Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 8. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Susi paukutti kattoa ja väänsi lautoja kovakouraisesti auki. Pian pieni aukko aukesi Nahumin kammioon, jossa painajaiskivi väritti katon verenpunaiseksi ja seinämät helvetin valtaamaksi Korvosaski. Nahum julkeasti ilmoitti, olevansa otettu Pettyneiden påäämäärätietoisuudesta, mutta todellinen palkinto on polvistua ja luovuttaa kultin menettämät pyhät esineet. Susi kysyi miks, johon Nahum nauroi "Koska minä olen Galigaron suvun patriarkka, painajaismaailman valtias ja pian puol'jumala. Pian katto alkoi uudelleen rakentua.. raskaista metallilaatoista.

Susi suuttui ja kimposi kirveensä käytävän pähän. Noutomatkalla, seinillä olevat metsästysmuistot, täytettyjen eläimien rintamat seurasivat Sutta. Viimeinen tokaisi "Kuolleet avaavat portteja" ja sai vastaukseksi silpaisun joka levitti sahanpuruja lattialle. Eläimet hiljenivät. Käytävän päässä oleva huone paljastui aarrekammioksi, josta löytyi runsaasti pettureiden mukanaan tuomia, tai myöhemmin ryöstämiä todellisia taikaesineitä. Todellisia olivat myös kaksi mimicciä, joita Randall kutitteli tiirikoilla ikävästi. Ne hoidettiin näppärästi sähköllä ja voimalla, sen jälkeen nautiskeltiin aarteista. Paitsi Milezza, joka epäonnekseen luki kätketyn riimun ja muuttui ihmisvasaraksi hyväksi toviksi. Toverit onneksi ehtivät perääntyä käytävään ja ovi piteli Milezzan törmäykset, juuri ja juuri.

Seuraavassa kammiossa oli vastassa outo näky, rituaaliympyrä, sen sisällä tempova elävä painajainen joka räjähti muodosta toiseen. Maassa ympyrän juurella makasi kuollut viehättävä naiskultisti. Ovi suljettiin murheiden kammioon. Seuraavaksi tutkittiin Nahumin kirjasto, sekä rituaali harjoituskammio. Sen aarteita ihmeteltiin ja jälleen toisulottuvuussäkkiin heitettiin monia tosiesineitä, kuten muumioitunut käsi ja neliapila taltioituneena merenalaisen Mog-Latharin temppelin kattolasiin. Yht'äkkiä Randall kuuli ääniä painajasiuni huoneesta ja pian seinän läpi kimposi painajainen itse. Se joutui kuitenkin itse säikytetyksi, ensin Majikin voimapommin ja sitten näkymättömän Suden ja haamuja vahingoittavan Gola miekan taki. Se läpsäisi pelästyneenä Zerania pelottavasti, mutta katosi sitten samaa riettiä läpi seinän. Susi haukkasi taas järjesttömän palan pahaa unta, mutta Zeran ei onnistunut uudella varjomiekallaan tuhoamaan sitä lopullisesti.

Tämän jälkeen toinenkin kerros oli varmistettu, no mitä nyt Nahumin ja petturikultistien katastrofaalinen imeytyminen unien maailaman tasolle tuli toistettua turhan läheltä, mutta Susi ja Golan kosketus oli taas valmiina. Milezza luki jokseenkin kettumaisia kirjoja. Viimeisiä askeleita Nahumin kohtaamiseen alettiin suunnitella, kun näkymättömyydestä kuului hentoinen ääni: "Mestari on valmiina, polvistukaa ja antakaa lahjanne tai kohdatkaa loppunne. Kjäh kjäh kjäh.", julituksen jälkeen näkymätön entiteetti liihotti kevyesti kohti rappuja ullakolle..

 • Asnaan Sharoosh - vudralainen mieltymysten palatsin Rook's Roostin valtija
 • Avigail - Edesmenneen kirjakauppias Giorgion järkyttynyt ja väsynyt tytär
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Diogorgio - Sillanedustan menestynyt mystisten opusten ja sarjakuvien kauppias Winding waystä
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Guttermaw - sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Madame Carrington - liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Maynard Colville - Madame Carrington särmä miespalvelija
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Moses Greeley - Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso - Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro - Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Sally Scrabblebones - yöhäkki, joka on piinannut Sillanedustan unia jo sukupolvien ajan, tuli ja surmasi bakun..
 • Stainton Drune & assistenttinsa Cisir - Korvosan Magistate of Civic Order. Mukana Mog-Latharin löytymisessä? Kellariin hukutettu, vai pelkkä kuvajainen?
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped