Yö päättyy

Prologi

Seikkailijat onnistuivat voittamaan Korpinpesän viholliset ja kukistamaan vaarann joka on heitä uhannut Linnormikuninkaiden maahan saapumisesta asti lyömällä Thorborg Silverskorrin ja tämän hallitseman salamurhaaja järjestön, Jäätyneet Varjot. He löysivät Korpinpesästä niin Suishenin kuin Ulf Gormundin, matka kohti Maailmankruunua ja Tian-Xiaa.

Korpinpesän tyhjennys

Seikkailijat ohjastavat karavaanin takaisin Korpinpesälle, joka tyhjennetään päivän aikana lähes kaikesta arvotavarasta. Hieman seikkailijoita huolettaa miten Kalsgardissa tähän suhtaudutaan mutta Halla ja Lute Haggersly vakuuttelevat ettei tästä seuraa ongelmia karavaanille, onhan heillä todisteita Thorborgin petollisuudesta joten omaisuus ei kuitenkaan kuuluisi hänelle.

Päivän aikana Halla koittaa tutustua Ulf Gormundiin, joka paljastuu hieman juroksi mieheksi, joka ei juurikaan omista asioistaan puhele. Hallan yritys kuitenkin palkitaan pieninä tiedon muruina ja hän oppii myös toimimaan tämän uuden oppaan kanssa, taito jota tullaan vielä tarvitsemaan.

Titos taas jutustelee Ukshakkan kanssa, koittaen saada tätä liittymään karavaaniin. Nainen kuitenkin kieltäytyy vielä, hän ei tiedä voiko hän uhmata Maailmankruunua ja isänsä muistoa, koska hän menehtyi retkellä Maailmankruunulle. Titos oppii samalla Ulfista: Ukshakka ja Ulf ovat lapsuuden ystäviä ja juurikin Ulf nuorempana teki matkan Kruunulle puhdistaakseen Ukshakkan isän maineen. Kauppiasjaarli oli syyttänyt Ukshakkan isää petoksesta ja vanginnut Ukshakkan mutta Ulfia, joka on puoliverisyydestään huolimatta ulffen, hän ei voinut vangita. Ulf päätti lähteä Kruunulle vapauttaakseen ystävänsä ja puhdistaakseen tämän maineen. Ulf palasi, yli kuukautta myöhemmin mukanaan todisteet jaarlin miesten osuudesta karavaanin tuhoon. Jaarli oli koittanut surmauttaa Ulfin ja Ukshakkan mutta Ulf oli nopeampi ja tappoi jaarlin.

Nazrak taas esittelee Korpinpesää Sandrulle ja Shalelulle, kertoen heidän etenemisesrään ja kohtaamistaan vastuksista. Hän saa neuvoja molemmilta, erityisesti Shalelu antaa vinkkejä tulevan varalle jos vihollinen osaa lentää kuten Thorborg. Nazrak huolehtii myös Lute Haggerslyn kunnosta ja kuulumisista.

Seuraava päivä kuluukin matkustaessa takaisin Kalsgardiin. Tarkoituksena olisi valmistautua tulevaan matkaan mahdollisimman hyvin jo Kalsgardissa, jossa varusteita ja muuta on tarjolla riittävästi ja kohtuu hinnoin verrattuna pohjoiseen. Kruunu on petollinen, kylmä ja karu mutta Ulf helpottaa epäilevien mieliä, sieltäkin löytyy ihmisasutusta.

Kalavelkojen maksua

Lute Haggersly kertoo vievänsä Thorborgin kaksoisidentiteetin ja tämän epärehelliset toimet suoraa Svein Verikotkalle, saaden Titoksen ja Hallan mukaansa koska nyt heillä on mahdollisuus nähdä kuningas sekä tämän linna. Nazrak taas lähtee muuten kaupungille asioimaan.

Verisenkotkan linna on upea, samoin sotilaallinen mahti joka linnan sisältä paljastuu. Lute saa audienssin Sveinin eteen ja kuninkaan vasallit tekevät myös vaikutuksen matkaajiin. Svein kuuntelee syytökset ja todisteet Thorborgia ja Huurajuoksijoita vastaan ja lähettää miehensä vangitsemaan työntekijät ja ottamaan omaisuuden ja kaupanteon tutkintaan. Titos ja Halla seuraavat Sveinin miehiä Huurajuoksijoiden killalle, jossa työntekijät vangitaan nopeasti ja kaksikko saa kokemuksen kalavelkojen maksusta nähdessään nenäkkään vastaanottovirkailijan kahleissa.

Nazrak käy tilaamassa jadekorttelista hevoselleen ketjupanssarin tulevaa matkaa varten, suojatakseen eläintä vihollisten iskuilta. Samoin miekkamies suuntaa Toragin katedraaliin josta hän tilaa itselleen uuden panssarin .

Viiden Myrskyn onit

Hallan ja Titoksen palattua karavaanille he huomaavat Nazrakin olevan poissa ja näin eivät vielä lähde käymään Fynn Snaevaldin luona. Sen sijaan he saavat juttuseuraa Suishenista, joka kommentoi heidän keskusteluaan. Miekka kysyy taas ovatko seikkailijat todella Amatatsun suojelijoita ja taas he vastaavat, että ovat. Suishen hymähtää ja kertoo, että hänellä on heille tietoa joka on arvokasta, suojelijoina heidän on tiedettävä jotain. Nazrakin palattua leiriin Suishen aloittaa tarinansa.

Noin vuosisata takaperin Minkain valtakunta joutui uudenlaisen hyökkäyksen kohteeksi. Tietämättään valtio joutui onien silmätikuksi, tarkemmin sanottuna Viiden Myrskyn onien kohteeksi. Nämä onit soluttautuivat Minkain hallitsijasukuihin, ottaen ne valtaansa murhilla ja valheilla. Kun onit käänsivät katseensa viimeiseen sukuun, Amatatsuihin, huomasivat onit olevansa myöhässä. Amatatsut olivat nähneet tämän kohtalon ja paenneet Maailmankruunun ylitse, kauas Minkaista. Kalsgardissa Tsutoku Amatatsu, tuleva Rokuro Kaijitsu, suvun päämies myi Suishenin miekan ehdotuksesta viedäkseen sukunsa kauemmaksi Kruunusta. Tsutoku tiesi, että Viiden Myrskyn onit seuraisivat heitä Kruunun ylitse mutta uskoi uuden nimen ja hylätyn aatelisaseman pitävän heidät piilossa. Suishen sai tietää onien saapumisesta Kalsgardiin ollessaan Snaevaldin hallussa mutta vasta ryöstön jälkeen hän oppi, että yksi Viiden Myrskyn jäsenistä johti isoa joukkoa Kalsgardissa, odottaen Amatatsujen paluuta. Tämän onin nimi oli Kimandatsu tai kuten suojelivat hänet tunsivat, Thorborg Silverskorr.

Suishen painottaa seikkailijoille sitä, että onit koittavat saada Amatatsun hengiltä, silloin mikään ei estä heitä hallitsemasta Minkaita. Valtakunta on tällöin isoissa ongelmissa, juuri kukaan ei tiedä onien suunnitelmista tai siitä vallasta joka heille Minkaissa on. Seikkailijat kiittävät tästä tiedosta Suishenia ja lupaavat suojella Ameikoa kuten ovat tähänkin asti tehneet. Seikkailijat päättävät, ettei tätä tarinaa kerrota kaikille, koska uudet viholliset eivät nostaisi moraalia. On heidän tehtävänsä siis suojella karavaania ja Ameikoa näiltä oneilta.

Verivelan maksu

Seikkailijat suuntaavat Fynn Snaevaldin luokse, tarkoituksenaan kertoa Suishenin löytymisestä ja muustakin. Snaevaldin kauppaan korjataan ikkunaa mutta tämä ottaa seikkailijat vastaan. Fynn haluaisi nähdä miekan, hän uskoo kyllä seikkailijoiden sanaa mutta hän haluaisi vielä kerran nähdä aseen ennen sen lahjoittamista eteenpäin. Seikkailijat myyvät Snaevaldille Kimandatsu/Thorborgin nuijan ja haarniskan ennen kuin he palaavat kauppiaan kanssa karavaanille.

Karavaanilla Snaevald käyttäytyy nuorekkaan herrasmiehen elkein, esitellen itsensä karavaanin jäsenille ja rupatellen niitä näitä. Saadessaan Suishenin käsiinsä Snaevald muistelee hetken miekan ostohetkeä kunnes lahjoittaa miekan sen oikealle omistajalle, Ameikolle juhlallisin sanoin. Snaevald rupattelee Sandrun kanssa tovin kuullessaan karavaanin olevan matkalla kohti Tian-Xiaa, keskustelun päätteeksi Sandru ja Fynn lyövät kättä päälle, seikkailijat jäävät miettimään mikä kauppa siellä syntyi.

Halla ja Titos saattavat Snaevaldin takaisin kotiinsa ja kertaalleen kiittävät kauppiasta kaikesta. Kauppias kiittää seikkailijoita ja saa Titokselta lahjaksi kylmärautaisen miekan. Snaevald sanoo tämän olevan lupaus siitä, että Titos tulee kertomaan heidän retkensä tuloksen jonain päivänä, jolloin hän saa miekan takaisin. Titos lupaa ja pian kaksikko palaa takaisin karavaanille, jossa Nazrak on taas harjoitusten parissa.

Sisko hurja, veljet väkevät


Thorfinn ja Thorleigh

Illasta karavaani on levon tarpeessa. Myyminen ja kiertely on ollut kuluttavaa mutta Nazrak silti haluaa treenata Titoksen kanssa. Kaksikon treenatessa Halla siirtyy karavaanituvan takomoon lisäämään Sovngarde-miekkaansa uutta riimua. Takomisen ja laulamisen ääni täyttää pihamaan kuun noustessa taivaalle.

Nazrakin ja Titoksen harjoittelu keskeytyy kahden hahmon saapuessa paikalle. Toinen miehistä on pitkä, isokokoinen, punahiuksinen ja -partainen Ulffen, tämän kanssa saapunut on lyhyempi, jäntevämpi ja mustahiuksinen. Isompi miehistä toimii puhujana, kysyen onko Halla Sigrundintytär jossain lähettyvillä. Nazrak ja Titos, hieman epäilevinä kysyvät mistä kaksikko on saanut tietää tälläisen naisen olevan juuri täällä. Lyhyempi vastaa, että kaupungista ei löydy montaa varisialaiskaravaania, jonka mukana liikkuu mustahiuksinen ulffennainen. Titos ja Nazrak kehottavat kaksikkoa seuraamaan takomisen ääntä ja laulua. Miehet kiittävät ja marssivat pihan halki, Titos ja Nazrak kiinnittävät huomiota miesten aseistukseen, joka on kokeneiden soturien tyyliä.

Halla tuntee miten joku tarkkailee häntä takomisen lomassa, nostaen hehkuvan miekkansa hän kääntyy kohtaamaan tarkkailijat. Yllätys on suuri kun hän näkee veljensä, Thorfinin ja Thorleighin seisovan oven suussa. Isommalla, Thorleighilla on vain kolme sanaa sanottavaksi: Briinah bruniik Halla, joka ulffeniksi tarkoittaa "sisko väkevä, Halla". Taustalla odottelevat Nazrak ja Titos yllättyvät Hallan reaktiosta, kun nainen loikkaa miesten kaulaan ja halaa heitä. Pian hän esittelee miehet veljikseen ja jännityneisyys muuttuu riemunpidoksi ja uusiin ihmisiin tutustumiseksi.

Epilogi

Hallalla ja hänen veljillään on paljon keskusteltavaa menneisyydestä ja Titos sekä Nazrak oppivat paljon uutta Hallasta tämän kautta. Halla esittelee veljensä Ameikolle sekä Koyalle, jolle veljet osoittavat kiitollisuutta siskonsa auttamisessa ja kasvattamisessa. Ilta muuttuu yöksi ja ilonpito jatkuu. Illan aikana Titos kysyy Thorfinnilta olisivatko veljekset halukkaita lähtemään karavaanin mukaan, seikkailuja olisi varmasti tarjolla. Mies ei anna suoraa vastausta, koska vastaus ei ole hänestä kiinni mutta ei myöskään kieltäydy.

Titoksen ja muiden edessä on matka jolle tarvittaisiin luotettavia miehiä ja naisia, koska muuten retki voi jäädä lyhyeen. Kelda, Ukshakka ja Hallan veljet ovat kaikki mukaan kysyttyjä mutta varmasti muitakin tarvitaan.. Maailmankruunu odottaa heitä vielä yli 1000 mailin päässä mutta valmistautumista on vielä tehtävä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped