This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Kampanja on päättynyt. Kampanjan päättymisestä voi lukea lisää Keskustelu-sivulta. Seuraavaksi Pathfinder RPG -kampanjaksi ilmaantui Darkmoon Vale.

Rubiinivaltaistuimen kirous

"En voisi kuvitella asuvani missään muualla. Olen hurskas mies, uskollinen aviomies, rakastava isä ja vastuuntuntoinen kansalainen. Sillä, mitä teen on merkitystä; Korvosan pitäminen turvallisena. Se ei ole kovin hohdokasta työtä. Paikka paikoin se on vaarallista, likaista ja raskasta. Jos siis etsit ongelmia, voin suositella Magnimaria tai Kaer Magaa. Säästyy sinulta mustelmat ja paljon pakkotyötä ja minulta paljon hikeä ja paperihommia."

Kapteeni Tevigant Bereskan, Korvosan Kaarti, Etelärannan varuskunta

"Miks mä asun täällä? Miks kukaan haluais asua byrokraattisimmassa, sortavimmassa ja tiukimmin kontrolloiduissa kaupungissa Bloodswornin tällä puolen? Vastaus on yksinkertainen, toveri hyvä. Sapelikomppanian lennellessä pilvissä, Hornanritarien marssiessa katuja ja Korvosan Kaartin ollessa puristuksissa näiden välissä, kukaan ei tiedä kenellä on toimivalta mihinkin. Pitää vain tietää milloin piiloutua ja milloin lahjoa. No, haluutko ostaa tän maagisen tikarin vai et? Aika ja rahaa ja sun aika alkaa olla kohta käytetty."

Corb "Nokka" Meever, Yötaivaan veljeskunnan luukuttaja

Rubiinivaltaistuimen kirous ottaa niskalenkin Korvosan kaupungista! Heikkenevän kuninkaan varjossa uusi valtikanpitäjä haalii valtaa, saaden aikaan hyökyaaltoja, jotka saavat jo valmiiksi kaaoksen partaalla notkuvan kaupungin sekasorron valtaan. Anarkian kynnyksellä joukko chelaxialaisia ylimyksiä vedetään mukaan juonitteluiden ja salaperäisten ennustusten verkkoon, mutkittelevalla ja vaaralliselle polulle, jonka päässä häämöttää Korvosan kaupungin pelastaminen ja legendaarinen Rubiinivaltaistuin, jolle legedan mukaan yksikään valtias ei ole istuutunut lainmukaisessa perimysjärjestyksessä, saati yksikään ole siltä noussut luonnollisen poistuman kautta. Kuninkaiden ja kenraalien, konnien, sankarien ja narrien ristitulessa vain jumalat tietävät odottaako Korvosan tulevaisuudessa uusi, valoisampi aika vai Korvosan täydellinen tuho.

Rubiinivaltaistuimen kirous on Paizo Publishingin Pathfinder RPG -kampanja. Sääntöinä käytetään Pathfinder RPG:n Beta-versiota. Kampanjana on Pathfinderin omaan maailmaan Golarioniin sijoittuva Curse of the Crimson Throne Adventure Path. Pelaajien toivotaan lukevan Curse of the Crimson Throne Player's Guide. Se sisältää paljon tarpeellista informaatiota maailmasta. Pyrimme pelaamaan säännöllisesti 1-2 viikon välein. Kampanjan kokonaiskesto on n. 6-12 kuukautta. Kampanjaa pelinjohtaa Navdi. Pelaajina ovat Samuli, Jere, Jatuli ja Deus sekä Arkhios.

Kampanjassa ovat käytössä seuraavat kirjat: Pathfinder RPG Beta, Curse of the Crimson Throne Player's Guide, Pathfinder Chronicles -sarjan kirjat, Pathfinder Adventure Path -kirjat #7-12, Pathfinder Companion -sarjan kirjat, Monster Manual, sekä SRD niiltä osin kuin jokin em. lähteistä ei aja siitä yli.

Mikä on mitäkin

Muutamia termejä mahdollisen epäselvyyden hälventämiseksi:

  • Pathfinder RPG on roolipeli. Sen beta-versio ilmestyi elokuussa 2008 ja lopullinen versio ilmestyy elokuussa 2009.
  • Pathfinder Chronicles on sarja Pathfinder RPG:n pelimaailmasta Golarionista kertovia kirjoja. Golarionissa Pathfinder Chronicles on Tiennäyttäjien, tutkimusmatkailijoiden ja seikkailijoiden järjestön ylläpitämä tietopankki.
  • Pathfinder Adventure Path on sarja Golarioniin sijoittuvia seikkailumoduleita, joskin kirjat sisältävät myös runsaasti maailma-infoa. Jokainen Adventure Path on kuuden kirjan mittainen.
  • Curse of the Crimson Throne on toisen Pathfinder Adventure Pathin nimi. Se on kirjoissa #7-#12.

Kampanjan tyyli

Tiennäyttäjä on perinteinen pelinjohtajavetoinen seikkailufantasiaroolipeli, jossa pelinjohtajan (DM) tehtävä on pelata maailmaa ja sivuhahmoja ja pelaajien tehtävä on pääasiallisesti pelata vain omia hahmojaan. Sääntöinä käytetty Pathfinder Beta on kokonaan alisteinen DM:n mielivallalle, eikä ole pelaajien osa kritisoida käytettyjä sääntöjä tai niiden tulkintaa pelien aikana. Seikkailuissa esiintyy vaihtelevan tasoisia uhkia, taisteluja, luolastoja, muinaisia salaisuuksia, juonittelevia aatelisia, salaliittoja, rikollisjärjestöjä ja urbaaneja joutomaita. Uhista kaikki eivät ole voitettavissa suoraviivaisella aseiden käytöllä, päinvastoin; osa uhista on puhtaasti voimalla mitattuna täysin pelaajahahmojen voimatason yläpuolella. Seikkailuissa esiintyy sosiaalista kanssakäymistä, nokkeluutta ja oveluutta vaativia haastetilanteita ja moraalisia valintoja. Kampanja olettaa pelaajahahmojen olevan runsaasti harmaan sävyjä ja inhimillisiä heikkouksia omaavia kokonaisia persoonia; klassisen tragedian sankarin arkkityypin mukaisesti heidän heikkoutensa tekevät heistä inhimillisiä ja siksi tarinan arvoisia. Maailmakolkka, jonne seikkailut sijoittuvat on yksi viimeisiä sivistyksen linnakkeita ankaralla rajaseudulla, kaukaisen valtionmahdin siirtomaa keskellä villiä erämaata. Kampanja on pääasiallisesti urbaani, mutta sisältää silti n. kolmanneksen verran muutakin, kuten erämaita ja luolastoja.

Tiennäyttäjä ei ole gamistinen pelinjohtaja versus pelaajat -peli, jossa väännetään naama irvessä säännöistä ja optimoidaan hahmot tappiin vain, jotta pärjättäisiin pelinjohtajan asettamille haasteille. Jos valittavana on siisti hahmokonsepti ja tehokas hahmokonsepti, valitse siisti. Älä kuitenkaan ammu itseäsi jalkaan tekemällä pelikelvoton "siisti konseptihahmo", joka on sääntömekaanisesti onneton gimppi.

Kampanjan "voimatasolla" mitattuna pelaajahahmot ovat aloittaessaan uransa verrattain pikkutekijöitä, mutta kampanjan edetessä heistä kasvaa Korvosan kaupungin silmäätekeviä, vallankäyttäjiä ja ihailtuja (tai pelättyjä) sankareita.

Pelaajahahmoryhmä ei saa sisältää liikaa ryhmän hajottavaa sisäistä jännitettä. On tarkoitus, että ryhmä pysyy yhdessä läpi koko kampanjan. Ryhmän sisäistä juonittelua ja selkäänpuukottamista ei toivota. Vaikka hahmoryhmä onkin dekadenttien, lurjusmaisten chelaxialaisten äpärien muodostama joukko friikkejä, joilla on vihamiehiä enemmän kuin Osama bin Ladenilla, niin toisilleen hahmot ovat perheenjäseniä, joille ollaan lojaaleja kuolemaan asti.

Hahmoluokka ei ole ingame-ammatti, vaan pelimekaaninen termi. Ei kannata tuijottaa liikaa sitä sanaa, mikä hahmoluokassa esiintyy vaan voi miettiä, mitä hahmoluokka tarkoittaa tai miten se ilmentyy.

Korvosa

Rubiinivaltaistuimen kirous sijoittuu Korvosaan, Varisiana tunnetun maanosaan Golarionin luoteiskolkassa. Korvosa on chelaxialaisten siirtomaaherrojen rakentama Varisian suurin kaupunki. Muita merkittäviä asutuksen keskuksia Varisiassa ovat kaupungit Magnimar, Kaer Maga ja Riddleport, lukuisat pienemmät kaupungit kuten Hiekkasärkkä, Nybor, Wartle ja Konnanselkä, haltiametsä Mierani, kääpiökaivanto Janderhoff, maahimetsä Sanos ja örkkikaupunki Urglin.

Korvosan hallitusmuoto on monarkia. Vallan kahvassa on tällä hetkellä Kuningas Eodred Arabasti II. Kuninkaan valta on periaatteessa rajaton, mutta käytännössä Korvosa sisältää valtavan määrän byrokratiaa ja erilaisia eturyhmiä, joilla on painava sananen sanottavanaan aina kun oikeasti tärkeitä päätöksiä tehdään. Merkittävimpiä näistä tahoista ovat kuuluisa Sapelikomppania, kuningasperheen kunniakaartista omaksi hallinnolliseksi yksikökseen kasvanut elittiryhmä hippogrifeillä ratsastavia samoojia; Hornanritarit, chelaxialainen Helvetin legioonien mallin mukaisesti järjestäytynyt ritarikunta; sekä Korvosan Kaarti, joka on kaupungin lähin vastine perinteiselle virkavallalle. Näiden lisäksi kaupungissa huomattavaa valtaa käyttää Yötaivaan veljeskunta, epävirallisesti "lainmukaistettu" varkaiden kilta, jonka käskyvallan alla on kymmenittäin pienempiä järjestöjä ja jengejä.

Korvosan asukasluku on n. 18500. Asukkaista yli 90% on ihmisiä. Kääpiöitä on n. 4%, haltioita ja puolituisia n. 2% ja kaikkia muita yhteensä alle 2%.

Korvosan värit ovat Cheliaxin karmiininpunainen ja musta, joihin on lisätty hopea symboloimaan (ainakin korvosalaisten itsensä mielestä) Korvosan tärkeyttä Cheliaxin siirtomaana. Korvosan vaakunaeläin on hippogriffi, joilla kaupungin kuuluisa Sapelikomppania ratsastaa. Korvosan motto on "Trosker ep Styrk", muinaista taldaania, joka tarkoittaa "Voima ja uskollisuus".

Linkkejä

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped