Myrskytorni

Aika:7. Abadius - 10. Abadius

Prologi

Karavaani saapui valtavan mustan tornin vaikutuspiiriin, jossa epäkuolleiden joukot estivät karavaanin turvallisen etenemisen tornille. Seikkailijat ja Ukshakka lähtivät tutkimaan tornia, tavoitteenaan löytää vihjeitä tulevasta etapista Kiellettyyn Kaupunkiin mutta myös tarkistaa onko Tunuakin piirrosten naisolennolla jotain tekemistä aavemmaisen sinisen valon kanssa, joka tornin huipulla leijuu.

Kasvit maailman ulkopuolelta

Seikkailijat astuvat torniin ja alkavat tutkimaan kuusikulmaisen tornin alinta kerrosta. Kummallisuuksia tulee heti kättelyssä vastaan, kun jäätiköllä sijaitsevasta tornista löydetään huone täynnä sieniä.. Seikkailijat huomaavat miten kaksi sientä välähtää pois näkyvistä ja he tietävät, ettei kaikki ole hyvin. Kaksi sienikasvi-olentoa hyökkää heidän kimppuunsa, pysytellen visusti piilossa, tullen näkyväksi vain hetkeksi hyökätessään. Seikkailijat jakautuvat kahtia, Halla ja Titos juoksevat huoneen toiselle laidalle kun taas Nazrak jää suojaamaan ovea, joka johtaisi heidän eläintensä luokse. Taistelu on tiukka, näkymättömät viholliset eivät ole helpoin vastus seikkailijoille. Nazrak kaataa omansa (tai ainakin toivoo, vihollinen lakkaa hyökkäämästä mutta ei tule näkyväksi) kun Halla tuo toisen sienen esille kimallepilvi-loitsullaan. Tämän jälkeen voitto on varma.

Seikkailijat ehtivät hengähtää, he päättävät ettei tornissa eläviä sienia tai kasveja sovi häiritä. Viereisestä huoneesta löytyy isoja kasveja, joista osa sykkii punaista valo runkonsa läpi. Titoksen yllytyksestä Halla kuitenkin lataa jousensa ja upottaa nuolen yhden kasvin varteen, herättäen sen eloon! Kuukukka nostaa juurensa maasta ja käy hyökkäykseen.

Kuukukka on selvästi vaarallisempi kuin kaksi aiempaa hirviötä, sen kova kuori ja voimakkaat hyökkäykset tuottavat kovasti päänvaivaa seikkailijoille. Nopeasti kasvi nielaisee Hallan ja pian skaldi on koteloitu kuolemaan. Nazrak vapauttaa skaldin yhdellä iskulla, aiheuttaen samalla lyönnillään tajuttomuuden autuuden toverilleen. Nazrak käy kovaan hyökkäykseen kasvia vastaan, Titoksen tukiessa. Kun kasvi nappaa myös Nazrakin kitaansa, Ukshakka ryntää apuun alkemistintulien kanssa. Nazrak onnistuu vapauttamaan itsensä kasvin sisältä ennen koteloitumista. Titos härnää kasvia uudemman kerran ja on myös joutua syödyksi, Nazrak kuitenkin lopettaa kuukukan elämän ennen kunnon nielaisua.

Seikkailijat parantelevat itseään miettien, oliko tästä taistelusta mitään hyötyä. Tämä hyöty löydetään kuitenkin, huoneessa on jonkinlainen lukkosysteemi, jonka kanssa Titos alkaa touhuamaan. Pian kuuluu kummallinen humahdus ja keskihuoneeseen on ilmestynyt sininen voimakiekko. Seikkailijat astuvat sille ja Ukshakka jää yksin alas kiekon lähtiessä nostamaan heitä kohti ylempiä kerroksia.

Toinen kerros

Seikkailijat saapuvat toiseen kerrokseen, jossa he saavat vastaansa jäätiköiden kauhun, remorhazin jonka kuumuus voisi sulattaa teräksen. Halla ja Titos ottaat etäisyyttä petoon, kun taas Nazrak kohtaa sen lähitaistelussa. Titos koittaa tutkia huonetta taistelun pauhusta huolimatta, onnistuen löytämään samanlaisen mekaanisen laitteen joka aktivoi voimakiekon viimeksi. Hän aloittaa laitteen työstämisen. Halla ottaa esiin jousensa ja alkaa laukoa nuolia madon kitiinikuoreen. Nazrakilla on täysityö pitää remorhaz kurissa ja olla sulattamatta Sakurakami-miekkaansa sen kuumuudessa. Kuitenkin Hallan nuolet ja Nazrakin iskut ovat madolle liikaa ja se kaatua rojahtaa maahan.

Titos onnistuu lähettämään hissin alas, josta se pian palaa Ukshakka mukanaan. Seikkailijat jatkavat yhä ylöspäin, miettien mitä tornin huipulla voi olla kun kaksi alempaa kerrosta on kirjaimellisesti yrittänyt syödä heidät.

Tornin valtiatar

Seikkailijat saapuvat kolmanteen kerrokseen, jossa tuuli on lähes yhtä kova kuin ulkona tornin ympärillä. Huoneen huipulla, tornin avoimen katon tasalla, on sininen pallo valoa tai sähköä, joka näyttää keräävän myrskypilviä ympärilleen mutta myös keräävän energiaa huoneen useista kristalleista. Huoneessa on myös neljä korkeaa pilaria, joista yhdellä istuu sini-ihoinen olento, jolla on mustat siivet. Seikkailijat ottavat askeleen huoneeseen, saaden kimppuunsa jäisiä epäkuolleita sekä vihaiset sanat naiselta, joka käy myös hyökkäykseen! Se siitä lämpimästä vastaanotosta.

Nazrak pyytää Suishenilta ilmakävely-loitsua Titokselle, joka lähtee naisen perään ilmanteille. Titos, Nazrak ja Ukshakka jääät vielä maantasalle hoitamaan epäkuolleet pois päiväjärjestyksestä. Hallalle ja Nazrakille nämä epäkuolleet ovat jo tuttua kauraa ja he onnistuvat tässä kohtuullisen nopeasti. Suishen saa lopulta loitsia ilmakävely-loitsut myös heihin kahteen. Ilmassa Titos saa tuta naisen vihan, kun tämä kutsuu salamoita taivaalta häneen. Myös kaksi muuta saa maistaa naisen loitsuja mutta takaa-ajo halki huoneen tuottaa tulosta ja he saavat iskettyä vihollistaan vihaisesti. Halla on ensimmäinen jolle jatkuva taisteleminen on liikaa ja hän tipahtaa alas, jossa Ukshakka juottaa hänelle parantavia juomia. Samoin Titos menettää tajuntansa ennen kuin Nazrak upottaa miekkansa naisen kehoon voimalla, iskien yhden siiven irti ja päättäen naisen elämän. Tiukka taistelu päättyy seikkailijoiden voittoon.

Naisen kuollessa seikkailijat näkevät miten katon rajassa oleva sininen energiapallo repii naisen sielun itseensä, tuhoutuen voimalla olettomiin. Sininen hohde leviää halki Pohjoisen lakeuden taivaan ja katoaa. Seikkailijat lepäilevät hetken, ennen kuin aloittavat huoneen tutkimisen ja paluumatkan alas.

Karavaani löydetään 5 mailin päästä tornista, matkalta kohti rakennusta. Karavaani huomasi sinisen valon kadonneen ja epäkuolleiden tuhoutumisen, uskaltaen näin lähestyä tornia. KAravaani pääsee nukkumaan tornin suojiin, pitkän matkan jälkeen heillä on taas seinät suojanaan. Tarinaa tornin valloituksesta kerrotaan illalla mutta samalla mietitään seuraavaa etappia. Kielletty Kaupunki odottaa heitä.

Epilogi: Yksinäinen Kaupunki

Kaksi päivää Tornilta lähdön jälkeen seikkailijat saapuvat Yksinäiseen Kaupunkiin, jota erutakit ovat nimittäneet myös Kielletyksi Kaupungiksi. Karavaani leiriytyy sen raunioiden reunamille, antaen näin seikkailijoille aikaa aloittaa tutkimuksensa Nazrakin sukutarinan vahvistamiseksi. Nazrak ja Titos etsivät järjestelmällisesti merkkejä karavaanien vierailusta kaupungissa kun taas Halla etsii merkkejä sivilisaatioista, joka kaupunkia olisi joskus asuttanut.

Etsintä tuottaa tulosta, löydetään kaiverrettuja riimuja, päivämääriä ja vihjeitä jotka osoittavat matalaan kivirakennukseen hieman syvemmällä kaupungissa. Seikkailijat lähtevät tutkimaan taloa ja huomaavat sen olevan vain suoja maanalaiselle tunnelille, joka vie syvemmälle Kaupunkiin. He seuraavat käytävää ja törmäävät matkalla kummallisiin sini-ihoisiin otuksiin joiden Halla tunnistaa olevan jotain etäistä sukua morlokeille. Nämä heiveröiset otukset eivät voi mitään seikkailijoiden voimalle ja ne tuhoutuvat nopeasti.

Pitkän maanalaisen käytävän päässä noustaan taas maanpinnalle, lasiseinäiseen huoneeseen jossa on patsaita. Titos huomaa hetken etsinnän jälkeen kummalliset pallot vastakkaisissa seinissä ja ottaa pallon itselleen. Hän huomaa pallossa kytkimen ja päättää painaa sitä. Pallosta tulee ulos kuvajainen, jossa mustiin pukeutunut hahmo kulkee huoneen läpi, kantaen mukanaan jotain. Kuvan vieressä on teksti, Waj Khor, jonka Nazrak tunnistaa tieniksi. Sanat tarkoittavat Valkoisen Feenixin Kruunua, mikä ei tuo kenellekkään mieleen mitään.

Titos on utelias, hän haluaa tietää mitä pallon sisällä on, varsinkin kun pallot heräsivät tämän jälkeen eloon ja alkoivat pörrätä ympäri huonetta. Nuorukainen nappaa pallosta kaksin käsin kiinni ja paiskaa sen kivilattiaan voimalla, joka rikkoo pallon, paljastaen sen sisuksissa piilleen koneiston. Toverit eivät ehdi edes kommentoimaan Titoksen tekoa, kun yksi huoneen patsaista liikahtaa ja ottaa uhkaavan asennon kohti seikkailijoita hilpparinsa kanssa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped