The Temple Of Empyreal Enlightenment 2013-05-093

Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Postausesimerkki alkaa!

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä,
se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta.
Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa
prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki.
Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään. Kirjoita postaukset sivun loppuun, tai jos hahmon tekoset sopivat paljon paremmin postausten väliin, sinnekin saa kirjoittaa. Korjatkaa typoja!

Postausesimerkki loppuu!

PJ: Veltzeh
Pelaajat: FranKc, Gomis, Jacen, Rei, Shade
Hahmot: Pulsu, Ulric Fenrir, Drugh, Lorgara Silverstream, Eleine Sharak

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.


Alla olevasta listasta pääset eri osioiden alkuun.
Seuraava yö
Dakangin listiminen
Uusi päivä


Ylimaallisen valistuksen temppeli

Seuraava yö

Eleine: Stealth +9, Perception +5
darkvision 60 ft.
Lepäiltyään riittävästi ja odoteltuaan tylsistyneenä yön/aamuyön hiljaisimpia tunteja piilopaikassa muiden Tiennäyttäjien kanssa Eleine kohottautuu viimein pystyyn arvioituaan oikean hetken koittaneeksi. "Lä-lähdetäänkö sitten? Voin - voin mennä vähän matkaa edellä" hän ehdottaa ja lähtee hiipimään kohti temppelin puutarhan metsään antavaa aukkoa, tarkkaillen ympäristöä parhaansa mukaan.

darkvision 60ft ja MUTAGEENI Pulsu ottaa lekansa käteen ja seuraa Eleineä näkökykynsä mukaan. Juoda kulauttaa jotain tököttiä kitusiinsa.

: Drugh, Dakvision 90 ft., Stealth 0, ACP 9! Drugh nyökkää.

Ulric: Darkvision 60 ft., Stealth +1 Ulric nyökkää myös myöntyvästi.

Matkalla puutarhan sisäänkäynnin luo käy hyvin selväksi, että Drughin hiipimisestä lähtee suunnilleen yhtä paljon ääntä kuin yleensä tyypeistä, jotka eivät yritä hiipiä. He pääsevät kuitenkin sinne ilman ongelmia eivätkä näe tai kuule kenenkään liikkuvan.

Eleine: Stealth +9, Perception +5 Eleine näyttää muille "Odottakaa"-merkin ja lähtee hiipimään halki puutarhan kryptan oville, kuunnellen korvat tarkkoina.

Eleine pääsee oville hiljaisesti, eikä mitään tunnu tapahtuvan.

Lukkosulaa oveen + Perception +5
(take 10 jos soveltuu).
Päästyään ovelle Eleine nappaa seikkailijanvyöltään yhden Drughin antamista hapoista ja kaataa sitä laudoitukselle sopivaksi katsomaansa kohtaan, kääntyen tuon tuosta hermostuneena tarkkailemaan ja kuulostelemaan käytävää.

Eleine valuttaa happoa lautojen kiinnityskohtiin, jotta ne olisi helpompi vääntää irti. Hetken päästä laudat ovat löystyneet sen verran, että ne voi vetää irti vähällä vaivalla.

Eleine: Stealth +9 Eleine kokeilee varovaisesti irrottaa lautoja mahdollisimman hiljaa.

Drugh: Perception +0, stelath +0 (ACP 9), darkvision 90 ft. Drugh odottelee etäämmällä kuunnellen tarkkaavaisena miten homma sujuu. Kun merkki tulee, niin hän lähtee etenemään lähemmäs niin hiljaa kuin pystyy.

Eleine: Perception +5 yleiseen
ympäristön havainnointiin, take 20
ansojen etsintään ovesta. Drughin
jäljessä sisään. Stealth +9.
Irrotettuaan laudat Eleine vilkaisee vielä kerran ympärilleen, ettei ketään ole näkösällä. Varmemmaksi vakuudeksi hän tarkistaa, ettei oveen ole tullut ulkona vietettyjen päivien aikana lisää ansoja. Kiusaus olisi kova myös avata ovi ja katsoa käytävään, mutta toisaalta tiefling ei ole varma, miten Dakang on virittänyt hälytyksen, joten hän päättää pelata varman päälle ja viittoo "Tie vapaa" -merkin tovereilleen, valmistautuen hiipimään sisään Drughin perässä.

Eleine poistaa laudat varovasti ja asettelee ne siististi oven viereen. Hän ei löydä ovesta ansoja.

Kun Eleine antaa merkin ja Drugh lähtee "hiipimään", hänen varusteensa kolisevat niin, että Eleinen korvissa soi. Hän kuulee myös vaimeaa koputusta tai jotain ääntä Dakangin huoneen tai rukoushuoneen suunnalta.

Ulric: Stealth +1 Ulric lähtee hiippailemaan Drughin jäljessä.

Pulsu hiipii muiden perässä.

"Tämä peli ei kyllä vetele pidemmän päälle. Pitänee miettiä paremmin näitä haarniskoja. Valitettavasti ei olein ole muitakaan eturiviin kykeneviä", Drigh miettii kuunnellen kolinaansa. Päästyään perille hän pudottaa repun selästään, tartuu siihen yhdellä kädellä ja osoittaa miekka kädessään, että ovi auki. Jos sisältä kukaan ei kyökkään kimppuun, niin hän menee sisälle ja kaivaa repustaan metallipiikit ja vasaran varmistaakseen että ovi ei ihan helpolla aukea ulkoa päin.

Oven takaa paljastuu pimeä krypta. Pimeässä näkevät eivät erota sieltä mitään muuta kuin sarkofagit ja seinät. Lisäksi kaikki muut paitsi Pulsu kuulevat jotain vaimeita ja epämääräisiä ääniä rukoushuoneen suunnalta.

Drugh koittaa arvoida paljonko kopioitavaa tehtävän suorittamiseen olisi. Mielessään hän miettii että onko joku tuolossa kohta tänne ja äänet johtuvat siitä, vai tapahtuuko temppelissä jotakin muuta. Dakanghan toivottavasti kuvitetlee heidän lähteneen, ja koska hänen luurankonsa tuhottiin, niin ehkä hän sen takia joutuu toimimaan radiikaalisti temppelin muita asukkeja kohtaan.

Sarkofageissa on aivan tajuton määrä hienoja ja yksityiskohtaisia riimuja, joiden kopiointiin joutuu käyttämään varmasti tunteja, luultavasti noin kuusi.

Pulsu kohottaa kulmakarvojaan kun muut epäröivät ja näyttää lekansa kääntöpuolta; siihen on kaiverrettu fraasi "HAMMERTIME".

Ulric näyttää hämmentyneeltä luettuaan Pulsun vasaran viestin. "Tahdothkho thinä rikkhoa tharkhofagith?" Ulric kuiskaa mahdollisimman hiljaa.

"Eli täällä ei ole ketään. Joko Dakang on pääpiru tai sitten täällä ollut on lähtenyt. Joka tapauksessa keskellä yötä kuuluvat äänet ovat huolestuttavia. Mennäänkö katsomaan? Vai olisiko sieltä joku tulossa?" Drugh kysyy hiljaa kuiskaten. Hän kuitenkin on huolestunut asukkaista vaikka he ärsyttäviä ovatkin. Täällä olo ja sargofagien kuvioiden kopiointi kuitenkin riittäisi tehtävän suorittamiseen.

"Mennään kaththomaan", Ulric ilmaisee kantansa asiaan. "Jos pääsimme thänne athi, voimme pysthyä liikkhumaan themppelin thithälläkin huomaamattha", mies kuiskii.

Pulsu nyökkää Ulricille: "Mistä kuului ääniä? Dakang on riskitekijä ja torpannut meidän tehtävämme. Niin ja pilannut temppelin asukkien elämän jollain tempuilla ja aivopesulla."

Muiden kuiskiessa kryptaan viimeiseksi pujahtanut Eleine nyökyttelee toveriensa kommenteille hieman hajamielisesti, katsellen samalla, näkyisikö missään kimmeltävän majuri Maldrisin pyytämää esinettä. "Tehtävänannon perusteella esine tosin on jossakin sarkofageista... Kukaan ei maininnut sarkofageja peittävistä riimuista mitään. Olisinpa tajunnut, mitä Aram Zey tarkoitti 'kaiverruksilla'", naistiefling pohtii synkeästi. "Uskaltaakohan noita edes avata joutumatta kirotuksi...? Ja joka tapauksessa, luulisi majurinkin arvostavan enemmän asukkaiden vapauttamista Dakangin ikeestä kuin vanhaa esinettä. Hetki ei tunnu aivan parhaalta ryhtyä haudanryöstäjäksi. Ehkä majuri ymmärtää, kun selitän", Eleine miettii, joskaan ei järin toiveikkaasti, samalla kun hänen silmänsä haravoivat kryptaa kuumeisesti.

Eleine ei vilkaisullaan löydä kryptasta mitään ihmeellistä. Huoneen keskellä oleva sarkofagi on hieman vinossa. Sarkofagien kansiin on kaiverrettu kuvia aasimareista, joilla on käsissään erilaisia esineitä, kuten lootuksenkukkia, lasikuulia, kelloja ja kirjoja.

Ulric kuulee hieman lisää kolinaa. Äänet tulevat edelleen jostain Dakangin huoneen suunnalta tai rukoushuoneen takaa. Ei kuulosta siltä, että äänen lähde olisi liikkumassa mihinkään.

Drugh: Light load ja medium armor = 30 ft movement (In or Out of the Saddle). "Ketään ei tunnu tulevan, vaikka ääniä kuului", Drugh sanoo katsellen Ulricia. "Kuulitko jotakin lisää, näytät siltä", hän kysyy Ulricilta.

"Josthain samastha suunnastha kuuluu lisää ääniä, muttha ne eiväth thunnu liikkhuvan", Ulric toimittaa muille kuulemansa.

"Mennään katsomaan ellei kukaan vastusta sitä". Drugh sanoo raahaten reppunsa samalla kuin he menevät ulos ovesta ja jättäen sen sitten maahan. "Liikun nopeammin ilman sitä", hän sanoo.

Eleine: Perception +5
Stealth +9
"O-odota, Drugh, mi-minäkin tulen", Eleine sihahtaa ja liikkuu puoliörkin perässä ja tämän edelle, ensin ulos kryptasta patsaskäytävälle ja sitten varsinaisen temppelin käytävälle. Nainen kallistaa päätään ja kuuntelee merkillisiä ääniä. "Vo-voisiko se olla joku aasimareista partioimassa...?" Eleine kuiskii epävarmana vierelle tulleelle Drughille. Pienen hiljaisuuden jälkeen hän jatkaa: "Odotas, käväisen katsomassa, näkyyko rukoushuoneen ikkunoista mitään... "Vaikka ehkä olisimme nähneet jotain jo saapuessamme", Eleine lisää perään ajatuksissaan, hiipiessään puutarhan oviaukolle ja kurkistaessaan varovaisesti kulman takaa rukoushuoneen ikkunoita.

Eleine kurkistaa sisään rukoushuoneen ikkunasta, mutta ei näe ketään. Rukousmatot ja suihkulähde ovat paikallaan. Hän hädin tuskin kuulee vaimeaa kolinaa, jonka hän arvioi tulevan Dakangin huoneesta tai käytävältä, jossa aasimarien huoneet ovat.

ELeine: Stealth +9 Eleine hiipii takaisin toveriensa luokse ja kertoo kuiskaten heille havaintonsa.

"En usko että tämä on normaalia. Meidän on parempi tarkistaa tilanne nopeasti", Drugh sanoo ja lähtee etenemään sisäätiloihin ja kohti äänien lähdettä.

Eleine: Stealth +9, Perception +5 Eleine nyökkää ääneti puoliörkille ja seuraa tätä temppelin puutarhan oville, yrittäen avata ovet mahdollisimman hiljaa. "V-v-voisin käväistä hieman tutkimassa edeltä?" hän kuiskaa hiljaa Drughille.

Ulric: Stealth +1 Ulric seuraa Drughia oikein varovasti.

se shield naamariin jos saadaan surprise round tjsp Pulsu tulee urhoollisesti Drughin ja Ulricin perässä valmiina juomaan tököttiä jos jotain kamalaa hyökkää kimppuun, niinkuin vaikka aasimar.

Eleine: Stealth +9, take 10
Perception +5
Jos Drugh ei laita hanttiin, niin Eleine hiipii rukoushuoneen ovelle, pysähtyen kirjaston ovelle kuuntelemaan. Rukoushuoneen ovella tiefling painaa korvan vasten ovea ja varmistaa, että huoneessa on varmasti hiljaista. Jos mitään erikoiempaa ei ole havaittavissa, Eleine etenee rukoushuoneen seinää pitkin ja kurkistaa nurkan takaa temppelin aulaan, yrittäen pysyä huomaamattomana. Sitten murtovaras hiipii takaisin toveriensa luo ja raportoi havaintonsa.

Eleine menee edeltä ja etenee hiljaisessa käytävässä kevyin askelin. Hän ei kuule rukoushuoneesta mitään, ja kun hän pääsee ovelle, joka vie aasimarien ja Dakangin käytävään, hän kuulee selvästi, että siellähän ollaan pukemassa panssareita päälle.

Eleine: Stealth +9, speed 50 ft./rnd
take 10, -5 penalty koska nopeus enemmän
kuin puolet vauhdista -> Stealth 14.
Perception +5.
Eleine vetää henkeä pitkään, hartaasti ja hiljaisesti ja lähtee sitten hiipimään takaisin päin, niin nopeasti kuin mahdollista. Päästyään takaisin hän sönköttää kuiskaten: "Ä-ä-ääni tulee haarniskojen päälle pukemisesta! Me-meidät on kuultu! Mitä tehdään?? P-pitäisikö meidän yrittää livahtaa kirjastoon ja odottaa siellä, että ne menevät ohi vai mitä!? Drughin reppu kryptan oven vieressä ja suljettu, laudoittamaton ovi voisi ehkä huijata heidät luulemaan, että olemme yhä kryptassa" tiefling kähisee hädissään. "Taistelu Dakangin käytävässä o-olisi vielä pahempaa kuin taistelu kryptassa, se oli sentään ruhtinaalliset 10 jalkaa leveä käytävä. Vai yritämmekö yllättää heidät puolipukeissa?!" Kuumeisesti selittäessään tiefling yrittää samalla hermostuneesti kuulostella, lähestyvätkö äänet.

Eleine kuulee, että kolina päättyy lyhyeksi hetkeksi, ja sitten joku aasimareista sanoo jotain. Mitään muuta ei kuitenkaan tapahdu, eikä häntä seurata, kun hän palaa ulos.

Ulric kuuntelee Eleinen selityksen ja kurtistaa kulmiaan huolestuneena. Mies miettii hetken ennen kuin avaa suunsa. "En haluaisi thaisthella heithä vasthaan ollenkhaan, muttha ehkhä jos syöksymme heidän päälleen khun he ovath puolipukheissa voisimme lannisthaa heidäth ja ehkhä yritthää selitthää että palasimme thehthävämme thakhia..", Ulric kuiskailee muille.

"Mennään nyt suoraan niin eivät ehdi varustautua kokonaan! Niiden keihäät tekee kipeää jos ette muista ja viimeksikin ne kävi päälle heti." Pulsu ärähtää. "Rukoushuoneessa olisi tilaa paremmin kuin käytävässä."

"Ei he meidän selityksiä usko", Drugh sanoo ja selkeästi on lähdössä etenemään välittämättä äänistä. "Meillä ei ole tarjota mitään todisteita, joita he uskoisivat, jos Dakanging luurangot eivät heitä vakuuttaneet. Jos heitä ei saa lukittua mihinkään siksi aikaa että saisimme Dakangin hoideltua, niin heitä pitää hoitaa ensin. Mieluiten tainnoksiin" Drugh sanoo edetessään. "Tai jos he menevät kryptaan meidän piilotellessa kirjastossa, pääsisimme Dakaning luo"

Ulric pohtii vaihtoehtojaan ennen kuin avaa ajatuksiaan muille. "Mennään jokho heidän khimppuunsa thai yrithethään päästhä mahdollisimman pian Dhakhangin khimppuun. Thehthävänantho thai ei, en halua jätthää themppelin asukkaitha pulaan", Ulric toteaa.

"Mennään nyt poistamaan se Dakang ongelmien listalta. Aasit saa kuonoonsa jos tunkevat väliin. Pääskö sen huoneeseen sen puhujapöntön kautta miten helposti?" Pulsu on kärsimätön ja sivelee lekaansa.

"No tuota", Eleine selittää häkeltyneenä, "a-aika helposti,siitä on suorat rappuset. Mu-mutta se parveke on korkea, D-Drugh...nosti minut. Jo-jos Drugh auttaisi teitä alhaalta käsin, niin m-minä voisin varmaan parvekkeelta sinne e-ensin p-p-päästyäni auttaa myös. E-en kyllä tiedä, miten saisimme Drughin ylös...Ehkä jos me k-k-kolme sitten kiskoisimme hänet köydellä? Dakang varmaan kyllä kuulisi, hän saattaisi kutsua aasimarit sitten vain huoneeseensa. O-onko jollain muuten köyttä? Jätin o-omani pois, e-en uskonut sitä tarvittavan tänä yönä." Tiefling vilkuilee tovereitaan epävarmana, tietämättä mitä tapahtuu seuraavaksi.

Tiennäyttäjät ovat keskustellessaan edenneet kirjaston ovelle. Se on auki ja kirjasto on hiljainen.

"Avoinainen ovi ei hyvä, sulkeminen huomataan? Meditaatio piileskelyyn?" Drugh kuiskaa.

Eleine: Stealth +9, take 10. "Ööh, e-ei millään pahalla, D-d-drugh, mutta - mutta e-en usko, että välttämättä voimme oikein piiloutua heitä mi-mi-mitenkään... Va-varsinkin, jos he ovat tarkkakorvaisen D-dakangin seurassa. T-tuntui, että he kuulivat minutkin, kun kävin tiedustelemeassa, vaikka - vaikka y-yritin olla hiljaa ja he pukivat haarniskoita päälleen", Eleine kuiskuttelee takaisin, pureskellen etuhuultaan hyvin hermostuneena tilannetta punnitessaan. "Meditaatiohuone voisi kyllä o-olla parempi kuin Dakangin huoneen käytävä, si-siellä on enemmän tilaa ja t-toinen uloskäyntikin...Joo, yritetään sitä!" Tiefling lähtee hieman määrätietoisemmin hiipimään käytävää eteenpäin kohti meditaatiohuoneen sisäänkäyntiä.

Ulric nyökkää. "Medithaathiohuoneeseen."

Meditaatiohuoneen ovi on hieman raollaan. Tiennäyttäjät menevät sinne ja odottavat piiloissaan noin minuutin, minkä jälkeen he kuulevat aasimarien hölkkäävän ohi.

Drugh näyttää peukaloa ja odottaa heken ennen kuin näyttää että nyt mennään. Hän ei ihan heti halua ennä koska kolisee kuitenkin miin paljon, mutta liikaa ei sovi aikailla. Hän tarjoaa Eleinelle vasaraa ja metallitappia oven "lukitsemiseen" sitten kun he ovat huoneessa.

Eleine liikkeelle 1 rnd sen jälkeen, kun aasimarit ovat
menneet ohi. Stealth 19(take 10), Perception +5.
Eleine nappaa Drughin tarjoamat esineet, kuulostelee, että aasimarit ovat hieman etäämmäällä ja pujahtaa sitten ulos, lähtien hiipien etenemään kohti Dakangin asuinhuoneistoa, tarkkaillen ympäristöään herkeämättä. Päästyään verho-oven luokse hän jää odottelemaan muita ja kuulostelee, kuuluuko Dakangin käytävästä ääniä.

Eleine ei kuule Dakangin käytävästä mitään.

Ulric: Liikkeelle 1 rnd Eleinen jälkeen, Stealth + 1 Ulric lähtee hiippailemaan vähän Eleinen jälkeen, vaikka ei mikään superhiipijä olekaan. Mies suunnistaa myös verho-ovea kohden.

Kun muut ovat edenneet vähän ja Drugh arvioi että aasimarit ovat ulkona, niin hän lähtee enemään. "aasikäytävän oven voi kiilata kiinni kun kaikki olemme sisällä. yksi siihen ja muut Dakaning luokse", hän kuiskaa oven ulkopuolella muiden luona toivoen että Dakang luulisi hänen kolinaansa aasimarien palamiseksi. Parhaiten panssaroituna hän menee edellä sisään.

Pulsu ottaa lekastaan tiukemman otteen ja astelee Drughin perässä aasikäytävälle.

Dakangin listiminen

Ryhmä pääsee turvallisesti käytävälle, jolla aasimarien huoneet ovat. Kaikki ovet ovat kiinni, eivätkä he juuri tällä hetkellä kuule mitään Dakangin huoneesta, muualta temppelistä tai ulkoakaan.

Hetken kuluttua kuitenkin kaikki kuulevat, kuinka Dakang taikoo jotakin. Pulsu tunnistaa sen shield of faithiksi.

Ulric ottaa vasaran tiukasti käteensä kuullessaan loitsimista ja valmistautuu taisteluun.

Eleine käyttää metallitappia oven kiilaamiseen ja viittoo Drughia etenemään ensimmäiseksi, napsauttaen tikarin käteensä rannesuojuksesta.

"Siinä meni yllätys", Drugh kuiskaa kuullessaan loitsimista ja marssiessaan Dakangin huonetta kohti heti käytävään päästyään. Nopeus on valttia, sillä paras olisi jos taistelu olisi ohi ennen kuin aasimarit tulevat takaisin.

Inska:
Pulsu: 21
Ulric: 19
Drugh: 14
Eleine: 11
Aasimarit: 10
Dakang: 3

Sillä aikaa kun Eleine tunkee kiilan hyvin tiukkaan oven alle, Pulsu avaa Dakangin huoneen oven ja hän ja Drugh näkevät, kuinka Dakang seisoo takaseinällä 15 jalan korkeudessa suuren kaappinsa yläpuolella. "Tätä saatte vielä katua", hän toteaa, varmana itsestään.

shield naamariin, ei
ehdi lyömään mutta sohii
fluffimielessä, liike D14
Pulsu kiskaisee tököttiä naamariin ja kävelee uhittelemaan Dakangia tämän alle lekallaan, ei tajua olevansa liian kaukana ennen kuin on liian myöhäistä ja sohaisee kaappiin naarmun. "Miten sä osaat ton hämähäkkikävelyn häh?" Pulsu kommentoi Dakangin urhoollista seinälle pakenemista.

Ulric: liike B16:ta, heitetään
Dakangiin Doom, will-save negatoi,
DC on 15. 20 % mahdollisuudella loitsu
epäonnistuu koska vocal component.
Ulric kuulee huoneesta huolettavaa pahis-monologia ja singahtaa sisään Drughin ohi, ja huomaa hämmennyksekseen Dakangin seisoskelevan seinällä. Aasimar ryhtyy loitsimaan, toivoen että lievä pelkotila saisi Dakangin tipahtamaan.

Drugh: Move c14, intimidate +11.
The DC of this check is equal to
10 + the target’s Hit Dice +
the target’s Wisdom modifier
"Mikä sinä olet? Tai no aivan sama pahempiakin olemme tappaneet" Drugh kysyy ja siirtyy lähemmäs koittaen pelotella Dakangia. "Keihäs?" Drugh käysäisee Eleinelta. "Niin tai näin, aina väärinpäin. Ja mikä ihmeen hämäkäkki tuo nyt onkaan", hän ajattelee mielessään.

"Ettekö itse osaa?" kysyy Dakang naljaillen seinilläkävelyyn liittyen. Ulricin loitsu tehoaa häneen ja hän kavahtaa hieman. "Kirotut sekaantujat!" Hän älähtää myös Drughin pelottelulle, mutta se ei pahenna hänen tilaansa.

Eleine: Move C15, std:ina
keihään palautus Drughille
.
Eleine liikkuu Drughin keihään kanssa sisälle, säpsähtää seinille hyppivää "Koradan Valittua" ja liikkuu Drughin ja Pulsun lähistölle, ojentaen keihään takaisin alkuperäiselle omistajalleen.

"Tiputa vain, ei ylety", Drugh sanoo Elenen alkaessa ojemamaan keihästä ajatuksena, että turha sen siirtoon hukata aikaa jos sen voi käyttää vaikka jokin hyödyllisen aseen esille ottoon.

Eleine: Re-iterated standard:
alkemistintuli käteen.
Eleinen silmissä välkähtää ymmärrys ja nainen päästää keihään putoamaan sormistaan, vieden sitten kätensä seikkailijanvyölleen ja nappaa toisen jäljellä olevista alkemistintulista käteensä.

Dakang huomaa kaikkien tulleen sisälle. "Hah!" Sen sanottuaan hänen päänsä räjähtää ja levittää verimössöpärskeitä ympäri huonetta ja tiennäyttäjien naamoja. Dakang näyttää nyt kerrassaan grosteskilta, ja tehostaa vaikutustaan taikomalla loitsun, jonka Pulsu tunnistaa baneksi. Sen jälkeen kaikilla neljällä on lievästi kirottu olo. Lisäksi Dakang liikkuu katossa kuin lisko ja luikertaa kaikkien ulottumattomiin.

Pulsu tunnistaa Dakangin kaula-aukosta pilkottavan olennon vermlek-demoniksi. Siihen ei tehoa sähkö eikä myrkky, ja happo, kylmä ja tuli huonosti. Loitsutkin saattavat joskus olla tehoamatta. Demoni käyttää kuolleita ihmisiä ulkokuorenaan ja panssarinaan, ja voi tiukan paikan tullen jättää kuorensa jälkeensä. Se pitää negatiivisesta energiasta. Ilman hyvää tai kylmärautaista asetta siihen on hankala tehdä vauriota.

liike B17 ja pommi +3 1d6+4
sitä surullisen kuuluisaa tulta,
vuoron lopuksi kahden käden ote lekasta,
swift action: häntä tuo iron pellet
grenaden käsille ensi vuoroa varten.
Pulsu kävelee oviaukkoon ja karjaisee "IME POMMIA *!¤%'!" samalla kun nakkaa pommin tätä kohti. Pulsu karjaisee omat tietonsa tovereilleen ja lisää vielä "EI PÄÄSTETÄ TOTA PAKOON! TUKITAAN OVIAUKKO!" Heitettyään pomminsa Pulsu tiukentaa otetta lekastaan, josko sitä pääsisi vihdoin käyttämään Dakangiin. Pulsu korvan juureen ilmestyy jonkinlainen rautainen möhkäle kellumaan.

Dakang hädin tuskin näyttää väistävän. Pommi kuitenkin osuu häneen ja polttaa muutamia reikiä hänen vaatteisiinsa, mutta ei näytä tekevän hänelle mitään hallaa. Hänen matomainen päänsä näyttää etäisesti huvittuneelta.

Ulric: Faivari B15;a
spell-like ability Summon Nature's
Ally II, koitetaan summonoida 1d3 kotkaa
itsensä yläpuolella oleviin ruutuihin.
Ulric tajuaa Dakangin olevan päänsä päällä, ja se ei ole hirmuisen mukava paikka. Ulric astahtaa askeleen kauemmas Dakangista, ja yrittää käyttää synnynnäisiä taikavoimiaan kutsuakseen hitusen luontaista apua.

Paikalle ilmestyy yksi kotka. Se syöksyy Dakangin kimppuun, mutta ei osu.

Drugh: Move miekka huotraan, move keihäs ylös. Drugh kiroilee örkiksi ja laittaa miekan pois. Sitten hän vilkaisee kaappia ja demonia. "Ei auta ehtii aina pois alta. Ei hyvä tilanne. Tuli eikä happo tehoa. Jääkö mittään heitettävää. Eikä edes pienimmät ammukset mene tuon irhan läpi." hän ajattelee ja poimii keihään lattialta.

Eleine: std. ranged touch +3 (bane) - range pen.?
move E21
Eleine heittää tulipullonsa kohti katossa lymyilevää demonia sähisten kirouksen infernaaliksi ja sitten liikkuu verho-ovelle yrittäen estää demonin karkaamisen sitä kautta, heilutellen toisessa kädessä tikariaan uhkaavasti.

Eleine heittää pullon, mutta se lätsähtää seinälle. Roiskeet eivät tee Dakangille mitään vauriota.

Eleine kuulee, kuinka ulkona jotkut lähtevät juoksemaan pois päin.

Pulsu: 7 negatiivista lämää.
Ulric: 3 negatiivista lämää.
Dakang näyttää hieman ärsyyntyneeltä mutta jatkaa katosta roikkumista ja keskittyy johonkin, mutta kukaan ei oikein tiedä mihin. Se näyttää paljolti samalta, mitä Ulric teki juuri äsken. Pulsu ja Ulric myös kärsivät sen vaikutuksesta. Kotka yrittää nokkaista Dakangia, kun hän keskittyy, ja osuukin häntä kauniisti poskeen. Paksu kudos ei tosin lopulta vaurioidu ollenkaan.

clw 1d8+1 hp -> 8 hp takaisin. Pulsu kiskaisee lisää tököttiä huiviinsa parantaakseen haavojaan. "Jouset ja vastaavat laulamaan niinku olisi jo! Tulkaa ny taliaivoaasit katsomaan mikä täällä riehuu !¤#¤!%¤!" Pulsun viimeinen sana kuulostaa siltä kuin infernaalia ja abyssaalia puhuisi päällekkäin.

Ulricin kotka katoaa.

Ulric: Coat of Many Stars +4 armor,
pudottaa nuijan, varsijousi käteen.
Ulric mutisee itsekseen harmistuneena ja päättää vähän käyttää oraakkelivoimiaan parantaakseen omaa puolustustaan, laittaen päälle hohtelevan kosmisen auransa. Samalla mies päättää vaihtaa aseensa ja pudottaa vasaransa maahan samalla kun kaivelee varsijousen esiin.

Drugh: move kilpi irti, free tiputa, move D16. Drugh irroittaa kivlen ja tiputtaa sen lattialle. Sitten hän siirtyy paikaan josta toivoo voivansa hyökätä demoonin kimppuunjos se siirtyy alemmas.

Eleine: Move alchemist's fire käteen
std. rng touched attack +4-1(-rng. pen)
5-ft. step D17
Eleine kaivaa viimeisen tulipullonsa esiin, viskaa sen ja perääntyy kohti verho-ovea, tehden mielessään mielikuvaharjoituksia jousen esiinottamista varten.

Eleinen tulipullo räiskähtää taas seinälle. Dakang ei näytä välittävän.

: Pulsu, Eleine ja Ulric: 2 negatiivista lämää.
Drugh: 5 negatiivista lämää.
Dakang mulkaisee Pulsua ikävästi, mutta tällä kertaa kaikki tuntevat ikävän negatiivisen energian virtaavan. Pulsu, Eleine ja Ulric onnistuvat kuitenkin vastustamaan sen vaikutusta.

+4/+5 riippuen onko point blankilla
se OOC-ketjun linkitetty kranaatti.
Ei tarvitse osua kuin seinään koska aoe-efekti
ja ref DC15 puolittaa sen 2d6 johon
päälle 1d6 tulta joka ei tee mitään.
Pulsu heittää kranaatin Dakangin viereen seinään ja haastaa: "TULE TAPPELEMAAN SIELTÄ SENKIN RAATOKÄRPÄNEN!"

Dakang ei pahemmin näytä välittävän Pulsun itkupotkuilusta. Kranaattiakin hän väistää, eivätkä sirpaleet näytä tekevän häneen kuin vaivaisia naarmuja. "Kuules nyt, synninsikiö, eikö sinun pitäisi olla minun puolellani?" hän kysäisee Pulsulta. "Ja sinun myös?" hän jatkaa Eleinelle.

Ulric: CLW-sauva 1d8+1 HP:ta -> 3 hp Ulricista tuntuu jokseenkin huteralta, joten tässä välissä hän ottaa parannussauvansa taskustaan ja koittaa saada omaa oloaan paremmaksi, jos sauva toimisi järkevästi. Voi kunpa tuo tyhmä demoni tulisi vähän lähemmäs että sitäkin voisi tuikata parantavalla voimalla...

Drugh. 5ft step C16, move+move
x-bowin ja nuolten ottaminen, freenä
keihäs maahan jos nuo molemmat onnistuu. -> onnistuu
Drugh ottaa pienen askeleen Ulricin viereen. "Lainaan näitä", hän sanoo napaten Ulricilta varsijousen ja nuolet ja pudottaen kädestään keihään.

Ulric nyökkää ohimennen Drughille suostumukseksi.

Eleine: Drop dagger, move jousi esiin
std: rng. att +4-1, dmg 1d6 (common dmg)
5-ft. step E17
Eleine kiroaa huonoa tuuriaan, demonia ja koko tehtävää ja tiputtaa tikarinsa. Sitten hän ottaa jousensa esiin, liikkuu askeleen taaksepäin ja lasauttaa katossa itsepintaisesti pysyttelevää Syvyyden epäsikiötä.

Eleine kömpelöi jousensa kanssa ja onnistuu näpäyttämään jänteellä itseään sormille, samalla kun nuoli pompsahtaa jonnekin ihan muualle.

Aasimareja ei vieläkään kuulu.

Pulsu: 5 lämää.
Ulric: 2 lämää.
Dakang keskittyy taas, ja Pulsu ja Ulric tuntevat negatiivisen energian imevän heidän elinvoimiaan.

Pulsu kiroaa ja juo taas jotain kitusiinsa. Haavat umpeutuvat ja Pulsu näyttää Dakangille kieltä.

Ulric: CLW-sauva Drughiin 1d8+1
-> Drughille 4 hp.
Ulric ei tunne omaa oloaan niin hirmuisen kriittiseksi juuri nyt, ja Pulsu näyttää hoitaneen itsensä, joten Ulric pyrkii parantamaan Drughia nyt kun parannussauva kerran kädessä on.

crossbow +1 (1 bab + 1 dex - 1 bane?), 1d8, 19–20/×2 Drugh lataa varsijousen ja ampuu sillä demonia. Hän ei kuitenkaan osu.

Eleine ampuu taas jousellaan. Tällä kertaa hän osuu, mutta nuoli pompahtaa harmittomasti pois Dakangin ihrasta, jättäen vain neulanpistolta näyttävän pienen reiän.

Pulsu, Ulric ja Drugh: 8 lämää. Dakang keskittyy jälleen, ja negatiivinen energia repii Pulsua, Ulricia ja Drughia.

Pulsu vuotaa. Pulsu vaikenee ja kaatuu maahan.

Ulric on miinus kakkosessa, stabilisaatioyritys plz? -> vuotaa. Ulric kaatuu maahan.

"Heh heh", toteaa Dakang. "No niin, vääräuskoiset! Joko saitte tarpeeksi? Vai haluatteko tekin heittää henkenne hukkaan?" hän kysyy, ja selittää sitten lisää. "Minä sallin Gastidemin asua täällä, joten en näe syytä, miksi en voisi tehdä samaa teille, kunhan tottelette minua ettekä tee enää mitään tämmöisiä typeryyksiä."

Toveriensa kohtalosta kalpeaksi valahtanut Eleine tuntuu kaikesta huolimatta omistavan vielä uhmakkuuden murenen. Punahehkuiset silmät sinkauttavat demoniin murhanhimoisen katseen samalla, kun nainen nostaa vastauksena pystyyn yhden sormen. Se ei ole peukalo.

Drugh: Move E19, varsijousen lataus. Liike ei riitä ovelle ja sen avaamiseen vielä. Tämä seuraavalla rundilla. Drugh tekee pikaisen tilannearvion ja päättää käydä avaamassa aasimareille oven. "Toivottavasti he ovat tulossa", hän ajattelee. Apua tarvitaan, mutta matkalla hän lataa valmiiksi varsijousen.

Eleine: move tasanteen
reunalle.
ready action: Jos Dakang kuuluu
tulevan perässä, toinen move alas
puhujakorokkeelta ja läpi verho-ovesta.
Drughin rynnättyä ulos ovesta, Eleine syöksähtää puhujatasanteelle vieviä portaita ylös ja katoaa Dakangin näkyvistä."Hän ei voi jahdata meitä molempia yhtä aikaa - toivottavasti."

Sekä Eleine että Drugh kuulevat, kuinka joku rynnistää seinän takana ulko-ovien suunnasta rukoushuoneen verho-oven suuntaan ja törmää seinään.

Inska:
Pulsu: 21
Ulric: 19
Drugh: 14
Eleine: 11
Colim: 10
Dakang: 3
Arkem ja Belaka: 3-

"Kiittämättömät kakarat", mutisee Dakang. Hän ei edes tunnista Eleinen käsimerkkiä, mutta on aika varma yleisestä sävystä, joten hän lähtee jahtaamaan tieflingiä.

Eleine kuulee lähestymisen, kiipeää kaiteen yli roikkumaan korokkeelta ja tiputtautuu alas. Hän ei kuitenkaan pääse aivan verho-ovelle asti.

Dakang seuraa Eleineä, mutta ei pääse tarpeeksi lähelle, joten hän keskittyy ja luo itsestään illuusion viereensä.

Sitten Eleine näkee Arkemin avaavan rukoushuoneen oven, ja tämä katsahtaa saman tien ylös pienelle parvelle. "D-d-demoni!" hän kiljaisee ja säntää eteenpäin keihäänsä kanssa. Belaka tulee Arkemin takaa ja seuraa toveriaan monttu auki.

"Mitä?!" kuuluu Colimin ääni verho-oven takaa.

Pulsu ja Ulric lakkaavat vuotamasta.

Drugh: 5ft steppo, kiila pois (std?) ja ovi auki (move). Oletus että kuulu aasimarien äänet. Drugh ottaa lyhyen askeleen ja alkaa irroittaa ovesta kiilaa avatakseen oven. Aasimarien huutojen perusteella demoni siirtyi rukoushuoneeseen. Eli oven kautta Eleine pääsisi auttamaan tovereita, sillä Drugh tietää että hän ei osaa eikä omista parantavia juomia. "Tarvitsemme parannusta ja aasimarit tarvitsevat kohta apua. Ulric pitää saada jaloilleen ... ja ostaa taikasauva ja juomia, sekä opetella käyttämään sauvaa tulevaisuutta ajatellen", hän ajattelee mielessään katkerana.

Ulric poistaa kiilan ja saa oven auki. Hän näkee hämmentyneen Colimin.

Eleine: move L21, rng. att +4-1
1d6, common, piercing
Eleine epäröi sekunnin murto-osan verhon luona kuullessaan Colimin äänen verhon toiselta puolelta. Muistaen oveen laittamansa kiilan tiefling päättää perääntyä vielä verhon luota, vaikka kaksi parannuspulloa ja kuiviin vuotavat Pulsu ja Ulric polttelevatkin naisen mielessä. Nainen kuitenkin pelkää, että kävelemällä ulos suoraan Colimin eteen "Demoni!"-huudon jälkeen hän saisi vain keihäästä ja tilanne pahenisi entisestään.

Eleinen nuoli menee taas ohi.

"Täällä on demoni!" sanoo Arkem. "Minä... Se on... Se on Dakang! Kai!" Hänen äänensä kuulostaa hyvin häilyvältä.

Colim menee myös rukoushuoneeseen ja säpsähtää pahasti. Sitten hän sanoo jonkin komentosanan ja rukoushuoneen suihkulähde täyttyy kirkkaalla ja kauniilla vedellä, johon ilmestyy kuin tyhjästä lootuksenkukkia. Colim kastaa aseensa siihen.

Dakang kiroilee kielellä, jota Drugh ja Eleine eivät ymmärrä. Hän lähtee liikkeelle ja kiertää seinää pitkin niin, että juuri ja juuri yltää Colimiin. Sitten hän mätkäisee aasimaria kepillään, ja Colim tärähtää pahasti.

"Aah!" huudahtaa Arkem ja on lähdössä, mutta Belaka sanoo "Odota", minkä jälkeen Belaka rynnistää keihäänsä kanssa päin Dakangia. Keihäs uppoaa Dakangiin ja tekee häneen ensimmäisen edes hieman kivuliaalta näyttävän haavan. Sen jälkeen Arkem kävelee myös suihkulähteelle ja kastaa aseensa sinne.

Inska:
Pulsu: 21
Ulric: 19
Eleine: 11
Colim: 10
Dakang: 3
Drugh: 3-
Arkem ja Belaka: 3--

Drugh näkee avaamastaan ovesta Colimin katoavan rukoushuoneeseen. Hän jää kuitenkin odottamaan hetken, sillä jos taas tulee negatiivista energiaa, ei hän kestä kauaa. Ja jos aasimarit putoavat siihen, niin menemällä vasta hetken päästä sisälle, niin hän antaa Eleinelle toivottavasti muutamia kymmeniä sekunteja enemmän aikaa.

Eleine: tuplamove C18 Eleine syöksähtää verho-ovesta, säpsähten ja refleksinomaisesti kyyristyen puoliörkin ovensuussa nähdessään. "Drugh!" hän henkäisee ja selittää sitten paniikinomaisesti: "Mene auttamaan aasimareja! Kasta aseesi suihkulähteeseen, se varmaankin siunaa aseen Dakangia vastaan." Ryhtinsä suoristaen Eleine pinkaisee kasvoillaan pingottunut pelon ilme ohi puoliörkin, kohti Dakangin asuintiloja ja siellä kuoliaaksi vuotavia Pulsua ja Ulricia.

Colim huitaisee keihäällään Dakangia, mutta osuu vain illuusioon, joka menee rikki.

Dakang taas yrittää mätkäyttää sauvallaan Colimia, mutta ase kolistaa vain panssaria. Sen tehtyään Dakang tekee itselleen uuden illuusiokuvan.

Drugh: move h20+miekka esiin. std action. DIP Drugh kurtistaa kulmiaan Eleinen piheille. "Aseen siunaus. Se varmaan ohittaa demonin vaurion keston", hän ajattelee ja hymyilee, "takaisinmaksun aika". Hän astuu huoneeseen "Sanen myös pyhittää aseen ja ojentaa auttavan terän", hän sanoo vetäessään miekan esiin liikkuessaan ja sitten kastaessaan sen veteen.

Colim vilkaisee Drughia. "Hm, kyllä, tee ihmeessä niin."

Belaka kastaa myös aseensa lähteeseen. Dakang huitaisee Belakaa, kun tämä on hetken paikallaan aseensa kanssa, mutta ei osu. Sen jälkeen Belaka sohii Dakangia ohi. Arkem astuu myös Dakangin eteen ja huitoo ohi.

Eleine hiipii Pulsun ja Ulricin väliin ja kaivaa taskustaan putelin.

Colim kömpelöi keihäänsä kanssa ja meinaa pudottaa sen.

Drugh: 4 lämää. Dakangin demoninpää virnistää hieman. Drugh ja aasimarit tuntevan negatiivisen energian repivän kehoaan. Drugh kaatuu tajuttomana maahan ja Colim horjahtaa ja vaikuttaa hädin tuskin pysyvän tajuissaan.

"Voi ei!" huudahtaa Arkem. "Apua! Tulkaa auttamaan! Drugh kaatui!" Sekä hän että Belaka sohivat Dakangia keihäillään, mutta vain Arkem osuu. Dakangiin tulee ikävä haava.

Ulric saa 9 hipaa. Eleine juottaa putelin sisällön Ulricille ja aasimar tulee tajuihinsa.

Rukoushuoneessa Colim astahtaa Drughin viereen ja ottaa puoliörkistä kiinni. "Minä vien hänet pois", hän sanoo taivaallisella kielellä.

Dakang ei ole ollenkaan tyytyväinen Arkemin sohimisesta ja yrittää mätkäistä tätä sauvallaan. Sauva kolisee panssariin. Hän myös tekee itselleen uuden kopion.

Drugh stabiloituu. Drugh ei enää vuoda kovin paljon.

Sekä Arkem että Belaka saavat huitaistua Dakangia. Belaka rikkoo kuvajaisen, ja Arkem osuu oikeaan, tehden Dakangin läskiin ammottavan haavan. Dakang tuijottaa Arkemia hyvin vihaisesti.

Ulric: CLW-sauva Pulsuun 1d8+1 -> Pulsu saa 3 hipaa. Ulric nousee hitaasti seisomaan kipujaan valitellen ja tajuaa menneensä tajuttomaksi aiemmin. "Hnh? Eleine? Mithä...", mies aloittaa, ja kuulee samalla taistelun ääniä rukoushuoneesta. Aikaa ei siis ole hukattavaksi. Ulricin ilme vakavoituu ja tämä nyökkää Eleinelle. "Kiithos. Minä heräthän Pulsun ja sitthen menen thakaisin thaistheluun. Onko sinuun satthunuth, Eleine?" Jutellessaan Ulric samalla nappaa maahan pudonneen parannussauvansa ja tökkäisee sillä Pulsua.

Eleine: move E19, std. CLW-pullo käteen. Eleine kerkeää vastaamaan: "Ei pahasti, huolehdi vain Pulsusta!" ennen kuin kääntyy taas rynnistämään kohti salia. Puolimatkassa tiefling kaivaa toiseen käteensä jäljellä olevan parannuspullonsa.

Colim tajuaa, että jos hän lähtisi kiskomaan Drughia, hän menettäisi tajunsa. Siispä hän irrottaa ja lähtee sen sijaan etsimään apua. Hän kääntyy Eleineä päin. "Aa, kaverisi on tajuton tuolla, minä en voinut tuoda häntä mukanani. Minulla on todella heikko olo", hän sanoo ja nojaa seinään.

Dakang heiluttaa sauvaansa ja osuu Arkemia päähän. Hän yrittää myös purra mutta ei osu.

"Koradan nimeen!" huutaa Belaka ja huitoo ohi keihäällään. Arkem sen sijaan osuu ja tekee taas ikävän viillon Dakangiin.

Pulsu makoilee maassa tajuttomana.

Ulric: CLW-sauva 1d8+1 -> Pulsu saa 7 hipaa. Ulric huomaa harmikseen että Pulsu ei vielä herää, ja tuikkaisee häntä uudestaan parannussauvalla.

ei vuoroa nyt joten voi vain puhua Pulsu avaa silmänsä hämmentyneenä. "Mitämissä!?"

Eleine: std. pullo Colimille
move H21
Colimiin törmäävä Eleine kiroaa mielessään ties monennenko kerran sydämensä pohjasta, punnitsee nopeasti vaihtoehtoja ja ojentaa pullon Colimille. "Tässä. Tästä on näin varmaan eniten hyötyä", hän virkahtaa lyhyesti, syöksyen sitten huulet yhtenä valkeana yhteenpuristettuna viivana rukoussaliin Drughia noutamaan. Puoliörkin luo päästyään hän tarttuu tätä kainaloista, kääntää päänsä, luo Dakangiin vihaa ja tuskallista kuolemaa lupaavan katseen ja valmistautuu kiskomaan Drughin ulos huoneesta.

Colim on jokseenkin hämmentynyt. "Tuota, kiitos", hän sanoo ja juo putelin. Hänen olonsa paranee hieman.

Dakang ei välitä Eleinestä vaan tempoo kepillään Arkemia lättyyn. Aasimar mätkähtää maahan. Sitten hän puree naamaan Belakaa, joka kirkaisee.

"Aah!" huutaa Belaka ja huitoo ohi keihäällään. "Arkem, ei! Apua!"

Pulsu nousee jaloilleen, ottaa vyöltään Eleinen parannustikun ja astuu ovesta lähemmäs meteliä. "Ei kuulosta hyvältä..."

Ulric lähtee Pulsun jäljessä liikkeelle ja pääsee käytävään asti. "Khukha on maassa?" Ulric kysyy hätääntyneenä.

"Arkem kaatui!" huudahtaa Belaka.

Eleine: drag Drugh 21-linjaa pitkin,
siten että Drugh päätyy D21 ruutuun. Jos vuoroa
vielä jäljellä, niin kaivetaan jousi taas kätösiin.
Eleine kiskoo Drughia voimiensa takaa pois huoneesta, verho-oven ja Ulricin selän taa. Jos tämän jälkeen jää vielä aikaa, Eleine kaivaa taas esiin uskollisen jousensa, vilkaisten Ulricia hätääntyneen näköisenä.

Eleine saa kiskottua Drughin Ulricin ohi mutta ei ehdi tehdä muuta.

Colim menee taas sohimaan Dakangia keihäällään, eikä osu.

"Taas. Ettekö te nyt tajua?" Dakang sanoo ja tempaisee Colimilta tajun kankaalle. Sen jälkeen hän puree Belakaa.

Belaka kiljuu ja yrittää vahingoittaa Dakangia keihäällään. Hän ei onnistu.

Drugh saa 4 hp takaisin. Pulsu hoipertelee käytävästä ja nähdessään tajuttoman Drughin, antaa hänelle parannusta sauvasta.

Drugh saa 7 hp takaisin. Ulric tökkää myös Drughia tikullaan.

Drugh: Fluffia omaa vuoroa odotellessa. Move ylös ja kävely aseen luokse sekä se Haaste päälle. Seuraava rundi ase ylös ja kävely Dakangin viereen. Seuraava lyönti kahdella kädellä PA: Longsword +2, 1d8+6 (2str+3PA+1 challenge +1 teroitus ja se vain ekaan osumaan) (1d8, 19-20/x2), Bane ei huomitoitu ja jos yksin, niin +1 damage. Drugh avaa silmsänsä ja vilkaisee ympärilleen: "Mitä missä, ai niin... Dipatkaa aseet ja ammukset veteen"

Eleine: Std. Draw weapon
move H21. Muu fluffia ensi vuorosta.
Eleine epäröi hetken aikaa, onhan hän taas tiennäyttäjätoveriensa kanssa ja kaikki ovat onnellisesti tajuissaan. "Nyt olisi hyvä tilaisuus juosta karkuun", hänen murtovarkaan aivonsa kuiskaavat. Belakan kiljaisu ja Drughin lause kuitekin huuhtovat moiset ajatukset pois naisen mielestä. "Toivottakaa minulle onnea", hän mutisee kehenkään katsomatta, kiskaisten jousen käteensä ja syöksyen sitten rukoussaliin. Päästyään vesiastian vierelle hän uittaa siellä niin monta nuolenkärkeä kuin kerkeää, asettaen sitten yhden jänteelle ja tähdäten iljettävää demonia. "[Se on ohi, Dakang]", hän sylkee suustaan infernaaliksi.

Eleine saa kastettua kymmenen nuolta altaaseen.

Dakang mätkäyttää Belakaa suoraan niskaan sauvallaan. Belakan niska taittuu ja hän kaatuu velttona maahan. "Typerys." Tämän tehtyään Dakang hyppää lattialle kuin hyytelö ja lilluu Eleineä päin. Hän kiipeää seinälle Eleinen yläpuolelle.

Drugh nousee ylös ja kiirehtii aseensa luo.

F19 yltää tikuttamaan A:a, C:a sekä D:a Pulsu kävelee seinän viertä Drughin viereen ja kokeilee parannussauvalla josko Colimissa olisi vielä eloa jäljellä. "[Ellu varovaisesti nyt!]" ärähtää Pulsu vaistomaisesti nähdessään Dakangin Eleinen yläpuolella.

Colim vetää henkeä ja sätkähtää. "Mih...?"

"Vermlek-demoni vallannut Dakangin ruumiin. Belaka näyttää todella huonolta. Arkem on ehkä vielä hengissä. Mä hoidan Arkemin, käy sä päälle!" Pulsu raportoi Colimille. "Mitä tossa altaassa on?"

Ulric astahtaa myös verhon toiselle puolelle ja tökkää Colimia.

Eleine: move nuolien dippailua, std. total defense
AC 21. 5 ft. step I20
Koska jousta ja nuolta ei ole varsinaisesti tarkoitettu lähitaisteluun, vauhkonnäköinen Eleine perääntyy seinän viereltä, yrittäen liikkuessaan väistellä seinähullun demonin sauvaa.

Eleine: 5 vahinkoa. Dakang näkee tilaisuutensa tulleen, kun Eleine uittaa nuolia lähteessä, ja mukiloi häntä päähän. Sauva ei kuitenkaan kolise hirveän pahasti.

Colim nyökkää Pulsulle ja Ulricille, nousee ylös ja poimii aseensa. "Altaassa on Koradan siunaamaa vettä. Se tekee aseista hyviä." Hän astahtaa vielä uhkaavan näköisesti Dakangin viereen.

Dakang on taas ärtynyt, mutta päättää yrittää tehdä selvää Eleinestä. Tällä kertaa hän ei kuitenkaan osu sauvallaan eikä hampaillaan.

Drugh: haaste jos ei ollut vielä voimassa.
Challenge Move I20 attack Longsword +1 (3 -1PA -1 Dakang loitsu),
1d8+7 (+2 str +3 PA +1 challenge +1 teroitus) (1d8, 19-20/x2)
"Kurja demoni, kohtaa loppusi käsissäni", Drugh huutaa siirtyessään Eleinen viereen ja lyödessään demonia miekallaan.

Drugh huitaisee, mutta ohi menee.

Pulsu kokeilee parantaa Arkemia sauvalla ja kastaa jalkajousen vasamia altaassa.

Pulsu tökkää Arkemia, jonka kunto paranee, mutta hän ei vielä herää.

Ulric juoksee Pulsun ohi ja tökkää myös Arkemia. Nyt Arkem herää säpsähtäen.

Dakang kiroilee abyssaaliksi.

Eleine: Std. total defense
move 10 ft. K19. AC 21.
Eleine perääntyy lisää, yrittäen vimmatusti väistellä kaikkea, mitä Dakang nyt sitten keksikään yrittää. Kuhmu naisen päässä tykyttää ja joustaan ampuma-asentoon nostaessaan hän mielessään jo kuvittelee verenhimoisesti, kuinka lasauttaa veteen kastetun nuolen suoraan Dakangin saastaisesta suusta sisään.

Kun Eleine perääntyy taas, Dakang huitaisee häntä sauvallaan mutta ei osu.

Colim astahtaa Dakangin viereen ja yrittää pistää keihäällään. Hän ei osu.

Drugh: 3 vauriota. Dakang iskee jälleen kerran Colimia sauvallaan ja tyrmää tämän. Sitten hän puree Drughia naamaan.

Drugh: STD attack Longsword +2 (3 +1 MW -1PA -1 Dakang loitsu),
1d8+8 (+3 str +3 PA +1 challenge +1 teroitus) (1d8, 19-20/x2)
Drugh hymyilee kylmästi ja huitaisee demoa uudelleen kaksin käsin miekallaan.

Drugh lyö taas ohi.

Arkem puhelee jotain taivaallisella kielellä, poimii aseensa ja nousee ylös hieman pöllämystyneenä. Hän ottaa askeleen kohti Dakangia.

Drugh saa 7 hipaa. Pulsu astuu lähemmäs Drughia Belakan päälle ja noukkii tämän keihään. Antaa sauvasta parannusta Drughille.

Ulric tökkää Colimia tikullaan.

Eleine: std. rng att. +4-1, piercing
good, 1d6
Eleine siristää silmiään, vetää jousen jänteen kireäksi ja vapauttaa sen sitten, singoten nuolensa kohti Dakangia.

Muut aseillaan sohijat häiritsevät Eleineä ja hän ampuu ohi.

Colim nousee ylös, mutta Dakang saa tilaisuuden lyödä häntä ja kolkkaa hänet taas maahan.

Ulric: 9 lämää. Drugh: 3 lämää. Dakangia ärsyttää jatkuva parantelu ja hän päättää hyökätä Ulricin kimppuun. Hän ottaa askeleen lähemmäs seinällä ja survaisee ikävästi sauvallaan. Ulric tömähtää tantereeseen, joten hän puree Drughia naamaan.

Drugh: STD attack Longsword +2 (3 +1 MW -1PA -1 Dakang loitsu),
1d8+8 (+3 str +3 PA +1 challenge +1 teroitus) (1d8, 19-20/x2)
Drugh lyö taas Dakangia kohti mutta huti menee.

"Aaah!" Arkem kiljaisee ja kiertää Drughin sohiakseen Dakangia. Hän ei osu.

Pulsu saa 7 hipaa. Pulsu kastaa keihäänsä altaassa ja tökkää itseään sauvalla.

Eleine: Std: rng att. +4-1-melee
hyviä nuolia jäljellä 8/10.
"Ulric!" Eleine kirkaisee, ja ampuu epätoivoisena jousellaan jälleen kerran kohti Dakangia. Tieflingiä raastaa epätoivoinen halu mennä kiskomaan leppoisa ja rauhallinen aasimar pois Dakangin ulottuvilta, mutta toisaaltaa pidättelee pelko, että mennessään raahaamaan Ulricia pois Dakang nujertaisi hänetkin.

Eleinen nuoli osuu Dakangia ikävästi jonnekin rintakehän paikkeille.

Dakang yrittää mätkiä ja purra Arkemia, mutta ei osu.

Drugh: STD attack Longsword +2 (3 +1 MW -1PA -1 Dakang loitsu + good dipistä),
1d8+8 (+3 str +3 PA +1 challenge +1 teroitus) (1d8, 19-20/x2)
"Oven kautta pääsee auttamaan Ulricia ilman osuman pelkoa", Drugh sanoo havainnoidessaan ympäristöä ja tapahtunutta. Hän hymyilee osuneelle nuolelle ja jatkaa yritystään osua demoniiin.

Drugh vihdoin ja viimein osuu Dakangiin, viiltäen tämän läskiä kuin voita. Dakang pelästyy pahanpäiväisesti. Hän on jo aikeissa lähteä pakoon, kun Arkem tulee ja iskee demoniin viimeisen haavan. Dakang tipahtaa seinältä Ulricin ja Colimin väliin valumaan. Hänen kehonsa repeytyy auki valtavien haavojen kohdalta ja paljastaa, kuinka matomainen vermlek oli käyttänyt jotain viatonta ihmistä ulkokuorenaan.

Ulric saa 3 hipaa. Jos laskin äsken oikein, Ulricilla on nyt -2 hipaa. Pulsu tikuttaa Ulricia.

Ulric ei tule tajuihinsa.

Eleine liikkuu Ulricin lähistölle, häilyen huolestuneena taustalla Pulsun heiluessa sauvoineen aasimarin yllä. "[Paranna sitten Colimiakin, ole hyvä]", tieflingnainen toteaa voipuneesti. "[Sauvahan on kuitenkin minun - ja annoin Colimille jo parannuspullonikin; piru vieköön, jos nyt annat hänen menehtyä!]" hän lisää topakammin. "Hi- hieno isku, D-d-drugh!" hän änkyttää ujosti varsin veriselle puoliörkkille tätä kainosti vilkaisten, mutta kääntyy sitten nopeasti Arkemin puoleen ja kysyy epävarmasti: "A-arkem... o-oletko k-kunnossa?"

Drugh: Jos demoni on vielä vain "dying", niin couppia. Drugh on hyvillään, että demoni saatiin nujerrettua, mutta harmissaan että hän ei antanut viimeistä iskua. Jos kukaan ei estä tai vielä ole päästänyt demonia kokonaan hengiltä, niin Drugh lävistää tämän vielä miekallaan. "Saasta", hän sanoo potkaistessaan demonin raatoa. "Jokohan alkaisi olla turvallista?" hän kysyy ääneen.

Arkem seisoo kauhuissaan ruumiin äärellä eikä protestoi, kun Drugh viimeistelee demonin. "Minä... no, kai minä olen suunnilleen kunnossa. E-en yhtään tiedä mitä ajattelisin..." Kun hän muistaa, että Colim on myös vielä hänen jaloissaan, hän kumartuu nopeasti ja yrittää selvittää, mikä tämän tilanne on. Hän pystyy kuitenkin keskittymään sen verran, että näyttää saavan Colimin haavat sidottua.

Eleine: Heal +1 Eleine nyökkää nopeasti Arkemille ja siirtyy sitten Belakan viereen selvittämään aasimarin vointia – vaikkeivat naisen tiedot aasimarien fysiologiasta olekaan kovin hääppöiset.

Eleine tajuaa, että Belaka on kuollut.

Pulsu tökkää Colimia tikullaan vielä kerran.

Colim herää mutta näyttää vielä huonolta. Hän ei nouse ylös. "Aih... Mitä tapahtui? Yöh!" hän toteaa, kun näkee Dakangin raadon. Kun Arkem on saanut vedettyä häntä vähän kauemmaksi, hän jatkaa: "Tämä tuntuu niin uskomattomalta. Mutta pakko on uskoa omia silmiä. Kiitos hirveästi, että autoitte tuhoamaan tuon... hirvityksen, demonin, mikä lieneekään."

Pulsu ego 1d20+100 "Vermlek. Ne ottavat uhrinsa lihan naamioksi ja panssariksi. Ties miten pitkään se on Dakangin ruumiissa asunut, kun kerran tavallinen mies on kuolemattomaksi ehtinyt julistautua. Menkäähän kertomaan muille asukeille. Me polutetaan ton kamat tähän väliin ja sit huilataan." Pulsu ei voi olla piristymättä, olihan hän oikeassa koko ajan. Ei ihan vampyyri, mutta edes vähän sinnepäin. Ajattelee tämä haiseva ja verinen itsepetoksen mestari tyytyväisenä.

Ulric saa 8 hipaa, nyt +6:ssa. Pulsu poimii Ulricin tikun lattialta ja tökkää aasimaria sillä.

Drugh katselee Belakan ruumista ristiriitaisin tuntein. "Vaikka emme toimeen tulletkaan, niin harmi että hän joutui vielä Dakangin uhriksi. Dakangilla on ollut liikaa uhreja jo vuosien saatossa. Mitäköhän kaikkea täällä on ansoitettuna ja onkohan se itsemurhajuttu jatkuva vai oliko se kertaluonteinen", hän vielä sanoo puoliääneen. "Haluaisin vielä tarkistaa hänen huoneensa ja kryptan nyt ainakin, mutta eiköhän tuo raato pitäisi ensin viedä pois temppelistä ja polttaa. Ja pitäisi kyllä siistiytyä myös. Verta on vuodatettu ja uhrauksia tehty, mutta nyt on tulevaisuus kirkkaampi ja temppelin puhdistus voi alkaa."

Arkem ja Colim näyttävät järkyttyneiltä, kun Pulsu selittää mikä demoni oli otuksiaan. "Voi ei... Mitä heille oikein voi sanoa?" ihmettelee Arkem, kun hän tajuaa, että muillekin asukkaille on kerrottava jotain. Hän laahustaa ulos rukoussalista ja haahuilee hetken käytävällä, ennen kuin menee koputtelemaan muiden oviin.

Colim nousee ylös, seisoo hetken ja päättää sitten istua takaisin alas. Hän nyökyttelee Drughille. "Olen samaa mieltä, tuo on poltettava pois Koradan pyhältä maalta. Mitä kaikkea hän onkaan oikein tehnyt meille näiden vuosien aikana? Voin vain toivoa, että saamme sen jotenkin ennen pitkää selville", hän sanoo. "Te saatte kyllä tutkia kaikki haluamanne paikat, kun tajusitte tämän kauhean petoksen. Jos löydätte jotain vääryyksiä, kerrottehan meille?" Hän jää katsomaan Belakan ruumista ja ihmettelee ääneen: "Mitä hänelle oikein voi tehdä?"

Dakangilla ei ole muita varusteita kuin kaapunsa, huivinsa ja sauvansa. Sauva, vaikka se ei ole maaginen tai muutenkaan erityisen hyvä taisteluase, on tehty arvokkaista metalleista ja siihen on upeasti kaiverrettu Koradan pyhä symboli. Belakalla sen sijaan on rintapanssari, keihäs ja liimapussi.

Drugh Dakaning huoneen yleinen tutkinta take 10 ja kirjoituspöytä, kaappi ja vastaavat take 20. "Hän puolusti temppeliä henkensä uhalla, joten eiköhän krypta olisi myös vaihtoehto", Drugh vastaa Colimille. Mitä maagista teillä täällä on ja mikä on niiden alkuperä? Nimittäin jos Dakang on tehnyt jonkin niistä, niin ne eivät välttämättä ole ihan sitä miltä näyttää. ITse olen huomannut ruokapöydän ja aulan 'kellon' nyt ainakin. Mutta katsotaan jos hänellä olisi joitakin muistiinpanoja" Drugh vastaa lehtien hakemaan Dakangin huoneesta pudottamansa tavarat ja tutkiakseen mitä sieltä löytyy. Aika ei nyt ole ongelma enää. "Sitten varmaan myös krypta pitää myös tutkia kunnolla, koska se oli paikka jonne hän ei muita päästänyt".

"Mjoo ihan käypä plaani. Katotaan Dakangin huone ny läpi ekana, kryptan voi kattoa päivällä paremmin voimin. Ton saastan voi kyllä polttaa ja mielellään heti, mulla on sytykettä." Pulsu keräilee tavaroitaan. "Belaka kuoli puolustaessaan muita hyvyyden nimissä. Eiks Korada arvosta semmosta? Joku komea hautapaasi ny ainakin on paikallaan."

Eleine: Perception +5, take 10. Kirjoituspöytä, kaappi tms.
take 20.
"T-tuota, e-ennen kuin liikaa t-tempaudut monumentin su-suunnitteluun, niin voisitko p-parantaa vielä minuakin?" Eleine ehdottaa, jalkaa lattiaan naputtaen. "Siltä varalta, e-että tuo" - hän nyökkää Dakangin suuntaan - "on jättäny tänne vielä jotain a-ansoja..." Tiefling jää tuijottamaan vermlekiä synkkänä. "K-kannatan raadon n-nopeaa polttamista... Mu-mutta siis, ti-tietenkin, k-kyllä Belkan - anteeksi, Belaka - ehdottomasti ansaitsee mu-muistamisemme. Sa-samoin tietysti kuin kaikki muut demonin uhrit." Saatuaan parannusta Eleine lähtee Drughin seuraksi penkomaan huonetta, hyvin huolekkaasti.

perc -2 yrittää aidata eleineä "Mä mitään muistomerkkiä ala kasaamaan..." Pulsu mutisee kävellessään Eleinen perässä penkomaan Dakangin huonetta. Tikuttaa Eleineä ja luovuttaa sauvan takaisin tälle.

Perc 0 aid another Eleinelle. Drugh miettii hetken ja toteaa etta parempi hänenkin on Eleine auttaa, eikä penkoa kaikkea samaan toiseen kertaan.

Tiennäyttäjät palaavat Dakangin huoneeseen. Lattia sängyn alta on rikottu, ja Pulsu epäilee, että Dakang on rikkonut sen, jotta hänellä olisi hätäuloskäynti, sillä vermlekit osaavat kaivautua maan alla. Dakangin suuresta vaatekaapista löytyy suurikokoisia vaatteita, jotka sopivat Dakangin päälle. Lisäksi siellä on Wein maagisesti säilötty ruumis, josta on syöty noin yksi kolmasosa. Dakangin työpöydällä, sen sisässä ja sen vieressä on iso läjä kirjoja ja muistiinpanoja. Niitä joutuu selailemaan aika pitkään, ja vaikka osa on kirjoitettu syöverin kielellä, niistä selviää, että Dakang on tarkasti suunnitellut, kuinka hän voisi väännellä ja kierouttaa Koradan uskoa. Muun muassa nuolikuvio ei kuulu Koradan uskoon lainkaan, vaan on demonivaltias Sifkeshin epäpyhä symboli. Kirjoista löytyy myös muutama useampi kopio, joiden arvo on yhteensä noin 50 kultaa.

"'Mukava' kaveri tämä Dakang olikin. Onkohan se 'kello' ja ruokapöytäkin hänen tekosiaan?" Drugh sanoo. "Se itsemurha-ansa nyt ainakin oli. Onkohan se kertaluonteinen vai toistuva. Voiko magia olla toistuvaa?" hän jatkaa pohtimistaan ääneen. "Mutta sen kryptan voisi hoitaa myös pois alta, niin tehtävä tulee hoidettua. Pitäisiköhän tämän temppelin sijainnista kertoa asukkaille?"

Ulric on tässä hipsinyt muiden perään, ja Wein osittain syöty ruumis saa miehen selkeästi voimaan pahoin. Drughin tässä pohtiessa ääneen päättää Ulric ilmaista omia ajatuksiaan. "Ainakhin khun minä othin sen veitsen khätheen se tunthui vain hetkhen aikhaa pakhottavaltha ja sitthen se loppui, en uskho etthä se thoisthuu", Ulric selittää.

Kurkustaan palaa nieleskelevä ja silmiään räpyttelevä Eleine ottaa puolituismiehen entistä kevyemmän kalmon pois kaapista, laskee hänet maahan ja laskostaa paremman puutteessa ruumiin peitoksi jonkin "Dakangin" kaavuista. Järkytyksestä hieman toivuttuaan tieflingkin ottaa osaa keskusteluun: "Ni-niin, ehkä - ehkä kryptan voisi jo tarkistaa... T-t-tosin, yö on kyllä jo pitkällä, voisihan sitä vähän nukkuakin e-ensin. O-olisi mukavaa, jos t-temppelinväen kaikkiin kysymyksiin ei t-t-tarvitsisi vastata silmät - silmät ristissä." Puheen kääntyessä veitseen Eleine vain kohauttelee olkiaan epätietoisen näköisenä, kysyen: "Ni-niin, tuota, e-ettekö te t-t-tutkinut sen veitsen silloin magian varalta ja sellaista ei jälkeenpäin näkynyt - näkynyt olevan? K-k-kai siitä olisi silloin edes jotain p-p-pitänyt re-rekisteröityä, jos taikuus o-olisi ollut toistuvaa...? En - en kyllä tiedä..." hän mutisee.

"Mutta oliko se veitsi joka sai hänet hirttäytymään, vai sama taikuus? Mutta luotan taikuuden kyseessä olleessa teihin muihin", Drugh vastaa. "Ehkä sitä voisi kyllä vähän nukkua. Mutta jos ruokapöytä on Dakaning tekosia, niin ei sekään ehkä asukkaille ole hyväksi. Tai se valopallo temppelille. Ihan riippuen siitä kenen tekemät ne ovat", hän vileä lisää lähtiessään ulos reppunsa luokse tarkoituksenahakea kaikki tavarat takaisin tempellille. Kryptan dokumentointi kun vie oman aikansa ja tarvikkeissa oli tarpeita siihen - ja tietysti ruokaa.

Vain Di Duang ja Zhuang uskaltautuvat tulemaan lyhyeksi ajaksi ulos huoneistaan. Zhuang vilkaisee Dakangin ruumista kerran ja järkyttyy, mutta Di Duang ei uskalla. He kuuntelevat lyhyen selostuksen tapahtumista ja menevät takaisin huoneisiinsa.

Arkem ja Colim antavat omat huoneensa ja Belakan huoneen seikkailijoiden käyttöön, sillä he eivät enää sinä yönä kykene nukkumaan. Pulsu nukkuu oikein leveästi Dakangin sängyssä. Colim jää rukoushuoneeseen makaamaan ja rukoilemaan.

Arkem raahaa Dakangin ruumiin ulos ja ihmettelee, miten sen polttaisi. Hän yrittää taikoa siihen valoa, mutta todettuaan, että se aiheuttaa vain sen, että ruumis loistaa kuin aurinko, hän hakee jonkun tiennäyttäjistä avuksi. Neuvot saatuaan hän keräilee metsästä kuivahkoja karahkoja, jotka joku sytyttää, jotta Dakangin ruumis saadaan vihdoin palamaan. Arkem viettää yön valvoen ja lisäten karahkoja Dakangin rovioon.

Uusi päivä

Seuraavana päivänä sataa, mutta Dakangin ruumis ehti onneksi palaa lähes täysin ennen vedentulon alkamista.

Temppelin asukkaat tulevat hiljaisina ja hämmentyneinä kuuntelemaan uutisia. He ovat sitä mieltä, että heidän pitää selvittää kaikki ne kieroutumat, jotka Dakang on ujuttanut Koradan uskoon. Kukaan heistä ei tiedä mitä kuolleille pitäisi tehdä, joten kryptaan sijoittaminen tuntuu heistä luonnollisimmalta.

Aamulla Drugh koluaa kryptaa läpi harmitellen että hänellä ei tullut kampaa mukaan, mutta koittaa parhaansa kuitenkin. Keittiö kaihertaa vielä Drughin mieltä. "Jos ruokapöytä on Dakangin tekosia ja vaarallinen asukkaille, niin keittiön jatkuva itsemurhiin pakottava taikuus olisi loogista. Asukkaat oppisivat välttämään keittiötä ikävänä paikkana ja söisivät pöydässä. Eli esineet eivät olisi maagisia, vaan paikka", hän selittää teoriaansa. "Minä en taikuudesta ymmärrä, enkä osaa sitä etsiä, mutta magian varalta keittiön skannaus saattaisi olla kannattavaa. Soivitaaa että kukaan ei mene sinne, vaan tutkitaan ovelta. Jos huoneeseen astuu, niin sitten kaikki kasaan päälle, sillä taikuus vaikuttaa tähän henkilöön. Tai vaikka köydellä kaveri kiinni, jotta saa kiskottua pois jos jotakin tapahtuu. Tosin sitä ennen voisi lukea Dakaning kirjoja, jos niissä kerrotaan asiasta. Vai voisiko taikuus siirtyä jotenkin huoneesta toiseen?" Drugh jatkaa puhumista ja tuntee että kurkkua vähän kuivaa jo. "En osaa montaa kieltä, mutta voin lukea niitä kirjoja joista ymmärrän jotakin"

Ulric on seuraillut Drughia kryptaan ja koluaa sitä läpi, tehden samalla kattavia muistiinpanoja kaikista kryptassa sijaitsevista patsaista.

Ulric saa kirjattua ylös tiedot kaikista patsaista eikä edes sekoita niissä kuvattuja enkeleitä, agathioneja ja archoneja toisiinsa.

jos muiden kertomukset antavat Pulsulle ajatuksia keittiöön liittyen niin mahdolinen knowledge-heitto ja kertoo tietämänsä "Meitsi bamlaa, meitsi snaijaa." Pulsu vastaa Drughille ja suuntaa tutkimaan Dakangin kirjoja. "Ottakaa muut krypta tällä välin, ihan ajan kanssa mieluiten. Onko meillä nurkat koluttuna jo muuten? Katellaan köökkiä vikana ja tollai varovaisesti."

Pulsu viettää päivän tutkien Dakangin kirjoja.

Kesken kirjasavotan Pulsu lähtee käymään helpotuksella ja paluumatkalla huomaa olevansa nälissään. Alkemistin tie vie kuin kohtalon ohjaamana keittiöön. Pulsu ehtii keittiöön, ennen kuin muistaa itsemurhaamisveitsen.

Keittiössä ei tapahdu yhtään mitään. Toisaalta siellä ei myöskään ole yhtään syömäkelpoista ruokaa.

Pulsu saa ennen pitkää selville, että meditaation yhteydessä höpötetty mantra on typerä mutta silti tehokas salarienaus. Oikeasti meditoidessa ei kuulu sanoa mitään. Lisäksi Koradan temppelin kryptan ja patsaskäytävän ei kuulu olla eristettynä, vaan sinne saa mennä koska tahansa muistelemaan kuolleita ja inspiroitumaan hyvyyden sotureista ja filosofeista. Ruokaa tekevä pöytä on oikea Koradan pyhä esine, mutta sitä ei tulisi käyttää kuin juhla-aterioiden yhteydessä. Keittiöön liittyen hän löytää lyhyen maininnan, jossa sanotaan, että siellä kummittelee ja että Dakang oli tähän tyytyväinen, sillä hänen ei tarvinnut tehdä asian hyväksi mitään. Lisäksi hän löytää suunnitelman patsasansasta. Dakang ei itse ollut kovin kummoinen ansantekijä, mutta eräästä kirjasta löytyvien ohjeiden avulla hän oli saanut viritettyä patsaan niin, että se kaatuu nopeasti tunkeilijan päälle.

Muut tutkivat kryptaa. Kun he työskentelevät kolmistaan, heiltä menee sarkofagien riimujen hankauskopioiden tekemiseen lähes neljä tuntia. Sarkofagien sisältä löytyy luita ja vanhoja esineitä. Vain yksi sarkofageista on tyhjä, mutta sekä Belakan että Wein ruumiit mahtuvat sinne, vaikka periaatteessa sarkofagissa pitäisi olla vain yksi ruumis.

Yksi sarkofageista on aavistuksen verran vinossa ja sen alla on kapea halkeama, jonka perällä on messinkivaaka. Sitä ei millään saa ulos sieltä, mutta se ei toisaalta vaikuta kovin tärkeältä eikä ainakaan arvokkaalta.

Eleine löytää viimein kunnolla patsaskäytävän kryptaa lähimmässä olevassa patsaassa olevan ansan. Pulsun löytämien suunnitelmien avulla sen purkaminen kestää jonkin aikaa, mutta Eleine saa kuitenkin tehtyä siitä vaarattoman.

Ansan purettuaan Eleine palaa takaisin halkeaman ja vaa'an peittävällä sarkofagille ja kiertelee sitä joka suunnasta, hyvin pohtivan näköisenä. Nainen koettaa heiveröisillä käsillään työntää sarkofagia, mutta heikoin tuloksin. Hän huokaisee, mutta tuntuu sitten muistavan jotain ja kääntyy lähistöllä olevan Drughin puoleen: "He-hei, Drugh, mu-muistatko, k-kun a-autoin sinua sen – sen kuulajutun kanssa? Tarvitsisin nyt vu-vuorostani sinun apuasi... " Tiefling näyttää häpeilevältä ja nolostuneelta. "T-t-tiedän kyllä, että – että lainasit mi-minulle jo p-p-peittoasikin silloin yhtenä y-y-yönä, mutta..." Hän katsoo anovasti puoliörkkiä. "Vo-voisitko tulla a-auttamaan hieman t-t-tämän sarkofagin siirtämisesssä, jotta saisin - saisin tuon vaa'an?? Si-siitä oltiin Absalomissa k-kovin k-k-k-kiinnostuneita."

Drugh. Punaisella oletus että ei siirry ekalla strenackeillä. Sorkkarauta +2 strena bonari. Drugh vilkaisee Eleineä. "Pelkkä pyyntö riittää, eli tarvitse selitellä", hän sanoo ja koittaa siirtää sarkofagia. "Tämäpä onkin painava", Drugh sanoo vähän puhistuaan. "Odota hetkinen, ei keinot tähän lopu", hän lisää ja kipaisee kaivelemaan repustaan sorkkaraudan, "Eiköhän tällä viimeistään siirry", hän sanoo.

Sarkofagi ei kuitenkaan ota siirtyäkseen. Se on massiivinen ja jo pelkkien kansien siirtäminen oli tavattoman raskasta puuhaa. Monen minuutin jälkeen Drugh ja Eleine epäilevät, että he eivät kykene siirtämään sitä, vaikka kuinka yrittäisivät. Joku pienempi saattaisi tosin saada tungettua itsensä syvemmälle halkeamaan kaivamaan vaakaa.

"No onpas painava pirulainen", Drugh toteaa harmistuneena. "Onkohan se tiukassa, vai saisiko sen irti koukulla. Minulla olisi narua ja koukkuja mukana".

"Jos koitamme ensin näin", Drugh sanoo solmiessaan narua ongenkoukkun ja narun pitkäkeihään varteen. Sitten hän pyörittää pitkäkeihästä siten että naru kiertyy sen ympärille, lykkää sen sargofagin alle ja pyörittää vartta toiseen suuntaan, jolloin naru vapautuu ja koukku laskeutuu alas päin. "Jos tämä ei onnistu, niin meidän pitää varmaan pyytää apua", hän lisää Eleinelle.

Naistiefling katselee kiinnostuneena Drughin tekemää viritelmää. Hänen ilmeensä muuttuu synkemmäksi Drughin mainitessa, että he ehkä joutuvat pyytämään apua. Kädet puuskaan laittaen hän mutisee. "N-no, jos – jos ei muukaan auta. K-kaipa minä voin sitten käydä ky-ky-kysäisemässä... Olet – olet joka t-tapauksessa jo puolestani tehnyt o-oman osuutesi. Enemmänkin!" hän lisää, nyökytellen painokkaasti ja uhkarohkeasti jopa vilkaisten puoliörkkiä silmiin.

Drughilla ei onnista työkalun kanssa, eikä edes Eleine yletä vaakaan sen kanssa, vaikka hyvin läheltä jo liippaa.

Eleine: Bluff +5

Aikansa halkeaman äärellä kuroteltuaan Eleine viimein luovuttaa ja suoristautuu takaisin pystyasentoon. Asennonvaihtoa säestää sarja selkänikamista kuuluvia poksauksia sekä turhautunut huokaus. Nainen toteaa Drughille: "K-kiitos avusta, D-drugh. Voit mennä menojasi, sinulla - sinulla varmaan o-on t-t-tärkeämpääkin tekemistä...Yritän - yritän saada apua vielä puolituisilta."
Eleine poistuu kryptasta etsimään puolituisveljeksiä. Jommankumman näistä löydettyään hän selittää – yhtään änkyttämättä – löytäneensä kryptasta mahdollisesti Dakangin kätkemän vaa'an, jonka oikean omistajan tiefling miellellään haluaisi selvittää. Asian selvittämiseksi vaaka pitäisi onkia pois, jonka jälkeen tiefling voisi viedä sen näytille tuntemalleen vanhojen esineiden keräilijälle. Tämä saattaisi pystyä selvittämään, kenelle vaaka alunperin kuului. Luonnollisesti jos vaaka osoittautuu temppeliin kuuluvaksi, Eleine lupaa tulla palauttamaan sen. Ja tietenkin vaa'an onkinut puolituisnuorukainen tulisi saamaan kosolti mainetta ja kunniaa. Mielessään tiefling hieman häpeää lapselle valehteluaan ja miettii, että majurin on syytä olla todella kiitollinen. Mikäli puolituinen vaikuttaa pelokkaalta, nainen korostaa, että krypta on aivan vaaraton ja hän tulee toki seuraksi.

Xifen kuuntelee innoissaan Eleinen selityksiä, ja vaikka hänellä onkin hieman epäilyksiä kryptaan menemisestä, hän suostuu yrittämään vaa'an onkimista. Hän ihastelee patsaita ja riimuja ennen kuin ottaa Drughin koukkuvälineen ja menee kurottelemaan vaakaa. Hän saa sen ulos heti ensimmäisellä yrittämällä. "Ole hyvä!"

"K-k-kiitoksia! Hyvää työtä, sinusta tulisi ensiluokkainen m-murtov - t-t-tarkoitan, aartenetsijä", Eleine änkyttää kehun.

Sarkofagiongelma ratkaistu!

Pulsu kertoo selvittämiään asioita lounastauolla.

Kuultuaan Pulsulta, että keittiössä kummittelee, Eleine on hyvin halukas vähintääkin varmistamaan, ettei huoneesta varmasti ole vaaraa temppelin asukkaille. Tiefling pyytää aasimareja valmistamaan siunattua vettä, pullottaa sitä 7 pulloa ja latoo pullot seikkailijanvyöhönsä. Kaikki aseensa ja köytensä nainen jättää pois mennessään keittiöön. Hän ei missään nimessä pahastu, jos joku hänen tovereistaan tulee hänen seuraukseen.

Colim suostuu tekemään Eleinelle siunattua vettä. Hän kertoo myös, että vesi on siunattua vain kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen se haihtuu pois.

Drugh katsoo että ryhmä selittää löydöksiä asukkaille, ja lopuksi hänen puolestaan he voivat saada jonkin kirjan asiasta, jos niissä on jotakin jota he eivät huomanneet. Kuultuaan kummittelusta hän sanoo: "Siis keittiössä kummittelee ja se koittaa saada elävät tekemään itsemurhia? Mikäköhän sen on aiheuttanut, ja miten se estetään. Pitäiskö meidän tutkia keittiö kunnolla, jos siellä on vaikka jokun ruumis tai luut haudattavaksi?"

Kun loitsut latautuvat Drugh ilmaisee halukkuutensa parantaviin loitsuihin. Turha enää on tikkuja kuluttaa. Hän on selkeästi paremmalla mielellä, koska tehtävä on saatu hänen mielestään käskyjen mukaan suoritetuksi.

Pulsu kuulee Drughin ja Eleinen puhuvan keittiöstä ja sanoo: "Mä tota kävin siellä jo eikä mitään käyny. Unohtu se kummittelu tossa toheltaessa ikäänku. Pengotaan ihmeessä sitä jos siltä tuntuu."

Eleine: Perception +5, take 10. Eleine vilkuilee alkemistia epäluuloisena. Koska nainen on jo täydessä haamupartiovälineistössä, hän käy keittiössä joka tapauksessa pirskottelemassa pyhää vettä keittiön pinnoille ja vilkuilee samalla, josko jonkin edesmenneen asukin maalliset jäännökset olisivat kaikista edeltävistä, huolekkaista tutkimuksista huolimatta jääneet huomaamattomasti johonkin keittiön nurkkaan.

Eleine ei löydä keittiöstä enää muuta. Kaapeissa ja laatikoissa on jonkin verran astioita ja vaarallisen näköisiä veitsiäkin, mutta hänelle ei tule missään vaiheessa halua puukottaa itseään.

Tiefling poistuu keittiöstä ja kohauttaa olkiaan vastauksena Drughin kysyvälle ilmeelle.

Pulsu muistaa myöskin kaivanneensa tietoa Qlippotheista ja kysäisee Arkemilta ja Colimilta, josko he voisivat hieman tulkata taivaisten kieltä. Vetoaa siihen että Qlippothit ovat kamalan vaarallisia eikä niistä löydy luotettavaa tietoa kovinkaan paljoa.

Colim on vieläkin aika huonossa kunnossa, joten hän lukee ihan mielellään Pulsun osoittamaa kirjaa jonkin aikaa. Hänellä ei ole ongelmia löytää vaadittuja tekstinpätkiä qlippotheista ja kirjoittaa ne Pulsulle valmiiksi.

Drugh survival +1 opetusta tai aid another Koska taikapöytä oli vain juhlia varten tarjoutuu Durgh opettamaan sen vähän mitä hän tietää ruuan keräämisestä luonnosta. Tai jos joku toinen tietää enemmän, niin hän auttaa opetuksissa.

Zhuang, Hamada, Di Duang ja Liso ovat hyvin kiinnostuneita opetuksesta ja kuuntelevat mielellään mitä Drughilla on kerrottavana. He myös selvästi haluavat ajatella jotain muuta kuin mitä temppelissä tapahtui viime yönä.

Kirjaston kirjoista tehdystä katalogista näkyy, että kirjastossa on myös yleisiä taitoja käsitteleviä kirjoja. Miriya myös tietää tämän, joten hän käy etsimässä ne ja järjestää ne helposti saataville omaan hyllyyn, jotta asukkaiden olisi helppo ruveta lukemaan ja opettelemaan. Puolituispojat tulevat myös lukemaan.

craft alchemy +8, bluff -3 Pulsu ilahtuu Colimin avusta ja ryhtyykin edesauttamaan temppelin asukkien omavaraisuutta. Keräilee vanhoista kattiloista ja keittiön huonokuntoisimmista tarvikkeista osia ja esittelee asukeille tislaamisen alkeet. Jos joku kyseenalaistaa Pulsun motiiveja, vetoaa tämä siihen että tisleillä voi esimerkiksi puhdistaa haavoja.

Puolituispoikia kiinnostaa kovasti jännän näköinen keittelyvälineistö.

Drugh vielä pudottaa sen viimeisenkin pommin ennen lähtöä ja kertoo että tämä temppeli on tasku-ulottuvuudessa, joten siitä syystä täällä ei ole niin vilkasta muin voisi olettaa. Muuten hän tuntee tehneensä kaiken mahdollisen asukkaiden hyväksi, osittain ehkä Ulricin halusta, mutta kuitenkin.

Kaikkien alkaessa olla valmiita Eleine lepäilee pihalla ja kuuntelee Pulsun tislauslaitteiston iloista pulputusta. Otettuaan yhden päivän rennosti tiefling kerää tavaransa ja on valmis lähtemään tovereidensa kanssa takaisin Absalomiin. Hän hyvästelee temppeliväen sydämellisesti, lupaa tulla katsomaan heitä uudestaan piakkoin ja vilkuttaa vielä viimeisen kerran ennen kuin lähtee laskeutumaan mäkeä alas kohti metsikköä, mistä tulikin. Naisen mielessä pyörii aavistuksenomainen haikeus, epämääräinen huoli hyväuskoisen temppeliväen pärjäämisestä sekä viime päivien monet tapahtumat: "Huh huh, tuntuu aivan kuin olisin ollut täällä jo vuoden päivät!" hän miettii taikaporttia kohden astellessaan.

Ryhmän lähtiessä Drugh kävelee pois miettien tallessa olevaa lasikuulaa. "No ehkä tästä vielä hyötyy jotakin ekstraa myöhemmin kun pitää vaikutusvaltaisia henkilöitä tyytyväisenä. Kauppa se on joka kannattaa."

Temppelin asukkaat hyvästelevät tiennäyttäjät ja toivottavat tervetulleiksi uudestaan. Tiennäyttäjät palaavat metsässä olevien valopallojen luokse ja siirtyvät niitä koskettamalla takaisin Suurloosin kellariin.

Paikalla pyörivät tutkijat ilmoittavat viivyttelemättä saapumisesta Aram Zeylle, joka tulee pikaisesti paikalle ja tuijottaa ryhmää tiiviisti, kun he kertovat temppelin tapahtumista. Hän hoputtaa ja kun lopulta saa kootun materiaalin käsiinsä, toteaa: "No hyvä, kun saitte tehtyä. Nyt voin lähettää sinne ryhmän oikeita tutkijoita." Sitten hän palaa työhuoneeseensa.

Uusi jännä peliä selventävä juttu! Katsotaan toimiiko. Kirjoittakaa tähän missä hahmonne ovat ja mitä tekevät: Eleine: Ulric: F18, tikusta mennyt chargeja: 4 Pulsu: B18 Drugh:

Lisätkää tekstiä tämän kommentin yläpuolelle. -Shade-

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped