Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Postausesimerkki alkaa!

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä,
se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta.
Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa
prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki.
Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään. Kirjoita postaukset sivun loppuun, tai jos hahmon tekoset sopivat paljon paremmin postausten väliin, sinnekin saa kirjoittaa. Korjatkaa typoja!

Postausesimerkki loppuu!

PJ: Veltzeh
Pelaajat: FranKc, Gomis, Laerlorn, Shade
Hahmot: Pulsu, Nereia, Sephyr, Eleine

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.


Alla olevasta listasta pääset eri osioiden alkuun.
Kellari


Hyökkäys mahdottomuuteen

Kellari

Pulsu astelee alas ja huomaa, että kulman takaa portaissa kajastaa valoa. Hän tulee nopeasti risteykseen, josta molemmat portaikot johtavat kellariin. Huoneen aula vaikuttaa olevan jonkinlainen työhuone, sillä siellä on neljä työpöytää, joiden päällä on useita tuttuja ja outoja työkaluja. Jokaisen pöydän alla makaa huonokuntoisiin vaatteisiin sonnustautunut ihminen. Sen lisäksi pöytien välissä seisoo kaksi aiempien rosvojen näköistä miestä, joilla on jouset käsissään. He katsovat suoraan Pulsuun. "Öh tota, ei tänne saa tulla. Meetkö pois", sanoo toinen varuillaan.

"Tultiin jo, mut te voittekin lähteä mäkeen. Yläkerrassa on muut jo raatoina, niin voitte toki liittyä seuraan jos ei tarjous kelpaa. Täällä on jotain ku kuuluu meille, eikä me ilman lähdetä." Pulsu murahtaa rosvoille.

Eleine: Bluff +6 "Suosittelen kuuntelemaan häntä, hän ei ole edes ryhmämme verenhimoisin jäsen", Eleine valehtelee sormeillen tikariaan veren tahrimissa käsissään, yrittäen kätkeä ryövärien jousista aiheutuvan hermostuksensa. "Jos laskette aseenne nyt, saamme ehkä ryhmämme puolihullun naisbarbaarin suostuteltua jättämään teidät rauhaan. Mutta kehotan pitämään kiirettä, hän oli jo hyvää vauhtia skalpeeramassa toista munkkia, kun lähdin alas..." Nainen on värähtivänään inhon aiheuttamasta puistatuksesta. "Pitääkö niiden elukoiden aina olla niin pirullisen kiinnostuneita ruumiinosien keräilystä!?" hän puuskahtaa.

Rosvot jättävät Pulsun huomiotta, mutta he tuijottavat pelästyneesti Eleineä. "Öö... tota... ei me haluta tulla tapetuks tai mitään..." He katselevat portaita huolestuneesti ja näyttävät hermostuneilta, kun eivät tiedä mitä tekisivät. Kaksi pöydän alla makaavista tyypeistä näyttää heräävän, mutta he yrittävät olla mahdollisimman hiljaa ja esittävät nukkuvansa.

Juuri näihin aikoihin Nereia kävelee portaita alas Pulsua ja Eleineä seuraten, hilpari rennosti olkaa vasten nojaten. "Mitäs täältä alhaalta löytyy..."

Eleine: Bluff +6
(jos soveltuu?? En oikein tiedä...)
"Äääh, ei tässä hätää...Kaksi ihan rauhallista ja tosi mukavaa tyyppiä vain, jotka olivat juuri antautumassa, vai mitä?" Eleine selittää vilkaisten kahta vartijaa merkitsevästi, yrittäen samalla elehtiä ikään kuin olisi hermostunut - mikä vartijoiden jousien vuoksi onnistuukin häneltä lähes luonnostaan.

Luostarin pihalle yksin jäänyt Sephyr laskelmoi itsensä ja mahdollisten vihollisten välissä olevan nyt riittävästi lihamuuria. Nainen lähtee määrätietoisesti sipsuttelemaan kohti portaikkoa Kraa-Kraa olallaan, vältellen huolellisesti astumasta pihaa kirjoviin verilammikoihin.

Nereia onnistuu alas tullessaan näyttämään sen verran uhkaavalta, että rosvot tuijottavat häntä kalpeina hetken ennen kuin toinen heistä puhuu taas. "Öö niin juu toki me tästä mennäänkin..." Ensimmäinen tökkää kaveriaan ja osoittaa toisen käytävän perälle. "Ai niin joo, öö, tuolla on yks meidän, no, siis..." Hän ei osaa muotoilla kunnon lausetta ja luovuttaa. Sen sijaan hän huutaa jotain vudraniksi. Kolmas ääni vastaa perimmäisestä huoneesta, ja pikaisen keskustelun jälkeen selvästi rosvoja itsevarmempi munkki kävelee ulos ja asettelee naamarinsa naamalleen. Hän tuijottaa tunkeilijoita ja väittää vielä vastaan toiselle rosvolle. Ensimmäinen rosvo tuijottaa myös tienraivaajia ja pyrkii ylös ja ulos, kiskoen samalla kaveriaan hihasta.

Sephyr hymyilee iloisesti käpälämäkeen lähteville ryöväreille, mutta kuiskaa .. kollegoilleen; "Munkkia ei kannata päästää menemään, ties vaikka naamion takana piilottelee itse Zamir!"

juo shieldin Pulsu ottaa hörpyn taskumatistaan ja kaivaa erikoiswayfinderin esille. "Niin ootkos sä se kuuluisa Zamir? Meillä olis vähän asiaa."

Munkki tuijottaa ihmeissään Sephyriä ja selvästi käskee häntä tekemään jotain. Toinen rosvoista vastaa hätäisesti portaista jotain ja sanoo sitten yleiskielellä: "E-ei, ei hän ole Zamir! Zamir on siellä omassa huoneessaan! Tuolla harjoittelukammion toisella puolella!" hän sanoo ja osoittaa etelään. Hän sanoo vielä jotain vudraniksi ja mainitsee Zamirin. Munkki vastaa selvästi vähättelevään sävyyn, nostaa naamariaan ja tiuskii sitten seikkailijoille jotain.

"Va-valitettavaa, ettei - ettei hän näytä jakavan viisauttanne", Eleine sanoo, silmäillen munkkia tikari kädessään. "Menkää jo!" hän sähähtää terävien hampaidensa välistä portaikossa viipyiliville rosvoille. "En voi taata turvallisuuttanne, jahka hän" - pieni pään liike Nereian suuntaan - "pääsee verenmakuun!"

Nereia: intimidate +2 Nereia on hiukan pihalla siitä mitä Eleine tarkoittaa, koska Nereia tuli paikalle vasta Eleinen hienon puheen jälkeen, mutta koittaa ottaa vinkistä vaarin, ja näyttää äärimmäisen uhkaavalta vilauttaen omia teräviä hampaitaan häiritsevästi virnistäen.

Sephyr; Perception +4 tunnistaakseen Zamirin paikallaolijoista Mihirin kuvauksen perusteella Sephyr muistelee Mihirin kuvausta Zamirista, "Tyypillinen ihmismies, jossa saattaa olla kuitenkin raksashahojen verta." Hän antaa katseensa kiertävän munkista rosvoihin ja sitten lattialla makaaviin kurjakkeisiin. Yleiskieltä puhuvalle rosvolle hän vielä ääntään korottaen esittää kysymyksen, "Keitä nuo lattialla makaavat miesrukat ovat?"

Munkki tuhahtaa Nereiaa päin ja kävelee ärsyyntyneenä ulos, puhuen samalla kovaäänisesti jotain rosvoille. Sephyrin mielestä munkki ei vastaa Zamirin kuvausta paitsi lähinnä etnisyyden osalta, kuten kaikki muutkin rosvot. "No kysykää niiltä", huikkaa toinen rosvoista kiireissään ennen kuin he häipyvät paikalta.

Nyt muutkin pöytien alla piileskelijät ovat heränneet ja vaikuttavat pelokkailta. "T-tuota... Me olemme velhoja, Zamir vangitsi meidät ja pakotti purkamaan taikaesineitä", vastaa yksi nainen täristen. Muut hädin tuskin uskaltavat vilkuilla tulokkaita ja yrittävät vieläkin vain pysyä pois tieltä pöytiensä alla.

Pikaisella vilkaisulla näyttää, että tämä osa kellarista on muutettu työpajaksi ja nukkuma-alueeksi. Itäisellä ja läntisellä käytävällä on rivi sellejä, joiden ovet eivät ole lukossa ja joita on käytetty makuupaikkoina. Etelässä oleva isompi halli näyttää harjoittelusalilta. Salin oviaukko on valaistu soihdulla ja peremmällä olevassa alkovissa on myös soihtu. Salin pohjoisseinällä on mittava rivistö puisia harjoitusaseita ja nukkeja. Muuten sali on siisti. Alkovia vartioi patsas, jolla on päässään kolme tiikerin naamaa ja kuudessa kädessään erilaisia munkkiaseita: sauva, sai, nunchaku, siangham ja kama. Alkovin perällä on puinen ovi.

tunnistaako patsaasta asioita "Mimmosia taikaesineitä? Ja miksi?" Pulsu kysyy samalla kun tarkistaa erikoisveijarin viisarin suuntaa. Katselee patsasta samalla.

"Kaikenlaisia... Sain tänään purettua kätevän kapsäkin ja Zamir tuli heti ottamaan sen pois. Kai hänen tarvitsee viedä ne läpi jostain taikatarkastuksesta, kun ne eivät purettuina ole maagisia", vastaa naisvelho.

Pulsun veijari osoittaa enimmäkseen etelään ja piirun verran länteen. Esine on joka tapauksessa lähellä. Hän tunnistaa patsaan toimimattomaksi konstruktiksi.

"No-noh, nyt – nyt olette turvassa... Tai siis, ainakin turvemmassa kuin äsken... Luulisin", Eleine yrittää rauhoitella velhoja. "Tuota, vo-voiko joku toinen maagi sitten t-t-tuosta vain koota varastetun ja sitten puretun taikaesineen vain k-käden käänteessä?" nainen kyselee, tietyllä tavoin ammatillisen uteliaasti. Hieman hermostuneesti hän silmäilee myös patsasta: "O-oletteko nähneet, li-liikkuko tuo k-koskaan?"

"Jos mä mistään mitää snaijjaan nii se o klesa." Pulsu kommentoi patsasta. "Jeesatkaas meitä vähä niin otetaan teidän messiin ku poistutaan. Tai saatteha te tänneki jäädä jos ei huvita poistua." Jatkaa mies velhoille.

"Hmm..." Eleine katselee epäillen sekä Pulsua että patsasta. "Jospa – jospa Kraa-Kraa tekisi vaikka pi-pienen k-k-kierroksen?" hän ehdottaa, uskaltaen hädin tuskin vilkaista Sephyriä.

Velhot vaikuttavat rauhoittuvan hieman. "J-jaa... kyllä ne voi panna kasaan, jos osaa. Me emme ole koskaan t-tehneet sitä, mutta on se mahdollista... Mutta siihenkin menee aikaa, kun hajottaminenkin on niin hidasta", vastaa nainen. "J-jos voitte viedä meidät pois täältä, s-se olisi hienoa, olisimme todella kiitollisia!"

Lähellä harjoitussalin oviaukkoa oleva miesvelho nousee ylös ja vastaa Eleinelle: "Joo... Siis, on patsas liikkunut, mutta vähän... Zamir yrittää välillä tehdä sille jotain, mutta se on kai rikki, niin luulen..."

5-ft steppejä huoneeseen ja valmiina lyömään +6 1d12+6 reach-ase huom "No me katotaan tarkemmin, venatkaa vaik täs." Pulsu toteaa ja astelee leka ojossa kohti patsasta, valmiina lyömään jos se lähtee päälle.

Eleine: tikari pois full-roundina
silver light mace esiin movella
5-foot steppejä stealthisti
Stealth +9, Perception +6
"Hmmmm..." Eleine katselee hyvin hermostuneena Pulsun etenemistä, laittaen tikarinsa samalla rannekoteloon ja kaivaen esiin hopeisen nuijansa. "Varmuus ennen kaikkea", nainen ajattelee, lähtien hiipimään Pulsun perään ja pyyhkien katsellaan lattialaattoja siltä varalta, että joku niistä voisi jotenkin laukaista patsaan.

Patsas ei reagoi. Eleine ei löydä ansoja.

Pulsu menee ja avaa oven.

Taaempana Sephyr vielä hymyilee riistetyille maagikkokollegoilleen; "Olisimme iloisia jos voimanne sallivat teidän liittyvän taistoon Zamiria vastaan, mutta teitä on jo varmasti liiaksikin koeteltu. Jos jäätte tänne, olisimme otettuja jos saattaisimme toisemme pois täältä erämaasta. Kuka tietää, ylhäällä saattaa vielä odottaa joku rosvoista – kosto mielessään. Ai niin, miltä Zamir näyttää, onko hän helposti tunnistettavissa? ...Ja onko alhaalla hänen lisäkseen vielä muita ryökäleitä joita täytyy varoa?" Sephyr katselee jo levottomasti loittonevien tovereidensa selkiä, ja vastaukset saadessaan kipittääkin heidät kiinni, loitsien tarvittaessa kevyen valoloitsun sormukseensa valaisemaan askeleitaan.

"E-Emme me voi taistella... emme me osaa, eikä meillä ole enää loitsukirjojakaan... Zamir otti ne pois", sanoo naisvelho. Kolmas miesvelho kuvailee Zamirin hiljaisella äänellä, ja lisää sitten: "Hänellä on eläinkumppani, tiikeri nimeltä Jumra."

Kun Pulsu avaa oven, hän näkee mukavasti sisustetun huoneen, jossa on tuoleja, sohva ja pöytä. Sohvan takana on suuri ja hieno seinävaate, joka esittää aavikkotaistelijoita. Seinillä roikkuu eläinten päitä ja nahkoja, jotka on täytetty ja hoidettu hyvän maun mukaan. Huoneessa ei näy ketään. Vasemmalla ja oikealla on oviaukot, ja oikealta (lännestä) kuuluu murahdus. Tilat, jonne Pulsu on juuri saapunut, eivät ole valaistuja, mutta suuressa kammiossa oleva soihtu valaisee ensimmäisen huoneen ja Pulsu näkisi pimeänäöllään muuallekin.

Pulsu kulkee ääntä kohti. "Haloo Zamir? Meillois läppää ja diilii tarjolla. Ne sun jämäkätyrit lähti pakoon niin ei tarvi yrittää mitää rähistä."

Pulsu yllättää Zamirin sängystä, kun tämä loitsii jotain ja saa kädessään olevan kaarivaltiaiden valtikan väärennöksen hohkamaan valoa. Tiikeri murisee edelleen hieman Pulsulle. "Mih...?" Zamir nousee ylös ja mumisee jotain vudraniksi. Hänen tiikerinsä reagoi tähän jotenkin ja nuuskaisee Pulsua, vaikka yrittääkin selvästi olla oikeasti haistelematta alkemistia. Zamir näyttää siltä kuin miten hänet on kuvailtukin: hän on suhteellisen tavanomainen vudranilaismies ja hänellä on päällään nahkapanssari. "Mitä ihmettä? Keitä oikein olette ja mitä helvettiä?" hän kyselee, vähän hämmentyneenä juuri herättyään. Makuuhuoneessa on matto, suuri sänky, kirjahylly, työpöytä, keinutuoli, suden talja ja vähän muutakin krääsää.

Nereia kipittää Pulsun perässä ovesta sisään. "Huhuu?" nainen huhuilee Pulsun perään, löytäenkin heti perään Pulsun ja Zamirin. Nereia mittailee Zamiria katseellaan. "A--a-haa! Löysimmekö itse päämiehen?"

Jos nyt joku yrittäisi diplota niin alla Pulsun aid tilanteeseen. Diplo ja intimidate -1 molemmat. "Joo ota iha rauhassa vaan tai alkaa läski tummumaan. Lyhyesti: sä oot ollu meille, eli poluttajille, riesa ja se loppu nyt. Voit lopettaa suosiolla tähän ja lähteä pykälään, sulle vois olla meidän messissä mainetta ja mammonaa tiedossa, tai sitten tapellaan ja laitetaan sun pää piikin nokkaan pihalle. Niin ja toi valtikka on meidän järkkäämä väärennös, ei oikein minkään arvoinen. Sun kätyrit lähti pakoon, jos niitä meinaat ruveta huutamaan." Pulsu ojentaa faktoja sanaisesta arkustaan Zamirille.

Ei hätää,
diplomacy-ihme
Eleine suorittaa:
Diplomacy +3
Eleine askeltaa huoneeseen Pulsun pauhatessa, katsahtaen huoneen irtaimistoa ja omistajaa varovaisen arviovasti. Nainen yskähtää alkemistin sanoja seuraavaan hieman hämmentyneeseen hiljaisuuteen, vilkaisten Pulsua hieman moittivasti ja selitellen takellellen: "Mitä - mitä t-t-toverini koettaa sanoa, o-on, että - että järjestöllä olisi varmasti p-paljon käyttöä kaltaisellesi k-k-karismaattiselle miehelle. Me järjestössä emme- emme jostain syystä p-pysty useinkaan t-todella innoittamaan p-puolellemme kansaa, siinä missä si-sinä o-olet jo pitkään johtanut ja ja ja pi-pitänyt joukkosi yhtenäisenä vihamielisessä y-ympäristössä... Mikä varmaankaan ei ole ollut helppoa. Mahdollisuutesi järjestössä o-olisivat...E-edes - edes monet Taivalkapteenimme e-eivät ole - " nainen napsauttaa äkkiä suunsa kiinni ja karahtaa punaiseksi vilkuillen aavistuksen syyllisen näköisenä ympärilleen.

Sephyr Aid; Diplomacy +1 Sephyr astelee yllättävän rohkeasti kohti korupuheita. Hän loihtii ilahtuneen ilmeen kasvoilleen nähdessään sängystään kömpivän Zamirin ja ojentaa jalosti tiikerille kätensä nuuhkaistavaksi. Somasti niiatessaan hän esittelee itsensä ja asiansa; "Minä olen Sephyr, kuinka mukava tutustua! Toki tilanne on hieman onneton, sillä juonemme karkoittivat ryövärisi ja vapauttivat maagiorjasi. Kuten Elaine oli sanomassa, me tiennäyttäjät toimimme aina tyylikkäästi ja kunnianhimoisesti. Ei! Me emme varasta toisten omaa, vaan menemme sinne mihin kukaan ei ole uskaltanut mennä meitä ennen, ja me löydämme ne todelliset aarteet. Kuninkaatkin seuraavat meitä kateellisina! Haluatko siis riskeerata henkesi, toivossasi rakentaa uuden surullisen ryöväriloukon, vai liitytkö tiennäyttäjiin valaisten ympäröivät maat tutkimuksilla, kertomuksilla ja satumaisilla löydöillä?"

Nereia: Aid Diplomacy +2 (+1 jos Zamir
tykkää pirunsikiö-bootysta
Nereia lähtee innoissaan mukaan Eleinen ja Sephyrin kannustuspuheeseen, ja liittyy joukkoon dramaattisesti elehtien. "Ah, kyllä, sankaruus! Upea, upea sankaruus! Se tunne että tekee hyvää ja saa tunnustusta ja hyvän mielen kaupan päälle! Mainetta, mammonaa ja mielenrauhaa! Mahtavaa elämää!"

Zamir kuuntelee ihmeissään tiennäyttäjien selostusta aiheesta, mutta alkaa loppua kohden vain irvistää. "Mitä helvettiä te oikein mumisette? Valehtelijat! Pelkkiä huijareita koko sakki!" Pienellä murahduksella hän usuttaa tiikerinsä tunkeilijoiden kimppuun ja puristaa valetaikasauvaa kädessään.

Inska:
Jumra: 27
Pulsu: 21
Sephyr: 17+
Nereia: 17
Eleine: 7
Zamir: 5

Kartta:
punaiset
ovat
difficult
terrainia.

Pulsu: 8 pojoa
vahinkoa ja grappled.
Tiikeri iskee suoraan kiinni Pulsuun ja puree ja kynsii häntä tarmokkaasti. Se onnistuu myös iskemään kyntensä hyvin tiukasti kiinni Pulsuun eikä päästä otettaan irti.

liike Q16 Pulsu riuhtoo itsensä irti tiikerin otteesta ja poistuu sohvapöydän taakse kiroillen ja väistäen tiikerin kynnet, jotka selvästi himoitsevat alkemistin lihaa. Hätiköidessään Pulsu tiputtaa myös rakkaan Pulsuferinsa oviaukkoon. "Ai että verta pakkiin?! Tytöt! Murhatkaa ne molemmat!"

Move to Q17, std Blinding Ray +2 ranged touch
Blinded (or Dazzled if target has more hit dice)
for 1 round to tiger
Sephyr kiroaa viehkeästi piruista jotka pystyvät hyydyttämään jopa ahneuden voiman ja hypähtää kauemmas tiikeristä. Sormistaan hän sinkauttaa sitä kohti surisevan säteen.

Tiikeri karjahtaa ja ravistelee päätään, mutta näyttää vielä näkevän.

Nereia: warhammer käteen, isku +4,
1d8+3/x3 vahinkoa, lyö coveriin.
Nereia huomaa olevansa hiukan huonossa paikassa, muttei oikein pääse muuallekaan jos haluaa auttaa tiikerin mukiloinnissa, joten Nereia vaihtaa käteensä sotavasaransa voidakseen iskeä lähemmäs, ja koittaa lyödä tiikeriä kulman takaa.

Seinä haittaa tuntuvasti Nereian osumista ja vasara kolisee kiveen.

Eleine: drop mace, tikari swiftillä
ready flank attack +7 1d4+1d8 ruutuun O16
Hermostunut Eleine pudottaa hopeisen nuijansa, napsauttaa tikarinsa esiin ja valmistautuu tuikkaamaan sillä ensimmäistä oviaukosta tulijaa.

Zamir komentaa tiikeriään, joka murisee ja jää oviaukkoon. Zamir itse virnistää voitontahtoisesti ja yrittää aktivoida valtikkaa. Hän päätyy vain heiluttelemaan sitä raivoissaan. "Mitä helvettiä?!" hän huutaa.

Pommi lentää touchiin +7 1d6+4; oviaukossa olevat toverit pois roiskeista. Move actionilla CLW-tikku taskusta. Jos joku kieltää pommittamisen niin sitten tikku ja yksi latinki hipareita. Pulsu heittää kissaa pommilla ja kiroaa perään äänekkäästi ja hävyttömin sanankääntein.

Tiikeri menee matalaksi ja väistää ketterästi sekä pommin että roiskeet. Myös Zamir onnistuu välttämään enimmät napalmit, mutta kärähtää silti hieman.

Sephyr; Freedom of speech, move to P16, Standard Color Spray em all! DC 15 Will. Sephyr kirahtaa: "Ahne kovakalloinen typerys! Nyt silmäsi saavat nähdä totuuden!" Hän loitsii äänekkäästi meuhkaten, hypähtää vähemmän viehkeästi kahvipöydälle ja räjäyttää magian värit kohti onnetonta tiikeriä ja taaempana piileskelevää Zamiria.

Tiikeri on jo tottunut valoshow'hun ja jättää värit huomiotta. Zamir sen sijaan menee aivan tillin tallin, mutta pysyy pystyssä.

Nereia: faivari O16:a,
warhammer +4, 1d8+3/x3
Nereia huomaa tilaisuutensa tulleen ja liikkuu hiukan lähemmäs tiikeriä, voidakseen lyödä tätä tehokkaammin, ja mätkäisee vasarallaan tiikeriä kohti.

Nereia: 4 pojoa vahinkoa. Kun Nereia tulee lähemmäs tiikeriä, se puree häntä ikävästi jalkaan ja yrittää pitää kiinni, mutta Nereia saa kiskottua jalkansa pois. Hän itse lyö tiikeristä ohi.

Aid another +6-4 cover = 2?
bonus Nereian AC:hen, jos onnistuu
Eleine kiroilee infernaaliksi sisätilojen yleistä soveltumattomuutta taisteluun ja yrittää avittaa Nereiaa sohimalla tiikeriä tikarillaan nurkan takaa.

Seinä häiritsee Eleineä liikaa.

Nereia: 3 pojoa vahinkoa ja grappled. Tiikeri alkaa raadella Nereiaa, koska tämä tunki sen eteen. Tällä kertaa se kynsii hänen kurkkuaan ja tunkee kyntensä jonnekin tieflingin solisluun alle pitääkseen hänet otteessaan.

Zamir seisoo typertyneenä paikallaan. Valtikka tipahtaa hänen kädestään sängylle.

1d8+1 hp
-> Pulsu paranee 5 hipaa.
Pulsu ottaa parannussauvasta otteen kaksin käsin ja pamauttaa sillä itseään otsaan. "Meinaatko viiä sen mirrin kotiis vai mikä tässä kestää hä? Väännä siltä niskat nurin!" Pulsu jakaa taktisia vinkkejä takarivistä.

move; movement to o15. Move; draw the dagger Sephyr huudahtaa, "Voi kaatakaa se katti! Zamir on puolustuskyvtön, mutta ei pitkään!" Selkeästi järkyttyneenä omasta rohkeudestaan, Sephyr – polvet täristen kävelee Nereian viereen, oven kulmalle, samalla vetäisten koristellun tikarin käteensä.

grapplesta vapautuminen (mikä action se oli? CMB?
CMB on +4. Sitten vielä hyökkäys jos onnistuu,
warhammer +4, 1d8+3/x3.
Nereia on jokseenkin heikon oloinen otettuaan pari iskua tiikeriltä vastaan, mutta koittaa rohkeasti jatkaa eteenpäin ja vapautua tiikerin hampaista, ja ehkä koittaa lyödäkin uudestaan.

Nereia riuhtoo itseään irti mutta ei pääse.

Eleine: mwk. dagger
+6-4+"grappled" penaltyt
1d4+1 (wuhuu!)
Eleine yrittää sohia pikkupikku tikarillaan Nereiaa edelleen kynsivää tiikeriä.

Eleine ei osu.

Veri liukastaa Nereian ja hän pääsee irti tiikerin kynsistä, kun eläin yrittää tunkea niitä syvemmälle. Zamir seisoo vieläkin tyhjän panttina.

1d8+1hp Nereialle
Nereia paranee 3.
Pulsu kävelee Nereian viereen oviaukon pohjoispuolelle ja läpsäisee tätä kaksin käsin parannussauvalla takaraivoon. "Meinataanko me täällä pitkäänkin arpoa yhden mirrin kanssa? Ota siitä lekasta kunnolla kiinni ja ala survoa!" Pulsu tatktiikkatuokio tuntuu vain jatkuvan.

Sephyr: Aid Another attack d20 + 0 (base) -4 (cower) vs 10. Bonusta Nereian hyökkäykseen. Sephyr sähisee tiikerille kuin arka kissanpentu, ja suorittaa epätoivoisen tökkäyksen pienellä tikarillaan ... harhautukseksi!

Tiikeri tuntuu hädin tuskin huomaavan Sephyrin pienen jonnekin päin menevän sutaisun. Zamir sen sijaan vaikuttaa tulevan järkiinsä. Hän ravistelee päätään ja tuijottaa Sephyriä vihaisesti. "Saat maksaa tuon!"

Nereialla alkaa bloodrage, (+4 Str ja Con, + 2 Will,
-2 AC, kaksi lisähipaa) ja tämä yrittää taas iskeä
tiikeriä, warhammer +6, 1d8+5/x3
Nereia alkaa tulistua Pulsun pälättämiseen. "No tule itse lyömään jos osut muka paremmin, ei sinussa ole juuri roikkunut hervottoman kokoista tiikeriä!" Nereia antaa raivonsa yltyä ja koittaa kovasti lyödä tiikeriä uudestaan.

Nereia murjoo tiikerin pahoin vasarallaan.

Eleine: Standard: Aid another
+6-4 cover = +2 vs. AC 10?
bonus Nereian AC:hen, jos onnistuu.
Move: Wand of CLW toiseen käteen.
Eleine koettaa entistä pontevammin häiritä tiikeriä, jottei se enää saisi Nereiaa kynsiinsä. Toisella kädellä tiefling ottaa vyöltään parannussauvan käteensä.

Eleine ei taaskaan onnistu.

Zamir on loitsimassa jotain, mutta näkee sitten, kuinka tiikeri vahingoittuu ja parantaa sitä kyyläten Sephyriä.

Nereia: 6 pojoa vahinkoa. Tiikeri ei ole yhtään tyytyväinen Nereiaan ja yrittää taas repiä häntä. Tiikeri osuu heti hampaillaan ja saa ikävän otteen Nereian reidestä. Nereian onneksi se tarkoittaa, että tiikeri ei pääse kynsimään häntä.

clw 1d8+1 Nereiaan ja acrobatics +1:lla ruutuun M16, ei provoa kissalta, koska grapple
-> Nereia paranee 9 hipaa (täyteen).
Pulsu törkkää Nereiaa takaraivoon parannussauvallaan. "No nyt! Vedetääs näitä käkättimeen ja kunnolla!" Tämän sanottuaan Pulsu yrittää livahtaa kissan taakse. "Tuus Ellu perässä!"

Pulsu ei onnistu tunkemaan kiemurtelevan tiikerin läpi.

Sephyr: Aid Another attack d20 + 0 (base) -4 (cower) vs 10. Bonusta Nereian hyökkäykseen. Sephyr yrittää jälleen auttaa Nereiaa painissa tikrua vastaan, tökkien tikarillaan sinne tänne.

Sephyr ei onnistu.

Nereia: Lisää ragea, CMB +6 juuri nyt,
warhammer +6, 1d8+5/x3. Muistaakseni sai vapauta
grapplesta ja lyödä samalla vuorolla.
->Ei pysty, molemmat ovat stnd action.
Nereia jatkaa raivoamistaan ja yrittää kovasti vapautua tiikerin otteesta, ja samalla lyödä tätä vasarallaan.

Nereia pääsee taas irti, mutta ei ehdi lyömään.

Eleine: Standard: Aid another
+6-4 cover = +2 vs. AC 10?
bonus Nereian AC:hen, jos onnistuu.
Eleine yrittää jälleen kerran huitoa tikarilla tiikeriä, yrittäen estää sen kohdakkoin tapahtuvan väistämättömän hyökkäyksen Nereiaa kohti.

Eleine onnistuu sohimaan tiikeriä niin paljon, että se ei pysty tekemään kunnon hyökkäyksiä.

Nereia ottaa 7 vahinkoa. Zamir komentaa kiukkuisena tiikeriään, joka repii Nereiaa, mutta vain sen hampaat osuvat, eikä Nereia jää kiinni sen kynsiin.

Produce flame Zamir taikoo käsiinsä liekin ja heittää sillä Sephyriä. Hän ei kuitenkaan osu.

movella Pulsufer maasta; stanulla clw 1d8+1
-> Nereia paranee 4 hipaa.
Pulsu jatkaa viisaita neuvojaan samalla kun noukkii lekansa Nereian jaloista ja tökkää tätä parannussauvallaan. "No ota ny molemmilla käsillä kiinni ja mäjäytä sitä! Toi taavetti käristää meidät tänne vielä!"

Sephyr: Aid Another attack d20 + 0 (base) -4 (cower) vs 10. Bonusta Nereian hyökkäykseen.
-> Ei onnistu.
Sephyr katsoo huolestuneena Zamirin suuntaan, ja läjäyttää sitten tikarillaan tikrua kohti traagisesti elehtien; "Katti kärsii takiasi, luovuta jo!"

Nereia: rage jatkuu, warhammer kahdella kädellä +6, 1d8+7/x3 Nereia ei jaksa enää tapella Pulsun kanssa siitä miten asetta kuuluu käyttää, ja vaan yrittää lyödä tiikeriä uudestaan.

Nereiakaan ei osu.

Eleine: UMD +6
use CLW wand
-> Ei onnistu.
Eleine yrittää jäljitellä Pulsun liikkeitä parhaansa mukaan tökätessään Nereiaa hyvin hennosti ja epävarmasti toisessa kädessä olevalla parannussauvallaan.

Nereia saa 6 ja 7 vahinkoa.
(Tietääkseni ei kaadu vielä ekaan,
mutta jos kaatuu, niin 7:ää vahinkoa ei tule.)
Tällä kertaa tiikerin onnistuu kynsiä Nereia maahan asti ja se näyttää silmänräpäyksen ajan olevan jäämässä repimään Nereian raajoja irti, kunnes se muistaa, että ympärillä on vielä lisää vihollisia.

Sephyr: 7 tulivahinkoa. "Kehen tässä oikein sattuu, häh?" kysyy Zamir ja heittää toisen tulikuulan Sephyriä päin. Liekit osuvat ja polttavat velhoa.

'Pulsufer' +6 1d12+5, movella clw taskuun Pulsu laittaa parannussauvan taskuun ja lyödä mäiskäisee kissapetoa Pulsuferilla. Suusta kuuluu samalla vain painokelvotonta tekstiä.

Pulsu osuu kissaan, mutta aika huonosti.

Sephyr: Standard; +2 ranged touch Zamir
Dazzled for 1 round, 3/7 uses spent
Move; to P14
Cower kattiin nähden pitäisi estää AoO:t
Loistaako Zamirin kädet edelleen valosta?
Spellcraft +11 to identify the spell
-> produce flame
Sephyr kirkuu kivusta ja toteaa tulen polttavan hänen miehustaansa. Hän hädin tuskin raastaa itsensä tilanteen madameksi ja kirouksen saattelemana syöksee sokeuttavan säteen Zamiria kohti, ennen kuin kipittää ulos huoneesta hammasta purren.

"Äääh!" Zamir pitelee silmiään ja vaikuttaa häkeltyneeltä.

Nereia: stabilointiheittoa, Nereia
on nyt -1:ä ja kovasti kuolemassa. 1d20 + 3 - 1.
Nereia yrittää oikein kovasti stabiloitua.

Nereia vuotaa.

Eleine: drop dagger
swiftillä CLW-pullo
juotto full round.
-> Nereia saa 7 hipaa,
eli on nyt +5:ssä.
Eleine säestää Pulsun manauksia, pudottaa tikarinsa maahan, napsauttaa toisesta rannekotelostaan parannuspullon ja juottaa sen Nereialle viereisestä tiikeristä piittaamatta.

Eleine: 8 vahinkoa. Tiikeri haluaisi päästä Pulsun kimppuun, mutta siitä tuntuu, että se ei pääsisi Nereian ohi, joten se hyökkää Eleinen kimppuun. Vain viimeinen käpälöinti onnistuu ja repii ison haava tieflingin jalkaan.

Zamir mulkoisee vetistelevin silmin Sephyrin perään ja yrittää vielä kaataa hänet astuttuaan parempaan paikkaan. Tulikuula menee kuitenkin ohi ja liekki katoaa Zamirin kädestä.

Move yksi ruutu etelään
pöydän päälle ja stanu
+6 1d12+5 mätkyti-mätk,
Nereia on vielä pronena
niin ei tarjonne coveria?
Pulsu jatkaa mäiskimistä ja alkaa päästä veren makuun. "Rähähähähähääää!"

Pulsu murskaa jotain hyvin tärkeää tiikerin kehosta ja eläin kaatuu maahan.

"Ei!" huudahtaa Zamir.

Sephyr; Bluff +1 to cast summon swarm spell Sephyrin päätös pakomatkasta muuttuu kun pirunveriset onnistuvat kuin onnistuvatkin tiputtamaan tiikerin. "Rynnätkää Zamirin kimppuun, ennen kuin hän keksii uuden tavan tukkia tienne!", hän komentaa vähemmä'n ystävällisellä äänen sävyllään. "Minä kutsun teille apua", hän virnistää ja alkaa lausua mystisiä sanoja messuten ja unohtaen vammansa.

Nereia: nousee pystyyn,
liikehtii Q16:een, on nyt
fatiguessa vielä sellaiset 6 roundia.
Nereia tuntee elämän palaavan kehoonsa ja avaa silmänsä, huomaten, että tiikeri on nyt maassa. Nereia riemastuu tästä seikasta, mutta tajuaa olevansa sangen uupunut, ja koittaa parhaansa poistuakseen pois muiden tieltä, nyt ensialkuun.

Eleine: movella tikari ylös
std: liike L17:ään, AC 19
jos E saa AoO:n, niin +6 1d4+1
Eleine nappaa pudottamansa tikarin maasta ja pujahtaa varovaisesti askeltaen tiikerin yli Zamirin huoneen puolelle. Osoittaen miestä tikarillaan hän sylkäisee suustaan takellellen: "A-antaudu, niin säästämme sinut ja t-t-tiikerisi!"

Zamir tuhahtaa Sephyrin "loitsimiselle".

Eleine: 4 pojoa vahinkoa. Zamirin onnistuu viiltää Eleineä sapelillaan, minkä jälkeen hän näyttää vähän pelokkaalta mutta vieläkin uhmakkaalta. "Älä unta näe", hän tuhahtaa ja lähtee perääntymään. Sekä Eleine että Pulsu osuvat Zamiriin, mutta mies ei kaadu. Hän menee eteläseinällä olevan ison ryijyn taakse, ja nyt kun sitä on aikaa katsoa, kaikki huomaavat, että sen takanahan on salakäytävä. Se tosin päättyy umpikujaan ja Zamir on sen päässä.

move p20 sta +6 1d12+5 Pulsu jatkaa Zamirin kurmoittamista.

Pulsu survoo aseensa jonnekin Zamirin panssarin alle ja onnistuu tainnuttamaan tämän.

Sephyr; Perception +4, low light-vision, onko muita yllätyksiä illuusio seinän lisäksi havaittavissa? Sephyr hihkaisee innosta Zamirin taintuessa, "Olin jo menettää uskoni teihin kutaleisiin. Hienoa työtä!"

Sephyr toteaa, että salakäytävän edessä on vain ryijy.

Nereia: move O16:a ja nostaa vasaran maasta. Nereia huomaa Zamirin kipittävän suhteellisen pirteästi salakäytävään, mutta Pulsu näyttää seuraavan miestä, joten vielä ei ole hätää. Nereia päättää liittyä takaisin mukaan taisteluun, mutta koska vaara ei ole vielä suuri, hän päättää ensin hakea takaisin sotavasaransa. Se nimittäin putosi Nereian pyörtyessä. Pirunsikiö saapastelee siis sotavasaransa luo ja nostaa sen maasta.

Eleine: 5 ft. step M16
movella CLW-pullo käteen
ja std:lla juonti.
Eleine paranee 2 hipaa.
Eleine onnahtelee eteenpäin hieman kyyryssä, yrittäen vaikean näköisesti tikaria pitelevällä kädellään painamalla tyrehdyttää kylkeensä tulleen viiltohaavan vuotoa. Toisella kädellään nainen haparoi käsiinsä vyöltään parannuspulloa, kulauttaen sen samantien alas kurkustaan.

heal +1, jos ei onnistu stabilointi ennen Pulsun seuraavan vuoron alkua niin automaatiolla clw-wandista yksi latinki Pulsu kokeilee saada Zamirin verenvuodon topattua.

Pulsu onnistuu kuin onnistuukin sitomaan Zamirin haavat.

Sephyr katselee ihmeissään kun Pulsu alkaa jämerin ottein elvyttämään Zamiria, kunnes muistaa että pelkän pään sijaan, itsenäisesti kävelevän ruhon toimittamisesta lienee luvassa lihavampi palkkio; "Neidit, Zamir taitaa tarvita ensiapua, minulla ei ole sellaisia taitoja. Onko ainoa toivomme yrittää tikuttaa hänet henkiin?"

"Tää jätkä on iha balanssis. Tsiigataa mitä jännää täl on völjys." Pulsu toteaa ja ryhtyy penkomaan Zamirin taskuja ja niiden jälkeen siirtyy penkomaan henkilökohtaista omaisuutta ympäri Zamirin kammiota.

"Aahh, hienoa.." Sephyr lausuu, mutta samalla hänen silmänsä muljahtavat pelottavasti ja hän haparoivin askelin pyllähtää läheiselle tuolille vaikertaen heikosti.

Eleine:CLW-wand
UMD:llä +6 siihen asti
että onnistuu

"Öäääh, o-odotas... Desnan p-pappi, joka antoi t-tämän minulle, väitti k-kyllä sen toimivan..." Eleine mutisee, heilutellen parannussauvaansa epämääräisesti Sephyrin yllä. Naisen ilme tosin kavaltaa hänen itsensäkin epäilevän sanojaan.

Sephyr paranee 2 hipaa.
Eleine: -1 charge tikusta.
Yhdeksännellä tökkäyksellä Sephyr tuntee kivun hellittävän hieman.

myöskin perc +5 ja take20 Pulsu poistaa Zamirin omistuksesta sapelin, nahkapanssarin, taikajuoman ja valtikan väärennöksen. Miehen toimistosta taas löytyy taikaesineiden osia, joista varmaan saisi koottua jotain.

Eleine:CLW-wand
Sephyriin UMD:llä +6
siihen asti, että
onnistuu tai tulee nat 1.

Eleine saa yhdestä hädin tuskin onnistuneesta parannuksestaan sen verran uskoa, että yrittää vielä toisenkin kerran, viuhtoen puutikkua vimmatusti Sephyrin yllä.

Sephyr paranee 5 hipaa. Tällä kertaa Eleine onnistuu toisella yrittämällä.

Eleine: Perception +6, take 20 Sephyriä paranneltuaan Eleine laittaa sauvansa takaisin koteloon ja siirtyy Pulsun lailla kartoittamaan Zamirin huoneen irtaimistoa. Nainen tutkii myös salakäytävän pään – hänestä tuntuu erikoiselta, että joku olisi rakentanut ei mihinkään johtavan salakäytävän.

Eleine ei pirullakaan löydä umpikujasta minkäänlaista salakäytävää.

Pulsu tökkää ohimennen tiikeriä kengänkärjellään. "Tarvitaaks tätä?"

Sephyr: Perception +4 Sephyr kiittää Eleinea heikolla äänellä sauvalla suodusta helpotuksesta. Hän oikoo hetken aikaa pukuaan ja sitten laiskasti liittyy mukaan tutkimuksiin variksensa kanssa. Ensimmäiseksi hän kurkkaa tuolien istuintyynyjen alle, mutta hetkeä myöhemmin saa kuningasidean ja kurkkaa myös sängyn alle.

Sephyr löytää sängyn alta pieneläinten luita, mutta mitään arvokasta tai muuten tärkeää ei enää tunnu pyörivän nurkissa.

"Tiikeri on selkeästi Zamirille rakas", Nereia toteaa ja tuijottelee tiikeriä, tosin vähän epäluuloisena. "Zamir varmaankin suostuu parempaan yhteistyöhön kanssamme jos emme anna tiikerin kuolla. Tosin kannattaa varmaankin olla varovainen sen kanssa, en oikein pitänyt siitä mitä se teki minulle."

heal +1 josko kissa on kuollut vai elossa "Paska katti..." Pulsu mutisee ja tutkii tämän terveydentilaa, vaikka onkin ensin penkonut nurkat läpi.

Tiikeri on täysin hengetön.

"Sääli", Eleine harmittelee Pulsun kertoessaan havainnoistaan. Samalla kuin itsestään naisen mielessä käynnistyy kylmänlaskelmoiva arviointi, irtoaisiko hengettömästä tiikeristä jotain myymisen arvoista, nyt kun eläintä selvästikään ei voi käyttää Zamirin lepyttelyyn. Muutamassa Eleine kuitenkin pääsee oman itsensä rouvaksi ja tukahduttaa moiset harrastelijamaiset ajatukset - sitä paitsi, viimeisimpien tietojen mukaan tiikerien osien myynti oli laskussa Absalomin talismaanikauppiaiden parissa. "P-pulsu, sinullahan olo k-k-köyteni, vai mitä? Vi-viitsitkö köyttää Zamirin?"

Salakäytävän mysteeri houkuttaa Sephyriä, mutta pian hän jo lausuu "Zamir on hallussamme, samoin valesauva, vaikka se ei kaiketi järin merkityksellinen ollutkaan. Lisäksi olemme pelastaneet maagiraukat tämän tehtailijan vankeudesta ja surmanneet sekä ajaneet pakoon muut ryövärit. Tehtävämme täällä on valmis. Lienemme myös valmiit kotimatkalle? Me kaikki varmasti suonemme että Zamir raahaa oman ruhonsa, eli hänet pitäisi sitoa helpottavasti hallittavaan pakettiin!" Sephyr etsii katseellaan jo sidontatarvikkeita.

"Joo mä pistän pakettiin." Pulsu sitoo Zamirin kädet ja nilkat. "Tulkaahan te velhojäbät meidän messissä niin ette eksy viidakkoon." Diplomaattimme huikkaa maageille. "Lepuutetaanko täällä ensin vai lähdetäänkö suorilta? Aika pitkä päivä ollu."

Zamir on paketoitu, eikä hän pääse liikkeelle. Hän ei näytä olevan vielä heräämässä.

"Olen huolissani palaavista ryöväripartioista, mutta toisaalta myös marssi verottaa voimia. Silti ottaisin mieluummin riskin tuolla ulkona, kun tämän murheellisen temppelin suojissa." Sephyr analysoi.

"K-kyllä, mennään vain, ennen kuin ne, jotka p-p-päästimme pakoon, törmäävät – törmäävät t-t-tovereihinsa ja keräävät rohkeutensa. N-nereia, tarvitsetko – tarvitsetko muuten p-parannusta?" Eleine kysyy ujosti sauvaansa kohottaen soturinaiselta.

Nereia venyyttelee hartioitaan itsekseen. "Olen samaa mieltä, lähdetään mahdollisimman nopeasti." Eleinen kysymykselle Nereia antaa pohdiskelevan ilmeen ja kokeilee vähän liikutella raajojaan että miltä oikein tuntuu. "No, olo ei ole jätjettömän huono enää, mutta kyllähän sitä mielellään ottaisi parannusta vastaan jos sinulta liikenee." Nainen heilauttaa häntäänsä lauseensa päätteeksi.

clw:tä kaikille tarvitseville, keittää uuden mutageenin Pulsu katsoo Zamirin mukavan oloista sänkyä hetken ja huokaisee. "Mul kestää hetki kokatessa." Leviteltyään hetken kenttälaboratoriotaan mainitsee. "On mulki tää sauva jos on viel skraidui."

Eleine seuraa suorastaan hämmentyneenä, kuinka tehokas alkemisti toisella kädellään hämmentelee keitoksiaan ja toisella huitelee parannusta sauvasta Nereialle.

Nereia paranee 3 hipaa. Pulsu parantaa Nereiaa.

Velhot kurkkivat sellien luota pelokkaina eivätkä tule syvemmälle, mutta nyökkäilevät seikkailijoille.

"Hei, Pulsulla taitaa mennä vielä hetki. Olemme kohta lähdössä.", Sephyrin hymy kohtaa levottomien maagien katseet. "Satutteko muuten tietämään tuosta salakäytävästä? Se ei käy järkeen, eikä näytä johtavan minnekään. .. ja missä muuten purkamanne maagiset esineet ovat? Täytyyhän täällä joku säilö olla."

Nereia paranee 6 hp. "Joo tovi..." Pulsu mutisee tököttiensä lomasta ja tökkii Nereiaa parsnnussauvalla kunnes tämä on täysissä voimissa. "Kerätkää te kaikki vaivanarvoinen ja maaginen et saadaa följyy romut." Muistettuaan Zamirin olemassaolon jatkaa: "Parannetaanko tuotaki vai kyhätäänkö paarit?"

"Minä – minä ehdottasin, e-että parannetaan hänetkin, jahka - jahka olemme k-keränneet täältä kaiken tarpeellisen... Oletettavasti älykkäänä miehenä hän k-kävellee melko k-k-kiltisti mukanamme, saahan hän siten säilyttää edes aavistuksen arvokkuuttaan... T-tai jos hän ei suostu, niin a-ainahan voimme tainnuttaa hänet – hänet uudestaan", Eleine lopettaa olkiaan kohauttaen. "Ja jos p-palaamme t-ta-takaisin isommassa seurueessa kuin lähdimme, niin y-yövahdeista ei ainakaan p-p-pitäisi olla pulaa", hän lisää kuin jälkiajatuksena.

Yksi velhoista hymyilee arasti Sephyrille. "Emme me tiedä salakäytävästä... Zamir otti taikaesineiden osat. Kai hän on lähettänyt ne jo. Mutta ehkä hänellä on vielä jotain osia. En osaa sanoa."

"Hmm, onko kenelläkään teistä kantrippia magian etsintään valmisteltuna? Tai, ainahan voimme vain herätää Zamirin ja vähän kovistella häntä. Ei hän vaikuta muutenkaan juurikaan olevan vaikuttuneen auktoriteetin auroistamme." Sephyr toteaa kiukkuisena.

"Lainaa kirjaas näille kaiffareille jos ei itellä oo. Mun puolesta voidaan yöpyä täällä ja miettiä Zamirin herättelyä aamusta ku on kantripit valmiina. Eiks se sun kaveri-loitsu vois jesata muutenkin?" Pulsu aprikoi. "Voitas sit kattoa viivottimella nurkat läpi vielä ettei missattu mitään."

"Yön yli nukkuminen kuulostaa ihan positiiviselta", Nereia toteaa ja venyyttelee lisää. "Olemme varmasti kaikki väsyneitä."

Yö kuluu suhteellisen leppoisasti. Oletettavasti ulos jätetyt rosvonraadot pitävät elossa olevat loitolla. Kolme velhoista onnistuu tulkitsemaan Sephyrin kirjaa ja valmistelemaan loitsuja. Aamulla he tutkivat paikkoja ja vaikuttavat hieman hämmentyneiltä. Lopulta he sanovat, että Zamirin tiloissa ei ole enää mitään maagista ja että myös umpikuja on täysin taiaton.

Postatkaa tähän, jos on vielä jotain sanottavaa!

Pulsu kyselee velhoilta tarkempia tietoja siitä, miten taikaesineitä on purettu ilman että niiden magia katoaa tuulen mukana tiehensä.

Velhot ovat väsyneitä mutta yrittävät kuitenkin, vaikka he eivät osaa selittää asiaa tarpeeksi maanläheisesti, jotta loitsuja taitamaton Pulsu sen täysin ymmärtäisi.

Tiennäyttäjät lähtevät viemään Zamiria ja velhoja takaisin Padiskariin.

Paluu

Paluumatkan viimeisellä suoralla tiennäyttäjät törmäävät joku päivä sitten tapaamiinsa "kauppiaisiin", jotka ovat lähteneet metsään tällä kertaa suuremmalla joukolla: heitä on alkuperäisen neljän sijaan kahdeksan ja he näyttävät nyt enemmän sotilailta. Alkuperäiset neljä tunnistavat teidät.

"Hei! Onpa hienoo, että selvisitte hengissä! Ja teillä on Zamirkin vielä elossa? No, nyt voidaan pitää julkinen teloitus, se luulisi kohottavan moraalia", puheliain mies sanoo.

Eleine: Bluff +6 Eleine kohottaa kulmiaan. "Mitä? Luuletteko, että huviksemme säästimme hänen henkensä? Tai etkö ihmettele, miten vain neljän voimin pieksimme hänen armeijansa? Kävi ilmi, että osa hänen joukkionsa varastamista taikaesineistä on ollut kirottuja. Kaikki kiroukset ovat sittemin siirtyneet häneen, joukkion johtajaan. Ei ihme, että hänellä oli epäonnea. Houkan veressä virtaa nyt yli tusinan verran erilaisia manauksia. Hänen tappamisensa lähes varmasti vapauttaisi nuo kaikki kiroukset yht'aikasesti, eikä ole mitään takeita, mitä tapahtuisi, jos sellainen määrä negatiivista energiaa vapautuisi... Yritämme etsiä kaupungista jonkun velhon tai papin, joka voisi poistaa kirouksista edes osan ennen kuin..." Nainen vetää sormensa kaulan yli.

Nereia: aidaa Eleinen bluffia, Bluff +2 "Juuri niin, hyvin huono idea ruveta leikkimään näin vahvoilla kirouksilla", Nereia komppaa Eleineä ja nyökkäilee hyvin ponnekkaasti.

aid bluffiin +1 "Eiks teille muka oikeasti kerrota olennaisia näistä rosvoista? Parempi et annatte meidän hoitaa tän yksilön sillai oikeasti vaarattomaksi." Pulsu on juonessa mukana.

"Aijai! Tuo kuulostaa pahalta! No, jos tiedätte jonkun tyypin, joka osaa ne poistaa, niin sehän on hienoa. Mutta hänet pitää sitten saada hengiltä. Thakur olisi varmasti todella tyytyväinen. Hyvää mainetta teitille, katsos", sotilas selittää. "Palataanko sitten? Eikun niin, te varmaan löysitte hänen piilopaikkansa? Viitsisittekö merkitä sen karttaamme, niin osa meistä voi käydä tarkistamassa sen. Jotkut rosvothan saattaa palata sinne." Yksi sotilaista kaivaa karttoja ja tarjoaa niitä hetken epäröinnin jälkeen Nereialle.

"Toki, toki, voitte käydä siellä vilkaisemassa itsekin, meilläkään ei ole hajuakaan siitä paljonko rosvoja todellisuudessa on", Nereia jutustelee samalla kun merkitsee karttaan sen alueen jossa on melko varma piilopaikan olleen. Kyllä se varmaan oikein meni. Kyllä meni. Ei epäilystäkään.

joku skill +X Pulsu kurkistelee Nereian olan yli menikö miten lähelle ja oikaisee tarvittaessa.

Eleine on salaa tyytyväinen siihen, ettei hänen tarvitse edes yrittää arvailla, missä paikka kartalla sijaitsi.

"Hyvä, hyvä." Puolet ryhmästä lähtee metsään seikkailemaan, kun taas toinen puoli palaa tiennäyttäjien mukana Padiskariin. Kaupungin lähellä Zamir pannaan säkkiin, jottei häntä tunnistettaisi. "Missäs tämä teidän tuttunne asustaa? Ja kuinka salamyhkäinen on? En halua tietenkään loukata hänen yksityisyyttään, mutta voisin vaikka odottaa lähistöllä siltä varalta, että Zamirilla on jokin kikka hihassaan."

Eleine: Bluff +6
(kaikki muu paitsi
tarjous jäämisestä)

"Enpä tiedä, menisinkö niin pitkälle, että sanoisin heitä tuttavikseni...", Eleine valehtelee sujuvasti. "Onpahan vain paikallinen joukkio ystävän ystävän ystäviä, jotka ovat kiinnostuneet magiasta ja maagisista esineistä. Mutta luulisin heidän arvostavan yksityisyyttään melko lailla; saattaisi olla parempi, jos teikäläisten joukkio jäisi vähintäänkin muutaman korttelin päähän. En usko, että he kaipaavat sotilaspartion tuomaa ylimääräistä huomiota. Jos haluatte, voin - voin jäädä seuraanne siksi aikaa, k-kun t-t-toverini toimittavat hä -hänet." Nainen nykäyttää päätään Zamirin suuntaan. "Olisko - olisiko t-tämä hyväksyttävissä?".
Madaltaen sitten ääntään Eleine jatkaa: "Oletettavasti häntä ei kuitenkaan voida, krhm, teloittaa heti. Magia ei tosin ole erikoisalaani, mutta uskoisin, että kaikkien noiden yhteenkietoutuneiden kirousten poisto hänestä vie aikaa melkoisesti. Ehkä jopa päiviä, jos kaupungista ei nopeasti löydy sopivaa maagia. Mutta varmasti voimme jossain vaiheessa toimittaa hänen päänsä joko teille tai suoraan thakurille - jos niin haluatte" hän lisää, tavoitellen rauhoittavaa äänensävyä.

+1 aid bluffiin "Joo ei meil oo aina hyllyllä sopivaa taikuria, voi mennä pari päivää. Ei me tätä jannua aiota vapaalle laskea kuitenkaan. Parin päivän sisään kuulette arvatenkin miten etenee. Ehkä parempi olla huutelematta kansalaisille, voivat ryhtyä levottomiksi." Pulsu yhtyy kuoroon.

Nereia: aidaa Eleinen bluffia, Bluff +2 "Näinpä, näinpä", Nereia komppaa. "Valitettavasti tämä vaatii tietynlaista hienovaraisuutta, ymmärrätte kai."

Sephyr on vaikuttunut pirunveristen taipumuksesta valehdella silmät päästään, ja päättää vain hymyillä kauniisti heidän vierellään.

Puhelias tyyppi nyökyttelee Eleinelle. "Eihän tässä muuten, mutta on vähän valtion turvallisuus vaarassa. Mutta kaipa me voimme jäädä kauemmas. Osoite tai joku alue olisi kuitenkin hyvä tietää, jotta ei olla ihan pimeessä tän asian suhteen."

"Sopikaamme että minä jään teidän seuraanne, ja kahden tunnin päästä tällä paikalla Zamir toimitetaan teille toimeksiantajamme vaateiden kera. Jos Zamiria ei toimitetata paikalle sovitusti, muistan minäkin hämärästi tien toimeksiantajamme päämajaan. Muistakaa, minullakin on saatavia vielä keräämättä! Esitelkää minulle Padiskarin parhaimmat nähtävyydet odottaessammme, jos saan pyytää!", Sephyr ehdottaa epäröivälle vartiomiehelle ja tarttuu tätä jo käsivarresta.

Sotilaat suostuvat ja jättävät tiennäyttäjät tekemään miten tahtovat.

Eleine: Perception +6 "No-noh, ei k-kai tässä sitten muuta..." Eleine mutisee. "[Pidetään silmämme auki, jos Zamir vielä yrittää jotain. Ottaako jompikumpi teistä vaikka hänen köysistään kiinni? Minun voimissani ei ole kehumista, jos hän yht'äkkiä riuhtaisisi]", nainen toteaa infernaaliksi kanssatieflingeilleen, ennen kuin lähtee suunnistamaan kohti päämajaa, ympärilleen vainoharhaisesti silmäillen.

Nereia: Perception +5 Nereia ei itse asiassa ymmärrä mitä Eleine sanoo, mutta koittaa näyttää yleisesti uhkaavalta ja tutkailla myös ympäristöään.

Joukko Sephyriä lukuun ottamatta pääsee taas varastolle, jossa he ovat hetken tyhjän panttina, kunner Mihir tulee paikalle. Hän tuijottaa säkitettyä tyyppiä hetken. "Älkää nyt vaan sanoko, että toitte Zamirin tänne", hän kuiskaa ja ohjaa heidät vähän sivummalle. "Mitä osaa tehtävänannosta 'hoitakaa homma' ette ymmärtäneet?" hän kysyy. Mihir ei selvästi ole erityisen tyytyväinen, mutta ei silti vihainenkaan.

"Niin sä sanoit että värvätkää. Siinä se nyt olis valmiina passitettavaksi uudellenkoulutettavaksi. Vartio haluaa mestata ja kun sä oot kerran kapu niin osannet järkätä vaivihkaisen siirtymän täältä Absalomiin. Sephyr jäi houkutinlinnuksi vartijoille, eli aikaa ei ole liikaa." Pulsu tiivistää.

Eleine on hämmentyneen puolusteleva taivalkapteenin reaktion edessä. Nainen laittaa kätensä puuskaan ja siirtelee painoa jalalta toiselle. "Järjestö – järjestö ei halua edes kuulustella hä-häntä, eikä – eikä mitään?" hän kyselee epätietoisena. "Me k-k-kun emme ole kovin – kovin kummoisia p-p-puhujia, niin ajattelimme, e-että jos joku järjestössä jo p-pidempään olleista saisi hänet vakuuttuneeksi... Nyt hänen a-ainakin on p-p-pakko kuunnella pidemmälti kuin silloin, kun – kun yllätimme hänet k-kesken yöunien. Kai järjestö voisi – voisi ma-maagisesti luoda hänen päästään k-kaksoiskappaleen, jonka – jonka voisimme antaa t-thakurille...?" Eleine mutisee, äänen vaipuessa vähitellen hädin tuskin kuultavaksi.

"En halua ruveta salakuljettamaan valtionrikollisia ulos maasta, tässä on muutenkin tarpeeksi kireät olot. Minä en ole mikään taikuri, täällä on tällä hetkellä tolkuttoman huono varustus enkä voi ottaa yhteyttä kehenkään. En pysty tekemään oikeastaan mitään sen kummoisempaa kuin tekään", vastaa Mihir ja vaikuttaa ärsyyntyneeltä loosinsa tilaan. "Voin tietysti itse koittaa puhua hänelle, mutta jos te ette onnistuneet siinä silloin kun hän ei ollut vielä lyöty ja kaunainen, en oikein usko että hän suostuu nytkään. Ja milläs minä häntä kuulustelisin? Lampulla?" Mihirin taidot ovat aika selvästi jossain muualla kuin korkeamman tason sosialisoinnissa.

"Vastaisuudessa kun keikka on suostuttelu tai hautaan niin sano niin ihmeessä suoraan." Pulsu toteaa ja raahaa Z:n säkissä teloitettavaksi.

Eleine lähtee alkemistin perään, pää hieman painuksissa ja jalkojaan laahaten. Hän oli elätellyt vielä pientä toivonkipinää, ettei Zamir-parkaa olisi tarvinnut tappaa. Tosin naisen on myönnettävä itselleen, että hänen mieltymyksensä komeita ryövärityyppejä kohtaan saattaa osaltaan lisää pettymyksen syvyyttä. " Järjestön näkökulmasta miehen ainoa virhe oli väärä liittolainen", hän miettii synkeästi.

Mihir nojaa päänsä käteensä ja huokaa. "Joskus vielä joku osaa kuunnella tehtävänannon..." Sitten hän huomaa vielä paikalle jääneen Nereian, jonka periaatteessa ei pitänyt kuulla hänen mutinoitaan. Hän päättää kuitenkin olla nolostumatta ja palaa sen sijaan tekemään tylsiä varastotöitään.

Thakurin sotilaat ovat tyytyväisiä, kun Zamir on vapaa teloitettavaksi eikä enää pahasti kirottu. Zamir viedään yöksi vankilaan ja hirtetään huomenna keskipäivällä. Monet Padiskarin asukkaat tulevat katsomaan teloitusta ja hurraavat, kun Zamirin eloton ruumis jää roikkumaan köyteen. Viihdytyksen jälkeen asukkaat järjestävät improvisoidut juhlat ja kokkailevat suuret määrät epämääräistä soppaa ja juovat suuret määrät alkoholia. Thakurin sotilaat tarjoavat tienraivaajille hieman paremman aterian ja tujumpaa juotavaa.

craft: alchemy +8 Pulsu juo itsensä juhlien yhteydessä aivan ruokottomaan kuntoon. Illan aikana pyrkii laajentamaan pontikka-imperiumiaan. Loppuillan tekemiset eivät ole painokelpoista tekstiä.

Sephyr katselee köyden jatkona kiikkuvaa Zamiria ja pohtii "Miesrakas, olisit kuunnelut minua, silloin kun sinulla oli tilaisuutesi. Ensin antoi henkensä puolestasi urhea kattisi ja upea urasi päättyy näin nöyryyttävästi." Hetken kuluttua hän vielä jatkaa, "Toivottavasti minä osaan valita oikein, eikä hetkeni tule liian pian." Kun synkistelyt on synkistelty hän nostaa maljan urheille tovereilleen ja sharmikkaalle ryövärille, joka nyt nostaa hänet merkityksettömästä tiennäyttäjäkokelaasta kentällä testatuksi agentiksi. Kraa-Kraa-Kraa huutaa Pulsun perään ''"Halpaa viinaa – halpaa viinaa – vatsaas piinaa! Kraa kraa kraa!", eikä Sephyr voi olla naurahtamatta teennäiseen tyyliinsä.

Lähettääpä itse thakurkin pienen tunnustuksen ryhmälle heidän tekemästään palveluksesta.

HUOMIOITAVAA
Buffit, valot, jne.
Pulsu: str-mutagen Eleine:

Kirjoittakaa tähän, missä hahmot ovat ja mitä tekevät: Pulsu: Nereia: Sephyr: Nostelee helmoja.. Eleine:

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped