Hel Sudenratsastaja

"Chaldiran nimeen!"

Male halfling cavalier (emissary) 3
NG Small Humanoid (halfling)
Player Veltzeh (6089-3)
Faction Grand Lodge
XP 6; Prestige/Fame 10/12


Init +1;
Senses Perception +6


AC 20, touch 12, flat-footed 19 (+1 Dex, +1 natural, +5 armor, +2 shield)
HP 26 (3d10+3*1+1)
CMD 16
Fort +5, Ref +3, Will +5; +2 vs. fear


Speed 20 ft.
Mounted charge lance +11, 2d6+8, ×3, reach 10 ft. (no shield)
Mounted charge lance +11, 2d6+6, ×3, reach 10 ft. (with shield)
Melee (mounted) lance +7, 1d6+4, ×3, reach 10 ft. (no shield)
Melee (mounted) lance +7, 1d6+3, ×3, reach 10 ft. (with shield)
Melee lance +7, 1d6+4, ×3, reach 10 ft. (no shield)
Melee lucerne hammer +7, 1d10+4, ×2, brace, reach 10 ft. (no shield)
Melee longsword +7, 1d6+3, 19–20×2 (with shield)
Melee battle aspergillum +7, 1d4+3, ×2 (with shield)
Ranged sling +5, 1d3+3, ×2, 50 ft. (no shield)
CMB +5
Special Attacks Challenge 1/day: +2 dmg, +1 atk (if on mount, morale) vs. one enemy, -2 AC vs. all others (dmg equal to level, atk equal to 1+lvl/4)
Is it Thursday? +1 atk vs. larger enemies to confirm critical hits


Str 16, Dex 12, Con 13, Int 12, Wis 10, Cha 10
BAB +3
Feats 1b Mounted Combat, 1 Quick Draw, 3 Ride-by attack
Traits Indomitable Faith (+1 Will), Observant (+1 Perception)
Skills Acrobatics -3, Appraise +1, Bluff 0, Climb +3 [1], Craft (carpentry) +5 [1], Craft () +1, Diplomacy +6 [3], Disguise 0, Fly -3, Handle animal +6 (+10 for mount) [1], Heal 0, Intimidate 0, Knowledge (nobility) +5 [1], Knowledge (religion) +5 [1], Perception 6 [2], Perform () 0, Ride +5 (no ACP for mount (+9)) [3], Sense motive +6 (+7 vs. Bluff1) [3], Stealth +1, Survival 0, Swim 3 [1]
Languages Halfling, Common/Taldane, Goblin
SQ halfling: Fearless (+2 vs. fear saves), Halfling luck (+1 to saves), Low blow (+1 atk vs. larger to confirm crits), Outrider (+2 on Handle Animal and Ride); cavalier: Mount, Order of the Sword1, In or Out of the Saddle (bonus feat: Mounted Combat; move at normal speed in medium armor), By My Honor (NG, +2 will (morale)), Cavalier's Charge


Gear longsword, lucerne hammer, battle aspergillum, sling, scale mail, heavy wooden shield, explorer's outfit (2 lb.), backpack (0,5 lb.): bedroll (1,25 lb.), winter blanket (0,75 lb.), 9 candles, canvas (1 lb.) 10 chalks, fishhook, flint and steel, common lamp (1 lb.), oil (1 lb.), 5 parchments, 8 rations (2 lb.), 50 ft. hemp rope (10 lb.), sewing needle, signal whistle, 50 ft. string (0,5 lb.), waterskin (1 lb.), artisan's tools (5 lb.), 2 CLW potions, wand of CLW; 24 gp, 1 sp, 5 cp
Encumbrance 47 lb. (light)
Light 57 lb.; Medium 115 lb.; Heavy 172,5 lb.


1 Order of the Sword: Challenge: +1 morale bonus on attack rolls (only while on mount). Bonus increases by +1 every four levels. Skills: Knowledge (nobility) (Int) and Knowledge (religion) (Int). Sense Motive: competence bonus (1/2 cavalier level, minimum +1) vs. Bluff.


Suunnitelma: 5 tasoa kavaljeeria, 4 tasoa fighteria (roughrider), loput kavaljeeria; featit: 5 Spirited charge + bonus Mobility, myöh. Shield focus ja Mounted shield


Marjaharja

N Medium animal (wolf)


Init +3;
Senses low-light vision, scent, Perception +5


AC 22, touch 14, flat-footed 18 (+3 Dex, +4 armor, +4 natural, +1 dodge)
HP 19 (3d8+3*2)
CMD 17; 21 vs. trip
Fort +5, Ref +6, Will +2


Speed 50 ft. (35 ft.)
Melee bite +4 (1d6+2) and trip
CMB +4


Str 14, Dex 16, Con 15, Int 2, Wis 12, Cha 6
BAB +2
Feats Light armor proficiency (bonus), Medium armor proficiency, Dodge
Skills Acrobatics +3 [1], Climb +2 [1], Fly -1, Intimidate -2, Perception +5 [1], Stealth -1, Survival +1 (+4 when tracking by scent), Swim -2
SQ 1 Link, 3 Evasion
Tricks Combat trained (attack, come, defend, down, guard, heel), 1b Track, 3b Stay


Gear lance (5 lb.), hide armor (25 lb.), riding saddle (6,25 lb.), saddlebags (2 lb.): 50 ft. hemp rope (10 lb.), 2 feed (5 lb.)
Encumbrance light (53,25 lb.) / light (67,25 lb. with Hel's backpack) / medium (133,25 lb. with Hel)
Light 87 lb.; Medium 175 lb.; Heavy 262,5 lb.


Suunnitelma: 5b Mobility, 5 Spring attack


Skenaariot

 1. 03.09.2011 Intro 1: First Steps, Part I – In Service to Lore
 2. 03.09.2011 Intro 2: First Steps, Part II – To Delve the Dungeon Deep
 3. 04.09.2011 Intro 3: First Steps, Part III – A Vision of Betrayal
 4. 26.01.2012 #3: Murder on the Silken Caravan
 5. 01.03.2012 #3-09: The Quest for Perfection—Part I: The Edge of Heaven
 6. 14.03.2012 #3-11: The Quest for Perfection—Part II: On Hostile Waters
 • Homeland: Cheliax
 • Ethnicity: Cheliaxian halfling
 • Nationality: Andoran
 • Religion: Chaldira Zuzaristan
 • Height: 84 cm / 2' 9"
 • Weight: 15 kg / 33 lb.
 • Hair: dark brown
 • Eyes: dark brown
 • Hel on pienikokoinen, lihaksikas ja pyöreäkasvoinen puolituinen, jolla on tummanruskea tukka ja silmät.
 • Yleensä synkkämielinen mutta suorasukainen. Menee eikä meinaa.
 • Vapautettu orja Cheliaxista, asunut Andoranissa ja muutti "työn" perässä Absalomiin. Vannonut uskollisuutensa perheensä rippeille (pikkusisko Nela, täti Tealin ja eno Lummer).
 • Vapaa-ajallaan tekee pieniä veistoksia, istuu tavernassa epäonnistumassa hauskanpidossa tai huonompana päivänä ui pullon pohjalla.
 • Mukana nuuskiva susi Marja.

Tausta: Hel syntyi Cheliaxissa Kintargon kaupungissa kahdelle puolituisorjalle. Hänen äitinsä Emga oli kuolla synnytyksessä, mutta selvisi ja sai vielä kaksi lasta, kunnes 19 vuotta myöhemmin hän kuoli neljännen syntymään. Ihmisisännät, cheliaxilainen Boagran perhe, eivät olleet lisääntymispuuhista erityisen mielissään, eivätkä tehneet mitään Emgan auttamiseksi. Ruumiinkin he hävittivät puolituisten tietämättä ja luultavasti syöttämällä sen koirille. Silloin jokin naksahti Helin isän Alenin päässä ja hän päätti tappaa herra Boagran.

Alen poimi herra Boagran valtaisan miekan säilytyspaikastaan, asteli herran lukuhuoneeseen, hyökkäsi hänen kimppuunsa ja sai hänet kertalaakista maihin. Rouva Boagra kuuli herransa kiljaisun ja saapui tyttärensä kanssa turmapaikalle. Naiset nähdessään Alen hyökkäsi ensin tyttären kimppuun ja haavoitti häntä, minkä jälkeen rouva Boagra kiskaisi hihastaan tikarin ja puukotti Alenia suoraan selkään. Kaikkien hämmästykseksi sekä herra Boagra että Alen selvisivät hengissä, vaikka jokin herra Boagran aivoissa näytti menneen pois sijoiltaan eikä hän kyennyt enää muodostamaan mitään erityisen järkeviä ajatuksia. Rouva Boagra olikin tästä syystä suunnattoman vihainen ja määräsi sekä Alenin että hänen esikoisensa Helin tapettavaksi.

Alenin tuomio oli ollut selvä jo alusta asti, mutta Helin tappotuomio tuli isompana yllätyksenä. Hel ei tietenkään voinut suvaita sitä, ja kun hän kerran kapinoi omaa tuomiotaan vastaan, hän kapinoi saman tien isänsä tuomiotakin vastaan. Hänet ja Alen heitettiin kuitenkin tyrmään odottamaan teloitusta.

He yrittivät kaikkensa paetakseen, ja lopulta pelastus tuli muiden Boagran puolituisorjien muodossa, kun he hiipivät tyrmään, avasivat sellin ja häipyivät koko kaupungista varastettuaan pari hevosta. Valitettavasti he eivät päässeet ulos menetyksittä, sillä Alen ja Helin nuorin sisarus ammuttiin kuoliaaksi. Kintargosta pakenivat sinä yönä Hel, pikkusisko Nela, täti Tealin ja eno Lummer.

Seuraavien vuosien aikana nelikko pakeni useasta läheltä piti -tilanteesta ja he panivat pystyyn pienen orjienvapautusliikkeen. He matkustivat Cheliaxin pohjoisosien halki itään Andorania päin ja kasvattivat paenneista orjista koostuvaa joukkoaan. Vaikka osa vapautetuista jäi sille tielleen, he eivät lannistuneet ja olivat helpottuneita viimein Andoraniin päästyään. Suurin osa orjista aloitti uuden, vapaan elämän Andoranissa, mutta Tealin ja Lummer päättivät jatkaa orjien auttamista miten vain kykenivät. Hel ja Nela jatkoivat heidän mukanaan roikkumista.

Tallipoikana työskennellyt Hel kaipasi eläinten seuraa ja adoptoikin erään metsässä sattuneen susihyökkäyksen jälkeen eloonjääneen sudenpennun, josta hän koulutti itselleen kunnon ratsun.

Jossain vaiheessa tilanne kävi turhan pahaksi, kun eräät pottuuntuneet cheliaxilaiset lähettivät pari salamurhaajaa tekemään selvää orjienvapautusliikkeestä. Ensimmäinen, epäonnistunut salamurhayritys pelästytti Tealinin ja Lummerin, joten he lähettivät rakkaat sisarenlapsensa pois luotaan turvallisemmille alueille. Nela päätti pian mennä temppeliin auttamaan väkeä, mutta Helille se ei sopinut. Niinpä Hel tarttui tilaisuuteensa, kun hän näki ryhmän Tiennäyttäjiä temppelissä, ja seurasi heitä heidän majapaikkaansa liittyäkseen yhteisöön.

Vaikka Hel ei voinutkaan auttaa enoaan, tätiään ja pikkusiskoaan heidän omilla aloillaan, hän vannoi pysyvänsä uskollisena vain heille ja tekevänsä kaikkensa heidän puolestaan. Hel jätti vanhan sukunimensä taakseen (pikkusiskonsa tavoin) ja kutsuu itseään nyt Hel Sudenratsastajaksi. Hän on etsimässä itselleen parempaa nimeä.

Persoonallisuus: Hel on ottanut esikuvan jumalastaan: hän menee eikä meinaa. Hänellä oli orjienvapautukseen liian suorasukainen luonteenlaatu, ja oli vähän väliä paljastamassa sijaintiaan, kun olisi pitänyt piileksiä hiljaa. Hän on ankara mutta reilu ja yrittää kohdella muita kunnioituksella heidän tavoistaan huolimatta. Hän masentuu joskus muistellessaan nuoruusvuosiaan, eksyy viinipullon pohjalle ja seuraavana päivänä vannoo jumalansa kautta, ettei enää juo, mutta tähän mennessä lupaus ei ole pitänyt. Hel on perustilassaan aika synkkämielinen, mutta yrittää olla tartuttamatta sitä muihin, eikä valita, ellei joku kysele tarkemmin, mitä hänen mielessään liikkuu. Enimmäkseen hän yrittää olla koko ajan puuhastelemassa tai menossa jonnekin, jotta hänen ei tarvitsisi mietiskellä mitään. Hänellä on toimettomana ollessaan tapana veistää ylijäämämateriaalista pieniä koriste-esineitä.

Ulkonäkö: Hel näyttää usein mököttävältä pikkulapselta ainakin ei-puolituisten silmiin: hänen kasvonsa ovat pyöreät ja pulisonkejakaan ei vielä juuri ole. Jos hän ei olisi niin tajuttoman söpö, hän näyttäisi usein epätyypillisen yrmeältä puolituiseksi, sillä hän ei oikein ole oppinut pitämään hauskaa. Hän ei yleensä hymyile, ja jos hymyileekin, se näyttää hyvin tekaistulta. Hän kantaa mukanaan enemmän tavaraa kuin puolituisen luulisi mitenkään pystyvän.

Marjaharja: Marja on nuorehko susi, jonka selkä on sudenharmaasta poiketen hieman rusehtavan punertava. Se on huomattavasti Heliä iloisempi (joskaan ei söpömpi) tapaus ja on aina nuuskimassa kaikkea ei-vaarallista. Se pitää erityisesti tiettyjen asioiden, kuten marjavarpujen, ohdakkeiden, vastaleikatun heinän jne., päällä kieriskelystä.

Kategoriassa Pathfinder Society -hahmot, pelaaja: Veltzeh.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped