Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: Gastogh, Jacen, NiTessine, Rei, Zathow, Ziria
Hahmot: Yrmy, John Smith, Ahmet ibn Fahdlan, Lorgara Silverstream, Teziem Arkady, Siriel

  1. Shipyard Rats 2012-09-12
  2. Shipyard Rats 2012-09-12 2
  3. Shipyard Rats 2012-09-12 3

Tynnyrintekijän varasto

Puolen tunnin etsintöjen jälkeen surkeassa säässä tiennäyttäjät löytävät Luscilian kirjeessä kuvaillun paikan. Varasto on yksikerroksinen, mutta korkea rakennus. Sen ikkunat ovat sisäpuolelta peitetty lankuilla, ja kaksoisovien kahvoja pitää kiinni paksu, ruosteinen kahle. Vanha punainen maali on kosteassa säässä valunut hiukan, mutta siinä lukee vieläkin selvästi Pääsy kielletty. Nopea kierros rakennuksen ympäri paljastaa, että takaovikin on laudoitettu umpeen ulkopuolelta. Puu on hapertunutta ja vanhaa, eivätkä naulatkaan vaikuta järin kestäviltä.

"Jos he piilottelevat täällä, he eivät varmaankaan ole lukinneet paikkaa ulkopuolelta. Teziem, tarkistatko oven?" Ahmet virkkoo.

"Totta. Jostakin kulku tänne on tarkoitettu tapahtuvaksi. Ei muuten käärössä olisi opastettu tänne. Ja jos osa vangeista on täällä, niin jostain heidätkin on pitänyt tuoda. Mutta jos mitään muuta ei löydy, niin joko koitamme tiirikoida lukon tai menemme takaa poistamalla laudat", John toteaa.

Stealth +7 Teziem vilkaisee ovea ja koettaa raottaa sitä varovaisesti.

Teziem toteaa hyvin äkisti, etteivät kahleet ole missään kiinni. Näyttävät, suuret ketjut saa helposti kahvoista niin, että sisäpuolelta ovea raottamalla ne saa takaisin paikalleen.

Varaston sisällä on säkkipimeää. Haltiasilmin näkee sen olevan täynnä rikkinäisiä tynnyreitä erinäisissä pinoissa.

Laskettuaan ketjun varovasti paikalleen Teziem palaa muiden luo. "Sisällä ei näy ketään ja oven saa helposti auki. Voi tosin olla että tuolla hämärässä piileksii joku jota en vain nähnyt."

Yrmy seuraa muita tyytyväisesti hyräillen, vaikka ilta keskeytyikin kiireeseen. Teziemin palattua, ja kääpiön jo siirreltyä painoaan jalalta toiselle hyvältä tuntuvan ajan, hän ehdottaa: "Mennäänks siis sissää?"

"Ei tilanne tässä odottamalla muutu. Sytytän lyhdyn ja mennään sitten", John sanoo Yrmylle ja vilkaisee muita jos he ovat valmiita.

"Yrmy, näet pimeässä meistä parhaiten joten mene vähän muiden edellä ennen kuin herätämme kaikki soihtujen kanssa", Teziem ehdottaa ja napauttaa toisen tikareistaan valmiiksi käteen. "Tämä vaikuttaa näet epäilyttävän hiljaiselta, aivan kuten laiva ja majatalokin."

John voi kerrankin olla iloinen kantaessaan lyhtyä eikä soihtua; lyhty syttyy iloisesti palamaan kosteudesta huolimatta. Sen luoma valo luo kujalle valtavasti varjoja, jotka liekin mukana tanssivat. Voimistuva sade ropisee vasten talojen kattoja ja luotuja lammikoita, säestäen varjojen liikkeitä.

Guidancea menemään vaikka järjestyksessä Yrmy, Teziem, John, Ahmet, Lorgara siihen asti minkä nyt GM katsoo ehtivän. Siriel napauttaa tiennäyttäjänsä taas loistamaan valoa ja nyökkää Johnille, valmiina seuraamaan ryhmän mukana. Odotellessaan muiden olevan valmiita liikkumaan Siriel taputtelee kavereitaan ystävällisesti olalle. "Hiukan johdatusta ei ole varmaan pahitteeksi."

Stealth +1, perception +4 "Koo koo. Mennääs sit!" Yrmy lähtee hipsimään taloa kohti hiukan liioitellun näköisesti, kirves valmiina käsissään. Hän kurkkaa sisään pikaisesti ennen kuin menee sinne.

John, ei hiipimistä kykynä ja ACP 9 John katselee muiden hiipimisät ja liikauttaavähän itseään ja kuuntelee syntyvää kitinää, rahinaa ja kolinaa. Hän kohottaa olkapäitään ja toteaa hiljaa, "Toiset osaa ja toiset ei", kiskaisee miekan esiin ja koittaa edetä mahdolisimman hiljaa lyhty toisessa kädessä.

Yrmy astuu ensimmäisenä varastoon pois kaatosateesta. Varasto on pimeä ja pölyinen, ja rankan sateen pisarat valuvat katon raoista. Suuren hallin nurkassa oikealla on pieni koppihuone, jonka ovi on raollaan.

Yrmy viittoo kädellään muille, että lähestyä voi. Hän väistyy ovensuusta syrjään, menee sisemmälle ja jatkaa ympäriinsä katselua.

Stealth +7 Teziem tulee hissuksiin perässä ja yrittää pysyä piilossa Yrmyn leveän ja oluenhajuisen selän takana.

Ahmet Stealth +3 Ahmet seuraa muita, niin kepein jaloin kuin kykenee.

Kukaan ei huomaa mitään sen erikoisempaa varastossa. Ovatpahan poissa sateen alta kuivattelemassa. Tarkemmalla vilkuilulla tynnyreiden takaa saattaa nähdä pari rottaa, jotka heti pinkovatkin takaisin piiloon.

Yrmy örähtää pettyneesti kun mikään ei hyökkääkään kimppuun. Hän tallustaa katsomaan koppia, jonka ovi on raollaan.

John lähtee seuraamaan Yrmyä ja samalla muistelee mitä käärössä sanottiin piilotetusta kellarikerroksesta.

Yrmy näkee kopissa pienen toimistohuoneen. Kovia kokenut työpöytä on tyhjä, ja sen edessä on ränsistynyt tuoli. Kirjahyllyssäkään ei ole mitään. Seinällä on pieni koukku, jossa roikkuu ruostunut lyhty. Se on hiukan lämmin.

Yrmy palaa toimistosta turhautuneena. "Ei tääl o mitään! Mitä tiäl piti olla?"

John: Perception 1. Jossakin on salaovi. "Täällä piti olla salainen kellarikerros, eli piilotettu sisäänkänynti", John sanoo. "Jos tuo lyhty oli vielä lämmin, niin joko se on jätetty siihen pois lähtiessä tai tänne tultaessa. Koska ovi on kohtuullisen kaukana, niin sanoisin tänne tultaessa. Eli ehkä jostain lyhdyn läheisyydestä löytyy sisäänkäynti ja se kellari on valaistu", John sanoo tutkiessaan huonetta tarkemmin.

Tuskaisen huonosti piilotettu lattialuukku löytyy kuraisen maton alta.

Stealth +7 "Hyvää työtä John", Teziem sanoo. "Katsotaanpa mitä tuolta sitten löytyy - toivottavasti Cestis." Teziem raottaa luukkua niin varovaisesti kuin mahdollista ja kurkistaa sisään.

Teziem saa raotettua luukkua aivan kuin se olisi öljytty; pihaustakaan ei kuulu. Yrmy saa piilleen alkoholihikkansa kuriin eikä myöskään päästä sen enempää ääntä. John ymmärtää olla liikkumatta purkissaan.

Teziem näkee vain vähän lattialuukun alla olevaan tilaan. Leveät, mutta jyrkät portaa johtavat alas huoneeseen, jossa varjojen puolesta näyttäisi olevan ainakin pöytä ja muutama hahmo. Hahmot eivät ole reagoineet lattialuukun avaamiseen.

Lorgara ja Siriel taivastelevat ulkona kaatosateessa. Ahmet on sisäpuolella. Yrmy, John ja Teziem ovat toimistokopissa.

"Joku tuolla on. Olettaisin että ne ovat orjakauppiaita, ja kun teistä ei ole hiipimään niin sanoisin että Yrmy juoskoon edellä ja John perässä, mennään vauhdilla sisään. Tulen heti teidän perässänne. Ahmet, ilmoitatko Sirielille ja Lorgaralle että täällä on mitä luultavimmin vihollisia ja että heitä tarvitaan, ja tulkaa sitten heti peräämme", Teziem sanoo ja ottaa tikarinsa valmiiksi esille. Haltian silmät välähtävät innostuksesta.

Siriel havahtuu ajatuksistaan ja huomaa, ettei sisään menneistä ole hetkeen kuulunut mitään. Hän menee sisälle rakennukseen etsien muuta seuruetta. "Oletteko löytäneet mitään?", hän kuiskaa.

Yrmy: ready action: liikettä alas kun luukku avataan. "Joo. S'o hyvä suunnitelema," Yrmy kuiskaa ja hiipii lattialuukun viereen alahuultaan purren, vilkuillen ulko-ovea 'koska mennään?'-mallisesti. "Nykäskee hei joku muu toi luukku sit auki ni mä pääsen paremmin sissää."

John: ready action: Yrmyn perässä alas ja liikkeen aikan kilpi esille ja kuntoon jos tuplamove. John ajattelee hetken orjien mahdollista kohtaloa lisäten vihaa ja tuntien että adrenaliini alkaa erittyä. "Jos perässä alas tuleva ottaa lyhdyn mukaan alas varmuuden vuoksi", hän kuiskaa muille ja nyökäyttää olevansa valmis menemään alas.

Ahmet vastaa Sirielille kuiskaten: "Vihollisia," ja nyökkää päätään toimistokoppia kohti. Sitten hän jatkaa hiippaillen ulos kutsumaan Lorgaran sisään, minkä jälkeen siirtyy itsekin koppiin.

Teziem tovin odoteltuaan avaa sitten lattialuukun. Yrmy säntää ensimmäisenä sisään, mutta ei jyrkkien portaiden vuoksi pysty varsinaisesti ryntäämään. John seuraa tiukasti perässä.

Rotta 22
Pikkurotta 21
Ahmet 20
Teziem 18
Siriel 16
Vihu 13
Lorgara 9
John 8
Yrmy 5

Alakerrassa hän näkee pöydän ääressä istuvan ihmisen, joka havahtuu rymyämiseen ja pudottaa kirjansa välittömästi. "Tunkeilijoita, hyökätkää!" hän parkuu, ja samassa kaksi suurta rottaa ilmestyvät pöydän alta kirjahyllyn takaa, näytellen ahnaasti hampaitaan. Ne ryntäävät Yrmyä päin ja yrittävät saada saappaat suihinsa. Yrmyn paksunahkaiset saappaat tosin eivät liiemmin välitä rottien tylsistä hampaista.

Move 30 ft. kohti vihollisia, standardilla sotatanssi päälle. Ahmet hymyilee petomaisesti, valkeat hampaat välkkyen hämärässä ja sapeli kädessään etenee kepein askelin, melkeinpä tanssahdellen, kohti alakertaa.

Move ruutuun C2, tikarilla rottaa +6, 1d4+2 Teziem syöksähtää alas, näkee rotan ja koettaa puukottaa sitä.

Move ruutuun A2, Bit of Luck Yrmyyn Siriel laskeutuu taistelun äänien hälyttämänä myöskin portaat alas, Tiennäyttäjä kaulassaan yhä valoa hohtaen. Hän kurottaa koskettamaan Yrmyn selkää ja toivottaa onnea taisteluun.

Teziemin puukko löytää rotan helposti sen vastusteluista huolimatta. Surkea otus ei tökkäisyn jälkeen enää liikukaan.

Pöydän takana oleva mies parkuu. "Ei! Ei, Jaakko, ei! Minä kostan puolestasi!" Hän vetää esille puisen nuijansa ja loitsii. Puu saa heleän vihreän auran, ja mies katsoo murhaavasti Teziemiä.

Moveja niin pitkälle kuin sielu sietää. Lorgara on yrittänyt sateen läpi pitää silmällä porukan selustaa: Sirielin tullessa noutamaan häntä haltianainen vetää pitkämiekkansa esiin ja siirtyy sisälle hankkimaan tilanteesta yleiskäsitystä.

move C5. PA - Longsword +4, 1d8+5. Ahmet saa flankin rotalle. John siirtyy loitsun heittäneen miehen viereen ja lyö tätä voimiensa takaa miekallaan.

move B5:n, rage, greataxe elevation-bonuksen ja taian kera 2d20+7, d12+7. Rotat saa oppailla ihan vapaasti. Yrmy tekee itselleen kyynärpäätaktiikoilla tilaa ja ärisee pois massan keskeltä. Hän ei jaksa rottien kanssa kahinointia vaan räpiköi ähisten pöydälle päästäkseen käsiksi kunnon kohteeseen. "Hei kamu! Nostas vähä päätäs nii mä... RAAGH!"

Lorgara astuu huoneeseen vain todistaakseen kuuden sekunnin teurastuksen. John tepastelee muina miehinä rottien haukatessa ohi saappaista miehen viereen ja yhdellä iskulla iskee tämän miekkosen maahan. Yrmy raivoissaan vihollisensa aikaisesta nukkumaanmenosta hän pilkkoo rotan kilon kappaleiksi. Rotista ja miekkosesta on vain surkea muisto jäljellä, ja myrskyn jälkinen hiljaisuus laskeutuu huoneeseen.

TAISTELU OHI JEEE!

John hakee lyhdyn ja tämän jälkeen tarkistaa kuoleen ja pöydän, sekä vilkaisee kirjahyllyt pikaisesti läpi.

Yrmyn taisteluinto katoaa hänen verestään yhtä äkkiä kuin se tulikin. Kääpiön voi kuulla mutisevan hänen kaivellessaan repustaan juotavaa: "... lisee rottia... tää ei oo voitonryyppy... tää o pettymyksee..."

John tutkii kirjahyllyt, mutta toteaa ne nopeasti läpilahoiksi, jotka ovat toimineet lähinnä hiirien ja rottien tyyssijana. Kirjoista on jäljellä pääasiassa rippeet ja kannet. Kierroksellaan hän kuitenkin huomaa pöydän alle ovelasti piilotetun arkun.

"Hei Teziem. Täällä olisi jokin arkku. Koska nämä hemmot ovat vähän ikävää laatua, niin voisitko tarkistaa että tuossa ei ole mitään ansoja. Saattaa olla että se on vain lukossa, mutta silloinkin sorminäppäryytesi olisi hyödyksi", John toteaa Teziemille ja keskittyy kuolleeseen tarkemmin. "Olisikohan hänellä joitain avaimia tai muutahyödyllistä", John puhelee ääneen samalla kun tutkii tätä.

Perception +7 / Disable Device +9 "Toki. Cestistä ei tosin näy täälläkään", Teziem sanoo ja menee tutkimaan Johnin löytämää arkkua ansojen varalta. Havaittuaan ansan tai sen puutteen hän yrittää avata arkkua.

Guidancea Teziemille töks töks Siriel kuljeskelee hiukan kalvenneena huoneessa kiinnittäen katseensa mihin tahansa muuhun kuin silvottuihin ruumiisiin. Hetken kuluttua hän terästäytyy ja suuntaa huomionsa tovereihinsa: "Sattuiko keneenkään?" Sitten hän asettuu seuraamaan Teziemin puuhastelua arkun kanssa, aina välillä tämän olkaa koskettaen.

Mieheltä löytyy vain nahkahaarniska, puinen nuija, raskas puinen kilpi sekä pussukallinen kultakolikoita.

Teziem vilkaisee arkun ja toteaa sen olevan turvallinen. Arkku ei ole lukossakaan, ja turvallisin mielin avaa arkun. Hämmästyksekseen hän löytää sieltä läjän Cassomiriläistä arvoharkkoja, yhteensä 1600 kultarahan arvosta.

John ottaa kullan talteen ja punnitsee haarniskaa ja kilpeä kädessään. Lopulta hän päätää laittaa ne säkkiin odottamaan poistumista. Tämän jälkeen hän siirtyy takaisin arkun luokse. "Nähtävästi orjakauppa on lyönyt leiville", John toteaa. "Nuo on parempi ottaa heti mukaan, sillä jos joku vihollinen pääsee vetäytymään nuo lähtenevät mukaan. Pystyn vielä kantamaan enemmänkin, vaikka aika kuormattu olenkin", John sanoo muille.

Yrmy tulee pällistelemään harkkoja. "Hoo. Nää jampathan ansaittee enemmän ku myö. Tosin päivät varmaa piremmät, hö hö. Mie voin kantee!" Hän nostaa arkun hieman ähkien ja heilauttaa sen olkansa yli. Se jysähtää kuuluvasti kääpiön panssaroitua selkää vasten mutta ei näytä hidastavan tämän menoa. "Onks näitä lissee?" Yrmy tähyilee ympärilleen etsien lisää saalista.

Yrmy näkee yhden rotanraadon. Toinen on haihtunut savuna ilmaan. Taisi olla miehen eläinkumppani.

"Eipä näy," Yrmy mumisee itsekseen tihrustettuaan pikaisesti hämärät nurkat läpi. Hän potkaisee rotanraadon yhteen niistä. "Oliks tää tässä? Vieläks meil on jotain hukas? Se Sestis-sty... hoo, täshä menee kiäli solmuu. Se Sestis-tyyppi vai mikä se oli? Olikse tää?" Yrmy tökkäisee Vihun veristä ohimoa rautaisella saappaankärjellä.

"tämä taisi olla vain ovivahti. Toivottavasti vastauksia löytyy tuon oven takaa", John sanoo osoittaen ovea. "Kellarissa piti kokonaisen kultin pitää majaansa, joten siellä lienee useampiakin vihuja. Ja Cestis on todellakin vielä kadoksissa", John sanoo pyistäen kulmiaan. "Ovatko kaikki valmiina jatkamaan matkaa?", John kysyy ja tarkistaa miekkansa kunnon.

"Jatketaan vain. Toivottavasti löydämme Cestiksen täältä kunnossa", vastaa Siriel.

Perception +7 "Olen valmis", Teziem sanoo ja menee kuuntelemaan ovelle. "Olkaahan hetki hiljempaa, koetan kuunnella onko tuolla ketään."

Teziem ei kuule oven toiselta puolelta mitään. Ehkä Yrmyn refleksinomainen röyhtäily häiritsi alitajuisesti haltian kuulostelua.

"Miehellä ei ollut ollut avaimia, joten ovi on varmaan auki", John tarkastelee ovea, sen saranoita ja aukeamista. "Mieluiten haluaisin tämän hiljaa auki. Jos täälä nimittäin on jokin kultti, niin en halua kaikkia kerralla niskaani", hän lisää ja jatkaa vielä, "Onko kenellä pidemmän kantaman aseita? Nimittäin jos tuon oven takana on väkeä vähän matkan päässä, niin saattaisimme pystyä yllättämään heidät".

Yrmy katsoo ovea hetken ja vaihtaa sitten otteensa kirveestään niin kaukaksi kärjestä kuin pystyy.

John kaivaa taas kerran lingon esiin. Lataa sen ja laittaa kilven taas valmiiksi. "Yksi heitto onnistuu nyt, koska en voi ladata linkoa kilven kanssa. Viimeiset valmistautumiset ja menoksi taas. Voisiko joku koittaa avata oven hiljaisesti sitten kun on valmista?", John sanoo.

ready action: move sisään. Trigger: ovi aukaistaan "Joo, aukaskee, aukaskee!" Yrmy kuiskaa noin yhtä suurella volyymilla kuin normaali puheäänensä.

"Jos joku ei ole valmis, niin sanokoon nyt", John kuiskaa linkoa pyöritellessään.

Guidancea kehiin keihin kaikkiin nyt ehtii Huomatessaan, että matkaan ei päästä ihan heti, Siriel ryhtyy rukoilemaan johdatusta tovereilleen toivoen näiden siitä virkistyvän. Johnille Siriel toteaa, ettei vaivihkaisuus ja hiljaa liikkuminen ole oikein hänen alaansa, mutta varsinkin jos ovi näyttää olevan heidän puolelleen aukeavaa laatua, hän voi käydä sen avaamassa, jotta muut pääsevät nopeasti siirtymään sisään.

Teziem nyökkää olevansa valmis ja siirtyy oven edestä sivummalle.

Ahmetin Stealth on +3 Ahmet kyllästyy odottelemaan ja kepein askelin astelee ovelle, sapeli toisessa kädessään, tarttuu kahvaan ja avaa tai työntää, riippuen siitä, mihin suuntaan se nyt näyttääkään aukenevan.

Ahmet ottaa 6 pistettä vahinkoa Kun muut ovat odotelleet oven vierellä ajan, joka tuntuu viikoilta, astuu Ahmet oven eteen ja työntää sen kahvasta auki. Oven toisella puolelta löytyy vain alaspäin johtava pitkä, pimeä käytävä, jonka portaat ovat jyrkät. Vaan edessä avautuva käytävä on pientä siihen mitä Ahmet kokee. Avatessaan oven hänen jalkojensa alta paljastuu suuri kirves, joka yrittää halkaista kelishimiehen. Oli hiuskarvan varassa, ettei se sitä todella tehnyt, mutta jälki on rujo. Kirves tekee vuotavat haavat Ahmetin sisäreisiin.

Oven avauduttua ja kirveen heilahdettua Yrmy lähtee vaistomaisesti säntäämään käytävään. Kuin ihmeen kaupalla Yrmy ei juostessaan kompastu portaisiin vaan saa itsevarmana marssii käytävän puoleen väliin. Käytävän päässä, noin 55 jalan etäisyydellä ovesta, ovat toiset ovet.

Ahmet irvistää ja hakee toiseen käteensä vyöltään parannussauvansa. Sitten hän seuraa Yrmyä seuraavalle ovelle, huomattavasti kääpiötä varovaisemmin. "Se yllätysedusta, nyt liikettä!" hän sihahtaa muille.

John lähtee seuraamaan muita.Hän miettii hetkisen olisiko kannattavaa vaihtaa linko johinkin muuhun, mutta päättää jatkaa sen kanssa. Haarniskan kolistessa hän pysähtyy hetkeksi portaiden yläpäähän ja kävelee sittenne varovasti alas. "Haarniskassa on hyvät puolensa, mutta tämä ei ole niitä", hän mutisee itsekseen portaissa.

Yrmy: tuplamove käytävän toiseen päähän Yrmy hypähtää laukaistun kirvesansan ohi ja jatkaa rynnistystään suoraan vastapäisille oville hunosti istuvan panssarinsa aikaansaaman valtaisan melun saattelemana.

John: Odottaa hetken tarkkaillen ympäristöään jos joku tuo lyhdyn. Jos ei niin sitten menee hakemaan sen ja laittaa lingon pois. John pysätyy käytävän hämärtyessä. Hän kääntyy taaksepäin ja hihkaisee muille: "Toisiko joku nopeasti lyhdyn?"

Move/tuplamove lyhdyn mukaan ottamiseen ja sitten käytävälle Teziem nappaa lyhdyn mukaansa ja lähtee käytävälle muiden perään. "Valoa tulossa!" hän huikkaa hiljaisella äänellä takaisin Johnille.

Siriel lähtee seuraamaan muita, tiennäyttäjässä on tuttuun tapaan valo päällä. "Minäkin voin näyttää valoa kunhan ehdin sinne asti. Ahmet, oletko kunnossa?"

"Se on pelkkä lihashaava," Ahmet vastaa.

"Voin laittaa lingon pois ja ottaa sen lyhdyn joha haluat kaki kättä tikaareille", John sanoo Teziemille.

Kunhan valo yltää käytävän toiseen päähän saakka, Yrmy avaa oven.

Aloitteet kuvassa Yrmyn avatessa oven hän näkee valaistun huoneen, jonka valonlähteet ovat korkealla holvimaisen huoneen katon rajassa. Keskellä huoneen lattiaa on punaisella liidulla piirretty rotta. Huoneen itäisellä puolella on valtava kasa laatikoita, tynnyreitä ja arkkuja, ja niiden takana paksu puinen ovi. Läntisellä seinustalla on kolme jykevän näköistä ovea, joissa on pienet ikkunaluukut.

Vastakkaisella seinällä näyttää odottelevan jo harmaantunut mies ja hänen vierellään jokin, joka vastaa kovasti tiennäyttäjäinkurssin esimerkkiepäkuolleelta. "Kirotut tunkeilijat! Teidän päivänne päättyvät etuajassa!" Miehellä vaikuttaisi olevan päällään rintapanssari, ja toisessa kädessä valmiina raskas moukari. Epäkuolleella ei ole aseistusta tai muutakaan varustusta kuin repaleiset sotilaan vaatteet.

John siirtyy S7 tuplamovella. Jos lyhty ei voi sytyttää paloa, niin kädet tyhjenevät ekan liikkeen lopussa ja miekka tulee esiin tokan aikana. Oven auetesa John kuulee miehen uhittelun ja hän tuntee taas adenaliinin virtaavan suonissan lähtiessään siirtymään huoneeseen päästäkseen osalliseksi taistoon.

Ahmet rynnäköi, W8, scimitar +8 (1d6+4/18-20) Ahmet loikkaa parilla harppauksella miehen luokse ja sivaltaa tätä sapelilla.

Tuplamove ruutuun W9 Teziem syöksähtää huoneeseen ja ottaa matkalla molemmat tikarinsa esiin.

Ahmetin sapelin isku osuu epäkuolleeseen otukseen, mutta ei pureudu sen nahkaan kunnolla. Kelishi saa nopeasti pääteltyä tästä, että epäkuollut ei ole mikä tahansa, vaan huecuva. Sen iho hylkii kaikkea paitsi hopeaa ja hyvyyttä. Muistiin tulvivat luennot näistä olennoista, jotka pystyvät taikavoimillaan muuntautumaan minkä tahansa eläväisen näköiseksi, ja joiden kynnet levittävät tappavaa tautia.

Ahmet ottaa 13 (6+7) pistettä vahinkoa Huecuva, naarmusta suuttuneena, katsoo Ahmetia kylmää sinistä hohkaavin silmin ja huitoo kynsillään Ahmetiin hyvin ikävän näköisiä naarmuja kumpaankin käteen. Haarniskan uutuudenhehku on sitä myöten myös mennyttä.

Lorgara vahtii portaiden yläpäässä.

delay, ottaa vuoron ennen dudea Siriel odottaa josko Yrmyn paikka ovensuussa vapautuisi.

rage, charge W9:n. Greataxe +8, d12+7, x3 Yrmy katsoo hetken tyrmistyneenä lattiaan piirrettyä rottaa. Eikö nää ikinä lopu... Sitten hän näkee Hemmon ja menee purkamaan tähän rottia kohtaan tuntemaansa raivoa.

Yrmyn kurssi juostessa muuttuu kiitos haltia Teziemin paikallaolon. Kääpiön hulmuava parta ei myöskään joudu huecuvan kynsien raatelun kohteeksi, ja Yrmy pääseekin aivan äimistyneen miehen likelle kirvestään heiluttamaan. Ja tämän suurkirveksen kertaheilautus kumauttaakin surkean miehen rääpäleen lattiatasolle vuotamaan.

Move ruutuun Q8, kanavoi parantaakseen excludaten pahikset jos osuvat alueelle Siriel siirtyy ovensuuhun Yrmyn vapauttamalle paikalle ja keskittyy hetken. Kultaisena kimalteleva aalto leviää hänestä joka suuntaan.

Sirielin kanavointi parantaa 5 pistettä.

John. Tuplamove y8 John tiputtaa lyhdyn ja lähtee siirtymään epäkuolleen luo ottaen matkalla esiin hopeisen vasaran.

Ahmet smite evil + battle dance +9 atk 1d6+6/18-20 Ahmet antaa sapelinsa hohkaa puhdasta valoa, ja kauniilla tanssipyörähdyksellä silpaisee epäkuolleeseen suuren viillon rintakehään. Otus örähtää aivan kuin tuntisi kipua. Aivan kuin palaen haavasta nousee valkoista savua.

Teziem 5ft-step X8, flank atk +6/+6 1d4+2/1 +1d8 sneak Teziem asettuu otuksen varjopuolelle ja iskee tikareillaan. Ensimmäinen isku silpoo vain pienen naarmun epäkuolleen paksuun nahkaan, mutta toinen tikari löytää kohteensa. Epäkuolleen kääntyessä kohtaamaan haltian se saa jo ammottavaan haavansa voimakkaan tikarin iskun. Hirviö karjuu suoraa huutoa kun sen keho, päästä alkaen, valuu tuhkana lattialle.

Lattialla oleva tuhka katoaa aivan kuin tippuisi lattian läpi. Huoneeseen palaa hiljaisuus hetkeksi, kunnes pohjoisimmasta vankisellin ovesta kuuluu ryminää ja vaimennettua puhetta.

Taistelu ohi.

John pyörähtää ympäri tarkastaen huoneen jos jossain näkyisi vielä jotakin muuta uhkaavaa. "Siinä taisi olla kaikki", hän sanoo muille ja kohdistaa huomionsa äänen suuntaan. Tämän jälkeen hän kumartuu maassa makaavan miehen puoleen ja tarkistaa tämän kunnon. Poistaen tältä samalla aseet, avaimet ja muut tavarat. "Epäkuolleita. Tästähän kaupungin vartiosto tykkää. Onkohan tässä taustalla jotakin suurempaa?", hän pohtii ääneen. "Tällä kaverilla olisi ehkä tietoa enemmän, mutta onkohan hengissä enää? Emme kyllä ole tähän mennessä saaneet kenestäkään mitää oikein irti, mutta yrittämättä emme saa mitään", John vielä lisää ja kysyy, "Tunnistaako kukaan tuota lattiassa olevaa rotan kuvaa? Uskonnolliset asiat eivät ole vahvuuteni".

Selvitettyään miehen kohtalon John siirtyy ovien luokse kuulostelemaan. "Keitä siellä on?", hän kysyy.

Stabilize vihuun, aikasemmasta combatista löytynyt CLW-potikka Ahmetille Johnin kyselyjen hälyttämänä Siriel lukee kaatuneelle haavojen tyrehdytysloitsun vielä siltä varalta, että mies ei ole täysin mennyttä. Sitten hän kääntyy tarkastelemaan Ahmetin haavoja kaivaen repustaan yhtä löytyneistä taikajuomapulloista. "Otahan tästä, näytät olevan sen tarpeessa." Huolehdittuaan havaitsemistaan vammoista Siriel kääntää huomionsa lattiassa olevaan rottakuvioon. "Ahmet, näyttääkö tuo sinusta tutulta?"

Yrmy lakkaa puuskuttamasta hampaidensa läpi ja sylki lakkaa samalla lentämästä. Olipaha taas lyhyt nujakka, hän miettii. Hän kaivelee repustaan nahkaleiliä ja sylkäisee lattialla olevan rotankuvan päälle ennen kuin juo sen tyhjäksi.

John ei löydä mieheltä kuin rintapanssarin, raskaan moukarin ja eriskummallisen amuletin. Siriel saa tyrehdytettyä miehen verenvuodon.

Sellin oven toiselta puolelta kuuluu: "Olemme vankeja. Päästäkää meidät!"

Koska avaimia ei löytynyt John koittaa onko ovet lukossa.

Yrmyn pää kääntyy vaimean äänen suuntaan. Hän tähyilee Johnin ympäri. "Kuka siä mumisee? Tarviiks apuu oven kaa?"

"No jos tuo on lukossa, niin siten pitänee testata taas sorkkarautaa, tai kysyä paua Teziemiltä, mutta katsotaan", John sanoo koittaessaan avata ovea.

Ovessa on lukko, ovi on lukossa, ja avain on reiässä.

"Olenpa minä sokea", John toteaa. "Avain on ovessa." John kääntää avainta ja avaa oven. Hän poistaa avaimen käydäkseen läpi toiset ovet hetken päästä. "Heloo, keitä täällä on? Olemme saanneet nuo paikalla olleet kidnappaavat kultistit nujerrettua", John huutelelee vankisellin suuntaan. Jos huone on pimeä, niin John kävelee hakemaan lyhdyn. Tämän jälkeen hän tarkkailee tyrmässä olevia ja tyrmää yleensä. Hän poistaa havaitsemansa suukapulat ja siteet. "Keitä te olette ja koska teidät kaapattin? Mitä tiedätte kaappaajista?" John kyselee uteliaana. Näin hän etenee tyrmän kerrallaan. Kun vangit ovat vapautettu ja he ovat vastanneet kysymyksiin, niin John tutkii huonetta ja tyrmiä enemmän.

"Suuret kiitokset!" ensimmäinen vanki huokaa. "Me olemme Cassomirin kaupunkilaisia. Olemme joutuneet kokemaan piinaavaa odotusta näiden hirviöiden kanssa!" Vangit tulevat varovaisen innostuneina pois tyrmistä, toinen toistaan nälkiintyneempinä. Yksi mies joukossa äkkää Johnin ja tarkastelee hänen varustustaan. "Tiennäyttäjä, otaksun? Olen Cestis, ja toivon, että tulitte pelastamaan minut." Cestiksen parta on kasvanut selvästi ja hänen kylkiluunsa näkyvät repaleisten vaatteiden läpi hänen aliravitussa kehossaan.

Muut vangit jatkavat tarinaa heidän kaappamisestaan. "Näimme jotain pieniä harmaanahkaisia otuksia, joilla oli suuret valkeat silmät. Ne usein kävivät neuvottelemassa Dalirion, tuon orjuuttajan, luona. Näiden puheiden päätteeksi jotkut epäonnekkaat vangit joutuivat lähtemään jonnekin noiden ovien taakse, eivätkä koskaan palanneet." Vangit viittoilevat itäisellä seinällä olevia paksuja puuovia.

Cestis keskeyttää vankien kertomuksen. "Kokemuksella voin kertoa, että tämän taustalla on jotain suurta. Rynnimisesta ei kostuisi mitään. Ehdotan, että vangitut viedään turvaan ja palataan loosiin."

Tyrmät ovat kiviset ja karut. Kasa kuivuneita olkia peittää lattiaa.

Huonetta koristavista laatikoista puolet on merkitty suurilla punaisilla X merkeillä. Riippumatta merkinnästä, laatikot sisältävät jauhoja, jyviä, sokeria, kahvia, teetä sekä kuivattua lihaa, hedelmiä ja muita elintarvikkeita. Tavaraa on niin paljon, että sen riittävyyden määrittäminen ei onnistu aivan tuon tuosta.

"Cestis, vihdoinkin." Teziem sanoo ja lähestyy miestä. "Oletteko kunnossa? Jaksatteko omin avuin takaisin loosiin vai järjestämmekö kuljetuksen?" Muulle ryhmälle Teziem ehdottaa lepoa yön yli ja orjakauppiaiden toimien tutkimisen jatkamista seuraavana päivänä.

"No me olemme saavuttaneet tavoitteemme. Ennen kuin jatkamme olisi kiva saada jotakin lisätietoa tuosta kultista. Myöskin tuo ruokamäärä mietityttää. Joko se on varattu jollekkin pienelle armeijalle tai sitten se saattaa olla vaikka myrkyllistä ja tarkoitus levittää kaupunkiin. Tämä on mielestäni huolestuttavaa ja haluaisin saada paikalliselta neuvoja. Eli paluu yöksi loossiin olisi mielestäni hyvä vaihtoehto", John toteaa. "Ja jostain pitää saada väkeä siirtämään ruuat pois. Oli vastassa mitä tahansa haluamme heikentää vihollista. Arvoesineet kannamme itse loossiin", John lopettaa.

Rupattelun venyessä Yrmy haahuilee laatikoiden luo mutustelemaan niistä löytyviä elintarvikkeita. Kurottaessaan erääseen suuremmanpuoleiseen säiliöön hän putoaa puoliksi sisään. "Uu, omppu," laatikosta kuuluu. Hän koittaa myös puolta suullista kuivattuja teelehtiä kerrallaan luultuaan niitä salaatiksi ja pureskelee kahvipapuja kokonaisina.

"Eivät nuo myrkytettyjä taida olla", John toteaa vilkaistessaan Yrmyn tuhuja ja lisää, "Tosin eipä noista kääpiöistä aina voi varman olla. Saattavat ollakkin ja hän saisi vain ilmavaivoja - enemmän". Hetken tauon jälkeen John jatkaa taas: "No jos varmistamme että tuota yhtä ovea ei saada avatuksi toiselta puolelta. Ihan vain että olivat mitä tahansa olioita, niin eivät pääsisi kaupunkiin sitä kautta". Hän siirtyy sitomaan viimeisen vihollisen ja laittamaan tälle suukapulaa. Samalla hän tarkistaa tämän vielä kerran tatuointien ja muiden merkintöjen varalta. Vaatteet saa jäädä päälle, mutta kaikki muu otetaan pois. "Tunnistaako muuten kukaan tätä amulettia?", John kysyy näyttäen aikaisemmin mieheltä löytämäänsä esinettä. "Pitäisiköhän nuo ruuat kantaa loossiin, jos siellä sattuisi olemaan joku joka voisi varmistaa ne. Ja sieltähän ne menisivät hyvään tarkoitukseen", John toteaa pilke silmäkulmassa. Kun ovien kiinipysymysen varmistaminen on tehty John ilmoittaa olevansa valmis lähtemään ja nappaa vangin kantoon.

"Ee paha, ee paha," Yrmy toteaa ruuan käyttöehdotuksesta tarkastettuaan toistakymmentä tynnyriä pettymykseen päättyneellä kaljanetsintäreissullaan. "Tosin näit en mäkää jaksa kaikkii kantaa. Suap kapteeni ite hakee enimmät jos halluu, hrhöhöh. Mut hei! Tiputettaa toi hemmo vuan jonnekki alta pois ni piästään vappaalle!" Kääpiö läimäyttää kätensä yhteen ja poimii kirveensä lattialta. Hän heilauttaa toiselle olalleen lähimmän siihen nasevasti istuvan pikkutynnyrin ja lähtee Johnin perään. "Mennää jatkoille siihe samaa paikkaa; niilloli hyvät kurkkuvoiteet, rhehe. Mie tarjoon!"

Ahmetin silmä tunnistaa Dalirion amuletin olevan kataklysmin koru. Sillä hän todennäköisesti hallitsi huecuvaa. Teziem ottaa amuletin mielellään vastaan sen jälkeen kun muut ovat todenneet sen rahallisesti arvottomaksi.

"No ei minun näitä tarvitse kanniskella", John sanoo ja ojentaa amuletin Teziemille. "Saat vaikka koko kaverin kantaaksesi", hän hymyilee.

Epilogi

Tiennäyttäjäryhmä poistuu rottaleiristä kantaen mukanaan Dalirion tajutonta ruumista. Mukana poistuu myös joukko kidnapattuja kansalaisia. Ulkona alkanut myrsky on nyt voimissaan, ja vettä sataa kuin saavista kaatamalla. Tästä huolimatta vapauteen päästessään he ovat innoissaan eivätkä näytä juuri välitä kosteasta tervetulotoivotuksesta. He kiittävät vuoroperään tiennäyttäjiä pelastamisesta ja hakeutuvat koteihin, tavernoihin ja ties minne.

Tiennäyttäjäloosin ikkunassa palaa vielä valo. Sisään astuessa aula on hiljainen, mutta hetken päästä Themis tulee toivottamaan litimärät tiennäyttäjät tervetulleiksi. Hän ilahtuu silminnähden huomatessaan Cestiksen seisovat muiden rinnalla, joskin kyyryssä ja heikossa kunnossa.

"Erinomaista työtä", Hestia Themis aloittaa hymyillen. "Ehdin jo pelätä pahinta, sään vuoksi luulen, mutta onneksi todistitte epäilykseni vääriksi. Avustan Cestiksen huoneeseensa lepäämään ja huolehdin hänen tervehtymisestä." Hän on jo nappaamassa Cestiksen käden olkiensa yli, kun Cestis keskeyttää hänet. "Lienen heikko, mutten sentään rampa! Kunhan saan kupuuni ruokaa ja juomaa niin huomenna olen terve." Hestia tuntuu loukkaantuvan, mutta taittaa huulet taas hymyyn. "No, mikäs siinä. Tunnetkin nämä nurkat, joten ole kuin kotonasi."

Kun Cestis on poistunut keittiöön, Hestia Themis kääntyy taas tiennäyttäjäryhmän puoleen. "Kuten sanoin, loistavaa työtä", kapteeni sanoo. "Kunhan Cestis on saanut ruokittua ärtymyksensä pois, utelen häneltä yksityiskohdat sieppauksesta. Te olette ansainneet vapaaillan, palatkaa kuitenkin huomenna uudestaan tänne siltä varalta, että Cestis paljastaa järjestöä kiinnostavia faktoja." Hestia on jo melkein kääntymässä poispäin kun hän nostaa kätensä ylös. "Ja niin, palauttakaa raportit samalla kertaa. Eli ei muuta kuin hyvää yötä!"

Ryhmästä itse kukin hakeutuu haluamaansa illanviettopaikkaan. Osa palaa tavernaan juomaan miehen viinavaraston tyhjäksi, osa ihastelee luonnon voimia laitureilla, osa vierailee temppelissä, ja osa vain päätyy loosin makuusaliin nukkumaan.

THE END

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped