Pathfinder Society -hahmot

Joina

"Minulla ei ole tunnollani mitään. Paitsi yksi asia. Ja sen asian korjaamiseksi olen valmis mihin tahansa."

Female Dwarf Cleric of Milani 1
CG Medium Humanoid
Player Nuti (81733-4)
Xp 0/3
Faction Andoran
Prestige/Fame 0/0


Init +1
Senses Darkvision, +7 Perception (+2 jos ihmetellään kivitöitä), +6 Sense Motive


AC 17, touch 11, flat-footed 16; (+5 armor, +1 shield, +1 Dex)
hp 11
Fort 4, Ref 2, Will 4
Special Defenses


Speed 20 ft haarniskalla, kuin myös ilman
Melee Cold iron morningstar, +2/1d8+2/x2, Bludgeoning and Piercing
Melee Dwarven waraxe, +2/1d10+2/x2, Slashing
Melee Longspear, +2/1d8+2/x3, Piercing, Reach
Ranged Sling, +1/1d4+2/x3, Bludgeoning
Special Attacks Channel positive energy (4x/päivä), 1d6, +1 epäkuolleita vastaan Domain Spell-like Abilities Plaaplaaplaa


Spells known


Str 14, Dex 13, Con 16, Int 10, Wis 17, Cha 8
Base Atk 0; CMB 2; CMD 13
Feats Power Attack
Skills Appraise +1 (+3 jos tutkitaan ei-maagisia asioita joissa on jalokiviä tai jalometallia, 0), Knowledge (planes) +5 (1), Linguistics +4 (1), Perception +7 (1), Sense Motive +6 (1)
Traits Seeker (+1 Perfection, class skill), Deft Dodger (+1 Reflex)
Languages Common, Dwarven, Giant, Infernal
SQ


On person Scale mail (30 lbs), cold iron morningstar (6 lbs), longspear (9 lbs), dwarven waraxe (8 lbs), sling (0 lbs), bullets x20 (10 lbs), buckler (5 lbs) \\ In backpack Alchemist's fire (1 lbs), cleric's kit (32 lbs), rope (10 lbs)
Wealth 11 gp
Encumbrance 57 lbs without backpack, 98 lbs with backpack (0-86 lbs light / 87-173 lbs medium / 173-260 lbs heavy)


Pelatut skenut
Ei vielä pelattu


Pelillisiä muistiinpanoja Tasolla 3 Heavy Armor Profiency


Notes

Ulkonäkö

Keski-ikäinen Joina on kääpiöidenkin mittapuulla melko raskastekoinen rouva, joskin hänen runsaat pisamansa tuntuvat hieman nuorentavan häntä. Hänellä on siniharmaat silmät ja ruskeat hiukset, joita hän monien kääpiöiden tavoin pitää palmikoituina. Ollessaan liittolaistensa keskuudessa Joina käyttää usein vapauden ja toivon jumalattaren Milanin symbolia (verisestä katukiveyksestä kasvava ruusu), mutta hän on kyllin järkevä välttääkseen näiden tunnusten käyttöä kun ollaan orjuuden kannattajien keskuudessa tehtävillä. Aseenaan Joina käyttää Milanin tunnusasetta, piikkinuijaa, ja omalle yksilölleen hän on antanut hellittelevän nimen Ruusa.

Luonne

Vaikka elämä onkin potkinut Joinaa päähän (ks. historia), hän jaksaa silti yrittää parhaansa mukaan löytää elämästä valoisia puolia ja olla vajoamatta epätoivoon. Joina pyrkii elämään hetkessä siitä huolimatta, että hänellä on myös pitkän aikavälin suunnitelmia. Hän tietää, että ilman toivoa ei hänen asemassaan voi elää.

Historia

Nuorena kääpiötyttösenä Joina avioitui Tur-nimisen kääpiönuorukaisen kanssa ja pyöräytti pian tälle kaksospojat, joille annettiin nimiksi Sifur ja Kohur. Perhe eli suhteellisen onnellista ja vakaata elämää, ja Tur pyöritti kauppapuotiaan Joinan avustuksella samalla kun he kaksi pitivät kaksi pikkunaskaliaan poissa kolttosista.

Tilanne kuitenkin muuttui dramaattisesti, kun Turin bisnessijoitukset menivät pahan kerran pieleen ja perheelle iski uskomattomat velat. Pahinta ei ollut velka vaan velan korko: Turin laskelmien mukaan heillä menisi todella, TODELLA kauan aikaa maksaa velka vaikka he olisivat töissä kahdeksan päivää viikossa ja kaksikymmentäkuusi tuntia päivässä. Ainoa tapa saada korot alas olisi maksaa iso könttäsumma velkaa heti alkuun -- ja nopeasti.

Mutta mistä saataisiin niin isot rahat? He eivät voineet riskeerata liikettään, sehän oli heidän elinkeinonsa, ja muuta arvokasta heillä ei ollut.

Paitsi... heidän omat poikansa Sifur ja Kohur.

Seurasi todella raskas päätös. Koska perheen elämä kävisi todella vaikeaksi ellei velkaa saisi pienennettyä nopeasti, Joina ja Tur päättivät myydä poikansa orjuuteen saadakseen ison könttäsumman rahaa jolla selvittää iso osa velasta. Heidän aikeenaan oli kuitata velka mahdollisimman nopeasti ja sitten kerätä rahaa niin paljon että he saisivat ostettua Sifurin ja Kohurin takaisin. Turin laskelmien mukaan Sifurin ja Kohurin hinta ei ehtisi nousta läheskään yhtä nopeasti kuin mitä velan korko nousisi, ja tilanne olisi ohi parissa vuodessa kunhan hän ja Joina työskentelisivät kovasti. Tur ja Joina vielä pyysivät erikseen poikien ostajalta, ettei hän myisi heitä eteenpäin muutamaan vuoteen.

Eron aika tuli, ja Joinan sydän oli pirstaloitua kun poikia kuljettanut vankkuri katosi kulman taa. Mutta heti seuraavana päivänä oli käytävä työhön, sillä rahan ansaitseminen oli ainut tapa saada Sifur ja Kohur takaisin.

Onneksi rahaa virtasi kauppaan nopeammin, ja tuota pikaa velka oli saatu hallintaan. Mutta sitten iski entistä pahempi takaisku: poikien myyntiä seuraavan vuoden jälkeisenä talvena Tur sairastui vakavasti. Joina yritti saada parantajan opua miehelleen, mutta kun kävi ilmi miten kalliiksi hoito tuli, Tur käski Joinaa tinkimään hoidosta: he eivät tarvinneet yhtään enempää velkaa, ja poikien saanti takaisin olisi tärkeämpää kuin Turin terveys. Tämä koitui Turin kohtaloksi, ja hän menehtyi samana keväänä.

Leskeksi jäänyt Joina jatkoi tiukasti töitään. Uutterasti, yksin, hän keräsi rahaa, ja ennen pitkää hän sai velan maksettua, ja lopulta hän sai myös rahaa sen verran kuin mitä hän muisteli Sifurin ja Kohurin kauppahinnaksi ja jonkin verran ylikin. Rahoineen päivineen Joina lähti poikien nykyisen omistajan puheille. Hän iski rahat pöytään ja ilmoitti olevansa aikeissa lunastaa heidät takaisin. Rahaa olisi ja paljon.

Mutta rahasta ei ollut apua. Sifur ja Kohur olivat olleet orjina niin pitkään että heidän omistajansa oli ehtinyt myydä heidän eteenpäin. Kukaan ei tiennyt, missä he olivat. Silloin Joinan sydän oli seisahtua. Kaikesta toivosta huolimatta hänestä oli tullut täysin perheetön. Kaikki vaiva, kaikki ylityötunnit turhaan! Näkisikö hän lapsiaan enää ikinä?

Kesti aikansa ennen kuin Joina palasi takaisin toimintakykyiseksi, ja hänen ensimmäinen askeleensa oli ryhtyä kääntämään jok'ikinen kivi ja kanto ympäri Sifurin ja Kohurin löytämiseksi. Hän sulki miehensä kaupan ja lähti kiertämään maata, kysellen kaikkialta tietoa pojistaan. Tehtävä osoittautui todella vaikeaksi; kahden kääpiöorjan etsintä Golarionista oli yhtä vaikeaa kuin meren tyhjentäminen teelusikalla. Matkojensa aikoina Joina tutustui toivon ja vapauden jumalattareen Milaniin, ja pian hän alkoikin rukoilla tältä turvaa ja toivoa pojilleen.

Absalomiin päästyään Joina sai tietää, että Tiennäyttäjien joukossa työskenteli myös Andoranin agentteja, jotka puolestaan tekivät uutterasti työtä orjuuden lakkauttamiseksi. Joina kiinnostui tästä ja liittyi järjestöön kahdesta syystä: ensinnäkin Tiennäyttäjät tarjoaisivat hänelle laajat verkostot Sifurin ja Kohurin löytämiseksi, ja lisäksi Joina oli saanut lopullisesti tarpeekseen kokoa orjuussysteemistä...

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped