PJ: Veltzeh
Pelaajat: Arkhios, Deus, FranKc, mmultima, Samuli
Hahmot: Hawke, Burburtep, Seoni, Kyra, Op

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.


Alla olevasta listasta pääset eri osioiden alkuun.
Katheer
Koor
Sulattamon alla
Vartijanaga
Tulikäärme
Aarreholvi
Uusi päivä koittaa


Unohdetun Koorin kielletty pätsi

Katheer

Tiennäyttäjät löytävät itsensä Katheerista, jonne taivalkapteeni Osretia Cassomirlainen on heidät kutsunut. Osretia on kävellyt suitsukkeen hajuisessa toimistossaan poissaolevan näköisenä pursuilevaa kirjahyllyään katsellen ja teetä keittäen. Kun hän lopulta huomaa kaikkien päässeen paikalle, hän aloittaa: "Teidän pitää mennä Kooriin, koska eräs taidokkaammista tiennäyttäjistämme on kadonnut sinne. Hän on Zahra Kadamizi, lahjakas akateemikko ja arkeologi, joka tietää hengistä ehkä enemmän kuin kukaan. Kun viimeksi kuulin hänestä, hän oli etsimässä muinaista Toragin vankilaksi muunnettua holvia Koorin murenevissa raunioissa."

Osretia nappaa kirjahyllystä aiemmin valikoimansa kirjan ja tipauttaa suuren opuksen pöydälle pienen pölypilven kera. Kannessa lukee Moukadeem, Ikijanon lähteen hukutettu emiiri. Hän avaa kirjan ja lukee: "'Syvällä Koorissa, vuonna neljätuhattakaksikymmentä Absalomin ajanlaskun mukaan, minä, Pohjoisen Ahmad, vangitsin mahtavan maridin Moukadeemin rautalamppuun ja loitsin siihen eristyksen sinetin. Älköön kukaan häntä vapauttako, Toragille siunaus. Niin heitin lampun teräsholviin, joka Luojaisälle kuuluu, alla Koorin takojakaupungin...'"

Osretia suoristautuu ja siemaisee teetään. "Tämän takia Zahra varmasti meni etsimään holvia Koorista, ja varmaan myös miksi hän ei enää vastaa meille, jos hän sen löysi. Haluan, että etsitte Zahran muistiinpanot, menette holviin ja tuotte hänet ehjänä takaisin. Ja jos löydätte tarinan lampun, tietenkin se pitää myös tuoda takaisin. Kysyttävää?"

Kno. History +17; +19 jos ehtii kronikkkaa selaamaan. Saatuaan suurloosin henkilökohtaiseen kabinettiinsa, tai oikeastaan omaan asuntoonsa, tiedon kadonneesta arkeologista ja tiennäyttäjästä, Jonathion Hawke - arkeologi itsekin - kiirehti ensi tilassa ilmoittautumaan vapaaehtoiseksi tehtävälle, joka veisi tämän Katheeriin, Qadiran pääkaupunkiin. Vielä tuoreessa muistissa eräs pitkähkö retki hylättyyn kääpiöiden Taivaslinnoitukseen, Jonathionia kiehtoo tarinat Koorista ja tämän kytkökset kääpiöihin, tai ainakin eritoten heidän pääjumalaansa, Toragiin, ja muistelee onko kenties historiantutkimuksissaan törmännyt johonkin tiedon rippeeseen liittyen kyseiseen paikkaan, ja kaivaapa vielä repustansa historiaa käsittelevän Kronikkateoksen. Nenä kiinni kirjan sivuja selaillessaan hän mutisee puoliääneen, kuin puhuisi itsekseen, mutta kuitenkin sen verran kuuluvasti, että Osretiakin tämän kuulee: "Mistä tiedämme, että Zahra on vielä elossa? Entä jos löydämme hänet kuolleena?"

Jonathion Hawke, mies jonka maine on kiirinyt tässä vaiheessa uraansa hyvinkin kauas, on hivenen homssuisen oloinen, suhteellisen tavallisen näköinen taldaani. Tällä on tuuhea, tumma ja lyhyt kihara tukka ja pyöreät silmälasit joita tämä tuon tuosta työntää sormellaan ylöspäin pitkin nenänvarttansa. Tämän kasvojen toinen puoli on kärsinyt pahan palovamman vuosikymmeniä sitten, joka on toki jättänyt arven jälkeensä, mutta näyttää tätänykyä jo parantuneelta - kasvaapa tällä peräti partaakin hieman suun ympärillä. Hänen yllään on sekalainen vaateparsi, joka koostuu lyhyestä lampaanvillavuorisesta ruskeasta nahkatakista, jonka alla on vihreä ruutupaita, ja kaulansa ympäri hänellä on mustavalkoinen rispaantunut huivi. Jaloissaan hänellä on väljät khakihousut ja jaloissaan ruskeat nahkasaappaat, jotka nahkatakin ohella näyttävät hyvin kuluneilta, kuin hiekkapaperin hiomilta. Hänen reppuunsa, jonka tämä on laskenut jalkojensa juureen, nojaa nuoliviini, jonka sisältä pilkottaa eebenpuisen pitkäjousen pää, sekä, hämmästyttävää kyllä, satoja nuolia, joista noin viidenneksellä kutakin on eriväriset sulat - selvästi eri tarkoituksiin eri nuolet. Tämän reppunsa kyljessä olevasta lenkistä roikkuu muutama pyöreä metallinen esine, joista pilkistää pitkät langat - tarkemmalla tarkastelulla huomaa, että ne ovat pommeja; alkeellisia, ruudilla toimivia pommeja. Tämän lisäksi, avoimeen reppuun kurkistaessaan saattaa nähdä muutaman karhunraudan ja sekalaisen kokoelman enemmän tai vähemmän hyödyllistä krääsää.

Pöydässä istuu yksi kolossaalinen puoliörkki, jolle pöytä tuntuu olevan ehkä liian pieni. Hänen katapeshiläiset kaapunsa eivät riitä piilottelemaan hänen yliluonnollisen voimakasta lihaksistoa. Huolimatta puoliörkin uhkaavasta ulkonäöstä, tämä katsoo melko pahoittelevan näköisellä hymyllä muita tiennäyttäjiä, ujosti vilkuttaen heiluttaen heille kun he saapuvat huoneeseen. Tästä puoliörkistä on ehkä joku jotain kuullutkin, sillä hänen nimensä on Burburtep. Mukanaan hänellä on kaapujen lisäksi vain perinteinen rinkka täynnä tavanomaisia tarvikkeita.

Burburtep katsoo kapteenia ihmetellen ja sitten silmät suurina surusta. "Oi voi Zahra-parkaa! Toivottavasti on kunnossa! Minkä näköinen hän muuten on?" Burburtep kysyy selvästi huolissaan. "Entäpä miten kauan sitten Zahra-parka sinne Köör-, siis Kooriin lähti?" Burburtep alkaa hetimiten tekemään paperinpalalle erittäin karuja, epäselviä muistiinpanoja.

"Divinaation mukaan hän on elossa", vastaa Osretia Hawkelle. Sitten hän kääntyy Burburtepin puoleen. "Zahra on undine eli maridinverinen. Selittänee osaltaan miksi hän on niin kiinnostunut hengistä. Sininen iho, musta tukka, tykkää violeteista vaatteista ja ruoskista. Pukeutuu Qadiran tyyliin. Näyttelee ja tanssii hyvin. Ja on kuulemma nätti tai jotain", hän mutisee. "Hän on tutkinut Kooria melkein puoli vuotta. Hän lopetti raporttien tuomisen kuukausi sitten."

Hawke havahtuu Burburtepin puhuessa, että paikalla oli tosiaan muitakin. Selkeää hajamielisyyttään hän vasta nyt esittäytyy muille, vaikka vastasikin puoliörkin tervehdykseen heilauttamalla kättään pikaisesti saapuessaan paikalle: "Ah, pahoitteluni. Nämä arkeologiset uutiset vain tuppaavat viemään kaiken huomioni. Ymmärrättehän. Minun nimeni on Jonathion Hawke, olette ehkä kuulleetkin minusta. Olen arkeologi itsekin, joten kolleegan katoaminen on varsin merkittävä ja huolestuttava uutinen. Mutta, niin. Me emme ole tainneetkaan tavata ennen?" hän sanoo ojentaen kättään lähinnä olevalle ja toistaa eleen muillekin paikallaolijoille sitä mukaa kun he esittäytyvät. Hän jatkaa pian tottuneen luennoivalla tavalla, kuin muut paikallaolijat olisivat oppilaita ja hän yliopiston professori (mihin tämän tiedot ja kokemus kyllä riittäisivätkin mennen tullen), kertoen mitä tietää Koorista ja sen historiasta.

Hawke muistaa, että Moukadeemina tunnettu marid terrorisoi Ladan-joen alkulähteitä yli 700 vuotta sitten. Hänen kierot tapansa ja julmuutensa ansaitsivat hänelle liikanimen "Seko-marid". Lisäksi hän intoili tavattomasti ihmisnaisista ja nappasi useita haaremiinsa. Näin hänen verensä sekoittui Qadiran kaunotarten kanssa.

Hawke tietää, että Koorin takojakaupunki on kivestä, savesta ja pronssista rakennettu raunio. Koorin loistopäivinä siellä kukoisti Toragin kultti, joka toi kaupunkiin vaurautta, sillä heidän työtapojensa tehokkuus ja tuotteidensa laatu olivat kuuluisia koko Sisämeren alueella. Se hylättiin vuosisatoja kestäneen Taldorin ja Qadiran välisen sodan aikana, kun Taldorin ja Qadiran armeijat alkoivat kilpailla siitä, kuka saisi Koorin puolelleen. Toragin kultin johtajat mieluummin jättivät kaupunkinsa kuin sallivat taitonsa ja tuotteidensa joutua turhan sodan välikappaleiksi. Legendan mukaan joku qadiralainen aatelinen hukkasi keräämänsä myötäjäismaksun Kiellettyyn sulattamoon, eikä pystynyt hakemaan sitä, koska kaupunki hylättiin. Muutkin aristokraatit joutuivat jättämään omaisuuttaan taakseen. Kukaan ei tiedä, miksi Kooria ei ole asutettu uudelleen.

"Zahra on nainen siis vai?" Burburtep kysyy hämillään. "No okei. Mutta missä tämä Koor sitten oikein on? Kuka meistä sinne osaa?" puoliörkki jatkaa kyselyään ja katsoo kysyvästi muita tiennäyttäjiä.

"Kyllä", vastaa Osretia. "Koor on täältä sataviitisenkymmentä mailia länteen. Pääsette sinne helpoiten, jos lähdette täältä karavaanin mukana Ladan-jokea päin ja joenhaaralle tultuanne vaihdatte toiseen karavaaniin, joka matkaa Ladanin yläjuoksuun. Sen avulla pääsette muutaman tunnin kävelymatkan päähän. Kooriin vie edelleen tie, eikä sitä ole hankala seurata, vaikka sen loppuosan onkin hiekka peittänyt."

"Oliko Zahra yksinään liikenteessä? Voisi kuvitella rauniokaupungin käyvä tylsäksi ilman seuraa. Tai no, arkeologit ja lapiointi..." Seoni, tatuoitu varisialaisnainen, kysyy kapteenilta ja virnistää hieman vilkaistessaan Hawken suuntaan. "Osaako kukaan sanoa, mikä voima olisi voinut saada Zahran hylkäämään vakituisen raportointinsa? Qadiran aavikot eivät ole minulle tuttuja. Tarvitseeko matkalla varautua vaikeuksiin muuten kuin hiekamyrskyjen ja muiden vakinaisten riesojen varalta?"

prestidigitation jos jotakuta kiinnostaa Seoni kirjoittaa ylös hyvin lyhyitä muistiinpanoja. Hän leikkii samalla lemmikkiliskonsa Louhen kanssa luoden ilmoille maagisia 'kärpäsiä', joita Louhi yrittää pyydystää.

"Totta!" Burburtep hihkaisee. "Ehkä Zahra raportoi lähettämällä kirjekyyhkysiä ja häneltä on linnut loppu!"

"Zahra tekee töitä yksin. Tietyt arkeologiset tutkimukset hyötyvät siitä, ettei ole useampaa henkilöä sekoittamassa soppaa", vastaa Osretia. "Minä en osaa sanoa, miksi hän olisi jättänyt raportoimatta. Mahdollisia syitä on liian paljon. Raporteissaan hän ei ole maininnut mitään mistään vaarallisesta. Joitain ruostuneita ansoja hän oli kuulemma löytänyt. Matkalla Kooriin ei ole mitään vaaroja."

"Tuo oli kyllä hyvä kysymys: Millä tavoin Zahra on raportoinut tutkimuksistaan? Taikakeinoin vaiko ihan kirjekyyhkyin? Vai onko hän kenties matkannut Koorista tänne ja takaisin tuomaan raporttinsa aivan omin kätösin? Entä tietääkö divinaationne kertoa onko Zahra tajuissaan siellä missä onkin? Tajuttomuus voisi olla yksi selitys sille, minkä takia hän ei ole raportoinut. Toisaalta hänet voidaan olla myös vangittu tai muutoin tehty toimintakyvyttömäksi. Vuosisatoja tyhjillään ollut Koor on varmasti kerännyt seudulta sekalaisia asukkeja, joihin Zahra kenties on törmännyt tutkimuksissaan, eikä ole tullut toimeen riittävän hyvin heidän kanssaan. Tai voihan olla, että hän on löytänyt legendaarisen lampun johon Moukadeem oli vangittu, ja on onnistunut vapauttamaan hänet ja nyt Moukadeem pitää Zahraa vankinaan haaremissaan, jota epäilemättä haluaa luoda uudelleen näiden vuosien jälkeen." Hawke esittää useita kysymyksiä, jotka lopulta muuttuvat jaaritteluksi kun tämän vilkas mieli muodostaa uusia ja taas uusia mahdollisia vastauksia kysymyksiin ja siinä sivussa uusia kysymyksiä vastauksiin...

"Zahra on lähettänyt raporttinsa karavaanien mukana. Pari kertaa hän on tuonut ne itse ja hakenut lisää tarvikkeita samalla", vastaa Osretia. "Divinaatio ei kertonut muuta kuin että hän on edelleen elossa ja jossain päin Kooria." Hän tuijottaa Hawkea hetken, kun tämä lähtee spekuloimaan tapahtunutta.

"Voi poloista", Burburtep voivottelee Zahran kohtaloa, selvästi huolestuen aiheen noustessa pintaan. Hän vilkaisee Osretian avaamaa kirjaa. "Tai ehkä hänellä ei ole mitään raportoitavaa! Mitä jos saisimme tuon kirjan? Ehkä Zahra tarvitsee juuri sitä. Niin ja tuota, onko Zahran aiempia raportteja missä? Niissä voi olla viesti!" Burburtep tekee suuria käsiliikkeitä puheensa aikana ja lopettaa pohtivaan asentoon, käsi leukaa hieroen. Asento on liioiteltu ja ilmiselvästi hän imitoi jotakuta näkemäänsä.

"Raportit on jo tutkittu, niissä ei ollut mitään salaviestiä. Voitte lukea kirjan, jos haluatte, mutta ette saa sitä mukaanne. Zahra on jo lukenut sen", sanoo Osretia.

"Ai. No höh", Burburtep tuhahtaa pettyneenä ja jää tutkimaan kirjan paksuutta. "Iso kirja. Eihän meillä kiire ole? Jäädään tutkimaan tänne asioita etukäteen. Niin kaikki fiksut tiennäyttäjät tekevät!" hän hihkuu iloisena ja ylpeänä ajatuksestaan.

Ulkoa kuuluu kiireisiä askelia, ja pian toimistoon astuu sisään kelishiläinen nainen, selvästi hengästyneenä. Hän pyyhkäisee veritahraisella rievulla hikeä otsaltaan, ja kumartaa hienoisesti. "Pahoittelen myöhästymistäni. Eräs onneton nuorempi tutkija tarvitsi Sarenraen hoivaa, ja tapaus olikin hyvin vaarallinen ja työläs. Onnekseen hän selvisi", hän selittää myöhästymistään. Hän katselee muita paikallaolijoita mietiskelevän näköisenä, ja esittäytyy: "Vaikka en muistakaan kaikkia, niin työmme vaarallisuuden tietäen olette varmaankin kaikki jo tavanneet minut Sarenraen temppelillä. Nimeni on Kyra". Nainen istuu vapalle tuolille ja liittyy tutkimaan kirjaa samalla pyyhkien viimeisiä veritahroja käsistään.

Hawke kääntyy huoneeseen viimeksitullutta naista kohti ja nyökkää tälle hymyillen kun tunnistaa Kyran. Hän sujauttaa Kronikkansa takaisin reppuun, vilkaisee pikaisesti silmälasejaan ja todettuaan ne likaiseksi, pyyhkii ne hihaansa. Sitten hän siirtää tuolinsa Burburtepin viereen tuolinjalat kirskuen lattiaa vasten. "Noniin, katsotaanpa saisinko tästä jotain irti..." Hän sanoo, ottaen itsekin vuorostaan muistiinpanovälineet - lähes loppuun kuluneen hiilikynän sekä nahkakantisen lehtiön, joka suorastaan pursuaa korvamerkintöjä ja paperilappusia ja värikkäitä nauhoja sivujen välissä. Sormeaan nuolaisten hän plärää esille riittävän tyhjän sivun, johon voisi kirjoittaa kiinnostavia kohtia ylös tulevan varalle. Sivustakatsoja huomaa nopeasti, että Hawken muistiinpanojen järjestelmällisyydessä olisi parantamisen varaa; pitkiä pätkiä on kirjoitettu sivujen reunoille, vinoon tai muuten omituisiin paikkoihin, mutta että hänen käsialansa on lähes taiteellinen ja selkeälukuinen. Sekä lähes naurettavan pientä ottaen huomioon miten loppuunkäytetyllä kynällä hän sitä edelleen raapustaa näppärin sormin.

Ovi käy jälleen kerran ja nyt sieltä saapastelee sisään pitkään mantteliin, korkeaan hattuun ja lääkäreiden käyttämään naamioon sonnustautunut puolen miehen mittainen viestintuoja. "Krhm", hän selvittää kurkkuaan jatkaen: "arvostettu Zeno Betto lähettää sanan, että hän saapuu mitä pikimmiten. Koska hän on kuitenkin tällä hetkellä estynyt tärkeämpien velvollisuuksien takia, hän lähettää etukäteen Zho-vuorten kartan – joka minulla on mukanani – ja terveiset, että hän saapuu tehtävälle kunnioittaen pilkuntarkasti sen vaatimaa kiireellisyyttä". Puolituisen puhuessa tarkkanenäisimmät huomaavat moninaisten yrttien ja vahvahkon kölninveden alta hienoisen vanhan viinan tuoksun. Muita merkkejä mahdollisesta pitkään venyneestä yöstä ei ole havaittavissa.

"Jes! Nyt on koko kööri valmis Kooriin, hehheh", Burburtep hekottelee. "Tarvitsemmeko vielä tutkinta-aikaa täällä Katheerissa? Vai mennäänkö jo hakemaan Zahra-parka?"

Osretia hätistää muut varastohuoneeseen kirjaa lukemaan, sillä hänellä on muitakin töitä. Paksun kirjan luettuaan he toteavat, että Hawken ja Osretian kertomukset jättivät lähinnä yksityiskohtia ohi. He saavat selville, että Moukadeemin lamppuun vanginnut tyyppi todellakin oli korkea-arvoinen Toragin pappi. Lisäksi Moukadeemin perintö elää tänäkin päivänä, sillä monet pohjoisen Qadiran undinet voivat jäljittää juurensa Seko-maridiin.

"Vaikuttaa siltä, että kunnianarvoisa isäntäni on yhä estynyt, joten ohjeistukseni on lähteä toistaiseksi teidän matkaanne. Mukanani on eräänlainen maaginen majakka, jos sallitte, joka lähettää jatkuvasti sijaintiani Länskruunuun ulottuvuuksien välisen avaruuden kautta. Täten arvon Zeno Betto, kun hän muilta kiireiltään ehtii, pystyy etäsiirtymään luoksenne, missä sitten olettekaan. Joten eiköhän lähdetä sitten matkaan?" Operatiivi sanoo Hawken suljettua paksun opuksen.

"Juu", Burburtep vastaa mitään ymmärtämättä operatiiville. "Mut siis lähetäänkö me nyt heti vai kuinka? Pitkä matka, puhu jostain karavaanista. Mennäänkö me kysymään karavaaneista?"

"Olisikohan kapteeni ollut niin ahkera, että on järjestänyt meille sopivan karavaanikyydin." Seoni säpsähtää hereille varastohuoneen nurkasta, kun muut alkavat puhumaan. "Kuka tämä ihmeen Zeno Betto oikein on?"

Operatiivi on jo napannut reppunsa selkään ja saapastelee ulos varastosta samalla kun hän vastaa Seonille: "Isäntäni pitää hoviaan Länskruunussa. Hän on arvostettu Cheliaxin kansalainen, mutta myös mahtava manaaja ja järjestönne jäsen (itsehän olen vain viestintuoja). Monet vanhemmista tiennäyttäjistä ovat kuulleet tai saaneet lukea maineikkaasta cheliaxialaisesta manaajakolmikosta, jonka kruunaamaton kuningas herra Betto on. Tämä kolmikko oli aktiivisimmillaan viitisen vuotta sitten ja siihen kuuluivat isäntäni lisäksi herra Patrick Khelan sekä noita Kresentius. Viimeksimainituista jälkimmäinen on tietääkseni yhä aktiivinen tiennäyttäjä. Mutta meillä on pitkä matka edessämme, voin kertoa teille kaiken tämän kolmikon uroteoista keinuessamme kameleiden kyydissä."

"Ui kivaa!" Burburtep hihkuu. "Ei tule tylsää pitkällä reissulla! Usein tuli orjakuopissakin tylsää, tarinat on parhaita." Puoliörkki nyökyttelee asiantuntevasti sanomiensa tueksi.

Hawke nyrpistää hieman nenäänsä ajatellessaan, että tämä Zeno Betto pitää orjanaan tällaista supliikkia pikku herrasmiestä, mutta tietää myös, että se on Cheliaxilainen tapa, eikä sen enempää asiaa ryhdy puimaan. "Sanoit, että sinulla on Zho-vuorten kartta. Näyttäisitkö sitä, ... hetkinen, mikä sinun nimesi olikaan?" Hawke utelee Operatiivilta.

"Tuikku" Operatiivi vastaa hymyillen leveästi ja tarjoaa kättään Hawkelle. Samalla hän taikoo repustaan suuren ja koristeellisen kartan, joka kuvaa koko Silkkitien ja sitä ympäröivät Zho-vuoret. "Isäntäni ajatteli, että tästä voisi olla teille apua" hän sanoo luovuttaessaan kartan Hawkelle.

Kun Osretia huomaa, että tiennäyttäjät ovat lähdössä varastosta, hän tulee ottamaan kirjansa ja kertoo seuraavien muutaman karavaanin lähtöajat. Niitä menee aika usein. Ladan-joen haaran lähistöllä, kun karavaania pitäisi vaihtaa, menee hieman vähemmän karavaaneja, mutta siellä voi odotella paikallisella majatalopysäkillä.

"Hieno juttu!" Burburtep sanoo. "Tarvitsemmeko täältä kaupungista vielä jotain? Viisaat pakkaavat mukaan parannusta! Ja jotain muita taikajuomia... tai, ei juomia, vaan semmoisia hassuja tikkuja. Tai paperinpaloja." Puoliörkki alkaa raapimaan päätään, asioiden mennessä liian korkealentoisiksi poloisen pääkopalle.

"Minulla on käteiset tiukalla, mutta ostelkaa ihmeessä tarvikkeita. Kyra, sinä tuppaat kanniskelemaan parannusta mukanasi, jos en väärin muista? Voisin hakea päivänvarjon ja muutaman 'Endure elements' -käärön tosin..." Seoni tulee ajatelleeksi varustautumista. "Tuikku, onpa sinulla komea kartta lainassa! Vaan mistä moinen nimi? Puolituisilla on hieman vähemmän kuvaavia nimiä yleensä."

* Handy Haversack :P "Krhm, aivan, niin... Varmistan vielä, että olen muistanut hankkia aiemmin suunnittelemani varusteet. Jos jotakin unohtui, käyn mahdollisimman nopeasti noutamassa ja sitten voimme minun puolestani lähteä!" Hawke ryhtyy penkomaan kevytrinkkaansa* kaivettuaan taskustaan rypistyneen paperin joka on selkeästi ostoslista ja mutisten jokaisen listalla olevan esineen kohdalla, jolloin kyseinen esine vain ilmestyy hänen käteensä repusta.

"Minun nimeni? Ensimmäinen tehtäväni Betton kartanossa oli kantaa sylillinen kynttilöitä isännälläni kellariin. Nähdessään minut hän nimesi minut Tuikuksi, puolikkaan kynttilän mukaan" Operatiivi vastaa Seonille ja vaikuttaa hymyilevän jossain lääkärinaamionsa takana.

Koor

Koorin rauniokaupunki on Katheerista noin 150 mailia länteen. Tiennäyttäjät ovat päässeet muutaman tunnin kävelymatkan päähän siitä kahden karavaanin kyydissä, ja kävelleet loppumatkan. Nyt jokaisella paitsi vaatteita omistamattomilla Seonilla, Kyralla ja Operatiivilla on alusvaatteissaan hiekkaa.

He saapuvat kaupungin edessä olevalle perusleirille auringon noustessa. Leveän vallihautaa muistuttavan pienen laakson takana näkyy Koor. Päivän ensimmäiset polttavat säteet värjäävät kaupungin suurilta osin sortuneet rakennelmat lähes verenpunaisiksi. Kaupungissa voi nähdä linnoitusta joskus suojelleen suuren mutta rikkinäisen pronssikuvun ja korkeita messinkisiä minareetteja. Mahtavat muurit ympäröivät yhä kerran niin upeaa Koorin takojakaupunkia.

Muurien ulkopuolella on suuri värikäs teltta, jonka seinät värisevät tuulessa ja jonka oviaukon kangassuojus liehuu vapaana. Isomman teltan vieressä on kaksi pienempää, joissa näyttää olevan laatikoita. Ison teltan sisällä on sävykkäitä mattoja. Heti oviaukosta vasemmalla on kenttäkeittiö, ja sen edessä on vapaamielisesti leviteltyjen tyynyjen perusteella makoilualue. Vasemmassa takakulmassa on läjä ylellisiä tyynyjä ja sänky. Takaseinällä on useita laatikoita ja arkkuja. Oikeanpuolisella seinustalla on pöytä, jonka ympärillä on neljä tuolia, ja työpöytä. Kuluneet kartat ja muut paperit päällystävät molempia pöytiä. Oikeassa etukulmassa on vielä upean näköinen kauttaaltaan riimuilla koristeltu rintapanssari telineessään.

Teltta näyttää olevan hylätty, sillä suitsukkeet ovat palaneet täysin loppuun, öljypadat ovat kuivettuneet ja matoilla ja pöydillä on runsaasti hiekkaa.

Seoni kurkistelee oviaukolta ja jos liikettä ei näy, alkaa opastamaan muita. "Hawke: yritä saada selville miten pitkään tämä paikka on ollut käyttämättä, Burbutep: avita, Tuikku: jos mestarisi suo niin katsohan ettei arvoesineitä ole ansoitettu, Kyra: pidä vahtia ettei mikään hiivi selkäämme. Itse tarkastan magian varalta tämän teltan."

Take 20 Perception: Asioiden löytämiseen 45, ANSOJEN LÖYTÄMISEEN: 47(tai 49 jos maaginen ansa) HUOM! Jos lasketaan urban terrainiksi, kaveritkin saavat allamainitun +2 bonuksen.
Jos löytyy ansoja, disable device: +30 normaalit ansat, +32 maagiset ansat. Lukot auki disable device: +30. Ansoihin failure vain jos heittää 10 tai enemmän huti DC:stä, ja jos epäonnistuu, Trap Sense tuplana (+2).
Hawke katsahtaa hieman kuivasti Seonia, sillä vaikka kyseessä onkin vain muutamia päiviä, tai korkeintaan viikon, asumattomana ollut leiri, tutkiminen on hyvin samankaltaista kuin arkeologinen tutkimus, ja hän sanoo: "Näyttää siltä, että tämän teltan asukki on lähtenyt paikalta varsin yllättäen, sillä tuo sotisopa tuskin on vain koriste. Melkein voisi olettaa, että hänet on kaapattu nukkuessaan. Hajaantukaa ja etsikää mitä vain mikä voisi antaa osviittaa mitä täällä on tapahtunut!" Hawke jakaa ryhmälle lisäohjeita.

Burburtep perception +17, muista SCENT "Täähän on Zahran leiri", Burburtep toteaa, katsellen ja nuuhkien tarkkaavaisena ympärilleen. "Eikös se ole ilmiselvää?" Tämän sanottuaan puoliörkki seuraa kuuliaisesti Seonia. "Missä mun pitää sua auttaa? Eiks musta ois enemmän hyötyä vahtimisessa?"

"Kyra on niin tuppisuuna ollut pari päivää, että haluaa varmaan tutkiskella Sarenraen siunausta pihalla mielummin." Seoni toteaa Burbutepille. "Katso jos löydät mitään erikoista teltasta, jos saan pyytää. Olisi kovin hyödyllistä löytää vinkkejä Zahran kohtalosta ennenkuin jatkamme pidemmälle."

"Huolestuttaa vain ystävämme kohtalo", Kyra vastaa Seonin puheeseen. Kelishnainen katselee ympärilleen arvioivasti. "Äkkiseltään katsoen ei täällä ainakaan ole mitään taistelua ollut, tämä on varmaankin ollut vain nukkumisleiri ja hän on kadonnut ollessaan tutkimassa muualla. Varmaankin muistiinpanoista löytyisi vihje minne hän on viimeksi menny", hän vielä jatkaa ja siirtyy telttaan tutkimaan mikä vaikuttaisi olevan viimeisin etsityn ystävän kiinnostuksen kohde tutkimuksissa.

Operatiivi kopauttaa kantapäät yhteen ja nyökkää Seonille ohjeet saatuaan, ja vipeltää sitten vapauttamaan teltan ja lähimaaston kaikesta arvokkaasta. "Ei näy ansoja täälläkään", kuuluu jostain tyynyjen seasta.

"Pidähän Tuikku kirjaa siitä mitä kaikkea löytyy. Ei noin lahjakasta yksilöä varmaan erikseen tarvitse muistuttaa tiennäyttäjien kolmesta kultaisesta käskystä." Seonia hymyilyttää Operatiivin puuhat väkisinkin.

Hawke ja Burburtep näkevät otsillaankin teltassa olevat outoudet: Pöydillä on useita karttoja, ja yhdessä vanhimmista Koorin kartoista on tuore jälki – eräs taloista on ympyröity. Kartta on sen verran laajasta alueesta, että siihen ei ole merkitty, mikä rakennus se on, mutta sinne voisi helposti suunnistaa kaupungin porteilta. He löytävät Zahran lokikirjan, joka on suojassa sängyn alla olevan maton alla. Keittiössä olevat ruostuneet muotit on puhdistettu, jolloin niistä on paljastunut jonkinlainen symboli.

Ei ole hankalaa löytää kiinnostavinta osaa Zahran muistiinpanoista:

Today finds me in a wonderful mood, as I am once again in Koor. Something about its clay streets comforts me. I am quite busy planning my explorations. I have identified several promising locations and am confident I shall find the vault.

Yesterday was very productive. I thoroughly searched several buildings, and discovered a few simple relics. But I am no closer to finding the Forbidden Furnace. Still, I quiver with excitement.

What a brilliant day! I located the smelting house, and confirmed that the symbol from my research matches the markings etched on the building’s ruined walls.

I saw it! It was only a flash of brilliant scales, but I am sure I had my first encounter with the legendary naga of Koor. I shall wake early and try to establish contact.

Stupid day! I followed that ignorant beast into the vault, but it is as if it just vanished. Still, I made the initial penetration into the furnace. Blast this awful heat! I find the desert grating, and the stinging insects that assault me during the night are terrible. The furnace contained strange ethers, including a tangible blue mist—something about it was bizarre. I shall head back in the morning, and perhaps check other parts of the city for ingress into the vault. Surely the Forbidden Furnace has a back door.

Seoni havaitsee karttojen välissä kolme taikakääröä. Ne ovat scroll of arcane eye, scroll of locate creature ja scroll of restoration. Myös kulmassa oleva panssari on maaginen.

Nyt taas Kyra tunnistaa otsallaan, että taikapanssariin kaiverretut riimut ja merkinnät ovat toragilaista ikonografiaa, jossa on qadiralaisia vaikutteita. Lisäksi panssarissa näkyy olevan kuva kovan näköisestä papista, joka pakottaa maridia lamppuun. Itse asiassa panssariin on onnistuttu kirjoittamaan koko tarina siitä, kuinka Pohjoisen Ahmad voitti Seko-maridin. Operatiivi vilkaisee panssaria ja huomaa tarinassa helposti tulkittavan salaviestin.

Hawke huomaa käyttämättömyyden asteesta, että leiri on ollut hylättynä melkein kuukauden. Burburtepin nenä sanoo samaa, eikä puoliörkki havaitse muita hajuja kuin Zahran, vaikka pinttynyt suitsuke hänen nenäänsä häiritseekin.

Yhtään ansaa ei löydy, mutta Operatiivi löytää oikein mukavan ja sopivan istumistyynyn.

Burburtep näyttää empivän kun hän hitaasti tavaa Zahran muistiinpanot läpi. "Kai me voitais se takaovi etsiä", puoliörkki toteaa hiljaa miltei itsekseen. "Ehkä siellä ei ole niin kuuma."

"Se kuulostaa hyvältä paikalta aloittaa Zahran etsiminen. Jos leiri on ollut pitkään autiona, meillä on valitettavasti edessämme joko kuolleen tai vangitun toverin kohtaaminen", Kyra sanoo. Hän katselee kääröjä läpi, ja ottaa palatustaian käärön itselleen. "Taitaa olla paras että minä otan tämän ja Seoni nuo muut", hän sanoo.

Seoni tunnustelee magiaa ja syynää panssaria. Hirmuisen mietinnän jälkeen hänen mielensä selkenee: panssarihan on +1 fire resistant breastplate.

"Matkalla sulatusuuniin löydämme tulta hylkivän panssarin, kuinka sopivaa... Haluatko Kyra vaihtaa tähän? Voi tulla tarpeeseen. En usko että muut välittävät panssareista sen ihmeemmin. Vai onko herra Hawkella sotilaan taustaa kenties?" Seoni hypistelee panssarin kääpiöaiheita. "Taitaa olla Maridin karkoittajan henkilökohtainen varuste..."

"Hmm, tosiaan, kuinka epäilyttävän käytännöllistä. Ei se aivan yhtä hyvä ole kuin nykyinen panssarini, jos tulee muuta kuin tulta vastaan, mutta voisin vaihtaa, ellei joku toinen halua sitä ottaa", Kyra vastaa Seonin mietteisiin panssarista.

Hawke näyttää syventyneen Koorin karttoihin sen verran tiiviisti ettei huomaa mitä muut puuhavat, ennen kuin hänelle puhutaan: "Mhäh? Ai, joo, onhan minulla jonkinasteista sotilaallista taustaa. Tai no, kaupunkimilitiakokemusta ainakin. Olen kyllä saanut perehdytystä raskaampiin haarniskoihin, mutta ne ovat niin kovin hankalia. Ota sinä vain se rintapanssari, Kyra. Minä pärjään näillä vallan mainiosti!" Sitten Hawke kääntyy jälleen karttojen puoleen, etsii repustaan nahkaisen käärökotelon ja sujauttaa kartat ynnä muut asiakirjat sinne. "Eihän näin arvokasta tutkimustyötä voi jättää tänne vain lojumaan, tiedä vaikka tuhoutuisivat täysin. Otetaan kaikki arvokas mukaan, varmuuden vuoksi. Zahra toki saa omansa takaisin kunhan olemme hänet löytäneet, ajattelin lähinnä, etteivät joudu vääriin käsiin."

Kun Operatiivi mainitsee panssariin kirjoitetusta tekstistä, Hawke kaivaa paperia ja hiilenpalan ja käy ottamassa hiilikopion tekstistä mutisten siinä työskennellessään salaviestin sisällöstä "...mielenkiintoista, 'kuusi... turvassa... neljä... haudassa'... Kuusi tai neljä mitä? Kierrosta? Painallusta? Tätä sietää tutkia. Olkaa tarkkaavaisia. Näiden arvoituksia koskevien asioiden on tapana kävellä vastaan kuin itsestään, ilman että niitä huomaa. Olisi sääli jos emme huomaisi ajoissa vaaraa."

Burburtep seuraa vierestä viisaiden horinoita, katsoen lähinnä lumoutuneena panssaria. "Joo, ei tuo päälle mahdu, niin siro", puoliörkki sanoo panssarista. "Jos tääl tulee niin kuuma niin eiks pitäis käydä hakee jotain kuumuutta vastaan? Ja se sumu mistä Zahra tekstissään puhu, brr, huiveja tässä tarvitaan."

"Seko-maridin vapauttamiseen tai vangitsemiseen liittyviä mysteerejä?" Seoni spekuloi arvoitusta. "Toivottavasti Zahra tai tämä Naga eivät pyri moiseen... Mitähän se sininen usva voisi olla?"

"Ehkä Seko-Marid on höyrystynyt Qadiran kuumuudessa!" Hawke letkauttaa, naureskellen omasta mielestään hauskalle ajatukselle.

"Onneksi kaikki Hawket eivät ole humoristeja..." Seoni vastaa ja katsoo Jonathionia tuhannen kultapalan ilmeellä hetken.

"...Et selvästikään tunne isääni ja veljeäni," Hawke vastaa Seonille.

"En minä heistä puhunut. Mutta eiköhän keskitytä itse tehtävään. Jatkammeko suorilta etsimään pätsiä? Ne öiset hyönteiset eivät kuulostaneet mukavilta." Seoni kääntyy muunkin ryhmän puoleen.

Hawke kohottaa toista kulmaansa miettien "...kenestä sitten?" Mutta antaa asian jäädä omaan arvoonsa ja nyökkää itsekseen kun Seoni kääntyy muita kohti. "Aivan, eiköhän täältä ole saatu kaikki mahdollinen informaatio irti. Ja tosiaan, ei hirveämmin houkuttele jäädä ottamaan selvää millaisia hyönteisiä näillä main liikkuu öisin."

Hawken ehdotuksen kuultuaan Operatiivi pomppaa pystyyn mietintätyynyltään, köyttää sen kiinni reppuunsa ja ilmoittautuu palvelukseen, vapaaehtoisena kulkemaan ensimmäisenä, jos vain joku kertoo, mihin päin ollaan menossa.

Kyra vaihtaa leiristä löytyneen panssarin päälleen. "Selvä, lähtekäämme etsimään tuota takaovea", hän sanoo valmistautuen lähtemään liikkelle.

"Jep, kuulostaa kivalta", Burburtep nyökyttelee ja jää auttamaan Kyraa panssarin kanssa.

Todettuaan että merkittävimmät johtolangat on jo käsissä, Hawke nappaa reppunsa ja jousiviinensä tyynyvuoren päältä, johon laski nämä ryhtyessään tonkimaan leiriä, ja astuu ulos teltasta. Vinkaten Operatiivia seuraamaan hän kaivaa Koorin kartan, päättelee heidän sijaintinsa ja ottaa sitten suunnan kohti ympyröityä rakennusta, kunhan kaikki ovat valmiita jatkamaan.

Sulattamon alla

Ryhmä kävelee pitkin valkoiseksi kulunutta kivitietä, joka vie jonkinlaisen valtavan ja leveän vallihaudan kaltaisen läpi perusleiristä Koorin porteille. Porteilta he näkevät kaupungin raunioituneita taloja. Jotkut ovat mahtavia, jotkut tavallisia, ja muinainen arkkitehtuuri on ollut aika taidokasta, sillä vaikka talot ovatkin raunioituneet ja haalentuneet, ne ovat yhä tukevasti pystyssä.

Zahran karttaan merkitsemää taloa ei ole hankala löytää, sillä hän on tehnyt hiilellä merkintöjä valkoisiin katukiviin. Ne johdattavat muinaiselle sulattamolle, jonka seinässä voi vielä nähdä saman symbolin, joka oli Zahran teltassa löytyneissä muoteissa. Talo on lisäksi ympäröity värikkäillä lipuilla, jotka on köytetty toisiinsa. Matka teltalta sulattamolle kesti puolisen tuntia.

Sulattamosta löytyy kerran piilossa ollut salakäytävä. Se on 10 jalkaa leveä ja menee 50 jalkaa maan sisään. Kun tiennäyttäjät laskeutuvat, lämpötila muuttuu entistä tukalammaksi. Alhaalla on jo yli 30 astetta, ja panssarinkäyttäjillä on hirveää.

Alhaalla on suuri kammio, jonka alapuoli on mustaa rautaa ja yläpuoli värikästä mosaiikkia, johon on kuvattu ahne mies riskeeraamassa henkenä jonkin kultahelyn takia. Hallin itäseinällä on valmistumattoman näköinen koristeellinen pariovi; sen keskeltä puuttuu koristeluja kuusi jalkaa halkaisijaltaan olevan ympyrän alueelta. Parioven molemmilla puolilla pohjois- ja eteläseinillä on kolme ovea – yhteensä kuusi. Kaikki ovet ovat rautaa. Huoneen länsiosassa on portaat ylös, joista seikkailijat ovat juuri tulleet.

Hawke näkee heti, että vaikka koko mosaiikki on tehty neliöistä, seinässä on yksi kummallinen kuusikulmainen pala, joka on hieman koholla. Se on pohjoisseinässä, kahden pariovia lähimpänä olevien ovien välissä. Hän huomaa myös, että eteläisellä seinällä kuusikulmiota vastapäätä on salaovi. Lisäksi mosaiikissa on pieniä pistemäisiä ulkonemia, jotka kiinnostavat osirionilaisia.

Operatiivi ilmestyy jostain porukan keskeltä ja lähtee hiipimään ympäri huonetta katsellen kaikkea irtilähtevää, ansoja ja salaovia. Kun mitään ihmeellisempää ei tunnu löytyvän, hän tuhahtaa itsekseen ja pyllähtää sitten mietintätyynylleen salaoven eteen ja alkaa miettiä seuraavaa siirtoaan. Puolihuolimattomasti hän myös loihtii esiin pari taikasauvaa ja itselleen joitakin lumouksia. Hän vaikuttaa jo unohtaneen muun ryhmän läsnäolon.

mage armor ja detect magic Seoni tarkastelee huonetta magian varalta. Huomatessaan 'Tuikun' aktivoivan lumouksia, loitsii Seonikin itselleen suojaloitsun.

Burburtep perception +17 ja survival +18 (älä unohda scenttiä!), esille wand of mage armor haha "Onpas ovia! Voi juku", Burburtep päivittelee ja raapii päätään. "Mistäköhän Zahra meni?" hän kysyy itsekseen ja yrittää nuuskia jälkiä kuin mikäkin vainukoira. Hän kuitenkin äkkää ryhmän jäsenten loitsivan jotain. "Ai hei joo! Mul ois tämmönen yks tikku jos on joku suojaloitsu... lykkäsivät käteen ja sanoivat, että käytä tätä. Mut miten tää toimii? Simsala... bim! Ei, ei toiminu", Burburtep äkkää ja selittää tohkeissaan, kaivaen esiin pienen sauvan ja heiluttaen sitä itseään kohti.

"Annahan tänne..." Seoni huokaa ja aktivoi Burbutepille sauvasta maagin panssarin.

"Jes. Kiitti", Burburtep sanoo, sen kummemmin miettimättä Seonin turhautumista, ja ottaa tikun takaisin vyöllensä.

Operatiivi tutkii huonetta mutta ei löydä yhtäkään ansaa. Salaovi vaikuttaa olevan jollakin omituisella mekanismilla kiinni, mutta tarpeeksi hyvä näpertäjä saisi varmaan sen auki.

Burburtep nuuskii ympäriinsä ja haistaa kyllä Zahran. Hajut ovat kuitenkin heikkoja, vanhoja ja kaikkialla.

disable device +23 Aikansa tuumattuaan Operatiivi muistaa salaoven ja palaa sen luo taikoen jostain vaatteidensa liepeistä joka voron pakosarjan - tiirikoita, pienen sahan, epämääräisen vasaran, pari piikkiä ja jonkinlaisen stetoskoopin. Hän alkaa tottuneesti puuhaamaan salaovea auki, mutta jättää itse oven kiinni saatuaan sitä kiinni pitävän mekanismin avattua.

Operatiivi hukkaa yhden tiirikan ja yhden piikin jonnekin seinän syvyyksiin ja yksi tiirikka jää jumiin salaoven alle, törröttäen sieltä kuin paraskin fallinen symboli.

"Ehh... herra Hawke!" Operatiivi huikkaa ja vipeltää miekkosen luokse. "Tuolla on jonkinlainen salaovi, jonka avaamiseen tarvitaan selvästi ammattilaista. Ajattelin, että te olisitte tämä kaivattu ammattilainen" Operatiivi sanoo ja jatkaa sitten: "Kokeilin ihan vain vähän avata sitä itsekin, mutta selvästi tein jotain väärin. Ehkä voitte opastaa, missä menin vikaan?"

Kuusikulmaiseen laattaan Perceptionia +Jotain?; Salaoveen Disable Device +30 (+32 jos Operatiivi voi auttaa Aid Anotherilla) Hawke seisoskelee kuusikulmaisen laatan luona kurkistellen sen rakoihin ja yrittää selvittää onko se kenties jonkin sortin painolaatta joka avaa jotain, ja onko se jokin kenties ansa, kun Operatiivi keskeyttää hänen ajatuksensa. "Hmm, jaa niin tuo. Kyllä minä sen salaoven huomasin aiemmin, mutta tämän kuusikulmion sijainti sai minut miettimään olisiko tämä kenties kytköksissä sen aukeamiseen. Toisaalta voi olla, että tämä avaa nämä kaikki kuusi ovea yhtäaikaa, mikä ei välttämättä ole hyvä asia sekään jos niiden takaa paljastuu jotain vaarallista. Hyvä on, katsotaan sitä salaovea." Hetken pohdiskeltuaan Operatiiville, Hawke vetää taskustaan kuluneeseen nahkapussiin käärityt tiirikat ja kävelee vastapäiseen päätyyn huonetta. Salaovella hän sitten hetken tutkailtuaan ryhtyy toimeen. "Katsohan, pystyisitkö auttamaan hieman. Pidä tätä hilavitkutinta tuossa, kun minä väännän tästä," Hawke sanoo Operatiiville.

"Hmm, kuusi pitää turvassa, neljä jättää maan alle. Me ollaan maan alla. Ja noita ovia on kuusi. Mitäs ihmettä?" Burburtep hämmästelee. "Tää on varmaan jotain niitä semmosia arvoituksia, sano. Pitääkö meidän saada kaikki kuusi ovea auki ennen kuin tuo iso ovi avautuu?"

Guideance molempiin. Knowledge: Religion jos pistekuviot tai oven kuviointi olisi jotain uskonnollista "Nämä ovet ovat tosiaan teidän alaanne, mutta ottakaa Sarenraen siunaus", Kyra sanoo ja koskettaa niin Hawkea kuin Operatiivia. "Voisi olettaa, että jos Zahra olisi mennyt salaovesta, hän ei olisi sulkenut sitä perässään. Samoin tietysti muiden ovien suhteen. Joko ovet menevät itsestään kiinni, tai meillä on täällä muutakin seuraa. Parempi varautua kumpaankin", Kyra mietiskelee tilannetta, samalla kun siirtyy tutkimaan oven kuviointia ja mosaiikin pistekuvioita.

"Varsin pätevä havainto. Zahra on mitä ilmeisimmin kulkenut tätä kautta, ja jos ovet ovat sulkeutuneet hänen takanaan, se voisi selittää miksi hän ei ole kyennyt raportoimaan löydöistään. Joskin, noottina arkeologikolleegalle täytyy huomauttaa, että hieman amatöörimaista toimintaa, jos hän ei ole etsinyt mahdollisia salaovia - tai löytänyt sitä alkuunkaan", Hawke pätee ammattitaidoillaan "...ja kiitoksia siunauksesta, Kyra."

Burburtep jää ihastelemaan mosaiikkitaideteosta. "Mitäköhän toikin kuvastaa... ukko jahtaa aarretta. Mitä lie", hän pohtii itsekseen.

Kuusikulmainen pala näyttää siltä, että se voisi liikkua joko sisään- tai ulospäin. Ehkä jopa pyöriä.

Hawke käy oven kimppuun ja saa kuin saakin sen auki. Operatiivin työkalut löytyvät enemmän tai vähemmän murjottuina. Salaoven takaa paljastuu kymmenen jalkaa leveä käytävä ja portaat alaspäin. Käytävä kääntyy 30 jalan jälkeen oikealle eli länteen.

Kyra tutkailee pariovea ja huomaa, että siitä puuttuu kuusi osaa. Kohopisteet vaikuttavat koodilta, mutta sellaisesta hän ei tiedä mitään.

Seoni vilkaisee mosaiikkia: "Varoitus varkaille ja ahneille; kuolet kuitenki."

Onks tää ny survivalia Trackilla vai Perskaa? Kun salaovi aukeaa, Hawke sanoo: "Odottakaa hetki!" ja tarkastelee käytävän lattiaa, josko siinä näkyisi tuoreita jalanjälkiä.

Ei ole.

"Kuusi ovea, kuusi palaa puuttuu pariovesta, arvoitus puhuu kuudesta. Valitkaamme kuitenkin ensin salatie, sieltä voi löytyä lisävihjeitä", Kyra sanoo ja seuraa muita salaovelle.

Hawken lattian tomutuksen jälkeen Operatiivi lähtee iloisesti, mutta äänettömästi vihellellen hiipimään portaita alas, kurkkien nurkkien taakse ja edeten suunnattoman rohkeasti kokoisekseen.

Kun he kurkkaavat salakäytävän kulman taakse, sekä Hawke että Operatiivi näkevät taas otsillaan, että tässähän on selvä ansa. Käytävän lattia on kuin keskikohdastaan kiinni oleva lankku, joka kippaa sen päällä kävelijät jonnekin. Sen lisäksi käytävän keskellä on jotain vakoja. Hawke tunnistaa ne jonkin suuren pedon jättämiksi.

Operatiivi tunkee parit kiilat strategisiin paikkoihin käytävässä ja on tyytyväinen tulokseen.

"Ehkä jokin kauhea peto on joutunut tuon ansakuopan uhriksi, ja muhii nyt yksinään sen pohjalla. Heh, sattuipa sopivasti..." Operatiivi hekottelee ja tallustaa sitten käytävää eteenpäin.

Hawke hamuilee otetta pikkumiehestä, ettei tämä ryntäilisi suinpäin, mutta huitoo ohitse ja mutisee itsekseen "Zon-Kuthon vieköön...!"

Burburtep seuraa kuuliaisena perässä jonon neljäntenä.

"No jos jäljet eivät jatku ansan toisella puolen, niin otus on kuopassa, tai tullut kuopasta. Kuuluuko sieltä mitään?" Kyra kysyy ja koittaa itsekin kuunnella onko toisten mainitsemassa ansassa piilossa jokin olio.

Operatiivi kävelee käytävän päähän ilman ongelmia. Sen toisesta päästä hän löytää pienen kivisen satamankaltaisen, josta on noin viiden jalan tiputus hohkavan kuumaan laavaan. Laava näyttää muodostavan jonkinlaisen joen, joka kaartaa satamasta oikealle eli pohjoiseen. Suoraan lännessä on muutama luola, ja samoin pohjoisessa "sataman" ja laavan välissä. Sataman luona tuulee aika paljon. Vaikuttaa siltä, että seiniin on tullut pieniä rakoja, joista ilma virtaa vapaasti ja saa aikaan tuuletuksen, jonka ansiosta rikinkatkuun ja laavapölyyn ei kuole.

Muut jäävät vielä käytävän toiseen päähän. Kyra ei kuule mitään.

Disable Device kerta kiellon päälle +30 ;P Hawke ei epäile etteikö Operatiivi osaisi asiaansa, mutta hän on huomattavasti pienempi kuin muut ja täten myös paljon kevyempi kuin esimerkiksi järkälemäinen Burburtep. Näin ollen Hawke katsoo parhaaksi varmistaa, että ansa on turvallisesti purettu tai jumitettu siten, että siitä pääsee ylitse painavampikin.

Hawke käpistelee ansan kanssa ja tajuaa, että Operatiivi työnsi välineensä vääriin paikkoihin. Hawke sen sijaan saa selville, että ansa laukeaa, jos käytävän länsipuolella on painoa yli 250 paunaa. Hän säätää virityksen niin, että käytävä ei enää kippaa.

Stealth +29, smokestick esille Operatiivi varmistaa, että hänen linnunnokkainen naamionsa on tiukasti paikoillaan, ja lähtee sitten hiipimään varovasti löytämiinsä luoliin. Hänen aikomuksenaan on etsiä vihjeitä siitä, mikä luolaa on asuttanut, tai josko sieltä olisi löydettävissä aarteita. Mahdollisien asukkaiden varalle hän ottaa käteensä savusauvan, ja jos luolassa on liian pimeä hän heittää sen keskelle aurinkotikun, liikkuen itse varjoissa.

Operatiivin edessä laavassa on joitakin turvalliseksi jäähtyneitä obsidiaanikivipilareita, joiden päälle on helppo hyppiä. Lisäksi pienen satamahuoneen seinät ovat myös mosaiikin peitossa; siihen on kuvattu qadiralaisia sotureita lentämässä ylpeästi lentävillä matoilla. Operatiivi huomaa, että satamahuoneen lattialla on useita noin viiden jalan kokoisia neliskanttisia alueita, joissa ei ole juurikaan pölyä. Sekä seinät laavajoen yllä että luolat ovat luonnon muovaamia ja obsidiaanin peitossa.

Aikansa neliskanttisia alueita tutkittuaan Operatiivi palaa muiden luo. "Ei siellä näkynyt mitään mosaiikkeja ja outoja pölyjälkiä ihmeellisempää. Taitaa olla aika palata ensimmäiseen huoneeseen, vai mitä?" hän kysyy ensimmäisenä vastaantulevalta Hawkelta.

"Ei löytynyt kuutta eikä neljää?" Kyra kysyy tiedustelijoiden palattua. Hän katselee käytävään hieman pettyneenä, mutta kohauttaa sitten olkiaan. "No, jos täällä ei ole mitään selvää apua ystävämme löytämiseen, niin palatkaamme ensimmäiseen huoneeseen. Jossain sielläpäin hän on kokenut kohtalonsa", Kyra myötäilee Operatiivin ehdotusta.

Stealth +28 ("veikkaisin" että on underground ;P),
Perception +27 (jälleen, underground)
Myös Hawke käy tähyämässä laavapätsiä ja kammion yksityiskohtia, hiipien parhaansa mukaan itsekin. Silmäillen mosaiikkia ja lattian pölyttömiä kaistaleita, ja palaa sitten muiden luo mutisten jotain epäselvää."

Seoni tuumii. "Mistähän sitä löytäisi lentävän maton ylitykseen. En välittäisi polttaa jalkojani."

"Tuossa niitä on tainnut olla, näyttäisivät nämä pölyttömät kaistaleet siltä kuin niistä olisi noussut lentäviä mattoja ilmaan", Hawke toteaa.

"Minne ne ois lentänyt? Ei tää niin iso luola oo", Burburtep ihmettelee. "Mennäänks me nyt sinne vai minne?"

"No, sitä luolaa pääsi kyllä pidemmälle, mutta olisi joutunut loikkimaan kielekkeeltä toiselle. Voin lähteä tutkimaan, sillä onhan tämä suunta nyt huomattavasti mielenkiintoisempi kuin tyhjä pölyinen sali", Operatiivi ehdottaa. "Ehkä he lensivät näillä matoilla laavavirtaa pitkin", hän vielä aprikoi.

"Lentäviä mattoja? Huisin jännää!" Burburtep ilakoi. "Kotopuolessa oli semmosia!"

Kun Operatiivi huomaa Hawken nyökkäävän tälle ja katsovan käytävän päähän, Operatiivi nyökkää takaisin ja jättää Burburtepin yksin muistelemaan kotopuolta.

"Muistakaa että jossain on se otus joka raapi nuo jäljet!" Kyra huutaa tiedustelijoiden perään, jääden odottamaan heidän löytöjään.

Operatiivi ja Hawke kuulevat "sataman" reunalle päästyään, kuinka pohjoisista luolista päin kuuluu jotain epämääräisiä ääniä. Ne saattavat olla jonkin särkymistä.

Stealth +29, smokestick esillä Operatiivi viittoo Hawkelle suunnan, josta luulee kuulleensa äänen ja aikomansa reitin. Sen jälkeen hän loikkii paasia pitkin lähimmälle kielekkeelle laavavirran eteläreunalla, ja lähtee sitten kulkemaan varovasti eteenpäin. Mikäli Operatiivi pääsee edempänä takaisin laavavirran ääreen, hän yrittää nähdä, mikä siellä pitää ääntä.

Operatiivi hiipii kivillä ja luolan käytävillä reittiä O15–L15–J13–I11 ja näkee, että eteläinen/läntinen osa luolajärjestelmää yhtyy toiseen laavavirtaan, joka kyllä näyttää kovasti samalta kuin ensimmäinenkin. Pohjoispuolella oleviin luoliin hän ei näe syvemmälle ilman valoa. Rikkomisäänien aiheuttajaa ei näy, eivätkä äänetkään muutu selvemmiksi.

Eli ruutuun O15, Stealth +28 Hawke seuraa Operatiivin perässä kun tämä katoaa luolan seinämän taakse, mutta nähdessään luolan taas kaartuvan kohti laavavirtaa, hän jää laavavirran ja luolan seinämän nurkalle tähystämään sekä viittilöi samalla Operatiivia odottamaan ja muita seuraamaan.

Seoni odottaa, että Burbutep ja Kyra liikkuvat lähemmäs ja astelee urhoollisesti viimeisenä paikalle.

Kyra toteaa Seonille: "No, antaa poikien tutkia, sehän on heidän erikoistaitonsa", ja kävelee rauhallisesti laavan reunalle. "Onko siellä mitään tietä eteenpäin?" hän huutaa Operatiiville. Seistessään laavan reunalla hän katselee lattiaa, ja sen neljää neliötä. "Näitä olisi neljä ja ovat maan alla. Jotain erikoista niissä on kun pöly ei niihin kerry, mutta mitä?" hän pohdiskelee.

"Ei tohdi astua. Lattia on varmaan laavaa", Burburtep hihittää sanoessaa Kyralle. "Meidän ei kannata lähtee tonne pomppimaan, kyl pikku-ukko ja Haukka tutkii. Mä luotan niihin."

Kuultuaan Kyran huudon Operatiivi piiloutuu nopeasti ja jää liikkumatta tuijottamaan pohjoispuolen luoliin, jos sieltä tulisi jotain näkyviin.

Kyra punastuu silminnähden. "Anteeksi, en ole tottunut hiipimään", hän kuiskaa lähes äänettömästi.

wand of magic missile esille Seoni mulkaisee 'Tuikkua' ja kaivaa sauvan taskustaan.

Kaikki kuulevat, kuinka pienet rikkomisen äänet lakkaavat hetkeksi heti Kyran huudettua, ja sitten joku pohjoisissa luolissa taikoo jotain.

"Höh, mitähän se oli?" Burburtep hämmästelee Kyran ja Seonin kuullen. "Koittikohan joku rikkoa siellä jotain laavapatoa? Olispa se tyhmä juttu, höh!"

shield päälle ja askel e13 "Taliaivo..." Seoni murahtaa Kyraa mulkaisten. Loitsii itsekin jotain. "Burbutep, olehan valmiina. Sieltä saattaa hyvinkin tulla jotain epämiellyttävää vastaan." Seoni astahtaa vielä hieman kauemmas reunalta.

Stealth +28, Perception +27, askel n15 Hawke irvistää kun Kyra huutaa luolassa niin, että kaikuu ja piiloutuu kallionseinämän taakse selkä seinää vasten, kohdistaen vihaisen katseen kohti Kyraa ja jää kuulostelemaan tuleeko heitä kohti jotain.

Guideancea järjestyksessä Burburtep, Seoni, Kyra. "No, virhe on tehty. Valmistaudutaan", Kyra toteaa hiljaa lähinnä itselleen, ja alkaa jakaa Sarenraen ohjausta tovereilleen.

Vartijanaga

Lyhyen hetken kuluttua pohjoisesta tunnelista luikertaa jonkinlainen ihmisen kokoinen käärme, jolla on naisen pää. Se katsoo pikaisesti Hawkea ja tunnelia, jonne Kyra juoksi. "Keitä te olette ja mitä teette täällä?" hän kysyy.

Hawke tunnistaa otuksen nuoreksi vartijanagaksi. Ne ovat tyypillisesti hyväntahtoisia olentoja ja taitavia loitsijoita.

Hawke laskee jousensa kohti maata ja rentoutuu hieman tunnistaessaan nagalajin. "Ei hätää, luulisin. Me olemme tiennäyttäjiä, ja olemme täällä etsimässä kadonnutta kollegaamme. Erästä undine-naista, oletteko nähneet häntä?"

"Hmm? Ei, en ole", vastaa naga.

"Mitä tuo aiempi mekkala muuten oli, jos saa kysyä?" Hawke utelee nagalta.

"Mekkala? Mitä tarkoitat?" kysyy naga.

Sense Motive "hurrrja" +7 jättääkö kertomatta jotain/valehteleeko. "Niin, kuulimme meteliä, kuin jotain rikottaisiin. Tästä syystä hiiviskelimme koska halusimme ottaa selvää sen aiheuttajasta josko se vaikka liittyisi kadonneeseen kolleegaamme. Haluaisimme vain löytää hänet." Hawke juttelee nagalle toivoen samalla, että joku muukin osallistuisi keskusteluun.

haluais aidata kyran diploa +5:lla "Tuolla nörtillä on kohta kieli solmussa," Seoni kuiskaa Kyralle kun nappaa tämän käsikynkkään matkalla lähemmäs keskustelua. "Tervehdys! Kuten mainittu, haluaisimme löytää kadonneen toverimme. Huomasimme mielenkiintoisia tyhjiä kohtia pölyssä tässä ja tuolta kauempaa kuului ääniä. Minä olen Seoni, tämä on Kyra ja tuo iso kaveri Burbutep. Toivottavasti emme pilaa rauhaasi."

Burburtep sense motive +3 "Burburtep", puoliörkki korjaa seuratessaan Seonia. Muuten hän ei sano mitään, mutta tarkkailee tiiviistii nagaa. Ei ole aiemmin nähnyt, niin katsoo tätä epäileväisesti.

Diplomacy +12 Kyra seuraa Seonia kuuliaisesti. Laavan reunalle päästyään hän kumartaa kohteliaasti nagalle. "Aivan kuten toverimme kertoi. Eräs järjestömme jäsen on ollut täällä tutkimassa saadaksemme tietoa paikan historiasta. Valitettavasti emme vain ole kuulleet hänestä aikoihin, ja tulimme siksi etsimään häntä ja suorittamaan tutkimukset loppuun. Mikäli olette nähneet häntä, olisimme erittäin kiitollisia, samoin kuin kaikista tätä paikkaa koskevista tiedoista. En usko että hän olisi teitä loukannut, mutta mikäli niin on käynyt, niin pyydämme anteeksi. Tärkein tavoitteemme kuitenkin on saada selville mitä hänelle on käynyt", Kyra kertoo nagalle. Hän pitää selvästi kätensä näkyvissä ja poissa aseiden läheltä antaakseen rauhanmielisen vaikutelman.

"Minä olen Alfashti ja minua on kohdannut suuri tragedia", vastaa naga synkkänä. "Tuolla syvemmällä luolassa on henki nimeltä Moukadeem, joka on vangittuna lamppuun. Lampun sulkevat sinetit ovat kuitenkin heikentyneet ja hänen hulluutensa tihkuu niiden läpi kuin myrkky. Se on saastuttanut useat munimani munat ja minun on pakko tuhota ne." Hetken kuluttua hän jatkaa: "En tiedä ystävästänne mitään, mutta autan toki miten vain pystyn. Tuolla satamalla oli lentäviä mattoja, tarvitsetteko niitä?"

Hawken ja Operatiivin mielestä Alfashtin munantuhoamisjutussa on nyt jotain hämärää. Muiden mielestä naga on täysin uskottava.

Sikäli kun Hawke näkee Operatiivin piilopaikkaan, hän viittoo arkeologiystävälleen jotain isoa ja soikeaa, ja sitten nagan suuntaan. Muuten Operatiivi pysyy tiukasti piilossa ainakin nagalta.

"Moukadeem!" Burburtep älähtää. Puoliörkki kuitenkin yrittää kerätä itsensä ja seisoo suorassa ryhdikkäästi.

Operatiivilla ei ole näköyhteyttä Hawkeen. Jotta olisi, hänen pitäisi tulla nagan näkölinjalle.

"Hmmm, mielenkiintoista... ja huolestuttavaa, tämä Moukadeemin sinettien heikentyminen." Hawke toteaa, ja asettaa jousensa hartiansa ylitse selkään ja astelee rauhallisesti lähemmäs muita, vaivihkaa luoden myös näköyhteyden heidän hiiviskelevään toveriinsa. Samalla hän pohtii mitä muistaa nagojen lisääntymisestä. Ja yrittää muistaa mainittiinko millaisin sinetein Moukadeemin lamppu suljettiin.

"Kuka ne lentävät matot otti?" Burburtep kysyy.

"Niin, täällä ei enää ole mattoja. Oliko täällä semmoisia vielä vähän aikaa sitten? Jos ne ovat vasta äsken kadonneet, on meillä ongelmana lentäviä kutsumattomia vieraita", Kyra täydentää Burburtepin kysymystä.

Hawken pohtiessa hänen ajatuksensa harhailevat moniin suuntiin kunnes yksi ajatus ylitse muiden saa hänen kasvoilleen kauhistuneen ilmeen: "Hetkinen! Zahran muistiinpanot mainitsivat jotain sinisestä sumusta! Maridithan ovat niinsanottuja vesihenkiä... Voisiko olla todellakin niin, että Moukadeemin hulluus tihkuu lampusta pihalle aivan näkyvässä muodossa, kuin sumuna, kuten aiemmin vitsailin! Arvon Alfashti, oletko nähnyt sinistä sumua Moukadeemin lampun lähistöllä? Ja tosiaan, onko sinun partnerisi täällä myös?"

Hawke tietää, että nagat lisääntyvät munimalla ja munivat yleensä suuren läjän.

"Minä en ole käynyt Moukadeemin lampun lähellä. En osaa tehdä sille mitään, ja pelkään, että se tekisi minustakin hullun. Tiedän kuitenkin sen suojauksesta. Jos te osaatte korjata sinetin, voin kertoa, että huone, jossa lamppu on, on ansoitettu. Jos huoneeseen menee jonkin loitsun vaikutuksen alaisena, lamppu vahingoittaa pahasti", selittää Alfashti. Hän näyttää surulliselta kuullessaan Hawken kysymyksen. "Rakas kumppanini sekosi vähän aikaa sitten. Yllätin hänet syömästä muniani ja minun oli pakko tappaa hänet. Se oli kuitenkin turhaa, koska munani ovat jo saastuneet." Hetken tauon jälkeen hän jatkaa: "Kumppanini toi tuossa satamassa olleet matot pesääni. Ne ovat kuin taidetta ja tulenkestäviä. Saatte ne jos haluatte."

Hawken silmistä on helppo havaita kuinka hän ottaa ikäänkuin haasteen vastaan, kun Alfashti mainitsee ansat. "Vai että ansoja, kenties voisimme katsoa lähempääkin, vai mitä olette mieltä?" Hawke toteaa, katsahtaen Burburtepiä, Kyraa ja Seonia, ja jatkaa ilahtuneena Alfashtin tarjouksesta antaa matot heille: "Enpä olekaan ennen nähnyt lentomattoa, olen kyllä lukenut niistä paljonkin. Jos tosiaan voitte luopua niistä, toverimme etsinnät helpottuisivat huomattavasti! Olisiko mahdollista jos toisitte ne meille?"

"Yksin neljän maton kanssa?" Burburtep kysyy Kyralta hiljaa supisten. Hän röhisee sitten perään ikään kuin peittäen supinaansa. "Kukas tämä kumppanisi oli?" Burburtep kysyy vilpittömin silmin Alfashtilta.

"Kumppanini oli nimeltään Bourondor. Voin hakea matot teille." Sen sanottuaan Alfashti luikertaa takaisin pohjoiseen näkymättömiin.

Stealth +24 M15 Heti Alfashtin luikerrettua luoliinsa Operatiivi viittilöi Hawkea vimmatusti luokseen ja hiipii vauhdilla tätä vastaan.

Operatiivi (tai muutkaan) eivät ainakaan heti kuule nagan luikertavan takaisin.

"Hawke, äkkiä tänne" Operatiivi kuiskaa hampaidensa välistä. "Käärmehemmo laskettelee melkoista luikuria!" hän vielä lisää ennen kuin piiloutuu lähimmän kiven taakse nagan paluun varalta.

Hawkella on samat epäilyt Operatiivin kanssa, ja ymmärtää kyllä yskän kun tämä viittilöi luokseen ja lähtee hetimiten kohti häntä.

Burburtep jää satamalle ymmärtämättä oikein mistä on kysymys. Hän raapii päätään ja katsoo, minne naga Alfashti meni. "No kai se tulee viel takasin", hän tokaisee Kyralle. "Olis varmaan ollu viel kysyttävää. Aika epäkohteliasta lähtee tollee vaa, eiks ni?"

Seoni katsoo kysyvästi Hawken (ja kait operatiivin) suuntaan.

"No, hän lupasi antaa matot ja oli ystävällinen. Enkä oikein näe miksi hän haluaisikaan meille heti mitään harmia, edes pyytämättä meitä poistumaan. Nagat ovat kumminkin järkeviä olentoja ja välttävät turhia riitoja, toisin kuin paholaiset tai epäkuolleet", Kyra vastaa luottavaisesti.

Operatiivi odottaa, että Hawke on tarpeeksi lähellä ja kuiskaa sitten nopeasti: "Tuolla matelijalla ei ole kaikki ihan kunnossa. Puolituisen kunniasanalla, se on mennyt liian lähelle sitä lamppua liian monta kertaa ja nyt alkaa kellotapuli olla jo melko himmeä. Eikä se kumppaniaan ole tappanut. Tai sitten tämä kärmes on valeasuinen seko-Marid, joka on tappanut luolan varsinaisen asukin, ja sittemmin ottanut sen ulkoasun. Niin, ja se tarina lampun suojauksestakaan ei ole ihan aukoton, mutten osaa oikein sanoa, mikä siinä on vialla. Ehkä se on ansa, tai sitten se suojaus pitää seko-Maridin vangittuna ja tämä olento - tai seko-Marid, tai jokin sen inkarnaatioista - haluaa meidän tuhoavan kahleet, jotka pitävät seko-Maridin tässä paikassa. Udelkaa kaikista näistä lisää. Meikä pysyy vielä piilossa. Niin, ja joku voisi loitsia messagen, kiitosta. Siitä olisi kovasti apua". Tämän sanottuaan Operatiivi perääntyy syvemmälle käytävään.

Hawke kuuntelee tarkkaavaisesti mitä Operatiivilla on sanottavanaan, nyökkäillen ollessaan samaa mieltä. "Olet oikeassa, vaikka hän onkin, ainakin ulospäin, Vartijanaga, joilla on taipumus pesiä pyhissä paikoissa ja suojella niitä, niin hänen puheissaan oli kieltämättä jotain mätää En vain saa otetta siitä, että mikä tässä haisee. Mielessäni kävi nuo samat ajatukset myös, mutta tässä vaiheessa on vaikea tehdä lopullisia johtopäätöksiä. Ja kerron toiveesi viestiketjusta, mutta meidän täytyy varautua käyttämään käsimerkkejä - varmuuden vuoksi," Hawke pohtii kuulemaansa. "Ja 'Tuikku', meidän täytyy keskustella hieman tuosta sinun kulissistasi... Älä huoli, salaisuutesi ei leviä muille. Ymmärrän vallan mainiosti sinunkaltaistesi vakoojien tarkoitusperät ja kuinka hyvin ne voivat toimia." Hawke vielä virnistää iskien silmää Operatiiville. Sitten hän kääntyy palatakseen muiden luo, kun puolituinen palaa piilopaikkaansa kohti.

"Niin, ja kertokaa kun Zeno vihdoin suvaitsee saapua paikalle. Olisin paljon mieluummin kotona luuttuamassa lattioita kuin täällä hikoilemassa" Operatiivi vielä huikkaa.

Hawke hymyilee vinosti eikä sano mitään ja jatkaa loikkimistaan obsidiaanilaattojen päällä takasin muiden luo. Päästyään takaisin satamaan, Hawke jakaa Operatiivin mietteet muiden kanssa, käyttämättä kuitenkaan samoja sanankäänteitä ja esittää toiveen message/viestiketju-loitsusta jatkoa varten - ettei tarvitsisi huudella luolassa jossa kaikuu.

"Mul on huono fiilis tästä, kaverit", Burburtep toteaa vakava ilme kasvoillaan. "Se Zahrahan ihan varmana tuli tätä reittiä pitkin, ni miten toi naga ei voi siitä mitään tietää?" hän supisee vielä jatkoksi.

detect magic käyntiin ja keila nagan suuntaan "Valehteleva vartijanaga? Kuulostaa hankaluuksilta. Jututtakaas sitä niin minä tarkastan maagiset aurat ja efektit." Seoni toteaa ja ryhtyy keskittymään loitsuunsa.

Naga luikertaa takaisin pimeydestä. "Minä en välitä siitä, että puhutte tuolla tavalla epäkunnioittavasti selkäni takana, mutta älkää väittäkö, etten muka tappanut kumppaniani. Sitä paitsi eikö minun enemmänkin kannattaisi valehdella, että en tappanut häntä? Voitte vaikka käydä katsomassa hänen ruumistaan, jos välttämättä haluatte", sanoo Alfashti hieman katkerana. Hän on myös tuonut viisi mattoa neljän sijaan ja asettaa ne pinoon laavajoen viereen. "Minä en myöskään ole hullu tai naamioitunut. Saatte luvan tarkistaa, vaikka olitte näköjään tekemässä luvattakin." Hän ei silti kuulosta epäkohteliaalta. "Teillä oli ilmeisesti vielä jotain kysyttävää?"

Kukaan ei aisti Alfashtissa valheellisuutta tai muutakaan outoa.

Seoni aistii, että Alfashtissa on yksi heikko maaginen aura ja yksi jäännös pikkuisen vahvemmasta aurasta. Hän ei tajua eikä koskaan ole tajunnut eri auroista mitään.

Lepytellään diplomatialla +12 "Pahoittelen epäilevää käytöstämme, ammattimme on vain kovin vaarallinen ja olemme tottuneet odottamaan kaikesta pahinta. Luonnollisesti emme odota teidänkään luottavan meihin heti. Luottamus on ansaittava. Ehdottaisinkin että jatkamme varovaista kanssakäymistämme ja asioiden suotuisasti edetessä lisäämme luottamusta ansioiden mukaan", Kyra vastaa nagalle kunnioittavalla äänensävyllä.

Burburtep aid another -> Kyra Diplomacy -2 "Täh, kuka semmosta nyt on väittänykää?" Burburtep kysyy ihmeissään silmät suurina. "Hei me ollaan keskellä erämaata hylätyssä rauniokaupungissa ja vastaan tulee joku, eiks se oo luonnollista olla vähä varuillaan?" Puoliörkki sitten vääntelehtii hermostuneena ja lähestyy Alfashtia käsi ojossa. "Mut me ei tosiaan ees esitelty itteemme, niin töykeitä ollaan! Heh heh. Mä oon Burburtep! Me ollaan tosiaan tiennäyttäjiä!"

Burburtep tajuaa hämärästi jotain maagisista efekteistä, mutta heillä ei silti ole harmaintakaan aavistusta, mikä loitsu Alfashtissa on.

"Kuulin kyllä, kuinka se viides teidän joukostanne väitti niin. Totta kai minä ymmärrän, että olette varuillanne, niinhän minäkin olen. En minä teitä sen takia tuomitse." Alfashti ojentaa Burburtepille hännänpäänsä käteltäväksi.

"Viides?" Burburtep kummastelee ja alkaa laskemaan kutakin tiennäyttäjää sormella osoittaen. Viimeisen kohdalla hän pistää sormen huulilleen ja sitten älyää. "Aivan! Se pikku-ukko!" Burburtep hymyilee typerästi ja naurahtaa. "No mut hei hyvä että tääl on jotain mukavii tyyppei. Tottunu kuulee aina kertomuksii, kui näis maanalasis raunioissa on aina jotain vihamielistä ja sen semmosta." Puoliörkki 'kättelee' hännänpäätä hieman oudoksuen ja lyhyesti.

diplomacy +13, sense motive +15 Kuultuaan keskustelun ja nähtyään viidennen maton Operatiivi tulee esiin liikkuen yhä ääneti selvästi varuillaan. "No, miten se lamppu on sitten suojattu? Ja mitä itse lamppu tekee, ja entä sen suojaus? Miksi me haluaisimme tehdä lampulle yhtään mitään? Ja mitä sinä olet tehnyt sen lampun luona?" Operatiivi tivaa epäluuloisesti. "Tarvitsemme kaikki nämä tiedot, jos haluat meidän jollain tavalla auttavan lampun kanssa" hän vielä lisää Kyraa mukaillen.

Burburtep aid diplomacy -2 !!11 Burburtep röhöttää Operatiivin tivatessa vastauksia. "Heh, tommosia noi on, pieniä ja pippurisia", puoliörkki jupisee muka hiljaa Alfashtille, yrittäen keventää ilmapiiriä.

Meneekö tää vielä Aidina Diplomacyyn +0:lla? "Ehket sinä tosiaan valehdellut, mutta minusta tuntuu, ettet ole kertonut koko totuuttakaan. Loppupeleissä jonkin asian kertomatta jättäminenkin on omalla tavallaan petollista", Hawke toteaa neutraalilla äänensävyllä, parhaansa mukaan siloitellen Nagan epäilyjä.

"En valitettavasti tiedä lampusta itsestään, muuten olisin varmaan itse yrittänyt korjata sitä. Tiedän vain, että huone, jossa se on, on suojattu kuten kerroin. En ole käynyt sen luona. Olen pahoillani, jos tiedoistani ei ole apua, mutta ymmärrätte varmaan, että en voi kertoa jotakin, jota en tiedä." Hän silmäilee Operatiivia. "Minä en voi sanoa, miksi te haluaisitte tehdä lampulle jotain. Haluatteko te tehdä sille jotain?" kysyy Alfashti hieman painostavasti. Hän on edelleen ihan yhteistyöhaluinen.

bluff +19 "Minä olen täällä vain noiden mukana!" Operatiivi älähtää osoittaen vuorotellen kaikkia muita, ja piiloutuu sitten takaisin kivensä taakse.

"Meitä kiinnostaa kaikki tieto, ja kaikki taikaesineet, kuten myös tuo lamppu", Kyra vastaa nagan kysymykseen. "Mikäli siitä on teille harmia, voimme ottaa sen pois teidän vaivoltanne, ja tutkia sitä myöhemmin paremmalla ajalla omissa tiloissamme."

Alfashti katsoo Operatiivia hieman kummissaan, mutta ei erityisemmin tunnu välittävän hänestä. "Minun pitää vain suojella Kooria ja estää Moukadeemia pääsemästä vapaaksi lampusta. En voi tukea teitä, jos aiotte vapauttaa hänet, mutta ette ymmärtääkseni olleet tekemässä sitä", hän selittää. Hän näyttää hetken mietteliäältä. "Tosiaan, jos te kerran kaiken haluatte tietää... Kerroin jo lampun huoneen suojauksesta, mutta myös heti tämän laavamaisen joen toisessa päässä on alue, joka tulvii tai jäätyy Moukadeemin tahdon mukaan. Neuvon siis teitä suojautumaan kylmältä."

"Mutta... täällähä on laavaa ja se on kuumaa... miten siel voi olla kylmää. Öh", Burburtep taistelee ajatuksiensa kanssa. Puoliörkkiparan päähän ei mahdu kylmän ja kuuman konseptit yhtä aikaa. "Emmä tosin tiiä voidaanks me nyt tosta vaan suojautua kylmältä. Ei tääl voi villapaitaakaan päälle pistää, höh höh!" Burburtep röhöttää jatkoksi, unohtaen jo Alfashtin puheet jäätyneestä laavajoesta.

"Voin suojata yhden meistä lämpötilojen vaikutukselta. Voimme edetä ja suojaan sen ken ahdistuu kylmyydestä eniten", Kyra sanoo. Hän kyykistyy mattojen puoleen, ja katselee ja kokeilee niitä kiinnostuneena. "Miten nämä käsityön mestarinäytteet toimivat? Entä kuinka paljon nämä jaksavat kantaa?" hän kysyy nagalta.

"Valitettavasti en tiedä", vastaa naga.

Seonin ja Operatiivin mielestä naga valehtelee.

Hawke ei tiedä lentävistä matoista mitään. Kyra käpälöi mattoja, mutta ne eivät kyllä näytä lentävän.

Seoni huokaisee. "Mitäs sinä nyt yrität oikein? Kakaise vain sitä totuutta näistä matoista ilmoille, alan epäillä motiivejasi pahemman kerran."

Alfashti syynäilee Seonia. "Yritänkö minä jotain?"

stealth +24, 30ft spd Seonin aiheuttaman harhautuksen turvin Operatiivi yrittää luikkia nagan huomaamatta pohjoisiin luoliin, mistä tämä tuli mattojen kanssa.

Burburtep katsoo hämmentyneenä Seonin äksyilyä ja jää heidän väliin katsoen kumpaakin vuorotellen.

"Nyt alkaa kyllä minunkin kärsivällisyyteni pettää. Alfashti, sinä et kerro meille nyt kaikkea. Ala kertoa, puhu nyt vain suusi puhtaaksi, tässä on nyt jo kolme joiden mielestä puhut palturia, ainakin osittain. Sitäpaitsi minä tiedän mitä vartijanagat ovat ja olen aika varma, että teidänkaltaisenne varsin taikavoimaiset olennot tietäisitte yhtä jos toistakin taikuudesta. Jos nyt edes olet vartijanaga alkuunkaan... Tiedän monen vuoden kokemuksen pohjalta, että on olemassa keinoja muuttaa muotoansa, ja alan jo epäillä hieman sinun todellista olemustasi..." Hawke avaa suunsa ja tuijottaa Alfashtia tiukasti ja ottaa varuillaan pari askelta taaksepäin.

Ready magic missile wandista jos Alfashti ryhtyy taikomaan tai tekee jotain muuta agressiivista. CL3 eli 2d4+2 vahinkoa. Hawken alkaessa ärisemään Seoni tiukentaa otetta taikasauvastaan ja valmistautuu pahimpaan.

Operatiivilla ei ole pohjoisiin luoliin reittiä, jolle Alfashtilla ei olisi täysin suoraa näköyhteyttä.

Detect magic mattoihin "Hei, älkääs nyt alkako riehumaan, rakkaat ystävät!" Kyra koittaa lepyttää kaikkia osapuolia, jatkaen maton tutkimista. "En oikein saa näistä mitään irti", hän jatkaa ja koittaa vielä tutkia ovathan matot varmasti maagisia.

"Hawke," Operatiivi huikkaa sen kummempia välittömättä, että naga kuulee hänet myös: "tämän vartijan tarinat tässä ovat sen verran sekavia, että entäpä jos lampun huurut ovat jotenkin sekoittaneet hänen päänsä". "Kyra, osaatko parantaa tällaisia sairauksia tai osaatko sanoa, josko jokin myrkky tai taika voisi saada aikaan tällaisen hulluuden. Itse kyllä epäilen mielen sairautta, johon on monenlaisia rohtoja. Itselläni ei vain ole sellaisiin pääsyä. Olisipa Zeno täällä, niin ongelma olisi jo selvitetty" Operatiivi vielä voivottelee.

"Aivan. Mahdatkohan sinä olla täysin oma itsesi, vai olisitko kenties ollut liiaksi lampusta tihkuvan voiman lähellä ja menettänyt todellisuudentajusi kumppanisi ja jälkeläistesi osalta. Ettei vain Moukadeem olisi saattanut sinut uskomaan, että kumppanisi on uhka ja jälkeläisesi korruptoituneita?" Hawke pohtii, edelleen tarkastellen Alfashtia varuillaan.

Kyran mielestä matot ovat maagisia.

"Kylläpä sinä olet epäkohtelias", toteaa Alfashti nyrpeästi Operatiiville. Hawkelle hän sanoo: "Tietenkään minussa ei ole mitään vikaa. Kyllä minä nyt itse sen tietäisin, jos olisin sairas. En kiellä teitä yrittämästä parantaa minua, mutta se on teiltä vain resurssien tuhlausta." Hän edelleen vain seisoskelee mattojen vieressä eikä näytä olevan tekemässä mitään.

Hämmentyneenä Burburtep menee ottamaan yhden maton ja avaa sen rullastaan. "Joo, on kiva epäillä toisia, mut mites nää matot toimii?" hän puhuu avaamansa maton takaa. "Pitääks sanoo jotain, vaikka hokkupokkus ja menoks?"

"Yleensä taikaesineet toimivat niin", vastaa Alfashti.

Burburtep kohauttaa olkiaan ja laskee maton maahan ja istua tömähtää sen päälle. "No, hokkuspokkus ja menoks, sillee", hän sanoo rehvakkaasti ja odottaa maton leijuvan paikallaan.

Ei leiju.

"Valitettavasti en tänä aamuna pyytänyt jumalaltani erikoisempien vaivojen parannusta", Kyra vastaa katsellessaan yhä mattoja. "Seoni, ystäväni, osaatko sanoa jotain enemmän näistä matoista?" hän kysyy velhottarelta.

spellcraft +10, jos ei ensi yrityksellä leikkaa, niin identify käyttöön "No... 'Ystävä rakas' pidähän semmoista mattoa hieman koholla niin katson." Seoni ottaa jokusen askeleen lähemmäs jotta on tunnistusloitsun kantamalla.

Seoni syynää mattoja silmä kovana, mutta vasta neljännen kohdalla hän tajuaa, että miten matto oikein toimii. Ne nousevat lentoon, kun sanoo niiden komentosanan, minkä jälkeen ne lentävät puhuttujen ohjeiden mukaan. Mattojen nopeus on 40 jalkaa, jos niiden päällä on enintään 200 paunaa. Jos painoa on 200–400, nopeus on 30. Seoni saa samalla selville neljännen maton komentosanan, ja nyt kun hän tietää, miten sen saa tietoonsa, hän saa selville myös muiden mattojen komentosanat.

Hawke käy noutamassa itselleen yhden maton, valikoiden mahdollisimman yksinkertaisesti kirjaillun kappaleen ja palaa satamaan tutustumaan siihen, ja opettelemaan sen käyttöä.

"Bubu, komentosana lausutaan simsalabim." Seoni neuvoo Burburtepiä.

"Eiköhän sitten mennä?" Operatiivi sanoo istuttuaan oman mattonsa päälle ja yrittää saada sitä lentämään.

"Aivan, käykäämme ainakin katsomassa tuota ongelmien lamppua", Kyra vastaa ja asettuu matolle. "Laavavirta ei olisi ensimmäinen valintani alueeksi jolla opettelen mattolentämisen taitoa, mutta aina ei ole mahdollista tehdä asioita turvallisesti. Menkäämme".

Burburtep asettuu risti-istuntaan matolle ja syynäilee sitä ensin lähempää. "Öh, simsalabim", hän lausuu ja hämmentyy maton noustessa ilmaan. "Jaa tota ohjataanks tätä jostain?"

Kun Hawke saa mattonsa ilmaan, hän lentää harjoituksen puolesta matollaan käytävän päähän ja takaisin, harjoitellen samalla tasapainoilua jousen kanssa kun lentää. Kun hän on vakuuttunut osaavansa lentää matolla, Hawke palaa muiden luo ja sanoo: "Eiköhän tämä tästä luonnistu, helpottaa kyllä kummasti liikkumista laavavirran poikki. Tarkoituksemme ei ole päästää Moukadeemia vapaaksi, mutta myönnettäköön, että tehtävänämme oli tutkia lamppua mikäli sen löytäisimme toverimme ohella."

Ennen pitkää Burburtepkin tajuaa, että matto liikkuu eteenpäin, kun sille sanoo "eteenpäin", ja ylös, kun sille sanoo "ylös", ja niin edelleen. Hänen käyttämänsä matto liikkuu aina 30 jalkaa kerrallaan.

Hawke, Burbu, Kyra: 1 nonlethal + fatigue. Kun tiennäyttäjät harjoittelevat mattojen käyttöä, kuumuus alkaa viimeinkin tehdä tehtäväänsä. Hawke, Burburtep ja Kyra läähättävät kuin lasikuvun alle suljetut koirat ja ovat väsähtäneitä. Seoni ja Operatiivi pärjäävät vielä, mutta pahalta tuntuu.

Alfashti vain seuraa seikkailijoiden toimia tekemättä mitään.

"Puhhui, liian pitkään olen majaillut viileässä", Burburtep toteaa vaatteitaan heilutellen. "Tavanomainen erämaan kuumuus ottaa minusta ohjat! Heh heh." Puoliörkki katselee laavajokea pitkin. "Eikös meidän pitäisi mennä nyt tarkastamaan ne munat? Vaatteet nenille sit!" Burburtep oitis nostaa kaapujaan hengityksensä suojaksi.

"Kyllä, tutustukaamme muniin ja lamppuun vielä kun jaksamme liikkua", Kyra vastaa pyyhkien hikeä otsaltaan.

"Johdattakaa tietä kiitos." Seoni sanoo Nagalle ja lähtee liikkeelle vasta kun Alfashti lähtee etenemään. Seoni lentää viimeisenä ja pitää taikasauvaansa kädessään.

Endure Elements Potion *gluglug* Huohottaen ja pyyhkien hikeä rätillä joka on jo valmiiksi hiestä märkä Hawke mutisee jotain käsittämätöntä, kunnes oivaltaa ostaneensa juurikin tällaista varten taikajuomia. Hän kaivaa hätäisesti repustaan sellaisen ja juo yhdellä kulauksella koko sisällön, "Aaaah! Olipa virkistävää, vielä kun saisi hengityksen tasaantumaan..."

Alfashti katsoo kummissaan Seonia. "En minä ole tulossa teidän mukaanne."

"No, eipä sota yhtä käärmetaistelijaa kaipaa" Operatiivi sanoo jostain mattonsa takaa, jonka hän on saanut lentämään kasvoilleen liian tiukan ohjausliikkeen seurauksena. "Tähän suuntaan" hän huikkaa muulla joukkiolle ja lähtee tutkimaan luolia hyväksi havaitulla käänny-aina-vasemmalle -taktiikalla - joskin käyttäen siitä omaa variaatiotaan, jonka hän toivoo hämäävän erityisesti tiennäyttäjiin tottuneita aspislaisia. Toisin sanoen, Operatiivi suuntaa lähimpään luolaan laavavirran oikealla puolella ja seuraa sen jälkeen aina oikeanpuoleista seinää.

Burburtep lähtee seuraamaan Operatiivia pyyhkien hikeä otsaltaan, varoen putoamasta lentävän maton päältä. "Turkanen, jo on paikka", hän voivottelee.

Myös Hawke seuraa Operatiivia, seisten triviaalisti lentävällä matolla samalla kun pitelee jousta valmiina yllätysten varalta.

Kyra liittyy joukon jatkoksi. "Näitä mattoja oli kansamme lasten saduissa, en uskonut että joskus vielä itsekin käyttäisin tämänlaista kulkutapaa", hän puhuu osittain itselleen.

Operatiivi johdattaa muut pimeiden luolien läpi. Luolat ovat kapeita ja kaikki tajuavat, että niissä lentäminen on turhaa. Myös Burburtep älyää tämän törmättyään pari kertaa seinään. Luola tekee kuitenkin vain lenkin ja he päätyvät pohjoisempaan osaan luolaa. Naga katselee heitä hieman kummissaan.

"Ai", Burburtep voivottelee päätään. "Turkasen ahtaita käytäviä. Kuka nääkin on tehnyt, vai onks nää niitä luonnonmuovaamia?" puoliörkki kysyy Alfashtilta.

"Nämä luolat ovat luonnonmuovaamia", vastaa Alfashti.

Burburtep laskeutuu matollaan ja nousee sitten ylös. "Mennääs kattoo mitä ne kaks pikkukäytävää oli, jooko?" Burburtep sanoo ja lähtee samantien kulkemaan takaisin käytäviin. "Vaan on melko ahtaat ni pitäiskö pikku-ukon mennä edeltä?"

"Sopii hyvin, epämiellyttävää olisi jättää jotakin tuntematonta taakseen", Kyra vastaa Burburtepille, laskeutuessaan tämän maton vierelle omallaan. "Varmasti olemme saaneet kaiken mahdollisen huomion jo näitä mattoja komennellessamme, vaikka joku olisikin vahingossa sitä ennen vielä jäänyt epätietoisuuteen läsnäolostamme. Siksi ei välttämättä ole tiedusteluhyötyä pienikokoisen edelläkäynnistä, tilahyöty toki on", Kyra arvioi Burburtepin ehdotusta astellen tämän perässä.

"No, himputti. Jossainhan niiden munien pitää olla" Operatiivi tuskailee ja ohjaa mattonsa sitten takaisin pohjoisen käytäviin, tutkien pari viimeistä käytävän haaraa.

"Missä ne munat on?" Huikaa Seoni Alfastille.

"Kääntykää oikealle sieltä", vastaa Alfashti, kun tiennäyttäjät menevät pohjoista päin.

Operatiivi nuuskii läpi pari pienempää tyhjää kammiota, minkä jälkeen he löytävät isomman luolan. Isompi luola on hieman korkeammalla, ja sille johtavat pikimustat lasiportaat. Lasisten portaiden juuressa on naganraato. Isossa kammiossa on iso läjä rikkinäisiä munia.

Perception +22, for traps +29 "Hawkeee, tutkimaan!" Operatiivi kailottaa ja alkaa sitten ohjata mattoaan varovasti syvemmälle kammioon tutkien tilaa ansojen ja johtolankojen varalta. Erityisesti Operatiivia kiinnostaa, miten munat on rikottu. Onko niissä mahdollisesti aseiden jättämiä jälkiä ja vastaavatko jäljet Alfashtin mahdollisia tapoja hyökätä.

Operatiivi ei löydä ansoja. Sen sijaan hän löytää ehjän munan. Rikkoutuneet munat näyttävät siltä, että ne on syöty, sillä niiden sisältöä ei ole kovin paljoa jäljellä. Portaiden juurella oleva naga on kuollut erinäisiin loitsuefekteihin ja varmaankin nagan tekemiin puremiin.

Hawke, Operatiivi ja Burburtep kuulevat Alfashtin puhuvan. Hawke ja Operatiivi tajuavat, että naga taikoo.

Perception ansojen etsintään +32 (+34 jos maaginen ansa), kaikkeen muuhun +27. Ehjä muna Handy Haversackiin piiloon Alfashtilta. "Mitähän ihmettä tuo naga oikein puuhaa? Selvästi loitsii jotain, mutten tiedä mitä?" Hawke kuiskaa niin, että - toivottavasti - vain tämän toverit sen kuulee, "En kyllä luota hänen puheisiinsa sitten pätkääkään, mutta en osaa toisaalta osoittaa sormellani sitäkään, mikä niissä mättää." Sitten Hawke ryhtyy tutkimaan kammiota tarkemmin, ensin valaisten sen paremmin Suunnannäyttäjällään ja tarkastellen etäältä, ja sitten lähemmin, ettei luolassa varmasti ole ansoja. Kun hän näkee Operatiivin löytämän ehjän munan, hän viittilöi muille käsimerkein, että lienee parempi ottaa se talteen, jotta Alfashti ei tuhoaisi sitäkin - ja jatkaa sitten hiljaisella äänellä, kertoen mitä tietää vartijanagoista, kuten muunmuassa sen, että ne pesivät pyhien paikkojen läheisyyteen ja vartioivat niitä sukupolvesta toiseen "...Luulen, että hän ei tosiaankaan ole täysin oma itsensä, vaan että jokin ulkopuolinen voima pyrkii lopettamaan hänen sukulinjansa, oman käden kautta, jotta tällä ei enää olisi seuraajaa kun hänestä aika jättää. Ainiin, Kyra, kun ehdit, niin voisitko poistaa tämän kamalan olon, uskoakseni yksi latinki riittänee." Hawke ojentaa parannussauvaansa Kyralle.

Cure Kyran sauvasta Hawkelle.
-> Hawke on täysissä ja väsymys loppuu.
Kyra torjuu sauvan sanoen: "Sain loosista lainaan vastaavan sauvan, käytetään toki sitä". Hän ottaa sauvan vyöltään ja koskettaa sillä Hawkea. "Huolestutta jo minuakin nagan käytös, selkeästi puuhaa jotain omiaan. Toisaalta, tähän mennessä löytämämme asiat eivät ole olleet ristiriidassa kertomuksen kanssa", hän pohtii nagan toimia.

Stealth +31 04:ssa, Perception +22 Muiden puuhatessa kammiossa – ja kuultuaan nagan loitsivan – Operatiivi jättää lentävän mattonsa, suuntaa kapeaan käytävään ja jää sinne kuuntelemaan, jos naga loitsii lisää tai on lähestymässä muuta ryhmää.

Move ja sit jatkuvaa full attackia käytävän ruutuun höhö "Hei mulle kans!" Burburtep älähtää Kyralle huomatessaan parannuksen. "Jos täst tulee mättö ni ei kantsi olla väsyny. Mut mitä se naga tekis? Muuttuis näkymättömäks?" Tästä oivalluksen saaneena Burburtep menee ryhmän perälle ja alkaa mätkiä ilmaa hullun lailla.

Inska:
Op: 16
Hawke: 12+
Kyra: 12
Alfashti: 10++
Seoni: 10+
Burburtep: 10

Nyt selitettä: punaisiin ruudunkappaleisiin ei pääse, keltaiset ovat difficult terrainia mediumeille, vihreissä pitää heittää akrobatiaa (DC 5).

Seoni: 32 pojoa sähkölämää. Menee vain joitain sekunteja, kunnes Burburtep haistaa nagan liikkuvan suunnilleen hänen eteensä. Hän ei kuitenkaan ehdi tehdä mitään ennen kuin tyhjästä jostain hänen edestään ilmestyy salama. Burburtep ja Hawke kierähtävät kuin korkeushyppääjät sen ohi ja Seoni yksin käristyy pahasti. Risteyksessä Burburtepin edessä ei näy mitään.

std: activate sihedron brand -> 14 temp hp, move: stealth Q5:een +24 Operatiivi värähtää tuntiessaan kammion jossain takanaan sähköistyvän ja jossain hänen vaatteidensa uumenissa tummanpuhuva seitsensakarainen paloarpi alkaa sykkiä himmeää karmiininpunaista valoa. Hän sähähtää osiriaaninkielisen kirosanan yhteenpurtujen hampaidensa välistä ja hiipii jonnekin oletetun hyökkääjän selustaan.

Operatiivi: 10 pojoa vahinkoa, pysähtyy ruutuun P4. Operatiivi hiipii käytävällä, mutta kun hän yrittää mennä eteenpäin, jokin puree häntä hyvin ikävästi naamaan. Lisäksi hänestä tuntuu, kuin häntä alkaisi heikottaa, mutta tunne menee onneksi ohi.

"Apua, se on täällä!" Operatiivi huutaa ja osoittelee suuntaan, josta häntä purtiin.

Operatiivi osoittaa ruutuun Q4.

Move ruutuun O3; Deadly Aim+Vital Strike+Point-Blank Shot ruutuun Q4 (Atk +14, hit 2d8+10; crit: 4d8+30; 1d100 miss chanceen jos saan pyytää. Kivemman näköstä ja isompi hajonta :P) Hawke kiiruhtaa kapean käytävän läpi niin nopeasti kuin suinkin kykenee ja vetäisee jousen käteensä juuri kun astuu tilavampaan käytävän mutkaan. Nähtyään mihin Operatiivi osoittelee, Hawke yrittää kuvitella nagan hahmon Operatiivin eteen ja tähtää mahdollisimman keskelle kuvitteellista sijaintia kunnes viimein päästää äärimmilleen jännitetyn nuolen matkaan.

Nuoli sujahtaa siististi Operatiivin ohi – ja nagan myös, sillä se osuu seinään.

Cast invisibility purge. Jos ei näy niin siirrytään ruutuun R4. Kyra loitsii näkymättömyydenpoiston, sanoen: "Sinä viheliäinen, tule esiin ja kohtaa kohtalosi". Hän siirtyy lähemmäs nagan oletettua sijaintia.

Kun Kyra siirtyy Burburtepin eteen, naga ilmestyy hänen vasemmalle puolelleen ja näyttää yllättyneeltä.

Operatiivi: 31 pojoa tulivahinkoa. Alfashti lähtee pois Kyran vierestä ja luiskahtaa liukkaasti Operatiivin ohi, jolloin hän muuttuu taas näkymättömäksi. Seuraavaksi Operatiivi saa tuntea nahkansa palavan tuskaisasti, kun häneen osuu kaksi oranssia sädettä.

Operatiivi huutaa, että naga on pohjoisessa olevan käytävän haarasta vähän vasemmalle.

liike Q4 ja glitterdust DC 17 sokeutumiselle Seoni liikkuu kulman ympäri ja täytää 'Tuikun' viittoman alueen maagisista kultahipuista.

Naga on ruudussa O1. Alfashtin kimmeltävä ulkomuoto ilmestyy käytävään.

Burburtep, swift action Activate Dragon Style
move P1 (AC 27 vs. aoo for movement)
standard: attack O1 (naga), +16 2d6+14+3d6 Electricity
Stunning Fist (DC 17) (threat range 19-20!!)
"Tää ei oo jätkät yhtään kivaa!" Burburtep möläyttää, nostaa kätensä nyrkkeihin ja hajun ja kimmellyksen saattamina kiirehtii käytävän päähän oletettavasti nagan vierelle, ja humahuttaa sähköä säkenöivän nyrkin tätä kohti.

Alfashti väistää.

move: wand esiin, std: umd:llä shield wandista, free: 5ft -> P3 nurkan taakse nagaa piiloon Operatiivi kaivaa taikakepin povitaskustaan ja huitoo sillä ilmaa ja itseään vimmatusti. Sen jälkeen hän painautuu tiivisti luolan seinää vasten ja katsoo Kyran suuntaan anelevasti.

Operatiivi onnistuu taikomaan.

Move acrobaticsilla (+19 vs. CMD+10) -> R1
swift: ranger's focus
coveriin ja meleeseen (ei kiinnosta) standard action ready jos/kun loitsii
kaikilla "herkuilla": +18 (2d8+16 hit; crit: 4d8+48)
Hawke kiertää kulman ympäri ja Burburtepin ohi käytävään ja jää tähtäilemään jousella odottaen tilaisuutta ampua.

Alfashti puraisee Hawken perään mutta ei osu.

Selective channel 6d6, move P2
-> Kaikki paranevat 26 hp.
Kyra siirtyy lähemmäksi ja kutsuu Sarenraen parantamaan kaikkia paitsi nagaa.

Burburtep: 7 tulilämää. Alfashti astahtaa taaksepäin ja taikoo. Hawke yrittää ampua nagaa, mutta nuoli kimmahtaa paksusta nahasta. Tällä kertaa polttavia säteitä saa naamaansa Burburtep. Vain toinen niistä osuu, ja sekin huonosti.

Inska:
Op: 16
Kyra: 12
Hawke: 10+++
Alfashti: 10++
Seoni: 10+
Burburtep: 10

Q1 liike ja haste, jonka ulkopuolelle Operatiivi jää Seoni kävelee Burburtepin ja Hawken väliin ja loitsii. "Pistetääs vauhtia tähän farssiin."

Burburtep: Swift -> Ki point -> extra attack
Free action -> 5ft step -> O1
FULL ATTACK FLURRY: +18/+18/+18/+18/+13/+13 (2d6+11/19-20/x2)
(boldattu antaa vielä +3 damagea)
Burburtep älähtää tulivauriota hiukan ja katsoo silmät suurina nagaa. "Nyt repu jupiset, riimisi rupiset, kun katkon sinulta nyörit", laulaa Burburtep nuotin vierestä villisti iskien nyrkeillään ja jaloillaan petturimaista nagan irvikuvaa.

Alfashti nyrpistää nenäänsä Burburtepille väistellessään nyrkkejä. Vain yksi isku onnistuu löytämään tiensä jonnekin nagan kehoon.

tupla-move M2, Acrobatics +21 vs CMD+5 "Eikä sitten päästetä tätä pakoon", Operatiivi huikkaa loikkiessaan kärrynpyöriä käytävää pitkin Burburtepin selkään ja sitä kautta nagan toiselle puolelle.

Operatiivi pääsee juuri ja juuri sujahtamaan nagan ohi.

Endure elements BBT:iin. Kyra astuu Burburtepin viereen ja koskettaa tätä taikoen lämmönkeston. "Taidat nyt meistä eniten kaivata tätä", hän sanoo koskettaessaan toveriaan.

Burburtepia ei enää väsytä.

Full-Attack, kaikki herkut paitsi deadly aim:
+20/+20/+20/+15 (per hit 1d8+8; per crit 3d8+24)
Hawke nyökkää Seonille kiitoksen loitsusta ja mutisee hampaiden välistä vastauksen Operatiiville vaikkei tämä tietenkään sitä kuule: "Ei ole tarkoituksenikaan..." ja lähes mahdottoman nopein liikkein ampuu nagaa neljällä nuolella.

Operatiivi kuulee Hawken mutinan oikein hyvin.

Hawke latoo nagaan nuolia kuin neulatyynyyn. Alfashti kiemurtelee ja valittaa tuskissaan. Sitten hän yrittää päästä eroon Operatiivista, mutta hampaat kolisevat juuri syntyneeseen taikakilpeen.

liike S1 ja magic missile ready actionina 4d4+4 damagea Seoni astelee Hawken selän taakse ja valmistautuu häiritsemään Alfashtin toimia. "Herra Hawke, antaa palaa niiden nuolien kanssa. Bubbis, lyö ja kovaa! Tuikku, lyö mielummin tarkkaan. Kyra, rukoile tai jotain, lyöminenkin käy." Seoni opastaa tovereitaan.

Burburtep: Swift action -> ki point -> extra attack
Full attack flurry w/ Power Attack
+16/+16/+16/+16/+11/+11 2d6+18/19-20/x2
Ensimmäinen isku +3 damagea
Burburtep tekee työtä käskettyä ja jatkaa vinhaa nyrkkeilyään yliluonnollisen nopeasti, ja tällä kertaa ottaen momenttia iskuihinsa entiseen verrattuna enemmän.

Jälleen kerran vain yksi Burburtepin iskuista osuu. Aflashti on kuitenkin lyönnin jäljiltä jo aika huonossa kunnossa. Viha ei kuitenkaan sammu hänen silmistään.

5ft M1, std: brass kunckles +13 (1d2+5+4d6), move: voitonriemuista tanssahtelua Operatiivi näkee tilaisuutensa tulleen ja astuu nagan taakse ja tähtää tätä kipeästi jonnekin oletettujen munuaisten tienoille ja pistää sinne niin kipeän iskun nyrkkirautoineen kuin osaa.

Operatiivi puukottaa Alfshtia nyrkkiraudalla selkään ja tulee ilmeisesti katkaisseeksi jotain tärkeää samalla, kun suorittaa munuaiselle kirurgisen iskun, sillä kimmeltävä naga lötkähtää elottomana maahan.

"Oho!" Burburtep sanoo yllättyneenä ja huomaa Operatiivin olevan nagan takana. "Kato, pikku-ukko kaatoi nagan! Nastaa!" Innostuneena puolituisen taidonnäytteestä hän jo tyystin unohtaa edessä makaavan nagan.

ei seonin taidoista mikään taida auttaa, detect magicia vaikka "Hyvin tuikattu!" Hihkaisee Seoni ja tanssahtaa muutaman salamannopean askeleen 'Tuikun' esimerkin innoittamana. Muistaa kuitenkin olevansa jäykkis ja alkaa tutkia nagaa. "Mikähän tuon oli ajanut noin pihalle... Katsokaahan muutkin.

Nagassa on vielä taika-aurojen jäämiä, mutta siihen se sitten jääkin.

"Jaa, tutkitaan! Niin kuin tiennäyttäjät!" Burburtep hihkuu ja alkaa syynäämään nagan ruhoa apinoimallaan tavalla, käsi leukaa hieroen ja toinen silmä kiinni. Hän koskettaa asiantuntevasti ruumista ja kavahtaa hieman, katsoen Operatiivia miltei järkyttyneenä. "Sää tapoit ton kuule! Tää naga on kuollu!" puoliörkki kauhistelee.

jatkaa detect magicin käyttämistä loppuhuoneeseen jahka tarkkasilmäiset ovat katsoneet ansojen varalta "Tätähän tämä on Bubbis, ei meistä kukaan ole ensimmäistä kertaa liikenteessä. Tutkitaan tämä paikka nyt perusteellisesti. Jos vaikka selviäisi mikä tuon otuksen ajoi meidän kimppuun." Seoni toteaa lakonisesti. "Tuikku ja Hawke, katsokaa loput kammiosta ansojen varalta."

Alfashtilta ei löydy minkäänlaista tavaraa. Munakammiossa tai käytävissä ei ole kenenkään mielestä ansoja. Ehjiä munia ei enää löydy. Myöskään aiemmin kuolleella nagalla ei ole mitään tavaraa.

"No ainaski Haakke oli oikees", Burburtep sanoo rikkinäisen munan kuoria hennosti potkien. "Ja pikku-ukko kans. Sil ei ollu puhtait jauhoi pussis. Kai se luuli saavansa meidät satimeen täällä... mut miks se antoi ne matot ilmasiks? Ei mitään järkee!" Puoliörkki tuskailee spekulaatioidensa kanssa ja tutkimisen jälkeen ryntää laavavirran varrelle mattonsa luo.

Heal +14 nähnee että naga on kuollut.
-> KUIN KIVI.
Kyra astelee nagan luo ja toteaa tämän täysin kuolleeksi, parantamistaitojensa ulottumattomissa. "Kovin eriskummallinen olento. Mistä tämmöinen vimma käydä meidän kimppuumme vaikka hetkeä aikaisemmin keskustelimme hyvinkin sivistyneesti? Paras vihjeemme on yhä tuo pahan onnen lamppu, joten käykäämme tutkimaan sitä. Olkaa varuillanne, jopa toisistamme, sillä jos tuo lamppu todellakin saa olennot hulluiksi voi niin käydä kenelle tahansa meistäkin", hän sanoo ja lähtee rauhallisesti Burburtepin perään, oman mattonsa luo.

Muiden ylistäessä Operatiivin tappavaa iskua tämä ensin katsoo nagan raatoa silmät lautasina ja hoipertelee sitten jonnekin luolan nurkkaan yökkäilemään rikottuun munankuoreen. Hän on silminnähden järkyttynyt ensimmäisestä tappamastaan älykkäästä olennosta. Nähdessään muiden poistuvan vähitellen kammiosta Operatiivi vihdoin ryhdistäytyy ja suuntaa muiden perässä laavavirran äärelle.

Seoni kummastelee Operatiivin huonovointisuutta, mutta jättää tämän omaan rauhaansa. Suuntaa Kyran perässä matoille.

jatketaan luolaston tutkimista, oikeanpuoleista seinää pitkin. Stealthia jos suinkin mahdollista ja silmät tarkkana (Perceptionia ympäristön tarkkailuun) "Leuka pystyyn, pikkumies. Tällaista tämä ammatti on. Joskus tämä on vain välttämätön lopputulos. Eiköhän mennä etsimään ansa tai pari?" Hawke lohduttaa Operatiivia, nähdessään tämän alakuloisena, mutta ymmärtää hyvin, ettei ensimmäinen tappo ole missään nimessä mieltäylentävä kokemus. Sitten Hawke seuraa muiden luokse, noutaa mattonsa ja kiilaa sitten etummaiseksi.

Kyra seuraa Hawkea matollaan. "Edetään varovaisesti. Naga mainitsi että lampun lähistö on ansoitettu, ja loitsujen vaikutuksen alaisena olevilla on erityisesti vaaraa", hän muistelee nagan varoituksia. "Emme tainneet saada täsmällistä kuvausta sijainnista tai ansoista. Harmillinen lisävahinko vielä onnettoman olennon surmaan", hän jatkaa valitellen.

Munaluolaa ympäröivistä käytävistä ja pienemmistä luolista ei löydy mitään.

"Kyra, olisiko Sarenraen parantava voima paikallaan tähän väliin? Minulla on vain pari parannuspulloa mukana itselläni. Tuommoista parannussauvakaan en oikein osaa käyttää." Seoni muistaa salamaniskun vammat jahka adrenaliini on laskenut.

Curea kunnes pipit poissa
->Seoni paranee, tikusta meni 1 latinki.
"Toki, ystäväiseni. Tämä sauva ei välttämättä ole Sarenraen siunaama, mutta eiköhän käyttäjän usko virtaa senkin läpi", Kyra vastaa hymyillen ja parantaa Seonin sauvallaan. "Kokeeko joku muukin arvoisista tovereistamme olevansa vahingoittunut?" hän kysyy muilta.

"Vielä vähän kolottaa, ja muutenkin on heikko olo", Operatiivi voivottelee.

Curea taas
-> Operatiivi saa 6 hp.
"No, tästä riittää kaikille. Ole hyvä", Kyra vastaa ja parantaa myös puolituisen.

Tulikäärme

Tiennäyttäjät lentävät matoillaan laavajoen yllä. Kun he kiertävät länteen päin, he kuulevat jonkinlaista jaksoittaista jyrinää. Edessä päin näyttää olevan alue, jossa on hyvin aktiivista, sillä sieltä pulppuaa ylenmäärin tätä kummaa laavankaltaista ainetta. Se suorastaan räjähtelee aktiivisen kammion sisällä. Osa purskauksissa vapautuneesta aineesta jää kiinni kattoon ja osa tippuu alas vanhemman ainesmassan mukana.

Sillä aikaa, kun muut parantelevat ja leijuskelevat matoillaan, Hawke katselee tiukasti eteenpäin ja näkee aktiivisen kammion reunoilla pienet rannat. Toisella rannalla makoilee jokin hyvin tulinen ja käärmemäinen otus, joka katsahtaa häneen päin ja nousee sitten ylös. Se ei kuitenkaan tee mitään muuta kuin katsoo ympärilleen. Enimmäkseen se tuijottelee Hawken suuntaan. Se ei tunnu välittävän hänestä. Hawkella ei ole mitään hajua mikä se on.

Seoni huomaa Hawken keskittävän katseensa johonkin edessäpäin. "Mitä näkyy?"

"Jokin liekehtivä käärmemäinen olento, en ole koskaan nähnyt tuollaista. Tulehan lähemmäksi katsomaan osaisitko kenties sanoa jotain?" Hawke mutisee hädintuski kuuluvalla äänellä katsahtaen taakseen.

wow such no-ledge great wyrm Seoni lentää matolla Hawken lähelle ja kurkistaa.

Seoni ei oikein tiedä, onko se käärmemäinen tuli vai tulimainen käärme.

Knowledge: Religion +10 ei taida kertoa mitään. Kyra seuraa matollaan ja liittyy pohdiskelijoiden seuraan. "Todellakin, eriskummallinen olento. Voisi olla Sarenraen käärme jos hän pitäisi matelijoista", hän osallistuu olennon luonnon arvailuun.

"Hui että! Onpa pelottava. Ei mennä sinne", Burburtep sanoo oitis ja mutruilee suullaan. "Onks meidän muka pakko mennä tonne? Osaaks se puhua? Hei käärme! Moi!" puoliörkki huutaa käytävän pituudelta otukselle.

Kyra, Operatiivi ja Burburtep eivät tiedä otuksesta mitään. Se ei vastaa Burburtepin mölinään mutta katselee kyllä heitä. Sen päälle purskahtelee ja tippuu välillä magmamaista ainetta, mutta se ei välitä siitä.

"Tervehdys, me yritämme löytää toveriamme nimeltä Zahra. Hän on tutkinut tätä paikkaa ja katosi jonkin aikaa sitten. Hän on naispuolinen ja undine, tiennäyttäjiä kuten mekin." Seoni huikkaa olennolle ja toivoo että se vastaavan jotain järkevää.

Otus katselee Seonia hetken ja jyrisee sitten jotain ulisevalla ja rätisevällä äänellä. Kukaan ei ymmärrä, mitä se sanoo.

"Se puhuu ihan taatusti tulen kieltä!" Burburtep älähtää. "Takuuvarmasti! Katapeshis joskus pomo kutsu semmosii liekkiotuksii messii ja ne puhu tollai. Mä en oppinu sanaakaan." Puoliörkki nielaisee hermostuneesti ja vilkaisee tulista käärmettä. Hän elehtii hermostuneesti ja lentää Seonin maton lähelle.

Comprehend languages. "Odottakaas hetki. Olento ei vaikuta vihamieliseltä, joten voinemme yrittää kommunikoida sen kanssa. Valitettavasti en osaa puhua sille, mutta ehkäpä elekieli ja tämä kääröni, jolla ymmärrän sen kieltä, auttaa", Kyra sanoo ja lukee kieltenymmärryskäärönsä. Luettuaan hän yrittää viittoa olennolle että tämä toistaisi sanomansa.

Tulikäärme tuijottaa tulijoita ja katselee välillä ympärilleen. Se ei juuri tunnu välittävän Kyran heilumisesta. Se kuitenkin kyllästyy, kun he eivät tee muuta, ja jyrisee taas jotain. Kyra ymmärtää, että se sanoo: "Menkää pois!"

"Olento käskee meitä vain poistumaan. Pelkään että saatamme joutua seuraavaan konfliktiin hyvinkin pian jos emme saa kommunikoitua uskottavasti", Kyra kääntää. Hän lähtee etenemään olennon ohitse hyvin hitaasti ja varovaisesti, osoittaa kysyvästi eteenpäin ja yrittää käsillään viittoa "lamppu".

"Tulenkestävyys olisi paikallan nyt..." Seoni toteaa puoliääneen ja valmistautuu mielessään tappeluun.

"Pitäiskö meidän käydä kattoo jotain muuta paikkaa sitten ensin?" Burburtep kysyy. "Tommoseen liekehtivään otukseen en viittis kättäni pistää. Joten miten ois, sielhä oli niitä ovia?"

"Bubbis... Tuo ei ole erityisen huono idea. Mitä mieltä muut?" Seoni yllättää itsensä.

"Kykyni keskustella olennon kanssa loppuu melko pian. Jos hän ei suvaitse sanoa muuta kuin 'poistukaa' niin toki, menkäämme tutkimaan yläkertaa tarkemmin", Kyra vastaa odottaen sanooko olento jotakin hänen jo tekemäänsä etenemiseen ja viittomiseen jotain.

Tulikäärme asettuu Kyran eteen ja tukkii hohkaavan pätsin. "Pysy poissa tai tapan!" Se ei tunnu tajuavan viittomia.

Kyra pysähtyy käärmeen eteen, ja sanoo tovereilleen: "Se uhkaa tappaa jos etenemme. Yläkerran tutkiminen voisi olla kelpo ajatus tässä vaiheessa".

"No tuu äkkii pois sieltä!" Burburtep älähtää ja lähtee oitis omalla matollaan lentämään takaisin päin. "Tää on muutenkin ihan järjetön paikka! Tos alla on laavaa! Yks virhe ja hups siellä ollaan!"

Hawke hätkähtää kun Kyra tulkkaa käärmeen uhkauksen, muttei varsinaisesti ylläty. Onhan tämä olento varsin selvästi vartioimassa laavavirran toista päätyä - ja mitä ikinä sen takaa paljastuukaan. "Aivan, tosiaan. Ei minulla ole sen enempää tarvetta alkaa haastaa riitaa kenenkään kanssa. Käydään katsomassa sitä ovisalia tarkemmin," hän sitten vastaa myöntyvästi muiden aatoksiin.

Kun tiennäyttäjät poistuvat, tulikäärme katselee heidän peräänsä tyytyväisenä.

Aarreholvi

Ylempänä, keikkuvan käytävän toisella puolen, heitä odottavat edelleen kuusi rautaovea ja pariovi, jonka mosaiikista puuttuu ympyrän muotoinen pala.

"Palapelin puuttuva osa. Ei osunut silmään moisia tuolla alhaalla?" Seoni silmäilee parioven tyhjää kohtaa. "Aloitetaanko perinteisesti vasemmalta?" Seoni virnistää silmäiltyään ovia.

"Mut pikku-ukko alotti oikealta", Burburtep korjaa, hieman hämmentyneenä. "Ei kait siitä tosin harmia ole vaikka vasemmalta alottais. Miten vaan? Kuka avaa?" Mä voin!"

Guideance BBT "Kuulostaa sopivalta. Sarenrae siunatkoon oven avaamisen", Kyra kannustaa korostetun pyhästi, ja koskettaa Burburtepiä antaen hänelle hiukan jumalallista voimaa.

Burburtep valmistautuu avaamaan oven. Se aukeaa kuin mikä tahansa muukin ovi ja paljastaa pienen valurautaisen huoneen. Vastapäätä ovea on savihylly, jonka päällä on ison ympyrän kuudesosan muotoinen laatta. Laatta on koristeltu ikonografialla.

"Tääl on tämmönen juttu", Burburtep sanoo ja menee noukkimaan laatan käsiinsä. "Se kai kuuluis pistää siihen toiseen juttuun oikeeseen kohtaan... niin nää on ainakin aiemmin mennyt."

detect magic Seoni vilkaisee laattaa magian varalta. "Tuommoinen on varmaan muissakin kaapeissa."

Seoni ei havaitse magiaa.

"Eiköhän sitten vilkaista muidenkin ovien taakse", Operatiivi piristyy silminnähden uudesta haasteesta ja vipeltää (vastapäivään) ovelta toiselle tempoen ne varomattomasti auki.

Seonin arvaus oli täysin oikeassa. Operatiivin avaamien ovien takaa paljastuu samanlaisia huoneita. Vain hyllyssä olevat palaset eroavat hieman. Lisäksi Operatiivi bongaa koillisnurkassa olevan huoneen hyllyssä piilevän ansan.

disable device +23 "Haaawke!" Operatiivi hihkuu nurkkahuoneesta. "Täällä on joku ansa. Ei hätää, meikä hoitaa" kuuluu vielä huoneesta ennen aavistuksen liian pitkää hiljaisuutta.

Purkaessaan ansan Operatiivi analysoi sen paloihin ja saa selville, että jos hyllyä lähestyisi varomattomasti, pieni huone täyttyisi pyhällä tulella. Ansasta pääsisi väliaikaisesti ohi, jos sanoo keleshiksi "kunnia Luojaisälle".

Parin minuutin jälkeen huoneesta kuuluu: "aijuu, nyt saa jo tulla". Sitten sieltä kurkistaa Operatiivin pää: "no mikä me näistä paloista nyt sitten valitaan? Se salaviesti varmaan auttaa tässä. Pitääkö meidän nyt laittaa kaikki kuusi tuonne, mahtuvatko ne? Tai ehkä huoneet on numeroitu jotenkin. Otetaan pala siitä huoneesta, joka voisi olla kuudes, muttei sitten neljännestä. En vain ollenkaan osaa sanoa, mistä pitäisi aloittaa laskeminen. Niin, ja kuka on Luojaisä?" Sitten Operatiivi pyllähtää lattialle istumaan ja huvittaa itseään arvailemalla, mitä ryhmä keksii seuraavaksi. "Seoni ehdottaa lounaisnurkkaa, johon Bubbis ihmettelee, miksei kaakkoisnurkan huonetta. Kyra mutisee jotain sekavan uskonnollista ja Hawke päätyy lopulta pitkään harkittuaan eteläseinustan keskimmäiseen oveen" hän hihittelee mielessään.

Seoni vilkuilee 'Tuikun' keräämiä osia hetken. "Hawke, tämä taitaa olla sinun alaasi. Vanhat ja pölyiset tavarat muiden kaapeista."

Hawke ei vaihteeksi osaa sanoa ympyrän palasista mitään. Kyra taas tajuaa heti, että osat kuvaavat Toragin riimuja, ja hän tietää, että niiden kaikkien pitää olla tietyssä järjestyksessä parioven tyhjässä kohdassa. Onneksi riimut tekevät järjestyksen selvittämisestä helppoa, ja hän tietää, mihin kohtaan kukin palanen pitää laittaa.

Kyra katsoo palaset läpi, ja ryhtyy opastamaan tovereitaan niiden oikeaan järjestykseen laittamisessa. "Ystäväni, näissä laatoissa on kuvattuna Toragin riimuja. Olen tavannut usein Toragin palvelijoita, ja olen vakuuttunut siitä, mihin järjestykseen nämä tulisi laittaa. Ensimmäiseksi tuolta, sitten tuo, ja edelleen", hän opastaa osoittaen huoneita joissa laatat ovat. "Muistakaa varoa ansoja noutaessanne laattoja, löytyihän niitä jo yksi", hän huomauttaa ja lähtee itse kulkemaan kohti ensimmäisen laatan huonetta noutaakseen osan.

"Ansoja?" Burburtep kysyy hämillään. "Mä mitään semmosia. Mut täs on laatta." Puoliörkki suvereenisti survoo laatan Kyran osoittamalle paikalle, tyytyväisenä putsaten käsiään, leveä virne kasvoilla. "Aukeeks toi iso ovi sit vai?"

Burburtepin länttäämä laatta jää roikkumaan paikalleen ympyrään.

Operatiivi auttaa Burburtepia laattojen kanssa ja tuota pikaa kaksikko on saanut palapelin kasattua Kyran ohjeiden mukaan. "Nonni. Mitäs sitten?" Operatiivi kysyy urakan päätteeksi.

Kun palaset ovat Kyran ohjeiden mukaisessa järjestyksessä, koristeelliset pariovet naksahtavat auki.

"Oho!" Operatiivin leuat loksahtavat auki samaa tahtia oven kanssa. "Kurkkaan ihan vähän vain", hän sitten lisää ja työntää ovia raolleen nähdäkseen, mitä niiden toisella puolella on.

Edellisen hallin kokoinen huone on täynnä kolikoita, jalokiviä ja koruja. Vain sen keskelle jää kapea polku, joka vie yksinäisen jalustan luo huoneen toisessa päässä. Jalustan päällä on jalokivin koristeltu lamppu. Burburtep, Hawke ja Operatiivi näkevät heti, että aarteen seassa lojuu valtava aarteilta näyttävä olento.

"Odottamatonta. Nagahan sanoi että lamppu ja Moukadeem olisivat syvemmällä luolassa, mutta täällä on kovin tärkeän näköinen lamppu", Kyra pohtii huonetta. "Lampun huoneen piti olla ansoitettu, ja ken sinne taian vaikutuksen alaisena käy, tulee hulluksi. Olkaa siis varuillanne", hän varoittaa muita.

"Jopas jopas, lyökö tämä homma leiville vihdoin. Näkyykö Zahran ruumista, elossa tai kuolleena?.Jos hän on lainkaan pätevät niin on kyllä saanut avattua tämän oven ja helposti." Seonin ilme kirkastuu hetkeksi, kun oven takaa paljastuu aarteita.

"Jos hän olisi saanut oven auki, niin kuinka laatat olisivat palanneet takaisin paikoilleen? Ei kai hän niitä itse olisi palauttanut? Vai onko täällä vielä lisää olentoja piilottelemassa? Tämä on mysteerinen paikka", Kyra arvailee epätoivoisena.

"Öh, etteks te nää muka tuota isoo hirviöö tuos keskel", Burburtep kuiskaa kovaäänisesti. "Ja hei ehkä tää on vaan tämmönen täky, syötti, valepuijauslamppu. Erehtyy ottaa ni käy hassusti. Ehkä Zahra ties! Mut kulta ois poikaa."

Jotain knowledgeja olennosta aarteiden seassa? Perception jos pistää silmään jotain muutakin. "Äh, Kyraseni. Luultavasti olisin saanut tuon oven auki ilmankin näitä laattoja. Kysehän on vain mekanismista jota täytyy käsitellä oikealla tavalla", Hawke toteaa Kyran pohdiskelulle ja jatkaa: "Uskoisin, että jos Zahra on tänne tullut, hän on avannut oven omin avuin. Mutta mikäs se tuo otus oikein onkaan?"

Kukaan ryhmästä ei tiedä, mikä se voisi olla. Jokin tavallaan elollinen rakennelma kuitenkin. Se ei näytä tekevän mitään.

"Jumpe ku tääl on näitä otuksia", Burburtep päivittelee ja varovaisesti tökkää yhtä kolikkoa lähimpänä oviaukosta. "Heräiskö toi pösilö tästä?"

Otus ei reagoi.

"Vartioi huonetta ja lamppua. Mielipiteitä, ärsytetäänkö sitä vai annetaanko olla? Tuo lamppu on arvatenkin vain houkutuslintu." Seoni aprikoi.

Burburtep appraise -2 "Entä kolikot?" Burburtep kysyy ja nappaa lähimmän kullalta näyttävän kolikon ja puraisee sitä. Tietämättä mitään kullan puraisusta - opittu tapa matkimalla muita häntä viisaampia - hän nyökyttelee tyytyväisenä. "Kyllä, kultaa se ehkä on."

"Hmm, katsotaanpa..." Hawke mutisee, poimii läheisestä aarrekasasta pienen pikarin ja heittää sen roikkuna kohti väijyvää olentoa.

"Kolikon" poimittuaan Burburtep näkee jo silmillään, että se on pelkkä messinkilastu.

Aarrekasa ei välitä poukkoilevasta pikarista, eikä se reagoi siihen, että Burburtep järsii messinkilastua.

Myös Hawke huomaa kolikon todellisen luonteen kun Burburtep sen nostaa käteensä ja kääntyy kohti Seonia: "Seoni, katsoisitko täältä onko tuo lamppu maaginen, nämä aarteet näyttävät olevan vain rihkamaa, eikä tuo otuskaan vaikuta reagoivan mihinkään mitä olemme tähän asti tehneet. Luultavasti se aktivoituu vasta kun joku tulee lähelle sitä tai lamppua. Jos lamppu ei ole maaginen, meillä ei ole mitään syytä taistella tuon vartijan kanssa."

Kyra katselee arvioivasti huonetta ja lamppua. "Tähän sopisi niin hyvin jokin esineidensiirtelyloitsu, tai olennon kutsuminen, mutta kumpaakaan en Sarenraelta tänään pyytänyt. Seoni, olisiko sinulla keinoa päästä lamppuun käsiksi menemättä itse tuonne?" Kyra kysyy.

"Taitaa olla illuusiota koko huone." Seoni tokaisee ja aktivoi skannerinsa. "Yltääköhän oviaukosta tuonne asti..."

Messingin ja lasihelyjen joukossa ei näy mitään taikaisaa. Lamppukin nököttää tylsästi ja taiattomana jalustallaan.

"Luotetaanko siihen että tämä huone on hämäystä ja ansa? Tuo vartioimaan jätetty otus käynee päälle jos menemme sisälle asti." Seoni kysyy tovereiltaan.

"Minä luotan siihen, että sinä olet vakuuttunut asiasta. En ole itse taikuuden taitaja, enkä osaa kuin arvailla, ja nyt arvaan että olet oikeassa tämän huoneen ja lampun olevan vain hämäystä. Pitänee siis käydä keskustelemassa tulikäärmeen kanssa uudemman kerran. Vai tulisimmeko kenties huomenna uudestaan, paremmin valmistautuneina?" Hawke mietiskelee.

"Niinno, Zahra on ollu kuukauden hiljaa. Tuskin yksi päivä asiaa muuttaa", Burburtep tuumaa. "Tyhmä tuliotus siellä, jos vaan ois ite liekeis ni ei tarvis miettiä moista." Puoliörkki lähtee turhautuneena kävelemään poispäin.

"Täällä tietysti voi myös olla salakäytäviä tai muita meiltä vielä näkymättömiä teitä eteenpäin, mutta myös minun mieleeni olisi tutkia ensin tulikäärmeen takainen osuus luolasta", Kyra sanoo ja lähtee seuraamaan Burburtepiä.

"Nyt olisi kyllä tulenkestokepposet poikaa" Operatiivi voivottelee. "Tai hei! Kyrallahan on tuo uusi hieno panssari. Eikös Kyran kannata mennä edeltä?" hän sitten keksii.

"Aivan niin, minusta olisi parasta jos kaikille löytyy jokin keino suojautua tulelta. Se käärme ei varsinaisesti näyttänyt ihan siltä, että lähtisin painimaan mielelläni", Hawke jatkaa. "Siksi ehdotinkin, että tulisimme huomenna uudestaan. Jospa Sarenrae soisi meille riittävästi suojaa, ennen kuin lähdemme kaivamaan verta nenästämme sen käärmeen kanssa. Sehän uhkasi tappaa jos menemme lähemmäksi?"

Seoni katsoo vielä olkansa yli pettymysten aarrekammiota. "Hieman tekisi mieli ottaa mittaa tuosta otuksesta... Mutta ehtiihän sitä."

"Tiiäksä Seoni mikä se on?" Burburtep kysäisee, pysähtyen ennen ulos menoa.

Seoni empii pienen hetken ennen kuin vastaa Burburtepille. "En ikävä kyllä. Joudumme tutkimaan Hawken kirjastoa tai ottamaan näytepalan. Oletko kuinka rohkealla tuulella?" Viimeisen sanottuaan Seoni virnistää hieman.

"Molemmat ajatukset kuulostavat järkeviltä. Tuo olento tuolla salissa, jos se käy kimppuumme, olisi joku toinen onneton joka myöhemmin kävisi tänne voinut saada sen peräänsä. Parempi että me, valmistautuneena, ottaisimme hyökkäyksen vastaan. Jos se ei käy, niin kaikki on hyvin. Taasen tulikäärmeen haastaminen ilman tulenkestoa on varmasti vaarallista, ja Sarenraen avun pyytäminen on aina hyväksi. Kuukausi kun on mennyt niin tuskin ystävämme tila päivässä muuttuu", Kyra vastaa.

"Voidaanhan me pistää ovi kiinni, palaset pois ja takas huoneisiinsa", Burburtep tuumaa.

"Eiköhän ne ole parempi vain ottaa mukaan" Operatiivi ehdottaa. "Ja nyt leiriä pystyttämään. Johan tässä rupesi hiukomaan" hän jatkaa hieroen puolituiselle epätavallisen olematonta vatsakumpuaan.

"Juu. Maanalaiset mestat on inhoja", Burburtep sanoo nyökytellen ja johdattaa väen takaisin Zahran leirille.

Matkalla leirille Hawke piilottaa ovipalapelin osat Tiennäyttäjän Pussukkaansa niinsanotusti hyvään talteen. Leirille päästyään, Hawke virittää hälytysansat ison teltan oviaukolle sekä jokaiseen teltan reunaan, niin että jos niitä joku nostaa maasta voimalla, laukeaa hälytys.

ei saa uutta checkiä kait, mutta lukee silti Seoni lukee Hawken käsikirjastoa jos keksisi jotain kohdatuista otuksista. Loitsii pidennetyn maaginpanssarin itseensä ennen nukkumaan menemistä. "Voin yöksi loitsia tämän muihinkin, taikoja tuli käytettyä kovin vähän. Rukoiletko Kyra suojaa kuumalta ja tulelta aamulla? Tuikku ei näytä kestävän läkähdyttävää kuumuutta kovin hyvin. Ottaisit tuon naamarin pois häiritsemästä." Vielä viimeiset ohjeet ennen unia.

bluff +19 "Valitettavasti kasvoni ovat pahoin lepran syömät ja siksi joudun pitämään tätä naamiota jatkuvasti. Sen sisällä on parantavia yrttejä, joita isäntäni laivaa kaukomailta sillä niitä pitää vaihtaa säännöllisin väliajoin. Voi... Kunpa hän tulisi jo pian ja toisi taas niitä kellertäviä rehuja - ne tepsivät parhaiten" Operatiivi selventää Seonille ja työntää sitten pyttyhatun silmilleen sekä vetää huovan ylleen niin että vain naamion nokka jää huovan ja hatun lierin välistä näkyviin. "Hyvää yötä, Seoni" jostain mytyn sisältä vielä kuuluu uneliaalla äänellä.

Seonista selitys on täysin uskottava.

Uusi päivä koittaa

Jatkuu sivulla FFF 2014-03-22 2!

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped