivuorojärjestykseen: Folium, Alistina, Aloidia, Rravn ja Bolstan. Myös "kauppiaat" pitävät omaa vahtivuoroaan.

Väijytys

Yöllä on pilvistä ja näkyvyys huono. Keskellä yötä, Alistinan vahtivuorolla, Alistina kuulee metsästä rymistelyä ja etäisesti näkee puskien takana kaakon suunnassa neljä hahmoa. Myös "kauppiaiden" vahtivuorolla oleva nainen huomaa jotain, sillä hän alkaa huutaa: "Apua! Ne tulevat tuolta! Herätkää kaikki!" Hän taas osoittaa kohti luodetta. Kaikki, jopa Folium, heräävät huutoon. Sitten hän astuu lähemmäs näkemäänsä rosvojoukkoa ja valmistautuu ampumaan yhtä jousellaan sitten, kun näkee heidät paremmin.

Ensimmäinen rosvojoukko siirtyy lähemmäksi. Kaksi heistä puhuvat jotain vudraniksi ja menevät suoraan vankkureita päin, joskin ensimmäinen kiinnittää heti huomionsa enemmän niiden vieressä olevaan Aloidiaan. "Tää on ryöstö! Pysykää maassa!" hän komentaa. Yksi rosvoista tulee uhoilemaan Rravnille. Vahtivuorossa ollut nainen ampuu tätä jousellaan ja nuoli osuu suoraan hänen otsaansa. Se kuitenkin hädin tuskin naarmuttaa rosvon paksua kalloa. Viimeinen rosvo kipittää eteenpäin.

Surprise round, eli käytössä yksi
standard action (ja free actioneita).

Alistina 5 ft step ruutuun p18, intimidate +8 R5lle, huom Alistinan pituus (n2metriä).

"Täällä on myös porukkaa!" Alistina huutaa ja nousee pikaisesti paikaltaan ylös napaten vasaran käsiinsä, ja ottaa askeleen lähemmäs hänen puolella olevia ryöväreitä kohti, puiden väliin. Hän kohentaa pitkän ryhtinsä ja nostaa vasaran korkealle päänsä yläpuolelle, ja ärähtää sitten uhkaavan näköisenä lähimmälle ryövärille. "Painukaa muualle, tai en vastaa seurauksista!"

Alistinan uhkailema rosvo melkein pissii alleen, mutta ei kuitenkaan ole perääntymässä vielä. Hän ja kaverinsa tulevat Alistinaa päin ja kaksi muuta suuntaavat kohti risteystä.

Inska:
Folium: 25
"Kauppiaat": 24
Rravn: 24
Rosvojoukko 1: 20+
Aloidia: 20
Bolstan: 14+
Alistina: 14
Rosvojoukko 2: 4

Rapid shot +4, 1d8+1, kaksi nuolta R4:ään. Jos tippuu yhdestä niin toinen R1. Folium huutaa piilostaan rosvoille: "Ette vie meidän tavaroita!" ja ampuu tehostukseksi nopeasti kaksi nuolta lähimpiä rosvoja kohti.

Foliumin ensimmäinen nuoli haavoittaa rosvoa, mutta toinen lentää pimeyteen.

"Kauppiaat" nousevat ylös, poimivat aseensa ja lähtevät rosvoja päin. Valveilla ollut ja lähellä nukkunut onnistuvat pääsemään Foliumin haavoittaman rosvon viereen. Toinen heistä sivaltaa rosvoa lyhytmiekallaan, mutta rosvo ei vielä kaadu.

Rravn total defense (std), stand up (move) Rravn ärähtää viereen ilmestyneille rosmoille ja ponkaisee pystyyn iskuja parhaansa mukaan väistellen.

Molemmat rosvot huitaisevat Rravnia kirveillään, mutta onnistuvat vain kalauttamaan ne yhteen ja kiroilevat vudraniksi.

Aloidian vieressä oleva rosvo toteaa, että vaatteeton nainen on tuskin paha vastustaja, joten hän alkaa penkoa vankkuria vieressä olevan kaverinsa kanssa. Rravnin vieressä olevan tyypin kirveenheilautus menee ohi. Neljäs rosvo taas yrittää lyödä juuri ylös noussutta "kauppiasta", mutta hänkään ei osu.

Move action: Nouse ylös. Standard: Aloidia mage armor, AC 16
Aloidia nousee ylös maasta ja taikoo itselleen maagisen suojan ympärilleen. Hän on aidosti huolissaan rosvojen määrästä, ja selvästi harmiintunut huonon nukkumapaikkansa valinnasta. Hän kuitenkin muistaa tehtävänsä, ja huutaa "Suojelkaa lastiamme!"

Bolstan stealth +12 Heti herättyään hälytykseen Bolstan pyörähtää piiloon pensaikkoon, tutkii tilanteen ja alkaa hiipiä Alistinan avuksi tikari kädessä.

Alistina Earth Breakerilla R5:sta, +5 (2d6+6)/x3

"Minähän varoitin." Alistina murahtaa hampaat irvessä ja nostaa vasaransa yrittäen kaikessa yksinkertaisuudessaan lyödä pelottelemaansa rosvoa.

Alistina melkein liiskaa onnettoman rosvon maan rakoon.

Kaatuneen kaverinsa vieressä oleva rosvo heiluttelee kirvestään "kauppiasta" kohti mutta ei osu. Toiset kaksi tekevät samoin Bolstanin vieressä olevan "kauppiaan" kanssa ja hekään eivät osu.

Yksi nuoli +6 1d8+1 R4 rosvoon. Folium huutaa kauppiaille: "Hei, ootte vähän tiellä!", mutta yrittää kuitenkin jostain kolosta ampua tarkasti rosvoon.

Nuoli lentää tarkasti rosvon kaulaan ja kaataa hänet.

Kaikki "kauppiaat" hyökkäävät innostuneesti rosvojen kimppuun. "Hienoa työtä!" Sanoo Alistinan vieressä oleva mies. He kaikki kuitenkin lyövät ohi.

Rravn: move ase esiin
Std Fighting defensively (+2 AC) + nonlethal attack
-3 1d8+3/19-20/x3 Nonlethal
Rravn vetää miekkansa esiin, ja tietäen tehtävän hän yrittää vain pidätellä rosvoa. Tengu pyrkii mätkimään vain miekan lappeella, samalla torjuen rosvojen mahdollisia iskuja.

Rravn mätkäisee rosvoa miekkansa lappeella ja tämä horjahtaa.

Alistinan ja kauppiaan vieressä oleva rosvo huutaa jotain, samoin Rravnin vieressä oleva. Sen sijaan toinen vankkureita penkonut rosvo huutaa jotain innostuneesti, minkä jälkeen rosvot lähtevät vetäytymään. Aloidia näkee, että yhdellä rosvolla on valtikka käsissään.

Aloidia: standard Acid Dart rosvojen suuntaan, tarkoituksena ampua ohi. Aloidia huudahtaa muille tiennäyttäjäkavereilleen: "Ne saivat sauvan, ottakaa heidät kiinni!", toivoen muiden muistaen päästävän rosvot karkuun valtikan kanssa. Tehostaakseen suunnitelman toteutumista, hän ampuu rosvojen perään Acid Dartin tarkoituksella ohi.

Bolstan nousee esille, kun näkee rosvojen perääntyvän ja uhittelee tikariaan heilutellen: "Saitteko jo tarpeeksenne? Parempi olla hyökkäämättä meidän kimppuun tai teille käy huonosti!"

Alistina 5ft ruutuun q19 jos mahdollista, intimidate +8 R6lle

Alistina vilkaisee ohimennen taakseen kuullessaan Aloidian huudon, ja kääntyy sitten toista, vielä pystyssä olevaa rosvoa kohti, astuu tämän kaatuneen kaverin yläpuolelle roiston eteen ja ärähtää tälle vasara ilmassa uhkaillakseen. "Kenen sakkia olette?!" "Kun kukaan ei sitten tullut älynneeksi kysyä että onko tämä nyt edes se oikea rosvojengi..." hän ajattelee harmistuneena itsekseen.

Rosvot eivät vastaa, vaan lähtevät liukkaasti livohkaan.

"Voi ei, ne pääsevät karkuun!" huutaa yksi kauppiaista. He kaikki ottavat vielä jousensa esiin ja yrittävät ampua. Yksi heistä jopa osuu, mutta yksikään rosvo ei kaadu siihen.

Folium nuoli +6 jonnekin rosvojen suuntaan. "Ryökäleet! Kurjat, kelvottomat varkaat! Tuokaa ne heti takas!" Folium huutaa pakenevien rosvojen perään ja tehostaa vaikutusta vielä yhdellä nuolella uskomatta itsekään että sillä olisi mitään mahdollisuutta osua. Ammuttuaan hän ryhtyy irroittamaan köyttä ja laskeutumaan puusta.

Folium kuulee nuolensa napsahtavan puunrunkoon.

Rravn ei näe pitkälle, eikä täten lähde hortoilemaan vihollisten perään. Hän huokaa ja menee tarkistamaan vankkurit, ja mitä rosvot saivat mukaansa.

Rravn toteaa, että rosvot veivät vain valtikan. Muutama taikalelu on levinnyt vankkurin pohjalle, eli selvästi he eivät ehtineet poimia niitä ennen kuin pupu meni pöksyyn.

Alistina puhahtaa katsoen pakoonjuoksijoiden perään ja astuu sitten liiskaamansa roiston yläpuolelta pois, tökäten tätä sitten kengänkärjellään kylkeen. Hän tarkistaa, hengittääkö mies vielä, ja kopeloi nopeasti tämän vaatteita läpi etsien mitä tahansa tämän taskuissa saattaa olla.

Bolstan perception +7 "Onko se vielä elossa? Löytyykö siltä mitään?" Bolstan kysyy Alistinalta ja alkaa tutkia Alistinan kaatamaa rosvoa itsekin etsien elonmerkkejä tai mitään erikoista, jota hänelle voisi olla mukana.

Alistina ja Bolstan eivät osaa sanoa rosvon kunnosta mitään. Hän näyttää aika pahalta, mutta toisaalta harjoitusleireilläkin on selvitty pahemmasta. Rosvolla on kirves, nahkapanssari, lyhytjousi ja 20 nuolta.

"Huh huh. Niitä oli kahdeksan, mikäli laskin oikein. Olipa hyvä, että te olitte täällä! Muuten me ei oltais kyllä selvitty. Harmi että niitä pääsi niin paljo pakoon tosin", juttelee yksi puheliaammista "kauppiaista" suunnilleen Foliumin suuntaan, kun on palannut nuotion ääreen. "Oliko teillä jotain arvokastakin mukana? Se yks hihku kovasti, että löysi 'sen' ja ne näytti lähtevän menemään heti kun oli löytäny sen."

Toisen kaatuneen rosvon vieressä oleva "kauppias" yrittää sitoa kaatuneen rosvon haavoja ja vaikuttaa onnistuvan. "Tää on elossa."

Alistina mutristaa suutaan kumartuneena roiston ylle. "Kannattaako tätä pelastaa, mitä mieltä olet?" hän kysyy Bolstanilta vieressään, ja vilkaisee sitten nopeasti "kauppiaiden" suuntaan. "Ja meidän ei varmaan kannata mainita siitä waýinderista tai feikkivaltikasta mitään noille ylimääräisille, mitä vähemmän sotketaan ulkopuolisia mukaan niin sitä parempi.." hän jatkaa kuiskaten, varmistaen ettei kauppiaiksi itseään väittäneet kuule. "Toivottavasti Folium tajuaa saman asian.." hän ajattelee.

Rravn on tyytyväinen lopputulokseen; varkaat veivät juurikin sen valtikan, mikä piti. Tiennäyttäjien omat varusteet vaikuttavat jääneen huomiotta. "Hyvä. Elossa. Kuulustelemme", tengu höpöttää ja tulee elossa olevan voron luokse. "Herätämme", hän toteaa vetäen samalla parannussauvan esiin. Rravn selvästi odottaa jotain muuta toimenpidettä, pitäen sauvaa ylhäällä ja tuijottaen rosvoa.

Folium kävelee Rravnin viereen köysi olallaan ja katsahtaa tengun valmiina pitämää taikasauvaa. "Varmaan parempi sitoa rosvonryökäle ennen kuin herätämme hänet", Folium sanoo ja ryhtyy sitomaan miehen käsiä ja jalkoja köydellään.

Aloidia saapuu muiden seuraan, katsellen hieman ympärilleen ja miettien mitä kauppiaille pitäisi sanoa. Suutaan hän ei kuitenkaan uskalla avata, vaan keskittyy katselemaan kun Folium sitoo rosvoa pakettiin.

Rravn CLW wand -1 charge Rravn nyökkää hyväksyvästi Foliumille ja sidonnan jälkeen lätkäisee rosmoon parannussauvasta latingin.

"Raahataan nyt kumminkin tuo rosvon raato tuonne muiden luo. Eihän sitä voi tähänkään jättää. Jos vaikka toiset saisivat siitä vielä elävän, niin voitaisiin kuulustella", Bolstan sanoo Alistinalle ja lähimmille kauppiaille.

Alistina nyökkää hyväksyvästi ja ottaa sitten rosvon raatoa tukevasti hartioista lähtien vetämään sitä muiden luokse, ja jättää sen sitten hieman sivummas nuotiosta. Hän nousee ja huikkaa muille "Hei, onko tälle enää mitään tehtävissä?" Alistina ottaa jousen ja nuolet roistolta talteen, lähinnä vain pois tältä.

Rravnin parannellessa rosvoa Folium tutkii varusteet ja taskut, ja poimii rosvon nuoliviinin parempaan talteen. "Koskaan ei voi olla liikaa nuolia mukana", hän perustelee liittäessään viinin jo vaikuttavaan kokoelmaansa. Hän katselee varuillaan alkaako sidottu rosvo virkoamaan parannuksesta.

Yksi kauppias auttaa kantamaan rosvoa. Hän on sitä mieltä, että rosvo on vielä elossa.

Toinen rosvo ei vielä herää, vaikka Rravn häntä parantaakin.

"Rosvot olis varmaan parasta jäljittää nyt, mutta se saattais olla vaarallista. Viedään nää Padiskariin kuulusteltaviksi ja lähdetään sitten matkaan isommalla joukolla", miettii yksi "kauppias" ääneen. "Niin joo, kiitos paljon avusta, ilman teitä olis ollu kamalaa. Ottakaa tuosta." Mies antaa Foliumille pienen rahanyssykän. "Kuis se teidän esine, joka varastettiin? Pärjäättekö ilman?"

Rravn toinen latinki Tengu on sangen pettynyt, ettei rosvo herännytkään taian voimaan ja kokeilee uudestaan.

"Kiitos, tämähän on aivan ylenpalttista", Folium kiittää kauppiaita ja kumartaa. "Arvokkain esine lastistammehan se oli. Ei kovin innosta yrittää lähteä rosvojen perään pimeässä. Tuskin näkee jälkiä ja vaikka löytäisikin joutuisimme kumminkin väijytykseen. Eivät nuo kovin vaarallisilta vaikuttaneet, aamulla voisi katsoa löytyykö jälkiä", Folium arvioi kauppiaille.

Nyt Rravnin tökkimä rosvo viimein herää. Hän katselee hivenen pelokkaana ja uhmakkaana ympärilleen.

"No niin, kultaseni, alapas kertoa. Kukas on pomosi ja missä se piileskelee? Niin, ja entä se vakoojanne? Nuo kaverisi selvästi tiesivät mitä etsivät", Folium aloittaa rosvon kuulustelun, hymyillen pirullisesti.

Bolstan, Diplomacy +6 "No, anna hänen nyt edes kunnolla herätä, Folium", Bolstan sanoo lempeällä äänellä. "Oletko ihan kunnossa?" hän kysyy rosvolta. "Kannattaisi kuitenkin vastata Foliumille, hän kun voi äityä ilkeäksi, jos ei saa vastauksia", Bolstan jatkaa yrittäen sympatialla saada rosvon puhumaan.

Rravn pyörittelee päätään, mutta päättää sitten jättää rosvon innokkaiden tulokkaiden hoiviin ja pistää parannussauvan takaisin vyölleen. Hän kääntyy 'kauppiaiden' puoleen. "Lähdette aamulla? Otatte vankkurimme. Jätätte paikkaan. Me haemme. Jahtaamme rosvot. Uhka poistuu. Valtikka. Kaikki hyvin", tengu kaakattaa. "Sanotte paikan."

Rosvo kiemurtelee vähän Foliumin ja Bolstanin edessä. Hän näyttää päättämättömältä, kun Bolstan yrittää saada tietoja irti, mutta päättää kuitenkin olla hiljaa ja nököttää.

"Otamme vankkurinne? No, kai se käy. Sano mieluummin itse, että mihin haluat, että jätämme sen", vastaa yksi "kauppias" Rravnille.

Alistina tulee hiljakseen muiden luokse, jättäen toisen rosvon kauppiaan huomaan, ja jää seuraamaan tilannetta hieman sivummasta.

"Niswa. Talli. Taverna. Ensimmäinen", Rravn luettelee. "Olemme tiennäyttäjiä. Rosvo putkaan. Nukumme." Tengu on suuntamassa takaisin vankkurin pyörää vasten nukkumaan, elleivät 'kauppiaat' kerro jotain mielenkiintoista.

"Me ei olla menossa Niswaan, me ollaan tulossa sieltä. Tiennäyttäjiä?" Mies näyttää hetken uteliaalta, mutta kohauttaa sitten olkapäitään.

"Padiskar. Loosimme. Mihir. Viette sinne", Rravn korjaa, käännähtäen taas 'kauppiaiden' suuntaan. "Ette kauppiaita. Te olitte...?"

Diplomacy +0 "Pelkäätkö sinä pomoasi enemmän kuin meitä? Yllätettynäkin selvisimme tappioitta ja saimme teistä kaksi kiinni. Kuule, ihailtavaa moinen kuuliaisuus mutta me löydämme pomosi kumminkin, jos kerrot vinkkiä niin pääset helpommalla", Folium yrittää hieman ystävällisempää lähestymistapaa jutellessaan sidotulle rosvolle.

Aloidia tarkkailee samanaikaisesti Rravnin keskustelua kauppiaiden kanssa ja muiden poluttajien kuulustelua, ja miettii millä tavoin voisi osallistua kumpaakaan. Kuultuaan suunnitelmista nukkua aamuun, hän kaivaa esille loitsukirjansa ja miettii minkälaisista taioista olisi seuraavalle päivälle eniten hyötyä.

"Loosi? Mihir... hetkinen..."
"Se on se yks tyyppi jolla on se nuhjunen varasto", sanoo toinen naisista.
"Jaa se. No kyl me voidaan nää kärryt sinne viedä. Uskallatte kuitenkin luottaa meihin näin äkkiä?" ihmettelee 'kauppias'. "Toisaalta, kyllähän mä voisin teille kertoa..." Nyt toinen mies keskeyttää puhujan ja he keskustelevat nopeatempoisesti keskenään vudraniksi. Vaikuttaa siltä, että heillä on pieni riita. Lopulta ensimmäinen puhuja jatkaa yleiskielellä: "Kuten olin sanomassa... Me emme tosiaan ole kauppiaita vaan Kharswanin agentteja. Kharswan on siis Jalmerayn thakur eli johtaja. Tehtävämme on pysäyttää Zamir, mutta te olette näköjään samalla asialla täällä."

Kuulusteltava rosvo ei vieläkään ole yhteistyöhaluinen. Hän istuu paikallaan ja tuijottaa maata.

"Tiedän", Rravn vastaa agenteille. "Profeetta Rravn."

"No, jos tekin jahtaatte Zamiria, niin eikö olisi viisainta lähteä yhdessä pikapuoliin tai viimeistään aamun valjettua rosvojen perään?" Bolstan kysyy. "Otetaan vain muulit mukaan kantamaan tavaroita ja piilotetaan vankkurit tiensivuun. Nuo kaksi rosvoa voi minun puolesta vaikka hirttää tähän risteykseen varoitukseksi muille, kun ei niistä mitään hyötyäkään näytä olevan."

Enimmäkseen äänessä ollut agentti hymyilee ja pudistelee hieman päätään Rravnille. Sitten hän kääntyy Bolstaniin päin. "Jos olette lähdössä perään heti, valitettavasti emme voi tulla mukaan. Meidän on mentävä ensin Padiskariin. Jos kestätte odottaa sen aikaa, ehkä sitten." Hän näyttää rosvojen suhteen mietteliäältä. "No, ei heitä tappaakaan kannata, kun kerran ovat elossa vielä. Ajattelin viedä heidät Padiskariin kuulusteltaviksi. Jos eivät sielläkään kerro mitään, niin voidaan myydä orjiksi. Kyllä heistä aina jotain irti saa."

Alistina nostaa sormensa ja keskeyttää hieman epävarmalla äänellä "Tuota, oletteko varmoja että hän edes puhuu yleiskieltä? Ymmärsikö hän edes mitä yrititte sanoa? Ehkä hän ei tiedä asiasta enempää kuin mekään."

Folium Sense Motive +0, Intimidate +0 Folium värähtää hiukan kuullessaan agentin uhkailun rosvojen myynnistä orjiksi, mutta kokoaa itsensä nopeasti. "Teillä on aika heikot vaihtoehdot nyt, jos ette ala puhua. Emme voi päästää vaarallisia ryöväreitä vapaaksi, joten joko joudutte Padiskariin heidän mukanaan, tai tietysti voimme tappaa teidät tähän. Eli alkaako se taldaani sujua?", Folium jatkaa rosvon painostusta ja yrittää tarkkailla tämän reaktioita samalla.

"Kyllä he osaavat yleiskieltä", vastaa yksi agenteista.

Rosvo suorastaan naurahtaa Foliumille, vaikka onkin vielä hermostunut. "Älä viitti. Huonosti käy vaikka puhuisinki."

Alistina intimidate +8 Alistina kurtistaa kulmiaan suu vinossa, ottaa vasaransa olalleen ja astuu sitten rosvon eteen nojautuen tämän yläpuolelle. "Kuule. Näetkö tuon kaverisi tuolla?" puoliörkki sanoo osoittaen murjottua miestä kauempana. "Hän välttämättä halusi jäädä eteeni äsken taistelussa, varoittelusta huolimatta. Ystäväni kysyi sinulta äsken jotain, joten jos et halua saada samaa kohtelua, niin suosittelen kertomaan hänelle mitä hän haluaa tietää. En pidä varkaista, enkä varsinkaan venkoilijoista." Alistina sanoo hyvin vahvalla äänenpainolla, tuijottaen uhkaavasti rosvoa silmiin punaisilla silmillään, ja naputtaa sormillaan vasaran vartta ärtyneen oloisena.

Rravn: aid Alistina intimidate +2 "Teillä vankkurit. Nyt nukumme. Aamulla lähdemme. Te Padiskariin. Me metsään", Rravn selostaa agenteille, virnuillen pahaenteisesti rosvolle. "Te tyhmiä. Me tiedämme. Me ovelia. Profeetta Rravn." Tarkkakatseiset voivat huomata tengun silmien välähtävän verenpunaisina.

Punasilmäiset puoliörkki ja tengu ovat selvästi tehokkaampia uhkailijoita – rosvo valahtaa kalpeaksi ja tärisee. "Öh, tota, no... Kylhän me tehään hommia Zamirille. Se vaan tuli tänne joku aika sitte ja palkkas meiät kaikki, nyt ei ainakaa tapella keskenämme. Sen piilopaikka on tuolla, se vanha raunioluostari. Tiikerinsilmäluostari. Siel on pari munkkiaki. Se on tuolla suunnassa." Rosvo nyökkää kaakkoon päin.

"Oliko siinä kaikki?" Alistina kysyy vielä kyykistyen rosvon eteen, tuijottaen tätä yhä. "Onko jotain muuta mitä meidän olisi hyvä tietää?"

Bolstan siirtyy syrjemmälle jättäen kuulustelun Alistinalle ja Rravnille, joilta se näyttää sujuvan paremmin. Agenttien orjapuheet saavat hänet vaivaantuneeksi, mutta kuulustelu on tärkeämpää, joten Bolstan pitää suunsa kiinni tällä kertaa. Kun kukaan agentti tai rosvo ei katso, hän tarkastaa vaivihkaa, osoittaako wayfinder samaan suuntaan, mihin rosvo osoitti.

"Ööh... No... Zamirilla on lemmikkinä sellanen tiikeri", rosvo vastaa. "E-en mä keksi enää muuta. Voin mä tietty selittää tarkemmin miten sinne luostarille pääsee..." Sen sanottuaan hän jatkaa reitin kuvailua mikäli kukaan ei häntä pysäytä.

Bolstan toteaa, että wayfinder ei osoita aivan samaan suuntaan kuin mihin rosvo osoitti, mutta virhe on luultavasti helposti selitettävissä sillä, että valtikan vieneet rosvot eivät suunnista luostariin suorinta mahdollista reittiä. Rosvon kuvauksen perusteella he joutuvat kiertämään parit pienet järvet ja kukkulat.

"Huijaat!" Rravn älähtää rosvolle ja mätkäisee tätä avokämmenellä. "Väijytys! Kelvoton! Orjaksi mars!" Tengun silmät vääntyvät selvästi enemmän punaisen sävyyn.

Aloidia hätkähtää Rravnin huutamisesta, ja tulee sanomaan hänelle: "Rravn, rauhoitu. He voivat olla vain palkkaketjun viimeisimpiä, ja eivät tiedä enempää."

Alistina mulkaisee myös tengua vierellään varoittavasti. "Otetaan tämä mukaan. Saa näyttää kertomansa reitin. Jos se on oikea, niin hyvä, pääsee sitten perillä vapaaksi, jos ei, niin hän tulee kyllä huomaamaan sen nahoissaan."

"Mukaan rosvo", tengu käkättää. "Suukapula. Ei huuda."

"Äääää!" Rosvo ei selvästikään pidä Rravnin lähentelystä. "On siellä tietty vartiointi, pitää hiipiä jos haluutte yllättää..."

"No niinpä tietysti", Bolstan toteaa. "Jos me halutaan yllättää vartijat, niin meidän kannattaa lähteä pikapuoliin, että päästään perille pimeän aikaan. Nukkumisestahan ei nyt tällaisen rähinän jälkeen muutenkaan tule mitään. Ehdotan, että pakkaillaan rauhassa kamat ja lähdetään sitten hiiviskelemään." Bolstan pitää pienen tauon ja jatkaa: "Rosvo näyttäisi muuten puhuvan totta, valtikka on samassa suunnassa."

"Siinä olisi ajatusta, että otamme hänet mukaan. Hän tuskin uskoo tovereidensa katsovan hyvällä sitä, että hän kulkee mukanamme, joten saisimme ajoissa varoituksen tavallisista väijypaikoista", Folium myötäilee Bolstania.

Alistina nyrpistää nenäänsä hieman harmistuneena Bolstanin ehdotukselle jatkaa matkaa heti. Hän haukottelee maireasti ja kääntyy rosvon suuntaan. "Miten kauan tästä menee sinne temppelille, luostarille, mikä se nyt olikaan?

"Aamulla lähdemme. Luostari paikoillaan", Rravn töksäyttää ja vilkaisee muita. "Pimeänäkö", hän sanoo osoittaen itseään ja Alistinaa. Sitten hän osoittaa kolmea muuta. "Huono näkö. Yö pimeä. Mitä ihmettä?"

Aloidia yskäisee ja sanoo: "Minusta ei tunnu kovin hyvältä ajatukselta lähteä pimeässä matkustamaan metsässä, samaan aikaan kun rosvot juoksevat karkuun. Meillehän annettiin ohjeeksi odottaa muutama tunti. Lisäksi, voisin valmistella tilanteeseen parempia loitsuja aamulla.. Mutta jos haluatte lähteä nyt, niin taivun kyllä enemistön päätökseen.." Hänen äänensä kuulostaa aluksi itsevarmalta, mutta alkaa vaimentua loppuun mennessä.

"Sinne menee noin tunti kävellä", vastaa rosvo.

Agentit ovat puhuneet keskenään vudrania ja yksi heistä on kirjoittanut ylös rosvon antamia ohjeita. Kirjoittaja vilkaisee Aloidiaa kuullessaan tämän puhuvan. "Ohjeita? Kukas teidän pomo on?"

Rravn vakuuttelee agentteja, Diplomacy +7 "Johtaja!" Rravn räkättää. "Tiennäyttäjiä. Yhteistyö. Ei hierarkiaa." Tengun äänessä on hiven ylpeyttä, ja silmätkin ikään kuin kääntyvät kullankeltaisiksi. Hän katsoo kirjoittajaa, ja jotenkin nokallansa hymyilee. "Parhaiten tämä onnistuu, kun te ette huolehdi näistä rosvoista; ne ovat nyt meidän huolemme. Zamir ja hänen säälittävä rosvojenginsä murhautti tiennäyttäjäkapteenimme; teko, jota emme voi sallia. Tämä yksilö tässä", Rravn sanoo vetäen miekkansa esiin ja osoittaen sillä poloista rosvoa. "Hän on tuleva mukaamme näyttämään reittiä ja kertomaan luostarista. Vain pettämällä lainsuojattomat liittolaisensa hän voi ansaita vapauden."

Aloidia hätkähtää huomatessaan, että agentit ovat kuunnelleet heidän keskusteluaan. Juuri kun hän punnitsee vaihtoehtoja päässään, Rravn kertoo saman mitä hänkin olisi kertonut. Aloidia huomaa myös Rravnin harvinaisen selkokielisyyden, mutta ei ehdi pohdiskella sitä enempää. "Niin, tuota olemme tosiaan tiennäyttäjiä, matkalla Padiskarista ottamaan kiinni Zamiria", Aloidia sanoo agenteille.

"Minä kannatan aamuun nukkumista. Pimeässä on masentavan vaikea ampua. Vahditaan yön loppuun asti, ettemme ylläty jos he palaavat. Eihän kukaan voisi jättää näin suloista ystävää pulaan?" Folium sanoo ja silittää rosvon olkapäätä.

Agentit ovat aika yllättyneitä Rravnin selkopuheisuudesta. "Ahaa, sellainen juttu siis. Hyvä tietää!" toteaa toinen miehistä. "Olin ajatellut viedä nämä molemmat, mutta eipä sillä niin paljon väliä ole. Ottakaa tuo oppaaksi, jos haluatte. Me viemme tämän toisen ja kärrynne Padiskariin."
"No, painutaan takaisin pehkuihin. Ei auta valvoa koko yötä", sanoo toinen mies. Toinen nainen hakee muuleilta köyttä, paketoi tajuttoman rosvon ja tyrkkää tämän puskan alle potemaan. Sen tehtyään agentit menevät taas nukkumaan, mutta vartio pidetään kuitenkin yllä.

"Huoh, hyvä on, lähdetään aamulla", Bolstan huokaa ja menee nukkumaan.

Alistina nyökkäilee tyytyväisenä että saa sittenkin ehkä nukkua kuluvana yönä vielä muutaman tunnin. "Voin jatkaa vuoroani vielä, ja herätän sitten jonkun paikkaamaan." hän toteaa, ja kääntyy sitten rosvoa kohti. "Jos olet kiltisti ja puhut totta reitistä, niin pääset sitten vapaaksi kun tämä koko soppa on ohitse, mutta jos alat vielä venkuloimaan niin tiedät mitä tapahtuu." puoliörkki varoittaa. "Folium, voisit pistää tuon puuhun kiinni niin ei hypi minnekään yön aikana."

Rravnin silmät vääntyvät taas takaisin tuttuun sini-oranssiasetelmaan. "Hyvä. Nukumme", hän kaakattaa tavanomaisesti ja menee oikopäätä istuen nojaamaan vankkurinpyörään, nukahtaen miltei välittömästi.

Aamu

Aamu koittaa kaikille. Agentit ovat lähdössä jo aikaisin, sillä kenekään heistä ei tarvitse valmistella loitsuja. He lastaavat tajuttoman rosvon sidottuna vankkureihin ja panevat kaksi omista muulistaan vetämään sitä. Yksi miehist juttelee vielä Bolstanille: "Oletteko nyt ihan varmoja, että haluatte tunkeutua noin vain rosvojen pesään? Meiltä menee kaksi päivää matkustaa Padiskariin ja kaksi tai kolme takaisin, jos meidät käsketään tulemaan paikalle jäljittämään rosvoja, joten emme ehdi mitenkään pian auttamaan teitä."

Rravn valmistelee omaa reissuaan pukemalla panssarinsa päälle. Häntä ei tunnu kiinnostavan agenttien jupinat laisinkaan.

"Älkää pelätkö. Meillä on monia taitoja rosvojen varalle", Folium vastaa itsevarmasti agenteille. Hän kerää makuutarvikkeensa reppuunsa nopeasti, jonka jälkeen ryhtyy hyvin huolellisesti tarkastelemaan jousensa ja nuoliensa kuntoa.

Aloidia kömpii makuupaikastaan ylös, oikoo jäseniään ja päästää Lizzien myös vetreyttämään jalkojaan. Hän kaivaa loitsukirjansa esiin, ja tulee muiden ryhmäläistensä luokse. "Ömm, anteeksi että häiritsen, mutta minkälaisia loitsuja haluaisitte minun valmistelevan. Osaan muun muassa loitsut maagisen rasvan tuottamiseksi, osaan kutsua olentoja tähän maailmaan, osaan heittää maagisia lumipalloja, ja osaan tehdä jostain teistä isomman taistelussa. Olisiko teillä toiveita, vai noudatanko vanhoja rutiinejani?"

Alistina on noussut joukon viimeisenä ylös pediltään ja silloinkin vasta miltei sieltä pois vedettynä, ja hieroo vielä unisia silmiään pakatessaan omia tavaroitaan. Hän nyrpistää hieman nenäänsä kuullessaan Aloidian puhuvan magiasta, mutta osaa olla sen verran hienovarainen että pitää suunsa kiinni, vaikkei itse taioista pidäkään.

"Kyllä me halutaan ainakin käydä katsomassa se rosvojen pesä, nyt kun on opaskin. Lähdetään heti, kun kaikki ovat valmiita", Bolstan sanoo pakatessaan reppunsa. "Minulla ei ole mitään maagisia toiveita tällä kertaa", hän sanoo vielä Aloidialle.

"Selvä. Terve sitten." Kun agentit ovat tehneet aamutoimensa, he lähtevät Padiskaria päin.

"Hyvä. Menemme!" Rravn kailottaa aamutoimien pääteeksi ja katsoo Bolstania. "Suunta! Veijari!"

Aloidia viimeistelee loitsujensa valmistelun, pakkaa vähäiset tavaransa ja laittaa Lizzien jälleen suojapussiinsa. Tämän jälkeen hän tulee muiden tiimiläistensä luokse, niiaa hieman ja ilmoittaa olevansa valmis lähtemään.

Alistina saa myös tavaransa kasaan ja kiinnittää vasaran selkäänsä. "Mihin suuntaan meidän pitää lähteä?" Puoliörkki ottaa myös vangin vastuulleen, kiertäen tähän vielä muiden siteiden lisäksi narun ja taluttaa tätä kuin koiraa lieassa. Narun toinen pää on lenkillä ja Alistinan ranteen ympärillä.

Tienraivaajat seuraavat kompassia ja jo noin vartin kuluttua käy selväksi, että rosvon neuvoma reitti on erilainen kuin mille kompassineula heitä johdattaa. Syy lienee se, että rosvot käyttävät helppokulkuisempaa polkua eivätkä tarvo yli kukkuloiden ja läpi puskien.

"Kirottuja risuja. Rosvon reitti. Parempi", Rravn kaakattaa, hakaten miekallaan matkalla olevia oksia tieltään.

"Hankala reitti, mutta suora. Ja saattaa antaa lisäetua, jos vartijat eivät odota kenenkään rämpivän täältä puskista. Olettaen tietysti, että pystymme kulkemaan vähän vähemmän meluisasti, kun lähestytään määränpäätä", Bolstan sanoo virnuillen. "Kerro sitten kun alamme olla lähellä", hän sanoo vielä rosvolle.

Rosvo on nyreä ja hiljainen ja kompastelee vielä enemmän kuin muut, koska hänellä on hankaluuksia tasapainotella. Noin kolme varttia kuluu, ja sitten erään mäen huipun lähellä rosvo sanoo: "Tuol sen pitäis kai olla. En oo ihan varma kun mä en oo ennen tullu tätä kautta." Ympäristössä ei vielä näy muuta kuin viidakkoa ja kallioita.

"Vartijat. Montako?" Rravn kysyy rosvolta, muistuttaen tätä edelleen kuolevaisuudestaan heiluttamalla miekkaansa tämän kasvojen edessä.

Aloidia valmistautuu koitokseen taikomalla itseensä maagisen panssarin, ja kaivamalla esiin suojauskäärön. Tämän jälkeen hän katselee muita kumppaneitaan, yrittäen samalla peitellä omaa jännitystään ja toivottaa onnea kaikille.

Bolstan, Stealth +12 "No nyt täytyy sitten alkaa edetä varovasti ja pitää silmät auki", Bolstan muistuttaa näyttäen itse esimerkkiä. "Missä päin vartijoiden pitäisi olla?" hän kysyy rosvolta.

Rravn vilkaisee muita ryhmän jäseniä, ja tämän silmät muuttuvat valkoisiksi. "Tiedoksi teille. Minä en näe pitkälle, ajat sekoittuvat yhteen. Jos luostariin on yli kymmenen jaardia, en näe sitä. Kuitenkin visioissani olen nähnyt jo luostarin... minusta ei ole apua nyt", tengu sanoo rauhalliseen ääneen.

Rosvo yrittää nojata pois Rravnin miekan lähistöltä ja puhuu vasta, kun on päässyt kauemmaksi. "Neljä pitäis... siellä on sellanen linnake, jota ympäröi muurit, ne on niillä muureilla."

Bolstan hiipii lähemmäksi puiden ja pensaiden seassa. Päästyään vähän matkaa kukkulan laen yli hän näkee luostarin, joka on rakennettu pikkuisen mäennyppylän päälle. Se on enimmäkseen raunioina. Muurien neljässä kulmassa olleista vartiotorneista kolme on sortunut. Suoraan edessä olevassa pohjoisessa seinässä on suuri sortuma. Muurien keskellä on korkeampi rakennus, joka sekään ei ole kovin hyvässä kunnossa. Bolstan näkee helposti kaikki neljä vartijaa.

Bolstan palaa muiden luo ja kertoo, mitä näki. "Neljä vartijaa... Hankalaa hiipiä sisään kenenkään näkemättä, mutta voidaanhan me silti yrittää. Vai onko kellään mitään ideoita?"

"Yltäisikö Foliumin nuolet sinne asti? Jos menemme lähistölle kytikselle ja napsit vartiat alas, ja menemme sitten sisälle? Vai koitetaanko puhua tiemme sisään?" Alistina kysyy ympärillään olijoilta.

Aloidia katselee häpeillen varpaisiinsa, ja sanoo: "Minulla ei ole kokemusta hiipimisestä, olen siinä varmaan melko huono...Anteeksi." Tämän jälkeen hän pohdiskelee itsekseen ja lisää: "Uskoisin, että asettaisimme itsemme melkoisen vaaraan jos yrittäisimme päästä rosvolauman tukikohtaan puhumalla.."

"Vaarallista tämä tulee olemaan joka tapauksessa, mutta olen samaa mieltä, puhuminen ei ole paras vaihtoehto", Bolstan myötäilee Aloidiaa. "Entä jos jakaudumme kahtia? Osa hiipii sisälle ja yllättää vartijat takaapäin samalla kun loput ammuskelee niitä nuolilla?"

Rravn vilkaisee omaa panssariaan ja kääntyy Bolstania päin. "Et taida laskea minua suunnitelmiisi. Sotisopa ja huono näkö", tengu sanoo valkoisin silmin. "Itse menisin rynnäköllä sisään, ja Folium voi antaa taustatukea."

"Tehdään vaikka niin. Mitäs me tehdään sitten kun päästään sisälle? Lahdataan kaikki?" Alistina kysyy naputellen sormillaan vasaranvartta.

Bolstanin arvion mukaan he pääsisivät suhteellisen helposti puskien ja puiden takana noin 30 jalan päähän muureista, jos porukka ei kompuroi kuten sidottu rosvo.

"Voittekste päästää mut ny meneen? Mä lähen jonneki pois enkä häiritte teitä yhtään!" kysyy rosvo.

Rravnin silmät kääntyvät tuttuun sinioranssiin. "Puuhun kiinni. Luostari tyhjäksi. Sitten vapaus", tengu kaakattaa, osoittaen sanansa todennäköisesti sidotulle rosvolle. "Lahtaamme. Rosvoja. Roskasakki", Rravn jatkaa vielä Alistinalle.

"Emme ole niin tyhmiä, että päästäisimme sinut vapaaksi oman tukikohtanne juurella. Sitten kun olemme tehneet tehtävämme, päästämme sinut vapaaksi", Aloidia sanoo rosvolle. Muulle tiimille hän viestittää olevansa valmis etenemään nykyisen suunnitelman mukaisesti.

"Mennään siis niin, kaikki yhdessä sisälle. Aika lähelle päästään vartijoiden huomaamatta, kun liikutaan varovasti. Sitten pitää olla nopea." Bolstan kaivaa repustaan köyden ja antaa sen Rravnille: "Sido sinä rosvo kiinni puuhun, saat varmaan tiukemmin kiinni kuin minä." Hän rauhoittelee vielä rosvoa: "Jätän reppuni tähän, joten tulemme takaisin päästämään sinut pois."

"Odottakaa pieni hetki.." Alistina huikkaa ja kaivaa tavaroistaan panssarinsa päälleen, ja vetää nahkatakin siihen lisäksi. Hän piilottaa loput tavaransa pusikkoon, ja ottaa vasaran irti remmeistään käsiinsä. Kukrin Alistina sitoo vyölleen huotraansa. Lopuksi hän kääntyy muita kohti. "Minun puolesta voidaan mennä."

Rravn katsoo hölmönä köydenpätkää, mutta kuitenkin nappaa sen ja alkaa sitomaan rosvoa puuhun kiinni. Tämän jälkeen hän katsoo vielä rosvoa, ja peittää rosvon suunkin tiukasti, ettei tämä voi huutaa.

Hyökkäys luostariin

Romahtaneet osat ovat difficult
terrainia. Tikapuiden kiipeäminen on
Climb DC -2, muurin kiipeäminen DC 15.
Korkeuskäyrän (piikkimäiset kuviot
muurien ympärillä) ylittäminen maksaa
yhden ylimääräisen ruudun liikettä.
Puskissa on 20% concealment. Muurit
ovat 15 jalkaa korkeat.

Ensin surprise round, eli
käytettävissä 1 action. Hahmot
ovat juuri ja juuri kartan
ulkopuolella (rivillä -1).
Sarakkeen saa valita itse.

Tienraivaajat jättävät rosvon kiemurtelemaan köysiinsä ja toivomaan, että jokin villipeto ei äkkää häntä. He hipsivät puskissa luostaria päin, eivätkä vartioivat rosvot tunnu huomaavan mitään.

Inska:
Bolstan: 16+
Rravn: 16
Rosvot: 14+
Aloidia: 14
Folium: 11+
Alistina: 11

Bolstan ampuu V1:tä, Light crossbow +5 1d4, ruutu k-1 "Otetaan tuo lähin vartija ensin", Bolstan sanoo, ottaa varsijousensa, tähtää ja ampuu lähintä vartijaa.

Bolstan osuu, ja vartija älähtää ja alkaa huutaa.

Rravn move 20ft lähemmäs aukkoa Rravn olettaa Bolstanin vasaman osuvan ja lähtee liikkeelle, liikkuen minkä panssarissaan suinkin pystyy.

Shield päälle, Aloidia AC 20. Five-foot step Rravin perään. Aloidia lukee kääröstään itselleen maagisen kilven, ja ottaa askeleen Rravin takana.

Folium longbow +5 1d8. Ruutu J-1 "Aivan, palautetaan nämä nuoli kerrallaan", Folium vastaa Bolstanille ja ottaa rosvoilta takavarikoimastaan viinistä nuolen. Folium tähtää huolella ja ampuu myöskin lähintä rosvoa.

Folium osuu myös, tällä kertaa suoraan vatsaan, ja rosvo alkaa näyttää huonolta. Nyt kaikki vartijat ovat huomanneet seikkailijat ja kääntyvät heitä päin – paitsi juuri äsken osumaa saanut, joka on lähdössä pois päin.

Alistina rivillä M liikkuu 20ft suoraan aukkoa kohti Alistina nostaa vasaran molempiin käsiinsä ja lähtee kulkemaan kohti raunioitunutta kohtaa linnakkeessa Rravnin perässä.

Bolstan stealth +12 Bolstan vaihtaa tikarin käteen ja lähtee Alistinan perään liikkuen nopeasti, mutta silti käyttäen hyväkseen kaikkia mahdollisia näkösuojia pensaalta pensaalle.

Matkalla sortuneelle aukolle ei ole yhtään näkösuojaa tarjoavaa pensasta, mutta Bolstan piiloutuu muurin taakse, josta etelä- ja länsipuolella olevat vartijat eivät voi nähdä häntä.

Rravn double move (2*20ft) aukkoa päin Rravn ryntää nopeinta mahdollista vauhtiaan muurien sisäpuolelle, lähtien kiertämään sitä itäpuolelta. "Örkki! Toinen suunta!" hän ärjyy Alistinalle.

Rosvot huutavat toisilleen ja liikkuvat asemiin. Ammuttu rosvo tosin näyttää pakenevan ja tunkee kaverinsa ohi. Hänen kaverinsa on vihainen, mutta ampuu mieluummin Rravnia kuin pakenijaa. Nuoli kolahtaa tengun panssariin. Itämuurilla oleva rosvo tekee samoin. Eteläreunalta kipittävä rosvo ei kerkeä kovin lähelle, mutta hän näkee juuri ja juuri Foliumin mäen alla ja ampuu mutta ei osu.

Aloidia move ruutuun A4. Standard action: Total Defence. AC 24 Aloidia liikkuu eteenpäin kohti linnoitusta. Tullessaan lähemmäksi taistelua, hän kokee olonsa turvattomaksi, ja yrittää ottaa mahdollisimman suojaavan asennon.

Folium 5ft J0. Rapid shot, 2* +3 (1d8) rosvoon joka ampui Foliumia. "Äläs yritä haastaa taitavampaa!" Folium huutaa häntä ampuneelle rosvolle, ja aloittaa suoltamaan nuolia nopeassa tahdissa rosvon suuntaan. Ampuessaan hän astelee hitaasti lähemmäs linnaketta.

Rosvot näyttävät huvittuneilta, kun Folium vahingossa ampuu nuolensa muuriin.

Alistina rivillä M eteenpäin niin pitkälle kuin pääsee Alistina nyrpistää nenäänsä Rravnin örkittelylle mutta nyökkää kuitenkin ja lähtee kömpimään raunion yli kohti luostarin läntistä puolta.

Bolstan climb +6, sortumakohta, ruutu L6 Bolstan yrittää kiivetä läntiselle muurille sortuman kohdalta yhä edelleen pitäen itsensä matalana ja niin suojassa kuin mahdollista.

Bolstan kömpii pitkin muurin seinämää ja saa juuri ja juuri kiinni muurin yläreunasta, mutta ei ehdi vetää itseään ylös.

Rravn double move tikapuiden luokse Q12 Rravn ryntää minkä kintuistaan pääsee tikapuiden luokse. "Saasta! Alas sieltä!" hän uhoaa muurilla olijoille.

Rravn näkee luostarin avonaisesta oviaukosta vilkaisulla, että sisällä on luultavasti pari patsasta.

Folium: 7 pojoa vahinkoa. "Hullu tirppa!" älähtää Rravnin uhkailema rosvo ja sohii jousellaan. Hän yrittää ampua mutta kömpelöi ja tiputtaa nuolen Rravnin niskaan. Kaksi muuta siirtyvät eteenpäin, toinen muurin taakse piiloon, ja he päättävät ampua Foliumia. Tällä kertaa Foliumia äsken ampunut osuu. Pakenija jatkaa pakenemista.

Move O7. Standard Acid dart +3 1d6+1 Aloidia liikkuu linnoituksen sisälle. Hän näkee Rravnin yläpuolella rosvon ja ampuu acid dartin häntä kohti.

Happopiikki osuu muuriin.

5ft step J1, Rapid shot, 2* +4 (1d8+1) rosvoon V4. Drop prone, AC 21 vs ranged. "Älä virnuile siinä!" Folium huutaa. Hän siirtyy hieman lähemmäs ja jatkaa nopeaa ampumistaan lähintä häntä ampunutta rosvoa kohti. Saatuaan nuolet liikkeelle hän hyppää maahan yrittäen piiloutua heinänkorsien taakse. "Tartten isommat pensaat", hän mutisee.

Tällä kertaa toinen Foliumin nuolista löytää kohteensa ja rosvo vinkaisee. Rosvo ja kaverinsa katsovat Foliumia ilkeästi, mutta eivät ole varmoja, pitäisikö heidän sittenkin kääntyä Alistinaa kohti.

Alistina move riville I8, intimidate +8 V3:lle Alistina lähtee siirtymään linnakkeen sisällä kohti länsimuurilla olevaa rosvoa ja ärähtää tälle muurin juuresta "Et perkele ammu yhtään nuolta enää tai tulen sinne ja takavarikoin sen jousen väkivalloin!" Sanojensa painoksi puoliörkki osoittaa roistoa muristen vasarallaan ja tämän silmät välähtävät vaarallisesti.

Rosvo näyttää kovasti siltä, että haluaisi piiloutua johonkin.

Bolstan vetää itsensä muurin päälle ja arvioi tilanteen. Pääseekö hän vielä yllättämään vartijat? Joka tapauksessa hän valmistautuu pakottamaan läntisellä muurilla vielä olevat 2 vartijaa alas. Hän vilkaisee vielä alas muurilta ja toteaa, että tarpeen tullen alas pakoon hyppäämisen pitäisi onnistua ilman suurempaa vaaraa.

Rravn move action: Sheath weapon, move action: move + climb -7 (accelerated, ½ speed) Rravn tuhahtaa ja pistää miekan takaisin huotraan ja lähtee kapuamaan tikapuita niin nopeasti kuin suinkin mahdollista.

Bolstan ei pääse ensimmäisellä yrittämällä ylös, mutta ei tipahda. Toinen yritys onnistuu, mutta vartijat huomaavat hänet saman tien. He eivät tosin näytä välittävän hänestä kovin paljoa.

Rravn pääsee tikapuiden puoliväliin.

Alistina: 3 pojoa vahinkoa. Rravnin ahdistelema rosvo ampuu tengua huti ja perääntyy muurilla. Alistinan pelottelema rosvo päättää ampua Foliumia, mutta ei osu. Viimeinen pitää Alistinaa uhkana ja ampuu häntä jalkaan. He myös sijoittautuvat muurilla suojaseinän taakse. Pakeneva rosvo kipittää etelärinnetta alas ja katoaa pusikkoon.

Aloidia move L8, Acid Dart +3 1d6+1 rosvoon v4. Aloidia näkee Rravnin kiipeävän tikapuita ja siirtyy toiselle puolelle linnoitusta. Hän yrittää ampua yhden acid dartin kohti lähintä rosvoa

Happo läiskähtää taas kerran muuriin.

Folium Move: stand, 5ft step K2, +5 (1d8) parhaiten näkyvään rosvoon (+1/+1 jos point blank), drop prone. Folium katsastaa nopeasti maasta tilanteen, hypähtää ylös ja eteenpäin, samalla laukaisten jousensa parhaiten näkemäänsä rosvoa kohden. "Pitikin mennä tämmöisen avoimen kentän kautta", hän manailee naama mudassa.

Folium osuu itäisellä muurilla olevaan rosvoon, joka vinkaisee, mutta näyttää lähinnä ärsyyntyneeltä.

alistina 5ft ruutuun I7, ase kantoon ja muuria ylös, ei bonusta kiipeämiseen Alistina älähtää nuolesta ja selvästi ärsyyntyy. "Tuota sinä kadut vielä.." hän ärisee hampaittensa välistä katkaisten nuolen varren ja siirtyen sitten muurin juurelle. Hän sitoo nopeasti vasaran selkäänsä ja lähtee sitten kiipeämään muuria ylös.

Alistina pääsee viitisen jalkaa muuria ylös.

Bolstan 5ft ruutuun K6, lyö V4:ää, dagger +5 (1d3+1) 19-20x2 Bolstan hyökkää muurilla lähimmän vartijan kimppuun huutaen: "Antautukaa, niin selviätte hengissä!"

Bolstan tuikkaa rosvoa ikävästi jonnekin alavatsaan.

Rravn accelerated climb -7, jos ehtii niin move muurilla V2 kohti, moven aikana ase esiin Rravn jatkaa ripeää kiipeämistään muurille ja pyrkii etenemään vihollista kohti. "Paha! Rosvo tänne! Sassiin!" tengu mekastaa.

Rravn pääsee ylös.

Rravn: 13 pojoa lämägeä. Rravnia vastassa oleva rosvo tähtää jousellaan ja ampuu tengua siististi kaulaan. "Mitä jos TE antautuisitte?" Hän tiputtaa jousensa ja ottaa lyhytmiekkansa esiin samalla, kun perääntyy askelen.
Yksi vartija ampuu taas Foliumia, mutta ei osu.
Bolstanin pistämä rosvo on tuskissaan, tiputtaa jousensa maahan ja nostaa kätensä pystyyn. "Okei, okei! Mä en haluu kuolla tähän, päästäkää mut meneen!" Sen sanottuaan hän lähtee perääntymään, mutta hänen kaverinsa ei päästä häntä ohi. He huutavat toisilleen vudraniksi.

Acid Dart +3 1d6+1 rosvoon v2. Aloidia säikähtää nähdessään nuolen osuvan Rravniin noin tehokkaasti ja yrittää edellisistä epäonnistumisistaan huolimatta ampua tätä rosvoa acid dartilla.

Aloidia ampuu jälleen kerran muuria.

Folium Move: stand, +5 (1d8) Foliumia ampuneeseen rosvoon (V3?) (+1/+1 jos point blank), drop prone. "Kauheeta miten paljon tää sattuu", Folium manaa yhä kiinni olevaa rosvon ampumaa nuolta. Närkästyneenä yhä häntä kohti tulevista nuolista hän hypähtää hetkeksi ylös ampumaan nuolen takaisinpäin, ja tiputtautuu taas takaisin heikkoon piiloonsa.

Myös Folium osuu muuriin.

Alistina kiipeää yhä muuria pitkin ylös.

Alistina tipahtaa muurilta eikä pääse toisella yrittämällään ylös.

Bolstan move J6, lyö jos rosvo hyökkää, dagger +5 (1d3+1) 19-20x2 Bolstan etenee muurilla perääntyvien rosvojen perässä pitäen vahingoittuneen rosvon itsensä ja toisen rosvon välissä, valmiina jatkamaan taistelua. Hän sanoo Alistinalle alhaalla: "Kierrä portaiden kautta, jos siitä ei pääse! Kyllä minä sen aikaa pärjään näiden kanssa!"

Rravn cast cure light wounds (1d8+2),
move V2 viereen. ->Rravn paranee 8 pojoa.

Rravn nauraa kaulassa sojottavalle nuolelle ja repii sen pois, asettaen sitten kätensä syvän haavan päälle, parantavan energian sulkiessa haavaa. Tengu katsoo rosvoa ilkikurisesti punaisin silmin. "Moukka. Luuletko, että olen noin haavoittuvainen?" Rravn sanoo matalalla äänellä, edeten rauhallisin askelin tämän eteen, lyöden miekallaan ilmaa samalla. "Yrityksestäsi saat maksaa kovan hinnan."

Folium: 7 pojoa vahinkoa. "No tipitii", sanoo rosvo Rravnille ja yrittää tökätä tengua lyhytmiekallaan. Hän ei osu ja näyttää nyt vähän pelokkaammalta.
Bolstanin ja kaverinsa välissä olevaa rosvoa ahdistaa ja hän yrittää taas päästä kaverinsa ohi. Tällä kertaa hän onnistuu ja alkaa juosta muuria pitkin pois päin.
Bolstanin viereen jäänyt rosvo huutaa pää punaisena kaverilleen mutta päättää vielä ampua Foliumia. Tällä kertaa nuoli osuu Foliumia selkään. Sen jälkeen hän ottaa miekkansa esiin ja kääntyy Bolstania päin. "Sä oot seuraava, pätkä.

Aloidia Grease rosvon V3 aseeseen, DC 16 tai pudottaa aseensa. Aloidia katselee tilannetta ja uskoo Rravnin pärjäävän rosvon kanssa. Sen sijaan hän yrittää auttaa Bolstania, ja taikoo greasen rosvon aseeseen, toivoen että hän pudottaisi sen.

Rosvo ehtii ihmetellä sekunnin ajan rasvattua melaansa, kunnes se luiskahtaa hänen kädestään. Hän kiroilee vudraniksi.

Folium ottaa pojon vahinkoa. Folium vuotaa.

Alistina 2xmovement ruutuun I8 (30ft/move;barbaarin nopeus miinus panssari) Alistina nousee nopeasti tömähdettyään maahan ja lähtee säntäämään portaita kohti minkä kintuistaan pääsee huutaen Bolstanille. "Se oli aikomukseni..!" Puoliörkki ehtii portaille juuri ennen kun roisto ehtii pinkoa pakoon, ja jää ilkeästi virnistämään portaiden alapäähän. "Mitä minä sanoin niistä nuolien ampumisesta aiemmin, etkö muista?"

Bolstan move I6, lyö rosvoa, dagger +5 (1d3+1) 19-20x2 Bolstan hyökkää jäljellä olevan rosvon kimppuun. "Antaudu, kun vielä voit!"

Bolstan pistää rosvoa.

Rravn full-attack falcata +5 1d8+3/19-20/x3 & bite -1 1d3+1 Rravn räkättää silpaisten miekallaan ja puraisten nokallaan rosvoa. Punasilmäinen tengu katsoo rosvoa murhaavasti.

Rravn survaisee miekkansa syvälle rosvon uumeniin. Rosvo valahtaa tajuttomana maahan. Rravnin nokka ei osu.

"Voi eiii!" vinkuu pakeneva rosvo, kun näkee Alistinan tulevan. "Älä lyö! Mä oon ihan kiltisti!" Sen sanottuaan hän väistää ja menee kykkimään torninjämään.
Bolstanin vieressä oleva rosvo kiroilee, ottaa askelen taaksepäin ja ampuu Bolstania. Nuoli menee ohi ja tipahtaa harmittomasti Aloidian viereen.

Acid dart +3 viimeiseen rosvoon, 1d6+1 Aloidia Huomaa että paikalla on vain yksi rosvo, jonka jälkeen hän yrittää vielä kerran onneansa Acid dartin kanssa.

Happo valuu Aloidian sormesta suoraan maahan kuin tee pannusta.

Folium: 1 pojo vahinkoa. Folium vuotaa.

Alistina move ruutuun ööö en tiedä enää mikä mutta pistä sinne minne asti pääsen, ase matkalla esille

Alistina lähtee kiipeämään portaita ylös ja luo matkalla pahan mulkaisun kohti pakoilevaa roistoa, mutta päättää juosta tämän ohi kohti Bolstania ja sisukkaasti hyökkäävää rosvoa, matkalla nostaen vasaransa esille. Edetessään hän äkkää yhden asian. "Missä se yksi on..?" hän miettii hiljaa huomattuaan ettei nuolia ole satanut hetkeen luostarin suuntaan. "Aloidia! Mene tarkistamaan onko Folium kunnossa!" puoliörkki huutaa naisen suuntaan.

Portaat hidastavat Alistinaa, joten hän ei pääse niin pitkälle kuin haluaa.

Bolstan move H6, lyö rosvoa, dagger +5 (1d3+1) 19-20x2 Bolstan seuraa perääntyvää rosvoa ja lyö häntä uudestaan. "Etkö jo ymmärrä, että tilanteesi on epätoivoinen? Antaudu!"

Bolstan osuu rosvoon jälleen kerran.

Rravn delay Aloidian jälkeen "Siinäs näit", Rravn ajattelee itsekseen ja katsoo omahyväisesti kaatunutta rosvoa. Hänen rajattu näkönsä ei näe uusia kohteita, joskin kuulee Alistinan huudon. Tengu on kannaltaan huonossa paikassa, ja jää odottamaan vastausta Aloidialta.

Jäljellä oleva rosvo näyttää jo aika huonolta ja epäröivältä, mutta päättää vieläkin hyökätä Bolstanin kimppuun. Hän hypähtää kulman yli ja ampuu nuolen Bolstanin panssariin.

Alistinan ohittama rosvo näkee tilaisuutensa tulleen ja yrittää paeta paikalta.

Aloidia lähtee juoksemaan kohti Foliumia, tuplamove Aloidia kuulee Alistinan huudon Foliumista. Hän harmittelee hetken mielessään, että ei tajunnut aikaisemmin, että nuolia ei lentänytkään linnoitukseen päin. Hän lähtee liikkumaan vauhdilla linnoituksen ulkopuolelle. Juostessaan hän vielä huutaa muille yllättävän kuuluvasti "Minä menen tarkastamaan, onnea teille!"

Aloidia näkee pian, että Folium makaa maassa nuoli selässään. Hän pääsee juuri Foliumin viereen.

Rravn move muurin päätyyn, ready hyppää alas jos joku kollega älähtää hätääntyneesti Rravn jää muurin päähän seisomaan. Hän ei näe ketään tovereistaan, ja silmät palaavatkin takaisin sinioranssiin. "Vaikea paikka. Odotan. Kertokaa tilanne", tengu kaakattaa.

Folium

Alistina intimidate rosvoon Alistina hymähtää huomatessaan Aloidian lähteneen liikkeelle, ja kääntyy sitten viimeisen paikallaolevan roiston puoleen murahtaen. "Minä sanoin jotain niistä nuolista. Jos nyt olet fiksu niin viskaat sen jousen, ja kaiken muunkin aseistuksesi muurilta alas ja antaudut. En varoita enää uudelleen." puoliörkki ärisee hampaittensa välistä, ja tämän kädet puristavat vasaran vartta.

Bolstan move G6, lyö rosvoa,
dagger +5 (1d3+1) 19-20x2
Jos rosvo kerkeää kääntyä Alistinaa kohti
Sneak Attack +1d6 damage, if flanking
Bolstan nykäisee nuolen irti ja näyttää sitä rosvolle. "Näetkö? Ei verta. Et mahda meille mitään!" Sanojensa vahvistukseksi hän iskee rosvoa tikarilla vielä kerran, ennenkuin tajuaa Alistinan sanat.

Bolstanin tikari menee hyvin läheltä, mutta tekee vain naarmun rosvon panssariin. Rosvo kuitenkin ahdistuu henkisestä ja fyysisestä uhkailusta niin paljon, että antaa periksi. "Okei, okei!" Hän tiputtaa jousensa maahan. Miekkansa hän menetti jo aiemmin Aloidian rasvauksen takia. "Mä luovutan, älkää tappako!"

Aloidia jatkaa juoksemistaan kohti Foliumia. Päästessään Foliumin luokse, hän kaivaa wand of infernal healing -sauvansa esiin, ja toivoo että se riittää saamaan Foliumin takaisin hengittävien joukkoon.

Rravn Stabilize V2 & move tikapuita päin. Rravn hymähtää, tajuten taistelun loppuneen. Hän ensin vakauttaa takanaan olevan rosvon tilan ja liikkuu sitten takaisin tikapuita päin.

Folium: 1 pojo vahinkoa. Folium valuu.

Folium: 10 pojoa parannusta minuutin aikana. Hetkisen kuluttua Aloidia saa pahan parannustaikansa valmiiksi, ja Folium alkaa hiljalleen parantua.

Aloidia jää tarkkailemaan Foliumia. Kun Folium avaa silmänsä, Aloidia auttaa Foliumin ylös ja sanoo: "Oletko kunnossa? Anteeksi kauheasti, jouduin käyttämään sinuun pahankaltaista parannusta, toivottavasti sinua ei haittaa. Olimme jo huolissamme sinusta.."

"Nilkit. Vähän parempi suoja ois tehny terää. Au!" Folium sanoo ja vinkaisee vetäessään ensimmäisen nuolen irti. "Paljon miellyttävämpää olla näiden antavana kuin vastaanottavana osapuolena. Aaa-nnngh!" ja toinenkin nuoli lähtee huudon säestyksellä. "Kiitos paljon parannuksesta. Vielä heikottaa, olisiko sinulla kultaseni enemmäkin hoivaa?" hän vielä kysyy ja hymyilee Aloidialle.

Alistina intimidateeee Alistina mulkaisee Bolstania vähän pahasti tämän hyökätessä vielä Alistinan uhkaamisen jälkeen, mutta jättää asian sikseen kun vahinkoa ei tapahtunut. Hän kääntää huomionsa roistoon ja astuu tämän eteen. "Näin tuolla alhaalla sisällä jotain omituista. Onko siellä ansoja? Ja missä loput tyypit ovat?" Hän punnitsee yhä vasaraa käsissään, ja tuijottaa luovuttanutta rosvoa ollessaan tätä päätä korkeammalla.

Tikapuiden alapäässä Rravn vetää miekkansa taas eteen ja varovaisesti kuikuilee rakennuksen sisälle kuitenkin oviaukon ulkopuolelta. Hän ei juuri kuule tai saa selvää muiden keskustelusta, niin tekee vielä vain omia johtopäätöksiään.

Bolstan Diplomacy +6 "Hyvä, kaikki kunnossa", Bolstan huokaa helpottuneena, kun Foliumkin näyttää toipuvan. "Meillä ei ole tarkoitus tappaa tai edes vahingoittaa ketään. Me halutaan vain jutella Zamirin kanssa rauhassa. Kerro meille miten me päästään Zamirin luo, niin säästät tovereidesi ja oman henkesi", hän selittää rosvolle.

Foliumille 10hp minuutin aikana Aloidian tuhkanharmaat posket hieman punoittavat, kun häntä kutsutaan kultaiseksi. Hän yrittää pitää pokkansa, nyökkää Foliumille kevyesti. Tämän jälkeen hän taikoo sauvansa kanssa Foliumiin vielä toisen infernal healingin. Kun hänen taikansa valmistuu, hän hymyilee arasti Foliumille, ja toteaa "Meidän varmaan olisi parasta liittyä tovereidemme joukkoon, he olivat huolissaan sinusta myös."

Rravn näkee, että ulkomuurien sisällä oleva rakennus on osittain romahtanut. Sen seinät ovat 15–30 jalkaa korkeat, ja se saattoi aiemmin olla torni, mutta nyt se on sisäpiha, sillä kattoa ei ole. Pohjoiset portaat johtavat alas, ja eteläiset, ylös johtaneet portaat ovat romahtaneet. Keskiaukean ympärillä on useita taisteluasennoissa olevia patsaita, joilla on ihmisen ruumis ja tiikerin pää. Rravn ei näe koko huonetta kovin hyvin, sillä portaita tukevat seinät ovat tiellä.

Rosvo kalpenee Alistinan edessä ja alkaa täristä. "Yh, yh... e-ei siellä mitään ansoja ole, ainakaan mun mielestä. T-tossa sisällä on vain patsaita ja tuol portaitten päässä on meidän kämppi ja Zamir... Äh niin no öö... ne munkit on varmaan tuol patsaitten joukossa... Ja sit alhaalla on kai pari tyyppiä lisää ja yks munkki ja ne velhot." Hän vastaa myös Bolstanille: "No, se on siellä alhaalla huoneessaan. Mut siinä yhdessä huoneessa on yks liikkuva patsas, en oikein tiedä miten se toimii ku joskus se liikkuu ja joskus ei."

Alistina hymähtää ja nostaa vasaran selkäänsä."Hyvä. Säästät henkesi kun puhut." ja vilkaisee sitten Bolstania. "Pistä tuo pakettiin. Päästetään sitten vapaaksi kun tullaan takaisin, jos hänen sanomansa asiat pitää paikkaansa."

Rravn liikkuu tosiaan 5ft sisemmäks rakennukseen. Rravn vilkaisee vielä ympärilleen, ja kun ei vieläkään näe ketään, astuu varovaisesti sisälle rakennukseen. Hän pyrkii näkemään koko huoneen. "Kuhnivat. Vihollinen valmistautuu", valittelee tengu mielessään, pitäen miekkaa valmiina uhkia varten.

Rravn huomaa heti, että kaksi kolmesta pohjoisimmasta patsaasta eivät oikeasti ole patsaita. He astuvatkin heti alas jalustoiltaan ja tuijottavat Rravnia vihaisesti harmaiden tiikerinaamariensa takaa. Toinen huutaa hänelle äkäisenä jotain vudraniksi ja osoittaa oviaukkoa, josta tengu käveli sisään.

Kun rosvo kuulee huutoa sisältä, hän vilkaisee alas oviaukkoon ja näyttää hätäiseltä.

Kuullessaan tuntemattomien äänien huutoa talon sisältä, Folium nappaa nopeasti jousensa maasta. "Ei taida olla aikaa huolehtia minusta, joku muu on jo pahemmassa pulassa. Tule!" hän sanoo ja taputtaa Aloidiaa selkään. Folium lähtee juoksemaan kevyesti kohti sisärakennusta, aikoen kiertää sen itäpuolelta.

Rravn diplomacy +7 "Blaa blaa! Puhu järkeviä!" Rravn rääkyy takaisin tiikerinaamioiselle. "Etsimme Zamiria. Rosvopäällikkö."

Aloidia ottaa jalat alleensa ja juoksee Foliumin perässä kohti muita tiimiläisiään, toivoen että he eivät ole joutuneet pulaan tällä hetkellä.

Tiikerinaamioinen mies jatkaa oven osoittamista ja tiuskii lisää Rravnille. Hän ei selvästikään ymmärrä yleiskieltä.
Muurilla oleva rosvo änkyttää hieman ja sanoo jotain vudraniksi. Toinen tiikerinaama vastaa vähättelevään sävyyn.

Alistina seuraa hetken hämmentyneenä tilanteen kehittymistä ja kääntyy sitten rosvon puoleen. "Onko nuo niitä munkkeja? Mitä se sanoo?" puoliörkki älähtää vaativaan äänensävyyn.

Käärö sisältää Comprehend Languages taian. Aloidia seuraa hieman molempien puolien tiuskimista, jonka jälkeen kaivaa käärön käärökotelostaan. Hän ojentaa sitä Rravnille, samalla lisäen: "Mmm, tuota tämän kanssa sinä voisit ainakin ymmärtää heitä. Ehkä se auttaisi?

Rravn 5ft kauemmas, miekka pois, loitsii käärön "Selvä. Loitsimme", Rravn sanoo, astuu kauemmaksi munkista ja pistää miekkansa pois. Hän sitten avaa käärön ja lukee sen. Hän sitten taas astuu lähemmäs munkkia ja pyörittää kättään. "Puhu."

Bolstan sap (non-lethal) +5 (1d4) x2
Sneak Attack +1d6 damage,
if flanking or target flat-footed
Kun rosvo keskittyy Alistinaan ja tiikerinaamaan, Bolstan siirtyy vaivihkaa rosvon taakse, vaihtaa pampun käteen ja lyö rosvoa voimiensa takaa.

"Joo, öh, se sano et teillä ei oo mitään asiaa AI!" Rosvo tuupertuu, kun Bolstan muksauttaa häntä pampulla päähän.

Alhaalla tiikerinaamioiset tuntuvat olevan tyytyväisiä siihen, että Rravn astuu pois päin, eivätkä he tunnu välittävän loitsimisesta. Sen sijaan kun Rravn astuu taas heitä päin, he muuttuvat entistä vihaisemmiksi. Tällä kertaa Rravn ymmärtää, mitä he sanovat: "Asmodeen perse! Mitä vajokkeja te oikein olette! Pysykää poissa pyhästä luostaristamme!" Toinen osoittelee taas oviaukkoa Rravnin takana. "Luulisi, että nuo kielitaidottomat typerykset tajuaisivat, kun OSOITAN OVEA ja HUUDAN!"
Toinenkin pudistelee päätään. "Tyhmyys lähtee niistä hakkaamalla. Tule vain sisään sieltä, niin saat selkäsaunan!" jatkuu vihainen huuto. Heitä ei tunnu kiinnostavan muurilla olevan rosvon kohtalo.
"Noissa pahuksen rosvoissakin on jo sietämistä, mutta sitten vielä jotain ulkomaalaisia seikkailijanrenttuja!"

"Noin! Yksi riesa hoidettu pois pelistä. Ei tuon puheisiin olisi voinut kumminkaan luottaa ja tiedä mitä se jo kerkesi kertoa noille tiikerinaamoille", Bolstan selittelee anteeksipyytävästi Alistinalle ja lähtee juosten Rravnin luo.

Rravn total defense ja lähemmäs 5ft. "ZAMIR!" Rravn huutaa munkeille, silmien muuttuessa punaisiksi. "Ette te pelkurit minua kiinnosta! Me tahdomme Zamirin!" Hän vilkaisee toiselle puolelle huonetta ja huutaa tovereilleen: "Munkit ovat pahasanaisia. Haluavat vain tapella. Tapan ne." Hän sitten ottaa puolustavan asennon ja astuu vielä lähemmäs huonetta, ilkikurisesti virnuillen naamiopäisille munkeille.

Folium ready attack +5 (1d8) (+1/+1 jos point blank), trigger joku lyö Rravnia. Folium katselee Rravnin ja tiikerinaamioisten välistä kanssakäymistä hiukan hymyillen. "Olemme selvästi saaneet uusia ystäviä. Eikä näin suurta ystävyyttä edes kielimuuri haittaa", hän sanoo ja Rravnin lähtiessä etenemään ottaa nuolen valmiiksi. "Ajattalin lahjoittaa tämän ensimmäiselle joka tulee halaamaan tenguamme", hän sanoo Aloidialle vierellään.

Alistina seisoo paikallaan änkyttäen tyrmistyneenä "Mi-mi-.. Miksi sinä noin teit?! Se selvästi ymmärsi noita, ilmeisesti munkkeja, tuolla alhaalla ja sinä päätit lyödä ainoan tuota kieltä puhuvan tajuttomaksi! Onko sinulla yhtään järkeä päässä?!" Puoliörkki huutaa puolituiselle ja hieroo turhautuneena kasvojaan. "Tuo tyyppi oli selvästi alistuneessa tilassa enkä usko että hän olisi voinut tilannetta pahentaa ainakaan enempää kuin tuo yksi riidanhaastaja tuolla toisella puolella.." Alistina murisee kuullessaan Rravnin huudon. "Perkeleen ääliöt.." hän puhahtaa nostaen katseensa taivaalle.

Inska:
Rravn: 24
Bolstan: 21
Alistina: 17
Folium: 5+
Munkit: 5
Aloidia: 3

Rravn on shaken vuoron. Kun Rravn astuu sisemmälle, toinen munkki puhuu: "Nyt riitti!" Sen sanottuaan hän karjuu Rravnia päin kuin tiikeri ja pölistää tengun sulkia.

Rravnille 1 pojo vauriota. Toinen munkki tulee mottaamaan Rravnia päin näköä.

Folium ampuu Rravnin kimppuun hyökännyttä munkkia, mutta nuoli osuu kiviseinään.

Full-round action summon monster 1.
Seuraavan Aloidian vuoron alussa munkin
taakse tulee Augmented Eagle. Laitan
statsit Aloidian sivulle.

Aloidia hätkähtää huomatessaan taistelun syntyneen, ja miettii nopeasti vaihtoehtojaan. Keksimättä sen suurempia suunnitelmia, hän alkaa taikomaan summon monster 1:tä.

Rravn full attack @M2 +3 1d8+3/19-20/x3
& bite -3 1d3+1
Rravn ei tahdo myöntää tiikerinaamioisen ärjynnän häkellyttävän häntä. Naureskellen hermostuneesti itsekseen tengu lyö miekallaan, aikeissaan silpoa rääväsuisen pelkurimunkin. Ja napsivan sen silmämunat nokallaan, tietenkin. Punasilmäisenä hän huutaa tovereilleen. "Tyhmiä munkkeja! Hyökätkää takaa! Eivät tajua puhettamme!"

Rravn survoo miekkansa munkin rintakehään. Munkki yskähtää verta ja kaatuu maahan.

Bolstan ruutu K14 -> pääsee K17:ään Bolstan juoksee portaat alas ja luostarin seinän viertä kohti läntistä ovea pysähtyen sen verran ennen oviaukkoa, ettei häntä vielä nähdä.

Alistina move I17 tai H16 jos portaiden sivusta saa mennä ilman ongelmia Alistina huokaa syvään ja lähtee kulkemaan alas muurilta vasara valmiina. "Mennään sitten kun kerran aloitettiin jo.." hän mutisee kulkiessaan.

Folium 5ft Q12, 1 nuoli M2:een, +6 (1d8+1). Precise shot. Folium koittaa kurkotella nähdäkseen Rravnin ohi. "Hei lintu, oot pikkusen tiellä!" hän valittaa. Folium ottaa askeleen taaksepäin antaakseen muille tilaa liikkua ja ampuu mahdollisimman tarkasti kun taistelijoiden liikehtiessä tulee sopiva kolo nuolelle.

Folium osuu taas seinään. Rravn todellakin on pahasti tiellä.

Rravnille 3 pojoa vauriota. Ensimmäinen munkki tulee myös tirvomaan Rravnia. Ensimmäinen nyrkki osuu suoraan päähän ja Rravn on melkein pökertyä. Hän saa kuitenkin pidettyä tavaransa käsissään.

Kotka ruutuun M12. Full-attack 2 talons +5 (1d4+2), bite +5 (1d4+2). Aloidian taika valmistuu ja tiikerinaamaisen olennon taakse tavallinen kotka. Kotka hyökkää kohteensa kimppuun, Aloidia itse kaivaa parannussauvansa ja tarkkailee tilannetta, tietäen että loitsunsa alkavat olla lopussa, ja nähden kuinka tehokkaasti Rravn suorittaa.

Kotka kynsäisee munkkia.

Rravn olettaen että on flankki, full attack @M1 +7 1d8+3/19-20/x3 & bite +1 1d3+1 Olettaen, että Aloidian kutsuma lintu ei ole raadellut viimeistä munkkia tajuttomaksi, Rravn vain silpoo uudemman kerran edessä olevaa uhriaan. "Tyhmä munkki! Tyhmä luostari!" Rravn raakuu suutuksissaan.

Rravn nokkaisee munkkia.

Bolstan move I12 Hetkinen, minne minä oikein olen menossa? Rravnhan huusi, että tulkaa takaa, Bolstan pähkäilee itsekseen, kääntyy ympäri ja juoksee kohti toista luostarin ovea.

Alistina move J12 Alistina seuraa puolituisen sompailua ja pyörittelee päätään turhautuneena, ja lopulta astuu tämän ohitse luostariin sisälle kuiskaten tälle ohimennessään. "Mene portaisiin ja hyökkää kun niiden keskittyminen on muualla." Sitten hän huutaa munkkia kohti sekä yleiskielellä että örkiksi, ihan varmuuden vuoksi "Hei ääliöt, tänne päin!" pyöritellen asetta kädessään jääden odottamaan mahdollista reaktiota.

Folium 1 nuoli M2:een, +6 (1d8+1). Precise shot. "Onpa tämä vaikeaa. Väistä vähän, nuoli tulee!" Folium varoittaa ja yrittää uudestaan löytää sopivaa hetkeä tiikerinaamioisen rei'ittämiseen.

Folium kömpelöi nuolen kanssa ja onnistuu ampumaan sen suoraan Rravnin koiven alle, jolloin tengu tallaa nuolen poikki.

Rravn: 1 pojo vahinkoa. Munkki hädin tuskin vilkaisee Alistinaa ja Bolstania. Hän jatkaaRravnin mätkyttämistä ja toinen nyrkki osuu taas.

Aloidia 5ft step Rravnin taakse,
aloittaa taikomisen. Kotka jatkaa
flankissa munkin lyömistä Full Attack
2 talons +5 (1d4+2), bite +5 (1d4+2)
Aloidia astahtaa Rravnin taakse wand of infernal healing wandin kanssa, ja alkaa taikomaan sauvasta tenguun parannusta. Kotka jatkaa munkin hyökkäämistä.

Kotka kynsäisee munkin tajuttomaksi. Munkit valuvat hiljalleen verta.

Jatkuu: AOTKOTI 2014-05-05 2

HUOMIOITAVAA
Buffit, valot, jne.

Kirjoittakaa tähän, missä hahmot ovat ja mitä tekevät: Alistina: Hablaablaa. Aloidia: Rravn: Vankkurin pyörää vasten nukkuu istuallaan, ei panssaria, kilpi kyllä. Folium: Bolstan: etenee taisteluun, yrittää kiertää huomaamatta selän taakse lyömään

Automaatio: Folium: Survivalilla leiriä etsimään. Taisteluissa mahdollisimman hyvin maastoa hyödyntäen ja kaukana, ammutaan ensin 20 rosvoilta vietyä nuolta ja sitten omia.

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped