PJ: Veltzeh
Pelaajat: Arkhios, Deus, Gastogh, NiTessine, Rei, Samuli
Hahmot: Rogar Eilif, Dhastrach Orisialis, Lnaij Ärðn, Keravalainen, Kaiku, Fionn

  1. The Infernal Vault 2012-09-02
  2. The Infernal Vault 2012-09-02 2
  3. The Infernal Vault 2012-09-02 3

Helvetin holvi

Käytävä

Dhastrach huomaa alhaalta kajastavan valoa ja näkee paikaltaan, että portaat avautuvat jonkinlaiseen käytävään, jota hän kuitenkin näkee vain pari jalkaa.

Hiljaisella äänellä hän viittelöi takana tulevia varovaisuuteen, ja jatkaa sitten matkaa eteenpäin pimeänäkönsä turvin. Sotavasara on toki jo valmiiksi hyppysissä.

Keravalainen seuraa muita.

Fionn poistuu varastosta viimeisenä, katsoen vielä epäilevästi kaltereita ja vipuja ennen kuin livahtaa niiden alitse tuntemattomaan.

Dhastrach astelee alemmas ja näkee vihollisen auttamatta liian myöhään. Käytävällä seisoo raskaalla varsijousella ja ketjupanssarilla varustettu ihmismies, joka ensi töikseen ampuu Dhastrachia hyvin ikävästi suoraan yläreiteen.

Käytävä, jolla mies seisoo, on valaistu kahdella soihdulla molemmista päistä. Lattia ja seinät ovat vanhan veren tahrimia ja miehen takana näyttää makaavan ruumis. Seinissä on viiden jalan välein syvän näköisiä koloja.

Kaiku pysähtyy sekunniksi kuin seinään kuullessaan nuolen iskeytyvän kääpiönlihaan ja tätä seuranneen tuskanulvahduksen. Kumpaankaan suuntaan ei tunnu olevan erityisen helppoa kulkea, joten tengu päättää uskaltautua alaspäin Dhastrachin loukkaantumisesta huolimatta. Päästessään portaiden juurelle tengu huokaisee tajutessaan, että tila on todella pieni, ottaa askelen syrjään ja ampuu vastustajaa kohti. "Voi Kuumemeren huurut..."

Kaikun vasama lentää tyypin vierestä. Samalla mies kääntyy ympäri ja hyppii sulavasti päin käytävän toista päätä. Hänen takaansa paljastuu haltian ruumis, jonka jalat ovat selvästi leikkautuneet väkivaltaisesti irti. Liikuttuaan hän lataa varsijousensa varsin nopeasti.

Lnaij tulee muiden perässä mutta ei lähde ohittelemaan.

Dhastrach liikkuu Kaikun eteen, irvistellen aina vasemmalla jalalla astuessaan. Hän viskaisee sotavasaran kohti vihollisen kasvoja. "Raadelkaa tuo paska", hän murisee, luoden murhaavan katseen häntä vahingoittaneeseen.

Dhastrachin vasara kolahtaa tyypin kenkään, ja hän älähtää, muttei näytä vahingoittuneelta.

delay Keravalaisen jälkeen Fionn seuraa jonon jatkona autuaan tietämättömänä alakerran tapahtumista tarkemmin, kuullen ainoastaan kääpiön kiroilua ja jalkajousien laukeavan.

Rogar tarpoo määrätietoisesti selkä kyyryssä tovereidensa ohi niin pitkälle kuin pääsee, vetäen lyhyen miekan samalla käteensä. Hän pitää miekkaa kasvojensa tasolla terä ns. väärin päin, miekan terä alaspäin ja peittäen käsivarttansa sen lappeella, tavoitellen näin sopivaa torjumapintaa mahdollisten hyökkäysten varalta.

Kun Rogar astuu Dhastrachin eteen, kuuluu ikävä naksahdus ja hänen takanansa olevasta raosta pomppaa esiin iso kirves suoraan häntä päin. Kirves ei kuitenkaan osu ketterään Rogariin. Sen sijaan se jatkaa matkaansa Dhastrachia päin ja viiltää kääpiön toista jalkaa. Sen tehtyään vivun päässä oleva kirves osuu seinään ja jää paikalleen. "Hups!" Rogar toteaa irvistäen myötätunnosta.

Keravalainen könyää alas portaita käytävään, murahdellen, ja kiskaisee selästään lyhyen keihään.

Fionn vetää miekkansa ja säntää muiden perään - erityisen varuillaan, koska hän ei tiedä mikä täsmälleen uhkaa.

Kaiku ampuu uudelleen miehen perään, huutaen samalla muille. "Älkää juosko sinne, nisäkkäät!"

Kaikun vasama jää jonnekin matkalle.

Varsijousijunkkari päästää vasamansa päin Rogaria, mutta se kimpoaa hänen loitsupanssaristaan. Sen jälkeen tyyppi perääntyy käytävän päähän.

Lnaij toteaa, että alhaalla ei ole tilaa, ja jää portaikkoon vahtimaan.

Dhastrach irvistää kivusta ja asettuu nojaamaan seinää vasten. Hän päästää muut ohitseen, ja hiljaa lausuu muutaman sanan käsi sydämellä. Lyhyt, kirkas välähdys hänen rintakehässään parantaa osan hänen haavoistaan.

Rogar syöksähtää liikkeelle, loikaten maassa makaavan ruumiin yli parhaansa mukaan ja tähtää nyrkiniskun pakenevan mielen palleaan pyrkien lamaannuttamaan tämän hetkeksi.

Rogarin hyppy jää auttamattoman lyhyeksi ja hän melkein kompastuu haltian ruumiiseen, mutta mitään vakavampaa ei kuitenkaan tapahdu. Päästyään tyypin luokse hän tökkää tätä ikävästi suoraan oikeaan kohtaan. Mies melkein taipuu kaksin kerroin ja pihisee jotain epäselvää. "Sinä et mene minnekään!" Rogar ärähtää miehelle.

Keravalainen kurtistaa kulmiaan ja etsii toiseen kouraansa parannussauvansa.

Fionn kyyristyy eteenpäin, nostaa miekkansa ja karjaisee Rogarille "väistä".

Rogarin uhkailema tyyppi tiputtaa varsijousensa ja kaivaa vyöltään lyhytmiekan, jolla hän yrittää tökätä, mutta ei osu mihinkään.

Lnaij jatkaa portaikon vahtimista.

Dhastrach talsii varmoin askelin Rogarin perässä.

Rogar yrittää livahtaa miehen ohi ja tämän jälkeen mikäli mahdollista ottaa tämän karhunhalaukseen.

Rogar luiskahtaa liukkaasti miehen ohi, mutta kömpelöi halauksensa kanssa. Tyyppi yrittää tökätä häntä, muttei osu.

Fionn näkee tilaisuutensa tulleen ja hyökkää miehen kimppuun toiselta puolelta, mutta ei saa osuttua vikkelään mieheen.

Lnaij liikkuu lähemmäs, jättäen kuitenkin kovempaa lyöville tilaa.

Keravalainen tarkkailee tilannetta sekä josko joku vaatisi parannusta tahi tarjoaisi ahteriaan keihästettäväksi.

Huomaten kaikkien ryysivän kuitenkin pakenijan iholle, Kaiku jättäytyy suosiolla taaemmaksi, ja päättää taistelun melskeeseen ampumisen sijasta katsella tarkemmin ympärilleen ahtaassa käytävässä.

Nyt lyhytmiekkaa pitelevä puukkojunkkari näyttää huolestuneelta ja kääntyy Rogaria päin. Hän survoo aseensa ikävästi suoraan Rogarin käsivarren läpi.

Dhastrach odottaa sopivaa hetkeä.

Rogar tähtää oikean alakoukun kohti miekkosen leukaa.

Rogarin tähtäys osuu nappiin ja tyypin pää tärähtää pahasti. Mies horjahtaa, muttei ole vielä poissa pelistä.

Fionn vilkaisee Rogaria miehen kyyristyttyä välistä ja nyökkää. Tämän jälkeen hän yrittää kolkkata miehen miekkansa kahvalla, mutta ei kuitenkaan osu.

Lnaij odottaa.

Keravalainen murisee, etsien aukkoa, josta päästä vihollisen kimppuun.

Kaiku

Tyyppi yrittää vieläkin tökkiä Rogaria huonoin tuloksin.

Dhastrach kannustaa Fionnia taistelussa, ja on samalla valmiina tekemään vaihdon Fionnin kanssa. Tätä ei kuitenkaan verbaalisesti ilmaise, muuten vain kärkkyy puolihaltian selän takana.

Huidottuaan jo muutaman kerran ohi, nyt jo selvästi puoliksi tiedottomasta miehestä, Dhastrachin vielä ilkkuessa, Fionnilla alkaa vähitellen taas puna nousta kasvoille ja ote miekasta vaihtuu kolkkaavasta murhaavaan.

Kun mies ei osoita pienintä järjen hiventäkään, Rogar kumauttaa miestä molemmin käsin peräjälkeen vatsaan niin hyvin kuin ahtaassa portaikossa suinkin on mahdollista. "Kannattaisi antautua, tai pääset vielä hengestäsi", Rogar ärisee, vinkaten katseellaan miestä vilkaisemaan takanaan selvästi raivostuvaa puolihaltiaa, ja iskee silmää Fionnille, kuin rohkaisten tätä.

Miekkonen väistää toisen Rogarin nyrkin ja toinen osuu kovaan kohtaan hänen panssarissaan. "Antautumalla ainakin pääsen", hän tokaisee huolestuneesti Rogarille.

Fionn nousee karjaisten miehen takana täyteen mittaansa ja iskee miestä miekallaan katse täynnä raivoa.

Fionn silpaisee miekallaan hyvin tuskallisen näköisen haavan miehen käteen, ja kiljaistuaan tyyppi vaipuu tajuttomana maahan.

Fionn hyökkää miehen perään tämän lähtiessä kaatumaan. Miehen naaman osuttua kivuliaan näköisesti portaisiin Fionn putoaa koko painollaan tämän selkään. Miehen leuat ovat välittömästi sijoiltaan, hampaat kirskuvat portaita vasten ja niska rusahtaa todella ilkeästi ja kuuluvasti.

Dhastrach huojentuu ja laskee sotavasaransa alas. Hän nojaa seinää vasten ja seuraa Fionnin raivonpuuskaa siihen sekaantumatta hetkeäkään.

Keravalainen katselee Fionnin touhuja ja nyökkää hyväksyvästi murahtaen.

Fionn kierähtää miehen päältä, jonka kasvot ovat nyt tunnistamatonta mössöä. Hän jää huohottamaan selälleen maahan ja katsoo lasittunein silmin kattoa.

Rogar jatkaa tuijottamistaan kylmän ilmeettömästi raa'asti murjottua miestä ja vieressä lojuvaa Fionnia, ja mutisee jo toistamiseen jotain sekopäistä. "Jaha, eiköhän jatketa matkaa? Jos tuolla portaiden toisessa päässä joku odottaa, aivan varmasti kuuli metakan täältä asti..." Rogar toteaa kylmän rauhallisesti, "...viitsisikö joku tarkistaa tuon runnellun haltian tuolta, mahdollisten hyödyllisten varusteiden varalta?" Rogar sitten jatkaa nyökäten kohti haltian raatoa, ja ryhtyy tutkimaan päättömäksi jääneen varsijousijunkkarin varusteita.

Rogar kaivaa mieheltä lyhytmiekan ja hyvän varsijousen ja vasamien lisäksi ketjupanssarin, tutun näköisen juomapullon ja repullisen kultaa, jota näyttää olevan noin 800 palan arvosta.

Keravalainen murahtaa ja rupeaa tonkimaan haltian ruumista.

Haltialta löytyy kirja, jossa on listattuna Paholaisen Kynnen järjestön tekemiä keikkoja ja niiden hintoja. Se ei ole maaginen.

Dhastrach tepastelee Fionnin vierelle. Pieni virne kasvoillaan hän ojentaa kättään avuksi Fionnille. "Jatketaanko?"

Lnaij kömpii eteenpäin jatkettaessa takaisin joukon kärkeen, astuen verilammikkojen yli. Hän silmäilee seiniä ja välillä koputtelee niitä kevyesti tikarin perällä. "Oliko sillä mitään mielenkiintoista?" hän kysäisee Keravalaiselta.

Lnaij huonaa, että eteenpäin johtavat kierreportaat menevät vaihteeksi ylöspäin.

Rogar silmäilee hetken Dhastrachin vammoja, ja pieni hymy välähtää miehen parran alla, kun tämä ojentaa parannussauvansa kääpiölle jälleen kerran.

Kääpiö katsoo sauvaa hetken hölmönä, ja vilkaisee Rogarin suuntaan. Hän ottaa sen, käyttää sitä itseensä yhden kerran ja ojentaa sen takaisin. "Jos enemmän parannusta tarvitsen, olen haavani ansainnut. Mutta se minusta, tarvitseeko joku muu?"

"No jos nyt viitsisit... ikävästi tuo pisti miekkansa hauiksen läpi tuossa aiemmin..." Rogar lohkaisee osoittaen verta vuotavaa haavaansa, nyökättyään hyväksyvästi kääpiön toteamukselle.

Fionn nousee puolittain istumaan ja yhä nojaamaan seinään. Hänen ilmeensä on tyhjä ja kylmä. "Jatketaan", hän sanoo matalalla äänellä.

"Kirja, Paholaisen kynnestä", Keravalainen toteaa ja nostaa nidettä esille.

Kun Lnaij ei löydä ansoja ja näkee Fionnin pääsevän omin avuin ylös, hän lähtee varovasti portaita ylös. Hän myös muistelee kirjan nimeä ja etsii ansoja lisää jos portaita riittää tai yläpäässä tulee vastaan ovi.

Kirja on pelkkä lokikirja.

Hautaholvi

Lnaij kiipeää portaikkoa ylös eikä löydä yhtään ansaa. Kun hän tulee portaikon yläpäähän, hän huomaa, että portaat avautuvat avoimeen tilaan, josta valuu alas hieman harmaata ja tylsää sumua. Sitä näyttää olevan seuraavassa huoneessa noin nilkkaan asti. Hän kurkistaa portaikosta ylös ja näkee suuren ympyrän muotoisen huoneen, jossa on neljä suurta alkovia. Portaat ovat läntisessä alkovissa, kun taas itäisessä näyttää olevan suljettu puuovi. Etelä- ja pohjoisalkoveissa on seremoniallisia kivialustoja, joilla makaa vanhoihin aatelisasuihin puettuja luurankoja varusteineen. Hän näkee keskellä huonetta seisovan kaksi palkkasoturia lisää. He puhuvat hiljaa siitä, kuinka paska tämä keikka on ja mitä he aikovat tehdä sen päätyttyä.

Lnaij palaa muiden luo. "Edessä on pyöreä huone jonka lattia on täynnä savua. Siellä on portaat, ovi, kaksi vartijaa ja ruumiita hienoissa tamineissa. Vartijat valittivat työtään, joten heille saattaa olla mahdollista puhua ennen tappelua. Kokeillaanko sitä ensin, vai haluatteko edetä varmimman kautta?"

"Kannatan puhumista" Rogar vastaa tyynesti.

"Heitä voisi motivoida kertomalla, että päivästä voisi tulla paskempikin", Dhastrach murahtaa. Hän viittelöi varsijousijunkkarin suuntaan, ja sitäkin verisempää Fionnia.

"Otetaanko kantoon?" Rogar iskee silmää kääpiölle ja viittaa ruumiiseen hymyn kare huulillaan.

"Puhuivat jotain, mitä ymmärrät? Yleiskieltä varmaankin?" Kaiku kuulostaa hieman pettyneeltä astuessaan mössöksi muuttuneen ruumiin yli selvästi hieman pahoin voiden. "Tämä reissu ei varsinaisesti puhuttele vahvuuksiani. Eikä mieltymyksiäni."

Lnaij nyökkää Kaikulle ja kohottaa kulmiaan ruumiin mukaanotolle. "Tuo voisi toimiakin. Tuokaa vain." Lnaij lähtee portaita ylös kunhan muutkin ovat tulossa.

Lyhyen silmäilyn jälkeen Rogar kohauttaa olkiaan, ja sitoo köyden miekkosen kainaloiden alta ja vetää tätä perässään. "Menkää joku edeltä, tulen heti perässä."

Fionn vääntäytyy pystyyn ja lähtee seuraamaan muita, pyyhkien puolihuolimattomasti enimpiä veriroiskeita kasvoiltaan.

Keravalainen murahtaa, tunkee taikasauvan takaisin vyölleen ja palauttaa keihään sinne, mistä sen ottikin. Sapeli kourassa hän seuraa muita.

Kun Lnaij ilmestyy näkyviin, sumussa seisoskelevat tyypit kääntyvät luonnollisesti häntä päin lyhytmiekkojensa kanssa. Toinen heistä on nainen ja toinen mies. "Thandiel? Mitä helvettiä? Ei voi olla... Kuka sä oot?" huudahtaa nainen nähdessään Lnaijin. Mies aloittaa puhumisen toverinsa päälle Rogarin noustessa portaikosta: "Miten te näin pitkälle...?" Kun hän näkee Rogarin kantaman pahoin murjotun ruumiin, hänen silmänsä aukeavat vähän lisää. Hän näyttää hämmentyneeltä ja laskee miekkaansa. "Jaa noin sille kävi..." Nainenkin laskee miekkansa ja näyttää päättäväisemmältä. Kumpikaan heistä ei näytä yhtään vihaisemmalta. Kaksikon jalkojen juuressa on säkki, jossa on tavaraa.

"Joo, näin kävi," Lnaij sanoo tyyni ilme kasvoillaan. Hän astahtaa sivuun ja antaa lopunkin ryhmän astella ulos käytävästä. "Teidän ei kuitenkaan tarvitse liittyä ystävänne seuraan, ellette sen suuremmin halua. Pääsette täältä ehjinä, mutta me pidämme holvista löytämänne irtaimiston." Lnaij katsahtaa merkitsevästi maassa lojuvaan säkkiin.

Rogar pudottaa ruumiin maahan niin, että murskattu naama lätsähtää osuessaan kovaan lattiaan.

Keravalainen asettuu Lnaijin taakse, hartiat leveinä, muristen matalalta ja kyyläten kaksikkoa pullottavilla silmillään.

Dhastrach tulee perästä lähinnä osoittamaan ylivoiman määrän.

Nainen naurahtaa Lnaijille. "Älkää viitsikö pönöttää, näytätte vain typeriltä. Ei meillä oo mitään aikomusta jäädä tänne haastamaan riitaa nyt kun päästiin Janksistakin eroon." Mies vilkaisee lyhyesti miekkaansa, ja sitten molemmat palkkasoturit säpsähtävät ja älähtävät, minkä jälkeen he kipittävät seikkailijoiden luo ja kääntyvät huoneen keskustaa päin. "Nuo luut liikkuvat tuolla!" sanoo mies. "Niiden piti olla kuolleita!" sanoo nainen.

Kuusi luurankoa todellakin nousee kivialustoiltaan. Ne kääntyvät kaikki päin portaiden lähellä olevia eläviä.

Molemmat palkkasoturit jäävät seikkailijoiden eteen ja valmistautuvat hakkaamaan lähelle tulevia luurankoja.

Kaiku nousee portaita muiden perässä ja ehtii vain huomata, että kaikki ovat pysähtyneet ja heidän edessään seisoo pari tuntematonta henkilöä. "Mitä täällä--" Tengun puhe katkeaa hänen huomatessaan juuri ja juuri yhden epäkuolleista.

Rogar murahtaa skaldiksi jotain raadoista, minkä Dhastrach kääpiönä jotenkuten ymmärtää, astelee palkkasoturien viereen, kun eivät näemmä käyneet heidän kimppuunsa ja ottaa valmiusasennon ensimmäisen lähelle tulevan luurangon varalta.

Dhastrach tarkkailee kaksikkoa epäillen vetäen samalla sotavasaransa taas esille.

Ensimmäinen luuranko köpöttää Rogarin eteen. Rogar huitaisee sitä suoraan kypärään, joka kilahtaa kivasti. Luurangon ruosteinen miekka taas kolisee Rogarin loitsupanssariin. Toinen luuranko tulee palkkasoturinaisen eteen. Molemmat palkkasoturit yrittävät lyödä sitä mutta eivät osu, eikä osu luurankokaan. Kolmas luuranko tulee miespalkkasoturin eteen ja huitoo ohi. Neljäs luuranko änkee kolmannen viereen ja yrittää kurkotella seinän takaa huonolla menestyksellä. Viides ja kuudes vain möllivät lähemmäs.

Lnaij pakittaa taaemmas, tehden tilaa Keravalaiselle.

Fionn tulee takariviin kärkkymään.

Keravalainen astuu Lnaijin tilalle, pälyillen palkkasotureita epäluuloisesti. Hän ottaa toiseen kouraansa parannussauvan ja on valmiina parantamaan Rogaria mikäli tämä näyttää sitä tarvitsevan.

Palkkasoturit huitovat molemmat miespalkkasoturin edessä olevaa luurankoa, mutta osuvat vain panssariin.

Rogar tirvaisee edessään olevaa luurankoa taas päähän, ja tällä kertaa isku osuu niin nappiinsa, että pääkallo lentää kaaressa ja kilahtaa suoraan maahan jääneeseen säkkiin. Loput luurangosta kolisee maahan. Naispalkkasoturin edessä olevaan luurankoon hän ei osu.

Dhastrach näkee tilaisuuden tulleen. Hän kohottaa pienen kilpensä ylemmäs ja rynnäköi vapautuneesta aukosta lähemmäs huoneen keskustaa.

Dhastrach rynnii luurankojen välistä, ja kolme niistä yrittää huitoa häntä. Yksi jopa osuu.

Miespalkkasoturin edessä oleva luuranko survoo aseensa häneen hyvin ikävän näköisesti. Kulman takana oleva ei juuri osu häneen. Muut luurangot huitovat naista, Rogaria ja Dhastrachia osumatta mihinkään. Palkkasoturitkaan eivät osu.

Rogar huitoo juuri eteensä astunutta luurankoa, eikä osu.

Dhastrach astahtaa taas lähemmäksi riviä ja mätkii Rogarin ja hänen välissä olevaa luurankoa.

Kaiku vetää miekkansa esiin, painautuu seinää vasten ja yrittää teeskennellä näkymätöntä.

Luuranko menee rikki.

Luurangot huitovat kukin omaa kohdettaan. Vain Dhastrachiin viime kerralla osunut osuu uudestaan.

Nainen selvästi osuu edessään olevaan luurankoon, mutta ei onnistu vahingoittamaan sitä. "Mitä?!" Mies ei osu.

Rogarin toinen isku murskaa palkkasoturinaisen edessä olevan luurangon totaalisesti.

Dhastrach taistelee! Dhastrach tuhoaa. Luuranko sirpaloituu.

Luurangot eivät osu miespalkkasoturiin.

Nainen astahtaa eteenpäin ja saa jotenkin hakattua edessään olevan luurangon kallon kahtia, jolloin loput siitä tippuu maahan. Mies astuu niin ikään eteenpäin, mutta ei osu viimeiseen luurankoon.

Fionn näkee tilaisuutensa tulleen ja astuu palkkasoturimiehen jättämään tilaan. Hän ei kuitenkaan osu luurankoon.

Rogar kiertää päin luurangon selustaa ja yrittää tirvaista luurankoa, mutta ei osu.

Dhastrach lyö ohi, ja niin luurankokin.

Miespalkkasoturi huitaisee vielä kerran miekallaan ja halkaisee luurangon kahtia!

"No huh", toteaa nainen viimeisenkin luurangon luhistuttua. "Niin tuota", aloittaa mies. "Jos me nyt tästä lähdettäis ilman mitään enempää verenvuodatusta... tähän sattuu ihan tarpeeks jo." Hän pitelee verta vuotavaa kylkeään ja vetää sitten varusteensa pois päältään. "Mulle riitti. Pitäkää noi." Nainen empii hieman, mutta tekee samoin ja jättää varusteensa jälkeensä. Tämän jälkeen molemmat pyrkivät portaikkoon, mikäli seikkailijat päästävät.

"Teilläpä on kova kiire", Dhastrach sanoo. "Ettekö voisi kertoa vähän Celeenasta ensin?"

Tilanteen rauhoituttua ja kaksikon riisuessa varusteitaan, Rogar hivuttautuu seisomaan portaikon eteen kädet ristissä, jaellen tuimia katseita kohti kaksikkoa, mikäli he yrittävät lähteä vastaamatta kysymykseen.

Lnaij jättää varusteet vielä sikseen ja menee katsomaan, mitä säkissä on.

Lnaij toteaa, että säkissä on vain antiikkimiekkoja ja -asusteita, jotka ensisilmäisyllä näyttävät arvokkailta, mutta jotka eivät yhteensä kuitenkaan ole kuin noin 50 kultapalan arvoisia.

Palkkasoturit katsovat Dhastrachia hieman yrmeästi, todennäköisesti koska katsoisivat mielellään jonnekin muualle. Mies vastaa: "Tuota noin... Tuolla se on tuolla arkistossa. Ei mulla hirveesti muuta sanottavaa ole, se vaan palkkas meidät ja sit toi meidät tänne eikä kertonu muuta. Se on joku taikuri, tykkää kovasti demoneista."

Kaiku siirtyy pois seinän vierestä ja lähtee varovaisesti tonkimaan huonetta. Mennessään hän kysäisee sotureilta jotain, jättäen vastauksen muiden vastaanotettavaksi. "Onko hyväkin taikuri?"

"No kai", mies mumisee vähän epävarmasti ja tuijottaa Kaikua hetken. "Ei se mitään meidän nähden oo taikonu. Sano vaan että osaa kutsua demoneita."

Dhastrach tuhahtaa ja supisee hiljaa itsekseen. Pitipä jättää pahuudelta suojaava loitsu temppeliin.

"Onko arkistossa ketään muuta hänen lisäkseen?" Lnaij kysyy säkin sisältöjä penkoen.

Rogar istahtaa portaille ja alkaa tutkia haavaansa hauiksessa. Hetken päästä hän kaivaa sauvan käteensä ja tuijottaa sitä ilmeettömänä tovin, mutisten "vielä minä sinua opin käyttämään", jonka jälkeen tämä huikkaa "Hei, Dhastrach, ehtisitkö vilkaisemaan haavojani? Saat toki käyttää sauvastani omiisikin mikäli tarvitset."

Kääpiö astahtaa Rogarin luoksee ja nappaa sauvan. "Tulin nyt viimein siihen johtopäätökseen, että tästä reissusta ei tarvitse mitään muistoja jättää." Hän napsauttaa sauvasta parannusta Rogarille ja itselleen niin paljon kuin vain tarvitsee. "Ei haavoja, ja päivän päätteeksi tavernaan. Käynee?" kääpiö röhisee hivenen huvittuneena. Parannuksen tuoksinnassa hän kuitenkin muuttuu vakavaksi ja katsahtaa muuta ryhmää sekä palkkasotureita. "Demoneita? Ei suinkaan paholaisia?"

Miespalkkasoturi nyökyttelee innokkaasti Dhastrachin ehdotukselle juoda muistinsa tavernassa. Hän muuttuu epävarmaksi, kun Dhastrach kysyy häneltä demoneista ja paholaisista. "Öö, siis... en mä tiedä näistä taikajutuista paljoo, mutta toisaalta jos kotona on silleen, että... hm", hän mumisee. Naispalkkasoturi vastaa Dhastrachille paremmin: "Joo, eiköhän se paholaisia kutsu. Jotain helvetin olentoja kuitenkin. Ja se on siellä yksin."

Dhastrach hörähtää: "Noh, eiköhän mennä sitten."

Lnaij suoristautuu jaloilleen. "Mennään vain. Säkissä ei ollut mitään tähdellistä."

Rogar nousee ylös, astelee Lnaijin luo ja nyökkää, mutta sanoo ääntään madaltaen "Luulenpa vaan, että Celeena kuuli aiemman metakan täältä, joten yllätysetua tuskin saamme." Tämän jälkeen hän venyttelee käsiään ja sormiaan niin, että nivelet paukkuvat, puristaen sitten kädet nyrkkiin kuin merkiksi olevansa valmis.

Palkkasoturipari lähtee hiljaa lampsimaan portaisiin, nyt kun Rogar poistui heidän tieltään.

Keravalainen murisee jotakin epäselvää. Sapeli kädessään ja parannussauva toisessa, hän nyökkää Rogarille. "Mennään."

Rogar murahtaa myöntyvästi ja astelee kammion vastakkaisella puolella olevalle ovelle ja pysähtyy hetkeksi kuuntelemaan oven läpi.

Fionn hiipii myös oven viereen.

Kun Rogar ei kuule mitään, hän astahtaa kyykkyyn oven vierelle, sanoo matalalla äänellä Fionnille joka kyyristelee tämän vieressä: "Avaan kohta oven, ole valmis." Sen jälkeen hän odottaa hetkisen, josko muutkin alkaisivat valua lähemmäksi, ja avaa oven, nyökäten sitten Fionnille.

Kirjasto

Kun ovi avautuu, Fionn näkee kirjastohuoneessa viimeisen hyllyn takana juuri ja juuri vilauksen vaatteista, juoksee niitä päin ja sivaltaa miekallaan hurjasti karjuen kohti hyllyn takana piileskelevää kohdetta. Säikähtäneen näköinen nuori nainen on kuitenkin aavistuksen odotettua lyhyempi ja Fionnin isku uppoaa syvälle kirjahyllyyn, lukiten miekan tukevasti tammiseen mööpeliin. Fionn päästää vaistomaisesti miekasta irti ja aikoo seuraavaksi hyökätä naisen kimppuun paljain käsin.

Nainen on pukeutunut mustaan mekkoon, jossa on punaisia koristekuvioita. Hänellä on kädessään lyhytkeihäs. Huoneen kiviset kirjahyllyt ovat täynnä kirjoja. Myös tässä huoneessa pyörii nilkkaan saakka yltävä sumu.

Inska:
Keravalainen: 15
Lnaij: 14
Kaiku: 12+
Fionn: 12
Rogar: 8 (delay)
Dhastrach: 6
Celeena: 3

Keravalainen seuraa Fionnia huoneeseen ja lähtee kiertämään kirjahyllyjä naisen selustaan.

Lnaij kuulee metakan huoneesta ja lähtee sisään pikimmiten. Nähdessään huoneessa liikettä ja paljon hyvää suojaa hän pysähtyy hetkeksi oven viereen odottamaan oikeaa hetkeä livahtaa sisään.

Kaiku liikkuu muiden perässä mahdollisimman ripeästi, suunnaten suoraan tapahtumien keskipisteeseen saadakseen kohteen näköetäisyydelle.

Fionn karjuu järjettömiä syljenmuodostamia sanoja ja paiskaa kilpensä täydellä voimalla kirjaston seinään. Kipinöiden ja metallin kirskahtamisen säestämänä Fionn paiskautuu koko painollaan päin kivistä kirjahyllyä, on horjahtaa nurin ja saa niskaansa muutaman kirjan.

Rogar astelee nurkan ympäri ja puhelee Celeenalle hyvin vakavalla sävyllä kovaan ääneen: "Suosittelen antautumaan tai tämä herrasmies tässä vieressäsi maalaa lattian ja seinät sinun pääsi sisällöllä. Jos se ei riitä, ystäväiseni pirunpoika tuolla hieman taempana suolestaa sinut siihen paikkaan eikä edes Asmodeus katso sinua hyvällä sen jälkeen. Ajattele sitä vaikka sopimuksena, joita sinunlaisesi pitävät niin suuressa arvossa."

Celeena tirskahtaa.

"Omapa on valintasi. Fionn, vapaata riistaa." Rogar toteaa synkkänä.

Dhastrach tallustaa kirjastoon.

Celeena astahtaa kauemmaksi Fionnista ja taikoo häneen päin liudan värejä ja valoja. Fionn melkein sekoaa ja kaatuu niille sijoilleen, mutta saa kuin saakin ohitettua valtavan migreenin.

Keravalainen astuu hyllyn takaa Celeenan viereen ja sivaltaa tätä karjaisten sapelillaan, mutta isku osuu vain naisen loitsupanssariin.

Lnaij hipsii eteenpäin.

Kaiku liikkuu rivakasti eteenpäin päästäkseen näköetäisyydelle kohteesta, mutta ei kuitenkaan halua heiluvien miekkojen tielle. Tengu koukkaa huoneen etelälaitaan, kiertää kirjahyllyn ja saakin hakemansa näkösälle. Hän valmistautuu loitsimaan, jos tilaisuus tulee, mutta toistaiseksi vain ilmoittaa muille sijainnistaan. "Takana. Tehkää tilaa, jos huvittaa."

Fionn repii miekkansa irti kivisestä kirjahyllystä huutaen nyt suoraa huutoa, kuin tuskissaan. Hän kohottaa miekan kaksin käsin päänsä päälle ennen kuin pudottaa sen raskaasti Celeenan olkavarteen, aivan kaulan juureen.

Celeena kiljaisee ja vuotaa verta, mutta näyttää vielä elinvoimaiselta.

Rogar kaivelee vaivihkaa nenäänsä nojaillessaan kirjahyllyyn.

Dhastrach tallustaa Keravalaisen taakse.

Celeena toteaa tilanteensa olevan huono mutta keskittyy jälleen loitsimiseen. Hän tähtää uudestaan värejä päin Fionnia, ja tällä kertaa ne saavat hänen aivonsa sekaisin. Fionn valahtaa pitkälleen maahan. Tämän jälkeen Celeena lähtee pomppimaan barbaarin yli, mutta Keravalainen saa huitaistua häntä ikävästi sapelillaan. Kun Celeena näkee Rogarin tukkimassa suoran tien, hän lähtee kiertämään kirjahyllyä.

Keravalainen seuraa Celeenaa silmät pullottaen, tiputtaen taikasauvan toisesta kädestään lattialle Fionnin viereen törmätessään tämän yli. Hyllyn nurkalla hän osoittaa avokämmenensä kohti Celeenaa ja karjaisee jotain syvältä rinnastaan. Hänen kädestään lähtee vesisuihku paineella kohti pakenevaa Celeenaa.

Vesisuihku lätsäyttää Celeenan suoraan päin seinää, ja hän kirkaisee kastuessaan. "Mikä helvetin – köh – synninsikiö muka...?!"

Rogar havahtuu mietteistään ja pinkoo kirjahyllyn takaa kastuneen Celeenan viereen ja iskee tätä ikävän näköisesti nyrkillä kohti leukaa. "Sinä et mene minnekään", Rogar ärisee yhteenpurtujen hampaiden välistä.

Nähdessään Celeenan lähtevän liikkeelle ja Rogarin kiertävän tämän edelle, Lnaij jättää piileskelyn sikseen ja tulee mukaan saartamaan vihollista.

Kaiku loitsii.

Dhastrach tarkkailee nurkastaan, kuinka Celeenaa saarretaan.

Fionn on tajuton.

Inska:
Keravalainen: 15
Rogar: 15-
Lnaij: 14
Kaiku: 12+
Fionn: 12
Dhastrach: 6 (delay)
Celeena: 3

Celeena yrittää taikoa, mutta tällä kertaa Rogar häiritsee häntä liikaa, ja hänen värivalorykäyksensä näyttää tähtisädetikulta.

Keravalainen harppoo vesisuihkunsa perään ja karjaisten huitaisee sapelillaan Celeenaa, mutta ohi menee.

Naurahdettuaan epämääräiselle ilotulitukselle mutta vakavoituen äkisti Rogar tavoittelee molemmin käsin otetta naisen kaulasta.

Rogar saa Celeenasta tukevan otteen miekan huitomisesta huolimatta.

Lnaij hypähtää juuri ja juuri ajoissa syrjään kun Keravalainen puskee Celeenan kimppuun hänen takaansa, juuri kun hän on valmistautumassa puukottamaan tätä. Hän ei kuitenkaan pysähdy miettimään vaan lähtee samalla liikkeellä kiertämään nurkan kautta lähemmäs.

Kaikun loitsu astuu voimaan, ja huoneen nurkan suunnasta hiipivä maaginen aura vyöryy Lnaijin yli, päin vastustajaa, ja tengun omalle naamalle.

Kukaan ei nukahda.

Fionn on edelleen tajuton.

Dhastrach astahtaa käytävään, huokaisee syvään ja viskoo sotavasaran sinne jonnekin. Se osuu kirjahyllyyn ja makaa kirjojen seassa.

Celeena yrittää kammeta irti Rogarista, mutta ei pääse.

Keravalainen virnistää Celeenan kamppailuille ja survaisee tätä sapelillaan kaksin käsin täysin ohi.

Rogar kiristää otettaan noidasta, vääntäen tämän kädet selän taakse. Tämän jälkeen Rogar köyttää Celeenan ja iskee tämän varmuuden vuoksi vielä tajuttomaksi.

"Hyvä", Keravalainen murahtaa ja alkaa metodisesti käydä läpi naisen henkilökohtaista omaisuutta, erityisemmin sovinnaisuudesta piittaamatta. Erityisesti hän varmistaa ettei tällä ole piilotettuja aseita, loitsukomponentteja, kääröjä tai oikeastaan yhtään mitään muutakaan paperia tai pyhiä symboleita. Varmuuden vuoksi Keravalainen lopuksi vielä keilaa tämän magian varalta.

Celeena ei tajuttomana paljon vastustele. Hänen käsilaukustaan löytyy juuri se läjä papereita Absalomin puolustuksesta, jota ryhmä on tullut hakemaan. Muita hänen taskuistaan löytyviä esineitä ovat pieni maaginen puteli, maaginen taikasauva ja hyvän näköinen lyhytkeihäs. Kaapujen alta löytyy alushame ja aluspaita, joiden alta löytyvät varsinaiset alusvaatteet. Ilmeisesti mitään muuta ei ole piilossa.

Fionn herää sokeana ja sekavana, mutta sekä sokeus että sekavuus katoavat pian, ja barbaari on jälleen selvä.

Jätettyään Celeenan Keravalaisen "hellään" huomaan, Rogar ryhtyy huolellisesti tutkimaan arkistoa, toivoen löytävänsä jotain alkuperäisiä kaavioita holvin ansoista ja muista mekanismeista.

Kirjastossa on yllättävän paljon tietoa, jota Decklandit ovat ennen Cheliaxiin muuttoaan keränneet. Vaikka alimpien rivien kirjat ovat lähes kaikki mädäntyneet, muut ovat hyvässä kunnossa ja niitä on niin paljon, että niiden läpi käyminen veisi vähintäänkin päiviä, koska niitä ei ole pidetty hyvässä järjestyksessä. Rogar löytää sattumalta teoksen Trapmaking for Dummies, josta ei kuitenkaan ole mitään hyötyä.

"Mielenkiintoista," Rogar mutisee tehdessään katalogia löytämistään teoksista. Joskin Ansanteko-ohjeita Tolvanoille -kirjan Rogar heittää olkansa yli tuhahtaen. "Pitänee raportoida tästä muustakin materiaalista... Eiköhän tässä ollut kaikki, lähdetäänkö?"

"Kerran kun täällä ollaan niin otetaan nyt edes jotain muistoja mukaamme", Dhastrach tuhahtaa. "Nämä kirjat ovat ensimmäinen viite älykkyydestä tällä reissulla. Mitenkäs se meni, tutki, raportoi, tee yhteistyötä?" Hän alkaa myös kaluamaan kirjastoa jonkin mielenkiintoisen perässä.

Dhastrach sattuu vetämään hyllystä kirjan, jossa on rakennuksien pohjapiirustuksia. Yksi niistä on Blakrosin museosta, ja vaikka piirustukset selvästi eivät täsmää oikeaa rakennusta, ne ovat lähes yhtä häröjä.

"Ja muuten, en tiedä liekö Absalomin kannalta hyvä pitää hengissä yhteiskunnan vihollista, jolla voi olla jo tiedossaan kaupungin puolustuksen heikkouksia", kääpiö tuumailee ja vilkuilee ympärilleen sotavasaraansa lattiaa vasten pyöritellen.

"Elävänä tuosta hupakosta enemmän tietoa irtoaa kuin kuolleena. Jos se siitä on kiinni, niin minä vaikka kannan hänet, ja vastuun..." Rogar sanoo. "Pistä nyt vaan se vasara pois, kumpi tässä se parempi sielu onkaan, jos tajuttoman ja puolustuskyvyttömän mestaat? Jätetään se järjestön huoleksi ja pestään kätemme asiasta."

"Pidä hyvänäsi", Keravalainen murahtaa, tunkiessaan Celeenalta vohkimaansa paperinivaskaa turkistensa alle.

"Joko tää on nähty?" Fionn kysyy hieroessaan silmiään jatkaen "Ja tapan ton ämmän, jos se yrittää jotain".

Dhastrach tuhahtaa Rogarille. "Mikä sinä olet sieluista puhumaan?" Hän nappaa sotavasaransa kantoon, samoin kuin jännän kirjasensa, ja lähtee viimeisenä pitäen perää.

Rogar ottaa tottuneen näköisesti akan kantoon eikä sano mitään katsoessaan Dhastrachia silmiin kuin katsoisi tämän läpi. Kävellessään kääpiön edellä Rogar mutisee ja pudistaa päätään "Pappismies, eikä sen vähää ymmärrä, ettei tarvitse olla pappi ymmärtääkseen sielun arvon..."

Keravalainen vilkaisee viimeisen kerran huoneen läpi ja poimii pudottamansa taikasauvan lattialta. Sitten hän kääntyy kannoillaan ja seuraa Rogaria ulos ja kohti maanpintaa.

Lnaij yhtyy ajatukseen kirjaston koluamisesta, osin uteliaisuuden ja osin tehtävänsä vuoksi. Hän haroo kävellessään myös lattian peittämää usvaa, jos sinne vaikka olisi sattunut tipahtamaan jotain.

Lnaij käy huoneen läpi tiheällä kammalla ja löytää lattialta likaa, soraa, jyrsijöiden jäännöksiä, ötököitä ja pari mädäntynyttä kirjaa. Kirjahyllyistä löytyy vain papereita ja kirjoja.

Dhastrach poimii mennessään yhden outoon oveen sopivista kivikiekoista, mutta Rogar on sitä mieltä, että ne kaikki on otettava mukaan, joten hän ottaa loputkin kaksi.

Fionn ihmettelee muiden kanssa talon omituista arkkitehtuuria. Erityisesti maininta ansakäytävästä kiinnostaa, joten sen Fionn penkoo huolella. Lisäksi hän vääntelee vipuja vielä kerran ja ihmettelee, irtoaisiko niistä kampi tai kaksi matkaan.

Ansakäytävällä Fionn tutustuu jo laukaistuihin ansoihin, joita on kaksi kappaletta. Toinen osui Dhastrachiin ja toinen, selvästi vaarallisempi, silpoi haltialta jalat. Tutkittuaan niitä muutaman minuutin hän pystyy kertomaan yksikertaisesti, miten ne toimivat. Varastohuoneen vivut ovat tukevasti kiinni, mutta saattaisivat irrota kunnon työkaluilla ja tuntien työllä. Kun yksikin vivuista on käännettynä vasemmalle, rautaportti menee kiinni, ja kun kaikki vivut ovat käännettynä oikealle, portti avautuu.

Rogar kirjaa ylös Fionnin havainnot ansojen toiminnasta ja kun joukkio pääsee lopulta ylimpään kerrokseen, Rogar käy noukkimassa köytensä mukaan huomatessaan kaltereihin sidotun miekkosen lähteneen lipettiin. Loppumatkan kohti Suurloosin portteja Rogar talsii etummaisena, köytetty ja tajuton nainen olallaan, synkeän näköisenä ja viis veisaa häneen erityisesti kohdistuvista oudoista katseista.

Lnaij kampaa muutkin huoneet seinävaatteen etsinnöissään.

Lnaij löytää viimeinkin etsimänsä lipun varastohuoneesta jonkin hyllyn takaa, missä se on ollut jumissa.

Loppu

Kaikki polutettava on polutettu ja ryhmä poistuu Decklandien holvista. He vievät Celeenan ja muut löydöksensä Suurloosiin. Drandle Dreng onnittelee heitä hyvin tehdystä työstä. Tämän jälkeen itse kukin menee lähimpään tai toiseksi lähimpään tavernaan juomaan muistinsa.

Dreng toimittaa Celeenan ja raskauttavat todisteet Absalomin virkavallalle. Celeena tuomitaan petturina ja hän saa pitkän vankilatuomion.

Tiennäyttäjien tutkimusryhmä menee luetteloimaan kaikki esineet, hakemaan holveista kaikki ehjät kirjat ja pyhittämään kuolleet Decklandit ja heidän hautansa uudestaan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped