Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: Filadeus, Gastogh, Jacen, NiTessine, Zathow, Ziria
Hahmot: Naamio (Stats), Yrmy, John, Ahmet, Teziem, Justiina

  1. Cassomir's Locker 2013-01-20
  2. Cassomir's Locker 2013-01-20 2

Cassomirin loosi

Aamu koittaa Cassomirin kaupunkiin, ja myrskyn jälkeen aurinko pilkistää virkeästi itäisten peltojen takaa. Kaupunkilaiset ovat jo unohtaneet öisen sateen ja hengittävät raikasta ilmaa, valmiina päivän töihin.

Cassomirin loosissa tunnelma on sitä vastoin kireä ja pahaenteinen. Aulassa ei ole ristinsielua, ja ikkunatkin ovat visusti kiinni. Kapteeni Hestia Themis odottaa toimistohuoneessaan kärsimättömänä, tuijottaen ikkunastaan Cassomirin kadulle.

Hahmoja kun ei oltu vielä aivan täysin päätetty, niin tuokaa hahmoja sisään yksitellen, se käy myös hyvin esittelystä (miten saapuu, miltä näyttä blabla). Niiden mukaan tulee sitten subtier. Kiistatapauksissa turvaudutaan OOC-ketjuun, mistä lisää myöhemmin.

Themisin toimiston ovelle hoippuu rähjäinen, raskaasti panssaroitu kääpiö joka nostaa nyrkkinsä koputtaakseen, muttei muista pysähtyä ja marssii naama edellä oveen. Sisäpuolelta ääni kuulostanee kuin joku olisi koputtanut muurinmurtajalla. Yrmyn käheä jupina kuuluu sisälle asti: "Phersh...khhh..."

Ovi avataan enempiä lupia kysymättä tai odottelematta ja sisään astuu lyhyt, lihava ja valtoimenaan hikoileva takkupartainen kääpiö huonosti istuvassa tianilaisessa panssarissa ja suuri taistelukirves kourassaan. Parrasta sojottaa yksinäinen hammas, jota hän nyt tökkii kokeellisesti sormella. Mies haisee halvalle viinalle ja siristää silmiään suljettujen ikkunoiden takaa kimmeltäviä valonpilkahduksia vasten. Yrmy rojahtaa istumaan tuoliin, joka päästää ilmoille tuskaiselta kuulostavan narahduksen. "...orjes, kapu... kuis panee?"

Ennen kuin Themis ehtii vastaamaan ovelta kuuluu vaimea koputus. "John paikalla sovitusti, Sir", hän sanoo Themisille ja astelee pienen odotuksen jälkeen sisään. Hän on yksi pisimmistä ihmisistä mitä monet ovat nähneet. Päällä olevat turkikset ovat vähän kuluneet ja leukaa koristaa ajamaton sänki. Pitkät vaaleanruskeat hiukset ovat sen näköiset että niitä on koitettu vähän siistiä, mutta kunnollinen pesu näyttää tällä kertaa jääneen väliin. Harmaissa silmissä näyttäisi olevan vähäsen punostusta lyhyeksi jääneiden yöunien ja krapulan takia. "Huomenta", hän sanoo huoneessa olevilla. "Sanoisin hyvää sellaista, mutta tavernassa olikin suuremmat varastot alkoholia kun uskoimmekaan, mutta Yrmy lienee kuitenkin tehnyt niistä selvää poistumiseni jälkeen", hän jatkaa vilkaisten Yrmyä miettien onko tämä nukkunut silmäystäkään.

Hieman kun huoneessa tarkkailee ympärilleen, huomaa sisälle saapuneen vielä kaksi hahmoa lisää. Takanurkassa seisoskelee kaksi varpaista päälakeen naamioitua mustiin pukeutunutta henkilöä, joiden kasvoilla on sileät tummat naamiot. Lisäksi päällepuettuina ovat mustat hupulliset viitat, jotka peittävät kädet ja mahdolliset varusteetkin näkyviltä. Vaatteet näyttävät yksinkertaisilta mutta myös puhtailta ja hyvintehdyiltä. Molemmat hahmot seisovat hiljaa paikoillaan kuin patsaat.

Hestia Themis kääntyy hitaasti huoneen puoleen. "Odottakaamme vielä muita, kerron sitten. En tahdo toistaa itseäni", hän sanoo hiljaa, ja istahtaa tuolillensa. "Kuulin, että Orfeo Bozbeyli kävi uimassa. Kuuleman mukaan hänen setänsä nauroi räkäisesti kuultuaan tapauksen."

"En ole nimistä varma, mutta eräs suulas ja vähän ärsyttävä paikallinen nähdäkseni sattui kompastumaan", John vilkaisee huomaamattaan Yrmyn suuntaan, "ja valitettavasti tipahti mereen. Hyvin valitettava tapaus", hän sanoo.

"Olisiko tässä odotellessa mahdollista hakea kahvia? Voisin tuoda samalla kaikille halukkaille", John kysyy hetken odottelun jälkeen.

"Ole hyvä vain", Themis sanoo. "Kyökin puolella on mylly ja pannu." Puhuessaan hän silmäilee paikallesaapuneita ja tiirailee seinäkelloaan. "No, turha tässä hiljaisuudessakaan nyhjöttää. Saimmeko tänne Norgorberin kaksoset?" kapteeni kysyy virnistäen, kohdistaen kysymyksensä kahdelle naamioituneelle henkilölle.

Yrmy virnistää/irvistää ja nytkähtelee tuolissaan hieman. "Joo... lankut o liukkahat... höh..." Hän hätkähtää kun sattuu vilkaisemaan nurkkaan. "Nogro... Noro... öh. Mitäs sakkia nää on? Onks meiänki tiimis ny kaapuhemmoi?"

Nurkkapenkiltä nousee tähän asti vaiti pysytellyt keski-ikäinen vanttera nainen. "Jospa mää hoiran sen kahvin. Ei pala pohjaan. Eikä taitais puurokaan olla pahitteeks, eihän teikäläisistä ole muuten mihinkään hommiin krapulaisina ja mahat tyhjänä", nainen toteaa kuivasti Johnia ja Yrmyä vilkaisten. "Mää oon Justiina", tämä sitten töksäyttää esittelyksi ja suuntaa muitta mutkitta keittiöön. Matkalla hän vetää repustaan esiin esiliinan ja kiristää ennestäänkin tiukkaa nutturaansa.

John katselee Justiinan menoa keittiön suuntaan. Tämän poistuttua hän sanoo hiljaisella äänellä: "Ja tuolle en kyllä halua väittää vastaan. Ihan oman turvallisuuteni vuoksi".

Yrmy örähtää kyökkiin vetäytyvän Justiinan suuntaan jotain minkä seasta valpas korva saattaa erottaa sanat "tattis" ja "Yrmy". Hän peittää naamansa käsillään ja huokaa syvään, mutisten Johnille: "Mm hmm. Tulee iha kotopuolen martat mieleen. Hreh..."

"Joskus ihmettelen sitä, että useampia kääpiöitä ei vaella pitkin maita ja mantuja", John sanoo puoliääneen. Sitten hän vilkaisee ympärilleen ja istuu vapaana olevalla paikalle. "Yöllinen myrsky on mukavasti puhdistanut kaupungin ilmaa. Ja kyllähän mekin teimme oman osamme, sillä täällä tuntui olevan mätiä hedelmiä piilossa", John sanoo ääneen.

Toimiston ovi aukeaa ja sisään astuu Teziem osirionilaisissa vaatteissaan. Haltialla on selässään reppu ja lyhytjousi. "Kas, John ja Yrmy, huomenta", hän toteaa ystävälliseen sävyyn. Muista poiketen Teziem vaikuttaa yllättävän valppaalta ja valmiilta toimintaan. "Rouva kapteeni, mikä on ohjeistuksemme tälle päivälle? Jatkammeko tämän rottaliigan jäljittämistä?" Teziem kysyy Hestialta hienoinen hymynkare huulillaan.

Pian Teziemin jälkeen saapuu myös Ahmet, vielä edellisillasta hieman nuhjuisena ja kalpeampana kuin olette häneen tottuneet. Hän kuitenkin kulkee selkä suorana, rengaspaita kilisten, sapeli vyöllään. Musta tukka on öljytty ja suittu taakse. Hän toivottaa huomenet läsnäolijoille ja istahtaa tuoliin.

"Olisikohan jo sen verran paikalla, että voisimme aloittaa?", John kysyy. "Tosin kahvi ei vielä ole valmista, joten eiköhän vielä hetken voi odottaa", hän lopettaa vilkuillen keittiön suuntaan ja odotellessaan kaivaa esiin vesileilin helpottamaan oloaan.

Ovi keittiön suuntaan rämähtää auki ja Justiina tömistelee sisään tasapainotellen puurokattilaa ja kahvipannua kilpensä päällä, joka näyttäisi joskus nähneen käyttöä myös kattilan kantena. Hän latoo astiat rivaksti kolahdusten saattelemana lähimmälle pöydälle. "Mää tein vähän ylimäärästä ku arvasin että noita mattimyöhäsiä vielä tulee. Teillä onki varmaa omat kipot ja kupit tai jos ei oo ni kyökki on tuollapäin", hän huitaisee tulosuuntaansa ja lastaa itselleen tukevat annokset sekä puuroa että kahvia. "Jokos aljetaan?"

Kun Justiina palaa kahvin ja puuron kanssa keittiöstä, ohjastaa Themis kaikkia istumaan pitkän pöydän ääreen. Hän kaivaa muutamia paperilappuja ja silmäilee niitä ennen kuin aloittaa: "No niin, korvat hörölle nyt kuitenkin. Eilen yöllä kun kävin läpi Dalirio Teppishin kuulustelumateriaalia, rynni tänne loosiin sisään eräs hyvä ystäväni, kreivitär Arieta Patrizia. Hän oli kadonnut jo aikaa sitten ja oli onnistunut pakenemaan vangitsijoitaan iljettäviä viemäreitä pitkin maan kamaralle. Hän oli haavoittunut ja likavesi oli aiheuttanut hänelle niin paljon tulehduksia, että menehtyi jo ennen aamua." Hestia pyörittelee sulkakynää hermostuneesti kädessään. Hän asettaa sen alas pöydälle ja jatkaa: "Tavallisesti tämmöiset tapaukset menisivät Cassomirin vartiostolle, mutta Arieta tuli oikopäätä minun luo ja kertoi viimeisillä hengenvedoillaan pakotarinansa. Hän kertoi nähneensä jonkin esineen ollessaan vangittuna syvällä Cassomirin alapuolella. Tämä pitää varmistaa, sillä kuvailun perusteella se muutti tavallisia rottia jättiläismäisiksi. Eräs artefakti, gagaattirotta, sopii kuvaukseen. Esineen turvaan tuominen tarkoittaisi tässä tapauksessa kahta asiaa; se pääsisi Tiennäyttäjäjärjestön holveihin tutkittavaksi, ja tämä rottainvaasio tyrehtyisi Cassomirissa. Joten kyllä, Teziem, rottabisneksiä tälläkin kertaa."

Themis lähtee kulkemaan pöytää ympäri jatkaen tehtävänantoaan. "Eikä siinä vielä kaikki. Tuntomerkkien mukaan uskon kaiken tämän takana olevan derroja... niitä pirun pimeän maiden otusten, joiden järki on kauan aikaa sitten kadonnut. Minulla on kartalla se paikka, minne Arieta kidnappauksen yhteydessä vietiin. Arieta ei itse osannut kertoa mistä kohdasta tuli, tai missä ylipäätään oli vangittuna."

Palattuaan taas pöytänsä taakse hän pysähtyy ja silmäilee kutakin tiennäyttäjää. "Se artefakti on saatava pois derrojen käsistä. Mikäli pelastatte Cassomirin asukkaita siinä samassa, aina parempi. Onko teillä jotain kysyttävää? Kunhan ovi käy niin minä painun nukkumaan."

John noutaa itselleen kahvia ja puuroa samalla kun kuuntelee tarkkaavaisena selostusta. "Derroja. Mitä me tiedämmekään niistä? Valitettavasti itse en tunne juurikaan eri lajeja. Varustautuminen tunnettua vihollista vastaan on viisautta. Mitkä ovat niiden heikkoudet, vahvuudet ja yleiset taktiikat", John sanoo muille.

Themisin saatua selostuksensa loppuun, toinen naamioidusta hahmoista ryhtyy päätään kääntäen käymään läpi kaikkia ryhmän jäseniä. Saatuan kierroksensa loppuun tämäkin palauttaa naamionsa suunnan Themisiä kohti. Molemmat hahmot jatkavat jähmettyneinä istumista penkeillä naamiot suunnattuina eteenpäin.

Yrmy siirtää kätensä korvilleen ja sätkähtelee Justiinan paukuttaessa astiastoa ja ovia. "Elä ny perkhule ilkee... krrrrh..." Hän nostaa panssarinsa mukana tulleen kypärän päästään ja kauhoo sinne kattilasta reilun annoksen puuroa, jota alkaa sitten syödä sormillaan. Kahvia hän siirtää kitaansa tyhjän vesileilinsä kautta.

John know (dungeroneering) +6. John kaataa mukiin kahvin jälkeen vettä huuhdellakseen sen ja juo vielä vedenkin kurkusta alas. "Keitä nuo 'suulaat' heput ovat? Joku tietolähde vai?", John kysyy Themisiltä vilkaisten penkillä isutuvien kahden naamioudun hahmon suuntaan ja jatkaa puuron kanssa käyttämänsä astian puhdistamista, "Onko todella näin että kukaan ei tiedä mitään Derroista? Olisiko täällä loossissa edes jotakin kirjaa josta voisi löytä tietoja niistä?"

Hestia Themis katsoo Johnia hiukan nyrpeästi ja istuu alas. "Derrot ovat hulluksi tulleita maahisia tai keijuja. Ihan niin kuin mikä tahansa muukin syvällä maan sisässä ne ovat pahoja. Muuten niistä ei hirveästi kirjoja ole rustailtu kun ei moni mielellään niitä jää tutkimaan."

"Ja mitä tulee sitten teidän vahvistuksiin... Siriel jättäytyi pois tehtävästä hoitaakseen pelastettuja vankeja, ja Lorgara jäi vain jonnekin. Seudulla oli onneksi tiennäyttäjäagentteja, niin sain paikalle Justiinan ja Naamiot", Hestia sanoo osoittaessaan nutturapäistä naista sekä naamioituneita kaksosia. "Sanotaan näin, että vaitiolovelvollisuuteni kieltää kertomasta Naamioista sen enempää. Oppia kantapään kautta, sano."

Yrmy katsoo sormiensa välistä nurkkaan ja kaksosesta toiseen. "No jos kapu ei kerro nii kertokee työ. Keitä työ ootta ja mitä osaatta? Kheh!"

Molemmat naamiot kääntyvät Yrmyn suuntaan tämän ryhtyessä puhumaan heistä ja lopulta yksi heistä vastaa jonkin verran karhealla mutta rauhallisella äänellä: "Älä murehdi meistä, me hoidamme kyllä osuutemme." Tähän vielä toinen hetken hiljaisuuden jälkeen jatkaa: "Voitte kutsua meitä Naamioksi, jos välttämättä täytyy puhutella."

Themis vääntelehtii hermostuneesti tuolissaan. "Liiemmin kysymyksiä ei teillä lie. Palatkaa takaisin loosiin sitten", kapteeni sanoo ja nousee tuolistaan. Hän astelee toimiston ovea kohti.

Justiina silmäilee pitkään Yrmyn ahmimista ja toteaa sitten kalsealla äänellä: "Keittiössä on kyllä astioita. Peräti lusikoitakin." Kuullessaan Hestian mainitsevan keijut hän tuhahtaa. "Ne on sitte ärsyttäviä otuksia. Yhren oon tavannu ja se oli niin piäni ettei sitä millää meinannu nährä."

"Ne siis lähtökohtaisesti ovat maagisia olioita, toivottavasti aseemme tepsivät eikä tule muita yllätyksiä", John toteaa muille. "Henkilökohtaisesti haluaisin tuntea taistelutoverini ja tietää mitä he osaavat, mutta nyt ilmeisesti ei ole valinnavaraa - Naamio", hän vilkaisee naamioitunutta parivaljakkoa kohti mietteliään näköisenä.

"Aha." Yrmy tiiraa kaapukaksikkoa epäilevän näköisesti. Hän nuolee kypäränsä reunat puhtaaksi ja pyhkii pohjan sormillaan, joita sitten imeskelee. "Joo, niihä niissä yleensä o," hän yhtyy Justiinan huomautukseen. Ryhmältä yleensä hän kysyy: "No, mitä ne darrat sitte osaa? Muut ku piilöskellä?"

"Teziem, Ahmet, tietäisikö jompikumpi teistä mitään noista Derroista? Olisi hyvä tietää miten varustautua niiden varalta", Jonh koittaa kiskoa jotakin infoa muista ryhmän jäsenistä. "Meillä nyt kuitenkin taitaa olla hyvä hetki käydä kaupoilla varustautumassa tulevaa ajatellen", hän lisää vielä hetken päästä.

Knowledge dungeoneering +5 "Jahas, Justiina, Naamiot, tervetuloa porukkaan. Toivottavasti viihdytte Yrmystä huolimatta", Teziem sanoo, ja muistelee sitten tietääkö mitään derroista.

Teziem ei tiedä mitään derroista.

Knowledge (local) +5, jolla humanoidit tunnetaan. "En ole aiemmin kohdannut. Jos menemme maan alle, tärkeintä on varmaankin runsas valo," Ahmet vastaa ja raapii päätä, muistellen mitä on kuullut derroista.

Ahmetkaan ei tiedä mitään derroista.

"No jos mitään muuta ei noista tiedetä, niin pitänee varautua kaikkeen johon resurssime vain riittäisivät", John toteaa ja jatkaa, "Itse en osaa nyt kysyä mitään muuta, joten pitäisikö meidän siirtyä varustautumaan?"

"Mitennii musta huolimatta?" Yrmy murisee kypäränsä pohjalle viimeiset puuronklöntit suussaan. "Tiällä mun ja Tsonin lisäks kukaa muu ees... kaljoja tarjoo... grblgmbl..." Yrmy vetää kypärän päähänsä ja nousee ylös. "Joo, varusteet...tautumahan. Selkis. Mie oonki jo valamis. Mihis sitte?" Hän kumartuu poimimaan kirveensä lattialta ja irvistää päänsä kivuliaalle tykytykselle.

"Loistavaa", Hestia Themis aloittaa. "Pääsette matkaan. Kerron siivoojalle, että täällä on hänelle taas töitä. Itse menen nukkumaan." Kapteeni silmäilee eräiden yksilöiden huolimatonta ruokailua ja kahvin läikyttelyä, ja poistuu sitten huoneesta hivenen toivonsa menettäneen näköisenä.

"No eiköhän sitten mennä ostoksille", John kysyy ja nousee ylös.

"Eiköhän", Teziem sanoo. "Kannattanee varautua taistelemaan myös rottia ja ihmisiä vastaan. Osaavatko Naamiot tai Justiina käyttää parannustaikuutta?"

"Järjestö on minulle vähän velkaa, joten aion lunastaa sen hankkimalla itselleni parantavan taikasauvan. Itse en sitä osaa käyttää, mutta toivottavasti joku muu osaa", John sanoo muille.

siis CLW ja infernal healing tikut on "Mää mittään taikoja harrasta", toteaa Justiina yksikantaan Teziemille. "Mulla on ittelläki näitä tikkui jos joku osaa jompaa kumpaa käytellä", Justiina jatkaa näyttäen kahta taikasauvaa. "Vaan ehkä se on viisainta ostella noita puteleita kanssa jos ei näitä kukaan käyttele."

"Mä ootan pihalla..." Yrmy könyää pois huoneesta ja rakennuksesta, etsii ulkoa lähimmän penkin / rotvallin / patsaan jalustan ja rojahtaa odottamaan sitä vasten, siristäen silmiään aamuauringossa.

"Jos ei ennen törmätä, niin parin tunnin kuluttua sitten täällä taas, John toteaa ja nappaa tavaransa siirtyen ostoksille.

Naamio myös katoaa jonnekin omille teilleen. Ilmeisesti ovat kuitenkin aikeissa palata kokoontumisaikaan.

Teziem etsii kaupan josta saa parannusjuomia ja ostaa sieltä muutaman pullon. Tämän jälkeen hän palaa loosille odottelemaan muita.

Palattuaan John esittelee uutta erinomaisessa kunnossa olevaa miekkaansa, jousitetussa rannekotelossa ovlevaa parantavaa sauvaansa ja näyttää missä on parantava juoma. "Koska en tiennyt mitään erityistä mitä ostaa, niin hankin yleishyödyllisiä esineitä", hän sanoo muille.

Cassomirin viemärit

Tiennäyttäjäryhmä on kokoontunut tapaamispaikalle lähelle sitä paikkaa, mistä edesmennyt kreivitär aikoinaan vietiin syvyyksiin. Aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta ja satamasta tuleva hellä tuulenvire tuo mukanaan tuoreen kalan tuoksun. Viemärinkansi sitä vastoin enteilee omaa tunnelmaa pimeästä, nihkeästä ja märästä onkalosta, jonka pääasiallinen haju on uloste.

Muita odottaessaan täyteen päivänvaloon simahtanut Yrmy näyttää voivan paremmin kävelylenkin päätyttyä. Matkalla hän osti parilla kuparilantilla kourallisen suolasilakoita, joita sitten mussutti kävellessään. Hän nykäisee viemärinkannen irti kadusta ja sylkäisee pohjalle räkäklimpin, kuunnellen hetken. "Jaa, ee sen syvemp. Tonneks mennää?" Puoliksi sisään jo päästyään jokin näyttää muistuvan kääpiön mieleen. "Ai nii. Onks jolkul valloo?"

"Minulla on", John toteaa kaivaesan esiin aivan uudelta näyttävän lyhdyn sytyttaen sen, "tässä on vähän parempi kantama valolla kuin vanhassa". John kurkkaa alas ja tuntee sieltä tulevan löyhkän hajun. "Mahtaakohan tuo lika lähten millään vaateista tämän jälkeen?", hän toteaa jatkaen, "Jokin hengityssuojain olisi kyllä sittenkin ollut paikallaan nyt".

Teziem irvistää ja nostaa paitansa kauluksen kasvoilleen. "Ei auta, kai se on tuonne mentävä. John, sinulla on valo, joten menetkö heti Yrmyn perässä? Tulen sitten jäljessäsi, ja Ahmethan pystyy myös loihtimaan valoa ympärilleen. Kyllä tuolla jotain nähdään. Haistaa meidän ei kyllä tarvisi, yh", Teziem sanoo ripeällä puheenparrellaan ja lähtee laskeutumaan Johnin ja Yrmyn perään viemäristä sisään.

Naamiot ovat myös saapuneet paikalle ja äänettömästi laskeutuvat seuraamaan Teziemiä viemäreihin.

Justiina kurtistaa otsaansa hajun huomatessaan, mutta kaivaa sitten huoaten repustaan huivin peittämään hengitysteitä. Valokeskusteluun hän totaa: "Mulla on kyllä kanssa näitä valotikkuja jos tarvihtetaan. Jos vaa jollain riittää käsiä niitä pitelemää." Sitten hän kiinnittää kilpensä reppuunsa ja lähtee laskeutumaan muiden mukana.

Ahmet nyökkää ja hipaisee vyöllään roikkuvaa tiennäyttäjää, joka alkaa loistaa pehmeää valoa. "Minulla on myös soihtu repussani, jos joku sitä tarvitsee," hän toteaa ja lähtee kiipeämään alas.

Kaikkien hämmästykseksi tikapuut puuttuvat täysin. Useampi käsi kuitenkin alkaa jo haromaan repusta köyttä, millä laskeutumista helpotetaan. Yrmy ehättää ensimmäiseksi alas, ja näkee valossa viimein haisevan viemärin ensimmäisen etapin. Valossa avautuu korkea huone, jonka lattia on täynnä lietelätäköitä. Lattia näyttää viettävän lievästi keskellä olevaa suurta, 10 jalan läpimittaista säleikköä kohti. Huoneen nurkissa näkyy aimo määrät seittejä ja niihin kiinni jääneitä otuksia. Viemärilietteen kohina kuuluu kaikuna kumpuavan jostain kaukaisista käytävistä. Kohina tekee kuulemisesta melkoisen hankalaa.

Melkein koko porukka Ahmetia lukuun ottamatta on ehtinyt laskeutua alas, kun Justiina pölyjä puistellessaan äkkää katon nurkassa väijyvän jättiläishämähäkin seittien peitossa. Toistaiseksi se ei ole tehnyt elettäkään. Justiina ei moista ole aiemmin nähnyt, mutta ei usko sen soveltuvan soppaan.

Justiinan osoittaessa jättiläishämähäkkiä John vetää miekan esiin. Hämäkäkin seitit voivat olla ilkeitä, mutta kolinan vuoksi hän ei uskalla siirtyä. Samalla hän tarkistaa ympäristön nähdäkseen onko sielä toisia hämäkäkkejä.

"Jaajaa. Just tän suastan takkii mie en tykkee vatkata jalkoini muan alla," Yrmy toteaa reippaaseen ääneen päästyään maan kamaralle, tähyten samalla pimeyteen. Kun valo saapuu hieman alemmas, hänen nähdään tihrustavan paskaista seinää neljän sentin etäisyydeltä. Hän hätkähtää taemmas ja kolauttaa refleksinomaisesti seinää kirveellään. Johnin ja Justiinan tekosista hän ei huomaa mitään, vaanivista hämähäkeistä puhumattakaan.

Yrmyn aiheuttamat äänet saavat kylmät väreet kulkemaan Johin selässä. Hän tutkiskelee etäisyyttä hämähäkkiin ja koska kilpi on vielä kiipeilyn jäljiltä poissa käytöstä vaihtaa hän miekan linkoon ja valmistautuu käyttämään sitä kunnes ne ovat lähempänä miekan käyttöä ajatellen.

John Perseption +1, näkyykö muuta vaarallista jos hämäkäkkiä ampuu lingolla? John odottaa että kaikki olisivat paikalla. Hän ottaa muutaman varovaisen asekeleen sivulle että ei jäisi samaan seittiin kiinni muiden kanssa jos hämähäkki hyökkää.

Justiina kiinnittää Yrmyn huomion hämähäkkiin kevyen tönäisyn ja painokkaan osoituksen voimin. Samalla hän ottaa esiin kilpensä ja kiinnittää sen paikalleen. Ympärilleen vilkuillen hän yrittää arvioida, onko hämähäkin ohi kulkeminen ainoa vaihtoehto.

Ahmet lähtee laskeutumaan köyttä pitkin.

Perseption +13 ja +0 Alas saapuneet Naamiot myös ryhtyvät tarkkailemaan ympäristöä huomatessaan osan ryhmästä pysähtyneen.

Naamiot laskeutuvat alas, ja ehtivät suoraan nähdä tarkalleen, missäpäin verkkoja se piileksii. Toinen Naamiosta näkee sen liekin valossa niin tarkasti, että erottaa sen pikimustasta, karvaisesta ruumiista punaisen tiimalasin muodon. Naamio äkkääkin tämän otuksen jättiläiskokoiseksi mustaksi leskeksi. Miltei välittömästi Naamioiden laskeuduttua alas toisen ollessa vielä köydessä kiinni tämä hämähäkki alkaa liikkumaan uhkaavasti seitistään ja päästää karmivan sihinän joka peittää lietteen kohinan alleen. Soihdunvalossa koko ryhmä näkee sen suuret hampaat ja niistä tihkuvan myrkyllisen nesteen.

Poison (Ex) Bite — Injury; save Fort DC 17; frequency 1/round for 6 rounds; effect 1d3 Constitution damage and staggered; cure 2 saves Naamio muistaa nähneensä opuksessa kuvauksen hirviöstä; se kuuluu kutojiin, joten se pystyy sylkemään seittiä saaliidensa päälle. Lisäksi sen hampaat erittävät myrkkyä, joka rappauttaa sisäelimien toiminnan.

John tiputtaa lyhtynsä maahan ja lataa jo esiin ottamansa lingon ja pyörittä linko päästäen kiven lentoon kohti hämähäkkiä. Lingon kivi kuitenkin kimpoaa seinästä ja molskahtaa yhteen lätäköistä.

Pohjalle jo laskeutunut Naamio lipuu ryhmän halki hieman sivummalle vetäen samalla miekan kaapujensa kätköistä yhdellä kädellä ja mumisten heilauttaa vielä toista kättänsä ennen kuin ottaa kunnon kahden käden otteen kaarevasta miekastansa. Samaan aikaan toinen Naamio laskeutuu hiljaa tömähtäen itsekin pohjalle alas ja vetää samannaköisen kaarevan miekan esille.

Justiina ottaa muutaman askelen sivulle yrittäen levittää ryhmää laajemmalle alueelle vetäen samalla repustaan heittokeihään, jonka sitten murahtaen sinkoaa kohti hämähäkkiä yrittäen varrastaa tuon iljettävän otuksen.

Astellessaan sivummalle Justiinan toinen jalka osuu keskisäleikön päälle. Nutturapäinen nainen ei tosin juuri ole milleensäkään kun ruosteinen säleikkö murenee kuilun pohjalle. Niinikään keihäs lentää kauniissa kaaressa suoraan hämähäkin takaosaan ja se sihisee entistä vihaisemmin.

Teziem kaivaa lyhytjousensa esille ja yrittää ampua sillä hämähäkkiä.

Haltian yritys palkitaan, sillä vasta sihinänsä aloittanut hämähäkki saa Teziemin nuolen suoraan etuosaan. Se sätkii kivuliaasti seiteissään, ja yrittäessään sylkäistä Teziemiä kimpaleella tahmeaa seittiä se vain räkäisee sen kuilun pohjalle.

Ahmet emuloi Teziemiä, mutta ottaa muutaman askeleen sivummalle saadakseen paremman sihdin. Nuoli viistää hämähäkin jalkaa hienoisesti, muttei saa aikaan tuskan parahdusta.

Inska
John 25
Naamiot 21
Justiina 20
Teziem 16
Hämähäkki 8
Ahmet 7
Yrmy 5
Yrmy hätkähtää huomatessaan hämähäkin ja pysähtyy hetkeksi ihmettelemään kun muut jo juoksevat asemiin. "Hoi ku se on komia! Mä haluun tappaa sen! Saatteks työ sen alas?!" Kääpiö hyppii paikallaan innosta.

John vilkaisee Yrmyn hyppimistä, muttei päästä silmiään hämähäkistä. "Voithan sinä mennä sinne syötiksi. Kyllä se sinut varmasti mielellään popsisi", John sanoo samalla kun ottaa hiukan etäisyyttä suuresta kahdeksanjalkaisesta. Turisemisen ohella hän lataa linkoonsa uuden kiven ja viskoo sen hämähäkkiä päin. Kuula osuukin hämähäkkiä etuosaan ja tekee suurehkon haavan.

Naamiot seisovat jähmettyneinä paikoillaan ja odottavat.

Justiina kaivaa esiin toisen heittokeihään ja yrittää toistaa onnistuneen heittonsa. Keihäs osuu hämähäkin yhteen jalkaan ja jää siihen törröttömään. Epäluuloisesti jalkojen alta murentunutta ristikkoa vilkaisten Justiina astahtaa siitä kauemmas.

Teziem, huomauttuaan että hämähäkkiin voi myös osua, ampuu tätä toistamiseen jousellaan. Nuoli kuitenkin kimpoaa vain seinästä ja jää lattialle. "Yrmy, heitä sitä kivellä tai jollain niin se tulee alas!" haltia huutaa.

Hämähäkki, erittäin haavoittuneena ja silti kyltymättömän nälkäisenä, tarkkailee pienen hetken kääpiön villiä pomppimista ja ryntää seinää pitkin kohti Yrmyä. Hämähäkki osuu hampaillaan kääpiön panssariin, mutta sen hampaat eivät kuitenkaan yllä lihaan asti. Otus jääkin nyt tuijottamaan Yrmyä lähietäisyydeltä.

Ahmet tiputtaa jousensa, kiertää vikkelästi lattiassa ammottavan aukon ja sivaltaa käteensä ilmestyneellä sapelilla hämähäkkiä. Isku on nopea, miltei huomaamaton. Hämähäkin takaosaan ilmestynyt viilto vapauttaa sen sisäiset elimet, jonka seurauksena hämähäkki päästää viimeisen sihinänsä ja kellahtaa lattialle. Sen jalat alkavat käpertyä kasaan.

Taistelun jälkeen taas lietteen kohina valtaa tilaa. Samalla nenään leviää tuo tuttu viemärin tuoksu, joka ehti jo kahinassa unohtua. Tai ehkä se on vain Yrmy.

Justiina, John ja Teziem äkkäävät ensimmäisinä katosta roikkuvat seitteihin peitetyt kotelot. Muutkin tekevät saman huomion. Koteloita on erikokoisia, mutta lähinnä pieniä. Yksi niistä kuitenkin vaikuttaisi pitävän sisällään jonkin puolituisen kokoisen humanoidin.

VICTORY!

Teziem katselee koteloita. "Nuo lienee hyvä ottaa tuolta alas ja katsoa mitä niihin kätkeytyy. Ainakin tuossa yhdessä näyttäisi olevan joku joskus älyllinenkin otus", hän sanoo ja tarkastelee pääsisikö seiniä pitkin kiipeämään koteloille niitä irrottamaan. Hän toteaa seinän olevan kiivettävissä, mutta jalansijojen puute tekee siitä äärimmäisen hankalaa.

Yrmy katsoo yllättyneenä ja murtuneena kun hämähäkki lysähtää maahan juuri kun hän on kohottamassa kirveensä lyöntiä varten. "No... No... No hö! Paskaa..." Hän potkaisee käpertyviä jalkoja toivoen että eläin vain teeskentelisi, mutta kiroaa sitten uudemman kerran kun mitään ei tapahdu.

Sitten Yrmy avaa ötökän kidan kaksin käsin ja tiiraa sisään. Kahdeksanjalkaisten anatomiasta mitään tietämätön kääpiö tähyää suuhun naama rypyssä hetkisen ja tunkee ensin koko päänsä ja sitten vielä olkapäänsäkin hetkeksi sisään, tukkien samalla oman valonlähteensä. Hämähäkin suusta kuuluu kolmas kierros sadattelua, joiden lopusta voi erottaa sanat, "...no viturat, suust se kuiteski tulloo..." Tämän todettuaan Yrmy perääntyy vihollisen leukaperistä, kohottaa kirveensä ja hakkaa muutamalla rivakalla iskulla hämähäkin koko pään irti. Sitten hän ottaa kiinni jostain käteen sopivasta osasta veristä möykkyä ja kampeaa sen olkapäälleen. Limaa, hämähäkinaivoja ja ties mitä muuta valuu alas hänen olkapäitään ja selkäänsä pitkin, myös hänen vaatteidensa sisään.

Hommansa hoidettuaan Yrmy vetää keuhkonsa täyteen ja hymähtää tyytyväisesti. Hän kohtaa muiden katseet huolettoman hyväntuulisesti.

John katselee kummastuneena Yrmyn toimia ja taas kerran kohouttaa olkapäitään. Yrmyn kanssa se alkaakin tulla jo tavaksi. Hän laittaa lingon pois ja ottaa selästään pitkän keihään. "Tällä voisi koittaa irroittaa esineitä, mutta ne voivat hajota tipahtaessaan. Lisäksi jos tuossa on elollinen otus, niin se satuttaa itsensä pudotessaan. Voisiko joku koittaa ottaa niitä kiinni tai olisiko alle laittaa jotain pehmentämään?", John kyselee muilta.

"Vaivattuako se iljetys piti vielä suolistaa tässä paikanpäällä?", Justiina tivaa Yrmyltä. "Johan täällä lemuaa valmiiksikin ällöttävältä." Kiukkuisesti puhisten Justiina menee katsomaan vieläkö heitetyt keihäät ovat käyttökelpoisia. Paljastuukin, että kummatkin hänen heittämät keihäät ovat kelpoja uusiokäyttöön.

"Elä miult kysy. Jotku vaa tykkää tämmösist." Yrmy kohauttaa olkapäitään hieman tyhjäkatseisesti. Hänen hartioillaan hämähäkin pää näyttää murheellisen yksinäiseltä. "Mut hei 'Stiina, ei täs duunis voi ol turhan tarkka siit, likaantuuks käret. Työt tekevälle sattuu, sano." Yrmy virnistää ja vinkkaa silmää.

Ei helvetti taas... Teziem miettii seuraillessaan Yrmyn toimintaa. "Seinät näyttävät turhan vaikeilta kiivetä ylös, joten John, lienee parasta jos koetat sohia noita nippuja alas keihäälläsi ja me muut otamme tippuvat seittinyytit vastaan. Yrmy, laskisitko sen hetkeksi alas, sinusta olisi täällä apua. Niin kuin teistä muistakin, emme halunne tappaa ketään kuitenkaan kuten John totesikin", Teziem sanoo ja menee valmiiksi vastaanottamaan tippuvaa seittimöykkyä.

Hetken aikaa seittejä siivotessa John saa pitkäkeihäällään tökittyä suurinta koteloa niin, että se alkaa hitaasti putoamaan alaspäin. Seitit joustavat melkoisesti, joten Teziem saa helposti sen vastaan. Seittinen kotelo on tahmea, milteipä iljettävä koskettaa. Haltian nenään leijailee etova kalman haju.

Saatuaan kotelon alas Teziem napauttaa tikarin käteensä ja alkaa varovasti leikkaamaan sitä auki. Sisältä paljastuu jokin puolituisen kokoinen ruumis, joka on jo hyvän aikaa ehtinyt muumioitua kotelon sisällä. Haltia arvelee otuksen olevan derro; sen iho on tumma ja silmät miltei kirkkaan valkoiset ilman pupilleja. Sen varusteet ovat ehjät, joskin likaiset. Nopealla silmäyksellä Teziem tekee tarkan kokonaisarvion tavaroista: kaksi taikajuomaa, pienikokoiselle nahkahaarniska, lyhytmiekka sekä itselatautuva kevyt varsijousi. Viinistä löytyy kymmenen vasamaa, joiden kärjet ovat päällystetty jollain kirkkaalla nesteellä. Teziem päättelee vasamien olevan myrkytettyjä, mutta myrkyn olemus ei tule selville.

Justiina pyöräyttää silmiään Yrmyn vastaukselle ja vetää heittokeihäät irti hämähäkin ruumiista. Sitten hän kaivaa repustaan oletettavasti ruoanvalmistuskäyttöön tarkoitetun ruudullisen pyyhkeen ja puhdistaa keihäät huolellisesti, ennen kuin laittaa ne takaisin paikoilleen. Hetken hän silmäilee otsaansa rypistäen nyt hämähäkin sisällyksien likaamaa pyyhettä ja huokaisten heittää sen nurkkaan mumisten jotakin uusien hankinnasta.

Saatuaan siivoustoimensa loppuun Justiina kiinnittää huomionsa muiden puuhiin seittikoteloiden kanssa ja ottaa niitä vastaan, jos John pudottaa vielä lisää pussukoita.

"Tulkaahan katsomaan", Teziem sanoo ja perääntyy avoimen seittikotelon luota. "Derroja, aivan kuten Themis arvasikin. Näistä varusteista voisi olla hyötyä. Otetaanko mukaan ja jatketaan sitten eteenpäin? Tuo panssari on kyllä liian pieni kenellekään meistä."

detect magic, esineiden/potionien tunnistus: ensin spellcraft +6, sitten perception +13 Naamiot saapuvat nopeasti kotelon luo Teziemin väistäessä ja ryhtyvät hipelöiden tutkimaan esineitä. He ovat varmoja siitä, että kummatkin taikajuomat ovat cure moderate wounds loitsuja. Muut esineet eivät ole lumottuja.

Yrmy katselee Naamioden olkien yli silmät suurina näiden tunnistamistouhuja. Hän mumisee jotain partaansa hiljaiseen ääneen. "Gorum..."

"Tästä olisi kyllä moni kiinnostunut. Heti kaupungin alla olevassa viemäriaukosta löytyi derro. Pystyisimmeköhän nopeasti toimittamaan ne todisteina tai säilömään varmaan paikkaan josta ne olisi helppo hakea" John pohtii ääneen samalla kun katselee pientä varsijousta. "Nuo myrkytetyt vasamat kyllä kertovat karua kieltään meitä vastassa olevista, joten se kannattaa varmaan ottaa mukaan juomien kanssa. Antaa niiden maistaa omaa myrkkyään."

"Pittäisköhän nuo pienemmätkii pussukat tarkastaa?", mietiskelee Justiina ääneen ylöspäin katsellen.

John pyörittelee asetta kädessään. "Pahus, ei tästä tule mitään", hän sanoo turhautuneena, "tämä on sittenkin liian pieni käytettäväksi minun kädessäni. No olkoon saa siitä ainakin rahaa". Justiinan äänen kuullessaan hän kohottaa taas katseensa ylös: "Niin juu. Tuo jäikin kesken. Olkaapa almiita koppaamaan. Ja nuo juomat olisi hyvä laittaa jonnekkin helposti saataville".

Yrmy katselee muiden touhuja ja näyttää nyt ensimmäistä kertaa äkkäävän katonrajan kotelot. Koppaamisesta puhuttaessa hän vielä havahtaa hereille Naamioden mystikoinnin aiheuttamasta horroksestaan. "Joo, mä voin." Hän laskee kirveensä ja hämähäkinpäänsä varovaisesti maahan ja menee seisomaan jonkin kotelon alle kädet levällään.

John tökkii pienempiä seittikoteloita alas minkä kerkeää. Yrmy ei näistä koteloista aukirepimällä saa muuta näkyviin kuin kuolleita rottia.

"Näit en söis," Yrmy sanoo viisaasti potkaistuaan viimeisestä kotelosta löytyneen rotan jonnekin. "No, lähetääks sitte? Mihin suuntaa?" Hän ottaa kirveen kantoon ja hämähäkinpään messiin ja on selvästi valmis jatkamaan eteenpäin.

"Emme ole vielä kaukana, joten nyt löydetyt pystyisi varmaan viemään talteen pinnalle. Tuo Derron ruumis nimittäin todistaisi kaupungille uhan. Tai sitten vain jatkamme. Ei kai tuo Derro niin paljoa paina," tuumii John kaivaen esiin säkin johon dumppaa raadon ja sen varusteet.

Naamioiden tutkimat juomat katoavat näiden kaapujen sisälle ja he myös lipuvat liikkeelle jatkamaan matkaa.

"John, ei ole meidän asiamme pitääkö kaupunki jättimäisiä rottia viemäreissään uhkana vai ei. Meille tärkeintä on saada se artefakti pois derrojen käsistä ja järjestön haltuun", Teziem sanoo, koppaa matkaansa itselatautuvan pienen varsijousen ja vasamat siihen, lataa vehkeen valmiiksi ja tunkee sen sitten reppuunsa valmiina jatkamaan eteenpäin.

"Rotat saattavat olla pienempi paha kuin Derrot, mutta menoksi sitten", sanoo John heittäen säkin olalleen.

Justiina seisoo jo tunnelin suulla kaulin kädessään ja jalkaansa kärsimättömästi naputtaen, odottaen että muut ovat valmiita jatkamaan matkaa.

Ryhmä lähtee liikkeelle syvemmälle viemäreiden verkostoon, Yrmy etunenässä innokkaana kohtaamaan likaisten lietteiden hirviöt. Tovin vaellettuaan ryhmä on nähny lyhyitä umpikujia, joiden kostea pääty heijastaa valon aavemaisesti. Umpikujien päädyissä pieni kalterikko on kerännyt suurimmat roskan tukkeeksi kun liete on valunut jonnekin ties kuinka syvälle, luoden entistäkin tyrmäävämmän hajun.

Ennen pitkää tiennäyttäjät päätyvät risteykseen, jonka kolme muuta reittiä näyttävät jatkuvan pidemmälle kuin valo kantaa. Paksut puulankut yhdistävät viemäritunnelien reunat toisiinsa. Liete näyttäisi virtaavan lähinnä itään, sitten etelään.

Pohjoiseen jatkuva reitti näyttäisi jatkuvan hyvin pitkälle. Siitä erkanee kapeampi käytävä länteen.

Itään jatkuva käytävä vaikuttaisi risteytyvän useita kertoja ja jatkuvan hyvin pitkälle.

Etelään jatkuva käytävä vaikuttaisi avautuvan suuremmaksi tilaksi.

Perception +8 Teziem tutkailee käytävien sivustoja ja koettaa päätellä mitä niistä olisi käytetty viime aikoina eniten. "Katsotaanpa olisiko täällä jotain suunnistusapuja", Teziem sanoo. "Onko teillä hajua siitä mihin meidän kannattaisi tästä jatkaa?" hän kysyy irvistellen samalla viemärin löyhkälle.

Huolimatta haltia Teziemin tarkasta syynäämisestä ei seinissä tahi lattiassa ole kulkemisen merkkejä. Kosteus ja lika ovat ne peittäneet ilmiselvimmät merkit. Tarkalla katseella hän kuitenkin huomaa, että etelään johtava reitti päättyy. Siellä liete pysyy melkein paikoillaan, ja joitain etäisesti laudanpätkiltä näyttäviä esineitä kelluu tyynessä roskassa.

tarvittaessa perception +7/survival +5 "Hajuja täälä kyllä riittää sen verta ettei niistä yhtä oikeen erota", vastaa Justiina nenäänsä nyrpistäen. "Saatiinkos me tarkempia ohjeita siitä että miten tästä eretään vai kokeillaanko vaan kutakin vaihtoehtoa kunnes oikea löytyy?" Justiinakin silmäilee ympärilleen tarkistaen näkyykö risteyksessä kulkemisen merkkejä.

Knowledge(dugeonerring) +6 (jos käy) ja survival +4. John kulkee lyhty toisessa kädessä ja pikäkeihäs toisessa siten että sen varrella voi tutkia lian peittämää lattiaa. "Muistaakseni meille ei muita neuvoja annettu kuin pääsy tähän paikkaan", John sanoo ja jatkaa, "Koska Derrot ovat syvältä, niin voisin kuvitella että meidän pitää mennä alemmas kunnes viemärit vaihtuvat luonnolliseen luolastoon. Tämän on vain pakko olla läpikulkureitti. Maasta tuskin mitään jälkiä löytyy, mutta ehkä seinistä". John nostaa lyhtyään ylemmäs ja liikuttaa sitä vähän jos varjokohdat siirtyisivät ja paljastaisivat seinissä tai katossa jotain merkkejä.

Justiinan ja Johnin tuumailut derrojen jäljistä eivät tuota tulosta. Märkä kiviseinä ei ole jättänyt jälkeäkään niiden liikkeistä. Sen sijaan Johnin kummallinen ote viemäritietouteen tulee hyödyksi, kun hän tuumailee seinärakenteita. Aivan kuin kaikki seinät ympärillä olisivat historian aikana rakennettu kerran jos toisenkin uudelleen.

Yrmy lampsii sen kummemmin lemusta välittämättä, mutta hänkin varoo sotkemasta hämähäkin päätä. Pian kantamus on hänen siistein osansa. "Voi Seliaks mitä paskaa," hän toteaa muiden tuumaillessa, äänessään enemmän rehtiä ihmetystä kuin paheksuntaa.

"Jatketaanko tuonne etelän suuntaan jossa näkyy olevan laajempi kammio?" Teziem kysyy ja valmistautuu liikkumaan. "Jälkiä ei tunnu löytyvän joten ei kai auta kuin käydä kaikki tiet läpi."

"Tehrään näi. Tuokee joku valloo." Yrmy käy edeltä, yksi käsi kirveen kahvalla ja toinen lastiaan tasapainottamassa.

Ahmet hiippailee Yrmyn perässä, veijari vyöllään loistaen.

Ryhmä etenee etelään, missä viemäri näyttää tekevän umpikujan. Se kuitenkin avautuu suureammaksi huoneeksi, jonka lietteen virta on vähäinen, kasaten rojua ja roskaa keskelle pyörteeseen. Välittömästi kaikki näkevät, että roskien keskellä on pitkään mädäntyneitä, puoliksi luisia ruumiita. Niiden silmäkuopat ovat täynnä mätää, ja niillä ne tuijottavat lähestyviä tiennäyttäjiä samalla lipuen virran mukana ympäri allasta. Haju on näyn mukainen, kaamea.

Kohina eteläisessä päädyssä on miltei tyysti vaimentunut. Hiljaisuus on miltei käsinkosketeltavaa lukuun ottamatta putoavien pisaroiden ääntä, jotka kaiun kautta ovat voimistuneet.

Ahmet nipistää nenäänsä toisella kädellä ja korvaa hajuaistinsa jollakin toisella ja vaikeammin selitettävällä.

Kotvan tutkailtuaan Ahmet ei havaitse jätekasassa tai muuallakaan pahuutta.

Naamiot pysähtyvät muun ryhmän mukana yrittäen vältellä liikaa kosketusta ympäristöönsä. Umpikujan huomatessaan toinen naamioista ryhtyy päätään käännelleen tarkkailemaan ympäristöä.

"Ynh. Täältä tuskin löytyy mitään tuon umpikujan lisäksi. Takaisin?" Teziem sanoo ja ottaa muutaman askeleen taaksepäin kohti äskeistä risteystä.

Naamio näkee jo nopealla silmäyksellä, ettei roskakasassa liiku itsessään mikään, virta kuljettaa sitä vain. Kuolleita ruumiita on kolme, ja kullakin on ollut päällään arvokkaat taldaanivaatteet, sinistä ja vihreää. Ruumiit ovat turvonneet kovasti eikä niiden kuolinsyytä pysty pelkällä tarkkailulla päättelemään.

John. Jos kenelläkään ei ole mitään järkevää syytä miksi ei, niin John koittaa hinata ruumiit reunalle pitkän keihään avulla. "Saisimmekohan noista jotakin selville?", John miettii ääneen. Pitkällä keihäällä saattaisin ylettyä noihin kelluviin ruumiisiin ja saisin hinattua ne lähemmäksi. Mutta sanoisin että niiden tulosuunta olisi meille parmpi kuin suunta jonne ne ajautuvat. Jokin on ne viemäreihin raahannut ja täällä tappanut.

"Voishan tuosta olla hyötyä, jos saatas selville mikä ne on tappanu tai minkä takia ne on täälä ylipäätänsä", vastaa Justiina Johnin kysymykseen. "Saattais antaa vinkkejä mitä täälä on orotettavissa."

Yrmy siirtelee painoaan jalalta toiselle sivummalla. "Ehkä niillon kultaa taskuis. Ku kerran o tommoset riikinkukkokledjutki piäl."

John koukkii raatoja rannan suuntaan pitkällä keihäällään. Ruumiit ovat elottomia ja lipuvat seinämää päin. Lähemmin tarkasteltuna John ja Justiina ovat yhtä mieltä siitä, että ruumiit ovat kuolleet kauan aikaa sitten ja niiden kuolinsyy jää siten hämäränpeittoon. Tavaroiden tonkiminen jää heidän osaltaan myös vähäiseksi, kun repaleiset vaatteet melkein hajoavat kosketukseen. He eivät löydä myöskään mitään arvoesineitä.

"Näistä ei todellakaan saa irti mitään kuolinsyystä tai muusta. Eli ottaen huomioon missä olemme, niin niillä ei välttämättä ole mitään tekemistä Derrojen kanssa", John toteaa harmistuneena.

Yrmyn suu kääntyy jossain parran uumenissa mytryyn, mutta pettymys on pian unohdettu ja ensimmäisenä huoneeseen tullut kääpiö on sieltä myös ensimmäisenä poistumassa. "Tylsä huone. Minne sit?"

Ryhmä päättyy takaisin tuttuun risteykseen. Kaikonnut kohina palaa korviin, mutta tuttu lemu pysyy edelleen tunkkaisena kaikkien sieraimissa.

"Pohjoiseen? Sinnepäin näyttäisi ainakin pääsevän pitkälle", Teziem sanoo. "Haluaisin myös tässä vaiheessa huomauttaa kaikille etten liiemmin välitä Cassomirista. Kaupunki jonka viemäreissä kelluu lukuisia aatelin näköisiä ruumiita ei kerro hyvää sen yläluokan keskinäisistä suhteista. Itse asiassa en pahastuisi jos järjestö ei enää koskaan lähettäisi minua koko Taldoriin", haltia jatkaa ja potkii viemäriliejua saappaistaan takaisin lokavirran vietäväksi.

John: Perception +1. "Mutta emme voi olla varma onko kyseessä ollut Derrot vai paikalliset. Kapteenin ystävä oli aatelinen kanssa, joten hekin saattoivat olla kaapattuja. Jos syylliset olivat Derroja, niin kannattaisi katsoa mistä suunnasta virtaus on ne ruumiit tuonut. Jos tappaja on ollut joku paikallinen, niin päädymme vain jonkin viemärin suuaukolle", John sanoo muille ja katselee mistä suunnasta loka virtaa. Samalla hän kaivaa kartantekosetin esiin estämään eksymistä. "Virtaus menee itään ja etelään, jotenpohjoinen on varmaan ihan hyvä suunta edetä", John sanoo hetken kuluttua.

Yrmy erottaa sanasolinan seasta suunnan ja kalistelee siten kikko-panssarissaan pohjoiseen.

John vilkaisee Yrmyn suuntaan ja lopettelee tällä kertaa kartan piirtämisen. "Koitan tehdä karttaa, jotta pystymme myöhemmin opastamaan suuremman joukon Derrojen luokse jos sellaiseen tulee tarvetta, mutta eiköhän me muutkin lähdetä taas liikkeelle."

"Lähretäänhän sitte nni päästään joskus poiskin", ehdottaa Justiina. "Kohta tää haju ei irtoa meistä enää saippuallakaan."

Ryhmä etenee limaisessa käytävässä tovin. Tunneli mutkittelee ja tekee jatkuvasti käännöksiä. Kohinasta huolimatta toinen naamioista äkkää ääniä, jotka jäävät muilta täysin huomaamatta. Hän on täysin varma, että edestäpäin kuuluivat sanat "Puoli tusinaa, asemiin". Tarkkasilmäisenä hän huomaa myös edestäpäin kajastavan himmeää valoa.

Molemmat Naamiot pysähtyvät välittömästi ja kuiskaavat ryhmälle: "Vihollisia edessäpäin", vetäen samalla miekkansa valmiiksi odottamaan.

John vaihtaa pitkäkeihään nopeasti miekkaan, voidakseen taistella lyhty kädessä.

Yrmy pysähtyy ja vilkuilee matkatavaransa ja edessä olevan käytävän välillä päättämättömän näköisenä. "Öö, öö... öö, kui kaukana ne o?"

Perception +7 Teziem kiroaa hiljaa, napauttaa tikarit molempiin käsiinsä ja tähyää eteenpäin. Hän näkee noin 70 jalan päässä käytävän vasemmalla puolella aukon seinässä. Valo kajastaa sieltä.

Justiina ottaa kunnon otteen kaulimestaan ja kuiskaa: "Kävelläänkö ansaan vai ootellaanko tulisko ne esiin?"

"En tiedä", John kuiskaa, "Kävely ansaan valmistautuneena? He tuntevat paikat, joten saattaisivat odottaessa vetäytytä toiseen väijytyspaikkaan."

"No äh..." Yrmy asettelee kantamansa pään varovasti viemärin seinää vasten. "Älkee si talloko tota."

Stealth +8 "Koetan hiipiä lähemmäs katsomaan millaista vihollista vastaan joudumme taistelemaan. Olkaa valmiina juoksemaan perään jos tarvetta tulee", Teziem sanoo ja lähtee hiipimään kohti aukkoa seinässä.

Teziemin hiipiessä lähemmäs hän näkee seinässä suuren aukon, joka päällisin puolin näyttää romahtaneen joskus ajan saatossa, ja jälkeenpäin korjattu. Teziem pääsee kurkistamaan aukosta sisään ja näkee siellä erittäin korkea, himmeästi valaistun huoneen. Useita laatikoita on pinottu korkealla olevien portaiden alle. Teziem huomaa yhden miehen piileskelevän tynnyrin takana. Kukaan ei tunnu huomanneen haltiaa suuaukolla.

Stealth +8, ready action Thrown weapon dagger +6, 1d4+2(+2d8) Huomattuaan piileskelijän Teziem siirtyy hieman sivuun suuaukolta ja viittoilee muita lähemmäs aukkoa seinässä. Samalla hän pitää silmällä tynnyrin takana olevaa miestä ja kaivaa repustaan tavallisen tikarin ollen valmis heittämään miestä sillä mikäli tämä vaikuttaa liikkuvan kohti aukkoa. Mestarityötä olevan tikarin Teziem asettaa varoen maahan itsensä eteen helposti ulottuville.

John: ACP -7 John tietää että hän ei varusteissaan hiljaa liiku, mutta koittaa silti edetä varovasti. Tosin tässähän on tarkoitus varmaan hämätä väijyviä henkilöitä. Hänen eteneminen on varmaa, mutta raskaasta varustuksesta johtuen hän ei voi välttää nahan nirskumista ja metallin ajoittaista kalinaa. Teziem kuulee Johnin lähestyvän jo hyvän matkan päästä.

Justiina: Stealth -2 (Dex +1, ACP -3) Justiina seuraa Johnin esimerkkiä ja lähtee liikkumaan kohti Teziemiä yrittäen tavallisen tömistelynsä sijaan liikkua äänettömästi. Tässä hän onnistuu varsin mallikkaasti, mitä nyt valuraudasta kyhätyt astiastot välillä kalisevat toisiaan vasten.

Yrmy: Stealth +0 Yrmy hipsii Johnin ja Justiinan perässä kikko-kalusteet kolisten ja jännityksestä kihisten. Ja toden totta kolisee. Teziem, ja miksei muukin joukko, on varma siitä, että väijyttäjät tietävät tiennäyttäjien olevan aivan kulman takana.

Tynnyrin takana oleva mies ei ole liikkunut mihinkään.

Jos voi jo ennen taistelua, niin John etenee fighting defencively -moodissa. Koska kukaan ei anna mitään merkkejä että pitäisi toimia toisin, niin John jatkaa kävelyään. Risteyksen lähestyessä hän valmistautuu puolustamaan itseään paremmin. Hän odottaa kuitenkin hetken ja kävelee hitaammin, jotta Naamiot ja Ahmet eivät jäisi liian kauas taakse. Edetessään rahuallisesti John tarkkailee Teziemin merkkejä.

Naamiot omaan luonnolliseen tapaansa hiljaa valuvat joukon mukana.

Johnin äityessä kärsimättömäksi ryhtyy Teziem hommiin. Hän heittää tikarin piileskelevää miestä kohti. Tikari kuitenkin kilahtaa pois miehen panssarista, mutta ennen kuin väijyttäjät ehtivät reagoida etenee John jo avautuvaan huoneeseen. Viholliset ehtivät vain älähtää jotain varoituksen alkua ennen kuin pienet, kummat suurikorvaiset otukset vetävät pienet tikarinsa esille.

"Pudottakaa aseet ja antautukaa, niin saatte hyvän kohtelun", John sanoo kuuluvalla äänellä huoneessa ja siirtyy haarniskoidun vihollisen vierelle ollen valmiina iskemään vihollsita joka ei antaudu.

Naamiot jäävät paikoilleen odottaen muiden liikkeitä.

Pienet isokorvaiset otukset lähtevät tunkeilijan kimppuun pelonsekaisin tuntein. Huomaten, että nämä uhkaavat Johnia, sivaltaa hän yhteen otukseen niin suuren viillon, että tämä kaatuu lattialle verta vuotavana. Liike jatkaa suoraan toista otusta kaulaan, ja tämä kaatuu samaten maahan. Yksinäinen otus sohii ohi Johnista.

Teziem liikkuu nurkan takaa huoneeseen toisen Johnia härnäävän otuksen taakse ja iskee tätä puukolla selkään. Otuksen sydän pullahtaa ulos ja tämä yskäisee verta ulos suustaan viimeisen kerran. Haltia on täysin varma, että tuo otus ei elä enää.

Teziemin lopulta painuessa nurkan taakse lähtevät myös Naamiot liikkeelle saalista hakien.

Ahmet, kuullessaan taistelun äänet, lähtee liikkeelle.

Taistelun äänet kuullessaan Justiina luopuu kaikista yrityksistä edetä hiljaa ja lähtee määrätietoisesti etenemään kohti vihollista kaulin kädessään.

Laatikoiden takana piileskelevä mies nostaa pyhän symbolinsa, luurankokuun, ja lausuu outoja sanoja. Litania saa Johnin pään pyörälle, eikä hän pysty ajattelemaan selkeästi ja alkaa höpöttämään jonninjoutavia.

Yrmy talsii taistelua kohti.

Teziem on frightened 3 kierrosta. Toinen miekkosista alkaa yhtälailla sönköttämään outoja sanoja. Sanat iskeytyvät suoraan Teziemin ajatuksiin, ja valtava pelon tunne valtaa hänet. Tyytyväisenä haltian pelästymiseen mies ottaa esiin suurmoukarin.

John jupisee itsekseen sekavia eikä tee muuta kuin huoju paikallaan. Teziem vastavuoroisesti ottaa jalat alle ja pinkoo takaisin viemärikäytävään.

Yksi Naamioista mystisesti mumisee ja huitoo vapaalla kädellänsä kunnes koskettaa toista Naamioista, joka heti tämän perään viitta heiluen ponkaisee miekkansa kera vihollisten kimppuun. Miekka ei tavoita tosin kuin vieressä olevan tynnyrin.

Inska
John 16+ (L4)
Teziem 15++ (??)
Naamio 15+ (G5 & L3)
Ahmet 15 (N4)
Justiina delay (L2)
RT 11 (N5)
Yrmy 10 (L5)
Ahmet jatkaa pinkomista ja päätyy toisen otuksen eteen.

Justiina astahtaa kohti loitsivaa miekkosta mulkoillen tätä julmistuneen näköisenä ja murahtaen tavoittelee kaulimellaan tämän päätä.

Mies ehtii heilauttaa suurmoukariaan suoraan kohti Justiinaa, joka kuitenkin vähät välittää heikosta iskusta ja torjuu sen kilvellään. Justiinan kaulin lopulta osuu juuri miehen kypärään, ja siitä voimakkaasta kumauksesta mies lyyhistyy maahan.

Taaempana toinen mies vaikuttaa eleidensä perusteella hätääntyvän ja ottavan entistä tiukemman otteen symbolistaan. "Anna anteeksi", hän ehtii kuiskata kun symbolista puskeutuu ulos purppurainen usva. Usva kirvelee hiukan. Mies ottaa suurmoukarinsa esiin ja pitelee sitä kaksin käsin.

Nähtyään mihin suuntaan kaverit katsovat ja missä päin huonetta välkkyy heiluva teräs ja maaginen usva, Yrmy paahtaa suurella rytinällä ja apinanraivolla päin ja ylös lattialla olevaa laatikkopinoa ja yrittää upottaa kirveensä moukarimiehen kalloon. Mies saa kuitenkin suurmoukarillaan torjuttua hurjan iskun ja pysyy vahingoittumattomana.

John laske lyhdyn maahan ja kiipeää kasan päälle.

Teziem jatkaa tunnelissa pinkomista kauemmaksi taistelua.

Paikalleen jäänyt Naamio jatkaa tilanteen seuraamista pidellen miekkaansa kuitenkin yhä esillä. Liikkeelle lähtenyt Naamio taas astuu pyörähtäen askeleen viimeisen vihollisensa viereen ja jatkaa miekkansa liikettä sulavasti seuraavaan kohteeseen. Isku osuu ikävästi miehen olkapäähän, mutta tämä pysyy pystyssä.

Ahmet pyrkii luikahtamaan Naamion sekä viimeisen vihollisen ohi iskeäkseen tätä takaapäin. Hän onnistuukin siirtymään toiselle puolelle, mutta sivallukset eivät tee kuin naarmuja miehen puolilevyhaarniskaan.

"Tilaa!", urahtaa Justiina Naamiolle, joka sulkee tien vihollisen luo.

Mies ilmiselvästi hätääntyneenä huitoo ohi Ahmetin suurmoukarillaan, ja astuu nurkkaan.

Yrmy möyrii tiensä laatikkokasaa pitkin kohti vetäytyvää miestä suu vaahdoten ja kirves heiluen. Kirves osuu voimakkaasti miehen panssariin, aukoen pellit ja osuen kipeästi rintaan. Mies kirkaisee samalla kun kaatuu velttona lattialle voimakkaasti verta vuotaen.

Taistelu ohi!

Jossain tunnelin syövereissä Teziem jatkaa vielä hetken (1 round) pelonsekaista pakenemistaan.

Vihollisen mentyä veltoksi Yrmyn ase rinnassaan tämä riuhtoo sitä irti hetken, mutta taisteluvimman kadotessa kääpiön voimat antavat periksi. 150 kiloa kääpiötä panssareineen ja muine varusteineen horjahtaa alas barrikadin päältä ja lässähtää koreassa mahalaskussa miehen päälle. "UMF! Örrrgh..."

"Onkohan joku siinä kunnossa että voisi kuulustella, tai haluammeko edes kuulustella?", kyselle John muilta samalla kun aloittaa varusteiden poistamisen niiltä jotka näyttäisivät vielä olevan hengissä.

Hitaasti Justiina laskee kaulimensa ja rojahtaa lähimmän laatikon päälle istumaan raskaasti hengittäen.

Yrmy: heal +0: onko tyyppi hengissä? Yrmy könyää pystyyn ja vääntää kirveenteränsä irti miehen rinnasta. Hän hieraisee hihallaan enimmät kuolat huuliltaan, jostain parran uumenista. "Nhiih... keitäs jampphoi nää ny sit olikaan?" Kääpiö vilkaisee kaatamaansa vihollista silmäkulmastaan pikaisesti, jonka jälkeen hän kaivelee repustaan kaljaleiliä ja huuhtoo veren maun suustaan.

Yrmyn kaatama mies vuotaa vielä verta, joskin hänen kädet näyttävät erittäin kalpeilta. Toinen mies ei vuoda, eikä ole yhtä kalpea. Yrmy ei näistä merkeistä pysty päättelemään, mikä on miesten kunto.

John poistaa varusteet kaikilta ja sitoo ne jotka eivät ole selkeästi kuolleita. "Tarjosimme heille mahdollisuuden antautua ja he hyökkäsivät, joten emme ole heille mitään velkaa", hän toteaa kylmästi. "Yhdellä niistä oli jokin symboli", hän jaktaa ja kaiva sen esiin tämän kaulalta. "Tunnistaako kukaan tätä?" hän kysyy.

"Tän yhen veri virtaa vielä. Taitaa ol hengis," Yrmy toteaa. "Tosin se o kalpeempi ku toi toine. Mä en tierä mitä se meinaa. Mut venakkaas hetki, mä haen mun kamat." Yrmyn 'kamat' ovat käytävään jätetty pää, joka olallaan kääpiö ilmestyy noin minuutin päästä takaisin taistelun paikalle.

John on kerännyt irtotavarat ja aseet kasaan Yrmyn astellessa takaisin. "Hei, naamio, sinähän osasit sanoa tavaroista jotakin. Tiedtkö mitään näistä? Entäs vielä nuo päällä olevat haarniskat", John kysee naamioilta.

"Missäs muuten Teziem on? Onko kukaan nähnyt häntä hetkeen? Itse näin hänet viimeksi silloin kuin ryntäsimme hyökkäykseen", John kysyy hetken päästä kun huomaa että Teziem puuttuu.

Teziem palaa hetken päästä ryhmän luo hieman hengästyneenä ja kalpeana. "Huh. Saitteko ne hengiltä? Pahoittelen mitä syvimmin, en tavallisesti reagoi näin. He käyttivät luultavasti jotain magiaa saadakseen minut sekaisin pelosta. Keitäs nämä edes olivat?"

"Jeh, suatiin. Mullekkaan ei jääny ku toi yks." Yrmy raapii kankkuaan. "Hei Joni, onks niillä mitää hyvää?"

detect magic, spellcraft +6, perception +0/+13, käydään tavarat läpi ja etsitään erästä amulettia Naamiot kyyristellen tutkiskelevat Johnin keräämiä tavaroita ja itsekin vielä käpälöivät huoneen läpi varmuuden vuoksi.

Miesten käyttämät tavarat eivät ole lumottuja. Huoneessa portaat johtavat korkealle 30 jalan korkeuteen ja päättyvät oveen. Huone on valaistu seinäsoihduilla. Joissakin huoneen laatikoissa on iso punainen ruksi.

Ahmet: Knowledge (religion) +5 Ahmet tarkastelee kaatuneen papin pyhää symbolia, josko osaisi sanoa siitä jotain. Kummallakin miehellä on moinen. Hän tunnistaa pyhät symbolit Groetuksen, lopun päivien jumalan, symboliksi.

"Miksiköhän osa laatikoista on merkitty?", John ihettelee ääneen. "No taitaa olla helppo keino selvittää asia", hän toteaa ja kaivaa repustaan sorkaraudan jolla vääntää yhden merkityistä laatikoista auki.

Teziem tulee tutkailemaan laatikoita Johnin viereen. "Mitäs täältä löytyy?" haltia kysyy ja vilkaisee saman tien ovelle portaiden yläpäässä. "Tuolta voisi selvitä lisää näiden heppujen tarkoitusperistä. Jotain he olivat täällä vartioimassa, luulisin, sillä ainakin minun on vaikea uskoa että he olisivat olleet vain meitä väijyttämässä. Ehkä he olisivat tienneet jotain Arietan vangitsijoista, elleivät sitten itse olleet niitä."

John löytää avaamastaa laatikosta kuivamuonatarvikkeita säkeissä ja pienemmissä laatikoissa.

Pikainen vilkaisu portaiden oven toiselle puolelle paljastaa sen johtavan johonkin varastohalliin. Ovi on hallin puolelta kuitenkin piilotettu ja naamioitu kaapin oveksi. Hallissa ei ole ketään, ja hämärässä valossa siellä näkee vain suuria pinoja laatikoita ja tynnyreitä.

Yrmy tulee Johnin vierelle kuikuilemaan laatikoita avattaessa. "Hei, näilki oli sapuskat." Hän täyttää taskunsa sattumanvaraisilla elintarvikkeilla ja tunkee panssarinsa allekin pari ruislimppua.

"Jos merkityt ovat ruokaa, niin mitäköhän näissä muissa on?", John miettii ja avaa yhden merkitsemättömän laatikon. John löytää merkitsemättömästä laatikosta kankaita, nauloja, silkkiverkkoa, rautaputkia, salpoja, saranoita, ynnä muita rakennustarvikkeita.

"Ruokaa ja einäisiä tavaroita. Lienee kaikki sellaisat jotka käyvät hyvin kaupaksi", John toteaa ja katselee ympärilleen huomaten Teziemin jo menneen ovelle. "Pitäisiköhän meidäkin mennä", hän toteaa muille ja lähtee etenemään.

Etsii faktiotehtävää Justiina vaikuttaisi vihdoinkin saaneen hengityksensä tasaantumaan normaaliksi ja nousee ähkäisten seisomaan kooten itsensä ja tavaransa. "Joo, ihan justiinsa, pitää vaan ensin tarkistaa yks asia.." Justiina ryhtyy käymään läpi vihollisilta ja huoneesta löytyviä tavaroita. Hän ei löydä juuri yhtään mitään mielenkiintoista.

Toinen miehistä alkaa taistelun hälvennettyä vaikuttaa nyt hivenen tutulta. Justiinaa ja naamioita lukuun ottamatta kaikki tunnistavat Dalirio Teppishin kasvot. Hän on vieläpä juuri se, joka vielä hengittää ja on elossa. Samaa ei voi sanoa hänen kaverista, joka hetkiä sitten henkäisi viimeisen kerran.

"Taas sama kaveri. Ja ilmeisesti edelleen sanoissa puuhissa. On se kumma kun ei kaltereiden takana pysynyt tallessa", John tokaisee.

Yrmy vilkaisee maassa makaavaa Teppishtä, kohauttaa olkiaan, tasapainottaa paikaltaan keinahtaneen hämähäkinpään uudelleen, ja seuraa muita ulos huoneesta hapankorppua rouskuttaen.

"Odottakaas hetki. Olisiko aikaa vaihtaa haarniskaa?", John kysyy samalla kun poistaa haarniskaa hengissä olevilta vihollisilta ja sitoo nämä laittaen suukapulat. Tämän jälkeen hän raahaa nämä laatikoiden taakse piiloon ja piilottaa poistetut varusteet toisten laatikoiden taakse. "Näin tiedämme mistä ne löytyvät, eivätkä pääse varoittamaan ketään", hän toteaa muille napaten yhden flailin mukaan. "Ja ehkä tässä on jo mennyt sen verran aikaa, että olisi parempi jatkaa matkaa ilman haarniskan vaihtoa. Se kun vie aikaa enemmänkin", John lopettaa ja on valmis jatkamaan.

Naamiot myös tässä kohdin kyllästyvät huoneen tutkimiseen ja lähtevät muiden perään jatkamaan matkaa.

"Tää kaveriko oli teille ennestään tuttu?", Justiina kysyy Johnilta heittäen samalla repun selkäänsä valmiina jatkamaan matkaa.

"Hän oli osallisena, ellei ihan alueen pääpiruna, paikallisten kaappauksissa ja orjaksi myynnissä. Myös yksi oragnisaatiomme jäsenistä kaapattiin ja vaputtaessame hänet saimme napattua Dalirion hengissä. Luovitimme hänet vartioille ja tulos on nähtävästi tämä. Heillä oli piilopaikka hyätyn varaston kellarissa, jossa oli kanssa ruokaa ja tarvikelaatikoita", John selittää.

"Noukitaan hänet kyytiin paluumatkalla ja viedään kapteeniin jututettavaksi. Saattaisi olla hyvä tarkistaa että hän ei odotellessa kuole", John vielä jatkaa.

Teziem liikkuu jo varovasti sisään halliin ja tarkkailee näkyisikö siellä ketään. Hän kurkistaa lähimpään laatikkoon ja koettaa selvittää mitä täällä varastoidaan.

Yrmyn jo työnnettyä maassa makaavan miehen pois mielestään, hän tallustelee vielä muiden luokse kun puhe kääntyy tähän. Kääpiö kelaa urakalla noin päivän vanhoja muistojaan kuumeisesti, miettien miksi nimi Dalirio ja tämän naama tuntuvat niin tutuilta.

Yrmy laskee taakkansa maahan ja kalastelee jotain yltympäriinsä kehoaan, kunnes vihdoin löytää sukanvarrestaan ryttyisen paperilappusen. Hän taittelee sen auki varovasti ja sen lukaistuaan huudahtaa, "Hei! Oottakees hei hetki! Toi äijä ei oo se Taliaivo vai mikhä se ny eilen nähtii. Tää o Krents, sen veli! Ja totaa... Öö, mä tarttisin sen pään. Eihä kettää haittaa?" Yrmy tökkää Johnia kylkeen. "Se o kuitesnii sammaa sorttii ku se Taliaivo. Jos joku kyssyy ni sanotaa et taistelus sattuu ja tapahtuu, hreh." Yrmy nappaa kirveen vyöltään ja kohottaa sen päänsä ylle.

John tarttuu Yrmyä kädestä ja katsoo häntä. "Hänet on voitettu ja sidottu. Meillä ei ole syytä oleettaa että kukaan vapauttaisi hänet ennen kuin olemme suorittaneet tehtävämme, joten mielestäni emme voi vain tappaa häntä", John sanoo rauhallisesti Yrmylle, "Sitä paitsi onhan se pää pää vaikka olisi kiinni vartalossa".

Yrmy säpsähtää hieman kun joku estää kuin estääkin häntä keräämästä Teppishin päätä parempaan talteen. Hän kuuntelee Johnin selitystä huuli pyöreänä ja vähemmän kuin tyytyväisen näköisenä, mutta pohtii ulfeenin viimeisiä sanoja hetken ennen kuin laskee kirveensä ja konsultoi lappustaan uudelleen. Hetken päästä kääpiö huudahtaa "Aha!" ja napsauttaa sormiaan. "Mie ain tiesin et sie oot fiksu jätkä! Tässei sanota et silt tarttee pelkän pään! Mähän vien koko ukon! Hröhörh!"

Yrmy pamauttaa kätensä yhteen tyytyväisen näköisenä ja palauttaa kirveensä vyölleen. "Emmie sit kyl tänne kehtoo jättee lojjuun. Jos se vaik herää ja karkoo." Jotenkin hän taiteilee hämähäkin pään olkapäälleen yhden käden varaan, kyykistyy hieman ja ottaa toisella kiinni Grenchin paidan kauluksesta, ja suuntaa sitten pois huoneesta kiskoen tajutonta miestä perässään.

Yläpuolella oleva varastohalli on, kuten aiemminkin, hiljainen. Valonlähteitä siellä ei kuitenkaan ole ainuttakaan, mutta leväperäisesti rakennetun hökkelin lautojen välistä pilkistää auringonsäteitä.

Teziem palaa takaisin portaiden yläpäähän. "Hei, täältä taitaa päästä takaisin Cassomirin kaduille. Katsotaanko mikä paikka on kyseessä ja jatketaan sitten viemäreissä? Luulisin että kaappaajat löytyvät kuitenkin maan alta", hän sanoo.

Justiina seuraa silmiään pyöritellen Yrmyn ja Johnin sananvaihtoa ja on silmin nähden tyytyväinen Teziemin keskeytyksestä. "Tarkastetaas se yläkerta sitten", lausahtaa Justiina ykskantaan ja lähtee kiipeämään portaita Teziemin luo.

"Asia selvä", sanoo John ja seuraa muita vilkuillen samalla vähän Yrmyn suuntaan huolestuneena.

Naamiot ilmeettömästi kuten aina seurasivat Yrmyn touhuja portaiden luota. Tilanteen selvittyä ja lopulta muunkin ryhmän lähtiessä liikkeelle, naamiotkin ryhtyvät nousemaan portaita.

Suurin osa ryhmästä on varastohallissa. Kuten sanottu, se on täynnä laatikoita ja tynnyreitä. Ovet ovat salvattu ja valoa tulee vain lautojen välistä.

"Tämä taitaa olla vain siistimpi käynti näihin viemäreihin ja reitti jota pitkin edesmennyt vietiin alas. Paltaan ja jatketaan matkaa eteenpäin", John toteaa ja lähtee takaisin alas jatkaakseen matkaa viemärissä.

Yrmy seuraa muita ähkien ja röhkien. Kun hän näkee suunnan vaihtuneen ja muiden palaavan taaksepäin, hän kääntyy suuremmitta protesteitta ympäri ja jatkaa taakkoineen viemäriin.

Ryhmä palaa takaisin tuttuun viemäriristeykseen. Itään ei ole tästä vielä käännytty.

Yrmy pysähtyy raksauttamaan niskojaan. "No huh, täshä tuloo hiki. Mihi myö muute ollaa menos?"

"Jatketaan varmastikin itään, jonne emme ole vielä kulkeneet. Eipä tässä takaisinkaan auta lähteä", Teziem tokaisee katsellessaan itäisen tunnelin suuntaan.

"Höööh," Yrmy ajattelee ääneen. "...se on kai tonne siis. Tuokee valloo." Yrmy vilkaisee olkansa yli taapäin ennen kuin tarpoo mutisten itäiseen käytävään. "Mihin ne yhekki jäi... hitaast kulkee vaik mitään kannos..."

"Parempi edetä varovaisesti. Törmäsimme jo yhteen väijytykseen", John muistuttaa nostaessan lyhtyä vähän korkeammalle.

Naamiotkin ovat varjoissa jatkaneet ryhmän seuraamista, mutta eivät näytä turhia kiirehtivän kärkeen, kun ovat ilmeisesti huomanneet ryhmän vaihtelevan kulkusuuntaansa kuin tuuliviiri.

Kun koko ryhmä on kasassa, niin John lähtee etenemään. "Minä voin mennä edeltä, koska kannan lyhtyä, mutta olkaa tarkkaavaisia", hän sanoo muille.

Justiina silmäilee Johnia. "Jospa mää meen kumminkin eeltä ja näytät valoa siinä perässä", toteaa Justiina ja askeltaa vastausta odottamatta Johnin edelle.

Kotvan taivallettua lemuavissa viemäreissä ryhmä ennen pitkää äkkää yhdessä risteksessä erään pohjoiseen johtavan käytävän pätkän päässä himmeää valoa. Valo ei luo varjoa.

Stealth +8 "Shh, käyn tiedustelemassa edellä", Teziem sanoo ja lähtee hiiviskelemään kohti valonlähdettä.

Justiina pysähtyy joukon keulilla töksähtäen niille sijoilleen Teziemin lähtiessä retkelleen ja jää valppaana odottamaan tältä merkkiä.

John: Perception +1 John valmistatutuu myös toimimaan joko merkistä tai jos vihollinen havaitsee Teziemin. Hän huomaa puristasvansa miekan kahvaa liian kovaa, joten hän rentouttaa vähän otettaan. Toisessa kädessä oleva lyhty levittää tasaista valoa ympäristöön. Odotellessa John tarkastelee ympäristöään tarkemmin jos seinissä olisi joitain merkintöjä tai laittalla jotain pokkeuksellista.

Teziem pääsee helposti hiipimään lähemmäs avautuvaa tilaa. Lähempänä hän huomaa myös, että tämä viemärinkäytävän pääty on tukittu risupadolla. Kurkistaessaan kulman taakse hän näkee 40' kertaa 45' kokoisessa huoneessa kaks alkeellisesti varustautunutta miestä istumassa, selvästi vahdissa. Huoneen länsiseinustalla Teziem näkee ainokaisen soihdun.

Yrmy pysähtyy puhisten ja raksauttelee jälleen jäseniään. Kääpiö yrittää kaivaa nenäänsä muttei halua laskea saaliitaan käsistään sen tehdäkseen. Itsepäisesti hän kohottaa Teppishin ruumista riittämiin jotta saa rapsutettua nokkansa puhtaaksi taldaanin kaulukseen. Yrmyn parrasta tarttuu mieheen matkan varrella muutakin pientä.

Teziem hiippailee takaisin muiden luo. "Kaksi alkeellisesti varustautunutta vahtia vähän isommassa huoneessa, niillä on soihtu siellä. Omituisen paljon näillä on vartijoita viemäreissään. Hiivitäänkö niin lähelle kuin päästään ja sitten rynnäköidään?" Teziem kysyy.

"Sanoisin, että ne joka kykenevät hiipimään hiipivät ja yllättävät. Muut sitten kolisevat perässä yllätyksen jälkeen valmiina ja nopeasti", John sanoo osittaen haarniskaansa.

Justiina kurtistaa otsaansa ja vilkuilee hiukan epäilevästi hiippailunhaluista väkeä. "Selviittekös työ siellä keskenänne? Mää en tästä kauheen nopeasti pääse apuun jos tulee hätä."

"Noh... hihkaskee jos tulloo ropleemii." Yrmy antaa Teppishin pudota lattialle, tönii tämän selälleen seinän vierustalle ja hetken pohdinnan jälkeen laskee hämähäkin pään painoksi tämän mahan päälle. Tämän jälkeen kääpiö ottaa kirveensä valmiiksi käteen ja venyttelee tiedustelijoiden lähtiessä hommiaan hoitamaan.

Naamiot myös nyökkäävät hyväksyntänsä suunnitelmalle ja asettuvat valmiiksi seuraamaan Teziemiä.

John tietäen varusteidensa aiheuttaman kolinan odottaa tilaisuutta rynnätä huoneeseen heti kuin mahdollista. Hän ottaa miekan valmiiksi käteen ja säkin käytävälle. Heti kun hän huomaa että toiminta alkaa hän juoksee paikalle.

Stealth +8, Thrown dagger +5, 1d4+2 Teziem lähtee hiipimään kohti suuaukkoa ja ottaa tavallisen tikarin toiseen käteensä. Suuaukolle päästyään hän heittää tikarilla toista vahtia ja ottaa jousiladatusta rannekotelosta tämän tilalle masterwork daggerin.

D1 otti tikarista 3 pistettä vahinkoa. Teziem hiipparoi taidokkaasti takaisin kulmalle ilman, että miekkoset ovat yhtään sen viisaampia. Haltian tikari osuu toiseen miekkoseen tehden pienen naarmun, ja samalla nämä kaksi äkkäävätkin piilosta haltian toisen tikarin. "AII SSSAREN-.. kuka piru tuo on?!" yksi miehistä huudahtaa. Kummatkin heistä selvästi ovat aikeissa nousta seisomaan.

John kuulee että nyt Tezien om nähty ja rynnistää parasta mahdollista vauhtia kohti huonetta.

Huutoa kuultuaan Yrmy rynnistää sitä kohti suurella ryminällä.

Naamio myöskin pongahtaa liikkeelle taistelun lähtiessä käyntiin.

Teziem liikkuu eteenpäin ja valmistautuu iskemään jo haavoittamaansa vihollista tikarillaan.

Justiina lähtee hölkkäämään kohti taistelua.

Ahmet pinkaisee juoksuun kuultuaan toiminnan käynnistyvän.

Haltian liikuttua miekkoset nousevat ylös ja vetävät puukepit esiin. Muuta miekkoset eivät ehdikään tekemään.

"Antautukaa, niin teidät säästetään", John huutaa samalla kun hän jatkaa juoksuaan kohti vihollisia heiluttaen raivoisasti asettaan.

Yrmy: movetus P4:ään. Koska Teziem on P2:ssa ja Johnkin yritti juuri liikkua siihen, oletan että John päätyi P3:een ja P4 on vielä vapaa. Yrmy jatkaa juoksuaan, melkein pudoten mutkassa alas, mutta pysyy kuitenkin jaloillaan ja seuraa tiiviisti edellään kulkevia Teziemiä ja Johnia.

Naamiot liikkuvat asemiin lähemmäs taistelua.

Miekkoset eivät näy reagoineen Johnin kehotukseen, joten Teziem lähtee voimistamaan viestiä tikarin välityksellä - liikahtaa lähimmän hepun viereen ja koettaa puukottaa tätä. Miekkonen kimmottaa iskun puisella sauvalla.

Ahmet: double move Q10 Ahmet näkee kaikkien marssivan nurkan taakse ja ottaa vaihtoehtoisen reitin, loikaten parruja pitkin eteläseinälle.

delay Ahmetin jälkeen (koska action oli jo täällä), tuplamove P10 Justiina päättää seurata Ahmetin esimerkkiä, joskin vähemmän ketterästi. Lauta notkuu ja nitisee naisen askelluksen alla.

Teziem ottaa 3 pistettä happovahinkoa ja 9 pistettä vahinkoa noin muuten. Teziemin ahdistama miekkonen yrittää sohia puusauvallaan tuloksetta. Sen sijaan toinen miekkosista hypähtää alas luukun viereen, jolloin yhtäkkiä ilmaan manifestoituu pieni vihreä pallo, joka sinkoutuu juuri Teziemin rintaan. Haltia kokee kovaa kirvelevää kipua, ja samalla alas hypännyt mies lähestyy ja lämäisee koko voimallaan Teziemiä päähän.

John laskee lyhdyn reunukselle ja sitten hän hyppää alas reunukselta alas ottaa toiseen käteen valmiiksi pitkän keihään edetessään.

D2 ottaa 7 pistettä vahinkoa. Yrmy ei malta odottaa enempää vaan hyppää alas vauhdista ja syöksyy päin alempana olevaa vihollista. Isku osuu miekkosen reiteen kipeästi ja tämä älähtää kivusta.

Naamiot myös hyppäävät alemmalle tasolle ja lähtevät miekkoineen saartamaan alhaalla olevaa miestä. Toisen naamion suursapelin isku osuu kivuaalisti alemmalla tasolla olevaa miekkosta kylkeen ja tämä alkaa vuotamaan verta pahasti.

Teziem hyökkää molemmilla tikareillaan edessään olevan miekkosen päälle. Vihollinen on kuitenkin valppaampi kuin toverinsa ja torjuu kummatkin iskut puusauvallaan.

Ahmet ja Justiina etenevät sivustaa pitkin lähemmäs taistelua.

Teziem ottaa 8 pistettä happovahinkoa. Kipu polttaa edelleen Teziemin rinnassa voimakkaasti. Haltian kärvistellessä yrittää ylemmällä tasolla oleva mies hyötyä Teziemin hoipertelemisesta, mutta hän saa torjuttua iskun asettamalla tikarinsa ristiin.

D2 ruudussa V3 Alemmalla tasolla mies alkaa hätääntyä haavojensa vuoksi ja huitoo Naamiota puukepillään tuloksetta. Hän astahtaa kauemmaksi vain saartaakseen itsensä nurkkaan.

John laittaa miekan pois ja ottaa askeleen päästäkseen tuikkaamaan miestä pitkäkeihäällään.

Yrmy tunkee kyynärpäävoimalla ohi toisen Naamion jakaakseen viholliselle terästä, kiroillen ja karjuen paikan ahtautta.

Irvistäen kivusta sama miekkonen torjuu niin Johnin keihään kuin raivoisan Yrmyn suurkirveksen.

Pahasti haavoittunut Teziem siirtyy syrjään etulinjasta.

Haltian väistyessä sivuun ja kääpiön tunkiessa tielle, Naamiot siirtyvät miekkoinensa ylätasolla olevan vihollisen kimppuun.

Naamioiden yhteistyö tuottaa tulosta nopeasti, sillä haltian paettua tilalle ilmestyneet naamiot äkkäävät miehen ja saavat kummatkin suursapeleillaan iskun rintaan ja reiteen. Mies älähtää ja kaatuu verisenä lattialle.

Inska
John 26 T5
Yrmy 20 U3
Naamio1 18 T3
Teziem 16 P2
Naamio2 16- T2
Ahmet 7 V4
Justiina 7- W4
Dorkat 5
Ahmet iskee edessään olevaa vihollista sapelillaan.

Justiina lähestyy jäljellä olevaa vihollista ja huitkaisee tätä kaulimellaan.

D2 ottaa 8 pistettä vahinkoa. Ahmetin isku saa aikaan suuren naarmun vain miehen puiseen keppiin. Miehen keskittyessä taistelemaan keleshin kanssa hän ei laisinkaan huomaa nutturapäistä kokkia, joka iskuu korkeammalta voimakkaan iskun päähän. Miekkonen lysähtää maahan iskun voimasta.

Teziem ottaa 4 pistettä happovahinkoa. Sillä välin haltia Teziemin rintaa polttaa yhä. Hän on vähällä menettää tajunsa ja horjuu pidellen nurkan seinistä kiinni.

Taistelu on ohi, mutta mennään vielä vuorojärjestyksessä Teziemin happovahingon takia!

Vihollisten kaaduttua John vilkaisee ympärilleen. Huomattuaan Teziemin kunnon hän lähtee siirtymään tätä kohti. "Teziem taitaa tarvia apua!" hän huudahtaa muille. Hän heilauttaa kättään ja parantava sauva ilmaantuu käteen rannekotelosta. "Kuka osaa käyttää tätä?" hän kysyy tarjoten sitä.

Yrmy rähjää vielä hetken mutta ärisee turhaan, sillä viholliset ovat loppu. Hetken päästä hän valahtaa uupuneena nojaamaan polviaan vasten. Hän tuijottaa nurkkaan ajetun vihollisen velttoa ruumista eikä näytä vielä huomaavan Teziemiä tai ketään muutakaan.

Aletaan heittää wandista infernal healingia Teziemiin. Naamiot siirtyvät tarkkailemaan Teziemin kuntoa Johnin hetken meuhkattua asiasta.

Justiina lähtee huolestunut katse silmissään kohti haavoittunutta Teziemiä kaivaen taskustaan pulloa.

Ahmet tiputtaa sapelinsa, harppoo Johnin luokse, nappaa tikun tämän kädestä ja käyttää sitä Teziemiin.

Teziem paranee 5 pistettä ja ottaa 4 pistettä happovahinkoa, Teziem paranee hiljalleen Fast Healing 1:n avulla 10 rundia. Parannussauva umpeuttaa paloarpia melkoisesti vielä hapon syövyttäessä haltian ihoa. Polte kuitenkin lakkaa eikä Teziem menetä tajuntaansa. Palaneen ihon käry peittää jopa viemärin omat aromit. Naamion loitsu alkaa hiljalleen peittää arpia punaisen katkun saattelemana.

John: 3 vajaa edellisestä kohtauksesta. Ennen sauvansa ottamista takaisin, John pyytää Ahmettia parantamaan häntä yhdellä latauksella.

Yrmy kampeaa itsensä pystyyn ja käy kurkkaamassa haltian ympärille kertyneen ringin keskelle. Nähtyään ettei vaaraa ole, Yrmy unohtaa tilanteen nopeasti ja kaivaa itselleen repusta huikan. Reppuaan kaivellessaan hänen poskipäänsä valahtavat astetta valkoisemmiksi. "Nytton piru merras," kääpiö sanoo vakavan synkeästi. "Mult o kohta juomat loppu."

Perception +7 Havaittuaan ettei Teziem ole enää vakavassa vaarassa, Justiinan ilme palautuu tutun tuikeaksi. Hän pakkaa tavaransa huolellisesti pois. Yrmyn kommenttiin Justiina tokaisee: "No sitten meiän varmaan kannattais hoitaa tää homma loppuun. Josko aljetaan vaikka siitä, että kahtotaan ketä nää äijät on." Justiina siirtyy tutkimaan kaatuneita vihollisia ja näiden tavaroita.

Saatuaan vähän parannusta John ottaa sauvan takaisin Ahmetilta, lataa rannekotelon ja pujottaa sauvan takaisin talteen seuraavaa käyttöä varten. Tämän jälkeen hänkin alkaa katselemaan ympäristöä poimittuaan lyhtynsä talteen.

"Joo. Toevottavast ny ei tapella liikaa täst eteenpäi," Yrmy sanoo, varmaan ensimmäistä kertaa elämässään. Hän poistuu huoneesta hetkeksi noutamaan saaliinsa käytävältä.

Perception +13, +0 Todettuaan tilanteen olevan taas hallinnassa, Naamiot myös hajaantuvat tutkivaan vihollisia sekä huonetta yleisesti.

"Omasta parannussauvastani riittää vielä hyvin," Ahmet toteaa ja katselee lattialuukkua mietteliäänä.

Miekkosilta ei löydy kuin puiset sauvat (quarterstaff), nastoitetut nahkahaarniskat sekä jonkinlaiset kaulakorut. Mikään ei ole maagista saati mestaritekoa, ja kaulakoru on arvotonta rihkamaa. Yrmyn silmään kullan värinen kimalle ja lasiset upotteet vaikuttavat yhtä arvokkailta kuin pauna kultaa.

"Miehet olivat selkeästi vahdissa tässä. Lattialuukku on varmaan looginen paikka jatkaa matkaamme. Tämän huoneen patomaiseen pois lietteestä on selkesti nähty vaivaa. Mikä on kuntosi Teziem? Voimmeko jatkaa matkaa?" John kyselee samalla kun arvioi tämän kuntoa. "Et kyllä vielä kovin hyväkuntoiselta näytä", hän toteaa tarjoten parannussauvaa vielä Ahemtille uutta parannusta varten.

"Mhöh. Ai taas luukku..." Yrmy jupisee itsekseen ja kantaa Teppishin lietepadon vierelle. Hän asettaa hämähäkin pään taas tämän rintakehän päälle ja siirtelee vielä muuta sälää ja irtotavaraa lisäpainoksi. "Pysy sie siin. Siul käy pahast jos sie herreet ja lähret harhaileen tääl pimmees." Kun Teppish on muurattu sisälle roskahautaan, Yrmy astelee luukun vierelle. "Noh, jokos mentäis?"

Wand of Infernal Healing tarjolla Todettuaan, ettei miehiltä löydy mitään erikoisempaa, Justiina vilkaisee luukun äärellä seisten vielä arvioivasti Teziemin suuntaan. "Jospa paikattais tuota vielä ennen ku jatketaan matkaa. Jos vaikka te naamioveikot käyttäsitte tätä kun se näyttäis teiltä luonnistuvan ni eiköhän se siitä tokene." Justiina kaivaa laukustaan sauvan.

wand of cure light wounds, niin monta laakia kuin vaaditaan. Ahmet vilkaisee Justiinan tarjoamaan sauvaan, nostaa kulmakarvaansa ja käyttää sitten omaa parannussauvaansa Teziemiin kunnes tämän haavat ovat umpeutuneet.

Ahmetilta kuluu kolme latingia sauvastaan, kunnes Teziemin haavat ovat täysin kaikonneet. Reippaana hän nousee ylös ja on valmiina jatkamaan tutkimuksia viemärien alle.

Nähtyään Teziemin taas kunnossa, Justiina pakkaa olkiaan kohauttaen sauvansa takaisin reppuunsa ja ryhtyy kiskomaan lattialuukkua auki.

Naamiot myös kerääntyvät tässä muun ryhmän luo kurkkimaan lattialuukusta kunhan se aukeaa.

Yrmy nykäisee luukun auki. "Menkee eelt joku jollon valloo."

John. Kilpi käyttöön jotta saa AC:tä lisää. "No tehdään niin. Minulla on tämä lyhty", John toteaa kohottaen lyhtyään ja vaihtaen aseensa kilpeen.

"Menkää te vain edeltä, nämä ovatkin yllättävän taitavia vartijoita", Teziem sanoo ja hieroskelee vielä hapon polttamaa rintaansa. Haltia koluaa heittämänsä tikarin takaisin vyölleen ja lataa rannekotelonsa mestaritekoisilla tikareillaan. Samalla Teziem vilkaisee asuaan ja huokaisee nähtyään tämän olevan hapon syövyttämä ja viemärilietteestä harmaa. Räätälireissuksi meni, hän tuumii.

John on juuri tarttumaisillan luukkuun kun hän pysähtyy. "Onko meillä syytä oleettaa että tämä voisi olla ansoitettu?" hän kysyy, "Voisitko Teziem tarkistaa?"

Perska +7 "Juu, toki voin katsoa luukun ansojen varalta", Teziem sanoo ja kyykistyy lattialuukun viereen tutkailemaan sitä.

Haltia ei löydä luukusta mitään mekanismia, maagista tahi tavanomaista, joka viittaisi ansaan. Mitä todennäköisimmin se on jo laukaistu hapon muodossa.

Luukun alla näkyvät vankat tikapuut, jotka johtavat pimeään syvyyteen. Pohjaa ei näy, mutta jokin suurempi tila avautuu muutamien metrien jälkeen.

sunrod kouraan "Orottakaas hetki", Justiina komentaa. Nainen penkoo repustaan esiin tikun, jonka pään sytyttää tuleen. Justiina kiinnittää kilpensä selkäänsä ja kaulimen vyölleen. "Nonii, nyt voiraan mennä." Justiina lähtee laskeutumaan tikapuita pitäen valoa toisessa kädessään.

"Tulen perässä", John toteaa Justiinalle laittaessaan myös kilven pois ja pujottaessaan käsivartensa lyhdyn lenkistä. Tämän jälkeen Johnkin lähtee tikapuita pitkin alas.

Yrmy seuraa perässä kolmantena.

Ahmet kapuaa Yrmyn perässä, veijari vyöllään valoa loistaen.

Jatkuu seuraavalla sivulla...

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped