Pathfinder Society -hahmot

Amador

Tukka hyvin, kaikki hyvin!

Male Human Bard 1
CG Medium Humanoid
Player Nuti (81733-2)
Xp 1/3
Faction Grand Lodge
Prestige/Fame 0/2


Init +3
Senses +5 Perception, -1 Sense Motive


AC 16, touch 13, flat-footed 13; (+3 armor, +3 Dex)
hp 9
Fort 2, Ref 5, Will 1
Special Defenses


Speed 30 ft
Melee Dagger (cold iron), +2/1d4+2/19-20/x2, Piercing/Slashing
Melee Mace (light, silver), +2/1d6+2/x2, Bludgeoning
Ranged Composite shortbow (+2 Str), +3/1d6+1/x3, Piercing/Blungeoning (riippuen nuolesta, osumiseen ja vahinkoon +1 jos kohde alle 30 ft:n päässä (Point-Blank Shot) eikä tule penaltya meleestä (Precise Shot))
Special Attacks


Spells known
1st (3x/päivä) — Grease, Saving Finale
Cantrips/Orisons (at will) — Ghost Sound, Detect Magic, Prestidigitation, Mage Hand


Str 14, Dex 17, Con 12, Int 14, Wis 8, Cha 13
Base Atk 0; CMB 2; CMD 15
Feats
Point-Blank Shot (+1 osumiseen ja vahinkoon kun ollaan alle 30 ft päässä)
Precise Shot (ei penaltyä meleeseen ampumisesta)
Skills Acrobatics +7 (1), Climb +5 (1), Knowledge (Nature) +7 (1), Knowledge (Religion) +7 (1), Climb +6 (1), Knowledge (Arcana, Nature, Planes, Religion) +7 (1), Knowledge (other) +3 (0) Perception +3 (1), Perform (Oratory) +7 (1), Perform (Percussion) +5 (1), Stealth +7 (1)
Traits Resilient (+1 Fort), Savant (+2 Perform (Oratory))
Languages Common, Draconic, Infernal
SQ


On person Studded leather armor (20 lbs), composite shortbow (+2 Str, 2 lbs), arrows (40 normal, 39 blunt, 12 lbs), mace (light, silver, 4 lbs), dagger (cold iron, 1 lb.), wrist sheath (1 lb.), drum (1 lb.), Wand of Cure Light Wounds (48 charges, 1 lbs)
In backpack Acid x3 (3 lbs), alchemist's fire x3 (3 lbs), caltrops x3 (6 lbs), fishhook (0 lbs), holy water x2 (2 lbs), grappling arrow (0.5 lbs), grooming kit (2 lbs), Ioun torch (0 lbs), perfume (0 lbs), Scroll of Comprehend languages (0.6 lbs), shaving kit (50 charges, 0.5 lbs), smelling salts (0 lbs)
In "Se Porukan Kuormajuhta Kantaa Nää" bag Crowbar (5 lbs), grappling hook (4 lbs), silk rope x2 (toinen solmuilla, 10 lbs), sorcerer's kit minus torches (9 lbs), string x5 (2.5 lbs), waterskin (4 lbs)
Wealth 435 gp
Encumbrance 42 lbs without backpack, 59.6 lbs with one backpack, 87.1 lbs with both backpacks (a meanie load horse! D:) (0-58 lbs light / 59-116 lbs medium / 117-175 lbs heavy)


Pelatut skenut
(2-11) The Penumbral Accords (26.6.2014)
(5-11) Library of the Lion (27.7.2014)


Notes

Ulkonäkö

Hyvin, hyvin suurella todennäköisyydellä Amador on porukasta se kaikista huolitelluimman näköinen tyyppi. Amador ei lähde tekemään mitään tehtävää ilman väreiltään mätsääviä vaatteita (mieluiten sinistä mutta siihen on harvoin varaa, joten mustakin kelpaa). Hän on 6'2'':n pituinen ja rakenteeltaan hoikka mutta jäntevä (sellailla monien leidien makuun just sopivasti treenattu), ja hän pitää korpinmustista kutreistaan oikein hyvää huolta (tarkkanenäiset voivat havaita, että hän yleensä tuoksuu tuoreeltaan hiustenhoitotuotteilta). Hänen ylpeytensä aihe on hänen kirkkaansiniset silmänsä.

Luonne

Ensimmäinen ilmaus jota moni vähemmän sivistynyt henkilö saattaa käyttää hänestä on "se homosti käyttäytyvä tyyppi", olkoonkin että Amador on itse asiassa hetero (ja ettei seksuaalisella suuntautumisella ole oikeasti mitään tekemistä persoonan kanssa). Amador ei oikein voi katsoa mitään kommentoimatta onko se jokin tyylikkään näköinen vai ei, ja hän suostuu pitkin hampain tehtäviin joissa saattaa likaantua. Amadorilla on ylipäätään taipumuksena kiinnittää huomiota pinnallisiin joskin hämmästyttävän yksityiskohtaisiin asioihin ("Mä tiedän yhen puolituisen joka osaa kirkaista yhtä korkealta kuin toi demoni tuolla"), mikä onneksi korvautuu hänen mainiolla (juoru)muistillaan. Taustansa vuoksi Amador saattaa toisinaan ylitulkita viattomiksi tarkoitettuja ilmaisuja hippusen aikuiseen tyyliin ja toisinaan lipsautella itsekin innuedoja.

Pinnallisen olemuksen takana Amador on kuitenkin hyvin sydämellinen ja empaattinen persoona, joka ei mielellään seuraa sivusta toisten kärsimystä. Hän suhtautuu erityisen nihkeästi olentoihin jotka kohtelevat älyllisiä kanssaolentoja kuin eläimiä... tai koekaniineja. Hän ei suoranaisesti vastusta orjuutta (toisinaan orjilla voi olla ihan jeesit olot ainakin verrattuna kaduilla elämiseen) mutta kaltoinkohtelua kylläkin.

Sivumennen mainittakoon myös sekin fakta, että huolimatta uravaihdoksestaan (ks. historia) Amador on ihan viime vuosinakin maksanut esimerkiksi majataloöitä muulla valuutalla kuin rahalla... nimittäin luonnossa. Useimmiten häneen ollaan oltu varsin tyytyväisiä, mutta Amador itse ei oikein mielellään puhu tästä ja yleensä kaivaa mieluummin viimeiset pennit taskustaan kuin siirtyy majatalonpitäjän makuuhuoneen puolelle (silloin kun reissataan porukassa). Hän nimittäin tietää, että hänen taustoistaan tulevia olentoja saatetaan katsoa nenänvartta pitkin, joillain kulmilla jopa pitää eläimen tasoisina.

Historia

Molthunesta kotoisin oleva Amador syntyi... nooh... kuten hän itse sanoisi, paikassa joka on erikoistunut inhimillisten tarpeiden tyydyttämiseen ja jossa työskentelee lähinnä naishenkilökuntaa (lue: ilotalossa). Hän oli erään naispuolisen ihmistyöntekijän (lue: prostituoidun) ja tämän asiakkaan ilottelun tuotos; hänen nuori äitinsä halusi pitää hänet, sillä hän oli ollut varma että hän oli löytänyt todellisen rakkauden asiakkaastaan. Noh, asiakasta ei sen koommin enää talossa nähty, mutta Amador syntyi joka tapauksessa. Hän eli lapsuutensa ilotalossa autellen talon askareissa, ja sanottakoon näin, että hän oppi varsin nopeasti, ettei haikara tuo lapsia. Tai ettei asianomaista lastentekorituaalia käytetä vain lasten hankintaan.

Amadorin ihmisäiti menehtyi pojan ensimmäisten elinvuosien aikana, minkä vuoksi poika jäi ilotalon pitäjien huomaan. Koska Amadorin äiti oli ollut paikan omistajien omaisuutta, oli luontevaa että poika korvasi äitinsä. Äidin kuolemaa lukuun ottamatta Amadorin elämä ei sinänsä kuitenkaan heti muuttunut: hän yhä autteli ilotalossa, toimitti asioita, pesi lakanoita, sitä rataa...

...kunnes hän sitten alkoi olla riittävässä iässä ja kun hänen viehättävät piirteensä ja pehmeä äänensä alkoivat päästä oikeuksiinsa...

Niinpä hänelle nakitettiin muitakin vastuita. Ensiksi se oli ihan vain päiväsaikaista viihdyttämistä, lirkuttelua, tarinankerrontaa ja rummun soittoa takan loimussa. Oikeastaan aika rattoisaa puuhaa, vaikka siinä kyllä oltiin aika keveissä vaatteissa ja melkoisen tuijotuksen alaisena. Mutta sitten myöhemmin... noh... Amador sitten päätyi viihdyttämään vähän spesifimmin asiakkaita, lähinnä noita vähemmistöpreferessejä/-sukupuolta edustavia. Tähänkin hän kuitenkin tottui, ja olipa hän yksi niistä talon harvoista työntekijöistä joiden ei tarvinnut yön jälkeen pohtia syntymättömien lasten surmaamiseen liittyvää etiikkaa. Loppujen lopuksi hänellä ei ollut merkittävästi valittamista: hän asui mukavasti, hän saattoi peseytyä päivittäin, hän sai kylliksi ruokaa ja vaatetta (oikein hienojakin sellaisia), ja hänen kollegansa olivat välittäviä ja ystävällisiä ihmisiä, puolhaltioita, puolituisia sun muita olentoja. Hän oli nähnyt kyllin usein kerjäläisiä tietääkseen, että asiat olisivat voineet olla huonomminkin.

Sitten tuli alamäki.

Ilotalon omistaja teki elämänsä virheen ja hävisi bisneksensä uhkapelissä. Uusi omistaja osoittautui huomattavasti kylmemmäksi mieheksi kuin entinen; ilotalon resursseja karsittiin, työntekijöitä suojaavia talon sääntöjä poistettiin, minkä vuoksi tauteja alkoi ilmetä enemmän, ylipäätään työolot huononivat. Alkoi myös vaikuttaa siltä, että uusi isäntä oli laajentanut bisneksiään laittomampaan suuntaan; talossa alkoi pyöriä erilaisia hämäriä pulvereita, usein sellaisia joita myytiin kuiskutellen asiakkaille, mutta myös sellaisia joita joskus tyrkytettiin myös paikan työntekijöille. Amador oli kyllin onnekas välttyäkseen pulvereilta, mutta sen sijaan hän näki mitä pulverit tekivät hänen kollegoilleen: yön jälkeen kollegat vapisivat ja olivat hyvin poissaolevan näköisiä, kuin toisissa maailmoissa... ja halusivat lisää tätä pulveria. Mutta tässä oli jotain pahaenteistä, etenkin kun pulveriin addiktoituneet alkoivat ikään kuin kuihtua...

Lopulta Amador sai tietää, että pulveri oli uudentyyppistä huumetta jota testattiin ilotalon työntekijöitä hyväksikäyttäen vasten näiden tahtoa. Kun hän alkoi tajuta mitä se teki hänen kollegoilleen, hänelle riitti. Hän livahti keskellä yötä pois ilotalosta ja kiiruhti paikallisen vartioston juttusille. Tutkinta tehtiin ja huumeet löydettiin. Amadorin yllätykseksi hänen kollegoidensa reaktiot olivat vaihtelevia: jotkut uskoivat Amadorin pelastaneen työntekijät vakavalta huumeaddiktiolta, kun taas toiset uskoivat Amadorin tuhonneen ilotalon maineen paljastuksellaan. Amadorille ei koskaan selvinnyt miten lopulta kävi; koska ilotalon isännällä oli vielä vapaana olevia yhteyksiä jotka mielellään hankkiutuisivat eroon kantelupukeista, salskealle sankarillemme tuli yllättäen kiire pois kaupungista.

Pitkällisen sukkuloinnin jälkeen Amador päätyi lopulta Absalomiin ja sai tietää Tiennäyttäjistä. Jonkinlaisen kodin löytääkseen Amador päätti liittyä järjestöön, olihan hän oppinut matkojensa aikana tempun jos toisenkin, eikä näitä temppuja yleensä tehty liinavaatteiden välissä...

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped