Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: Filadeus, Gastogh, Jacen, NiTessine, Zathow, Ziria
Hahmot: Naamio (Stats), Yrmy, John, Ahmet, Teziem, Justiina

  1. Cassomir's Locker 2013-01-20
  2. Cassomir's Locker 2013-01-20 2

Alla Cassomirin

Tikapuiden alla avautuu erikoinen näky - maanalainen katu, jonka varrella on useita talojen näköisiä rakennuksia. Katu jatkuu pidemmälle kuin valo riittää. Rakennukset yltävät luolaston kattoon asti kolmenkymmenen jalan korkeuteen. Kaikki rakennukset ovat ilmiselvästi vanhoja ja hylättyjä, ja niiden ikkunat ja ovet ovat laudoitettu kiinni jo aikaa sitten. Pienetkin äänet kaikuvat herkästi luolastossa, jossa valo ei yllä kaikkiin seinämiin.

Yrmy katselee ympäriinsä ja raksauttelee rystysiään, kuunnellen kiehtoutuneesti siitä lähteviä kaikuja.

Seistessään taas tukevalla mallaa John laittaa kilven käteensä ja lyhdyn toiseen.

perception +0, +13, survival? -2, +0 Laskeuduttuaan alas Naamiot kyyristyvät katselemaan maata ja tuijottamaan rakennuksia, pyrkien tarkkailemaan näkyykö mitään merkkejä elämästä tai että onko täällä liikuttu viime aikoina.

perska +7, survival +5 "Minkähänmoista porukkaa täälä asustaa?", Justiina ihmettelee matalalla äänellä kiinnitellen varusteensa taas paikoilleen. Samalla hän silmäilee tarkkaavaisesti ympäristöä, jos jossain suunnalla näkyisi liikettä tai jälkiä kulkemisesta.

John: perska +1, survival +4 "Emme taida olla kuitenkaan hirvittävän syvällä, että keitäköhän nuo ovat mahtaneet olla. Hylätyn näköistä kuitenkin täällä on", John toteaa. "Tämä kyllä voisi olla hyvä paikka kultin tukikohdalle", hän vielä lisää.

Teziem: Perska +7 Teziem laskeutuu muiden taakse hiljaisen varovaiseen tapaansa. Nähtyään maanalaisen kaupungin haltian kulmat kohoavat silminnähden. "Oho, ihan tätä en odottanut. Tännehän mahtuisi niitä derroja kokonainen pataljoona. Olkaamme siis varuillamme." Hetken katseltuaan Teziem kääntyy muiden puoleen: "Mistäs aloitetaan?" hän kysyy.

John survival 4 John katselee maata jos siinä näkyisi mitään jälkiä jotka antaisiva vihjettä minne täällä on kuljtettu. "Jos emme löydä jälkiä, niin ehkä vain jatkamme katua kunnes näkyy jotakin elonmerkkiä. Kannattaisikohan meidän vähän pidää suurempia välejä nyt?", John puhelee tutkiessaan maata.

Naamiot tekevät ristiriitaisia huomioita. Siinä missä toinen keskittyy vain Yrmyn röyhtäilyyn, örinään ja rivoihin purskahduksiin, ei toinen kuule yhtään mitään. Jostain kaukaa ehkä kuuluu vesipisaroiden tiputtelua. Vastaavasti naamioiden jälkientunnistusmetodit ovat suoraan kivikaudelta, sillä he erottavat hädin tuskin omat jälkensä.

Justiina ja Teziem eivät juuri kummempaa huomaa. He ovat kuulevinaan ääniä kauempaa, mutta toteavatkin niiden olevan vain Yrmyn vatsan vääntelehtimisiä. Jälkiä, uusia tai vanhoja, Justiina ei näe kosteahkossa luolaston lattiassa.

John tekee poikkeuksen. Hän erottaa pinnassa joitakin pieniä jälkiä, rottien todennäköisesti. Suuntaa ei John pysty kuitenkin päättelemään, sillä ne menevät miten sattuu. Ehkä paikalla on ollut ruokaa tai rotat ovat tapelleen jotain vastaan.

"Mahdollisesti rottia, taas...", John toteaa muille.

"Lisee jyrsijöötä? No voi ny -- ÖÖÖRH. Hrehe, toi oli hyvä! Mie sanon noit punatulkuiks." Yrmy näpäyttelee koemielessä peukalonkynnellään panssarinsa metallilaattoja. "Oliks tää aikonaan kääpiökylä ku tää on näi maan alla?" Yrmy kailottaa aiheuttamansa kaikumekkalan yli.

"Rottiahan me olimme täällä etsimässäkin. Välien pitäminen on hyvä ajatus. Katsotaanko sitten vaan kaikki talot yksitellen läpi - nopeasti tosin?" Teziem ehdottaa ja siirtyy samalla kauemmas muista pitääkseen välimatkan.

Kaikki näkevät, kuinka maanalaisen rauniokaupungin talot jatkuvat pitkälle synkkyyteen pisaroiden kaikujen säestämänä. Tikapuiden alapäässä ei ole kuin yksi suunta katua pitkin. Laudoitetut autiotalot eivät kutsu luokseen, luoden mielikuvaa maailmasta, joka olisi pitänyt unohtaa iäksi.

Naamiotkin vaikuttavat liikahtelevan hermostuneesti, kun rotista mainitaan. Hekin nopeasti muun ryhmän tavoin hajaantuvat hieman kaueammaksi toisistaan.

"No eipä kai muuta kuin eteenpäin. Olemme jo pitäneet sen verran ääntä että eiköhän jossain ole jokin väijytys. Eli kannattaa varmaan edetä vähän pidemmillä välimatkoilla", John sanoo ja nostaa lyhtyään, jota ei sitten sammuttanutkaan. "Kuka johtaa?" hän vielä kysyy.

"Mää johan!" Yrmy lähtee määrätietoisesti marssimaan eteenpäin keskellä katua. "Tuo sit valloo, mie en niä näin pimiäs."

Justiina irvistää inhoavasti, kun rotat mainitaan. "Iljettäviä, saastaisia otuksia", hän miettii itsekseen. "Minun keittiössäni ei kyllä..." Justiina havahtuu taloudenhoidollisista ajatuksistaan Yrmyn ilmoitukseen ja kiiruhtaa myös etulinjaan valoineen. "Aloitetaan vaikka tuosta", hän murahtaa osoittaen lähintä taloa.

Lähin talo on, kuten kaikki muutkin näkökentän sisällä, laudoitettu umpeen. Epäammattimainen arvio talon iästä pyörii sadoissa vuosissa.

John katselee justiinaa. "Täällä näitä taloja riittää pidemmäksi aikaa kuin mitä ruokamme. Eli jos keskitämme tutkimuksemme taloihin jotka havaintomme mukaan voisi olla käytössä. Matkalla on kuitenkin ollut enemmänkin vartioita, joten ei täällä olevat välttämättä edes piilottele. Eli jos etenemme varovaisesti ja silmät tarkkana", John sanoo.

Perception +7 Teziem kävelee lähimmän talon laudoitetuille ikkunoille ja kuuntelee ikkunan vierestä sisään. Jos mitään ei kuulu, hän koettaa tirkistellä sisään lautojen välistä.

Perception +0,+13 stealth +2,+5 Naamiot lähtevät etenemään Yrmyn perässä ja kurkkivat samalla talojen suuntaan. Mikäli taloissa ei nyt vaikuta olevan mitään mielenkiintoista, he ryhtyvät käsillään viittomaan ryhmää etenemään. Itse he liikkuessaan asettuvat kadun reunoille pyrkien saamaan varjoista suojaa.

Teziem jää kurkkimaan talon sisälle, muttei näe siellä muuta kuin ikivanhoja, ränsistyneitä huonekaluja. Siinä missä kaikki kiinnittävät huomiota taloihin, marssii Yrmy vain katua pitkin miltei yksinään. Hänen aiemmat örinänsä ovatkin houkutelleet odotetut vartijat, ja hänen kimppuunsa hyökätään pimeydestä. Kolmesta kohti kiitävästä esineestä yksi osuu kääpiötä olkapäähän siinä missä muut ohittavat hiuksen hienosti Yrmyn parran. Tämä yksikin, joka osuu, surkeasti tipahtaa osumansa jälkeen jättäen neulanpiston jäljen.

Yrmy ottaa 1 pisteen vahinkoa. Yrmy ei näe vihollisia, mutta havaitsee lentävien hammastikkujen tulleen jotakuinkin suoraan hänen edestäpäin pienellä hajonnalla.

John etenemistä kunnes vihollist ovat valossa. Jos jää moven jälkeen std actioni, niin total defence. John lähtee juoksemaan kilpi ja lyhty käsissään kohti Yrmyä tavoitteenaan saada viholliset valoon.

Move Johnin ja Naamioiden luo. Swift actionina tikari wrist sheathista, standardina toinen. Kuultuaan Yrmyn ärähdyksen vihollisista Teziem singahtaa Johnin ja Naamioiden luo tikarit käsissään.

Lisää pieniä hammastikkuja viuhuu Yrmyn ohi. Sen enempää ei Yrmy tahi John pysty näkemään. Viholliset eivät ole lyhdyn valon kantamalla.

Naamio 1 delays to Naamio2
Tuple-move 60 ft. kohti vihollisia. Ahmet, kuullessaan meteliä, lähtee pinkomaan kohti konfliktia.

Naamio1 move Johnin viereen ja readyttää dazen, jos vihollista ilmestyy rangelle. Naamio2 jatkaa vihollisia kohti doublemoven. perception +13, darkvision(60 feet)

Naamiot singahtavat eteenpäin vetäen aseensa samalla. Ensimmäinen Naamioista jää puolustusasemiin Johnin lähettyville ja tarkkanäköisempi parista jatkaa eteenpäin huudahtaen vihollisten sijainnista, mikäli näkee nämä.

Yrmy: tuplamovea eteenpäin, mutta ei poistuta täysin valon alueelta. Yrmy tihrustaa pimeyteen hieman turhankin pitkään, mutta kun hän tuntee neulanpiston ihossaan, hän havahtuu liikkeelle ja lähtee äristen ja rämistellen eteenpäin.

Justiina: tuplamove kohti taistelua ja kaulin esiin. (Tämä OOC-ketjusta) Justiina siirtyy kohti taistelua ja kaivaa kaulimensa esille.

Move kunnes vihut tulee näkyviin. Ekaksi move ja sitten std move. John näkee Yrmyn etenevän ja tietäsessään tämän voivan suuttua ja vain lähtevän ryntäämään lähtee jatkaa hän etenemistään kohti vihollista.

Nyt viholliset näkyvätkin. Kadun reunoilla seisoo kolme pientä sini-ihoista otusta. Ne ovat jotakuinkin samannäköisiä kuin aiemmin tapaamanne pikkuriiviöt. Ne ovat noin 15 jalan päässä Yrmystä.

Move 25ft lähemmäs, moven aikana perustikari esiin ja 10ft. päässä otuksesta heitto +5/1d4+2. Teziemin silmät kapenevat viiruiksi kun haltia lähestyttyään huomaa viholliset edessään. Tähdäten lähimpään otukseen hän sinkoaa tikarin matkaan tappavin aikein. Valitettavasti hämärä häiritsee tähtäämistä ja tikari viuhuu ohi.

Yrmy ottaa taas pisteen vahinkoa. Pienet siniset otukset lähtevät pinkoamaan Yrmyn kimppuun, aivan kuin olisivat vihaisia kääpiölle jostain erityisestä syystä. Otusten "Iiii!" -sotahuuto kaikuu maanalaisessa kaupungissa. Vain yksi pikkuruinen tikari tekee paperiviillon Yrmyn arimpaan paikkaan, partaan.

Ötö 1 ottaa 5 pistettä vahinkoa. Taistelun selvästi jo alettua ja vihollisten ilmestyessä näkyviin Ahmet pinkoo sapeli kourassa yhden otuksen luokse ja sivaltaa sen paksun ihon läpi verta vuotavan haavan. Otus kaatuu rääkäisten.

Ötö 2 ottaa 9 pistettä vahinkoa. Naamiot seuraavat esimerkkiä ja etenevät tandemina toisen otuksen luo. Ensimmäinen isku menee yli otuksen, joka alkaakin ilkkua naamion epäonnistuneen iskun johdosta. Kohtalokas virhe pieneltä sittiäiseltä, sillä perässä heilunut suursapeli kaataa otuksen naama maata vasten.

Superötö ottaa 8 pistettä vahinkoa. Viimeinen jäljellä oleva otus ei kirvoita Yrmyn hermoja, ja tämä tyynesti mätkäisee suurkirveellään. Kaikkien yllätykseksi ei Yrmyn voimakas isku vahingoitakaan paksunahkaista sittiäistä aiempia herkemmin. Siinä missä muut otukset pyörtyivät ruhjeeseen ei tämä välitäkään avohaavasta.

Superötö ottaa 4 pistettä vahinkoa. Justiina, kaulin valmiina, kiertää vihollisen viereen ja antaa oikein tädin kädestä. Isku varmasti kaikuu otuksen kallossa, mutta tämä tulevan lobotomian uhri ei tunnu siitä paljoa välittävän.

Superötö ottaa 4 pistettä vahinkoa. John vetäisee miekallaan uutta viiltoa otukseen, joka vastustaa kaatumista ja luovuttamista. Isku osuukin rintakehään ja luo suuren avohaavan, muttei otus vieläkään taivu.

Teziem krittasi, 15 pistettä vahinkoa kritistä ja 11 normi-iskusta. Kaikki muuttuukin kun Teziem pääsee sopiviin asemiin otuksen taakse. Piirityksen vuoksi ei otus juuri huomaakaan viirusilmäistä haltiaa, joka iskee salamannopeasti kummatkin tikarinsa otuksen selän läpi. Toinen läpäisee sydämen, ja iskun voima työntää sen ulos rintakehästä läpi, sojottaen tikarista. Otus ehtii äärimmäisen lyhyen hetken katsoa paniikissa itseään kunnes muuttuu täysin veltoksi.

Yksi otuksista herkeää vuotamasta verta. Toinen sen sijaan matkii edelleen verisuihkulähdettä. Kolmannesta turha edes puhua.

Taistelu ohi.

Yrmy silmäilee kaatuneita vihollisia, raapii partaansa ja kohauttaa oliaan. "Olipas tympeit olioit. Vikiski viel äryttävästi, perkele. Hyvä ku hiljeni." Hän tökkii partaansa mietteliäänä. "Tais huuli haleta."

Yrmy kaivaa repustaan viimeisen juomaleilinsä ja putsaa sillä suunsa. Voitonryyppynsä nautittuaan kääpiö näyttää vaitonaiselta ja hyvin äreältä ja jää penkomaan reppuaan läpi useamman kerran, mutisten: "...i helevetti... voi olla... ei yhtää... ttu... monee vuotee..."

John: Heal 0 John putsaa aseensa ja laittaa sen pois. "Taas näitä. Ja mokomat näkivät vielä pimeässä", John mutisee käydessään läpi vihollisia ja poistaen niiltä varusteet ja arvotavarat. "Tämä yksi vuotaa vielä, mutta sitä vauhtia, että ei sitä taida voida auttaa ja taikuuta ei varmaan näihin kannata kuluttaa. Ja tuskin ne yhtään mitään tärkeää edes tiesivät", hän toteaa koittaen olemattomilla taidoillaan auttaa viimeistä hengissä olevaa selviämään kuulusteltavaksi.

John stabiloi yhden otuksen. Toinen menee kovilla miinuksilla ja kolmas on kilon kappaleina. Johnin ensiaputaidot eivät tosiaan hämmästytä, tulokset sitäkin enemmän. Tietämättä mitä tehdä hän vain asetti sormen vuotokohtaan hetkeksi, ja yhtäkkiä vuoto tyrehtyi. Sini-ihoinen otus ei enää ole kuolemankielissä, mitä ei voi sanoa hänen punaista nestettä pulppuavasta kaveristaan.

"Nämäkö nyt sitten olivat derroja? Ikäviä otuksia, varsinkin jos niillä on jotain tekemistä sen rottahässäkän kanssa", Teziem sanoo ja puhdistaa enimmät veret tikareistaan lähimmän otuksen nuttuun. "Toivottavasti näitä ei ole kovin montaa lisää, vaikkakin tämä rauniokaupunki antaisi kyllä olettaa toista. Edetään siis varoen?" haltia jatkaa, ja lataa tikarit takaisin rannekoteloihinsa, jotka peittyvät haltian paidan leveiden hihojen alle.

"Tiiä häntä mitä nuo ovat. Taas ärsyttäviä pikkuotuksia, joita ei meinaa millään nährä. Tappelisivat joskus reilusti, mokomat", Justiina jupisee. "Mahtaakohan ne eres puhua mitään ymmärrettävää kieltä? Kuiteskii, jos meinataan tuota jututtaa niin sirotaan se ny ainaskii ja tarkastatetaan ettei sen rojuissa ole mitään yllätyksiä." Justiina ryhtyy tuumasta toimeen ja käy samalla vaivalla läpi muidenkin otusten varusteet vihjeiden varalta.

Iskussa onnistunut Naamio pyyhkäisee miekkansa otusten rääsyihin ja tarkastettuaan tilanteen rauhoittuneen, työntää miekkansa taas kaapujensa sisälle. Naamiot vielä yhdessä silmäilevät ympäristöä ja asettuvat hieman kauemmas vartioon, siksi aikaa kun muu ryhmä mahdollisesti tutkii tahi kuulustelee vankeja.

"Oho", hämmentynyt ilme käväiseee Johin kasvoilla kun hän huomaa että verenvuoto lakkasi. "No tässä meillä olisi potentiaalinen kuulusteltava", John sanoo samalla kun sitoo otuksen ja tukkii tämän suun.

Aikansa pengottuaan ja manattuaan Yrmy tulee katsomaan Johnin sitomaa otusta. "Kysy si kans onks niil juomii jossai." Kääpiö vilkaisee toista, edelleen pulppuavaa yksilöä. "Tota myö ei kait tarvita."

"Saattaa olla että hän ei tule tajuihinsa ilman parannusta ja en tiedä kannattaako siihen parannusta uhrata", John toteaa kylmästi.

Hetken aikaa odoteltuaan ryhmä näkee toisen otuksen verisuihkun töräyttävän viimeiset pisarat otuksen elimistöstä. Otuksen iho muuttuu myös huomattavasti kalpeammaksi. Tyhmäkin näkee, että se on kuollut nyt. Yksi otus kolmesta on elossa, muttei tajuissaan.

"Onko kenelläkään ei-maagista keinoa tämän herättämiseen?" John kysyy muilta.

"Puhuuko meistä kukaan näiden otusten kieltäkään?" Teziem kysyy kohottaen toista kulmaansa hieman. "Minusta meidän ei kannattaisi jäädä herättelemään tuota - nehän kävivät suorilta kimppuumme, joten se ei varmaankaan kertoisi meille mitään hyödyllistä. Järkevämpää olisi, minun mielestäni siis, jatkaa vain matkaa eteenpäin ja jättää tuo otus sidotuksi tänne", haltia jatkaa ja kohentelee varusteitaan.

"No toistaiseksi kukaan meistä ei ole kuullut heidän puhuvan mitään ymmärretävää kieltä, joten Teziem, voisitko tarkistaa solmut. Sitten jos dumppaamme hänet jonnekin piiloon odottamaan paluutamme", John miettii päätään raapien. "Näkyykö maassa muuten nyt jälkiä. Niitä seuraamalla nimittäin voisimme löytää määränpäämme", hän vielä jatkaa tarkistaen varusteensa ja kannossa olevat tavarat. "Ja eikun menoksi."

John näkee vähän edempänä kadun "päädyn". Täällä kaikkien talojen ovet eivät ole laudoitettu. John laskee kuusi taloa, jotka vaikuttavat olleen käytössä hiljattain. Maassa on paljon rotan ja pienten paksunahkaisten otusten jälkiä.

Yrmy seurailee muiden suunnistusta - perästä päin, jos hänelle huomautetaan että edellä kulkien hän vain sotkee kaikki jäljet. Kuuden käytössä olleen talon löydyttyä hän silmäilee näiden laudoittamattomia ovia. "Tuolks ne o? Meenks koputtaa? Hreh."

"No täällä on elämisen jälkia, joten eiköhän se pieni koputtelu ole paikallaan. En usko että he tavoitetteenamme olevasta artefactista vapaaehtoisesti luopuvat", John miettii. "Taloja on kuusi, joten ei varmaan kannatta kaikkia herättää koputtamalla liian kovaa", hän lisää vilkaisten Yrmyn suuntaan. "Jos kenelläkään ei ole hyvää arvausta ovesta josta kannattaa aloittaa joudumem varmaan koluamaan kaikki järjestyksessä. Miten on?"

Jos jälkien tai muun perusteella yksi talo ei vaikuta toisia otollisemmalta, Justiina kannattaa ehdotusta. "Mennäänkö vaan avaamaan ovi vai tahotteko työ välttämättä hiippailla?"

"Suurin osa meistä ei osaa hiippailla. Joten jos hiljaiset kaverit eivät halua erikseen mennä tiedustelemaan, niin olisiko mahdollista, että mennään mahdollisimman hiljaa yhdelle ovelle ja sitten hiljaiset kaverit avaavat sen ja kurkistavat sisään", John kyselee.

John: Perception +1. Mikä vaikuttaa käytetyimmältä talolta. "Käymällä kaikki talot lävitse saattaisimme saa kaikista taloista huomion itseemme. Joten jos koitamme yllättää sitten suurimman porukan", John sanoo ja katselee taloja koittaen valita niistä käytetyimmän.

Johnin selattua talot läpi hän on varma, että suurin kadun päädyn taloista on käytetyin. Samaten hän tutkaillessa huomaa, että talon toisella puolella on paljon varustelaatikoita hujan hajan, sekä yksi silmiinpistävä arkku. Arkussa riippuu iso munalukko.

Teziem: Stealth +8, Perception +8 "Voin käydä tarkistamassa. Olkaa valmiina jos siellä onkin jotain yllätyksiä", Teziem sanoo ja lähtee hiiviskelemään lähemmäs talon edustaa. Sinne päästyään haltia kurkkii varoen sisään ja koettaa kuunnella sisältä mahdollisesti tulevia ääniä.

Yrmy hypistelee kärsimättömänä kirveensä vartta ja katselee tiedustelijoiden tiedustelua. Vajaan puolen minuutin sisällä hän on uppoutunut yritykseen käyttää tapparaansa hammastikkuna.

Naamiot odottelevat rauhallisesti paikallaan ja katselevat löytääkö haltia jotain.

John seuraa Teziemin menoa valmiina rynnistämään apuun. "Tuo lukittu arkku kyllä vähän kutkuttaa mieltä", hän kuiskaa vieressä oleville. "Mahdollsiesti voimme koluta sen palatessamme, mutta...", Johnin lause jää roikkumaan ilmaan.

Justiina odottelee ryhmän etulinjassa valmiina rynnistämään Teziemin avuksi, jos tämä törmää ongelmiin. Hän pitää silmällä Teziemiä ja taloa, jota tämä tutkii.

Teziem hipsuttelee varmin askelin ovelle ja kurkkii sisään. Hän ei tosin näe tai kuule mitään 15'x30' kokoisessa huoneesta. Teziemin takaa tuleva valo paljastaa hämärässä huonen perällä kasan tynnyreitä. Huoneessa vaikuttaisi vasemmalla seinustalla ovi toiseen huoneeseen.

Teziem hiippailee muiden luo nähtyään mitä sisällä on. "Siellä on pieni huone, jonka perältä kajastaa hieman valoa. Ketään tai mitään ei näkynyt. Sisällä on ovi toisaalle. Vaikuttaisi siltä, että meidän kannattaa tutkia tämä lähemmin. Emme taida kuitenkaan päästä sisään huomaamattomasti, joten mennäänkö vain suoraan rytinällä kuten tähänkin asti?" haltia kysyy nopeatempoisen puheensa päätteeksi.

Kirveen nielemistä harjoittelevan näköinen Yrmy havahtuu puuhistaan haltian palatessa. "No rytinäl jytinäl! Näis rääpäleis kummiskaa mitää varottavvoo oo. Mää voi mennä erelt."

"No jos ei rytistä, mutta ei myöskään hiiviskellä. Koska sisällä ei ole valoa ja me tuomme sitä, niin enne juurikaan voi yllättää ketään - valitettavasti. Toivotaan että viereisistä taloista ei lähde tyypit karkuun arkun kanssa ja tutkiaan se poistuttaessa", John toteaa Yrmyn jo lähtiessä etenemään.

Naamiot myös lähtevät varovaisesti etenemään joukon jatkona miekat esillä.

Justiina kiiruhtaa askeleitaan ja tömistelee kaulin kourassa etulinjassa Yrmyn rinnalla, tähän kuitenkin riittävää hajurakoa pitäen.

John kulkee lyhdyn ja kilven kanssa noin 10 ft päässä edessä kulkevista.

Yrmy ottaa 2 pistettä vahinkoa. Yrmyn astuessa huoneeseen kuuluu kiljaisu kielellä, mitä kukaan ei tunnista. Kääpiö havahtuu tähän maailmaan lyhytmiekan lähestyessä hänen henkeään, muttei pysty väistämään terävää pistoa. Yrmyn paksu, alkoholin turruttama nahka hylkii melkolailla pieniä esineitä, niin ei haavakaan paljoa jätä jälkeensä.

Samassa rytäkässä huoneen toisesta ovesta ryntää huoneeseen kaksi ihmismiestä ja suurikokoinen rotta. Hämärässä ei juuri kukaan ota nähdäkseen tarkemmin, mitä öllimöllejä ne ovat, miehillä huput kun peittävät suurimman osan kasvoista.

Naamio1 move G7, daze D (Will DC 12) Ensimmäinen Naamioista ei vaikuta kovin innokkaalta heti ryntäämän sisälle ja asettuukin toistaiseksi vain oven viereen. Hän kuitenkin vielä mumisee jotain ja heilauttaa kättänsä Yrmyn puukottajaa kohti.

Derro saa vastustettua tyrmäysloitsun leikiten. Otus ei juuri muuten kiinnitä huomiota naamioukon touhuihin.

John: Riippuu Naamion toimista, mutta jos g8 jää vapaaksi niin: move g8, move lyhty lattialle. John Lähtee siirtymään kohti taistelua. Valo on se mitä tarvitaan, joten valoa pitää saada huoneeseen. Huoneessa hän laskee vastustajien määrän. "Meillä on ylivoima. Ne ei-derrot, jotka antautuvat ja laskevat aseensa säästetään", hän sanoo kuuluvasti vastustajille.

Ahmet: move E9, scimitar mwk scimitar +6 (1d6+4/18-20) Ahmet livahtaa muiden ohi huoneeseen ja sivaltaa sapelillaan derroa. Ja sivaltaa ohi pienestä derrosta.

Rotta liikkui ruutuun E10 Rotta rynnistää saartamaan Ahmetin ja koittaa näykkiä tämän nilkkaa ahnaasti. Ja kuten arvata saattaa, yrityksestä ei tullut yhtään mitään ja Ahmetin kuosi välttää hampaan jäljet.

Derro liikkui ruutuun G11 Derro lähtee liikkeelle nurkastaan ja rytäkässä Ahmet saa oiottua virheensä ja viiltää aimo haavan otuksen rintakehään. John näkee tilaisuutensa myös ja läimäisee pitkämiekallaan suuren viillon reiteen. Derro hoipertelee heikkona sinne, missä rotta alun alkaen oli.

Yrmy: 5 ft step F9:n, rage, greataxe +6 d12+7 rottaan E10:ssä. Rottiin ja muihin pieniin piipertäjiin lopen kyllästynyt Yrmy riemastuu kun niitä tulee iskuetäisyydelle. Hän sukeltaa kohti rottaa ja alkaa leipoa tätä kirveellään lattiakiveykseen. Yrmy hutiloi raivostuksissaan eikä osu kuin lattiakivetykseen.

Tikarit esiin, toinen swift actionina ja toinen movena, sitten move ruutuun E8. Nähtyään viholliset Teziem napauttaa molemmat tikarinsa esiin ja siirtyy huoneeseen väijymään iskuasemia.

Yrmy ottaa 8 pistettä vahinkoa. M2 on ruudussa F10. Miekkoset asettuvat riviin estääkseen tiennäyttäjiä pääsemästä derron luokse. Kummatkin koittavat parhaansa mukaan pamputtaa puisilla nuijilla kääpiötä rauhoittumaan. Toinen osuu, toinen ei lainkaan. Osuma saa Yrmyn kokeneen kallon helisemään, ja hetken aikaa näkyy tähtiä ja maailma on kovin kovin sumea.

Move ruutuun G9, rage, power attack, lyö M1:tä +8 1d6+7 Justiina tömistelee toisten perässä sisään huoneeseen ja käy kaulimineen vihollisten kimppuun. Hurja ärähdys säestää kaulimen kalahdusta.

Nutturapäisen tädin isku ohimoon saattaa tiellä seisseen ukkelin pitkille yöunille.

Naamio2 move to G10, falchion +6 (2d4+6) D:hen. Naamio1 delays kunnes pääsee iskemään Falchion +4 (2d4+4) ketä tahansa vapaata vihollista. Toinen Naamioista lähtee työntymään kohti aukkoa, jonka Justiina ystävällisesti loi. Sinne taiteiltuaan hän sivaltaa miekallansa derroa. Oviaukossa odottava Naamio taas jää asemiin kunnes vapautuu tilaa tulla iskemään.

Naamio 1 ottaa 3 pistettä vahinkoa. Derro väistää sukkelasti suursapelin iskun. Toinen naamioista lähtee etenemään takariviin miehen ja derron välistä. Matkalla derro saa viillettyä naamion ihoon pitkän viillon. Tästä ehkä suivaantuneena Naamio hiljaisella vakavuudella silpaisee sapelilla derron kumoon. Otus makaa maassa verta vuotaen ja liikkumattomana.

John move F10 ja miekka esiin. PA Longsword +5, 1d8+5 (1d8, 19-20/x2) Derroa jos tajuissaan tai muuten rottaa. John odottaa tilaisuutta iskeä. "Muut kuin derrot säästetään jos antautuvat", hän huutaa.

Ahmet sivaltaa rottaan 9 pistettä. Ahmet käännähtää ympäri ja heilauttaa sapelillansa rottaa ammottavan haavan. Tämä kuitenkin kituen pysyy pystyssä, sähisten kuin viimeistä päivää. Se yrittää napata nilkasta otteen, mutta keleshimies saa tämän väistettyä viime hetkellä.

Yrmy lyttää rotan 12 pisteellä. Yrmy raivonsekaisin tuntein jyrsijöitä kohtaan käyttää sekasorron hetken hyväkseen ja tempaisee rotan pään halki suurkirveellään. Veri lässähtää ruhosta ympäriinsä.

Teziem antaa 19 pistettä vahinkoa kriittisellä. Johnin huudot kuultuaan Teziem asettuu viimeisen miehen eteen uhkaavasti. Veitset viuhuvat vaarallisesti, ja jo ensimmäinen isku lamauttaa miehen niin voimakkaasti, että toinen olisi liioittelua.

Maanalaisen talon huoneeseen laskeutuu auvoinen hiljaisuus kun viimeinenkin vihollinen on kaatunut. Derro makaa tajuttomana maassa. Kummatkin miehet makaavat maassa, toinen verta vuotana. Rotassa on ehta Yrmyn kädenjälki, syvä viilto keskellä päätä aivan kuin kaatopuuksi olisi erehtynyt luulemaan.

Tarkemmin katsottuna huoneessa ei ole toisen oven lisäksi muuta kuin muutamia tynnyreitä. Avonaisesta ovesta näkee hiukan toiseen huoneeseen, missä lattiaa koristavat olkivuoteet ja kasat häkkejä täynnä tavallisia rottia. Häkkien vieressä pienellä pöydällä lojuu kiiltävän musta rottapatsas. Gagaattirotta, tai tutummin jet rat, kuinkas muutenkaan. Pöydällä on myös nahkakantinen vihkonen.

Taistelu kivasti automatisoitu loppuun.

Ahmet pyyhkäisee miekkansa puhtaaksi, vilkaisee maassa makaavaa derroa ja kävelee sitten viereiseen huoneeseen, missä rupeaa tutkailemaan nahkakantista vihkosta.

Vihkosessa on paljon tekstiä, mutta tuikituntematonta Ahmetille. Kirjasintyyppikin on eksoottinen.

John totutusti poistaa lyödyiltä vihollisilta varusteet ja laittaa ne sivuun ja sitoo vielä elossa olevat viholliset.

Derrolta löytyy pienikokoiselle tehdyt varusteet. Näihin kuuluvat nahkahaarniska, lyhyt miekka, itselatautuva kevyt varsijousi, 10 pientä vasamaa (joista tihkuu jotain geelimäistä tahnaa) sekä tukevahko pussi kultakolikoita.

Miehiltä ei löydy kuin puiset nuijat, raskaat puukilvet ja nahkahaarniskat.

Yrmy rojahtaa taistelun päätteeksi istumaan huohottaen keskelle lattiaa. Hän kaivelee vanhasta tavasta reppuaan, mutta havahtuu pian muistamaan karvaan totuuden. Hän kiroilee, hetken lähes itkee, ja viettää paluumatkan ylempään viemärikerrokseen erittäin pahantuulisessa hiljaisuudessa.

John: Jos kukaan mue ei artefactia ota kantoon, niin John ottaa sen, mutta antaa mielellään jonkun toisen kantaa sen. "Osaan useampaa kieltä, joten voi koittaa vilkaista jos ymäärtäisin tuosta vihosta jotakin", John tarjoutuu auttamaan Ahmettia. "Ja jos joku nappaa tuon kohteemme mukaan, niin emme saa satikutia patessamme", John sanoo ja jää tarkkailemaan tilannetta.

"Ai niin se arkku", John muistaa äkkiä. "Se vaikutti lupaavalta kaikkine lukkoineen", hän lisää ja nappaa Derron ruumiin kantoon kun lähdetään menemään arkulle. Matkalla pois talosta hän huomaa tynnyreiden vieressä olevan arkun. "Täällä olisi kanssa yksi. Tetziem, voisitko tarkistaa tämän. Tässä vaiheessa on turha ottaa ikäviä yllätyksiä, niskaan", John kysyy Teziemiltä apua.

Huoneessa oleva arkku ei ole lukossa ja sisältääkin painonsa arvosta kultaa. 90 paunan painoinen arkku sisältää varmasti muutaman tuhannen kultakolikon verran kimaltelevaa.

Ulkopuolella oleva arkku toden totta on lukossa, muttei kovin painava tai vankkatekoisen oloinen. Sen Teziem saa triviaalisti auki, ja sisältä löytyy vihertävä taikajuomapullo, kolme kääröä, lyhytmiekka ja raskas teräskilpi. Muiden lähdettyä eräät tutkivat kumman kiinnostuneena ympäristöä, ja toinen naamioista äkkää tynnyreiden välistä jotain etsimäänsä.

Naamiot: (Eli nimenomaan faktio tehtävässä haluttuja varusteita ja maagisia ansoja etsiskellään.), perception +0, +13 tai mitä skilliä vaan tilanne tarvitsee. Naamiot hajaantuvat myös tilanteen rauhoituttua tutkimaan huoneita. Erityisesti he tarkkailevat, mikäli löytäisivät omien intressiensä kannalta merkittäviä asioita. Paluumatkalla ylös he myös tarkkailevat näiden varalta vielä uudemman kerran, mikäli täältä alhaalta ei kaikkea löydy.

Faktiotehtävät haussa, samat kuin Naamiolla. Perception +7. Toivuttuaan taistelusta, Justiina ryhtyy myös tutkimaan paikkoja.

Ryhmä alkaa siirtyä pikkuhiljaa takaisin maanpinnan suuntaan, Teziemillä ''jet rat' mukanaan. Matkan aikana kukin tutkiskelee melko tarkkaan mitä kummallisempia asioita. Naamiot ja Justiina ovat jo tyytyväisiä löytöihinsä ja tutkimuksiinsa. Yrmyllä on toisessa kädessä hämähäkin pää ja raahaa toisella kädellä miespoloa pitkin viemärivesiä. Johnilla on kannossa derron ruho.

Miten käy maanalaisen kaupungin? Ryhmän tutkiessa he löysivät kaupungin muista hylätyistä taloista yhteensä 22 häkkiä, joissa jokaisessa on ... keskimäärin 10 Cassomirin asukasta. Yhteensä 220 asukasta. Pelastaminen lukon avaamalla vaatii Teziemiä. Väkivalloin häkit saa toki myös avattua. Miten on? Pelastetaanko muita?

Ahmet tutkii lukkoa ja huikkaa Teziemin asialle. Paladiini ei poistu maan alta ennen kuin kaikki häkit on avattu ja kaupunkilaiset pelastettu, vaati se sitten tiirikkaa tai purkurautaa.

"Minulla on sorkkarauta, jos haluamme saada häkit nopeammin auki", John lisää. Hän ei halua jättää tänne ketään, sillä he joko nääntyvät tai jos paikalle saapuu lisää derroja, niin niiden orjiksi.

Justiina käy häkkien kimppuun voimakeinoin, joko lainattua sorkkarautaa käyttäen tai improvisoiduin välinein.

John: Jos pystyy helposti murtamaan, niin avaa itse, muuten aid another nopeuttamaan muiden avaamista. Riippen mitä nopeutta häkkejä saa avattua väkivälloin John joko auttaa Justiinaa tai avaa itse.

Yrmy tulee purkamaan vitutustaan lukkoihin. Teziem saa häkkien lukkoja auki triviaalisti. Teziem myös tikareillaan sorkki koepaloja rotista, mutta innostui turhan suuresti ja tuppasi silpomaan rottaparat.

Häkit saadaan auki ja vangit kiittävät vuolaasti pelastajiaan. He pysyvät tiiviinä ryhmänä tiennäyttäjien perässä.

Epilogi

Pinnalle päästyään tiennäyttäjiä vastaanottaa jo illankajo ja tyyni sää. Loosissa Hestia huomattavasti virkeämpänä vastaanottaa tiennäyttäjät ilolla. "Hienoa nähdä teidät taas. Teillä lienee se jet rat?" hän kysyy silmillään hamuillen artefaktia. Sen saatuaan hän välittömästi paketoi sen paksujen pehmusteiden alle suureen laatikkoon. "Se lähteekin tästä mitä pikimmiten Absalomin holvien kätköihin."

Rottapatsaan saatuaan pois alta kapteeni vakavoituu hiukan. "Päivän aikana sain muutamia kirjeitä ja risuja ylhäältä. Ensimmäiseksi, no, Yrmy. Sinä olet saanut aikaan täällä melkoista pahennusta, josta olen saanut kuulla jonkin verran. Lähetämme sinut Absalomiin ainakin hetkeksi, ja myös parturiin." Themis palaa takaisin pöytänsä luokse ja istuutuu pehmoiseen tuoliinsa. "Te muutte voitte palata askareisiinne. Toivon mukaan tämä derrotapaus on loppuunkäsitelty ja emme näe näissä olosuhteissa. Absalomissa kaivataan varmasti tiennäyttäjiä tehtäviin, niin voitte ottaa saman paatin Yrmyn kanssa."

Takaisintulomatkalla Yrmy käy poimimassa Teppishin ja hämähäkinpään mukaansa. Vedettyään Teppishin paidan tämän pään yli ettei kukaan kadulla mahdollisesti vastaantuleva tunnista tätä ja pillastu tämän kohtelusta, kääpiö retuuttaa molemmat paikalliseen sekatavarakauppaan, jota pyörittää hänen hyvän ystävänsä Guaril Karelan kumppani, Yrmylle entuudestaan tuttu.

Jos putiikissa muita asiakkaita olikaan, ne kaikkonevat Yrmyn jysäyttäessä parikymmenkiloisen mötikän hämähäkinkarvaa, -silmiä ja hampaita kaupan tiskille. “No mutta morojesta päivää. Viime kerrast oliki… no, pari tuntii kai ainaki. Tässois tämmööne hämäk... kämähä... mähkä... no vittu jotain. Kuaril halus tämmöselt myrkkyy ja tässitä ois. Mie e ite ossoo site tuolt kaivella nii saa ite hoitaa homman, kai se pelkäl pääl pärjee. Ja si ois tää toine...”

Yrmy nostaa pöydälle myös Teppishin ja nykäisee paidan tämän naamalta. ”Tält kuulemma tarvittii piä. No, tos se ny o, vaik mukana onki viel muutaki. Tehkee työ Kuarilin kaa sil mit lystäättä.” Yrmyä ei kiinnosta kuunnella tiskinpitäjän kommentteja vaan hän kääntyy itsekseen mutisten pois. ” Nymmie suksin vetää semmoset perseet jot Keiden Keilieniäki kauhistuttoo, jumankauta... ja ens kerral varustauvvun paremmi... rkl...”

John ällistyi kuultuaan Andorranin loossin edustajan tyytymättömyyden. Maan aluisia olioita olisi pitänyt tuoda maan päälle "vapauteen", paikkaan jossa he sokeutuvat päivänvalossa. Tämä Andorranin "vapaus" on käsite josta hän ei ole aivan samaa mieltä. Toisten raahaaminen väkivalloin pois kotoaan ei ole vapautta. Se ei ole vapautta että pohjoisen eläimiä pidetään häkeissään ihmisten viihdykkeeksi. Mutta vaikka John ei ole täysin sama mieltä, niin heillä on kuitenkin idea, jota kannattaa levittää.

Naamiot omaan hiljaiseen tyyliinsä ovat kulkeneet varjona ryhmän mukana ja olivat myös matkalla laivalle Absalomiin, kunnes eräs korppi kävi tuomassa heille tummassa kuoressa olevan kirjeen. Tämän jälkeen Naamioista ei sitten näkynytkään jälkeä Cassomirissa tahi laivalla Absalomiin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped