Kohdatut ja huhutut hahmot (nimien oikeinkirjoitus kyseenalaista)

Kohdatut

 • Kendra Lorrimor - prof. Lorrimorin ainoa tytär. Osaa magiaa.
 • Adivion Adrissant - prof. Lorrimorin oppilas ja kollega. Voimallinen maagi, ehkä myös miekkailija?
 • Zokar - majatalon "Naurava Demoni" isäntä
 • isä Grimburrow - Ravengron Pharasman temppelin korkein pappi
 • Councilman Vashian Hearthmount - Luki professorin testamentin.
 • Benjan Caeller - Ravengron kylän sheriffi.

Huhutut

 • Embreth Daramid - tuomari Lepistadissa
 • Montagnie Crowl, a professor of antiquities at Lepidstadt University
 • Vesorianna - Karhikiven vankilan johtajan vaimo, joka sai surmansa 50 vuotta sitten tapahtuneessa vankilamellakassa/tulipalossa jouduttuaan mystisesti vankilan sisään??
 • Lyvar Hawkran - vankilan johtaja. Nimi mainittiin vankilan peruskiveä kiertävässä riimuloitsussa. Saanut myös oman patsaan kylään
 • Viisi pahamaineista vankia ennen vankilan paloa:
  • isä Puoskari ("Father Charlatan")
   • huijari, joka esiintyi taitavasti milloin minkäkin uskonnon nimissä, vedättäen ja manipuloiden hyväuskoisia. Ei varsinaisesti itse tappanut ketään, mutta hänen Scarni-kätyrinsä surmasivat useita vartioston jäseniä yrittäessään varmistaa tekopapin paon hänen huijauksensa jälleen kerran paljastuttua.
  • Pään Katkoja ("the Lopper")
  • Rämeveden Teurastaja ("the Mosswater Marauder")
  • Sairassuon Piipari ("the Piper of Illmarsh")
  • Verenroiskija ("the Splatter Man")

Tapahtumat

 • Seurueen jäsenet kohtasivat ensi kertaa professori Lorrimorin luona, päivää ennen hautajaisia. Paikalla oli myös Adivion. Saatiin selville, että professori on menehtynyt tutkiessaan läheistä Karhikiven vankilaa gargoyle-patsaan sorruttua hänen päälleen.

 • Seuraavana päivänä maahanlasku sujui kuten odotettua lukuunottamatta keskellä hautausmaata toikkaroineita kyläläisiä, jotka haastoivat riitaa ja syyttivät professoria manaajaksi. Joukkio onnistuttiin rauhoittamaan.

 • Testamentissaan professori pyysi ystäviään jäämään vielä kuukaudeksi ja suojelevan Kendraa. Jäämistöstä löytyi myös kirje, joka viittasi professorin olleen jo pitkään kiinnostunut "Kuiskiva Tie" -järjestöstä. Viime aikoina professori oli myös alkanut epäillä järjestön olevan kiinnostunut kylästä. Vaikuttaa myös siltä, että loppuvaiheessa professori oli alkanut pelätä omansa ja Kendran turvallisuuden puolesta. Löytyi myös viitteitä siitä, että yhteen Ravengron kryptista oli aikoinaan Pharasman temppelin toimesta kätketty jotain epäkuolleita vastaan.
  • "Kuiskiva Tie" -järjestöstä muistettiin, että kyseessä oli nekromantiaan keskittynyt maagikunta, jonka tärkeimmät teesit välitettiin eteenpäin suullisesti, kuiskaamalla. Näin ollen järjestön perimmäisistä tavoitteista tai juuri mistään muustakaan ei ole yleistä tietoa. Tunnetuin jäsen oli Kuiskaava Tyranni, mutta järjestö oli olemassa jo kauan ennen hänen aikaansa, ollen iältään tuhansia vuosia.

 • Jäämistössä oli myös kirjoja pahoista jumaluuksista, joista kolme pitää toimittaa Montagnie Crowl-nimiselle professorille ja viimeinen kirja Embreth Daramidille. Molemmat Lepistadissa. 100 PP palkkio per seikkailija. Kts. "Tehtävät" sivun lopussa.

 • Yöllä Yön Silmät näki oudon ja painostavan unen, jossa hänen nimensä alkoi ilmestyä verellä kirjoitettuna. Uni päättyi ennen kuin koko nimi ehtii muodostua. Aamulla Kendra raportoi, että vankilanjohtajan patsaaseen on ilmestynyt verellä kirjoitettuna kirjain "V". Patsaan viereltä löytyi kuollut rotta, josta veri oli ilmeisesti peräisin.

 • Patsasvandalismista ei saatu selville enempää, sheriffi jäi tutkimaan asiaa. Joukkio suuntasi hautausmaalle, aikomuksenaan varmistaa professorin hautarauhan rikkoutumattomuus ja sivusilmällä vilkuilla kryptaa, jossa Pharasman temppelin jäämistön pitäisi olla. Tilaisuus teki kuitenkin varkaan ja kryptaan päätettiinkin tunkeutua samoin tein. Pienen kryptan perukoilta löytyikin sarkofagi, jonka sisältö näytti lupaavalta. Ennen kuin kansi ehdittiin täysin avata, kaksi leijuvaa ja ektoplasmaa tihkuvaa tuhatjalkaista pääsi kuitenkin yllättämään haudantutkijat. Onnekkaasti madot kuitenkin saatiin surmattua, vaikka pahasti ne pääsivätkin puremaan Tallulahia ja Blediä. Kryptasta poistuttiin diskreetisti. Professorin hauta oli rikkumaton.
  • Ektoplasmaolentojen esiintyminen ei ole hyvä merkki hautausmaan tilasta.
  • Kaikki sarkofagissa olleet tavarat kerättiin mukaan (tai käytettiin heti). Kts. "Saalis"-osio.

 • Loppupäivä vietettiin toipuen ja tutkien professorin (Bled ja Tallulah) ja Pharasman temppelin (Weyonda ja Yön Silmät) kirjastoja. Saatiin selville Karhikiven vankilasta, että vankila oli aikoinaan vähitellen kohonnut "tavallisesta" lääninvankilasta kaikkein pahamaineisimpien rikollisten loppusijoituspaikaksi ja juuri ennen paloa 50 vuotta sitten vankilassa oli ollut poikkeuksellisen paljon pahamaineisia vankeja. Huhuttiin, että ennen paloa vangit olivat juuri tehneet vankikapinan ja palo saattoi olla osa vankilanjohtaja Lyarhavganin epätoivoista ja itsensäuhraavaa yritystä estää vankien pääsy ulos. Outona yksityiskohtana myös vankilanjohtajan vaimo Vesorianna oli ollut vankilan sisällä, menehtyen miehensä lailla (pariskunnan oma asunto oli vankilan ulkopuolella).
  • temppeliltä Weyonda ja Yön Silmät kuulivat lasten leikkivän hyppynarua oudolla, karmivalla lorulla, jossa puhuttiin "petollisesta isästä", joka "tappoi äidin vasaralla". Weyonda sai selville, että loru oli kulkenut suullisena perimätietona lapselta toiselle. • Illalla juuri ennen maatamenoa edesmennyt professori tuli vierailemaan asunnossaan zombina, adjutanttinaan liekehtivä luuranko. Alkujärkytyksestä toivuttuaan ryhmä tuhosi molemmat. Professori laitettiin säkkiin ja kellariin ja yöllä pidettiin vartiota. Tällä kertaa koko seurue näki ahdistavaa unta.

 • Seuraavana päivänä kylän patsaaseen oli jälleen ilmestynyt uusi kirjain, "V":n seuraksi "E". Ei löydettäviä jälkiä. Professorin hauta tutkittiin, näytti kaivautuneen itse ylös. Mentiin jälleen Pharasman temppeliin ja isä Grimburrow'ta varoitettiin hautausmaasta. Pappi lupasi käydä pyhittämässä alueen uudelleen. Häneltä kysyttiin myös lastenlorusta, mutta ei osannut kertoa ihmeempää. Tämän jälkeen etsittiin jälleen tietoa vankilasta ja saatiinkin selville viisi pahamaineisinta vankia, joista isä Puoskarista onnistuttiin kaivamaan esiin tarkempaa tietoa.

 • Yöllä painajaiset olivat entistä ahdistavampia ja kaikkia väsytti seuraavana aamuna. Koska vahva tunne ajan loppumisesta ja jonkin pahan väjäämättömästä lähestymisestä painoi päälle, päätettiin levätä lisää ja lähteä sitten tutkimaan Karhikiven vankilaa.

 • Loppuiltapäivästä saavuttiin vankilalle. Koko paikkaa verhosi nekromantia ja epäluonnollinen hiljaisuus. Vankilan maanpäällinen (ja todennäköisesti myös maanalainen) itäpuoli oli osittain sortunut, muodostaen sinne sadevesien kerryttämän, ison, seisovavetisen lampareen.

 • Tutkittiin vankilan etupihalla ollut vankilanjohtajan ja tämän vaimon asumus, joka osoittautui tyhjäksi ja epävakaiseksi. Tallulah oli näkevinään muurien tornien kuhisevan rottia, joten niitä päätettiin vältellä. Länsipuolinen teloitustasanne oli tyhjä, lukuunottamatta maagisesti loihdittua viikatetta, joka yritti mestata Yön Silmät. Koko ryhmän voimin ase ja sitä ohjannut loitsu saatiin kuitenkin purettua. Tasanteella oli sisäänjohtava ovi, mutta sen lukko oli liikaa Bledin tiirikoille.

 • Olosuhteiden pakosta mentiin sisään etuovista, jotka olivatkin auki. Ovien lähistöllä huomattiin myös perusmuuriin kaiverretut monimutkaiset ja ilmeisesti koko rakennuksen kiertävät riimut, joissa mainittiin useaan kertaan vankilanjohtajan nimi. Riimuja oli aikanaan käytetty johonkin rituaaliin, joka valmistuttuaan oli jättänyt riimuihin vain viipyvän maagisen auran. Löydettiin myös professorin kuolinpaikka, joka näytti kuolinsyyn mukaiselta lukuunottamatta outoa kuolinpaikan merkitsevää kuoleman ympyrää, jossa mikään elollinen ei näyttänyt viihtyvän. Kukaan ei mennyt ympyrän sisään kokeilemaan.

 • Vankilasta tutkittiin heti etuoven lähistöltä länteen lähtevä hallinnollinen siipi. Itsekseen sulkeutuvat ja lukittuvat ovet vaivasivat. Siiven päädyssä olleessa vankilanjohtajan huoneessa paikkaa verhoavan ahdistava ja painostava tunnelma tuntui helpottavan. Huoneessa oli myös kassakaappi, mutta se oli erittäin lukittu. Viereisistä pikku toimistoista löytyi myös mahdollisesti kiinnostavaa dokumentaatiota, mutta tuntien mittaiseksi arvioitua selvitystyötä ei haluttu tehdä heti.

 • Etuovelta itään löytyi jonkinlainen kokoontumistila, jonka puhujatasanteella kummitteli. Weyonda ja Bled onnistuivat välttämään kylmänpureman, mutta Yön Silmät ja Tallulah jäivät sen uhreiksi. Tilanne saatiin kuitenkin rauhoitettua käyttämällä kaksi kryptasta löydettyä taikaesinettä.

 • Puhujatasanteelta johti eteenpäin metalliovi, jota ei saatu auki. Toinen ovi katsomon tasalta johti vankilan itäisimpään osaan, joka oli osittain sortunut veteen. Huoneen lattiassa oli kraaterin tapainen kolo, josta varovainen kuikuilu nostatti esiin parven mustuneita ja liekehtiviä pääkalloja, jotka alkusäikähdyksen jälkeen saatiin runnottua paloiksi.

 • Huoneesta edettiin pohjoiseen, josta löytyi lisää sortumaa sekä toisella laidalla vanha uuni. Sekä vettä että uunia yritettiin kovasti varoa matkalla kohti huoneen länsiseinällä ollutta ovea, mutta kuinka ollakaan, joukkion ollessa uunin luukun linjalla, kummittelu alkoi jälleen. Tällä kertaa Yön Silmät ja Tallulah saivat niskaansa tulta. Weyonda ehti välttää tulen syöksymällän nurkan taakse ja Bled hyppäsi veteen. Jälleen kerran kummittelu saatiin rauhoitettua käyttämällä kaksi taikaesinettä lisää, mutta tällä välin Bled joutui vedessä vaikeuksiin tarraavien luukäsien vuoksi. Puolihaltia onnistui kömpimään "rannalle", mutta perässä seurasi kolme luurankoa, jotka leimahtivat liekkeihin vedestä noustuaan. Joukkio kärsi palovammoja, mutta luurangot saatiin kuitenkin tuhkattua pysyvästi. Tämän jälkeen päätettiin vetäytyä, sillä seurueen kyky toipua enää uudesta hyökkäyksestä oli heikonlainen.

 • Yöllä vaivasivat jälleen painajaiset, vaikka Bled yrittikin valvoa niiden yli. Aamulla Yön Silmät kanavoi parannusenergiaansa saadakseen edellisen päivät vammat parannettua.

Avoimet tehtävät

 • Pysykää 30 päivää Kendran seurana Ravengrossa
 • Selvittäkää, miten ahdistava uni saadaan loppumaan tai ainakin estettyä - Karhikiven vankila??
 • Toimittakaa professorin vaaralliset kirjat Lepistadiin, palkkio 100 PP/seikkailija
  • Toimittakaa kolme kirjaa Montagnie Crowlille Lepistadin yliopistossa
   • Verified Madness - Dark Tapstry -kirja
   • Serving Your Hunger - Urgathoan
   • Umbral Leaves - Zon-Kuthon
  • Neljäs kirja tuomari Embreth Daramid

Saalis ja palkkiot

 • Kaikille lvl 2

Kryptasta

 • 5 x CLW potion - käytetty
 • 2 x Lesser Resto potion - käytetty
 • Ouja-lauta, arvo 4000 gp - kokeiltu saada vastauksia kerran, lauta sanoi "STUPID"
 • 6 2 x haunt siphon - käytetty 4
 • 2 x +1 undead bane arrow - Weyonda
 • 5 x +1 ghost touch arrow - Weyonda
 • 10 x +1 arrow - Weyonda
 • 1 x Scroll of Detect Undead, 2 x Scroll of Hide from Undead - Yön Silmillä

Karhikiven vankila

 • 2 x "neg. energy alchemist fire" - 1 Tallulahilla, 1 Weyondalla

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped