Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: Azuca, Jacen, Laerlorn, Shade, Veltzeh
Hahmot: Alistina, John Smith, Sephyr, Zahir Al-Kwehal, Sorelev Ajalaitle Acheron

Absalomin kartta
  1. Slave Ships of Absalom 2014-11-17

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.


Alla olevasta listasta pääset eri osioiden alkuun.
Tehtävänjako
Dimoran kartano
Punainen Kirje
Sorelevin ja Zahirin sukupuututkimus
Kurjuuksien Kuja
Satama
Madinanin kartano
Satamamestarin päätalo
Laituri 49
Vetten yllä


Tehtävänjako

Ambrus Valsin on lähettänyt valikoiduille tiennäyttäjille kutsun saapua hänen toimistoonsa Absalomin Suurloosiin huomisaamuna heti aamiaisen jälkeen. Hän ei kirjeessään ollut kertonut tarkemmin tehtävän laadusta, mutta painottaa tuttuun tapaansa täsmällisyyteen ja tehokkuuteen.

Aamu onkin utuinen ja kolea, joskin aurinko paistaa kirkkaasti usvan takaa. Kunhan öinen sumu kaikkoaa, on tulossa oikein lämmin ja mukava päivä.

Hahmojen esittäytymiset yms. saa pistää tähän.

Sephyr on saapunut paikalle ajoissa, ja seisookin sivussa tilanteen kehittymistä tarkkaillen. Hän on puol'haltiaverta oleva, jokseenkin viehättävän oloinen nuorehko nainen, jonka kasvoja koristaa käytännössä aina ohut hymy. Hän on pukeutunut tummaan ihoa myötäilevään pukuun ja on varustautunut lähinnä pienin nyssyköin, jotka saattavat viitata magian opintoihin. Aseistuksena hänen vyöllään on ainostaan koristeellinen siro tikari. Lisäksi olkapäällä heiluu levottomasti komeasulkainen korppi, joka raakkuu silloin tällöin nimeään. Sephyr toivoo ajatuksissaan, "Toivottavasti kollegani ovat kyvykästä sorttia. Ensimmäinen tehtäväni oli hiuskarvan varassa epäonnistua, eikä vähiten kiitos sen pirunveristen lauman."

Alistina harppoo pitkin askelin päätietä myöten kohti tapaamispaikkaa. Pitkä, miltei parimetrinen puoliörkkinainen yrittää kulkea herättäen mahdollisimman vähän katseita, mutta kehonrakenteensa vuoksi pystyy tähän vain auttavasti. Puoliörkillä on maitokahvin värinen iho, ja leveät hartiat, joita tasapainottavat yhtälailla leveät lantiot. Alistina on omaksi harmikseen siunattu keskimääräistä huomattavasti suuremmalla rintavarustuksella, jota hän yrittää epätoivoisesti piilottaa niittipanssarin alle, joka ei sekään saa peitettyä puoliörkin ruumiinrakennetta. Panssarin päällä Alistinalla on pitkä ruskea nahkatakki, ja jaloissaan teräskärkiset saappaat, joiden kärjet on koristeltu kelttikuvioin. Naisen kasvot ovat pyöreät ja vaaleilla pisamilla koristellut, eikä niissä ole juuri muuta viitettä örkkeihin kuin suipot, vähän roikkuvat korvat ja huulien välistä pilkottavat alaleuan torahampaat. Olallaan puoliörkki kantaa massiivista vasaraa kevyen oloisesti. Hän vilkuilee ympärilleen hieman hermostuneena verenpunaisilla silmillään, ja suoristaa päässään olevan huivin joka peittää likaisen vaaleita hiuksia. "Olisikohan tämä keikka jännempi kuin se edellinen..." hän pohtii saapuessaan Valsinin toimistolle, ja kumartuu vaistomaisesti astuessaan ovesta sisälle estäen päänsä osumisen ovenkarmiin. "Hei vain." hän sanoo hiljaa, ja siirtyy huoneen seinustalle odottamaan muita saapuvaksi.

Kohta huoneeseen saapuu pitkä ulfeeninuorukainen. Hänen kasvonsa ovat auringon ja suolan ahvoittamat, eikä kenellekään voi jäädä epäselväksi hänen olleen pidemmän aikaa merellä. Varusteet toisaalta ovat aivan jotakin muuta kuin merimiehen varusteet. Vyöllä miekka, selässä kilpi ja pitkäkeihäs ja olalla oleva jousi kertovat tämän ketjupanssariin pukeutuneen nuorukaisen olevan valmis lähes mihin vain. "Olen John", hän sanoo laskiessaan reppunsa maahan. Ilmeisesti tehtävän luonne ei ole vielä hänelle selvä ja hän on kantanut reppunsakin mukanaan.

Johnin tervehdyksen kaiku on hädin tuskin ehtinyt vaimentua, kun sointuva ääni huoneen ovelta virkkoo lämpimästi: "Kas, täällähän on tuttuja. Mukava nähdä jälleen, John" ja Zahir kävelee huoneeseen joustavin askelin. Ihmismies on tapansa mukaan pukeutunut hopealangoin kirjailtuihin mustiin vaatteisiinsa, joiden leveät housujen lahkeet ja paidan hihansuut lisäävät vaikutelmaa sulavasta liikkeestä. Askelia säestävät vaatteiden monista taskuista ja miehen kupeilla roikkuvista yksinkertaisista aseista kuuluvat rytmikkäät kilahdukset ja kalahdukset. Bardi on selvästi itsekin hyvin tietoinen näistä äänistä ironisen hymyn kirkastaessa pronssinvärisiä kasvoja miehen kumartaessa sirosti sekä puoliörkki- että puolhaltianaiselle: "Zahir, yhden miehen orkesteri palveluksessanne. Ilo tutustua teihinkin, hyvät naiset." Garundi suoristautuu ja sukaisee ohimennen toisella kädellään mustia puolipitkiä hiuksiaan, ennen kuin jatkaa ilkikurisesti lähinnä Sephyriä vilkuillen: "Hienoa nähdä, että myös kauniimman sukupuolen edustajia on tällä kertaa joukossamme. Olen vuosien varrella havainnut, että roistot, ryövärit ynnä muut vastaavat tuppaavat jostain syystä kuuntelemaan aina tarkemmin järkipuhetta, jos puhuja on nainen. Tämä luvannee hyvää tehtävällemme, eikö? Tosin" - bardi jatkaa, laskien ensin olallaan olleen köyden ja sitten toisella olalla olleet nuoliviinin ja lyhytjousen lattialle, väläyttäen virnistyksen puoliörkin suuntaan - "jos minullakin olisi tuollainen vasara, ehkä minuakin olisi aikoinaan kuunneltu..." Saatuaan nyt olkapäänsä vapaiksi garundi pyörittelee niitä myötä- ja vastapäivään muutamia kertoja, samalla kun korkeaotsaisille, haukkamaisille kasvoilla laskeutuu odottava, aavistuksen kärsimätön ilme miehen katsellessa ympärilleen taivalkapteenia etsiskellen.

Sephyr näyttää silmin nähden ilahtuvan saamastaan huomiosta ja seurueestaan. "Kauniit sanat voivat saada ihmeitä aikaan, mutta tappara on aina toimiva varasuunnitelma", Sephyr sanoo, virnistäen lopuksi veikeästi. "Nimeni on Sephyr, ja minä olen illusionisti, siis maagi erityisin lahjoin", hän sirkuttaa itseensä tyytyväisenä.

Alistina vastaa virneeseen ujolla hymyllä, ja laskee vasaran leka edellä nojaamaan lattiaa vasten. "Minua on yleensä kuunneltu tarpeen vaatiessa. Olen Alistina Hopeavasara, seppä vapaa-ajallani." Hän selvästi välttää katsomasta keneenkään suoraan yrittäen samalla olla vähemmän uhkaavan oloinen rotevan vartensa kanssa.

Sorelev ujuttautuu vaivihkaa huoneeseen ja vilkuilee muita hetken ennen kuin ilmoittaa olemassaolostaan. "Terve! Minä olen Sorelev Ajalaitle Acheron. Olen varmaan nähnyt teidät kaikki täällä joskus, mutta emme liene aiemmin puhuneet." Keskimittaisella ja androgyynillä mutta muuten aika omituisen näköisellä puolihaltialla on tällä hetkellä mukanaan suhteellisen vähän tavaraa ja aseita; hänellä on päällään musta ja nahkainen lamellar-panssari ja mukanaan muutamia nyssäköitä, katana ja tikareita. Mitä omituisuuksiin tulee, hänen pitkähkössä mustassa tukassaan on tummanpunainen raita ja hänen silmämunansakin ovat tummanpunaiset. Puolihaltiamainen supermallin solakkuus käy ilmi hänen liikkuessaan ketterästi huoneen poikki. "Osaan aika paljon juttuja vähän. Mutta haluan oppia vielä lisää. Etenkin kun minä en oikein vieläkään tiedä milloin verestä ei saa puhua. Eikö sen pitäisi olla ihan tavanomainen puheenaihe? Melkein kaikilla sitä kuitenkin virtaa suonissa..." Sorelev jutustelee.

"Krhm, aivan, aivan..." Zahir sanoo uudelle tulokkaalle pienen hiljaisuuden jälkeen, yrittäen päästä tasapainoon ja selvyyteen siitä, onko puolhaltia nainen vai mies - turhaan. "Tuota, minkälaisia keskusteluja tuon aiheen ympärillä yleensä voi käydä...? Kuten sanoit, kaikillahan sitä virtaa suonissa, mutta eikö siinä ole kaikki, mitä aiheesta voi sanoa..?" hän lopettaa epävarmasti ja hyvin hämmentyneen näköisenä.

"No vaikka mitä!" innostuu Sorelev. "Ensinnäkin olisi kiinnostavaa tietää, kuinka paljon sitä siellä on. Tietääkö kukaan? Mä en ole ihan varma osaisinko tehdä oikeita tutkimuksia että saisin selville. Ja eri kokoisissa ihmisissä sitä varmasti on eri määrä, mutta riippuuko se rodustakin? Ja onko veri aina tummanpunaista? Luulen kuulleeni, että jollain otuksilla olis eri väristä verta. Ja mistä se johtuu? Ja no, jos ei mitään muuta voi sanoa niin ainakin sen, että siitä muodostuu kauniin värisiä ja muotoisia noroja." Sorelev katsoo Zahiria vähän pitempään ja jatkaa eri aiheesta: "Sulla on aika hienot vaatteet. Mulle on sanottu, että mun pitäis hankkia parempia vaatteita, viitsisitkö auttaa joskus?"

John seuraa hetken verikeskustelua ennen kuin vastaa Zahirille. "Tervehdys. Viimeksi tapasimmekin ikävämmissä merkeissä. Toivottavasti tämä sujuu paremmin", hän sanoo tälle.

Zahir yrittää pitää ilmeensä peruslukemilla, vaikka miehen mielen läpi kiiriikin pienoinen puistatus Sorelevin iloisesti puhua pulputtaessa. "Mihinkähän sitä on taas tullut sotkeduttua...", hän miettii kuumeisesti. Puolhaltian kysymykseen hän vastaa vain aavistuksen takellellen: "Totta... tottahan toki. Onko sinulla kenties jotain suosikkiväriä? Verenpunainen, kenties?" Viimeinen kysymys tuntuu vain livahtavan hänen suustaan kuin itsestään. Ohimennen hän nyökkää Johnille, ja hämmennyksen keskelläkin silmissä vilahtaa selvästi jotain murheellista.

Alistina seuraa syrjemmältä keskustelua kohottaen toista kulmaansa hämillään. "Ilmeisesti täällä on joku sosiaalisesti jopa taitamattomampi kuin minä.." hän ajattelee ääneti, naputtaen sormillaan vasaransa vartta, ja kääntyen sitten tutkimaan katseellaan huoneen seiniä.

Veri on irvokasta ja sen vuodattaminen on kammottavaa tuhlausta! Arvostaisin, jos veisit kysymyksesi teurastajalle. Eiköhän eläintenkin verestä saisi riittävän tiedon veren ominaisuuksista. Tosin ikävä kyllä, lienee hyvinkin mahdollista että tehtävällämme joudumme sekä vuodattamaan, että vuotamaan itse, mutta vältettäköön sitä jos mahdollista. Olemmehan sentään Absolomissa, emmekä villien keskuudessa!" Sephyr sanoo Soreleville, äänen hieman kiihtyessä. Sitten hän rauhoittuu ja lämpimämpi hymy hiipii hänen kasvoilleen, "Vaatteista ja pukineista minä tiedän sentään jotakin, ja jopa arvostan niistä puhumista! Lähden mielelläni kanssasi vaatekaupoille, ja ottakaamme toki Zahirkin mukaan, kun tuntuu hänkin olevan asiaan vihkiytynyt". Zahir saa tässä kohtaa osakseen varsin ilkikurisen katseen. Tarkemmin katsottuna Sephyr on pukeutunut useaan huomaamattomaan, mutta tyyliteltyyn koruun.

Jutustelun lomassa ovi rävähtää kerran auki, ja tuttu taivalkapteeni astelee sisälle, kainalossaan nahkakansio täynnä sekalaisia papereita. Hän suuntaa työpöytänsä luokse, joka niinikään on erinäisten paperien peitossa. Kuitenkin Ambrus Valsinin tuntien, paperit ovat erittäin hyvässä järjestyksessä.

Viikseni nykivät vihasta.

Ambrus Valsin katsoo paperipinojensa takaa kutakin tiennäyttäjää ja asettelee asiakirjoja eri pinoihin. "Täydellinen ajoitus! Tervetuloa, tiennäyttäjät!"

"Minulla oli varsin mielenkiintoinen keskustelu eilispäivänä Loitsujen Mestarin Aram Zeyn kanssa. Eräs vanha ystävä, leidi Darchana, Arcanamiriumin arkkidekaani täällä Absalomissa, oli ottanut yhteyttä mestari Zeyhin. Arkkidekaani on kaupungin alemman neuvoston jäsen, muuten. Vaikuttaa siltä, että hänen illalliskutsuilleen viime viikolla ilmetyi kutsumaton vieras: yhden hänen hienon vieraansa palvelijattarella oli tarttunut jostain mukaan ennusanturi. Kun leidi Darchana sai tietää, että joku yritti vakoilla hänen juhlissaan, hän käytti omaa taikuuttaan jäljittääkseen anturin takaisin sen lähteelle. Sain käsityksen, että hän ei saanut selville mitään ratkaisevaa, ja hän haluaisi tuoda tutkimuksiin mukaan puolueettoman ryhmän. Mestari Zey on samaa mieltä."

"Ja aivan kuten arvaisittekin, tämä on erinomainen tilaisuus teille tehdä vaikutus ylempiin seurapiireihin. Leidi Darchana on pyytänyt tiennäyttäjiä tulemaan luokseen kartanoonsa Terälehden kaupunginosaan heti kun saavat tietää jotain tämän palvelijattaren alkuperistä. Kyseisen palvelijattaren omistaa eräs leidi Silviana Dimora. Leidi Silviana itse ei ole neuvostonjäsen tai muu, ainakaan vielä. Kuten olen ymmärtänyt hän on kuitenkin pykimässä korkeampiin piireihin hieromalla suhteita oikeiden henkilöiden kanssa. Hänellä tuskin on myöskään paljoa tietoa, mistä hänen orjansa on ostettu. Suosittelen puhumaan leidi Silvianan pehtoori Milanan kanssa tästä palvelijattaresta, tai voitte sitten käydä leidin asianajajan Cheliaxilaisen Salbuksen luona Kolikoissa. Onko jotain kysyttävää?"

Zahir: Knowledge x2:
local & nobility +3
"Missäpäin arvon leidi Silviana Dimoran asunto pehtooreineen sijaitsee? Terälehdessäkö sekin?" Zahir kysyy uteliaasti, miettien samalla, onko kuullut mitään erikoisempaa leidi Dimorasta tai tämän asianajajasta.

Knowledge Local +8 Sephyr tekee merkintöjä päivyriinsä taivalkapteenin selostuksen aikana, ja päättää olla kyselemättä turhanpäiväisiä, selkeästi tuntien miehen maineen.

"Jos muille on kaupunki ja Kolikon sijainti tuttu, niin eipä kai tässä muuta. Ylhäistöä pitänee käsitellä hienotunteisesti, mutta onko muita toiveita?" John kysäisee. Hänelle varmaan riittää pitää suunsa kiinni, mieli terävänä ja ase valmiina jos jotakin tapahtuu.

Sorelev: knowledge (local) +4 henkilöihin,
paikkoihin ja illalliskutsuihin, jos pystyy.
"Se on kyllä kaunis väri", toteaa Sorelev Zahirille ennen kuin Sephyr alkaa rähjätä. Sorelev ei oikein pidä siitä ja kurtistelee otsaansa. Hän ei kuitenkaan ehdi vastata ennen kuin Ambrus Valsin saapuu paikalle. Kuunneltuaan tehtävänannon hän ottaa esille kirjoitusvälineet. "Siis... Vikaksi pitää kertoa Darchanalle kuka yritti valkoilla... Ekaksi pitää kysyä Silvianan joltain ...työntekijältä tai asianajajalta siitä palvelijasta. Niinhän?" Hän vilkuilee myös Sephyriä hieman ihmetellen, mutta päättää jatkaa keskusteluja vasta tehtävänannon päätyttyä.

"Onko leidi Darchanalla mitään epäilyjä siitä, kuka voisi hyötyä vakoilemisesta jotain?" Alistina kysyy muiden jälkeen, pohtien omaa osaansa hommassa. "Parempi minun olla varmaan vaan hiljaa ja puolustaa jos tulee tarve.." hän pohtii ääneti päässään.

Ambrus Valsin hymähtää hieman Zahirin kysymykselle, hieroen leukaansa miettiessään. "Kyllä, leidi Silviana Dimoran kartano sijaitsee myös Terälehdessä", hän vastaa nopeasti ja kääntyy Alistinan puoleen. "Jos hänellä on epäilyjä tekijästä, hän ei ole tietoa paljastanut vielä meille. Ehkä hän ei halua johdattaa teitä harhaan esittämällä omia spekulaatioitaan." Ambrus Valsin ihmettelee Sorelevin katkonaista puhetta, ja naputtaa sormeaan hermostuneesti pöytää vasten. "Niin, jätän tutkimuksen teidän hoidettavaksi", hän sanoo hieman tympääntyneenä. "En ole mikään lapsenvahti."

Zahir tietää myös, että Dimoran suku on peräisin Taldorista. He ovat seurapiireissä viihtyvää väkeä, joskaan eivät ole saavuttaneet suurta vaikutusvaltaa nauttivia asemia.

Lady Darchana on Arcanamiriumin arkkidekaanin aseman lisäksi tosiaan alaneuvoston jäsen, Absalomin toinen loitsuherra, ja ties mitä muuta. Hän on varsin arvostetussa asemassa, ja tietää mahtinsa.

Sorelev saa lyhyet muistiinpanonsa tehtyä eikä tiedä, miksi Valsin puhui jotain lapsenvahtina olemisesta. "No jopas. Tää vaikuttaa olevan ihan eri laatua kuin mun aikaisemmat tapaukset. Vaikuttaa yksinkertaiselta ja vähemmän vaaralliselta! Mulla ei taida olla kysymyksiä. Jos me saadaan selville, kuka se oli, katotaan kai tilanteen mukaan mitä sille tehdään." Sorelev näyttää valmiilta lähtemään.

Sephyr sulkee muistikirjansa ja nousee pystyyn, kuin valmiina lähtemään. Taivalkapteenin suuntaan hän suorittaa ryhdikkään niiauksen ja jää odottamaan, poistuakseen muiden kanssa yhdessä. Mielessään hän onnittelee itseään, sillä tämä reissu ei vaadi repun kanniskelua!

"Kiitoksia, emmeköhän me näillä tiedoilla pääse jo alkuun", Zahir toteaa rauhallisen pohdiskelevasti taivalkapteenille, selvästi vielä käyden mielessään läpi tehtävänantoa ja varteenotettavia lähestymistapoja, keräillen samalla lattialle laittamiaan varusteita kiirettömästi ylleen. "Mitenkä on, haluatteko hyvät kumppanini aloittaa päivän asianajajan vai pehtoorin tapaamisella?" hän kysyy muita seikkailijoita vilkaisten, pieni utelias hymy huulillaan.

"Henkilökohtaisesti, en usko että asianajaja tietää vähääkään mitä hänen pöytänsä takana – saatikka toimistonsa ulkopuolella tapahtuu. Hän varmasti haluaisi kyllä puhua päämme täyteen hölynpölyä, turhanpäiväisyyksiä ja lainopillista jaargonia. Kuitenkin, edetäksemme tehtävässämme, ehdotan että aloitamme pehtoorin luota. Hänellä voi olla yhteys reaalimaailmaan", Sephyr kertoo mielipiteensä kursailematta.

Alistina kohauttaa olkiaan nostaen vasaran takaisin hartiaansa vasten. "Minulle on se ja sama."

"Kai sitä ehtii molemmat käydä tapaamassa jos siltä näyttää. Ja saattaahan olla että joudumme pomppimaan edes takas. Eli menoksi vain", John sanoo oman mielipiteensä. "Jätän vain vähän kamaa ensin pois. Ei vie kauaa kun kerran olemme loossilla", hän sanoo.

"Älä toki ainakaan minun puolestani kiirehdi", Zahir virkkoo kohteliaasti. "Aamuhan on tässä hädin tuskin vielä alkanut... Tokkopa asianajammekaan olisi vielä toimistollaan", mies hymähtää. "No, siirryn tästä jo tuonne loosin etupihan puolelle, tuntuu että pääni kaipaa vielä hieman viileän aamusään tuomaa virkistystä. Viime yö meni vähän myöhäiseksi... Liityhän John sitten seuraan, kun olet valmis", garundi toteaa huoneesta ulos kävellessään.

"No, mä en tiedä kuka tietää mitäkin. Kumpi vain käy!" vastaa Sorelev ajatuksiin siitä, pitäisikö mennä ensin Salbus-asianajajan vai Milana-pehtoorin luokse. Hän odottaa, kunnes he ovat poistuneet toimistosta ja jatkaa aiempaa keskustelua, puhuen lähinnä Sephyrille. "Ei veressä mitään irvokasta ole... se on kaunista", hän yrittää sovittelevaan sävyyn. "Ja vaikka sitä vuotaisikin, niin se tulee jotenkin takaisin kun lepäilee. Ellei kuole, mutta en minä mikään pelkkä tappaja yritä olla."

Alistina kulkee muiden mukana ulos, ja jää nojailemaan vasaransa varteen. "Ei kai se ole verta kummempaa. Sitä on jokaisessa, ainakin elollisissa. Jotkut pelkää sitä kuollakseen", hän kommentoi vilkaisten Sorelevin suuntaan.

Sorelev nyökkäilee Alistinalle mutta hämmentyy loppua kohden. "Pelkää? Ihanko totta? Miksi?"

"Jos verta vuotaa tarpeeksi niin olento kuolee. Kai sitä voi pelätä sen tähden", Alistina sanoo kohauttaen olkiaan. "Minua se ei hetkauta."

Sephyr huokaisee, ja kertoo mielipiteensä Soreleville; "Veri on olemukseltaan kaikki pinnat sotkevaa ja muuttuu lopulta olomuodoltaan tahmeaksi. Veri myös tarkoittaa aina kärsimystä ja tuskaa. En kiellä, etteikö se voisi olla kaunistakin, joissakin käsittämättömissä olosuhteissa, mutta sen ihannointi pahoittaa mieltäni. Elämää tulee kunnioittaa." Hän päättää puheensa syvään huokaukseen. ".. ja katsokaa, me jahtaamme orjaa ja orjuuttajaa mahtavassa Absalomissa, sivistyksen kehdossa!" Maagi hymyilee synkästi, "Minä toimitan reppuni takaisin majapaikkaani, tavataan pihalle hetken kuluttua."

Sorelev vaikuttaa suunnilleen ymmärtävän Alistinan selityksen, mutta raapii hieman päätään Sephyrin selitykselle. "No joo, kai siitä tulee sotkua... mut voihan sen sitten pestä." Hän vaikuttaa häkeltyneeltä veren ihannoinnin ja elämän kunnioittamisen ristiriidasta. "Mutku, mutku... verihän on elämänneste, jos siitä tykkää niin eikö sillon tykkää elämästäkin?" Sorelev pööpöilee hetken ja käy sitten hakemassa tavaroita kellarista. Hän palaa aika täysinäisen repun kanssa. "Skad ja Soular sano et pitäis olla varautunu kaikkeen..."

"Kaikki tämä puhe verestä tuntuu selvästi jäähdyttäneen oman vereni", Zahir manailee puolivakavissaan, puhallellen muutamia kertoja kämmeniinsä ja kietoen sitten ohutta viittaansa tiukemmin ympärilleen ennen kuin laittaa kätensä puuskaan. Mies kaipailee jälleen kerran eteläisten maiden lämpimämpää ilmastoa. "Skad ja Soular? Ystäviäsiäkö vai sukulaisia?" hän kysäisee Soreleviltä, vilkaisten samalla ympärilleen, näkyykö Johnia tai Sephyriä.

Dimoran kartanolla

Ryhmä pääsee liikkeelle viimein kohti Terälehden kaupunginosaa, auringon alkaessa pilkottaa usvaverhon takaa lämpenee ilmakin. Elämä alkaa vilkastua ja kaupungin aamuiset askareet näkyvät kadunkulmilla.

Tiennäyttäjät suuntaavat ensimmäiseksi leidi Silviana Dimoran kartanolle. Kaupunginosan itäisessä osassa sijaitseva kartano on ympäröity kahdeksan jalan korkuisella kivimuurilla. Portilla vartija päästää heidät sisään kun tiennäyttäjät ovat selittäneet vierailunsa tarkoituksen. Vartija johdattaa ryhmän ylvään ja kauniin puutarhan poikki; puutarhan, jota monet puutarhurit ovat jo aamuvarhaisesta hoitaneet, leikaten nurmea, hoitaen kauniita puita ja värikkäitä kukkia. Aivan kartanorakennuksen edessä on kirkas lampi, jota reunustavat muutamat suuret liljat, ja keskellä lampea leijonaksi kaiverrettu marmorinen suihkulähde. Se luo pienen kuplivan vesivanan lammen pinnalle.

Vartija johdattaa heidät ovelle, mistä palvelija vastaanottaa heidät, ja johdattaa yhä odotushuoneeseen. Huone on koristeellinen, plyysien sinisten sohvien ja tuolien kiiltäen uutuuttaan. Palvelija ilmoittaa hakevansa leidi Silviana Dimoran pehtoorin, Milinan, paikalle piakkoin.

Miltei puoli tuntia ehtii kulua, kunnes pehtoori Milana astuu sisään odotushuoneeseen. Ihmisnaisella on vakavapiirteiset kasvot, tummanruskeat hiukset ja pehmeän ruskeat silmät. Hän on pukeutunut asiallisesti arvonsa mukaisesti.

"Syvimmät pahoitteluni, arvon vieraat, mutta leidi Silviana Dimora ei ole tavattavissa ilman aikataulutettua tapaamista. Hän on parhaillaan liikematkalla. Voitte sopia myöhemmin audienssin hänen kanssaan", Milana kertoo. Naisen sävy on hoputtava.

Zahir: Diplomacy +6 Milanan
asenteen muuttamiseksi avuliaammaksi

Sohvalla rennosti nilkat ristissä istunut Zahir ponnahtaa sulavasti pystyyn pehtoorin saapuessa. "Pehtoori Milana, oletan? Hauska tutustua! Nimeni on Zahir, muut ovat kumppaneitani, kiitoksia että suotte meille pikku hetkisen epäilemättä rajoitettua aikaanne." Mies tekee ystävällinen hymy huulillaan lyhyen siron kumarruksen. Liike pistää hänen korvistaan roikkuvat pienet hopeiset korvarenkaat tanssahtelemaan vasten hänen ihoaan. "Leidi on matkoilla, sanoitte? Onnekasta meille, sitten, että asiamme tuskin vaatii hänen läsnäoloaan." Bardi kallistaa päätään ja katsoo pehtooria kysyvästi. "Käsitykseni mukaan te vastaatta pitkälti hänen talonsa hallinoinnista, eikö totta? Katsokaas, hänen kunnianarvoisuutensa leidi Darchana olisi kiinnostunut tietämään, mistä olette hankkinut erään palvelijattarenne. Tietenkään leidi itse ei käytännössä tee tämänkaltaisia selvityksiä, joten välikäsien kautta vastuu selvitystyöstä on langennut meidän harteillemme." Mies levittää käsiään molemmilla sivuilleen kohti tovereitaan ja kumartaa hieman, pienen ironisen hymyn viivähtäessä bardin huulilla, ennen kuin jatkaa hieman pahoitellen: "Leidi Darchana ei valitettavasti tiedä tästä palvelijattaresta muuta kuin sen, että hän toimi työnantajanne leidi Dimoran palveluksessa leidi Darchanan juhlissa. Voimme toki jatkaa keskusteluja vielä tarkemminkin, mutta mitä arvelette tässä vaiheessa, ehtisittekö näiden tietojen perusteella auttaa meitä? Leidi Darchana olisi siitä varmasti kovin kiitollinen sekä teille että leidi Dimoralle. Ymmärrän toki, ette nyt kun leidi Dimora on muualla, olette varmasti kaksinverroin kiireisempi... Arvostaisimme pientäkin apua tai neuvoa". bardi päättää puheensa – toivoakseen – aseistariisuvaan hymyyn.

Sephyr nousee kunnioittamaan saapuvaa pehtooria, hitaasti kuin kuin laiska kissa, kenties arvostellen näin tylsistymistäänsä pitkän odotuksen johdosta. Pian hän kuitenkin jo kuuntelee lähes lumoutuneena Zahirin sepitelmiä ja odottelee kiinnostuksella pehtoorin vastausta, nyt kun tämä on kerran saatu paikalle.

Milana vaikuttaa kärsimättömältä, Zahirin jaaritellessa pitkiä puheita. "Leidi Darchana varmasti lähettäisi paikalle jonkin muun kuin viisipäisen seikkailijaryhmän moista asiaa kysymään", hän vastaa kärttyisästi.

Sephyr; Diplomacy +3!, aidit tervetulleita:P "Aivan! Kuten ystäväni yritti korupuhein kertoa – olemme todellakin kiinnostuneet tämän tietyn... orjan lähtökohdista. Ikäväksemme on kerrottava, että hänestä löytyi ennustusanturi, joka pahoitti kovasti leidi Darchanan mieltä, hänen isännöimissään juhlissa. Ei leidi Darchana – emmekä toki mekään, arvele että ennustusanturi olisi leidi Dimoran aikaansaannosta tai edes hänen tiedossaan. Leidi Darchanan hyvinvointi on tärkeä asia Absalomin ylhäistön piireissä, minkä takia me olemme liikkeellä suuremmalla joukolla." Sephyr puuttuu puheeseen, ennen kuin tilanne pääsee eskaloitumaan enempää. "Olisi kovin ystävällistä, jos te pystyistte meitä auttamaan, uskon että leidi Dimora saattaisi pahoittaa mielensä tästä asiasta. Jos mahdollista, pidämme huolen että tämä asia ei tule yleiseen tietoon", hän jatkaa päättäen puheensa jokseenkin vakavin ilmein.

Zahir: Diplomacy aid +6 "Emme myöskään tarkalleen tiedä, minne kaikkialle selvitystyömme meidät vie, joten työnantajamme mielestä oli viisasta, että ryhmä oli tarpeeksi iso mahduttaakseen itseensä... monenlaisia kykyjä", Zahir lisää puolustelevasti. "Kaikki tietysti hyvin hienovaraisia, kuten asian luonnekin jo vaatii. Ja kuten sanoin, olemme todella pahoillamme, että joudumme häiritsemään teitä tällaisella asialla juuri nyt."

John: Aid diplomacy +0, Sense motive +1 vastauksen tarkkailuun. "Kaiken järjen mukaan teidän pitäisi olla halukas auttamaan meitä, jotta asia saadaan selvitettyä ilman että tästä tulee mitään julkista haloota joka ei ole hyväksi kenellekään", Johnkin avaa suunsa kohdistaen katseensa pehtooriin ja miettien onkohan tällä jotakin salattavaa.

Sorelev: Aid diploon +2 Sorelev kuuntelee keskustelua kiinnostuneena eikä erityisen selvillä siitä, miksi Zahir puhuu niin kuin puhuu. Hän päättää vastata suoraan Milanan kysymykseen: "Me ollaan puolueeton ryhmä, meitä kiinnostaa vain totuus ja meillä on ties mitä kykyjä sen selvittämiseksi. Kyllä kai siinä on ihan hyvä syy palkata seikkailijaryhmä."

Milana katsoo epäileväisesti seikkailijoita. "Tiedätte siis ennusanturista", hän sanoo vakavasti. "Voinko luottaa satunnaisen sakin sanaan siitä, ettei asia leviä ylhäistön piiriin? Leidi Silviana Dimora ei olisi asiasta laisinkaan mielissään."

"Me emme ole 'satunnainen sakki', me olemme Tiennäyttäjiä. Meillä ei ole mitään syytä lörpötellä asioitanne ulkopuolelle. Meidät on pestattu kolmantenneksi osapuoleksi selvittämään tätä asiaa." Alistina sanoo väliin, nousten seisomaan paikaltaan ja laskee kätensä nojaamaan edessään olevan, leka maassa olevan vasaransa varren päähän, ja katsoo alemmas lady Milanaa.

Sephyr nyökkäilee hyväksyvästi Alistinan argumenteille, ja jatkaa siitä; "Kuten sinun emäntäsi, myös lady Darchana on tarkka julkisuuskuvastaan. Kuitenkin, jos me emme onnistu tämän asian selvittämisessä, hänellä ei ole varmasti muuta vaihtoehtoa kuin alkaa selvittää tälläistä urkintaa julkisesti. Uskon että intressimme ovat samat, että urkkija on saatava kiinni nopeasti ja kaikessa hiljaisuudessa."

John nyökkää osoittaakseen olevansa samaa mieltä.

"Totta joka sana", Zahir myönnyttelee pontevasti.

Milana huokaisee ja ravistaa päätään. "Niin, ne leidi Darchanan illallisjuhlat. Mikä nöyryytys se oli leidi Silvianalle. Voitteko kuvitella, kun teille kerrotaan palvelijattaren olevan jonkinsortin, no, vakooja? Pöyristyttävää", pehtoori aloittaa tuskastuneesti ja vaivaantuneesti. "Palvelijattaren nimi on Atlag ja hän on ollut täällä jo kolme viikkoa! Kolme viikkoa! Ja kaikki ne yksityiset neuvottelut, jotka ovat tapahtuneet Atlagin läsnäollessa. En tohdi edes kuvitellakaan, tekee pahaa ajatellakaan."

Milana vetää syvään henkeä ja rauhoittaa itsensä, kohottaen ryhtinsä ja jatkaen taas: "Leidi Silviana pitää palveluksessaan asianajajaa, Cheliaxilaista herrasmiestä nimeltä Solvius Salbus. Hän työskentelee Kolikoiden kaupunginosassa toimistossaan nimeltä Punainen Kirje. Hän teki tarvittavan paperityön, jotta leidini pystyi suorittamaan kaupan Atlagista mieheltä nimeltä..." Hän pysähtyy hetkeksi pyörittäen etusormeaan ilmassa, mutisten samalla. "Mahdi Mahjub. Ei, Mahjub Mahdi! Hänellä taas on oma liiketoimi Kurjuuksien Kujalla, tietenkin. Se on pieni puoti muutamin suurin ikkunoin, jotka sallivat kadun ohikulkijoiden nähdä esittelytuotteitaan. 'Mahdin orjat: Absalomin parhaat', niin kyltti väittää. Toisaalta, joka kolmas puoti Kurjuuksien Kujalla tuntuu väittävän samaa."

"Ihmettelenpä kuinka monta muuta vastaavaa vakoojaa kuin Atlag hän on ehtinyt myydä vuosien aikana? Pöyristyttävää, kerta kaikkiaan pöyristyttävää. En ole varma, onko jotain mitä voisin teille vielä kertoa, mutta ymmärtänette leidini tahdon jatkaa elämää tästä nöyryytyksestä? Hyvä? Kyllä? Kiitos."

Selvästi rauhoituttuaan kertomansa jälkeen, hän katselee pohtivasti tiennäyttäjiä. "Teillä on selvästi ymmärrystä siitä, miten asiat täällä Absalomissa oikeasti hoituvat, joten teillä saattaisi olla mielenkiintoa suorittaa pieni palvelus leidi Silvianalle", hän aloittaa pikkuhiljaa hymyillen viekkaasti. "Olisi ennenkuulumatonta leidi Silvianalta mennä vaatimaan hyvitystä hankkimastaan palvelijattaresta Mahjub Mahdilta, joskin jos moisen hyvityksen te saisitte sovittua, se olisi suopea, hyväntahtoinen ele, joka voisi johtaa kukoistavaan ystävyyteen, eikö totta? Ja jos Mahjub kieltäytyisi, keitä te olitte alunperin moista hyvitystä edes kysymään?" Milana kohauttaa olkiaan ja rypistää otsaansa hieman.

"Uskoisin että se onnistuu. Ja eipähän kysyminen meille mitään maksa kun pitää häneltä muutakin vähän kysellä", John avaa sivusta suutaan. "Toisaalta jos hän oli tietoinen vakoilusta, niin saattaa olla että häneltä ei mitään henkeä kummempaa korvausta saa".

"Teemme mieluusti mieliksi. Mahtaisiko meillä olla muuten tilaisuutta jute... krhm, tarkoitan, kuulustella tätä Atlag-palvelijatartanne?" Zahir kysyy, tavoitellen kohteliasta äänensävyä ja yrittäen parhaansa mukaan kätkeä paheksuntansa Milanan orjaa väheksyvää asennetta kohtaan.

Sephyr kuuntelee kiinnostuneena Milanan selvitystä tilanteesta. Kun tämä esittää vaateen hyvityksestä Sephyr jo hymyilee säteilevästi; "Tottakai voimme esittää vaateenne hyvityksestä. Ette kuitenkaan ilmeisesti esitä kaupanpurkua, olette siis muutoin olleet tyytyväinen Atlagin palvelukseen? Asianajajanne tuntuu olevan perillä asioista. Mitä kautta löysitte Atlagin, ja valitsitte hänet? Markkinoilla olisi varmasti ollut monia muitakin kyvykkäitä .. orjia.. ?"

Milana liikehtii hermostuneesti Zahirin kysyessä lupaa kuulusteluun. "No, tutkimuksen osalta lienee tärkeää ja olennaista, ettei mikään jää teiltä paitsi. Voin hakea hänet paikalle jahka olette saaneet minulta kysyttyä kysymyksenne."

"Ja ei, emme ole luopumassa hänestä. Atlag on toiminut täysin säntillisesti ja talon oppien mukaisesti. Asianajaja Solvius Salbus on kriteeriemme pohjalta tehnyt alustavan valinnan, jonka leidi Silviana Dimora sitten hyväksyi. Kyseinen prosessi ei kulje minun kauttani laisinkaan lukuun ottamatta muutamia merkityksettömiä logistisia järjestelyitä."

Zahir: Sense Motive +3 Zahir vilkaisee pehtooria uteliaasti, yrittäen arvioida naisen kehon kielestä, puhuuko tämä totta vähätellessään omaa osuuttaan.

"Kyllä, olemme tyytyväisiä saamiimme vastauksiin. Lienee aika marssittaa Atlag puhutteluun." Sephyr lausuu veikeän hymyn kera. "Onko jotakin, mitä meidän vielä pitäisi tietää hänestä?"

"Itse asiassa", Zahir puuttuu puheeseen "kaipaisin vielä tarkennusta hieman tähän hyvitysasiaan...Krhm, en ole ainakaan itse varsinaisesti... orjakaupan asiantuntija.. Minkänlaisen hyvityksen olisitte omasta puolestanne valmis hyväksymään tältä Mahdi Mahjubilta? Jotain täysin symbolista vai hyvinkin kouriintuntuvaa? Tämä tieto parantaisi paljon mahdollisuuksiamme päästä Mahdi Mahjubin kanssa sekä häntä että leidi Dimoraa tyydyttävään lopputulokseen."

"Onko kukaan huomannut mitään eipäilyttävää ja onko Atlag ollut kadoksissa välillä?" John vielä kysäisee.

Milanan kehonkieli ei kerro Zahirille mitään erityistä.

"Atlag varmasti itse kertoo itsestään paremmin kuin mitä minä lähtisin kertomaan", Milana vastaa. "Ja mitä hyvitykseen tulee, niin uskoisin Mahjub Mahdin ymmärtävän tilanteesta, mikä on sovelias hyvitys. En jättäisi sitä teidän murheeksenne", hän jatkaa käsi suun edessä. "Ja sanoin Atlagin olleen säntillinen."

Kun heille on vastattu John jatkaa, "Näillä tiedoilla emme kai osaa oikein muuta kysyä. Jos jotakin selviää ja tarvitsemme siihen liittyen lisää tietoja, niin pystymmekö tarvittaessa saamaan uuden audienssin?"

Zahir nyökyttelee Johnin rinnalla, muttei näytä olevan enää kysymässä muuta.

Sorelev seuraa keskustelun etenemistä vierestä ja absorboi kokemuksia.

"Meidän on siis turha pidättää teitä pidempään, te kuten mekin, olemme hukkua työhön. Koska voimme puhutella Atlagia?" Sephyr lausuu aavistuksen kärkkäästi ja mulkaisee muita tovereitaan viileästi.

"Karsastan tämmöisiä aikatauluttamattomia tapaamisia, mutta ymmärrän asian olevan tärkeä", Milana sanoo liikehtien vaivaantuneesti. "Jos kuitenkin pystytte pitämään ylimääräiset audienssit tiiviinä ja lyhyinä, olisin kiitollinen."

"Voitte tavata Atlagin vaikka heti. Voin viedä teidät hänen luokseen", hän jatkaa, ja lähtee ohjaamaan tiennäyttäjiä kartanon käytäviä pitkin yhteen suurempaan makuuhuoneeseen, mitä yksi palvelijatarnainen on paraikaa siivoamassa. Nainen on qadiralaista alkuperää, ja hänen hiuksensa ovat siistillä joskin tiukalla nutturalla. Palvelijatar säikähtää oven käydessä. "Hän on Atlag", Milana sanoo osoittaen naista.

Zahir: Diplomacy +6
jos tämä mekaanisesti on
jo request.
Zahir kumartaa lyhyesti hieman päätään ja esittäytyy, hymyillen ystävällisimmän ja rauhoittavimman hymynsä: "Hauska tavata. Nimeni on Zahir ja nämä ovat kumppaneitani. Lady Milana on ystävällisesti antanut meille luvan kysellä sinulta hieman siitä ennusanturista." Mies kohottaa oikeaa kättään kämmen avoinna. "Älä pelkää, emme syytä sinua mistään. Tarvitsemme vain hieman lisää tietoa tutkimuksiimme. Kaikki, mitä voit asiasta kertoa, olisi avuksi." Pienen tauon jälkeen mies lisää keleshiksi: ~"Jos haluat, voimme keskutella myös keleshiksi, jos se soljuu kieleltäsi paremmin."~ Bardi vilkaisee kysyvästi Milanan suuntaan, yrittäen tulkita, ymmärsikö nainen viimeisen virkkeen vai tarvitseeko hänelle tulkata. Sitten bardi kääntää kysyvän katseensa Atlagiin.

Alistina kumartaa päätään vähän astuessaan ovesta, ja siirtyy mitään sanomatta oven sivulle seinänvierustalle tarkkailemaan tilannetta.

Sephyr hymyilee myös ystävllisesti taustalla, ja katsoo toimisiko Zahirin charmi tällä kertaa, vai jääkö asioiden selvittäminen taas naisellisen logiikan tehtäväksi.

Atlag katsoo ensin kysyvästi Milanaa, joka nyökkää merkiksi. Palvelijatar lopettaa omat tekemisensä jättäen siivoustarvikkeensa siististi odottamaan senkin päälle. Puhahdettuaan ensin rauhoittaakseen itseään hän aloittaa: "Kun investointini Sedeqissä ajautuivat karille ja jäin velkoihin, ja kattaakseni velkani, jouduin myymään itseni orjaksi. Tästä ei ole kovin kauan, puoli vuotta enintään. Minut toimitettiin Katapeshiin orjamarkkinoille, mitä kautta sitten päädyin Absalomiin, tänne. En tiedä tästä ennusanturista mitään, mutta vakuutan, että olen syytön vakoiluun."

Atlag vilkaisee vielä lyhyesti Milanaa. "Olen ollut tyytyväinen tilanteeseeni täällä. Minua kohdellaan hyvin, ja elinolosuhteet ovat huomattavasti paremmat kuin mitä ne olisivat kadulla oman onneni nojassa."

Zahir: Sense Motive +3 ja
Knowledge (arcana) +3
Zahirin silmät kaventuvat hieman hänen arvoidessaan naisen puheiden todenperäisyyttä. "Olisi mukava kuulla, mitä hän sanoisi, jos arvon pehtoori ei olisi tässä", miehen mielessä välähtää lyhyelti. Ajatusta ei kuitenkaan seuraa upea suunnitelma pehtoorin saamiseksi pois huoneesta, joten..."Suokaa anteeksi, olen hieman ymmälläni. Meille ei annettu tästä ennusanturista tarkempia tietoa. Kuvittelin sen olevan aivan tavanomainen esine, joka oli vain loitsittu toimimaan anturina. Mutta teilläkö ei siis ole minkäänlaista tietoa tai käsitystä, mikä tämä esine mahtoi olla? Lady Darchana ei ole lähettänyt ketään palvelijaansa takavarikoimaan mitään?" Bardi vilkaisee kysyvästi Milanaa, pohtien samalla, mitä itse asiassa tietääkään antureista.

Sephyr: Sense Motive +3 ja
Knowledge (arcana) +8 / Spellcraft +11
Sephyr on kovin kiinnostunut samoista asioista kuin Zahirkin, aprikoiden mikä tässä näytelmässä on totta.

Atlag vaikuttaa vilpittömältä, eikä Milanan läsnäolo tunnu vaikuttavan tämän kertomaan. Lyhyet vilkaisut tuntuvat olevan äänettömiä varmistuksia, että hänellä on oikeus puhua ja puhutella.

Atlag on aloittamassa puhumistaan, mutta Milana keskeyttää hänet. "Kaikki palvelukseen tulevat tarkistetaan tavaroiden ja muiden salakuljetettavien aineiden varalta, joten mitään semmoista ei hänellä voinut olla mukana", pehtoori tarkentaa. "Atlag ei myöskään ole poistunut koko palvelusaikanaan kartanolta ilman saattuetta." Atlag itse vain nyökyttelee huokaisten, katse lattiassa.

Ennusantureita on kahdenlaisia; fyysisiä ja maagisia. On täysin mahdollista, että kyseessä on juurikin maaginen sensori, joka on kiinnitetty johonkin esineeseen tai henkilöön.

"Ennustunanturi siis onnistuttiin kiinnittämään sinuun huomaamatta.." Sephyr pohdiskelee ääneen. "Onko sinulla henkilökohtaisia tavaroita, joita käytät palveluksessa olessasi? Toisaalta, onko mieleesi jäänyt mitään epäilyksiä, kuka tämän takana saattaisi olla? Kovin moni ei taida magiataitoja, varsinkaan tälläisiä." Sephyr kyselee Atlagilta.

Alistina ristii kätensä puuskaan nojaillen huoneen takaseinään, ja nyrpistelee nenäänsä magiasta puhuttaessa, joskin ei sano ääneen inhostaan mitään. Hän pohtii hetken ennusanturia, ja avaa sitten suunsa: "Voisiko hänet tarkistaa magian varalta, josko joku olisi loitsinut esimerkiksi hänen vaatteensa anturiksi?"

Zahir: Detect Magic 3 rounds "Hmm, ei laisinkaan hullumpi idea. Ja mikäli anturi vaatteiden sijaan onkin kiinnitetty Atlagiin henkilönä, luulisi senkin näkyvän", Zahir toteaa, hieroen niskaansa mietteliäästi. "Suokaa anteeksi, luvallanne loitsin pienen taikuudentunnistusloitsun", bardi sanoo Milanalle ja Atlagille ja ryhtyy sitten tuumasta toimeen, mikäli kumpikaan naisista ei erityisesti vastusta ehdotusta.

"Minulla ei ole minkäänlaisia henkilökohtaisia tavaroita. Moisia ei sallittu", Atlag selittää, huokaisten syvään. "Minulla ei ole harmainta aavistustakaan, mistä moinen ennusanturi on minulle tullut."

Zahirin magian tunnistusloitsu ei löydä minkäänlaista viitettä maagisista auroista Atlagissa tai tämän vaatteissa, eikä näytä myöskään viiveellisiä auroja.

"No, mitä tahansa taikuutta onkaan käytetty, mitään minun kyvyilläni löydettäviä jälkiä se ei ainakaan ole jättänyt", Zahir toteaa hieman pettyneellä äänensävyllä tarkastelunsa päätteeksi. Mies katsahtaa tovereihinsa. "Haluaako joku vielä kysyä jotain? Itse en ainakaan tällä haavaa keksi enää mitään, minkä tietäminen edesauttaisi tehtäväämme... Tosin" - hänen katseensa kirkastuu yhtäkkiä - "jos voisit vielä kertoa, mitä tarkalleen ottaen teit juhlissa? Ehkäpä ennusanturi olikin jossain esineessä, joka vain ojennettiin halussapidettäväksesi hetkeksi, kuten vaikkapa viinilasissa? Olisiko tälläinen mahdollista? Tietysti, on myös mahdollista, että loitsu on voimassa vain tietyn aikaa ja on nyt päättynyt, mikä myös johtaisi siihen, ettemme enää löydä sitä", bardi kyselee ja spekuloi.

"Tai sitten ennusanturi purettiin heti havaitsemisen ja jäljitysyrityksen jälkeen", John sanoo. "Mutta turha tässä arvailla on. Tehtävämme on selvittää tämä", hän lisää. "illan tapahtuminen kulku on ihan hyvä tietää, vaikka todennäköisempää on että se oli laitettu jo aikaisemmin. Juhlissa jokaisella on varmaan enemmän menetettävää kuin saavutettavaa tuollaisella. Ja koska hän ei ole ollut yksin poissa, niin todennäköisesti se on ollut alusta alkaen. Minulla ei ole muuta kysyttävää tällä hetkellä", John vielä lisää pähkäillen asioita.

Alistina hymähtää hiljaa myöntävästi kyselyihin illan kulusta, mutta pysyy muuten hiljaa jättäen loogisen päättelyn ja magian pohtimisen paremmin puhuville tovereilleen.

Atlag pohtii hetken. "Pitelin pääasiassa leidi Silviana Dimoran juomia, jotka leidi itse valitsi tarjoilin tarjottimelta", hän kertoo. "En pidellyt siis muuta kuin leidini omaisuutta."

Milana selvästi odottelee jo pääsemistä arkisiin askareisiinsa.

"Muistatko muuten kaikki vaiheet tänne tuloon asti, vai onko muistissa jokin katkos? Ja muistatko kaikki nimet joiden kautta kuljit?" John kysäisee ajatellen jos Atlagin muistia on muokattu tai hänet jotekin huumattiin tai vastaavaa jossakin vaiheessa ennusanturin kiinnittämistä varten.

Aistien Milanan kärsimättömyyden Zahir alkaa liikehtiä hermostuneesti, aivan kuin olisi juuri melkein lähdössä huoneesta. Miesparka on selvästi nauliintunut kahden tulen väliin, haluten toisaalta kuulla Atlagin vastauksen, mutta toisaalta ollen haluton antamaan Milanalla syytä ärtymykseen.

Sephyr vaikuttaa pohdiskelevan syvissä ajatuksissa, sillä hänen kasvonsa eivät ilmehdi totuttuun tyyliin. "Luulen, että ainakin osa tiedonjanostamme on tyydytetty, vaikka vielä ei tunnukaan aivan siltä... Vastoin kaikkia odotuksia, tunnen odottavani tämän asianajajan... Solvius Salbuksen tapaamista", hän lopulta lausuu mietteensä, verkkaisella tahdilla ajatuksiaan availlen.

"Muistissani ei ole aukkoja", Atlag vastaa aivan kuin olisi loukkaantunut. "Ja ei, en muista kaikkia nimiä. Minua ei puhuteltu nimillä, eikä oikein kukaan minun kanssa mistään keskustellutkaan."

Milana katsoo merkitsevästi makuuhuoneessa olevaa suurta seinäkelloa.

"Selvä. Kiitos", John sanoo ja nyökkää muille merkiksi että on valmis lähtemään.

"Kiitoksia ajastanne molemmille", Zahirkin toteaa ja lähtee siirtymään ulos huoneesta. "Seuraavaksi siis asianajajan juttusille?" mies kysäisee muilta seurueen päästyä ulos. Jos kukaan ei vastusta, Zahir lähtee etsimään tietään kohti Kolikkojen kaupunginosaa.

Sephyr liittyy poistuviin seikkailijoihin viileä hymy pingottuneena kasvoilleen, pukunsa kahistessa kuuluvasti. Ulkona hän sähähtää, "En muista koska olen kokenut vastaavaa lämpöä. Tästä päivästä taitaa tulla pitkä, sillä konkreettiset vastaukset ovat jotakin mihin ylhäisöllä ei tunnu olevan varaa, heidän palvelijoista puhumattakaan."

Sorelev poistuu muiden mukana ja näyttää mietiskelevän jotain. "Outoa porukkaa. En oikein tajunnu mitä ne oikeestaan tekee." Sitten hän jatkaa aiempaa keskustelua Zahirin kanssa: "No, Soular tavallaan teki mut, että kai ne on niin kun sukulaisia? Kai tiedät ne kivat koeputket siellä kellarissa?"

Vielä kartanon tapahtumia päässään pyöritellyt Zahir on hämmentynyt yhtäkkisestä keskustelunaiheen vaihdosta. "Öh... Aivan. Kyllä, toki toki", mies sanoo nyökytellen, yrittäen parhaansa mukaan teeskenellä, että tietää, mistä Sorelev puhuu ja samaan aikaan katsella, että kävelee oikeaan suuntaan. Tämän lisäksi mies yrittää luonnollisesti raivoisasti palauttaa mieleensä aiemman jutustelunsa Sorelevin kanssa.

Punainen Kirje

Tiennäyttäjillä ei ole hankaluuksia löytää asianajaja Solvius Salbuksen toimisto Kolikoista. Punainen Kirje näkyy hyvin kadun kulmassa tien tasolla kaksikerroksisessa rakennuksessa; kiitos kyltin, missä Asmodeuksen viiskanta koristaa tyyliteltyä toimiston nimeä.

Sisälle astuessaan pieni kello kilisee ilmoittaen heidän tulostaan, ja he näkevät ahtaan toimistotilan, jonka jokainen pöytäpinta on peittynyt paperipinoihin. Huolimatta paperien, kynien ja teroittimien määrästä paikka on tavattoman erinomaisessa järjestyksessä. Toimistohuoneen toisessa päässä on ruusupuinen työpöytä, jonka ääressä keski-ikäinen cheliaxilainen mies kynä sauhuten täyttää asiakirjoja. Miehellä on lyhyt punertava tukka, jonka hiusraja tekee keskelle ikäänkuin piikin. Hän keskeyttää hetkeksi työskentelynsä katsoakseen ylös ja virnistää ohuilla huulillaan. "Asianajaja Solvius Salbus", hän esittäytyy heti ensimmäiseksi. "Mikä tuo teidät minun nöyrän työtilani kynnykselle tänä mahtavana päivänä? Valitettavakseni joudun ennakoivasti varoittamaan, nykyisen työtaakkani raskauden huomioon ottaen, että uusien asiakkuuksien hyväksyminen työlistalle nykyisessä periodissa ei ole possibiliteetti."

"Pelkään että vierailumme ei tule helpottamaan työtaakkaanne, mutta helpotukseksenne voin kertoa että emme tarvitse palveluksianne. Toisaalta valitettavasti samaan hengenvetoon joudun ilmoittamaan että me tutkimme arvon asianajajan toimia. Eräs välittämänne... orja on aiheuttanut hankaluuksia emännälleen ja meidän tehtävämme on selvittää miksi niin ikävästi on päässyt käymään." Sephyr kiiruhtaa kertomaan ennen kuin asianaja ehtii tukehtua omaan omahyväisyyteensä, "Löytyyhän teiltä hetki? Olisi ikävä jos asiakkaanne kärsimys pitkittyisi syntyneestä tilanteesta, ilman tämän omaa syytään."

Aid Sephyrin
Diplomacyyn: +6
"Kyseessä on leidi Silviana Dimoran Atlag-niminen orja. Kovasti palveluksianne arvostanut leidin pehtoori Milana kertoi, että olette tavallisesti hoitaneet näihin...tämänkaltaisiin liiketoimiin... liittyvät asiakirjojen valmistelut. Olisimme kiinnostuneita tietämään, liittyikö kauppaan mitään epätavallista", Zahir myönnyttelee Sephyrin kertomusta.

Solvius Salbus attitude++ "Aivan niin", Solvius Salbus sanoo ja pistää kynänsä pois, antaen selvästi huomionsa tiennäyttäjille. "Tapahtumat viime aikoina osoittavat, että oikeuskielen tason heikkeneminen ontologisesta näkökulmasta ennakoi osaltaan erilaisissa laitoksissa tapahtuvaa valmistusta. Voitte ilmaista aiheenne ja huolenne liittyen kyseiseen transaktioon. Muistuttanen, että sopimuksen purkaminen ja/tai muuttaminen olosuhteet huomioon otettuina vaatii erityisiä prosesseja asianosaisilta."

Päästyään toimiston sisäpuolelle Alistina jää taas tarkkailemaan sivusta. Hän kuuntelee keskustelua ja asianajajan alkaessa selostamaan kapulakielellään puoliörkin ilme muuttuu ensin hämilliseksi ja sitten hieman ärtyneeksi. Hän lopulta miltei keskeyttää Salbuksen puheen hermostuneella sävyllä. "Anteeksi nyt vain mutta en ymmärtänyt höpinästäsi yhtään mitään. Meidät on kuitenkin palkattu selvittämään tätä orja-asiaa, eikä meille ole kerrottu minkään valmistumisesta mitään, mutta jos me joudutaan täällä jongleeraamaan hienoilla sanoilla loppupäivä niin kukaan ei hyödy siitä mitään ja kaikkien aika menee hukkaan. Me halutaan tietää miten Atlagin kauppa meni, oliko siinä jotain hämärää, koska tämä orja on joutunut olemaan välikätenä juttuun jota me selvitetään." Alistina selostaa koittaen pitää ärsyyntymisensä kurissa, ja puhahtaa lopuksi nostaen kätensä rinnalleen.

John: Sense motive +1 Lakimiehen puhe on sellaista, että Johnkaan ei koe oloaan kotoiseksi. Puoliörkin vuodatus saa hänet pitämään suunsa kiinni. "Hoitakoon muut puhumiset", hän ajattelee tarkkaillen tätä lakimiestä ja päättäen tarjota ainoastaan apuaan jos tilanne siltä vaikuttaa.

"Olisitko ystävällinen ja vastaisit Alistinan perin aiheellisiin kysymyksiin" Sephyr vaatii hymy kasvoillaan. ".. ja älkää huoliko, sopimuksen purkua ei haluta. Atlagiin ollaan yleisesti ottaen oltu hyvin tyytyväisiä."

Salbus huokaa, siirtää järjestelmällisesti kynät ja paperit sivuun ja nojaa taaksepäin työtuolissaan. "Ottaen huomioon oman tilanteeni, voi vain todeta, että laillisten säännösten muodostama järjestelmä ja sen hierarkia avaa tiedon ja ymmärryksen portin kohti asianosaisiin kohdistuvia ongelmia", asianajaja pölpättää omituista kapulakieltään. Hänen ilmeensä kuitenkin kertoo, että cheliaxilainen on vaivaantunut, levitellen käsiään aivan kuin myöntäen tappionsa. "Tavanomaisesti pidättäytyisin julkistamasta yksityisesti laadituista sopimuksista sektioita liittymättömien kolmansien osapuolten kanssa", hän aloittaa, taputtaen pöydällä olevaa taitettua paperiarkkia. "Joka tapauksessa leidi Silviana Dimora lähetti minulle kirjeen ennen matkaansa Taldoriin. Hän sallii minulle oikeuden paljastaa leidi Darchanan valtuutetuille henkilöille orjakauppiaan identiteetin. Mahjub Mahdi on kyseinen hankkija, ja hänen puotinsa voi löytää Kurjuuksien Kujan pohjoisesta päädystä. Hänen liikkeensä nimi on Mahdin Orjat. Se taatusti on aste parempaan Orjakuopista, paljon järjestelmällisempi kokemus se, erittäin fiini esittelyaula ylivertaisella valaistuksella. Mahjub myös pitää erinomaisia viinejä käden ulottuvilla. Luotan, että kohtelette Mahjub Mahdia sillä kunnioituksella, mikä hänelle kuuluu."

Sorelev raapii päätään yrittäessään pysyä kärryillä Salbuksen puheesta. Hän nyökyttelee hiljaa Alistinalle ja kun Salbus viimein vastaa lähes selkokielisesti, hän kaivelee muistiinpanovälineensä esiin ja on aikeissa kirjoittaa nimen ja paikan ylös, kun huomaa, että ne löytyvät jo sieltä. "Millanen kunnioitus hänelle kuuluu?" kysyy Sorelev viattomasti. "Ei kai tässä ollu mukana ketään muita henkilöitä, jotka olisi voineet aiheuttaa jotain ongelmia? Niinku... hm, no en ole ihan varma, mutta sellasia jotka olisi tavanneet Atlagin?"

Sephyr häkeltyy hetkeksi seuraamaan tätä merkillistä keskustelua, ".. niin, ja olemme myös kiinnostuneet.. valitsitteko te Atlagin itse, vai suositeltiinko häntä teille erityisesti? Varmasti muitakin kelvollisia.. orjia oli tarjolla."

"Orjia, koskakohan tuostakin tavasta päästään eroon", John miettii itsekkseen ja päättää myös avata suunsa. "Ja kun hänet oli valittu, niin mikä on toimintatapa? Lähteekö hän...", Johin puheeseen tulee pieni tauko, "...ostajan mukaan heti?"

Zahir odottelee, että asianajaja ehtii vastata hänen toveriensa kysymyksiin, jottei miesparka vallan huku niihin, tuumien itsekseen: "Vai vielä "erinomaisia viinejäkin" kerkeävät juoda ihmiskauppaa tehdessään? Vastenmielistä!...Tosin, viinilasi kyllä sinänsä maistuisi..." Mies vilkaisee äkkiä ympärilleen syyllisen näköisenä ja toteaa asianajajan tilapäisesti hiljenneen."Sallikaa minun vielä lisätä omasta ja toverieni puolesta, että olemme kovin kiitollisia ajastanne ja huomiostanne. Tuomme yhteistyökyvykkyytenne leidi Darchanan tietoon. Ihan vain uteliaisuudesta, onko Mahjub Mahdi aina ensisijainen hankkijanne tämänkaltaisissa tilanteissa?"

"Kohteliaisuus on herrasmiehen merkki", Salbus vastaa Soreleville lyhyesti. "Minä en henkilökohtaisesti tiedä neiti Atlagin aiempia seikkailuja. Minulle listattiin tarjolla olevat orjat, heidän kykynsä ja taitonsa, ja valitsin sen pohjalta leidi Silvianalle parhaiten sopivan yksilön. Proseduuri on samalla yksinkertainen ja monimutkainen."

"Tässä tapauksessa orja toimitettiin leidi Silviana Dimoran kartanolle koulutukseen", hän vastaa Johnille. Hän kääntyy huvittuneena Zahirin puoleen. "Hyvä herra, minun työssäni voidaan käydä kauppaa palveluksilla, mutta se on aina tapauskohtaista. Leidi Silviana oli antanut minulle tarkat määritelmät orjalleen, ja tein tarkkoja laskelmia huomioiden orjan laadun ja hinnan, sekä toimittajan luotettavuuden. On myönnettävä, että tämä rulianssi ei tee hyvää Mahjub Mahdin luotettavuudelle, vaikka hänen aiemmat transaktiot ovat olleet selviä."

Sephyr pureskelee huultaan, kunnes huomaa muiden huomaavan sen ja jatkaa hymyillen kuulustelua, "Aivan. Mahjub Mahdi on selkeästi nauttinut luottamustanne. Tiedättekö kenenkään, joka on osallistunut Atlagin toimitukseen leidi Dimoralle, olevan kyvykäs magiaan? Lisäksi, kauanko sanottu perehdytys kartanolla kesti? Tai tosiin sanoen, koska Atlag siirtyi leidi Dimoran palvelukseen?"

Zahir: Sense Motive +3
Perception +3
Zahir nyökkää Salbuksen vastauksille, tarkkaillen samalla, näyttääkö liukaskielinen asianajaja pysyvän omasta mielessään totuudessa vai laskettelevan luikuria. Bardilla ei vaikuta olevan enää muita kysymyksiä. Mies laittaa kätensä puuskaan ja nojaa viereiseen seinään, antaen katseensa kiertää vielä kerran pitkin huonetta.

"Minä en tiedä tarkemmin toimtuksesta tai muusta logistiikkaan liittyvistä kommervenkeistä. Minä olen osallinen vain transaktion proseduuriin ja hankintamenetelmiin", Salbus kertoo tyhjentävästi. "Perehdytysjakson pituutta joudutte kysymään Dimoran kartanolta. Ja Atlag siirtyi leidi Silviana Dimoran palvelukseen kolmisen viikkoa sitten. Tarkka päivämäärä on minulla täällä jossakin."

Asianajajan kapulakieli ja nähtävästi tottunut elettömyys puheessa ei anna Zahirille minkäänlaiasta osviittaa siitä, valehteleeko Salbus vai ei.

Zahir: Diplomacy +6
requestiin, jos tarpeen.

"Kiitoksia, että jaksatte selvittää näitä asioita meille lakiasioihin vähemmän perehtyneille", Zahir toteaa, yrittäen tarkoin peittää pitkästymisensä ja asianajajan yksitoikkoisen äänen aiheuttaman uneliaisuuden, pyrkien kuulostamaan sen sijaan mahdollisimman kohteliaalta ja kiitolliselta. "Voisimmeko vielä suosionosoituksena pyytää teitä kirjoittamaan pienimuotoisen valtakirjan kaltaisen dokumentin, jossa tuodaan ilmi tämän ryhmämme" - mies viittoo seuralaisiinsa - "tarkoitusperä hankkia tietoa Atlag-nimisestä orjasta ja tähän transaktioon liittyvä päivämäärä?" Zahir kysyy, lisäten: "Sellainen omalta osaltaan varmasti helpottaisi leidi Darchanan meille uskoman tehtävän hoitoa Mahjub Mahdin luona. Muutoin koen ainakin omasta puolestani, että oletta valaissut asiaan liittyviä seikkoja varsin tarkoin. Jollei sitten tovereillani ole vielä jotain kysyttävää?" bardi vilkaisee tiennäyttäjätovereitaan kysyvästi.

Sephyr hyväksyy Zahirin kommentin nyökkäämällä, aprikoiden hiljaa mielessään.

John: Ei know arcanaa, joten ei tietäne itse mitään ennusanturista. "Jos vain voitte antaa tarkat päivämäärät ja ajat, niin niiden pohjalta ehkä helpottuu miettiminen milloin sopiva ajankohta tapahtumaan olisi ollut", John vielä lisää. ''"Pitääpä muistaa kysyä mitä muut tietävät ennusanturista ja sen vaatimasta ajasta", hän ajattelee itsekseen.

Salbus nojaa taaksepäin tuolissaan ja hieroo leukaansa mietteliäästi. "Juridisten pykälien ja sektien vuoksi en voi valitettavasti valtuuttaa teitä leidi Darchana Madinanin edustajiksi aiheeseen liittyen. Minulle on erikseen toimitettu kirje, joka nimesi teidät siihen - joskin vaillinainen kirje, teidän identiteeteistä ei siinä vaiheessa ollut varmuutta. Mikäli kuitenkin tahtoisitte moisen valtakirjan, teidän tulisi lähettä pyyntö siitä leidi Darchanalle."

"Päivämäärä on tosin julkista informaatiota eikä ole sidottu salassapitosopimuksiin. Rovan ensimmäinen kuupäivä, eli 8. päivä."

Sephyr nousee äkkiarvaamatta pystyyn ja lausuu; "Kiitos ajastanne, olette antaneet meille paljon ajateltavaa..." mielessään hän kuitenkin korvaa viimeisen sanan sanalla "...itsestäänselvyyksiä". "Uskon, että nyt on aika vihdoin puhuttaa tätä hyvämaineista orjamestaria, jos hän ei löydä tapauksesta mitään epätavallista, me olemme varmasti erehtyneet, eikä mitään rikollista ole tapatunutkaan!" näine sanoineen hän astelee asianajajan konttorista ulos.

Zahir raapii päätään hieman hämmentyneen ja kiusaantuneen näköisenä. "Niin, itse asiassa tarkoitin kyllä valtakirjaa teidän leimallanne, en niinkään leidi Darchanan. Ymmärrän toki, ettette tietenkään voi leidi Darchanan puolesta kirjoittaa yhtään mitään. Totta kai pärjäämme tietenkin ilman teidänkin valtakirjaanne" – mies kiirehtii lisämään – "ajattelin vain sellaisen voivan mahdollisesti jouhevoittaa asioiden hoitoa Mahjub Mahdin luona... Oletettavasti leidi Dimora tuskin on informoinut Mahjub Mahdia saapumisestamme samalla tavalla kuin teitä, ymmärrättehän?... Leidi Dimorahan ei varmastikaan edes tunne tai tiedä herra Mahdia, vai mitä?" bardi kysäisee retorisesti.

"Leidi Silviana Dimora tuskin on Mahjub Mahdin kanssa keskustellut, sillä leidi on pitänyt minua välimiehenä siinä audienssissa. Ja juurikin tästä syystä en pysty valtuuttamaan asian tiimoilta ketään, sillä sopimus koskee vain Dimoran ja Mahjub Mahdin välistä kauppaa, missä minä olen hoitamassa tarvittavat byrokraattiset toimenpiteet", Salbus selittää. "Itsehän sain tosiaan leidi Silvianalta vain luvan osoittaa leidi Darchanan edustajille tietä Atlagin hankkijaan. Valtuuteni eivät yllä sen pidemmälle. Käteni ovat, karkeasti sanoen, sidotut."

Zahir huokaa hieman apeasti ja nyökkää. "Ymmärrän. Kiitos kuitenkin ajastanne. John, Alistina, Sorelev, tuletteko tekin?" hän kysäisee ohimennen muilta tovereiltaan lähtiessään liikkumaan ulos toimistosta.

Alistina on kuunnellut sivusta ja koittanut saada selvää keskustelun kulusta, ja lähtee sitten miltei pyörällä päästään Zahirin perässä pihalle. "No, muuta en minä saanut selvää kuin sen Mahjubin luo pitäis mennä. Sinnekö siis? Missä se nyt oli?"

"Kurjuuksien kujalla", John vastaa. "Kurjuutta tosiaan, sitä se orjakauppa on", hän ajattelee itsekseen.

"Sinne siis", Zahir toteaa synkeähkösti, ei erityisen innostuneelta kuulostaen.

Sephyr innostuu silmin nähden kun seikkailijat karkaavat pölyisestä toimisto ulos kadulle hänen seurakseen. "No irtosiko kääkästä vielä jotain hyödyllistä?" hän kysyy aavistuksen pahanilkisesti. "Pahoittelen, en ole tottunut noin kuivaan ilmapiiriin."

Sorelev on enimmäkseen tuijottanut lähes tyhjää muistiinpanolappustaan ja miettinyt, miten ilmaisisi asiat, jotka hän haluaa siihen kirjoittaa, ja tulee lopulta siihen päätökseen, että parempi olla kirjoittamatta mitään – ehkä tyhjä paperi kuvaa asianajajalle puhumista ihan hyvin. "Kiitos", hän sanoo lähtiessään toimistolta. Ulkona hän jatkaa: "En mä oikein voi sanoa oliko se hyödyllistä vai ei. Meni vähän yli hilseen. No, mennään vaan. Tuonneko päin?" Matkalla hän kysyy Zahirilta: "Missä sun vanhemmat asuu?"

Knowledge: arcana +3 Zahir on parhaillaan alkanut pohtia vähäisen taikuuteen liittyvän tietonsa pohjalta, miten ennusanturi loitsuna suhtautuu Atlagin palkkauksen ajankohtaan. "Onko todennäköistä, että anturi on loitsittu Atlagiin jo ennen palkkausta... Kestäneekö loitsu päiviä, tunteja vai minuutteja?" mies miettii itsekseen, ennen kuin havahtuu Sorelevin kysymykseen. "Hmmtäh? En... en tiedä heidän asuinpaikkaansa juuri nyt", mies vastaa aavistuksen liian nopeasti. "Mitenkä omat vanhempasi, ovatko he liikkuvaista sorttia?" Bardin otsa rypistyy hänen yrittäessään muistella aiempia keskuteluja Sorelevin kanssa. "Vai sanoitko... sanoitko, että sinulla oli vain yksi vanhempi? Soular? Suular? Suo anteeksi, en kuunnellut niin tarkasti kuin olisi pitänyt", mies pahoittelee, vilkaisten samalla aurinkoa ja yrittäen arvioida päivän ajankohtaa.

John. Spellcraft +6, mutta ei know arcanaa. Nyt kun ollaan sivummalla, niin John kyselee muilta tietoja ennusanturista tarkkaillen, että kukaan ei olisi kuuloetäisyydellä. "Tietääkö kukaan kauanko ennusanturin tekeminen kestää? Eli kuinka pitkän ajan 'puuttumista' koitamme havainnoida. Onko se voitu tehdä lähes valmiiksi ja sitten viimeistellä kohteeseen nopeasti esimerkiksi yöllä, jolloin syypää voi olla vaikka talon omassa henkilökunnassa?", hän laukoo kysymyksiä muille sillä vaikka hän tiettyjä asioita loitsimisesta ymmärtää, niin hänellä ei kuitenkaan varsinaista tietoa ole.

Sephyr, Spellcraft +11, Know [arcana] +8 Sephyr liittyy kuiskuttelevaan keskusteluun Johnin kanssa, "Minulla on ollut sama paha aavistus jo tovin. Vaikka he ovat kovin kaunopuheisia, luulen että syyllinen on lähempänä kuin he haluavat ääneen myöntää. Ennusantureista... niiden kestosta... muistelisin..." Hän keskeyttää kuitenkin pohdintansa vielä tässä vaiheessa, "Toki meidän täytyy vaikuttaa kunnon palkollisilta, eiköhän matkata tämän kunniallista kunniallisemman orjuuttajan luo!"

Sorelev niiiin sense motivoi
Zahiria että. +0.
Sorelev ei osallistu ennusanturikeskusteluun, sillä hän ei tiedä loitsuista mitään, vaikka taikaesineet häntä ihan mukavasti yleensä tottelevatkin. Sen sijaan hän jatkaa Zahirille puhumista. "Jaa? No siis, mun vanhemmat on Soular ja Skad ja ne on tiennäyttäjiä. Ne pyörii joskus loosilla mut vähän vähemmän nykyään... Luulen että ne on nyt niin kovia tyyppejä, että ne saa ihan oikeita erikoistehtäviä. Tai ehkä tekee jotain omia juttujaan. Olitko sä kotoisin täältä vai jostain muualta?"

Alistina kuuntelee keskustelua ennusanturista ja tuhahtaa itsekseen, kulkiessaan joukon viimeisenä. "Magia ja magia.." hän mutisee hiljaa ja katselee muualle.

Zahir henkii vaikutelmaa, että kiemurtelisi mieluusti vaivaantuneesti, jollei hänen samaan aikaan pitäisi kävellä eteenpäin. Haukkamaisilla kasvoilla on hieman tuskastunut ilme. "Tuota, olen tuolta hieman etelämmästä... Vaikka tietysti olen kotonani kaikkialla!" hän lisää virnistäen hieman kireästi "Se lienee bardin ainainen osa, matkustelu kun kuuluu työnkuvaan... Mitenkä itse, oletko jo paljonkin ehtinyt reissaamaan järjestön tehtävissä? Sinulla varmasti lienee mehukas tarina tai pari varastossa? Kuulisin niistä mielelläni, kenties jos inspiraatio iskee, saisin niistä jonkinlaisen laulunkin työstettyä."

Zahir ei tunne tarpeeksi vakoilutaikuutta tietääkseen, miten ennusanturi on mahdollisesti kiinnitetty Atlagiin. Hän ei myöskään osaa arvioida, miten pitkään moiset loitsut kestävät, joskin on kuullut niiden kestävän useampia päiviä, riippuen toki velhon kyvykkyydesta.

Kuitenkin kollektiivisella pohdinnalla saadaan aikaan tulosta, ja yhteinen ajatus ennusanturin luonteesta muodostuu. Vakooja todennäköisesti käyttää semmoista loitsua kuin scrying. (suom. ennustus, parempi olisi "etäkuva" tai jotain)

Kurjuuksien kuja

Tiennäyttäjät saapuvat hieman puolenpäivän jälkeen kurjuuksien kujalle, joka on kuuluisa paikka Absalomissa lähinnä siksi, että se on ainoa lainvoimainen orjien osto- ja myyntipaikka. Tämän alueen ulkopuolella orjien myyminen ja ostaminen on ankarasti kielletty.

Kurjuuksien kuja on pitkä, korotettu puinen kulkuväylä, jonka reunustoja täyttävät kunkin eri välittäjän omat puodit. Korotettuun jalkakäytävään on tehty koloja, joihin on upotettu niinikään orjahäkkejä mahdollisten ostajien katseltavaksi. Kulunut puualusta on yötä päivää jalkojen talloma, sillä kauppaa käydään kellon ympäri. Alueella on oma vartijakuntansa, joka partioi kujaa ja ottaa osaa vain röyhkeimpiin rikoksiin tai niihin, mistä heille maksetaan.

Ei kestä kauankaan löytää Mahjub Mahdin oma puoti, minkä yllä tosiaan on kyltti "Mahdin orjat – Absalomin parhaat". Jälkimmäinen lause on tosin löytynyt vähintään joka toisen puodin kyltistä myöskin. Rakennus on yksikerroksinen pieni talo, minkä edustalla hieman ovesta oikealle on suuri ikkuna. Paksut pimennysverhot on vedetty ikkunan eteen. Oven kahvassa roikkuu pieni maalattu kyltti, missä lukee "Suljettu".

Sorelev on kuulevinaan sisältä kantautuvan matalaa, uhkailevan sävyistä puhetta, jota korostaa jokin paiskova ääni, kenties nyrkki pöytään.

Sorelev: Perception +7. Sorelev on kertomassa Zahirille jotain hyvin veristä seikkailujuttua ja keskittyy enemmän veren värin, lämpötilan ja muiden ominaisuuksien kuvailemiseen kuin itse seikkailuun. Sitten ryhmä saapuu määränpäähänsä ja hän kuulee mölinän "suljetun" puodin sisältä. "Hei, tuolla on menossa joku riita tai jotain. Se on ehkä suljettu mut porukkaa on paikalla." Hän katsoo ovea pari sekuntia ja yrittää sitten kuulostella aivan oven takaa, mikä on kinastelun aihe.

John: Perception +4 John koittaa keskittyä kuullakseen paremmin mistä äänistä Sorelev puhuu.

Kujan taustamöly peittää talosta kantautuvat äänet alleen; Sorelev ei saa sen enempää selvää, mitä sisällä tapahtuu.

Sephyr miettii lähettääkö Kraa-Kraa-Kraa tehtävälle, mutta toteaa itsekseen että saattaisi tehtävä mennä yli linnun ymmärryksen, eikä sen väistämätön kraakuntakaan auttaisi asiaa. Hän silmäilee tovereitaan ja toteaa "Koputtaisimmeko napakasti, vaikka oikein aseen kamaralla, ehkä vastaukset odottavat tuon kiihkeän neuvonpidon silmässä."

Zahir silmäisee Sorelevia hieman epäilevästi, koska ei itse kuule hiiskaustakaan, mutta toisaalta: puolhaltialla tosiaan on suuremmat korvat. Mies myönnyttelee Sephyriä, hiljentäen ääntään vaistomaisesti hieman: "Kannatettava idea. John tai Alistina, teillä kun on tuota tietynlaista... fyysistä karismaa ja vakuuttavuutta...", bardi ehdottaa katsahtaen kumpaankin varovaisen utelias hymy huulillaan.

"Äh, en saa selvää. No, koputetaan." Sorelev koputtaa oveen ja astuu sitten taaemmas, antaen muille tilaa.

Alistina nostaa vasaran selkäremmistään käsiinsä jo varmuudeksi, jääden odottamaan vastausta koputukseen.

Sorelev ehtii juuri ennen koputtamista huomata, että ulko-ovi on aivan pikkiriikkisen raollaan.

"Jaa, jos sitten menen edeltä. Ei me ostoksille tultu, joten ei tai tässä mitään", John sanoo ja valmistautuu menemään ekana sisälle ellei joku halua koittaa muuta.

"Tuota, ehkä pitäisi ensin, ensin kurkata, tai jotain? Ettei ihan ryntää sisälle." Alistina puuttuu väliin kuiskaten ja vilkaisee muita.

Ovenraosta näkee vain osan huonetta, ja toisen oven. Välittömästi ensimmäisen oven takana ei vaikuta olevan ketään.

Zahir seisoo hieman taaempana, vetäen esiin jousensa ja näpräten sen jännettä hieman levottoman näköisenä.

Sephyr; Bluff +7 Sephyr odoteltuaan tovin jonkinlaista aloitetta tovereiltaan, kävelee ovelle kääntää "kiinni"-kyltin "Auki"-asentoon ja kävelee arkisesti sisään. Jos palvelua ei ole välittömästi tarjolla, hän huudahtaa tuohtuneesti "Vaadin asiakaspalvelua!"

"Jaa. Sisään sitten", John herää ajatuksistaan ja seuraa Sephyrin perässä sisälle.

Koska sisältä ei välittömästi kuulu mitään erikoisempaa, Zahir seuraa Johnia sisälle. Sisään törmääminen jousi kädessä tuntuu kuitenkin hyvin ei-diplomaattiselta tavalta aloittaa keskustelut orjakauppiaan kanssa, joten bardi laittaa jousen pois käsistään ennen sisäänmenoaan.

Mahjub Mahdin puoti on yleellisesti koristeltu. Andoranilainen paksunukkainen matto on lakatun, hyvin hoidetun puulattian päällä ulko-oven edessä, ja pienellä koristeellisella pöydällä on eriskummallinen puolenmetrin korkuinen kivinen apinapatsas, jolla on massiiviset sarvet ja pitkä häntä. Oikealla puolella huone on lievästi sekaisin, nähtävästi tekeillä on jonkinlainen vaiheessa oleva remonttityö. Samalla seinustalla on myös ovi, joka on kiinni. Sen takaa kuuluu nyt selvemmin ääniä, ja askeleita kohti. Arvatenkin joku kuuli Sephyrin kuuluvan sisääntulon.

Sephyr huomaa myös, että vasemmalla seinällä oleva ikkuna on rikottu, sillä kevyt tuuli heiluttelee sen ikkunan paksuja verhoja. Johtuen pimennyksestä on huoneessa hämärää.

Sephyr viittoo vielä ulkona olevia tulemaan joutuin sisään, mutta muuten hän pitää yllä närkästynyt asiakas rooliaan; "Noh, ei tässä ole koko päivää. Tuhlaanko täällä aikaani, vai saanko PALVELUA!"

Alistina hymähtää kanssaseikkailijansa suoraviivaisuudelle, ja seuraa muita sisälle kumartuen vaistomaisesti oven kohdalla, ja naputtaa olkapäänsä yli selässään roikkuvan vasaran vartta. "Hiljaista on." hän mutisee ja katselee epäilevästi rikkinäistä ikkunaa.

Sorelev on miettimässä mikä olisi paras seuraava askel ja on aikeissa ilmaista ehdotuksensa, kun Sephyr toteuttaa omansa. No, se oli parempi kuin Sorelevin aie, joten hän vain kohauttaa olkiaan ja painelee myös sisälle. Hhuoneen koristelu alkaa selvästi kiinnostaa häntä heti, mutta hän kääntyy silti päin lähestyviä askeleita.

"Helvettiäkö täällä meuhkataan!" kuuluu ärtynyt karjaisu oven takaa, joka siinä samassa lennähtää auki. Oven takana seisoo hyvin vihainen puoliörkki. "Ettekö te perkeleet ymmärrä puhetta, häh? Alkakaa kalppia siitä ja sassiin!"

Kookas puoliörkki peittää näkyvyyttä takana olevaan huoneeseen, mutta se vaikuttaisi olevan jonkinlainen hienompi neuvotteluhuone. Puoliörkin lisäksi huoneessa on kolme ihmistä, joista yksi on parrakas keleshiitti ja muut kaksi paljasjalkaisia absalomilaisia.

Sephyr; Bluff +7 Sephyr katselee ällistyneenä tuota barbaarista örkin kuvotusta, ja ottaa taka-askeleita kiertäen pöydän taakse suojaan. Hän kuintenkin kerää rohkeutensa ja huutaa örkille takaisin pöydän suojista posket punoittaen; "Noin ei puhuta hienolle naiselle! Ovi oli auki, ja jos kaupustelutaktiikkanne on noin aggressiivinen, neuvon teitä nyt heti paikalla lähtemään kotiin miettimään käytöstapoja, ja palaamaan markkinoille huomenna! Meillä on tärkeä kauppa viimeisteltävänä, eikä se voi odottaa."

Alistina intimidate +8

Alistina säpsähtää meuhkaamista aluksi, mutta hermostuu sitten sukuisensa ulosannista ja astuu tämän eteen puristaen käsiään nyrkkeihin. "Me ei kalpita yhtään minnekään, ennenkun olemme hoitaneet asiamme." hän murisee matalasti puoliörkille ja tuijottaa tätä uhkaavasti. Lisätäkseen vakuuttavuutta Alistina irroittaa vasaransa remmistään antaen sen tömähtää maata vasten, ja nostaa sen käsiinsä kevyesti heilauttaen.

Sorelev: bluff aid +2 Sorelev säpsähtää hieman, kun puoliörkki rymistelee odotushuoneeseen, mutta näyttää sitten enemmänkin uteliaalta. Hän ei Sephyrin tapaan peräänny, vaan jää puoliörkin viereen näyttämään viattomalta. "Niin juuri. Teidän taktiikkanne ei tosiaan vaikuta varteenotettavalta, valitettavasti", myötäilee Sorelev Sephyrin puheita. Ei siinä että Sorelevin oma asearsenaali antaisi ymmärtää hänen olevan jokin kauppias, mutta ainakaan hän ei ole reuhkaamassa kenellekään.

Zahir: aid intimidate
tai bluff +3
Zahir yskäisee kuivasti. "Kehottaisin kuuntelemaan seuralaisiani. Edustamamme taho ei katso hyvällä viivästyksiä. Tämä on myös yksi syy, miksi juuri meidät on valittu tähän tehtävään - tarpeen vaatiessa pystymme selvittämään mahdolliset...ongelmatilanteet nopeasti. Rohkenisinko jopa sanoa hyvin nopeasti", mies virkkoo hiljaisella, mutta kylmällä äänellä, katsellen puoliörkkiä tummin kimmeltävin silmin.

John aid dip&bluf +0 John kiepsauttaa kilven valmiiksi. "Outo neuvottelutekniikka teillä", hän sanoo oikaisten itsensä koko mittaansa.

Puoliörkki nauraa Sephyrin tiuskimiselle. "Typerä akka, lähe lätkimään jo!" hän huudahtaa tälle. Alistinan jyrähtäessä ja tullessa tämän eteen puoliörkki kuitenkin sätkähtää. "No mutta, kyllähän me omat bisnekset tästä nopeasti pois alta hoidetaan ja saatte sitten tehdä ihan mitä haluatte, heh heh."

John: Perception +4, intimidate aid +0 Puoliörkin puhe kuullostaa Johin korviin uhkaukselta, joka kohdistuu heidän kohteeseen ja hän sytyttää kaulassaan roikkuvan wayfinderin valon. "Jospas siirrymme kaikki vaikka ulos juttelemaan", hän sanoo katsellen jos wayfinderin valossa näkisi tarkemmin mitä huoneessa tapahtuu ja näytääkö Mahjub siltä, että puoliörkki kumppaneineen uhkaa häntä.

Zahir: Perception +3
Sense Motive +3
Johnin wayfinderin valossa Zahirkin tarkastelee tilannetta ja keleshiitin, joka oletettavasti on arvon orjakauppias, mielentilaa tarkemmin - tai ainakin niin hyvin, kuin puoliörkin peittämästä oviaukosta on ylipäätään mahdollista. Mies ei virka vielä mitään, vaan odottaa puoliörkin vastausta Johnin ehdotukseen.

Alistina murr +8 Alistina tuijottaa yhä tiiviisti toista puoliörkkiä punaisilla silmillään ja siirtyy aavistuksen verran lähemmäs tätä. "Ei. Te painutte nyt pihalle täältä ja vilhakkaan, meillä on Mahjudille asiaa. Tai me tulemme pihalle perässä." hän murisee matalasti ja naputtaa sormiaan vasaran varrella.

Sorelev: intimidate aid +2 Sorelev kääntää takkiaan ja asettuu tukemaan Alistinaa, koska näyttää siltä, että se toimii paremmin. "Olisi parasta totella. Vai aiotteko kaivaa verta nenistänne?" Sorelevin silmät kiiluvat innokkaasti, kun hän tulee maininneeksi veren.

"Te olette yököttäviä joka ikinen! Menkää ulos painimaan, niin minä hoidan täällä sillä välin asiani, kuin sivistyneiden ihmisten pitäisi.", Sephyr tuhisee vihaisena kaikille osapuolille.

Huolimatta Johnin valosta ei korstojen taakse näe juurikaan. Metakka välissä estää kuulemastakaan takana olevan keleshiitin puhetta, jos hän nyt alkujaankaan puhuu.

1. kierros

"Minullehan ei akat huutele!" puoliörkki jyrähtää ja ärjyy Alistinalle. Adrenaliini kipuaa sen verran voimakkaasti kunkin suonissa, että tappeluhan tästäkin tulee. Puoliörkki nappaakin nopeasti suurmiekkansa käsiinsä ja paiskoo kädet vapisten Alistinaa sillä. Onnettomasti miekka tosin jää ovenkarmiin kiinni.

John: move. Freebooter's Bane puoliörkki, free miekka, std attack +8, 1d8+4 (1d8, 19-20/x2) "Anna tovereitteni olla", John sanoo kiskaisten miekan esiin ja lyöden.

Johnin miekka kilpistyy niin ikään ovenkarmiin.

Puoliörkin kätyreistä toinen hypähtää taidokkaasti ikkunan ja verhon läpi pois näköpiiristä, tosin ilmestyy sitten Sorelevin taakse lyhytmiekka kädessään. Toinen yrittää auttaa pomoaan pistämällä oven sivusta Alistinaa keuhkoihin, mutta osuu – vähemmän yllättäen – ovenkarmiin.

Sorelev: acrobatics +7 tyypin taakse,
ready: katanalla selkään, kun flank
(+5 (flank +7), 1d8+4, S, 18–20/×2)
Sorelev yllättyy hieman taakseen tulleesta kätyristä, mutta virnistää sitten ja yrittää luiskahtaa tyypin taakse. "Zahir tai John, selustaan?" hän sanoo ja näyttää valmiilta iskemään, kun vihollinen on oikeaoppisesti saarrettu.

Sephyr: Blinding Ray (7/day, 6 left) +2 ranged touch vs foe in 30 ft blinds for 1 rd (dazzles if more HD). Lähimpään kohteeseen. Tarvittaessa haja-askel pois korstojen ulottuvilta. Sephyr huokaisee teatraalisesti kaiken sivistyksen merkitsemättömyydestä, ja mäiskäyttää sirosti sormenpäällään kohti lähintä korstoa sokeuttavalla säteellään.

Sorelev hypähtää helponoloisesti kätyrin toiselle puolelle odottamaan saartamista.

Sephyrin valonsäde osuu, kuinkas ollakaan, ovenkarmiin. Alistinan kookas keho ja vihollisen huojuminen haittaa kovasti tähtäämistä.

Zahir: Swift: tikari esiin
Std: Inspire Courage +1
5ft. step ja flänkätään
herra T2:ta.
Zahir napsauttaa tikarinsa rannekotelostaan ja alkaa laulaa maksimoidakseen yleisen älämölön. Sitten mies liikkuu yhdellä sulavalla pyörähdyksellä oviaukkoon Johnin vierelle ja heristelee lauleskellen tikariaan uhkaavasti ulkopuolella olevalla laitapuolen kulkijalle, yrittäen parhaansa mukaan kiinnittää tämän huomion, jotta Sorelev pääsisi iskemään.

alistina rage, attack earthbreaker Alistina hätkähtää suoraan naamalle tapahtumaa karjumista ja katsoo hämillään aseiden kolisemista puisiin ovenkarmeihin. Adrenaliini saa veren kohisemaan puoliörkin korvissa ja hermostuessaan antaa tilaisuuden verenperinnölle ottaa vallan. Alistinan silmät välähtävät valkohohtoisiksi ja hän alkaa murisemaan matalasti. "Yritätkö tosissasi saada minua tuolla leipäveitsellä päiviltä?!" hän ärjyy örkiksi edessään olevalle toiselle puoliörkille ja nostaa vasaransa korkealle, heilauttaen sen sitten täydellä voimalla kohti vastustajaa.

T2 ottaa 10 pistettä vahinkoa. Sorelev sivaltaa ikävän viiltohaavan kätyrin kylkeen, joka heti kumartuu pitelemään verta vuotavaa avohaavaa. Hän tosin tuntuu vielä jatkavan taistelua, ehkä peläten jotain muuta enemmän kuin taistelussa kaatumista.

Mezuk ottaa 18 pistettä vahinkoa. Alistinan vasara menee voimalla läpi sen ovenkarmin, jota on jo monesti ehditty pehmentää viime kuuden sekunnin aikana, aina vihollista olkapäähän joka karjaisee kivusta, mutta pysyy silkalla itsepäisyydellä pystyssä. "Tuosta maksat, ämmä!" puoliörkki meuhkaa, vastaten yhtä suurella volyymillä örkiksi.

2. kierros

Alistina ottaa 9 pistettä vahinkoa. Suivaantuneena puoliörkki nappaa tukevamman otteen miekastaan ja humauttaa uudemman kerran Alistinaa. Isku ei ole läheskään niin voimakas kuin raivoisan Alistinan, mutta tekee silti erittäin inhottavan näköisen viillon tämän käsivarteen. Nähden kuitenkin vihan palon vastustajansa silmissä, Mezuk ottaa fiksuna takapakkia, nappaa vyöltään pienen pullon ja käskyttää kätyrinsä tilalleen.

John move huoneeseen, std attack +9 (7+2), 1d8+4 (1d8, 19-20/x2) John huomaa pullon kaivamisen ja päättää riskeerata toisen vastustajan kanssa siirtyen puoliörkin vierelle ennen kuin pääsy huoneeseen tukitaan. "Älä hosu", John sanoo lyöden vastustajaa tuoden huoneeseen valon ja mahdollisuuden ehkä nähdä kauppias.

Johnin isku saattaa puoliörkin maahan tajuttomaksi, pullo yhä tämän kädessä. Vieressä oleva kätyri valahtaa kalpeaksi ja pinkoo pakoon hypäten yli takanaan olevan työpöydän ja siitä ikkunan läpi, kiroten lasinsirujen aiheuttamia haavoja. Pihalla oleva haavoittunut mies taas huomaa tovereidensa luovuttaneen ja välittömästi putoaa polvilleen anomaan armoa.

Taistelu ohi.

Hei beibi ostaks orjan? Mahjub Mahdi

Kyyryssä ollut keleshiittimies raottaa käsiään tarkistaakseen tilanteen, ja huomattuaan uhan poistuneen hän nousee ylös siistimään ja suoristamaan vaatteitaan. Hän kuitenkin katsoo vertavuotavaa puoliörkkiä hetken mietteliäänä, napaten pöydältä vielä ehjän pullon viiniä ja kangasta, jolla puhdistaa ja sitoo vihollisen pahimmat haavat. "Tuota, anteeksi tuo äskeinen", hän aloittaa leveästi hymyillen, puhuen niin maireasti ja miellyttävästi kuin vain voi kauppamiehen kuvitella puhuvan. "Minä olen Mahjub Mahdi. Tervetuloa nöyrään pikkuputiikkiini. Kuinka voin olla avuksi?"

Tiennäyttäjät huomaavat hyvinkin nopeasti, että Mahjub Mahdilla on tapana jatkuvasti vetää hiuksiaan taakse päälaeltaan, osaltaan selittäen keleshiitin vetääntyvää hiusrajaa.

Alistina tuijottaa hetken muristen toista puoliörkkiä, mutta puistelee sitten päätään ja sulkee silmänsä tiukasti hetkeksi, ja avaa ne sitten räpytellen normaalin punaisina. "Sepä oli.. Au." hän aloittaa pudottaen vasaransa ja nostaa kätensä painamaan käsivarren haavaa. Puoliörkki hengittää raskaasti ja lösähtää istumaan vasaran lekan päälle lepäämään, jättäen puhumisen muille.

"Olen pahoillani tästä verenvuodatuksesta.. ja ovenkarmistasi. Toivottavasti ette pahastu että vieraasi näin murjottiin, vaikka välinne eivät vaikuttaneet olleen aivan kunnioittavat. Me olemme kuitenkin tärkeällä asialla, ja arvostaisimme jos kertoisit eräästä viime aikaisesta hienovaraisesta transaktiosta." Sephyr puhelee Mahjubille samalla nostellen kaatuneita tuoleja pystyyn, punastuen kuitenkin tajutessaan että on omaksunut kenties liikaakin siltä ärsyttävältä lakimieheltä.

John laittaa miekan pois ja kiepsauttaa kilven selkäänsä. Hän kääntyy katsomaan Alistinaa ja napsauttaa ranteestaan parantavan sauvan. "Hyvä hetki testata" hän ajattelee ja lausuu aktivointisanan osoittaen haavoittunutta toveriaan. "Tämä auttaa", hän sanoo jättäen keskustelut Mahjubin kanssa muille.

Ovella Zahir vilkaisee olkansa yli sisälle, ja toteaa asioiden olevan palautumassa pikku hiljaa normaaliin päiväjärjestykseen. Mies päättää uhrata vielä hetken aikaa, ennen kuin siirtyy tervehtimään kauppiasta jä kääntää katseensa takaisin edessään olevaan armoa anovaa kätyriin, silmäisten tätä epäluuloisesti. "Millainen asia teillä oikein oli hoidettavana, kun sen vuoksi kannatti riitaakin ruveta haastamaan?" Mies pitelee edelleen pikku tikariaan kädessään, toivoen sen lisäävän kysymyksensä painoarvoa. "Ja Sorelev, pidetään hänen loppu verensä hänen sisässään ainakin toistaiseksi", bardi lisää kiireesti, muistan puolhaltian kiinnostuksen kohteet.

Alistina paranee 9 hp. Johnin parannussauva umpeuttaa Alistinan haavan miltei kokonaan, jättäen vain haalean muiston.

"Ja nämä rähisijät nyt sitten vaarattomammaksi", John toteaa alkaen poistaa tuttuun tapaan vihollisten varusteita ja tavaroita. "Niin, parempi puhua nyt", hän toteaa ulkona olevalle poistaessaan tältä maallista omaisuutta.

Alistina säpsähtää vähän parannussauvan taikaa, ja puistelee sitten hymähtäen käsivarttaan. "Harmi ettei nuo korjaa takkiakin.." hän mutisee itsekseen harmitellen nahkatakkiin jäänyttä viiltoa, mutta kiittää Johnia nyökkäyksellä ja nousee sitten hitaasti ylös seisomaan, tukien itseään vasaran varteen.

Mahjub Mahdi katsoo hieman kummissaan Sephyriä, kuitenkin hymähtäen sitten iloisena levittäen käsiään. "Älä suotta siitä murehdi, neiti hyvä. Muutenkin remonttia tekemässä, kai se ovenkarmi tarvitsikin uusintaa", keleshiitti naureskelee. "Ja nämä vieraat ottakoot nyt hieman lepoa, rankka päivä heillä, heh. Mistäs 'transaktiosta' oikein puhut?"

Antautunut miekkonen nielaisee kuuluvasti ja katsoo Zahirin pelon vallassa. "Mezuk oli perimässä suojelusrahoja, ja me oltiin vaan tukena", hän sopertaa.

John löytää tavaroita kolutessaan seuraavat esineet puoliörkiltä: kaksi juomapulloa, kaksi koristeltua kiveä, suomuhaarniska, suurmiekka, raskas rautanuija, sorkkarauta, helmi sekä pieni pussukka rahaa (10 gp).

Elossa olevalta antautuneelta kätyriltä löytyy sen sijaan seuraavat: juomapullo, kaksi happopulloa, savutikku, jalkatakkupussi, nastoitettu nahkahaarniska, viisi tikaria, lyhytmiekka, varkaan työkalut ja pussukka rahaa (25 gp).

"Saat luvan antaa enemmän yksityiskohtia kuin tuon, jos haluat poistua täältä" Zahir sanoo vaimentaen ääntään Johnin riisuessa kätyriä aseista. "Suojelusrahoja kenelle ja minne?"

Sorelev: Perception +7 puteliin. Sorelev näyttää oikein tyytyväiseltä saatuaan aikaan komean haavan. Hän on iskemässä uudestaan, kun taistelu vaikuttaa päättyvän. "Toki toki, en minä mikään murhaaja ole", hän vastaa Zahirille. Ensimmäiseksi hän tosin tutkii kätyrin verta ja sen laatua millä aisteilla nyt kykenee, mutta auttaa sitten Johnia poistmaan tyypin varusteet. "Hmm, mä osaan käyttää näitä vehkeitä", hän toteaa ja ottaa kätyrin aseet ja erikoisvälineet, ellei joku muu niitä halua. "Onko tuo pullo taikajuoma?" Sorelev yrittää tunnistaa sen.

"Verenpunainen peto!" kätyri kiljahtaa, vastustelematta ollenkaan varusteiden poistoa. "Olin vain tukena, Mezuk oli partion pomo."

potion of cure light wounds Sorelev tunnistaa tutun piparmintun hajun kätyrin juomapullosta. Kevyt parannusjuomahan se!

John katselee kun Sorelev tunnistaa juoman. "Vilkaisetko näitäkin?" hän tarjoaa Mezukin tavaroita nähtäväksi.

"Tämä on parannusjuoma." Sorelev ihmettelee myös Mezukin puteleita. "Noista muista tavaroista en osaa sanoa mitään. Tarvii jotain taikatunnistusjuttuja, jos niitä haluaa katsoa..." Hän myös ihmettelee kätyrin sanomisia. "Verenpunainen peto? Häh? Kerrohan nyt kunnolla miltä se näytti."

".. aivan transaktio.." Sephyr katselee tovereitaan, jotka touhuavat ties mitä isännän läsnä olessa ja kuokaisee kevyesti. Hän päättää pelata aikaa, ennen varsinaiseen asiaan siirtymistä "Päivä on ollut pitkä ja rasittava, ja ikävä kyllä meidänkin asiamme on painava. Saisionko kuitenkin pyytää teitä mitä kohteliaimmin tarjoamaan lasin vettä, tai kenties teetä ennen asiaan paneutumista?"

Zahir vilkuilee olkansa yli, kuunnellen toisella korvalla Sephyrin puheita huoneesta ja kähisee kätyrille: "No? Vastaa nyt Sorelevin kysymykseen! Ei meillä ole tähän koko päivää."

"Verenpunainen peto on meidän jengi!" kätyri parahtaa. "Meit on siel tääl, mä oon vaan palkollinen!"

Ja kas, Sorelevin nenään kaikki pullot tuoksuvat piparmintulta. Mikä yhteensattuma!

Mahjub Mahdi selvästi oikoo taas ryhtiään ja vetää hiuksiaan, taas, taaksepäin. "Aivan totta, täällä sisämeren rannalla aurinko tosiaan porottaa yhtä kuumasti kuin etelämpänä", keleshiitti toteaa ja etsii potkikumotusta kärrystä toistaiseksi ehjän vesipullon ja viinilasin, kaataen siihen vettä ja tarjoten sen Sephyrille. "Pahoittelen, nuo moukat hieman runtelivat sisustustani ja monet virvokkeistani ovat hajoneet. Mutta, istuutuukaa vain", hän lisää, alkaen pyyhkimään taistelussa ilmestynyttä roinaa pois nojatuolin pehmusteelta.

Zahir katselee antautunutta kätyriä ristiriitaisin tuntein. Toisaalta, mies on rikollinen ja varmaankin pois päästettäessä piakkoin on taas kiusaamassa Absalomin orjakauppaa käymättömiä viattomia, mutta toisaalta, hänen jättämisensä köysissä orjakauppiaan toimistoon tai kylmäverinen tappaminen eivät myöskään tule kysymykseen. Bardi huokaisee, hieroen otsaansa vasemman käden peukalollaan ja etusormellaan, laittaen pienen tovin jälkeen tikarinsa pois. "No, ala kalppia sitten", hän mutisee, lisäten synkästi miekkoseen vilkaisten: "Ja jos toiste tapaan sinut aiheuttamassa minulle hankaluuksia, niin...", toivoen pienesti uhkauksensa edes hieman hillitsevän miehen intoa.

"Selvä!" mies parahtaa huojentuneena joskin edelleen pelokkaana. "Lähen oitis hiekkakauppiaaksi Osirioniin!" Mies nouseekin hyvin hitaasti ylös ja lähtee laahustamaan pois, yskien pahankuuloisesti matkalla. Varattomana, aseettomana mies tosin todennäköisesti joutuu jonkun toisen rosvon uhriksi, varsinkin siinä terveyden kunnossa, mihin hänet oli jätetty.

John katselee miettien olisiko ollut parempi toimittaa roisto viranomaisten käsiin rangaistavaksi, mutta antaa miehen kävellä pois. "Absalom on kuitenkin kova paikka, joten kai paha saa palkkansa - toivottavasti", hän ajattelee. John ottaa kantoon tavarat, jotka eivät muita kiinnostaneet.

Zahir siirtyy ovelta sisätiloihin, astellen sisempään toimiston Mahdin tarjotessa Sephyrille virvokkeita. "Parahin kauppias!" hän toteaa kumartaen huoneen oven suussa lyhyesti. Bardi vilkaisee huoneen lattialle ja toteaa jonkun sitoneen puoliörkin haavat. Vältellen astumasta puoliörkin päälle mies etenee hieman peremmälle huoneeseen. ~"Tervehdys!"~ hän aloittaa keleshiksi, ennen kuin jatkaa yhteiskielellä: "Nimeni on Zahir, pahoitteluni, etten heti päässyt keskustelemaan kanssanne asiastamme, vaihdoin vielä pari sanaa tuon vähäpätöisen ihmissaastan kanssa ulko-ovellanne. Toivoakseni mokoma rupusakki ei teitä enää vaivanne. Kollegani ehkä jo kertoikin, että kaipaisimme neuvoanne liittyen erääseen... liiketoimeenne?" bardi kysäisee, väläyttäen rauhoittavimman hymynsä - mietiskellen samalla, miten onnistuisi aiheuttamaan mahdollisimman paljon haittaa orjakauppiaan liiketoimille vaikuttamatta kuitenkaan ryhmän onnistumiseen tehtävässä.

Mahjub nyökkää tervehdykselle. "Niin, neiti... neiti tässä kertoikin, että olette tulleet jonkin 'transaktion' vuoksi tänne. Paina puuta, kerro mistä kiikastaa ja minä selvitän asian juurta jaksaen!" Mies on yhtä hymyä, ja silmäilee maassa makaavaa puoliörkkiä punniten.

Zahir: Sense Motive +3
Diplomacy +6 (jos tarpeen)

Zahir istahtaa tarjotulle tuolille ja vastaa kauppiaan hymyyn yhtä valovoimaisesti, alkaen sitten selittää: "Niin, emme ole täällä varsinaisesti omalla asiallamme, vaan edustamme muuatta ylhäisönaista. Kunnianarvoisalta asianaja Salbukselta saamiemme tietojen mukaan myitte kolmisen viikkoa sitten erään Atlag-nimisen... orjan leidi Dimoran talouteen." Bardi pitää pienen tauon. "Nyt on niin, että Atlag sittemmin saattoi emäntänsä leidi Dimoran hyvin kiusalliseen tilanteeseen, ei enempää eikä vähempää kuin itsensä leidi Darchanan emännöimillä kutsuilla. Ymmärtänette, että leidi Dimora oli tästä hyvin tuohtunut. Eritoten, koska tähän asti toimittamanne palvelijat ovat suoriutuneet tehtävissään erinomaisesti". Mies kumartuu hieman lähemmäksi, katsoen kauppiasta kiinteästi. "Meidät on palkattu selvittämään tapahtumaketjuun liittyviä asianhaaroja. Olisimmekin kiinnostuneet tietämään, liittyikö tähän kauppaan jotakin omituista? Painostettiinko teitä esimerkiksi jollain tavalla? Ai niin, ja painostuksesta puheen ollen", hän lisää kuin jälkiajatuksena puoliörkkiin vilkaisten" – millaisella asialla hän kätyreineen oikein oli täällä? Hänen kätyrinsä mainitsi jotakin suojelurahoista..." Mies nojaa taaksepäin istuimellaan, utelias hymy kasvoilleen liimautuneena, mutta mittaillen orjakauppiaan reaktiota katseellaan. "Jos olette, hmmmm, sanoisimmeko vaikeassa tilanteessa, voisimme ehkäpä tarjota apuamme sopivaa korvausta vastaan. Palvelus palveluksesta, ymmärrättehän?" "Selkärangaton vertaimevä limanuljaska", hän lisää perään ajatuksissaan.

Levättyään hetken Alistina jättää vasaran nököttämään sivummalle ja alkaa nostelemaan taistelussa lentäneitä tavaroita paikalleen. "Miksi tämä ikkuna on muuten rikki?" hän kysyy ohimennen ihmetellessään siruja, ja siirtelee niitä kengänkärjellään seinänrajaan.

Astuessaan takaisin sisään John keskittyy kuuntelemaan muita ja ihmettelemään koristeltuja kiviä. "Ovatkohan nämä joitakin tunnisteita tuolle jengille?" hän pohtii mielessään.

Mahjub Mahdi hymähtelee kuunnellessaan Zahiria. "Niinkö? Kuinka valitettavaa kuulla", hän sanoo ylidramatisoiden tapahtunutta, taas vetäen hiuksiaan taaksepäin. "Voin kertoa sen mitä tiedän, mutta kaikki tämän katon alla on kaupankäyntiä, ymmärräthän?" hän jatkaa hymyillen viekkaasti. Keleshiitti katsoo arvioivasti taas puoliörkkiä. "Tuo hunsvotti tuli ja rikkoi paikkoja, tuhosi arvokkaita viinejäni, turhaa menetystä ahdistelevan jengin vuoksi. No, kuitenkin, teille parahin ystävilleni voi tarjota tietoni huokeaan, vain teille alennettuun hintaan. Vaivaiset 400 kultapalaa!"

Miehen kasvoilla hymy yltää miltei korvasta korvaan. Parkkiintunut myyntimies ei aikeitaan paljasta eleillään.

Istuimellaan Zahir hymyilee hilpeästi kohottaen kulmakarvojaan ja vastaa: "Mutta kauppias hyvä, olemme jo edenneet tutkimuksissamme tarpeeksi pitkälle tietääksemme, että mahdolliset... epätavallisuudet kauppaan liittyen ovat mitä todennäköisimmin tiedossanne ja näin ollen olette toimineet ainakin jonkinlaisessa yhteisymmärryksessä Atlagia hyödyntäneen tahon kanssa. Puhumattakaan siitä, että käsittääkseni pelastimme teidät juuri pienimuotoisesta pinteestä! Luonnollisesti olisi täten kovin ikävää, jos nyt emme pääsisikään yhteisymmärrykseen tarkempien tietojen hinnasta ja joutuisimme palaamaan työnantajamme luokse ainoastaan kertomaan yhteistyöhaluttomuudestanne asian selvittämisessä. Ymmärrättehän, maineenne kannalta? Tälläinen epäonnistuminen olisi toki pienehkö takaisku meillekin, sitä en kiellä, mutta kuten varmaan huomasitte, emme ole aivan kyvyttömiä, joten uuden selvitystyön saaminen olisi meille tästä huolimatta kuitenkin vain ajan kysymys. Sen sijaan, jahka ylhäisön keskuudessa lähtisi kiertämään sana, että toimittamiisi palvelijoihin liittyy suuria riskejä... Noh, suo anteeksi, mutta en vain osaa sen kuvitella lisäävän liikevaihtoasi", bardi toteaa käsiään anteeksipyytävästi levittäen, kumartuen sitten hieman lähemmäksi ja madaltaen ääntään: "Tähän asti olemme noudattaneet asiassa ehdotonta hienotunteisuutta, eikä sana ole vielä päässyt leviämään. Symbolinen korvaus leidi Dimoralle hänelle aiheutuneesta haitasta ja tietojenne varsin vähäpätöinen jakaminen kauppaan liittyvistä tapahtumista kanssamme varmistaisi sekä leidi Dimoran ikuisen suopeuden että sen, että nimeänne ei tulla mainisemaan missään sellaisessa yhteydessä, missä ette sitä halua mainittavan - siinä lyhyesti oma vastatarjoukseni", mies toteaa nojaten jälleen taaksepäin ja ristien nilkkansa, hymyillen ystävällisesti.

Sephyr juo vettä kiirehtimättä ja kuuntelee Zahirin ja Mahjubin tinkaamista, "Kehottaisin kuuntelemaan ystävääni. On totta että lady Dimara vaatii pientä hyvitystä, mutta hän on täysin tyytyväinen toimittamaanne... tuotteeseen. Kuten on tuotekin lady Dimaran hoteissa. Me tuntisimme itsemme varsin vähä-älyisiksi, jos me joutuisimme maksamaan hyvityksenne. Mielestäni jo saapumisemme perin ongelmallisena hetkenä, sekä tahtomme suojella kaikkien osapuolien mainetta, ovat jo riittävä syy todeta että tämä kauppa koskee vain palveluksia osapuoltemme välillä."

Alistina tuhahtaa halveksuvasti kauppiaan riistoyritykselle napsittuaan terävät lasinsirut irti ikkunankarmista, mutta osaa pitää suunsa kiinni toistaiseksi, seuraten paremmin puhuvien ystäviensä sovittelua.

Keleshiitti tuhahtelee huvittuneena ja katselee pöydällä olevaa rikkinäistä viinilasia, ottaen sen käsiinsä ja pyöritellen aivan kuin katsoisi siitä heijastustaan. "Käsitätte väärin, en ole kiristämässä teitä. Näet varmasti tuon ovenkarmin? Onko sen korjaaminen ilmaista? Ja kuka sen lopulta rikkoi?" Mahjub Mahdi esittää, hymyillen ja osoittaen avokämmenellään oven suuntaan. "Mutta en ole mies ilman hyvää sydäntä. Alennan hintani kahteensataan kultarahaan." Hän ristii sormensa ja pyörittää peukaloitaan odottaivaisena.

"Ovenkarmin rikkoi ensin tämä yhteinen tajuton ystävämme tässä", John sanoo osoittaen maassa makaavaa puoliörkkiä ja samalla sitoo tämän kädet kiinni ja jatkaa, "Se että puolustaessa itseämme aiheutimme sille lisävahinkoa, ei poista sitä seikkaa, että hän sen ensin hajotti korjauskuntoon."

alistina mur +8 Alistina mulkoilee toimiston ovea kohti ja nostaa sitten vasaran takaisin olalleen, tullen ovensuuhun seisomaan ja kumartaen päätään astuu huoneen sisäpuolelle. "Kerro meille mitä haluamme tietää, tai täällä on kohta jotain tärkeämpää hajalla kuin pahainen ovenkarmi. Minä en kuuntele tuollaista." hän murahtaa ja tuijottaa kauppiasta tiiviisti.

Mahjub huokaa syvään ja puistelee päätään. "Huonon kuvan annatte, jos olette leidi Dimoran lähettämiä", hän toruu. "Ei ole tapaistani, tai kenenkään kauppiaan, kertoa arkaluontoisia tietoja. Varsinkaan ilmaiseksi, se olisi suorastaan tavattoman röyhkeää Abadaria kohtaan!"

"Hmph! Minä koen suurta läheisyyttä Calistriaan, ja arvaat miten hän suhtautuu niihin jotka aiheuttavat hänelle pettymyksen. Ehkä jätämme jumalat kuitenkin tästä keskustelusta. saisimme ehkä kerättyä 20:ntä kultarahaa. Miten sellainen summa tyynnyttäisi ahneen sielusi?" Sephyr osallistuu tinkaukseen.

"Neiti hyvä, ei tämä ole paikka tai aika tiuskimaan epäkohteliaisuuksia", Mahjub puhuu tyynesti, sormet yhä ristissä. "Olen vain esittänyt toivomani summan tietojeni jakamiseen. Tavallisesti näistä asioista neuvotellaan, eikä uhkailla väkivallalla. Aiotteko todella asettua tuon puoliörkin asemaan hänen sijastaan?" Hän katsoo viekkaasti hymyillen kutakin tiennäyttäjää, ja hänen äänensävynsä selvästi pyrkii lietsomaan omatuntoa.

"Väkivallalla uhkailu on tarpeetonta, sillä ainahan sivistyneet henkilöt tulevat toimeen. Mutta jos kerran rahasta puhutaan, niin eikös virheellisestä toimituksesta yleensä myös hyvitetä jotakin? Ja nythän toimituksessa voisi sanoa olleen aika merkittävä virhe", John tuo esille mahdollista alennusta aikaisemmasta maksetusta hinnasta kun kerran rahasta puhutaan.

"No, leidi Dimoralle voin luvata hyvityksen ostoksestaan kerta hän ei ole tyytyväinen 'tuotteeseensa'", Mahjub tuhahtaa. "On minulla ylpeys ja maine valvottavanani."

John Diplo 0 aid muille? John nyökää tyytyväisenä. "Kiitos, ja valitan todella kärsimättömän toverimme puolesta. Mutta ymmärtänet myös että olemme vain tällainen moneen varautunut selvitysryhmä ja varallisuutemme ei yleensä ole kovin suurin ennen kuin saamme palkkamme", John sanoo Mahjubille koittaen vielä auttaa tilanteen paikkaamisessa ja neuvottelussa.

Zahir lopetaa ohimennen tekemänsä kynsinauhojen tarkastelun ja virkkoo: "Toverini on aivan oikeassa, minkä lisäksi haluaisin todeta, että tämäntapaisten kadunmiesten" – bardi viittaa maassa makaavaan puoliörkkiin – "vaellellessa pitkin Absalomia, kovin suurien summien kuljettelu ympäriinsä ei ole edes järkevää. Toisekseen, haluaisin huomattaa nykyisen kaupankäyntitilanteen olevan varsin epäsymmetrinen. Tavallisesti ostajalla lienee edes jonkinlainen käsitys ostettavasta tuotteesta. Me sen sijaan olemme täysin pimeydessä arkaluontoisten tietojenne laadun tai sen suhteen, kuinka hyödyllisiä ne ovat meille. Tälläisessa tilanteessa emme mitenkään voi tarjota 25 kultarahaa enempää, jollette suostu edes antamaan pientä esimakua tiedoistanne. Valinta on tietenkin teidän. Liikeasiat liikeasioina", bardi toteaa olkiaan kohauttaen. "Ja toki, jos maksun sijaan haluattekin palveluksiamme, voimme varmasti... kuunnella tarjoustanne", garundi lopettaa, hymyillen hieman väkinäisen oloisesti.

Mahjub hymähtää ja hieroo leukaansa, pudistellen sitten taas päätään ja haroen hiuksiaan taakseen. "Hyvä on, summa kelvatkoon minulle", keleshiiti naurahtaa. "On kohtuullista, kun ette tunne tilanteen taustaa ja muita kommervenkkejä." Hän ottaa vastaan 20 kultarahaa, antaen ylimääräiset 5 "tippinä" takaisin.

"Atlag saapui minun tykö erään epäsäännöllisesti toimittajan, At Sea -aluksen kapteeni Waheeda Wardakin, kautta. Hänen laivansa purjehtii silmiinpistävän keltaisilla purjeilla, joita ne Okenopiraatit käyttivät viime kerroilla Absalomissa vieraillessaan. Sen enempää en tiedä Atlagin lähtöpisteestä. Ja tosiaan, olen odottamassa uutta lastia Wardakilta huomenna, joten At Sea -laivan pitäisi saapua satamaan tänä yönä ellei se ole jo saapunut. Erikoisen siitä erästä tekee se, että siinä on kuulemani mukaan yksi orjuutettu tiennäyttäjä", hän kertoo, ja huomaten ryhmän jäsenien hermostuneista nytkähdyksistä hymähtää, tajutessaan häntä puhuttelevien olevan myös tiennäyttäjiä. "Mutta siinä kaikki mitä tiedän Atlagin perimästä ja hänen toimittajastaan. Voinko auttaa teitä vielä jotenkin? Oletteko mahdollisesti asioimassa täällä ihan asiaankuuluvissa bisneksissä?"

Sorelev on viettänyt aikaansa ensin ihmettelemällä ja arvostelemalla miekkaansa jäänyttä huono-onnisen kätyrin verta kaikessa hiljaisuudessa odotushuoneen nurkassa, minkä jälkeen hän on ruvennut hieman siivoamaan paikkoja, koska hänen mielestään siivoaminen on ihan mukiinmenevää touhua. Lisäksi hän hieman aristelee tiukkaa keskustelua eikä viitsi mainita, että hänellä olisi antaa lähemmäs 50 kultaa. Hän näyttää jokseenkin myrstiä naamaa kuullessaa, että orjalaivalla on orjuutettu tiennäyttäjä. "Eihän sellaista pitäisi tiennäyttäjille sattua..." hän pähkii kirjoittaessaan nimet ylös muistiinpanolappuunsa. "Laiva Ätsih ja Waheebo Sota-ankka... hmm..." hän mutisee.

Zahir katsoo hieman alta kulmain, kun orjakauppias antaa maailmanmiehen elkein tippinä takaisin bardin omia rahoja, mutta tyytyy toteamaan Mahdille hieman poissaolevasti nyökäten: "Kiitoksia, eiköhän tämä riitä tällä erää. Pidämme huolen, että leidi Dimora kuulee avuliaisuudestasi." Uutinen orjuutetusta tiennäyttäjästä vaivaa miestä selvästi, sillä garundin noustessa ja alkaessa liikkua pois huoneesta hän on vähällä kompastua maassa lojuvaan puoliörkkiin. "Ai niin, hän! Varmaankin haluatte, että siirrämme hänet ulkosalle tai kenties virkavallan huostaan?" hän kysyy Mahdilta.

"E-eheii, jättäkää hänet minun huolekseni", Mahjub Mahdi naureskelee, vetäen hiuksiaan taaksepäin. "Tehän veitte häneltä jo kaiken terävän ja tappavan."

"Lienemme tuhlanneen tarpeeksi aikaanne ja rahojamme. Abadar siunatkoon oikeudella hankkimasi varat ja Calistria olkoon pitkämielinen loukkaamiesi puolesta. Hyvästi!" Sephyr lausuu marssiessaan ulos miettien että tiedot tulivat kyllä lopulta liian kevyesti, mutta tovereidensa varmasti jo malttamattomasti odottavan uusia turpakäräjiä.

"Mutta emme saa häneltä lihaksia pois. Kyllähän tuollainen rikollinen roikale on vaarallinen muutenkin", John vastaa. "Miksi Mahjub haluaa pitää vangin itsellään. Aikooko hän myydä tämä orjaksi, vapauttaa ja kerätä hyvää tahtoa jengiltä, vai koittaako hän salata jotakin muutakin?" hän miettii mielessään aikoen kysyä muiden mielipidettä hetki kun on varmaan että Mahjub ei kuule.

Sorelev on tyytyväinen saatuihin tietoihin. "Kiitos", hän toteaa lyhyesti ja poistuu. Mahdin kommentti saa hänet miettimään, että orjakauppias varmaankin myy puoliörkin orjaksi. Hän kuitenkin ajattelee, että kaipa tuollainen roskasakki sen ansaitsee – ja täällä päin orjuus tuntuu olevan melkein kuin mitä tahansa työtä.

Alistina tuhahtaa puuskahduksensa jälkeen ja on loppukeskustelun ajan hiljaa syrjemmällä, kädet puuskassa. Keskustelun käytyä läpi hänkin poistuu sanomatta mitään erityistä, ja odottaa tovereitaan ulkopuolella.

"Jos kyse on orjuudesta, niin ei tuokaan roisto sitä ansaitse", John ajattelee itsekseen ja avaa vielä suunsa, "Kyllä me voimme senkin roskan täältä pois siivota. Kai paikalliset vartijat sen rikoksistaan laittavat maksamaan".

"Olisitte tosiaan itse lähtemässä kantamaan tajutonta ruumista pitkin suurkaupungin katuja? Pohtikaas tuota hetki", Mahjub naurahtaa ja sukii hiuksiaan taaksepäin. "Kun partio kulkee tästä ohi, pyydän heitä tulemaan katsomaan tätä nahjusta."

"Kyllä kai sitä partio pian tulisi vastaan ja kiinnittäisi huomiota kun häntä kannamme. Siitä se olisi helppo heille dumpata", John perustelee. Hän kokee mahdollisen orjuuden ajatuksen epämiellyttäväksi.

"Aivan totta, aivan totta", Zahir myönnyttelee. "Tosin", hän lisää hieraisten niskaansa epävarmasti -"ongelmaksi saattaa tulla, miten saisimme vakuutettua partion siitä, että puhumme totta kantamaamme tajuttomaan puoliörkkiin liittyen. En tiedä, kuinka tunnettu rikollinen hän on näillä seuduin... Henkilökohtaisesti en haluaisi itse, että joutuisimme suhteettoman tarkasti selvittämään tekemisiämme ja asiamme luonnetta partiolle. Kaikkein selkeintä tosiaan vaikuttaisi olevan, että partio löytää hänen tapahtumapaikalta luotettavan" - mies kumartaa vain pikku ripauksen ironisesti kauppiaan suuntaan – "todistajan luota. "Orjuutta ei kyllä toivoisi kenenkään rikollisen rangaistukseksi, mutta toisaalta, onko vankeus, hirttäminen, pieksäminen raajarikoksi tai raajan, parin irtileikkuu jotenkin vähemmän kamalaa...? Selvää on, että jonkinlainen rangaistus puoliörkin on saatava", bardi pähkäilee mielessään tilanteen eettistä problematiikkaa, lakia ja omia arvojaan.

Mahjub Mahdi myhäilee ja vastaa Zahirin kunnioittavaan kumarrukseen nyökkäyksellä. "Garundi on vallan oikeassa", keleshiitti sanoo. "Teillä on paljon tärkeämpää tekemistä kuin selvitellä jonkun satunnaisen puoskarin tulevaisuutta vartioston kanssa."

"Kuinka satunnainen jokin jengin vaikutusvaltainen jäsen muka on? Muutenkaan en usko että Te olette ainut jolta he ovat kiskoneet suojelusrahaa. Mutta ehkä voisimme ohjata vartioston tulemaan tänne", John jatkaa lopussa ehkä jo puhuen enemmän ääneen kuin varsinaisesti Majubille.

Zahir: Knowledge loc +3 "Miksipä ei, jos se onnistuu vähällä vaivalla?" Zahir toteaa olkiaan kohauttaen. "Säästäisimme arvon kauppiaalta aikaa tähdellisempiin asioihin kuin vartioston odotteluun. Kuinka usein vartio muuten tapaa kierrellä täälläpäin?" garundi kysäisee kauppiaalta, pohtien samalla, mitä on itse kuullut asiasta.

Zahir muistelee kuulleensa sivukorvalla, että partio tekee kierroksen tunnin välein. "On kaikin puolin parempi, että minä hoidan tämän", Mahjub vakuuttaa. "Minulla menee joka tapauksessa aikaa paikan siistimiseen, niin siinä ehtii vartiostoa odotella. Ja tosiaan, kyllä varmasti tämmöinen jengiläinen päätyy kuulusteltavaksi. Toden totta, se on vain vaivaa teiltä pois. Ettehän tahdo leidienne odottavan?" Keleshiitti luo vielä leveän virneen ja vetää hiuksiaan, taas, taaksepäin.

"Muuten. Näkyykö sattumalta vartiostoa jo. Sillä jos niin kävisi niin sinun ei tarvitse vahtia häntä, eikä meidän kantaa häntä portille, jossa taitaa olla vartiopiste", John sanoo muistellessaan mitä näkikään matkalla tänne.

Zahir: Perception +3 "No, minä käväisen katsomassa. Muistaakseni he kiertelevät täälläpäin noin tunnin välein", Zahir virkkoo ja kävelee ulko-ovelle silmäisemään kadun vilinää.

Zahir ei näe väkijoukossa vartioston jäseniä.

"Eipä tuossa paljon vahdittavaa ole", Mahjub Mahdi tuumaa. "Sinähän sen kiinnikin sidoit. Sitä paitsi, minä tämän tapahtuman kulun kokonaisuudessa tiedän, ette te. Aiheutatte itselleni turhaa harmia, ja voitte joutua ehkä selvittelemään asiaa vartioston kanssa tuntikausia, ehkä jopa huomiseen asti!"

John sense motive +1 Majubiin. John huokaa. "Entä jos joku hänen kaverinsa tulee takaisin. Nehän voivat vahtia ja vain odottaa meidän lähtöä. Tuntuu pahalta vaarantaa Teidät", John sanoo vilkaisten muita ryhmäläisiä, "Mitä mieltä te olette?"

Zahir saapuu takaisin paikalle toteamaan vartioston näkymättömyyttä, kuullen kaksikon viimeisimmän dialogin. Bardi silmäisee orjakauppiasta hieman epäluuloisesti, mutta ei voi täysin kätkeä huolestuneisuuttaan: miehen puheissa on totta ainakin toinen puoli. "No", hän ehdottaa Johnille, "tuskinpa tämä laiva-asia voi meidän kaltaisiamme ongelmanratkaisijoita pitkään viivyttää, voimme varmasti palata tänne myöhemmin vielä varmistamaan, että täällä on kaikki hyvin."

Sorelev tuijottaa muita sillä aikaa, kun he ihmettelevät jengiporukan pomon kohtaloa. "Voiko joku kertoa mulle, miks teitä kiinnostaa niin kovasti?" Hän kysyy samalla kun puhdistaa miekkaansa – ja maistelee siihen jäänyttä verta.

"Humaanisuuden sykähdyksenne on liikuttavaa... ja minä kun kuvittelin että teidän huvinne olevan suolistus. Mitä ikinä Mahdi tämän huippuyksilön suhteen suunnittelee, tahi on suunnittelematta – on tuskin heikennys nykyiseen asian laitaan. Ehkä hänelle löytyisi jopa parempi isäntä?" Sephyr piikittelee ja katsee eteeerisesti ulos kadun vilinään tylsistyneen näköisenä.

John vilkaisee Sephyriä ja häilyy kahdella vaiheilla. "Meidän varmaan pitää päästä selvittämään laivaa ja myyjää, joten jos pidät sitten hänestä huolta sen verran, että vartiosto saapuu", hän lopulta sanoo ajatellen, "Mutta mainitsen kyllä vartiostolle asiasta jos heitä näen. Ja järjestön jäsen orjana. Miten niin voi olla?"

Zahir naputtelee mietteliään näköisenä nenänsä vartta oikean käden etusormellaan ja vilkaisee Mahdia pitkään ja tutkittavasti, nyökäten sitten Johnin ehdotukselle. "Keltapurjeinen laiva. Pitäisi löytyä helposti. Tuottoisaa päivänjatkoa", garundi lausahtaa lopuksi aavistuksen myrkyllisesti kauppiaalle, alkaen siirtyä kohti satamaa.

Sorelev ihmettelee hetken Sephyrin sanomisia eikä ole varma, kannattaisiko hänen pyytää selvennystä. Hän kuitenkin päättää antaa asian olla, koska velho vaikuttaa siltä, että hän ei halua enää puhua asiasta. Hän lähtee myös satamaa päin, vaikka ei saanutkaan vastauksia kysymykseensä.

"Pitäköön sen örkin.. onpahan yksi vähemmän isottelemassa." Alistina ajattelee odotellessaan keskustelun päättymistä, ja kun kaikki ovat pihalla, lähtee hän muiden perässä lipumaan satamaa kohti.

Satama

Tiennäyttäjät lähtevät ennen pitkää satamaa kohti, osa epäileväisesti vilkuillen taaksejäävän Mahjub Mahdin puodin suuntaan.

Matkalla John tarkkailee, jos hän näkisi Kurjuuksien kujan vartijoita, jotta voi sanoa näille puoliörkistä.

Satama-alue on ruuhkainen kuten aina, varsinkin nyt päivällä kun lasteja puretaan ja kuljetetaan kiireellä myytäväksi. Ilma on pilvinen, muttei erityisen kuuma tai lämmin. Oikein sopiva.

John: Perception +4 Satamassa John katselee hetken aikaa kaiholla saapuvia ja lähteviä laivoja. Tämän jälkeen hän ryhtyy tähyämään jos ne laivan erikoisen väriset purjeet näkyisivät.

Zahir: Perception +3 tai
Diplomacy +6 to gather info

Zahir katselee kiinnostuneesti sataman hyörintää ympärillään, hairahtuen hetkeksi miettimään, kuinka monta kiinnostavaa tarinaa merimiehiltä voisikaan saada puristettua...Sitten bardi muistaa jälleen ryhmän alkuperäisen tehtävän ja alkaa silmäillä lähistöllä olevien laivojen purjeita tarkemmin. Jos keltaisia purjeita ei ole näkyvissä ja jos lähistöllä näyttäisi olevan ihmisiä, jotka vaikuttaisivat olevan sataman henkilökuntaa, bardi yrittää kysellä heiltä "At Sea" -laivan sijainnista.

Valtavassa satamassa jopa keltapurjeisen laivan etsiminen olisi jo neulan etsimistä heinäsuovasta. Lyhyt tähyily ei anna anna minkäänlaista vastausta.

Huolimatta Zahirin kohteliaista pyynnöistä väki ei satama-alueella ole joko järin kiinnostunut vastaamaan garundin kysymykseen tai ohjaavat hänet kysymään jostain toimistosta. Monet myös väittävät kiireen estävän heitä auttamasta.

"No mennään kysymään toimistosta", ehdottaa Sorelev. Hän itse yrittää keltapurjeisen laivan lisäksi bongata mahdollisimman kauniita verenvärisiä purjeita ihan vain ihastellakseen.

"Mitä onkaan tapahtunut kohteliaisuudelle kanssahumanoideja kohtaan?" hiuksiaan harova Zahir kyselee retorisesti ja aavistuksen turhautuneena hedelmättömien keskustelujensa jäljiltä. "Ei kai tässä varmaankaan muuta ole tehtävissä", mies myöntyy Sorelevin ehdotukseen.

Alistina kulkee hiljaa toisten perässä näyttäen lähinnä ärtyneeltä suolaveden ja kalan lemuun. "Kaipa siellä joku osaa neuvoa oikeaan suuntaan.. ja kai nyt joku pitää kirjaa satamaan tulevista laivoista." hän mutisee.

Sephyr katselee onnellisena sataman myörintää ja aavaa merta, kuin muistellen jotakin. Hän ei suuremmin kiinnitä ryhmäläisiinsä tai edes tehtävään huomiota, mutta seuraa näitä kumpaakin, kohti satamakonttoria.

Satamamestarin toimisto on isompi rakennus, missä on jatkuva hälinä päällä, työntekijöiden rynnätessä edestakaisin, lähettäen viestejä kapteeneille, rahdinviejille ja -tuojille ynnä muille toimijoille. Aulan neuvonnassakin on hieman jonoa, mutta se purkautuu nopeasti. Virkailijalla on isot pinkat siististi niputettuja dokumenttinivaskoja kummallakin puolellaan, ja hän katsoo arvioivasti tiennäyttäjäryhmää. Zahir, etunenässä kun on, saa osakseen tätä katsetta.

"Ette näytä merenkulkijalta", naisvirkailija aloittaa pyyhkien kasvojaan. Aulassa on väkimäärästä johtuen kuuma, ja naisen paidan kaulus onkin hiestä märkä. "Kuinka voin auttaa, mitä etsitte?" hän kysyy tivakasti mutta kohteliaasti hymyillen.

Zahir: Diplomacy +6 Zahir vastaa hymyyn. "Päiviä! Olette aivan oikeassa, olemme täällä lähinnä tiedonkeruussa...Nimeni on Zahir, nämä ovat kumppaneitani. Etsimme "At Sea" -nimistä alusta. Mahdatteko olla jo kuulleet, onko laiva jo saapunut laituriin...? Kuulemamme mukaan laivassa pitäisi olla keltaiset purjeet, mutta emme ainakaan nopealla silmäilyllä nähneet mitään kuvaukseen sopivaa lähistöllä. Laivan kapteenina toimii tietojemme mukaan muuan Waheeda Wardak, jos siitä on teille jotain apua. Luuletteko, että voisitte ystävällisesti antaa meille ohjeet, miten löydämme oikealle laiturille - jos laiva on saapunut?"

"Katsotaas... At Sea, mukavasti aakkosten alkupäässä", virkailija mutisee selatessaan paperipinoja. "...Atlantis, Atreides, Asgard... ei löydy At Sea -nimistä laivaa ainakaan hakeutumassa satamaan tai satamassa. Oletteko varma, että se on oikeasti sen nimi? Se on aika tyhmä nimi, meinaan", nainen naurahtaa ja katsoo Zahiria kysyvästi. "Eikä keltapurjeisia laivojakaan oikein taida tässä satamassa näkyä. Ja kapteenin nimi ei sano mitään, arkistoimme aluksen laivojen mukaan, joiden dokumenteissa kapteenikin on sitten mainittu. Ei laivaa, ei kapteenia."

Zahir: Sense Motive +3 "Olen samaa mieltä nimen typeryyden suhteen, mutta kuvittelin sen kuullessani johtuvan ennen kaikkea nimenantajana mielikuvituksettomuudesta..." bardi mutisee epävarmasti, vilkaisten naista hieman kummeksuen. "Mutta kenties kuulin nimen alunperinkin väärin", hän jatkaa kiireesti, yrittäen kuulosta itsevarmemmalta, nostaen käsiään ja väläyttäen anteeksipyytävän hymyn. "Mahdatteko osata kertoa, mitä laivoja tänne sitten ylipäätään on tämän päivän aikana rantautunut tai aikeissa rantautua? Kenties jossain niistä olisi kapteenina Waheeda Wardak...? Vai onko tälläisten laivojen lukumäärä aivan tolkuton? Etsimämme alus kuljettaa lastinaan, ehm, orjia, jos siitä on jotain apua. Onko satamassa tiettyä laiturialuetta, johon tämäntyyppiset laivat yleensä ohjataan?"

"Kyseessä on nyt kuitenkin koko Sisämeren suurin, itseasiassa koko tunnetun Golarionin suurin kaupunki", naisvirkailija sanoo, yrittäen parhaansa mukaan peittää hymyään. "Koko repertuaarin läpikahlaaminen ei ole pelkästään työlästä, vaan ilman lupaa laitonta. Vain viranomaiset ja heidän edustajansa saavat tutkia dokumentteja. Tällä tavoin yritämme turvata muun muassa yksityisten toimijoiden elinkeinon ja turvallisuuden."

"Nyt näyttää siis siltä että virallisista lähteistä ei ole meille apua. Lienee mahdollista että meille on syötetty.. puppua. Toisaalta, jos teille tulee mieleen mitään paikkaa, jossa voisimme jatkaa tutkimustamme, hmm, epävirallisemmin, niin mistä sellainen etsintä kannattaisi aloittaa?" Sephyr yrittää sovitella kysymystä harmaasta satamatoiminnasta.

Naisvirkailija vaikuttaa hieman hämmentyneeltä kysymyksestä ja tuumailee vasenta ohimoaan hieroen. "Satamaan ei juuri ikinä pääse laivaa meidän ohitsemme, jo ihan siitä syystä, että hylkylahden uponneiden laivojen karikkomaiset mastot vaativat ihan paikallisen pilotin kuljettamaan saapuvan laivan turvallisesti laiturille", hän selittää, yrittäen samalla pohtia ratkaisua tiennäyttäjien ongelmaan. "Toisaalta, minulla on tässä vain saapuvien laivojen rekistereitä. Arkistoissa on varmasti kunkin laivan käynneistä ja muista semmoisista, mutta kuten sanoin, niitä ei avata aivan tuosta vain. Se olisi paras lähde kaipaamallenne tiedolle, enkä siten voi oikein suositella mitään *krhm* epävirallisia tapoja. Jos saatte jonkun viranomaisen – muun kuin satamaviranomaisen siis – luomaan teille luvan, voisi arkistoista varmasti etsiä tietoa tämän At Sea -laivan aiemmista käynneistä ja silloisista kapteeneista."

Zahir: Knowledge +3 Zahir yrittää vieressä parhaansa mukaan hillitä ärtymystään naisen alentuvaa asennetta kohtaan. "Byrokraatit!", bardi manailee mielessään, kiroten varmuuden vuoksi myös Mahjub Mahdin syvimpään Syöveriin. Äänen hän kysyy Sephyrin jälkeen, yrittäen edelleen kuulostaa kohteliaalta.: "Meille mainittiin myös, että tämä Waheeda Wardak olisi jotenkin tekemisissä Okenopiraattien kanssa. Onko tästä mitään apua?" Garundi myös miettii itsekseen, onko itse kuullut mitään mainittavaa Okenopiraateista tai näiden keltapurjeisista laivoista.

"Niin... keltaiset purjeet viittaavat kyllä Okenon piraatteihin. He ovat pahamaineisia orjuuttajia ja orjakauppiaita, ja pitävät nimensä mukaisesti tukikohtaansa Okenon kaupungissa Kivirangan saarella Katapeshin rannikolla", virkailija selittää, katsoen Zahirin selvästi tuskastunutta käytöstä oudoksuen. "Emme kuitenkaan tässä satamassa estä tai kiellä minkään organisaation laivojen saapumista, elleivät ole aikeissa aiheuttaa selvää harmia kaupungille. Kauppalaivat ovat tervetulleita aina, kunhan kauppatavara on laillista."

Zahir ei itse muista mitään Okenon orjuuttajista.

John Know geography +6 John koittaa muistella olisiko merellä ollessaan tai muuten kuullut Okenopiraateista. "Miten muuten varmistetaan kauppatavaran laillisuus? Miten voi edes olla varma milloin orja on laillinen. Ja miten viranomaiset toimivat jos kyseessä on vaikka laiton orjuutus?" John koittaa kysellä ja selvittää asioita.

John on todella kuullut Okenopiraateista. Sen lisäksi, mitä heille on jo näistä katalista orjuuttajista kerrottu, hän tietää Harmaiden Kaappareiden (Gray Corsair) tekevän melko säännöllisesti iskuja Okenon orjakaupunkiin.

"Laittomiin kauppatavaroihin kuuluvat vaaralliset aineet ja olennot, ja muu selkeästi vahingollinen aineisto. Ja orjien suhteen käymme tietenkin läpi, ettei orjien joukossa ole muuan muassa aatelisia tai etsintäkuulutettuja rikollisia", virkailija selittää. "Mutta emme ala selvittää orjan alkuperää sen tarkemmin. Tästä on tietenkin erimielisyyksiä, mutta minun tehtäväni satamavirkailijana ei ole arvuutella asian moraalisuutta."

Hetken mietittyään John kääntyy seuralaistensa puoleen kuiskaten: "Jos nyt emme saa mitään tietoa laivasta, niin olisiko hyvä hetki raportoida tietomme Lady Darchanalle. Hän ehkä voinee auttaa meitä saamaa luvan penkoa asiaa enemmän. Lisäksi meitähän pyydettiin ilmoittamaan tietomme kun saamme jotakin selville. Lisäksi Lady Dimoran päällysmies lienee kiitollinen, jos kerromme että heille luvattiin alennus, mutta se tuskin on niin kiireellistä".

Zahir kallistaa päätään mietteliäästi. "Niin, miksipä ei", hän vastaa Johnille hieman vaimeammin. "Voisimme tietenkin samalla käydä tapaamassa myös rakasta ystäväämme, joka meille näin oivat ohjeet laivan löytämiseen antoi. Ehkäpä hän unohti kertoa jotakin", mies lisää synkeästi. Virkailijan puoleen kääntyen bardi sanoo: "Kiitoksia avustanne. Ei ole teidän vikanne, ettei kaipaamme laivaa löydy rekistereistänne... Toisaalta", hän lisää, ikään kuin ajatusta kielensä päällä maistellen, "auttaisitteko meitä löytämään laivan, jos sanoisimme, että olemme kuulleet asiaa tutkiessamme huhua, että etsimässämme laivassa saattaisi mahdollisesti olla orjuutettuna tiennäyttäjäjärjestön jäsen?"

"Auttaisin muutenkin jos voisin", virkailija sanoo harmistuneesti. "Mutta jos ilmoitatte At Sea -laivan rahdin olevan mahdollisesti laitonta. voin ilmoittaa arkistonhoitajille lisättäväksi huomion aluksen rekisteriin siltä varalta, että se seuraavan kerran tänne saapuu. Silloin olemme suoraan yhteydessä tiennäyttäjäjärjestöön asian ratkaisemiseksi."

Jos se nyt lähiaikoina saapuu, niin meillä on syytä olettaa että kaikki ei lastissa ole kunnossa", John sanoo samalla kun vilkaisee muita. "Pitäisikö meidän jatkaa matkaa?" hän kysyy heiltä viitaten väliraportointiin, jota heiltä jopa oikeastaan vaadittiin tehtävänannossa.

Sephyr: Knowledge (local) +8 Sephyr mietiskelee vielä keksisikö hän paikallistuntemuksellaan jotakin relevanttia faktaa, mutta vastaa samalla jo Johnille elegantilla nyökkäykselle, ohut hymy alati kasvoillaan.

Zahir nyökkää naisvirkailijan ja Johnin sanoille. "Meillä tosiaankin on ainoastaan toisen käden tietoa laivan nimessä", mies toteaa myötätuntoisen kuuloisena turhautuneelle virkailijalle. "Kuten itsekin sanoitte, nimi kuulostaa varsin omalaatuiselta... En pidä mahdottomana, että laivan nimi onkin jotain aivan muuta, varsinkin jos kapteenilla on tapana tuoda lastia, joka ei ole lakien ja asetusten mukaista... Miksipä kapteenin tarvitsisi välittäjälleen olla rehellinen?" Garundi kohauttaa hartioitaan alistuneesti. "Kiitoksia avustanne, miellyttävää päivänjatkoa", mies kumartaa virkailijalle ja siirtyy toimistosta sataman raikkaahkoon ilmaan.

Sephyr ei tiedä sen enempää kuin mitä on jo tuotu ilmi aiheeseen liittyen.

Virkailija nyökkää. "Hyvää päivänjatkoa teillekin, toivottavasti tämä etsimänne laiva löytyy", hän jatkaa palaten paperinippujensa järjestelemiseen.

"Sitten suunnaksi Terälehti ja Darchanan - mikä hänen sukunsa nyt olikaan - kartano, ellei mieleenne tule esteitä", John sanoo muille.

Alistina on jäänyt seisoskelemaan jälleen muiden taakse kuuntelemaan keskustelua, mutta osaamatta asiaan sanoa juuta tai jaata hän on pitänyt suunsa kiinni. Keskustelun loppuvaiheilla hän on luovinut tiensä takaisin ulos ja venyttelee käsiään vilkuillen ympärilleen sataman aluksia. "Kamalan matala ja pieni mökki.." hän manailee itsekseen. Muiden tullessa ulos hän myöntelee suunnitelmissa ja kohentelee varusteitaan. "Ei kai tässä nyt voi mitään muutakaan. Tuntuu kuin kierrettäisiin ympyrää."

Zahir seisoskelee Alistinan heittämässä, miellyttävän viileässä varjossa. Jahka joukkio vaikuttaa valmiilta lähtemään, bardi lähtee lipumaan sataman halki kohti Terälehden kaupunginosaa, vilkaisten haikeasti vielä viimeisen kerran ympärilleen, josko sattuisi näkemään vilauksen keltaisista purjeista.

Sephyr vaikuttaa hieman tympääntyneeltä, että polut eivät toistuvasti näytä johtavan minnekään. "Ehkä on tosiaankin hyvä hetki tutustua itseensä leidi Darchanaan. Toivottavasti vähät tietomme tekevät häneen vaikutuksen. Ja ehkä hänellä on meille tarjota vinkki, jota muut osapuolet eivät ole vielä hennonneet paljastaa. Menkäämme.", hän lausuu ajatuksensa yleisen synkistelyn lomassa.

Tiennäyttäjät päättävät lopulta sitten lähteä sataman löyhkästä ja suunnata kaupungin pohjoisosaan kohti leidi Darchana Madinanin kartanoa. Matka mutkittelee suuren metropoliin läpi ja kävelyyn menee tunti jos toinenkin.

Madinanin kartano

Viimein ryhmä saapuu Terälehden kaupunginosaan ja siellä Madinanin suuren kartanon portin luokse. Korkea hiottu kivimuuri ympäröi loisteliasta kolmikerroksista asuinrakennusta, sulkien sisälleen myös kauniit hyvinhoidetut puutarhat, joiden kasvit omaavat niin arkaanisia kuin alkemiallisia käyttötarkoituksia esteettisten lisäksi. Portilla univormuun sonnustautunut mies johdattaa ryhmän esittelyjen ja henkilöllisyyksien varmistuksen jälkeen ovelle, mainiten samalla leidi Darchanan odottavan tiennäyttäjiä. Ovella kartanon manageri, Jemina, johdattaa ryhmän yläkerran työhuoneeseen.

I'm so animu

Leidi Darchana Madinani

Työhuoneen seinät ovat itseasiassa sisäänmuurattuja hyllyrivejä, jotka on ahdettu täyteen erinäisiä aloja käsitteleviä kirjoja. Keskellä huonetta olevan suuren ovaalin muotoisen tammipöydän päällä on jättimäinen kartta Sisämeren alueesta, Avistan ja Garund mukaanlukien. Aivan työhuoneen vastakkaisessa päässä on vaikuttava eebenpuinen työpöytä, jonka takana istuu keskiyönsinisiin kaapuihin pukeutunut nainen. Hänen pistävän harmaat silmänsä katsovat odottavasti Jeminaa.

Kartanomanageri Jemina yskäisee pehmeästi. "Vanhempi alemman neuvoston jäsen, Arcanamiriumin arkkidekaani, Absalomin toinen loitsuherra, Madinanin huoneen leidi Darchana, olkaa hyvä ja vastaanottakaa nämä Tiennäyttäjäjärjestön loitsujen mestari Aram Zeyn agentit", hän julistaa.

Leidi Darchana viittoo lyhyesti pienellä käden heilautuksella. "Tiennäyttäjät, liittykää seuraan. Siinä kaikki, Jemina", hän sanoo. Leidi ristii kätensä yhteen ja odottaa, kunnes Jemina poistuu ja sulkee kaksoisovet perässään. "Keskusteltuani Aram Zeyn kanssa hän oli samaa mieltä, että oli välttämätöntä pitää teille välitetyt yksityiskohdat minimissään. Olen kiinnostunut kuulemaan, mitä olette saaneet selville niillä tiedoilla, mitä teille on jaettu."

Darchana kääntyy katsomaan Sorelevia – ehkä tämän erikoiset silmät kiinnittivät aatelisnaisen huomion – ja nyökkää tätä kohti. "Kerrohan, sinä, mitä olette oppineet?"

Sorelev mököttää, koska vihjeet eivät olekaan niin jänniä seurata, jahdataan vain jotain olematonta laivaa, eikä hänellä ole muita ideoita. Darchanan kartanolla hän sen sijaan tuijottaa ympäriinsä, mutta olettaa lopulta, että kai tämäkin on "normaalia". Hän katselee edelleen mielenkiinnolla kaikkea, minkä ohi palvelija ryhmän johdattaa. Darchanan työhuoneessakin hän tuijottelee ensin seiniä, kunnes leidi itse puhuu hänelle. "Minä? No..." Sorelev ottaa esiin muistikirjansa ja selittää: "Kävimme ensin kyselemässä leidi Silvianan pehtööriltä Milanalta ja itse Atlagilta, mitä he tietävät, mutta mitään kovin erikoista ei saatu selville. Nuo tunnisteli taikaa, mutta tultiin siihen tulokseen, että jos se oli joku taikatemppu, se on jo loppunut. Sitten kävimme välittäjän Mahjubin luona. Sillä oli jotain ongelmia jengiläisten kanssa, mutta me selvitettiin se. Mutta siis, Mahjub ei myöskään tietänyt oikeestaan mitään, joten me mentiin satamaan etsimään sitä laivaa, jolla Atlag tuotiin tänne. Sitä ei löytynyt ja sillä on aika typerä nimi. Sen kapteeni oli Waheeda Sota-ankka." Sorelev vilkuilee muita, jotta he voisivat korjata ja lisätä hänen kertomukseensa puuttuvat tiedot.

"Aivan", Darchana vastaa lempeästi hymyillen ja kääntyy sitten katsomaan puolihaltiaa. "Kerro sinä seuraavaksi, mitä opitte."

Sephyr heittää esiin valloittavimman hymynsä joka kuitenkin osoittaa syvää huolestuneisuutta, kun hänen kertomuksensa etenee, "Aivan, mitä Soralev ei maininnut koskee käyntiämme leidi Dimaran asianajajan luona, hän joka järjesti Atlagin kaupan. Orjakauppias Mahjubin luona todistimme hänen välienselvittelyään puoliörkki kovistelijan kanssa. Puoliörkki oli halukas taistelemaan puheoikeudestaan, joten löimme tämän tajuttomaksi ja jätimme Mahjubin hoiviin. Örkki kuulemma oli keräämässä suojelurahoja. Mahjub antoi meille lopulta pienellä lahjonnalla vinkin At Sea nimisestä laivasta, jossa tulisi olla keltaiset purjeet ja linkkejä Okano-piraatteihin. Nämä vinkit eivät kuitenkaan auttaneet meitä satamassa tai sataman toimistossa paikantamaan laivaa. Kaiken kaikkiaan, haastattelemamme tahot ovat olleet kohteliaita ja avuliaita, mutta hyödyttömiä ja itsestään selvyyksiä latelevia. Ainakin yksi heistä valehtelee osuudestaan, ehkä kaikki. Lisäksi vielä seuranta-anturin ominaisuudet mietityttävät minua. Tuntuu oudolta, että maaginen seuranta-anturi pysyisi orjassa päiväkausia, tämän sitä huomaamatta - kuten tämä vakuuttelee. Syyllinen saattaa olla lähempänä kuin arvaammekaan." Lopuksi hän niiaa, leidi Darchanalle kuten hän parhaiten taitaa.

John tuntee olonsa vähän epämukavaksi. Hän ei tiedä paljoakaan aatelisista, ylhäistösä tai muustakaan vastaavasta. "Ekäpä asialle pitäisi tehdä jotakin", hän miettii itsekseen. Samalla hän kertaa mielessään asioita joita he kuulivat mainitakseen niistä. "Ostettu Mahjub Mahdilta. Liikkeen nimi Mahdin orjat. Tahaton vitsi varmaankin, mutta taikuudella tai mahdilla tapahtuvaan vakoiluun liittyen huvittava nimi. Omistajuus siirtyi Rovan ensimmäisenä kuunpäivänä. Mahjubin mukaan Atlag tuli Waheeda Wardakilta laivalla nimeltä At Sea. Purjeiden väri viittaa Okenopiraatteihin. Atlag on kotoisin Katapesistä ja joutui orjaksi noin puoli vuotta sitten. Ei ole liikkunyt yksinään kartanon ulkopuolella. Nyt sitten lienee kyse siitä kuinka kauan se seuranta-anturi olisi voinut hänessä olla enne kuin haihtuu itsestään. Waheedasta emme saaneet lisää tietoa, koska satamamestari vaatii luvan jotta voi meille tietoja luovuttaa". John odottaa hetkisen jos häneltä kysytään asioita, mutta jos ei, niin hän päättää sanoa asiat muutenkin mahdollisimman kohteliaasti, vaikka ei hänellä juuri sitäkään taitoa ole.

"Mielenkiintoista", leidi Darchana sanoo tyhjentävästi Sephyrille, ja punnitsee tämän kertomaa hetken ennen kuin kääntyy Zahirin puoleen. "Entä sinä, minkälaisen kuva sinä olet saanut tästä juonittelun vyyhdistä? Kerro mitä tiedät."

"Kunnianarvoisa leidi", bardi aloittaa kumartaen syvään, "toverini ovat jo summanneet tilanteen varsin hyvin. Lisäisin omasta puolestani meidän päätyneen pohdinnoissamme siihen, että vakoiluun on käytetty Scrying-loitsua. Kuten tunnettua, loitsun vaikutusaika on varsin lyhyt ja vaatii tunnin yhtä mittaista loitsintaa ja kalliihkon hopeapelin. Loitsun onnistumista parantaa, mikäli loitsijalla on hallussaan jotakin kohteelle kuuluvaa. Mikäli loitsija ei suoraan ole tavannut kohdetta, edellä mainittu on ehdoton edellytys. Tätä taustaa vasten pidän todennäköisenä, että jossain vaiheessa Atlagin omaisuutta tai hiuksia tai muita vastaavia on toimitettu ennusanturin loitsijalle. Yksikään tapaamistamme henkilöistä ei ole vaikuttanut erityisen kyvykkäältä maagilta tai uskontoon vihkiytyneeltä, joten en usko kenenkään heistä loitsua lukeneen. Henkilökohtaisesti en usko myöskään leidi Dimoralla olevan asian kanssa tekemistä, sillä ennusanturilla varustetun palvelijan tuominen kaltaisenne magian tuntijan lähistölle tuntuisi äärimmäisen typerältä. Jos minun pitäisi nimetä taho, joka loitsijalle on jotakin kohteelle kuuluvaa toimittanut, epäilisin ensimmäisiksi orjakauppiasta tai orjalaivan kapteenia, jotka selvästikin tekevät kummatkin rahasta mitä tahansa", bardi toteaa aavistuksen halveksivasti. "En kuitenkaan usko kummankaan heistä olevan kaiken takana oleva taho, sillä selvää on, että mukana täytyy olla joku, jolla on varaa joko loitsun vaatimaan hopeapeiliin tai koko loitsinnan ostamiseen ulkopuoliselta maagilta."
Bardi pitää pienen tauon, ennen kuin jatkaa pohtivammin: "Kaksi asiaa ihmetyttävät minua: miten tunnin loitsinnan vaativan ja minuutteja kestävä loitsu osattiin ajoittaa niinkin hyvin, että Atlag tosiaan oli juhlissa loitsun iskiessä? Toisekseen, koko yritys tuntuu muutoinkin oudolta: mitä niin tärkeää juhlissanne tapahtui, että vain joitain minuutteja kestävän ennusanturin loitsiminen paikalle oli kaiken tämän vaivan väärtiä? Ellei kyseessä ollut sitten vain jonkinlainen nopea ympäristön tiedustelu ennen varsinaista iskua..." Garundi vilkaisee leidi Darchanaa aavistukseen uteliaasti, ennen kuin laskee katseensa.

"Paljon spekulointia", Darchana toteaa hiljaa myhäillen, taputellen etusormellaan leukaansa. Hän kääntyy vielä kookkaan puoliörkin puoleen. "Sinä vaikutat hiljaiselta. Mitä kaikkea olet sinä saanut selville tutkimusreissullanne?"

Alistina säpsähtää huomatessaan hänelle puhuttavan, ollessaan keskittyneenä kenkiensä kärkien kuvioiden hinkkaamiseen vasaran varren päällä. Hän punehtuu ja katsoo muita. "Öh, tuota.. Ei kai minulla ole enempää lisättävää. Emme päässeet puhuttelemaan Sil- öh, leidi Silvianaa, ja muut keskustelut ryhmäläiseni kertoi jo. En, tuota, ole järin hyvä näissä, oletan olevani mukana jos tarvitaan suojelua." puoliörkki miltei änkyttää hämillään ja kääntää katseensa lopuksi maahan.

Koska Darchana selkeästi käy kaikkia läpi, niin John odottaa kiltisti ja kohteliaasti että häntä puhutellaan.

Leidi katsoo Alistinaa kummissana, mutta kohauttaa sitten olkiaan ja katsoo joukon viimeistä jäsentä. "Ehkäpä teillä on ryhmänne koostetuin perspektiivi tutkimuksistanne. Olkaa hyvä, herra, kertokaa mitä olette päivän saatossa saaneet selville", hän sanoo, nyökäten Johnin suuntaan.

"Kiitos arvon Lady", John koittaa aloittaa mielestään jollain kohteliaalla tavalla, sillä koko järjetön mainehan on tässä pelissä. "Koitimme muodostaa kuvaa Atlagin vaiheista. Hän siirtyi Lady Silvianan palvelukseen Rovan ensimmäisenä kuun päivänä. Siellä ollessaan hän ei ole yksin poistunut kartanolta, eikä hänellä ole maallista omaisuutta. Kaupat hoiti asianajaja Solvius Sablus ja myyjänä toimi Mahjub Mahdi. Mahdi kertomansa mukaan hankki Alagin At Sea -laivalla puhjehtivalta Waheeda Wardakilta, joka vaikuttaisi liittyvän Okenopiraatteihin purjeiden värin perusteella. Orjaksi Atlag joutui puoli vuotta sitten Katapeshissa", John kertoo ja pitää pienen tauon. "Wardak on kuulemma saapumassa satamaan viimeistään yöllä myymään uusia orjia, mutta laivan löytyminen ilman apua tuottaa vaikeuksia ja satamamertari tarvitsee kirjoitetun luvan voidakseen auttaa meitä. Valitettavasti kuten sanotua Mahdin luona tapahtui pieni konflikti ja saimme tietoja, joiden takia emme huomanneet kysyä ihan kaikkea hyödyllistä, kuten kauanko Atlag oli hänellä. Vajavaisten taikuuden tietoni takia en osaa sanoa kuinka kauan taikuus olisi ollut odottamassa. Jos se voi olla kauan, niin se voi olla lähtöisin Wardakilta saakka, jolloin ehkä hän toimittaa sellaisia orjia, jotka kiinnostavat kohteita, joita kannattaa vakoilla. Jos taika kestää vähemmän, niin sitten joko Mahdi tai Lady Silvianan palkollinen saataa liittyä asiaan", John selventää omia ajatuksiaan jatkaen vielä, "Jos Wardak on syyllinen, niin hänellä orjana oleva mahdollinen järjestömme jäsen voi myös kantaa ennusanturia. Toisaalta Mahdin liikeen nimi 'Mahdin orjat' vaikuttaa hassulta yhteensatumalta." John kumartaa Darchanan suuntaan merkiksi että hän lopetti.

Leidi Darchana nyökkää merkiksi ja vilkaisee vaivihkaa kirjoittamiaan muistiinpanoja.

"Okeno piraattikapteeni? At Sea -aluksen kapteeni Wardak", hän nyökyttelee, hymyillen lyhyesti. "Hmm, tässä on järkeä." Hän avaa pöydällään olevan satamamestarin sinetillä koristetun kansion ja alkaa selata sen sivuja. "Kun sain tietää tästä salakuuntelevasta palvelijattaresta, käytin omaa taikuuttani selvittämään arkaanisen polun loitsun lähteelle. Sain vain lyhyen pilkahduksen hyvin verhotusta tekijästä, mutta päätellen etäisyydestä ja suunnasta, tiedän syyllisen olevan Kivirangan saarella, jossain maan alla joka tapauksessa, ja voimakkaasti lumotun peilin kanssa. Okenopiraattien tukikohta on sillä saarella, ja Lihakarnevaalit taitavat olla suurimmat orjamarkkinat koko Golarionissa. Nokkelaa välittää anturoidut orjat sitä kautta."

Puhuessaan hän on samanaikaisesti lukenut selaamiaan papereita ja lopulta pysähtyy yhden nipun kohdalla. "At Sea, tässähän tämä on. Se on ollut Absalomissa kaksi aiempaa kertaa viimeisen kolmen kuukauden aikana. Tosin tämän mukaan sille on asetettu etsintäkuulutus. 'Veronkierto rahdin todellisen arvon ilmoittamatta jättämällä.'" Madinani hymähtää ja nostaa katseensa tiennäyttäjiin. "Erinomaista. Ja sanoitte Mahjub Mahdin odottavan uutta lastia At Sea -alukselta huomenna? Jos se ei ole rantautunut vielä, se on ankkuroinutunut Laivojen Haudan ulkopuolelle odottamaan pilottia. Mehän emme voi antaa niiden orjuuttajien päästä satamaan noin vain! Voinen luottaa teidän auttavan?"

John nyökkää sanoen: "Käytettävissänne."

Sorelev kirjoittelee lisää juttuja muistikirjaansa. Kivirangan saari, Lihakarnevaalit. Yök. Hän ihmettelee, minkä takia Madinanilla on parempi kirjanpito laivoista kuin sataman toimistossa. "Hetkinen, pitikö meidän mennä hakemaan sitä syyllistä Kivirangan saarelta vai mennä pidättämään At Sea? Vai pidättää ensin laiva ja mennä sillä hakemaan syyllistä?" hän kysyy, kun tajuaa, että jutussa näyttää olevan kaksi erillistä osaa.

"Lihakarnevaalit. Kuulostaa.. rivolta." Alistina ajattelee pyöritellen silmiään, katse lattiassa. "Ensimmäiseksi pitäisi varmaan tarkistaa sen orjuutetun tiennäyttäjän tilanne, ennenkun hänet myydään muualle. Saattahan hän olla omasta tahdostaankin siinä, myynyt itsensä velkojen maksuun." puoliörkki sanoo nostaen katseensa, ja kohauttaen olkiaan.

"Pari keikkaa, niin sillä lyhentää mukavasti velkoja. Miksi kukaan meistä olisi vapaaehtoisena orjuuttanut itsensä?" John sanoo. "Mutta siis mitä meidän pitäisi tehdä? Yritämmekö vallata laivan?" John kysyy Leidi Darchanalta.

Sephyr ei ole yllättynyt että lady Darchana on testannut heidän kyvykkyyttään, ja täten pihdannut paljon tietoa. Ehkäpä tämä heittää vielä suoraviivaisemman ehdotuksen jatkotoimista, mutta ainakin rämpiminen on nyt ohi.

Leidi Darchana hymähtää uusille kysymyksille ja nousee ylös. "Hienoa, että teette yhteistyötä", hän vastaa jo valmiiksi ja astelee ovea kohti. "Käyn tarkistamassa muutamia asioita, pieni hetki."

Varttitunti ehtii vierähtää kunnes Darchana palaa huoneeseen työpöytänsä ääreen. "Puhuin satamamestarin päätalon kontaktini kanssa, ja heillä on siellä erääntyvä telakoitumispyyntö alukselle Kat Season, joka todennäköisesti on tämä etsimämme alus kehnossa valeasussa."

Darchana alkaakin heti kirjoittaa kirjettä, jonka sinetöi sitten kynttilän steariinilla ja omalla leimaisimellaan, ojentaen sen lopulta tiennäyttäjille. "Viekää tämä kirje satamamestarin päätaloon. Se valtuuttaa tarkastajan antamaan teille käyttöönne soutuveneen ja pilotin. Kunhan pystytte todentamaan aluksen identiteetin, olette laillisesti oikeutettuja vaatimaan aluksen löytöpalkkion itsellenne. Tällä hetkellä löytöpalkkio At Sea -laivasta on 725 kultarahaa."

"Muhkea löytöpalkkia, olemme kiitollisia tiedoistanne. Luonnollisesti myös nuuskimme johtolankoja tähän vakoilumysteeriin. Onko sen suhteen jotakin erityisiä toiveita, joita olisi vielä hyvä huomioida laivalle astuessamme?" Sephyr selvittelee.

Alistina nyökkää hiljaa ohjeille ja ottaa kirjeen käteensä mikäli kukaan muu ei sitä ota. Puoliörkki nielaisee hermostuneesti ajatukselle joutua merille, muttei sano ääneen mitään.

Leidi Darchana Madinani nyökkää ojentaessaan kirjeen kookkaalle puoliörkille. "Toivotan teille onnea", hän sanoo tiennäyttäjien lähtiessä ohjatusti pois työhuoneesta ja lopulta kartanosta.

Satamamestarin päätalo

Matka johtaa taas kerran koko kaupungin poikki takaisin satamaan, tällä kertaa suoraan satamamestarin päätalolle. Hallimainen rakennus on täynnä toimistoja, mutta tiennäyttäjien onneksi rakennuksen aula näyttäisi olevan jo oikea osoite. Tarkastajien ja pilottien osasto on ahdas, ja voimakas suolatun kalan haju leviää yhdelle pöydälle jäähtymään jätetystä kalakulhosta. Kansiot ja irtonaiset paperit täyttävät kaikkien pöytien pinnat, ja kirjahyllyt notkuvat täyteen ahdettujen kortistojen painosta.

Näin iltasella saavuttaessa – kaupungin läpikulkemisessa menee hyvä tovi – paikalla ei ole kuin yksi tarkastaja. Uneliaan näköinen puolituisnainen hypähtää istumaan suoraan keikuttuaan tuolillaan, peittää haukotuksensa ja hymyilee saapuville. "Tervetuloa satamamestarin päätaloon. Minä olen toisen asteen tarkastaja Lilia Ginsi. Miten voin olla avuksi?" hän sanoo iloiseen joskin väsyneeseen sävyyn.

"Meillä on tarkastajalle suunnattu sinetöity kirje", John sanoo osoittaen Alistinalla olevaa kirjettä.

Alistina vilkuilee ympärilleen astuessaan taloon, ja sompailee reittinsä tarkastajan luokse. "Tuota, hei, juu. Saatiin leidi Darchanalta tämä kirje, meidän pitäisi saada.. vene." puoliörkki sanoo hieman vaivaantuneesti, ja ojentaa takkinsa taskusta sinetöidyn kirjekuoren.

"Aivanko?" puolituinen kysyy ja nappaa puoliörkiltä kirjeen, avaa sinetin ja alkaa lukemaan. "Mmm joo, leidi Darchana Madinani. Selvä juttu, elikkästä Kat Season laivan telakoitumislupa satamaan... missäs se on... tuossa noin, kas ja sitten vapaat veneet ja pilotit..." Tarkastaja Ginsi touhuaa toimistossaan jokusen minuutin selaten eri asiakirjoja, varmistaen aikatauluja ja vapaita pilotteja taulukoista. Tutkiskelunsa päätteeksi hän sulkee kaikki kansiot ja asettaa ne takaisin omille paikoilleen ja tulee ryhmän luokse. "Olkaa hyvä ja odotelkaa tuolla penkeillä vain. Käyn ilmoittamassa pilotille, että lähtö tapahtuu tänä iltana", Ginsi sanoo ja poistuu toimistosta. Erikoista kyllä, olette nyt yksinänne tähän aikaan hiljaisessa toimistossa.

Tässä on mahdollisuus tehdä jännyyksiä jos niin tahtoo.

Zahir: Perception +3

Zahir katselee ympärilleen, näkyykö huoneessa mitään silmiin erikoisemmin pistävää, vai onko näkyvissä pelkästään suolatulta kalalta haisevia dokumentteja silmänkantamattomiin. Mies kaivaa ohimennen taskustaan vienosti hajustetun nenäliinan ja taputtelee sillä nenänalustaan. Jos mitään erityisen mielenkiintoista ei näy, bardi tallustelee varovaisesti ympäriinsä ja silmäilee pöydille jääneitä irtopapereita. "Tieto on valtaa."

John: Perception +4 "Hmmmm... Voisikohan näistä paperista selvitä joitakin korruptioon liittyviä asioita", John miettii itseksene ja päättää kanssa vähän vilkuilla mitä papereita on näkyvissä tai miten hyllyissä olevat kansiot on nimetty.

Pöydillä ja hyllyissä on mittaamaton määrä erinäisiä rostereita, taulukkoja, rekisteriotteita, pöytäkirjoja, ja ties mitä muuta ja niiden kaikkien erillisiä kopioita tiukassa järjestyksessä. Ne kaikki tuntuvat pitävän sisällään Absalomin vilkkaan sataman liikehdintää, laivojen rahteja, hurjat määrät verotusotteita ja byrokratian vaatimia lupia. Zahir ja John näkevät papereissa vain samankaltaista jargonia mitä Solvius Salbus Punaisessa Kirjeessä paapatti.

Sorelev tuijottelee iloisesti ympäriinsä ja lukee sattumanvaraisia teoksia tai papereita, koska voi. Erityisesti, jos ne jostain syystä käsittelevät verta tai ovat sen värisiä. Hän asettaa materiaalin takaisin omalle paikalleen. Lisäksi hän syö suolakalan palasen.

Kraa-Kraa-Kraa: Perception +9 Sephyr on ylpeä aloitekykyiseksi ja salavihkaisiksi osoittautuneista ystävistään. Hän asettuu taka-alalle ja supisee Kraa-Kraa-Kraan korvaan pyynnön rääkäistä kun tämä huomaa jonkun palaavan. Itse hän istuutuu mahdollisimman mukavasti.

Tarkastaja Ginsi saapuu paikalle juuri sopivasti sillä hetkellä, kun muut alkavat olla valmiita touhuineen. Korppikin raakkuu, mikä herättää puolituisnaisessa ihmetystä. "Tuota, no, ovikello se tuokin", hän tokaisee häkeltyneenä. "Mutta asiaan, sain nyt varmistettua teille veneen ja pilotin. Pilottinne on Zigil, kääpiö, ja löydätte hänet laiturilta 49. Hän on valmiina kun saavutte sinne." Ginsi menee oman pöytänsä luokse aivan kuin ette olisikaan paikalla.

Ulkona ilta alkaa muuttua jo yöksi, ja kirkas kuu nousee loistamaan taivaalle.

Taas, jos haluatte tehdä jotain vänkää, go ahead. Muuten juonijuna puksuttaa ilmiselvään kohteeseen (laituri 49).

"Kääpiöpilotti? Eikö kääpiöt yleensä inhoa vettä ja laivoja? No jaa, kai se voi olla erikoinen kääpiö! Kivaa!" toteaa Sorelev. "Mennäänkö?"

Sephyr toruu näennäisesti korppia mokomasta mekastuksesta, katsahtaa tovereitaan ja nousee viehkosti seisomaan valmiina lähtöön.

John valmistautuu kanssa lähtöön, mutta nappaa repustaan jotakin purtavaa kävelyn ajaksi. "Harmi kun aika kuluu niin nopeasti. Emme ehtineet edes käydä varmistamassa miten sille puoliörkille kävi Mahdin luona. Jos vaikka huomenna sitten, mutta nyt pitää pelastaa ne uudet orjat. Kai sitä voi koko lasin ajatella laittomaksi", hän ajattelee mielessään. Pitkät kävelyt ja ruokataukojen puute ei ole tehnyt hyvää hänen mielialalleen.

"Kiitoksia avustanne", Zahir toteaa nyökäten pienesti seikkailijoiden läsnäolon ilmeisesti jo tyystin unohtaneelle puolituisnaiselle. Mies jatkaa sitten Soreleville, tukahduttaen samalla haukotuksen "Mennään vain, päivä onkin jo ollut melko pitkä..." Ulos kävellessään bardi pudistelee päätään kuin yrittäisin karistella hiekkaa silmistään.

Ryhmä lähtee lopulta satamamestarin päätalolta kohti laituria 49. Kaupungin syke hiljenee ja sataman öljylamput sytytetään valaisemaan unetonta satama-aluetta.

Aavan meren tuolla puolen jossakin on Kat Season

Laiturin löydettyänne näette suurikokoisen soutuveneen, ja laiturilla jalkojaan roikottelevan naiskääpiön, joka mulkaisee tiennäyttäjiä lyhyesti. Hän polttaa tupakkaa kaikesta päätellen. "Te. Valmiina ollaan. Entä te?" hän kysyy raskilla äänellään ja tumppaa tupakkansa imaistuaan sen melkein kerralla loppuun. "Ja teidän homma on sit soutaa, mun homma on ohjata paatti ehjänä perille, menikö jakeluun?"

Sephyr mulkaisee olentoa synkeästi, mutta pitää mutinat mahassaaan.

Alistina kävelee joukon viimeisenä laiturin päähän vähän epävarmana, ja vilkaisee alaspäin kääpiönaista. Häntä ei niinkään häiritse pilotin asenne kuin puhtaasti se että ollaan menossa syvän veden ylle. "Ollaan niin valmiita kun voidaan.." puoliörkki sanoo puoliääneen ja mittailee katseellaan venettä. "Toivottavasti paatti kestää.." hän pohtii ääneti ja rapsuttaa etusormen kynnellään vasaran vartta.

Krhm... Aivan", Zahir päätyy hetken harkinnan jälkeen myönnyttelemään. "Kuinka pitkää matkaa tässä tarkalleen olemmekaan soutamassa?"

"Jonnekin laivojenhaudan ulkopuolelle varmaan. Vai mitä?" John arvuuttelee pilottia. "Mitäs se nyt sitten tekisikään. Puoli merimailia vai?" John jatkaa arvailujaan odottaen mitä kääpiö vastaa. Viimeksi kun hän oli satamaan saapuvassa laivassa, niin oli myös myöhäinen ilta, eikä hänen vahtivuoronsa.

"Minä haluan soutaa!" hihkaisee Sorelev. "En olekaan ennen yrittänyt, mutta näin joskus aiemmin satamassa miten se tehdään. Istutaan selkä menosuuntaan ja sit vedetään airoja. Eikö?" hän sanoo ja lastaa tavaransa veneeseen. Lisäksi hän tutkii innolla vettä. "Onko uiminen vaikeaa? Mä olen uinut vain niissä koeputkissa ja sitä ei varmaan lasketa."

Puoliörkin selän läpi kulkee puistatus tämän kuullessa Sorelevin ilakoinnin ja hänen otteensa vasarasta tiukentuu. "Tu-tuota.. jos John hoitaisi sen soutamisen? Olet ilmeisesti ollut merillä ennenkin, ehkä osaat sen homman.. paremmin. Voin auttaa myös mutta en ehkä hallitse tekniikkaa..." Alistina ehdottaa vilkaisten nuortamiestä ja näpertää vasaran metallisen varren kuviointia hakien turvaa siitä. "En todellakaan astu tuohon veneeseen jos tuo soutaa sitä.." hän lisää hiljaa mielessään nielaisten hermostuneesti ja luo nopean katseen silmäkulmastaan erikoista puolihaltijaa kohti.

"Ei tuota kyllä yksi kunnolla souda", John sanoo katsellessaan sitä suurikokoista soutuvenettä, jota heidän on tarkoitus käyttää.

"Käsitin pilottimme puheesta, että tätä herkkua riittää kyllä kaikille", Zahir mutisee masentuneen kuuloisena, ja kääpiöön kysyvästi vilkaistuaan siirtyy itsekin soutuveneeseen varovaisesti askeltaen. Mies siirtää hieman selässään olevaa jousta, ennen kuin istahtaa alas tuhdolle.

"Minä voisin olla keulakoriste.. vaikka siis periaatteessa vastustan naisten esineellistämistä." Sephyr yrittää ehdottaa.

Tympääntyneenä tiennäyttäjien arvuutteluun soutajista, Zigil polkee vahvimmat korstot airoihin, eli Alistinan ja Johnin. Kääpiönainen alkaa sitten käskeä vetoja, ja paatti viimein pääsee liikkeelle.

Vetten yllä

Absalomin satama on kuin liikkuvaa mustetta kankaalla, yön varjojen tanssiessa öljylamppujen, nousevan kuun ja kaukaisen majakanvalon tahdissa. Ennen pitkää kolmimastoinen laiva valkoisilla purjeilla tulee näkyviin yön pimeydessä. Sen noin sadan jalan pituisen veneen keulakuvana on sään runtelema kuvaelma koirapäisestä merenneidosta. Kannella miehistö vaikuttaa kiireiseltä valmistautuakseen saattamiseen Laivojen Hautausmaan poikki. Laivan styyrpuurin puolelta roikkuu köysitikkaat, vain noin jalan korkeudella merenpinnasta.

Sephyr ja Zahir kummatkin huomaavat soutuveneen lähestyessä, kuinka kokkaan punaisella maalilla kirjoitettu Kat Season on hiljattain tehty kehno kyhäelmä nimen alkuperäisestä nimestä.

Kraa-Kraa-Kraa: Fly +6, low-light vision, Perception +9 Kun laiva erottuu jo selkästi mereltä Sephyr paijaa korppiansa ja pyytää tältä "Rakas korppiseni, kävistkö liitelymässä tuon laivan yllä. Laske näkemäsi ihmiset ja tule kertomaan tieto meille." Sephyr napauttaa yhtä pientä nyyttiään, lupauksena tulevasta herkusta.

Korppi lentää kuuliaisesti, lentäen riittävän korkealla, etteivät kannella olevat varmsti häntä huomaa. Lintu palaa takaisin Sephyrin luokse. "Kraa... Kraa. Kraa. Kraa-Kraa-Kraa." Korppi vaikuttaa hämmentyneeltä, ja Sephyr voi empaattisen linkin kautta tuntea korpin olevan huolissaan näkemästään.

Soutuvene pääsee köysitikkaiden luokse, ja Zigil katsookin tiennäyttäjiä odottavasti, vilkuillen ylös kannelle.

Sorelev mököttää, kun ei päässyt soutamaan. Ei se edes näytä kovin vaikealta. Hän pyrkii kuitenkin pääsemään eroon pienestä kitkeryydestään ja silmäilee pimeneviä maisemia. Kun he pääsevät laivan viereen, hän kuiskaa: "Kuka menee eka? Sen ekan pitää kai selittää et me ollaan tekemässä tarkastusta. Vai skipataanko me se ja mätkitään ne heti?"

Zahir: Climb +4, take 10 Zahir haraisee sormillaan hiuksiaan ja nousee varovaisesti pystyyn, kuiskaten takaisin. "Minä voin mennä, kunhan joku harteikkaampi seuraa perästä. Luiseva olemukseni ei ole aina vakuuttanut yleisöä", hän lopettaa, vinon hymyn vilahtaessa kuun valaisemilla kasvoilla. Bardi tarttuu köysitikkaisiin ja alkaa kavuta niitä ylös, vilkaisten välillä taaksen varmistaakseen muiden perässä tulon. Hei siellä! Absalomin sataman pilotti Zigil on saapumassa soutajineen ja nousemassa laivaan!" bardi huikkaa sointuvalla äänellään kannelle päin noustuaan köysitikkaiden puolenvälin tietämille.

John: Climb +7 ACP -5 -> 2, take 10. Jos DC 5, niin John kiipeää nopeasti -> DC 10 jolloin pitäisi onnistua. "Saa nähdä miten sujuu", John miettii mielessään lähtiessään nousemaan ylös Zahirin perässä. "Jos he ihmettelevät aseita, niin voimme kenties sanoa että muutamalla pilotilla oli ongelmia ja olemme myös hänen tukenaan", hän miettii valmiiksi mahdollista selitystä jos kysymyksiä alkaa tulla.

Ennen kuin Zahir ehtii liian pitkälle, Zigil katsoo ylös ottaen tupakkansa hetkeksi sormiensa väliin odottamaan. "Ja mähän en tuu ennen ku kansi on turvattu", hän tokaisee ja jatkaa sitten ketjupolttamistaan.

Zahir näkee kannelle päästyään kaksi gnollia ja yhden puoliörkin. He vaikuttavat äkäisiltä, mutteivat vihamielisiltä. "No jo oli aikakin", puoliörkki tuhahtaa ja levittää käsiään. "Repikää se pilottikin kyytiin niin päästään tästä odottelemasta."

Kannella Zahir, tikapuissa John, muut veneessä.

Zahir: Diplomacy +6
asenteen parannukseen
"Hetki, hetki", Zahir toteaa, kohottaen käsiään kämmenet ulospäin. "Hän on tulossa." Alentaen ääntään bardi jatkaa varovaisesti virnistäen: "Ja kehottaisin teitä pitämään mahdolliset ärtymykset ominanne, pilottikaan ei tunnu olevan aivan intona tästä yökeikasta..."

Puoliörkki tuhahtaa ja heilauttaa kättään. "Joo joo, kunhan ennen aamua." Johnin kavuttua kannelle hän asettuu nojaamaan odottavasti puista seinää vasten. Gnollit pitävät kannelle tulleita tiennäyttäjiä silmällä.

Kannella ei liiemmin ole tavaraa, mitä nyt parit tynnyrit siivosti asetettu seinää vasten remmeillä kiinni, etteivät itsekseen lähde liukumaan. Keskimmäisen maston edessä ja takana ovat puiset ritilät, jotka voi avata kun rahtia lastataan ruumaan. Etukastellin kannelle johtavat tikapuut, etukastelliin itseensä kahdet ovet. Peräsimen kannelle vievät kahdet rappuset laivan reunoilla, ja sisähyttiin kahdet ovet.

Sorelev: Climb +7, otetaan kymppi. Sorelev kipuaa myös pikaisesti ylös ihmettelemään, mitä kannelta löytyy.

Kannella Zahir ja John, tikapuissa Sorelev, ja veneessä Alistina ja Sephyr.

Puoliörkki alkaa siistimään asuaan, valmistautuen vastaanottamaan pilottia.

Alistina lähtee hetken epäröinnin jälkeen Sorelevin perään kiipeämään hieman epävarmasti ja kädet hitusen täristen.

Kun Sorelevkin pääsee kannelle, puoliörkki katsoo hieman oudoksuen tätä. "Onks tää muka teidän pilottinne? Mitä helvettiä?!"

"Ei", John vastaa lyhyesti ja jatkaa oikeastaan melkein totuuden mukaisesti, "On yö ja hän ei koe oloaan turvalliseksi vain parin soutajan kanssa, joten hänellä on muitakin saattajia". John vilkaisee Zahirin suuntaan jos tämä saisi selitettyä paremmin. "Miehistösikin on kyllä vähän erikoisempaa", hän jakaa hetken kuluttua nyökäten gnolleihin päin.

Sorelev: perception +7. Sorelev katsoo puoliörkkiä hieman oudoksuen. Heillä tulisi varmasti olemaan enemmän ongelmia kääpiöpilotin kanssa. "Höh, miten niin minä en voisi olla pilotti?" hän kysyy sivukommenttina mutta ei odota, että siihen vastataan. Sen sijaan hän katselee ympärilleen ja yrittää bongata mahdollisia hämärähemmoja tai muita asiaankuulumattomia outouksia. Hän yrittää myös olla häiritsemättä miehistöä sen enempää.

"Turha meille on joka tapauksessa rähistä, me olemme täällä vain satamapäällikön käskystä, pelkkiä palkollisia. Pirustako me tietäisimme, miksi hän haluaa pilotilleen keskimääräistä enemmän soutajia? Jos tästä ei maksettaisi yökorvausta, niin voit olla varma, että olisin itsekin mieluummin jossain muualla kuin täällä", Zahir täydentää Johnin puheita, tavoitellen kyllästyneen kuuloista äänensävyä.

Sorelev ei huomaa kannella juuri mitään kummallista. Tähän aikaan miehistö on todennäköisesti lepäämässä alimmalla kannella, ja nyt näkyvillä olevatkin ovat kaikki pimeässä näkeviä. Kannella ei siis tosiaan ole yhtäkään valonlähdettä, mitä nyt kuu loistaa kirkkaana taivaalla antaen riittävästi valoa hämäränäölle.

Sephyr odottaa kohteliaasti muiden nousevan laivaan, ennen kuin seuraa perästä hienostuneesti mekkoaan pidätellen.

Ennen kuin Sephyr lähtee kapuamaan tikapuita, Zigil huikkaa tälle vielä. "Ja kattokaakin että kaikki on reilassa. En tule ennen kuin alus on turvattu."

Zahirin ja kumppaneiden vakuuttelut purevat puoliörkkiin, joka antaa Alistinan ja hänen perässään tulevan Sephyrinkin nousta laivaan. "Aijaaha, no kaikkea sitä", puoliörkki tuhahtaa ärtyneesti. "Hilatkaas nyt sitten kaikki tänne ni päästään sinne satamaan. Tässä koko yötä jaksa valvoa." Hetken tarkkailtuun ryhmää hän avaa taas suunsa. "Jo on kumma poppoo pilotin kera. Noni, eiköhän sit pistetä hösseliks, teilläkin varmaan kiire pehkuihin tai mihin lie."

Pilotti veneellä tumppaa tupakkansa ja karjaisee ylös. "Alkaako siellä olla jo turvallista?" Puoliörkin suu aukeaa hieman ja katsoo kutakin hetken. "Siis mitä vittua, teitä on KUUSI?! Tämä ole mikään vitun saattoporukka, te ootte aluksen valtaajia!" Puoliörkki vaikuttaa olevan vetämässä asetta esille.

John: Diplomacy 0, Move ja kilpi free jos näitä lasketaan jo. John siirtyy miehistön ja ryhmän väliin suojatakseen näitä ja sytyttää kaulallaan olevan tiennäyttäjän valaisemaan kantta. "Jos olisimme valtaajia teissä olisi jo varsijousen nuolia tai osa ryhmästä olisi kiivennyt taaksenne", hän sanoo kiepauttaen kilven valmiiksi käsiinsä jatkaen, "minä vain suojaan muita, jotka voinevat selittää asian".

Puoliörkki tulkitsee Johnin aikeet hyvinkin nyrpeästi. "Ja samalla valmistaudut nujakkaan!" puoliörkki parahtaa yhtälailla huvittuneena kuin ärtyneenä. "Jos vallata aiot niin saat tuta miekkaani, saatanan saatana!" hän ärjyy Johnille.

Is combat tiem, illalla vasta tulee kartat yms. pilipalit.

"Valmistaudun puolustautumaan sinun selkeätä, vaikkakin aiheetonta, agressiotasi kohtaan. MINÄ en ole mikään merirosvo", John lisää.

Puoliörkkiförstin huuto käy kuitenkin Johnin luihin ja ytimiin, ja saa hetkellisesti tämän ihon kananlihalle.

"Odota, nämä alkoivat luulla meitä aluksenvaltaajiksi!" huikkaa Sorelev pilotille ja epäröi kovasti, pitäisikö hänen yrittää selittää, että tässä tehdään vain tarkastusta eikä vallata mitään – vielä.

Sephyr: cast Charm Person on Curtzog (Will DC 15). Move to D3. Sephyr tuskin ehtii nousta kannelle ja vapauttaa mekkonsa otteestaan, kun miehistön murahdukset paljastavat että diplomatio on jälleen pettämässä. "Voi pojat..." hän huokaisee, sinkoaa parhaan hymynsä ja ystävyysloitsun kapun suuntaan ja astelee raput yläkerrokseen. "Olemme täällä lain ja järjestyksen asialla, kun annatte meidän tehdä tarkastuksemme rauhassa, heräämme kaikki aamulla uuteen päivään - pää hartioilla."

Vihaisen puoliörkin liike ottaa miekka esille keskeytyy, ja tämä katsoo hämillään puolihaltianaista. "A-ai mutta totta kai, neiti", hän aloittaa häkeltyneenä, mikä puolestaan saa kummia katseita gnolleilta. "Siis sen kuin, olkaa hyvä ja tutkikaa laiva."

"Hienoa kuulla järjen ääntä tässä julmassa ja piittaamattomassa maailmassa, kerrassaan ihastuttavaa! Ystävät hyvät, käykäämme toimeen.", Sephyr hymyilee valloittavasti.

"No sepä hyvä. Tämä osoittaa hyvää tahtoa suunnaltanne ja uskon etä pian pääsemme jatkamaan satamaan", John sanoo hymyillen. "Mistä kannattaisi aloittaa jotta homma olisi nopeiten ohi?", hän suuntaa kysymystään miehistölle laittaessaan kilpeään takaisin selkään.

Zahir kumartaa kohteliaasti puoliörkille. "Hienoa, että ystäväni sai teidä vakuutteneeksi", Zahir toteaa, yrittäen kätkeä yllättyneisyytensä. "Haltioillahan on aina sana hallussaan, kuten sanotaan, eikö totta?...Hetki pieni, taion itselleni hieman valoa", bardi lopettaa pulinansa ja loihtii valon toiseen korvakoruunsa. "Aloitammeko vaikkapa alimmilta tasoilta? Jollei sitten arvon kapteeni halua näyttää meille kajuuttaansa?"

Alistina on seurannut tilanteen kehittymistä hiljakseen, mutta kaikkien rauhoittuessa rentoutuu sitten. Kuullessaan Zahirin kommentin hän tyrskähtää spontaanisti ja nostaa käden suunsa eteen. Jopa hän huomaa kaksimielisyyde bardin lauseessa, muttei ääneen mainitse siitä, hihittäen vain itsekseen.

"Mä puhuin täs neidille", puoliörkki sanoo Zahirille alta kulmien. "Ja mä mikään kapu oo, se on tuol alempana hytissään. Mä oon Curtzog, försti. Ja tulkaahan, tulkaa vaan kattoo että kaikki on kondiksessa."

"Minkä niminen kapteeni on?" John kysäisee puoliörkiltä vilkuillen miten gnollit asiaan vaikuttavat suhtautuvan. "Ehkä lokikirja ja sitten lastiruuma. Toisaalta jos kapteeni on samassa hytissä lokikirjan kanssa, niin ehkä häntä ei kannata häiritä, vaan muu tarkistus ensin", John ehdottaa muille.

"Aivan, ei tuhlata kapteenin, eikä omaa aikaamme. Katsokaamme ensin lokikirjaanne." Sephyr lausuu ja antaa itsensä Curtzogin johdatettavaksi.

"Krhm, kunnianarvois pilotti! Pääsimme tarkastuksesta yhteisymmärrykseen miehistön kanssa. Voitte varmaankin nousta jo laivaan?" Zahir kysyy soutuveneessä kököttävältä kääpiöltä, kumartuen partaan yli ääntään korottaen. Kysymys on ilmeisesti tarkoitettu lähinnä retoriseksi, sillä pilotin vastausta liiemmin odottamatta mies liukuu Curtzogin ja Sephyrin vanaveteen.

Sorelev on sekä yllättynyt että tyytyväinen siitä, että Sephyr sai jotenkin förstin rauhoitettua. "Anteeksi häiriö!" hän toteaa muille työntekijöille laivalla ja on valmiina suorittamaan tutkimuksen ja nuuskimaan paikkoja.

John lähtee seuraamaan muita. "Mitäköhän pilotti mahtaa tehdä? Nimittäin kun ongelma paljastuvat, niin saattaa vielä tulla tappelu", John miettii kävellessään.

"Wardak on kapumme", Curtzog vastaa lyhyesti, ja lähtee johdattamaan tiennäyttäjiä alemmille kansille. Gnollit katsovat hyvin epäileväisesti heitä ja lähtevä aseiden kanssa seuraamaan heitä perästä pitäen. Pilotti Zigil taas ei luota Zahirin sanaan, ja jää ketjupolttamaan veneeseensä.

Alemmas kävellessänne försti avaa taas suunsa, puhuen vain Sephyrille. "Kapulla on lokikirja hytissään, missä muuallakaan se ois?" hän naurahtaa. Alemmalla kannella ruumassa seinään on kahlittuna neljä orjaa; kolme ihmistä, yksi maahinen. Ryhmän nähdessään he katsovat epäileväisesti näitä ensin, ja selvästi pidättäytyvät huutamasta apua peläten förstiä. Ruumassa on myös häkkiin teljetty omituinen otus, sekä tämän häkin vierellä jakkaralla istuva puolihaltia. Hän katsoo kulmat kurtussa tiennäyttäjien saapumista.

"Hei, Curtzog, mitä helvettiä sä puuhaat?"
"Tämä leidi tahtoo tarkistaa laivan ni päästään satamaan."
"Kaheliko oot? Kuus sälliä? Yleensä niitä on yks tai kaks!"
"Joo mut tiiäks nää yöt ja kaikkee..."
"Mikä vittu suhun on menny? Mitä pajunköyttä noi on sulle syöttäny?"
"Älä sinä perkele ala mulle vittuilemaan!"
"Mietipä nyt Curre ihan ite, ootko muka koskaan tuonu pilotin saattajia ruumaan, hä?"

Puoliörkkiförsti jää selvästi miettimään asiaa.

Sephyr: diplomacy +3 (bluff +7 jos sopii tilanteeseen) "Hyvät herrat, pyydän suhtautumaan arvostuksella kollegaanne. Hän tekee työtään perinpohjaisesti. Lisäksi kriittinen sanavaihtonne näin banaalista tarkastuksesta, saa minut huolestumaan. Vaadin nähdä lokikirjan – nyt!" Sephyr äksyilee takaisin.

"Haluammeko muka herättää vielä kapteeninkin? Lokikirja on hänen hytissään, jossa hän nukkuu", John kuiskaa Sephyrille. Tämän jälkeen hän siirtyy vähän lähemmäs orjia jotta näillä olisi mahdollisuus kuiskata siten että vain hän kuulisi -toivottavasti.

Alistina aid diplomacy, mahd. intimidate curtzogille?

Alistina seuraa myös tilanteen kehittymistä, ja vilkuilee ensin orjia hetken, ja kääntyy sitten katsomaan muita huoneessaolijoita. "Rauhoitutaan nyt kaikki. Me halutaan vaan tarkistaa laiva, ei muuta. Se on meidän homma. Satamassa on ollut levotonta, siksi meitä on monta täällä." Alistina selittää, ja vilkaisee sitten toista puoliörkkiä. "Me ei haluta tästä tappelua, etkä sinä halua tapella minua vastaan." hän sanoo sitten örkiksi Curtzogille katsoen tätä merkitsevästi.

Zahir aid: Diplomacy +6
tai Bluff +3
Toverini saattavat ilmaista näkökantojaan hieman jyrkähkösti, mutta ovat täysin oikeassa. Arvostaisimme todella, jos saisimme nyt tehdä työmme, että laiva saataisiin vielä satamaankin tämän yön aikana. Satamamestarin määräykset ovat näinä päivinä hyvin tiukat, näes. Pilotti ei ole astumassa laivaan, ennen kuin saamme valmista aikaiseksi", Zahir täydentää toteavaan sävyyn.

Curtzog hätkähtää Alistinan örkinkielistä ärjymistä, ja tuntuu myöntyvän tiennäyttäjien ehdotuksiin. Sen sijaan puolihaltia ei vaikuta vakuuttuneelta.

"Kuules Kinore, ei sil oo väliä tuonko kaks vai viis..."
"Curre, näätkö noi aseet mitä ne kantaa? *toi outo puolihaltia varsinkin...*
"Pelkäätkö?"
"Mi-.. helvettiäkö tässä siitä on kyse! Täs on jotain mätää, ja tällä kertaa jokin muu ku sun pääs!"
"Hei! Mitä mä sanoin henkilökohtaisuuksista?!"
"Mul on täs häkis nälkänen peikkohurtta, ykski väärä sana ni se saa koko poppoosta paistia."
"Uskallaki päästää se..."
"Kerta noi jannut niin sun kavereitas on niin pistä ne viemään aseensa kannelle. Ei ne niitä täällä tarvii."

Curtzog katsoo ymmällään tiennäyttäjiä ja peikkohurttaa vuoroperään.

Alistina kuuntelee keskustelun ja kopauttaa vasaraa selkähihnassaan, ja nostaa sitten paljaat kätensä hyväntahdon eleenä. "Emme halua tapella." hän sanoo nyt myös yleiskieleksi.

"Hei, eipäs mennä henkilökohtaisuuksiin!" tokaisee Sorelev, kun toinen puolihaltia kommentoi hänen asettaan. "Eikä ole kiva, jos sä uhkailet meitä tuolla... Me tehdään vaan perusteellinen tarkastus kun käskettiin." Hän silmäilee myös orjia ja miettii, kuka heistä voisi olla tiennäyttäjä. "Ei kai noilla ole mitään tarttuvia tauteja tai jotain sellasta?"

John: Know nature +6 Muiden puhuessa John kääntyy niin että orjat näkevät loistavan polunnäyttäjän. "Oli täällä järjestön jäsentä tai ei, niin nämä pitäisi saada vapaaksi", hän ajattelee mielessään. Samalla hän koittaa muistella mitä on kuullut peikkohurtista joista puolihaltia puhuu samalla kun hän hivuttautuu vähän lähemmäksi orjia.

"Jos olisimme tulleet tänne tappelemaan, eikö meidän olisi ollut järkevintä aloittaa se jo kannella sen sijaan, että vapaaehtoisesti kävelemme tänne hurttasi luokse?" Zahir yrittää puhua puolhaltiaa ryhmän kimpusta ja pelata aikaa. "Mitä aseisiimme tulee, ne nyt ovat enemmänkin mukana vain siksi, että teemme toisinaan kaikenlaista muutakin kuin saatamme pilotteja. Ne ovat lähinnä meille kuin, hmm, merikortti kapteenille, joka ei tietenkään tarvitse merikorttia seilatessaan tutuilla ja turvallisilla vesillä, mutta pitää sen kuitenkin mukanaan yhtä kaikki. Kuten ystäväni sanoikin" -bardi nyökkää Alistinaan - "emme tällä tarkastuksella etsimällä etsi hankaluuksia - ja onneksi useimmat kuuntelevatkin järkipuhetta ja sen ymmärtävät", mies toteaa katsahtaen puolhaltiaa. "Vai onko teillä mahdollisesti jotain salattavaa Absalomin satamaviranomaisilta?" garundi lopettaa pisteliääseen kysymykseen.

Förtsi, Curtzog, katsoo puolihaltiaa merkitsevästi. "Täs ei tarvii alkaa meiän olee hankalii, Kinore", Curtzog sanoo möreästi. Puolihaltia huokaa ja nyökkää, kääntyen sitten Zahiria päin kädet puuskassa. "Salaista? Ehei, ei tietenkään", puolihaltia sanoo vakuuttavasti. "Yksikään orjista ei ole aatelinen, joten tässä ei ole mitään laitonta." Hän silmäilee varsinkin Johnia, jonka on huomannut lähestyvän orjia verrattain paljon.

"Ja te tahoitte nähä lokikirjan? Ootas mä kysäsen kapulta", Curtzog sanoo lopulta ja kävelee kapteenin hytin ovelle ja koputtaa. "Hoi, pilotti tuli lössin kans, tahtois nähä lokikirjan." Oven takaa kuuluu tuolin siirtelyä. Vastaus on parkkiintuneen naisen ääni, vaimennettu suljetun oven läpi tietenkin. "Lokikirjan? Ei se ole kiinnostanut kuin vasta satamamestaria. Mitä sä Curre sekoilet?" naisen ääni kyselee tomerasti. Försti katsoo taas ymmällään tiennäyttäjiä, Kinoren huokaistessa voimakkaasti ja hieroen turhautuneena kasvojaan.

John: Know nature +6 "Nyt on piru merrassa. Liikaa vastustajia", John ajattelee itsekseen arvioiden eri vastustajien tasoa samalla kun hän taas siirtyy kohti laivan miehistöä koittaen etsiä itselleen hyvää paikaa muiden puolustamiseen ja estääkseen peikkokoiran vapautuksen.

Sephyr: Bluff +7, jos Diplomacy niin aid +3:lla Sephyr astelee kapteenin ovelle, yrittää työntää sitä auki, mutta ovi onkin lukossa. Hän nostaa kulmiaan tuikeasti ja ilmoittaa oven läpi vakaalla äänellä lausuen: "Arvoisa kapteeni, olemme satamamestarin asiamiehiä. Satamamestari velvoitti tekemään laivanne kohdalla tiettyjä erityistarkastuksia. Tämä on toki aivan muodollista, mutta vaatii suuremman joukon asiantuntijoita, jotta tarkastus voidaan suorittaa inhimillisellä aikataululla. Kun tarkastus on suoritettu, voimme antaa luvan luotsille johdattaa teidät satamaan. Sopiiko siis että tarkastamme lokikirjan ja lastin, viipymättä?"

Zahir: bluff aid +3 "Mitä pikemmin, sen parempi", Zahir säestää Sephyriä valjusti hymyillen. "Näissä alkuselvittelyissä on jo kulunut tovi jos toinenkin, en tiedä, kuinka pitkään mestari odottelee, ennen kuin lähettää paikalle toisenkin joukkion... Ja sitten meidän kaikkien arvokasta aikaa kuluu jälleen hukkaan, kun uudelle ryhmälle pitää selvittää tilannetta juurta jaksain", mies huokaisee, jatkaen kaipaavasti mutisten: "Ollapa jo maissa...Lupaan tarjota arvon herroille ja rouville tuopilliset, kun satamaan lopulta pääsemme."

Muiden ihmetellessä Curtzogin ja kapteenin välistä keskustelua John on vilkuillut orjia. Kolme ihmismiestä; garundilaisia jokainen tummine tukkinen, ja yksi maahisnainen, jonka iho on mullanruskea ja hiukset sotkuiset ja raidallisen vihret. Kukin heistä katsoo toinen toistaan surkeampina, anoen vapautusta. Maahisnainen tosin tekee erikoisia käsimerkkejä, jotka John tunnistaa avoimen tien merkiksi; Tiennäyttäjien merkiksi. Maahinen ei kuitenkaan sano mitään.

Kapteenin hytissä on hetki hiljaista, mitä nyt pieni paperin kahina käy. "Juuri tämän laivan kohdalla erityistarkastuksia? Suurempi joukko? Olettekohan päätyneet nyt oikeaan laivaan?" kapteeni kysyy oven takaa, paperin kahinan kuuluessa yhä. "Kinore, onko lasti kunnossa?" Puolihaltia katsoo hölmistyneenä ympärilleen aluksi. "Lasti? Tietenkin on, kapu." "Hyvä. Antakaa heille mahdollisuus tarkastaa lasti."

John siirtyy estämään puolihatian menemisen hurtan häkin luokse jos tämä näyttäisi pyrkivän sen häkkiä avaamaan. "Tuon otuksen kyllä näemme tästä häkinkin ulkopuolelta, entä onko jotain muuta kuin tuo otus? Miten voitte olla varma että teillä ei ole aatelisia mukana?"

"No noi orjat tuolla", Kinore osoittaa nyrpeänä. "Ja aatelisethan ovat siniverisiä? Leikkaa ranne ja kato minkä väristä purskuaa ulos", puolihaltia käkätää lopuksi. Curtzog väläyttää tuiman katseen Kinoreen. "Kauppatavaraa ei hei tärvellä." "Joo joo, tosikko."

"Kiitoksia arvon kapteenille, vaihdan heidän kanssaan pari sanaa", Zahir toteaa muodollisen kuuloisesti, ennen kuin siirtyy lähemmäksi orjia. "Tjaah..." hän toteaa monitulkintaisesti, yrittäen samanaikaisesti saada hallintaan hermostuneisuutensa, vihansa ja säälinsä. "Tarvitsemme varmaan keskusteluumme yhteisen kielen... <"Te kolme varmaankin puhutte garundia, eikö totta?"> bardi toteaa miehille. "Entäpä sinä", mies jatkaa, kääntyen maahisnaisen puoleen. "En valitettavasti puhu sylvania. Puhutko yhteiskieltä? §Osiriania?§ ~Keleshiä?~ {Lohikäärmeiden kieltä?}" Zahir kyselee, venyen kielipäänsä äärirajoille.

Sorelev: Perception +7. Sorelev antaa muiden tutkia esillä olevaa lastia ja etsii sen sijaan piilotettua lastia, jos sellaista sattuisi olemaan.

Kaikki orjat pysyttelevät vaiti, vilkuillen epäluuloisesti Zahirin ohitse Kinorea ja Curtzogia. Maahinen vaivihkaa näyttää avoimen tien symbolia, joka tunnetaan tiennäyttäjien keskuudessa jäsenyyden merkkinä. Ihmismiehet nyökkäävät kuitenkin Zahirin puhuessa garundiksi, muuten he katsovat hölmistyneenä kielellistä kerskuilua.

Myös Kinore kiinnittää huomiota Zahirin orjajutusteluun. "Puhu ihan kuule yleiskielellä, niin ette puno mitään juonia", puolihaltia mainitsee. Curtzog vaikuttaa olevan yhtä mieltä ja hymähtää uhkaavasti mukailun merkiksi.

Sorelev ei ainakaan välittömästi huomaa ruumassa mitään piilotettua sisältöä. Häkin lähellä hän huomaa peikkohurtan katsovan häntä nälkäisesti.

Myös Sephyr astelee orjien eteen ja hymyilee heille hurmaavasti; "Absolomin satamamestari suo turvallisen pääsyn jokaiselle satamaansa. Pyydän teitä kutakin ilmoittamaan nimensä, aiemman ammattinsa, syntymäkaupunkinsa, sekä kertomaan oletteko vapaaehtoisesti asemassanne."

"Mistä tulette?", John kysäisee forstiltä ja puolihaltialta ohimennen. Hän uskoo myös muiden huomanneen että maahinen on se yksi josta heille kerrotiin ja koittaa antaa vähän harhautusta. Lisäksi nämä ovat selkeästi ilkeitä ja ansaitsisivat rangaistuksen. "Ehkä asia selkenee kun vähän sekoitetaan lisää", hän ajattelee mielessään.

"Hmph", Zahir murahtaa vastaukseksi puolhaltian ja örkin epäluottamukselle. "Aivan niin kuin haluatte", mies mutisee olkiaan kohauttaen, mietiskellen samalla kuumeisesti, mitä seuraavaksi yrittäisi. "Selvästikään näistä vankiparoista ei tunnu saavan irti juuri mitään Kinoren ja Curtogin seurassa". Mies hieraisee silmiään, pakottautuen hymyilemään ystävällisesti kolmelle garundille, vilkaisen maahista kiinteästi ja aavistuksen kysyvästi. "Vastatkaa toki virkatoverini kysymykseen. Luonnollisesti mahdollisiin väitteisiinne aateluudesta tai muista... asianhaaroista tullaan vaatimaan muitakin todisteita kuin sananne." Garundi kääntyy vilkaisemaan pisteliäästi merenkulkuhenkilökuntaa ja kapteenin hytin ovea. "Olisiko mahdollista saada jo lokikirjakin piakkoin? Kuvittelin, että me kaikki halusimme satamaan mahdollisimman nopeasti?"

Curtzog avaa suunsa ennen kuin yksikään orja ehtii tehdä sitä. "Joo nää kolme äijää on Katapeshistä, mitä lie ojanpohjan asukkeja, annetaan niille parempi elämä! Heh heh!" puoliörkki röhöttää, Kinoren yhtyessä käkätyksineen. Kinore katsoo Johnia hieman kysyvästi. "Mereltä, kuinkas muutenkaan? No ei, etelästä, juurikin Katapeshistä mistä noi orjatkin haettiin." Kummatkin merimiehet alkavat selvästi käymään kärsimättömiksi ja äkäisiksi. Kapteeni tosin vastaa hyttinsä uumenista Zahirin kysymykseen. "Näin tarkemmin ajateltuna ei, ei ole mahdollista nähdä lokikirjaa. Teidän tehtävänä on tutkia laiva vaarojen varalta, ei udella mahdollisia kauppasalaisuuksiamme."

"Kauppasalaisuuksia!" John tuhahtaa itsekseen ajatelleen kannella olevia gnolleja. "No entä tuo rumilus?" hän kysyy viitaten häkkiin päin samalla kun hän arvioi onko laivassa vielä muitakin kansia sekä hytin oven aukeamissuuntaa.

Alistina pysyy matalassa ruumassa koko ajan hieman kumarassa, katsellen ympärilleen. Hän noteeraa myös maahisen merkin ja kurtistaa kulmiaan vähän. "Tuo ei kyllä näytä ihan lailliselta.." hän ajattelee ääneti. "Mistä toi neljäs pieni sitten on?" hän kysyy sitten rauhallisesti kääntämättä katsettaan puheena olevasta maahisorjasta.

l Zahir: Sense Motive +3 "Erinomainen kysymys", Zahir säestää. "Kun nyt mietin maahisia rotuna, minun on vaikea nähdä, miten kukaan heistä voisi ylipäänsä päätyä orjaksi..." Mies katselee epäilevästi Kinorea ja Curtzogia.

Ei tarvita velhoa selvittämään, että jatkuvat orjiin kohdistuvat kysymykset saavat Kinoren ja Curtzogin äreämmiksi. "Mitä sillä on väliä? Orja ihan yhtä lailla kuin minkä rodun edustaja tahansa. Vai hä, meinaatteko että on ihan luonnollista nähdä örkkejä orjina, tai ihan vaan ihmisiä? Hittoako tuutte meille omaa moraalianne paasaamaan." Puolihaltia itse vilkuilee peikkohurtan ovea, vaikka John siinä edessä seisookin. "Kapu, sanos ny mitä tehdään. Nää äijät välttämättä haluaa nähä lokikirjan, varmaan jää tänne muuten asumaan." Kapteenin hytissä on vielä toistaiseksi hiljaista.

Alistina intimidate "Mistä toi maahinen on tullut teille? Vastatkaa älkääkä kierrelkö." Alistina toistaa nyt jykevämmällä äänellä, kääntyen katsomaan molempia käskyläisiä ärtyneenä.

John vilkuilee häkkiä koittaen katsoa pystyisikö hän vaikka kiilaamaan häkin oven kiinni. "Kohta taitaa läski tummua, einkä halua tuon otuksen kanssa tapella", hän ajattelee mielessään.

Sorelevistakin tuntuu, että tilanne on kärjistymässä, mutta hän ei ala valmistautumaan taisteluun. Sen sijaan hän hymyilee Kinorelle ihan vain huvin vuoksi.

Sephyr: liike vaikuttamatta uhkaavalta Bluff +7 Sephyr katselee merimiehiä pääkallellaan aprikoivasti hymyillen. Odottaessaan vastausta Alistinan ärjäisyyn hän ottaa pari huomaamatonta sivuaskelta, jotta väriruikkaus-taika olisi mahdollista iskeä päin kumpaakin hurmaavaa merimiestä, ennen kuin aloite on heillä.

Zahir haroo hiuksiaan turhautuneena. "Älkää nyt ottako tätä noin henkilökohtaisesti! Jos vain alun alkaenkin olisitte näyttäneet lokikirjan sitä pyydettäessä, voisimme kaikki olla jo maissa..." Bardi huokaisee ja rypistää sitten kulmiaan tyytymättömänä. "Jos ei sitä kirjaa pian ala näkymään, olemme pakotettuja poistumaan luotsi mukanamme ja saatanpa mainita satamamestarille siitäkin, että keulaan maalattu aluksen nimi vaikutti kovin tuoreelta... Kuvittelin, että halusitte satamaan mahdollisimman nopeasti ja vähällä häslinkillä?"

Curtzog säpsähtää Alistinan karjumista ja tämän ilme kurtistuu. "Tunki nenänsä paikkoihin, minne nenät ei kuulu!" Kinore huomaa tilanteen kärjistyvän jo muutenkin, ja eritoten Zahirin kommentti maalista keulassa saa jopa kapteenin älähtämään huoneestaan. "Helvetti! Tappakaa tunkeilijat!" Kapteenin hytistä alkaa kuulua villiä paperien pläräämistä samalla kun kaikki alkavat tavoitella aseitaan.

Taistelu alkaa, kukaan ei ole yllättynyt.

1. kierros

Zahir: Ear-Piercing Scream DC 13
1d6 sonic + daze, saving halves+negates
5ft. step G2, movella jousi käteen.
Zahir loitsii ainoastaan Kinoren korvia viiltävän, muille äänettömän huudon, astahtaa askeleen lähemmäksi orjaparkoja ja tempaisee jousen käteensä.

Kinore daze + 6 damagea Kirskahdus saa Kinoren korvat vuotamaan verta, ja puolihaltia lyö kädet nopeasti korvilleen, irvistäen kivusta, vetäytyen alemmas kyyryyn. Peikkohurtta hätääntyy yhtäkkinäisestä kivunkiljahduksesta ja tempaisee voimakkaalla tassullaan häkin lukkosalvan säpäleiksi.

Sephyr: 5ft step to I2. Standard Blinding Ray,
+2 ranged touch to Curtzog blinds for 1 rd
(dazzles if more HD). Move: dagger käteen.
Sephyr hymyilee entiselle puoliörkki ystävälleen anteeksi pyytävästi samalla kun vie kätensä tämän silmien eteen ja antaa magian tärähtää. Sen jälkeen hän ottaa huomaavaisesti taka-askeleen ja kaivaa tikarin aavistuksen tärisevään käteensä.

Sephyrin ampuma sokeiseva säde menee laivan keikkuessa ohi maalistaan ja lyhyesti tummentaa laivan puista seinää. Tajutessaan, että aiemmin mukavasti käyttäytynyt neiti yrittikin hyökätä puoliörkin kimppuun, hörähtää Curtzog vihaisesti ja nappaa rautanuijan käsiinsä, astuen lähemmäs Sephyriä ja tempaisten tätä päin nuppia. Puolihaltianainen voi olla kiitollinen lapsuuden liikuntatunneista, sillä hän saa väistettyä sen vain täpärästi.

John: move freebooter's bane kinoreen.
free miekka esiin
std Longsword, MW +7, 1d8+8 (1d8, 19-20/x2) Pattack. Jos putoaa, niin 5ft seuraava kohdetta kohti.
John keskittyy Kinoreen. "Ruojat, orjuuttajat, olistte nyt vain tehneet yhteistyötä. Sinä kärsit nyt", hän sanoo Kinorelle vetää miekkansa esiin iskien sillä kahden käden voimalla.

Sama heilahdus horjahdutti myös Johnia, jonka miekka osuu vain lappeella Kinoren nahkahaarniskaan, jättäen puolihaltian vielä toistaiseksi elävien kirjoihin.

Alistina rage+mätkis

Taistelun alkaessa Alistina murahtaa ja naksauttaa niskansa, ja nostaa vasaransa käsiinsä. Hän tuijottaa toista puoliörkkiä ja virnistää ilkeästi, silmien alkaessa hehkumaan. "Se siitä sitten." hän toteaa örkiksi ja lähtee vasarallaan mäjäyttämään Curtzogia.

Sen sijaan Alistina mäjäyttää aimo lommon laivan seinään.

Sorelev: katana +5, 1d8+4, S, 18–20/×2, —, sneak attack +1d6 Sorelevin silmät kiiluvat, kun kapteeni käskee tappaa tunkeilijat. Siispä hän ottaa katanansa esiin ja yrittää tunkea sen Kinoren sisuksiin niin, että veri roiskuu.

Kinore ottaa 13 pistettä damagea Ja roiskuuhan se veri. Sorelevin sairas fetissi realisoituu katanan tehdessä hyvin punasävyisiä viiltoja, ja verta pursuaa litratolkulla. Tai sitten se on vain Sorelevin näkemys siitä, kun Kinore vain kaatuu ruuman lattialle.

Kannelta taistelun kuultuaan gnollit tömistelevät pikapikaa ruumaan, sotakirveet ja raskaat kilvet valmiina. Ne tulevat vastapäisistä suunnista, toinen Zahirin viereen kuolaamaan, toinen Alistinan viereen.

2. kierros

Zahir 5 ft step. H3
drop bow, swift: dagger esiin
move: retrieve potion
std: shield of faith
AC 18
Zahir säpsähtää gnollien ilmestymistä ja miehen huulilta lipsahtaa pari voimasanaa garundiksi. Bardi astahtaa taaksepäin, pudottaa jousensa, napsauttaa tikarin käteensä rannekotelostaan, sieppaa vyöltään jumalallista suojaa antavan pullon ja kulauttaa sen kurkustaan alas, valmistautuen pahimpaan.

John 6 pistettä vahinkoa, prone Saatuaan häkkinsä oven auki omin avuin, ja nähdessään omistajansa kaatuvan, liekö sitten silkkaa raivoa vai pelkkää nälkäisyyttä, peikkohurtta syöksähtää Johnin kimppuun. Otus riipaisee Johnia voimallisesti reidestä huolimatta pienehköstä koostaan, aiheuttaen kuitenkin merkittävästi kipua puraisullaan ja tempaisten miehen nurin niskoin lattialle. Ahnaan, kuolaavan peikkohurtan kita on eittämättä täynnä ties minkä kuolleen ruhon loisia, mutta Johnin haava ei vaikuta tulehtuvan.

Sephyr, 5ft step to H2,
cast Grease (DC15 reflex) to 10ft square from J2
Sephyr astahtaa pois koirankuonolaisen ulottuvilta ja roiskauttaa maagiset paistinrasvat rosvojen jalkoihin.

Gnolli pysyttelee tamineineen pystyssä, mutta Curtzog ottaa vika-askeleen ja luiskaa mäjähtää takamukselleen lattialle.

Alistina 8 vahinkoa Curtzog ei ole tyhmä, ja huomaa hurjaa lekaa heiluttavan jättimäisen puoliörkkinaisen olevan heiveröistä puolihaltiaa suurempi uhka. Uskaltamatta kuitenkaan nousta lattiatasolta, Curtzog riipaisee selästään suurmiekkansa ja toivoo yhden iskun kaatavan raivoisan Alistinan. Huolimatta osuneesta iskusta Alistinan nilkkoihin ei puoliörkkinainen siitä hätkähdä, mikä puolestaan huolettaa Curtzogia kovasti.

John: move freebooter's bane peikkohurttaan; std Longsword, MW +7, 1d8+8 (1d8, 19-20/x2) Pattack. Jos putoaa, niin 5ft seuraava kohdetta kohti. Free quickdraw kilpi esiin. John suuttuu kaatumisestaan, mutta säpsähtäen ravoavaa petoa hän keskittyy peikkohurttaan iskien sitä miekallaan kahden käden voimalla maassa maatessaan. Iskunsa jälkeen hän irrottaa toisen käden miekastaan ja kiepsauttaa kilven suojakseen toista hyökkäystä vastaan. Kuvaus?

Peikkohurtta 16 damagea John ihan yhtä lailla on melkein viiltämässä pitkän, tappavan haavan peikkohurttaan, mutta tämä saa kitansa eteen ja kilpistää iskun menettäen kuitenkin yhden hampaistaan. Hirviö karjuu kivusta ja tuijottaa punaisilla silmillään maassa makaavaa Johnia.

"Täältä pesee senkin piski", John sanoo peikkohurtalle kilpensä takaa viillettyään syvän haavan siihen.

alistina pam Alistina ärähtää iskusta ja vilkaisee ensin jalkojaan, ja sitten uudelleen toista puoliörkkiä. Hän ärisee tälle örkiksi muutaman kyseiseen kulttuuriin kuuluvan uhkauksen ja kirosanan, ja nostaa sitten vasaransa uudemman kerran ilmaa lyödäkseen uudelleen.

Curtzog 14 pistettä vahinkoa Alistinan maansärkijä osuu toista puoliörkkiä voimakkaasti vastaan, mutta tämä saa oman miekkansa eteen, vaimentaen iskua edes hiukan.

Sorelev: Move: acrobatics +7 (puolta vauhtia);
Standard: katana +5 (+7), 1d8+4, S, 18–20/×2, —
(sneak attack +1d6)
"Ooh! Kaunista!" toteaa Sorelev aiheuttamastaan verenvuodatuksesta. Kun hän kuulee gnollien tulevan alas, hän pomppii varovasti saartamaan toista Zahirin kanssa ja yrittää samaa temppua uudestaan. Hän pääsee gnollin taakse, mutta hutiloi ja mätkyttää katanallaan puulattiaa.

Kinore jatkaa vuotamistaan, kakoen tajuttomana paljon verta.

Alistina ottaa 6 pistettä vahinkoa. Gnollit toteavat miekoin ja vasaroin taistelevat suurimmiksi uhiksi heidän päällystölleen, ja tempovat sotakirveillään Alistinaa ja Sorelevia. Siinä missä puolihaltia kilpistää iskun miekallaan, ei Alistina juuri välitä torjumisesta, kirveen painautuessa puoliörkin kylkeen.

"Hei, Zahir? Pääsisitkö takaisin tuohon noin?" kysyy Sorelev ja osoittaa gnollin taakse.

3. kierros

Zahir: swiftillä sauva
CLW Alistinaan, 5 ft. step to G2
Zahir nyökkää nopeasti, napsauttaa rannekotelostaan esiin parannussauvan, hipaisee sillä Alistinaa ja tanssahtelee Sorelevin osoittamaan paikkaan, uhitellen gnollille toisessa kädessä olevalla tikarillaan.

Alistina paranee 5 pistettä Alistinan haavat umpeutuvat hieman.

John 8 pistettä vahinkoa Peikkohurtta puolestaan jatkaa Johnin pureskelua. Jälleen kerran otus saa ikävästi napattua miehestä, mutta kuolaa ei haavaan sentään roisku. Samalla näyttäisi siltä, että peikkohurtan oman haavan kuroutuvat hieman umpeen.

Sephyr: ready: cast Color Spray Will DC16, jos kapteeni astuu käytävään,
cone sisältäen gnollin, Curtzogin ja orja H3:n
Sephyr hieroo sormissaan jotakin maagista ainesosaa, lausuu kehräten pari sanaa - ja odottaa katse lukittuna kapteenin oveen.

Maasta käsin Curtzog katsoo kauhuissaan puoliörkkinaisen riehuvan maansärkijän kanssa. Yrittäen löytää tilaa lyödä maasta käsin, Curtzog heilauttaa suurmiekkaansa, mutta vatsan kivut pistävät juuri väärällä hetkellä ja hänen voimaton isku kilahtaa Alistinan teräskärkiseen saappaaseen.

: John. Total defence stand up. "Tyhjä tuoppi sentään. Tuo olio paranee itsekseen ja puree kovaa. Tuollaisia puremia en kestä enää montaa", John sanoo muille suojautuen kilvellään ja koittaen nousta pystyyn ilman että se pääisi puremaan uudestaan.

John ottaa 10 pistettä vahinkoa. Johnin yrittäessä nousta ylös saa peikkohurtta vielä tilaisuuden puraista, ja haukkaakin kovaa miehen reidestä ja riuhtoo John-parkaa kuin mitäkin sätkynukkea.

Alistina pam Curtzog Alistina karjahtaa kivusta kirveen terän osuessa kylkeen ja painaa kätensä hetkellisesti haavan päälle. Hän mulkaisee gnollia murhaavasti hohtavilla silmillään, mutta päättää kuitenkin lyödä maassa makaavan Curtzogin pois häiritsemästä. "Lisäparannus ei haittaisi!" hän huutaa yleiskielellä örkiksi korostaen muille.

Curtzog ottaa 17 damagea. Alistinan ase murskaa pahannäköisesti Curtzogin kylkiluita ja lopettaa tämän liikkumisen. Heikosti puoliörkki vielä lattialla tosin hengittää.

Sorelev: Standard: katana +7, 1d8+4, S, 18–20/×2, sneak attack +1d6
Jos gnoll tippuu, Sorelev menee Johnin ruutuun.
Sorelev puukottaa gnollia innokkaasti. Hän on kuitenkin huolissaan Johnista, vaikka Johninkin veri virtaa aika kauniisti. Hän ei kuitenkaan voi tehdä asialle muuta kuin mennä häiritsemään peikkohurttaa.

Sorelev saa silpaistua gnollia kriittisellä hetkellä, tämän käännähtäessä katsomaan lähestyvää Zahiria. Alhaalta ylös kehon poikki aina leukaan asti, ja gnolli tekee kauniin piruetin ennen kuin lysähtää maahan verta vuotamaan.

Huolimatta erinomaisesta tilaisuudesta kumauttaa Alistinaa nuppiin ja kaataa tämä, ei gnolli saa iskuun voimaa kellistämään suurta puoliörkkiä. Kirves kilahtaa suomuhaarniskaan eikä jätä Alistinaan jälkeäkään.

4. kierros

Zahir AC 18
Acrobatics +2 to H4
CLW sauvasta Johniin
Knowledge (all) +3
"John!" Zahir älähtää huolestuneena, yrittäen pujahtaa gnollin takaa huomaamattomasti Johnin vierelle. Bardi silmäilee varsin huolestuneena huuliaan nuoleskelevaa peikkohurttaa. "Olenkohan kuullut noista jotain hyödyllistä...?" hän miettii kuumeisesti.

Taistelun tuoksinnassa Zahir ei muista mitään peikkohurtista. Ehkä jotain peikon ja koiran sekasikiöitä, saaden rumimmat piirteet kummistakin.

John paranee 9 pistettä Zahirin parannussauva umpeuttaa hieman Johnin haavoja, muttei saa tätä tolkkuihinsa.

Johnin kaaduttua peikkohurtta siirtyy kohdistamaan ahnaat hampaansa Soreleviin. Ketterästi puolihaltiamiekkailija kuitenkin hypähtää välttäen eittämättä kivuliaan iskun. Ja taas kerran otuksen haavat pienenevät.

Sephyr: Standard Blinding Ray,
+2 ranged touch to gnoll, blinds for 1 rd
(dazzles if more HD). Penaltyjä flaidiksesta ainakin osumiseen.
Sephyr ei pysty peittämään pientä parahdusta kun Curtzog kaatuu rumana myttynä maahan. Silmättyään tovin taistelua, hän laskee unihiekan hippuset takaisin loitsuainespussiinsa ja heittää viimeistä seisovaa gnollia kohti valonvälähdyksen.

Kuin milläkin onnenkantamoisella Sephyri saa osoitettua valosäteen osumaan juuri oikeaan aikaan, osuen gnollia silmiin. Valonsäde hieman haperruttaa koirankuonolaisen taistelutaitoa.

John: CLW wandi ja jos onnistuu ilman AoO:ta, niin maassa maatessa miekasta kiinni. John vilkuilee ympärileen ja havaitessaan etä peikkohurtta on edelleen vieressä hän napsauttaa rannekotelostaan parannussauvan käteensä parantaakseen itseään lisää ja siirtää kättään vieressä olevan miekan kahvalle.

AnimuKapteeni Waheeda Wardak

Sokaistu gnolli haparoi, ja Curtzog jatkaa veren vuotamista, kun kapteenin hytin ovi aukeaa. Yrmeä ihmisnainen astuu oviaukosta esiin ja vetää kaksi kukriaan esille. "Jo on perkele mikä kaapparijengi", hän kiroaa hiljaa. Tyylikäs kapteenin entranssi tosin ottaa koomisen käänteen, kun Sephyrin aiemmin loitsima paistorasva jää täysin Wardakin huomion ulkopuolelle, ja nainen mätkähtää pyllylleen laivan lattialle.

Alistina katsoo työtään ilkeä virne suupielessään ja kääntyy sitten surkeasti huitaissutta gnollia kohti. "Sinun vuorosi", puoliörkki sanoo örkiksi uhkaavasti ja lähtee heilauttamaan vasaraansa gnollia kohti.

Gnolli saa torjuttua häikäistymisestään huolimatta Alistinan vasaraniskun kilvellään.

Sorelev: Swift: ki-piste ja näkymättömäksi;
Standard: katana +5, 1d8+4, S, 18–20/×2, sneak attack +1d6
"Hei, tuo otus paranee nopeesti! Tehoaako siihen paremmin joku toinen materiaali?" kysyy Sorelev. Sitten hän virnistää ja katoaa näkyvistä hetkeksi, ilmestyäkseen vain uudestaan samalla, kun hänen miekkansa on iskemässä kohti pedon sydäntä. Lyötyään hän ottaa askeleen taaksepäin ja kohti portaita, jotta otus tulisi pois häkistään ja joku pääsisi sen selkäpuolelle.

Peikkohurtta ottaa kriittisestä osumasta 18 pistettä vahinkoa. Sorelevin miekka löytää näkymättömyyden turvin peikkohurtan sydämen, ja terä työntyy syvälle iljettävän otuksen kehoon. Se lopettaa liikkumisensa ja valahtuu iskun jälkeen maahan.

Alistina ottaa 10 pistettä vahinkoa. Gnolli paukauttaa Alistinan iskun jälkeen tätä vatsaan kirveellä hyvin kivuliaasti.

5. kierros

Zahir: 5 ft step H3
CLW Alistinaan

Zahirin ilo peikkohurtan ainakin tilapäisestä kaatumisesta jää lyhyeksi Alistinan ulvaistessa kivulloisen kuuloisesti. Bardi siirtyy puoliörkin taa ja koskettaa tätä jälleen parannussauvallaan.

Alistina paranee 2 pistettä Parannussauva osui kai jotenkin huonosti, mutta Alistinan kunto ei vaikuta merkittävästi paranevan sauvan osuessa.

Peikkohurtta taas jatkaa rohisemistaan, mutta sen haavat umpeutuvat hyvin rivakkaalla tahdilla.

Sephyr: Standard: cast Color Spray DC16 Will, cone Alistinan ohi tavoitellen H3, G1, ja Wardakia. Move: cl potion käteen. Free: 5-ft step to I2.

Sephyr kaivaa äkkiä uudestaan loitsupussiaan, kun kapteeni ilmestyy käytävään. Värien ryöppy hyökyy rätisten hänen sormenpäistään kohti kapteenia. Kenties liian luottavaisena magiaansa, hän nappaa seuraavaksi vyöltään parannusjuoma pullon ja astuu askeleen eteenpäin.

Jotta kapteenin nöyryytys saavuttaisi huippunsa, kellahtaa tämä paistorasvojen lisäksi myös värisekamelskaan. Gnolli sen sijaan suojautuu kilpensä taakse eikä ole moksiskaan värien vyyhdistä.

Taistelun tuoksinnassa monet huomaavat, että kapteenin hytistä leviää savua ruumaan.

John. Ylös 5ft steppi Alistinan rinnalle ja tikkua. Seuraavalla kierroksella Gnollin viereen ja miekasta ellei peikkohurtta toivu. John nousee pystyyn vilkaisten ympärilleen. Hän ei pääse lyömään vihollista ja Alistinan veriset vaatteet ja lukuisat haavat näyttävät pahoilta, joten hän ottaa askeleen kohti Alistinaa ja parantaa tätä kädessä olevalla sauvallaan. Samalla hän tutkii sopivaa reittiä siirtyäkseen gnollin luokse lyömään tätä tarkkaillen peikkohurttaa samalla.

Wardak on tillin tallin.

Alistina paranee 4 pistettä. Alistina ehtii älähtää kirveeniskusta, joka olisi normaalisti pudottanut naisen tajuttomaksi, mutta perintönä saatu örkkiveri kuohahtaa ja pitää tämän pystyssä alkukantaisen voiman avulla. Zahirin parantaminen taas saa pidettyä niukin naukin puoliörkin tajuissaan, ja hän alkaa hyökkäämään gnollin kimppuun uudelleen, yhä suivaantuneempana tämän iskuista. Sisäinen itsesuojeluvaisto käskee Alistinaa liikkumaan kauemmas, ja hän ottaakin sivuaskeleen nurkan taakse.

Ehkä Alistinan raivo sokaisee hänet, ja maansärkijä paukkuu suuressa kaaressa kannen kattoon kiinni ja lopulta tulee heikosti kilahtaen gnollin kilpeä vasten.

Sorelev: 5 ft step ja coup de grace: katana +5, 1d8+4, S, 18–20/×2, sneak attack +1d6, deadly! "Oho? Se ei vieläkään kuollut!" sanoo Sorelev. Hän ei ole ihan varma mitä asetta käyttäisi, mutta päättää vielä yrittää katanaa. Lopettaisiko se paranemisen, jos leikkaisi pään irti? Hän ottaa taas askelen kohti otusta ja yrittää katkaista sen kaulan. Hän yrittää myös katsoa, saisiko häkin oven taas kunnolla kiinni, jos otus ei ota kuollakseen.

Peikkohurtta ottaa coupista 22 damagea. Sorelev saa miltei murrettua otuksen pään kokonaan irti, jättäen sen vain riippumaan selkärangasta. Silti hirviö vain hengittää ja sydän pumppaa.

Sephyr ottaa 7 pistettä vahinkoa. Gnolli huomaa pahoin haavoittuneen Alistinan perääntyvän, ja kapteeninsa makaavan lattialla rasvassa taistelukyvyttömänä. Suojellakseen päällikköään ei gnolli lähde seuraamaan Alistinaa, vaan humahutaisee loitsinutta Sephyria kylkeen. Kirves osuu varmasti ja ikävästi puolihaltianaiseen.

6. kierros

Zahir: Total defense -> AC 22
Acrobatic +2 move to K2

"Jumalten nimeen!" Zahir ähkäisee. "Mielipuoli kapteeni sytytti laivansa tuleen!" Bardi koettaa loikkia liukkaan lattian yli gnollin vierelle paikkaan, josta edes näkisi kapteenin hyttiin, väistellen samalla koirankuonolaisen iskuja parhaansa mukaan.

Zahirin lähtiessä poikki gnollin saa koirankuonolainen tilaisuuden kellistää miehen, mutta vikkeläkinttuinen Zahir etenee nopeasti pois kirveen kaaren tieltä. Hoiperrellen hän pääsee lattialla makaavan kapteenin viereen ja näkee hytin pöydillä roihuavan erinäisiä papereita ja kirjoja.

Sephyr Full Round: Withdraw to F3 Sephyr katsoo järkyttyneenä gnollia joka löi hänet lähes tainnoksiin. Kylmä mulkaisu ei kaada tätä, joten Sephyr perääntyy paikalta.

John:Move I3 ja Longsword, MW +7, 1d8+3 (1d8, 19-20/x2) lisää OoC:ssa. John katsoo Sephyrin perääntymistä. "Tehtäväni oli suojella muita. Tämä ei mene hyvin", hän ajattelee harmistuneena ja siirtyy gnollin viereen lyödäkseen tätä miekalla.

Gnolli väistää taidokkaasti Johnin pitkämiekan iskun. Se virnistää leveällä hammasrivistöllään.

Sorelev: häkki lukkoon, disable device (+7), tms. "Tuota noin..." aloittaa Sorelev. Hän luovuttaa ja lopettaa peikkohurtan hakkaamisen, vaikka häntä suorastaan ihastuttaa, kuinka otus vain vuotaa ja vuotaa eikä silti kuole. Hän potkaisee otuksen ulokkeet häkkiin ja lukitsee oven niin hyvin kuin pystyy.

Sorelev saa mainiosti teljettyä häkin oven, tunkien läheltä löytyvän rautatangon uudeksi salvaksi. Ottaen huomioon peikkohurtan pienuuden ei puolihaltia usko otuksen pääsevän enää vapaaksi.

"Osu nyt!" Alistina murisee örkiksi ja astuen takaisin nurkan takaa yrittää yhä osua liukkaaseen gnolliin, joka tähän mennessä on saanut väisteltyä kaikki iskut.

Liekö Sephyrin paistinrasvalla vaikutusta asiaan, sillä koirankuonolainen taas jälleen kerran onnistuu torjumaan Alistinan hyökkäyksen. Gnolli tosin kiinnittää huomionsa sitten Zahiriin, joka on kiertänyt selustaan ja yrittää pilkkoa tämän kirveellään. Kaikkien onneksi monet hyökkäykset edestäpäin estävät gnollia onnistumasta omassa hyökkäyksessään.

7. kierros

Zahir näkee hytissä palon alkavan karata käsistä. Vielä toistaiseksi se näyttäisi olevan sammutettavissa, vaikka palo leviää nopeasti hytin muihin huonekaluihin.

Zahir: aid Alistina
figting defensively
dagger -3
+2 osumiseen
move to L4
Acrobatics +2, AC 20
Zahir lipaisee huuliaan hermostuneena ja vilkaisee maassa makaavaa, vielä toistaiseksi tiedotonta kapteenia. Bardi yrittää sohia gnollia tikarillaan, jotta pääsisi liukastelemaan hyttiin ilman kirveen hellää kosketusta.

Yrittäessään sohia gnollia tikarillaan Zahir menettää tasapainonsa ja mätkähtää liukkaalle lattialle pääsemättä liikkumaan aloitustaan pidemmälle. Koirankuonolainen räkättää ivallisesti.

Sephyr: Free Knowledge (arcana) +8, Knowledge (local) +8, Knowledge (planes) +8 trollhoundista. Stardard: Drink potion of CLW. Sephyr haukkoo vieläkin henkeä, mutta onnistuu sopertamaan "Kapteeni tokenee pian". Sen jälkeen hän vasta kiinnittää huomionsa peikkohurttaan, "Kappas, mikäs se on?". Lopuksi hän tajuaa juoda myös kädessään pitelemänsä potukan.

Sephyr paranee 7 pistettä. Puolihaltianainen tosiaan tajuaa, että kyseessä on nuori yksilö peikkohurtasta. Se on kuin peikon versio koirasta, omaten miltei samoja ominaisuuksia. Se rakentaa häkellyttävällä vauhdilla takaisin menettämäänsä kudosta, ellei otusta vahingoita tulella tai hapolla, mikä lopettaa moisen metabolismin lyhyeksi hetkeksi. Lisäksi otuksen suussa pesii jos jonkinlaista bakteeria, jotka kuolan mukana herkästi siirtyvät purtavan verenkiertoon. Tämän tiedon muistettuaan hän kumoaa taikajuoman kitusiinsa, joka täysin parantaa hänen saamansa haavat ja vammat.

John: Freebooters bane gnolliin ja lyöntiä Longsword, MW +8, 1d8+4 (1d8, 19-20/x2) John keskittää huomionsa gnolliin ja lyö tätä uudestaan.

Gnolli ottaa 11 pistettä vahinkoa. John onnistuu viimein osumaan viimeiseen gnolliin, joka tähän asti on pysynyt koskemattomana hyvinkin pitkään taistelun aikana. Isku tekee pitkän pystypäin olevan viillon kylkeen, tosin huolimatta rankasta verenvuodosta ja kalpenemisesta ei koirankuonolainen ihan vielä suostu kellahtamaan.

Kapteeni Wardak taas herää pökertymisestään oltuaan tovin pois taistelusta. Maassa makaavana hän tajuaa olevansa vain lyötävänä, joten hän nousee pystyyn, napaten samalla toisen kukrinsa maasta. Zahir saa pienen tilaisuuden tökätä kapteenia nilkkaan, mutta tyrii eikä osu lähimainkaan kapteenia.

Alistina tuntee örkkipuolensa avun pikkuhiljaa hiipuvan, mutta yrittää kerran vielä lyödä viimeistä Gnollia hohtavien silmiensä voimalla, ja astuu sitten lopuksi hieman taaksepäin. Hän tietää että kun örkkiveri vaimenee, hän joutuu lepäämään jonkun aikaa sen jälkeen.

Gnolli ottaa 17 pistettä vahinkoa ja kuolee välittömästi. Viimeisillä voimillaan Alistina huitaisee maansärkijän kohti gnollin päätä, joka iskun voimasta lähteekin sen mukana ja voimalla lässähtää laivan puiseen seinään, jättäen merkiksi vain verisen pläntin. Loppuruho valahtaa maahan polvet edellä, täysin elottomana.

Sorelev: normaalivauhtia F5->G4->H3->I3 (4 ruutua),
sitten puoltavauhtia I3->J3->K3->K4->K5 (8 ruutua).
"Nyt se on hyvä, antaa tuon otuksen olla tuolla!" sanoo Sorelev lukittuaan peikkohurtan häkkiinsä. Hän huomaa, että kukaan ei ole vieläkään mennyt sammuttamaan paloa, joka on ilmeisesti kapteenin hytissä, joten hän kipittää rasvan viereen, hidastaa sitten vauhtia ja yrittää hyppiä rasvan ja kapteenin ohi hyttiin.

Kapteeni katsoo hämillään kun Sorelev taidokkaasti pomppii tämän ohi, ymmärtämättä yrittää työntää kukriaan tämän kitusiin.

Hytissä tuli levahtaa jo kapteenin sänkyyn. Tuli on päässyt irti ja uhkaa nyt kaikkea muutakin laivalla.

8. kierros

Zahir:total defense, stand up Zahir kiroaa koko tehtävän ja laivan alimpaan syöveriin, pinnistellen pystyyn liukkaalla lattialla, väistellen parhaansa mukaan Wardakin kukreja. "Onneksi olkoon, sait ihan ilman apuamme laivasi tuleen, kohta olemme kaikki poltettua kalanruokaa!" bardi huutaa kapteenille.

Sorelevin pomppiminen sai kapteenin niin hämilleen, ettei tämän sohiminen edes uhkaa Zahiria.

Sephyr Full-round: Selvitetään vankien lukitusta ja etsitään avainta Kinoren taskuista. Perception +4. Sephyr on silmin nähden tyytyväinen Sorelevin vahvistamaan peikkohurtan häkkiin. Hän kiinnittää huomionsa or-- vankeihin: "Onko teidät lukittu kiinni, vai pääsettekö liikkumaan? Teidän on syytä siirtyä luotsiveneeseen!"

Ihmisvangit alkavat pulpattaa yhteen ääneen sekasortoista, korostettua taldaania. Maahisella on nähtävästi suukapula, joka estää tätä puhumasta. Kaikilla orjilla on tavanomaiset kahleet, eli vaativat loistosuorituksen yliluonnollisen vahvalta henkilöltäkin. Avainta Kinoren ruholta ei löydy.

: John: Move Freebooters bane Wardak, Longspear (2-hand) +5, 1d8+8 (1d8, x3) John on tyytyväinen huomatessaan että orjia koitetaan jo irroittaa. Nyt vuorostaan kapteeni saa hänen huomionsa. Hän pudottaa kätensä tyhjäksi ja ottaa pitkäkeihäänsä esiin ja pistää sillä typerää kapteenia.

Johnin keihäs menee hilkulla ohi, kapteeni Wardakin viistäessä kukrillansa aseen ohi.

Zahir ottaa kriittisestä osumasta 10 pistettä vahinkoa. Kapteeni ottaa 11 pistettä vahinkoa. Kapteeni Wardak kiinnittää huomionsa seuraavaksi Zahiriin, joka on hänen välittömässä läheisyydessä puolustamassa vain itseään. Virnuillen Waheeda nappaa jalallaan kukrin lattialla ja sivaltaa sillä keleshin rintaan pitkän viillon, minkä voimasta Zahir alkaa hoiperrella paikallaan. Kuitenkin samalla Wardakin keskittyminen herpaantuu ja John saa tuikkaistua kapteenia ikävästi reiteen pitkäkeihäällään.

alistina intimidate +8 Hohto hiipuu Alistinan silmistä ja tämän ryhti selvästi lysähtää. Puoliörkki hengittää raskaasti ja puistelee päätään. Haavat alkavat tuntua ilkeästi, mutta Alistina on kuitenkin tilanteen tasalla, ja huomaa kapteenin nousseen pystyyn. "Tuo pitäisi saada hengissä rantaan.." hän miettii ja nousee sitten väsymyksestään huolimatta ryhdikkäämmin seisomaan ja katsoo Wardakia vihaisesti. "Lopeta ajoissa, ihminen! Meitä on täällä enemmän, eikä minulla ole aikomusta päästää sinua pakoon täältä!" puoliörkki murisee, nostaen aseen taas valmiina lyömään.

Kapteeni hätkähtää Alistinan mylvimistä. Viesti meni perille.

"Missä vesileilini on?" ihmettelee Sorelev. Koska hän ei millään muista moista asiaa, hän kaapii sängystä ei-palavaa materiaalia ja yrittää hakata sillä tulta tainnoksiin.

Tulta sammutettu (1/?) Omituista kyllä, Sorelevin järjetön rautalevyllä hakkaaminen tyynnyttää liekkejä hitusen, joskin ne jatkavat paloaan.

9. kierros

Zahir: CLW sauvasta
-1 hp std-toiminnon vuoksi
AC 18

Zahirin silmissä hämärtyy, mutta jotenkin tajuttomuuden partaalla hoippuva bardi onnistuu vielä sohaisemaan itseään parannussauvallaan.

Zahir paranee 9 pistettä, mutta ottaa silti 1 pisteen vahinkoa. Yskäisten verta kuin kaatuakseen maahan, Zahir saa sauvan parannuksesta sen verran lisää puhtia, etteivät sisuskalut tule veren mukana ulos. Keleshi on taas tolpillaan, ainakin hetken.

Peikkohurtta jatkaa hiljakseen paranemistaan.

Sephyr ryntää poistamaan maahiselta suukapulaa: "Missä avain on?"

Naismaahinen ravistelee suukapulaa pois Sephyrin ottaessa sen irti suulta. "Kapulla tietty! Avaa nää kahleet, voin auttaa!"

John ready hyökkäys jos Wardak ei antaudu: Longspear PA+ffb (2-hand) +5, 1d8+8 (1d8, x3) "Antaudu, pudota aseet, anna avain ja mene makuulle", John huutaa ja odottaa että Wardak pudottaa aseensa. Jos näyttää että hän ei antaudu, niin hän hyökkää keihäänsä kanssa. "Minulla on peitto ja vesileili. Märällä peitolla voisi kai myös sammuttaa", hän huutaa muille samalla kuin tarkkailee totteleeko Wardak.

Wardak ottaa 16 pistettä vahinkoa. Kapteeni ei selvästi aio antautua ylivoimankaan edessä, ja on silpaisemassa Zahiria kukrillaan. Terä käy pelottavan lähellä kaulavaltimoa, mutta ennen kuin terä ehtii osua, John äkkää kapteenin aikeet. Wardak ei ole antautumassa, joten pitkäkeihäs sävähtää ja liikahtaa hyvin nopeasti kapteenin kättä kohti, lävistäen sen kyynärvarresta. Wardak parahtaa kivusta ja pudottaa aseensa, pudoten lattialle kipua vaikeroivana.

Alistina säpsähtää Kapteeniin kohdistuvaa, ehkä hieman liian voimallista hyökkäystä. "Pitäkää joku kapteeni hengissä, hänestä ei ole meille hyötyä raatona." hän huudahtaa muille. "Ja pistäkää se pakettiin ennenkuin se ehtii nousta!" Itse hän kääntyy orjia ja heidän kahleitaan kohti ja punnitsee vasaraa kädessään. "Väistykääs vähän." hän toteaa, ja tähtää vasaransa maahisen kahleiden ketjuun.

Alistina ei saa kuin pienen kolhun kettingeihin, joka on tosin jo paljon enemmän kuin mitä heiveröinen maahinen voisi sille tehdä.

"Hei, tulkaa nyt auttamaan tän tulen kanssa! Parempi että saadaan se sammutettua!" huutaa Sorelev ja jatkaa sammutustöitä tukahduttamalla liekkejä.

Höpistessään Sorelev tunaroi sammutustöiden kanssa eikä onnistu laannuttamaan tulipaloa tällä kertaa.

10. kierros

Zahir: delay Johnin jälkeen Zahir vilkaisee synkeästi maassa vaikeroivaa kapteenia. Koska äänestä päätellen naisessa edelleen henki pihisee, mies kääntyy kysymään nopeasti Johnilta: "Sanoitko, että sinulla oli peitto ja vesileili?"

Sephyr: Move: greasen reunaan. Standard: dismiss grease Sephyr astelee päättäväisesti kohti kapteenia, mutta muistaa viime hetkellä loitsimansa paistinrasvat. Jollekin koomiselle mielukuvalle hymähtäen hän, alkaa mumista epäselvästi joitakin loitsusanoja. Kuin taikaiskusta, rasva katoaa lattialta!

John: Freetä kun ei oikeasti tee mitään? John käntää itseään vähän niin että reppu tulee vähäsen näkyviin ja sen päälle rullattu peitto ja sivulla roikkuva vesileili. "Aina valmiina - tai no lähes...", hän sanoo katsellen vaikeroivaa kapteenia ja arvioiden voiko tämä jatkaa tappelua.

Kapteeni ei ole tekemässä mitään ylösnousemusta. Jos häntä ei tilanteesta pelasta, hän todennäköisesti kuolee, viimeistään tulipaloon, ellei sitä saada taltutettua.

John: free keihään pudotus. Movex2 kaksi "retrieve a stored item". Havainnoituaan kapteenin tilanteen John tiputtaa keihäänsä ja irroittaa selästään vesileihin ja peiton tarjoten näitä Zahirille samalla ketsellen ympärilleen etsien vesitynnyreitä. "Tietääkö kukaan missä vesitynnyrit ovat?", hän kysyy.

Alistina ärähtää turhautuneesti ja vilkaisee sitten taakseen. "Tehkää nyt jotain sille kapulle! Sitokaa kiinni ja parantakaa ettei se kuole, herrantähden miehet!"

Zahir: 5 ft step Johnin vierelle
otetaan vastaan 2 tavaraa
"Kyllä kyllä", Zahir myönnyttelee, pudottaen tikarin ja sauvan käsistään hiuksiaan haroen. Mies siirtyy ottamaan Johnilta leiliä ja peittoa. "Jahka nyt vain saadaan tuo tulipalo jonkinlaiseen hallintaan... Kerkeätkö sinä John paketoimaan arvon kapteenin ja vakauttamaan hänen tilansa?"

"Aaaah!" Sorelev jatkaa sammutustöitä miten vain kykenee.

Sorelev tunaroi paniikissa sammutustöitä. Ei edistystä.

11. kierros

Sephyr: Free: 5ft step, liike kapulle. Full round: etsii avainta Sephyr saapuu vaikeroivan kapteenin luo, luoden sitä ennen surullisen silmäyksen Curtzogin liikkumattomaan ruhoon. Sen kummemmin kapteenin hyvinvoinnista välittämättä, hän alkaa kaivaa tämän taskuja, avainta etsien.

Erinäisten muiden tavaroiden seasta löytyy myös avainrengas. Yksi avaimista on jykevämpi, epäilemättä kahleiden avain.

Zahir: movella hyttiin
standardilla peiton kastelu
Saatuaan peiton ja leilin Zahir kostuttaa peiton ja siirtyy hyttiin Sorelevin avuksi.

Zahirilla ei ole palomiehen koulutusta ja sen kyllä huomaa. Hänestä ei ole tuon turkasen hyötyä liekkejä vastaan.

John: Move köysi repusta, std tie up DC 24? "Oliko kenelläkään tietoa vesitynnyreistä täällä ruumassa? Nyt tarvitaan kaikki apu ja keinot sammutukseen", John huutaa samalla kun sitoo kapteenin. "Tuntuu haaskaukselta käyttää häneen parannausta, mutta aika ei taida riittää muuhun", hän lisää.

Kapteeni on köysipaketissa, mutta vuotaa yhä.

alistina healcheck "Ei jumalauta, nyt oikeasti! Pistä miehet asialle.." Alistina kiroilee loppuun örkiksi ja menee sitten kapteenin luokse, katsoen tämän käden haavaa. "Luuletteko te että tästä herrasta on mitään hyötyä raatona?!" Ärinänsä jälkeen puoliörkki koittaa pienillä taidoillaan saada kapteenin haavaa sidottua jotenkin.

Alistina puristaa kapteenin verta vuotavaa kohtaa niin kovasti, että se jotenkin umpeutuu täysin. Nappisuoritus.

Sorelev jatkaa sammutusta. Hän ei ole vielä itse tulessa, joten ei hätää!

Huolimatta Sorelevin vimmaisista yrityksistä taltuttaa liekkejä, ne vain yltyvät. Nopeasti pääteltynä tuli on ehtinyt levitä laivan rakenteisiin, ja on sen puolesta taltuttamattomissa. Pöydällä olevista palaneista papereista ehkä jokin on vielä luettavissa, mutta muuten tilanne vaikuttaa laivan pelastamisen puolesta menetetyltä.

12. kierros

Sephyr: Maahisen vapautus kahleista

Sephyr katsoo tyytyväisenä löytämäänsä avainta ja siirtyy takaisin puolituisen maahisen eteen. Avainta käyttäen hän pyrkii avaamaan tämän kahleet. Sephyr kysyy myös puolituiselta, "Mitä apua tarkoitit aiemmin?"

"No helvettiäkö sitä nyt tässä aletaan aukoo, täällä riehuu tuli!" maahinen parahtaa ja riisuu kahleet niin nopeasti päältään kuin suinkin voi ja katsoo portaiden suuntaan. Hän äkkää inhottavan peikkohurtan ja näennäisesti loitsii jotain lyhyen hetken, tulisen pallon manifestoituessa peikkohurtan päälle. Hurtta urahtaa lyhyesti ja viimein kuolee. Maahinen selvästi joutui kokemaan peikkohurtan inhoa pidempäänkin, sen verran paljon kiroamista pienen naismaahisen suusta kuuluu.

Zahir: Papereita talteen
ja ULOS

Zahir manailee silmiä kirveltävää savua ja kuumuutta. "Seuraava tehtävä saa kyllä luvan olla jossain pohjoisen viileillä ja kuivilla aroilla...!" Mies yrittää sammuttaa liekkejä vimmaisesti, mutta toteaa tilanteen toivottomaksi. Epätoivoissaan hän yrittää kahmaista mukaan pöydältä, mitä dokumenteista on pelastettavissa. "Täällä ei näytä yhtään hyvältä! Pelastakaa vangit! Ehkä kapteenikin - hän toivottavasti tietää edes jotakin!" bardi köhii hytin oven suuntaan. Sammutteletko enää? En, editoitu.

John: etsii sammutukseen kelpaava tavaroita/nestettä.

"Öh. No, olkoot", toteaa Sorelev ja poimii sammuttamisen sijaan kaikki vähänkin vielä luettavissa olevat paperit parempaan talteen. "Saataiskohan vielä se mukaan se parru, johon laivan nimi on maalattu? Sais selvän todisteen."

Sephyr katsoo ihmeissään maahisen edesottamuksia, mutta tajuaa pian muiden tekevän pakoa laivasta ja kiinnittää huomionsa vielä kahlittuihin or.. henkilöihin. Hän vapauttaa heistä mahdollisimman monta. "Anteeksi tuo valoshow, oletko kunnossa?", hän kysyy laitimmaiselta aavistuksen nolona.

John: Heavy raja on 300, eli kapu saa olla noin 160 lb ja kulkee mukana. Kuullessaan muiden toivottomuuden John vastentahtoisesti jättää tekemättä aikomansa veden etsimisen. Tämän sijaan hän nappaa yhteen käteensä aseensa ja parannussauvan ja nostaa kapteenin harteilleen. "Vapauttakaa loputkin vangit!", hän sanoo muille lisäten, "Ja jos mahdollista, niin ehkä nuo muutkin raadot voi koittaa raahata mukaan jos pystytään".

Alistina katsoo inhoten kuolleita vihollisia. Miksi noita ruumita pitäisi kantaa? Kapteeni kyllä puhuu suunsa puhtaaksi sitten viranomaisten huomassa. Hän ei ala örkinruumiita kantamaan. Puoliörkki vilkaisee Johnin kapteenin nostamisen ja menee kurkkaamaan hytin ovelle. "Onko siellä jotain kannettavaa?"

"Ei mitään - nokiintuneita papereita - kummempaa", poistumista tekevä Zahir kakoo katkonaisesti ja kyynelsilmin. "Jos voisit ystävällisesti poimaista parannussauvani ja tikarini siitä vierestäsi lattialta?"

Alistina vilkaisee ympärilleen ja spottaa Zahirin varusteet kauempana ja käy nappaamassa ne mukaansa. "Aletaan sitten painua! Toivottavasti vene kestää meidät kaikki!"

"En olisi itse osannut sanoa sitä paremmin!" Zahir myönnyttelee, avustaen vankien vapautumista ja suunnaten sitten näiden mukana ripeästi kohti kantta, pysähtyen matkalla ylös ainoastaan nopeasti poimimaan pudottamansa mustapuisen jousen.

"Huolehtikaa, että kaikki vangit pääsevät vapaaksi ja ylös", John vielä muistuttaa samalla kun raaha tajutonta kapteenia ylös.

Sephyr saa avaimella avattua kunkin orjan kahleet, joskin valoshowhun jäänyt on edelleen tillin tallin. Muut kaksi orjaa kiittävät vuolaasti omalla kielellään ja pakenevat nopeasti portaisiin ja kannelle.

Zahir ja Sorelev saavat kummatkin kasan papereita käsiinsä, joskin osa niistä hajoaa tuhkaksi heti ensikosketuksesta. Monessa taas noki on sotkenut musteen lukukelvottomaksi. Kuitenkin yksi sana, yksi signeeraus pilkistää eräästä kirjeestä.

Muhlia.

Nyt kukin tiennäyttäjä ja orja on kannella, ja laivan vieressä olleesta veneestä Zigil huuteleekin. "MITÄ HELVETTIÄ?!"

"Hullu kapteeni sytytti laivansa tuleen lukitusta hytistä ja käski miehistönsä viityttämään meitä. Emme saaneet sitä ajoissa taltutettua. Jos tässä on matalaa, niin pian taitaa olla uusi masto reitillä", John vastaa. "Ainoastaan kapteeni jäi henkiin ja kehlehditut saatiin vapaiksi. Pajonko vene kantaa?" hän lisää.

Kääpiö paukuttaa veneensä kylkeä. "Tää mikään pahvipurtilo ole, kyytiin vaan."

Zahir: Delay "Naiset, uimataidottomat ja raskaan haarniskan käyttäjät ensin!" Zahir hoputtaa epätavallisen epäkohteliaasti. "Omat uimataitoni eivät ole kummoiset, mutta uskoisin pysyväni pinnalla, jos viimeisillä ei ole aikaa laskeutua tyylikkäästi tikkaita vaan on hypättävä... Menkää, menkää!"

Sephyr selvittyään vapautettujen kanssa kannelle, on selkeästi antanut annettavansa ja suuntaa oitis luotsin veneelle, Zahirin epäitsekkäitä sanoja noudattaen.

Odotellessaan vuoroaan John laittaa kantamansa varusteet paikoileen. "Jos ei ole muuta kuin odotatte vuoroanne, niin etsikää köysiä jotta useampi voisi laskeutua samaan aikaan", hän neuvoo odottavia. "Laivalla pitisi köyttä riittää. Mitäköhän varusteita niillä merimiehillä mahtoi olla?" hän vielä jatkaa puhuen enemmän itsekseen ääneen. "Kapu on sidottu pitkällä köydellä, joten jos lasken häntä tässä samalla alas. Tajuttoman kanssa kiipeäminen on aika vaikeaa", hän vielä lisää.

"Hmm... Olenko minä nainen tai uimataidoton? En ole kyllä koskaan varsinaisesti kokeillut uimista... Siellä putkessa tuli kyllä lilluttua, mutta sitä ei kai voi laskee uimiseksi?" juttelee Sorelev itselleen samalla, kun sijoittaa paperinpalasia reppuunsa. Johnin ehdotuksen innostamana hän lähtee etsiskelemään laivan kannelta lisää köyttä evakuoinnin nopeuttamiseksi. Sen löydettyään hän kiinnittää sen. Ennen alas kiipeämistä hän katselee puuta, johon laivan nimi on maalattu, ja arvioi, saisiko sen irti ennen kuin laiva uppoaa. "Hei, otettaisiinko tämä nimiväärennös mukaan, jos se lähtee?"

"Repussa on sorkkarauta, jos se auttaa", John vastaa laskiessaan kapteenia alas köysitikkaiden vierestä.

Zahir laittaa vähäiset tulesta selvinneet dokumentinsa mukanaan kuljettamaansa vedenpitävään laukkuunsa, nappaisee Johnilta sorkkaraudan ja kiikuttaa sen Soreleville, jos liekit eivät aivan vielä näytä lyövän kannelle. "Siinä. Omat muskelini eivät ole kummoiset, mutta yritä pois". Sitten bardi vilkaisee, näkyykö missään lisäköyttä ja jos näkyy, hän säntää hakemaan sitä, virittää sen ja laskeutuu alas laivasta.

Alistina odottaa muiden pienempien kiipeämisen veneen ensin, ja kun köysi vapautuu hän lähtee epävarmasti laskeutumaan köyttä pitkin kaikkine vasaroineen päivineen.

Ryhmällä kestää minuutteja saada kaikki ryhmän jäsenet, orjat sekä paketoitu kapteeni veneeseen. Kapteenin hytistä alkanut tuli on selvästi jo levinnyt ruuman puolelle, ja kannen puisen säleikön läpi näkee punertavan värin luodessa pahaenteistä varjoa mastoa ja tummaa taivasta vasten.

Pienellä taituroinnilla Sorelev saa kammettua laivasta lankun mukaan, mihin nimi on kirjoitettu. Hän ei tosin saa sitä irti niin hyvin, että se olisi kokonaisena kappaleena.

Lopulta kuitenkin kaikki pääsevät veneeseen, ja Zigil määrää ronskimmat–Alistinan ja Johnin– soutamaan venettä kauemmaksi laivasta satamaa kohti. Matkanteko on täyteen tuupatulla soutuveneellä tuskallisen hidasta, ja koko ryhmä ehtiikin katsella hyvän tovin laivalla etenevää tulipaloa. Noin 15 minuuttia ehtii kulua, kun lopulta roihuavan laivan masto päästää ääniä - KRAKS - ja lähtee kaatumaan, koko laivan alkaessa upota nopeasti keula edellä.

Kääpiöpilotti katsoo hieman häkeltyneenä tiennäyttäjiä, muttei sano mitään. Hän lopulta saa soutuveneen takaisin satamaan, ja näyttää kädellään laituria, ikään kuin elehtien matkustajia poistumaan.

"Kiitoksia soutajille", Zahir toteaa alistuneesti ja astelee laiturille, mutisten puoliksi itsekseen: "Voi myrkyn myrkky...Olisihan tuo voinut paremminkin mennä..." Päästyään laiturille hän kääntyy muiden puoleen: "No, yritämmekö onneamme palkkion saamisen suhteen tuo laivan nimilaatan ja kapteenin avulla? Satamamestari lienee siinä tapauksessa etsimämme taho. Ja arvon leidillä tuskin on muutenkaan kiinnostusta tätä kapteenia henkilökohtaisesti haastetalla,, varmaankin hän pystynee laittamaan jonkin käskyläisensä asialle, jos lisätietoa kaipaa...?"

Sephyr astuu satamaan silmin nähden onnellisena kiinteästä alustasta. "Sopii minulle", hän vastaa Zahirin ehdotukseen.

Bardi katselee kysyvästi muihin ja kääntyy sitten laivalta poimittujen ihmismiesten puoleen, puhutellen näitä heidän omalla kielellään: "Tervetuloa Absalomiin. Nimeni on Zahir. Kuulun Polunnäyttäjien järjestöön ja tarkoituksemme oli selvittää kenelle kapteeni teki töitä. Valitettavasti laivan mukana paloi tarvitsemiamme dokumentteja, mutta saimmehan sentään kapteenin... Tuota, omasta puolestani minulla ei ole mitään vaateita teitä kohtaan, olette vapaita kulkemaan, mutta arvostaisin, jos osaisitte kertoa, havaitsitteko laivamatkan aikana jotakin, mitä tahansa, erikoisempaa?" Yhteiskieltä käyttäen bardi kysyy sitten maahiselta: "Sinä lienet vangiksi jäänyt toverimme, josta jo kuulimmekin edeltäkäsin. Pahoittelen, että tapaamme näin onnettomissa olosuhteissa", mies sanoo ja kumartaa lyhyesti. "Kuulisimme mielelläsi kertomuksesi tapahtuneesta yksityiskohtaisesti vaikkapa Suurloosin sisätiloissa, mutta jo ennen kuin pääsemme niin pitkälle, olisi suureksi avuksi, jos voisit kertoa, huomasitko merimatkan aikana mitään merkkejä siitä, että laivan nimi vaihdettiin "At Sea"-nimestä "Kat Season" -nimiseksi?

John pitää venettä kiinni laiturissa ja vaakan parhaansa mukaan kunnes muut ovat nousseet veneestä. Sitten hän nostaa kapteenin laiturille ja nousee itsekin perästä. "Kiitokset opastuksesta. Harmi että tässä kävi näin", hän sanoo pilotille. "Oletan että olit laittomasti orjuutettuna, joten kapteeni on on ainakin siinä suhteessa rikollinen", John kysäisee maahiselta. "Lisäksi hän poltti laivansa. Jonnekin hänet pitää saada jätettyä kuulusteluihin. Muutenkin varmaan parasta käydä ensin loossissa ennen kuin annamme raportin, mutta ehkä pitäisi jotakin käydä sanomassa satamamestarille todellakin", hän lisää vielä kuultuaan muiden puheita.

Sorelev pomppii veneestä laiturille. "Jaa, laivojen hautausmaakshan tuota sanotaan, eikö?" hän toteaa. Pilotille hän sanoo: "Kiitos ja anteeksi. En tiedä onko se hyvä juttu, mutta tässä työssä voi aina olla ilonen siitä, ettei kuollut! Sitä sattuu vähän liian usein musta." Hän miettii myös Zahirin sanomisia ja vastaa: "No, kannattaa raportoida vaikkei mitään palkintoa saisikaan." Hän kysyy myös vapautetulta maahiselta: "Hei, mikä sun nimi on?"

Alistina yrittää olla katsomatta tummaan veteen noustessaan ylös laiturille, ja tasaisella maalla ojentaa Zahirille tämän parannussauvan ja tikarin takaisin. "Minusta olisi hyvä raportoida myös meidän pomolle tästä kaverista ja löytyneestä tiennäyttäjästä. Kaipa meidän järjestölläkin olisi siihen jotain sanottavaa. Ja kaipa se kapteeni osaa kanssa puhua suunsa puhtaaksi satamamestarille, saisimme ainakin jotain vaivanpalkkaa tästäkin sotkusta.." Lopuksi puoliörkki huokaa raskaasti ja rapsuttaa niskaansa.

"Rilla", maahinen vastaa nimenkyselijöille. "Ja hei, ei mitää, kylhä tämmösii kommelluksii sattuu joka notkossa. Mut mitä tulee kapuun ni nyt ois oiva hetki viedä se heebo muualle ku viranomasille. Ne omii ton pahantekijän eikä päästä sitä sit kellekään lavertelee. Ja ei, mä olin ruumassa kahleissa ja suukapulassa koko ajan ni en nähny ees aurinkoo koko laivareissun aikana."

Muut orjat jakavat tietonsa tapahtuneesta, mutta se ei juuri lisää mitään, mitä tiennäyttäjät eivät jo tietäisi. Jokainen heistä tosin on alkujaan eri paikoista, joka taas poistaa mahdollisen johtolangan olemassaolon.

Venettä ohjannut Zigil taas vain tuhahtaa ärtyneesti, mumisten jotain "meuhaavista kakaroista". Hän sitoo veneen laiturin tolppaan ja painuu selvästi tiehensä nukkumaan tai juomaan ilta unohduksiin.

Zahir nyökyttelee maahisen kommenteille. "Juu, olet varmaankin oikeassa. En ole ollut erityisesti Absalomin viranomaisten kanssa tekemisissä, mutta varmaankin viranomaiset tuppaavat olemaan samanlaisia maailman sivu... Virkaintoista sakkia", bardi mutisee hieman tympääntyneen kuuloisesti ja hieraisee niskaansa. "Koska arvon leidi tuskin pitää yövastaanottoa, olisiko paikallaan viedä kapteeni talteen järjestön tiloihin, ainakin huomisaamuun saakka?" mies pohtii ääneen tovereilleen.

"Hmm, totta. Jos muistamme alkuperäisen tehtävämme, kapteeni taitaa olla ainoa todiste joka ei uponnut pohjaan hylkyjen hautausmaalle. Lisäksi, eihän nyt ole oikein virka-aikakaaan, tuskin kukaan pahastuu jos palautamme hänet parempaan aikaan." Sephyr tuumii ääneen ja hymyilee Rillalle.

"Käy minulle", John toteaa lyhyesti. Päivä on ollut pitkä ja soitaminen tuntuu lihaksissa puremahaavojen lisäksi. "Ja ehkä ylhäistön selitykset kelpaavat paremmin kuin verta valuvan työvoiman", hän lisää valmiina jatkamaan loossille.

Alistina nojaa vasaransa varteen ja pitelee kylkeään toisella kädellään. "Tehdään nyt jotain, en haluaisi kauaa seisoskella enää laiturilla vatsa ja kylki auki.." hän mutisee ja lähtee itse jo laahautumaan rantaa kohti.

"Noh, viedään kapteeni talteen", Zahir toteaa ja lähtee suunnistamaan kohti loossia. "Minulla pitäisi olla sidetarpeita loossilla, voisimme katsoa, saako noille haavoillesi tehtyä jotakin... En usko suolaisen meri-ilman ainakaan heikentävän kipua", mies toteaa puoliörkille myötätuntoisesti tämän viereen harppoen.

Alistina hymyilee hienoisesti päätä lyhyemmälle bardille ja hymähtää hiljaa myöntymisen merkiksi.

"Hauska tavata! Minä olen Sorelev", vastaa Sorelev maahiselle. Sephyrille hän kommentoi: "Kyllä meillä on nämäkin vielä!" Hän näyttää hieman osissa olevaa laivan nimikylttiä ja palaneita papereita. "Joo, ei ehkä parhaita mahdollisia... mutta on kuitenkin." Hän raapii hieman päätään kommenteille virkavallasta, mutta ei osaa muodostaa aiheesta omaa mielipidettä, joten hän on tyytyväinen siihen, että muut tietävät, mitä tehdä. Hän seuraa muita ja auttaa kantamaan mitä nyt onkin kannettavana. "Mut hei, näittekö miten se susimainen otus vaan vuosi ja vuosi verta? Se ei tuntunut loppuvan millään! En ole ikinä nähnyt mitään sellaista. Se oli kaunista."

Ryhmä saapuu kapteeni mukanaan, keräten öisillä kaduilla joitakin kummaksuvia katseita, mutta välttyvät ongelmilta. Loosin porteilla olevat tiennäyttäjät huomaavat erikoisen tajuttoman vieraan ja menevät sisälle hakemaan Ambrus Valsinin valmiiksi.

Ja totisesti Ambrus Valsin on jo ovella katsomassa tuimasti tiennäyttäjiä. Vaatetuksesta päätellen kapteeni ei ole ollut nukkumassa ainakaan. "Kuulin jo hieman, mitä olette ehtineet tehdä", hän sanoo moittivalla sävyllä. "Sitä savupatsasta oli vaikea olla huomaamatta. Kuitenkin tänne asti pääsitte keräämättä enempää ruumiita kannettavaksi. Toivon todella, että tässä kaikessa on ollut jokin päämäärä ja ennen kaikkea tulos." Näillä sanoilla kapteeni sitten johdattaa koko konkkaronkan toimistoonsa antamaan selontekoa tapahtumista. "Toimitan koosteen tiedoistanne Leidi Darchanalle jahka olette saaneet suunne puhtaiksi. Me hoidamme sitten virkavallan kanssa setvimisen ja muun, ei teidän tarvitse päitänne sillä rasittaa."

Viimoset selvennykset, mitä teitte yms.

John painaa päätään vähän alas kuunnellessaan Ambrus Valsinin moitteita. "Homma vähän levisi käsiin. Tämä hullu sytytti laivansa palamaan ja muun miehistön viivyttäessä meitä, emme saanee sitä sammumaan tilanteen rauhoituttua. Oli siellä sitten joku outoa jatkuvasti paraneva otuskin, mutta muut miehistöstä valitettavasti heittivät henkensä", hän sanoo laskiessaan tajuttoman kapteenin maahan. "Ehkä häneltä saisi enemmän tietoa irti täällä kuin vartiostosta. Niin juu ja sitten pelastimme tämän Rillan tässä. Hänkin oli vankina laivalla. Huhujen ja muun perusteella hän kuuluu meihin. Oli varmaan jollain tutkimuskeikalla. Ja oli noilla joitakin papereitakin joita löydettiin, joista olisi ehkä apua loppuraportissa. Mutta ehkä nämä sivistyneemmät meistä osaisivat tiivistää asian paremmin", hän lopettaa osoittaen seurueen oppineempia jäseniä.

Sephyr ei näytä kovin tyytyväiseltä Ambus Valsinin toruihin. "Merimiehet valitsivat laivan ja kapteeninsa, ja saivat palkkiokseen vetiseb haudan. Vangitut henkilöt me vapautimme ja toimitimme rantaan hyvissä voimissa, mukaan lukien järjestömme jäsenen. On totta että laiva vei mukanaan pohjaan monia todisteita, mutta toisaalta saimme jotakin kaavittua mukaamme, mukaan lukien kapteenin, jolla on varmasti paras tieto laivan tapahtumista. Lady Darchana itse ohjasi meidät tekemään tutkimuksia At Sea nimisestä laivasta, jonka nyt perustellusti uskomme olevan tämä tuhoutunut orjalaiva. Ja sikäli kun laiva on pohjassa, se ei jatka laillisia eikä laittomia puuhiaan enää!"

"Ei se meidän vika ollut", puolustelee Sorelev kuullessaan Valsinin kommentin savupatsaasta. Lisäksi hän nyökyttelee Sephyrin kommentille laivasta. "Tässä on näitä todistepaloja." Hän esittelee palaneita papereita ja nimikylttiä. "Ja yhdessä oli nimi: Muhlia. Olen kuullut siitä vähän juttua..." Viimeiseksi Sorelev kaivaa vielä muistikirjansa esiin ja onnistuu jotenkin pitelemään sitä, kynää, palaneita lappusia ja nimikylttiä kahdella kädellään. Ellei kukaan häntä estele, hän selostaa omat johtopäätöksensä: "Ei saatu selville kuka sen tunnustelujutun oli Atlagiin tehnyt, ainakin jos ymmärsin oikein. Milana ei tiennyt, Mahjub ei tiennyt, Waheebo-kapu ...ei ollu yhteistyökykyinen. Ja se tuhosi aimo läjän todisteita, tai niin oletan. Mutta Darchana tiesi enemmän, se anturi oli kuulemma tehty Okeno-piraattien tukikohdassa Kivirangan saarella. Niin ja se laiva harrasti veronkiertoa ja naamioitumista. Se koko ajan paraneva koiraotus oli mahtava, siitä ei loppunu millään veri. Onko mahdollista saada sellainen kyky jotenkin?"

Ambrus Valsin pysähtyy selvästi järkyttyneenä kuulleessaan Sorelevin lausuman nimen. "Muhlia? Pasha Muhlia Al-Jakri?" hän kysyy epäuskoisena, alkaen hieroa leukaansa niin huolestuneena kuin mietteliäänä. "Tämä mutkistaa asioita kummasti. Aina Dalsinen tapauksen jälkeen hän katosi tiennäyttäjien liittolaisten joukosta ja on ollut miltei kadoksissa siitä asti... miksi sitten hän on nyt päättänyt tulla esiin, ja en voi olla kuvittelematta, että koko juoni tämän Atlagin, leidi Darchanan ja leidi Silvianan vakoilemisessa on vain tapa päästä käsiksi Tiennäyttäjäorganisaatioomme. Hänellä on selvästi jotain syvällä hampaankolossaan meitä vastaan."

"Lähtekää leidi Darchanan luokse ja kertokaa hänelle löydöistänne. Hän haluaa kuulla ne teidän suustanne." Rilla, pelastettu maahistiennäyttäjä, jää kapteenin luokse kertomaan omaa tarinaansa. Hän kertoo omasta seikkailustaan ja kiinniotostaan, kertoen ajastaan Okenon orjatoreilla Kivihuipun saarella, vahvistaen nähneensä hyvin verhoutuneen naisen keränneen häneltä väkisin verta kahteen kertaan. Kertomuksensa päätteeksi Rilla kysyy Ambrus Valsinilta kollegoidensa mahdollisista kohtaloista, kapteeni sulkee silmänsä ja hitaasti ravistaa päätään. "Ei viestiä."

Matka loosista Darchanan kartanolle käy joutuisasti, ja ryhmä pääseekin nopeasti leidin puheille. Kerrottuaan samat asiat toistamiseen on Darchana löydöksiin tyytyväinen joskin huolestunut. Vaikka laiva paloi ja upposi, on Darchana kerännyt aluksen löytöpalkkion ja jakaa sen tiennäyttäjäryhmälle kiitoksena palveluksesta. "Tiennäyttäjät, olette tehneet suuren työn Absalomin eteen. Tekonne suuruus ei tule ymmärrettävästi koskaan olemaan suurten väkijoukkojen tiedossa tai huomiossa, mutta Tiennäyttäjäjärjestö voi jatkossa turvautua minuun ystävänä ja liittolaisena, ja hädän hetkellä toivon pystyväni kutsumaan teitä apuun."

Tiennäyttäjäjärjestössä kuhisee kun huhu entisen Qadiran faktion johtajan petturuudesta lähtee leviämään. Käytävillä kulkee suunnitelmia pistää kasaan iskujoukko, jonka on tarkoitus matkustaa Kivihuipun saarelle pistämään loppu Muhlian kyhäilyille.

FIN

Teksti yläpuolelle!

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped