Hylättyjen Valtakunta

"Kirnuksikin tätä kutsutaan. Seinät suuret sulkevat sisälleen."

Maailma

Hylättyjen valtakunta on pieni valonpilkku näennäisesti ilkeiden hirviöiden ja kammotusten maailmankaikkeudessa. Tarinat ja legendat puhuvat, että taivaasta iskeytyi kuolleeseen maahan suuri muna, joka piti sisällään elämän siemenen. Se rikkoutui ja päästi valloilleen ensimmäiset ihmiset, puiden siitepölyn, kukat ja muut villieläimet. Tämä melko vaatimattoman kokoinen, noin 400 virstan läpimittainen pyöreä, vehreä alue on reunustettu korkein vuorin. Sen keskellä on suuri järvi, ja siihen laskee useampia jokia.

Kaikille tämä pieni maailma on koti, ja sitä moni kutsuukin Kirnuksi.

Valtakunta

Ihmisten valtakunta pidättelee lähestyviä hirviöitä ja örkkejä parhaansa mukaan. Ihmisillä ei ole ollut kuin joitain poikkeuksia lukuun ottamatta uteliaisuutta tietää, mitä vuorien takana oikeasti on. Tähän mennessä vuorien yli on vyörynyt vain kamaluuksia ja kuoleman lähettiläitä.

Valtakunnassa on vain yksi ehta kaupunkin ja tusinan verran kyliä ripoteltuna sinne tänne jokien ja muiden risteyksien varrelle. Itse kaupungilla ei ole omaa erisnimeä, se vain on kaupunki, eikä kukaan ole nähnyt tarpeelliseksi antaa sille yksittäistä omaa nimeään. Kaupungilla on ehdat kivimuurit, ja sen rakennuksetkin ovat vankkoja ja vanhoja tiilirakennuksia. Sen kadut ovat pääasiassa hiekkaiset, jotka ovat satojen vuosien saatossa painuneet kivenkovaksi, ja soveltuvatkin loistavasti vankkureille nykypäivänäkin. Kaupunkiin kuuluu myös järven keskellä oleva kallioinen saari, joka sisältää kuninkaan palatsin ja muut neuvostojen rakennukset, sekä toki aatelishuoneiden tilukset ja asujaimistot. Kaupungissa asuu noin 25000 ihmistä.

Ympäristössä olevat kylät ovat kaikki melko pieniä, lähinnä torppia, joiden pääasialliset palvelut ovat majatalo, kuriiri sekä karavaanari. Rakennukset ovat vaatimattomia, puisia hökkeleitä, joiden pääasiallinen tarkoitus on lähinnä pidellä sadetta. Toisin kuin kaupungilla, kylillä sen sijaan on usein jokin sijaintia ja luontoa kuvastava nimi, kuten Syväsalmi, Aavapelto ja Kiviniitty. Kussakin kylässä asuu noin 50-100 ihmistä.

Kylistä ja kaupungeista irrallaan asuvat maanomistajat, joiden tavallista mahtavampi koti on suurien peltojen ympäröimä. Näillä maaherroilla on usein renkejä sekä suurehko perhe tai yhdistelmä perheitä. Maaherrat usein ohjailevat ja omistavat kyliä, keräten sieltä veroja vastineeksi kaupungin suojelukselle.

Uskonto

Valtakunnassa on yksi tietty uskonto, ja muiden uskontojen seuraamista pidetään pakanallisena ja rangaistavana. Moni pelkää pakanallisia uskontoja uskoen, että ne ovat vuorten hirviöiden ja örkkien tuotoksia ja johtavat turmioon. Noitavainot ovatkin yleisiä, jos on aihetta epäillä jonkun ihmisen alkaneen epäillä valtakunnan uskonnon paikkaansapitävyyttä.

Valtakunnan uskonto on hyvin luontosentrinen, ja koostuukin vain muutamasta yksinkertaisesta jumalasta. On auringon, kuun, sateen, metsän ja maan jumala. Heille ei ole omia nimiään, vaan kutakin kutsutaan heidän kuvauksillaan. Muita jumalia ei valtakunta tunnusta, ja esimerkiksi myrskyn jumalaa pidetään pakanallisena. Sen sijaan myrsky on näytös taistelusta auringon tai kuun ja sateen jumalien välillä.

Armeija

Sotilaat ovat tärkeä voimavara valtakunnalle. Sotilaita on sijoitettu pitkin koko valtakuntaa ihan pienimpiä kyliä myöten ylläpitämään monia tehtäviään. Heidän on määrä suojella voutia hänen ollessa paikalla, heidän tulee ylläpitää järjestystä ja valvoa lakien noudattamista, ja tärkeimpänä suojella kylää mahdollisilta vuorien uhilta.

Armeija on melko suuri ja yrittääkin pitää huolta sotilaistaan parhaimman mukaan. Tämä tarkoittaa runsasta ravintoa ja voimakasta kuntoilua, sekä parasta mahdollitsa kalustoa. Herkästi nämä etäämmälle asetetut sotilaat alkavatkin käydä koppaviksi, heidän totuttuaan suurempaan ruokavalioon kuin mihin kylissä on kyetty tarjoamaan, ja alkavat sitten sortaa ja luoda itsestään jonkinlaista kylän tärkeintä miestä. Armeijan päällystö on tietoinen näistä ongelmista ja pyrkii vetämään pois epäkelvolliset sotilaat pois kylistä, joskin viestin saaminen perille on usein hankalaa sotilaiden kontrolloidessa joskus jopa kuriirien liikehtimistä.

Koska aseiden tarvitseman raudan louhiminen on kallista ja vaarallista, ovat laadukkaat aseetkin melko harvinaisia. Miekkoja löytyy usein vain sotilailta, omatekoisia kirveitä ja keihäitä taas käyttävät talonpojat tarvittaessa.

Ihmiset

Valtakunnan ihmiset elävät melko vaatimatonta elämää. Monien maanviljelijöiden lapset jatkavat samaa ammattia sukupolvesta toiseen. Monissa aatelisuvuissa on sama asia. Eli maailmassa vallitsee melko voimakas kastijärjestelmä, vaikkei se ole lain määräämä. Luokkaerot ovat selkeimmät kaupungissa, missä likaisimpien töiden tekijät ovat köyhiä perheitä, ja papit, insinöörit ja aateliset ovat rikkaita ja jopa pulskia.

Opetusta, esimerkiksi lukutaidon opettelua, ei harjoiteta juuri missään muualla kuin itse kaupungissa. Sielläkin vain harvat pääsevät kouluihin, ja heistä tuleekin juuri pappeja, kuriireja, kenraaleja ja insinöörejä. Monet sotilaatkin opetetaan lukemaan edes perustasolla pystyäkseen tiedottamaan mahdollisista vaaroista esimerkiksi kirjekyyhkyin.

Örkit ja hirviöt

Örkit ovat pimeyden olentoja, jotka vyöryvät aika ajoin vuorilta aiheuttamaan harmia ja tuhoa valtakunnalle. Heidän musta ihonsa hylkii miekan iskuja paremmin kuin ihmisten iho. Ne ovat rumia, vastenmielisiä ja raakalaismaisia, joskin hyvin voimakkaita. Pahan magian voimin he pystyvät tekoihin, joihin ihmiset eivät ole koskaan kyenneet.

Örkkien on nähty valjastavan hirviöitä ratsuikseen ja muuhun käyttöön, aivan kuten ihmisetkin käyttävät hevosia ja härkiä maataloustöihin. Harvoja näitä hirviöitä on saatu napattua elävänä, joten niistä kaikki tieto on pelkkää kuulopuhetta.

Noituus

Taikuus on pelättyä, sillä erityisesti örkkien on nähty loihtivat tulisia muureja tyhjästä ja repien ihmisten mieliä. Tämän johdosta taikuutta pelätään, ja myös niitäkin ihmisyksilöitä vainotaan, jotka pyrkivät mukailemaan örkkien taikuutta.

Pelaajille

Hylättyjen Valtakuntaa pelataan todnäk Dungeon Worldilla.

Hahmoa luodessa kannattaa muistaa, mikä maailmaan sopii. Koska valtakunnassa ei ole kuin ihmisiä ja taikuus on pelättyä, poikkeavuus tavallisesta väestöstä kerää herkästi epäileviä katseita. Myös uskonto on tärkeä aspekti. Mikäli joku ihminen julkisesti kuuluttaa pitävänsä jumalia petoksena ja valheena, hänet todennäköisesti poltetaan roviolla vääräuskoisena.

Hahmot

Pelaajahahmot tullaan luomaa jollain tapaa yhdessä, koska kyseinen maailma ei anna hirveästi varaa hulluimpiin hahmoideoihin. Hahmot ovat jonkin vapaasti valittavan aatelissuvun palkollisia tai jäseniä, mutteivat mitään kuolaavia brutaaleja raakalaisia, jotka käyvät sivukujilla mätkimässä viattomia. Tai mistä sitä tietää, kyllähän te sitäkin voitte tehdä, ovet ovat avoinna.

Kampanja mukailee paljolti roomalaisia niin arvorakenteissa, nimissä, arkkitehtuurissa ja muissa kulttuuriasioissa. Tämä ei kuitenkaan ole suora mallinnus Roomasta, lähinnä mukaelma omin fantasiapiirteineen.

Ylempänä mainitsin aatelissuvun. Pelaajat saavat suunnitella tämän yhdessä. Aatelissuvun viisi tärkeintä jäsentä ja vaakunan, ainakin. Näitä hahmoja eivät pelaajat saa itse ohjata, mutta kuin Simsin pikku-ukkelit he touhuavat omiaan pelinjohtajan omina sätkynukkeina.

Pelityyli

Pelinjohtaja ainakin toivoo, että peliin suhtaudutaan vakavissaan muttei tosissaan. Pääpaino olisi sosiaalisessa pelaamisessa ja näin ollen taistelut olisivat lähinnä sinemaattisia esityksiä riippuen puhtaasti siitä, miten niihin valmistaudutaan; suora hyökkäys ilman ajatusta on varma tappio.

Kingdom Of The Forsaken

Hahmot

  • Hahmo 1
  • Hahmo 2
  • Hahmo 3
  • Hahmo 4

Säännöt

Pelit

Esisuunnittelu

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped