Moesko
  • Levättyään hetken myrskyisen majakan varjossa, jatkoivat sankarit matkaansa sen syövereihin. Hetken pyörittyään Talosin alttarin ympärillä ja tutkittuaan sen vielä näkemättömien asukkaiden varastoja, alkoivat he nousta ylös majakan huipulle. Välitasolta löytyi majakan valtias, Myrskyjen Tornin Moesko, joka vaati tunkeilijoita poistumaan tornistaan, toivon mukaan ihan helvetin nopeasti. Moesko tunnisti Sinamin hajun, ja kävi raivolla lopulta kimppuun ukkosenjumalan raivon vahvistaen hänen voimiaan. Alexandra, Routa ja Sinami kävivät kimppuun armottomalla raivolla, ja Moesko oli melkein kaatua heidän ensimmäisestä hyökkäyksestään. Kaikki oli kääntyä hirvittävällä tavalla päälleen kun Moesko pamautti kolmikon kylmäksi salamalla! Oscar jäi viimeiseksi seikkailijaksi pystyssä, ja hän laski korttinsa; hän paransi nopeasti Sinamin jaloilleen ja ampui varsijousella Moeskoa tehottomasti, tämän kääntäessä raivonsa kohti bardia. Onneksi Sinamin vasara puhui selkokieltä ja Talosin palvelija kaatui maahan.
  • Moeskolta löytyi vesihengitysjuoma ja Miraalin näkinkenkä, sekä jotain yllättävämpää: hänen rinnassaan oli reikä, josta uupui hänen sydämensä. Sen tilalla oli Talosin taikakalu, samanlainen millainen löytyi ankhegien riivaamasta leiristä. Matka jatkui majakan huipulle, kohti vihreää, sykkivää valoa. Majakan valo oli lopulta sokaisevan kirkas, ja sen katveesta löytyi tajuton ruumis- virtahepoa muistuttava giff- sotilas nimeltä Melville. Melvillen laiva oli ajautunut karille majakan edustalla, ja hän oli jäänyt Moeskon vangiksi. Majakan valon lähde on Moeskon taialla vahvistettu sydän, jonka tuhoaminen on ratkaisu sokaisevaan valoon. Routa ja Sinami saavat sydämen tuhottua, ja vihreä valo katoaa Myrskyjen Tornin lumouksen rauetessa. Poistuttuaan tornista ja annettuaan näkinkengän takaisin Miraalille, hakee älykäs rapu Carl noutaa aarteita upotetuista laivoista palkinnoksi. Routa sai taikajousen ja Oscar erittäisen muovautuvan taikaviitan. Samalla Melvillen tuliluikun panokset noudetaan, jotta giff voi jatkaa matkaansa kiittollisena kohti Ikikesää. Seuraavana aamuna matka jatkuu takaisin Phandaliniin.
  • Phandalinissa asiat jatkavat rullaamista eteenpäin, sillä Leijonakilven kauppakonsernin edustaja on saapunut tekemään ensikontaktia Rautakallon örkkiheimon kanssa. Vanhempi osakas Bolwar Erdon ei vaikuta toiveikkaalta tehtävänsä suhteen, mutta ei malta olla nuolematta aatelistoon kuuluvan Oscarin persettä. Linene ja Alexandra yöpyvät taas yhdessä, muiden vetäytyessä takaisin Kivimäen majataloon. Seuraavana aamuna matka alkaa kohti Savraksen temppeliä, ja ensimmäisenä päivänä matkaa hidastaa kohtaaminen jättien kanssa. Huolestuttavampi kohtaaminen tapahtui seuraavana päivänä hieman ennen määränpäätä, kun joukko örkkejä koittaa väijyttää karavaanin metsän keskellä, karjuen olevansa "Baphometin asialla". Bolwar tuohtuu tästä ja on valmis kääntämään koko karavaanin ympäri, mutta Routa on vakuuttunut että nämä örkit eivät edusta Roskva Rautakalloa.
  • Örkkileirissä kuitenkin on piru irti; tervetulokomitean sijaan heitä oli odottamassa örkkipäällikkö sotaratsunsa edessä. Roskva on hiljainen, mutta hänen shamaaninsa Goharg on sitäkin äänekkäämpi, syyttäen Routaa edellisen henkisen johtajan surmaamisesta, Bolwarin vastaavasti kutsuen örkkejä petollisiksi huijareiksi. Ruota alkoi lyömään faktoja pöytään vihaisena, ja hän vetoaa Roskvan kokemuksiin heidän kanssaan; onko mikään heidän käytöksessään antanut osviittaa petturuudesta? Goharg vetoaa puolestaan demonijumala Baphometin viestiin örkeille, mutta Roskva hermostuu tästä. Juuri kun Roskva oli päätymässä ratkaisuun, Goharg haastaa tämän päälliköiden otteluun, Mag'goraan, ja jähmettää Roskvan loitsulla paikoilleen. Seikkailijat rynnistävät puolustamaan örkkipäällikköä tämän petolliselta hengelliseltä oppaalta ja henkivartijoilta. Roskva vapautuu myös itse loitsusta ja käy taisteluun Gohargin kanssa- mutta Alexandra vie voiton tästä nopeammin, räjäyttäen shamaanin pään loitsullaan. Roskvan vahvistettuaan asemansa klaaninsa johtajana, alkaa kaupankäynti pelästyneen Bolwarin kanssa. Vilja ja ohra vaihtuvat turkiksiin ja luuveistoksiin, ja Roskva kutsuu sankarit vieraikseen iltajuhliin. Oscar koittaa jatkaa örkkipäällikön iskemistä paijaamalla tämän susiratsua, ja Roskva toteaa että on valmis viemään bardin vuoteeseensa, jos tämä tuo hänelle Roskvan arvoisen trofeen- mieluiten ison hirviön pään.

Palattuaan takaisin Phandaliniin on seikkailijat tyytyväisiä saavutuksiinsa- mutta Kivimäen majatalolla Sinamia odottaa karu yllätys; verellä tahrittu viesti, jossa on vain sanat "TULE HAKEMAAN", Talosin symboli ja kimppu vaaleanpunaisia hiuksia sidottuna taikakalun ympärille. Sinami tunnisti hiukset lapsensa Gemman hiuksiksi.


Goharg

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped