Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Postausesimerkki alkaa!

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä,
se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta.
Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa
prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki.
Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään. Kirjoita postaukset sivun loppuun, tai jos hahmon tekoset sopivat paljon paremmin postausten väliin, sinnekin saa kirjoittaa. Korjatkaa typoja!

Postausesimerkki loppuu!

PJ: Veltzeh
Pelaajat: Arkhios, Deus, FranKc, mmultima, Samuli
Hahmot: Hawke, Burburtep, Seoni, Kyra, Op

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.


Alla olevasta listasta pääset eri osioiden alkuun.
Uusi päivä koittaa
Paluu


Unohdetun Koorin kielletty pätsi

Uusi päivä koittaa

Toisin kuin sulattamon alla oleva pätsi, yö on melkein liiankin viileä, mutta jämäkässä teltassa tuhisevat tiennäyttäjät tulevat kyllä toimeen. Yöllä ei tapahdu mitään, ellei Operatiivi käy harjoituksen vuoksi purkamassa Hawken ansoja.

Aamulla Hawke herää kelloon, joka kilahtaa hänen kääntäessään kylkeä. Pystyyn ponkaistuaan hän huomaa, että se on yksi hänen ansoistaan, joka on jotenkin omituisesti yön aikana siirtynyt aivan Hawken viereen, niin että ansalangat kulkevat kaikkialla hänen ympärillään. Ansa ei myöskään pidä tavallista melua, vaan vain pienten kellojen kilinää, aivan kuin ansassa ei enää olisi siihen asetettua taikuutta. Pikaisesti tarkastettuaan Hawke ynnää muiden ansojen olevan paikoillaan ja toimintakuntoisia. Leirissä muut jäsenet ovat myös vähitellen heräämässä, mitä nyt Operatiivin mytyn sisältä kuuluu tasaista tuhinaa.

"Mitä ihm...?" Hawke mutisee rimpuillessaan irti naruista, jotka kilisevät tuon tuosta pienestäkin liikkeestä. Hetken äimisteltyään ja karkoitellen unihiekkoja silmistään ja Qadiran santaa hiuksistaan, Hawke hoksaa, että seurueessa ei voi olla kuin yksi joka olisi kyennyt saati keksinyt pilailla tällä tavoin, ja virnistää Operatiivin mytyn suuntaan. Sitten hän asettelee kupillisen vettä Operatiivin yläpuolelle ja virittää narun niin, että kuppi kaataa veden puolituisen naamalle kunhan tämä herää. Jos ja kun muut kiinnittävät huomiota Hawken puuhasteluun, hän vain nostaa sormen huulilleen ja virnistää iskien silmää ilkikurisesti.

Kyra heräilee Hawken puuhasteluun ja aloittaa itsekin valmistautumisen päivään. Hän keräilee makuuvarusteet kasaan, ja ryhtyy pukemaan panssaria päälleen. Pukiessaan hän kyselee muilta herääjiltä: "Uusi Sarenraen siunaama päivä edessä. Meillä on vastassamme tänään tulikäärme, johon pyydän ylistetyltä avuksi tulenkestoa, ja ehkä tärkeämpänä kielilläpuhumisen armolahjan jotta voisimme välttää taistelun. Oliko jotain muuta mihin kaipaisimme erityistä siunausta?"

"Hyvää tahtoa ja onnea", Burburtep älähtää vielä silmiään hieroen. "Kuppi katapeshiläistä kanelikahvia maistuisi myös melko hyvin." Puoliörkki lipoo kieltään pöhnäisenä, ele, jonka voi käsittää hyvin väärin.

"Kaikki apu on tarpeen, Kyra, mutta uskon sinun harteillesi päätöksen siitä, koska en itse ole järin uskovainen mies, enkä tiedä niistä asioista juurikaan." Hawke vastaa Kyran kysymykseen, ja nostaa kulmaansa Burburtepin varsin kaksimieliseen eleeseen, mutta jättää sen omaan arvoonsa.

Yhtäkkiä Operatiivin makuupussista kuulunut tasainen tuhina katkeaa kurlaavaan ääneen ja sitä seuraavaan pyrskähdykseen. "Tuhannen tulikärpästä!" Operatiivi manaa ja alkaa sokkona huitoa vimmatusti ympärilleen. Pian hän onnistuu sotkeutumaan siimoihin ja makuupussiinsa, mikä saa hänet vihdoin aloilleen. "Haawke, auttamaan" kuuluu sitten mytyn sisältä.

"Ei sentään pyyhkimään", Burburtep hihittelee itsekseen, kuitenkin kaikkien kuullen.

Seoni katsoo ilmeettömänä herrasmiessankareiden käytöstä. "Joko voidaan palata töiden pariin?"

Jep, tunti meditointia, säännöt sanoo. "Minun on mentävä keskittymään jumalani seuraan. Valmistautukaa tekin kuten parhaaksi katsotte, palaan seuraanne kunhan olen täyttynyt Sarenraen voimalla", Kyra sanoo muille ja siirtyy meditoimaan sivummalle.

Sillä välin kun Kyra meditoi, Hawke tutkii Koorin karttaa, yrittäen hahmottaa miten maanalainen onkalo kulkee kaupungin alla, eritoten missä kohti sijaitsee tulikäärmeen vartioima laavavirran toinen pää, siltä varalta, että sinne kenties löytyisi toinenkin tie jostain toisesta rakennuksesta.

"Hei mennään jo. Miten pitkään joutuu oikee odottaa? Joko sä oot rukoillu tarpeeks? Miks sun pitää rukoilla näin pitkään? Entä jos sataa, tarviiko sun sillonki? Etkö sä voi rukoilla matkalla, mikä estää?" Burburtep marisee malttamattomana.

Endure niihin joilla ei vielä ole. 24h kesto joten eiliset yhä voimassa, eikö? Meditoituaan tarpeeksi Kyra palaa leiriin. "Ystäväiseni, Sarenrae on nyt siunannut minut ja tämän päivän. Voisimme aloittaa suojaamalla kaikki kuumuuden väsyttävältä vaikutukselta. Oman arvioni mukaan te, jotka saitte jo edellispäivänä suojauksen, olette yhä riittävän pitkään turvattuja joten jumalani suojatkoon nyt meidät muutkin", hän sanoo, ja ryhtyy taikomaan lämmöltä suojautumista itseensä ja tovereihinsa.

Hawke onnistuu mittaamaan oikean etäisyyden ja tietää suunnilleen, missä kohdin laavavirran toinen pää olisi kaupungissa.

Operatiivi seurailee Hawken toimia ja miettii, minkä kepposen keksisi seuraavaksi. Hän kuitenkin unohtaa kolttoset innostuttuaan siitä, mitä Hawke onnistuu mittaamaan. "Joko mennään, mennäänkö jo?" Operatiivi hoputtaa Hawkea. "Täällä täytyy jossain olla jokin salakäytävä tai varauloskäynti tai jonkinlainen venttiili, jota pitkin lämpöä johdetaan kaupunkiin. Meidän tarvitsee vain löytää se, niin meidän ei tarvitse huolehtia siitä tulikärmeksestä. Se ei näyttänyt olevan liikkumassa vartiopaikaltaan sen pidemmälle kuin oli tarvetta" hän huikkaa sännätessään ensimmäiselle kujalle etsimään salaluukkuja.

Hawke hymyilee Operatiivin innokkuudelle, käärii kartan rullalle ja sujauttaa sen karttakoteloon talteen. Sitten hän nousee tuoliltaan kääntyen muun ryhmän puoleen ja sanoo: "Mennäänkö? Uskon tietäväni missä kohdin laavatunnelin toinen pää olisi kaupungissa, kenties sieltä löytyy toinen reitti sisään. Minusta me voisimme ainakin käydä katsomassa, kun ei tässä nyt aivan mahdoton kiirekään ole, jos jo kuukausi on vierähtänyt muutenkin. Tuon kyseisen paikan tutkimiseen menee ehkä muutama tunti. Enkä usko että kellään teistä olisi mitenkään mahdottoman suuri hinku päästä taistelemaan sellaisen olennon kanssa, josta emme tiedä muuta kuin miltä se näyttää. Jos löytäisimme varauloskäynnin tai venttiilin, kuten pikkuystävämme nokkelasti huomautti, saattaisimme kyetä livahtamaan tulikäärmeen ohi, eikä kenenkään tarvitsisi kärsiä." Ennen kuin Kyra ennättää sanoa mitään, Hawke jatkaa sanoen hänelle: "Valmistautumisesi ei kuitenkaan ole turhaa Kyra, sillä on aina mahdollista, että joudumme kaikesta huolimatta taistelemaan tuon hirmun kanssa."

"Luulisi poistohöyryjen näkyvän verrattain helposti. Ole hyvä ja johdata matkaa. Sinä, Tuikku ja Bubbis ovat tarkkasilmäisiä ja -nenäisiä. Kyra ja minä taidamme tyytyä auttamaan." Seoni vastaa Hawkelle ja kerää tavaransa.

Hawke nyökkää saadessaan tukea ajatukselleen, ja nappaa loputkin tavaransa kantoon, virittää jousensa käyttövalmiiksi ja porhaltaa ulos teltasta Operatiivin perään. "Hei, Tuikku, odota vähän!"

"Sarenrae ei halua käydä tarpeettomasti olentojen kimppuun. Jos tulikäärme ei ketään häiritse, saa se jatkaa eloaan laavavirran varrella. Ei varautumisen käyttämättäjättäminen mikään syy tarpeettomalle taistelulle ole", Kyra vastaa, hiukan harmistuneena ajatuksesta että elämän säilyttäminen olisi millään tapaa huono ajatus. "Näyttäkää tietä, me seuraamme. Tänään jopa hiljaa ja häiritsemättä".

"Niinno niis lippulapuissakin puhuttiin jostain takaovesta. Kai sä sitä oot sit etsimäs", Burburtep puntaroi.

Seurue lähtee kävelemään taas kaupunkiin. He menevät samaa reittiä kuin aiemminkin, sillä Hawken arvioima paikka on aika lähellä Zahran karttaan merkitsemää taloa. Uudelta paikalta löytyy viattoman näköinen ränsistynyt kynttilänvalamo, jota ei ole mitenkään merkitty. Itse valamossa ei ole mitään, mutta sieltä löytyy kulku kellariin. Hawke, Operatiivi ja Burburtep näkevät heti, että kellarissa on salaovi, jonka takaa löytyy jonkinlainen kapea ja valoton salakäytävä alaspäin.

Huom! Trap Spotter! Stealth +28 Hawke nyökkää itsekseen löytäessään salaoven ja sen takaa paljastuvan käytävän, mutisee komentosanan pidellen suunnannäyttäjäänsä kämmenellä saaden sen sitten loistamaan valoa. Hän asettaa kompassinsa sitten kaulaansa roikkumaan, ottaa jousen käteensä ja lähtee varovasti etenemään käytävää, varoen tarkasti astumasta ansoihin ja muutenkin pitämästä liikaa ääntä. Jos Hawke törmää jonkinlaiseen ansaan, hän pyrkii purkamaan sen enempiä miettimättä.

Seoni patistaa toverinsa Hawken perään ja kuiskaa heille kehoituksen olemaan mahdollisimman hiljaa. Järjestyksessä Hawke, Tuikku, Burburtep, Seoni, Kyra. Liikkuen mahdollisimman hiljaa ja rauhallisesti.

Burburtep nyökkää ja hiipii parhaalla mahdollisella tietämällän tavalla, eli varpaillaan astuen, seuraten Seonin kehoittamassa jonossa.

Vähemmän yllättäen Kyra kolisee hieman pitkin seiniä ja portaita mennessään. Samoin Burburtep tömistelee kuin olisi kovakin kiire. Mitään ei kuitenkaan tapahdu eikä ansoja näy. Spiraaliportaat laskeutuvat syvälle alas, kunnes Hawke näkee alhaalla portaiden pään ja salaoven toisen puolen. Salaovi on kiinni.

Hawke lähestyy salaovea ja tutkii sen läpikotaisin avausmekanismien varalta, ja avaa sitä sen verran, että pystyy kurkistamaan raosta. Hän muistaa myös laittaa valoa hohtavan kompassinsa takkinsa povitaskuun ennen oven avaamista.

Hawke avaa lukon triviaalisti tiirikalla. Hän odottaa myös, että muut sammuttavat valonsa. Kun hän avaa oven, hän näkee sen takana pimeyttä. Hän kuulee kahden olennon loiskivan vedessä rauhallisesti, aivan kuin kävelisivät.

Burburtep koputtaa Hawkea olkapäälle ja kurkistaa tämän ohi salaoven toiselle puolelle pimeänäön turvin.

Burburtep näkee oven takana kammion eteläseinän. Seinällä olevassa syvennyksessä on marmorijalusta, jonka päällä istuu riimuin kaiverrettu rautalamppu. Hän näkee myös osan seinästä, jossa on mosaiikki, mutta hän ei näe kuvaa. Salakäytävä on hieman korkeammalla kuin kammion lattia, jolla näyttää olevan jalan verran kirkasta vettä.

Kyra Ready light, trigger combat Kyra koittaa kuunnella tapahtumia pimeässä parhaan taitonsa mukaan, ollen valmiina valaisemaan aluetta jos kuulostaa siltä että tapahtumat ovat käymässä vakaviksi.

Kyrakin kuulee loiskintaa. Nyt kun ovi on hieman auki, kaikki kuulevat sen enemmän tai vähemmän selvästi.

Burburtep ei halua squeezata!!! Burburtep nappaa lattialta pikkuruisen kiven, jonka varovaisesti viskaa veteen hieman kauemmas ryhmästä. Samalla hän kehoittaa äänettömästi Hawkea siirtymään taaemmas.

Hawke nyökkää, ja antaa Burburtepille tilaa.

Kun kivi molskahtaa, loiskintaa kuuluu ensin enemmän. Sitten se päättyy ja sen sijaan he kuulevat pulinaa, kun kaksi henkilöä puhuvat toisilleen kiihtyneesti aquaniksi. Heti sen jälkeen molemmat alkavat taikoa.

Kyra taikoo itseensä valon.

Inska:
Operatiivi 24
Moukadeem 19
Seoni 17+
Burburtep 17
Hawke 13
Zahra 12
Kyra 10
jos sauvan saa ottaa liikkeen
aikana move E60 ja sauva esiin,
muuten movella sauva omassa ruudussa.
std: aktivoidaan wand of shield, umd +16.
Operatiivi taikoo esille sauvan ja huitoo sillä vimmatusti ilmaa ja lausuu taikasanoja. Sen jälkeen hän suuntaa syvemmälle luolaan.

Operatiivi pääsee muiden ohi luolaan ja onnistuu taikomaan shieldin.

Zahra on violettiin pukeutunut undine. Moukadeem on sini-ihoinen, yli kaksi kertaa pitkän haltian mittainen ja hyvin vahvan näköinen. Hänen pitkä tukkansa on levämäinen ja hänellä on päällään pussihousut, jotka olivat varmaankin muodissa joskus 700 vuotta sitten. Kädessään hänellä on suuri kolmikärki.

Moukadeem taikoo jotain. Siitä ei kuitenkaan tule mitään näkyvää efektiä.

haste kaikkiin, kulmalta kurkaten pitäisi Bubbiksen näkyä Seoni loitsii kaikkiin vauhtia ja kävelee muutaman askeleen taaemmas. "Taas meni tappeluksi, olkaa varovaisia."

Burburtep swift action ki point (+4 dodge AC)
move F57 (muista Mobility!)
standard attack (+18 2d6+9/19-20/x2)
+ elemetal fist (3d6 electricity)
+ stunning fist (Fort DC 17)
Burburtep on selvästi huolissaan suuresta olennosta, ja keskittyykin erityisesti väistelemään mahdollisia iskuja. Omituisen ketterästi valtava puoliörkki sinkoilee Moukadeemin viereen ja läsäyttää tätä kerran mojovalla, sähköä säkenöivällä potkulla. y Burburtep pomppaa suoraan ilmaan ja potkaisee Moukadeemia suoraan naamaan. Marid tiputtaa kolmikärkensä ja jää horjumaan paikalleen.

5ft. step BBT:n nykyiseen ruutuun
swift: Ranger's Focus Moukadeemiin
move: kompassi esiin, jotta on valoa
Standard: Ready Action; Vital Strike,
Deadly Aim, Ranger's Focus = +17
(1d8+13+1d8, x3); jos tulee Point-Blankille,
+1 lisää atk&dmg
Hawke astuu Burburtepin perään lyhyen askelen, vetää kompassin taskustaan ja ampuu Moukadeemia.

Hawken nuoli osuu ikävästi Moukadeemin maksaan.

Zahra taikoo jotain ja liikkuu Moukadeemin taakse.

Kyra move juuri sisään huoneeseen, Holy Smite Moukadeemiin. Kyra juoksee huoneeseen sisään ja huutaa Moukadeemille: "Sarenraen oikeutettu viha kohdatkoon sinut!", ja kutsuu pyhän iskun olentoon.

Moukadeem ja Zahra kärvistyvät hieman.

move joko E55 tai H56, std: kolmikärki kantoon Operatiivi näkee tilaisuutensa tulleen ja pinkaisee Moukadeemin vielä nähdessä tähtiä tämän jalkojen välistä ja nappaa kolmikärjen parempaan talteen.

Moukadeem möllöttää.

G61 liike ja lighting bolt! lightning bolt! lightining bolt! 7d6 DC20 Seoni kävelee huoneeseen ja ampuu salaman molempien vihollisten läpi. "Luottamus orjiisi on turmiosi Moukadeem! Bubbis, vedä sitä lättyyn ja kovaa!"

Sekä Moukadeem että Zahra käristyvät ja sätkivät.

Burburtep: Free action 5ft-step E56
Swift action (Dragonstyle ACTIVATE)
Full attack (Haste+PA+D. Style+D. Ferocity+Flank
+18/+18/+18/+13/+13 2d6+18/19-20/x2
Boldattu +3 damage
Mitään mistään tietämättä Burburtep jää miettimään syntyjä syviä mikrosekunniksi, pohtien sitä, miten Moukadeem on saanut Zahran puolelleen. Jos puoliörkki tappaa Moukadeemin, pääseekö Zahra irti kirouksesta vai jääkö tämä ikuisiksi ajoiksi kaipaamaan hullua maridia? Burburtepin johtopäätös ajatuksissaan kuitenkin on, että Moukadeem oli hirmuinen olento, joka piti haaremia kuin orjia konsanaan; konsepti, jota Burburtep ei entisenä orjana voi sietää. Miltei raivon vallassa puoliörkki ensin hypähtää sivuun, nostaa nyrkkinsä olkapäiden tasolle – kuten lohikäärmetaistelijan kuuluu – ja takoo yliluonnollisella nopeudella Moukadeemia voimakkailla nyrkiniskuilla.

Inska:
Operatiivi 24
Seoni 17+
Burburtep 17
Hawke 13
Zahra 12
Kyra 10
Burburtep takoo Moukadeemin kammottavaksi veriseksi mössöksi ruumiinnesteitä, luunsirpaleita, sisäelimiä ja lihaksia. Iskujen päätyttyä mössö alkaa vähitellen liueta kammion pohjalla olevaan veteen.

Zahra kiljuu surusta ja kääntyy katsomaan Burburtepia hulluuden vallassa.

swift: ranger's focus
Move: G59
Stanu: vital strike blunttinuolella nonletaalisti kaikilla herkuilla, +15 (1d8+14+1d8, x3)
Hawke tyrmistyy nähdessään kuinka puoliörkki rusikoi maridin tunnistamattomaksi ja huudahtaa vaistomaisesti: "Älkää tappako Zahraa!" Ja vaihtaa kohteekseensa undinen sekä nuolet puisiin ja tylppiin. Ja ampuu matkaan yhden nuolen kohti Zahran vatsaa, aikeenaan vain tainnuttaa hänet.

BBT: 3 vahinkoa (kyllä, lethalia) Hawke osuu Zahraan kivuliaan näköisesti. Zahra ei kuitenkaan vielä kaadu, vaan karjuu ja alkaa heiluttaa skorpioniruoskaansa. Hän osuu Burburtepiin kerran.

Kyra move G58, guideance Burburtep. Kyra liikkuu lähemmäs, Burburtepin viereen ja koskettaa tätä sanoen: "Ota Sarenraen siunaus, ja käy hiljentämässä hulluuden valtaama ystävämme".

std: heitetään keihäs Zahran ulottumattomiin, move: acrobatics +21 Zahran taakse tarjoilemaan flänkkiä BBT:lle Operatiivi viskaa kolmikärjen huoneen nurkkaan ja pomppii sen jälkeen Zahran toiselle puolelle häiritsemään tämän pakoyrityksiä.

4d4+4 magic missile Seoni älähtää. "Otetaan Zahra hengissä sit! Kiroukset ja hulluudet voi kumota!" Tämän sanottuaan Seoni ampuu maagisia ohjuksia nipun Zahraan.

Zahra saa kolme taikaohjusta päähänsä ja kaatuu veteen valumaan. Neljäs osuu häntä selkään.

Burburtep move Zahran luo, standard nostaa ylös vedestä ettei huku
Free action? tunnista terveydentila Heal +3
Burburtep ryntää äkkiä Zahran luokse huomaten tämän kaatuvan ja nostaa tämän veden pinnan yläpuolelle. "Hei! Mitä! Äkkiä nyt!" puoliörkki älähtää.

Zahra on elossa, mutta muuta Burburtep ei saa naisesta irti.

Knowledgeja kirjojen kanssa, perceptionia ansojen varalta, disablella ansat pois jos löytyy, yms. hyödyllistä mitä Hawke osaa mutta en itse nyt keksi. Hawke laskee jousensa huojentuneena miten nopeasti tilanne on ohitse ja alkaa antaa neuvoja ryhmälle: "Burburtep, olisitko hyvä ja kantaisit mieleltään järkkyneen kolleegamme tuonne käytävän suulle, asentoon missä hän ei vahingossakaan kierähtäisi veteen? Kyra, katsoisitko mikä hänen vointinsa on? Tuikku, Seoni, tulkaapas. Katsotaan hieman lähempää tuota lamppua, nyt kun ilmeisesti sen vanki on poistunut sen sisältä..." Hawke kääntää katseensa veriseen lihamössöön joka joskus oli maridi. "...ja täältä ikuisuuteen."

Burburtep nyökkää ja on ihmeissään siitä, minne Moukadeem oikein katosi. Hän kuitenkin tuo Zahran kantaen häntä käsivarsillaan Hawken ohjeiden mukaan käytävän suulle. Kahlatessaan hän ällistelee veden punaista sävyä ja satunnaisia lihakimpaleita.

Hawke löytää huoneen koillisnurkasta salaoven, joka hänen mittauksiensa mukaan johtaa sille tasanteelle, jonka hän eilen juuri ja juuri näki suuren tulikäärmeen takana. Nyt kun huone on valaistu, tiennäyttäjät näkevät mosaiikin kuvat, jotka esittävät maridia vainoamassa ja kiduttamassa alamaisiaan. Tarkemmin katsottuna lamppua pitelevän jalustan juuressa on kolme pientä arkkua. Arkut ovat ansoittamattomia ja lukitsemattomia. Ensimmäisestä löytyy muinaisia qadiralaisia valuuttaharkkoja. Toisessa on läjä virallisia asiakirjoja, platinaharkkoja ja iso platinakiekko, jossa on Koorin tunnus. Kolmannessa on valuuttaharkkojen muotteja ja kansilevyjä, joissa on painokuvioita, joita ei käytetä enää missään Sisämeren alueella. Moukadeemin lamppu näyttää aivan tavalliselta, joskin riimukoristeiselta.

Hawke ei viitsi koskea riimukoristeltuun lamppuun, mutta silmäilee sitä tarkkaavaisesti. "Seoni, katsoisitko näetkö tuossa mitään maagisia auroja? Tai niiden jäänteitä, kun ottaa huomioon tilanteen luonteen... lampun sinetit on selvästi murrettu, mutta en oikein viitsisi koskea siihen, ennen kuin olen varma, että se on tehty vaarattomaksi", Hawke sitten juttelee kuin itsekseen ja jokseenkin hajamieliseen sävyyn, katse kivenkovaan lampun riimuissa.

Kyra: Stabilise Zahraan, Heal +14 Kyra kutsuu jumalansa apua sulkemaan Zahran haavat: "Sarenrae, pidä tämä nainen hengissä". Keleshinainen tutkii Zahran olotilaa huolestuneen näköisenä. "Voi harhautunutta ystäväämme. Mikä sai sinut näin eksymään, ja liittymään pahan voimien palvelijaksi?" hän surkuttelee Zahran kohtaloa, samalla koittaen pitää naisen hengissä mutta tajuttomana.

Zahra on hengissä. Häntä vaivaa hyvin todennäköisesti sama hulluus kuin Alfashtiakin.

identify-loitsua jos tulee maagisia vastaa Seoni keskittyy ja ryhtyy keilaamaan kammiota magian varalta aloittaen lampusta.

Lamppu on taiaton. Sen sijaan Zahran ruoska, panssari ja sormus ovat taikaisia. Ne ovat +2 chain shirt, +1 scorpion whip ja ring of sustenance.

Burburtep laskee reppunsa alas ja kaivaa sieltä köysivyyhtinsä, minkä avulla hän sitoo Zahran. Lisäksi hän ottaa peiton, jonka asettaa tämän alle pehmennykseksi. Muiden ihmetellessä huoneen tavaroita puoliörkki varovaisesti kopeloi undinen taskun läpi. "Ehkä täl on jotain lisäkertomusta siitä, mitä oikeen tapahtu. Tai joku testamentti", Burburtep mumisee.

Burburtep löytää Zahralta kirjan, joka on kirjoitettu kielellä, jota hän ei ymmärrä.

Operatiivi ihmettelee salaovea ja yrittää avata sitä hyvin, hyvin varovasti. Hänen aikeinaan on kurkata, ettei oven toiselle puolelle vahingossakaan jäänyt mitään arvokasta lojumaan. Jos ovi kuitenkin vaikuttaa liian hankalalta avata äänettömästi, hän jättää pohdinnan ainoastaan teoreettiselle tasolle.

Koska operatiivi on salaoven väärällä puolella, sen avaaminen ei ole hankalaa. Sen takana on pimeä käytävä.

Profession Archeology! ":D" (ja muuta, mistä nyt vaan onkin hyötyä: otetaan irti kaikki mahdollinen tieto - ja irtilähtevä irtaimisto tietenkin polutetaan myös) Kun Seoni vakuuttaa lampun olevan turvallinen käsitellä, Hawke uppoutuu sen pariin hyväksi toviksi, raapustaa sen riimuista hiilikopioita ja kirjoittaa lukuisia muistiinpanoja havainnoistaan. Kun hän tulee siihen tulokseen, ettei saa enää enempää irti siitä hän siirtyy mosaiikin pariin ja tutkii sitä parhaan kykynsä mukaan. Mikäli Burburtep näyttää löytämäänsä kirjaa, Hawke unohtaa mosaiikin hetkeksi ja katsoo saisiko hän kirjan kielestä mitään tolkkua.

Operatiivi katselee hetken muiden touhuilua, raapii ensin päätään silkkipyttynsä alta ja raapaisee sitten käsisoihdun valaisemaan käytävää.

Burburtep astelee kirja ojossa Hawken luokse. "Hei Haakke. Tämmönen löyty. Vilkasepas, sä kai tajuut jotain tosta sotkusta", puoliörkki sanoo typertyneenä.

"Jos huoneeseen menee loitsun vaikutuksen alaisena, lamppu vahingoittaa pahasti..." Seoni miettii ääneen. "Zahra on ohitanut Nagan ja tulisen vartijan arvatenkin näkymättömänä. Joten tänne saapuessaa hänellä on ollu loitsu yllään. Lampun suojamekanismi on lauennut ja vapauttanut samalla Maridin, koska sinetit ovat heikenneet ajan kanssa. Ehkä Zahrasta voisi vain poistaa taian ja palauttaa tämän normaaliksi..." Seonin ääni hiljenee samalla kun hän alkaa tarkkailla taikaesineistä riisuttua Zahraa aurojen toivossa.

"Koittakaamme toki, ystäväiseni. Löydätkö hänestä jotakin taikuutta joka tämän olisi saanut aikaan?" Kyra sanoo Seonille. "En ole vielä löytänyt hänestä mitään muuta vikaa kuin saman hulluuden mikä nagaa vaivasi. Sen varmasti saa jumalattareni voimilla parannettua, ei kuitenkaan välttämättä täällä minun tämänpäiväisillä siunauksillani", keleshiittinainen jatkaa Zahran tilan arviointia.

Operatiivi näkee käytävän, joka tekee U-käännöksen. Käytävän toinen pää vie varmaankin pohjoisseinän takana olevaan huoneeseen, jos siellä on sellainen. Hän näkee heti, että käytävä on täynnä jotain kummaa kaasua. Hän huomaa myös käytävässä olevan pienen napin, jolla ansan saa pois päältä. Hän painaa sitä ja kaasu imeytyy nopeasti kivien uumeniin itkemään turhuuttaan.

Hawke ei osaa kirjan kieltä, mutta tietää, että se on kirjoitettu aquaniksi ja että se on todennäköisesti Zahran päiväkirja.

Seoni tuntee, että Zahrassa on vain jokin jämäaura, todennäköisesti jostain äsken taiotusta loitsusta.

Operatiivi viskaa käsisoihdun salakäytävän mutkan taakse ja jää sitten kuulostelemaan rynniikö jokin olento tutkimaan valonlähdettä. Jos muutamaan minuuttiin ei kuulu mitään, Operatiivi kurkkaa itsekin nurkan takaa.

"Tuikku, tulehan takaisin sieltä. Zahra on löytynyt niin hoidetaan hänet järkiinsä. Vai haluatko Hawke vielä tutkia tunneleita ja onkaloita?" Seoni on suorastaan hyvällä tuulella onnistuneen tehtävän ansiosta.

Operatiivi jättää soihdun sähisemään käytävään ja sulkee salaoven perässään. "Ookoo. Eiköhän sitten mennä?" hän kysyy hymyssä suin, selvästi mielissään hyvin hoidetusta tehtävästä niin ikään.

Hawke on niin uppoutunut mosaiikkiin, ettei edes huomannut Operatiivin tekemisiä ja havahtuu säpsähtäen vasta kun hänen nimensä mainitaan: "Mh-mitä? Jaa, kyllä. Eiköhän minulla ole tarpeeksi tutkimusmateriaalia tältä erää. Ehkä palaan vielä järjestön kronikoitsijoiden mukana paikalle myöhemmin, mutta nyt on ehkä parasta lähteä ja viedä Zahra-parka hoitoon."

"Tota, mä en tiiä näistä arkkelokihommista mitään, mut kai me voitais hoitaa Zahran homma tääl loppuun ni sen ei tarvis tulla takas tänne?" Burburtep mietiskelee. "Tai no ehkä Zahra on parempi hommassaan kuin me yhteensä ni joo, lähetään. Katotaan ettei vaan jääny mitään tänne."

"Meillä on niin lamppu kuin onneton ystävämme. Myös tämä paikka on puhdistettu vihamielisistä tai hulluista olennoista. Loosilla tullaan olemaan hyvin tyytyväisiä. Lähtekäämme viemään Zahraa hoidettavaksi", Kyra vastaa, yhä istuen Zahran vieressä tämän tilaa seuraten.

Tienraivaajat palaavat Zahran leiriin viiden minuutin työpäivänsä jälkeen. Matkalla ei tapahdu mitään ja ulkona käy vain lämmin, kuiva tuuli. Zahra pysyy toistaiseksi rauhallisena ja tajuttomana. Ainakin Hawke on sitä mieltä, että Zahralle kannattaa laittaa sormuksensa takaisin, jotta hänet on helpompi pitää hengissä.

"Voin palauttaa ystävämme tajuihinsa jos toivomme niin. Onhan se julmaa ja hankalaakin kuljettaa häntä tajuttomana, mutta emme voi tietää kuinka hulluus häneen vaikuttaa ja mihin hän pystyy tajuissaan ja vähänkään vapaana", Kyra pohtii. Hän istuu tajuttoman Zahran vieressä, ja hoivaa tätä hellästi, koittaen parantaa undinen asentoja niin ettei ainakaan lisää vaurioita tule.

"Annetaan hänen pitää tuo sormuksensa, niin ei kärsi aliravitsemuksesta..." Hawke toteaa hetken pohdiskeltuaan samaa kuin Kyra, "...Lienee paras kaikkien kannalta pitää hänet nyt vain tajuttomana kunnes pääsemme lähimpään suurempaan kaupunkiin, jossa voimme kenties hankkia hänelle voimakkaampaa parannusta mikäli on tarvetta. Minusta meillä on tarpeelliset asiat mukana tältä reissulta, ja voinemme palata loosille."

"Annetaan tää kirja takas kans, sehän on Zahran. Eihän me sentään mitään rosvoi olla!" Burburtep parahtaa.

"Kirjataan ylös Zahran löydökset ainakin. Varakopio ei haittaa jos Zahran hulluus on sitkeää laatua. Osaako kukaan arvella millä hänet saisi tolkkuihinsa?" Seoni aprikoi Bubbiksen tuumia.

Taitaa mennä Knowledge Arcanan puolelle, joten +6 kirjan kanssa. Jos joku muu, katso hahmiksesta ja muista kirja! Ennenkuin kukaan huomaakaan, Hawke on jo nenä kiinni kirjassa, kun tämä etsii tietoa erilaisista hulluuden aiheuttajista ja miten niitä voi parantaa.

Know: Religion +10 / Heal +14 tietämään parannusloitsuista Kyra nousee ylös Zahran vierestä ja kävelee Hawken vierelle. "En muista minkään oppimani siunauksen parantavan hulluutta joka ei ole taikaa. Näyttäisitkö niitä kirjojasi? Uskon että kokeneemmat Sarenraen palvojat voivat palauttaa järjen valon hänen silmiinsä", Kyra pyytää Hawkelta ja liittyy seuraan tutkimaan kirjoja.

"Ehkä jokin Moukadeemin vangitsemiseen käytetty väline tai rituaali auttaisi." Seoni aprikoi.

Kyra löytää Hawken kirjasta juuri oikeat sivut ja saa selville kaiken hulluudesta ja sen parantamisesta. Zahra kärsii selvästi psykoosista.

"Timantteja ei meiltä taida löytyä, matkataan siis takaisin sivistyksen pariin." Seoni ehdottaa tovereilleen. "Bubbis, olisitko ystävällinen ja kannat löydökset karavaanille asti."

"Joo", Burburtep vastaa tyhjentävästi ja kantaa kaiken, tarvittaessa Seoninkin.

"Aivan, niin tietysti, näinhän niitä parannettiin", Kyra toteaa löydettyään kohdan kirjoista ja näyttää hieman nolostuneelta, unohdettuaan mitä oli koulutuksessa oppinut. Hän katsahtaa loitsutarvikepussiinsa ja toteaa: "Valitettavasti timanttipölyvarastoni on hiukan vajaa, enkä pysty siis parantamaan ystäväämme täällä. Hänen hulluutensa on vaarallista lajia, joten olemme paremmin turvassa jos hän pysyy tajuttomana. Epämiellyttäväähän niin kuljettaminen on. Liikkukaamme rauhallisesti ja teen parhaani pitääkseni hänet kunnossa". Vielä korostukseksi Kyra ravistelee pienen pussin sisältöä kämmenelleen ja sieltä ei tule yhtään pölyä ulos.

"Näin arvelinkin. Menkäämme sivistyksen pariin. Minä voin vaikka kustantaa hänen parantamisensa omasta pussistani. Onhan hän kuitenkin arvokas järjestömme jäsen, arkeologi kun on," Hawke tarjoutuu pyyteettömästi, "Sitäpaitsi, pikkurahahan se on."

"Tuo sormus pitää hänet ravittuna. Ikävä kyllä varmin tapa pitää hänet tajuttomana on säännöllinen mukilointi. Ajatus ei houkuta, mutta voimmeko luottaa siihen että köydet pitävät hänet aisoissa?" Seoni katsoo kysyvästi seurueen lihaksikkaita yksilöitä sekä Tuikkua.

"Höhhöh! Mun solmut on niin tiukkoja, ettei niistä pääse karhukaan irti!" Burburtep naurahtaa, samalla kasaten kaikkea tavaraa kyytiinsä.

Paluu

Zahra on niin narukäsi, että hänellä ei ole toivoakaan paeta Burburtepin tekemästä paketista. Tienraivaajat kävelevät aavikolla karavaanin tapaamispaikalle, jossa he odottelevat kyytiä muutaman tunnin. Karavaanarit ovat hieman epäileväisiä Zahrasta, mutta nielevät kuitenkin selityksen, että hänet on pelastettu pahan voiman ikeestä. Karavaani pysähtyy keskiyöksi, jonka aikana Zahra paranee. Undine herää jonkin aikaa aamunkoiton jälkeen, kun karavaani on jo liikkeessä. Kun hän on heräänyt, hän katselee vihaisena ympärilleen ja alkaa sitten riuhtoa. "Te senkin saastaiset murhaajat! Minä kostan vielä. Kärsitte uskomattomia tuskia, kun saatte ansionne mukaan!" hän uhoaa, ja vaikka hän onkin sidottu ja vaaraton, hänen sanansa häiritsevät kaikkia. Myös karavaanin vartijat ja johtaja tulevat ihmettelemään että mistä oikein on kyse.

"Bubbis, laittaisitko Zahralle suukapulan. Matkaseuramme järkkyy moisesta kielenkäytöstä." Seoni tokaisee kuunneltuaan Zahran uhoamista hetken.

Hawke on tyrmistynyt Zahran uhkaavasta äänensävystä ja hapuilee jo vyöltään pamppua, mutta huomaa ettei ole ottanut sitä mukaan asunnoltaan ja tyytyy sitten vain hypistelemään hermostuneesti rannekotelonsa mekanismia.

"Joo toki", Burburtep nyökyttelee, ja tunkee sukan Zahran suuhun. "Ei ole arvollesi sopivaa huudella tuolla tavalla." Hän huomaa karavaanareiden oudoksuvat katseet ja hymyilee näille tyhmästi. "Tää on meidän tiennäyttäjäkaveri. Se on tullu hulluks ku yks semmonen muinainen marinadi pääs lampustaan. Me ollaan viemäs sitä kaupunkiin parannettavaks, toi Kyra tietää! Täl on joku seinähulluus tai jotain." Burburtep tehostaa tarinaansa ylimalkaisilla käsieleillä ja idioottimaisella ilmeilyllä.

Kyra Diplomacy +12 karavaanin tyynnyttelyyn "Aivan kuten hän sanoi. Ystävämme tässä on joutunut hulluuden riivaamaksi. Eihän toki hulluus itsellään oikeuta ketään sitomaan, mutta tämänlainen hulluus on vaaraksi niin sairaalle kuin hänen läheisilleenkin. Olemme matkalla suoraan Sarenraen temppeliin parantamaan häntä. Mikäli timanttipölyä on saatavilla, voin yrittää parantaa häntä täälläkin, mutta muuten temppeli on hänen paras toivonsa", Kyra täydentää Burburtepin kertomusta.

diploon aid vaiko bluff? GM päättäkööt! "Tämä on ihan arkista touhua poluttaessa." Seoni toteaa ja löyhyttelee helleviuhkaansa.

Karavaanin vetäjä ja vartija tuijottelevat seikkailijoita ihmeissään ja enemmän kuin vähän varautuneina, mutta luottavat kuitenkin Kyran sanoihin. "Hyvä on... Yrittäkää olla aiheuttamatta enempää häiriötä, pyydän", sanoo johtaja. Sen jälkeen matka jatkuu.

Zahra rimpuilee ja riuhtoo aina välillä ja yrittää mumista jotain, mutta hän ei pääse mitenkään irti ja lähinnä kiemurtelee varusteiden joukossa.

Illalla karavaani pääsee Katheeriin. Kyra tietää, missä paikallinen Sarenraen temppeli on ja he pääsevät sinne ongelmitta.

Kun tiennäyttäjäryhmä saapuu temppelille, Hawke kääntyy muiden ja erityisesti Kyran puoleen ja sanoo: "Lienee parempi, että Kyra hoitaa puhumisen omiensa parissa. Voin kustantaa Zahran parannuksen kokonaan omasta pussistani, mutten tietenkään torju jos te muutkin haluatte kantaa kortenne kekoon." Hawke kaivaa vyölaukustaan tyhjän nahkapussin johon hän laskee isommasta kolikkopussistaan 66 platinakolikkoa. "Tämän pitäisi riittää kattamaan kulut..." Hän jatkaa ojentaen pussin Kyralle ja hymyilee vilpittömästi.

"Äläs hoppuile, yhteistyö on yksi tärkeimmistä ohjeistamme ja olemme löytäneet ties mitä arvokasta tällä tehtävällämme. Vai onko jokin erityinen syy vaikuttaa erityisen sankarilliselta Zahran silmissä?" Seonin ilme muuttuu hieman ilkikuriseksi viimeisen lauseen kohdalla.

Hawke punastuu Seonin vihjailuista. "Vakuutan kyseen olevan vain siitä, että pystyn samaistumaan arvon kolleegaani, sillä olen itsekin kokenut vastaavan vaivan taannoin," hän vastaa, sillä hän puhuu totta. Noin vuosi takaperin Jonathion vaipui koomaan silloisella tehtävällään, ja kooma on lähes yhtä ikävä tila kuin järkensä menettäminen - etenkin arkeologina, jonka elinehtona on järkeensä luottaminen.

Burburtep katsoo hölmönä vierestä ja kaivaa rahasäkkinsä. "Kui paljon tarvitaan, että Zahra virkoaa tuosta sekopäisyydestään?" puoliörkki kysyy kilistellen arviolta 20 tuhannen kultarahan jättisäkkiään, kuin mikäkin tampio keskellä kaupunkia. Vain hänen fysiikkansa pitää rosvot loitolla.

"Kaikkihan me olemme hänen ystäviään, emme tarvitse erikoisuhrauksia", Kyra vastaa mutta sitten muistaa rahapussinsa, ja kilistäessään sitä punastuu hieman. "Toisaalta, mikäli voitte, tuota, lainata rahaa niin se voisi olla mitä miellyttävintä", hän jatkaa hiljaisemmalla äänellä.

"Joo joo", Burburtep nauraa ja lyö Kyran käteen tuhannen kullan arvoisen jalokiven. Mistä Burburtep tietää, että se on tuhannen kullan arvoinen? Siinä on hintalappu vielä tallella.

Nyt Kyralla on paljon enemmän kuin tarvittavat varat melkein mihin tahansa saatavilla olevaan loitsuun. Zahra kiemurtelee edelleen jossain Burburtepin kainalossa, ja muutamat temppeliin menneet ovat kiertäneet porukan kaukaa.

Burburtep vilkuttaa ohikulkijoille kuin mikäkin uuno. Hän katsahtaa temppeliä ympäriinsä äimistyneenä ja etsii sitten välittömästi käsiinsä paikan ylipapin. "Hei morjens!" hän tervehtii arkisesti. "Meil on hulluks tullu jeppe, meidän papitar sano että sen vois hoitaa loitsulla. Ja sä osaat sen? Sil on joku psykedeeli tai semmonen."

Kyra hölkkää Burburtepin kiinni ja kumartaa kohteliaasti ylipapille. "Teidän kunnianarvoisuutenne, ystäväni tässä tarkoittaa että tämä undine-nainen, järjestömme jäsen on valitettavasti joutunut psykoosiin, ja on Sarenraen rakkauden tarpeessa. Olisimme erittäin kiitollisia jos voisitte auttaa ja kertoa kuka veljistämme ja sisaristamme on uskossaan riittävän voimakas pelastamaan tämän onnettoman", Kyra pehmentää Burburtepin ilmaisua, hieman hengästyneenä.

Burburtepin helpotukseksi ylipappi oli jo matkalla ulos, sillä temppeliin tulleet olivat ilmaisseet huolensa oudon näköisestä poppoosta. Hän näyttää jokseenkin Kyran kaltaiselta, mutta on vanhempi ja hänellä on päällään huomattavasti vähemmän härpäkettä. "Ihanko totta?" Hän vilkuilee puoliörkin kainalossa olevaa naista. Kun Kyra saapuu paikalle, hän nyökkää ystävällisesti. "Laskisitko hänet penkille?" Kun Zahra on istutettu, ylipappi poistaa Zahran suukapulan ja kuuntelee hetken Zahran sadattelua sillä aikaa, kun hän tunnustelee magiaa. "Olet oikeassa, hän kärsii jonkinlaisesta mielenterveyden häiriöstä. Se on hoidettavissa. Palautus-loitsu auttaa ja suurpalautus ja parannus parantavat hänet täysin. Uskon, että minä saan hänet kuntoon pelkällä palautuksellakin", ylipappi sanoo.

"Ihan kuinka vaan, jos olette täysin varma, että pelkkä palautus riittää saamaan hänet kuntoon sataprosenttisella varmuudella. Ymmärtänette, että turhasta moneen kertaan maksaminen ei ole kovin, miten sen nyt sanoisi, ideaalista. Raha ei kasva puissa, ei vaikka kuinka menestynyt seikkailija olisi." Hawke järkeilee ylipapille totisena.

"Tottahan toki." Ylipappi kaivaa kaapunsa taskusta timanttipölyä, taikoo parikymmentä sekuntia ja tökkää sitten kiemurtelevaa Zahraa.
Sen jälkeen Zahra rauhoittuu ja hänen siniset kasvonsa kalpenevat. "Voi ei! Mitä olenkaan tehnyt!" hän sanoo. Ylipappi taputtaa häntä olkapäälle. "Olen niin pahoillani, että saatin teidät sellaiseen vaaraan. Mitä oikein ajattelin... Tällä kertaa tiedon- ja vallanjanoni meni kyllä liian pitkälle..."

"Onneksi hätiin ehti osaava ryhmä niin vahinkoa tuli näinkin vähän. Mitä Moukadeem olisi tehnyt vapaudellaan? Kuinka hän pääsi vapaaksi? Entä nagat, olivatko ne vain Moukadeemin turmelemia?" Seoni ryhtyy kyselemään Zahralta joka vaikuttaa ainakin toistaiseksi olevan järjissään.

"Hei Seoni, älä Zahraa tässä tenttaa", Burburtep sanoo oudoksuen naisen käytöstä. "Kai meidän pitäis kapulle viedä näytille Zahra, voi sitten kertoa raportoinnistaan. Mua ei myöskään haitta yhtään mennä takas sinne kööriin vaikka vartijaks olemaan Zahralle!" Puoliörkki on selvästi riemuissaan siitä, että Zahra palasi järjellisten kirjoihin.

"Mutta missä isäntä viipyy?" Operatiivi ihmettelee itsekseen ja tähyilee taivaanrantaan.

"Älä kiusaa itseäsi syytöksillä. Tehtävämme on etsiä tietoa. Ainoa, mitä voisin sanoa virheeksi olisi että luotit itseesi hieman liikaa. Yhteistyöllä ei joudu niin pahasti vaikeuksiin. Mekin tarvitsimme koko ryhmän taitoja löytääksemme sinut", Kyra yrittää lohduttaa Zahraa.

Zahra vaikuttaa edelleen järkyttyneeltä, mutta hymyilee hieman kuullessaan kollegoidensa sanat. "Kiitos..." Hetken hengähdystauon jälkeen hän vastaa Seonille: "Hän halusi tuhota Qadiran ja valloittaa Sisämeren alueen, ei sen vähempää. Ja minä halusin niin kovasti auttaa häntä siinä..." Zahra pudistelee päätään epäuskoisena. "En osaa sanoa nagoista..."

Ylipappi hymyilee ja hyvästiksi tökkää Zahraan vielä kevyen kuurin ennen kuin kävelee takaisin temppelin uumeniin.

Tienraivaajat palaavat Zahra mukanaan Katheerin loosiin, jossa Osretia on juuri mennyt nukkumaan. Hän tulee silti yöpaidassaan kuuntelemaan raporttia ja on iloinen siitä, että Zahra on elossa ja järjissään.

Kirjoittakaa tähän, missä hahmot ovat ja mitä tekevät ja mitkä buffit ovat päällä: Hawke: Endure elements; päivitetään kun edellisen päivän potion lakkaa vaikuttamasta, Wayfinderista valo 70 min. kerrallaan tai tarpeen mukaan. Burburtep: Ready for sleep and fast forward to next morning! Seoni: mage armor, light, automaatiota jos en lauantain aikana ehdi päivittämään: haste mahdollisimman moneen toveriin ja move takariviin, ai siis karkuun vaan taktisesti turpaansaantietäisyyden ulkopuolelle. Sarkastinen ja kannustava kommentti Bubbikselle että menehän vetämään neppariin mutta varo vaaraa. Kyra: light tarpeen mukaan, exhausted (kuumuuden takia) Operatiivi: enimmäkseen Hawken valon rajamailla; mage armor, longstrider, defaulttina full-speed stealthissa +24, shield buffit:

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped