Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: Azuca, Jacen, Karma, mmultima
Hahmot: Jester, Jamir, Drusilla, Vasili Volkov

  1. Bloodcove Disguise 2014-08-17
  2. Bloodcove Disguise 2014-08-17 2

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.

Bloodcoven kartta

Esinäytös

Suurloosissa Absalomissa uskaliaaseen tehtävään on haettu vapaaehtoisia tiennäyttäjiä. Tehtävä on poikkeuksellinen, sillä sitä ei jaa yksikään kapteeni, vaan Loitsumestari Aram Zey. Monet koulutuksen käyneet - eli kaikki tiennäyttäjät - tietävät Aram Zeyn olevan ehdoton ja muita halveksuva velhonero, joka ei siedä myöhästymisiä, epäonnistumisia, tietämättömyyttä, tehottomuutta, alisuoriutumista, tyhmiä kysymyksiä, barbaareista, sivistymättömistä... listaa voisi jatkaa hyvinkin pitkälle, mutta monet ymmärtävät Aram Zeyn luonteen jo tästä lyhyestä kuvauksesta.

Ryhmä on kutsuttu koolle pieneen huoneeseen, missä ei ole yllättäen yhtään tuolia, mutta sitäkin enemmän erilaisia lukutasoja, joiden kallistetuilla tasoilla notkuvat avatut kirjat. Seinät ovat käytännössä silkkaa kirjahyllyä, toinen toistaan oudompi kirja reunustaa toista. Pikkuisenkin älyä omaava olento hoksaa olevansa lukuhuoneessa, joita järjestön velhot käyttävät tarvitakseen rauhaa. Tällä hetkellä huoneessa ei ole muita velhoja kuin itse Aram Zey, joka vaikuttaa kärsimättömältä.

Hahmoesittelyjä voi pistää tässä jo. Skenaario alkaa about välittömästi, niin varmistakaa, että hahmollanne on kaikki, mitä tahdotte sillä olevan.

Puolihaltia Jester tutkii seinustan kirjahyllyn kirjojen nimiä kiinnostuneena, sukien samalla ajatuksissaan ponihäntänsä päätä. Mies on pitkä ja hoikka, ja tämän huomiota herättävän kirkkaanpunainen tukka yltää miltei puolihaltian alaselkään, ollessaan tyvestään siistillä nahkanauhalla kiinni. Miehen iho on vaalea ja kasvot ilmeikkäät, miltei jatkuvasti pienessä virneessä, ja tämän leukaa koristaa pieni parta. Miehen reppu ja tarvikkeet nojaavat kirjahyllyä vasten miekan ollessa huotrassaan lanteilla.

Tavoistaan poiketen Vasili on paikalla ajoissa. Ulkoasuun tämä ei ole auttanut: hänen vaatteensa ovat ulkoilmaelämän kuluttamat, ja mustat hiukset ja parta sojottavat sotkuisina. Reppunsa ja aseensa Vasili on heittänyt kirjojen päälle viereiselle pöydälle. Repun tavaroita on hieman levällään, ja hän asettelee parhaillaan selvästi muita varusteita puhtaampaa rintapanssaria päälleen, kokeillen sen sopivuutta. Hienoinen oluen tuoksu leijuu hänen lähellään. "Otettii Valeroksen kans pari kaljaa, se sano et joku homma taal. Mut se lahti jonku tsubun peraa", hän sanoo suuntaamatta sanojaan kenellekään.

Toisen seikkailijan avatessa suunsa Jester kääntyy kirjahyllyn edestä tätä kohti ja vilkaisee tätä pistävänsinisillä silmillään hymyillen vienosti. "Valeroksen? Sehän on kuulemma kova äijä. En ole tavannut, mutta kiinnostaisi tutustua."

Huoneen ovi aukeaa ja sisään astuu hillittyyn mutta muodinmukaiseen leninkiin pukeunut iäkäs rouva. Nainen on Lady Drusilla D'Alazario, iästään huolimatta tuore lisä Tiennäyttäjien järjestöön. Naisen ryhti on järkähtämättömän suora, nutturalle sidotut harmaat hiukset jättävät näkyville pitkän, jännittyneen kaulan. Silmät ryppyisten kasvojen keskellä vaikuttavat kuitenkin nuorilta, mutta katse on kylmä ja läpitunkeva. "Hyvää päivää arvoisalle herrasväelle", hän tervehtii korostetun murteettomalla taldaanilla, ääntäen huolellisesti jokaisen sanan. Drusilla antaa katseensa kiertää huoneen ympäri, Vasilin kohdalla naisen suupielet kääntyvät selvästi alaspäin. "Tulen selvästikin työskentelemään järjestön parhaimmiston kanssa", Drusilla toteaa kuivasti, ja astuu peremmälle.

"Joo tosiaan", Aram Zey mutisee, odotellessaan vielä yhtä paikalla saapuvaksi. Hän luo erittäin vihaisen ja terävän katseen Vasiliin, joka tärvelee avoimen kirjan huolimattomalla repun sijoittelullaan.

"Minua taisitte odotella?", Jarmis sanoo saapuessaan juuri sopivasti kuulemaan Aram Zeyn kommentin. "Paikalla", lisää tämä uutta pullottavaa reppua kaiveleva puolituinen. Upouusi jousi kulkee hänellä mukana. "Piti vähän kerätä kaikkea tarvittavaa, kun tuli edellisestä 'palkasta' ostettua". Hän on pukeutunut kohtuu tavallisesti siten, että häneen ei juurikaan kiinnittäisi huomiota paikoissa, joissa hän ei olisi eksoottinen nähtävyys. Iloiset ja vähän ilkikuriset silmät kuitenkin lähes loistavat kasvoista. Repusta roikkuva mandoliini kolahtelee kevysti hänen liikkuessaan ripeästi huoneeseen.

Jester kääntyy uusia tulokkaita kohti odottamatta vastausta aiempaan kysymykseensä, ja tervehtii molempia hymyllä ja pienellä kädenheilautuksella. Hän keikkuu paikallaan kenkiensä pohjilla ja vaikuttaa kärsimättömältä, vilkuillen loitsumestaria ja muita seikkailijoita vuorollaan.

Jamir vilkuilee muita huoneessa olevia. "Jaa'a. ettei vain olisi taas joku tosikko matkassa" hän ajattelee itsekseen. "No anna palaa", hän sanoo Aram Zeylle hihitellen itsekseen miettien onko tämä todella niin tosikko kuin väitetään, tosikko hän nyt kuitenkin on kuten tunnettua.

Vasili kiristää rintapanssarinsa vielä viimeisillä nykäyksillä, ja kurkottelee käsillään kokeillen siten panssarin sallimaa liikkuvuutta. "Vaha kankee mut ehka pjusjuu koppikset pois iholta", hän sanoo. Hän vilkaisee uusia tulokkaista ja vastaa: "Terve, Vasili. Joo kjul me parhait. Hoidetaan hommat". Mies ottaa pöydältä suuren vasaransa, ja kokeilee sillä muutaman taisteluharjoitusiskun tilan sallimissa rajoissa. Hän näyttää tyytyväiseltä, kun panssari ei vaikuta haittaavan vahvojen käsivarsien liikkeitä lainkaan. Parin iskun jälkeen hän laskee aseensa takaisin ja rojahtaa nojaamaan pöytään jolla hänen varustekasansa on. "Mikas se homma tanaan?" hän kysyy Zeyltä.

Aram Zey on kuin herhiläispesän pistämä nähdessään Vasilin huitovan varomattomasti vasaraansa arvokkaiden kirjojen seassa. "Noniin, lössi, painukaas lähemmäs toisianne niin lähdetään tästä jo sinne Verenpoukamaan", hän sanoo tavattoman ärtyneesti, sysäten erilleen jääneet tiennäyttäjät yhteen sumppuun ja alkaa sitten kääröstä hokemaan mantraa, jonka sanat ovat tuiki tuntemattomia agenteille.

Ennen loitsun toimintaa tiennäyttäjät ehtivät muistaa pieniä asioita Verenpoukamasta. Vasilia lukuun ottamatta kaikki muut ovat kuulleet paikan johtajasta, jota kutsutaan vain Suuramiraaliksi, joka johtaa Verenpoukamaa elämänsä loppuun asti. Suuramiraali on asettanut tiukan "Näpit irti" -talouskäytännön ja ei juuri mitään muuta sen lisäksi. Jamir tietää Verenpoukaman sijaitsevan Garundin mantereen länsipuolella, Sargavan ja jättimäisen Abendegon silmä -hurrikaanin välissä. Paikallinen kulttuuri on sekoitelma Cheliaxia, Kahleita ja Mwangien heimolaisuuksia.

"Jaa'a. Ja taas mennään. Garundissa en olekkaan käynyt sen jälkeen kun orjuudesta pääsin pois ja vaelsin sieltä Absalomin", Jamir ajattelee mielessään, "Onneksi raahasin kaiken mukanani. Zeikku ei kovin ajattelevainen ole, kun heti aloittaa loitsimaan".

Lyhyen välähdyksen ja vatsaavääntävän vääristymän jälkeen ryhmä on telesiirtynyt Absalomista aina Verenpoukaman liepeille. Absalomin raikas meri-ilma on vaihtunut tunkkaiseen, trooppiseen kuumuuteen. Pian hikipisarat muodostuvat itse kunkin otsalle.

Aram Zeyn pitelemä käärö muuttuu tuhkaksi, sen taian ehdyttyä. Tiennäyttäjäjärjestön loitsumestari ottaa hattunsa ja alkaa viuhkan lailla viilentämään sillä itseään. "Noniin, tiennäyttäjät, tervetuloa hevonvittuun jota myös Mwangin Lakeudeksi kutsutaan. Kuka teistä sitten raaskiikaan seurata viimeisimpiä kronikoita tietää, että järjestöllä on täällä arkeologinen retkikunta työskentelemässä Terwan ylängöillä niin sanotulla Azlantin harjanteella, valttiarallaa 80 mailin päässä luoteeseen sijainnistamme. Tietenkin, epäilen että puolet teistä ei lue muuta kuin likaista kirjallisuutta, joten teenpä yhteenvedon: Azlantin harjanteen ei pitäisi olla siellä, koska ei ole tunnettuja Azlanti havaintoja Mwangin Lakeudella, mutta tässä me nyt seisomme. Azlantin harjanne voi olla parhaiten säilynyt todiste siitä, että muinaiset Azlantit ainakin kävivät Mwangissa. Eräs Angazhanin palvelija nimeltä Hopeaselän kuningas Ruthazek on julistanut paikan omakseen, tietty. Hänen joukkonsa ovat taistelleet retkikuntamme kanssa, ja nyt omamme ovat nälänhädässä, kuolemassa tauteihin, ja heillä on pulaa ammuksista ja työväestä. Ja tässä kohtaa te astutte kuvioon."

Zey osoittaa pohjoiseen läpi metsän kaistaleen, missä murjuinen kaupunki täynnä pitkospuita ja puisia rakennuksia horjuu soisen jokisuiston päällä. "Ensimmäinen pysäkkinne on Verenpoukama." Aram Zey sylkäisee paikan nimen suustaan aivan kuin se olisi loukannut hänen äitiään. "Azlantin harjanne vaatii tarvikkeita, ja Verenpoukama on lähin kauppasatama. Retikunta tarvitsee kaksi tonnia ruokaa ja puhdasta vettä, viisi laatikkoa nuolia ja vasamia sekä puhtaita liinoja haavoihin. Cartahegnin huone on teidän paras vaihtoehto kauppoihin, sillä heidän kanssaan järjestömme on ollut aikaisemmin tekemisissä. Me olemme jo järjestäneet maksun karavaanijohtaja Raimondo Scevolalle muutamia viikkoja sitten. Ja, etsikää mies nimeltä Senzer jostain päin kaupunkia. Hän on alkemisti, joka on toimittanut taikajuomia ja tietoa tiimillemme ylängölle, mutta hänestä ei ole kuukauteen kuulunut mitään. Selvittäkää miksi näin on, jotta taikajuomien virta voi jatkua retkikunnallemme."

"Älkääkä luulko, että tämä on vain yksinkertainen reissu torille. Verenpoukama on merirosvojen ja rikolliset pyörittämä persreikä - roskasakkia, joilla ei ole mitään käsitystä arkaanisten kehitysten saavutustuksista tai kunnioituksesta. Ja mikä pahempaa, se on suurimpia tukikohtia Aspis Konsortiolle, joka ei rakasta mitään muuta niin paljon kuin sotkea ja varastaa Tiennäyttäjä järjestön löytöjä, kuten vaikka Azlantin harjannetta. Pitäkää päät kylmänä älkääkä tehkö mitään mikä herättäisi huomiota; kehittäkää vaikka valeasu. Yleensä en välittäisi paskan vertaa vaikka te sankarilliset tyypit potkisitte kaikki ovet sisään, tekisitte itsenne naurunalaisiksi ja kuolisitte, mutta tässä on enemmän henkiä pelissä. Jos te epäonnistutte ja Azlantin harjanne ei saa apuja, se varmasti taipuu hyökkäyksien edetessä."

Aram ojentaa lähimmälle tiennäyttäjälle kolikkopussin. "Kuten sanoin, järjestimme maksun karavaanille aikaa sitten. Tämän pitäisi korvata tarvikkeiden kustannukset. Jos joudutte käyttämään omia resurssejanne ja onnistutte selviytymään, järjestö pyrkii kattamaan kulunne."

"Kunhan siis olette haalineet tarvikkeet kokoon, suunnatkaa luoteeseen", Aram Zey jatkaa, ojentaen taas yhden sinetöidyn käärökotelon ja koristellun kultaisen avaimen nahkakääreessä. "Vartioikaa näitä hengellänne. Avaimen tarkka merkitys ei ole minulle täysin selvä, mutta sen symboli viittaa yhteen oviaukkoon Azlantin harjanteella. Käärökotelossa on kartta retkikunnan luokse. Loitsuni ovat varmistaneet kotelon, joskin se räjähtää jos se avataan viiden mailin säteellä Verenpoukamasta."

"Kysykää kysymyksenne nyt. Palaan Absalomiin sillä sekunnilla kun uskon teidän olevan kykeneviä pääsemään Verenpoukamaan."

Jester ottaa rahapussin, avaimen ja käärön lähimpänä vastaan ja työntää ne paitansa kaula-aukosta sisälle, ja katse siintäen kohti mainittua kaupunginraatoa hän vetää kaulahuivistaan muodostuvan hupun päähänsä. "Kuka meillä pitäisi olla siellä ylängöllä vastassa, ja onko kaupungissa jotakuta tiettyä johtajahemmoa?" Hän kysyy katse yhä kaupunkia kohti, ja itselleen epätyypillisen vakavana.

"Pitäisikö tuon karavaanin olla kaupungissa odottamassa meitä ja onko tästä Senzeristä muita tuntomerkkejä kuin nimi? Nimen perusteella vaikka Aspis saattaa kiinnostua meistä ja koittaa esittää häntä", Jamir kyselee. "Vai valeasu. Merirosvoja ja rikollisia visilevässä porukassa. Mitäs muita täällä sitten asustelee tai kulkee tätä kautta? Orjakauppiaita?" hän vielä jatkaa. Sopivassa välissä Jamir selostaa muille mitä hän tietää tästä paikasta ja koittaa muistella mitä tietää nimetyistä henkilöistä.

Vasili asettelee hätäisesti loitsun taikomisen aikana keräämänsä varusteet paikoilleen, repun selkään ja aseet käden ulottuville. "Milta meida pitaa piiloutuu? Pakko kumminki jostai kjusjuu siita juoma-aijasta. Mita valii, metsastaja tai piraatti, kumpiki voi tarttee kamaa", hän pohtii valeasun tarvetta. Hän katsoo kaupungin suuntaan ja raapii päätään miettien hetken. "Ma menisin sinne, otan pari kaljaa ja kjusjun missa hornas se aija luuhaa, lupas juomii mutten saanu. En ees valehtele eika kerro musta mitaa, ei ne tajuis et ma poluttaja. Mut mennaa kattoo lahempaa, ja varotaa", hän kertoo yksinkertaisen suunnitelman, ja varautuu itse ottamalla järeän, tummapuisen jousensa valmiiksi käteensä.

“Herra Vasilin ajatuksessa on perää. Hänen on kieltämättä helppoa liikkua Verenpoukamassa huomiota herättämättä, hänen … olemuksensa tuntuu sopivan tänne”, Drusilla sanoo taputellen varovasti kankaalla hikeä otsaltaan. “Entä Aspis, mistä tunnistamme heidän agenttinsa? Minulla ei ole ollut kunniaa olla aiemmin tekemisissä vastustajamme kanssa”

"Retkikunta on nykyisellään linnoitus hyökkäysten vuoksi. Paikan komentaja varmasti esittäytyy jahka esitätte wayfinderinne...", Aram Zey sanoo, jättäen lauseen kesken epäröiden. "Verenpoukamalla on niin mätä johtaja, ettei hänen pakeille parane mennä."

"No tietenkin sen karavaanin pitäisi olla teitä siellä odottamassa, kerta homma on etukäteen sovittu ja maksu hoituu", Aram Zey vastaa yhä ärtyneemmin. "Ja tässä perslävessä voit kuvitella asuvan kaikkia pohjasakan eri variaatioita, vaikkapa juuri laittomia orjakauppiaita."

"Ja Senzerin ulkonäöstä en tiedä mitään. Jos se auttaa, niin hänen puotinsa oli käsittääkseni jossain Leskentaipaleen varrella. Älkää sitten sepiskö hänelle kaiken maailman tarinoitanne; joka iikalla tässä helvetissä on jonkinlainen agenda. Hän kuitenkin siis tietää retkikunnastamme ja sen sijainnista."

Aram Zey kääntyy Vasilia kohden tympääntyneenä ja turhautuneena. "Kuulehan, jos sekalainen seurakunta yhtäkkiä ilmestyy kaupunkiin ja alkaa kyselemään jonkun ukkelin perään, tieto alkaa levitä. Sitten se leviää vihollisten korviin, jotka kiinnostuvat ja ottavat selvää, keitä tässä seurakunnassa on. Jos toitotatte etsivänne Senzeriä torilla huutaen, saatte aivan taatusti lahjamatkan Aspiksen kidutuskammioihin", hän puuskuttaa murtaen puhuvalle brevoylaiselle. "Tuossa läävässä ei kenenkään kannata omia asioitaan kertoa laveasti jokaiselle vastaantulevalle. Olettekohan koskaan kuulleetkaan sanaa 'varovainen'? Ostan teille sanakirjat jos se on siitä kiinni."

"Ja Aspikset ovat kyllin älykkäitä olematta kulkemassa Verenpoukaman kaduilla partiomerkkiensä kanssa. Paras melkeinpä, että epäilette jokaisen tolvanan olevan sen paskakonsortion palkkalistoilla."

"Jaa, vai että wayfinder. Ei niitä vielä ole ilmiaseksi minulle jaettu ja rahaa ei valitettavasti ole ollut sen ostamiseen. Ja muista en tiedä", Jamir vastaa Aram Zeyn mainitessa wayfinderin.

"No menkää porteille karavaanin kanssa. Kyllä he ruoan vastaanottavat ainakin", Aram Zey puuskahtaa, tuskastuneena niin ikään myös kuumuudesta.

"Totta. Se tuskin on suurin ongelma", Jamir sanoo. "Mutta mitä me esitämme olisi päätettävä. Läpikulkumatka herättää varmaan vähiten huomiota. Tarvitsemme vain hyvän syyn, jolla peittää todellinen tavoitteemme", hän jatkaa. "Ja oli miten oli, niin tarvitsemme vaikka tautien estojuomia ja vastaavia alkemistilta. Tästä syystä meillä olisi hyvä syy etsiä kaupungista alkemistia. Tuon kokoisessa kaupungissa tuskin on montaa juomien valmistajaa. Tai retkikunta joka on kuullut huhuja jostain artefaktista, jonka myynnistä saisi hyvin rahaa. Toistaalta se voi herättää liikaa Aspiksen kiinnostusta", Jamir miettii jo asiaa ääneen kuitenkin kuunnellen mitä muilla on sanottavanaan.

Loitsumestari kyylää kulmat kurtussa Jamiria. "Puhutko sinä nyt minulle vai mitä oikein jupiset? Aiotteko vielä kysyä minulta jotain tähdellistä? Muutoin lähden huut hemmettiin tästä trooppisesta paahteesta. Suurloosilla on muutakin hommaa kuin alokkaiden paapominen."

Jester mutristelee suutaan ja virnistää sitten leveästi. "Tuo rohtojen tarvitseminen ei kuulosta edes kovin huonolta idealta. Joku meistä esittää sairasta ja kerromme etsivämme auttamaan. Eri asia sitten kuka se sairas on, ja keitä me esitämme olevamme..." puolihaltija pohtii katsoen hyvin sekalaista sakkia, joissa jää erityisesti katsomaan ladya, joka ei millään muotoa tunnu sopivan miesten joukkoon. "Sinut pitää naamioida jotenkin, se on varma." hän sanoo suu vinossa katsoen naista päästä jalkoihin. "Me muut nyt pärjäämme sillä että kierimme vaikka maassa hetken niin näytämme nuhruisemmilta. Paitsi herra Vasili, sä oot ihan ready to go!" Jester hihittää suu leveässä hymyssä.

"Mitä vähemmän pitää valehdella, niin sitä parempi. Eli jos kukaan ei ole sairs, niin ennemmin syynä olisi sairauden estämiseen. Olemmehan joka tapauksessa menossa viidakkoon, jossa on kuumaa, kosteaa ja paljon taudinaiheuttajia. Eli se että tarvitsemme on täysin totta", Jamir sanoo.

"Hmpf... Eihän se minun vikani ole ettei ihmiset täällä osaa pukeutua säädyllisesti", Drusilla tuhahtaa Jesterin huomautukselle. Nainen katselee hetken omaa olemustaan. "Hankkikaa minulle vaikka joku yhh... likainen viitta tai kaapu, jos se vaikka estää uteliaimmat katseet." Inhon väristys välähtää Drusillan kasvoilla hänen esittäessään pyyntönsä. Sitten hän kääntyy jälleen loitsumestarin puoleen. "Selvä, herra Senzerin tavoittaaksemme kerromme etsivämme lääkkeitä viidakon tauteja vastaan. Entä varusteiden hankinta? Voimmeko kertoa totuuden Cartahegnin huoneen kanssa toimiessamme?"

"Älkää turhaan", Aram Zey sanoo. "Heitä kiinnostaa saada tuottoa myynnistään, kaikki muu olisi heille vain bonusta."

Vasili ottaa oman paksun viittansa pois päältään ja heittää sen Drusillalle. "Pida tota kunnes saadaa parempi. Vaha kuuma tanne mut peittaa sun pitsihorselot", hän sanoo. Viitta on selvästi viettänyt paljon aikaa ulkona, eikä ole saanut sadetta kummempaa pesua. "Mjoo, hjuva jos tiietaa katu. Mennaa sinne ja katotaa nakjuuks kauppaa, jos ei nii pakko udella. Ma varmaa opas ja te matkalaisi", hän jatkaa juonta pohtien.

"Jos rooleja mietitään, niin mähän voisin olla vaikka tulkki", Jamir hihkaisee muille ja lisää, "Toisaalta joku muu ehkä osaisi ilmaista asian kohteliaammin"

"Voi, jätä se minun huolekseni", Jester sanoo sama itsevarma virne kasvoillaan ja taputtaa puolituisen päätä. "Minä osaan puhua meidät vaikka läpi harmaan kiven kolmella eri kielellä jos tarve vaatii, luottakaa minuun."

"Paikallinen kieli on yleensä paras. Muut vihjaavat siitä että saatat olla vieras. Aivan kuin jokaiseen kaupunkiin saapuvat, jotka käyttävät sitä majataloa tai tavernaa jota kaikille saapuville suositellaan, antavat tiedostamattaan viestin 'olen uusi'. En ole varma miten täällä suhtaudutaan uusiin saapujiin, mutta jos täällä on Aspiksen agentteja, niin helpoimmalla he pääsevät olemalla paikoissa joita suositellaan saapujille", Jamir sanoo ja lisää: "Muuten voisi ehkä koittaa esittää lasta, mutta tällaisessa kaupungissa on ehkä parempi vain olla puolituinen kuin ihmislapsi".

Jester pyöräyttää silmiään hyväntahtoisesti. "Se kielijuttu oli vähänniinkuin vitsi siinä lopussa. Ja paras pysyä puolituisena, jos sinulla ei satu olemaan hattua niin nämä-" Jester tökkäisee puolituisen suippoa korvankärkeä "-antavat sinut ilmi."

Jamir katsoo Jesteria ja pyöräyttää myös vähän silmiään. "Korvia varten on pienet narut ja ja 'näyttelijän' varusteissa on peruukit peittämään sitten narut ja korvia. Ja tietysti tummaa ihomaalia. Ei se ole ongelma varustautuneelle esiintyvälle taitelijalle", hän sanoo nauraen ja vinkaten silmää Jesterille. "Valitettavasti tarvikkeeni on suunniteltu kokoiselleni, joten niistä ei taida olla teille niin paljoa hyötyä. Ja nythän meidän pitää enemmän välttää huomiota kuin peitellä taustojamme", hän lisää sitten vähän vakavampana.

"Ai, esiintyjä? No se selittää-... Ai niin." Jester läimäyttää otsaansa. "Emme ole edes esittäytyneet toisillemme vielä olleskaa. " hän sanoo huokaisten omalle ajattelemattomuudelleen ja kumartuu hieman ollakseen puolituisen kasvojen korkeudella, ja ojentaa kättään kätelläkseen. "Olen Jester, puheen ja piilon mies", puolihaltija tokaisee leveä hymy kasvoillaan, osoittaen sanansa muillekin.

"Jamir. Muusikko, esiintyjä ja laulaja, mutta ehkä eniten tarinankertoja", Jamir vastaa kätellen puolihaltiaa.

"Drusilla D'Alazario. Opettaja." Drusilla pitää käsissään Vasilin ojentamaa viittaa ja tuijottaa sitä nyrpeänä. Lopulta inhosta väristen hän vetää tuon tahraisen vaatekappaleen ylleen, ja asettelee hupun päähänsä. Kokonaisuutta täydentääkseen nainen poimii maasta kourallisen hiekkaa, ja hieroo sitä mekkoonsa. "Mutta tulevina päivinä olen ennemminkin Dru, Kerjäläinen. Kiitän herra Vasilia viittansa lainasta."

Aram Zey tuhahtaa ja katsoo Drusillaa. "En sentään teitä Absalomin hekumoiviin viemäreihin lähettänyt. Täällä on vain kuuma. Aivan liian kuuma! Perkele!" loitsumestari rähjää ja tuulettaa hatullaan rivakammin. "Jos teillä ei ole mitään asiaa minulle, häivyn."

"Minne ja miten ilmoitamme tehtävän suorittamisesta?" Jamir kysyy Aram Zeyltä. "Ja mitä tiedämme Aspiksesta täällä? Onko mitään nimiä tai paikkoja?", hän jatkaa hetken hiljaisuuden jälkeen.

"Jos Azlantin harjanteen retkikunta saa tarvikkeensa, saan tietää siitä", loitsumestari vastaa tympääntyneenä. "Ja kuten aiemmin sanoin, koko Verenpoukama on Aspis Konsortion tukikohta. Sen luulisi riittävän tarkennukseksi."

"Selva. Alotetaa siit litkuhemmosta ja sitte karavaanille. Varotaa aspiksii. Mietitaa paluu sitte ku paastaa sinne tonkijoiden luo", Vasili yksinkertaistaa suunnitelman itselleen. Hän vilkaisee muita ryhmäläisiä ja esittäytyy myöskin: "Ni, ma Vasili. Ma etin ihmisii, niit jotka pitaa tuoda takas elavana tai kuolleena. Taalla, no sama homma mut rosvoje tapaan. Etin ihmisii ja tapan, varmaan". Vasili katselee maastoa arvioivasti, ja vaikuttaa tyytyväiseltä. "Jep. Kjul taa menee. Kiitti, nahaa harjanteel", hän sanoo Zeylle ja on valmis lähtemään kohti kaupunkia.

Jester kumartaa hienoisesti joukon leidille ja nyökkää Vasilille. "Edetään vain niin ei huku enempää aikaa. Pääsee herra Isoherrakin vilvoittelemaan." puolihaltija sanoo mutisten viimeisen lauseen, ja vilkaisee loitsumestaria suupieli hymyssä. Hän kerää tavaransa tukevasti mukaansa, tarkistaen vielä taskunsa tärkeimpien tavaroiden puolesta, ja vetää sitten ponihäntänsä piiloon huivin alta paidan sisään.

"Mutta jos ensin varmistetaan tavaroiden osto kuitenkin. Ne takaavat tutkimuksen jatkumisen. Alkemistin tuotteetkin tarvitaan, mutta alkemisteja voi kysyä kaupastakin kun ostamme muita tuotteita", Jamir sanoo ryhmän valmistautuessa lähtemään.

Aram Zey pyörittelee silmiään Vasilille ja tuhahtaa. "Miten vain, minä tosin menen takaisin Absalomiin. Heippa", hän sanoo turhautuneena ja aloittaa loitsunsa. Pari outoa sanaa ja kädenliikkeitä, ja loitsumestari on kadonnut mitään jälkeensä jättämättä.

Jamir: Stealth 10 & perception 6 tarkkailluun. "Jaa. Nyt sitten olemme omillamme. Toivottavasti tämä on sen verran lyhyt homma, että ei tarvitse majoittautua", Jamir toteaa. "Pitäiskö meidän siirtyä vähän lähemmäksi jotta näemme miten meidän olisi paras luikahtaa kaupunkiin herättämättä suurempaa kiinnostusta. Suuntamme saapua kun ei ehkä ole se yleisin satamakaupungille", hän lisää.

jester local knowledge

Jester vilkuilee kaupunkia päin mietteliäästi koittaessaan muistella mitä liikkeitä ja majoituspaikkoja kaupunki sisältää, ja onko siellä joitain paikallisia isoja nimiä aiemmin mainittujen lisäksi. "En oikeastaan usko että ketään kiinnostais niin paljon että tulis kyselemään, ja jos tulee niin Vasili voi mulkaista pahasti, sen luulisi riittävän vastaukseksi. Ei toisten uteluihin tartte välttämättä vastata." puolihaltija sanoo kohauttaen olkiaan. "Voin sitten säveltää jotain jos tulee tilanne kohdalle."

Vasili: Stealth 4 & Perception 6, Jamirin seurana. Vasili vääntyilee hiukan hankalasti haarniskassaan. "Taa vaha haittaa hiippailuu", hän valittelee, mutta liittyy kuitenkin Jamirin seuraan kulkemaan varovaisesti kohti kaupunkia. "Taal voi jotai rosvoo, joskus ne nappaa heti mestan vierest", hän kuiskaa Jamirille katsellen koko ajan ympärilleen, jousi kädessään valmiina.

Jamir: Aid another stealth 10, Know (all) +3 Jamir vilkaisee Vasilia ja vähän asettelee tämän haarniskan osia. "Toivottavasti tämä auttaa", hän sanoo. Samalla hänki koittaa muistella mitä muuta on mahdollisesti kuullut ja lukenut Bloodcovesta ja kertoo jo muistaneensa asiat kuiskaten: "Verenpoukama sijaitsee Garundin mantereen länsipuolella, Sargavan ja jättimäisen Abendegon silmä -hurrikaanin välissä. Paikallinen kulttuuri on sekoitelma Cheliaxia, Kahleita ja Mwangien heimolaisuuksia."

"Hei relatkaa vähän, varmasti joku nappaa jos näytetään siltä että oltaisiin menossa leijonanluolaan. Kuljetaan pää pystyssä, itsevarmasti niin kukaan ei osaa epäillä ettei kuuluta joukkoon." Jester selittää lähtiessään talsimaan muitten perässä. Hän kuitenkin siirtyy joukon etunenään pitäen aseensa selässään, mutta tarpeeksi hollilla jotta saa sen kuitenkin nopeasti esille tarpeen vaatiessa.

"Jos joku kysyy mitä teemme täällä, niin mikä onkaan nyt sitten vastaus? Silloin on vähän myöhäistä kaivata omenaa jos puolituinen on jo sen syönyt", Jamir kysäisee. "Vasil toimii oppaana ja minä tulkkina, mutta miten te muut? Onko Dru kerjäläinen mukana vain seuran vuoksi? Entä sinä Jester, etsimässä jotakin?" hän jatkaa koittaen kerrata asioita päässään.

Jester ei tiedä tai ole kuullut Verenpoukaman parhaista taikka huonoimmista majataloista. Paikkaan joutuvat harvemmin lähtevät sieltä ilman lain pitkää kouraa takaisin sivistyksen pariin kertomaan paikan nähtävyyksistä. Myöskään mitään erityisiä hahmoja tai henkilöitä ei tule puolihaltian mieleen.

Drusilla: Perception +8 "Olemme täällä pakenemassa vaikeuksia kotimaassa, kuten kaikki muutkin. Dru pysyttelee seurassanne turvan vuoksi. Mutta toivotaan ettei kukaan liikoja kysele." Drusilla vastaa ja tähyilee samalla ympärilleen.

"Pitää vain muistaa välttää huomiota ja epäilyttävää käytöstä", Jamir muistuttaa. "Paikallisen näköinen vaateparsi olisi hyvä", hän vielä mutisee hiljaa.

"Pitaa menna talla. Hipsitaa vaha lahemmas mut sit portist sisaa iha reilust jos ei tuu ongelmaa", Vasili sanoo.

Jamir kohauttaa olkapäitään ja etenee ryhmän mukana.

Ryhmä alkaa lähestyä kaupungin portteja rämmittyään ensin hetken vaikeassa maastossa. Kaupungin löyhkä yltää kauas ja kielii paikallisen sivistyksen tasosta.

Tässä linkki OOC-ketjun olennaiseen viestiin.

"Jos koitan itse kulkea varjoissa ja välttää huomiota, niin voisiko joku kantaa sen aikaa reppuani", Jamir kysäisee samalla kun suunnitelmista keskustellaan vielä.

"Anna tanne. Taa pelti painaa nii paljo ettei tommonen raapaleenreppu tunnu enaa missaa", Vasili vastaa Jamirille ja ottaa vastaan tarjotun repun, lisäten sen jo vaikuttavaan tavaramääräänsä.

Verenpoukaman Kadut

Ryhmä viimein saapuu kaupungin alueelle, joka tosiaan on niin paha kuin mitä Aram Zey antoi ymmärtää. Kadut ovat likaisia ja saastaisia, trooppisen kuumuuden ja kosteuden tuodessa tunkkaista ja seisovaa ilmaa. Väki on selvästi paennut parempia oloja tänne lain ulottumattomiin vain pysyäkseen etäisesti hengissä. Yksikään täällä asuva tuskin ymmärtää mitään hyvän päälle, ei ainakaan voi kuvitella kaikista niistä kyräilevistä katseista, joita ryhmä saa osakseen.

Auringonnoususta on ehtinyt kulua muutamia tunteja. Kadut koostuvat tähän aikaan lähinnä kerjäläisistä, katuojiin sammuneista uhkapelureista ja asunnottomista, jotka keräilevät toiveikkaina tippuneita nauloja ja korkkeja, ja toisinaan myös sammuneiden taskujen sisältöä.

Ensimmäinen määränpäänne?

Ryhmän ollessa lähellä toisiaan ilman että muut kuulevat avaa Jamir suunsta taas kuiskaten: "Pitäisikö ensin varmistaa ruuat ja muut varusteet ja karavaani. Kaupasta voidaan kysellä keitä alkemisteja täällä on ja jos tulee ongelmia pääsemme ainakin jo ostettujen kanssa pois. Toisaalta houkutteleekohan lähtövalmis karavaani varkaita". Hän koittaa pyöritellä suunnitelman mahdollisia hyvä ja huonoja puolia päässään.

"Mä sanoisin että haetaan se juomamestari ensin, ei tarvii sitä karavaania sitten seisottaa valmiina." Jester sanoo katsellen eteenpäin. "Hajaudutaan hieman kaupungin laidalla ja katsellaan mitä kaupunki pitää sisällää."

"Ja keneltä kysyt? Karavaanille on jo maksettu, joten ei ne mihinkään ole menossa. Seisovat kuitenkin tyhjänpanttina parhaillaan ja juovat ennakkomaksua. Nyt joutuisivat vartioimaan kuormaa", Jamir vastaa Jesterille ja lisää hetken mietittyään, "Kadonneen alkemistin perään huutelu kaupungilla herättää mahdollisten syypäiden huomion nopeasti. Nimittäin jos hänellä oli varmat tulot, koska oli varma ja säännöllinen ostaja, ei ole järkeä vain kadota omasta halusta".

"Kannatan kauppojen hoitamista ensin. Samalla voimme kysellä alkemistimme perään herättämättä liikaa huomiota." Drusilla jatkaa Jamirin kommentista. Samalla hän siistiytyy hieman, yrittäen sonnustautua kauppiaalle sopivaan asustukseen.

"Nnnnooo joo, ihan hyvä pointti. Ajattelin että ne liemet olisi tärkeämpiä sille tutkijaryhmälle, mutta ihan hyvin ajateltu." Jester toteaa hieraisten toiseen poskensa ohimennen nuhjuiseksi ja likaa myös kämmenselkänsä ja rystysensä.

"Ma aatteli kans sita litkuhemmoo enste, mut ehka se parempi menna ensi helpot jutut. Mennaa sinne kauppaa ja vaunuille. Voidaa vaik kjusjuu iha muute vaa mis juomii, jos ne vaikka ehottas sita aijaa", Vasili myöntyy muiden suunnitelmaan.

Jamir vilkuilee ympärilleen että kukaan ei olisi kuuloetäisyydellä. "Ainahan voidaan kysyä kaikista joita ne tietää. Voimme sanoa että on erityisiä tarpeita ja pitäisi valmistaa tilauksesta. Tällöin eivät voi tarjota mitään omasta varastostaan. Toisaalta eihän ole edes varmaan että saamme kainen tarvittan sieltä Cartahegnin huoneelta. Toilsaalta joudumme kysymään neuvoa sinne. Kauppahuoneesta kysely herättänee paljon vähemmän huomiota - toivottavasti", Jamir vastaa kuiskaten. "Mutta eiköhän tämä tästä. Tehtävämme on vain käydä kaupassa", hän lisää vinkaten silmää ja jatkaen hiljaa, "ja etsiä yksi maan alle kadonnut".

"Olikohan täällä tiettyä osaa joka oliomistettu kaupoille tai siteyille kauppiassuvuille?" Jamir mutisee koittaessaan muistella olisiko jostain kuullut kaupunginosien tai kauppiassukujen sijainnista.

"Mietin kans sitä että millä me selitetään tarvitsevamme niin paljon tarvikkeita? Voin puhella että suku on kova syömään tuolla heimolaisten seassa mutta veikkaan ettei se menis läpi." Jester mainitsee vilkaisten nopeasti muita. "Tai sitten voidaan sanoa vievämme kamoja sinne hyökkääjille, jotka ahdistelee meikäläisiä siellä lakeudella."

"Parempi olla sanomatta mitään. Kovin moni tuskin tietää siitä paikasta tai tilanteesta. Eli mennään periaatteella, jos ei tiedä ei kannata kertoa ja jos tietää, ei tarvitse kertoa. Ja kauppiassuvut tuskin tekevät yhteistyötä Aspiksen kanssa - ainakaan paljoa. Mitä enemmän he myyvät sitä parempi. Ja sitten taas mitä vähemmän ostajalta kysellään, sitä todennäköisemmin hän valitsee saman uudestaan. Ja mitä se heille kuuluu varustammeko merirosvolaivaa, vai aiommeko pitää juhlan tai vain jättää kaiken mätänemään", Jamir vastaa. "Täällä tuskin kukaan pitää liiasta kyselemisestä ja kaupat voivat jäädä tekemättä liian uteliaisuuden takia. Jos joku kysyy, niin voidaan vaikka vastata, että ostamme tarvikkeita, emme kysymyksiä", hän jatkaa.

: Drusilla Knowledge (local) +5 "Ymmärtääkseni järjestö on ennenkin tehnyt onnistuneesti kauppaa tämän suvun kanssa, joten luulisin ettei meiltä liikoja kysellä", Drusilla pohtii ääneen. "Hmm, jos haluaisin käydä kauppaa, niin missähän päin tätä läävää pitäisin majaani..?"

"Tarkoitinkin juuri että jos joku kysyy jotain, mutta voi olla tosiaan todennäköisempää ettei kukaan tule utelee. Ja ainahan voi sanoa vaan lyhyesti 'shaddap' jos tulee." Jester naurahtaa.

"Joo, ei naa rosvot hammastju jos joku sanoo paa kiinni. Mennaa kauppaa, sanotaa et tarvitaa jengille kamaa, jos joku kjusjuu nii sanotaa ettei kuulu sille", Vasili hyväksyy Jesterin ehdotuksen.

: Jamir: know local, geography, engineering +3 "Jups", Jamir vastaa lyhesti miettiessään kuulemiaan asioita ja tutkiskellessaan kaupungin rakennetta ja maastoa, jos olisi paikkoja jotka vaikuttavat sopivan paremmin kaupankäyntiin.

Sekä Drusilla että Jamir ovat verrattain varmoja, että Cartahegnin huoneen kauppapaikat ja muutkin marketit löytyvät todennäköisesti hiukan kauempana satamien melusta ja hälskeestä, kaupungin perältä mannerta lähimpänä.

Cartahegnin huone

Kaupunki on, aiemmista ennakkoluuloista poiketen, luonnon puolesta mahtava. Sen rakennukset ovat massiivisten mangrovepuiden juurien varassa, ja erinäiset pitkospuut ja puiset sillat muodostavat hyvin sekavan ja sokkeloisen hökkeleiden verkoston. Valitettavasti kaupungin asukkaiden välinpitämättömyys oman ja muiden hyvinvointia kohtaan on saattanut osan silloista ja muista huonoon kuntoon, ja ruuhkaisillakin puusilloilla voi puuttua kaiteet tyystin. Narisevat lankut eivät hidasta lähestyvien kärryjen vauhtia, ja moni onnenonkija joutuukin pakenemaan yliajoa ylikulun väärälle puolelle.

Kuten tiennäyttäjät saapuessaan sopivat, he kulkevat hieman hajallaan välttääkseen huomiota. Drusilla ja Vasili kulkevat kimpassa, toinen esittäen kauppiasta ja toinen tämän henkivartijaa. Jamir ja Jester pysyttelevät parhaansa mukaan mahdollisimman epämielenkiintoisina kyräileviä katseita kohtaan, joko asenteella tai piileskellen. Toistaiseksi kaupungin läpikävelyn aikana he saavat monia uteliaita katseita osakseen; katseita, joilta ei voi välttyä.

Ryhmä pääsee kotvan tarpomisen ja sukkuloinnin jälkeen kauppa-aukealle. Cartahegnin kauppapaikka on aivan edessä, mutta sen ympärillä on suuri massa asukkeja ja kauppiaita. Monet huolestuneet kasvot katsovat toisiaan ja pyörittelevät päitään, ja jotkut huutelevat vihaisina hyvin pukeutuneelle naiselle, joka seisoo sisäänkäynnin edessä korokkeella.

"Kuten sanoin!" Cartahegnin puolestapuhuja huutaa korokkeeltaan. "Kaikkia Cartahegnin resursseja tarvitaan kriisihoidossa sokeriprässillämme! Vähittäismyymälämme on suljettu loppupäivän ajan tai kunnes tilanne on saatu hallintaan. Pahoittelemme osaltamme aiheutunutta vaivaa ja harmia!"

Kun nainen kapuaa korokkeeltaan alas, suurin osa mutisevasta väkijoukosta alkaa hajaantua.

"Mitä ei voi olla", Jamir ajattelee ja siirtyy muiden tovereidensa lähelle mahdollisimman huomaamattomasti. "Voiko tämä olla sattumaa vai koittaako joku lyödä kapuloita rattaisiimme?", hän kysyy hiljaa. "Ehkä hyökkääjat tietävät että voisimme saada avustuksia täältä ja pyrkivät estämään asian", hän vielä ehdottaa.

Jester seuraa muista syrjemmällä, mutta muuten ihmisten keskellä mihin suuntaan puhenainen poistuu ja huomatessaan Jamirin liittyvän muiden mukaan hän huokaa hiljaa itsekseen ja puistelee päätään. "Koko hiippailu oli ihan turhaa jos hän paljastaa suoraan ensin olleensa yksin ja sitten yhtäkkiä liittyvänsä ryhmään.." hän ajattelee hiljaa itsekseen seuraten syrjäsilmällä muita kollegojaan. "Toivottavasti kukaan muu ei huomannut yhteyttä.."

Jamir: knowledge all +3, stealth +9 Jamir koittaa muistella mitä on mahdollisesti kuullut Cartahegnin huoneesta kuten: Onko sokeriprässi Bloodcovessa? Kuinka tunnettua on heidän yhteistyönsä poluttajien kanssa? Onko kyseessä paikallinen vai laajempi kauppasuku?

Jamir ei ole aiemmin kuullut Cartahegnin huoneesta.

Valitetavasti hän vain ei saa muististaan kaivettua mitään mikä liittyisi tähän ja tämähän selkeästi harmittaa häntä. "Jos ongelmat on täällä Bloodcovessa, niin pitäisikö meidän kysyä niistä ja koittaa auttaa? Se voisi syventää yhteistyötä ja alentaa hintoja. Lisäksi en tiedä kannattaako ihan tuntemattomilta selvitellä suurta ostosta kaupungissa joka on Aspiksen valvonnassa. Samallahan voimme kysyä alkemisteista, kuten tarkoitus oli", Jamir ehdottaa kuiskaamalla ryhmän kauppista esittävälle Drusillalle ja tämän seurassa olevalle Vasilille yrittäen olla huomaamattomissa sivullisilta.

"Dovno, me tarvitaa meia kamat tanaa! Mita ne sokerinisset saataa siella? Pitaa hakee ne sielt takas tekeen mita pitaa. Demonit viekoo tommoset", Vasili manaa ääneen ja koittaa löytää kauppahuoneen edustajan väkijoukon seasta. "Mennaa vaatii tolt akalta tietoo miks ne madot ei tee taal hommiaa. Ja missa se mesta, ni haetaa ne tanne", hän sanoo Drusillalle hieman hiljaisemmin, kuitenkin korostaen heristämällä vahvaa nyrkkiään.

Puhujanpöntöllä seissyt nainen on siirtämässä puista laatikkoa pois, mutta selvästi viipyy portailla tarkastellen väkijoukkoa. Nainen on vasta parikymmentä kesää nähnyt cheliaxilainen; hoikka ja hyvin pukeutunut kaunis neiti suorilla, mustilla hiuksilla.

Drusilla nyökkää Vasilille, ja ryntää Cartahegnin naisen perään. "Anteeksi, arvoisa edustaja", Drusilla huudahtaa nykäistessään naista hihasta, ja jatkaa sitten hiljaisemmalla äänellä: "Minulla olisi tarve saada nopeasti hieman tavaroita, ja voisin varmasti maksaa teille niistä erittäin hyvän hinnan. Vai oliko teillä jonkinlainen kriisi meneillään? Kenties voisin auttaa teitä sen kanssa, mikäli se jouduttaisi kaupantekoa."

Diplomacy aid -2 Vasili liittyy Drusillan seuraan, yrittäen näyttää mahdollisimman suurelta ja suojelevalta. "Joo, tarttis saada ne kamat aika akasee. Mita ne saataa siel mestassa?" hän täydentää Drusillan kysymystä.

Jamir: Jos näyttää että apua vakuuttamiseen tarvitaan, niin Jamir myös lisää oman puheensa antaakseen aid +4. Diplomacy +3 Samalla kuin muut lähtivät liikkeelle käyttää Jamir hetken hyväkseen. Hän toivoo paikallisten seuraavan enemmän kahta toveriaan ja livahtaa mahdollisimman huomaamattomasti taas parempaan suojaan. Täältä hän liikkuu suojaisasti lähemmäksi muita kuullakseen näiden puheen ja mahdollisesti auttaakseen.

"Hmm?" nainen sanoo kääntyen yllättyneen näköisenä katsomaan Drusillaa. Ilme kuitenkin muuttuu tyytyväiseksi. "No, voihan tilannetta toki auttaa, kyllä", hän sanoo myhäillen. "Tämä ongelma muurahaisten kanssa on tavaton. Olemme menettämässä tonneittain ruokosokeria joka tunti, enkä usko pystyvämme omin voimin kääntämään tilannetta omaksi eduksemme. Saatavilla olevat miekkamiehet ovat jo hätyyttäneet sokerinhimoiset ötökät kellareihin, mutta jos niitä ilmestyy lisää, on sokerituotantomme vaarassa päättyä kokonaan! Toivottavasti ette ole ruokaa ostamassa, sillä jos Cartahegnin huone joutuu keskittämään kaikki resurssit muurahaisten loitolla pitämiseen, hinnat voivat kolminkertaistua yhdessä yössä!"

Nainen tekee käsiliikkeitä dramaattisin elkein, kääntyen sivuttain Drusillaa kohti. Hetken pohdittuaan hän väläyttää lyhyt, hymyilevän katseen naiseen ja jatkaa: "On harmi, ettei meillä ole enempää sotilaita. Minulla on eräs ajatus, nähkääs... minun palvelijani tekee eräänlaista tököttiä, joka pitää erinäiset selkärangattomat loitolla. Olen varma, että riittävällä määrällä sitä salvaa muurahaisten tunneleihin pitäisi ne poissa niin pitkään, että tunnelit saisi tukittua. Ette sattumoisin tuoneet mukananne sotilaita ja vartijoita, muita kuin tuon palkkasoturin? Jos haluatte asioida kanssamme ruokatarvikkeiden osalta ja olette valmiita auttamaan, voin luvata tuntuvan alennuksen heti kun vähittäismyymälämme on taas avoinna."

Jamir: Jos tulee hyvä hetki, niin viittoilee tovereilleen merkin sisätiloista. "Kolminkertaistua? Sitä ei taida budjettimme kestää, eli pakko auttaa", Jamir ajattelee. Hän vilkuilee ympärilleen katsellen paljonko keskustelevat henkilöt herättävät huomiota odottaen hyvää hetkeä antaa tovereilleen merkin, josta nämä ehkä ymmärtäisivät siirtyä neuvottelemaan sisätiloihin.

Jester on hiljaisuudessa siirtynyt lähemmäksi kuuloetäisyydelle leideistä, ja seuraa keskustelua syrjäsilmällä, katsomatta suoraan tovereihinsa. Hän mutristaa suutaan kuullessaan tilanteen. "Muurahaisia sokeriplantaasilla.. Sehän mahtavaa." hän ajattelee ja katsoo sitten ympärilleen seuraako joku häntä katseellaan, ja päättää sitten rintaansa röyhistäen astella retein askelin Vasilin ja Drusillan luokse. "Hoi, mikäs tilanne?" Hän huikkaa jo kaukaa, ryhti suorana ja mahdollisimman pitkänä ja suurena kuin hoikalla kehollaan voi olla. Hän naputtelee miekan kahvaa lanteillaan ja luo silmäyksen vieraanpaan naiseen tullessaan muiden luokse. "Ja kehen noin huoliteltuun minulla on kunnia törmätä tällaisessa läävässä?" Jester kysyy naiselta ja kumartaa hienoisesti ojentaen kätensä tervehdykseen, vieno hymy kasvoillaan.

Naisen hymy levenee Jesterin lähestyessä. "Jopas ovat käytöstapani näin uhan alla kadonneet... minä olen Novaria. Hmm, miellyttävää tutustua", hän sanoo myhäillen ja kättelee varoen puolihaltiaa. "Kuten tässä tälle kauppias... no kauppias kukalienee, kerroin kuitenkin huolestuttavasta tilanteestamme. Jos olet osallisena ja autat selvittämään ongelman sokeriprässillämme, tarjoamme tuntuvan alennuksen jahka myymälä taas avautuu." Naisen katse on mietteliäs ja tämä tarkkailee uutta tulokasta mielissään. Vasili lisää kontrastia kahden 'miekkamiehen' välillä melkoisesti.

"Niin.." Drusilla aloittaa, katsoo Jesteriin ja sitten takaisin kauppiaaseen, "... minulla on kenties käytettävissäni pieni joukko pätevää väkeä. Voimme varmasti päästä sopimukseen yhteistyöstä. Jospa jatkamme neuvotteluja jossain sisätiloissa, suojassa tältä tukahduttavalta kuumuudelta. Matkalla voitte kertoa miksi ihmeessä tarvitsette miekkamiehiä muurahaisongelmaan. Kuinkahan isoista muurahaisista mahtaa olla kyse?"

Jester kumartaa antamaan naiselle käsisuudelman. "Ilo tavata, Novaria. Olen Jeremiah, palkollinen neiti Danylle, kauppiaalle, tässä. " Jester puhelee ja luo Drusillaan lyhyen, merkitsevän katseen ja hymyilee naiselle sitten hurmaavasti. "Muurahaisia vai?"

Vasili hätkähtää hiukan kuullessaan ongelman olevan muurahaisia. "Siis jotai jattimurkkuja vai? Ma tappelin ennenki otokoiden kans, yks jattikoppis teki tan, mut tungin siihen keihasta takas", Vasili sanoo ja näyttää isohkoa arpea nahassaan. "Otokkaa tapan ihan kostoks, kerro vaa mis niit."

Nainen on selvästi häkeltynyt Jesterin - tai Jeremiahin - käytöksestä, selvästi tottumattomana tämmöiseen käytökseen Verenpoukamassa. Hän punastuu hivenen, koittaen kätkeä ujouttaan katsomalla Vasilia. Ilme muuttuukin kuin salamaniskusta. "Kyllä vain, muurahaisia. Jättimäisiä sokerimuurahaisia, jotka eivät pelkää puolustaa makeutta. Voin näyttää teille tietä, jos pääsemme sopimukseen."

Jamir: Perception +6, stealth +9 (take 10 -> 19) Jamir tarkkailee ympäristöä nähdäkseen herättääkö keskustelu ylimääristä huomiota. "Selkeästi apuani ei tarvita, joten turha kai minun on tuonne mennä höpisemään. Plantaasi on taatusti vähän ulompana kaupungista, joten siellä käynti tuskin herättää niin paljoa huomiota kuin alkemistin etsintä kaupungissa. Voinemme kysyä alkemisteista sitten myöhemmin, joten nyt ehkä minun on parempi tarkkailla vain kuinka paljon huomiota herätämme", Jamir tuumailee "piilostaan" kuunnellen ja valmistautuen seuraamana muita plantaasille.

Vasili Knowledge: Nature +5 Vasili ottaa vasaransa käteensä ja heilauttaa sitä muutaman kerran, sitten hän kaivaa toiseen käteensä suurkirveen ja heilauttaa sitäkin ilmassa. "Mitas ne murkut haluis maistaa? Teil oli jotai mossoo niihi? Tiattekste mitaan jattimurkuista?" hän kysyy muilta läsnäolijoilta iskukokeilujensa lomassa, samalla muistellen itse oliko jossain kuullut tuonkaltaisista hirviöistä. "Nii, mika se diili? Me halutaan kamat tanaa ainaki", hän vastaa naisen puheeseen sopimuksesta.

Jamir: Knowledge all +3 Vasilin puheet saavuttavat Jamirin korvat tämän tarkkaillessa ympäristöään. "Niin aivan. Onkohan minulla mitään joka tehoaisi niihin", tämä ajattelee samalla kuin myös muistelee mitä tietää jättimuurahaisista. "Jos ei ole mitään sopivaa, niin ehkä kauppiailta voisi kysyä lainaksi jotakin sopivaa", pyörii hänen mielessään.

Jamir ei huomaa ympäristön väen kiinnittävän erityistä huomiota portailla käytävään keskusteluun.

Novaria selvästi välttelee Vasilin lyöntiharjoituksia, siristäen silmiään aivan kuin iskut olisivat osumaisillaan häneen. "Öh, niin kyllä, luulisi ihan väkivallan ja sen semmoisen tehoavan niihin", hän sanoo epämieluisasti. "Ja minulta löytyy sitä tököttiä, mitä otukset kammoavat. Mutta olette selvästi hyvin, hm, innokkaita hoitamaan homman pois alta, joten seuratkaa minua."

"Saanen saattaa teidät?" Jester kysyy tarjoten käsivarttaan kuin paraskin herrasmies. "Olen pahoillani ystäväni suorasukaisesta käytöksestä, mutta taistelijana hän on sitäkin kunnostautuneempi." hän lisää vilkaisten hymyillen kohti Vasilia.

Jamir: Stealth +9, perception +6 "Jahas. Sitten mennään taas. Pitääköhän meidän kulkea pitkäkin matka kaupungin läpi", Jamir miettii itsekseen valmistautuessaan seuraamaan ryhmää taas sivusta ja huomaamatta.

"Niin, uhm... kuten näette, minulla on kyvykästä väkeä palveluksessani", Drusilla saa sanotuksi. "Joten siirrymmekö neuvottelemaan yksityiskohdista?"

"Yksityiskohdista? Mitä tässä on enää kerrottavaksi?" Novaria ihmettelee, katsoen sitten Jesterin kättä. Nainen hymyilee punatukkaiselle puolihaltialle. "Suloista, mutta tässä kaupungissa ei voi koskaan ole liian varovainen", hän sanoo torjuen Jesterin käden, hymyillen tälle kuitenkin. "Sokeriprässi on aivan tässä vieressä, tulkaa", hän sanoo viittelöiden ryhmää seuraamaan. Hän osoittaa merkiksi aukean reunalla olevaa suurempaa rakennusta, jonka ympärillä vaikuttaa olevan melkoinen vartio pystyssä.

Jester nyökkää hyväksyvästi ja lähtee sitten seuraamaan naista jättäen kätensä miekan kahvalle.

"Joo me tullaan. Mis niit murkkui, et paastaan liiskaan?", Vasili vastaa valiten vasaran käteensä ja laittaa muut aseensa pois. Hän taputtelee vasarallaan käteensä odottavasti ja katselee varastoa ulkopuolelta. "Mist ne tonne paas? Jostai maan alt vai?", hän kysyy Novarialta.

Tässä vaiheessa Jamirille alkaa selvitä, että erillisen hahmon on vaikeaa päästä rakennukseen. Lisäksi tämä vaikuttaa aivan liian raskaalta ollakseen mikään heitä varten suunniteltu ansa. "Aivan, koskaan ei voi olla liian varovainen, joten suonette anteeksi myöhäisen liittymiseni seurueeseen neiti Novaria", Jamir sanoo ääneen ja iskee silmää Novarialle kääntyen Drusillan suuntaan, kumartaen vähän ja suunnaten sanansa hänelle, "Toistaiseksi en ole huomannut mitään epäilyttävää"

Novaria on osoittamassa varastoa, mutta hätkähtää Jamirin ilmestymistä. "No tuota, mistäs... mistäs sinä oikein tupsahdit? Miten tiedät nimeni? Varkaitako täällä jaloissa pyörii? Hus!" hän huutaa hätistellen puolituista kauemmaksi. "Tunnetteko te hänet, lady Dany?" Novaria kysyy epäileväisesti Drusillalta.

Jamir: Diplomacy +3 Jamir katsoo Novariaa. "Anteeksi, tarkoitukseni ei ollut yllättää. Bloodcove ei ole mikään tavallinen kaupunki ja muita asukkaita ei voi verrata huoneenne jäseniin, joten työnantajani lady Dany haluaa turvata omaisuutensa kadulla ylimääräisellä valvovalla silmäparilla", hän sanoo nopeasti kumartaen Novarialle kohteliaasti. Tietäen etunimensä yleisyyden puolituisten keskuudessa hän jatkaa: "Nimeni on Jamir arvoisa Neiti". Drusillaa "Anteeksi, keskeytin teidät", Jamir lisää vilkaisten Drusillaa.

Jester pyöräyttää silmiään kaikessa hiljaisuudessa Novarian näkemättä ja ristii kädet rinnallaan. "Suonet anteeksi tiedustelijamme tökeryyden." hän sanoo ja taputtaa puolituista päälaelle. "Tämä on meikäläisiä."

"Ahaa, aivan niin", Novaria sanoo vieläkin hieman varautuneena ja epävarmana. "No, tulkaahan sitten." Kävellessään sokeriprässin luokse hän vilkuilee ryhmää ristiriitaisin tuntein.

Novaria esittelee vartiolle lyhyesti saapuvan ryhmän, esitellen heidät kauppiaaksi ja hänen kätyreikseen. Vartiostosta katsotaan Novarian yli yrmeästi ja nyökätään sitten. Nainen johdattaa väen ovesta huoneeseen, missä on jo melkoinen sekasorto ja paljon uupuneita vartijoita. Taistelun jälkiä voi nähdä kaikkialla. Huoneessa on myös näkyvillä portaat alaspäin. "Loput muurahaisista ovat kellarissa. Kuten sanoin, omat miehemme ovat liian väsyneitä jatkamaan. Jos saatte tilanteen ratkaistua, voimme avata myymälämme ja tarjota teille tuntuvan alennuksen tarvikkeista." Novaria jää merkitsevästi katsomaan Vasilia, Jesteriä ja Jamiria.

Jamir: knowledge all +3 siihen murkkutietoon. "Ja oliko teillä sitä ainetta jolla voimme hidastaa uusien muurahaisten saapumista antaen teille aikaa tukkia tunneleita?", Jamir kysyy ottaen jousen valmiiksi esille. "En tiedä onko tämä paras mahdollinen ase", hän ihmettelee ääneen. "Miten muuten kellarin valaistus?" hän kysäisee ohimennen.

Jester katselee myös ympärilleen ja kurottaa jousen selästään. "Ja miten isoja ne muurahaiset ovat tarkalleen ottaen?" Samalla puolihaltija laskee hupun pois kasvoiltaan nähdäkseen paremmin ympärilleen, ja vetää ponihäntänsä pois kiristymästä niskaan. "Jos ne ovat kissanpoikaa isompia niin jousi on oikein passeli hommaan. Osuu tarpeeksi hyvin muttei tarvitse jäädä leukoihin." hän lisää vilkaisten Jamiriin.

Ready PA +5 (2d6+9) jos muurahainen ilmestyy viereen. Perception +6 Vasili taputtelee rintapanssariaan paremmin paikalleen hieman levottoman näköisenä, katse suunnattuna kohti kellaria. Hän on ottamassa joustaan esiin mutta vilkaistuaan tovereitaan ja huoneen kokoa pudistaa päätään hienoisesti ja ottaa vasaran tukevasti kaksin käsin valmiiksi ja lähtee kulkemaan kohti kellarin portaita. "No, murkkuu pataa sit. Vaha ahast, en ehi ampuu mut laitetaa liiskaks", hän sanoo valmiina lyömään hyökkääviä hyönteisiä. Päästyään portaiden yläpäähän hän yrittää katsella kellariin näkyykö siellä liikettä.

Jamir: Cast light aluksi Vasilin vasaran kärkeen. "Odota vähän. Varmistetaan valo", Jamir sanoo ja juoksee Vasilin luokse. Hän kaivelee taskuan ja mutisee vähän laulavalla äänellä koskien Vasilin vasaran päätä ja se alkaa loistamaan valoa.

Novaria hymähtää Vasilin innokkuudelle, ja ojentaa kätensä yhtä palvelijaa kohti. Palvelija hätkähtää ja hätäisesti noukkii lattialta painavan näköisen säkin ja antaa sen naiselle. Novaria sitten ojentaa säkin Jesterille. "Tuossa on se tökötti, joka pitää sitten muurahaiset poissa. Ja kellarissa on pimeää, soihtuja ei sinne turhaan viedä savuamaan", Novaria vastaa.

Vasili näkee portaiden johtavan alaspäin pieneen aulaan, jonka seinillä roikkuu nauloista suuri määrä pellavaisia säkkejä, oletettavasti valmiin sokerin kantamiseen tarkoitettuja. Aulassa on myös suuri kaksoisovi.

"Ennen kuin menemme, osaavatko miehenne kertoa tarkemmin minkälaisia muurahaisia tässä on kyseessä? Kissan kokoisia, koiran kokoisia? Onko happoa tai myrkkyä? Tehoaako niihin teräs?", Drusilla tiedustelee. Kysymys on suunnattu Novarialle, mutta hän katselee puhuessaan väsyneitä sotilaita. Vastausta odotellessaan nainen kaivaa varsijousensa esiin ja virittää sen.

Jamir vilkuilee jos ylhäällä on valmiita soihtuja joita voisi ottaa lisävaloksi alas. Valoloitsun kantama kun kuitenkin on rajattu ja toisen loihtiminen lopettaa ensinmäisen.

Jester punnitsee säkkiä kädessään ja hymähtää sitten heittäen sen olalleen. "Hyvä. Lady Dany voisi tietenkin jäädä ylöskin odottamaan jos ette kaipaa jännitystä elämäänne, saisimme varmasti ötökät hengiltä kahden ja puolen miehen voimin.." Jester aloittaa, mutta huomatessaan Drusillan jo virittävän asettaan hän hymähtää ja hymyilee. "... Mutta aina yksi lisäkäsipari on avuksi." hän jatkaa sitten. "Menen noiden kahden perään. Älkää huoliko lady Novaria, hoidamme homman." Jester sanoo ja väläyttää naiselle vielä vastustamattoman hymyn, ja kipittää kahden muun perään portaiden yläpäähän.

Novaria selvästi yllättyy Drusillan ottaessa varsijousta esiin. "Kas, huomasin kyllä varsijousen, mutta ajattelin sen olevan vain itsepuolustusta", hän mutisee hiljakseen.

Väsyneistä sotilaista - jotka oikeasti ovat vain tavallisia työmiehiä, joille on tungettu kouriin aseet - yksi nostaa käden puheenvuoron merkiksi. "Muurahaiset ovat isojen koirien kokoisia. Häijyjä ja nälkäisiä, löytäneet ruokaa ja puolustavat sitä."

Koska soihtuja ei tuntunut olevan valmiina, niin Jamir rauhoittaa mielensä ja laittaa nuolen valmiiksi. "Ei tämä tästä odottamalla taida miksikään muuttua? Olen valmis, entä te?" hän kysyy muilta.

"Ma valmis. Tuol alhaal joku ovi, montaks huonetta? Ne murkut tos heti alhaal vai oven takana?" Vasili kysyy Novarialta olkansa yli tarkkaillen yhä kellaria.

"Oven takana on useita", väsynyt miekkamies vastaa.

"No itsepuolustukseksihan tämä ase on, mutta pitäähän jonkun mennä tuonne alas näitä miekkamiehiä ohjaamaan. Ei palkollisiin voi täysin luottaa näinä päivinä", Drusilla kohauttaa olkapäitään. "Noh, menkäähän siitä, muurahaiset odottavat!" Liekö osa roolia vai ei, mutta komentava äänensävy tuntuu sopivan Drusillan puheenparteen.

"Kyllä kyllä!" Jester sanoo iloisesti ja lähtee hämäränäkönsä turvin kiipeämään portaita alas Vasilin ohitse, jousi toisessa kädessä ja säkki toisessa.

"Jos siellä useita on, niin sitten pitäisi saada jotenkin rajoitettua niiden tuloa useampi kerrallaan. Harmi että oviaukko on noin suuri, niin se ei rajoita niiden tuloa", Jamir harmittelee. "Ellei sitten laiteta tuota ainetta jo portaisiin estämään niiden ylös tulo. Riittääkö sitä kuinka paljon?" hän kysyy.

Jester ehtii jo portaiden alapäähän ovien luokse, ja vilkaisee sitten säkkiin sisälle. "Mitähän ainetta tämä edes on?"

"Tahmeaa, mausteista tököttiä, jota muurahaiset kammoavat. Maistu kamalalta, en suosittele kokeilemaan!" kuuluu Novarian huuto yläkerrasta.

"Ehkä se vain on varminta säästää se tunneleihin. Emmehän tiedä edes montako niitä tunneleita on", Jamir harmittelee. Monen muurahaisen ryntäys päälle ei ole miellyttävä ajatus.

Vasili ready PA +5 2d6+9 jos murkku tulee rangelle. Vasili juoksee portaat alas Jesterin seuraksi ovien luokse. "Avaas ovi nii paastaan hommii, ma valmiin ja matkasen", hän pyytää Jesteriltä.

"Minä voin avata. En varmaan ole paras tämän jousen kanssa", Jamir vastaa ja avaa ovet jos kaikki ovat valmiina.

Jester pistää säkin takaisin kiinni ja sitoo sen nuoliviinin olkaremmiin kiinni pois tieltä, ottaa jousen ja nuolen valmiiksi ja tähtää kohti ovea. "Anna palaa, pikkumies."

Jamir tarttuu oveen ja avaa pariovesta toisen puolen.

Cartahegnin kellari

Tukahduttavan kuumuuden ja kosteuden jälkeen kellarin viileys ja kuivuus tuntuu peräti häiritsevältä. Häiritsevää on myös naksuttelu ja kliksuttelu, mikä kuuluu vaimeana edestäpäin. Ovien takana huoneen lattialla on repaleisia säkkejä ja hajonneita laatikoita harmahtavan pölyn seassa. Vastapäisellä seinällä on vielä toinen suuri kaksoisovi sekä pienempi ovi sivulla.

Jamir: perception +6, stealth +9 (take 10 jos voi =19) Jamir koittaa tarkkailla jos jokin säkkikasa liikkuisi tai juuri tästä huoneesta kuuluu epäilyttävää ääntä. "Ovien läpi voisi kuunnella jos tämä huone on turvallinen", hän ehdottaa muille. "Tietysti ylhäältä voisi myös kysäistä kuvausta kellarista. Tietäisimme minne ovet johtavat", hän ehdottaa. "Onko muuten toista valonlähdettä jos siirrän tämän johonkin loitsulla liikuteltavaan esineeseen?" Jamir kysäisee todettuaan että ihan jokaista nurkaa loitsu ei ylety valaisemaan.

Jester perception jotain Jester astuu varovaisesti sisään pitäen silmällä mahdollista liikettä ja kuulostelee rapinan suuntaa, pitäen jousensa yhä jännitettynä. "Minä en tarvitse toistaiseksi valoa, kunhan ei tule säkkipimeää. Täällä ei näy mitään. Mennään eteenpäin." Tämän ilme on vakavampi kuin hetkeen ja hän vilkuilee epäilevästi tyhjiä säkkejä. "Ei ne ötökät noidenkaan alle mahdu jos ne on koiran kokoisia. Katsotaan vaikka pienemmän oven taakse, sillähän se selviää minen se vie."

Sekä Jester että Jamir päättelevät, että rapina ynnä muut äänet kuuluvat suurempien ovien takaa. Jamir on erottavinaan kaksi erillistä otuksen ääntä, muttei voi olla asiasta täysin varma.

"Lisaa ovia? Miks ei kerro tata meille julhaalla. A no, jatketaa samaa mallii. Kumpi ovi, kuka avaa?" Vasili sanoo ja siirtyy uusien ovien lähelle, yhä yhtä valmiina lätkimään esiinputkahtavia ötököitä.

"Ehkä he vain eivät ymmärrä mikä on tärkeää tietoa nyt", Jamir ehdottaa jatkaen, "No kuitenkin suurten ovien takaa kuuluu ääniä, eli siellä on ainakin jotakin, ehkä useampiakin. Pienemmästä en osaa sanoa".

Kuultuaan rapinan kuuluvan isojen ovien takaa Jester kääntyy osoittamaan nuoltaan sen suuntaan. "Tuolla kieltämättä kuuluu jotain. Otetaas tää pois alta niin päästään jatkamaan hommia."

"No selvä. Siirtykää valmiiksi, niin avaan tämänkin oven", Jamir sanoo. Ennen oven avaamista hän uusii valoloitsun ja odottaa että kaikki ovat valmiina. Sen jäkeen hän avaa oven ellei kukaan ehdota jotakin muuta.

"Valmiina. Avaa vain se ovi, niin saadaan tämä sivujuonne pois alta, ja pääsemme varsinaisen tehtävän pariin", Drusilla sanoo osoitellen takarivistä varsijousellaan suurinpiirtein oven suuntaan.

Oven takaa paljastuu varsinainen hävitys; tyhjiä, revittyjä säkkejä lojuu siellä täällä, kasapäin pikkuruisia sokerimuurahaisia on kauttaaltaan säkkien sisällä etsien viimeisiäkin sokerin muruja. Oven auetessa ja valon paistaessa pimeään varastoon nämä pienet muurahaiset selvästi säikähtävät ja alkavat liikehtimään nurkassa olevaa tunnelia päin.

Huoneessa on myös kaksi suurta, helposti kääpiön korkuisia pitkiä muurahaisia, jotka naksuttelevat leukojaan uhkaillakseen 'tunkeilijoita'. Ne vaikuttavat selvästi vihamielisiltä ja suojelevaisilta pikkuisiaan sekä ruokaansa kohtaan.

1. kierros

Jester move vasilin eteen, attack shortbow +4 osuminen 1d6+1 (point blank) "Hyi, hengiltä tuollaiset!" Jester älähtää ja astuu muiden ohi huoneen puolelle, tähtää ja ampuu nuolen kohti lähempänä olevaa muurahaista.

A2 9 dmg Jesterin ampuma nuoli osuu kipeän näköisesti muurahaisen keskiruumiiseen. Se sirkuttelee - miten muurahaiset sitten sirkuttelevatkaan - hädissään mutte elossa.

Jamir: Std Shortbow, +3, 1d4 (1d4, x3, 60 ft.), 5 tf step I10, Move jousi pois. Jamir ottaa oven avaamisesta vapautuneella kädellään nuolen ja ampuu nopeasti toisella kädellä pitämällään lyhytjousella lähintä muurahaista. Sitten hän ottaa askeleen taaksepäin ja laittaa jousen pois tietäen että hänen ei kannata ampua lähitaistelussa olevia kohteita.

Jamirin epäonneksi nuoli viuhuu muurahaisen yli tunnelia kohti. Se kuitenkin kimpoaa harmittomasti ja jää lattialle ehjänä.

Drusilla: Std Light crossbow +2 1d8, move reload "Yhh, vastenmielisiä..." Drusilla kommentoi ja ampuu kohti Jesterin vahingoittamaa muurahaista. Ampumisen jälkeen hän lataa varsijousen, vaikka epäileekin ettei pääse sitä enää käyttämään.

Drusillan ampuma vasama kimpoaa muurahaisen kuoresta harmittomasti lattialle.

Vihaiset ja nälkäiset muurahaiset sirkuttelevat samalla kun ryntäävät Jesterin kimppuun. Ne eivät kuitenkaan saa edes otetta sulavaliikkeisestä puolihaltiasta. Nälkäiset muurahaiset jäävät ilman välipalaa..

5ft step I8, PA +5 2d6+9 A2-muurahaiseen. Vasili hätkähtää nähdessään muurahaiset eikä ehdi liikahtaa ennen kuin muurahaiset ovat jo ryhmän kimpussa. "Isoja rjuokaleita!", hän huudahtaa ja astahtaa eteepäin Jamirin vapauttamaan tilaan. Hän karjaisee haavoittuneelle muurahaiselle ja iskee sitä kaikin voimin. "Irti siit, isomurkku!", hän huutaa ötökälle.

Vasilin isku murskaa vahingoittuneen muurahaisen pään. Muurahainen lopettaa liikkumisen.

jester move g7 acrobatics jotain, attack samoten kuin viime vuorolla "Vou, just noin!" Jester huudahtaa nähdessään Vasilin murskaamisen ja hypähtää tämän ohitse huoneeseen kauemmas jäljellä olevasta ötökästä, vetää uuden nuolen ja lähettää sen kohti jäljellä olevaa muurahaista. "Siitä!"

Jester pääsee helposti hyppelehtimään muurahaisen leuat välttäen uusiin asemiin. Hänen ampumansa nuoli tosin kimpoaa muurahaisen kuoresta seinään ja halkeaa kahtia.

Jamir: Move J5, move ase vasara esiin Jamir huomaa hetkensä tulleen muurahaisen koittaessa näykkia hyppelevää Jesteriä ja hän siirtyy uusiin asemiin ja ottaa vasaran käteen.

Drusilla: Advice +1 atk/dmg kaikille "Sinä lyhyt miekkonen, Jamir, kierrä taakse! Ja Vasili, lyö sitä olan takaa!" Drusilla alkaa neuvoa muita. Pysyen tietenkin itse loitommalla taistelun melskeestä.

Ainokainen hengissä oleva muurahainen pyrkii naksimaan lähintä kohdetta, Vasilia, mutta puraisee ohitse täpärästi.

Kaikki kuulevat tunneleista kaikuavan lisää muurahaisten sirkutusta ja kliksuttelua.

PA +5 2d6+9 muurahaiseen. Vasili naurahtaa panssariin kilpistyneelle puraisulle: "Ha, siinas puret. Kannatti ostaa taa pelti". Hän humauttaa toistakin muurahaista voimiensa takaa.

Vasilin humahutaisu on voimakas, mutta osuu vahvimpaan kohtaan murkun kilpipanssaria. Se kliksuttelee edelleen vihamielisesti ja on ahnaasti tulossa syömään brevoylaisen jalkaa, vaikka hoipertelee kuudella jalallaan.

3. kierros

jester 5ft f7, attack plus bonukset "Hei, kuulitteko, niitä on tulossa lisää! Pitäkää varanne!" Jester huutaa muille ja ottaa vielä askeleen taaksepäin, tähtää ja ampuu nuolen viimeistä paikalla olevaa ötökkää kohden. "Nyt ala osua!"

Jesterin nuoli tekee muurahaisen loppuelämän lyhyeksi. Murkku lyyhistyy jalat levällään lattialle.

Taistelu ohi.

Vaikka jättiläismuurahaisten on poistettu, tunnelista kuuluu yhä kovempaa ja kovempaa pienten jalkojen askelia ja sirkutusta.

Vasili katselee tyytväisenä kuolleita muurahaisia, ja pyyhkii ötököiden limat vasarastaan lahkeeseensa. "Hei, kel se monja? Tuol montussa lisaa, koittaa tunkee monjat sinne ja kattoo jaaks murkut tulemati?" hän kysyy tovereiltaan, ja osoittaa kuoppaa josta sirkutus kuuluu.

"Jups, Nyt on parempi toimia ennen kuin tämä huone on täynnä muurahaisia, Tököttiä tunneliin", Jamir sanoo siirtyen samalla lähemmäksi tunnelin suuaukkoa auttaakseen tökötin levittämisessä jos apua tarvitaan. "Yksi levittää ja muut suojaavat, vai pitäisikö ainakin kahden levittää. Äänestä päätellen meillä alkaa olla kiire", Jamir sanoo juostessaan tunnelille. "Tökötti sinne ja äkkiä", hän vielä hoputtaa edellään olevaa Jesteriä.

"Joojoojoojoojoo, malta nyt vähän että saan kädet vapaaksi." Jester sanoo asettaen jousen takaisin selkäänsä ja irroittaa säkin nuoliviinin remmista. "Tossa sitä olis, pistetääs ötököille estettä." puolihaltija toteaa ja menee säkin kanssa luolan suuaukon luokse ja hetken sörkittyään ottaa ainetta käteensä. "Hyi hitto, no, mitä sitä ei työnsä eteen tekisi.." hän toteaa inhoten ja alkaa kädellään levittämään tököttiä suuaukon ympärille.

Tökötti haisee huoneen toiseen päähän asti, se on voimakas yrttinen löyhkä. Ja näköjään myös muurahaiset kammoavat sitä: aivan kuin tunnelista kuuluva sirkutus muuttuisi hätääntyneeksi.

"Jos eivät enää tunge tänne, niin sitä voisi levittää vähän syvemmälle myös. Olisi enemmän tilaa romahduttaa tunneli", Jamir ehdottaa ja lisää, "Liian syvälle ei kuitenkaan kannata mennä". Kun tilanne näyttää vähän rauhallisemmalta, niin hän poimii ehjäksi jääneen nuolen talteen.

"Jos ne kaivaa kerra ni kaivaa toisteki. Ei auta tukkimine. Pitaa pistaa koko mesta remonttii", Vasili sanoo. Hän katselee kuolleita jättimuurahaisia ja potkii niitä hiukan kokeeksi, josko niissä olisi vielä eloa jäljellä. "Naa ei juhtaa ni pahoja ku koppis", hän arvostelee muurahaisia. Hän laittaa vasaransa takaisin vyölleen, istahtaa kuolleen muurahaisen päälle ja ottaa hörpyn omenaviinaa leilistään. "A no, saatii liiskattu, njut kamat ja mennaa", hän sanoo pyyhkien suunsa hihaansa.

"Täällä oli yksi sisäänkäynti, mutta voisiko sen toisen oven takana olla myös?" Jamir kyselee muilta vähän uteliaan näköisenä. "Voihan sielläkin olla joku murkku hiljaa odottamassa pääsyä varomattoman työntekijän kimppuun", hän lisää.

"Ni se toine ovi? Voisha sinneki vilasta", Vasili vastaa ja nousee muurahaisen päältä laittaen leilin takaisin vyölleen.

Jester änkeää itsensä vyötäröään myöten koloon ja haltijaksi manaten lääppii tahnaa sen seiniin. Saatuaan tuloksen itselleen kelpaavaksi hän kömpii pois ja katsoo inhoten kättään, ja koittaa pyyhkiä sen huivinsa alareunaan. "Tuo pitää katkasta pois.." Jester mutisee katsoen huivia ja koittaa asetella sen sitten niin ettei sotke itseään enempää siihen. Puolihaltija katoo toiselle ovelle istuessaan maassa. "Kuuluuko sen takaa mitään?"

Drusilla: Perception +8 Drusilla katsahtaa ällötyksen vallassa Jesterin käsiä, ja värisyttelee sieraimiaan. "Suosittelen hansikkaita, ne voi sentään polttaa käytön jälkeen. On minulla toki alkemistin tulta, jos haluat kovasti päästä hajusta eroon..." Päätään pyörittäen Drusilla siirtyy toisen oven luo, ja yrittää kuulostella ääniä sen toiselta puolelta.

Jamir: perception +6 "No ainakin loppu varastosta, mitä siitä nyt onkaan jäljellä, on turvassa. Eikä heidän tarvitse itse tapellaa enää murkkuja vastaan", Jamir toteaa ja siirtyy myös kuulostelemaan toisen oven taakse.

Vasili lampsii muiden seuraan ovelle, ja ottaa taas aseensa esiin. "No, hemmot, siel murkkuja tai jotai muut tapettavaa?" hän kysyy.

Toisen oven takaa ei kuulu mitään erikoista, ja avattuaan he löytävät sen takaa kuivan huoneen ilman muurahaisia. Siellä olevalla pöydällä on nahkakoteloihin sullottuja papereita, ja ilmassa pyörii lievä koneöljyn haju. Huoneen perällä on toinenkin ovi.

"Ei enempää muurahaisia? Novaria lienee tyytyväinen lopputulokseen, ja voimme jatkaa alkuperäisen tehtävämme parissa", Drusilla sanoo, ja menee uteliaisuuttaan tutkimaan pöydällä olevia papereita.

Jamir: Light itselle ja detect magic huoneessa kääröille. "Ei nähtävästi", Jamir toteaa ja puhuu taas tutulla laulavalla nuotilla.

Papereissa on ylhäällä asiakkaita ja heidän yhteystietojaan, sekä rahtikirjoja ynnä muuta tietoa kuljetuksista.

"No murkut oli tässä sitten. Täällä ei ole reikiä, joten eiköhän suljeta ovi perässä mennä kertomaan saavutukset ja sopimaan hinnoista. Lisäksi niitä alkemisteja ja heidän kauppojaan pitää muistaa kysyä", Jamir virkkoo muille.

Jester nousee ylös solmien säkin takaisin kiinni ja sitoo sen taas nuoliviinin remmiin, ja tulee muiden kanssa ihmettelemään pientä huonetta. Hän selaa nopeasti papereita tarkkaillen onko niissä tuttuja nimiä, termejä tai paikkoja ja painaa mieleensä mahdolliset tärkeät nimet. Hän vilkaisee sitten huoneen päähän. "Hei, tuolla on yksi ovi. Tsekataas se äkkiä vielä ennenkuin mennään." Puolihaltija meneekin suoraa päätä oven luokse, ja kuuntelee kuuluuko sieltä mitään. Jos epäilyttäviä ääniä ei kuulu, hän avaa sen.

Jamir Perception +6 Jamir nostaa päätään ja katsoo takaseinää. "Kappas, Missäköhän ajatukseni oli kun en tuota ovea huomannut", hän sano kummastellen.

Huoneessa on sekalainen kokoelma koneiden osia, putkia ynnä muita työkaluja. Huoneessa on voimakkaampi koneöljyn haju, ja huone vaikuttaa olevan täysin koskematon.

Jester syynää itsekin paperit läpi. Jostain syystä hänen silmiinsä sattuu monesti maininta suurista sokerilasteista matkalla Taldorin suuriin leipomoihin.

"Hmh. Ei mitään tärkeää, joku varasto." Jester toteaa katsoessaan huoneeseen ja kääntyy muita kohti. "Mennään ylös vaan niin päästään etenemään." Omaan mieleensä hän painaa faktanpoikasen jonka keräsi, ehkä mahdollista myöhempää hyötyä vaille. "Ei sitä ikinä tiedä jos jonnekin leipomoon joutuu tekemään tiedustelua.." hän ajattelee ääneti.

Jamir: Perception +6 "Outo", Jamir toetaa lyhyesti antaen katseensa kiertää analysoiden sisältöä vain silmilmillään. "No pitäsiköhän vielä keirtää se varsinainen varasto jossa murkut oli?" hän tuumailee ääneen ja kiertää valon kanssa sen vielä läpi. Kun mitään ei löydy hän on valmis menemään muiden mukana yläkertaan.

Vasili kurkkaa nopeasti muut huoneet läpi, ja on tyytyväinen kun ei löydä niistä muurahaisia. Hän jää nojailemaan seinään ja katselee muun ryhmän kulkemista ympäriinsä huoneissa. "Me saatii ne murkut liiskaks, ja siel ei lisaa. Mita te viel ramppaatte? Mennaa sanoo akalle et otokat tapettu, otetaa kamat ja lahetaa menee", hän sanoo kiinnittämättä huomiota muiden tutkimukseen.

Ryhmä palaa takaisin yläkertaan voitokkaina. Novaria ensimmäisenä katsoo toiveikkaasti kutakin. "Haavoistanne, tai pikemminkin niiden puutteesta, päätellen te hoiditte muurahaiset pois kellaristamme, eikö totta?" hän kysyy, hieroen käsiään yhteen. Muut sotilaat katsovat odottavaisina, toivoen selvästi tilanteen päättymistä.

"Muurahaisia oli muutama. Siellä tunnelissa on niitä lisää, mutta tämä, yh, tökötti pitää ne toistaiseksi loitolla." Jester sanoo katsoen huivinsa reunaa hieman inhoten, mutta hymyilee Novarialle sitten aurinkoisesti. "Olemme kaikki samaa mieltä siitä että tunneli pitäisi romahduttaa. Ehkä jopa etsiä se pesä ja tuhota se, mistä lienee ne rötsikät mönkivätkään. Jos ne ovat päässeet sokerin makuun niin ne löytävät tiensä tänne uudelleenkin." puolihaltija selittää keikutellen päätään. Jester koittaa pitää kehonkielensä mahdollisimman avoimena ja luottamusta herättävänä, kädet ja hartiat rentoina, kämmenet auki.

"Joo, mut njut ne pois vaha aikaa. Me haluttas meida kauppakamat et paastaa menee. Et jos mentas", Vasili sanoo. Hän nojailee lähimpään seinään ja katsoo Novariaa odottavasti.

"Pari tehokasta kaveria ja ripaus tuuria, niin ongemat ovat ainakin hetkisen poissa. Niitä muutamaa kuollutta lukuunottamatta. Lisäksi tökötti tuntuu toimivan hyvin", Jamir myötäilee muiden vastauksia. "Mutta sen lisäksi mitä teiltä haluamme ostaa, niin meillä on myös muutamia erikoistarpeita, johin tarvitsisimme osaavaa alkemistia. Voisitteko kertoa keitä kaupungissa on, missä heidän kauppansa ovat ja ketä niistä suosittelisitte?" Jamir kysäisee koittaen saada infoa heidän toisesta kohteestaan. "Minulle olisi suositeltu erästä, mutta unohdin hänen nimensä, ja toivoisin että tämä auttaisi muistamaan kuka hän oli, siis jos täällä on useampia edes", hän jatkaa koittaen selitellä asiaa ymmärretävästi, että ryhmä ei herättäisi liikaa huomiota.

"Niin aivan, välittömät muurahaishuolenne ovat historiaa, ja voimme keskittyä kaupantekoon. Apulaiseni Jamir tässä kertoikin erikoistarpeistamme", Drusilla sanoo. "Mutta meillä oli tarkoitus ostaa teiltä myös ihan perustarvikkeita. Oliko teillä muistiinpanovälineitä lähellä, jos luettelen tarpeemme?"

Jesterin ilme värähtää tämän kuunnellessa kollegojensa puhetta ajatellen mielessään sen voisivan olla hieman hienovaraisempaa ja vähemmän painostavaa, varsinkin Drusillan mainitessa muistiinpanovälineet, mutta koittaa olla näyttämättä sitä muille.

"Tunnelin romahduttaminen kuulunee suunnitelmiin, mutta minä en vastaa siitä", Novaria vastaa kysymystulvassa. "Hoitakaamme kuitenkin tämä teidän tarvikeasia kuntoon, mutta ei täällä. Tämä on sokeriprässimme. Tulkaa." Novaria lähtee sitten johdattamaan ryhmää takaisin Cartahegnin huoneen talolle, viitoten samalla väsyneitä taistelijoita alakertaan siivoamaan. Vastustavat urahdukset saavat vastaukseksi tuiman mulkaisun Novarialta.

Cartahegnin talolle päästyään Novaria johdattaa ryhmän sisälle asti erääseen suurempaan neuvotteluhuoneeseen. Sen keskellä on soikion muotoinen tamminen pöytä, seinien vierustoilla lipastoja, ja kalliin näköinen kattokruunu rippuu katosta kynttilöineen. Nainen osoittaa ryhmän jäseniä istuutumaan vapaille paikoille, itse mennen pöydän päätyyn istumaan suurelle tuolille.

"Teillä oli tosiaan toiveita jonkinlaisista tarvikkeista, eikö näin?" Novaria kysyy, kutsuen samalla sisään pari kirjuria kirjoitustarvikkeet valmiina. "Voitte alkaa luettelemaan. Varastoistamme löytyy taatusti riittävästi resursseja vaatimustenne täyttämiseksi."

"Toisekseen, osoittaaksemme kiitollisuutemme teitä kohtaan pyytämättömästi avusta ja nopeasta toiminnasta, olen saanut ylemmiltä tahoilta luvan myöntää teille tästä hetkestä lähtien 10 % alennuksen kaikkien yleisluontaisten tarvikkeiden ostamiseen. Toivomme luonnollisesti tämän alennuksen suosivan meitä jatkossa kauppakumppania harkitessa." Novaria on selvästi tyytyväinen, nojaten taaksepän selkänojaa vasten, toinen jalka nostettuna ristiin toisen yli.

"Hjuva, saadaa enempi roinaa. Kerataa naa ja viiaan hepoille. Sit etitaa niit litkui jostain", Vasili sanoo. Hän lojuu tuolillaan pitäen likaisia jalkojaan toisella tuolilla. Hän kaivaa taas esiin leilinsä ja ottaa pienen hörpyn, ja kysyy Drusillalta: "Sul se lista, paljoks kamaa meia pitaa raahaa?"

"Tai jos etsimme ensin tarvitsemamme alkemistin tuotteet ja sitten tilatun karavaanin ja haemme tavarat täältä", Jamir ehdottaa.

Tullessaan sisälle Jester istahtaa siististi tuolille kunnioittavalle etäisyydelle Novariasta, ja mulkaisee Vasilia tämän käytöstapojen puutteen johdosta. Hän kaivaa muistiinpanovälineet ja kirjoittaa paperinpalalle tarvikkeet, jotka Aram Zey oli maininnut, ja työntää paperin Novarian eteen. "Tässä on listamme, lady Novaria. Kuten kollegani jo mainitsikin, näiden lisäksi kaipaisimme tuotteita alkemistilta."

Novaria nappaa listan pöydältä, mutta ennen lukemista käskee ryhmälle tuntemattomalla kielellä erästä palvelijaa, joka tulee lähemmäs ja tekee muutamia eleitä - nähtävästi loitsii jotakin. Palvelija vastaa lyhyesti Novarialle, joka nyökkää ja hyssyttelee palvelijan matkoihinsa. Vasta tämän jälkeen hän alkaa lukea listaa ja hymähtelee. "Melkoinen kuorma. Teillä lienee karavaanikin jossain odottamassa?" nainen utelee. "Hinta on suuri, mutta tarjoamme kyllä alennusta. Teistä tulee kuitenkin hyvä asiakas, lady Dany. Onhan teillä rahat jo nyt mukana?"

Jester kaivaa jemmaamansa rahapussukan paitansa sisältä ja työntää sen yskäisten Drusillan eteen, sanomatta mitään.

"Ovelaa. Kauppias ei kanna rahojaan. Tunnette selvästi kaupungin kirjoittamattomat säännöt", Novaria kehuu.

"Joo, osataa me varoo. Nii ja hevot meil valmiina, tarttee vaan ne kamat. Emma ees kattonu sita lappuu lapi, se ton akan juttu, ma vaan vahin. Paljonks sita rojuu oikee?" Vasili kysyy yhtälailla Novarialta ja Drusillalta.

"Ja siksi emme myöskään vielä ole alkemistien kauppoja muualta kysellyt. Täällä ei kannatta turhia huudella, vaan selvittää asiat luotettavalta taholta", Jamir lisää koittaen hinovaraisesti kääntää puheen suuntaa alkemisteihin heidän toisen määränpään selvittämiseksi.

Novaria vilkaisee Jamiria, huomioiden tämän tarpeen kysellä alkemistista. "Tässä kaupungissa moisia litkuja tekee hyvin moni. Joudutte tarkentamaan, mitä etsitte, jotta voin auttaa teitä", nainen vastaa.

Drusilla punnitsee rahapussia kädessään. Toivotaan että järjestö on osannut arvioida rahavarannot paikallisen hintatason mukaan... "Tavarat voi toimittaa Scevolan karavaanille. Maksun voimme varmaankin suorittaa kunhan kauppatavara on luovutettu?", nainen ilmoittaa, suunnaten läpitunkevan katseensa tiukasti kohti Novariaa.

"Tuon tavaramäärän kokoamiseen meneekin hetki. Tottahan toki toimitamme Scevolalle, vaikka hänen karavaaninsa taitaa muistini mukaan olla toisella puolen kaupunkia", Novaria vastaa. "Ja kuka hullu maksaisi täällä päin etukäteen?"

Jamir miettiin Novarian vastausta. "Potikoita joista olisi hyötyä viidakossa ja muutamia muita", Jamir vastaa ja on hetken hiljaa ennen kuin jatkaa, "Ennen saapumistamme tänne joku mainitsi jonkun mahdollisesti sopivan, oliko nyt nimeltään Senzer. Onko täällä edes ketään sen nimistä?"

"Senzer Rulkep? Hänen puotinsa on länsiosissa", Novaria vastaa. "En tarkkaan tiedä missä siellä, minun ei tarvitse tietää."

Vasili katsoo Novariaa ilahtuneena. "Jaa sa tiiat sen? Meida kaverit teki sen kans hommaa, niilta kuultiin. Et lannessa. No, mennaa kattoo", hän sanoo, ja laittaa juomaleilinsä takaisin vyölleen. "Teil kestaa varmaa keraa toi kraasa, ni me ehitaa ettii se litkuaija ja hakee silta kamat. Sit me voidaa naha siel hevoste luona ja hoitaa taa diili loppuun, eiks ni?" hän jatkaa katsoen kysyvästi kauppiasta.

"Meidän pitänee mennä sitten sinne jos suositellun haluamme tarkistaam vai mitä mieltä olet?" Jamir kohdistaa puheensa Drusilalle roolien mukaisesti.

"Tahtoisin kuitenkin muistuttaa, että tavarat eivät lähde liikkumaan täältä ennen kuin olemme saaneet rahat", Novaria sanoo. "Mikäli haluatte meidän toimittavan ne Scevolalle, käytte välissä täällä maksamassa ostoksenne." Naisen puheen sävy on varsin ankara.

"Tietenkin, ehdottomasti. Jos tavaran keräämisessä kuitenkin kestää, niin voisimme silti käydä tämän kyseisen alkemistin pakeilla ja tulla tänne maksamaan tilauksemme. Pystytte kuitenkin toimittamaan tavarat karavaanillemme? Osaatteko sanoa, kauan tarvikkeiden kokoamisessa ja siirrossa menisi, lady?" Jester kysyy kohteliaasti Novarialta, katsoen tätä silmiin ja hymyillen ystävällisesti.

Novaria hymyilee lyhyesti takaisin, kääntäen katseensa tavaralistaan. "Kaksi tuntia kasaamiseen, toiset kaksi kuljettamiseen, ehkä enemmän riippuen ruuhkista", nainen vastaa. "Tietenkin tuommoisen lastin kuljettaminen kaupungin läpi tuo aivan uudet riskinsä."

"No meillä on kyllä pätevät miehet huolehtimaan tavaran kuljetuksen vartioinnista", Drusilla sanoo taputtaen Vasilia selkään. "Palaamme parin tunnin kuluttua viimeistelemään kaupat, oli ilo asioida kanssanne!" nainen kumartaa vielä kevyesti Novarialle, ja kääntyy lähtiäkseen. Hän ojentaa rahapussin Jesterille. "Vartioi sinä tätä. No niin ...palvelusväki, menoksi. Meillä on vielä liiketoimia tehtävänä!"

"Mihin suuntaan meidän on täältä tarkoitus lähteä kun asiat on saatu hoidettua?" Jamir kysäisee muilta. "Nimittäin jos suunta on lähteä läheltä tätä reunaa, niin enemmin tyhjä karavaani tänne ja sitten kuormaus ja pois kaupungista tuosta laidalta", hän jatkaa.

"Joo ma vahtaan, jos tulee lisaa murkkuja tai vaikka kaksjalkasiakin otokoita", Vasili naurahtaa, ja nousee ylös seuratakseen Drusillaa. Hän ottaa taas aseensa esiin, ja heilauttaa sen valmiiksi olalleen. "No, mennaa ja ma murisen jos joku tulee urputtaa", hän sanoo ja näytteeksi irvistää niin rumasti kuin osaa.

Jester ottaa rahapussukan vastaan ja työntää sen samaan paikkaan paidan sisällä missä se olikin. "Meillä menee aikaa päästä arvon alkemistin luokse, joten on viisainta että käymme hänen pakeillaan ensin. Tosin.. "puolihaltija madaltaa ääntään ja katsoo pöydän pintaa. "Olen kuullut että tämä kyseinen alkemisti, herra Senzer, olisi ollut poissa pitkään. Onkohan jotain toista paikkaa missä hän pitäisi majaansa puotinsa lisäksi, vai onko hänelle sattunut jotain? Satutteko tietämään?" Jester kysyy nostaen sinisten silmiensä katseen taas Novariaan.

Novaria kohauttaa olkiaan. "En ehdi seuraamaan kunkin yksittäisen henkilön menoja tässä kaupungissa, siihen on ihan omat ammattilaisensa", nainen vastaa, huvittuen kysymyksiin.

"Ei voi mitaa. Kattoo jos se aija siel, jos ei nii etitaa joku muu. Me valmiita taal njut? Et lahetaa ja tulla rahtaa noi rojut sit?" Vasili kysäisee ja näyttää valmiilta lähtöön.

Jester nyökkäilee Novarian vastaukselle mietteliäänä, ja nousee sitten ylös suoristellen vaatteitaan. "Tehdään niin. Nöyrimmät kiitokset kuitenkin teille, lady Novaria, avustanne ja neuvoistanne. Palaamme." hän sanoo ja kumartaa neidille syvään, ja kääntyy sitten muita kohti valmiina lähtöön.

Jamir nyökkää osoittaakseen että on valmis lähtemään. Hänen mielessään vain pyörii ajatukset siitä kuinka paljon huomiota varusteiden kantaminen karavaanille herättää. Kannattaisi kyllä selvittää mistä kohtaa kaupunkia kannattaa poistua, eli siirretäänkö tavarat karavaanin luokse, vai karavaani tavaroiden luokse. Tehtävänannossahan yksi huomio oli toimia nimenomaan huomaamattomasti.

Rulkepin Rohdot

Ryhmä kiittää ja hyvästelee Novarian, joka vastaavasti kiittää yhteistyöstä.

Tiennäyttäjien kyseltyään hieman reittejä ja neuvoja Senzer Rulkepin puotiin, Jamir lopulta saa tarkimman reitin kaupungin läntiseen osaan, miltei rantaan asti. Yksikerroksinen rakennus on vaatimaton koju, jonka ulko-oven yläpuolella on yksinkertainen kyltti, missä lukee "Rulkepin Rohdot". Ulko-oven vieressä on puinen ikkunaluukku, joka on kiinni. Puoti vaikuttaa kuitenkin olevan auki, ainakin jos on luottaminen ovessa olevaan vaihdettavaan lautaan, jossa lukee Avoinna.

Vasili lampsii rauhallisesti paikalle, katsellen kauppaa tyytyväisenä. "No, ei vaikee ettii taa mesta. Mut miks taa auki jos hemmo ei taal? Vai se palannu jo jostai? Mennaa sisaa vai haluuks joku kurkkii jotai?", hän kysyy tovereiltaan, katsoen hieman hämmästyneenä oven kylttiä.

"Ehkä hän tekee myytävät edelleen, mutta myynnin hoitaa muut. Emme tunne häntä ulkonäöltä, joten emme voi asiaa edes varmistaa siten", Jamir vastaa hiljaa miettien miten olisi parasta toimia. "Tai ehkä hän on vain kadonnut, mutta kukaan ei kaipaa", hän lisää hetken kuluttua.

"Minä kannatan suoraa lähestymistapaa." Jester tokaisee ja kokeilee puolin ovea, onko se auki. "Päivää taloon, onko täällä ketään?"

Kävely kaupungin toiselle puolelle nostattaa helmeilevät hikipisarat Drusillan ohimolle, jota hän taputtelee kuivaksi pienellä kankaanpalalla. "Niin juuri, suoraan asiaan. Pääsemme ehkä vielä joskus poiskin täältä", Drusilla mutisee. Sitten huomattuaan Jesterin jo menevän sisään, hän jatkaa: "Mainiota Jester, esimerkillisen ripeää toimintaa!"

Oven avautuessa pieni kello kilkattaa, ilmoittaen uusista asiakkaista. Värikkäät pullot ja pussukat koristavat hyllyjä, omituisten juurten pysyessä turvassa pöydällä lasitason alla. Muutamat lorvivan oloiset asiakkaat mulkaisevat sisään tulevia tiennäyttäjiä epäileväisesti kääntyen sitten taas tarkkailemaan hyllyjen tuotteita. Riutunut puolihaltiamies tulee esiin tiskin takana olevasta oviaukosta, hänen tummahkon ihon hieman kimallellessa kosteudesta. Hän hymyilee vinosti tiskinsä takaa.

"Tervetuloa Rulkepin Rohtoihin, ystävät. Kuinka voin olla avuksi?" Mies vilkuilee sivusilmällä hetken muita paikan asiakkaita vaivaantuneesti, ennen kuin ilme muuttuu pelokkaaksi. Äänettömästi mutta ilmiselvästi hän luo huulillaan sanan: "Apua."

Jester kohottaa hienoisesti kulmiaan huomatessaan miehen eleen. Hän vilkaisee syrjäkarein muita paikan "asiakkaita" ja kiinnittää katseensa sitten toiseen puolihaltijaan. "Oletteko te herra Senzer? Ryhmämme tarvitsisi parannusjuomia." Jester kysyy huolettomasti hymyillen. "Voi hyvät jumalat, antakaa Vasilin olla edes tämän kerran tilanteen tasalla.." hän anoo mielessään.

Miehen hätä ei jää Drusillalta huomaamatta, joten hän nappaa Vasilin käsikynkkäänsä ja kiskoo tämän kauppaan sisälle."Autapa minut sisään, nuorimies. Nämä vanhat luut ovat jo niiiin jäykät", Drusilla sanoo ja yrittää esittää kuin Vasili häntä auttaisi. Näyttelytyö on surkeaa kuin Opparan harrastelijateatterissa, mutta väliäkö sillä, tyylilaji vaihtunee kuitenkin pian Cheliaxilaiseen veriteatteriin. Ontumista esittäen Drusilla ohjaa Vasilin oletetun kauppiaan ja "asiakkaiden" väliin, ja asettaa tämän käden miekan huotralle. "Niin juuri, juomia olemme vailla", hän tokaisee puolhaltialle.

Vasili auttaa Drusillaa epämukavan näköisesti käsivarresta, ja liittyy kömpelöön esitykseen. "Nii, ja meia kavereil jo diili, mut sa aija katosit jonneki. Et mis ne litkut?" hän sanoo vihaisesti kauppiaalle ja tehostukseksi kaivaa aseensa esille heristäen sitä, näin valmistautuen samalla mahdolliseen rähinään. "Et paree jos etit ne vaha akasee, ja tuut mukaa selittaa mika kestaa", hän jatkaa.

"Ei hyvä", ehtii käymän Jamirin mielessä hänen astuessaan sisälle huomatessaan tilanteen. Hän antaa katseensa kiertää kaupassa arvioiden parhaan kykynsä mukaan siellä olevat asiakkaat, näiden määrät ja osaamiset.

"Nyt ne leipälävet umpeen, paskakasa", yksi 'asiakkaista' sanoo kääntyen Vasilia kohti hyvin vihaisen oloisena. Miehen katse tunkeutuu syvälle brevoylaisen sieluun, luoden uhkaavan tunteen. Kaksi muuta miekkosta kääntyy pamput esillä katsoen Drusillaa ja Vasilia kumpaistakin, taputellen niitä kämmeniinsä. "Ette oo kaveria viemäs mihinkää." Nämä ukot eivät tiedä hyvää.

1. kierros

jester ase esiin, nuoli e2seen, pointblank "Voi. Paska." Jester kiroilee turhautuneesti ja vetää jousen selästään jännittäen nuolen siihen."Olisi pitänyt lämätä se ovi kiinni perässä kuten ajattelin niin olisi voinut päästä vähemmällä.." hän mutisee vielä ja todettuaan että tästä ei voi enää puhumalla rämpiä hän päättää yksinkertaisesti pamauttaa nuolen yhteen vastustajaan.

E2 12 dmg Jesterin turhautuminen kai välittyy nuolen mukana "asiakkaaseen", joka kaulaan osutun voimakkaan iskun myötä kaatuu koristen lattialle. Ei nyt vielä kuolleena, muttei nyt hirveän kauaskaan mennä.

Jamir: STD inspire courage +1, move dagger esiin. Jamir aloittaa laulamisen ja kiskaisee tikarin esille ja tarkkailee kumpaa vastustajaa menisi hätyyttelemään.

Drusilla: Move A1:n viereen (2xalas,vasemmalle), STD: Grapple +3 Drusilla pudistelee päätään, ja käärii hihansa. Nilkutus on tiessään kun nainen loikkaa tiskin yli ja siitä pyrähtää vastustajan viereen. "Aikamoista kielenkäyttöä, nuorimies. Eikö kukaan ole opettanut sinulle alkeellisiakaan käytöstapoja!?", Drusilla läksyttää ja ottaa tiukan otteen miehen korvasta ja vetää tämän kyyryyn.

"Aijaijaijai!" mies karjuu ja taipuu alemmas Drusillan läksyttäessä.

Kolmas miekkonen ei tunnu vähästä hätkähtävän ja siirtyy Vasilin viereen, paukuttaen tätä pampullaan. Brevoylaiselle pamppu tuntuu lähinnä olkapään taputukselta.

Maassa makaava miekkonen vuotaa verta hiljakseen.

"Päästä irti, kurja akka!" korvasta pidetty mies karjuu, keräten jostain valtavasti voimaa ja riuhtoo itsensä irti Drusillan otteesta. Hän siirtyy sivummaksi saartamaan Vasilia ja vetää samalla oman pamppunsa esiin.

5ft step vältellen flankia. Attack E3 +7 (+6, +2 FE human, -2 shaken, +1 song) 2d6+9 (+6, +2 FE, +1 song). "Ala huido, mato!" Vasili huutaa häntä pamputtaneelle miekkoselle. Hieman hätkähtäneenä toisen rosvon uhkailusta hän astuu poispäin, parempaan asemaan, ja lyö mahdollisimman tarkasti pamputtajaansa.

Vasilin hätkähdys ei paljoa pelasta pamppua huitonutta, joka makaa Vasilin iskun voimasta maassa verta vuotavana.

jester diplomacy+8 Jester irvistää huomatessaan miten pahasti nuoli osui, mutta lataa sitten uuden ja osoittaa sillä viimeistä seisaallaan olevaa miestä. "Koitetaas nyt rauhoittua! Laske aseesi ja antaudu niin en ammu sinuakin. Mikä tää homman nimi nyt on, miksi hyökkäsitte ja mitä haluatte?" Puolihaltija pitää nuolen ladattuna ja valmiina ampumaan jos mies ei tottele komennusta.

Mies näyttää samalla pelonsekaiselta, että uhmakkaalta. Tämä vilkaisee Jesterin suuntaan, muttei sano mitään.

Jamir: Move vierelle (flank ei taida onnistua ilman AoO:ta)ja STD aid another Vasilille Dagger, +3 Jamir siirtyy viimesen vastustajan vierelle ja koittaa kiinniittää tämän huomiota itseensä. "Viimeinen vahdollisuutesi antautua", hän sanoo tälle samalla.

Jamirin tikari kiinnittää miehen huomion ja aukaisee tämän puolustusta Vasilin suuntaan.

Drusilla: 5ft step. Grapple +3 Drusilla astuu karanneen miehen taakse ja tarraa jälleen kiinni, tällä kertaa hiuksista. "Vaikka huonokäytöksinen nulikka oletkin, luulisi sinunkin osaavan laskea ja ymmärtävän milloin olet ylivoiman edessä!"

Mies väistää Drusillan otteen ja on paukuttamassa naista naamaan pampulla. Jester kuitenkin suivaantuneena tottelemattomuudesta laukaisee nuolen, joka hienosti tiennäyttäjärivin ohitse lämähtää suoraan miestä otsaan, varmasti halkaisten kallon ja tullen toiselta puolelta ulos. Mies kuolee välittömästi, ja hitaasti ensin polvilleen kaatuen lysähtää lattialle täysin elottomana.

Sillä välin toinen miehistä jatkaa veren vuotamista, toisella se vaikuttaa tyrehtyvän.

Taistelu ohi.

Kauppias on samalla huojentunut että kauhun vallassa, häntä ahdistelleiden 'asiakkaiden' tainnuuntua - tavalla tai toisella - ja yhden maatessa omassa veressään nuoli pään läpi.

"Tu-tuota, kiitos", kauppias sanaa haparoiden, sivusilmällä vilkuillen rujoa ruumista. "Tässä alkoikin minulla olla tukalat paikat. Olen Senzer Rulkep, keitä minä saan kiittää? Vaikka, no, tästä seuraa uudenlaisia ongelmia." Hermostuksissaan Senzer pyyhkii otsan hikipisaroita käteensä, jonka taas pyyhkii nahkaiseen esiliinaansa.

Jester katsoo hämillään kaatunutta ruumista ja sitten joustaan. "Vau, näitä nuolia pitää saada lisää.." hän mutisee ällistyneenä, mutta kuullessaan kysymyksen hän ryhdistäytyy yskäisten ja on kuin ei olisi lainkaan hämmentynyt, ja pistää jousen selkäänsä. "Olen Jester. Mitä täällä on tapahtunut, miksi nämä kaverit olivat kytiksellä täällä?" Puolihaltija päättää uskaltautua käyttämään omaa nimeään, kauppiaan vaikuttaessa kuitenkin vaarattomalta ja vihollisten vihollisien ollessa yleensä ystäviä.

Heal +1 rosvon tilasta, perception +6 kaverin kamojen kaivuuseen. "Ne kavi kimppuun. Jos tas mestas ei tajuu et siina voi tulla turpaa nii aika taukki", Vasili sanoo ja laittaa vasaran takaisin selkäänsä. "Tiiaksa kene aijii naa vai pitaaks koittaa paikata?" hän jatkaa, ja tutkii kaatamaansa rosvoa käännellen tätä kovakouraisesti kyljeltä toiselle. "A ni, ma Vasili, meia kavereil joku diili. Toi tietaa paremmi", hän esittäytyy ja osoittaa Drusillaa.

ei tarvita erillistä checkkiä, koska tulos oli 16 Vasilin kaatama ukko on vieläkin vuotamassa. Hän voi halutessaan sitoa tämän haavat. Kullakin vaikuttaisi olevan identtiset tavarat; niittinahkapanssari, kevyt varsijousi ja 10 vasamaa, pamppu ja sapeli. Näiden lisäksi kunkin ranteessa kaiverreltu luuranneke. Brevoylaisen palkkionmetsästäjän vainu olettaa näiden olevan arvoltaan noin 25 kultapalaa kappale.

Senzer raapii niskaansa ja katselee kaatuneita miekkosia. "Lura Ichonin kätyreitä nämä, tuota... diili? Te, tehän olette sitten tiennäyttäjiä!" kauppias sanoo loppua kohden riemastumisen ilmestyen kasvoilleen. "Olen odottanut teitä aina siitä asti kun jouduin lopettamaan yhteydenotot. Traaginen sairaus koettelee poikaparkaani, Roaldia, ja Lura Ichon väittää omistavansa lääkkeen. Myin sille sydämettömälle lurjukselle koko operaationi pelastaakseni poikani, mutta ne eliksiirit mitä on lähettänyt joka päivä ovat halvalla rommilla laimennettuja, tehden niistä miltei hyödyttömiä litkuja. Vaihdoksi tästä paiskin hiki hatussa töitä aamunkajosta iltaruskoon tehden erinäisiä huumeita hänen paheiden pesäänsä, Verenpunaiseen Monttuun."

"Tiedän kuitenkin, että hän on löytänyt oikean rohdon poikani tautiin. Sitä on pikkuruisia määriä niissä tropeissa mitä minulle toimittaa, pitäen Roaldin tilan vakaana. Mutta ei minulla ole rahkeita marssia hänen luokseen ja vaatia rohtoa lisää. Ja, no, heti kun hän saa tietää mitä te teitte hänen kätyreilleen" - Senzer vilkaisee veristä ruumista - "hän tappaa minut ja Roaldin varmasti. Haluan auttaa teitä ja tiennäyttäjärjestöä, ihan totta, mutta olen tehnyt kaikkeni järjestölle. Tarvitsen palveluksen teiltä. Jos haluatte minut tukemaan retkikuntaanne, tarvitsen pojalleni lääkkeen, ja ehkä jonkinlaisen takeen, ettei Lura Ichon tule välittömästi upottamaan meitä jokeen kun käännätte selkänne."

"Lura Ichon?" Jamir sanoo ääneen ja koittaa muistella onko kuullut tästä tyypistä ennen. "Mitä muuta osaat sanoa tästä tyypistä?" Jamir vielä kysäisee Senzeriltä. "Hmmm, milläköhän voisimme vakuuttaa hänet", hän vielä miettii ääneen.

Lura Ichon lienee jonkinlainen paikallinen kuuluisuus. Ei siis ihmekään, ettei Jamir ole siitä henkilöstä mitään ikinä kuullutkaan. Senzer vastaavasti pyörittelee harmistuneena päätään. "Lura Ichon on julmuri. Ei pelkää käyttää äärimmäistä väkivaltaa saadakseen mitä tahtoo. Tämä kaupunki on omiaan hänenlaisilleen, häpeämättömille kiskureille."

Vasili repäisee rosvon vaatteista sopivan riekaleen ja sitoo sen vuotavien haavojen ympärille. "Taa joku pikkunilkki, ei tartte tappaa. Se naide pomo pitaa pistaa lihoiksi", hän sanoo ja heittää rosvon pampun Senzerille. "Tee mita tahot. Veda turpaa jos rupee viel inisee". Vasili pyyhkii veriset kätensä rosvon paitaan ja samalla ottaa mieheltä luurannekkeen. Vasili nousee ja kävelee Senzerin luokse potkien matkalla makaavien miesten raajoja pois tieltä. "Tiatsa mika taa? Joku sen jengin juttu? Ja tietty kaikki mita tiiat siit pomosta auttaa, mut enste kerro mis sen mesta?", hän kysyy näyttäen ranneketta.

Jester liikkuu myös ovelta tiskin luokse ja nojaa käsillään siihen. "Veisimme teidät turvallisempaan paikkaan, jos tietäisimme sellaista. Eikä poikanne varmaan kestäisi siirtämistä. Ja olen Vasilin kanssa samaa mieltä siitä ettei sen pomomiehen kanssa kannattane alkaa neuvottelemaan. Henki pois niin sillähän siitä pääsee." puolihaltija sanoo keikutellen päätään.

"Nuo rannekkeet ovat kuin orjakahleet, kertovat miehen kuuluvan Ichonin kätyreihin. Erona se, että tuolla rannekkeella on vaikutusvaltaa tietyissä piireissä", Senzer vastaa. "Verenpunainen monttu on kun jatkatte tätä läntistä rantaa pitkin etelään. Se on heti saareen vievän sillän jälkeen, joenpinnalla oleva verenpunainen rakennus."

"Ja ei minulla oikeastaan ole tarvetta paeta täältä, jos Lura Ichon vain, no, kuolee." Senzer vaikuttaa vaivaantuneelta halutessaan jonkun hengiltä.

"Taidatte olla päässeet veren makuun, kun noin innokkaasti olette murhaamaan menossa", Drusilla tokaisee Jesterille ja Vasilille, ja luo heihin paheksuvan ilmeen. "Mutta valitettavasti saatatte olla oikeassa... Maassa maan tavalla, en usko että Lura Ichonin vangitseminen johtaa mihinkään. Onko täällä edes mitään viranomaisia koko kaupungissa?", nainen jatkaa hieman surullisena. "Mitä voimme odottaa kohtaavamme Verenpunaisessa Montussa?", Drusilla kysyy Senzeriltä samalla kun hieman siisti tappelun jäljiltä rypistyneitä vaatteitaan.

"Kasan narkkareita eli asiakkaita, sekä Lura Ichonin. Hänellä on myös jonkinlainen isokokoinen outo kätyri, ja hänen sanotaan luovan olentoja tyhjästä ilmasta", Senzer vastaa.

Vasili kohauttaa olkiaan Drusillan paheksunnalle. "No, se mita ma teen. Joku rupee uhoo ja riehuu, ma etin sen ja nistin jos ei muu riita. Mut ei kaikkii pakko tappaa, niiku jotai kuranilkkeja", hän sanoo ja osoittaa maassamakaavaa karkeasti sidottua, mutta elossaolevaa rosvoa. Hän istahtaa myyntitiskille ja ottaa hörpyn leilistään. "Se veden paalla, nii pakko menna etuovest? Tuleeks joku kitisemaa jos riehutaan ulkona? Vai pitaaks keksii joku kikka milla paasee sisaa?" hän kysyy kauppiaalta tarjoten tälle samalla viinaryyppyä.

Senzer kieltäytyy viinasta. "On sinne muitakin sisäänkäyntejä, mutta ne ovat henkilökunnalle. Kyllähän siitä pääovesta luulisi sisään pääsevän, mitä sinä oikein ajat takaa?" Senze kysyy, ja on vilpittömästi hämmentynyt Vasilin suunnitelmista.

"Hjuva vaa tietaa mita siel. Mulle sopii et mennaa reteesti sisaa ja vedetaan kaikkii turpaan. Mut meit vaha varotettii et pitas menna hiljaa taal. Taa njut meni riehunnaks", Vasili vastaa ja osoittelee ruumiita lattialla.

Pitkään hiljaa miettelinäänä ollut Jamir avaa suunsa. "Tuo olentojen luominen tyhjästä ei kuullosta hyvältä. Eli vastassa voi olla jopa aika kova vastus. Meidän pitää suunnitella taktiikka ennalta", hän sanoo oman mielipiteeni. "Jos on jokin toinen taktiikka, niin olen valmis kuuntelemaan", hän jatkaa.

"Voisiko olla että pääsisimme murtautumaan sisälle ja viemään sen lääkkeen? Paljonko arvoinen tämä kauppa muuten on, jos sitä koitetaan ostaa häneltä. Ja meidän kimppuummehan nuo äijät kävivät. Tämä oli puhtaasti itsepuolustusta. Jopa antautumisen mahdollisuutta tarjottiin. Etkä kai itseäsi orjaksi myynyt, kaupan vain. Ja tottahan on sekin, että ei kuolleet mitään vaadi. Hänelle on maksettu lääkkeestä jota hän ei toimittanut. Eli sopimus on mitätön koska hän ei omaa osaansa täytä", Jamir laukoo hetkisen kuluttua.

"Hah, luuletko tosiaan että tässä läävässä kukaan noudattaa mitään sopimuksia? Jos me vain murtaudumme ja viemme lääkkeen, niin meillä on silti ongelmana se että kyseinen pomomies on vaaraksi tälle kauppiaalle tässä, eikä se millään sopimuksilla ja niiden lainvoimaisuudesta väittelemällä korjaannu. Itsepuolustuskin on heikko tekosyy. Jos pääsisimme vähin äänin sisälle ja hiljakseen hoidettua "homman alta", niin kaikki voittaisivat." Jester selittää elehtien käsillään samalla, vilkaisten Senzeriä välillä. "Mitä muita huumeita siellä myydään, jos menemme nisteinä sisälle ja pyydämme tavata itse pomon?" hän kysyy osoittaen kysymyksensä alkemistille. "Tällä nuolionnella saamme äijän pois päiväjärjestyksestä silmänräpäyksessä."

"Onko herra alkemistilla mitään taikajuomia varastossa, joista voisi olla hyötä Ichonin kanssa. Näkymättömyyttä, kenties?", Drusilla tiedustelee, ja kääntyy sitten Jamirin puoleen. "Jamir, arvostan kyllä pyrkimyksiäsi rauhanomaiseen toimintaan, mutta pelkäänpä että tällä kertaa verenhimoisemmat toverimme ovat oikeassa. Herra Senzerin ja hänen poikansa terveyden vuoksi luulenpa että ainoa keino ratkaista tilanne on hankkiutua eroon Lura Ichonista pysyvästi."

"Tuota, minä ne huumeet olen pääasiassa tehnyt", Senzer sanoo niskaansa hermostuksissaan hieroen. "On siellä sitä sun tätä, ei mitään erityistä. Lura Ichon on melko, hm, itsevarma, niin en usko hänen luokseen pääsemisen olevan ongelma. Varsinkin kun hän järjestää Montussa otteluita luomiensa otusten ja joidenkin taistelijoiden välille."

"Valitettavasti en ole ehtinyt omaa puotiani pitää juuri mitenkään kuosissa, hyllyt ovat täynnä erinäisiä troppeja pieniin vaivoihin."

"Otteluita? Keitä taistelijat ovat, omia miehiään vai satunnaisia onnenonkijoita?" Jester kysyy uteliaisuutensa herätessä. "Pystytkö muuten kertomaan tästä Montusta jotain lisää?"

"Kai me voidaa hakata pari otustaki jos siit apuu. Niit tappeluita siis koko ajan? Mimmosta otusta se tekee?", Vasili kysyy.

"Hmmm. Ehkä jonkin tuollaisen taistelun jälkeen hän ei pystyisi loitsimaan yhtä paljoa. Toisaalta meillä ei ole paljoa aikaa odottaa", Jamir harmistelee.

"E-en oikein", Senzer vastaa Jesterille. "Kuten sanoin, Lura Ichon on pistänyt minut tekemään töitä niska limassa, eikä minulla ole hirveästi asiaa Monttuun. Eikä minua ole se paikka kiinnostanut niin paljon, että olisin selvittänyt siitä paikasta yhtään sen enempää. Se on ... etova paikka."

"No onko ideoita?" Jamir kysäisee muilta ja jatkaa "Pahoin pelkään että tappelu siellä herättää paljon huomiota ei toivotulta taholta"

"Jos pääsemme huomaamatta sisälle, niin se voisi auttaa matalan profiilin pitämisessä. Mutta jos ei, voimme esiintyä osallistujina tällaiseen taisteluun." Drusilla sanoo. "Siirrymmekö lähemmäs Ichonin taloa tutkimaan mahdollisuuksiamme?"

"Kuulostaa silt et tapellaa kumminki siel. Mennaa vaa nii tulee hoidettuu", Vasili vastaa. Hän laittaa leilinsä pois ja pyyhkii suunsa hihaansa. Hän käy hakemassa muutkin rannekorut rosvoilta ja laittaa ne kaikki pöydälle. "Jos haluu hipsii nii naa vois auttaa. Kaikille ei piisaa kjul", hän sanoo.

Jester vilkaisee rannekkeita ja nappaa yhden käteensä. "Mennään sinne ja katsotaan mitä tapahtuu. Hiippaillaan ensin mutta jos jonkun huomio herää niin sanotaan että ollaan tulossa taistelemaan. Sillähän siitä pääsee." puolihaltija toteaa ja pyörittelee ranneketta käsissään. "Missäpäin tämä monttu on?" hän kysyy vielä Senzeriltä.

"Etelään sillan yli ja sitten heti vasemmalla", Jamir vastaa toistaen Senzerin aiemmin sanomaia ohjeita ajatellen että tässä tilanteessa tuskin hän on valehdellut. "Ei kai siinä mikään sitten auta. Vastus kuullostaa kovemmalta kuin mitä nämä äsköiset, joten valmistelut kannatta tehdä mahdollisimman hyvin", hän lisää miettien. "Huomaamatta sisään ja yllätysisku olisi ehkä tehokkain", Jamir sanoo käänteäen katsettaan Senzarin suuntaan, "Sinnehän oli muitakin sisäänkäyntejä, mutta osaatko sanoa vielä joitakin vinkkejä? Missä toimisto on tai ihan mitä vain".

"Eijei, ei sillan yli. Ohi vain", Senzer korjaa käsillään elehtien. "No tiskin takana on takahuone, mutta ei siellä ole kuin varastossa juomia. Muuten siellä on vain iso sali ja joitakin surkeita huoneita, joita liian päihtyneet voivat vuokrata öiksi selvitäkseen."

"Mennaa kattoo. Jos keksitaa ulkona jotai, nii hjuva, muute mennaa sisaa ja pistetaan paikat pinoo. Ei tannekaa kukaa tullu kitisee, tuski sielkaa ketaa nappaa jos kuuluu rahinaa. Se jarkkaa siel niit tappeluita muutenki ettei kukaa tajuu et njut erilaine rahina paalla", Vasili sanoo ja siirtyy ovelle odottamaan muita.

Verenpunainen Monttu

Ryhmä lähtee etenemään Senzerin ohjeiden mukaisesti kohti Verenpunaista Monttua. Taival käy entiseen tapaan; Vasili esittää kauppiaaksi sonnustautuneen Drusillan henkivartijaa samalla kun Jester ja Jamir kulkevat hieman syrjempänä.

Verenpunaista Monttua ei ole vaikea huomata, vaikka se onkin muita taloja alempana aivan veden rajassa, sillä sen seinät ovat syvänpunaiseksi maalatut. Oven luokse päässeet tiennäyttäjät kuuleva sisältä melkoisen mekkalan: riemun kiljahduksia ja kannustushuutoja.

"Nyt olisi ehkä mahdollisuus livahtaa etsimään sitä parannusainetta", muita lähemmäksi hiipinyt Jamir kuiskaa. "Sitten kuin tasitelu on ohi ja muut poistuneet, niin ehkä tilanteen lopetus."

"Kurkistakaa onko rakennukseen takaovea, minä menen jo sisään" Drusilla kuiskaa takaisin, ja niillä puheilla astelelee sisään.

"Ma vahtaan tota akkaa, menkaa kattoo takaa", Vasili sanoo osoittaen Drusillaan perään. Brevoyläinen lähtee myöskin sisään, kohti taistelun ääniä, katsellen varuillaan ympärilleen.

jester stealth+7 Jester nyökkää muille ja vetää taas hupun kasvoilleen ja lähtee kiertämään rakennusta varovasti sen toiselle puolelle. Hän naksauttaa vielä ennen lähtöään saamansa rannekkeen ranteeseensa, mutta piilottaa sen toistaiseksi hihansa alle.

Jamir: Stealth +9, perception +6 Jamir kohauttaa olkapäitään ja lähtee kiertämään Jesterin perässä. "Toivottavasti tilanne ei räjähdä käsiin heti", hän miettii itsekseen.

Tupa on täynnä väkeä, joiden kannustuhuudot ja huudetut vedot hukuttavat kaiken muun keskustelun alleen. Valtava akvaario, viisitoista jalkaa kanttiinsa, valtaa alaa paikan keskiöstä. Sen sisällä koiran kokoinen rapuotus ja tummanvihreä miehen kokoinen kala terävillä syöksyhampailla pyörivät toistensa ympäri, vähän väliä iskien voimakkaita iskuja. Voimakas pistävä savu täyttää tuvan, ja lattia on liukas kiitos kaadettujen juomien ja meriveden.

Drusilla ei huomaa erikoisia hahmoja väkipaljoudesta, mutta Vasili äkkää akvaarion toisella puolella kaksi kummallisempaa hahmoa. Hienosti pukeutunut, mustahiuksinen ja muodokas nainen seisoo lähellä akvaariota. Hänen vierellään seisoo jättiläismäinen, hieman yli kaksi metriä pitkä amazonimainen nainen. Kummallakin naisella on otsassaan hehkuva riimu. Vedonvälittäjät selvästi vastaavat pienemmälle naiselle, ja kaikki muut pitävät etäisyyttä hongankolistajan kokoisesta henkivartijasta.

Ulkopuolella katu on tavanomaisen vilkas. Kadunpuoleinen ovi vaikuttaa olevan poissa käytöstä, ainakin siinä roikkuu jonkinlainen paksu salpapuu ja kyltti, joka ohjaa pääovelle.

"Katsommeko muita ovia, vai menemmekö perästä sisälle?" Jamir kuiskaa ja kysäisee Jesterin mielipidettä.

"Katsotaan onko tuolla toisella puolella jotain, jos ei näy niin mennään sitten etuovesta. Vasili osannee pitää jöötä aiellä siihen asti jos tarvii." Jester kuiskaa takaisin Jamirille ja lähtee kiertämään talon toiselle puolelle.

"OK", Jamir vastaa ja seuraa Jesteriä. Hän tarkkailee samlla minkä verran liikennettä ja ihmisä on ympärillä, sillä väkijoukon nähden ei kannata murtautua sisään.

Sisällä Vasili katselee ympärilleen arvioiden tilaa. "Paljo possee. En oottanu tommost vesiotustappeluu, mut naa tjukkaa", hän sanoo Drusillalle. Äkätessään kaksi hahmoa akvaarion takana hän osoittaa heitä vaivihkaa. "Noi taitaa pomot, kaks ja toine iso, sopis siihe mita se aija sano", hän kertoo toverilleen.

Vasilin vinkistä Drusillakin huomaa naiset. "Lumppu ja lumpumpi...", hän mutisee nyrpeänä. "Vastaisi kyllä kuvausta, parempi silti varmistua ensin. Hmm, tuon jättiläislumppu näyttää siltä, ettei sen kanssa kannata haastaa riitaa. Ja tässä ihmisjoukossa on aika vaikea ta... kröh... suorittaa tehtäväämme huomaamatta. Ideoita?", Drusilla kuiskaa takaisin Vasilille.

"Tuolta ikkunast vois ampuu, tai sitte menna vieree ja jollain tempulla ottaa leka katee ja tappaa ennenku ne tajuu. Taa lauma vaha haittaa", Vasili vastaa mahdollisimman hiljaisesti, katsellen yhä ympärilleen ja koittaen nähdä vähistä ikkunoista mitä Jester ja Jamir tekevät ulkona.

jester ruutuun z6 Jester kulkee hiljaa talon nurkan taakse, huomatakseen toisella puolella ikkunoita ja oven. Hän kulkee hiljaa selkä seinää vasten lähemmän ikkunan luokse ja kurkkaa siitä sisään nähdäkseen henkivartijan ja toisen naisen selät, ja vesitankkitaistelun. Hän silminnähden hämmästyy huomatessaan henkivartijan olevan nainen ja kumartuu sitten Jamirin puoleen. "Siellä se iso kiho on. Ja iso nainen, hervottoman kokoinen henkivartija. Ei voi olla sattumaa, pakko olla ne. Siellä on joku vesiotustaistelu, varmaan niitä tekaistuja olentoja. Ollaan valppaana, tästä on suora linja itse pääpiruun jos ja kun jotain alkaa tapahtumaan, luottaen Vasilin arvostelukykyyn... Ikkuna vaan mäsäks ja nuolta niskaan." hän kuiskii hiljaa puolituiselle mennen takaisin seinää vasten nojaamaan, koittaen hupullaan peittää kirkkaanvärisiä hiuksiaan.

Jamir z11 Jamir seuraa Jesteriä ja kuunneltuaan tämän sanottavan hän menee seuraavalle ovelle tarkistamaan sen.

Mekkala Montussa on edelleen kova. Naiset takana eivät keskustele keskenään, mutta seuraavat tiiviisti paikan tapahtumia.

Kadulla Jesterin ja Jamirin hiippailuun kiinnitetään hieman huomiota, mutta se ohitetaan olankohautuksilla. Jester tosiaan näkee ikkunasta sen minkä Vasili ja Drusillakin, mutta hienosti pukeutuneet naiset ovat selkeämpiä hahmoja. Jamirin edessä oleva ovi vaikuttaisi taas olevan lukossa.

Jarmir tarkaselee ovea miettien voisiko sitä tiirikoida auki. Etäämmällä seinustalla näyttäisi olevan vielä yksi ovi, mutta sitten kyllä ryhmä olisi jo aika hajallaan. Tämä taas ei tunnu hähestä hyvältä ajatukselta.

Ulkopuolelta oven saisi varmasti auki; pitäähän henkilökunnan pystyä tulemaan töihin.

Jamir: Disable device +5 (masterwork tools) jos Jester ei halua avata. Jamir katsoo kysyvästi Jesteriä ja katsele tarkkaan ympärilleen herättääkö heidän toimintasa huomiota. Tästä ovesta voisi päästä kätevästi kohteiden taakse yllättämään heidät.

"Saisko tan mestan jotenki sekasi, jengin juokseen ja riehuun tosi pahasti. Sit helppo menna antaa turpaa noille. Saisko vaik ton fisualtaa sileeks", Vasili pohtii partaansa mutisten Drusillalle mahdollisuuksia sekasorron aikaansaamiseksi.

Jester pohtii myös tilannetta. "Tästä olisi sinänsä helppo kyllä hyökätä. Jos saisit tuon oven tiirikoitua valmiiksi auki, niin pääsisimme sisälle tarpeen vaatiessa nopeasti, voin pit sen verran suojaa ettei tuolta kadulta tuijoteta. Tee se hiljaa ja huomaamatta. Ei tässä muuten auta kuin tehdä jotain, ja no, tuo pääpomo oli hyvä joka tapauksessa pistää vaan päiviltä. Varmaan hyväksi koko kylälle." puolihaltija sanoo hiljaa Jamirille ja kurkkii varovasti ikkunasta sisälle.

Jamir: Stealth +9, Disable device +5 Jamir pyrkii toimimaan niin että häntä ei huomattaisi ja kaivaa tiirikkansa esiin ja koittaa avata oven lukon.

Jamir hetken tiirikoituaan kuulee ilahduttavan klik-äänen, kertoen oven olevan nyt lukitsematon. Jester huomaa ikkunasta ovea lähimpien käännähtävän ympärilleen etsiäkseen äänen lähdettä, mutta nopeasti kääntyvät takaisin seuraamaan vesipetojen taistelua.

Hymyillen Jamir laittaa tiirikat pois ja ottaa jousen valmiiksi käteensä. Hän näyttää Jesterille peukkua ja odottaa kuunnellen kuuluuko sisältä mitään.

Liikutaan ruutuun N6 ja puuhaillaan siinä M7-pöydän vieressä Vasili katsahtaa vielä kerran akvaariota, kohauttaa olkiaan ja toteaa Drusillalle: "Vaha jaree ehka. Ma meen Ljudmilan kans valmiiks, mut jos ei keksi mitaa nii ruvetaa vaa hommii". Hän kävelee pöydän luo, josta on suora näkyvyys peliä johtaviin naisiin, ja keventää hieman varustustaan seinän viereen pöydän lähelle. Hän asettaa siihen repun, kirveen ja keihään, mutta otettuaan jousen käteensä hän jää hetkeksi katsomaan tilannetta ympärillään, tovereitaan ja akvaariossa käytävää kamppailua, nojaillen jouseensa. Hän vilkaisee myös lähellä olevia ulko-ovia, jos niistä olisi mahdollista päästä ulos tilanteen lähdettyä kehittymään väärään suuntaan.

Kaikesta huolimatta Vasiliin ei kiinnitetä huomiota.

"Ei tästä varmaan huomiota herättämättä selvitä. Tietysti, jos aiheutat vähän rähinää täällä päässä, kenties tuo amatsooni lähtee tarkastamaan tilannetta, ja muut voisivat viimeistellä Ichonin", Drusilla vastaa Vasilille.

Vasili koittaa katsella vaivihkaisesti ikkunasta saadakseen varmistuksen siitä, että taloa kiertäneet polunnäyttäjät ovat valmiina käymään vihollisten kimppuun.

Jester liikkuu levottomana ulkopuolella ja ärähtää sitten tuskastuneesti. "Pakko tehdä jotain, tilanne ei etene muuten. Jamir, raota ovea niin ammun sen yhden siihen paikkaan. Jos ei kaadu ensimmäisestä niin sisällä on Vasili." puolihaltija kuiskii ja tulee oven luokse. Ikkunasta voi nähdä punaisen vilahduksen.

Vasili tuijottelee väärää ikkunaa, eikä huomaa Jesterin kirkkaanpunaisia hiuksia. Toisaalta, ei huomaa kukaan muukaan.

Jamir: Stealth +9, Disable device +5 "Meidän pitäisi toimia huomaamatta", Jamir ajattelee ja koska sisältä ei kuulu mitään, hän päättää tarkistaa vielä takimmaisen oven. Hän siirtyy oven taakse ja kuulostelee kuuluuko sieltä mitään. ennen kuin koittaa avata ovea.

Jamir hipsii äänettömästi kaukaisimmalle ovelle ja saa sen helposti tiirikoitua auki. Raottaessaan ovea hän näkee sisällä olevan takahuoneen, jonka hyllyt notkuvat erilaisista pulloista, ja perällä on pöytien alla tynnyreitä ja laatikoita. Eittämättä ne sisältävät erinäisiä juomia ja ruokia.

"No, mitäs teemme?" Drusilla kuiskaa. "Menemmekö lähemmäs, ja päästämme naisen päiviltä?"

bones heitti Jesterille tarpeeksi localia jotta tietää huumeesta Yhtäkkiä Jesterin silmät kirkastuvat tämän naputtaessaan jalkaansa malttamattomana talon takana, ja hän miltei hihkaisee ääneen, saaden hillittyä itsensä kuitenkin. "Jamir! Sain idean." puolihaltija kuiskaa hykerrellen ja tulee puolituisen luokse. "Tuo akka tuolla ei tiedä meidän olevan tiennäyttäjiä. Rähjäistän itseäni, ja menen sille lady iso ladylle kyselemään Pakanan Nuuskaa. Tiedän sen olevan arvokasta ja addiktoivaa, ja miltä sitä käyttävät näyttää. Jos hänellä ei ole sitä niin on kurja huumekauppias. Hän toivottavasti ohjaa minut takahuoneeseen, ja siellä voimme iskeä. Tule sisälle ja seuraa, tuossa hälinässä kukaan ei kiinnitä sinuun huomiota. Jos Vasili on yhtään mukana niin hän älyää pitää ison mamman kiireisenä. Sano tämä hänelle vielä." Jester selittää hyvin nopeasti, elehtien käsillään innostuneesti. Hän riisuu jo reppunsa, miekkansa ja jousensa nuolineen keskemmällä olevan oven taakse, jättäen lingon taskuunsa panoksiensa kera. Hän jättää myös paitansa sisältä käärön ja avaimen reppuunsa, työntäen ne syvälle repun pohjalle. Rahaa hän jättää itselleen sen verran kuin arvelisi huumeen maksavan. Puolihaltija irroittaa myös rannekkeen kädestään ja työntää sen reppuun. Lopuksi hän hankaa hihansuitaan maahan saadakseen ne likaisiksi ja rähjäisiksi ja hieroo silmiään ja nenänalustaansa punaiseksi, hieroen likaa myös poskiinsa ja käsiinsä. Lopulta hän katsoo Jamiria virnistäen. "Miltä näyttää?" Lisäefektin tuo Jesterin huivi, joka yhä haisee muurahaisenkarkotusaineelta.

Vasili on yhä täysin tietämätön talon ulkopuolisista tapahtumista. Hän istahtaa tuolille, yhä jousi kädessään ja katselee menoa, yrittäen yhä havaita merkkiä siitä, että pitäisi ryhtyä toimimaan. Odotellessaan hän ottaa toisella kädellään juomaleilinsä ja ottaa siitä tukevan ryypyn.

Jamir nyökkää. "Koitanko seurata takahuoneeseen asti?" hän kysyy varmistuksen. "Lisäksi ei ehkä ole hyvä idea jättää kadulle huumeluolan oven taakse noita tavaroita, joista meidän käskettiin pitää erityisesti huolta", hän lisää Jesterille viitaten Zeyn heille jättämiin tavaroihin ja rahoihin. "Ihan vain varmuuden vuoksi. Ja jos haluat, minulla on naamiointitarvikkeita. Peruukeista ja vastaavista ei ole sinulle hyötyä, mutta ehkä muista", Jamir tarjoaa apuaan jos tarvitaan parempaa naamiointia.

"Seuraa joo. Käy sanomassa Vasilille tämän osuudesta ohimennen. Ja jjjooo..." Jester pohtii tavaroitaan. "Ota sinä se käärö ja avain laukusta, ja loput rahat. Muut onkin omia kamojani, tuskin niitä kukaan täältä takaa pöllii, mutta jos pöllii niin tarpeeseen vie." hän sanoo ja kaivaa paperin, avaimen ja rahapussin repusta pois, antaa ne Jamirille ja työntää repun sitten seinää vasten piilottaen jousen ja miekan sen alle. "Muuta en tarvitse, enkä voisikaan ottaa ilman että vaikutan epäilyttävältä. Minulla ei tikariakaan ole, joten olen sitten teidän suojelun varassa. Jätän nämä tähän sitä varten että jos tarvitsee niin ehdin juosta kamat nopeasti talteen. Jos joku tulee ovesta niin tavarat jäävät oven taakse piiloon." Jester sotkee vielä hiuksiaan epäsiistiksi ja nostaa hupun päähänsä. "Näillä luulisi pärjäävän, mutta jos haluat auttaa minua näyttämään enemmän.. No, nistiltä, niin siitä vaan."

Jamir Disguise +5 (kitin kanssa) "Ehkä silmämeikkiä ja ihoon sävyn säätöä", Jamir miettii ja koittaa parhaansa lisämään Jesteriin addiktin ulkonäköä.

Jester kumartuu Jamirille sopivalle korkeudelle ja antaa tämän tehdä hommansa. "Tällä luulisi sympatiaa heruvan." hän mutisee virnuillen. Jester säpsähtää muistaessaan Senzerin pojan ja tälle tarkoitetun lääkkeen. "Ai niin piru, se pojan rohto.. Mites me se, oliko meillä jotain informaatiota siitä? Vai menenkö tuonne Senzerin veljenpoikana ja valittelen asiaa samalla, kehun vaikka lääkkeen tehoa ja kysyn mitä se oikein on? Ties miten paljon siellä on kaikkea, ei me ilman vihjeitä sitä löydetä."

"Varmaan lääke pidetään erillään huumeista. Paikallisina he varmaan tuntevat Senzerin sukuilaissuhteet paremmin kuin me. Toisaalta mistä sitä tietää. Onhan hän voinut pyytää apua kaupungin ulkopuolelta. Ja kyllä hän sitten tunnistaa tekemänsä huumeet muista aineista. Muiden puolesta en kyllä voi sanoa mitään", Jamir vastaa Jesterille.

"Joo mutta jos saataisiin tietää mitä se lääke on niin helpottaisi tutkimista. Ehkä hän on niin ylpeä että haluaa esitellä tuotettaan. Tai sitten voin leikkiä että olen vahingoniloinen asiasta, tähän pätisi myös kehumistaktiikka. Että leidi haluaisi näyttää miten kusettaa tätä Senzeriä. Kummalla olisi fiksumpi mennä?" Jester kysyy ja nousee ylemmäs vetäen hupun takaisin kasvoilleen.

"Toisaalta kuinka moni tietää että hän kiristää Senzeriä. Mutta ei kai tuossa mitään menetä, kunhan muut on lähettyvillä jos hän päättää vaimentaa liikaa tietävän narkkarin pelistä", Jamir vastaa kuiskaten.

"Ei huvittas lahtee hommii ku en tiia mis ne kaks menee. Senverra possee paikal. Eika viitti menna pilaa jos niil joku juttu siel menos", Vasili juttelee puoliääneen Drusillalle, samalla jatkaen yleistä havainnointia ja kahden hiippailevan toverin etsimistä katseellaan.

"No, katsotaan nyt pääsenkö edes varastolle. Sävellän sitten tilanteen mukaan. Pysy kintereillä, ja kun sen naisen huomio on minussa niin selitä Vasilille suunnitelma, ja seuraa sitten minua. Vasil saa pitää sen ison rouvan kiireisenä." Jester tuumii ja pohtii vielä mahdollisia aukkoja suunnitelmassaan. "Jos käy niin etten pääse varastoon niin sitten yritän urkkia muuten mahdollisimman paljon tietoja. Tärkein olisi että Vasili ja amatsooni pysyisi samassa huoneessa, minä en sille tantalle voi mitään ilman aseita ja samalla se ei pääsisi mahdollisesti puolustamaan pomorouvaa." puolihaltija selittää ja vilkaisee nopeasti ikkunasta sisälle. "Liikutaan." hän kuiskaa vielä ja lähtee sitten talon nurkalle ja kiertämään etuovelle pälyillen ympärilleen.

Jamir stealth +9 perception +6 Jamir seuraa perässä ja toimii suunnitellusti jos tilanne sen mahdollistaa. Sisällä hän selittää asian nopeasti ja mahdollisimman huomaamattomasti muille.

jester bluff +6 Jester muuttaa jo talon etupuolelle tullessaan kulkuaan kumarampaan, ja liikkeitään nykivämmäksi, ja avaa varoen paikan oven. Hän katselee hetken ympärilleen näplähten hihojaan, ja luo pikaisen katseen Vasilin ja Drusillan suuntaan, vinkaten nopeasti silmäänsä ja katsottuaan hetken ottelua puolihaltija lähtee siirtymään oletetun Ichonin suuntaan, kiertäen suurimman väkijoukon kulkemalla seinien viertä.

Väkijoukko kiinnittää huomiota Jesteriin ja tämän valeasuun. Moni kääntyy nopeasti takaisin katsomaan ottelua. Tarkkakorvaisena tiennäyttäjät voivat kuulla, kuinka tätä halveksutaan "taas yhtenä räkäläisenä" ynnä muita solvaavia kuvauksia.

Hienommin pukeutuneet naiset myös noteeraavat lähestyvän punatukkaisen kerjäläisen. Lura katsoo tätä ärtyneesti, yrittäen samalla keskittyä otteluun.

jester bluff +6, perception +8? Jester kävelee arasti Lura Ichonin kuuloetäisuudelle, vilkuillen samalla isoa naista. "A-anteeksi, lady, t-tuota.. Saanko puhutella?" Jester kysyy kauempaa Ichonilta äänellä jonka saa kuuluviin juuri ja juuri väkijoukon melun yli. Hän välttää näennäisesti jatsomasta suoraan naisen silmiin, ja näplää hihojaan. Hän koittaa samalla tarkastella naisten mahdollisia aseita ja varusteita.

"Mitä asiaa?" Lura Ichon kysyy tylysti, amatsonin ottavan askeleen vierelleen. "Etkö sinä näe, että nyt on huono hetki?"

Jester huomaa naisen kehonkielestä, että häntä ei kiinnosta tuon taivaallistakaan jutella. Amatsoninaisen vierelletulo osoittaa, että lähemmäksi tuleminen olisi virhe. Luran vyöllä roikkuu aamutähti sekä kaksi pulloa. Amatsonilla ei vaikuta olevan mitään ylimääräisiä varusteita, joskin tämän lihasmassa antaa ymmärtää, ettei hän varmasti tarvitsekaan kättä pidempää.

Heti päästyään muiden vierelle hän selittää tilanteen näille: "Jester esittää narkkaria ja koittaa päästä naikkosen kanssa takahuoneeseen ostoksille. Koita Vasil pitää tuo amazoni kurissa"

jester bluffbluffblufff Jester astuu niin lähelle kuin uskaltaa ilman että amatsoni käy päälle, ja aloittaa asiansa "Olisiko, olisiko teillä.. Tarvitsisin, tu-tuota.." Jester pälyilee ympärilleen olkansa yli, ja nostaa anovan katseensa ylös naiseen. "K-kuulin että teillä olisi.. Pakanan nuuskaa. Mi-minulla on kyllä rahaa." Puolihaltija kuiskaa lopun lauseesta ettei se herättäisi muiden huomiota. "S-se juomakauppias.. Ohjasi luoksenne. Kehui t-teitä."

Kaikki charismaskillit -2 "No hjuva. Ma meen kattoo sita isoo akkaa, vertaillaa aseit vaik", Vasili murahtaa tyytyväisenä ja lähtee kulkemaan kohti pitkää naista. Kävellessään hän laittaa jousen takaisin selkäänsä ollakseen vähemmän uhkaavan näköinen, samoin kuin juomaleilin. Päästyään naisen vierellä Vasili tervehtii: "Moro. Hjuvii fisui teil. Mist noit saa?", ja nyökkää kohti allasta.

Drusilla huokaa syvään, ja kävelee silmiään pyöritellen lähemmäs. Hän yrittää kuitenkin pitää sen verran etäisyyttä ettei näyttäisi kuuluvan tähän porukkaan.

Lura Ichon katsoo inhoten Jesteriä. "Mitä perkelettä? Mene tiskiltä anelee annoksiaksi. En minä niitä taskuissani pitele", nainen ärähtää ja osoittaa tomerasti tiskin suuntaa. Ichonin eleistä päätellen tämä todella luulee Jesterin olevan jokin köyhä kerjäläinen. "Ja avasiko se äijä suunsa sinulle? Sillä on kohta ihan uus tulevaisuus..."

Vasilin edetessä lähemmäks amatsoni ottaa askeleen Luran eteen ja katsoo nenän vartta pitkin brevoylaista. "Pidä turpas tukossa ja katoa", amatsoni sanoo hampaat irvessä.

Drusilla nopeasti käsittää kauempaa tilanteen luonteen; Lura Ichon ja amatsoni eivät tykkää heitä puhuteltavan, varsinkaan satunnaisten henkilöiden. Vasilin käytös on hiuskarvan varassa, ettei aiheuta suurempaa reaktiota jättinaiselta. Epäonnekseen Drusilla myös toteaa, että hänet liitetään tahtomattaan samaan porukkaan Jesterin ja Vasilin kanssa.

Kovaääninen keskustelu panee myös lähipöytien asiakkaita siirtymään kauemmaksi, vilkuillen pelokkaina Lura Ichonia ja tämän amatsonia.

jester diplomacy? Auttaisko? "Ti-tiskilläkö? Säilytättekö sitä ainetta n-niin esillä? En uskonut sitä. A-anteeksi, siirryn sinne.. J-ja se juomientekijä.. Hä-hän oli aika kurjassa kunnossa, valitteli saaneensa tartunnan joltain, kertoi ettei pysty ty-työskentelemään, mutta, niin.." Jester mutisee, kumartaa syvään ja lähtee taas seiniä pitkin kiertämään kohti tiskiä, mutta pääasiallisena tarkoituksenaan päästä vain oven luokse, jonka takana tavaransa ovat. Hän jää kuitenkin kuuntelmaan Luran reaktiota lauseeseensa. Hän huomaa myös amatsonin reaktion Vasiliin ja päättää senkin takia lähteä aseettomana alta pois.

"Pitää siis lähettää jotkut 'hoitamaan' hänet", Lura naureskelee pahansuovasti.

Diplomacy -2 epätoivoista pelastumisyritystä. "Hei kultsi, ala njut uhoo rupee", Vasili sanoo naurahtaen, ja ottaa askeleen taaksepäin. "Samois hommisha tas mennaa, sa suojaat ton akan ja ma omat kaverit. Aatteli vaa et voitas jubaa naist hommist vodkan kaa, mut sun hapee jos et haluu, kjul ma meen", hän jatkaa, enemmän yrittäen vain pitää naisen huomion itsessään kuin onnistua jo pilatussa keskustelussa. Hän pitää katseensa huolellisesti naisessa ja on valmiina vastaamaan jos tämä tekee jotain uhkaavaa.

Jamir: Sleep X11/Y11 "Nyt tilanne alkaa karkaamaan käsistä", Jamir ajattelee itsekseen samalla koittaa rauhtoittaa tilanteen uniloitsulla tähäden naisten taaksen siten että muita kun he eivät jäisi loitsun vaikutuksen alla. Tämän jälkeen hän siirtyy lähemmäksi jotta hänen laulustaan olisi apua ryhmäläisille.

Jamir kun alkaa loitsimaan, se huomataan. Väkijoukon perimmäiset kääntyvät katsomaan, joskin vain harva tunnistaa sen loitsimiseksi. Ehkä kaikkien ihmetykseksi yleisö ei tosin vaikuta olevan lähdössä karkuun, vaan vaihtaa vesipetojen ottelun seuraamisen uuteen spektaakkeliin.

Myös Lura Ichon ja amatsoninainen huomaavat puolituisen omituiset arkaaniset sanat. "HEI!" Ichon huudahtaa, ja amatsoni selvästi on aikeissa toimia.

Väkijoukko alkaa ripeästi tekemään tilaa, kaikotessa Lura Ichonin ja tiennäyttäjien ympäriltä. Kunhan nyt ehtivät.

Jester on ehtinyt lähtemään pois muusta ryhmästä ja päätynyt tiskin luokse, kun Jamir aloitti loitsintansa.

Yllätyskierros

Sleep loitsun casting time on 1 round, joten seuraavalla vuorolla Jamirin tulee käyttää standard action, jotta loitsu toteutuu. Jamir aloittaa uniloitsun loitsimisen.

1. kierros

Raivostuneena Vasilin sönköttävälle yleiskielelle amatsoninainen ottaa askeleen eteenpäin ja humahuttaa järkälemäisillä nyrkeillään, aikeinaan tukkia brevoylaisen turpa tämän omilla hampailla. Vasilin huvitukseksi tosin amatsoni kompuroi todella kömpelöin ottein ja hutkii vain viereisiä tuoleja.

Jester huomaa tilanteen kärjistyvän ja astuu ovesta vierellään ulos, ja menee keräämään tavaransa kyytiinsä ottaen jousen käteensä. "No, saihan sitä yrittää.." hän huokaa mielessään.

Move jonnekin Jamirin lähistölle, jos yltää. Std: Advice +1/+1 Drusilla huokaa, ja siirtyy Jamirin ja vihollisten väliin. "No niin, herra Vasili, näytäpä tälle daamille kuinka naisia käsitellään Brevoyn seuduilla. Jamir, pidä huolta että saat loitsusi loppuun. Jester, no.. kipaise varusteesi", nainen aloittaa neuvomisensa.

Move: Earthbreaker käsiin. Std: Power attack, favored enemy isku +7 2d6+11 "Alaha huido akka", Vasili naurahtaa naisen lyöntiyrityksille. Hän vetää vasaransa esiin, ottaa tukevan asennon ja mojauttaa takaisin voimiensa takaa. "Maista tata, ruoja!", hän huutaa lyödessään.

Vasilin voimakas vasaranisku menee hiuksenhienosti ohi amatsonista.

Jamir: std loitsu, move v8 Jamir loitsii loppuun ja sitten sirtyy lähemmäs muita auttaakseen tarvittaessa.

Ja ennen kuin kukaan ehtii sanoa enää yhtään mitään, Jamirin tuutulaulu heijailee hellästi Lura Ichonin uneen, samass amatsonin hävitessä kuin tuhka tuuleen. Väkijoukko selvästi pettyy taistelun lyhyyteen, varsinkin kun moni ei ehtinyt edes oikein reagoida tilanteeseen.

Jamir katselee nukahtaneita naista "Yllätävää. Toimi paremmin kuin uskoinkaan. Olikohan se toinen jokin maagisesti kutsuttu kun se hävisi?", hän ajattelee itsekseen ja vilkaisee ympärilleen. "Liian monta todistajaa ongelmien kylmäveriseen lopettamiseen", hän ajattelee napatessaan köyttä sitoakseen naisen ennen kuin taika loppuu.

Taistelu ohi.

Jester on saanut tavaransa pihalta, ja astuu takaisin sisälle huomataakseen taistelun menneen ohitse. "Kas. Sehän oli helppoa." hän ajattelee, ja huomatessaan Jamirin aikeet hän hätkähtää ja menee pikaisesti tämän luokse. "Mitä sinä teet? Eikö paikan pomojen sitominen sitten muka herätä huomiota? Siirretään heidät tuonne toiseen huoneeseen ja sidotaan vasta siellä. Ehdimme kyllä." hän kuiskaa nopeasti ja menee Luran luokse. "Oivoi, mites tässä näin kävi? Viedääs rouva tuonne sivummalle lepäämään.." Puolihaltija sanoo kovemmalla äänellä ja ottaa leidiä kainaloiden alta alkaen vetämään sivummalle.

Väkijoukko tuntuu käsittävän Jesterin liittymättömänä lyhyeeseen taisteluun, eikä katsele tätä yhtä pelokkaasti kuin esimerkiksi Vasilia.

Ennen kuin Jester ottaa naisen kantoon, niin Jamir nappaa tältä selkeästi näkyvät irtonaiset tavarat ja aseet sekä loitsukomponenttipussin. "Helpompi kantaa ilman näitä. Tuon ne perässä ettei hän satuta itseään", hän sanoo.

Vasili katselee hämmästyneenä kohtaa jossa vielä äsken seisoi isokokoinen nainen. "Mita roskaa tassa njut? Minne se meni?", hän kiroaa, ja katselee epäileväisenä ympärilleen, kuitenkin laittaen samalla aseensa pois. Koska selkeää uhkaa ei ole havaittavissa, hän astelee Luran ja Jesterin luo. "Joo, ma voi auttaa", hän tarjotuu ja nostaa Luraa vähemmän hienotunteiseti, mutta varovasti jottei nainen herää.

jester kulkee w-rivin ovelle Jester lähtee kuljettamaan naista lähimmän huoneen ovelle ja kokeilee onko se auki. Jos ovi aukeaa, niin Jester kantaa naisen sängylle, ja oven sulkeuduttua alkaa kaivamaan repustaan köyttä ja sitoo leidin tiukkaan pakettiin.

Muiden kantaessa Luraa takahuoneeseen, Drusilla käy hakemassa tiskiltä tuopillisen olutta, tai mitä ikinä ainetta tässä paikassa oluena myydäänkään, ja livahtaa sitten muiden perässä takahuoneeseen. Kunhan Lura on tiukasti paketissa, Drusilla kumoaa oluen tämän päälle. "Herätys, kultaseni. Jutellaan vähän!"

JAmir: Perception 6 Ennen kuin Drusilla herättää vangin Jamir tarkistaa tämän ja poistaa tältä kaiken "ylimääräisen". Tämän jälkeen hän loitsii magian tunnistuksen ja tarkistaa tavarat. Muiden kuullustellessa hän tutkii aluksi huoneen jossa he ovat.

Huolimatta väkijoukon mielenkiinnon puutteesta Lura Ichonia kohtaan – häntä ei kai sentään aivan noin vain tunnistettu tavallisten asiakkaiden joukossa – astelee Drusilla perässä selvästi hämillään oleva baarimikko. Ovelle tultuaan hän huutelee: "Hei mitäs te siellä oikein touhuatte? Velkoja peritte? Kenelle?" Baarimikko on vanhemman puoleinen ihmismies, jolla on paksut viikset, huono ryhti ja likainen lyhyt tukka. Päällään hänellä on tuhruinen valkoinen esiliina ja sen alla yhtälailla tahrojen ja lian peittämät pellavavaatteet.

"Ei, me vaa ei saatu kamoi mita tarttettii ku taa akka pisti meida kaverin tekee vaa sen hommii. Uhkas ja sillee. Nii tehaa njut selvaks et meida hommii ei ruveta sorkkii", Vasili vastaa baarimikolle. "Jos jotai sotkuu nii hoitakoo mut ei saa samal pistaa muiden hommii sekasi ku aijat ei voi tehda mita lupas. Katotaa jummartaaks taa vai pitaaks oikeesti suuttuu", hän jatkaa ja heilauttaa kättään Luran suuntaan.

"Ahaa..." baarimikko sanoo hitaasti ja kuikuilee sisälle huoneeseen. "Mikä, tuota, Lura Ichonin lopputulema on? Hän on kuitenkin työnantajani", hän kysyy jo ennakkoon.

jester diplomacy jotain "Se riippuu ihan. Mutta älä huoli, me hoidetaan asia." Jester sanoo tullen baarimikon luokse hymyillen ystävällisintä hymyään. "Kuule, lady Ichon kertoi että teillä olisi tiskillä, hm, pakanan nuuskaa. Voisitko, tuota, esitellä tavaran minulle?" puolihaltija kysyy johdatellen puheet muualle, ja olisi lähdössä jo saattamaan baarimikkoa takaisin tiskille.

"Juu toki bisnestä voi aina tehdä", baarimikko sanoo aivan kuin olisi unohtanu työnantajansa kohtalon.

Lura Ichonilta löytyis tosiaan kaksi juomapulloa, rengaspaita ja hyvätekoinen sapeli, vaatteiden ja taikakomponenttipussukan lisäksi. Jossain takin vuoren sisäpuolelta löytyy myös erikoinen hopeinen pinssi, missä on käärmeen kuva. Jester ja Jamir tunnistavat tämän oitis Aspis konsortion tunnukseksi. Hopeinen pinssi viittaa, että hän on arvoasteikolla tavanomaisia Aspis agentteja pykälää korkeammalla.

"Voi #$%&&!", Jamir kiroilee pinssin nähdessään. "Tämä ei tule hiljaa pysymään ja tulee kyllä parhaansa mukaan meidän muroihin kus###an jos emme mitään pysyvää asialle tee. Luonnekin tuntui juuri sopivan limaiselta", hän kuiskaa muille ja jatkaa, "haluaisikohan baarimikko ruveta paikan omistajaksi?"

"Jaa toi sita matojengii? Varmaa paree pistaa nirri pois, ei niist oikee tuu enaa mitaa, ne lahtee vaan murhaa ja rosvoon muualle", Vasili toteaa hiljaa ammattimaisesti muiden tunnistettua pinssin. Hän käy hakemassa aiemmin jättämänsä varusteet takaisin, palaten suurkirves kädessään. "No, meneeks heti vai haluuks joku viel puhuu", hän jatkaa yhä varoen ettei keskustelu kuulu liian kauas.

Jamir: Perception +6 "Ja ihan varmuuden vuoksi", kuiskaa Jamir samalla kuin sitoo Luran silmät. Sitten hän aloittaa lääkkeen etsimisen huoneesta.

Jamirilla ei ole mitään mahdollisuutta löytää juomaa huoneesta; huone on yksinkertainen, missä on kehno sänky ja pieni yöpöytä.

Tiskillä baarimikko katsoo Jesteriä hetken. "Pakanannuuskaa siis, eipä moni sitä usein kysy", hän sanoo, katsellen tiskin alle. "Ja tuota, minä en tiedä mitä kaverisi ovat Lura Ichonille tekemässä, mutta kaikesta päätellen en lähde väliin." Baarimikko selvästi kavahti Vasilin aseistusta.

"En tiedä, mitä lie.." Jester sanoo vilkuillen ympärilleen. "Kuule.. Jäin miettimään sitä Senzer-herraa. Kävin hänen luonaan ensin, koska, you know, ei olis mikään ihme jos juomakauppias tekisi vähän sivubisnestä.. Hän valitteli poikansa olevan sairas, oletko kuullut?" puolihaltija kysyy kuin ohimennen, saadakseen tietää millä puolella baarimestari on.

"Senzer?" baarimikko kysyy itsekseen ja jää hetkeksi pohtimaan kattoa katsoen. "Niin, se huumetehtailija, pätevä alkemisti. Nyt kun sanoit, niin hän on saanut joka päivä Ichonilta jonkun pullosen, mitä aina kovasti haluaa. Aluksi luulin sen olevan vain jotain huumetta mutta..." Baarimikko vilkaisee takaovea kohti keskustelun lomassa, selvästi empien. "Mitä se sinua kiinnostaa?"

Jamir katselee ympärilleen ja toteaa että tämä ei todellakana voi olla pomon huone. Tästä syystä hän päättää tarkistaa ensin toisen seinustan huoneet.

"Käy miestä sääliksi. Äijä on ihan raunioina poikansa takia, ja kuulemma pojan tila ei muutu mihinkään. Lääke on laimennettua tai jotain. Ei saa tehtyä töitä huoleltaan." Jester sanoo hiljaa päätään kallistellen. "Saisi tasoittavia jos äijä sais töitään tehtyä." hän sanoo lopuksi.

"Jaa", baarimikko sanoo tyhjentävästi ja pälyilee Jesteriä epäilevästi. "Ichonilta hän siis saa jonkun lääkkeen pojan vaivoihin? No, kävishän se järkeen, miksi Senzer sitä aina niin kovasti kaipaa. Mutta pitäisi Luralta ensin kysyä, mitä tehdä."

Jamirin astuessa ulos muutama pää kääntyy uteliaana katsomaan ovea. Kun Lura Ichon ei astu ovesta ulos, he jäävät hetkeksi katsomaan puolituista, ja kääntyvät sitten katsomaan matsia. Viereisessä huoneessa ei ole yhtään mitään sen erikoisempaa, tavallisia punkkahuoneita.

"Phah, liekkö sillä väliä. Vaikutti sen verran epäkohteliaalta leidiltä että hänelle jos asiasta mainitsisi niin saattaisi kiusallaan jättää poikaparan lääkkeettä kokonaan." Jester tuhahtaa. "Pojan tilanne oli kuulemma pahentunut viimeaikoina, ties vielä olisi.. luovuttanut. Sitten Senzer ei varmastikaan työskentelisi ollenkaan. Jos vain saisin autettua miestä.." Jester huokaa ääneen ja raapii niskaansa katsellen ulko-ovea kohti. "Lady Ichon ei varmastikaan pitäisi siitä että hänen työntekijänsä masentuisi työkyvyttömäksi." Jester mutisee vielä lopuksi kuin ohimennen.

Koska Ichonin kuulustelu ei vielä etene, niin Jamir tarkistaa vielä muita ovia.

Jamirin lähdettyä tutkimaan muita huoneita ja Jesterin jutellessa tiskillä, alkaa Lura viimein virota taikaunestaan. "Mitä perkelettä..." hän saa sanottua silmät aukaistuaan.

Baarimikko raapii likaisilla kynsillä korvansa taustaa. "No tuo... enpä tiedä. En viitsisi kuitenkaan Luran ohi tehdä päätöksiä, taidat tuntea hänet kuitenkin jotenkin", hän sanoo epävarmana. "Mutta lapsen kuolema toden totta lopettaisi Senzerin työhalut. Tuota, oliko Senzer saanut jo tämän päivän annosta palkkioksi?"

"Ei ilmeisesti, hän oli aika huolestunut ja pudotteli pulloja sun muita kun kävin siellä.. Raukka oli ihan raiteiltaan. Liekö töihinkään pystyy siinä jamassa." Jester harmittelee. "Ja lady Ichon varmasti haluaisi tuotannon jatkuvan katkeamatta. Mitä siitä ajateltaisiin jos joutuisit myymään eioota kun alkemistimestari itse saa hermoromahduksen?"

Baarimikko selvästi hikoilee ja katsoo hermostuneena taakseen. "Et sinä sitä pakanannuuskaa tullut tänne hakemaan", hän mutisee ja lähtee kävelemään takaovia kohti. "Odota siinä."

"Hei, et sinä noin voi päätellä, kamoon." Jester sanoo kuin enemmänkin loukkaantuneena. "Kyllä minulla siihen rahaa on jos epäilet." Samalla Jester kuitenkin yrittää vaivihkaa kurkkia ovea kohti, liikkumatta kuitenkaan paikaltaan. "Jos sulla ei ole sitä niin sano suoraan. Tai jos et myy tällaiselle. Mikä ikinä syysi on." hän tuhahtaa. "Saisin senkin Senzeriltä varmasti halvemmalla. Ja parempaa, jos hän pystyisi työskentelemään." hän jatkaa marmatustaan.

Jamir tosiaan avaa seuraavan oven, jonka takaa paljastuu käytävä, ja lisää puisia ovia.

Intimidate -2 (aid jollekin jos vaan mahdollista) "Joo, sa pistit meida hommii solmuun ku rupesit uhkaa sita litkuhemmoo. Piti tulla vaha selvittaa sita. Et njut sun paras antaa se oikee laake ja vaha akaseen, ja sit lahtee kuuseen taalt. Eika kande uskoo et paaset takas kiusaan, ma etin sut taas jos tulee jotai tietoo", Vasili sanoo kylmän rauhallisesti, samalla heilutellen kirvestä käsissään.

"Hmm, kenenköhän huoneita nämä on. Odotin suurempaa toimistoa enkä kasaa pikkuhuoneita", Jamir miettii itsekseen ja vilkaisee mitä huoneita käytävän varrella on.

Baarimikko palaa lyhyen ajan päästä mukanaan ruskealasinen pullo. "No, ota tuo", baarimikko sanoo vieläkin hermostuneena. "Tuota troppia Lura Ichon on Senzerille tarjonnut. En jotenkin tohdi uskoa, että siitä yhteistyöstä Senzerin kanssa enää pitkälle pääsee."

Lura Ichon murisee murhaavasti Vasilille. "Keitä helvettejä te luulette olevanne?" hän karjuu. "Te ette tiedä kenen kanssa olette tekemisissä!"

Jamir availee ovia, joskin osa niistä on lukittuna. Sisällä on lisää pelkistettyjä huoneita, joiden sisustus koostuu kämäisestä sängystä ja notkuvasta yöpöydästä.

"Hmmm, lukittuja. Nämä taitavat olla niitä kiinnostavia", Jamir ajattelee ja koittaa kuunnella kuuluuko huoneista jotakin ääntä, sillä jossain niitä tappelevia hirviöitäkin pitää säilyttää, jolloin huoneeseen ryntääminen ei ehkä ole hyvä idea.

Drusilla naurahtaa Luran uhittelulle. "Ja mistähän sinä olet niin varma ettemme tietäisi kenen kanssa olemme tekemisissä. Mutta, Lura hyvä, sinun asemassasi tyytyisin pitämään pienempää ääntä. Et ole nyt ystävien keskellä. Liikeasiamme on yksinkertainen, luovuta Senzerin pojan lääke meille." Tietämättä Jesterin saaliista, Drusilla tivaa tietoja Ichonilta.

jester sense motive +6 Jester ottaa pullon vastaan ja kallistelee sitä katsoen sitä eri puolilta. "Ja tämä on nyt varmasti sitä oikeaa rohtoa, ettet tyrkytä jotain myrkkyä jolla sais virtahevonkin nurin?" hän kysyy hiljaa vilkaisten epäillen baarimikkoa.

Jamir kuulee yhdestä huoneesta outoa nirskumista ja hapenhaukkomista.

"Senzer? Sekö ruoja teidät kimppuuni pisti? Olkaa huoleti, se surkimus ja hänen sairas poikansa saavat aivan tuota pikaa lääkettä", Lura Ichon sanoo ivallisesti, väläyttäen ilkeämielisen virneen.

Jamir palaa huoneeseen kuullakseen Luran kommentit. Hän rypistää kulmiaan ja tietää täämäkin Aspis - kuten kaikki muutkin - tulee olemaan elävänä ongelma.

Baarimikon kehonkieli ilmaisee hänen olevan häkeltynyt epäilystä, eikä selvästi odottanut sitä. "Ihan on sitä samaa tavaraa, mitä Lura on antanut", baarimikko sanoo alistuneesti, eikä tämän puhe viittaa valehteluun. "Jos... aikooko Senzer vielä työskennellä kanssamme jatkossa?"

"Mistä minä tiedän. Riippuu varmaan ihan siitä miten se sun pomos suostuu yhteistyöhön. Kuten sanottua, hän ei vaikuttanut järin anteliaalta tai lämminhenkiseltä työnjohtajalta. Onks sulla ollu sen kanssa ongelmia?" Jester sanoo ja työntää pullon taskuunsa.

"Ichonin? No, kenellä ei olisi?" baarimikko kysyy väläyttäen hermostuneen hymyn.

Jester vain nyökkää tyynesti ja väläyttää baarimikolle sitten leveän hymyn. "Kiitos avustasi. Jätetään se nuuska väliin, jos et välttämättä halua saada lisätuottoa."

Huoneessa Jamir siirtyy siten että vihollinen ei häntä näe ja näyttää kurkun katkomis -merkin. Hän siirtyy kuskimaan muile siten että Ichon ei häntä kuulisi. "Harmittavaa, mutta sanoisin että Senzerin ja tehtävän takia emme voi mitään muuta. Häntä ei saada pois kaupungista ja hän on erittäin vaarallisen järjestön jäsen", hän kuiskuttaa.

Lisää huonoa -2 intimidatea. Vasili kääntyy Jamirin puoleen. "Joo ei siit taia mitaa irti saada. Mut se laake? Sen piti sita parempaa eika laimeet", hän vastaa puolituiselle kuiskaten. Luran puoleen taas palaten hän vastaa naisen uhoamiseen: "Tiietaa me. Niiden kaarmeroskien joku vaha kovempi kaveri ku sul tommone kiiltava latka. Enta sit? Ma Vasili, etin ja tapan tommosii roskii ku sa", hän jatkaa heikosti sujuvaa uhkailua.

Näkemättä uhoajaansa, Lura hymähtää tympääntyneesti. "No hoida hommasi sitten, äläkä siinä solkota kuin mikäkin toistaitoinen tunari", Lura ärisee Vasilille. "Ja opi kieli, taidat olla jostain viidakosta paennut villi."

Jester stealth +7 Jester ei jää pidemmäksi aikaa odottamaan baarimikolta vastausta, vaan lähtee hipsimään mahdollisimman huomiota herättämättä sen oven luokse, minkä takana toverinsa on. Jester koputtaa oveen hiljaa, ja mikäli kukaan ei kiinnitä häneen huomiota ulkopuolella hän siirtyy oven sisäpuolelle. "Hey ho, let's go." hän kuiskaa hiljaa virnuten leveästi ja ottaa ruskean pullon taskustaan heilutellen sitä kädessään.

Baarimikko jää uteliaana katsomaan Jesterin perään, mutta jatkaa sitten nopeasti omia hommiaan.

Väkijoukossa kiinnitetään lyhyesti huomiota Jesteriin, mutta huomio on viatonta. Monet päät kääntyvät takaisin seuraamaan ikuisuudelta tuntuvaa vesipetojen mittelöä.

Jamir kaivaa patukan esille ja punnitsee sitä käsissään. Sitten hän sitoo Luran suun jotta tämän huudot eivät kuuluisi.

Jos ei tule vastustusta niin Unarmed PA, +5 1d3+6, ihmisiin +7 1d3+8, nonlethal. "Aika kovaa juttuu akalta joka sidottuna. Katotaa kuka koht puhuu", Vasili naurahtaa Luran uhoamiselle. Hän laittaa kirveensäkin pois, ottaa Luraa kiinni rinnuksista ja lyö nyrkillään niin kovaa kuin jaksaa.

Luran pää tömähtää kovasti sänkyä vasten, ja kuulostaa aivan siltä kuin sälepohja olisi räsähtänyt rikki. Ichon on selvästi pökertynyt iskusta, voivotellen kipua. "Aiss... tuos-tuosshakin kaikki mihin pyshtyt?" nainen jatkaa uhittelua. "Minushta... te kuulette vielä." Lura Ichon väläyttää vielä ilkeämielisen hymyn, hampaiden ja ikenien ollessa aivan veressä, odottaen selvästi kuolemaansa.

Jester irvistää ääneti rusahtavaa ääntä, ja päättää sitten tilanteen kehittyessä ensin kääntyä pois, ja hetken harkittuaan poistua huoneesta kokonaan. "Säästyn muutamalta painajaiselta kun en jää katsomaan tuota.." hän ajattelee vielä lähtiessään kauemmas huoneesta, tarkkaillen samalla paikalla olevaa väkeä.

Drusilla katsoo irvistäen Luran mukilointia. "Tietääkseni toverimme sai sen, mitä tarvitsimme. Voimme lopettaa tämän turhan näytelmän. Sinullahan oli muistaakseni teräasekin, sillä saa työn viimeisteltyä siistimmin. Ellet sitten vain nauti tuosta?" nainen sanoo Vasilille.

"No sama se mulle milla naa hakkaa. Pitaa valita sopiva", Vasili vastaa ammattimaisen rauhallisesti ja nyökäyttää päätään hieman eri aseidensa suuntaan. Hän katsahtaa Drusillaan, vetää nyrkkinsä taakse ja humauttaa ehkä vieläkin kovempaa toisen iskun naiseen. "Ma aatteli et turpaansaaneit taal aina ojissa ja sillee. Irtopaat tulee takas vaha useemmi", hän perustelee.

"Silti jokin tapa joka ei heti syyllistä meitä ja antaa aikaa lähteä kaupungista huomaamatta olisi parempi", Jamir sanoo muille hiljaa jatkaen, "Heti kun lähdemme täältä joku tarkistaa hänet heti ja olemme ongelmissa".

Vasili suorittaa mielen puhalluksen. K18/NSFW/Spoilers/Älä katso.

"No njut tan voi heittaa ojaa tai jattaa tanne tai mitavaa. Taal varmast aina joku saa turpaa nii kukaa ei tuu peraa", Vasili toteaa ja pyyhkii kätensä Luran paitaan.

Lura Ichon on pois päiviltä lopullisesti. Tavernan puolella ei oikein juuri muutoksia tapahdu, ja väki alkaa kyllästyä vesipetojen ikuisuustaisteluun, ja moni alkaakin siirtyä juttelemaan enemmän keskenään. Baarimikko hymähtää ja katseellaan vilkuilee huoneen suuntaan, Jesterin huomatessa tämän.

"Jos vain saamme hänet huomaamatta pois täältä", Jamir toteaa hiljaa.

"Ma aatteli vaa heittaa ikkunast pihalle. Se hakattii kasin nii kaikki luulee et se vaan sai joltai juopolt turpaa. Emma enne mieti mita naille tehaa, jatin raadot vaa", Vasili vastaa, ottaa vyöltään leilin ja kaataa taas viinaa kurkkuunsa.

"Saisimmekohan baarimikon uskomaan ettän hän voi huonosti ja etsisimme hänelle jotakin lääkettä ja jätämme hänen 'nukkumaan' sitten? Tämän jälkeen nopeasti karavaani ja sitten pois täältä. Toivottavasti se on heti lähtövalmis", Jamir tuskailee kuiskaten ja harmittelee mielessään että ei painostanut muita varmistamaan karavaania ennen tänne tuloa.

Drusilla kohauttaa olkapäitään. "Kääritään mattoon, ja kannetaan ulos. Heitetään sitten jonnekin monttuun. Tai jos kovin makaabereja halutaan olla, viedään Senzerille, häneltä varmasti löytyy happoja", nainen puhuu lakonisesti. "Tai sitten jätetään tänne ja lukitaan ovi. Joka tapauksessa meillä ei ole kovin paljoa aikaa ennenkuin tämä huomataan."

Ryhmä päättää pitkän mietinnän jälkeen kääriä Luran mattoon ja työntää sängyn alle homehtumaan, kivaksi yllätykseksi seuraavalle saapujalle.

Tiennäyttäjät poistuvat niin vähin äänin paikalta kuin voivat, joskin he eivät pysty välttämään muutamia katseita. Onneksi heidän poistuessaan vesipedoista toinen saa teurastettua vastapuolensa, joka saa väkijoukon huutamaan niin raivosta, onnesta, ja jostain sen sekotelmista.

Jatkuu seuraavalla sivulla...

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped