PJ: Veltzeh
Pelaajat: Filadeus, Gastogh, Jacen, Zathow
Hahmot: Saviarius, Lnaij Ärðn, Daerith Cendir, Teziem Arkady.

Harhaverkko

Syvemmälle

Roskaisesta kammiosta lähtevä tunneli johtaa syvemmälle labyrinttiin. Sokkeloisten käytävien keskellä kulkee matala pronssinen kanava, jota ilmeisesti käytetään nykyään vessana. Käytäviä valaisevat hyvin himmeät pienet lasipallot, joista osa vilkkuu, toiset sammuvat ja yksi jopa putoaa ja vierii kanavaan.

Tunnelin alussa seikkailijat näkevät heikkoja verisiä raahausjälkiä. Lisäksi jokin terävän kiven alle on jäänyt isohko tukko karvaa, joka haiskahtaa partavedelle.

Seinät kaartuvat ylöspäin holvimaiseen kattoon, ja niille on kirjoitettu samanlaista löpinää kuin ensimmäisessä kammiossakin. Sen lisäksi niissä on vielä enemmän maagisia ohjemerkkejä, epämääräisiä kuvioita ja optisia illuusioita, jotka yhdessä epäilyttävän arkkitehtuurin kanssa aiheuttavat huimausta, silmien haritusta ja muutamia horjahtamisia haisevan kanavan yli. Välillä tuntuu, että kaikista niistä kuvioista voisi vaikka tulla hulluksi. Paniikki ei ole kaukana, kun polunnäyttäjät kääntyvät aivan ensimmäiseksi umpikujaan ja palatessaan eivät päädy takaisin sinne mistä olivat tulleet. Sen sijaan edellinen risteys löytyy nyt takaa. Vaikka se ei siltä äkkiseltään tunnu, labyrintissa saattaa olla jokin ihmeellinen juju.

Compas +s survival to avoit being lost ja +2 bonus on Knowledge (dungeoneering) checks made to navigate underground. Map makers kit +2 survival to avoid being lost. Know dungeoneering +5 ja survival +5.

Daerith tarkkailee kompassiaan ja kartantekosetiin tähän asti tekemäänsä kartaa. Hän tutkii myös käytävällä olevia jälkiä. "Minusta vaikuttaa siltä, että jotenkin olemme siirtyneet toiseen kohtaan. Sanoisin että meidän pitää tehdä koko ajan erilaisia yksilöllisiä merkintöjä. Sillä tavalla tiedämme minkä merkinän kohdalle tulemme uudestaan."

Knowledge dungeoneering & engineering & nature +5, Perception +7, Survival +1 Ryhmän vaihtaessa suuntaa ja kulkiessaan milloin eteen, milloin taakse ja milloin sivulle päin, Lnaij pitää silmällä labyrintin piirteitä. Hän katsoo, tuntuuko uusia piirteitä ja mutkia syntyvän tyhjästä vai ilmestyvätkö samat vanhat jossain tietyssä, säännöllisessä järjestyksessä. Hän merkitsee kulkureittiä tekemällä pienenpieniä lovia seinien kiveen tikarillaan, päivittäen merkkejä jos tulee samaan paikkaan uudestaan. Hän kiinnittää huomiota arkkitehtonisiin piirteisiin, mahdollisiin kiviaineskerrostumavaihteluihin seinissä, ja yrittää pysyä kartalla yleisestä kulkusuunnasta.

Knowledge (Dungeoneering) +5, Perception +7 Teziem pitää silmänsä auki ja tikarinsa valmiina koteloissaan sekä pyrkii auttamaan suunnistamisessa parhaansa mukaan. "Daerithin ajatus on hyvä. Jos kierrämme kehää, pysähdytään merkin kohdalle ja mietitään onko näissä kuvioissa sittenkin jotakin tarkempia ohjeita labyrintin käyttämisestä." Teziem sanoo.

Saviarius marssii ryhmän keskellä ja nyökkäilee muiden ideoille: "Juuh, hyvältä kuulostaa. Asetan luottamukseni teihin." Hän ottaa hieman paremmin ryhdin ja pyrkii näyttämään pätevältä. "Jos jossain kohtaa olette epävarmoja suunnasta, niin minun synnynnäiset johtajan vaistoni voivat auttaa suunnanvalinnassa sitten", Saviarius hieman myhäillen jatkaa vielä ryhmälle.

"Lisäksi kun jokainen merkintä on erilainen ja vastaavat merkit löytyvät kartalta alkaa nuo outoudet piirtyä siihen ja niiden toistumiset jos ne ovat säännänmukaiset" Daerith huomauttaa. "Onneksi mukana on useampi pergamenttikin, niin pystyn tekemään merkintöjä useammalle ja yhdistämään niitä."

Spellcraft +5 Daerith jatkaa vielä: "Teziem tuo muuten oli hyvä kommentti, sillä koska en ymmärtänyt sisääntuloluolan kielestä mitään, olin sivuttamassa kuviot totaalisesti. Tiedän loitsimisesta jotakin, mutta yleensä magian tunnistamiseen tarvitaan myös loitsuja joita en osaa yhtään."

Seikkailijat seuraavat Daerithin johdolla heikkoja raahausjälkiä noin tunnin, ja Lnaijin onnistuu auttaa häntä löytämään jälkiä. Vaikka he etenevät syvemmälle, eräs heidän piirtämistään yksilöllisistä merkeistä tulee vastaan keskellä kaukaisuuteen jatkuvan käytävän seinää. Merkistä huolimatta he ovat varmoja, etteivät ole ennen olleet siellä. Vastakkaisella seinällä on kavion jälki.

Jos ottaa lämää wisdomiin, saa bonuksen knowledge-heittoihin. Kun he tuijottavat seinien kuvioita ja tutkivat labyrintin piirteitä, Daerithin ja Lnaijin päitä alkaa särkeä hieman. Silti heistä tuntui, että kuviot melkein kävivät järkeen ja luulevat, että kuvioiden tulkitseminen olisi helpompaa, jos olisi vähän mielenvikainen.

Knowledge arcana kelpaa myös. Daerithin joutuu toteamaan, että loitsujen tuntemuksesta ei ole hyötyä labyrintin kuvioiden tulkitsemisessa. Lnaij sen sijaan tajuaa, että niitä voisi tulkita muinaisina taikariimuina.

Daerith on valmis antamaan aid another bonusta jos se tässä tilanteessa auttaa ja osaa. "Tämä ei käy järkeen. Merkinnät eivät toistu siellä mihin ne laitetaan. Olen ymmälläni. Jos jollain on toisenlainen suunnitelma, niin olen valmis toimimaan sen mukaan. Ottaen huomioon millaiset ohjeet ohjasivat meidät labyrintille, niin hullummatkin ideat saattavat toimia", Daerith toteaa. "Olen valmis auttamaan parhaan kykyni mukaan eri ideoissa."

"Näistä riimuista en osaa sanoa yhtään mitään syvällisempää. Lnaij, Saviarius, olisiko teillä asiantuntemusta?" Teziem kysyy.

Knowledge arcana +5 "Katsotaanpas..." Lnaij tutkii riimuja.

"Ei kyllä näistä riimuista mitään selvää saa. Kirjoittaisivat ihmisten kielellä, jos kirjoittaa haluavat", Saviarius valittaa ja pudistelee päätänsä.

Lnaij keskittyy taikariimuihin ja johtaa muita syvemmälle labyrinttiin. Haltian päähän koskee ja he päätyvät jostain kumman syystä takaisin pitkään käytävään, saapuen siihen vastakkaisesta suunnasta. Teziemin onnistuu juuri ja juuri väistää hänen tielleen sattunut ansa, joka on jotenkin ilmestynyt käytävään, vaikka se ei siellä aikaisemmin ollut.

Survival (tracking) +6 "Olen ihmeissäni", Daerith toteaa. "Kerta kaikkisen ihmeissäni. Jos en nyt löydä mitään jälkiä ja saa niistä ratkaisua, niin pitäisikö välillä koittaa sinun luontaista johtajuuttasi, Saviarus?"

Aid Daerithin yritykseen. Jos ei vielä päästä mihinkään mielenkiintoiseen paikkaan, niin voisi koittaa Profession(Gambler) +3, jos se ei sovellu ihan niin sen voi suorittaa perception -1 / survival -1 checkinä.

"Ehm. Toki voimme näin tehdä. Taisinhan minä hieman luvatakin tätä", Saviarius rykii suustansa hieman hermostuneesti. Palautettuaan itsekurinsa hän jatkaa: "Voin hieman auttaa yrityksessäsi ensin ja kun se epäonnistuu, niin voitte sitten seurata perässä, niin johdatan meidät tästä läpi." Saviarius vielä kaiveskelee taskujansa vähän aikaa ja kysäisee sitten ryhmältä: "Hmm. Ei kenellekään sattuisi olemaan kolikkoa mukana? Voisin sillä nopeuttaa vielä prosessia sitten."

Teziem ojentaa Saviariukselle hopeisen. "On sitä oudommillakin tavoilla suunnistettu", hän toteaa. "Toivottavasti tämä nyt sitten toimii." Teziem alkaa vaikuttaa hieman ahdistuneelta tunnelien ahtaudessa mutta koettaa olla näyttämättä tätä muille. "Voisimme tietysti varmaankin koettaa palata hieman takaisin tuohon suuntaan josta äsken tulimme ja katsoa jäikö sieltä joku sivukäytävä tutkimatta. Ehkä Lnaij erehtyi vain hieman jossakin pienessä yksityiskohdassa. Tai sitten voidaan koettaa niitä Soihdun antamia ohjeita vielä." Teziemin puhe nopeutuu loppua kohti ja hänen tyypillinen elehdintänsä on vielä tavallistakin eläväisempää. "Kyllä kai täältä jotenkin selvitään ulos."

"Se olio ei vaikuttanut kauhean älykkäältä, mutta en usko että ne ovat itsetuhoisia. Eli jotenkin ne pystyvät navigoimaan täällä. Jos ne pystyvät, niin kyllä mekin pystymme", Daerith rohkaisee kaikkia. Kenties hän haluaa vakuuttaa jopa itsensäkin. "Labyrintti muuttuu ympärillämme, joten palatessa voi olla vaikka mitä tahansa. Se mikä kiinnostaa on, että löytyykö jälkiä? Jos kävelymme jättää jäljet, niin sitten jäljet pitäisi löytyä myös palatessa. Jos ei niin sitten jokin joko hävittää ne tai emme palaa oikeasti samaa reittiä. Ja jos jäljistykseni epäonnistuu, niin aion kompassin kanssa seurata suuntia minne menemme ja laskea askeleet. Sillä tavalla saamme selville peitääkö jokin illuusio reittiämme ja muuntelee sitä."

Daerith johdattaa muita eteenpäin seuraamalla yksittäisiä Nuarista irronneita valkeita karvoja. Vaikka useita käännöksiä on arvattava ja heidän on pakitettava monta kertaa, kun Saviarius yrittää neuvoa heitä menemään paikkoihin, jossa he ovat jo olleet, he eivät eksy. He kääntyvät eräässä käytävässä neljästi vasemmalle ja ohittavat jonkin sortin mekanismin, joka on tehty pronssista ja joka on vastikään rikottu.

"Noniin, nyt näyttää jo paremmalta. Sanoinhan minä, että tämä on oikea suunta", Saviarius sanoo ja röyhistää rintaansa selkeästi ylpeänä suorituksestaan. Nautittuaan tarpeeksi omasta loistostaan ja muiden mahdollisesta ylistyksestä, hän siirtyy lähemmäs katselemaan mekanismia vielä ja toteaa hieman mutisten; "Hmm. Mikäköhän mekanismi tässä on ollut? No se on rikki jo, niin tuskinpa sillä enää väliä on."

Knowledge engineering +5 "Tuskinpa, mutta vilkaisen silti", Lnaij sanoo ja menee tökkimään pronssirojua.

"Mutta se on pakko sanoa, että yhteistyömme tuntuu nyt toimivan. Toivottavasti emme vain yllättäen törmää niihin olioihin. Kymmenkunta sellaista on nimittäin kova vastus sen yksittäisen kokemuksen perusteella. Harmi että tästä sauvasta ei ole tietoa", Daerith toteaa miettien sitä vyöllä olevaa löydettyä sauvaa. Samalla hän taas köyttää tilaisuuden hyväkseen täydentääkseen karttaa. "Tämä on hyvin sekava enkä tiedä onko tästä mitään apua jatkossa, mutta ei vara venettä kaada."

Perception +7 "Lnaij, saatko selville mihin sitä on käytetty tai voisiko sitä korjata?" Teziem kysyy ja tulee tutkailemaan mekanismia lähempää.

Lnaij ja Teziem toteavat, että pronssinen hökötys on luultavasti ollut joskus seinäpiikkiansa. Se on perusteellisesti rikottu, eikä sille voi tehdä enää mitään.

Ennen kuin matka jatkuu Daerith tutkii löytyykö laitteesta jälkiä tuoreesta verestä. "Meidän täytyy olla varovaisia. Tässä on taas muistutus labyrintissä olevista ansoista", hän toteaa.

Laitteesta ei löydy verijälkiä. Maassa sen vieressä on pari hassua veripisaraa, joiden kaltaisia näkyi aiemminkin luolassa, jossa kaivoskoppakuoriaiset hyökkäsivät.

"Emme taida olla paljoa perässä, eli kannattaa olla tarkkana olioiden takia. Jos olette valmiita, niin jatkammeko samalla tavalla kuin tähän asti?" Daerith kysyy.

"Hyvinhän tämä on nyt toiminut. Eiköhän jatketa vaan eteenpäin samaan tahtiin", Saviarius vastaa Daerithille valmistautuen matkan jatkamiseen.

Lnaij nousee jaloilleen ja taputtaa pölyt polvistaan. "Jatketaan vain."

Daerith saa 14 pistettä vauriota. Daerith kävelee käytävillä ja yrittää jättää huomiotta Saviariuksen vähemmän avuliaat kommentit. Jälleen yhden tunnin jälkeen hän pelkää olevansa eksyksissä, kun jokin hänen jalkansa alla yhtäkkiä naksahtaa ja lattia putoaa hänen altaan. Hän kerkeää nähdä vain vilauksen terävistä piikeistä ennen kuin menettää tajuntansa järkyttävän tuskan takia.

Muut näkevät hänen putoavan suureen kuoppaan ja kuulevat hyvin ikäviä repeytymisen ääniä.

Nähdessään Daerithin tippuvan edessään kuoppaan Saviarius pysähtyy samantien ja kuullessaan pahan kuuloisen äänen hän vielä sävähtää. Saviarius varovaisesti kävelee reunalle ja vilkaisee kuoppaan nähdäkseen minkänäköisessä kunnossa Daerith on ja kuinka vaikeata kuoppaan meneminen Daerithin pelastamiseksi olisi. "Oho. No tuollaista sattuu. Olisiko jollakulla köyttä? Pitäisi varmaan saada jotenkin se ylös tuolta", hän kysyy muulta ryhmältä.

Climb +5, 50 ft. hempen rope + grappling hook joilla kiivetään alas "Daerith! Voi perkele. Minulla on köyttä ja koukku siihen. Menen katsomaan saadaanko me Daerith ylös tuolta. Oliko kenelläkään enää niitä parannusjuomia tallella? Jos on niin kaivakaa vauhdilla esiin", Teziem sanoo ja ryhtyy kaivamaan köyttä repustaan.

"Tässä on yksi." Lnaij kaivaa ottamansa putelin esiin ja sujauttaa sen Teziemin vyölle.

Daerith vuotaa 2 hp. Teziemillä menee hetki säätää köysi ja kiivetä alas, mutta hän pääsee kolme metriä syvän piikkisen kuopan pohjalle ongelmitta ja näkee, että kolme piikkiä on repinyt Daerithia pahasti ja hän vuotaa verta. Samoin muut näkevät ylhäältä, että Daerith on tippunut piikkeihin ja makaa liikkumattomana maassa.

Teziem nyhtää Daerithin mahdollisimman nopeasti mutta varoen irti piikeistä ja kaataa parannusjuoman tämän suuhun.

Daerith saa juomasta 9 hp, eli hänellä pitäisi olla 1 hp. Teziem saa nykäistyä Daerithin irti piikeistä ja juotettua tälle parannusjuoman, jolloin taldorilainen virkoaa.

Climb ACP:llä ilman kilpeä +0 Daerith avaa silmänsä ja katselee ympärilleen. Hän vilkaisee verisiä pikkeejä ja huomaa tyhjän pullon Teziemin kädessä. "Jahas. Näin pahasti sitten taas". Noustessaan pystyyn hän tuntee ohimenevää huimausta ja totetaa: "Pullolle tai parille olisi vielä ollut käyttöä, mutta löytöpullot on nyt sitten köytetty. Tämä oli kolmas ansa ja tuskin viimeinen. Omat kokemukset ansoita ovat pyydystämisessä, joten olisiko jollain teistä parempaa tietämystä niistä?" Daerith ojentaa keihään ylös ja tartuu köyteen. "Saisinko vähän apuaa, sillä en halua pudota alas uudestaan".

"Hyvä, hyvä. Kaikki neljä ollaan vielä pystyssä ja minulla on tunne, että olemme melkein jo läpäisseet labyrintin", Saviarius sanoo itsevarmasti ja tarttuu köyteen auttaen Daerithia nousemaan ylös.

Climb +5 ACP:lla Teziem kapuaa ylös.

Daerith ja Teziem pääsevät ongelmitta ylös kuopasta.

"Mutta kai ymmärrätte, että en ole missään taistelukunnossa. Sen verran heikottaa vielä, että pienikin vahingoittuminen saattaa viedä tajun", Daerith huomauttaa. "Tulen kuitenkin tekemään parhaani niin kauan kuin pystyn. Jäljitys kyllä onnistuu niin kauan kuin joku toinen tutkii edellä ansoja".

Perception +8 "Ansojen etsiminen joka askeleelta hidastaa menoa merkittävästi, eikä edes turvaa niiden löytymistä," Lnaij toteaa, mutta hän jatkaa miekkansa kahvaa hypistellen: "Mutta koska paikka on todettu näin vaaralliseksi, en tiedä onko meillä vaihtoehtoa." Hän kääntyy Teziemin puoleen. "Jos me kaksi teemme jatkuvaa mutta pikaista tarkastelua koko kulkureittiin, ilman että pysähdymme tutkimaan joka tuumaa perinpohjin... ehkä se riittää. Mitä mieltä olet?"

Perception +7 "Kyllä, tämä vaikuttaa toimivalta suunnitelmalta. En haluaisi kuitenkaan menettää yhtäkään tiennäyttäjää tällä matkalla, mutten toisaalta vaarantaa tehtäväämmekään. Liikutaan me Lnaij edeltä ja tähyillään ansojen varalta mutta pidetään kuitenkin jonkinlaista vauhtia yllä. Saviarius, mihin suuntaan tästä?" Teziem sanoo.

"Krhm. Tuota, hetkinen. Minun täytyy tarkistaa minun.. tuota.. minun suuntimeni", Saviarius vastaa Teziemille hieman takellellen. Nopeasti hän kuitenkin jatkaa korjatakseen tilanteen: "Daerith voi nyt aluksi näyttää suuntaa mihin lähdette kulkemaan, niin korjailen sitten matkan varrella oikeaan suuntaan."

Survival +5, +1 jäljitykseen ja +2 suosikkivihulaista vastaan humanoids(human). Vai pitäisikö sanoa surv +5, tracking +6 ja against humanoids(humans), survival +7 ja jäljitys +8 "Katsotaan jos jotakin löytyy", Daerith toteaa ja etisii jos löytisi taas niiden humanoidien tai minotaurin jälkiä joita seurata.

Ryhmä jatkaa varovaisesti eteenpäin, sillä tarkkaavaisuus laskee liikkumanopeuden puoleen. Tällä kertaa Saviarius onnistuu olemaan hyödyksi ja neuvoo oikean käännöksen. Kahden tunnin kuluttua he ovat uudessa paikassa ja löytävät jälleen selvän merkin: katottomalta näyttävän risteyksen yhdessä käytävässä on pienehkön kämmenen muotoinen tuore verijälki.

Perception +7 Teziem ottaa tikarinsa esiin. "Tämä ei voi olla kovin hyvä merkki. Luultavasti niitä otuksia on lisää ja jokin näyttää vieläpä taistelleen niiden kanssa. Olkaa varuillanne", hän sanoo ja tarkkailee kattoa ja käytäviä hyvin intensiivisesti.

Daerith: knowledge dungeoneering +5. Millaisia ansoja luolastoissa käytetään ja tunnistaisiko tämän sellaiseksi. "Tai sitten kyseessä on ansa johon yksi niistä on jäänyt ja loukkaantunut pahoin. Avointa tilaa niin korkealle, että sitä ei näe, ei mielestäni enteile hyvää maan alla. Kaikeen rakentamiseen pitää olla syy, joten miksi tehdä tuollainen on aiheellinen kysymys. Ja miksi siihen liitty veri on toinen kysymys. Pelkään, että vastaus on ansa tai väijytys", Daerith sanoo.

"Selkeästi lähestymme loppua. Hienoa. Menkää te vaan tutkimaan sitä. Pysyttelen täällä sopivan lähettyvillä kyllä, jos apua tarvitsette", Saviarius vakuuttelee ja keskittyy tämän jälkeen tarkastelemaan onko kiertely maan alla saanut minkälaista vahinkoa aikaan hänen vaatteilleen.

Teziem tuijottaa seiniä ja näkymätöntä kattoa, mutta saa siitä vain päänsä kipeäksi.

Daerith tietää, että luolastoissa on yleensä ansakuoppia, keihäs- tai nuoliansoja seinissä, vieriviä kiviä, romahtavia portaita, tippuvia portteja ja niin edelleen. Yllättävää kyllä, taioilla väännellylle ja muokatulle labyrintille paikassa tuntuu olevan hyvin vähän maagisia ansoja, joita ei ole tullut vastaan lainkaan.

Verisen jäljen kohdalla ei näytä olevan missään ansaa.

Saviariuksen vaatteet ovat hieman pölyiset ja hänen taskuissaan on vähän soraa.

Stealth +7 Teziem lähtee hiipimään käytävälle jonka vierustalla verijälki on. "Tulkaa hetken päästä perässä", hän sanoo.

"Juuh. Tullaan sitten perästä", Saviarius sanoo hiipivälle Teziemille. Sanansa sanottuaan hän kiinnittääkin huomionsa taas tärkeämpiin asioihin. Saviarius kaivaa soranmurut taskuistaan ja taputtelee pölyjä vaatteistaan.

Teziem hiiviskelee käytävässä, mutta mitään ei tapahdu.

Teziemin harharetket

Teziemin valitsema käytävä vaikuttaa samanlaiselta kuin muutkin risteyksestä lähteneet käytävät; sen seinät jatkuvat ylös epämääräiseen pimeyteen. Ainakaan risteyksen lähistöllä siinä ei vaikuta olevan mitään erityistä. Sen lattialla on vain vähän pölyä.

Teziem jatkaa hiipimistä syvemmälle käytävään pitäen silmänsä ja korvansa auki. Jos 200 jalan matkan aikana mitään ei tapahdu hän palaa takaisin muun ryhmän luokse.

Teziem löytää noin sadan jalan päässä risteyksen, jossa käytävä jatkuu eteenpäin mutta siitä lähtee myös sivukäytävä vasemmalle. Mitään erityisempää käytävissä ei näy. Kun Teziem vilkaisee taakseen, hän tajuaa, että käytävä hänen takanaan on kadonnut. Sen sijaan nyt myös oikealla on pieni sivukäytävä.

Vilkaistuaan taakseen Teziem säpsähtää ja pälyilee hermostuneesti ympärilleen. Hän suuntaa kulkunsa oikealle ilmestyneeseen sivukäytävään liikkuen ripeästi eteenpäin. Tikarit pysyvät valmiina hänen käsissään.

Teziem jatkaa sivukäytävää pitkin ja tulee pian uudelta näyttävään paikkaan, jossa hän näkee edessään olevasta käytävästä haarautuvan useita tunneleita vasemmalle, oikealle ja näköjään ylöskin. Seinillä olevat pienet valokuulat tuntuvat sammahtelevan ja syttyvän melkein systemaattisesti.

Teziem jatkaa oikeimman puoleiseen käytävään toivoen löytävänsä muut pian.

Teziem jatkaa syvemmälle ja huomaa, että käytävä jatkaa haarautumistaan ja alkaa näyttää epäilyttävästi varsin perinteiseltä labyrintilta. Hän ei huomaa mitään sen erikoisempaa kuin muutaman seinistä lähtevän luonnonluolan, jotka vaikuttavat samanlaisilta kuin ne, joita kaivoskoppakuoriaiset olivat kaivaneet.

Teziem palaa takaisin kohtaan jossa valot välkkyivät. Jos hän pääsee näin pitkälle hän tutkii valokuulia ja koettaa saada selville olisiko niistä apua suunnistuksessa.

Teziem ei enää löydä takaisin sille aukolle, josta hän tuli sisään. Muidenkin käytävien seinillä on valopalloja, mutta ne näyttävät välkähtelevän täysin satunnaisesti.

Teziem tutkailee seiniä valopallojen lähettyviltä, ovatko kaikki umpikiveä/löytyisikö salaovia, mutta ei löydä mitään.

Teziem saa 2 wisdom-lämää. Teziem keskittyy labyrinttiin todella todella kovasti ja koettaa saada selville oikeaa suuntaa. Labyrintti alkaa jo melkein käydä järkeen, vaikka se tunkeutuu Teziemin aivoihin ja tekee siellä jotain häiritsevää. Ehkä juuri sen takia hän ei huomaa eteensä ilmestynyttä ansaa. Teziem on kuitenkin vikkelä ja onnistuu hypähtämään pois altansa katoavan lattian päältä ennen kuin se aukeaa kokonaan. Pari pientä kiveä vierii kuoppaan, jonka pohjalla on ikävän näköisiä piikkejä.

Teziemistä tuntuu, että hän pääsi jo melkein jyvälle labyrintin rakenteesta. Hän yrittää uudestaan löytää muun partyn siltä varalta että Nuar on otusten vankina.

Teziem saa 2 wisdom-lämää ja 4 tavallista lämää nuoliansasta. Teziem jatkaa labyrintissa suunnistamista ja vaikka riimut alkavat uiskennella hänen päässään, hänestä tuntuu jälleen, että hänelle on juuri selviämässä missä hän oikeastaan on. Hänen ajatuksenjuoksunsa kuitenkin katkeaa, kun hän huomaa seinässä pienen raon ja kääntyy katsomaan sitä. Raosta syöksyy nuoli suoraan päin Teziemin naamaa, mutta hänen onnistuu juuri ja juuri välttää osuma päähän. Hänen kätensä sen sijaan ei ole yhtä onnekas.

Teziem jatkaa suunnistusta pitkin labyrinttia yrittäen paikantaa muut polunnäyttäjät.

Teziem saa 1 wisdom-lämän. Teziem harhailee labyrintissa ja tuntuu hukanneen punaisen lankansa täysin tunnin aikana. Hän näkee muiden aikaisemmin piirtämiä suunnistusmerkkejä aivan kummallisissa paikoissa, eikä tajua, miksi mikään rakenne ei silti näytä tutulta. Vaikka hänen päätänsä särkee, kun labyrintti alkaa muodostaa uutta labyrinttia hänen hermoratoihinsa, hän kääntyy katsomaan sivukäytävään, jossa näkyy kummallista hohdetta. Teziem tunnistaa hohtavan muodon heti kaivoskoppakuoriaiseksi. Ötököitä näyttää olevan kaksi kappaletta noin viidenkymmenen jalan päässä, ja ne ovat selvästi huomanneet hänet.

Teziem kiroaa, ottaa tikarit esiin ja valmistautuu.

Molemmat kuoriaiset kipittävät yllättävän nopeasti pienillä jaloillaan Teziemiä päin. Teziem iskee ensimmäistä suoraan jonnekin kaulan paikkeille, eikä ötökkä tajua lopettaa ennen kuin on liian myöhäistä. Se yrittää puraista Teziemiä, mutta ei osu ja lysähtää sen sijaan verta vuotavana maahan. Toinenkin otus rynnii päin ja yrittää purra haltiaa, mutta ei osu.

Teziem hypähtää sivuun ja tuikkaa kuoriaista molemmilla tikareillaan.

Teziem iskee toista ötökkää ensin suoraan päähän ja sitten tunkee toisen tikarinsa jonnekin tärkeään hermokimppuun. Kuoriainen valuu hervottomana maahan. Käytävässä ei näy muita elonmerkkejä, mutta kuoriaiset hohtavat vielä.

Teziem jatkaa suunnistamista, mutta ei vieläkään pääse täysin jyvälle labyrintin muodosta. Kun tunti kuluu, hänestä alkaa tuntua, että hän saattaisi kyetä paikantamaan sokkelon keskustan. Labyrintin tajuttomia muotoja miettiessään hän ei näe ansaa, joka laukeaa mutta jonka hänen onnistuu välttää tavattomien refleksiensä ansiosta. Kun hän katsahtaa taakseen, hän näkee lattiaan auenneen noin kuusi metriä syvän kuopan.

Teziem alkaa olla jo täysin turhautunut labyrinttiin ja hänen tekee mieli hakata päätään lattiaan, kun hän jälleen kerran löytää itsensä makaamassa maassa lattiaan avautuneen ansakuopan toisella puolella.

Kaveri hukassa

"Näyttää hyvältä - haltioille nyt ainakin. Tämä koko labyrinttihän oli heidän luomansa, runsaalla magialla suojattu, mutta tähän mennessähän emme ole maagisiin ansoihin törmänneet. Molempien rotujen painot ovat tietääkseni melko samoissa ja toistaiseksi Tezien ei ole mitään ansaa löytänyt. Silti tuollainen katoton kohta suurella vaivalla tehdyssä ja magiallakin suojatussa luolastossa epäilyttää", Dearith ilmaisee vielä huolensa.

"Minulla on mukana soihtuja. Voisimme sytyttää yhden ja heittää sen niin ylös kuin mahdollista. Se ehkä valaisisi sen verran, että näkisimme että onko sielä niitä olioita tai muita otuksia väijymässä, tai jos se näyttäisi joltain piikkiansalta", Daerith sanoo. Hän odottaa hetkisen ja jatkaa: "Miltä kuulostaisi? Itse en nimittäin, aikaisempien tapahtumien ja nykyisen kunnon takia, haluaisi enää jotua väijytykseen tai ansaan. Ne pirulaiset kiipeävät kuin torakat, joten niitä voisi hyvinkin olla tuolla, tai sitten jokin muu joka olisi vahingoittanut verijäljen jättänyttä."

"No, tuskinpa tässä mitään hätää on. Voithan toki soihtuja heitellä ja varmistella jos haluat", Saviarius toppuuttelee Daerithille ja istahtaa hetkeksi miettien samalla alkaisikohan ruoka-aika tässä lähestyä jo.

Daerith alkaa kaivaa esiin soihtua ja tuluksia. "Haluaisko jompi kumpi teistä heittää soihdun tai tulla katsomaan?" hän esittää kysymyksen Lnaijlle ja Teziemille. "Teillä on huomattavasti parempi näkökyky hämärään ja näkisitte siten varmaan kauemmaksi. Vai haluatteko, että vain jatkamme matkaa?"

"Pimeänäkö ei toimi kuten tavallinen näkö, tai näin olen kuullut, ja hämäränäölläkin on rajansa", Lnaij sanoo. "Jos tuolla korkeuksissa on mitään, me erotamme ne suunnilleen yhtä kaukaa kuin ne meidät." Hän silmäilee katotonta syvyyttä päänsä yläpuolella ja kaivelee taskujaan. "Toisaalta, olen kyllä utelias. Otaksuisin tämän katottomuuden olevan todennäköisemmin illuusio kuin todellista arkkitehtuuria, mutta sitä, kuinka korkealla katto on, ei voi kokeilematta tietää." Tämän sanottuaan Lnaij ottaa esiin kuparikolikon ja nakkaa sen koemielessä niin korkealle kuin pystyy.

Lnaijin kolikko lähtee tarkasti suoraan ylös ja haltiat näkevät sen välkähtävän noin 20 jalan korkeudessa ennen kuin se katoaa pimeyteen. Mitään ei kuulu, ja se tulee pian takaisin alas ja kilahtaa lattialle.

Nälkä alkaa tosiaan hiljalleen hiipiä mahaan, sillä seikkailijat ovat viettäneet varsinaisessa labyrintissä kuusi ja yhteensä maan alla jo melkein kaksitoista tuntia.

Perception +5/+7 humanoids(human) Daerith on juuri sytyttänyt soihdun kun hän huomaa että Teziem ei enää ole hänen näkökentässään. "Näkikö kukaan mihin Teziem meni? Jos tuolla ylhäällä on otuksia väijymässä meitä, en haluaisi heittää soihtua sinne ellemme ole kaikki paikalla", hän sanoo jääden kuuntelemaan kuuluuko jostain ääniä ja vilkuillen ympärilleen. Samalla hän huomaa olevansa myös nälkäinen. "En tiedä teistä, mutta minulla on jo nälkä. Repussani on kolme matka-annosta ruokaa jos teillä ei ole mitään mukana. Voisimme kanssa kohta syödä jos tuolta ylhäältä ei paljastu mitään. Jos valitsemme sopivan suojaiselta vaikuttavan paikan ja syömme siinä", hän lopettaa.

"Juuh, Teziem lähti tuonne eteenpäin vähän katselemaan, mutta eiköhän se palaa takaisin, kun huomaa ettemme ole perässä", Saviarius sanoo Daerithille. "Mutta mitä? Puhuit ruokatarjoilusta. Kai minun täytyy syödä, jos tarjotaan. Kasvatukseni aivan vaatii sitä", hän jatkaa ja epäilyttävän innokkaasti tarttuu Daerithin tarjoukseen siirtyen lähemmäs odottamaan ruokahetkeä.

"Tämä labyrintti hämää, muuttuu ja sekoittaa pään. Toivottavasti emme joudu jäljittämään häntä, vaan hän osaa palata takaisin." Daerith sanoo ja katsoo huolestuneena Teziemin perään.

Daerith näki muiden kanssa, kuinka Teziem lähti hiippaillen tutkimaan käytävää, jonka seinällä verinen kädenjälki on. Tällä hetkellä häntä ei näy eikä kuulu.

Hetken odotettuaan Daerith sanoo: "En usko että Teziem olisi lähtenyt mihinkään liian kauas. Ehkä hän on löytänyt jotakin tutkittavaa. Pahoin pelkään kyllä että hän meni liian kauas ja labyrintti muuttui. Mitä teemme? Itse haluaisin pitää ryhmän kasassa ja mitä nopeammin pääsisimme hänen peräänsä sitä parempi."

"Toisaalta hän tosiaan on vain haltia, niin ei häneltä voi olettaa ihmisille ominaista kekseliäisyyttä ja näin ilman minun neuvojani on voinut kyllä eksyä lyhyelläkin matkalla. Hmm..." Saviarius pohtien puhelee Daerithille. Hän kävelee muutaman kierroksen Daerithin ympäri pohtien samalla ja lopulta pysähtyy. "Kai meidän on pakko lähteä perään, mutta toisaalta voisi olla kannattavampaa yrittää mennä odottamaan labyrintin loppuun, kuin yrittää seurata Teziemin vaelluksia. Daerith, sinä ainakin siis haluaisit lähteä perään heti? Entä Lnaij, mitä mieltä olet?" Saviarius sanoo kahdelle viimeiselle ryhmänsä jäsenelle.

"Itse koen ongelmaksi tuon aukon. Jos vain lähdemme etsimään häntä saatamme saada jonkin peräämme. Vajaalla ryhmällä taas haluaisin välttää taistelua, jolloin heittämällä soihdun ylös mahdollisesti sielä oleva tajuaa paljastuneesa ja hyökkää. Ellei se sitten ole ansa joka reagoi muihin rotuihin kuin laburintin tekijät. Tosin voihan se vaikka olla reitti pois tästä labyrintistä. Monet eivät välttämättä huomaa sitä ja jatkavat harhailuaan. Mutta kohteemme vapauttamiseksi joudumme vielä todennäköisesti taistelemaan niitä olioita vastaan ja jollei ryhmä ole kasassa pelkään selvityimisemme puolesta. Yksi niistä lähes tappoi minut ennen kuin kukaan ehti reagoimaan", Daerith sanoo.

Lnaij ottaa Daerithin tarjouksen vastaan ja kiittää. "Valitettavasti lähdön kiireessä en muistanut pakata evästä mukaan; Suurloosissa majaillessani en pitänyt ruokaa repussani. Pitänee tämäkin paha tapa muistaa korjata..." Vesileiliään hän ei sentään unohtanut, ja ottaa siitä huikan ja tarjoaa muille jos näillä ei ole omaa.

Lnaij tuhahtaa Saviariuksen tärkeilylle ihmisten kekseliäisyydestä mutta ei kommentoi. Hänelle esitettyyn kysymykseen hän vastaa lyhyesti, "Kannatan eteenpäin jatkamista."

"Hyvä on, eiköhän jatketa eteenpäin. Katsotaan matkan varrella näkyykö merkkejä sitten Teziemistä tai määränpäästämme. Varmaankin Lnaij kulkee ensimmäisenä ansojen varalta ja me Daerithin kanssa hoidamma suunnistamisen?" Saviarius sanoo. Daerithille hän vielä jatkaa: "Älä sitten turhia huolehdi siitä aukosta ylhäällä, jos siellä joku olisi tulossa kimppuumme, se olisi jo tullut. Ja soihtujen heitteleminen olisi turhaa tai tosiaan korkeintaan houkuttelee kimppuumme jotain. Minun on myös vaikea uskoa, että ainakaan kukaan olisi minotauria ylös rahdannut, jos siellä luulet jonkun ulospääsyreitin olevan." Tässä kohtaa Saviarius myös napostelee Daerithin tarjoamat eväät ja ottaa huikan leilistä.

jäljitys +6 kun Teziem on haltia. "No siinä olivat sitten mukanani oleet ruuat. Toivottavasti tämä reissu ei veny paljoa pidemmäksi" Daerith sanoon syömisen jälkeen. "Minotaurin kohdalla liene olet oikeassa Saviarus. Olisimme nähneet enemmän jälkiä jos hän olisi kiivennyt tai raahattu ylös", Daerith toteaa. "Eiköhän sitten jatketa ja koiteta löytää Teziem. Toivottavasti hän on vain eksyksissä ja jäänyt odottamaan meitä", hän jatkaa vielä kaivaen repusta narukerän ja lisäten, "haluan testata yhtä asiaa. Puran tämän narurullan ja annan narun raahautua perässä. Näin näemme sen tunnelin josta tulimme kun labyrintti muuttuu, tai sitten narulle tapahtuu jotakin outoa. Kumpikin antanee meille vähän vinkkiä selviytymisen kannalta."

"No Lnaij, johda tietä ja koita vähän tähyillä ansoja, minä ja Saviarus seuraamme. Käytävällä sitten koitan katsella jälkiä jos niistä näkyisi että Tezien on kulkenut siitä. Viimeistään seuraavassa risteyksessä pitäisi koitaa löytää hänen jäljet", Daerith sanoo muille ja koittaa vuorollaan mennä sen aukon alta mahdollisimman sivusta ja nopeasti pois alta.

Lnaij kävelee varovasti ensimmäisenä eikä näe matkalla mitään erityistä. Saviarius ja Daerith tulevat perässä narun kanssa. Noin sadan jalan päässä he saapuvat risteykseen, jossa käytävä jatkuu eteenpäin ja vasemmalle kääntyy pieni sivukäytävä. Teziemistä ei näy jälkeäkään. Katto näyttää edelleen jatkuvan loputtomasti ylös.

Take 20: Survival 21 "Tässä kohtaa on sitten neuvot hyvät kalliit..." Lnaij mutisee itsekseen. "Älkää astuko mihinkään, katson jos tässä näkyisi jälkiä." Hän tutkii lattiaa molempien reittien edestä, jos jommallakummalla vaikka olisi tarpeeksi pölyä, jotta siihen olisi jäänyt kulkemisen jälkiä.

Lnaij kykkii viitisen minuuttia lattialla tutkien harvoja pölyhiukkasia ja löytää suoraan jatkuvan käytävän lattialta pienen naarmun. Toisessa käytävässä ei näytä olevan jälkiä.

Perception +7 "No niin. Suoraan meneminen näyttäisi olevan parempi veto." Lnaij vilkaisee vielä pikaisesti, onko kumpaankaan seinään merkitty lovea tai viivaa liidulla tai tikarilla. Jos ei, matka jatkuu.

Lnaijin tonkiessa maata Saviarius oli nojaillut seinää vasten ja heitellyt Teziemin hänelle antamaa hopeakolikkoa. Lnaijin kertoessa päätelmänsä Saviarius vastaa nopeasti varmuudella: "Ah, olisin saman vastauksen voinut kertoa viidessä sekunnissa! No jatketaan matkaa vaan, vaikka meidän saattaa olla parempi varautua pahimpaan."

Lnaij ei löydä merkkejä.

Daerith jatkaa jäljittämistä, ja Lnaij kulkee varovasti aivan hänen takanaan tutkailemassa käytäviä ansojen varalta. Ennen pitkää Daerith tajuaa, että he ovat lähteneet seuraamaan minotauriprinssin ja otusjoukkion jälkiä, jolloin hän suunnistaa muualle. Hän on varma siitä, että pyörii sen paikan lähistöllä, missä Teziem katosi, mutta ei löydä millään jälkiä.

Parin tunnin päästä he tulevat kohtaan, jossa leveät käytävät yhdistyvät T-risteykseksi ja risteyskohdasta on kaivettu uutta luolaa seinän sisään. He ovat jatkamassa matkaansa, kun Daerith huomaa kaivetussa luolassa tutun hohteen ja näkee kaivoskoppakuoriaisen juoksevan päin.

Inska (yllätyskierroksella mukana ötökät ja Daerith):
Lnaij: 22
Koppakuoriaiset: 20
Daerith: 18
Saviarius: 15

Lnaij ottaa 9 vauriota. Daerith kerkeää hädin tuskin avata suunsa huutaakseen, kun ötökkä jo iskeytyy päin Lnaijia ja repii haltian reiteen ammottavan haavan terävällä suullaan. Daerith yritti sohia sitä keihäällä, mutta ei osunut lähellekään.

Yllättäen ensimmäisen koppakuoriaisen takaa tulee toinenkin, mutta sen on väistettävä ensimmäistä eikä se pääse vielä puremaan. Se on selvästi tulossa ahdistelemaan Daerithia.

Daerith: Free action, soihdun pudotus. No action, 5 tf step. STD action, Longspear +3, 1d8+3 (1d8, x3). Kohde k2 (ei cover AC). Daerith havahtuu toiseen viholliseen pudottaen soihdun ja ottaa automaattisesti askeleen taaksepäin ja lyö tätä keihäällään.

K2 ottaa 4 lämää. Daerith survaisee toista kuoriaista keihäällään ja osuu arkaan paikkaan sen kitiinikuoressa. Ötökkä vinkaisee ilkeästi.

Yllätyskierros ohi.

Standard: dagger +0, d4, 18-20. Move: 5 ft. step ruutuun H2. Lnaij rääkäisee kivusta ja perääntyy hätäisesti, ontuen haavoittuneen jalkansa vuoksi. Hän sohaisee miekallaan sitä kuoriaista, jota Daerith haavoitti, ja astahtaa sitten ötökän tieltä sivuun.

Lnaijin isku on lähellä osua, mutta jää hieman lyhyeksi, kun hän yrittää perääntyä samalla.

K1 faivari ruutuun G2 ja k2 ruutuun G3. Koska niiden saaliit astahtivat taaksepäin, kuoriaiset tulevat perässä ja hypähtävät molemmat eteenpäin ja yrittävät purra Lnaijia ja Daerithia. Ne eivät kuitenkaan osu yhtään mihinkään.

Daerith: Free action: pudota keihäs, Move action: ota miekka ja kilpi, STD action: hyökkää Longsword +3, 1d8+2, 19-20/x2 Daerith vilkaise nopeasti ympärilleen ja havaitsee tilanteen kehittyvän heille taktisesti hyväksi. Hän pudottaa keihään ottaen esiin miekan ja kilven parantaen suojaustaan. "Saviarus, sinulla on mahdollisuus siirtyä vihollisen selustaan", Daerith huutaa samalla kun lyö kuoriaista miekallaan.

Daerithinkin miekka viuhuu ohi, kun hän yrittää osua ötökkään.

Draw weapons, 5-footstep F3 ja power attack kuoriaiseen k2 longsword +5 (1d8+5/19-20x2) (flank) Saviariuskin viimein huomaa taistelun ympärillänsä, kun hän näkee toveriensa linkuttavan haavoittuneina taaksepäin ja koppakuoriaisten jahtaavan näitä. Saviarius vetää miekkansa esiin ja kierrähtää kuoriaisten taakse näiden kimppuun.

Saviarius saa halkaistua toisen koppakuoriaisen lähes siististi kahtia.

Standard: dagger +0, d4, 18-20. Move: 5 ft. step ruutuun I3. Lnaij kyttää tilaisuutta sohaista jäljelle jäänyttä ötökkää silmään tai muuhun tärkeään paikkaan, mutta vaadittua paikkaa ei tule. Hän jatkaa pakittamista ja puolustautumista.

Lnaij huitoo taas ohi.

Jäljelle jäänyt ötökkä kääntyy nyt kohti Daerithia ja yrittää hyökätä, mutta sen leuka töksähtää maahan eikä se pääse puremaan.

Daerith: 5tf step H2, Move action ready a shield, std action Aid Another (Longsword +3). Saviarus +2 bonus on next attack roll Daerith näkee Lnaijin perääntyvän ja paremmin suojattuna siirtyy tämän ja kuoriaisen väliin kiinnitäen kilven käyttökuntoon. "Saviarus, koitan harhauttaa sitä ja samalla pääset taas selustaan", Daerith sanoo.

Daerith pitää ötökän huomion tiivisti itsessään ja Saviarius saa otollisen paikan.

5ft-step F2, Full power attack: longsword +5 (1d8+5) / shortsword +5 (1d6+5) (flank+aid) Saviarius alkaa jo hieman nauttia taistelusta ja hymyäkin voi suunpielestä lukea, mutta hän kuitenkin huomaa nyökätä kiitokseksi Daerithille siirtyessään seuraavankin kuoriaisen taakse viimeistelemään tätä.

Saviarius halkaisee jo ensimmäisellä iskullaan myös toisen ötökän, joka jää liikkumattomana maahan valumaan erinäisiä nesteitä.

Onko se jonkin eläimen kaivama kolo vai enemmän kuin uusi tunnelin sivuhaara? "Tänne asti on tuskin kukaan tullut pitkään aikaan, mutta silti kiinnoistaisi nähdä olisiko tuolla kaivetussa osassa jotakin mielenkiintoista." Daerith sanoo. Hän laittaa miekan ja kilven pois ottaen keihään esiin. Ennen uuteen tunneliin menoa hän tutkii vielä tarkemmin miltä se näyttää. "Jos nuo ovat saaneet jotakin saalista, niin se voi olla raahattu sinne", hän jatkaa vielä.

Saviarius seisoo hetken huohottaen kuolleiden kuoriaisten edessä, mutta kuullessaan Daerithin puhetta, hän hieman ravistaa päätänsä ja kääntää katseensa taas ryhmää kohti. Saviarius hetken tarkastelee ryhmänsä kuntoa ja huokaisee kerran syvään. Hän koittaa vielä puhdistaa miekkansa kuoriaisten ruumisnesteistä johonkin muuhun kuin omiin vaatteisiinsa, ennen kuin työntää miekkansa takaisin paikoillensa ja siirtyy Daerithin perässä tarkkailemaan ympäristöä.

Daerithin mielestä tunneli on luultavasti kaivoskoppakuoriaisten kaivama. Sen seinillä ei ole kuin muutama riimu (kuka tietää, miten nekin ovat sinne päätyneet) ja se vaikuttaa muutenkin hieman vähemmän häiritsevältä kuin työstetyt käytävät. Siellä ei kuitenkaan ole valaistusta, eikä madaltuvaa käytävää ole tehty ihmisen kokoiselle olennolle, vaikka sinne mahtuu kyllä kyykistelemään.

Daerith: Jos ei tule vastustusta, niin soihtu menee keihään kärjessä tunneliin. Jos tunneli jatkuu suorana, niin soihdun voisi heittää sinne sen jäleen kuin se on taas irroitettu keihäästä. Daerith kääntyy katsomaan vielä maassa heikosti palavaa soihtua. "Jos tuon soihdun kiinnittäisi keihään kärkeen narulla ja sitten valaisisi sillä käytävää. Siellä saattaa olla enemmänkin kuoriaisia, eli en oikein viitsisi tässä kunnossa lähteä ryömimään koloon. Jos lyhyt valaisu ei näytä mitään, niin jos jatkamme matkaa ja Teziemin etsintää. Tarvitsemme hänen apuaan", Daerith toteaa.

Tunneli jatkuu muutamia metrejä suorana, mutta tekee sitten käännöksen. Valaistus ei paljasta mitään sen erityisempää, eikä siellä kuulu olevan enempää kuoriaisiakaan. Pienessä lammessa oleva vesi näyttää olevan lähes puhdasta.

"Onko meillä jäljellä yhtään parannusjuomia?" Lnaij kysyy improttuaan jalkaansa kenttäsiteen.

Saviarius polvistuu veden ääreen ja hieman maistaa vettä. Jos vesi maistuu yhtä hyvältä kuin näyttää, niin hän täyttää leilinsä ja hieman puhdistaa varusteitansa, kunhan muutkin ovat mahdollisesti täyttäneet leilinsä. Puuhien ohessa hän myös vastaa Lnaijille: "Kaikki juomat ovat käsittääkseni juotu jo pois."

Saatuan toimensa tehtyä Saviarius nousee ylös ja sanoo Daerithille: "Daerith. Emme taida olla nähneet mitään jälkiä Teziemistä toistaiseksi. Uskotko oikeasti, että kykenet jäljittämään haltiaa maagisesti muuttuvassa labyrintissä? Jos Teziem toimii järkevästi, hän yrittää läpäistä labyrinttia ja odottaa meitä sen päädyssä. Mielestäni meidänkin tulisi pyrkiä samaan." Lnaijille hän vielä jatkaa: "Lnaij, sinäkin olet haltia. Ymmärrät ehkä parhaiten miten Teziem ajattelee, mutta uskotko sinäkään, että vaeltelemalla labyrintissä löydämme Teziemiä? Itse uskon kyllä suunnitelmaani parhaaksi tähän tilanteeseen."

Daerith: Survival +5. Miltä vesi vaikuttaa taitoheiton perusteella? Heal +5, jos siitä mitään hyötyä Lnaijlle on. "Olen pahoillani Lnaij, mutta kaikki on käytetty ja silti olemme molemmat vain juuri ja juuri tajuissamme", Daerit sanoo Teziemille. "Tämä pelastusretki ei mene mielestäni kovinkaan hyvin", hän lisää ja kääntyy Saviaruksen puoleen. "Suurin kysymys mielestäni on, että pystyykö Teziem löytämään itse pois labyrintistä. Jäljittämistä ajatellen, niin minulla on sentään vähän koulutusta siihen, mutta ei tämä mitään helppoa silti ole ollut. Teziemiä saattaisi auttaa jos meiltä olisi jäänyt kunnolliset jäljet joita seurata, mutta tämä ei todellakaan ole mikään helppo ympäristö. Jos hän olisi jo löytänyt pois, niin miksi emme ole nähneet hänen jälkiään hetkeen? Mekin olimme nimittäin taas niiden olioiden perässä ja ne tuntuvat olevan ainoita jotka tietävät minne pitää mennä. Ehkä hän on keksinyt jonkin toisen keinon navigoida täällä, mutta en tiedä siitä", hän lopettaa.

Vesi on juomakelpoista ja puhtaampaa kuin suuressa osassa Absalomia. Daerithin mielestä Lnaij on toimintakuntoinen, mutta ei kestä suurempaa verenhukkaa. Tässä vaiheessa vain levosta olisi hyötyä.

Daerith täyttää oman vesileilinsä uudelleen. "Lnaij, mitä mieltä sinä olet? Saviarus, jos kävisi niin hyvin, että pääsisimme labyrintin läpi ja löytäisimme Nuarin ja selviäisimme takaisin, niin mitä luulisit Kapteenin sanovan jos palaamme ilman Teziemiä? Se on pakko myöntää, että emme välttämättä löydä häntä, mutta mielestämme meidän pitäisi vielä koittaa. Olen varma, että olemme sen paikan läheisyydessä jossa hän katosi" Daerith sanoo.

"No kapteenin mielestä tärkeintä varmasti olisi tehtävän suorittaminen loppuun ja toki Teziem saa kunniamaininnan sankaruudestaan. Itse vain mietin, että kykenemmäkö löytämään Teziemiä tai onko Teziem enää elossakaan, mutta jos sinulla vielä uskoa riittää, niin luotan vielä vaistoosi toistaiseksi ja olen jonkin aikaa valmis etsimään häntä", Saviarius vastaa Daerithille. Saviarius lähtee jo liikkeelle eteenpäin, mutta kääntyy vielä ympäri ja jatkaa Daerithille: "Mutta sanotaan, että ehdottomasti etsitään enää korkeintaan muutama tunti häntä. Siinä kohtaa meidän on jo ehdottomasti jatkettava eteenpäin. Kohta joudumme jo yöpymispaikkaa tässä miettimään, jos vielä täällä aikaa tuhraamme. Tehtävä täytyy kuitenkin suorittaa loppuun. Kunniakin vaatii sitä!"

Lnaij näyttää kalpealta ja puhuu hitaammin ja hiljempaa kuin ennen. "Olen sitä mieltä että jos jatkamme eteenpäin, Saviariukselle on jäämässä yksinvastuu vihollisten kohtaamiseen lähitaistelussa. Mitä Teziemiin tulee... Itse olisin yrittänyt palata taaksepäin enkä jatkaa eteenpäin, sillä Teziem ainakin tiesi, että takanapäin hänellä on ryhmä eläviä liittolaisia ja sen suunnan viholliset olivat tuoreeltaan tapettuja. Kun taas edessä päin..." Hänen äänensä hiipuu hetkeksi kuulumattomiin. "Prinssi... Nuar ei välttämättä ole enää edes elossa. Mutta jos on, ja jos hän pystyy taistelemaan näitä kuoriaisia vastaan, hän pystyy elämään niiden lihalla ja verellä, jos sikseen tulee - sen verran paljon niitä tuntuu täällä olevan. Jos tärkein apu, jota meillä on hänelle tarjota, on tästä labyrintista ulos johdattaminen, meidän täytyy pysyä hengissä sitä tehtävää varten. Kannatan vetäytymistä - tai sen yrittämistä - mutta en voi lähteä omin nokkineni jos aiotte jatkaa."

"Olen osittain samaa mieltä kanssasi Lnaij, mutta Nuar vaikutti jälkien perusteella olevan niiden olioiden vankina. Mutta ryhmässämme on vain yksi oikeasti taistelukuntoinen, joten kolmestaan meillä ei mielestämme ole paljoa mahdollisuuksia. Itse haluaisin etsiä Teziemiä ja jos emme löydä häntä, niin yrittää vetäytyä täältä. Jos taas löydämme hänet, niin se parantaa mahdollisuuksiamme - mahdollisuuksiamme joko vetäytyä tai jatkaa. Tappamalla itsemme täällä turhaan ei hyödytä ketään. Jos ehdimme ajoissa takaisin voimme sentää saada aikaiseksi uuden etsintäryhmän joka voi pelastaa Nuarin. Kuolemalla täällä uutta etsintäryhmää ei välttämättä saada ajoissa", Daerith toteaa vakavana. "Oma ehdotuksen on, että koitamme etsiä Teziemiä samalla kun etsimme reittiä takaisin päin. Olen kyllä valmis neuvottelemaan vielä jos teillä on hyviä syitä toimia toisella tavalla", hän jatkaa vielä. Jääden odottamaan lisäkommentteja hän kumartuu juomaan kunnolla vettä. Matka tulee kestämään oli suunta mikä tahansa.

"Perääntymään en voi itse suostua. Ymmärrän toki, että olette haavoittuneita ja Teziemin löytäminen auttaisi tilannetta huomattavasti. Hänellä ilmeisesti kuitenkin oli jotain parannusvälineitä, vaikka heikosti osasikin käyttää niitä", Saviarius vastaa. Hän hetken vetää syvään henkeä ja ja jatkaa vielä: "Sanoisin nyt niin, että keskitämme kaikki voimamme Teziemin etsimiseen. Seuraamme näitä jälkiä oli suunta sitten mikä onkaan ja joko löydämme hänet tai emme, mietimme sitten uudestaan tilannetta. Takaisinpäin meneminen kuitenkin on tuskin juuri helpompaa kuin eteneminenkään tässä labyrintissä, joten vetäytymään häpeällisesti en lähde, ellen muuten ole aivan varma kuolemastani ja silloinkin asiaa pitäisi pohtia syvään."

"No sitten asia taitaa olla selvä. Koitamme löytää Teziemin ja katsotaan mihin häntä hakiessamme päädymme. Joko löydämme hänet tai etsintään varattu aika tulee täyteen. Sen jälkeen teemme uuden tilannearvion. Etenemmekö niin kuin tähänkin asti? Lnaji pystytkö vielä auttamaan ansojen etsinnässä?" Daerith kysyy. "Saviarus, haluan vain muistuttaa että yksi sellainen olio lähes tappoi minut ennen kuin kukaan ehti reagoiman ja silloin olin vahingoittumaton. Nyt tiedämme vähän mitä odottaa, mutta ryhmämme on myös paljon huonommassa kunnossa", Daerith muistuttaa.

"Varmaan aika samalla tavalla jatketaan. Daerith, sinä olet vastuussa suunnistuksesta, minä autan ja Lnaij tarkkailee ansoja samalla. Ellei jollakulla ole vastaanpantavaa? Jos teitä huolestuttaa omat haavanne, niin voitte aina jonkun leveämmän aukeaman, isomman huoneen tai jonkin muun epäilyttävän tullessa vastaan juosta selkäni taakse, niin olen kohtaamassa viholliset sitten ensin. Muutenkin minun varmaan kannattaa kulkea keskellä, niin jos te suunnistatte ja tarkkailette ansoja minun sivuillani, niin siitä voitte sitten syöksyä taakseni helposti tarpeen tullen", Saviarius vastaa Daerithin huoliin.

Daerith on valmis etsimään Teziemiä ja katsomaan minne tuuli kuljettaa. Jäljitys +6 "Jos Lnaij on halukas etsimään ansoja kuten tähänkin asti, niin jatketaan etsintöjä. Jos löydämme Teziemin ja hän on kunnossa, niin hän voinee etsiä ansoja sitten" Daerith sanoo.

Perception +8 ansojen bongaamiseen. Lnaij tarkastaa jokaisen alueen kahdesti ennen kuin astuu mihinkään. "...Jatketaan sitten," Lnaij sanoo. Ehkä liittolaisen etsiminen on paras syy päätyä seuraavaan maailmaan... Mikäköhän minua siellä odottaa? hän miettii itsekseen.

Daerithille on jäänyt hieman nälkä ja hän miettii itsekseen, että kaivoskoppakuoriainen varmastikin kelpaa ravinnoksi, sillä se ei ole myrkyllinen ötökkä. Hyvää se tuskin on, ja jätökset saattavat hohtaa jonkin aikaa.

Koska Lnaij etsii ansoja kahteen kertaan joka paikasta, ryhmän vauhti hidastuu huomattavasti, ja heillä on suorastaan tylsää. Lnaij löytää vain yhden kuoppa-ansan, johon he olisivat saattaneet kävellä, mutta sekin on laukaistu. Kuopan pohjalla on vain kaivoskoppakuoriaisen raato.

Ennen matkan jatkamista Daerith söi vähän kuoriaista. "Ei matkaeväätkään herkkua ole, mutta kyllä ne tästä voiton vie", hän toteaa muille. "Tämä muistuttaa niistä ajoista kun olin nuorempi ja piti itse pyydystää syötävät luonnosta. Ne eivät olleet helppoja aikoja, mutta tavallaan kuitenkin olivat hyvä aikoja" han jatkaa vielä muille. Lnaijin osoittaessa kiinnostusta Daerithin pitkään keihääseen hän tarjoutuu lainaamaan sitä: "Jos haluat, niin ota se vain käyttöön. Tällä hetkellä haluan pitää kilpeä tuomaan lisäsuojaa ja silloin en pysty tuota keihästä käyttämään. Keihäästä on hyötynsä tietyissä tilanteissa. Monesti pitkä keihäs voi pelastaa kun jokin peto on syöksymässä kimppuun. Tässä oikeastaan alkaa kaipaamaan takaisin maan päälle ja luontoon", Daerith sanoo.

Daerith löytää yllättäen selviä jälkiä yksittäisestä kulkijasta, jonka kengännumero viittaa Teziemiin tai hänen kokoiseensa humanoidiin. He seuraavat jälkiä ja ohittavat kaikki käytävät, joissa jäljet jättänyt tyyppi on vain käynyt kääntymässä. Lnaij löytää matkalla yhden laukeamattoman ansan, kaksi lauennutta ansaa ja kaksi kaivoskoppakuoriaisen raatoa. Kun kolmikko näkee kolmannen lauenneen ansan, joka on piikkikuoppa, sen toisella puolella makaa hyvin turhautunut Teziem.

Jälleennäkeminen

Vain viiden tunnin harhailun jälkeen kaikki ryhmän jäsenet ovat taas yhdessä.

Teziemin silmät kirkastuvat ja hän hyppää pystyyn huomatessaan muun ryhmän. "Vihdoinkin! Ehdin jo ajatella viettäväni loppuelämäni tässä kirotussa labyrintissa. Se muuttui heti kun poistuin luotanne ja olen harhaillut ympäriinsä neuvottomana tuntikausia."

"Löysittekö Nuarin? Tai onko teillä ajatuksia mistä lähteä jatkamaan etsimistä?" Teziem kysyy kömmittyään ansakuopan yli toiselle puolelle ryhmän luo.

"Teziem! Loistavaa, olemme etsineetkin sinua. Itse tiesin sinun kokoajan olevan elossa, mutta muu ryhmä alkoi käydä hieman epätoivoiseksi tässä jo", Saviarius helpottuneena jopa hieman myhäilee.

"Emme vielä ole löytäneet Nuaria, mutta olemmekin keskittyneet sinun etsimiseen. Minulla on kuitenkin tunne, että lähenemme keskustaa oikein hyvää vauhtia", Saviarius vastaa Teziemin kysymyksiin ja kävelee lähemmäs tarkastelemaan tätä. "Oletko muuten millaisessa kunnossa? Lnaij ja Daerith ovat ainakin vähän heikossa hapessa, niin olisi hieman käyttöä parannussauvallesi, kun sinullahan sellainen taisi olla?" Saviarius vielä kyselee Teziemiltä.

Daerith oli tajuton kun sauvasta oli puhetta. "Hienoa, löysimme sinut. Nuaria emme todellakaan ole vielä löytäneet, kuten Saviarus jo totesi. Minä ja Teziem olemme sen verran huonossa kunnossa, että meidän pitäisi vetäytyä, mutta ensin halusimme löytää sinut. En nimittäin halua jättää ketään tänne harhailemaan näkemättä enää koskaan aurinkoa. Niin, kerrohan mikä on oma kuntosi", Daerith sanoo Teziemille. Saviarukselle Daerith sanoo: "Saviarus, näethän että meidän oli syytä etsiä häntä." "Nyt kun kaikki on koolla voimme miettiä miten edetään. Kaikki parannuspullot on käytetty ja niitä olioita emme vielä ole kohdanneet lisää. Eli jos tulee tiukka paikka, niin olemme vielä vaikeuksissa. Tilanne kuitenkin on jo parempi kun kaikki neljä olemme koossa, mutta mistä parannussauvasta puhut Saviarus? En ole tainnut kuulla kaikkea", hän jatkaa muille. "Jos sinulla on parannussauva Teziem, niin osaan käyttää sitä. Se muuttaisi tilanteen kokonaan, mutta se on sinun, joten niin myös valinta sen käytöstä on sinun", Daerith jatkaa vielä Teziemille. Heal +5, miltä Teziem näytää. Nääntynyt, haavoittunut? "Pidimme pienen tauon syödäksemme ja kerätäksemme voimia. Mikä on oma tilanteesi? Oletko syönyt ja juonut? Daerith kysyy tarjoten vesileiliä. "Löysimme juotavaa vettä joten saimme leilit täytettyä, mutta ruokaa minulla ei ole enää antaa", hän vielä jatkaa.

Daerith toteaa, että Teziemin haava ei ole vakava, vaikka se ei ole aivan pelkkä pintanaarmu.

Ryhmän löydettyä Teziemin Lnaij huokaa helpotuksesta. Koska jatkuva kyyristely ja käytävän eri osien tarkkailu ja tökkiminen keihäällä on käynyt hänen selkäänsä, hän suoristautuu, nojaa seinää vasten ehjän jalkansa varassa ja sulkee silmänsä. Kiviseinä tuntuu mukavan viileältä ja hän tuntee orastavan kuumeen luissaan. "Myönnän", hän sanoo tavanomaisen vaimealla äänellään, "olitte oikessa. Oli parempi jatkaa kuin palata – joskin esitän saman ehdotuksen nyt... Ellei meillä ole tilanteeseen sopivaa sauvaa?"

"Minulla on kyllä parannussauva mutten itse osaa sitä käyttää. Totta kai te olette vapaita käyttämään sitä niin paljon kuin tarvitsette ja sauvassa riittää taikuutta, toimimmehan kuitenkin kaikki järjestön nimissä. Itse en tarvitse parannusta kipeästi, päässäni humisee enemmän tämän labyrintin kuin haavojeni vuoksi, mutten pahastuisi jos joku osaava heilauttaisi tätä sauvaa minunkin suuntaani", Teziem sanoo ja kaivaa parannussauvan repustaan. "Jos haluatte voin yrittää itsekin aktivoida tätä, mutta seuraukset eivät välttämättä ole toivotut. Olen parempi varas kuin velho."

Daerith. Paranussa sauvva Teziem, Lnaij ja Dearith. Aluksi kerran ja jos tulee huono heitto, niin sitten ainakin toinen perään.
Daerith saa 11 hp, Teziem 2 ja Lnaij 5. Sauvasta menee 4 chargea.
"Tämä on erittäin hienoa ja saa kyllä oman minut kannattamaan pelastusretken jatkamista. Kaiken lisäksi osaan käyttää sitä sauvaa, joten se ei ole ongelma", Daerith sanoo Teziemille ja ottaa vastaan tämän tarjoaman sauvan. Hän käyttää sitä parantamaan seurueen haavoittuneita. "Tämä on kyllä kätevä kapistus. Harmi että minulla ei ole ollut varaa hankkia tällaista", Daerith totetaa ojentaessaan sauvan takaisin.

Lnaij saa 2 hp ja sauvasta menee 1 charge. Lnaij pyytää vielä yhtä latinkia.

"Noin, ovatko kaikki valmiina jatkamaan, vai onko vielä jotakin tai tarvetta lisäparantamiselle?", Daerith kysyy.

"No niin. Ryhmä on kasassa. Kaikki ovat terveitä, pirteitä ja moraali on taas huipussaan! Eiköhän vaan jatketa matkaa. Kykenen jo aistimaan labyrintin lopun läheisyyden", Saviarius sanoo yllättävän iloisella ja varmalla äänellä selkeästi viimeisimpien onnistumisten innoittamana.

Seikkailijat jatkavat matkaansa Daerithin johdolla. He saavuttavat jälleen uusia alueita seuratessaan Nuarin ja hänen saattajiensa jälkiä. Tällä kertaa he kävelevät käyrään käytävään, joka tuntuu kapenevan ja madaltuvan joka askeleella, mutta jotenkin kummassa se ei koskaan mene niin pieneksi, etteivät he mahtuisi kulkemaan siellä. Käytävän lopussa on salaovi, joka ehkä joskus oli salainen, mutta nyt se on rikottu ja raollaan. Sen salpaan on selvästi jäänyt kiinni muutama valkoinen karva.

"Voisikohan olla, että alamme todellakin lähestyä labyrintin loppua. Ainakin tämä tuntuu muuttuvan erilaiseksi", Daerith sanoo muille. Hän puristaa keihästä hivenen tiukemmin muistellessaan edellistä kohtaamistaan niiden olioiden kanssa.

Seikkailijat jatkavat eteenpäin ja tulevat kuuden käytävän risteykseen. Käytävät valuvat risteykseen kuin joenhaarat ja soljuvatkin vähän samalla tavalla. Vain yksi iso verinen kädenjälki seinässä pysyy muuttumattomana.

Derith: Perception +5 tarkasteluun, Knowl nature +5 pystyykö tunnistamaan jäljen jättäneen rodun. Daerith antaa paikallaan seistessään katseen kiertää risteyksessä tarkastellen seiniä, lattiaa ja kattoa. "Veriset jäljet saavat minut aina varuilleni", hän sanoo muille. "Suuri jälki saattaisi olla Nuarin. Tulee muutama vaihtoehto mieleen: joko hän vuotaa verta vielä ja on tarvinnut tukea, hänet vangitsijoineen on yllätetty täällä, seinässä on jotakin erityistä tuossa kohtaa tai sitten hän saattaa koittaa jättää jälkiä/merkkejä seuraamisen helpottamiseksi. Tai sitten jotakin aivan muuta jonka merkitystä en keksi. Aikaisemmikin oli kavion jälki seinssä, eli tämä ei ole ensimmäinen kerta kun hän jättää jälkiä seinään."

Daerithin pää ui, kun hän yrittää etsiä seinistä jotain, mutta mitään ei löydy. Sen sijaan hän huomaa, että verinen kädenjälki on selvästi suurempi kuin ihmisen. Vaikka pelkästä tuhrusta seinällä ei voi määrittää sen jättäneen otuksen rotua, hän tietää myös, että minotaurit ovat isoja, joten on todennäköistä, että sen on jättänyt Nuar.

"Pystymmekö seuraamaan Nuarin jälkiä näiden seinien omituisuudesta huolimatta?" Teziem kysyy.

"Eivät ne ainakaan auta", Daerith tokaisee. Heken hijaisuuden jälkeen hän jatkaa: "Anteeksi, nämä efektit vähän sekoittavat päätä ja samalla saavat minut ärtyisäksi. Jäljitys on ongelmallista. Joskus se tuntuu olevan vain satunaisten merkkien huomaamaista tietyn väliajoin. Etenkin tällaisessa paikassa jossa on kova lattia. Mutta niin kauan kuin muitakaan ehdotuksia ei ole, niin pitänee vain koittaa jatkaa näin. Muutaman kerranhan olemme hukanneet jäljet, mutta sitten olemme löytäneet ne taas uudestaan. Mutta kyllä apu aina kelpaa jos pystytte auttamaan."

Daerith: Perception +5. Jos mitään erikoista ei löydy, niin jatketaan jäljitys +6:lla, ellei muita ideoita. Daerith menee tutkimaan kädenjälkeä ihan vierestä ja tunnustelee seinää siltä kohtaa.

"Nuarin napanneet oliot olivat keskikokoisia," Lnaij sanoo. "Prinssi saattaa olla onnistunut taistelemaan tiensä vapaaksi. Jatketaan vain jäljittämistä."

Kun Daerith saa selville, että kädenjäljen vierestä ei löydy mitään sen enempää, hän jatkaa jälkien seuraamista. Tällä kertaa hän eksyy pahasti ja koko porukka päätyy jonkinlaista pelilautaa muistuttavaan sellirakennelmaan. Teziemin onnistuu jälleen kerran olla huomaamatta ansaa, jonka päälle hän astuu. Haltian refleksit pelaavat edelleen, ja hän hypähtää sivuun, kun lattia aukeaa ja paljastaa piikkejä täynnä olevan kuopan.

Daerith huohaa syvään ja sanoo:" Kuten jo totesin, niin tämä ei ole helppoa tällaisessa ympäristössä. Olen edelleen halukas auttamaan jos teillä on jokin idea miten tässä labyrintissä pääsee eteenpäin. Nimittäin aina kun olemme onnistuneet seuraamaan jälkiä, niin olemme päässeet syvemmälle labyrinttiin. Eli sanoisin, että sinne meidän pitää päästä tavalla tai toisella. Niin kauan kuin muita ideoita ei ole saatavilla, niin joudumme jatkamaan näin."

"Kyllähän me aina välillä ollaan selkeästi edetty. Joten eiköhän samaan tyyliin jatkamalla tästä läpi mennä. Parempia ideoitahan ei itsellänikään ole", Saviarius toteaa.

perception +4 Teziem vetää henkeä ja rauhoittuu hetken. Tämän jälkeen hän sanoo: "Jäljitys on minunkin mielestäni paras suunnitelma tässä kohtaa." Haltia tarkastelee myös pelilautaa muistuttavaa sellirakennelmaa siltä varalta että siitä löytyisi lisää ansoja tai ehkä jopa jonkinlainen vihje etenemissuunnasta.

Teziem ei tajua pelilaudan tapaisesta alueesta mitään, eikä löydä lähistöltä jälkiä tai ansoja.

Daerith: Jatketaan survival +6:lla "Olemmeko valmiita jatkaamaan?", Daerith kysyy muilta ja alkaa katsoa ympäristöä jos lähistöltä löytyisi jälkiä. "Todennäköisesti joudumme palaamaan jonkin matkaa takaisin löytääksemme jäljet uudestaan", hän jatkaa. "Jos täällä voi muka palata takaisin, mutta ainakin joudumme jatkamaan jonkin aikaa vaarmaan ennen kuin löydän jäljet uudestaan", Daerith lopetaa.

Ryhmä jatkaa pitkää matkaansa labyrintin halki. He löytävät aikaisempia jälkiään, mutta onnistuvat eksymään uuteen suuntaan ja päätyvät umpikujaan, joka on pieni ja täysin pallon muotoinen kammio. Jo väsynyt Lnaij ei huomaa ansakuoppaa allaan, mutta kuten Teziemillä, hänelläkin on yli-inhimilliset refleksit ja hän ehtii hypätä altaan katoavan lattian päältä suoraan Saviariuksen syliin. Kuopasta paljastuu jälleen läjä piikkejä ja näyttää siellä olevan muutama tavallinen rottakin.

Survival assist -3 "En tiedä teistä, mutta minä alan vähitellen olla aika perhanan täynnä tätä saakelin labyrinttia." Teziem sanoo säpsähtäen jälleen uutta ansaa. "Seuraavan kerran se pirun minotauri saa etsiä itse itsensä ulos sokkeloistaan. Daerith, pitäisikö meidän jatkaa tähän suuntaan?" Teziemin sormi osoittaa takaisin käytävälle.

"Tämä näyttäisi umpikujalta, joten se on varmaan ainoa reitti jatkaa", Daerith huokaa. "Tämä on vaikeimpia mahdollisia maastoja jäljittää, kun ei varsinaisesti jää jalanjälkiä jotka kestäisivät vähän kauemmin. Vain joitain jälkiä pölyssä ja satunnaisia muita merkkejä. Mutta ei kai tähän kannata jäädä odottamaan, jatketaan", hän lopettaa.

Daerith jatkaa jälleen ja matka jatkuu eteenpäin, mutta he eivät edelleenkään tietääkseen etene mainittavasti, vaan pyörivät samoissa ympyröissä. Eräässä hyvin käyrässä käytävässä Daerith on laukaista ansan, josta lentäisi nuolia hänen päälleen, mutta hän huomaa sen ennen kuin astahtaa siihen.

Turhautunut Daerith ei vieläkään löydä reittiä eteenpäin. Teziem onnistuu vaihteeksi bongaamaan ansakuopan ennen kuin astuu sen päälle. Seuraavaa ansakuoppaa hän ei näe, mutta onneksi Lnaij näkee ja pysäyttää toisen haltian ajoissa.

Sitten Daerith viimein löytää tiensä sisemmäksi. Heidän löytämänsä käytävä päättyy yhtäkkiä valkoiseen ja sileään seinään.

Lnaij pelastaa Teziemin, kun hän on taas astua ansakuoppaan.

Daerithin ja Saviariuksen onnistuu pitkän miettimisen jälkeen valita oikea reitti. Käytävän seinää vasten makaa luuranko, jonka ympäriltä ei epäilyttävistä olosuhteista huolimatta löydy yhtään ansaa. Sen viereen on kirjoitettu hiilellä: "Vasen on takaisin mutta takaisin on myötäpäivään ja oikea on liian kuuma. Anteeksi, Garanel."

Seuraavaksi Daerith eksyy jälleen. Jossain pimeässä käytävässä harhaillessaan Lnaij sattuu vilkaisemaan ylös ja näkee sieltä tuijottavan kaksi vihamielistä silmää.

Inska (yllätysrundilla mukana Lnaij ja otus):
Lnaij: 22
Otus: 18
Daerith: 15
Teziem: 8
Saviarius: 6

dagger: +3, d4, 19-20 Lnaij huutaa, "Herätys!" ottaa vyöltään tikarin ja heittää sillä otusta.

Daerith saa 12 lämää. Lnaij saa vedettyä tikarinsa esiin, mutta otus pudottautuu Daerithin kimppuun ennen kuin hän ehtii heittää sitä. Daerith saa jälleen kerran nuijasta naamaansa.

dagger flänkin kanssa +2, d4+d6, 18-20. Tarvittaessa acrobatics +7 Lnaij kiertää otusta, etsii heikkoa paikkaa ja sohaisee sitä tikarillaan.

Lnaij kiertää otuksen taakse mutta huitoo miekallaan ohi.

Daerith saa 11 lämää. Koska Daerith on vielä pystyssä, otus jatkaa hänen hakkaamistaan. Otus lyö hänet suoraan maahan ja yrittää sen jälkeen vielä purra Lnaijia, mutta ei osu. Sen jälkeen se astahtaa seinän viereen.

Daerith menettää yhden hp:n.

Movella CLW sauva esiin, std actionilla UMD. Teziem kaivaa pikavauhtia repustaan parannussauvan ja yrittää pelastaa sillä Daerithin.

Teziem heiluttaa tikkua vilkkaasti, mutta siitä irtoaa jälleen kerran vain pieni vaaleansininen kipinä.

Move: D4, samalla aseet esille. Std: First Aid Daerithiin Saviarius myös yrittää katsoa mikäli voisi auttaa Daerithia ja samalla siirtyy asemiin kohtaamaan vihollista.

Saviarius yrittää auttaa Daerithia, mutta hänellä ei ole mitään hajua mitä tehdä. Siispä hän yrittää tekohengitystä, josta ei ole nyt mitään hyötyä.

dagger: +0, d4, 18-20 Lnaij astahtaa G4:een ja yrittää puhkaista otuksen kuoren tikarillaan.

Lnaij kömpelöi taas aseensa kanssa, eikä osu lähellekään.

Lnaij saa 3 pistettä vahinkoa. Otus siirtyy G3:een. Otus sen sijaan humauttaa nuijallaan Lnaijia suoraan käteen ja saa aikaan ruhjeen. Se yrittää myös purra haltiaa, mutta pää viuhuu taas ohi. Lopuksi se astahtaa Lnaijin ohi.

Daerith valuu edelleen hiljalleen verta, mutta vuoto muuttuu nyt tasaiseksi eikä pulppuavaksi hänen sydämensä pysähdyttyä.

Move G2:een (acrobatics +6), swiftinä tikari esiin, lyönti +8, 1d4+2+1d8 Teziemin epäonnistuttua parannusyrityksessään hän tiputtaa sauvan, taiteilee itsensä otuksen ohi ja yrittää pistää sitä tikarillaan.

Teziem saa 8 pistettä vahinkoa. Teziem yrittää taiteilla olion nuijan ohi mutta ei onnistu ja saa ikävän mätkäisyn suoraan niskaansa. Hänen oma tökkäyksensä sen sijaan viuhuu ihan minne sattuu ja tikari melkein lipsahtaa hänen kädestään.

Move: F3 Std: power attack long sword +3 (1d8+5) Huomatessaan että haltioilla on hieman vaikeuksia taistelussa, Saviarius siirtyy nopeasti apuun.

Otus ottaa 12 vahinkoa. Saviariuksen luotettava miekka osuu humanoidiin ja saa veren lentämään. Otus rääkäisee tuskissaan.

+2, d4+d6, 18-20 Lnaij jatkaa otuksen huitomista.

Otus ottaa 2 vahinkoa. Tällä kertaa Lnaijin onnistuu tökätä vastustajaa suoraan selkään, mutta pisto saa aikaan vain pienen haavan.

Otus -> H4. Otus yrittää lyödä Lnaijia takaisin, mutta sen nuija ja hampaat vain viuhuvat ohi. Se ei pidä piiritettynä olemisesta ja siirtyy taas seinän viereen.

5-ft step H3:een, swiftillä tikari esiin ja full attack +4/+4, 1d4+2/1d4+1 Teziem liikkuu otuksen perään, ottaa toisenkin tikarin esiin ja koettaa puukottaa sen hengiltä.

Otus ottaa 3 vahinkoa (yht. 17). Teziemin ensimmäinen isku osuu, mutta ei tee juuri suurempaa reikää kuin Lnaijin äskeinen tökkäys.

5-foot step G3, full power attack +1/+1 (1d8+5/1d6+5) Saviarius astahtaa viimeistelemään otusta.

Saviarius lyö vaihteeksi ohi, joskin toinen isku ottaa hipaisukontaktia otuksen paksuun nahkaan.

move: flänkkiin. Standard: dagger +2, d4+d6, 19-20 Lnaij seuraa otusta ja jatkaa sen ahdistelua.

Lnaij ei pääse vastustajan selustaan sen enempää kuin jo nyt on, joten hän yrittää tökätä sitä paikaltaan. Hän ei kuitenkaan osu.

Lnaij saa 7 vahinkoa. Otus -> G4. Otus antaa Lnaijille viimeisen iskun nuijallaan ja saa haltian nurin. Se arpoo silmänräpäyksen ajan, purrako Teziemiä vai Saviariusta ja valitsee lyhyemmän Saviariuksen. Se puree kuitenkin ohi. Lisäksi se astahtaa Lnaijin päälle.

Full attack +4/+4, 1d4+2/1d4+1 Teziem jatkaa otuksen tökkimistä tikareillaan.

Otus saa 5 pistettä vahinkoa. Otus väistää Teziemin ensimmäisen tikarin, mutta toinen osuu sitä ikävästi olkapäähän ja otus on todella heikossa hapessa.

5-ft step F4, full attack +2/+2 (1d8+3/1d6+3) Saviarius koittaa uudemman kerran viimeistellä taistelua.

Saviariuksen iskut osuvat täysin samalla tavalla kuin hetki sitten, eli eivät osu.

Lnaij valuu hipan. Otus ottaa 6 vahinkoa.

Otus on niin verisen näköinen, että se yrittää vetäytyä kiipeämällä seinää pitkin ylös. Saviarius saa kuitenkin läimäistyä sitä miekallaan, kun se viimein kääntää selkänsä, ja otus tippuu vinkaisten maahan ja jää siihen makaamaan ja valumaan.

Use magic device +5 Teziem yrittää parantaa Lnaijia sauvallaan.

Teziemin sauvasta lentää jälleen surkea kipinä.

heal -1 Saviarius myös keskittyy Lnaijin auttamiseen vihollisen viimein kaaduttua.

Lnaijin epäonneksi Saviarius tuntuu olevan hyvin vakuuttunut siitä, että tekohengitys on se mitä hänen pitäisi tehdä.

Lnaij on vakaa -3:ssa. Saviariuksen avusta huolimatta Lnaij lakkaa valumasta.

"Teziem, minulla on tunne, että teen jotain väärin tässä. Verenvuoto kyllä tyrehtyi, mutta en ole silti aivan varma menetelmistäni. Koittaisitko sinä hoitaa Lnaijin pystyyn vaikka kepilläsi, niin käyn vielä tarkastamassa Daerithia", Saviarius sanoo Teziemille ja siirtyy katsomaan minkänäköiseen kuntoon Daerith on jäänyt toistuvien osumiensa jälkeen.

Saviariuskin tajuaa parin yrityksen päästä kokeilla Daerithin pulssia ja toteaa, että nuori taldorilainen on vaihtanut maailmaa. Pää ja naama on murjottu, mutta pikaisen kuoleman takia veri ei ole päässyt kerääntymään juuri mihinkään muualle kuin lattialle.

Use magic device +5 "Koetan vielä tätä sauvaa", Teziem sanoo ja yrittää parantaa Lnaijia.

Lnaij saa 2+6 hipaa. Teziem heiluttaa tikkua uudestaan kahdesti, ja toisella kerralla loitsu irtoaa siitä kunnolla. Lnaij ei kuitenkaan tule tajuihinsa. Teziem yrittää heiluttaa sauvaa vielä yli puoli minuuttia, minkä jälkeen siitä irtoaa toinenkin loitsu ja Lnaij herää.

"Toimihan tämä viimeinkin! Lnaij, pystytkö jatkamaan Nuarin etsimistä?" Teziem kysyy ja laittaa sauvan takaisin reppuunsa. "Merkataan karttaan Daerithin olinpaikka ja otetaan hänet mukaan paluumatkalla. Tehtävä on vielä kuitenkin kesken."

Knowledge (local) +9, Knowledge (others) +5 otuksen tunnistamiseen. Lnaij kerää itsensä lattialta istuma-asentoon ja tunnustelee kehoaan varovaisesti panssarinsa alta. Nähtyään parannussauvan Teziemin kädessä hän kiittää tätä, mutta jatkamisesta puhuttaessa hän näyttää varsin happamalta. "Jos tarkoitat 'pystynkö' ainoastaan sanan kirjaimellisimmassa merkityksessä, vastaus on kyllä. Missään muussa merkityksessä vastaus on että alan olemaan lopen täynnä tätä paikkaa."

Lnaij katsoo retkueen neljännen jäsenen maassa makaavaa ruumista. "Daerith oli huomattavasti minua jykevämmin panssaroitu ja silti hänelle kävi näin. Suunnistaminen ei täällä todistettavasti toimi juuri arvailua paremmin, ja lisäksi meillä ei edelleenkään ole aavistustakaan siitä, kuinka syvälle tähän paikkaan olemme ylipäätään päässeet. Jäljittäminen on toiminut jotenkuten, mutta Szuriel sentään, jos Nuar vain missään vaiheessa lakkaa nojailemasta seiniin jokaisessa risteyksessä verisine käsineen ja helposti irtoavine karvatuppoineen, meidän kykymme jäljittää häntä katoaa saman tien kuin tuhka tuuleen - noin." Lnaij napsauttaa sormiaan ja nousee kivuliaan näköisesti jaloilleen. Hän käy noukkimassa Daerithin pitkänmiekan maasta ja tarkastelee sen tasapainoa ja terää. Teziemille hän sanoo: "Pystymme kaksin välttämään suurimman osan labyrintin ansoista, mutta silloinkaan emme ole löytäneet kaikkia ennen kuin niihin on jo toinen kävelemässä. Mitä vastarintaan tulee, tänne ruuhkaan tarvittaisiin useita päteviä sotilaita, ja jos kukaan olisi tuoreista näytöistäni huolimatta muutoin erehtymässä minua sellaiseksi luulemaan, todettakoon tulevien kahakoiden varalta että minulla on yhä rikkinäisiä kylkiluita tuon otuksen viimeisen nuijaniskun jäljiltä." Hän silmäilee maassa makaavaa kummatusta vastenmielisesti. "Niin, ja eväämme ovat loppu; jos reissumme venyy entisestään, kohta me syömme näitä vastaantulijoita ja toivomme että ne eivät ole liian saastaisia tai myrkyllisiä ollakseen nälän tuomaa heikkoutta pahempi vaihtoehto.

"Ja niin, ystävät hyvät, minä ehdotan että tässä kohtaa me käännymme takaisin. Ja tällä kertaa," Lnaij katsahtaa Saviariukseen, "lähden sinne vaikka yksin, vaikka toivonkin että te tulette mukaan."

Kuten heidän aiemmin tapaamansa otus labyrintin alkumetreillä, tämäkin on morlokki. Hieman nälkäinen Lnaij muistelee, että morlokit eivät ole myrkyllisiä, vaikka maistuvatkin luultavasti aika kauheilta.

Saviarius huokaisee syvään kuunneltuaan Lnaijin puheen ja vastaa tälle: "Daerithin kohtalo oli suuri tragedia. Hänet tullaan muistamaan sankarina, joka kuoli suorittaessaan tärkeätä tehtävää tiennäyttäjien hyväksi." Saviarius lähtee kävelemään hiljalleen edestakaisin Lnaijin edessä ja jatkaa: "Vihollisemme ovat ihan ketteriä otuksia, mutta heillä on myös käynyt hyvin paljon tuuria. Teziem myös on taas mukanamme ja hän kykenee varmastikin parantamaan meidät lähes mistä tahansa haavoista. Ymmärrän kyllä, että sinusta tuntuu että labyrintti on lyönyt meitä vaan kokoajan maahan uudelleen ja uudelleen, kun olemme nousseet ja lähteneet liikkeelle. Meidän täytyy kuitenkin todeta faktat. Ensinnäkin olemme uhranneet jo valtavasti tehtävän eteen, yhden toverimmekin. Toiseksi olemme hyvin syvällä labyrintissa. Tässä vaiheessa paluumatka saattaa olla jo huomattavasti pidempi kuin päämäärämme. Jatkuvasti olemme kuitenkin nähneet merkkejä, että olemme kulkeneet oikeaan suuntaan, niin kaikki järki sanoo, että olemme jo hyvin lähettyvillä keskustaa. Kolmanneksi, jos lähdet yksin takaisin, niin mitä ajattelit tehdä jos kohtaat tuollaisen otuksen ja vielä yksin. Puhumattakaan kuoppa-ansoista, joiden pohjalle voisit joutua kuivumaan hengiltä ilman apua."

Saviarius pysähtyy, laskee kätensä Lnaijin olkapäälle ja sanoo vielä: "Mitä haluan nyt sanoa on, että ryhmän hajaannuttaminen on järjetöntä ja palaaminen vaikeampaa kuin eteniminen. Lnaij, pyydän että et puhuisi perääntymisestä enää ja suoritetaan tämä tehtävä loppuun." Saviarius kääntyy olkapäänsä yli Teziemin suuntaan ja lisää: "Teziem, sinähän ainakin olet valmis jatkamaan matkaa? Jos annat vielä pienen sauvanheilautuksen Lnaijille, niin ehkä hänkin hieman piristyy." Saatuan kaiken puhuttuvansa ulos Saviarius jää pitämään kättänsä Lnaijin olkapäällä ja katsomaan tätä syvälle silmiin hakien vastausta Lnaijin sisimmästä.

UMD +5, clw sauvaa Lnaijiin "Meillä on täällä tehtävä suoritettavana ja sen suorittamiseen kykenevä ryhmä edelleen koossa. Tuo sauva tuntuu toimivan silloin tällöin joten sen varaan ei kannata laskea liiaksi, mutta parantamaan pystyn ainakin taistelun jälkeen." Teziem sanoo ja laittaa tikarinsa takaisin hihakoteloihinsa. Haltia näyttää hieman väsyneeltä mutta puhuu muuten ilmeettömästi ja tasaisella äänellä: "Saviarius on oikeassa. Jos lähdemme nyt takaisin joudumme joka tapauksessa harhailemaan labyrintissa määrättömiin ennen ulos pääsyä ja kaikki tähänastiset uhrauksemme, mukaan lukien Daerithin henki, ovat olleet turhia. Ehdotan, että jatkamme yhdessä loppuun." Teziem kääntyy kohti Lnaijia: "Ymmärrän että haluat lähteä täältä mutta olemme edelleen vastuussa tehtävästä. En kuitenkaan estä sinua mikäli lähdet itseksesi etsimään reittiä pois. Otahan tästä kuitenkin vielä parannusta ennen kuin teet lopullisen päätöksesi."

Teziemille käy hieman nolosti, kun sauva parin heilautuksen jälkeen tussahtaa tuottaen pienen taikapilven eikä suostu sen jälkeen reagoimaan ollenkaan.

Vaikka Lnaij ei näytä asiasta tyytyväiseltä, hän ei poista Saviariuksen kättä siitä, mihin tämä sen laskee. "Arvostan itseluottamustanne, mutta tämä ajattelu, että suurien uhrauksien jälkeen tulisi jatkaa sitäkin itsepäisemmin loppuun, on vaarallinen tapa toimia – täällä ja aina. Se, mikä on jo menetetty, on menetetty huolimatta siitä, mitä sillä uhrauksella saadaan ostettua. Täten ainoa asia, jolle tulee antaa painoarvoa, on tehtävän loppuun suorittamisen todennäköisyys juuri tässä ja nyt, sekä matkalla odottavat vaarat, ja juuri ne ovat tilanteessamme sietämättömät." Lnaij katsoo Saviariusta silmään yhtä järkkymättömänä. "Jos sinulla on jotain tietoa tästä paikasta, mitä minulla ei ole, kerro ihmeessä. Mitä sinä olet kuullut ja jättänyt kertomatta, joka antaa syytä uskoa, että me olemme lähempänä päämääräämme kuin paluureitin poistumistietä? Mistä tiedät että palaaminen on hankalampaa kuin jatkaminen – ja miksi tämä olisi syy olla kääntymättä takaisin, kun palattava meidän on kuitenkin? Mitä pidemmälle jatkamme eteenpäin tästä, sitä enemmän meillä on myös matkaa selvittävänä toiseen suuntaan. Se on totta että olemme tulleet syvälle, mutta se ei yksin sano mitään siitä, kuinka paljon matkaa on vielä kulkematta."

Lnaij katsoo vaitonaisena latauksestaan tyhjentynyttä sauvaa. "Oli tämä sitten kohtalon ivaa tai ei, tämä näky ei vala minuun uskoa." Hän viittaa Daerithin ruumiiseen kädellään. "Tuossa te näette kuinka ryhmämme on jo hajautettu, ja se ei tästä ehene. Jos tehtävän suorittaminen on kuitenkin teille henkiännekin tärkeämpää, harkitkaa vielä tätä: Soihtukaan ei tiennyt kenestäkään, joka olisi täältä aiemmin elossa selvinnyt. Jos palaamme nyt – ja jos selviämme siitäkään matkasta – voimme palata tänne isomman ryhmän kanssa, omaa suunnistuskokemustamme viisaampana. Jos taas jäämme kaikki tälle tiellemme, viive seuraavan ryhmän lähettämiselle on sitä suurempi – jos sellaista lähetetään ollenkaan – ja Nuarin kohtalo vastaavasti sitä sinetöidympi."

Nähdessään myös Teziemin heikonnäköiset yritykset sauvan kanssa, Saviarius vetäytyy Lnaijin vierestä ja laskee päänsä kättänsä vasten. Siinä hetken pohdittuansa hän nostaa päänsä ylös ja kohdistaa katseensa Lnaijiin taas. "Onni tosiaan ei ole puolellamme nyt. Enkä todellakaan voi olla täysin varma kumpaa päätä olemme lähempänä, mutta jos kuolen tässä kirotussa labyrintissä, niin kuolen mieluummin tehtävää suorittaessani kuin sieltä paetessa!" Saviarius melkeinpä huutaa jo loppua kohden. Hetken rauhoituttuaan hän vielä jatkaa tyyneen ääneen: "Kaikesta huolimatta uskon kyllä, että tehtävä on täysin suoritettavissa. Minä jatkan eteenpäin. Teziem ilmeisesti on myös jatkamassa. Toivon, että tulet kanssamme Lnaij, mutta minulla ei ole valtaa komentaa sinua. Kuitenkin jos osoittaudun olevani väärässä ja kuolemme kaikki, saat aivan vapaasti syyttää minua."

Lopetettuaan puheensa Saviarius kääntää selkänsä ja siirtyy asettelemaan Daerithin ruumista tämän arvolle sopivampaan asentoon samalla käyden läpi tämän taskut ja laukut etsien kaikki mahdollisesti jatkolle hyödylliset esineet esille jakoa varten.

Lnaij katsoo vierestä kun Saviarius asettelee Daerithia hautajaisasentoon ja huokaa hiljaisesti. Hän asettaa Daerithin miekan nojaamaan seinää vasten. "Ota sinä tämä, Teziem. En aio tarvita sitä, ja toivottavasti et sinäkään. Onnea matkaan teille molemmille."

Knowledge (everything) +5, Perception +7 (+8 vs. traps), Stealth +7, Survival take ten = 11. Suunnistus ensisijaisesti Knowledge (dungeoneering)illa, Survivalilla ainoastaan jos mikään muu ei toimi. Lnaij lähtee suunnistamaan takaisin parhaansa mukaan. Jos hän tulee paikkaan, jossa ei muista aiemmin käyneensä ja josta puuttuvat seiniin/lattiaan tehdyt liitu- ynnä muut merkinnät, hän alkaa etsiä ansoja kulkiessaan. Hän liikkuu koko matkan hitaasti ja varovasti, käyttäen kuoriaisvaloa niin pitkään kuin sitä riittää ja vaihtaen sitten öljylamppuun. Hän jättää jälkeensä hiomakiven, makuupussin ja puoli litraa lamppuöljyä keventääkseen kantamuksiaan.

Lnaij ei ehdi edes pois muiden näköpiiristä, kun labyrintti alkaa jyristä ja täristä. Hänen eteensä ilmestyy T-risteys, joka ei aiemmin ollut siinä. Kun tärinä loppuu, uudessa haarassa näkyy pitkä ja erikoisemmilla kuvioilla varustettu käytävä, jossa on selvästi kuljettu jonkin verran. Lnaij näkee käytävän vastakkaisilla seinillä kaksi suuren käden jättämää veristä vetojälkeä. Käytävän päässä on jättimäiset ehjät pronssiovet.

Perception +4 Teziem harppoo Lnaijin luokse ja huikkaa Saviariuksenkin mukaan. "Näyttää siltä että menemme sittenkin loppuun saakka yhdessä. Parempi näin, tuumin minä." Teziem sanoo ja mittailee ovia katseellaan. "Tuonne varmaankin. Voin tutkia käytävän ansojen varalta, mutta olkaa valmiita mihin tahansa." Teziem lähtee etenemään kohti pronssiovia varoen ja katsoen tarkasti eteensä joka askelella.

Saviarius myös kääntää katseensa käytävää päin tunnettuaan jyrinän ja kuultuaan Teziemin huikkauksen. Hän vielä nopeasti kerää kaikki mahdolliset rahanarvoiset kevyet tavarat reppuunsa ja marssii sitten Teziemin perään. Matkalla hän myös käy taputtelemassa Lnaijia selkään ja kuiskaa tälle: "No niin, taidamme sittenkin jatkaa yhdessä." Ohitettuaan tämän Saviarius vielä pudistelee vähän päätänsä ja hymähtää ottaessaan miekat valmiiksi esille.

Teziem etenee käytävällä varovaisesti eikä löydä ansoja. Jättimäiset ovet sen sijaan näyttävät muuttuvan paljon normaalimman kokoisiksi. Teziem veikkaa optista harhaa, sillä mitään vaarallista ei tunnu olevan tekeillä.

Perception +7, Heal +1 Lnaij puistelee päätään. "Menin puhumaan kohtalon ivasta, ja tämän siitä saa," hän mutisee itsekseen. Hän kerää kamansa maasta ja sulloo ne takaisin reppuunsa, ja ottaa käyttöönsä myös seinän vierustalle jätetyn pitkänmiekan, jonka jälkeen hän seuraa muita. Hän tarkastelee veristä kädenjälkeä: kuinka tuore se on?

Lnaij ei osaa sanoa verijäljestä oikeastaan mitään. Hän tajuaa vain, että se on jo kuivunutta, koska se ei tahraa hänen käsiään.

Perception +4 "Tulkaa vaan tänne, käytävä on turvallinen." Teziem sanoo pronssiovien edestä. Tämän jälkeen hän etsii ansoja ovesta.

Käytävän toisessa päässä jättimäisiltä näyttäneet pariovet ovat oikeasti yhteensä vain noin viisi jalkaa leveät, mutta juhlallisen korkeat. Teziem ei löydä niistä ansoja.

Perception +8 Lnaij tarkastaa oven myös ansojen varalta.

Lnaijkaan ei löydä ansoja.

Teziem avaa toisen ovista ja on erittäin varuillaan.

Jatkuu: Delirium's Tangle 2012-06-10 3

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped