Hayley Shong (VIOLET) on 29-vuotias lääketieteen ja biologian tohtori, joka on erikoistunut tartuntatauteihin. Hän on 162 cm pitkä ja painaa 54 kg ja hänellä on musta tukka ja mustat silmät. Hän näyttää kiinalaiselta ja puhuu englantia lievällä kiinalaisaksentilla.


Tausta: Hayley Shong syntyi Kiinassa ja oli vanhempiensa ainoa lapsi. He eivät olleet kovin varakkaita, mutta eivät köyhiäkään, joten vanhemmilla oli suuri hinku saada lapsensa nostettua niin ylös kuin mahdollista. Niinpä he kouluttivat Hayleyta fyysisesti ja psyykkisesti niin paljon kuin pystyivät ja niin paljon kuin Hayley näytti kestävän.

Hayley oli oman koulunsa priimaoppilas ja sai stipendin parempaan yläkouluun. Yläkoulun jälkeen hän pääsi edelleen parempaan toisen asteen oppilaitokseen. Hän harrasti myös vanhempiensa toiveesta kalligrafiaa ja maratoonausta ja pärjäsi niissäkin varsin hyvin.

Hän sai paikan yhdestä Kiinan huippuyliopistoista. Hänen opintonsa sujuivat kuin vettä vain, siitäkin huolimatta, että hän ajautui vanhempiensa mielestä varsin epäedulliseen seuraan. Hayley nimittäin kiinnostui hieman radikaalimmasta ”perinnelääketieteestä”, joka sisälsi eläinten teurastamista, loitsujen laulamista, huumeita ja zoonoosin uhmaamista. Hän oli pienen kulttipiirin ainut lääketieteen opiskelija ja sai hoitaa kaikki teurastamiset ja lääketieteelliset varotoimenpiteet, kun taas taiteiden ja maatalouden opiskelijat hoitivat rituaalitarvikkeet, laulamisen ja eläinten hankkimisen. Hayleyta kiinnosti eniten huumeiden aikaansaamat selittämättömät kokemukset ja hän piti tarkkaan huolen siitä, ettei kärähtäisi huumetesteissä tai tulisi oikeasti riippuvaiseksi jostain huumeesta. Hänen vanhempansa olivat ainoat vastuulliset aikuiset, jotka tiesivät asiasta (joskin hyvin vähän), ja he pitivät suunsa tiukasti kiinni. Hayley ei jäänyt kiinni kummallisista puuhistaan vaan suoritti lääkärin tutkinnon lähes heittämällä.

Hayleyn vanhemmat olivat erityisen tyytyväisiä tyttärensä saavutuksista mutta pelkäsivät tämän ajautuvan syvemmälle vaarallisen ”perinnelääketieteen” tielle. Siispä he alkoivat painostaa Hayleyta naimisiin, jotta hän voisi saada lapsia ja hänellä olisi aikaa vain perheelleen. Sitä Hayley ei sulattanut. Hän oli ylpeä omista suorituksistaan ja tyytyväinen vanhemmilleen tuottamastaan ilosta, mutta ihan kaikkeen hänkään ei suostuisi. Hän uhkaili muuttavansa pois.

Yllättäen Hayley ei saanutkaan hänelle luvattua työpaikkaa suuressa sairaalassa. Hän selvitti asiaa ja tuli siihen tulokseen, että häntä oli syrjitty naimattomuutensa ja sukupuolensa perusteella. Siinä vaiheessa hän heitti raivohyvästit koko kotimaalleen ja teki suuren numeron siitä, millaisen neron Kiina hänessä menetti. Hän matkusti Yhdysvaltojen Kaliforniaan ja muutti etunimensä Hayleyksi (joka vaikutti lähinnä kirjoitusasuun).

Yhdysvalloissa Hayley jäi hetkeksi byrokratian hampaisiin ja joutui odottamaan jatko-opintoihin pääsyä. Hän päätti liittyä San Franciscon palokuntaan pelastajaksi. Hänelle naurettiin, mutta hän läpäisi kuntotestit ja sai paikan.

Hayley ehti toimia pelastajana neljä kuukautta, kunnes joutui kahden muun kanssa onnettomuuteen. Yhdeltä mieheltä katkesivat mm. molemmat kädet, toiselta selkä ja Hayleylta useita kylkiluita. Kaiken järjen mukaan Hayleyn olisi pitänyt loukkaantua vähintäänkin yhtä pahasti kuin kahden muun, mutta jostain syystä niin ei käynyt.

Sairaalassa ollessaan Hayley opiskeli itsenäisesti, kun ei muuhun pystynyt. Kuntoutuakseen hän myös jatkoi kalligrafian harrastamista, mikä auttoi häntä säilyttämään käsiensä toimintakunnon. Hänen selkäänsä jäi katkenneista kylkiluista pysyvä vamma: vaikka hän pystyikin muuten liikkumaan normaalisti, suuret yläruumiin ponnistukset aiheuttivat hänelle kipua. Hän ei enää tulisi olemaan niin vahva kuin oli aiemmin ollut. Hän oli asiasta kovin katkera.

Lopulta Hayley sai opinto-oikeuden. Opiskellessaan hän yritti selvittää, pystysikö hänen vammalleen tekemään jotain, mutta ajautui lopulta siihen lopputulokseen, että moderni lääketiede ei siihen auttaisi. Siispä hän turvautui jälleen ”perinnelääketieteeseen” ja hommasi sekä jotain ihmeparannusaineeksi markkinoitua rokotetta että henkisiä ihmeparantumisia aiheuttavaa psykedeelistä huumetta. Hayley pisti aineen selkäänsä, nautti huumetta ja heräsi viiden päivän kuluttua sairaalassa. Sen jälkeen suuret yläruumiin ponnistukset aiheuttivat hänelle sietämätöntä kipua. Tapahtuma lannisti hänen huumekokeilujaan jonkin verran, mutta ei lopullisesti.

Kun Hayley lopulta sai opinto-oikeuden, hän erikoistui tartuntatauteihin ja sai biologian tohtorin paperit parissa vuodessa.

Valmistuttuaan 27-vuotiaana Hayley pääsi heti töihin Yhdysvaltain tautikeskukseen CDC:hen (Centers for Disease Control and Prevention).

Hayley sai yhdysvaltain kansalaisuuden kaksi kuukautta sitten.

Hänen viimeisin työtehtävänsä oli avustaa T. Ulysses Gladwellia analysoimaan jotain tuntematonta ainetta, jonka Ulysses nimesi protomateriaksi. He kehittivät nopeasti tunnistusagentin nimeltä leucoparolasalimine, joka värjää protomaterian magentaksi.

(Jos Ulysses tietää, että mihin Hayley on menossa, hän VAATII saada tietää lisää ja matkustaa vaikka takaluukussa.)

Persoonallisuus: Hayley on asiallinen ja selvä tyyppi. Hän välttää turhien riskien ottamista (kyllä, hän testaa käyttämänsä huumeet, ottaa vain turvallisia annoksia ja pitää huolen siitä, ettei jää koukkuun mihinkään). Hayley haluaisi jatkaa ”perinnelääketieteen” harjoittamista, mutta ei ole vielä päässyt sisään alan amerikkalaiseen sisäpiiriin.

Ulkonäkö: Hayley näyttää pieneltä mutta hyväkuntoiselta. Hän on 162 cm pitkä ja painaa 54 kg. Hänellä on mustat silmät ja lyhyehkö, yleensä hieman sekaisin oleva musta tukka. Hän pitää usein sairaanhoitajan työasua ja lääkärintakkia. Kylmemmällä säällä hän pitää haalaria. Vapaalla ollessaan hän olisi mieluiten alasti, mutta suostuu pitämään kehonsa peittävää tunikaa/kaapua. Ihmisten ilmoilla (esim. ravintoloissa yms.) hän pitää tylsiä vaatteita, kuten T-paitoja, villapaitoja ja tukevia kangashousuja. Virallisissa tilaisuuksiaa hän pitää pitkää mustaa hametta ja mustaa miesten puvun takkia, joiden alla hänellä on valkoinen T-paita ja mustat jumppahousut.

Projektit:

 • Hayley tukee vanhempiaan rahallisesti ja lähettää heille osan palkastaan Kiinaan. Hänen vanhempansa pärjäisivät ilmankin, mutta rahallinen tuki on perheen hiljainen yhteistyösopimus siitä hyvästä, että Hayley ei tule koskaan menemään naimisiin tai saamaan lapsia. Hänen vanhempansa käyttävät rahat orpokodin pyörittämiseen alkuperäisessä kotikaupungissaan, jonne he palasivat sen jälkeen, kun Hayley lähti Yhdysvaltoihin.
  • Hayley lähettää vanhemmilleen kirjeitä, joissa hän kertoo ylimalkaisesti tai liian lääketieteellisesti kohtaamistaan vaikeuksista ja esittelee heille uuden keksimänsä ja piirtämänsä sanan.
  • Vanhemmat lähettävät hänelle lasten tarinoita. Hayley pitää niistä aivan eri tavalla kuin hänen vanhempansa luulevat.
 • Hayleyn virallinen koti on hänen omistamansa tilallinen kartano Kalifornian metsäisellä syrjäseudulla. Siellä asuu hänen lisäkseen hyvin sekalainen joukko muita lapsettomia aikuisia:
  • Gregory, Hayleyn kanssa onnettomuudessa ollut ja vyötäröstä alaspäin halvaantunut kalifornialainen pelastaja. Hän suostuu koekaniiniksi kaikkiin lääke- ja huumekokeiluihin ja elättelee toiveita siitä, että voisi vielä kävellä.
  • Shing, kiinalainen puutarhuri ja ompelija, joka kieltäytyy opettelemasta englantia ja puhuu vain mandariinikiinaa murteella, jota Hayley hädin tuskin ymmärtää.
  • Peng, paperiton kiinalainen maahanmuuttaja, joka pakeni pakkoavioliittoa tuntemattoman vaimon kanssa. Haluaa lähinnä lusmuilla, mutta on niin herttainen ja ystävällinen, että hänelle ei voi sanoa ei.
  • Laura, lähes seitsemänkymppinen vapamielinen teräsmummo Louisianasta. Hänen sukunsa omisti kartanon aiemmin. Menetti lähes koko sukunsa miehensä hautajaisissa, joissa tapahtui vakava onnettomuus.
  • Tom × 3, identtiset kolmossiskokset, jotka rakentelevat ja korjaavat kaikkea. Puhuvat vähän ja silloinkin hyvin neutraalia ja sävytöntä englantia, noudattavat hyvin tiukkaa rutiinia ja puhuvat keskenään kieltä, jota muut eivät ymmärrä. Tuntuvat pitävän siitä, että heitä ei kohdella eri yksilöinä.
  • Tim, 19-vuotias sanfranciscolainen katulapsi, joka pitää Tomeja suurimpina idoleinaan.
  • Muita?

Motivaatiot, 5 kpl:

 • Parantaminen
 • Uudet huumekokemukset (uusi huume, uudenlainen trippi, käsittämätön trippi, yliluonnollinen trippi)
 • Uusien hanzien keksiminen (Hayley keksii uuden sanan tarkoittamaan jotain hänelle merkityksellistä)
 • Yksityiskohtaiset kuvaukset tai henkilökohtaiset kokemukset lasten tragedioista

Bondit: 3*CHA (39), 3–4 kpl:

 • Kotitila Kaliforniassa.
 • Vanhemmat ja orpokoti.
 • Kettu, huumediileri San Franciscossa.
 • Li Wong, kiinalaisen huippuyliopiston rehtori.

Heitetyt statit: 15 15 16 17 8 13

järjestys:

8 15 16 17 15 13

HP = ceil((Str+Con)/2)
WP = Pow
San = Powx5
BP = San - Pow

Physician
PROFESSIONAL SKILLS (replace default skill ratings):
» Bureaucracy 50%
» First Aid 60%
» Medicine 60%
» Persuade 40%
» Pharmacy 50%
» Science (Biology) 60%
» Search 40%
Choose any two of these that you don’t already have:
» Forensics 50% x
» Psychotherapy 60%
» Science (choose one) 50%
» Surgery 50% x

Bonus skills from background (add to current/default score):
FIREFIGHTER: Alertness, Demolitions, Drive, First Aid, Forensics, Heavy Machinery, Navigate, Search.
Edited, use these:
FIREFIGHTER: Alertness, Athletics, Demolitions, Foreign language: English x 2, Forensics, Navigate, Search.
Lisää bonusta: +20% Demolitions (+räjähdekemia), +20% Chemistry.

EQUIPMENT:


 • Uuskudoksen tutkiminen: +3 unnatural.

2020-10-05

 • Billy Rayn pää irti -video: fail: -3 san
 • Uuskudoksen tuhoutuminen: fail: -1 san

2020-10-25

 • Scott Adamsin äänitiedosto: +10 SIGINT.
 • Kaupunginraatihäröpallomassa: -1 san.
 • Pysäytimme yliluonnollisen uhan (kaupunginraatimassa)! +1 san (nyt 71).
 • Sanity check (yöuniin): onnistui.
 • Sanity check (Marthan arpi): onnistui.
 • Marthan arven tutkiminen: Surgery +3 (nyt 53).

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped