Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: FranKc, Laerlorn, mmultima, Shade
Hahmot: Razkiv-Lur-Pa, Khazem, Vasili Volkov, Zahir Al-Kwehal

  1. Black Waters 2014-03-19 1

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.

Absalomin ilta

Absalomin syysillan ilma on vilpoinen mutta raikas. Miltei tyyni sää saa laskeutuvan auringon näyttämään entistä mahtavammalta, luoden pitkiä varjoja kaduille. Rauhaa Absalomin kuhisevat kadut eivät näe, sillä kauppa käy ympäri vuorokauden, oli se sitten torilla tai mustassa marketissa.

Neljä tiennäyttäjää on kutsuttu Drandle Drengen työhuoneeseen Suurloosissa tehtävänjakoa varten. Kapteeni itse on toki paikalla jo valmiiksi, täyttäen odotellessaan erinäisiä pergamentteja ja lupapapereita. Tavanomaisesta poiketen hän ei vaikuta lainkaan hilpeältä, sadatellen hiljaisia kirouksia musteen läikkyessä papereille.

Tähän alle tavanomaiseen tyyliin voitte kirjoittaa hahmojenne esittelyt yms.

Huoneeseen astelee määrätietoisin askelin selkeästi keleshite verta oleva parraton nuorehko mies. Hän on pukeutunut hieman liian kevyesti upeisiin ja mukaviin vaateparsiin ja näyttää huomaamattomasti hieraisevan lihaksiaan lämmitelläkseen niitä viileän kävelylenkin jälkeen. Hän pysähtyy katsomaan huonetta suuripiirteisesti ja toteaa olevan ensimmäisenä paikalla. Katseen kohdatessa Drandle Drengen katseen, hän tuijottaa tätä pienen tovin kenties hieman ylpeästi nenä koholla ja sanoen, "Minä olen Khazem Al-Rhundir, Qadiran mahtavasta valtiosta ja sen loisteliaasta loosista!", mutta kapteenin ilmiselvä ärtymys saa hänet tekemään nopeasti päätöksen istua alas ja tukkia turpansa. Hänen vikkelät sormensa alkavatkin tanssia vyötään pitkin, tavoittaen leikkisän helposti rapierin kahvan, lingon nyörit sekä tiukkaan kääröön kiedotun paketin.

Khazemin jälkeen ovesta saapuu rauhallisesti kävelykeppiä käyttäen shoantimies. Razkiv-Lur-Pa on pukeutunut yksinkertaisiin matkaajan vaatteisin. Hihansuista ja lyhyehköjen hiusten alta on helppo havaita heimotatuointeja. Mies nyökkää Kapteenille kohteliaasti ja klenkkaa Khazemin luokse, ojentaa kätensä. "Päivää. Razkiv-Lur-Pa."

Kapteeni Drenge nostaa katsettaa hetkeksi Razkivin suuntaan. "Hm, en muistanutkaan sinun käyttäneen kävelykeppiä", hän toteaa hiljaa ja vilkaisee Khazemin suuntaan. "Ja tervetuloa tiennäyttäjiin. Tämä taitaa olla ensimmäinen toimeksiantosi?" hän kysyy mietteliäästi.

Khazem nousee pystyyn kankeasti liikkuvan Razkivin edessä ja vastaa kädenojennukseen jämäkästi. "Nimeni on Khazem, ja tämä tehtävä Tiennäyttäjissä on todellakin ensimmäinen. Minut on kuitenkin kovetettu Qadiran aavikoilla ja Katheerin ihmisvilinässä. Olen valmis!"

Khazemin itsevarmojen sanojen vielä kaikuessa huoneessa, oven takaiselta käytävältä kuuluu rentoa viheltelyä ja rauhallisin askelin Zahir kävelee sisään reppuineen. Kyömynenäinen garundi on, kuten tavallista, pukeutunut mustiin hopealangoin koristeltuihin vaatteisiinsa, joskin hänen ylävartaloaan verhoaa nahkahaarniska, ja ainoastaan takkimaisen puseron leveäsuiset hihat ovat näkyvissä. Hopeaa on vaatteiden koristekuvion lisäksi havaittavissa myös miehen pienissä korvarenkaissa ja vyöllä olevassa kevyessä varsinuijassa. Mies viheltää viimeisen riipivän yläsävelen ja nyökkää huoneessa olijoille, katsoen jokaista vuorollaan kiinteästi. "Kapteeni. Arvon seikkailijatoverit. Zahir äänijänteineen palveluksessanne."
Vaikka garundi väläyttää sanojensa perään virnistyksen koko valkealla hammasrivistöllään, pronssinvärisiä kasvoja kirjovat pienet merkit, kuten hienonhienot huolenjuonteet korkealla otsalla ja varjot tarkkaavaisten silmien alla, antavat viitteitä siitä, ettei mies ole aivan niin levollinen kuin yrittää vaikuttaa.
Garundi laittaa reppunsa tuolinsa viereen, laskostaa viittansa selkämykselle ja istahtaa tuolille, ojentaen jalkansa suoraksi ja ristien nilkkansa rennosti. Laskien kädet ristiin syliinsä hän kysyy kulmakarvojaan kohottaen: "Luulin, että meitä piti olla neljä? Kuka puuttuu?"

Drandle Drenge kohottaa katseensa Zahiriin. "Kyllä, kollegasi Korvosasta. Vasili taisi olla nimi. Eri asia päättikö hän poiketa loosin kanttiinassa 'yhdellä'..." kapteeni virkkoo merkitsevästi, jatkaen vielä toistaiseksi paperiensa raaputtelua.

Vasilin nimen maininta näyttää hätkähdyttävän Zahiria hieman ja varjo kulkee garundin vakavoituvien kasvojen yli. "Öeääh, Vasili, kyllä, aivan niin... Tapasimme tosiaan Korvosassa." Mies nojautuu hieman taaksepäin ja laittaa kätensä puuskaan. Saman tien hän kuitenkin nostaa toisen kätensä, haroen sormenpäillään mustia, puolipitkiä hiuksiaan ja vilkuilee kapteenia sekä parivaljakkoa Khazem ja Razkiv aavistuksen väkinäinen hymy kasvoillaan. "Siis, sikäli kuin muistan, en kuitenkaan usko, että yksi ryyppy tai useampikaan häntä kovin pitkään viivyttäisi...Mutta siltä varalta, että hän sitä saapuessaan sattuisi kaipaamaan, niin minulla pitäisi kyllä olla repussani jäjellä vielä ripaus Alkemistin Armeliaisuutta"... Zahir kumartuu tuoliltaan penkomaan reppuaan, ehkä kätkeäkseen hermostuksensa.

"Ei naa mehut mua kaada!" kuuluu luja huuto ovelta, ja sisään astuu tummatukkainen, parrakas, epäsiisti iso mies, joka kantaa kädessään raskasta vasaraa. Toisessa kädessään hänellä on leili, joka tuoksahtaa omenaviinalta, samoin kuin miehen hengitys. Hän rojahtaa lähimmälle tuolille löhöämään. "Lojusin jotai kaunista, taidan hakee hanet omaksi tan homman jalkee", hän selittää myöhästymistään. Hän katsahtaa Zahiria, ja raapii päätään. "Joo, Korvosa vaha dovno. Ja nimi Vasili", hän jatkaa ja katsahtaa muun ryhmän läpi ja heilauttaa kättään laiskasti tervehdykseksi.

"Juoppo, hermoheikko ja rampa, toivottavasti nämä eivät ole sitä kuuluisaa tiennäyttäjien eliittiä. Noh, minä jos kuka pystyn pitämään heidät elävien kirjoissa." pohdiskelee Khazem yksityisluontoisissa ajatuksissaan.

"Keppi mukavuussyistä. Se haveri taannoin..." Razkiv-Lur-Pa vastaa kapteenille. "Te tunnette toisenne?" osoittaa Zahirin ja Vasilin suuntaan kysymyksen.

Zahir lakkaa kaivelemasta reppuaan ja nyökkää Razkiville hieman kiusaantuneena. "Juu, teimme...yhden yhteisen keikan Korvosassa. Voisi kaiketi sanoa, ettei se...mennyt aivan parhaalla mahdollisella tavalla." Garundi hieraisee sileästi ajeltua leukaansa näyttäen äkkiä kovin uupuneelta, mutta kasaa sitten itsensä, suoristaa ryhtinsä ja jatkaa pieni iloton hymy huulillaan: "Mutta mitäpä tuosta, parasta olla vellomatta liikaa menneisyydessä, jottei siitä tule myös tulevaisuutta, vai mitä?" Virkkeen päättävä kysymys vaikuttaa lähinnä retoriselta, vaikka sitä seuraakin pieni tauko. "Hauska nähdä joka tapauksessa, Vasili", mies toteaa lopuksi nyökäten istumaan rojahtaneelle eränkävijälle, ja kääntyy sitten kuuntelemaan, mitä kapteenilla on sydämellään.

Kapteeni Drandle Drenge röhistää kurkkunsa puhtaaksi ja hieroo viiksiään. "Noniin, eiköhän aloiteta nyt kun kaikki ovat paikalla", hän sanoo, vetäen esiin paksun rullatun kartan, jonka hän avaa pöydälle ryhmän eteen. Se on suuri kartta Absalomista. Kapteeni osoittaa paksulla sormellaan eteläistä Törmän kaupunginosaa.

"Hylätty Beldrinin jyrkänne oli aikoinaan Törmän kaupunginosan kimallus. Nyt se on vain kasa rikkinäisiä kiviä kuohuvan meren rannalla. Kun suuri järistys iski kymmenen vuotta sitten, kokonaisia kortteleita jyrkänteestä mureni mereen. Rinteiden teehuoneet ja hohdokkaat huvilat vajosivat vaahtopäisiin aaltoihin ja veivät mukanaan satoja aatelisia vetisiin hautoihinsa." Drandle Drenge pitää tauon, huokaisten syvään ja jatkaa. "Eräs korkeatasoinen akatemia, Kolmikärjen piha, jäi maalle, mutta vajosi sen sisään. Lapset, jotka olivat epäonnekkaita ja selvisivät järistyksestä, joutuivat loukkuun romun alle, viemäriveden pikkuhiljaa noustessa ja hukuttaen oppilaat. Miltei kaikki kuolivat."

Kapteenia selvästi puistattaa kertomus, ja tämän kädet tärähtävät hiukan, aivan kuin hän häätäisi kärpäsen pois kämmenselältään. "Tänä päivänä murtuneet kivimuurit ja rikkaruohot peittävät herrasmiesklubit, jotka ennen täyttyivät piipunsavusta ja veljeilivistä lordeista. Uppopiha... sillä nimellä tahdittomat koulua kutsuvat... sijaitsee mustapiikkisen rauta-aidan takana. Kuolleiden oppilaiden suvut rakennuttivat sen lannistaakseen haudanryövääjiä."

"Jopa arvostetuilta arkeologeilta on evätty virallinen pääsy. Meidän oma järjestömme on kärsimättömästi odottanut mahdollisuutta tutkia aluetta aina järistyksen jälkeen. Siis, heti kun saimme selville, että akateami rysähti yhden Absalomin lukuisten nekropolisten läpi. Valitettavasti katastrofin aiheuttama trauma on säilynyt tuoreena perheiden mielissä. Vasta nyt kymmenen vuoden jälkeen poliittisesti aktiiviset perheet ovat myöntäneet meille luvan tutkia hylätyn koulun jäänteitä."

Kapteeni hymyilee hienoisesti ja läimäyttää kämmenensä yhteen. "Olen hyvilläni ilmoittaessani, että olen valinnut teidät tälle ainutkertaiselle tutkimusmatkalle. Haluan teidän menevän nekropolikseen, dokumentoivan havaintonne ammatillisella tarkkuudella, ja noutavan kaikki merkitykselliset artefaktit Suurloosin holviin. Eräs taikaesine meitä varsinkin kiinnostaa; kaksisorminen sormus, jota koristaa rubiininen salamanteri. Onko kaikki selvää?"

+5 know religion sekä history "Muistiinpanovälineitä mukaan? Tuoreita kuulumisia alueelta?" Razkiv-Lur-Pa kysyy Drandlelta samalla, kun miettii mitä on mystisen yhteytensä kautta oppinut tehtävän kohteesta.

"Kai teillä nyt Arodenin tähden on tiennäyttäjinä muistiinpanovälineet omasta takaa?" Drandle Drenge kysyy miltei kauhuissaan. "Jos ei löydy niin sassiin sitä paperia, mustetta ja kynä ostamaan." Kapteeni pudistelee päätään hiukan epäuskoisena, mutta nostaa sitten katseensa takaisin ylös aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. "Törmän kaupunginosasta ei juuri kuulumisia tule, joten en voi niitä teille välittää."

Zahir: Knowledge (all) +3 Kapteenin lopetettua Zahir nojautuu taaksepäin tuolissaan mietteliään ja vakavan näköisenä. "Veret hyytävä tarina", mies mutisee. "Lapsiparat..." Hän hieroo niskaansa ja miettii, onko kuullut jotain Uppopihaan, Kolmikärjen akatemiaan tai nekropolikseen liittyvää, jota kapteeni ei maininnut. Pienen tauon jälkeen garundi karauttaa kurkkuaan ja kysyy: "Onko sormuksesta tarkempia tietoja? Kuka sitä aikoinaan sormissaan kantoi, ennen kuin Akatemia vajosi? "

Razkiv ei tiedä sormuksesta kuvauksen perusteella mitään, kuten ei Zahirkaan. Drandle Drenge katsahtaa Zahiriin päin. "Sitä varten olette sitä menossa hakemaan", hän aloittaa. "Sormusta kantoi käsittääksemme eräs professoreista. Monet olivat nähneet sen hänen sormissaan luennoilla, ja pystyivät todistamaan sen myös olevan voimakkaasti maaginen, ehkä jopa artefaktitason. Kyseinen professori oli erittäin ahkera ja pirteä, liekö se sormuksen vaikutusta sitten."

"Ymmärrän", Zahir sanoo mietteliäästi. "Onko tähän nekropolikseen yleisesti ottaen vaikea päästä? Onko mahdollista, että joku muu olisi jo sinne tunkeutunut ennen järjestöämme ja vienyt kaiken mitä irti lähtee? Järjestö kai seuraa melko tarkasti taikaesineiden kauppaa Absalomissa, onko... markkinoilla näkynyt missään vaiheessa mitään esineitä, jotka saattaisivat olla peräisin Kolmikärjen akatemiasta?" Mielensä perukoilla bardi miettii aavistuksen masentuneena puuttuvia muistiinpanovälineitään: "Kirottua! Sinne menivät lahjuksiin varaamani rahat... Noh, ehkä tällä reissulla rahalla on yhtä vähän tarvetta kuin viimeeksi."

"Julma kohtalo koulun lapsille ja ylhäisille tee'majoissaan. Onko joukossamme pappia? Minusta tuntuu että Sarenraen liekin vieminen noiden unohdettujen sielujen hautapaikkaan olisi viisasta. Omat uskonnolliset riittini liittyvät lähinnä tanssiin ja miekan käsittelyyn, ja niistä nämä surkeat kuolleet sielut tuskin välittävät.", Khazem analysoi tilannetta. "Myöskin varusteet ahtaissa ja mahdollisesti vetisissä tiloissa liikkumiseen lienevät hyödyksi. Minulla on jokunen kultakolikko vielä jäljellä rekrytontipalkkiostani, ehkä on tosiaan vielä hyvä käydä tekemässä hankintoja."

"Mennaa sinne, otetaan sormus, ei vaikeeta", Vasili toteaa lyhyesti tehtävänantoon. Hän katselee muita ryhmän jäseniä hetken, ja sanoo: "Te riipustatte, ma raivaan kivet. Ma en niista kalmoista valita, kuollu mika kuollu".

"En ole pappi. Osaan jostain syystä parantavia loitsuja tosin... Uimahousutko meinaat ostaa?" Razkiv-Lur-Pa vastaa verkkaisesti Khazemin juttuihin. Kapteenin moitteista mies hieman häkeltyy ja miettiikin miten se kronikoitsijan peruspakkaus jäi taas hankkimatta... "Vanhat tavat istuvat tiukassa..."

Ryhmän tehdessä tuttavuutta kapteeni Drenge kiinnittää huomionsa Zahiriin. "On mahdollista, että yksittäiset haudanryöstäjät ovat ehättäneet Uppopihalle, mutta uskon nekropoliksen olevan pääasiassa koskematon. Siellä on kuitenkin sortumavaara, vesiuhat ja ties mitä muuta, mikä on yksittäisen onnenonkijan voinut viedä mennessään", kapteeni selostaa.

Khazem ynähtelee heikkoja positiivisia signaaleita keskustelun edetessä. Mentaaliselle hankintalista hän kirjaa kynän, muistikirjan, vedenpitävän kassin, uimahousut sekä pyhää vettä "Kaiken varalta".

Zahir nyökkää kapteenille. "Selvä." Bardi raapii päätään. "Koko kaupungissa ei siis ole yhtään elävää sielua, joka olisi sattumalta lintsannut Akatemiasta juuri järistyspäivänä, jäänyt henkiin ja voisi antaa meille hieman tietoa vaikkapa rakennuksen pohjapiirrustuksesta...?" Kysymys kuulostaa retoriselta. Pienen pohtivan hetken jälkeen bardi kohauttaa olkiaan. "No, mitäpä tuosta. Pianhan me sen itsekin selvitämme." Garundi vilkaisee tovereitaan kysyvästi. "Mennäänkö?"

"Hetkinen", kapteeni keskeyttää ja kaivaa vyöltään rautaisen avaimen, ja omaksi yllätyksekseen myös pienen paperinpalan. Hän asettaa paperin pöydälle ja jatkaa. "Tässä on uppopihan portin avain. Muistakaa, että Kolmikärjen piha on monille voimakkaille suvuille tärkeä ja tunnesidonnainen. Se on heidän lapsiensa hautuumaa. Osoittakaa sille suotava kunnioituksenne." Tämän sanottuaan kapteeni vilkaisee paperinpalaa ja hymähtää. "Tässä onkin jotain siitä sormuksesta... 'muinaisina aikoina eräs varakas kauppias katkoi rubiinisalamanterisormuksen nuoren taskuvarkaan, Horastianin, kädestä. Horastianista tuli myöhemmin kuulu taidekeräilijä ja tiedonhaltijan.' Aivan, näinhän se oli!" kapteeni hihkuu ja laskee paperin palan kädestään. "Sen sormuksen avulla tiennäyttäjäjärjestö pystyisi divinaation avulla mahdollisesti paikallistamaan kauan sitten kuolleen Horastian loput aarteet. Kyseinen sormus tosiaan huomattiin jo aikoinaan professorin kädessä, mutta hän ei siitä suostunut luopumaan."

"Ja-has!" Zahir toteaa kiinnostuneena, tarttuu innokkaasti avaimeen ja tarkastelee sitä. "Kuulostaa kyllä erinomaisen pätevältä syyltä hankkia sormus. Olen kuullut joitakin huhuja Horastianista ja hänen kokoelmastaan ja..." Bardi jättää lauseen lopun mielikuvituksen varaan viheltäen matalalta ja pyöräyttäen silmiään. Vilkaisten sitten kapteenia garundi tuntuu muistavan missä olikaan ja havahtuu poimimaan taskustaan narunpätkän, jolla sitoo avaimen kaulaansa. "Käykö kaikille, että minä otan tämän?" mies kysyy muiden puoleen kääntyen, ollessaan jo pujottamaisillaan narua kaulaansa. "Vai haluaako joku muu? En varsinaisesti ajatellut marssia eturintamassa, mutta kyllähän jälkijoukkokin välillä voi joutua väijytyksen uhriksi... Joten tiedä nyt sitten, onko tämä yhtään paremmassa turvassa minulla."

"Ota vaan." Razkiv-Lur-Pa kommentoi Zahirin puhetulvaa. "Kaupan kautta ja töihin. Vai oliko vielä jotain?" Puhe kuolleista lapsista hieman kylmää miestä, mutta ei elo pikkurikollisena tämän auvoisampaa olisi.

Khazem alkaa olla tyytyväinen saamiinsa tietoihin, "Kannatan että Zahir pitää avainta, toistaiseksi, hän tuskin on ensimmäisenä vaaroihin syöksymässä kuitenkaan. Minulta on hyvät ideat loppu, ehkä on ajankohtaista lähteä tutkimaan Kolmikärjen pihaa ja mitä maa on siellä niellyt."

Zahir vilkaisee vielä Vasilia kysyvästi, mutta sujauttaa avaimen yhtä kaikki kaulaansa. "Sopii minun puolestani", hän toteaa Khazemille, nousten sulavasti seisomaan ja tarttuu reppuunsa. "Parasta mennä, minusta tuntuu, että iltaa ja yötä kohden monet kauppiaat tuntuvat nostavan hintojaan hieman, jotta myöhäisimmiltä, epätoivoisimmilta ja epämääräisimmiltä asiakkailta saataisiin hieman lisärahoitusta...", hän virkkoo virnistäen.

"Kanna sa avain, ma vahdin kun avaat", Vasili vastaa Zahirille, ja taputtaa vasaraansa. Hän katsoo reppunsa sisältöä pikaisesti. "Mullon taa normikama, naru, soihtuja ja sillee. Viimeks koukku hjuva, semmose vois hakee. Mitja muuta? Jos ovia, niin sorkkarauta?", hän pohtii katsellessaan varusteitaan.

Khazem tekee inventaariota repustaan, "Minulla on myös köyttä, narua ja heittokoukku, sekä rajoitetusti valoa. Sorkkaraudan lisäksi joku työkalu mahdollisten sortumien avaamiseksi voisi ajaa asiansa. Onko Vasilin mahdollista tehdä ne hankinnat.. ja mielellään vielä raijata ne repussaan? Omani painaa jo ilkeästi olkapäitä."

"Löytyy sille kaikelle käyttöä ennen pitkää." Razkiv-Lur-Pa toteaa ja nousee lähteäkseen. Nyökkää kapteenille tervehdyksen ennen ovesta poistumista. Jos kukaan ei keskeytä, jatkaa mies matkaansa Ye olde everything shoppe:n suuntaan.

Zahir seuraa Razkivia ulos huoneesta, heittäen hänkin tervehdyksen vielä kapteenille ulos astuessaan.

Ulos astuessaan ryhmä huomaakin oven ulkopuolella penkillä istuvan viestintuojan, joka tuntuu olleen siinä jo kotvasen. Nähdessään tiennäyttäjät hän selvästi piristyy ja nousee salamannopeasti seisomaan, kohentaa ryhtinsä ja lähestyy. "Tehän olette kapteeni Drandle Drengen komennuksesta lähdössä tutkimaan Kolmikärjen akatemian raunioita?" mies kysyy ja jatkaa ennen kuin kukaan ehtii sanoa mitään väliin. "Hienoa! Olen toimittamassa teille kirjettä Lady Miranda Dacilanelta. Se on osoitettu teille." Hän ojentaa sen teatraalisin elein tiennäyttäjille.

Järjestön sankarit
Tietooni on tullut, että Teidät on valittu tiennäyttäjärjestön toimesta tutkimaan Kolmikärjen pihaa. Minun tyttäreni, Junia, katosi suuren järistyksen aikaan, ja koen teidän osanottonne hänen muistotilaisuuteensa hyvien tapojen mukaiseksi. Teidän ja seuralaistenne odotetaan pukeutuvan parhaimpiinne kun saavutte Dacilanen kartanoon Muratin kaupunginosaa huomenna auringonlaskun aikaan. Ette arvatenkaan ole tottuneita aateliston tapoihin ja perinteisiin, muistutettakoon kutsun noudattamatta jättämisen olevan sangen epäkohteliasta tyttäreni muistoa kohtaan.
Ystävällisin terveisin,
Lady Miranda Dacilane

Razkiv-Lur-Pa katsoo viestintuojaa kummastuneena ja katsoo tovereitaan kysyvästi, toinen kulmakarva niin ylhäällä kuin sen vain pystyy nostamaan.

Zahir: Know(local) ja Know(nobility)
leidistä +3, Sense Motive +3 lähettiin.
"Kas vain, kas vain", Zahir mutisee kirjeen luettuaan. "Uutiset tuntuvat liikkuvan nopeasti täällä Absalomissa..." Bardi vilkaisee tovereitaan. "Olemme kai kaikki yksimielisiä siitä, että osallistumme mielellämme muistotilaisuuteen? Tärkeämpää lienee pohtia, mitä teemme ennen sitä..." Zahir kohottaa kulmakarvojaan merkitsevästi. Viestintuojan puoleen takaisin kääntyen hän kysyy leppoisaan keskustelusävyyn: "Antoiko korkearvoinen leidi sinulle tämän aivan henkilökohtaisesti kartanossaan, vai ehkä joku hänen palvelijoistaan?"

"Juhlat kjul kelpaa, jos ruokaa ja juomaa. Ei mul muuta ku naa kamat, jos ei kelpaa kaupunkinossoille nii meen muualle", Vasili pohtii kutsua. Hän kokeilee varusteidensa painoa, ja päättää jättää puolet soihduistaan loosille. Hän myös hörppää viimeiset tipat ensimmäisestä viinaleilistään, ja ottaa repusta täyden tilalle.

"Vaikken ole suorassa palkkasuhteessa Lady Dacilanen kanssa, antoi hänen ylhäisyytensä tämän viestin minulle toimitettavaksi nopeasti", viestintuoja aloittaa, pitäen ryhtinsä suorana ja vaatteensa rypyttöminä. "Hänen ylhäisyytensä ehti kertoa olleensa päättämässä tiennäyttäjäjärjestön lupakirjan laatimisessa."

"Ja minä luulin pääseväni vahvoja naisia pakoon jättäessäni Katheerin kadut taakseni, mutta näyttää että jollakin on toiset kuvitelmat. Rahapussini on onneksi niin tyhjä, että tämän puvun täytyy kelvata" Khazem tuumii. "Tulemme mielellämme", hän saa sanotuksi ja kaivaa jostain diplomaattisen hymyn kareen.

Razkiv-Lur-Pa katsoo viestintuojaa ja yrittää hymyillä kohteliaasti.

"Mennaa njut kaivaan se paikka auki ensi, saadaan ehka jotain muistorojua siit kakarastaki. Jotai mista sen tunnistaa? Ika, vaatteet?", Vasili kysyy varusteitaan yhä ronklaten.

Viestintuoja nyökkää. "Mikäli tapaan Lady Dacilanen ennen huomista muistotilaisuutta, kerron vahvistetusta saapumisestanne", hän sanoo. "Mikäli teillä on enemmän kysyttävää liittyen muistotilaisuuteen, kysykää Dacilanen kartanolta. Hovimestari pystynee vastaamaan kysymyksiinne. Pahoittelen, mutta minun pitää poistua jatkamaan elannontyötäni." Näihin sanoihin viestintuoja tekee ryhdikkään kumarruksen ja kävelee jämäkästi pois paikalta.

"Noh", Zahir aloittaa, selvittäen kurkkuaan airueen jälkeensä jättämässä hiljaisuudessa, "meillä tosiaankin lienee vaihtoehtoina mennä tutkimaan nekropolista joko nyt, huomenna ennen muistotilaisuutta tai tilaisuuden jälkeen. Minun on tunnustettava, että aivan miehen aloittessa puhettaan ehdin jo alkaa kuvitella, että hän on jonkun meitä viivyttämään pyrkivän tahon lähettämä agentti, mutta...hän vaikutti rehelliseltä." Bardi kuulostaa sanovan viimeiset sanat lähes vastentahtoisesti, jatkaen kuitenkin pienen tauon jälkeen reippaaseen sävyyn. "Olisiko hyvä idea mennä tutkimaan vasta päivänvalossa? Voisimme ennen reissuunlähtöä käväistä aamuvarhaisella vielä kartanolla kärttämässä tietoja hovimestarilta. Ei kai se paikka sieltä mihinkään kark- *haukotus* - "suokaa anteeksi, viime yönä meni hieman myöhäiseksi", garundi selittelee epäonnistunutta haukotuksenpidätysyritystään ja sulkee suunsa.

"Haetaan tarvikkeet nyt, noustaan auringon myötä, illalliselle kartanoon." Razkiv-Lur-Pa tuumii. "Hovimestari mahdollisesti hyödyksi. Hyvä idea."

Ryhmä päätyy hakemaan vielä ennen kojujen ja puotien sulkeutumista hakemaan tarvikkeita tutkimusta varten, eritoten paperia ja mustekyniä. Kukin tiennäyttäjä sitten päätyy yöunille tehtävää odotellen.

Uusi päivä

Loosissa on useita makuusaleja matkustaville tiennäyttäjille; niille, jotka eivät ole vielä keränneet riittävästi mainetta ja kunniaa hankkiakseen ihka omaa asuntoaan Absalomista. Massatuotetun aamiaisen jälkeen ryhmä on taas koolla ja tapaakin loosin ulkorakennusten luona. Sää on edelleen masentavan harmaa, ja mereltä puskeva tuuli viilentää muuten kovin lämmintä ilmaa. Syksy on paikallisella mittapuulla kolea, ja povaa ennätyskylmää talvea.

Razkiv-Lur-Pa on noussut hieman ennen aurinkoa ja käynyt voimistelemassa loosin kaivolla. Väkipyörää saa vääntää aika pitkään ennenkuin keittiön ja pesuhuoneen saavit on täynnä. Jahka kipu alkaa tuntua pyörässä liiaksi, shoanti nauttii aamiaisen ja käy herättämässä toverinsa, jos ovat auringon noustessa vielä unessa.

Myös Khazem on ollut jo hyvän tovin jalkeilla. Auringonnousun hetken hän varaa aina pihalla vietettävään dervish-harjoitustuokioon. Aamupöydän antimet eivät tänäänkään tahdo maistua ja hän on pian nahkahaarniskassa ja reppu olalla kadulla odottamassa viimeistenkin tiennäyttäjätovereiden jalkautumista.

Zahir: Knowledge (local) +3,
jos tarpeen.
Zahir tulee paikalle venytellen ja näyttäen muutenkin siltä, että heräisi mielellään hieman myöhemmin. Hän vilkaisee tovereitaan ja vain hieman pakoitetun oloisesti toivottaa kaikille hyvät huomenet. Vilkaisten ympärilleen garundi huokaa hieman nyreästi: "Tälläisinä aamuina kaipaan välillä eteläisempien maiden ilmastoa..." Hieman hymähtäen hän kysyy: "Missäs Vasili on? Joko hän kävi poimimassa pikku kukkasensa?" Mies raapii päätään. "No, kaipa voimme tästä vähitellen lähteä kohti kartanoa... Missä se nyt olikaan...?" Mielessään bardi käy läpi Absalomin karttaa.

Zahir muistaa käyneensä Muratin kaupunginosassa taidekujalla taannoin seuraamassa pienimuotoista karnevaalia. Kyseinen kaupunginosa on pienin Absalomin kaupunginosista, ja myöskin varakkaimpia. Sen alueella on erityisen paljon teattereita, gallerioita, museoita ja rikkaiden sukujen kartanoita.

"Ai niin, tietysti", Zahir toteaa, muistamisen hymyn kirkastaessa hänen kasvonsa. "Siellähän päin se tietenkin on!" Sitten bardi kertoo muille muistamansa. "Se karnevaali oli kyllä mieleenpainuva...Tuollaiset pienet, ihmisten improvisoimat tapahtumat ovat usein kaikkein eläväisimpiä", hän lopettaa selityksensä, hieman kaihoisasti huokaisten.

"Hienoa nähdä kaikki jalkeilla.. hetkinen, missä Vasili on? Ähh, joka tapauksessa päivän agendasta. Viralliset pippalot kartanolla alkavat vasta auringonlaskun aikaan. Aloittaisimmeko päivän tiedon hankinnalla, lähetti mainitsi että Dalcinen hovimestari saattaisi olla avulias. Ja jos aikaa ja uskallusta riittää niin ehkä käymme myös silmäämässä kolmikärkeä ennakkoon? Pelkäänpä että suuri muotoiset tutkimukset saattavat siirtyä vielä huomiseen, jos illalla täytyisi olla juhlimassa eikä paikkaamassa haavoja ja haavereita.", kommentoi Khazem päivän epistolaa.

Kaupasta haettu sorkkarauta ja kiipeilykoukku, tavaroista pois 5 soihtua & toinen viinaleili jotta paino yhä kevyt. Vasili astuu takaisin sisään loosiin käytyään ostoksilla heti aamusta. "Kukkanen liian kallis viela, mutta hain tan avaimen. Unohtu illalla tonne", hän sanoo ja näyttää Khazemille sorkkarautaa. Brevoyläinen näyttää liiankin virkeältä verrattuna tavalliseen illanviettotapaansa, vuosien harjoittelu on selvästi totuttanut miehen sietämään rankempaa elämää.

"Mutta Vasili hyvä, eihän naisia nyt pelkällä rahalla valloiteta..." Zahir mutisee päätään puistellen. "Vaikka noh, tarkoitus kai pyhittää keinot", hän toteaa myös sorkkarautaa silmäillen, ennen kuin kääntyy keleshiitin puoleen astetta tuumivamman näköisenä. "Olet varmaan oikeassa, Khazem. Kovin ryvettyneen näköisenä juhliin ei viitsisi mennä...Kumarran viisaudellenne aateliston tapojen tuntemuksen suhteen", hän lisää, tehden kepeän leikkillisen kumarruksen. Kuin kumarruksen jatkeena mies nostaa sulavalla liikkeellä maahan laskemansa reppunsa selkään ja toteaa: "No, eiköhän mennä, päivä ei tästä muuttune aurinkoisemmaksi" lähtien sitten kävelemään joutilain askelin parhaaksi katsomaansa suuntaan. "Yritämme varmaankin löytää talon palvelijoiden sisäänkäynnin?" hän kysäisee ryhmän tehdessä taivaltaan.

"Pääovelta meidät häädettäisiin ryöväreinä." Razkiv-Lur-Pa nyökkää Zahirin suunnitelmalle. Shoanti ei ole mitenkään erityisen siivo näky, vaikka huolehtiikin varusteistaan ja ulkonäöstään entistä paremmin. Vaatteet ovat nuhjautuneita, panssari kiillottamatta.

Ryhmä pääsee viimein etenemään ja löytää melko helpoti Dacilanen kartanon. Suuret portet ovat kiinni ja vartioidut. Korkean aidan sivustassa on kuitenkin pienempi portti, jonka takana pieni puinen rakennus. Sen ulkopuolella istuu joku palvelusväestä, joka polttaa piippua ja seuraa samalla tiennäyttäjiä.

"Hoi!" Vasili huutaa piipunpolttajalle, ja heilauttaa kättään. Hän astelee palvelijaa kohti määrätietoisesti, ja kysyy: "Me mennaa kaivaa sita kivikasaa, joho se talon kakara jai. Tarttettas tietoo, tiiaksa jotai, tai kerro mis hovimestari?".

Khazem kuuntelee Vasilin esittäytymistä korvat punaisina, mutta päättää pitää suunsa supussa ja katsoa mihin tilanne vie. Piippumiehelle hän nyökkää tervehdyksen.

Razkiv-Lur-Pa pyrkii peittelemään virnettään Vasilin mölyämisen jälkeen.

Palvelija näyttää hämmentyneeltä ja ottaa piipun pois suustaan. "Öh, mistäköhän jupiset? Mut mä käyn hakee sen hovimestarin, ehkä se ymmärtää", miekkonen vastaa epäuskoisena ja nouse tuoliltaan, lähtien laahustamaan taloa kohti.

Talon julkisivua hieman kauempaa ihailemaan jäänyt Zahir liittyy toveriensa seuraan parahiksi kuullakseen Vasilin suoraan asiaan menevän kysymyksen. "Yhtä hienovarainen kuin päähän humahtava halko... No, mutta kyseessä ei kuitenkaan ollut arvon leidi. Ja mitä hittoa, asiahan lähti heti hoitumaan", hän miettii itsekseen ja ristii sitten käsivartensa puuskaan hovimestaria odotellessaan.

Tovin päästä hovimestari tulee miltei hölkäten paikalle, vielä suoristellen paitaansa ja tunkien sen helmoja housuihinsa. Hän on nuori ja selvästi hermostunut. "M-mitä asiaa?" hän kysyy, katsoen arvioivasti ryhmän jäseniä. "Tässä on kiire, joten puhukaa nopeasti."

"Mita tiiat siit kivikasast ja sinne jaaneesta kakarasta?" Vasili kysyy noudattaen hovimestarin ohjetta nopeasta asioiden hoitamisesta.

"Anteeksi Vasili, mutta luulen että asia on pa haukotuksenpidätysyritystään ja sulkee suunsa.

"Haetaan tarvikkeet nyt, noustaan auringon myötä, illalliselle kartanoon." Razkiv-Lur-Pa tuumii. "Hovimestari mahdollisesti hyödyksi. Hyvä idea."

Ryhmä päätyy hakemaan vielä ennen kojujen ja puotien sulkeutumista hakemaan tarvikkeita tutkimusta varten, eritoten paperia ja mustekyniä. Kukin tiennäyttäjä sitten päätyy yöunille tehtävää odotellen.

Uusi päivä

Loosissa on useita makuusaleja matkustaville tiennäyttäjille; niille, jotka eivät ole vielä keränneet riittävästi mainetta ja kunniaa hankkiakseen ihka omaa asuntoaan Absalomista. Massatuotetun aamiaisen jälkeen ryhmä on taas koolla ja tapaakin loosin ulkorakennusten luona. Sää on edelleen masentavan harmaa, ja mereltä puskeva tuuli viilentää muuten kovin lämmintä ilmaa. Syksy on paikallisella mittapuulla kolea, ja povaa ennätyskylmää talvea.

Razkiv-Lur-Pa on noussut hieman ennen aurinkoa ja käynyt voimistelemassa loosin kaivolla. Väkipyörää saa vääntää aika pitkään ennenkuin keittiön ja pesuhuoneen saavit on täynnä. Jahka kipu alkaa tuntua pyörässä liiaksi, shoanti nauttii aamiaisen ja käy herättämässä toverinsa, jos ovat auringon noustessa vielä unessa.

Myös Khazem on ollut jo hyvän tovin jalkeilla. Auringonnousun hetken hän varaa aina pihalla vietettävään dervish-harjoitustuokioon. Aamupöydän antimet eivät tänäänkään tahdo maistua ja hän on pian nahkahaarniskassa ja reppu olalla kadulla odottamassa viimeistenkin tiennäyttäjätovereiden jalkautumista.

Zahir: Knowledge (local) +3,
jos tarpeen.
Zahir tulee paikalle venytellen ja näyttäen muutenkin siltä, että heräisi mielellään hieman myöhemmin. Hän vilkaisee tovereitaan ja vain hieman pakoitetun oloisesti toivottaa kaikille hyvät huomenet. Vilkaisten ympärilleen garundi huokaa hieman nyreästi: "Tälläisinä aamuina kaipaan välillä eteläisempien maiden ilmastoa..." Hieman hymähtäen hän kysyy: "Missäs Vasili on? Joko hän kävi poimimassa pikku kukkasensa?" Mies raapii päätään. "No, kaipa voimme tästä vähitellen lähteä kohti kartanoa... Missä se nyt olikaan...?" Mielessään bardi käy läpi Absalomin karttaa.

Zahir muistaa käyneensä Muratin kaupunginosassa taidekujalla taannoin seuraamassa pienimuotoista karnevaalia. Kyseinen kaupunginosa on pienin Absalomin kaupunginosista, ja myöskin varakkaimpia. Sen alueella on erityisen paljon teattereita, gallerioita, museoita ja rikkaiden sukujen kartanoita.

"Ai niin, tietysti", Zahir toteaa, muistamisen hymyn kirkastaessa hänen kasvonsa. "Siellähän päin se tietenkin on!" Sitten bardi kertoo muille muistamansa. "Se karnevaali oli kyllä mieleenpainuva...Tuollaiset pienet, ihmisten improvisoimat tapahtumat ovat usein kaikkein eläväisimpiä", hän lopettaa selityksensä, hieman kaihoisasti huokaisten.

"Hienoa nähdä kaikki jalkeilla.. hetkinen, missä Vasili on? Ähh, joka tapauksessa päivän agendasta. Viralliset pippalot kartanolla alkavat vasta auringonlaskun aikaan. Aloittaisimmeko päivän tiedon hankinnalla, lähetti mainitsi että Dalcinen hovimestari saattaisi olla avulias. Ja jos aikaa ja uskallusta riittää niin ehkä käymme myös silmäämässä kolmikärkeä ennakkoon? Pelkäänpä että suuri muotoiset tutkimukset saattavat siirtyä vielä huomiseen, jos illalla täytyisi olla juhlimassa eikä paikkaamassa haavoja ja haavereita.", kommentoi Khazem päivän epistolaa.

Kaupasta haettu sorkkarauta ja kiipeilykoukku, tavaroista pois 5 soihtua arempi hoitaa hieman hienotunteisemmin. Me tulemme Tiennäyttäjäjärjestöstä ja kiitos rouva Dalcinen, olemme saaneet luvan tehdä tutkimuksia Kolmikärjessä, jonne myös hänen tyttärensä luiden kerrotaan hautautuneen katastrofin yhteydessä. Olemme kiinnostuneet kuulemaan, jos teillä on kertoa meille lisätietoja ennen kuin astumme Kolmekärjen hautapaikalle. Mitä meidän tulisi odottaa kohtaavamme siellä? Ja onko jokin keino tunnistaa rouva Dalcinen tyttären jäänteet, esimerkiksi koru tai muu esine joka kestää aikaa?", Khazem kertoo vuorostaan rauhallisella ja kunnioittavammalla äänen sävyllä nuorta hovimestaria kohtaan. "Nimeni on muutn Khazem, tulen Suur-Qadirasta. On mukava tavata, vaikka näin murheellisissa merkeissä."

"Mikä kivikas-" hovimestari ehtii kysyä hämmentyneenä, kunnes suuntaa katseensa Khazemiin, Vasilia epäilevästi vilkuillen. "Öö tota jaa, en tiedä siitä Kolmikärjestä juuri mitään. Enkä ollut Dacilanen palveluksessa kun Junia oli vielä elossa. Hänestä on tosin tehty portretti, joka on kartanolla, siitähän hänet tunnistaisi", hovimestari kertoo vaivaantuneena. "En kyllä osaa vastata muihin kysymyksiisi lainkaan, pahoittelen."

"Kuva ehka auttas. Ei koruja, vaatteita, muita tavaroita joista tunnistas?" Vasili kysyy välittämättä muiden kehoituksesta hienotunteisuuteen.

"Lady Dacilane ehkä tietäisi, minä en", hovimestari sanoo pahoittelevaan sävyyn. "Mutta teidäthän on kutsuttu muistotilaisuudelle ja illalliselle tänään? Tapaatte Lady Dacilanen silloin ja voitte kysyä häneltä."

diplo +6 "Onko muotokuvaa? Olisimme kiitollisia vilkaisusta." Razkiv-Lur-Pa tönäisee kolikkopussiaan ja nostaa toista kulmakarvaansa merkittävästi.

"Öh, sanoinhan minä, että Juniasta on portretti", hovimestari vastaa edelleen kummastellen. "Mutta en minä sitä tänne voi tuoda. Ei Lady Dacilane semmoista sallisi."

"Tämäpä on harmillista, joko me olemme malttamattomia tai te toivotte että me kiusaamme itse lady Dalcinea näillä mahdollisesti kivuliailla kysmyksillämme. Joka tapauksessa iltaan on vielä aikaa, eikä Tiennäyttäjillä ole tapana olla toimettomina. Pystyttekö te auttamaan meitä näkemään Junian portretin? Ehkä se antaisi meille vihjeen tutkimuksissamme." Khazem yrittää vielä taivutella hovimestaria.

"Se ei valitettavasti ole mahdollista", hovimestari kieltää, keinutellen päätään. "Muistotilaisuutta ollaan valmistelemassa sisällä, eikä sinne sovi tulle vierailijoiden."

"No dovno, alkaa sitte inisko jos sen jaannokset saa vahingossa potkua", Vasili vastaa harmistuneena. Hän ottaa vasaransa esiin ja näyttävästi heilauttaa sen olalleen. "Mennaan kattoo vaha mita sielt rojun seast saadaa esiin", hän sanoo tovereilleen ja on selvästi valmiina lähtöön.

"Palaamme illalla." Razkiv-Lur-Pa toteaa ja lähtee keppiinsä tukien Vasilin perään.

Hovimestari katsoo myrtyneenä Vasilia ja sitten Razkivia. "Jos olette kutsun muistotilaisuuteen saaneet niin pitäkäähän ainakin tuon herran suu soukempana", hovimestari kehoittaa. Hän kääntää sitten selän ja lähtee pinkoen kartanolle, suoristaen vaatteitaan ja pudistellen päätään epäuskoisena.

"Hyvä yritys, Khazem", Zahir kehaisee vaimealla äänellä keleshiitille, kiireisen hovimestarin laukattua takaisin sisään tai ainakin jäätyä hieman etäämmälle kaksikosta. "Edes hopeainen kieli ei aina avaa kaikkia ovia..." garundi mutisee olkiaan kohauttaen ja lähtee sitten Vasilin ja Razkivin perään.

"Pidät Vasili sitten pääsi kiinni jatkossa." Razkiv-Lur-Pa murahtaa Vasilille jahka kartanosta ollaan päästy kuulomatkan ulkopuolelle.

"Pah naiden kaupunkihienostelijoiden kans. Musta asiat pitaa sanoo suoraan, mut jos te haluutte lirkutella niin hjuva, ma hiljaa", Vasili vastaa.

Razkiv-Lur-Pa vilkaisee vaivihkaa olkansa yli Zahiria ja Khazemia. "Antaa nättien poikien puhua."

: Zahir: Knowledge (local) +3,
jos tarpeen.
Zahir katsoo takaisin kulmakarvaansa nostaen, itseironisen kipinän tanssiessa miehen silmissä. Mitä bardi sitten ajatteleekin, ääneen hän ei sitä kerro. Sen sijaan hän kysyy: "Sattuisiko joku tuntemaan jonkin oikoreitin Törmälle ja Kolmikärjen Akatemian jäännöksille?"

Khazem on harmissaan että apua ei saatu, mutta lähtee määrätietoisesti muiden mukana seikkailemaan Absolomin kaduille, ehkä luottaen liikaakin muiden suunnistustaitoihin tässä hänelle vielä varsin vieraassa kaupungissa.

Kolmikärjen piha

Taustamusiikkia

Beldrinin jyrkänne on surullnen muistutus siitä surusta ja tuhosta, mikä kymmenen vuotta sitten iski. Loistelias kaupunginosa on nyt vain mätänevä aavekaupunki raivoavan lahden vierellä. Sen hylätyt talot ovat lahonneet kosteudesta, aika murtanut perustuksia, korkeat tornit romahtaneet. Kasvillisuudessa vain kelot koristavat harmaata maisemaa, liika kosteus on tappanut puutkin. Kaukaisuudesta työntyvät tummat pilvet lupailevat myrskyä.

Aivan meren rannalla on korttelin kokoinen alue, joka on ympäröity korkealla, mustasta raudasta tehdyllä aidalla. Sen takaa kuolleiden puiden oksat työntyvät ulos aivan kuin olisivat itsekin jääneet vuosikymmen sitten loukkuun, epätoivoisesti yrittäen paeta kohtaloitaan. Portti on ainoa kulkutie, ja sen keskellä jykevä lukko.

Alueella näkyy kolmikärkinen torni, joka kallistuu pihan keskellä olevaa lampea kohti. Sen ympärillä on useita tuhoutuneita rakennuksia. Hennon usvan keskeltä kuuluu hakkuun ääniä, yksinäisen hahmon hakatessa keloja.

Khazem: Perception +1 Näkymä Beldrinin jyrkänteellä kylmää Khazemin lämpöön tottunutta sielua. Hän lausuu hiljaisen rukouksen Sarenraella jatkaessaan matkaa kohti maisemaa vallitsevaa porttia. Samalla hänen katseensa etsii yksinäistä halonhakkaajaa. "Toverit, kävisimmekö jututtamassa tuota tämän paikan ainoaa elävää sielua? Kenties hän voi valistaa meitä tutkimuksissamme ja jopa auttaa meitä välttämään joitakin vääjäämättömiä vaaroja?", hän lausuu muille.

Zahir: Perception +3 "Helkkari, seutu oli vielä masentavampaa kuin muistin", Zahir mutisee synkeänä, leukaansa hieraisten. Bardin (heikohkoja) lihaksia vavisuttaa puistatus, joka on ainoastaan osittain kylmänkostean ilman aiheuttama. "Kuka piru edes tälläisenä päivänä hakkaa keloja...? Myrskykin on juuri tekemässä tuloaan", mies ihmettelee vastauksena Khazemin puheenvuoroon. Garundi siristelee silmiään ja yrittää katseellaan läpäistä usvaverhoa, hermostuneesti vuoroin venyttäen ja vapauttaen toisessa kädessään pitelemänsä jousen jännettä. "Hoi siellä, naapuri? Melkoinen työmaa sinulla täällä!", hän huikkaa yksinäisen kelonhakkaajan suuntaan.

Vasili: Perception +5 "Hakatkoo puita iha rauhassa, kuhan ei vie niita meida kamoja", Vasili toteaa ja koittaa katsella vaikuttavatko puunhakkaajan toimet siltä että häntä ei korujen etsintä kiinnosta.

Razkiv-Lur-Pa kävelee tutkimaan porttia ja lukkoa. Jos ei näytä siltä, että niitä on peukaloitu sanoo: "Avain."

Aidan takana mies kääntyy hitaasti katsomaan tiennäyttäjiä. Hänen tukkansa on ohut ja harva, ja hiestä märkä. Hän tuijottaa ryhmää hetken sanomatta ja tekemättä mitään muuta, mutta jatkaa sitten työskentelyään puiden parissa.

Zahir: jotain mekaniikkaa
kiipeämisen vaikeuden arviointiin?
"Hmph!", Zahir mutisee paheksuvasti puunhakkaajan töykeydelle. Miestä muilkoillen hän kurottaa paitansa alle ja taikoo avaimen kaulanauhoineen sormiinsa, ojentaen sen sitten Razkiville. "Kokeilehan tuosta", hän virkkoo. "Jos ei jostain syystä toimi, kokeillaan Vasilin yleisavainta..." hän lisää matalammalla äänellä. Razkivin kokeillessa avainta bardi katselee aitaa yrittäen arvioida, pääsisikö sen yli helposti kiipeämällä.

Aita on tehty estämään tunkeilijoita ylittämään sitä, ja hyvin se onkin tehty. Piikit kääntyvät ulospäin huipussaan, ja niissä on monia pieniä, teräviä väkäsiä. Lisäksi ne on rakennettu niin, että yksi virheliike voi suistaa kiipeilijän piikkiin ja seivästää hänet. Lähistöllä ei ole malliesimerkkiä tästä.

Asiaa punnittuaan Zahir tulee mielessään tulokseen, että kiipeäminen aidan yli ei ole varasuunnitelmien aatelia.

"Pitäkää silmällä." Razkiv-Lur-Pa nyökkää puunhakkaajan suuntaan ja kokeilee avata lukitun portin.

Avain käy portin lukkoon, ja portti aukeaa kaameasti naristen, herättäen varmaan kaikki tienoon kuolleet takaisin tuhoamaan viheliäisen vinkumisen, mikä heidän lepoaan häiritsee.

Välittömästi portin auettua puita hakannut mies lopettaa työnsä siihen paikkaan, tiputtaen hanskat ja kirveen käsistään ja kävellen porttia kohden hymy huulilla ja käsi ojossa kätelläkseen. "Terveeksi, toivotan!" hän hihkaisee rosoisella äänellään.

Khazem: Intimidate +1 jos mekaniikka tarpeen Khazem mulkaisee pahasti halonhakkaaja, jonka tajunnan Tiennäyttäjät tuntuivat vasta tavoittavan, vai liekö se oli äänekkäästi auennut portti. Khazem äyskäisee "Stop tykkänään, mene matkoihisi! Olisimme vasta tulleet juttusillesi, mutta nyt sinulla ei ole asiaa tänne portille. Olemme luottamuksellisella tehtävällä!"

"Selvä pyy, tämä", mies sanoo ja kääntyy välittömästi selin ja kävelee pois päin.

perskaa, healia tai knowledgea onko miehessä jotain erikoista minkä voisi havaita "Mikä kumma..." Razkiv-Lur-Pa mutisee ja katselee halkomiestä kummissaan.

Sanomattakin on selvää, että mies käyttäytyy tilanteeseen omituisesti. Kuitenkaan mitään syvempää analyysia Razkiv ei saa näin lyhyellä tutkinta-ajalla.

"Täällä ei kuuluisi olla ketään. Tulkaa sisään. Jututetaan." Razkiv-Lur-Pa kuiskaa tovereilleen ja viittoo näitä käymään sisälle. Sulkee ja lukitsee portin jahka kaikki ovat sisällä.

Vasili käy sisään portista. "Ai noinko pitaa puhua? Kjul makin osaan kaskee ihmisia lahtee menee", Vasili kommentoi Khazemin äyskäisyä. Portin sisäpuolella hän katselee ympärilleen, masentuneena raunioiden määrästä. "Jaa taalta pitas kaivaa yksi sormus?", hän manailee.

Zahir: Diplomacy +7, Perception +3\\Bluff +3 Vasilin manaillessa Zahir vaihtaa Razkivin kanssa kummaksuvan katseen ja kääntyy sitten tarkastelemaan halonhakkajaa. Pyyhkäisten hivenen hermostuneesti otsalleen liimautuneen mustan, märännihkeän hiussurtuvan garundi sanoo: "Hei, älkää menkä, jääkää toki hetkeksi juttelemaan...? Tuota, pyydän anteeksi ystävämme puolesta, hän on välillä vähän äkkipikainen. Luonteenpiirre tuntuu korostuvan varsinkin tälläisessa säässä; hän, kuten minäkin, olemme molemmat näes kotonamme hieman toisenlaisessa kelissä. Minun nimeni on Zefir, millähän nimellä teikäläistä sopii puhutella? Mahdatteko tietää, onko täällä muitakin töissä? Ei muuten näes, mutta kuulemiemme huhujen mukaan näillä seuduilla ei juuri ketään liiku, joten...olemme siis ymmärrettävästi hieman yllättyneitä." Zahir hymyilee varovaisesti, vaikke hymy aivan ulotukkaan silmiin asti. "Torimyyntiäkö varten noita keloja hakkaat vai onko sinulla jo sopimus jonkun ostajan kanssa?" bardi jutustelee, valppaasti halonhakkaajan reaktioita seuraillen.

Mies pysähtyy ja kääntyy ryhmää kohden, lähestyen taas valmiina kätelläkseen. "Hauska tutustua, Zefir! Olen Deris Marlinchen, nimeni. Että onko muitakin töissä, täällä?" mies kertoo hymyillen ja tukkaansa siistien. "Rouva Heracks on ainakin täällä töissä, luulisin. Minä itse ajattelin vain hoitaa pihaa odotellessani, täällä. Odottelen tytärtäni, Cassielia." Deris puhuu pirteästi ja silmät avoinna, eikä Zahir huomaakaan hänen maneereissaan mitään poikkeuksellista, hänen omintakeista puhetyyliään lukuun ottamatta, pitäen aina lyhyen tauon ennen virkkeen viimeistä sanaa.

Perception +5, survival +6 (+7 to track) Kauniimpien poikien jutellessa Vasili lähtee hiljalleen lähestymään tornia, katsellen mitä romahdus on saanut aikaan, ja koittaen päätellä mistä mahdollisesti pääsisi sisälle maan alle romahtaneisiin huoneisiin. Hän samalla tarkkailee myös jälkiä jos jonnekin tornin lähelle olisi kulkenut muitakin etsijöitä.

Torni on kalleellaan ja syvälle maahan uppoutuneena. Siinä ei näy ikkunaluukkuja tai mitään selviä sisäänkäyntejä. Maastossa hän näkee paljon samannäköisiä saappaanjälkiä, kävelemässä ristiin rastiin, osa vanhempia, osa uudempia jälkiä.

Khazem Perception +1, Sense Motive +1 Khazem asettuu Zahirin taakse vartioon, mulkoillen samalla muukalaista, mutta keskeyttämättä Zahirin ja tämän keskustelua. Käsi hakeutuu huomaamatta kohti Rapierin kahvaa Zahirin ruumiin takana.

survivalia lisää. +7 track, +2 jos on human. Vasili koittaa katsoa vastaavatko saappaanjäljet niitä jälkiä joita puunhakkaaja tällä hetkellä jättää.

Täydellä varmuudella Vasili sitä ei voi sanoa katsomatta Derisin saappaanpohjia, mutta koko ja askelpituus täsmäisi miekkosen koon kanssa.

Kalastelee josko saisi irti jotain tietoa/havaintoja. Jos ei hoksaa minkään olevan varsinaisesti pielessä, kättelee Deristä. "Oletko asunut pitkään täällä?" Razkiv-Lur-Pa tarkkailee Deristä ja yrittää saada tolkkua kummallisesta miehestä.

Zahir: Diplomacy +7, Bluff +3 Zahir arvelee, että paikasta annettujen tietojen, sen historian ja yleisen elottomuuden vuoksi miehen täytyy olla päästään vialla, eläen jonkinlaisissa harhakuvitelmissa. "Tai vaihtoehtoisesti järjestö on tehnyt ennakkotiedustelun todella puutteellisesti. Kerta se olisi ensimmäinenkin... Mutta olettaen, että näin ei ole, niin leikitään nyt vähän aikaa hänen mielikuvitusleikkiään... Miesparka, hän lienee kuitenkin harmiton", bardi ajattelee, tuntien myötätunnon pistoksen.
Garundi on katselevinaan ympärilleen. "Hienoa työtä olet tehnyt pihan kanssa... missäs tyttäresi muuten nyt on?" hän kysäisee miedosti uteliasta sävyä tavoitellen, ennen kuin Deris ehtii kätellä vielä kätellä ketään. "Akatemiassako?" Sitten bardin mieleen juolahtaa lisätä: "Satutko tuntemaan muuten Junia-nimistä tyttöä? Hänen äitinsä lähetti meidät hakemaan häntä kotiin." Zahir tarkastelee miestä kiinteästi tämän vastatessa, vaikka yrittääkin näyttää ainoastaan keskimääräisen kiinnostuneelta. "Nyt nähdään, kuinka kartalla hän on."

"Voi ei, en minä täällä asu, sentään", Deris vastaa Razkiville heilauttaen kättään. "Minä en ole Kolmikärjen akatemian henkilökuntoon, eijei, en sentään minun vaatimattomilla, meriiteilläni." Hän sitten kääntyy hymyillen Zahirin puoleen. "Parahin Zefir, kiitos! Cassiel on koulussa, hän ei vain vielä tullut, ulos. Ja kyllä, akatemiassapa hyvinkin!" Deris kertoo, hieroen lopussa mietteliäästi poskeaan. "Ei, en tunne ketään Junia-nimistä, tyttöä. Rouva Heracks voisi tietää, mahdollisesti. Tulkaa, esittelen teidät hänelle, Heracksille." Deris on jo astelemassa kohti kaksikerroksista, suhteessa hyväkuntoisen näköistä virastorakennusta kohti.

"Seeelvä...Eli: ei lainkaan kartalla." Zahir mutisee itsekseen vaimealla äänellä, katsellen surullisin silmin loittonevan miehen perään. Tovereilleen hän virkkoo madalletulla äänellä: "Mies lienee joko päästään vialla...tai loitsittu. Veikkaisin edellistä, koska en keksi, mitä hyötyä kenellekään olisi jälkimmäisestä, mutta varmaankin on syytä olla valmiina mihin tahansa. Vasili, Razkiv? Menettekö edeltä?" garundi kysyy lopuksi, virastorakennusta kohti etenevään Derisiin päin nyökäten. Vahvempien tovereidensa ryhmityttyä edelle bardi seuraa jälkijoukoissa, jousenjännettään jälleen hermostuneesti hypistellen. Kostea ilma tuntuu kylmentyneen entisestään.

Khazem katselee lähinnä järkyttyneenä tuota omituista mies-parkaa, luoden levottoman katseen kuhunkin kollegaansa, mutta lähtee sitten varovaisin askelein seuraamaan Deristä.

Vasili kohauttaa olkiaan, ja lähtee seuraamaan miestä. "No, mikas siina, jos taal joku tietaa niin puhtaan sille", hän sanoo. Hän katsahtaa vielä kerran tornia ja sen ympärillä olevia raunioita. "Kaikki apu kelpaa, ei tuolta mitaan esiin saada jossai tiedeta mist etsii", hän pohtii tehtävää.

Razkiv-Lur-Pa nostaa kulmakarvaansa, osoittaa peukalollaan Deristä ja koputtaa ohimoaan toisen käden sormellaan. Lähtee astelemaan miehen perässä yrittäen tarkkailla maastoa liikkeen varalta.

Deris johtaa tiennäyttäjiä tietä pitkin, jonka kivetykset ovat irronneet ja märkä sammal peittää saumat, sortuneiden talojen ja mustien lammikoiden välistä virastotalolle, joka tosiaan on vielä pystyssä eikä ole kärsinyt liiaksi järistyksestä.

Eräästä katottomasta salista leviää voimakas tuoksu. Kävellessä ohi huomaa, että lattia on täynnä valloillaan olevia kukintoja, ja pieni polku johtaa salin perälle pienelle alttarille.

Deris viimein johdattaa virastotalolle, jonka ovet ovat kauan sitten irronneet. Sisätiloissa katot ovat romahtaneet seinien pysyen vielä pystyssä. Kasvillisuus on alkanut vallata kaikkia pintoja, ja muutamat nuoret puut ovat tunkeneet kivilattian saumoihin juurensa. Mies ohjaa ryhmän heti ensimmäiseen huoneeseen, joka on ollut joskus luokkahuone, jääden itse ulkopuolelle. Siellä kymmenen ruudullisiin univormuihin puettua oppilasta istuvat lahopuisten pulpettiensa takana selkä suorana, tuijottaen suoraan eteensä. Kukaan heistä ei hievahdakaan. Luokan edessä seinää vasten nojaa muodollisesti pukeutunut keski-ikäinen nainen.

Zahiria lukuun ottamatta kaikki näkevät välittömästi, että luokkahuoneessa olevat hahmot ovat hieman läpikuultavia ja elottomia; Zahir ei itse huomaa läpikuultavuutta tai erota erittäin kalpeaa ihonväriä.

Khazem jäykistyy niille sijoilleen tajutessaan että mikään ei ole sitä miltä näyttää. Katkeruuden tunne saa hänet irvistämään nähtävästi. Äkisti hän suuntaa katseensa Derisiin, näkyykö tässä samoja merkkejä kuin oppilaissa ja opettajattaressa?

"Naa ei taida olla ihan terveit enaa", Vasili arvioi hahmoja. "Osaatteks te puhuu naillekin jotenkin natist sit?" hän kysyy ryhmän sanataitureilta.

Perception +3 "Oho. Jopas jotakin!" Zahir ehtii ihmetellä ääneen, ennen kuin napsauttaa suunsa kiinni. "Mitä merkillistä... Olemmeko me lentäneet jotenkin ajassa taaksepäin?! Kuvittelin ettei täällä ole yhtäkään elävää sielua!" pyörivät ajatukset bardin päässä villisti. Mies yskäisee anteeksipyytävästi. "Krhm... Te lienette arvon rouva Heracks?" hän puhuu keski-ikäiselle naiselle, kuulostaen hieman eksyneeltä ja erittäin hämmentyneeltä. "Pahoittelen oppitunnin keskeytystä..." hän selittää, kun ei muutakaan keksi. Katseensa harhaillessa hän tulee myös vilkaisseeksi, sattuisiko nainen kantamaan joukkion etsimää sormusta.
Ryhdistäytyen mies pakottautuu lisäämään "Kuten ystävälliselle Derikselle tässä jo selittimmekin, tulimme hakemaan lady Dacilanen tytärty Juniaa, hänen äitinsä odottaa häntä illaksi hyvin tärkeisiin...juhliin."

Ryhmän mentyä sisään Deris seuraa perässä, ja siinä samassa luokkahuoneen hahmot alkavat käyttäytyä eläväisesti. Oppilaat supisevat toisilleen ja katsellen ryhmää kummaksuen. Opettajahahmo - oletettavasti tämä Rouva Heracks - hymyilee tiennäyttäjille, muttei sano mitään. Hahmon suu kuitenkin liikkuu nykivästi, aivan kuin tämä puhuisi, välillä avautuen luonnottomastikin. Deris aivan kuin kuuntelee tätä ja vastailee. "En, tiedä. Avaimella, tulivat." Rouva Heracks astelee lähemmäs nykivin, jäykin askelin, nivelten toisinaan kääntyen luonnottomasti.

CLW siis ready action Razkiv-Lur-Pa nappaa taikasauvan käteensä ja valmistautuu tökkäämään 'rouvaa' sillä jos yrittää tulla koskemaan. "Kummituksia..."

Normaalisti ylpeä ja urhea Khazem ottaa huomaamattomasti taka-askeleen kohti ovea. Hoitakoon Zahir puhelut ja jos kummitukset hyökkäävät repikööt ensin Zahirin ja siihen mennessä Khazem aikoo olla puolessa matkassa pihaa.

Zahir on vielä liian tyrmistynyt huomatakseen, että Deris ikäänkuin ohjailisi sätkynukkejen tavoin luokkahuoneessa olevia elottomia henkiä. Niiden nykivät, vääntyilevät liikkeet puoltavat tätä havaintoa.

"Kummituksia?" Deris kysyy järkyttyneenä, mutta sitten naurahtaa hermostuneesti perään. "Eihän rouva Heracks nyt niin vanha ole, hehe. Voi kyllä, rouva, he ovat melkoisen lystikkäitä", Deris jatkaa, puhuen vuoron perää tiennäyttäjille ja Heracksille, joka edelleen tuntuu 'puhuvan' Derikselle. "Mutta rouva Heracksilla on vastaus, kysymykseenne. Etsitte lasta, Juniaa. Rouva Heracks tietää, että hän on oppitunnilla, vielä. Voimme näyttää, tietä." Mies hymyilee leveästi tiennäyttäjille, Heracksin seisoessa sivummalla lievästi huojuen.

"Ööh, no tuota, mikäpä siinä... Näyttäkää pois" Zahir toteaa, yrittäen pitää kiinni mielenterveydestään, joka tuntuu olevan luisumaisillaan pois hänen hyppysistään tilanteen outouden takia. Bardi ei keksi muuta keinoa kuin pelata aikaa odotellessaan, että pääsisi edes hieman kärryille siitä, mitä helkkaria oikein tapahtuu.

Razkiv-Lur-Pa on silminnähden kiihtynyt oudon miekkosen aavemaisista marioneteista. "Mitä tämä on? Selitä itsesi?!"

"Mitä sinä, tarkoitat?" Deris kysyy hölmistyneenä ja katsoo rouva Heracksia olkiaan kohauttaen. "Ei täällä usein vieraita käy tapaamassa oppilaita kesken koulupäivän, mutta ei sitä vastaan mitään, ole", mies selittää ja kallistaa päätään. Hän lähtee Razkivia kuikuillen kävelemään ulos luokkahuoneesta, rouva Heracksin seuratessa häntä sätkymäisillä askelilla. "Niin mutta mitenkäs sinne pääsikään... aivan, rouva Heracks, niinhän se olikin. Pitikö sinne mennä..? Aivan, juu", Deris jutustelee rouva Heracksin hengen kanssa ilman näennäistä vastavuoroisuutta. Hän lähtee astelemaan poispäin, olettaen tiennäyttäjien seuraavan. Luokkahuoneen oppilaat palaavat takaisin elottomiin asentoihinsa Derisin lähtiessä.

Vasili katselee hämmästyneenä Derisin ja aaverouvan poistumista. Hän raapii päätään, ja virkkoo tovereilleen: "Kummaa, mut jos se tietaa, niin kai aaveen apu kelpaa". Hän lähtee seuraamaan Derisiä, pienen välimatkan päässä, varuillaan ja valmiina puolustautumaan jos jostain löytyykin epäystävällisempiä kuolleita.

Khazem puhuu tovereilleen matalaan ääneen,"Uuumh, en ole vakuuttunut onko Lady Dacilane henkisesti valmistautunut ottamaan vastaan tyttärensä haamun. Ehkä meidän kannattaisi keskittyä tähän professoriin.. mutta kuinka haamun epäkuolleesta kädestä voi viedä sormuksen? Olisipa Kyra täällä, tämä paikka kaipaa Sarenraen pesun tulella ja sitten armollisen unohduksen!"

"Anteeksi, mistä te oikein puhutte?!" Zahir kyselee kiihtyneesti kuiskaillen, seuraten Derisiä ja rouva Heracksia. Mies on jotenkin onnistunut keplottelemaan muistiinpanovälineensä esiin ja vetänyt siistin viivan paperin keskelle. Paperin yläosaan mies on alkanut hahmotella karttaa alueesta ja alaosaan hän raapustaa havaintojaan. "Havainto 1. Alueen portti toimii mahdollisesti aikaporttina?? Luokkahuoneessa oppilaita ja opettaja - eläviä!!"

"Zahir." Razkiv-Lur-Pa sanoo ja tökkää kävelykeppinsä päällä paikalleen jumittunutta 'oppilasta' olkapäähän. "Mennään perässä, selviää tämäkin." tämän sanottuaan mies lähtee kummallisen miekkosen perään.

Deris ja rouva Heracks lopulta johdattavat ryhmän leveän mustavetisen lammen reunalle, jonka keskeltä pulppuaa vähän väliä kuplia. "Tässä, näin", Deris toteaa ja jää hymyilemään ryhmälle. Rouva Heracks on edelleen yhtä eleetön kuin ennenkin.

Vasili ja Razkiv huomaavat mustan liejun keskeltä lammen keskellä täysin upoksissa olevan käsivarren, joka on pystyssä, kyynervarren osoittaen ylöspäin.

Vasili katselee lampea masentuneena. "Ei hjuva, miten tuolta kurasta saa mitaan pois?", hän valittelee, ja katselee olisiko kädessä onnekkaasti sormus tai kuuluisiko se sopivan ikäiselle tytölle.

Käsivarren kämmenosa on liian syvällä mustassa liejussa, että rannalta asti näkisi, mitä se pitää sisällään.

"Deris, mikä on parasta elämässä?" Razkiv-Lur-Pa kysyy Derikseltä.

Khazem; Perception +1, Diplomacy +5, Bluff +1 Khazemin katse tähyää lammen lohdutonta tummaa pintaa. "Tämä.. on siis Junian luokkahuone? ... Deris.. ja rouva Heracks. En taida tunnistaa häntä. Kutsuisitteko Junian puheillemme.. emme toki haluaisi häiritä luokan.. opetustyötä." Khazem yrittää sanoissaan kikkailla totuuden, aavekuvien ja omien päämääriensä välillä.

Deris naurahtaa Khazemille ja katsoo Razkiviakin huvittuneena. "Voi miten hupaisa, kysymys!" hän aloittaa, hymyillen leveästi. Rouva Heracks on myös liikahdellut aivan kuin olisi itsekin nauranut, mutta liikkeet ovat yhä nykiviä ja näyttää lähinnä kohtaukselta. "Parasta elämässä on auringonnousu! Ja eihän tämä ole luokkahuone, tietenkään. Rouva Heracks kertoi, että tuosta keskeltä pääsee alas luokkahuoneeseen, tietenkin!" Deris kertoo säteilevästi, nyökkäillen päätään aivan kuin vahvistaakseen sanomansa.

"Näyttäisitkö tietä." Razkiv-Lur-Pa kysyy ynseään sävyyn. "Olisi töykeää marssia sisään ilmoittamatta." Korusanat saavat miehen ilmeen vääntymään irvistykseen.

"Tonne?" Vasili kysyy äkäisen näköisenä, osoittaen lampea. Hän polvistuu lammen rannalle ja ottaa hiukan vettä käsiinsä, tutkiakseen veden väriä, hajua ja muuta koostumusta. "Emma roskaa pelkaa, mut raatolammikko ei ihan terve uimamesta", hän valittaa vettä tarkastellessaan.

Deris näyttää pahoittelevalta ja surulliselta. "Pyydän tuhannesti, anteeksi. Rouva Heracks suostui näyttämään tietä, mutta hänellä on oppitunti, kesken", mies kertoo, hermostuneesti hieroen niskaansa. "Rouva Heracks tosiaan vain kertoi, että reitti on tuon käden alla, vedessä. Minusta ei ole tuonne tarpomaan, sentään."

Vasili kokeilee vettä kädellään. Se haisee lähinnä multaiselta, ja se on vain erittäin sameaa vettä. Hän on varma, ettei vedessä ole myöskään haitallisia bakteereita tai myrkkyjä.

"Kenen raato?" Razkiv-Lur-Pa tiukkaa Derisiltä.

"En tiedä, ollenkaan", Deris vastaa lyhyesti.

Armor pois, ACP 0. Mukana vain dagger, spear, rope, hook. "Ei taa kun mutasta. Ei tapa jos ui", Vasili toteaa vedestä. Hän nousee seisomaan ja katsahtaa tovereitaan. "No, ei kai muuta voi, ma uin kattomaa", hän sanoo ja ryhtyy riisumaan varusteitaan jotta uiminen olisi helpompaa. Hän kaivaa repusta köyden, sitoo toiseen päähän koukun ja heittää toisen rannalle. Saatuaan haarniskansa pois hän ottaa maasta keihäänsä ja tikarinsa, ja köyden koukkupään. "Ma meen sinne ja laitan tan koukun kiinni johonki niin muut paasee perille naruu seuraamalla", hän selostaa suunnitelmansa.

Zahir: Sense Motive +3 Zahir, joka on pahasti hukassa yleisen outouden keskellä, yrittää keskittää mielensä vimmatusti mihin tahansa yksityiskohtaan, jotta saisi hieman otetta tilanteesta - kuin hukkuva pinnalla kelluviin risuihin. Tällä kertaa hänen mielensä tarraa Derisin lyhyeen vastaukseen. Yhden siunatun kirkkaan hetken ajan bardi keskittyy vain arvioimaan miehen kasvojen ilmeitä ja sitä, puhuuko Deris totta vedessä olevasta ruumiista. "Kyllä, aivan niin", hän vastaa poissaolevasti Vasilille. "Minulla on ilmakristalli", hän lisää, irrallisesti ja edelleen kiinteästi Derisiä tuijottaen.

Mies katsoo neutraalisti, hämillään tiennäyttäjiä. Zahir ei aisti toistuvaa maneeria, joka viittaisi valehtelua.

Swim +4 (unskilled) "Katotaa enste paasisko ilman kristallia", Vasili vastaa Zahirille. Hän tarkistaa, että veitsi ja keihäs pysyvät mukana, ottaa koukun käteensä ja lähtee varovaisesti tunnustellen kahlaamaan lammikkoon.

Zahir miettii, että hänen pitäisi kai olla iloinen siitä, että Deris ei vaikuta valehtelevan, mutta jostain syystä hänen levottomuutensa vain lisääntyy. Bardi tarttuu Vasilin rannalle jättämään köydenpäähän, hypistellen sitä hieman samalla kun seuraa brevoyläisen kahlausta syvemmälle mustaan lampeen.

Vasili pääsee liejuisessa vedessä kulkemaan hitaasti, mutta ei joudu koskaan upoksiin. Hän pääsee keskelle lampea käden luokse, eikä musta vesi yllä kuin hänen vyötärölleen. Samea liete ei anna oikein yhtään sen enempää näkyvyyttä kuin rannaltakaan, eikä Vasili siis näe kuin ehkä 10cm pinnan alle.

Khazem katselee myötätuntoa heijastellen Deristä, raukka parka taitaa tietää että täällä ei ole kaikki kunnossa. Ehkä on kuitenkin parempi olla järkyttämättä tätä liikaa turhilla kysymyksillä. Vasilin päästessä lammen keskelle käsivarren läheisyyteen Khazem tajuaa vasta sen olemassa olon, "Sarenrae paratkoon!".

Zahir: light "Miltä vaikuttaa, Vasili?" Zahir kyselee. "Tarvitsetko valoa?" Mies nostaa maasta kiven ja taikoo siihen yksinkertaisen valoloitsun. "Tuota, eikö rouva Heracksin pitäisi jo vähitellen palata oppilaidensa luokse?" Zahir kyselee kohteliasta keskustelusävyä tavoitellen ja Derisin puoleen kääntyen, vilkuillen oudosti käyttäytyvää rouvaa.

Vasili ottaa keihään käteensä ja kokeilee sillä lammikon pohjaa käden paikkeilta. "Taa pelkkaa kuraa, ei naa valollakaan. Miten sinne pitas tast paasta?" hän huutaa rannalle.

Vasili sorkkii keihäällä pohjamutia, osuen ensin johonkin kovaan ja sitten johonkin muuhun. Vilaukselta hänen näkee lammen pohjalla olevan jotain valkoisia ja pyöreitä kiviä. Hän ei ehdi kissaa sanoa, kun lammikosta parin metrin päästä nousee jättimäinen koppakuoriainen, joka vihaisesti surisee, naksautellen vahvoja leukojaan uhkaillakseen tunkeilijaa.

Deris älähtää välittömästi ja kipittää lähimmän kannon taakse piiloon.

Vasilia lukuun ottamatta kaikki ovat rannalla. Vasili itse on 30 jalan päässä miltei täysin pyöreän lammen keskellä. Suuri vesikoppakuoriainen on 10 jalkaa hänestä ja muista rannallaolijoista poispäin, eli yhteensä 40 jalan päässä.

ilman ragea, kirves käteen, ehtii diffarissa 20ft lähemmäs. Razkiv-Lur-Pa mulkaisee Deristä, mutta lähtee kahlaamaan Vasilin avuksi. Iso kirves siirtyy rämpiessä miehen käteen.

parempi asemointi, sling vyöltä ohessa, lataus Khazem vetäisee lingon vyöltään, ottaen samalla pari askelta, etsien vapaata linjaa lammenhirviöön. Lähes samanaikaisesti toinen käsi nappaa vyöltä kiven joka sujahtaa lingonpussiin.

Khazem saa vaivatta liikuttua semmoiseen paikkaan, mistä hänellä on suora linja suureen koppakuoriaiseen.

Zahir knowledge (nature) +3 -> 18 Zahir tunnistaa vesiotuksen jättiläismuurahaisen vedessä asuvaksi variantiksi. Se on erittäin vahva otus, jonka puraise on kuolettava. Selviytyipä uhri puraisusta tai ei, vie jättiläisvesimuurahaiskuoriainen - tutummin jättiliejukuoriainen - paistinsa veden alle, yleensä hukuttaen kohteensa näin. Sillä on erittäin kova kitiinipanssari, mutta muuten se on kömpelö ja hidas maalla.

Tämän tiedon turvin Zahir ei lähde käsirysyyn mukaan. Hän näkee Vasilin kuitenkin olevan välittömässä vaarassa, ja siksi ottaa pienen sivuaskeleen, vetää lyhytjousensa ja salamannopeasti ampuu nuolen, toivoen sen osuvan suomumaisen suojakerroksen rakoihin. Nuoli tosin vain kimpoaa kuoriaisen panssarista ja putoaa jonnekin veteen.

Zahir kiroaa ja varoittaa sitten kantavalla äänellään vedessä olevia tovereitaan jättiliejukuoriaisen purukalustosta ja sen kitiinipanssarin kovuudesta. "Maalla se on kömpelö ja avuton!" hän lisää loppuun, yrittäen ylläpitää toiveikasta mielialaa.

Move 10 ft taaksepäin, brace spear. Vasili perääntyy Razkiv-Lur-Pan vierelle, ja asettaa keihäänsä tukevasti pohjaa vasten ottamaan vastaan kuoriaisen hyökkäyksen.

Vasili tekee 19 pistettä vahinkoa. Vasili itse ottaa 16 pistettä vahinkoa. Ennustettavasti, ensin jonkinlaisen uhitteluseremonian jälkeen, suuri kuoriainen ryntää ongelmitta vettä pitkin Vasilia kohti leuat naksuen. Valmiiksi asetettu keihäs osuu pahasti suurta kuoriaista kaulan lähettyville, muttei kuitenkaan pysäytä sitä. Raivostuneena ja uhattuna kuoriainen naksauttaa Vasilin miltei kahtia voimakkailla saksimaisilla leuoillaan. Tuupertunut Vasili jää kuoriaisen otteeseen, sekä veden pinnan alle.

Lampi on pyöreä, ja sen säde on 30ft. Lampi on difficult terrainia.
Inska
20 Razkiv-Lur-Pa - 20 ft rannasta
16 Khazem - rannalla, 30ft sivussa
14 Zahir - rannalla, 5ft sivussa
7 Vasili - KUOLEMASSA!

rage ilman power attackia +8 1d12+9 luulis graplaavaan osuvan Razkiv-Lur-Pa karjaisee vihaisesti "Päästä se tenu irti!" ja antaa kirveensä heilahtaa raivolla, vaan ei olan takaa.

Razkivin kirves tekee rumaa jälkeä kuoriaisesta halkaistessa sen kallokuoren. Vesiotus päästää irti Vasilin kehosta, joka painuu pohjaa kohti. Vesi ei onneksi edelleenkään ole kuin ehkä lantion korkeudella.

Khazem kiroaa kun otus taintuu, mutta Vasili ei näytäkään nousevan pintaan. Hän tiputtaa jo ilmassa viuhuneen linkonsa ja ryntää mustaan lampeen vetääkseen Vasilin pintaan ensi tilassa.

Ei, vierelle se ei 30ft speedillä ehdi mitenkään. Khazem pinkoo minkä kintuistaan pääsee, kahlaten lahkeet märkinä Vasilin vierelle.

Zahir: Drop bow, 5-ft. step, move köysi käteen
standard vedetään köydestä.
Zahir ähkäisee kauhusta ja pudottaa jousensa. "Ehei, Vasili, ei TASAN käy minun vahtivuorollani...!" hän ärähtää, pudottaen jousensa, astuu sivuaskeleen rannalle äsken pudonneen köyden viereen, tarttuu siihen ja kiskaisee köydestä Vasilia lähemmäksi rantaa.

Zahir vetää Vasilia lammen pohjaa pitkin rantaa päin, muttei saa tämän päätä näkyviin. Pahaenteisiä kuplia nousee pintaan, viitaten Vasilin viimeiseen hengenvetoon.

rage loppuu Razkiv-Lur-Pa ei ehdi riemuita tuhoamastaan kuoriaisesta vaan kiskoo Vasilin pään pinnalle.

Razkiv saa kammettua Vasilin kehon pinnan yläpuolelle. Brevoylainen ei kuitenkaan reagoi mitenkään.

Khazem; aidataan Vasilin ruhon liikuttamisessa str +1 mod. Khazem tuijottaa hetken Vasilin liikkumatonta rintaa, ääneen hän lopulta julistaa; "Nyt taitaa olla hyvä hetki alkaa kaivaa Sarenraen parantavaa voimaa käsille, sillä Vasili on kriittisesti sen tarpeessa. Taitaa olla viisainta viedä hänet rantaan ennen elvyttämisen aloitusta."

Aid, Str +1 "Erinomaisen kannatettava idea..." Zahir mutisee ährätessään heiveröisillä musikantinmuskeleillaan köyden kanssa, auttaen parhaansa mukaan kaksikkoa brevoylaisen siirtämisessä. "Deris! Kerkiätkö auttamaan?!" hän tiukkaa kannon takana piileskelevältä mieheltä. Jahka Vasili on saatu maihin, bardi kaivaa kiireesti taskustaan parannusjuoman. Bardi yrittää kiskoa pullon korkkia auki, mutta huonolla menestyksellä. "Korkki...Juuttunut..." garundi manailee hampaidensa välistä.

"Kaada se nyt vaan hänen kitaansa, emme kai halua että aprkointi vie miehen hengen!" Khazem ärjäisee Zahirille. Hiukan rauhoituttuaan hän jatkaa, "Jos hän ei pysty nielemään sitä parannusjuomaa, niin täytyy kai aloittaa väkivalloin hänen keuhkojensa tyhjennys ja tekohengityksen antaminen.. mutta luottaisin tuohon pulloon ja Sarenraen parantavaan voimaan ennen muita välttämättömiä elvytyskeinoja."

clw 1d8+2 "Esi-isät, älkää antako toverin kuolla tähän paskalampeen." Razkiv-Lur-Pa älähtää ja koittaa saada Vasilin hengityksen kulkemaan.

Vasili paranee 6 hp. Khazemin ja Zahirin jahkailu on maksaa Vasilin hengen, ja hänen henkensä ei kulje ja pulssi pysähtyy. Razkivin nopea loitsuparannus kuitenkin kuin salaman lailla purskaisee sisällä olevan veden pois ja brevoylainen virkoaa.

clw wandista kunnes Vasili on täysissä "Sarenrae, en puhu sinulle usein." Shoanti alkaa puhumaan mukamas yläilmoihin. "Mutta voisitko vastaisuudessa varustaa palvojasi nopeammilla hoksottimilla." Razkiv-Lur-Pa mulkaisee köyden ja pullon kanssa arpovia tovereitaan ja ottaa parannussauvansa esille. "Sano kun ei enää särje pahasti." Parannusrupeaman jälkeen alkaa hakea katseellaan vihaisesti Deristä.

"ÄÄAAEEERGH!" parannuspullon kanssa painiskeleva Zahir kiroaa ja kiskaisee mokomasta liukkaasta pullonkorkista voimiensa takaa. "Plop." sanoo korkki irti lähtiessään - ja pullo on vähällä lentää bardin riuhtaisun voimasta mutaiseen jorpakkoon. Pienen kriittisen tasapainottelun jälkeen garundi onnistuu kuitenkin pitämään pullon sisällön edelleen pullossa, korkin toisessa kädessään ja suurimmaksi osaksi pysymään itsekin pystyssä. Hän ojentaa jo pulloa kohti Vasilia, mutta havaitsee sitten Razkivin jo ryhtyneen toimeen. "Tämä...tämä lienee tarpeeton", hän toteaa ponnettomasti, sulkien sitten korkin ja sujauttaa pullon takaisin taskuunsa. "Saisivat kyllä vähän paremmin tehdä nuo korkkinsa", hän mutisee.

Tilanteen rauhoituttua Deris nousee kiven takaa piilosta kaulustaan venytellen ja hermostuneesti astellen lähemmäs. "Hyvä, tavaton!" hän aloittaa hiljaa puhuen, katsoen Vasilia. "Suunnattoman onnettomuuden vältitte, onneksi. En tiennyt hirviöstä, vakuutan!" Deris huomaa Razkivin tuijotuksen ja katselee tätä pahoittelevasti.

Sense Motive +3 "Ja olet aivan varma, että tie luokkahuoneeseen tosiaan kulkee tästä?!" Zahir tiukkaa Derisiltä, hermot pinnassa äskeisen onnettomuuden jäljiltä. "Vasili, ehditkö nähdä siellä mitään ennen kuoriaisen hyökkäystä?" hän kysyy vähitellen karmeasta kokemuksestaan tointuvalta brevoylaiselta.

Vasili avaa silmänsä ja ravistelee päätään. "Aika otokka. Mita siina kavi?" hän kysyy ja katselee ympärilleen. Huomatessaan hyönteisen lätäkössä liikkumattomana, yhä Vasilin keihäs mahassaaan ja kaikkien ryhmäläisten olevan tolpillaan hän nyökkää: "Hjuva, ja kiitos parannuksesta". Hän istahtaa varusteidensa viereen, ottaa leilinsä ja tukevan hörpyn. "Siella matalaa, ei tartte uida, mutta mitaa ei tonne kuraan naa, en tieda miten paasee eteenpan", hän vastaa Zahirin kyselyyn istuskellessaan voimia keräämässä.

"Ro-rouva Heracks kertoi näin, eikä hänellä ole syytä valehdella, teille", Deris kertoo pelokkaasti. "E-ehkä siellä lammen keskellä ovat jotkin tukkeutuneet portaat, tai jotain."

Khazem; Perception +1 Khazem toteaa jo ryvettäneensä vaatteensa niin perusteellisesti, että ilmoittautuu vapaa ehtoiseksi jatkamaan lammikon tutkimusta, Vasili on tauon ansainnut! Hän sitoo itsensä Vasilin aiemmin käyttämään varmistusköyteen ja riuhtaisee keihään lammikon mörön elottomasta ruumiista. Keihäällä pohjaa tapailemalla hän etsii Derisin mainitsemaa tukkiutunutta sisäänkäyntiä maan syövereihin. Käsivarren luona hän tapailee varovaisesti onko lammikon pohjassa loppua ruumiista.

Zahir poimii varmistuköyden jälleen maasta, silmäisten Derisiä hieman pistävästi, mutta antaa asian olla. "Miten näissä hommissa aina päätykiin maanalaisten lätäkköjen äärelle...?" hän miettii synkeästi. Garundin mieliala ei varsinaisesti parane hänen tarkastellessaan hässäkässä jo aavistuksen ryvettyneitä vaatteitaan. Illan seremonia pyörii hänen mielessään. Saadakseen muuta ajateltavaa bardi pyörittelee tilannetta mielessään. "Jokin tässä ei nyt täsmää..." hän pohtii. "Tuota, Deris, selitätkö minulle vielä, miten he estävät veden pääsyn tästä lammikosta luokkahuoneeseen?" hän kysyy epävarmasti.

"Tuota... en, tiedä", Deris vastaa, hieroen hermostuneesti niskaansa.

Khazem saa nyt rauhassa sorkkia keihäällä lammen keskustan pohjaa. Hetken pengottuaan hän huomaa käden tarraavan metalliseen kahvaan, ja valkoisten kivien olevan suuria munia.

"Täällä on todellakin, jotakin mikä näyttää luukulta maan poveen. Se on tässä irto.. käsivarren yhteydessä. Pohjassa näyttää olevan myös jotakin.. mahdollisesti tuon vesijättimuurahaisen munia.. lienevät vaarattomia. Tuleeko joku avaamaan luukkua kanssani?", Khazem raportoi rannalle, samalla kun tapailee keihäällä lisää lammikon pohjaa.

"Revitaa auki vaan, pakko sinne kattoo", Vasili kommentoi rannalta. Hän nousee varovaisesti ylös ja kokeilee kehonsa kuntoa. "Kjul, taitaa paikat toimii", hän toteaa ja aloittaa pukemaan varusteitaan rannalta takaisin päälleen.

sense motive +0 "Mitä alhaalla odottaa? Äläkä selitä mistään oppilaista, tämä ilveily alkaa riittämään." Razkiv-Lur-Pa mulkoilee Deristä alta kulmain.

"En tiedä, sitäkään", Deris sanoo nolona. "Rouva Heracks on vain kertonut, että siellä teidän Junianne ... ja myös minun Cassielini olisivat." Deris Marlinchen katsoo lampea ja huokaa kaihoisasti. Hänestä huokuu vilpitön kaipuu.

Khazem; Aid Vasilille +1 str Khazem sitoo itsensä tiukasti turvaköyteen kiinni ja odottaa että Vasili saapuu seuraksi luukulle, ääneen hän sanoo, "Tästä voi tulla aimoinen virtaus kun saamme vedenalaisen luukun repäistyä auki. Onneksi vesi on täällä matalaa. Olkaa kuitenkin valmiina siellä rannalla ja pitäkää tiukasti köydestä kiinni, että emme mene virran mukana". Hän valmistautuu auttamaan Vasilia luukun riuhtaisussa.

bluff +2 "Odottakaas." Razkiv-Lur-Pa sanoo tovereilleen lammikossa. "Cassiel?" Mies yrittää näyttää siltä, että ei olisi leppynyt.

"Niin. Cassiel, tyttäreni", Deris kertoo, puhuen turvalliselta etäisyydeltä Razkivista.

diplo +6 "Miltä näyttää, kerrotaanko terveisiä, pitkäänkö olet odottanut?" Razkiv-Lur-Pa kokeilee saada omasta mielestään umpihullusta miehestä jotain tarpeellista irti.

"Voi, kyllä", Deris aloittaa ja huokaisee. "Olen odottanut jo aika... kauan." Marlinchen raapii päätään miettiessään kuumeisesti. Mies itse asiassa jää pohtimaan asiaa hyvinkin ilmeikkäästi ja pyörittelee päätäänkin.

Saatuaan varusteensa taas päälleen Vasili kahlaa lätäkössä Khazemin rinnalle. "A jo, avataan luukku", hän sanoo Khazemille ja ryhtyy nykimään luukkua auki.

Khazem ja Vasili asettautuvat käden luokse - ensin Vasilin repiessä käden hittoon häiritsemästä - ja valmistautuvat vetämään kahvaa. Razkiv ja Zahir rannalla ottavat kiinni turvaköydestä, jossa Khazem ja Vasili ovat kummatkin kiinni. Kahden miehen yhteisvoimin ne nykäisevät kahvasta. Ensin ei vaikuta mitään tapahtuvan, mutta sitten tulppa suorastaan lennähtää heidän käsistään, ja lammen vesi alkaa välittömästi pyörteenomaisesti sukeltaa avautuneeseen reikään. Tilanne etenee niin nopeasti, etteivät Razkiv ja Zahir ehdi kunnolla tilanteeseen reagoida, ja märkä köysi lipeää heidän käsistään. Vasili ja Khazem tippuvat veden mukana ja tömähtävät ensin 10 jalan pudotuksen verran, ja liukuvat siitä vesiliukumäen tavoin holvikaarikäytävää pitkin suoraa portaikkoa alaspäin, lopulta pysähtyen pienelle välikerrokselle. Musta vesi pyyhkii heidän ylitseen, samoin kuin veden mukana tulleet jättiläiskuoriaisen munat, jotka ovat liukuessaan hajonneet. Kuoriaismunien sisältö on sotkeutunut liejuiseen veteen ja on osittain kaksikon päällä, ja peittää samalla portaikkoa heidän edessään ja takanaan.

Vasili otti 4 damagea. Vasili on hieman mustelmilla törmäiltyään holtittomasti. Khazem on ketterästi onnistunut välttämään pahimmat ruhjeet.

Nekropolis

Taustamusiikkia

Havainnollistus (ei mittakaavassa)

Siellä, missä Khazem ja Vasili ovat, on pilkkopimeää. Pieni, etäinen veden tippuminen kuuluu kaikuna kaikkialta. Kostea, nihkeä lattia on liukas ja limainen. Ilma on kolea ja haisee etäisesti siltä, että elävä materiaali on kuollut täällä jo kauan sitten. Khazem tunteekin kuoriaisen munien kuolevien toukkien vielä vääntelehtimässä viimeisiä kertojaan hänen päällään.

Khazem räpiköi hyödyttömästi veden virtausta vastaan, mutta välttyy ainakin pahemmilta vammoilta. Kun matka lopulta tyssää pimmeeään ja hiljaiseen tilaan hän löytää vierestään käsivarren. Sen kylmyys ja osin hyytelöitynyt olomuoto paljastavat kuitenkin, että se ei kuulu Vasilille. Luolasta kuuluu yksinäinen pelästynyt karjahdus. Lopulta Khazem riipaiseen kuravellit sekä vesimuurahaisen larvat sivuun, sylkäisee kostean mällin ja nousee pystyyn seinää tapaillen. Vyöltään hän löytää aurinkotikun, joka räiskähtäen syttyy loistamaan kirkasta valoa, paljastaen tasanteen jolle Khazem pyshtyi. "Armoitettu olkoon SArenraen liekki! Oletko kunnossa Vasili?", Khazem kysyy tunnistaessaan tuttuja muotoja läheisyydessään.

"Kirottu kura! Dovno pimea! Au, mun jalka!" kuuluu pimeästä Vasilin kiroilua. Hän haparoi ympärilleen ja löytää lisää limaisia toukanraatoja. "Menkaa sjyvjuuteen aitinne peraa, kurjat madot!" kuuluu vielä aurinkotikun syttyessä. Valo paljastaa brevoyläisen sotkeutuneen varusteisiinsa ja saaneen iskua omasta vasarastaan. "Ah, parempi. Najuta tanne nii keraan rojut", hän vastaa Khazemin kyselyyn ja ryhtyy keräilemään matkan varrella pudonnutta varustustaan.

Aurinkosauvan valossa pari näkee, miten heidän edessään käytävä olisi jatkunut portaikkoa pitkin alemmas, mutta portaikko on täysin synkän veden peittämä. Sen sijaan heidän oikealle puolellee välikerroksesta jatkuu holvikaarikäytävä. Murtuneen seinän raoistaa tihkuu vettä lattialle, joka kerääntyy rikkinäisen kivilattian rakoihin nilkansyvyisiksi lammikoiksi.

Aurinkosauvan valo näyttää oikealle jatkavan käytävän päässä hämärästi jonkinlaisen kivioven.

light ja clw 1d8+1 perception +4 Razkiv-Lur-Pa taikoo valon kirveensä päähän ja kapuaa varovaisesti alas. Saavutettuaan mustelmaisen Vasilin huokaisee ja napauttaa tätä parannussauvallaan jälleen. "Varovaisesti." Mies katselee ympärilleen vaarojen varalta.

Vasili paranee 2 hp Vasilin haavat umpeutuvat erittäin vähän, aivan kuin arvet olisivat yhtä itsepäisiä kuin omistajansa.

light myös Kalpeaksi valahtanut Zahir seuraa Razkivin välittömässä läheisyydessä, köyttään repustaan kaivaen ja myös valon jouseensa loitsien. "Desna armahda..." hän mutisee hiljaa, järkyttyneenä. "Mitenkähän heidän kävi...?" Hän ojentaa köyden toisen pään alaspäin kapuamaan lähtevälle Razkiville, ja katselee sitten, löytyisikö ylhäältä paikkaa, johon köyden toiseen pään voisi sitoa. Mahdollisimman hyvän paikan löydettyään hän köyttä solmiessaan virkkoo Derisiä tutkivasti katsellen: "No, tie alas on auki ja ilmeisesti turvallinen. Etkö haluaisi tulla mukaan?" Sitten bardi lähtee itsekin alas.

Zahir pääsee turvallisesti muiden luokse. Deris seuraa häntä sekä peloissaan että innoissaan. "Ehkä Cassiel on täällä, myös", hän supisee.

Vasili nykäisee vielä keihäänsä irti nurkkaan huuhtoutuneesta koppakuoriaisenraadosta, ja laittaa keihään selkäänsä muiden varusteiden seuraksi. "No, mennaa kattoo. Taal kakaranraatoi tai lisaa vietavan otokoita", Vasili murahtaa ja ottaa vasaransa valmiiksi. Hän lähtee varovaisesti etenemään kuivempaan käytävään ja viittoo valoa kantavaa Razkiv-Lur-Pa:ta seuraamaan.

Vasilin askeleet loiskuvat pienissä lammikoissa. Edellä oleva kiviovi on hienoisesti raollaan, ja sen toisella puolella vaikuttaisi olevan suurempi huone.

Razkiv-Lur-Pa työntää oven auki kirveellään.

Kivinen ovi narisee inhottavasti auetessaan. Se paljastaa tosiaan suuremman, valaistun huoneen, jonka kulmissa pilarit pitävät yllä kaksoisholvikattoa, missä on murtuneita freskoja. Kummallakin puolella huonetta vaikuttaisi olevan korotetut syvennykset, jotka ikään kuin luovat omat huoneensa.

Huoneessa on neljä soihtua seinätelineissään, jotka palavat iloisesti. Ne eivät tosin luo savua.

Huoneen perällä käytävä jatkuu ja päättyy t-risteykseen, oikealla puolella on ovi.

Joukon perällä tuleva Zahir laitaa jousen selkäänsä ja alkaa piirustaa karttaa viisikon uusista seikkailuista.

perska +4 Razkiv-Lur-Pa astuu oviaukosta ja kuulostelee nekropolin ääniä. Katsoo tarkkaan ympärilleen, jonka jälkeen vinkkaa toverinsa perään.

Khazem; Perception +1 Khazem vetää miekan esiin ja tulee muiden perässä uuteen huoneeseen.

Perception +5 Vasili siirtyy muiden mukana soihtuhuoneeseen. Hän katselee ympärilleen, varuillaan jos jossain on lisää vaarallisia hyönteisiä. "Tulta taalla? Naa jotain taikaroihui?" hän kysyy ja osoittaa palavaa soihtua.

Zahir: Knowledge (all) +3, Perception +3 "Täytyy olla", Zahir epäilee, miettien nopeasti, olisiko kuullut vastaavista. "Eivät ilmeisesti ole irrotettavia", hän toteaa ja katselee huonetta sitten tarkemmin. "Deris, Cassiel on varmasti kertonut sinulle paljonkin tästä alueesta, satutko muistamaan mitään?" garundi kyselee varovaisen uteliaasti oudolta miekkoselta.

Zahir ounastelee soihtujen olevan tosiaankin continual flame loitsujen aikaansaamia. Läheisempi tutkinta osoittaa, että soihdut ovat yhtä ja samaa telineen kanssa, ja ruosteesta huolimatta tiukasti kiviseinässä kiinni.

Deris seuraa vaitonaisena mutta uteliaana perässä. "No, tuota, on kertonut vaikka mitä, on", Merlinchen sanoo seiniä käsillään tutkien. "Siitäkin on vain niin ... kauan."

Huoneen perukat näkyvät nyt koko ryhmälle. Todentotta huoneen sivuilla on korotetut syvänteet. Idänpuoleisessa syvennyksessä on tuore pojan ruumis.

Mustan lammen lieju on levinnyt tännekin asti, tuoden hiekkaa ja muuta maa-ainesta pieninä klöntteinä sinne tänne.

Zahir: aid heal -1,
jos siihen päädytään.
"Kuinka kauan tark - Syvyyksien nimeen!", bardi ähkäisee kesken kysymyksen ruumiin nähdessään, tuntien ihokarvojensa nousevan pystyyn. Nopeasti hän viittoo lapsena oppimansa pahaa torjuvan merkin. "Miten... miten täällä voi olla jotain noin tuoretta? Osaako joku tutkia tarkemmin, mitä pojalle on käynyt?! Tarjoan tietenkin vaatimatonta apuani..."

Razkiv-Lur-Pa tökkäisee poikaa varovaisesti kirveensä päällä. "Herätys."

Pojan ruumis ei reagoi. Sen lasittuneet silmät tuijottavat kattoa.

Vasili Perception +5, Heal +1 (aid jos parempi tutkii myös) Vasili lähestyy varovasti pojan ruumista, ja katselee niin poikaa kuin ympäristöä, yrittäen saada selville mikä olisi voinut pojan tappaa ja milloin. "Kovin tuore raato, kjul", hänkin miettii ääneen. Hän yrittää myös nähdä mitä pojan ruumis on katsomassa katossa.

Kaksoisholvikatossa ei ole juuri mitään erikoista, mitä nyt fresko on haljennut ja hapertunut kelvottomaksi.

Tutkimusrauha kuitenkin rikkoutuu kun takaa kuuluu veden lotinaa, aivan kuin jokin nousisi ylös vedestä. Eikä aikaakaan kun käytävällä näkyy veden turvottama kookas zombi, joka löntystää huonetta kohti. Jää arvailun varaan, mitä rotua zombi aiemmassa elämässään oli.

ready Greataxe +5 1d12+9 PA liike oven suuhun Razkiv-Lur-Pa kävelee epäkuollutta ilmestystä vastaan oviaukkoon ja nostaa kirveensä valmiiksi. "Tuttuja?" Kysäisee ohimennen Derisiltä.

Pelokas Deris on perääntynyt läntiseen syvennykseen. "Mitä? E-ei, Cassiel vain..." hän sanoo hermostuneesti, tietämättä tulijan olomuotoa.

Zahir delay Järkyttynyt Zahir ei näkemästään ole vielä aivan tilanteen tasalla, ja havahtuu loiskahdukseen ja käytävältä kuuluvaan örinään hieman jäljessä.

Free; eli 5ft ruutuun jossa on continual flame
Standard; Aid Another, attack bonus +5 vs DC10 (+cover?)
Khazem hypähtää Razkivin oikealle sivulle ja mitä tahansa käytävästä hyökkääkin, hän pyrkii häiritsemään sitä sen verran, että Razkivin mahdollisuus osua siihen tuhoisasti kasvaisi.

Razkiv ottaa 7 pistettä vahinkoa Zombi ryntää löntystäen edessä olevan Razkivin kimppuun. Khazem saa kulman takaa avitettua Razkivin iskua, mutta valitettavasti hän kolauttaa kirveen holvikaareen. Paremmassa valossa kaikki jo huomaavatkin, että zombilla on aseenaan aamutähti ja toisessa kädessä on kulunein remmein kiinni puolilaho kevytkilpi. Aamutähdellään zombie kumauttaa Razkivia olkapäähän ikävästi.

Vasili nappaa oviaukon toiselle puolelle siirtyessään Razkivin lailla suurkirveen. Yritys iskeä zombie kulman takaa on miltei onnistumassa, mutta zombin paksu nahka ikään kuin kimmottaa kirveen pois, ja zombie on vieläkin vahingoittumaton.

Zahir: std. Insp. Courage +1
move I10, free Knowledge (all) +3
Hetkellisesti yllättynyt Zahir saa nuottinsa päässään järjestykseen ja alkaa laulamaan. Samaan aikaan bardi kiertää Razkivin taakse, miettien mitä on kuullut zombeista, vai onko mitään.

Zahirin sävel peittää alleen ympäristön muuten ahdistavan miljöön. Zombeista Zahir ei tiedä kuin mitä oppikaudella opetettiin; ne ovat hitaita, kestäviä, ja niitä pitää lyödä viiltävällä aseella.

freenä puhetta Razkiv-Lur-Pan suusta kuuluu sarja shoantinkielisiä rumia sanoja. "Mä teen tilaa, oottakaa." on ainoa, mistä ilman suurempaa kielitietämystä saa selvän.

Khazem tiputtaa reppunsa ja taiteilee satumaisen ketterästi seiniä ja kattoa pitkin aina zombin ohi sen vastakkaiselle puolelle. Tämän uhkarohkean taidonnäytteen tuoksinnassa hän saa saappaastaan vedettyä esille tikarin, jolla survaisee zombia selkään heti laskeuduttuaan. Vaan momentti jää iskusta puuttumaan, ja zombin mätä, kimmoisa nahka ei ole milleensäkään tikarinpistosta.

Greataxe +10 1d12+13, 5ft J9 Razkiv-Lur-Pa suuttuu ja lyö kovaa, jonka jälkeen astahtaa sivulle.

Zombi ottaa 17 pistettä vahinkoa. Razkivin isku osuu suoraan maaliinsa zombin ihmetellessä taaksensa ilmestynyttä hyppelijää. Kirves painaa pitkän viirun zombin ihraan, joka murahtelee epämukavuudesta. Se ei tosin jää miettimään saamaansa vahinkoa, vaan keskittyy uuteen kohteeseen, Khazemiin. Se yrittää mätkäyttää aamutähdellään keleshimiehen päähän kuoppaa, mutta ketterä mies väistää iskun painautumalla hetkeksi seinää vasten.

Vasili 5ft step I9, Greataxe Power attack +7 1d12+10. (flank & laulu laskettu). Vasili astuu uhmakkaasti Razkiv-Lur-Pa:n vapauttamaan tilaan. "Kaadu, vesiraato!" Vasili huutaa ja lyö zombia kirveellään kaikin voimin.

Zombie otti 19 pistettä vahinkoa. Hurjan voimakas isku kaataisi kokeneemmankin taistelijan, mutta zombinräähkä vieläkin velloo paikallaan, pää puoliksi irrallaan. Se örisee ja kääntyy nyt Vasilia, suurempaa uhkaa, kohti.

Zahir: free continue perfomance 2nd round,
delay Vasilin jälkeen.
Zahir arvioi tilannetta, nuoliensa hyödyllisyyttä sekä heikkoa näköyhteyttä kohteeseen ja päätyy ainoastaan jatkamaan laulamista, ollen kuitenkin valmiina nopeaan toimintaa, jos tilanne sitä vaatii.

Khazem yrittää uudestaan tökätä zombia tikarilla - tällä kertaa varovaisesti -, mutta paksu nahka jälleen kimmottaa iskun pois.

ilman power attackia Greataxe +9 1d12+10 RAEG, coveria ei laskettu Razkiv-Lur-Pa on huonossa kohdassa joten lyö hieman tarkemmin. "Sitkeä raato!"

Razkivin suurkirves ei saa riittävästi momenttia ja lössähtää zombin limaiseen ihoon aivan liian kevyesti.

Khazem ottaa 10 pistettä vahinkoa. Zombi on selvästi närkästynyt tikarilla tokkimiseen ja läimäisee voimakkaassa kaaressa aamutähdellä Khazemilta ilmat pihalle, ja ehkä pari kylkiluutakin.

Vasili Greataxe normal attack +8 1d12+7. (flank & laulu laskettu), 5ft step H9 Vasili hätkähtää nähdessään Khazemin lähes kaatuvan zombin iskun voimasta, ja yrittää saada huomion itseensä huutaen: "Hei ruoja, kato tata!", ja lyöden zombia kirveellä tarkasti jotta vaurio saisi zombin kääntymään. Lyötyään Vasili astuu sivuun antaen Zahirille suoran linjan.

Vasilin isku katkaisee epäkuolleelta pään, joka iskun voimasta pomppaa ilmaan ja on lentää brevoylaisen syliin. Hän kuitenkin kierähtää seinää vasten ja zombin pää vieriin Zahirin jalkoihin.

Taistelu ohi.

"Kurja raato", Vasili kiroaa zombinjäännöksiä, ja ryhtyy tutkimaan sitä tarkemmin. "Jos taa joku proffa tai tal jotain vinkkii", hän selittää tutkimustaan, ja katsoo heti ensimmäiseksi sormet jos niissä olisi sormuksia. "Tunneksa?" hän kysyy Darisilta ja osoittaa irtonaista päätä.

"Miksi minä tietäisin, tuota?" Deris kysyy pelonsekaisena. "Jokin kammotava epäkuollut, ei ole ystäviäni!"

clw-sauvaa kaikille haavoittuneille Razkiv-Lur-Pa antaa verensä kuohun tyyntyä ja ottaa syvän hengityksen sisään. Pidättää hetken ja rauhallisesti päästää ilman ulos. "Keiden päällä on omaa verta?"

"Yyyh!", laulamisen lopettanut Zahir mutisee ja työntää zombin päätä jalallaan varovaisesti kohti zombin ruumista. "Itse en saanut naarmuakaan, mutta Khazemiin osui pahan näköisesti... Ja taisihan tuo aamutähti sinunkin olkapäätäsi hyväillä, vaikka et siitä pahemmin näyttänytkään hätkähtävän - mistä nostan sinulle hattua!" bardi sanoo ja hieraisee ajatuksissaa omaa olkapäätään.

Khazem puolitolkuttomana vääntyy nojaamaan seinää vasten ja epäuskoisena katsoo mielettömästi särkevää rintaansa, "Min.. minuun taisi osua.. uskomatonta!". Khazem irvistää, mutta suoristaa sitten ryhtinsä. "Ei se ole varmasti mitään vakavaa", sanomaa hän korostaa mulkaisemalla muita häivyttääkseen minkäänlaiset heikkouden merkit muiden mielistä. Hän laittaa tikarin tuppeen ja kerää maasta sekä rapierin, aurinkosauvan ja reppunsa.

3 chargea. Razkiv paranee 8 pistettä. Khazem paranee 9 pistettä. Razkiv paukuttaa parannussauvaa itseensä ja Khazemiin.

"Kiitos." Khazem sanoo aavistuksen vaisusti Razkiville. "Lähteekö joku seuramieheksi, lienee parasta tarkastaa että tuolta vetisistä rapuista ei ole marssimassa muita ikävyyksiä.", Khazem livahtaa jo takaisin tulosuuntaan aurinkotikun valaistessa käytävää.

Razkiv-Lur-Pa vaihtaa pitkäkeihään käteensä ja lähtee sohimaan vuorostansa mustaa vettä. "Tees tilaa ja pidä valoa."

Portaikko johtaa alaspäin ja on täysin veden vallassa. Sohimalla Razkiv ei osu kuin kivisiin portaisiin.

Vasili Perception +5, Heal +1 "Nii, zombi tuli ku katottii tata kakaraa", Vasili muistaa ja käy tutkimaan pojan ruumiin ja sen ympäristön tarkemmin. "Mika tan pitanju nain tuoreena", hän pohtii tutkiessaan ruumista melko kovakouraisesti.

Vasilin tutkiessa ruumista ja käännellen ruhoa ympäriinsä – kovakouraisesti – tämän alta paljastuu hieman hapertunut, mutta lukukelpoinen ohut kirja. Lyhyt selaus viittaisi sen olevan jonkun Grishan Maldriksen päiväkirja. Muuten ruumiilla ei ole mitään arvokasta, vaatteetkin ovat kuluneet käyttökelvottomiksi. Vasilin anatomiatuntemuksen mukaan ruumis on näennäisesti vain päivän vanha, joka on tosin täysin mahdotonta.

Zahir: Knowledge (all) +3, Detect Magic "Varovasti, varovasti" Vasilin viereen saapunut ja poikaa kohti kumartunut Zahir mutisee. Bardin tiedot anatomiasta ovat heikonlaiset, joten hän käy sen sijaan läpi mielessään, voisiko jokin taikuus aiheuttaa ruumiin säilöytymisen, mutistellen samalla yksinkertaista taikuuden läsnäolon tunnistavaa loitsua.

Ensin Zahir tunnistaa, että maagisia auroja on huoneessa. Sitten hän saa tietää, että huoneessa on kaksi auraa seikkailijoiden kantamien mahdollisten taikaesineiden lisäksi. Viimein hän saa selvitettyä, että kaikkialla vallitsee jonkinlainen nekromanttinen aura, ei liian voimakas, joka imitoi eräällä tapaa Gentle Repose -loitsun tavoin. Toisen maagisen auran hän huomaa sattumalta yhdestä lähellä olevista santakasoista, minkä lammen vesi huuhtoi huoneeseen Vasilin ja Khazemin mukana. Zahir tunnistaa tämän auran välittömästi heikoksi transmutaatioauraksi, tarkemmin Feather Falling -loitsuksi.

Zahir kertoo havaintonsa muille, samalla kun kirjaa niitä ylös paperiinsa. Magiaa tuntemattomille bardi vielä selventää, mitä Gentle Repose ja Feather Falling tarkemmin aikaansaavat, hänen äänensä kaikuessa oudon elottomasti ja hieman hermostuneena kammion seinämistä. Saatuaan monologinsa päätökseen garundi huomaa Vasilin pitelevän kirjaa kädessään. "Mikäs sinulla siinä on? Tuon poikaparanko jäämistöä, rauha hänen sielulleen? Saitko selville, mikä hänen kohtalokseen koitui?" hän kysyy Vasililta, vilkuillen välillä pojan ruumista, mutta yrittäen parhaansa mukaan vältellä tuijottamasta sitä kovin pitkään.

"Säilötty ja vasta lapsi. Onko sielusi tästä johtuen matkalla eksyneenä." Razkiv-Lur-Pa toteaa hiljaa itsekseen ja odottaa Vasilin jakavan löydöksestään tietoa.

Vasili nyökkää kevyesti Zahirin selitykselle. "Joo, taikajuttu selittaa. Taa ehka paivan vanha raato jos ei taikaa", hän kertoo pojan tilasta. Vasili nousee ylös poikaa tutkimasta, ottaen kirjan mukaan. Hän selailee sitä hieman sieltä täältä ja sitten etsii viimeiset sivut joille on kirjoitettu ja lukee tapahtumat sieltä. "Taa jonku Grishan Maldriksen, tiattekste kuka se? Daris?", hän kysyy selaillessaan.

Khazem tyytyy vetisen käytävän tutkimuksen vesiperään ja palaa Razkivin kanssa saliin. Muiden tutkiessa pojan ruumista, Khazem pitää silmällä että yllätyksiä ei pääse enään tippumaan sankarten niskaan.

"Maldris... Se pöyhkeä kotkaritari. Varmaankin sukua." Razkiv-Lur-Pa tuumii hiljaisella äänellä. "Jatkakaamme." Mies uusi valon kirveeseensä ja jatkaa eteenpäin kurkkaamaan kulman taakse.

"Grishan Maldris? Ei, ei kuulosta tutulta, tuo", Deris Marlinchen sanoo, palaten nyt uhan poistuttua keskemmälle huonetta. "Cassiel ehkä tietäisi, jos on tämän akatemian oppilaita. Tai siis oli." Deris luo silmäyksen kuolleeseen poikaan ja peittää suutaan, epäilemättä kuvotustaan hälventääkseen.

oletan että kulmalta hyökkää jokin naamalle "Zahir, miksi kukaan haluaisi lannan ja liejun putoavan hitaasti?" Razkiv-Lur-Pa kysyy kurkattuaan kulman taakse.

Kulman takaa ei hyökkää mikään. Siitä jatkuu käytävä tai jatkuisi, ellei se olisi sortunut historian aikana. Vettä tihkuu sen monista raoista.

Khazem katselee ja kuuntelee muiden toimintaa; "Mihin päiväkirja päättyi? Ehkä se antaa vinkkejä, jos elämä täällä on kestänyt pidempään kuin pinnalla on osattu kuvitellakaan. Tuntuu myös kummalliselta, että joku olisi loitsinut tämän paikan ruumisten pyhäköksi. Voiko se tarkoittaa että sellainen loitsumaakari on täällä edelleen kykenemättämänä poistumaan?". Hän kaivaa myös rapierin esiin ja tökkii laiskasti lantapaakkuja, josko joku niistä tippuisi höyhenen lailla takaisin lattiaan, tai kenties paljastaisi sisältään aarteen.

Khazemin kalpaan tarttuu yhdestä santakasasta mukaan sormus. Se menee vain yhteen sormeen, ja on kermanvalkoinen.

"Kato tost, emma jaksa lukee enempaa", Vasili vastaa Khazemille ja heittää kirjan hänelle. Vasili kävelee Razkiv-Lur-Pan vierelle ja kävellessään ottaa vasaran taas esille. "Mita taal? Tartteeko avainta?" hän kysyy osoittamatta sanojaan kenellekään.

Zahir: tutkitaan kirjaa, useampi minuutti, jos aikaa.
En tiedä, mitkä skillit tai kielet tähän sopivat.
Zahir vilkaisee Razkivia hieman hölmistyneenä. "Tjaah, niin, kuvittelisin, että loitsu oli asetettu liejuun juuri sitä tapausta varten, että joku vetää tulpan irti... Että liejun seassa putoavat ikään kuin hidastaisivat putoamistaan myös... Mutta toisaalta, kuka ja miksi loitsun siinä tapauksessa olisi asettanut?" Bardin otsa alkaa jo mennä mietteliäille rypyille, mutta sitten hän huomaa Khazemin kaivavan esiin sormuksen. Bardin leuka loksahtaa auki, silmät tekevät täyden kierroksen ja hän läimäisee itseään otsaan. Lujaa. "Idiootti", hän mutisee, lisäten sitten kuuluvammin: "Tuota, antaa olla..." Hetken aikaa mies selvästi etsii uutta puheenaihetta, mutta muistaa sitten kirjasen: "Tosiaan, aivan, se kirja! Sitä pitää kyllä ehdottomasti vilkaista, tuntuu tosiaan hieman erikoiselta, että koko paikka on nekromantisen, ruumiit säilyttävän loitsun alaisena. Jos ei sitten joku aatelissuku ole jotenkin voinut ostaa jotain suuren luokan loitsumaakaria loitsimaan koko alue? En tiedä, onko sellainen mahdollista..." hän miettii ääneen.

Päiväkirja on vaillinainen, useat sivut on muuttuneet kosteudessa lukukelvottomiksi tai jopa repeytyneet irti. Niistä muutamistakin sivuista voi lukea vain tavanomaisen opiskelijan elämästä, kuinka lehtori on mäntti ja joku tyttö on kiva. Zahir syynää kirjan läpikotaisin muutamassa minuutissa. Hän ei löydä mitään salaista koodia tai edes viitettä salaviestistä. Viimeisin kirjaus on kaikesta päätellen ollut maanjäristystä edeltävänä päivänä, noin kymmenen vuotta sitten.

"Kappas, täältä löytyikin oikea aarre! Kermanvärinen sormus, hmm. Luulen että se kannattaisi antaa Vasilille, häntä on tänään jo koeteltu muutenkin. Ehkä se osoittautuu hyödylliseksi.", kertoo Kazem ja lopettaa lannan tyrkkimisen. "Tuo kirjanen, vaikka ei kuuluisikaan merkkihenkilölle, voi olla jollekin omaiselle arvokas. Sääli että se on niin karkeassa kunnossa, mutta mtä voisi olettaa. Harmi että loitsu näyttää suojelevan vain ruumiita, ja estävän niiden muuttumisen tomuksi."

"Pida sa vaan, ma luotan rautaan", Vasili vastaa Khazemille ja taputtaa vasaraansa. Hän katselee ovea keskittyneesti. "Varmaan tulee lisaa eloraatoja. Te tarpeeks kaivellu kuraa, jatketaanks?" hän huutaa kysymyksen vielä huoneessa oleville.

Vasili ei varsinaisesti jää odottamaan pitkää vastausta kollegoiltaan ja avaa oven. Sen takaa paljastuu käytävä ja ylöspäin johtavat portaat. Portaikon yläpäässä oikean puoleiseen seinään heijastuu valoa.

"Ei tämä ole mitään kurankaivelua, vaan tärkeää tutkimustyötä..." Zahir nurisee breoyvolaisen selälle miehen kadotessa portaikkoon. Bardi seurailee muita joukon hännillä.

Razkiv-Lur-Pa seuraa Vasilista askeleen perässä.

"Shh, valoo, siel lisaa raatoo tai muuta", Vasili kuiskaa ja elehtii taakseen, käsi pystyssä pysähtymisen merkiksi ja vie sitten kämmenen alas, tarkoittaen hiljaisuutta. "Pitaa kurkkaa, kellaan mitaa ovelaa vai hiivinks ma?" hän kysyy kuiskaten muilta.

Kömpelösti liikkuva Razkiv-Lur-Pa nyökkää Vasilille, mutta katsahtaa kysyvästi Zahiria ja Khazemia.

Zahir pyörittelee päätään eioon merkiksi vastauksena Vasilin kysymykseen.

Khazem pudistaa päätään ja ottaa paikan peräpään vahtina.

Ryhmän edetessä he näkevät edessä olevaan huoneeseen, joka on valaistu. Päädyssä on suljettu ovi, ja sivuille lähtevät käytävät. Vasemmanpuoleisen oviaukon yllä on vielä nähtävissä kaiverruksia, jotka kertovat tarinaa valtavast taistelusta. Vesi tippuu hiljalleen kaksoiholvikatosta lattialle, joka on satojen murtuneiden pääkallojen peittämä. Seinät ovat tässä huoneessa täynnä pieniä sopukoita, joissa on luurankojen jäämiä.

Yksitoista lasta istuu piirissä huoneen keskellä, ja yksi lapsi keskellä näyttää kertovan muille tarinaa. Hänen kätensä liikkuvat nopeasti ja hän tekee kasvoillaan pelottavia ilmeitä. Mitään ääntä ei kuitenkaan kuulu.

Derisin silmät avautuvat suuriksi ja tämä ryntää kaikkien ohi salaman nopeasti huoneeseen. "Cassiel! Katsokaa! Hän on täällä! Yhtenä kappaleena!" hän riemuitsee, ja asettuu ylpeänä seisomaan tämän taakse, myhäillen tyytyväisenä.

Käytävältä avautui myös toinen huone vasemmalle, joka on niinikään valaistu. Siellä pienessä korotetussa syvänteessä on vanha kivinen hauta-arkku.

Khazem kirahtaa "Seis!", mutta Deris ehtii rynnätä piirin äärelle. "Kirottu hälmö!", hän jatkaa, mutta ryntää tämän perään, rapier kädessään valmiina puolustautumaan, siltä mikä ikinä sitten tiennäyttäjiä vaaniikin.

Razkiv-Lur-Pa jää risteykseen silmäilemään huoneeseen jossa on arkku. Irvistää Derisin ryntäilylle.

Vasili Perception +5 "Ala, varo!" Vasili yrittää kähistä Derisille tämän juostessa ohi, tuloksetta. "Hullu mies", Brevoylainen manaa ja lähtee kävelemään Derisin perään. Saavuttuaan lapsiringin luokse hän pysähtyy katsomaan ja raapii päätään. "Jaa, lisaa kuolleit?", hän miettii, ja koittaa erottaa ovatko lapset ruumiittomia aaveita, käveleviä ruumiita vai jotain aivan muuta.

Vasilin tarkka silmä päättelee, että nämä henget ovat samantyyppisiä kuin Rouva Heracks ja hänen oppilaansa. Lapsista ei pääse pienintäkään ääntä, viuhtovat kädet eivät synnytä ilmavirtaa, eivätkä he vaikuta reagoivat ympäristöönsä lainkaan.

Deris naurahtaa ja heilauttaa kättään. "Kuolleita?" Marlinchen tyrskähtää. "Melkoinen vitsinvääntäjä, sinä. Ei täällä ole kuolleita. Cassiel on tässä näin, elossa!" Miehen hymy on yltää korvasta korvaan, kun tämä asettuu istumaan pääkallojen peittämälle lattialle aivan kuin niitä ei olisikaan. "Kyllä Cassiel tästä kohta pääsee lähtemään kotiin."

Zahir: Perception +3, Detect Magic
knowledge (all) +3 arkkuhuoneeseen
Zahir tuijottaa näkymää iho puistatuksista kihelmöiden. Pääkallot murtuvat kuin kuivat oksat ensin Derisin, sitten Khazemin ja lopulta Vasilin raskaiden askelten alla. Bardi nieleskelee monta kertaa, koittaen saada äkisti kuivunutta kurkkuaan kostutettua. Kaiken kauheuden keskellä hän ei kuitenkaan voi olla tuntematta myötätuntoa Deris-parkaa kohtaan, vaikka mies selvästi onkin mieltä vailla."Hulluja ja eläviä kuolleita. Mikä paikka!" hän puuskahtaa ajatuksistaan. Lasten piirissä seisova Deris ei vaikuta olevan välittömässä vaarassa, joten luotuaan vielä yhden surullisen silmäyksen näkymään, garundi siirtyy tarkastelemaan Razkivin kanssa arkkuhuonetta huoneen oviaukosta käsin, yrittäen parhaansa mukaan olla vilkuilematta käytävän päätyyn.

Zahir huomaakin kurkistaessaan, että hauta-arkku on avoinainen. Hän ei kuitenkaan näe arkun syvennykseen ovelta käsin. Garundille hauta-arkun yllä oleva monimutkainen seinäkuva on silkkaa hepreaa.

Razkiv ei näe seinäkuvassa kuin harakanvarpaita, mutta toisin kuin Zahir huomaa arkussa makaavan jonkin sotilaan ruumiin. Sillä vaikuttaisi olevan koko sotisopa päällään.

Lapsiringin luona Vasili ja Khazem näkevät käytäviin paremmin. Toinen päättyy t-risteykseen, toinen vie alemmas johtavaan portaikkoon. Sieltä kantautuu pieni ujellus.

"Kjusu silta tietaakse missa Junia tai se proffa on", Vasili sanoo Darisille ja lähtee muiden seuraan arkkuhuoneeseen.

Deris nyökkää ja katsoo Cassielia. "Kerrohan, tytär, nämä miehet tiedustelevat tunnetko erästä Juniaa?" hän kysyy, kärsivällisesti odottaen vastausta. Lapsiringin yksikään hahmo ei reagoi Deriksen kysymykseen millään tavoin. Deris kuitenkin nyökyttelee ja kääntyy sitten Vasilin suuntaan, joka on ehtinyt jo lähteä, hämmentyneenä katsoen sitten Khazemia. "Cassiel ei tiedä, missä Junia on, valitettavasti", hän sanoo pahoitellen.

Derisin äänen kaikuessa käytävällä Zahir kuikuilee arkkuhuoneeseen ja tekee muistiinpanoja näkemästään. "Tuota, haluaisiko joku muu lähestyä tuota arkkua...?" hän mutisee hiljaa hiilenpalansa raapiessa merkkejä riisipaperiin. "Ymmärrettävistä syistä en tässä paikassa mielelläni ensimmäisenä kävelisi aukinaisen arkun lähistölle. Ymmärrän kyllä, jos tekään ette halua... Mitään erikoisempaa magiaa en huoneessa kuitenkaan havaitse. Hei, Razkiv, näetkö sinä arkkuun sisälle? Razkivin lähestyessä arkkua bardi toteaa nopeasti ja hermostuneesti: "Odotas hetki", sujauttaa muistiinpanovälineensä takaisin vedenpitävään pakkaukseen ja kaivaa esiin pullollisen pyhää vettä.

"Se on Razkiv-Lur-Pa." Shoantimies murahtaa ja liikkuu varovaisesti lähemmäs arkkua suurkirves kädessään.

Razkivia uhkaa toistaiseksi mikään, joskin hän ehtii vilkaisemaan arkkuhuoneen käytävään. Se näyttäisi johtava lapsirinkihuoneeseen, käytävän jatkuessa umpikujaan.

Vasili tulee Razkiv-Lur-Pa:n viereen ja katsoo arkkua. "Toi kans joku liikkuva raato?" hän kysyy muilta katsoessaan haarniskoitua hahmoa. Hän koettelee vasaransa painoa käsissään ja pohtii: "Jos sita lois njut suoraa. Jos se kuollu, ei se kuolleemmaks mee, jos se liikkuva nii menis mossoksi ennenku ljuo".

ready action: jos ruumis liikkuu niin lyö heti ja kovaa "Antaa kuolleiden olla jos ovat jo luutarhan takana." Razkiv-Lur-Pa totea Vasilille ja kävelee arkun luokse katsomaan kalmoa tarkemmin.

Razkivin tarkka silmä osaa arvioida, että kalmolla on päällään erinomaisesti taottu pronssinen täyslevyhaarniska.

Khazem vartio edelleen Derisin ja haamu lapsikatraan luona. Kauempaa kuuluvat toverien äänet kertovat että suurempaa hätää ei ole siinäkään suunnassa. Hän jopa harkitsee rapierin pujoittamista takaisin huotraansa, mutta toteaa sitten itseksensä, että ei ole ihan niin märkäkorva näissä hommissa. "Aina valmis", hän mutisee "Se joka nukkuu, ei ehdi nauttia auringosta".

Razkiv-Lur-Pa rentoutuu hieman kun kalmo ei käykään päälle. "Deris! Tule tänne. Kuka hän on? Mitä kieltä nuo kirjaimet ovat?" Shoanti huikkaa oudolle miekkoselle samalla, kun tarkkailee kalmon varusteita ja seinällä olevaa kirjoitusta. "Ei sano teillekään mitään?" Kysäisee tovereiltaan.

Zahir: Linguistics +6, JOS sitä ei vielä
edellisen skillcheckin yhteydessä heitetty. En
maininnut sitä, mutta...

Huomattuaan kuolleen pysyvän kuolleena Zahirkin astelee lähemmäksi, katsellen seinäkirjoitusta vielä kerran silmiään siristellen ja päätään kallistellen, josko löytäisi siihen jotain uusia näkökantoja. "Paljonkohan aikaa ja paperia tuon jäljentäminen veisi...? Ehkä ylhäällä voisimme pyytää jotakuta järjestöstä kääntämään sen", hän mutisee puoliääneen.

Zahir ymmärtää seinäkuvan merkityksen. Se kuvastaa Taldorin ensimmäistä voittoa cheliaxilaisia kapinallisia vastaan. "Harakanvarpaat" taas ovat kuluneita vaakunoita, eivät kirjoitusta.

"Hetkinen, tämähän onkin oikeastaan aika simppeliä", Zahir toteaa hetken hiljaisen tutkiskelun ja havaintojen kirjaamisen jälkeen. "Tämähän on selvästi historiallinen kuvaelma Taldorin ensimmäisestiä voitosta cheliaxin kapinallisia vastaan. Kiintoisaa sinänsä, mutta ei mitään maailmoja mullistavaa", hän toteaa hieman pettyneenä. "Tuo kirjoitus on näemmä muuten ainoastaan rivistö kuluneita vaakunoita...Katoavaista on mainen kunnia, vai mitä?" garundi lisää vinosti hymähtäen.

Razkiv-Lur-Pa voi lainata kyniä "Nätti ja kömpelö. Tutki, raportoi ja pölli kaikki." Toteaa Razkiv-Lur-Pa ja kerää panssarin talteen. "Onko maaginen?" Kysyy Zahirilta samalla. "Kirjataan vaakunat ylös, jos sillä nyt on väliä."

Razkiv nappaa täyslevyhaarniskan luurangon päältä, levitellen muinaisen kuolleen henkilön luut ympäriinsä.

Zahir: Detect Magic "Totta kai, totta kai", Zahir myönnyttelee ja tekee työtä käskettyä. Saatuaan jäljennökset vaakunoista valmiiksi bardi tutkii, onko haarniska maaginen.

Zahir tunnistaa panssarin maagiseksi. Hän ei tosin osaa sanoa tarkasti millä tavoin.

Zahir: Detect Magic 3 rnds "Hmmm hmmm", Zahir raapii päätään ja päättää sitten tutkia hieman perinpohjaisemmin, kuinka voimakkaasti haarniska on maaginen. "Mahtaako kyseessä olla aivan artefakti...?" bardi miettii innokkaasti.

Zahir syynää silmä kovana panssaria, mutta mitään uutta ei paljastu.

Vasili Perception +5 "Jaa tollee annetaa kuolleiden olla?" kysyy Vasili ja ryhtyy ronklaamaan arkkua yhdellä kädellä, toisella pitäen yhä vasaraa valmiina, etsien jos sieltä löytyisi jotain muutakin käyttökelpoista. "Pistetaa ne luut tanne takas kuhan otettu kaikki kama. Sama se niille sekasin tai ei", hän toteaa tutkimisensa lomassa.

Vasili ei löydä arkusta muuta kuin käyttökelvottomaksi hapertuneen miekan ja puisen kilven ruostuneen rungon. Panssari on tosiaan näihin muihin esineisiin nähden loistokunnossa, vain hiukan pölyinen.

perc +5 guidancen kanssa

Razkiv-Lur-Pa katsoo vielä huoneen läpi, jos muuta ei löydy jatkaa mies kummituslapsia tutkimaan. "Tämä paikka on kirottu. En poistu tyhjin käsin."

Razkiv ei löydä mitään muuta mainitsemisen arvoista.

Kaiveltuaan tarpeeksi Vasili heittelee isoimmat luut takaisin arkkuun. "Noi, iha hjuva", hän toteaa siivouksestaan tyytyväisenä, ja lähtee Razkiv-Lur-Pa:n perässä takaisin lapsirinkihuoneeseen.

Deris on edelleen "Cassielin" takana, ihaillen tämän palmikoita. Lapsiringissä jatkuu äänetön tarinankerronta, eivätkä henget ole reagoineet millään tavoin ympärillä pyöriviin hahmoihin.

Zahir jää huoneeseen muiden lähdettyä, alkaen järjestellä luita varovaisen kunnioittavasti hieman tarkemmin paikalleen, parhaan taitonsa mukaan. Toisella korvalla hän koettaa samalla kuunnella, mitä muut ryhmäläiset tekevät. Mikäli nämä kuuluvat suuntaavan eteenpäin, bardi singahtaa heidän peräänsä valaiseva jousensa mukanaan.

Khazem katselee uteliaana Razkivin kantamaa levyhaarniskaa ja utelee kolmikon löydöksistä. Hän kertoo myös vähät havaintonsa Deriksestä ja haamulapsikatraasta; "Täällä on ollut hiljaista ja liikkumatonta. Deris on kuin huumaantunut Cassielin.. läheisyydestä. Mies parka! Mutta ainakaan mikään ei hyökännyt kimppuumme, vaikka vaaran puute ei kyllä auta yhtään enempää ymmärtämään mitä kaikkea täällä on tekeillä."

Razkiv-Lur-Pa kertoo Khazemille lyhyesti heraldiikan tärkeydestä mielipiteensä. Siihen menee kolme enimmäkseen painokelvotonta sanaa. "Jatketaan. Jos selviäisi tämän paikan kirous." Mies jatkaa peruskurssin oppien mukaiseen suuntaan ja viittaa muita seuraamaan.

Kuullessaan muiden lähtevän lompsimaan pääkalloja rutisuttavin askelin syvemmälle nekropolikseen, Zahirin on pakko lopettaa luiden järjestely. Mutisten anteeksipyynnon kuolleelle soturille hän lähtee toveriensa perään, yrittäen parhaansa mukaan vältellä kallojen päälle tallaamista. Bardi vilkaisee säälivästi Derisiä miehen ohi kulkiessaan. "Etkö haluaisi liittyä seuraan? Sano Cassielille, että tulet ihan kohta takaisin. Jaksoihan hän jo odottaa sinua koko...koulupäivän, ei kai muutama tunti mitään merkitse? Seurasi olisi mitä tervetulleinta", bardi yrittää houkutelle miestä nelikon mukaan, tukahduttaen lapsiringin aiheuttaman puistatukset.

Vasemmalle vievä käytävä viekin arkkuhuoneeseen.

Deris ravistaa päätään. "Ei, tänne minä halusin tulla, Cassielin luokse. Nyt olen viimein tässä, ja tässä odotan, että hänen tuntinsa päättyy", mies sanoo totisena.

Razkiv-Lur-Pa kävelee lapsikatraan ympäri ja låhtee laskeutumaan portaita. Asettaa kirveensä kärkeen uuden valoloitsun.

"Huikkaa meille ku tunti loppuu", Vasili sanoo Darisille, ja lähtee seuraamaan Razkiv-Lur-Pa:ta käytävää alas, pudistelleen päätään Darisin puheille. "Hullu mies hullussa paikassa", Vasili toteaa Darisista.

Pitkä portaikon pohjalla ne jatkusivat syvään, synkkään veteen. Sivusta kuitenkin avautuu lyhyt käytävä ja sen päässä huone. Huoneessa ei ole minkäänlaista valoa. Jokin kylmä tuuli puhaltaa hennosti tästä huoneesta.

Zahir: Detect Magic 3 rnds, jos aikaa on Perällä tuleva Zahir tekee lisäyksiä karttaa ja tutkii epäluuloisena, näkisikö mitään erityisen maagista. Bardista tuntuu erikoiselta, että kylmä ilmavirta puhaltaa syvemmältä maan alta kohti maan päälle vievää aukkoa.

Nekropoliksessa vallitsee häilyvä maaginen aura. Ne ovat ajan saatossa haalistuneet niin paljon, ettei niitä enää tahdo tunnistaa. Ne ovat myöskin niin vanhoja, etteivät välttämättä edes täytä nykyisen loitsukokoonpanon sääntöjä. Zahir epäilee, että ilmavirtakin on jokin jäänne paikalleen jääneestä maagisesta aurasta.

Khazem jää tuijottamaan hetkeksi epäluuloisena uutta tummaa vetistä portaikkoa, koittaen valaista sitä aurinkotikullaan.

Kirkkaassa valossa näyttäisi aivan kuin vedessä kelluisi hieman pinnan alapuolella silmättömiä kasvoja, huutaen ja kirkuen. Mutta ne ovatkin vain pääkalloja.

Vasili Perception +5, ready action: attack jos jotain hyppää vedestä. Vasili astuu veden äärelle ja tökkii vettä vasarallaan. "Taallaki zombi?" hän pohtii selvästi hermostuneena siitä, että huoneeseen päästäkseen pitäisi jättää vesikäytävä selän taakse.

Jos vedestä ei hyökkää mitään. "Soihtuun tuli, heitä." Razkiv-Lur-Pa sanoo takanaan seisovalle ja osoittaa reppunsa sivutaskua, jossa säilyttää soihtuja sekä tuluksia ja viittaa huoneeseen josta tuuli puhaltaa.

Vasili tuijottelee vainoharhaisena vedenrajaa. Jokin maanalainen ilmakupla pulpahtaa pintaan, siirrellen pääkalloja hivenen. Tästäkään huolimatta mikään ei välittömästi hyökkää kimppuun, mutta pitää tiennäyttäjät varpaillaan.

Zahir: rng att. +2 Zahir kiirehtii Razkivin lähistölle, räpeltää aikansa miehen repun parissa, saaden kuin saadenkin kaivettua tulukset ja soihdut esiin, yrittäen sitten heittää soidun huoneeseen.

Soihtu valaisee huoneen, mutta on sammua osuessaan märälle lattialle. Liekit paljastavat erikoisen mallisen huoneen, joka on selvästi osittain omahtanut. Sen perällä on jonkinlainen alttari, joka on maanvyöryissä pahasti tuhoutunut. Liekit lepattavat hieman tuulenvireessä.

Jonkinlaiset syvennykset tai käytävät lähtevä heti käytävän kumminkin puolin.

Razkiv-Lur-Pa astelee varovaisesti huoneeseen ja yrittää tunnustella mistä ilmavirta tulee.

Khazem suostuu viimein jättämään vetisen pääkallorapun taakseen. Hän laskee reppunsa käytävään kuivaan kohtaan ja siirtyy kummalliseen huoneeseen rapier ja aurinkotikku käsissään. Valppain askelin hän päätyy eteläisen käytävän suulle. "Täällähän on...!", hän on sanomassa.

Syvennyksiset ovat paljaat, joskin muodoista päätellen niissä on joskus ollut luurangot.

Ilmavirta vaikuttaisi tulevan alttarin päältä sortuneiden kivien seasta.

Zahir: Perception +3
Knowledge (all) +3
Zahirkin astelee huoneeseen lotisevin askelin ja katselee ympärilleen epäluuloisesti. Todetetessaan, ettei mitään ilmeistä vaaraa ole, bardi laittaa jousensa taas pois käsistään, kaivaa muistiinpanovälineensä esiin ja katselee ympärilleen tarkemmin.

Garundi ei löydä juuri mitään erityistä, eikä laajasta tietämyksestäkään huolimatta saa oikein mitään irti nekropolikse märistä kivenmurkuloista.

Survival +6 Vasili tulee Zahirin perässä huoneeseen ja jää katsomaan luurankosyvennyksiä. "Mita naa? Eiko taa vanha koulu? Luurankoi?" hän hämmästelee syvennysten muotoja. Muistaessaan aiemman kohtaamisen zombin kanssa, hän tutkii jälkiä syvennysten lähellä. "Naaki lahtenu kaveleen?" hän mumisee partaansa tutkiessaan polvillaan lattian pölyä luuvarpaanjälkiä etsien.

Vasili ei löydä mitään jälkiä.

perska ja survival +4 molemmat Razkiv-Lur-Pa tutkii huoneen Vasilin perässä varmuuden vuoksi.

Razkiv ei löydä huoneesta juuri mitään silmiinpistävää. Huone on ollut osittain sortuman alla ja osa huoneesta on todennäköisesti jäänyt sen alle, ylempien huoneiden seinien vajotessa uusiksi huoneen seiniksi.

Zahir: laskelmointia Jahka on saanut olennaisimmat muistiinpanot tehtyä, Zahir laittaa merkintävälineensä pois käsistään ja poimii valaisevan jousensa jälleen hypisteltäväksi. "Siirretäänkö noita alttarin päällä olevia kiviä?" Zahir kysyy tovereiltaan. Samalla bardi koettaa mielessään laskelmoida, onko kivien siirtäminen ylipäätään mahdollista.

Zahirin päätelmien mukaan kivet ovat hyvin raskaita, mutta siirreltävissä.

"No, katotaa mita siel alla", Vasili vastaa Zahirille, ja laittaa aseensa pois. Hän verryttelee hiukan käsiään kävellessään kivien luo, ja päästyään alttarille kokeilee jaksaako nostaa päällimmäisiä kiviä.

Razkiv-Lur-Pa laskee kirveensä seinustalle ja auttaa Vasilia murikoiden siirtämisessä. "Pitäkää vahtia. Tämä paikka on väärin." Mies sanoo Zahirille ja Khazemille.

Kaksikko siirtelee hyvin raskaita kiviä hitaasti, mutta jokaisen kiven tilalle valuu ylempää maa-ainesta. Zahir äkkääkin nyt vasta, että mieletön maanmuokkaaminen saattaa sorruttaa koko huoneen.

"Voiko sen tukea järkevästi?" Razkiv-Lur-Pa lopettaa kivien siirtelyn Zahirin varoitettua sortumavaarasta.

Zahir: Knowledge (engineering & architecture) +3 "No hitto, en minä tiedä, olen bardi, en rakennusinsinööri", Zahir toteaa synkeän mietteliäänä leukaansa hieroen. "Kerran tapasin tosin yhden tyypin majatalossa, jossa esiinnyin..." Garundi haroo suoria hiuksiaan sormillaan, yrittäen palauttaa mieleen, mitä mainittu juomatoveri olikaan erikoisalastaan selittänyt.

Khazem yrittää pitää vahtia läntisen käytävän suulla, mutta kaivauksen äänet varastavat hänen huomionsa toistuvasti. Hiljaa mutisten hän rukoilee Sarenraelta suojelusta mokomaan operaatioon.

Zahir ounastelee, että massaa on alttarin päällä melkoisesti. Kivien siirtely toisi sitä vain entisestään lisää huoneeseen. Tukeminen vaatisi kestäviä paaluja.

"Hmph... Turhaa työtä." Razkiv-Lur-Pa mutisee jahka Zahir kertoo arvionsa tilanteesta. "Parruja näkynyt nurkissa?" Mies hieman virnistää putsatessaan soraa ja maa-ainesta päältään.

"Aikamoinen pettymys, mutta meidän pitäisi ehtiä vielä illaksi edustamaan järjestöämme. Juniakin taitaa olla edelleen löytymättä.. ja se sormus. Ai niin, eikä lapsi ringin takana ollut vielä yksi ovi?", Khazem juttelee, kun kaivaukset pysähtyvät tuloksettomina ja hiljaisuus valtaa huoneen. "Saitteko vedettyä siitä alttarista siis minkäänlaisia johtopäätöksiä?", hän huikkaa vielä, alkaen samalla jo marssia kohti aiempaa salia, ja sen mystistä suljettua ovea.

Zahir: Knowledge (religion) +3 Zahir vilkaisee pääosin hautautunutta alttaria vielä viimeisen kerran, ja pinnistää aivosolujaan, josko saisi siitä vielä jotain irti. "Voin esittää korkeintaan valistuneita arvauksia..." hän mutisee vastaukseksi Khazemin loittoneville askelille. "Noh, yritimme parhaamme... Teitte kyllä olosuhteisiin nähden erinomaista työtä", mies kehaisee Vasilille ja Razkiville, tarkastellen kaksikon siirtelemiä kiviä. Sitten garundi lähtee olkiaan kohauttaen Khazemin perään, vilkuillen käytävällä päilyvää veden pintaa epäluuloisesti mennessään.

Zahir ei pysty päättelemään kehnokuntoisesta alttarista, mitä jumalaa siinä on aikoinaan palvottu. Razkiv epäilee alttarin kuuluneen kenties jopa Urgathoalle.

"Urgathoa... Ei hyvä." Razkiv-Lur-Pa huomauttaa Zahirille ja muille tovereilleen. "Katsotaanpa se lapsien huoneen ovi. Viisasta olisi tutkia josko lapset ovat kangastus tai muuta magiaa. Deris lienee vain hullu." Shoanti on selvästi saanut kerättyä itseään kiviurakan aikana. Fyysinen toimi tuo oikean lämpimän hien, ei kylmää epäluonnollista.

Zahir: Detect Magic, Knowledge (arcana) +3 Zahir nyökyttelee shoantin sanoille mennessään ulos alttarihuoneesta. Päästyään näköetäisyydelle lapsiringistä hän mutisee jälleen yksinkertaisen loitsunsa ja tarkastelee, voisivatko lapset olla vain illuusio oikeiden kummitusten sijasta.

"Pah, turha homma", Vasili manaa ja heittää viimeisen nostamansa kiven takaisin alttarille. Hän lähtee kulkemaan muiden perässä lapsiringin luo ja ottaa matkalla taas vasaransa käteen. "Taal voi niita luujamppoja jossain, pitakaa silma auki", hän varoittaa muita katsellessaan Zahirin taikuustutkimusta.

Lapset hohkaavat heikkoa magiaa. Zahirin ajatus tosin ei kulje eikä hänellä ole yhtään mitään muuta sanottavaa niistä.

"Tarkastetaan ovi ansojen varalta Vasili. Khazem, Zahir, valmiina." Razkiv-Lur-Pa tutkii ovea parhaansa mukaan. Samalla kysyy Derisiltä: "Mitä tämän oven takaa pitäisi löytyä?"

Zahir pyörittelee päätään huoneessa avautuvalle groteskille näylle, yrittäen taas varoa askeliaan. Nuolaisten hermostuneesti huuliaan hän nyökkää Razkiville ja kohottaa joustaan hieman, hypistellen nuolen sulitusta toisella kädellä.

Khazem seisoo kymmenen jalan päässä ovesta hievahtamatta, rapier ja aurinkotuli käsissäään.

Deris havahtuu ja katsoo hölmistyneenä Razkivia. "Mutta, enhän minä ole täällä ennen ollut? Mikä saa sinut luulemaan, että tuntisin tämän paikan, entuudestaan?" mies kysyy aidon hämmentyneesti.

Razkiv ei havaitse muinaisessa kiviovessa ansoja.

Razkiv-Lur-Pa katsoo Deristä hetken ja sanoo: "Josko lapset ovat kurkanneet." Mies yrittää pitää kasvonsa ilmeettöminä. Deristä käy sääli, mutta hän tuntuu myös heikolta ja aavistuksen koomiselta.

Deris katsoo hölmistyneenä lapsia ja sitten taas Razkivia. "En tiedä. Hekin ovat olleet kovin... hiljaa", mies vastaa epäluuloisena.

"Ei sitten voi muuta ku ovi auki ja luujampoille turpaan", Vasili päättää. Hän asettautuu tukevasti seisomaan oven eteen, valmiina lyömään mitä tahansa sieltä ilmestyykin. "Avaa sa, ma ljuon", hän pyytää Razkiv-Lur-Pa:ta, ja tuijottaa ovea tiukasti.

"Aina yhtä kärsivällinen." Razkiv-Lur-Pa toteaa ja avaa oven.

Oven takaa paljastuu suurehko tila, joka jatkuu leveine portaineen jyrkästi alaspäin. Portaiden alaosaa ei ovelta käsin näe. Sivuille johtavat käytävät, joista vasemmanpuoleinen johtaa ylöspäin, oikeanpuoleinen alaspäin. Tätäkin huonetta valaisevat kaksi soihtua.

Vesipisarat kaikuvat oven toisella puolen aiempaa voimakkaasti.

Zahir: Perception +3, Detect Magic Koska luurankoarmeija antaa odottaa itseään, Zahir työntyy Razkivin takaa kurkistelemaan näkymiä. Jos mitään erikoisempaa tai terveyttä uhkaavaa ei näy eikä kuulu, bardi kävelee huoneen keskellä ja tekee karttaansa tarvittavat lisäykset. "Mielenkiintoista, todella mielenkiintoista", bardi mutisee, vilkuilleen ympärilleen uteliaasti, mitä kynäilyiltään ehtii.

Zahirin ei tarvitse pitkään vilkuilla, sillä portaiden alapäästä kuuluu pahaenteistä muminaa. Ja miltei heti perään sivukäytäviltä, oikealta vedeltä nousee jotain, ja vasemmalta portaita pitkin astelee jokin. Ne ehtivät valon näkyville ja kolme kammottavaa kaamiota* ilmestyy garundin näköetäisyydelle. Niiden rauhaa on rikottu, ja ne kaikki ovat lyllertämässä Zahiria päin.

Zahir: drop thingies, move: L7
Knowledge chk (reli) +3
std: inspire courage +1
"LISÄÄ ELÄVIÄ KUOLLEITA!" bardi karjuu, tiputtaa muistiinpanovälineensä ja lähtee kauhistuneena juoksemaan tovereidensa luokse. Päästyään leveiden selkien taa garundi miettii sekunnin puolikkaan, tietääkö jotain mainitsemisen arvoista näistä uusista epäkuolleista ja viestii sen lyhyesti tovereilleen, ennen kuin aloittaa jälleen kuulijoita taianomaisesti voimistavan veisun.

Kaamiot ovat moneen otteeseen olleet koulutusjaksolla esillä luennoissa. Niiden kynnet ja hampaat erittävät lamauttavaa hermomyrkkyä, joka ei toimi haltioihin. Muihin taas toimii, valitettavan hyvin.

Kaamiot lähtevät lyllertämään Zahirin perässä, mutta tämä kadotessa Razkivin selän taakse ne hätkähtävät ja ärisevät vihaisesti. Yksi niistä jää juuri lyömäetäisyyden ulkopuolelle, ja kaksi muuta tulevat nurkkien taakse kynsimään Razkivia. Sokkona kynsiminen ei kuitenkaan muuta kuin raavi kivisiä seiniä.

Khazem; Free, drop sunrod & packback, std total defence, move to I6. AC 19-> 23. Khazem huokaisee Sarenraen nimen ja antaa sekä repun että aurinkotikun rämähtää lattialle. Hän valmistaa urhean pienen bucklerin ja ikävästi pistävän rapierinsa pysäyttämään kaamioiden sohaisut ja ryntää niiden läpi.

Khazem ottaa 2 pistettä vahinkoa. Huolimatta Khazem taidokkaasta väistelemisestä yksi kaamioista saa puraistua tätä lähelle kaulaa, hiuksen hienosti välttäen kaulavaltimon. Isku ei ole kova, mutta keleshi tuntee jo nyt tulehtuneen kivun haavassa. Hän ei kuitenkaan lamaannu hermomyrkystä, onnekseen.

Vasili tekee 9 pistettä vahinkoa G1:lle. Vasili seuraa Khazemin vanavedessä, antaen kaamioiden huomion kiinnittyä uhkarohkeaan keleshiin. Hän kiertää aivan kauimmaisen kaamion taakse ja kierrähtää ympäri, mätkäisten maansärkijällä kaamiota. Isku on brevoylaiselle vuoden heikoin, joskin kaamio selvästi vääntyy iskusta mutkalle, mulkaisten vihaisesti ärjyen.

move I8 Vasilin tarjoamaan flankkiin ja POWER ATTACK ilman ragea: MWK Greataxe +8 1d12+10 sisältää flankin ja laulun Razkiv-Lur-Pa painelee muiden perässä tekemään kaamioista silppua. Suurkirves laulaa.

Razkiv tekee 22 pistettä vahinkoa G1:lle. Tuhoutuu. Suurkirveen laulu raikaan kaamion kilon kappaleina. Otuksesta jää vain lyhyt muisto.

Move: holy water esiin, 5 ft. step K7
std: rng touch + laulu + point blank +5 G2 nurkan takaa
swift: dagger esiin. Insp Cour +1 rnd 2
Zahir kaivaa laulaen esiin pullollisen pyhää vettä, liikkuu oviaukolle, kurottaa kätensä ja viskaisee pullon oven nurkan takaa Khazemin kimpussa olevaan kaamioon, napsauttaen sitten tikarin esiin rannekotelostaan.

Zahirin pyhä vesi tekee 1 pisteen vahinkoa G2:lle. Zahirin heittokädessä on parantamisen varaa, sillä pyhävesipullo räsähtää Khazemin käsikilpeen. Siitä roiskuu pikkuriikkisen verran kaamioon.

Pillastunut ja hivenen haavoittunut kaamio katsoo Zahiria murhaavasti, astahtaa oven eteen, ja kynsii ja puree garundia. Zahirin suunnattomaksi helpotukseksi hän saa torjuttua kaikki kaamion iskut vahingoittumatta.

Toinen kaamio katsoo suurin silmin suurkirveellä mestauttamaa lajitoveriaan, ja sitten suurkirveen käyttäjää. Yhtä lailla pillastuneena tämä hyökkää kaikkine raajoineen Razkivin kimppuun. Kaamioilla vaikuttaa tosin olevan huono päivä, sillä vain yksi hädin tuskin kynsii Razkivin panssaria.

Khazem; free 5ft step to J6, std attack Rapier +6 (1d6+2/18-20x2) Courage laskettu arvoihin Khazem astahtaa portaikkoon kaamion viereen ja iskee rapierinsa määrätietoisesti sen rintaa kohti, tavoitellen sen epäkuollutta sydäntä rintalastan suojissa.

Khazem tekee 7 pistettä vahinkoa G2:een Säilä pistää kivuliaasti kaamioon, olettaen tietenkin, että kaamiot tuntevat kipua.

Vasili tekee 15 pistettä vahinkoa G2:een Vasili astahtaa askeleen lähemmäksi, jättäen yhden kaamion saarroksiin, ja lasauttaa tätä maansärkijällään. Isku tuhoaa kaamion tuusan nuuskaksi täysin.

Razkiv viimeistelee viimeisen kaamion tylysti suurkirveellään katkaisten sen pään pois kokonaan.

Taistelu ohi.

Nekropoliksen hiljainen rauha laskeutuu jälleen ylle. Lapsirinki jatkaa äänetöntä tarinankerrontaa, ja Deris kuikuilee hieman pelokkaana toiseen huoneeseen, sanomatta kuitenkaan mitään.

+4 perception, 1d8+1 Khazemiin "Vain naarmuja, hyvä." Razkiv-Lur-Pa silmäilee tovereitaan ja kaamioiden kappaleita. Parantaa Khazemin haavat sauvallaan. "Tutkitaan nurkat." Mies kääntyy tutkimaan veden peittämää portaikkoa pitkäkeihäänsä kanssa.

Portaikko näyttä jatkuvan alaspäin tummaan veteen. Pinnalla ei kellu mitään.

Khazemin haavat umpeutuvat, mutta orastava päänsärky vihjailee taudista.

Zahir Perception +3, Detect Magic "Hyvää työtä, veikkoset!" Zahir kehaisee astellessaan takaisin huoneeseen. Ripein askelin hän kävelee pudottamiensa muistiinpanovälineidensä luo ja poimii ne, ennen kuin vesi ehtii tehdä tuhojaan. Sitten bardi katselee ympärilleen. Razkivin tutkiessa veden valtamaa portaikkoa garundi suuntaa huomionsa toiseen portaikkoon.

"Erinomaista työtä!" myös Khazem virkkoo, hän tutkii rauhoittunutta hallia hetken, sitten sipaisee aavistuksen huolestuneen oloisena saamansa haavaa, mutta kiittää kun Razkiv jo tökkää sen taika riu'ullaan umpeen. Hän käy noutamassa myös aurinkotikun ja repun, jonka nostaa jälleen löysästi olalleen.

Ylöspäin vievä portaikko on romahtanut, ja siitä tihkuu paljon vettä.

"Umpikuja täälläkin", Zahir virkkoo, kääntyen kohti tovereitaan. "Meille jää siis kokonaista yksi etenemissuunta... Kuka haluaa mennä edeltä? Razkiv? Vasili?"

Razkiv-Lur-Pa nyökkää ja siirtyy kuuntelemaan oven läpi mahdollisia ääniä. Vinkkaa Vasilin lähemmäs ovea valmiiksi.

Nähdessään Razkivin ryhtyvän toimeen, Zahir sulloo nopeasti muistiinpanovälineensä takaisin vedenpitävään laukkuunsa, kaivaa esiin jousensa ja liikkuu kahdenkymmenen jalan päähän ovesta.

Khazem asettuu jälleen peräpään vahdiksi, ja katselee vetisen käytävän suuntaan, asetellen myös samalla varusteitaaan parempaan ryhtiin.

Razkiv painaa korvansa oveen ja kuulee sen toiselta puolelta meren ääniä; aaltojen kuohua ja sen sellaista.

"Taidan kuulla omiani..." Razkiv-Lur-Pa toteaa hiljaa ja katsoo epäuskoisena tovereitaan. "Voiko tuolla olla jo avoin meri takana?"

"Eikö tämän törmän kerrottu osin vajonneen mereen? En kyllä oleta meidän laskeutuneen vielä niin alas." Khazem kuiskaa takaisin Razkiville.

"Jahkailulla ei selviä asiat." Razkiv-Lur-Pa toteaa ja avaa oven.

Oven takaa paljastuu erikoisen mallinen, erittäin korkea huone, jonka lattia on täysin veden vallassa. Aaltojen kuohuminen kuuluu seinien läpi, ja aina toisinaan lattiaraoista pyrskähtää suolavettä. Huoneen seinillä on leväkaistaleita, jotka riippuvat kuin märät hiukset.

Huoneessa on useita syvennyksiä, joiden yli menee holvikaari. Vasemmalla ja oikealla edessä olevat alkovit ovat kuin valtavat, viisi jalkaa korkeat portaat, jonka kullakin tasanteella on kivinen sarkofagi.

Ennen kuin ryhmä ehtii kuitenkaan mitään tutkimusta tehdä, näkyy huoneen perällä olevassa tilassa olevan kaamion tapainen olento, jolla on repaleisen aateliston vaatteet, kultainen kruunu ja mädät sormet täynnä kimaltelevia sormuksia. Se ärjyy vihaisesti huomatessaan oven avautuvan, valmistautuen silpomaan tunkeilijat.

Khazem; Free... drop stuff, Douple Move to C7 Khazem herää vaaraan salamannopein refleksein ja ennen kuin ehtii ajattelemaankaan, hän ryntää jo liikkeelle potkien suola vettä pärskähdellen leväseinille. Pysähtyessään hän on jo ennättänyt tuntemattoman olennon taakse rapier ojossa.

Kun Khazem tulee lähemmäs kammotusta, hän huomaa pistävän, iljettävän mädän hajun. Se on ehkä pahimpia hajuja, mitä hän on koskaan haistanut. Sotilaan tahdolla ja tarmolla hän kuitenkin nielee inhonsa ja välttää oksetuksen.

Vettä pärskähtää taas lattiaraoista sankan suihkutuksen lailla, mutta Khazem ja kammotus eivät joudu vesipesun tielle.

Knowledget heitetty jo. Zahir näkee kammotuksen jo kaukaa ja tunnistaa sen kaamioksi... mutta ei ole täysin varma, onko tämä ihan riviversio. Jotain siinä on erilaista, muutakin kuin vaatteet. Razkiv kuitenkin tunnistaa tämän hirvityksen ghastiksi. Se on kuin kaamio, mutta noussut paljon voimakkaamasta olennosta.

std: insp. courage +1
ready move 20 ft, kunhan Vasili ja
Razkiv ovat liikkuneet.
Zahir alkaa taas laulamaan, vaikka henki hieman tahtookin jännityksestä salpautua. Bardi valmistautuu myös liikkumaan huoneeseen, jahka kaikki etujoukot ovat sinne astelleet.

Inska
20+ Khazem
20 jännä
14++ Vasili
14+ Zahir
14 Razkiv (paralyzed)
8 Kammo

Vasili doublemove D6 Vasili liikkuu lähemmäs ja ottaa matkalla esiin maansärkijän. Hän kiertää kammotuksen sivulle.

Rage päälle, charge, power attack, laulu, flank= Greataxe +12 1d12+13; fort +6 kaamion hajua vastaan ragen kanssa. Razkiv-Lur-Pa karjaisee ja säntää suurkirves niskansa takana kohti voimakasta kaamiota. Esi-isät katsokaa kun tuon teille kunniaa. on miehen pään sisäinen ajatus. "HRRRAAAAAAAA!" on kuitenkin se, mitä Razkiv-Lur-Pan suusta kuuluu.

Toistaiseksi kaikki kammotuksen viereen tulleet ovat nähtävästi haistelleet ogren sukkia harjoituksen vuoksi; suurkaamion mätä löyhkä ei vaikuta kehenkään mitenkään.

Razkiv ottaa 6+4 damagea, ja on paralyysissä 2 vuoroa.
17 pistettä ghastille
Razkivin kirves uppoaa syvälle suurkaamioon, joka ärjäisee kivusta ja katsoo suurin, vihaisin silmin häntä vahingoittanutta barbaaria. Raivoisa pureminen ja kynsiminen vahingoittaa Razkivia, joka halvaantuneena jähmettyy paikoilleen. Fiksuna yksilönä kaamio ottaa sivuaskeleen kauemmaksi, käyttäen halvaantunutta barbaaria kilpenä.

Vaivihkaa Zahir etenee huoneeseen.

Khazem; free 5ft step to D8, attack +6 rapier, d6+2 damage Khazem astuu uudelleen haisukaamion vierelle ja pyrkii tanssittamaan rapierinsa sen suojauksen ohi.

4 pistettä ghastille Khazemin säilä tökkää ilkeästi suurkaamiota. Tämä kuitenkin jatkaa ärisemistään ja katsoo vihaisesti keleshiä.

Vettä pärskähtää taas suihkuavana huoneeseen, mutta ketään ei tunnu moinen haittaavan pätkääkään.

Vasili tekee 12 pinnaa ghastille. 17+4+12 = -4 Vasili astahtaa lähemmäs suurkaamiota ja heilauttaa maansärkijäänsä suuressa kaaressa. Yksi isku, splät, ja epäkuollut on pannukakku. Kammioon laskeutuu jonkinlainen rauha, satunnaisen vesisuihkun hieman haitatessa keskittymistä.

Taistelu ohi (taas).

CLW sauvasta kunnes täysissä, 10hp tuli vahinkoa Hetken kuluttua Razkiv-Lur-Pa kykenee taas liikkumaan ja antaa verensä rauhoittua. "Phuuh... Siinä olisi voinut käydä huonosti. Haavoja?" Mies sanoo puuskutuksensa seassa ja noukkii parannussauvansa.

Razkiv tökkii itseään kaksi kertaa parannussauvalla.

Khazem; Perception +1 Khazem ehti jo huolestua Razkivista, mutta huokaisee helpotuksesta tämän palatessa aktiivisten tiimiläisten kirjoihin. Seuraavaksi hän alkaa varovaisesti tutkia haisukaamion jäänteitä, tarvittaessa käyttäen rapieria olentoa koskettaessaan ja kääntäessään. "Kirottua, mikä löyhkä!"

perception +4 take20 jos kukaan ei halua hosua eteenpäin "Eipähän haise enää kauaa. Deris! Näyttääkö tutulta?" Razkiv-Lur-Pa lakkaa puuskuttamasta ja tarkkailee kammiota. "Nyt voinee tonkia nurkat perusteellisesti." Mies toteaa tovereilleen ja vilkuilee hautakammion nurkkia.

Kaamiolla olleet helyt sormissa ja kruunu päässä ovat nähtävästi vain teatraalisia lasikoruja; täysin arvottomia.

Deris ei ole näkösällä, edelleen lapsiringin luona kaiketi, mutta kuulee kaiun. "Mitä?!" hän huutaa takaisin. Ei selvästi kuullut mitä Razkiv sanoi.

Huoneessa on tosiaan kuusi sarkofagia. Razkiv avaa yhden niistä - kivisen kannen kirskunta herättäisi kuolleetkin - ja sen alta paljastuu hyvin säilynyt nuoren tytön ruumis, jonka kiharat, mustat hiukset peittävät tämän kasvot. Hänen kätensä ovat ristissä rintakehän päällä, peittäen osan myös hänen repeytyneestä koulupuvustaan. Sormissaan tällä tytöllä on salamanterisormus, joka menee kahteen sormeen.

Eräästä toisesta sarkofagista löytyy mitä ilmeisimmin hautalahjoiksi tarkoitettuja tavaroita, mm. kiilloitettu hopealautassarja, joissa koristeellinen taldaaniaatelisen rintakuva lähtee lautasen keskeltä kuin mies elohopea-altaasta. Joo älkää kysykö. Yhdestä sarkofagista löytyy kullattu, seremoniallinen pitkämiekka.

Zahir: Detect Magic Zahir astelee varovaisesti lähemmäksi, keskittyen hengittelemään suun kautta. "Tyttörukka", mies toteaa murheellisesti sarkofagia katsellen. "Tuo lienee kuitenkin hakemamme sormus", hän sanoo huokaisten, viitaten kylmänsiroja sormien pitelemään sormukseen. Razkivin siirtyessä seuraavaa sarkofagia tutkimaan, bardi vilkaisee vainajaa vielä kerran surullisesti ja seuraa sitten Razkivia vakavan vaiteliaana, kirjaten ylös löydöt. Lopuksi garundi tutkii löydetyt esineet magian varalta.

Rubiinisalamanterisormus on ring of sustenance.

Zahir: Perception +3 "Heetkinen..." tytön sarkofagin luokse jälleen palannut ja sormusta tutkimaan kumartunut Zahir mutisee hämmentyneenä, haroen hiuksiaan. "Hei kuulkaa", hän virkkoo muille tovereilleen suoristautuen, "tuo sormus on suunnitteltu ylläpitämään kantajansa elämää, raviten häntä maagisesti ja vähentäen unentarvetta. Ihmettelenpä vain, voisikohan olla...? Onnettomuudesta tosin on kymmenen vuotta jo, mutta.." Bardi kumartuu uudelleen sarkofagin puoleen, katsellen tällä kertaa sormusta pitelevää tyttöä hieman lähemmin, arvioiden tämän ikää ja yrittäen samalla nähdä, hengittääkö tämä.

Vaikka Zahir aikoinaan jätti välistä ensiapukoulutuskurssin, hän on jokseenkin sitä mieltä, että tyttö elää ja hengittää, päätellen yksinään siitä, että pallea nousee hädintuskin nähtävästi ylös ja alas.

"Lukittuna arkkuun vuosikausiksi..." Razkiv-Lur-Pa mutisee ja tarkastelee tyttöä tarkemmin. "Hakemamme aatelisneiti kenties."

"Mika ihme? Se elaa viela? Kuka tjuton laitto tanne ja miksi?" Vasili hämmästelee ja käy katsomaan tyttöä. Hän katselee tyttöä hyvin epäileväisesti koettuaan jo useamman epäkuolleen hyökkäyksen päivän aikana. "Paha kun ei tieda milta sen kakaran piti najuttaa. Helpompaa jos se itte kavelee kotiin, ei tartte kantaa", hän päättää pohdiskelunsa ja jää nojailemaan sarkofagia vasten. "Millas sen saa hereille?" hän kysyy Zahirilta.

Muutkin toteavat pulssista ja hengityksestä, että tyttö elää. Hän ei kuitenkaan reagoi ainakaan puheeseen. Razkiv päättelee myös, ettei tyttö ole epäkuollut millään tavalla.

"Deris, tule katsomaan." Razkiv-Lur-Pa käy ovella sanomassa oudolle miehelle ja johdattaa tämän tytön luo.

"En, minun on hyvä olla tässä", Deris vastaa.

Zahir: Knowledge (all) +3

Zahir katselee tyttöä ja miettii, olisiko kuullut jostain vastaavasta. "Kerran kyllä kuulin lasten sadun prinsessasta, joka nukkui sata vuotta ja jonka ainoastaan prinssin suudelma voi herättää", garundi toteaa mietteliäästi. "Sanotaan, että kaikissa saduissa on aina totuuden siemen... Mutta meillä ei taida olla prinssejä...?" Mies vilkaisee muihin kulmakarvojaan kohottaen.
Kuultuaan Derisin haluttomuudesta liikkua bardi huokaisee ja hieraisee niskaansa: "No, jos Deris ei tule tytön luokse, niin tyttö menköön hänen luokseen. Pystyykö joku teistä salskeammista sankareista kantamaan hänet? Ovatko hänen silmänsä muuten kiinni?" bardin mieleen juolahtaa äkkiä tutkia ja näppärästi, joskin varovasti hän siirtää hieman tytön hiuksia tämän kasvojen edestä.

Tytön silmät ovat tosiaan kiinni. Tyttö ei myöskään vaikuta painavan juuri mitään; kymmenen vuoden liikkumattomuus on selvästi heikentänyt neidon langanlaihaksi.

Zahir voisi kertoa vaikka mitä verrannollisia tarinoita tilanteeseen liittyen, mutta niistä ei olisi mitään hyötyä kenellekään.

Khazem; Diplomacy +5, tell a story Khazem katselee tyttöä kuin huumautuneena, "Minusta ei tunnu hyvältä idealta retuuttaa tuota raukkaa. Ehkä hän sujahti piiloon tuonne arkkuun kaikkea tätä hulluutta, maanvyörymiä ja kaamioita. Josko saisimme hänet hellyttely sanoilla haluamaan heräämistä. Minä kerroin joskus sisarilleni tarinoita mahtavasta idästä. Tiedättehän, että Qadirassa kaikki naiset käyttäytyvät kuin olisivat prinsessoja? Uhh, no niin, mutta jos nyt kokeilisin..". Keleshi kertoo tyttö raasulle lyhyen tarinan oikukkaasta keleshi prinsessasta.

Tyttö ei reagoi lurituksiin.

"A no, ei voi muuta. Rojut mukaa ja kakara kantoon, mennaa kjusjumaa jos taa se oikee. Ottakaa te noi kamat, ma otan kakrun", Vasili toteaa tyynesti. Hän laittaa aseensa takaisin vyölleen ja nostaa tytön arkusta. Vähän kokeiltuaan tytön painoa hän heittää tämän olalleen, pään ja käsien roikkuessa miehen selkäpuolella. "No, mennaan. Daris, taa tutun nakone?" hän huutaa käytävään ja lähtee kulkemaan lapsirinkihuoneeseen päin.

Deris vilkaisee Vasilin suuntaan ja ravistaa päätään. "Ei, en tunne", mies vastaa tyynesti ja kääntyy taas seuraamaan lapsiringin äänetöntä tarinankerrontaa.

Zahir: heavy load

"Eieieiei älä, hän ei ole mikään saalis!" Zahir ähkäisee, kuulostaen sekä kauhistuneelta että kimpaantuunelta, miehen nähdessä Vasilin lähtevän retuuttamaan tyttöä kuin mitäkin säkkiä. "Kaiken sen perusteella, mitä tiedämme, hän saattaa olla vaikka Junia! Ja mitä hänen äitinsä sanoo, jos hänessä on mustelmia...?!" bardi huutaa Vasilin selälle brevoyalaisen harppoessa jo huoneen ovesta portaikkohuoneeseen. "Toivotonta", garundi puuskahtaa nähdessään pitkän miehen katoavan tyttöineen. "On kuin seinille puhuisi", hän mutisee tuohtuneena, keräillen samalla sarkofageista löydettyjä esineitä reppuunsa, lähtien sitten raahautumaan Vasilin perään.

Khazem huokaisee kun itämainen tarina ei riittänyt tytön herättämiseksi, mutta tyytyy kohtaloon. Hän keräilee Zahirin kanssa arvoesineet ja omat tippuneet romppeensa talteen ja sulloo ne reppuunsa. Deristä hän katsoo pitkään, mutta ei enää itsekään jaksa uskoa että mies osoittaisi mitään kiinnostusta todelliseen ympäristöönsä, vaikka tätä yrittäisi puhuttaakin. Hän jatkaa Vasilin perään ääneti.

keksiikö mitään millä saada heppu tolkkuihinsa? heal tms? Razkiv-Lur-Pa pakkaa loputkin löydökset reppuunsa ja lähtee astelemaan viimeisenä ulospäin. Derisin lapsiympyrän luona hän pysähtyy hetkeksi tarkastelemaan miekkosta. Luovuttaa pian ja astelee lapsiringin sekä 'kummitusten' läpi jatkaakseen matkaansa.

Razkiville ei tule mieleen mitään tapaa parantaa miehen hallusinaatioita.

"Deris, tuota, en tietysti halua neuvoa sinulle, miten elät elämääsi, mutta... voisitko mahdollisesti edes harkita hetkisen mahdollisuutta, että nämä tarinaa kertovat lapset ovat ainoastaan maaginen illuusio? Ehkä oikea Cassiel olisi kuitenkin jossain maan pinnalla? Katsos, olen nähnyt jonkin verran maailmaa ja uskoisin kyllä tunnistavani maagisesti loihditun harhanäyn sellaisen kohdatessani", bardi esittää varovasti. "Vaikka toki voit vapaasti itse valita, mihin uskot", hän lisää kiireesti. "Suo kuitenkin tälle ajatukselleni edes pari tuokiota", bardi virkkoo suostuttelevasti, kääntyen sitten huokaisten ja lähtien muiden perään kohti maan pintaa.

"Joo joo", Deris vastaa tuohtuneena ja jatkaa kaihoisasti 'Cassielin' ja muiden lapsien seuraamista.

Taas pinnalla

Deris jää istumaan lapsiringin luokse yksin kun tiennäyttäjät kaikkonevat takaisin alkulähteelle. He eivät kuule kiireisten askeleiden seuraavan heitä. Matkallaan tiennäyttäjät eivät löydä uusia aarteita.

Tiennäyttäjät palaavat samaa reittiä takaisin maanpinnalle, ja ehkä yllättäenkin ilta on alkanut saapua hämärän laskeutuessa. Tummat pilvet ovat peittäneet taivaan ja pieni tihku alkaa ropista jo valmiiksi märälle maaperälle.

Zahir kiroaa, kylmännihkeiden vesipisaroiden alkaessa valua pitkin miehen kasvoja kaualalle ja hiuksia pitkin niskaan. "Mitä Syvyyden nimessä...? Ei kai meillä tuolla alhaalla nyt noin kauan mennyt! Nyt pitää ravata..." bardi lähtee ripeästi liikkumaan kohti alueen porttia, vilkuillen tummin silminn samalla taivasta ja yrittäen arvioida, milloin aurinko laskee vai onko se jo peräti laskenut.

Vasili hämmästyy myöskin illan saapumisesta: "Ei se tuntunu nain pitkalt". Hän heilauttaa tyttöä hieman parempaan asentoon olallaan, ja murahtaa. "Me luvattiin menna sinne talolle, mut kajudaan enste viemas sormus loosiin. Jos ne osais saada tan jaloillee", hän ehdottaa muulle ryhmälle osoittaen kantamaansa lapsiparkaa.

"Ehdottomasti, emme ole valmiita virallisiin illanistujaisiin. Tämä vaatekerta taitaa päätyä suoraan jätteeksi", Khazem kommentoi. "Toivottavasti tytön kantaminen kaupungilla ei aiheuta tarpeetonta huomiota. Voisimmeko kääriä hänet liinaan, hän luultavasti pystyy esittämään nukkuvan tenavan roolin."

clw 1d8+2hp "Kokeillaas ensin yhtä juttua..." Razkiv-Lur-Pa on selvästi hieman ärtynyt ajan kulumisesta yllättävän nopeasti, mutta loitsii tyttöön loitsun. "Aukeisko silmät." Mies lausahtaa ennen loitsuaan. "Loosin kautta arvatenkin, vai puhdistusloitsua ja suoraan kartanolle?"

Parannusloitsulla ei ole mitään vaikutusta tyttöön.

Ryhmä menee loosin kautta, herättäen jonkinlaista huomiota iltaisella kadulla. He saavat pääteltyä, että on vasta varhaisilta, mutta tummat pilvet saavat ilman näyttämään pimeältä. He ehtivät siis hyvin vaihtaa vaatteensa ja puhdistaa liat naamasta pois. Muuten suurloosissa ei suuremmin ihmetellä ryhmän touhuja, joskin Drandle Drenge löytää itsensä paikalle.

"Ai kas, te tulittekin jo. Onko- onko tuossa se sormus?" hän kysyy ihmeissään silmät suurina. "Mutta kuka tuo tyttö on? En minä häntä tilannut."

"Haudattu elävältä. Toivottavasti Dacilanen tytär. Osaatko sanoa mikä vaivaa?" Razkiv-Lur-Pa avaa tilannetta monisanaiseen tapaansa.

"Katsotaanpa", Dreng sanoo ja astuu lähemmäksi katsomaan tyttöä. "Hengissä, heikko kuitenkin. Kymmenen vuotta haudattuna, mutta silti elossa. Hän on koomassa, mutta syytä siihen en tiedä." Hän astuu poispäin ja pohtii. "Dacilanen tytär, sanoit? Teidän lienee viisainta lähteä sinne pikimmiten."

"Ehkä kirottu? Löysimme hänet kaamioiden keskeltä arkkuun piiloutuneena." Khazem aprikoi. "Jaa, että Dalcinen tytär? Jos totta puhutaan, voimme vain toivoa sitä. Heidän hovimestarinsa ei ollut kovin innokas auttamaan meitä, eikä meillä ole keinoa tunnistaa tyttöä. Olisihan se onnekas sattuma, jos juuri näin olisi, mutta sortumassa taisi kuolla monen perheen tyttäriä. Ehkä hovimestari voisi vihdoin olla avuksi, ja käydä täällä tunnistamassa tytön.. ennen kuin turhaan nostatamme hänen emäntänsä toivoa tälläisestä ihmeestä?" Khazem jatkaa. "Onko täällä varavaatteita, emme todellakaan voi lähteä juhliin tämän näköisinä.. ja hajuisina."

Razkiv-Lur-Pa katsoo Drengiä hetken ja heijastelee mielessään että millähän rahkein tästä on tullut arvostettu ylempi jäsen. "Sormus pitää yllä hänen elintoimintojaan. Uskaltaako sen irroittaa?" Kysymys on osoitettu yleisesti tovereille, mutta ei sulje Drengiä ulos keskusteltusta.

Vasili ottaa pienen hörpyn leilistään, röyhtäisee ja pyyhkii sotkuisen partansa hihaansa. "Vaihtaa? Mika vika naissa?" hän hämmästelee Khazemille, katsellen omia, ehjiä mutta maailmaa nähneitä vaatteitaan. "Viedaa kakara sinne, saavat paattaa revitaanko sormus pois vai mita", hän toteaa tytöstä.

Drandle huomaa Razkivin katseen. "Minun erikoisalaani ei ole maagisten esineiden tunnistaminen. Ja täällä ei ole teille mitään mittatilausvaatteita, ihan omasta takaa joudutte hoitamaan ne. Lisäksi, en suosittele ottamaan sormusta pois hänen sormestaan varmuuden vuoksi."

"Alueella asustaa myös outo miekkonen... Kuulostaako tutulta?" Razkiv-Lur-Pa kuvailee Derisin parhaansa mukaan ja mainitsee tämän nimen sekä tyttären nimen.

"Marlinchenin suku on tuttu, joskin heidän melkein kaikki lapset kuolivat taannoin siinä maanjäristyksessä. Ehkä tämä Deris on suvun viimeinen jäsen", Drandle Dreng kertoo.

"Mies parka, vaikutti elävän aivan omissa maailmoissaan. Onko mahdollista saada vähän ennakkoa kunnon vaatekerran hankintaan? Kukkaroni on tyhjä, tai no täynnä mutavellia" Khazem kysyy.

"Kai ma voin naa aseet ja muut rojut tanne jattaa jos ne hairitsee", Vasili arvailee syytä asunsa kelvottomuuteen, ja heittää reppunsa ja isommat aseensa lähimpään nurkkaan kovan räminän saattelemana. "Viiaan kakru sinne ja kerrotaa mita tehtii. Paattakoo ite. Haluuks joku kantaa vai raahaanks ma taas?" hän kysyy jo otettuaan tyttöä käsistä nostaakseen tämän takaisin kyytiin.

"Viekää tavaranne panttiin, kuten tapana on. Kyllä sieltä luulisi irronneen semmoista tavaraa, joka on rahan arvoista. Järjestökin pääsee vähän kahlaamaan läpi löytämiänne esineitä", Drandle sanoo virnuillen.

"Toisaalta, jos kyse on todellakin rouva Dalcinen tyttärestä, ei varmaan ole väliä vaikka esiinnymmekin resupekkoina." Khazem virnistää. "Mitenkäs muuten tytön tunnistustaminen, voimmeko sanoa varmasti että kyse on Juniasta? Ja jos näin on, onko teillä toiveita siitä miten asia tiedotetaan Dalcineille? Illan seremonioissa paraati tyyliin, vai yksityisemmin?" Khazem vielä huikkaa, vaikka on jo selkeästi valmis toimittamaan kantamukset säilöön ja itsensä suihkuun.

"Tässä muuten nämä muistiinpanot", Zahir puuttuu keskusteluun ja ojentaa paperit taivalkapteenille. "Toivottavasti ne riittävät." Sitten garundi suunnistaa ovea kohti, virkkoen olkansa yli brevoyläiselle: "Minä voin kyllä kantaa hänet Vasili, odota täällä hetkinen, jos sopii, käväisen vain viemässä nämä löytämämme tavarat tutkittaviksi... Sekä vaihtamassa vaatteet", bardi lisää hieman kitkerästi, huokaisten sitten teatraalisesti. Raahaten reppuaan vaikean näköisesti hän suunnistaa ovesta kohti panttilaa ja sitten omaa majapaikkaansa ja toista vaatekertaansa.

"Varmana ei voi sanoa, onko tuo se Dacilanen tytär. Jos hän on 10 vuotta ollut kadoksissa niin siinä moni ehtii unohtaa, miltä näytti", Dreng vastaa. "Varmasti Dacilanen kartanolla parhaiten tunnistetaan."

courtier's outfit ja helyt +5 Vasilin diploamiseen paremmlle tuulelle jos pvp sallitaan "Vasili, kyse on asiakassuhteista. Rikkaat ei maksa hyvin tavallisen talliaisen uroteoista, viimeksi eivät päästäneet ovesta sisään. Mä tiedän räätälin, tules." Razkiv-Lur-Pa toteaa ja käy ostamassa karvakauluksisen edustusviitan rubiinikoristeilla sekä peseytyy nopeasti. Opastaa Vasilia hovinaisten liehittelyssä jos tämä on vastaanottavaisena.

Courtier outfit, tavallaan. "Jaa me ei saada rahaa ilman pellekuteita?" Vasili kysyy Razkiv-Lur-Pa:lta ja seuraa tätä räätälin luokse. Brevoylainen kokeilee vaatteita hyvin epäileväisenä ja heikkoa kestävyyttä arvostellen. Räätäli näyttää epätoivoiselta urakkansa edetessä, mutta lopulta onnistuu naamioimaan samoojan melkein siedettäväksi. Poistuessaan pukimosta Vasili kiemurtelee vaatteissa tottumattomana ja kiroilee Razkiv-Lur-Pa:lle: "Dovno ratteja. Ei kesta mitaan. Tjuperaa tammone, mut kultaa tarttee".

Jonkin ajan kuluttua Zahir palaa takaisin huomattavasti kevyemmissä ja puhtaammissa varusteissa. Tummien hiusten märkyys sekä hienoinen tuoksu paljastavat hänen myös nopeasti sukeltaneen kylpytynnyriin.

"Ei näissä kenttätyötä tehdä. Absalomissa ja suurissa kaupungeissa mennään vaikutusvaltaisten ehdoilla. Myöskin, naiset arvostavat muotia. En tosin tiedä miksi." Razkiv-Lur-Pa pohtii ja on valmis palauttamaan kadonneen neidin. "Zahir, jos minä kannan hänet. Ei tuo koipi pistäisi niin pahasti silmään."

Myös Khazem on onnistunut hankkimaan jostain parhaimmankin hovietiketin mukaisen satiinisen ihonmyötäisen puvun, ja näyttääpä liikkuvan siinä hyvinkin luontevasti. Tajuttoman tytön raahaaminen keskellä juhlia tuntuu häntä kovin arveluttavan, mutta päättää luottaa toveriensa arvostelukykyyn. Rapier heiluu kevyesti Khazemin lonkkaa vasten tämän kevellessä, mutta muut tunkiossa käytetyt varusteet hän on jättänyt loossiin.

Vain aavistuksen vastahakoisen oloisena Zahir myöntyy Razkivin tarjoukseen, seuraillen kuitenkin herkeämättä, että iso mies käsittelee nuorta naista tilanteen edellyttämällä arvokkuudella.

Dacilanen kartanolla, taas

Ryhmä viimein saapuu Dacilanen kartanolle auringon jo laskeuduttua. Kartanon porteilla tuttu hovimestari ottaa aatelisvieraita vastaan, ja yllättyykin nähdessään tiennäyttäjät, tällä kertaa tyttö kannossa. "Tuota, pahoittelen, mutta nämä juhlat eivät ole sellaiset juhlat", hän sanoo hermostuneesti. "Ei mutta tehän olette ne... aamuiset henkilöt. Kuka tuo nainen on?"

Vaikka tiennäyttäjäryhmä on poikkeuksellisesti täysin ihmisistä koostuva, kannossa olevan langanlaiha nainen kiinnittää paljon huomiota. Hyväpukuiset aateliset karttavat heitä kaukaa, katseissa on paljon inhoa ja myös pelkoa.

"Jep, me. Tammone kakara siel, taika pitanu elos. Teidan?" Vasili kysyy hämmästyneeltä hovimestarilta. Hän astuu tyttöä kantavan Razkiv-Lur-Pan viereen, auttaa asettamaan tyttöä asentoon josta näkee kasvot paremmin, ja pyyhkii hiukset tytön kasvoilta jotta hovimestari voisi mahdollisesti tunnistaa tajuttoman. "Me lahettiin tata sormusta sielt hakeen, mut se ehka pitaa tan elos. Paatettii et saatte itte repii sen sormest", Vasili jatkaa ja näyttää tytön kättä jossa sormus on.

Razkiv-Lur-Pa katsoo hovimestaria: "Hän on mahdollisesti tuttu omistajillesi. Pyysimme apuasi, mutta kielsit sen. Nyt järkytämme juhlaväkeä ja saat kiittää itseäsi. Voisitko pyytää lady Dacilanea paikalle."

Hovimestari katsoo ärtyneenä Razkivia. "Mitä minä sanoin aamusella? Pitäkää tuota suuta soukempana", hän sanoo vilkaisten kuitenkin tyttöä. "Hän kyllä kieltämättä näyttä etäisesti tutulta. Saatte odottaa tässä niin käyn hakemassa leidi Dacilanen paikalle." Hovimestari kääntyy pois ja lähtee kävelemään takaisin kartanolle. Hiljaista sadattelua barbaareista ja huligaaneista voi kuulla. Portilla vartijat estävät muiden pääsyn.

Khazem hykertelee itsekseen hovimestarille, vain vaivoin pidellen virnistyksen suotavissa rajoissa.

Zahir: Knowledge (nobility) +3, Perception +3 Zahir tuntee pienen toivonkipinän heräävän hovimestarin sanoessa tytön mahdollisesti olevan tutun näköinen."Ehkäpä muistotilaisuus ei tulekaan olemaan pelkkää surumielistä synkistelyä... Vaikka tietysti olisi kyllä melkoinen sattuma, jos ainoa nekropoliksesta löytämämme elävä olento sattuisi olemaan juuri Junia", hän mietiskelee. Arvon leidiä odotellessaan bardi koettaa laskelmoida alkeellisilla matemaattisilla kyvyillään, kuinka epätodennäköinen moinen sattuma olisi. Laskeminen osoittautuu kuitenkin vaikeaksi ja pitkästyttäväksi, joten piakkoin garundin katse ajelehtii juhlaväkeen. Rutiininomaisesti mies yrittää arvioida, onko paikalla Absalomin aateliston kermaa vai pikemminkin pohjasakkaa.

"Jos ei naitten, ni etitaan muita. Kjul taa jollekin kelpaa", Vasili vastaa ja rojahtaa nojailemaan seinää vasten hyvin epäsivistyneesti. "Paree alottaa taalt mika tunnetaa. Jos vaik tuuria", hän sanoo.

Ennen pitkää hovimestari saapuu kartanolta mukanaan lyhyt, pyylevä nainen kauniissa syvänpunaisessa iltapuvussa. Pitkä iltapuku on melko kireä ja selvästi pyrkii tuomaan esille naisen parempia puolia. "Ja miksi minut tänne pyydettiin?" nainen, kaiketi leidi Dacilane, kysyy ennen kuin huomaa tytön tiennäyttäjien kannossa. Naisen silmät laajenevat ja hän liikkuu ripeästi portille. "J-Junia?!" hän huudahtaa ihmeissään. "Voi pieni rakas Juniani!" Leidi Dacilane huutaa sitten tuntemattomalla kielellä kartanon suuntaan, ja pari voimakasta sälliä tulevat juosten paikalle. Nainen jakaa heille ohjeet, ja miehet tulevat portin toiselle puolelle.

Kyynelehtien nainen katsoo tiennäyttäjiä. "Olen erittäin kiitollinen, että toitte Junian takaisin kotiin, vaikkakin... hetkinen", leidi Dacilane sanoo pyyhkien silmiään pienellä liinalla. "Hänhän on elossa? Voiko tämä olla? Junia pitää saada kiireesti sisälle!" hän huudahtaa. Kaksi miestä näyttävät odottavan, että tyttö lasketaan heidän käsivarsilleen.

Razkiv-Lur-Pa ojentaa Junian sylistään. "Sormus on pitänyt hänet hengissä. Suosittelen hakemaan voimakkaan parantajan paikalle."

Miehet ottavat varovasti Junian kantoon, leidi Dacilanen samalla jakaen ohjeita tuntemattomalla kielellä. "Kyllä, parhaat pappimme hoitavat hänet", nainen sanoo hätäisesti. Hän vilkaisee sitten tiennäyttäjiä ensimmäistä kertaa kunnolla, ja hänen ilmeestään voi nähdä, kuinka tämä yrittää peittää syvän inhon ja ällötyksen, hymyillen auvoisasti. "Tuota... kelpaisiko pelastajille illallinen?" hän kysyy, joskin äänessä on sävy vastentahtoisuutta.

"Murkina kelpais kjul. Onks kunno juomaa kans?" Vasili kysyy aatelisnaiselta selvästi kiinnostuen mahdollisuudesta saada ahtaa napansa täyteen ruokaa ja juotavaa. "A ni, meida pomot halus sita sormusta ku saatte sen pois. Jatettii se sormee ku ei tiiettju selviiks se jos revitaa pois", hän muistaa järjestönsä tavoitteen.

"No tuota, kyllä sieltä jotain juotavaa löytyy. Ja eiköhän tuo sormus teille siitä vaikka palkkioksi kuulu", leidi sanoo karsastaen brevoylaisen rahvasta puhetapaa. Yksi lyhyt käsky vartijoille oudolla kielellä ja he avaavat portin tiennäyttäjille. Hovimestari supisee jotain Dacilanelle, joka vain nyökkää ja vastaa samalla kielellä takaisin, naurahtaen loppuun. Myös hovimestarilla on pieni virne kun hän katsoo Razkivia silmiin, ennen kuin kävelee leidin kanssa takaisin sisälle kartanoon.

Juniaa kantavat miehet lähtevät leidinsä perään.

Zahir seuraa auliisti talon väkeä sisälle taloon, yrittäen kätkeä hymynsä pudistellessaan aavistuksenomaisesti päätään Absalomin aatelisten tahdittomuudelle. "Luulevat olevansa niin tahdikkaita ja mysteerisiä, että!" bardi miettii hilpeästi, Junian löytymisen ja juhlien ennakko-odotusten aiheuttamassa onnellisen kepeässä mielentilassa.

Khazem seuraa muita onnellisesti myhäillen.

Kartanolle päästyään miehen kantavat Junian pois. Hovimestari ja leidi Dacilane kääntyvät tiennäyttäjiä kohti. "Palaan hetken päästä. Hovimestarimme ohjaa teidät ruoan luokse", hän sanoo hymyillen, ja kääntyy sitten seuraamaan rivakasti Juniaa kantavia miehiä.

Hovimestari katsoo kutakin tiennäyttäjää arvioiden. "Selvä. En tiedä, onko teillä aiempaa kokemusta ylhäistön muistotilaisuuskutsuista, mutta säännöt ovat selvää. Esittäytykää, ja ylempiarvoinen puhuu ensin. Ja ruokaa ei ahmita, eikä kasata lautaselle mielinmäärin", hovimestari selittää. Hän vilkaisee Khazemia. "Ainakin teillä on vaatetus kohdallaan, joskin tuo säiläsi voi aiheuttaa hermostuneisuutta vieraiden keskuudessa."

"Ainiin!" hovimestari parahtaa. "Ennen kuin unohdan, niin muistakaa, että tämä on akatemiassa kadonneiden muistotilaisuus. Täällä on myös muiden sukujen jäsenten edustajia. Suurimmalle osalle heidän lapsensa menetys oli kova paikka, ja vaikka Junia on nyt palannut keskuuteemme, suosittelen pitämään suut supussa asiasta. Muuten akatemian mailla pyörii kohta sankoin joukoin väkeä kaivamassa itselleen uutta hautaa..."

"Mutta, noista ovista pääsette saliin. Siellä soitto ja ruokailu tapahtuvat. Jos käyttäydytte sopimattomasti, joudun saattamaan teidät pois tilaisuudesta."

Vasili lähtee etsimään ruokaa, ja noudattaa hovimestarin ohjeita, kirjaimellisesti oikein, hengessä vähemmän tarkasti. Hän etsii lähimmän vapaan paikan, ottaa suurimman juoma-astian ja hakee sen täyteen vahvinta juomaa. Saatuaan juomansa hän ottaa mahdollisimman ison lihakimpaleen haarukkaansa, ja rojahtaa tuolille vuorotellen lihan ja juoman välillä, käyttämättä lautasta mihinkään. Viereisille tuijottajille hän esittäytyy: "Moro. Vasili.", ja kohottaa juomaansa kohteliaasti.

Khazem; Diplomacy +5, jos vaaditaan Khazem huomaa nauttivansa illan vietosta ylhäisten joukossa, vähän niin kuin kotona kun sisarille järjestettiin syntymäpäivä tai naimajuhlia. Ruoka, juoma ja musiikki hivelevät hänen aistejaan. Eräässä kohdassa hän kuitenkin käy kysymässä henkilökunnalta, onko illan aikana mahdollisuutta tanssia juhlaväen kanssa.

Razkiv-Lur-Pa kyllästyy nopeasti jatkuvasti puliseviin hienohelmoihin, jotka eivät selvästi arvosta tämän hienoa jalokivin koristeltua viitaa. Kyselee henkilökunnalta vielä Junian vointia ennenkuin suuntaa takaisin loosille yöpymäään.

Zahir pitää etäisyyttä Vasiliin, muttei koskaan niin paljon, etteikö pääsisi nopeasti paikalle, mikäli alkaa näyttää siltä, että Vasili olisi vaarassa joutua sanaharkkaan vieraiden kanssa. Vahtien brevoyläistä toisella silmällä bardi toisella silmällään kartuttaa juhlien naisväestöä, yrittäen etsiä potentiaalista iltaseuralaista. Korviaan bardi käyttää ympärillään tapahtuvien keskustelujen kuunteluun ja suutaan kevyeen jutusteluun sekä myötätuntoisten surunvalittelujen esittelyyn ja lohdullisten sanojen jakamiseen - siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että joku paikallisista alentuu hänelle puhumaan. Toisessa kädessään garundi pitelee pientä suolapalaa ja toisessa viinilasia, joskin kumpikaan ei tunnu hupenevan järin nopeasti.

Useimmat vieraat välttelevät Vasilia loppuun asti, jotkut tulevat juttelemaan hänelle ryhmänä hetkeksi vain naureskellakseen myöhemmin taustalla rahvaan brevoylaisen moukkamaiseen käytökseen.

Khazem kerääkin enemmän suosiota aatelisten keskuudessa, mutta lähinnä vain siksi, että hänen ajatellaan olevan narri. Jotkut vieraat pitävät ilomielisen tanssahtelun olevan sopimatonta muistotilaisuudessa.

Razkiv saa vastauksen henkilökunnalta, että Asmodeen papit ovat paraikaa parantamassa Juniaa ja hoitamassa häntä kuntoon. Barbaarille odottelu tosin on liikaa, ja hän lähteekin etukäteen takaisin looshille.

Zahir saa juteltua niistä näistä vieraiden kanssa, jopa pidempään kuin tiennäyttäjä yleensä tämmöisissä tilaisuuksissa. Hänen kainaloonsa ei kuitenkaan lyöttäydy yksikään naisseuralainen.

Illan lähestyessä loppuaan hovimestari on tullu paikalle ja korokkeella kilauttaakin lusikalla viinilasia, keräten kaikkien huomion ja hiljentäen jutustelun. "Arvoisat vieraat, minulla on suuri ilo esitellä teille Dacilanen suvun selviytyjä, Junia!" Väki alkaa välittömästi supisemaan keskenään, ja punaisen verhon takaa tulee selvästi vielä heikko, mutta siistitty ja kauniisti puettu tummahiuksinen tyttö, joka vaivaantuneesti hymyilee yleisölle. Hovimestari jatkaa: "Tänä iltana Junia on palannut takaisin kaikkien näiden vuosien jälkeen. Yhteistyökumppanimme oli löytänyt Junian elävänä akatemian raunioista, ja hyvyydessään tuonut hänet takaisin kotiin!" Väki hiljenee hetkeksi – hetkeksi, joka vaikuttaa jatkuvan ikuisuuden. Välittömästi sitä seuraa erään tyyppinen hysteria, lapsensa menettäneiden sukujen jäsenten välittömästi hakeutuessa toistensa luokse ja alkaessa suunnittelemaan pelastusretkikuntien lähettämistä raunioihin.

Tilanne muistuttaa kaaosta, ja tohinan keskellä hovimestari viittoo tiennäyttäjät luokseen. Riittävän lähellä hän avaa nyrkkinsä ja paljastaa rubiinisalamanterisormuksen. "Tuossa. Tätä te kovasti halusitte. Ottakaa se ja lähtekää. Ja älkää huoliko, tämä kaikki oli tarkoituksenmukaista", hovimestari sanoo virnuten ja vinkaten silmää, ennen kuin poistuu verhojen taakse Junian ja hänen henkivartijoidensa kanssa, jättäen juhlavieraat touhuamaan omiaan saliin.

Zahir ojentaa kätensä ja poimii sormuksen. "Välittäkää valtiatar Dacilanelle kiitoksemme", hän mutisee, vilkaisten sormusta pintapuolisesti varmistaakseen mahdollisimman hyvin, että kyseessä todella on sama sormus. "En toki halua puuttua rouvan toimiin millään tavoin, mutta liekö nyt kuitenkaan viisasta antaa suurelle osalle lapsensa menettäneitä tarpeetonta toivoa...?" garundi ihmettelee hovimestarille, keskustelevaan äänensävyyn, mutta surullisin katsein. "Ehkä jopa aavistuksen julmaa..." mies lisää kuin itsekseen pohtien, ilmeisen piittaamattomana ympäröivästä hysteerisestä kakofoniasta. "Mutta mukava tietenkin, että Hänen Armonsa saa näin paljon irti tyttärensä paluusta", bardi lopettaa kitkerään ja kuivaan toteamukseen, vilkaisten hovimestaria pistävästi, ennen kuin neutraali naamio jälleen peittää hänen mielenliikkeensä. "Vaikka mitäpä minä mistään tiedän", hän mutisee olkiaan kohauttaen. "Vasili? Khazem? Lähdetäänkö? Vai haluatteko vielä jäädä?"

Päästyään riittävän etäälle hovimestarista ja häiritsevistä vieraista, Zahir varmistaa vielä huolellisesti sormuksen olevan sama kuin aiemmin. "Vaikka kukapa nyt ehdoin tahdoin haluaisi Tiennäyttäjien vihat niskoilleen", hän pohtii sormusta tutkiskellessaan.

Khazem katsoo suu mutrulla hovimestarin ilmoitusta ja murahtaa "Vain nainen voi osoittaa tälläistä julmuutta voiton hetkellä." Muille hän sanoo, "Pitäisikö meidän lausua totuus heille siitä että toivo on olematon ja katakombit todennäköisesti surmaavat ne jotka sinne varomattomasti lähtevät..? Tämä yököttää minua.. toivottavasti Junia ei kasva äitinsä kuvaksi."

Sormus on tismalleen se sama sormus, mikä Junian kädessä oli.

Vasili ei vaikuta loukkaantuvan ollenkaan muiden naureskelusta, ja keskustelee äänekkäästi kaikkien kanssa jotka vain siihen suostuvat. Junian saapuessa paikalle hän katsoo tyttöä silmiin, kohottaa juomaansa ja huutaa: "Hienoo tjutto!". Ryhmän saatua sormuksen hän katsoo sitä Zahirin apuna varmistuakseen aitoudesta. "Kakara haettu, sormus saatu. Meidan homma njut valmis", hän toteaa tyytyväisenä. Hän työntää tyhjän juoma-astiansa lähimmälle palvelijannäköiselle ja sanoo: "Otas taa. Kiitti ruuast, me mennaa". Vasili raapii päätään muiden pohdintoihin katakombien tutkimisesta. "No, me annettiin turpaan kaikelle mita tuli vastaan. Sen pitas njut turvallisempi. Ehka noi siivois loput ettiessaan, sita se kaipaiski. Mennaa me nukkuu", hän sanoo.

Razkiv-Lur-Pa kääntää kylkeä omassa sängyssään.

Epilogi

Ryhmä palaa tyrmistyneenä Dacilanen kartanolta looshille yön jo saapuessa. Looshilla kaikki ovat jo nukkumassa, myös Razkiv, joskin oudon unirytmin omaava Drandle Dreng on kärppänä paikalla tiennäyttäjien saapuessa. "Olivat varmaan melkoiset pirskeet", kapteeni tokaisee virnistäen. "Huhut kiertävät nopeasti. Julmaa muita sukuja kohtaan kuitenkin. Mutta sormus?" Zahir ojentaa sormuksen ja Drandle nappaa sen, heti tarkkaillen sitä valoa vasten. "Kyllä, tämä on juurikin se mitä etsimme." Tyytyväisenä Drandle katsoo kolmea tiennäyttäjää ja nyökkää hymyillen.

"Tehtävä suoritettu. Olette ansainneet pitkät yöunet."

Ryhmä saa jälkeenpäin kuulla, miten muut suvut värväsivät sekalaisia seikkailijaryhmiä katakombeihin. Jotkut hullut uskaltautuivat sukeltamaan vesirajan alle vain menehtyäkseen turhaan. Kukaan ei tuo nekropoliksesta kuin kuolleita raatoja mukanaan. Niiden joukossa on myös Deris Marlinchen, joka nääntyi nälkään. Kukaan seikkailijaryhmästä ei ole kertonut nähneensä mitään henkiä tai lapsirinkejä.

Vasili oli ennen tehtäväänsä saanut kuulla, että monet aatelissuvut maksaisivat kernaasti saadessaan lapsiensa luut haudattavaksi. Lopulta kuitenkin kokonaisia luurankoja löytyi hyvin vähän, eikä niistäkään oikein mitään kostunut. Palkkiometsästäjän tienesti jäi todella köyhäksi tältä reissulta. (tulos 8, 1 gp)

Sateiset päivät eivät tee hyvää Khazemin kukkarollekaan. Ihmiset värjöttelevät tavernan lämmössä, eikä juhliakaan ole. Hän saa kerättyä Dacilanen juhlissa pienen tienestin, mutta siihen se lopulta jääkin. (tulos 10, 5 gp)

Zahirin trubaduurin toimet kulkevat melkein käsi kädessä Khazemin tanssimisten mukana, eli sanalla sanoen surkeasti. Kukaan ei halua luriteltuja tervehdyksiä murheellisina aikoina. (tulos 11, 5 gp)

Kuultuaan tovereidensa umpisurkeasta työonnesta, Razkiv on suorastaan onnellinen ollessaan ilman sivutoimea, omassa sängyssään makoisasti kuorsaten.

Lisätkää tekstiä tämän kommentin yläpuolelle.

Buffikenttä: Kaikki:

Automaatio:

Vasili:

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped