Pagodan vangit

Aika: 9. Gozran

Prologi

Seikkailijat suuntasivat kohti Kuihtuneiden Kukintojen Pagodaa, jonne Viiden Myrskyn onit oli vuosisatoja sitten vangittu. Seikkailijoiden tehtävänä olisi selvittää miten onit pakenivat vankilastaan uhkaamaan Minkain vallitsevaa järjestystä. Myös Akumin antoi heille tehtävän, löytää hänen oma bonsai-puunsa.

Matka pagodalle

Miyaron toimiessa oppaana seikkailijat suuntaavat kohti pagodaa. Varautuen muutaman päivän eväillä ja varusteilla ovat seikkailijat lähdössä matkaan luottavaisin mielin. Karavaanin jäsenet jakavat ohjeitaan pagodan tutkijoille: Shalelu muistuttaa Nazrakia ja Hallaa jousiampumisen kunniakkuudesta, Ameiko on innolla lähdössä Titoksen kanssa seikkailemaan (hän jää kuitenkin pitämään huolta karavaanista), Koya muistuttelee kärsivällisyydestä ja Spivey on riemuissaan kun seikkailijat pyytävät hänet avukseen pagodan tutkimiseen. Lopulta Miyaro pääsee johdattamaan seikkailijat Henkien Metsän uumeniin.

Matka johdattaa seikkailijoita metsän halki, maa on tasaista ja puut aiemmasta poiketen kapeita, ne muodostavat tiheän verkoston muuten tasaiselle maalle. Aamun sumu leijuu metsän pohjalla, eläinten ja henkien saattaa huomata liikkuvan aamun hämärässä. Mystisen tunnelman rikkoo kuitenkin muutaman tunnin kulkemisen jälkeen suuri valkoinen tiikeri, joka lähtee juoksemaan kohti seikkailijoita. Seikkailijat varautuvat taisteluun mutta kukaan ei vedä asetta esille, metsää ei sovi provosoida. Tiikeri hidastaa juoksuaan ja jää kymmenisen metrin päähän jännittyneistä seikkailijoista, nuuhkien ilmaa levottomana. Halla uskaltaa ottaa huilunsa ja soitella sitä, rauhoittaakseen tiikeriä. Iso kissa karjaisee niin, että koko metsä kaikuu mutta kääntyy kulkemaan takaisin sinne mistä tuli. Seikkailijat jatkavat matkaansa pohtien mitä olisi tapahtunut, jos he olisivat taistelleet. Pian heidän edessään seisoo läpikuultava henkiolento, metsästäjä keihään ja verkon kanssa. Henki nyökkää heille kunnioittavasti ja lähtee tiikerin perään. Seikkailijoiden hämmennys jatkuu.

Ryhmä saapuu pagodalle, metsä on korkean rakennuksen ympäriltä kaadettu ja jokin on tuhonnut maan niin, ettei siinä enää kasva mitään. Seikkailijat päättävät rakentaa vähän matkan päähän leirin, jonne Miyaro jää odottamaan heidän paluutaan. Seikkailijat lähtevät lähestymään pagodaa, jonka korkeus ja leveys ovat todella omaa luokkaansa. Noin 60 metriä korkea ja noin 25 leveä rakennus ja sitä ympäröivä muuri on koristeltu muinaisten petojen kuvilla.

Yhteispelin säröilyä

Seikkailijat yrittävät astua sisään pagodaan, esteenä on sisäpuolelta salvattu ovi. Titos hoitaa oven auki mutta tulee samalla laukaisseeksi ansan, joka sylkee veitsiä heidän niskaansa. Oven takaa aukeaa hämärä käytävä, jota seikkailijat lähtevät seuraamaan oikealle, tullen pian ovi aukolle. Oviaukon takana on suuri keskushuone, jonka lattian puupanelointi on pilalla, kuin se olisi kaivettu auki. Hallan lähestyessä kuoppaa katosta rysähtää jotain hänen niskaansa, samoin kaksi suurehkoa olentoa hyökkää ilmasta käsin Titoksen ja Nazrakin kimppuun!

Kun ensijärkytyksestä on toivuttu, ovat seikkailijat paremmin kartalla siitä mitä heillä on vastassa. Kolme hämähäkin muotoista, isohkoa olentoa joilla on iso vihreä möykky selässään. Halla tunnistaa olennot araneoiksi, älykkäiksi loitsijahämähäkeiksi. Araneoiden loitsijan kyvyt luovat hieman harmia taisteluun, erityisesti rasvaus-loitsu joka saa niin Hallan kuin Titoksen menettämään aseensa sekä kaikki varomaan askeliaan. Kuitenkaan kolmella aranealla ei ole juuri mahdollisuuksia seikkailijoita vastaan.

Seikkailijat tutkivat huonetta todeten, että huoneen keskustassa on syvän oloinen kuoppa, onkalo, joka johtaa maan alle. Halla haluaa lähteä tutkimaan tätä onkaloa ja saa Titoksenkin innostumaan onkalosta kun taas Nazrak protestoi kovasti vastaan. Samurai perustelee vastahakoisuuttaan sillä, että kamit pyysivät heitä tutkimaan pagodan, ei onkaloa sen alla. Nazrak muistuttaa kaksikkoa siitä, että he ovat aiemminkin käyttäytyneet holtittomasti, eikä hän jaksa katsella sellaista. Halla lähtee tiedustelemaan onkaloon, kehottaen kahta muuta odottamaan hänen paluutaan viidessä minuutissa.

Halla laskeutuu sadan jalan syvyiseen onkaloon, löytäen portaat onkalon pohjalta. Portaat johtavat hieman syvemmälle, josta Halla löytää suuren luolan sekä korkean muurin ja linnoituksen sisäänkäynnin. Samaan aikaan Nazrak ja Titos lähtevät seuraamaan Hallaa, Nazrak ei hyväksy kaksikon käytöstä ja vaaran etsintä asennetta mutta jokin saa silti samurain seuraamaan toveriaan alas onkaloon. Pian seikkailijat ovat taas koossa.

Maanalainen linnoitus

Keskusteltuaan uudemman kerran tavoitteistaan, seikkailijat suuntaavat tutkimaan huoneen halkaiseman muurin takaista tilaa. Nazrak ei edelleenkään ole kahden toverinsa kanssa samaa mieltä ja jättäytyy taka-alalle, antaen kaksikon hoitaa ryhmän johtamisen. Muurin läpi päästään Suishenin ilmakävely-ominaisuudella. Nazrak on huomaavinaan portin julmissa piikeissä liikettä, pari "ruumista" portin piikeissä näyttäisi hengittävän. Samurai kuitenkin ohittaa tämän huomion ja suuntaan muurin läpi. Seikkailijat ryömivät muurille ampuma-aukkojen kautta.

Muurin takainen sisäpiha on tyhjä, sieltä johtaa pois portin lisäksi kolme ovea. Seikkailijat tutkivat pohjoisen päädyn kaksi ovea ensin. Ensimmäinen avautuu huoneeseen, jonka toisella laidalla on toinen ovi. Seikkailijat astuvat huoneeseen marssiakseen ovelle mutta huoneen lattia uppoaa hieman ja julmat terät leikkaavat kaikkia huoneessa olevia. Titos ja Halla tutkivat seuraavan huoneen ilmakävellen, mitään ei tapahdu mutta molemmissa huoneissa olleet ovet eivät johtaneet mihinkään.

Kolmas ovi sen sijaan avautuu leveään käytävään, jonka seinät on koristeltu mitä rivoimmilla piirroksilla mässäilystä, seksistä ja kidutuksesta. Seinille on myös naulattu kuusi ihmistä, jotka ovat menehtyneet jo jonkin aikaa sitten. Halla laukaisee ansan käytävässä, ilmakävely estää häntä tippumasta syvään kuoppaan. Varovaisesti ryhmä etenee huoneen halki, turvallisesti ilmakävellen. Nazrak alkaa laskea ruhjottuja ruumiita alas seiniltä kun Titos ja Halla avaavat seuraavan oven. Sen takaa kuuluu yllättyneitä karjaisuja, jotkin ovat hyökkäämässä! Titos ja Halla perääntyvät huoneeseen, toivoen olentojen juoksevan ansaan. Kuitenkin isohiidet tietävät ansoista, ne vaihtavat jousiin heti oven suussa. Seikkailijat ryntäävät taisteluun isohiisiä vastaan.

Erityisesti Hallan yllätykseksi viholliset ovat hieman vahvempia kuin aluksi luultiin. Isohiidet ovat selvästi koulutusta saaneita sotureita, joiden yhteistyö on lähes saumatonta. Kuitenkaan seikkailijoiden yhteistyölle näistä vihollisista ei ole haastetta. Halla ottaa pahoja iskuja vastaan, Nazrak ja Titos tekevät kliinisen tehokasta työtä mätkiessään hiisiä maahan. Isojen hiisien taskut käännetään taikajuomista.

Isohiisien luola ja Porsas-Shogun

Pienen levähdyksen jälkeen seikkailijat jatkavat matkaa portaikon kautta pylväskäytävään. Sen pohjoispään ovesta Titos johtaa seikkailijat uudelle alueelle, tasanteelle jolta lähtee pitkät tikapuut alas. Tasanteelta lähtee etelään myös käytävä, jolla makaa nyljettyjä, piestyjä ja pahoinpideltyjä ihmisruumiita. Halla pohtii ääneen mistä nämä ruumiit ovat tulleet. Nazrak aistii entiteetin läheisyydessään. Titoksen johdolla seikkailijat ilmakävelevät alas.

Luola on leveä, sen pohjoispäähän laskee maanalainen joki vesiputoksena, sen vesi syöksyy syvemmälle maan alle. Luolan pohja on epätasainen, kiven lohkareiden ja kivien peittämä. Maassa on myös paljon pieneliöiden luita. Yhtäkkiä vasemmalta ryntää ryhmän ohitse possu kauhusta kiljuen. Sitä seuraa pian isohiisi, jonka sisäelimillä Nazrak nopeasti koristelee luolan lattian. Seikkailijat tarkastavat luolan josta isohiisi tuli, löytäen keittiön. Sen omistajat tapetaan nopeasti yhtä lukuun ottamatta joka säästetään kuulustelua varten.

Kuulustelu tuottaa jonkun verran tietoa, vaikka Hallan tyyli kuulustella onkin hyvin aggressiivinen. Isohiisi kertoo seuraavansa hänen jumalatartaan, Munasukarua, kuolemaan asti. Toisaalta Munasukaru tulee myös tappamaan seikkailijat ja valloittamaan sekä polttamaan koko Henkien Metsän. Isohiisi örisee eikä tunnu pelkäävän seikkailijoiden uhkauksia. Nazrak lopettaa isohiiden elämän.

Edestä löytyy silta, joka johtaa rotkon ylitse. Rotkon takaa löytyy kallio, jonka yläpäähän on pystytetty torni. Tornin huipulta johtaa silta maan sisään, ilmeisesti maanalainen kompleksi on isompi kuin oletus oli. Tornin juurella seikkailijat kuulevat tornin sisältä röhönaurua, he lähtevät tutkimaan asiaa. Titos ja Halla avaavat ovet torniin, sisällä olevat suuret olennot hyppäävät yllätyksestä nopeasti ylös. Seikkailijat tunnistavat olennot mäkijättiläisiksi ja käyvät taisteluun.

Heti tilaisuuden saatuaan mäkijättiläiset huutavat "Buto Futotsua" mikä aiheuttaa hämmennystä mutta yläkerran meteli paljastaa lisäviholliset. Seikkailijoiden otteet ovat näyttäviä, Titos pyörii jättiläisten ympärillä mutta kaikki ottavat osumia vastaan. Mäkijättiläisiä helpottaa huoneen pieni koko. Halla ottaa ruman osuman päähänsä jättiläisen nuijasta, samalla hetkellä yläkerran vahvistus saapuu alas ja ryntää Hallan kimppuun. Vihollinen on raskaaseen panssariin pukeutunut isohiisi suurkirveen kanssa, Hallan on syytä olla huolissaan. Nazrak kuitenkin huutaa haasteen hiidelle, kääntäen sen huomion pois Hallasta. Titos tosin jää yksin mäkijättiläisen kanssa, joutuen huutamaan Hallaa apuun. Spivey lukee rukouksen seikkailijoiden hyväksi. Huoneen keskellä Porsas-Shoguniksi itseään nimittävä isohiisi ja Nazrak ottavat näyttävästi yhteen, kirves ja miekka leikkaavat vastustajan lihaa voimalla ja tarkkuudella. Nazrak on kuitenkin niskan päällä, vaikka vihollisen hatun taikuus pitääkin vaarallisimmat iskut kurissa. Viimeinen epätoivoinen isku jättää Shogunin avoimeksi ja Nazrak leikkaa voimalla tämän lihaa, lyöden vihollisen tajuttomaksi. Samaan aikaan Titos murskaa mäkijättiläisen polven, kaataen tämän maahan.

Epilogi

Hurjien taisteluiden ja väittelyiden jälkeen seikkailijat ovat levon tarpeessa. Palatakko Miyaron luokse vai nukkua maan alla, vihollisen maaperällä. Tämä on vaikea päätös ryhmälle, joka kiisteli pitkään maanalle lähtemisestä ja onkalon tutkimisesta. Selvästi tälläkin suunnalla on jotain mutta mitä? Se on edelleen mysteeri. Henkien Metsän mystisyys ei jätä heitä nukkuessakaan rauhaan..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped