Kääpiösamoaja, kotoisin Janderhoffista. Varakas perhe, jonka päämies, Morgymin isä, oli tehnyt huonoja kauppoja menetti riskialttiin sopimuksen myötä kaikki suvun kuparikaivantovarat Cheliaxilaiselle kauppiaalle. Morgymin perhe joutui häpeän tahraamina poistumaan Janderhoffista. Morgym oli ainoa, joka enää välitti pitää ikääntyvästä isästään huolta. Pakon edessä Morgym oppi erämaan tavat, metsästämisen alkeet ja omillaan pärjäämisen perusasiat. Isä kuoli reilun vuosikymmenen päästä tautiin, jota Morgym ei enää osannut itse parantaa. Yksin jäätyeeän Morgym päätti lähteä hakemaan kostoa. Cheliaxilaisen kauppiaan nimi oli muistissa ja kotikaupunkikin tiedossa; Korvosaan siis.

Korvosassa Morgym hankkiutui palkkionmetsästäjäksi. Erinomaiset jäljittäjän taitonsa toivat Morgymille mainetta ja muutaman ihan rahakkaan keikankin. Kärsivällinen Morgym sai muutaman vuoden kuluttua vihdoin tilaisuuden: kauppias, joka oli vienyt perheen varat kaipasi erätaitoista jäljittäjää etsimään velkojaan pakoilevan asiakkaan. Huono-onninen tukkuri oli helppo löytää lymyilemästä läheisestä metsästä. Morgym saattoi miehen köysissä palkkaajansa kartanolle, otti rahat ja kylmäverisesti murhasi ikälopun vihansa kohteen.

Veritekonsa jälkiä katsellessa Morgym ei tuntenut voitonriemua. Hän näki vanhan ja puolustuskyvyttömän miehen makaavan verilammikossa ja tunsi, kuinka Torag käänsi selkänsä hänelle. Oli aika paeta Korvosasta ja vauhdilla. Kartanon väki hälytti vartijat välittömästi, eikä Morgym ehtinyt paeta pitkälle, ennenkuin kymmenkunta aseistettua hevosmiestä jo piiritti hänet. Morgym tuomittiin orjuuteen ja passitettiin loppuiäkseen soutamaan orjakaleeria.

Toivonsa menettänyt Morgym kuitenkin pelastui Harmaiden Kaappareiden hyökättyä kaleerin kimppuun. Nähdessään tilaisuuden osoittaa kelvollisuutensa Toragille, Morgym riuhtoi itsensä raudoista irti aiheuttaen käsiinsä vakavat ruhjeet ja arvet. Taistelun ehdittyä kannen alle oli Morgym jo piessyt orjamestareista kolme tajuttomiksi. Hyökkäystä johtaneet Andoralaiset Kotkaritarit ylistivät Morgymin sisukkuutta ja kääpiön tarjotessa palvelustaan heille, ritarit kehoittivat häntä matkaamaan kanssaan Absalomiin ja liittymään Polunlöytäjiin. Morgym tuntee onnensa kääntyneen ja toivoo, että taistelemalla orjuuttajia vastaan hänellä olisi mahdollisuus hyvittää tekonsa Toragin silmissä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped